Valborg

Ingen Valborgs bebis blev det. Inte ens en April bebis....

I dag har jag krälat omkring i trädgårdslandet och rensat ogräs och sått lite fröer. På det blev det en rask långpromenad, med stavar även denna dag till ära. Enda resultatet av det är träningsvärk i armarna.

Peter gav sig på en tallstubbe i förmiddags och kom faktiskt segrande ur striden :) Så nu i eftermiddags fick han storhets vansinne och gav sig på en björkstubbe också! Han gräver och gräver än... Innan sommaren är slut är den nog borta i alla fall ;)
Jag har just tänd grillen, så nu vankas det kvällsmat. Senare tänkte vi åka till Edsbro och kolla in brasan.


Sen lunch


Måndag morgon

Vaknade i natt 02.50 med en rejäl dos "mensvärk", tjoho tänkte jag! Var samtidigt så himla kissnödig men att ta sig upp ur sängen var en pina med den värken. Men det gick tillslut. Passade på att ta två värktabletter när jag ändå var uppe. Gick och la mig igen och hade verkligen så sjukt jävla ont!
Somnade om efter någon timme tror jag och vaknade igen vid 07.30 av några riktig "körare" i magen igen. Men sedan dess har det varit lugnt :( Nu har det ju gått flera timmar utan någon värk. Skit också! Men jag har jävligt ont i svanskotan istället...

Tänkte gå ut en sväng nu, solen har kommit igen!
Peter är ute och lagar växthuset nu med nytt glas där det var trasigt. Det har ju varit lite dragit där inne tills nu :)


Söndagens äventyr

Vilket underbart soligt och varmt vår väder vi haft i dag! Har passat utmärkt med trädgårdsarbete då. Jordgubbslandet är nu rensat och redo att spira. Odlingsbädden i växthuset är vänd och ny gödning tillförd. Undrar om man vågar sätta potatisen?

Svärmor var här på fika i dag också. Hon bjöd på fotmassage. Satan i gatan vad skönt det var! Det var välbehövligt för mina svullna stackars ben och fötter. Tårna ser stundtals ut som prinskorvar och när jag lägger mig på kvällen pulserar det i dom. Har en kudde i sängen för att få dom lite i högläge i alla fall.

Efter kvällsmaten tog vi en rask lite längre promenad. Med stavarna även i dag! Jag hade sådant tempo att Peter och Nico hamnade på efterkälken ibland :) På hemvägen gjorde vi även några spurtar.
Inga känningar direkt trots all ansträngning... Några rejäla sammandragningar nu på kvällen och lite ilningar ner i ljumskarna och skinkorna. Dock verkar de ju alltid av ta när jag går och lägger mig och somnar... Funderar på att hålla mig vaken natten lång för att hålla igång arbetet i magen. Det sa jag igår också, men jag somnade ändå... Nu är jag skit trött också så kommer inte kunna hålla mig vaken så värst länge till.
Det måste vara en grymt envis varelse där inne. Eller bara jävligt bekväm av sig ;)

Förresten så plockade vi första fästningen på jycken i förrgår och Peter hade en på benet nu i kväll. Tack och lov hade Peters inte hunnit sätta sig fast. Men ändå! Fästningsäsongen har börjat.


Söndag

Natten var cool lugn... Tyvärr! Sorry mormor, inte heller din gissning blev rätt. Nu är det pappas kvar- Valborg.

Nu är vi på väg in till Norrtälje för att uträtta lite ärenden. Härligt väder även i dag till på köpet! Vem vill ligga inne för att föda då?;)


Avrundning av dagen

Jag vände upp och ner på huset här i dag. Allt som kunde vädras, rystas eller piskas åkte ut (tur att vi har ett långt räcke att hänga på:). "Sanering" av soffan genomfördes, alla dynorna piskades frenetiskt och kuddfodralen åkte in i tvättmaskinen. Två maskiner tvätt hanns det med också.
Efter städningen tog vi en promenad ner till Malena och Isak där vi fick kaffe och bulle. Och så promenad hem igen. Jag tog fram och invigde mina stavar för detta år också.
Väl hemma igen slutförde jag det sista av städningen, läste tidningen och dess korsord och sedan lagade jag kvällsmaten....
Nu sedan några timmar tillbaka hänger vi i soffan bara.
Min kropp mår hyfsat bra efter alla dagens bestyr. I magen är det full fart stundvis och formen på den blir stundtals helt koko! Platt på vänster sida och hel bullig och spänd till tusen på höger sida. Börjar fundera på hur saken där inne ligger nu egentligen? Trycker på ganska så bra neråt och bak i ryggen med. Hoppas hoppas!

Igår kväll åkte hundens trimmer fram, så nu har han redan sommarfrillan! Han blir så liten och ynklig när all päls åker av. Men ack så söt! :) Och han själv verkar tycka att det är skönt att bli av med flera kilo päls. Det är bara lite finputsning kvar på han nu.

Nä, nu får det räcka för i dag.


Städ

Storstädning pågår! Har inte tid att föda barn nu :)


Mammaledig

Jag har nu gått hemma som mammaledig i över en vecka.... Utan att ha blivit mamma! *hmm*


Fredag

Det såg fint ut med magen även denna gång. Magen har inte växt något sedan sist men jag hade likväl gått upp två kilo till....
Blev inbokad för igångsättning på torsdag nästa vecka. Då har jag gått 42 fulla veckor. Men barnmorskan trodde inte jag skulle behöva gå så länge. Hoppa hoppas att hon har rätt!!!

Snart ska jag och Nico åka och hämta Peter i Rimbo. De skulle sluta tidigare i dag. Så passar vi på att lämna bilen till verkstaden redan i dag så slipper vi tänka på det i början på nästa vecka.
Vi kom igår fram till att det är ju en långhelg som stundar och Peter jobbade i dag sin sista dag innan han blir pappa. Och sedan är det väl Kristi himmelsfärd som tajmas in bra till hans lediga pappa dagar :)


Onödigt vetande

Tack för peppningarna och ordrarna om att den ska komma ut. Dock verkar det hjälpa föga... I dag har jag haft extremt lite känningar. Trots rask promenad och lite spring samt knatande upp och ner i backar.

I morgon ska jag till barnmorskan igen för kontroll och då ska igångsättning bokas in. Tänker be en bön nu innan jag somnar om att få en tid innan onsdag nästa vecka. Men dock är det nog bara önskan... Tror de är ganska så strikta med att ej ge igångsättning innan 42 helt gångna veckor.

Har inte så mycket annat att berätta för er... Onödigt vetande är att Toyotan fick på sig sommardäcken i dag. Två helt sprillans nya dessutom! Så nu kan vi tuta och köra med den med gott samvete. Dock får den körförbud nu den siste då den ej gick igenom besiktningen. Men nästa vecka har den tid på verkstan och förhoppningsvis hittar de felet då och "släcker" tvåan. Min lilla pärla!!! <3

Nu upp på toa och sedan sussa. Puss


Hot

Hittade just en skit äcklig spindel i handfatet! Fy vad vidrig, ryser i hela kroppen. Men nu är det "fixat" :) Flugsmällan är min bästa vän i sådana här trängda situationer! =D


Nattlig uppdatering

Ja här sitter jag och nattugglar.... Länge sedan jag var uppe såhär sent :) Jag har fastnat i min virkning, igen. Passade på att köpa mer garn när vi var inne och handlade förut. Så nu sitter jag här i natten och virkar, har ont i fingrarna och lyssnar till regnet som dundrar mot taket.
Mina händer/fingrar har börjat göra ont! På morgonen är det så stela att de är svåra och böja för att ta tag i täcket... Även tårna är stela plus att fötterna och benen börjat svullna nu. Det är bara skit med att behöva gå på övertid!


Vecka 42

Precis som det står. Vecka 42 påbörjades i dag. Minst två veckor för mycket i mitt tycke...
Ungen har nog slagit rot där inne.


Gympa

Har gått ett antal gånger upp och ner för backen till soptunnan. Nico tyckte det var jätte konstigt att bara gå fram och tillbaka... Gick en riktigt rask promenad nästa ända ner till badet och tillbaka. För en gångs skull var det jag som var ute och gick med hunden och inte han med mig! Jag sprang även några korta bitar... Väl hemma var både jag och jycken trötta och flåsiga!

Nu är vi på väg in till Norrtälje för att handla lite mat och bunkra upp lite där hemma.


Inget

Har inget att säga...


God natt

Jag var ute och körde skottkärra med sten i tidigare ikväll. Syster ordinerade mig det häromdagen. Dock utan resultat såhär långt. Det enda jag åstadkommit från dagens bestyr är en öm rygg och svullna fötter och ben.

En liten känsla jag har i lilltån är att imorgon kan vara den rätta dagen. Jag hoppas och ber om att jag kan få ha rätt!

Peter börjar jobba ända borta i Bromma imorgon, så han kommer vara ännu längre hemifrån än tidigare. Han är mer nervös och orolig över det än jag. Stackarn! Så det vore ju passande om det kunde hända nu så han slipper oroa sig.

Nu ska jag läsa ett par sidor i boken och sedan är det god natt.
Förhoppningsvis vaknar jag med hej dundrande värkar :)


Envishet

Jag putsat fönster idag. Det blev faktiskt rätt okej. Jag brukar aldrig riktigt få till det annars. Jag har även grejat lite ute i trädgården och i växthuset. Ogräset växer där inne trots att det är lika torrt som en gammal grusväg. Myrorna har vaknat till liv också, så dom fick lite "mat" av mig :) Har flyttat över några jordgubbsplantor till mina nya odlingsramar och planterat smultron. Lite nässlor har jag också försökt vinna över :) Dock brände dom mig på knogen!

Peter kom hem tidigare från jobbet idag så han har inlett vårklippningen på Nico. Dom är lika envisna bägge två :) Ser ut som en hund blivit slaktat ute på gräsmattan nu med alla hårtussar utspridda. Men fåglarna blir nog glada.

Årets första åska mullrade här lite längre bort för en stund sedan. Men nu har det drivit bort helt.

Nu ska jag sträcka ut mig på soffan en stund innan det är dags och göra kvällsmat.


Start av dagen

Frukost intagen ute i solen.


Konsten att fördriva en måndag

Sitter i soffan under en filt och tittar ut och längtar efter att våren ska slå till. Igen.
Här är det molnigt och grått men uppehåll i dag och ingen värme att skryta om.
Tittar på mina tomatplantor och konstaterar att de i år ser ut att bli kraftigare än vad jag någonsin tidigare lyckats med. Känns kul! Hoppas bara de "tjockar" på sig mera och inte enbart lägger iväg på höjden nu.
Är lite sugen på att testa pumpa i år. Mini pumpor. Är det någon mer som ska köra på det? Är det så att jag kanske kan få tigga en färdig planta av dig sedan då? ;) Likaså med slanggurka :)
Jag har inte mer plats att sätta mer sådder här inne nu. Längtar så efter att få dra igång växthuset. Men det känns låååångt borta med tanke på detta väder och min fortfarande jäsande mage...

På tal om magen så är det fortfarande lugnt. Tyvärr! Haft lite sammandragningar nu på förmiddagen men nu var det länge sedan den sista... Igår när jag gick och la mig vid halv elva så började festen i magen. Det var en livlig fest som inte alls var njutningsfull för mig.... Men jag fick väl skylla mig själv, för bara någon timma innan sa jag till Peter att det varit så lugnt i magen under dagen. Lugnet före stormen säger han. Alldeles riktigt! Tack och lov avtog festen efter typ en timme så jag äntligen kunde få somna. Sedan sov jag som en stock hela natten tror jag och vaknade inte för än Peter hade gått upp vid sex. Då var det bråttom ut på toa!!! Haha
Jag har de senaste veckorna börjat sova så himla bra på nätterna. Vaknar enbart när det är dags för toabesök och oftast somnar jag lätt om igen efter det.
De tidigare åtta månaderna (typ) har jag sovit som en kratta! Vaknad varje gång kroppen velat vända sig, drömt mycket och konstigt och haft jätte svårt att somna om. Skönt i alla fall att jag kan sova bra nu. Bättre sent än aldrig och jag får väl passa på nu in i det sista :)

Usch, klockan är bara ett nu. Vad ska jag fördriva resten av dagen med? Peter har saaben till jobbet, så jag har bara Toyotan till mitt förfogande. Den har vinterdäcken kvar så jag vill inte ge mig iväg med den ifall farbror blå skulle dyka upp. Nu kan man förhoppningsvis inte skylla på mer snö. Dessutom är den bilen så himla låg, så jag kommer ju knappt ur den när jag väl kommit in i den :p Nä, blir att stanna på hemmaplan även i dag alltså. Jag får virka lite, lösa korsord och läsa några sidor i min bok.

Jag är less på att agera bullugn nu!!!! *morr*


Söndag

Fy hundan vilken tråkig dag! Det regnar och är grått. Och vi har ingenting att göra... Jag kläckte idéen bio! Men skit bion här i stan visar ju inget av intresse. Jag tog fram min virkning igen och körde några varv. Men jag har ont i lederna i fingrarna så jag kan inte hålla på så länge.
Traskade även upp och ner ganska så många gånger i trappan förut. Det var sjukt jobbigt! Samt att trappan knakade och brakade så jag var rädd att den ej skulle hålla ;)
Nu har vi precis kommit in från en promenad och vi är blöta! Men tro det eller ej, vi gick ända ner till byn och tillbaka!!! Jag hade inte ont i min ischias heller. Det måste vara ett gott tecken om något! =D

Fick igår kväll höra om familjens vadslagning :) Tyvärr Joel, det hände inte ett dugg i natt. Trots att jag höll på dig!

Nu börja i en ny bok kanske?


Händig karl

;)


Kvällning

Dagen avslutades med lite kakbakning såhär på kvällskvisten. Världens lättaste att baka. Typ världens smarrigaste och sliskigaste. Och säkerligen en av världens mest onyttigaste :)

Inga känningar alls av att någon bebbe skulle vela titta ut... Någon som har tips på något som skulle kunna hjälpa till på traven? Mina/våra kurer har ju tydligen inte hjälpt.
Kanske ska satsa på att tvätta fönster imorgon.... :) (Trots att det ska regna)


Sätter lite färg på tillvaron


Lördag

Händer inte mycket här i dag. Peter har äntligen bytt till sommardäcken på Saaben, så nu hoppas vi att ingen mer snö kommer. Men det låter som att nästa vecka är slutet på detta trista väder. Äntligen!

Jag har planterat om lite av mina sådder samt satt några nya fröer.

Om en stund har vi tänkt åka iväg på en husvisning. Mer än så blir det nog inte här i dag.

Någon bebis tycks det definitivt inte bli i alla fall....


Fredagsmys

Såhär ser vår kväll ut. Vi inviger min present jag fick av Jessica. Här ska doppas frukt i choklad fonduen.
I dag är det tänkt att den färska ananasen ska starta förlossning!


Regn

Jag hör hur regnet dundrar på taket. Varken orkar eller vill resa mig upp och titta ut. Dessvärre har jag ju en snarkande hund här som troligtvis är kissnödig.... Sådana här dagar önskar man (nästan) att man var hund lös.


Vidrigt!

Peter fick i dag höra att kanel och vatten sätter igång förlossningen. Så han blandade ihop en riktig häxdryck åt mig på studs!
Ja ni ser ju hur den ser ut (kaffe sump).... Ska tillägga att det är en hel del kanel i. Det typ dammar i halsen vid en klunk :) Men jag har nästan fått i mig hela glaset (efter typ fem timmar) med denna underbara dryck...


Så ja...

Sängkläderna är bort rivna, täcken och kuddar hänger ute och sängen är dammsugen till och med :)
Badrummet är städat. Dammsög till och med taket där inne :)
När jag ändå höll på dammsög jag resten av huset också samt rensade mina kära pappershögar som fanns lite här och var (Peter älskar dom :).
Ja jäklar vilka sammandragningar jag fick medan jag höll på allt grejande! Men nu är det lugnt igen... Förutom att jag känner mig typ stelopererad över rumpa, höfter och rygg.

Nu är jag hungrig!!!


Varför inte?


Då och nu

Man har väl aldrig sett/känt sig själv som så smal och snärt som man gör nu när man tittar på bilder från innan man blev gravid.
Bilderna vi tog igår är ju ta mig tusan nästan groteska! Hujja!

Jag hoppas och önskar att kroppen återgår någorlunda till sin ursprungsmodell igen när jag får min kropp för mig själv.
Gärna ganska snabbt också så jag i alla fall vågar visa mig på stranden för ett dopp i sommar :)

Jämför själva! Bilden är från i somras


Vilan

Verkade ju inte fungera med projekt vila i dag så imorgon blir det andra bullar.

Just nu är det full rulle i magen! Det bökas utav bara den där inne och det typ boxas i de nedre regionerna. Ingen behaglig känsla alls!


Magbilder

18 april idag men ingen som behagar att titta ut än, men kanske det här är dom sista bilderna på magen.

//Peter


Utkik

En som väntar och spanar efter att husse ska komma hem :)


Kolla....

.... vilka tuffa pjucks jag fick hem från Tradera i dag :)


....

Här händer inte mycket i dag. Ligger just nu i sängen. Tänkte försöka mig på att få igång det hela genom vila i dag. Får väl se hur det går... Inga framsteg ännu i alla fall :)

Jag ringde tandläkaren förut. Har ju en tid den 8.de maj för att laga den andra tanden. Men nästan varje dag lossnar det tandflisor från den och jag är rädd att det snart inte är något kvar av tanden samt att jag råkar ut för djävulsk tandvärk igen (än så länge ingen värk). De hade en tid i morgon kväll 17.30 som jag skulle få. Men dum och ärlig som jag är sa jag det att om det skulle vara så att jag inte dyker upp och inte hör av mig så beror det på att jag föder barn... Men då tyckte hon inte att jag skulle få tiden. För i fall jag inte kom så skulle de stå där med en tom tid.
Så jag får snällt vänta tills den 8.de eller ringa i morgon bitti om inget hänt innan dess och se om dom har tiden kvar. Och hur troligt är det då?!
Hoppas innerligt nu att bebis behagar komma ut SNART så jag kan gå på min tandläkartid! Går jag över tiden och blir igångsatt så sker det troligast och senast den 2.e maj. Hur sugen är man på att gå till tandläkaren 6 dagar efter förlossning och ligga där och gapa i en timme? Nej tack!
Så jag är lite sur och bitter just nu....

På tal om sur så vaknade jag i natt med den värsta halsbrännan jag någonsin upplevt! Trodde ärligt talat att det sprutade eld ur halsen på mig....
Dessutom måste jag ränna upp och kissa minst två gånger per natt nu. Fan vad panikartat det är att vakna jääääätte kissnödig och försöka ta sig upp ur sängen lite "snabbt" och "springa" ut på toa. I denna situation är det bra att vi bor litet så jag inte har så långt till toa :)

Nu ska jag återgå till mina tidningar.

Tack för vykortet som kom i dag mormor!


BF 18.e April

I dag är dagen kommen! Dagen vi har räknat ner till i många månader. Helt overkligt!
Dock så tror jag att denna dag kommer bli som vilken annan dag som helst.
Peter är lite mer optimistisk och har denna vecka börjat åka egen bil till jobbet. Hoppas han har rätt!


Komplettering

Glömde ju säga det att besöket hos barnmorskan igår gick bra. Allt ser fint ut än och det är "bara" att vänta... Fick en ny tid fredag nästa vecka som jag hoppas inte behöva gå på! :)


Mätt

Maten är intagen och jag har lagt mig på soffan. MÄTT! Fick beställning på köttfärslimpa i dag, så det var väl bara att lyda :) Premiär för mig att laga men den smakade helt okej ändå.

I förmiddags åkte jag med Therese och hennes minsta tjeja till Thuns. Ett par mjukbyxor (som jag nääästan kan ha nu:) och ett chockrosa nagellack rikare blev jag. En lunch hann vi få i oss också innan vi åkte hem.

Efter hemkomsten har jag enbart legat på soffan. Är jääätte trött! Sov som en kratta i natt. Liten i magen har hållit igång som bara den! Vilket är mycket ovanligt just nattetid. Har nog aldrig hänt innan... Och med det kom sammandragningarna och flera kissrundor. Hoppas på en bättre natt i natt.


Måndag

En ny vecka och väntan fortsätter.

I går var vi som sagt på trädgårdsmässan. Men vi stannade till hos Emma innan för en brak brunch! Nybakat bröd, våfflor och massa gott bjöd hos oss på. Tur att vi ej åt så mycket frukost innan vi åkte :) Självklart snick snackade vi en hel om allt. Men det mesta handlade nog ändå om magen. Ett bebispaket fick vi också med oss där i från. Så snällt!

Tror vi anlände till mässan vid ett tiden. Dock blev jag ganska besviken detta år... Kändes inte alls som de lagt ner så mycket engagemang denna gång om man jämför med förra årets mässa. Till och med att Rum och trädgårdsmässan jag var på för några veckor sedan nästan var bättre och gav mer inspiration!
Jag fick i alla fall med mig några smultronplantor och några andra ätliga blomplantor. Kommer passa perfekt i mina nya odlingsramar!
Vi lämnade mässan redan runt tre ungefär. Hade ganska ont i kroppen då. Men jag hade inte väntat mig något annat :)

På hem vägen svängde vi förbi Karolinska sjukhuset och rekade vägen till förlossningen, ut i fall det blir dit vi skickas när det är dags.

Sen bar det av hemåt för att hämta hem jycken igen! Blev bjudna på köttbullar hos svärmor också. Mycket gott efter vår heldags utflykt! Självklart var jycken glad att se oss igen. Fast jag tror inte det gått någon nöd på honom utan oss :)

Nu måste jag fixa till mig det sista. Ska ju till barnmorskan och ska INTE missa tiden i dag!


Tänk om...

Drömma går ju! :)


Lördag

Denna dag har ägnats enbart åt soffan nästan med tvn som tidsfördriv. Peter somnade och sov bort halva dagen nästan :)
Lördagens middag bestod av raggmunk och fläsk. Jag har aldrig gillat det förut, men nu är jag sugen på det varje vecka! Vi åt det senast förra helgen också... Gott!
På eftermiddagen åkte vi till Kati för fika och lämna av jycken. Jag fick akupunktur för min ischias och hoppas det ska hjälpa. Tack snälla för stickandet :)
Nu är vi hemma igen och åter i soffan framför tvn. Fast inte ett skit finns det att se på! Ska nog plocka fram ostbågspåsen också.

I morgon ska vi ge oss i väg tidigt för att hinna med en brunch hos Emma och Johan i Solna. Har inte setts sedan förr förra julen tror jag. Så det ska bli himla skoj! Efter det far vi till stockholmsmässan och kollar in trädgårdsmässan. Ja vi får se hur jag klarar av att traska/vanka fram där... Peter tycker vi ska leta upp en rullstol :)

Innehållet i magen verkar inte vilja visa någon direkt lust med att titta ut än.... Ligger där inne och jäser i värmen. *suck*


Bläää

Vad är det man får se denna dag när man vaknar? Jo, en j*vla massa snö!!! Mer än en decimeter har det kommit och inte sjutton har det slutat snöa än heller....

Nico har varit skit jobbig i natt. Har stått och tittat ut mot fönstret eller suttit i soffan och skällt flera gånger. Undra på vad? Snön?
I vanliga fall brukar Peter vakna när han skäller och ryta i åt honom eller hämta honom. Men i natt sov han som en stock och hörde inget alls. Så det var jag som fick gå upp tre gånger tror jag och få tyst på byrackarn! (annars brukar jag låtsas sova när han håller på ;)

Vi gjorde ett försök med melodikrysset nu på morgonen. Men vi klarade det inte :(

Nu snurrar tvättmaskinen, jag har lagt i ordning mina sättpotatisar för groning och Peter har diskat och eldat lite... Så nu ska vi bara sitta och vänta och vänta och vänta....


Ja just det, båten hämtades och såldes i går. Snabba puckar!


Helgläsning

Peter unnade sig lite lyxig helgläsning när vi var i affären


Smida medan järnet är varmt

Det blev en kaka i dag. Jag bara ääälskar krämen som är på! :)

Nu steks det pannkakor till middag. Det är vårat fredags mys det :)


Pappa

Som sagt så var vi hos familjerätten i dag. Peter har nu skrivit på papper om att han är pappa. Vi har också skrivit på papper om gemensam vårdnad. Det var ett tredje papper också men minns inte vad det var... :)
Efter åkte jag ner till blomsterbutiken och snackade lite skit.

När jag kommer hem är Peter i full färd med att greja med båten (som legat på torra land i mer än två år tror jag). Han har fått för sig att försöka sälja den. Så nu ligger den ute på blocket. Kom och köp! ;)
Dessvärre hann ju aldrig jag få komma ut på sjön...
Vid middagsbordet hörde jag något om en fyrhjuling istället... Hmm, vi får väl se.


Torsdag

Det är redan torsdag har jag upptäckt! :)

Jag är precis klar med en omgång bullar. Men jag blir lika less varje gång... Jag får aldrig degen till att jäsa ordentligt. Vet inte var felet är? Försöker vara super noga med rätt temp. på smöret och mjölken för att akta jästen. Jag till och med stänger in degbunken i micron vid jäsningen för att akta den från drag och kyla. Men inte sjutton jäser den bättre för det. Och sen är ju ugnen inte den bästa att baka i. Tack och lov smakade dom hyfsat!
Har kommit på att pizzaskäraren är ypperlig vid bullbakning!

I går gjorde jag ett stort lass lasange till middag, så nu har vi lite matlådor i frysen. I förrgår gjorde jag storkok med köttfärssås, så det finns det också laddat med. (Peter bara älskar ju infryst mat ;) Kan tro att vi rustar för krig :) Men skönt att ha lite klart att bara värma upp så man slipper tänka på matlagning varje dag när vi inte längre bara har oss själva att tänka på.

Ringde bm i morse också och fick en ny tid på måndag HALV TVÅ, det ska jag inte missa!

Nu om någon timme ska jag bege mig in mot Norrtälje och möta upp Peter. Vi ska besöka familjerätten.

I övrigt så är ischiasen kvar! *morr*


Ärthjärna

Vilket klantarsle jag är! Skulle till bm klockan tre i dag. Trodde jag... Just innan jag åker hemifrån straxt efter två slänger jag en bläng på kalendern på väggen där jag igår skrev in tiden. Just det, 14.00 står det! Skit också, jag missade tiden!
Får ringa i morgon bitti och hoppas på att få en ny tid...
Hur som helst så åkte jag in och handlade ändå. Men shit vad jobbigt det är att gå i affären och plocka ihop allt man ska ha, sträcka och böja sig vid hyllorna, tänka och plocka i och ur kundvagnen. Men tar jag det vääääldigt långsamt så går det :)
Har sjukt ont i ischiasen även i dag. Ska nog försöka leta fram min vetekudde och se om den kan hjälpa något. Har även haft en hel del sammandragningar dagen till ära och bebis har varit ganska så lugn. Antar att den samlar krafter nu :)


Vecka 40

Japp! I dag togs steget in i vecka 40. Helt otroligt vad fort tiden har gått ändå. Hösten och vintern har bara svischat förbi om man tänker tillbaka.

Dock har jag på känn att vi kommer gå minst en vecka över tiden. Så innan den 25.e April behöver ni inte vänta er någon bebis ;)
Eller vad tror ni?


Kontroll

Dags för kontroll hos barnmorskan igen.


Mums!

Det blev lite grahamsbullar i dag. Oj så goda de var rykande färska med smör och ost på :)


Storm

Här blåser det storm i dag. Stolarna på verandan står inte kvar där de stod igår och det dundrar i hela huset när vinden får tag. Regnet har kommit nu också. Så i dag blir det ingen onödig tid ute. Min jacka har dessutom kapsejsat helt nu. Dragkedjan har lagt av. Dessutom är den för trång över framdelen så knapparna fjongar bara upp dom också. Hoppas hoppas vädret vänder nu eller ännu hellre att bebis tittar ut och ger mig plats i mina kläder :)


Hjärterum och stjärterum

Nu är alla påskdagar slut och vardagen väntar.
Har några saker in planerade i veckan så jag hoppas den rullar på relativt fort. Nästa helg är det trädgårdsmässa, nordiska trädgårdar på Älvsjö mässan. Det vore himla roligt att kunna gå på den även i år. Så jag hoppas jag har lite ork då. Peter har lovat att följa med :) Men vi får se... På eftermiddagen i dag har jag fått så himla ont i både ischiasen och av foglossningen. Hoppas det bara är tillfälligt!

Har faktiskt bäddat i ordning vaggan nu på eftermiddagen. Dock blev det trängre än vi trodde och hoppades i sovrummet :( Det är knappt att den får plats faktiskt. Men men, det får gå helt enkelt. Något mindre alternativ finns väl inte.
Men man kommer nog slå tårna i den många gånger och svära en liten vers :) Särskilt när jag måste stappla upp på toan mitt i natten.


Klippt och klart

Bilen är städat och hunden är friserad. Det är tur att han inte tittar sig i spegeln så ofta :)
Nu har vi parkerat oss i soffan med resterna i godisskålen och inväntar svärmor för att fara till Drömkåken på en fika.


Mmmm

Ja det blev "lite" godis!


Utflykt

Vi sitter i bilen mot Uppsala för att inhandla stötdämpare på Biltema. Jippie vad roligt! Jag ska också köpa mig lite godis. Tro det eller ej men vi har inte haft nått godis hemma nu i helgen. Ja förutom ägget vi fick i fredags. Men det delade vi på så det gills inte :) Så i dag ska jag köpa en stooor påse gott!


Påskafton i bilder

Dagen har spenderats till största del ute. Vi har fixat och jockat lite i trädgården. Och ja, jag har också hjälpt till lite! :)
Bland annat så grävdes mitt land om lite. Vi slutförde arbetet med mina nysnickrade odlingsramar. Och Peter fick för sig att starta kriget med nyponrosorna. "Häcken" halverades på bredden och det blev bra. Bara och vänta och se hur länge det dröjer innan kriget fortsätter :)
Vi har nyligen nu proppat i oss fläskfilé och pommes. Riktig påsk mat ;)
För övrigt har jag inte plockat fram en enda påsk pinal. Inte ens ett litet ris med fjädrar... Jag har inte orkat. Har blivit så sjukt trött den sista tiden!

Saken i magen visar inga direkta tecken på att titta ut heller.... Hade ju suttit fint med en påsk bebis annars :) Men nej, den ligger där inne och jäser på sig och misshandlar mig inifrån ett tag till. Fast jag tycker mig nog se att magen sjunkit lite nu äntligen! Naveln har liksom halkat ner en bit ser det ut som :)


Glad Påsk

Glad Påsk till er alla! Här har vi solsken men kall blåst. Men vi passar på att greja lite i trädgården. Äntligen! :)


Tårta

I dag har vi firat svärfar. Kakor och tårta har vi mumsat i oss. Och tänk, påskharen var här i förmiddags!

Snöat har det gjort också. Uuuunderbart! Eller inte.


Fullmåne

Det är fullmåne och den lyser rakt in i sovrummet och på mig i sängen. Alltså kommer jag sova ännu kassare i natt då min sömn brukar påverkad av fullmånen.
Nyss var det även tunna kusliga moln framför månen... Spöklikt :) Bäst att passa sig för varulvarna :)

God natt med er, om ni nu vågar sova?!



Glad Påsk till er alla som önskat oss det och tack för vykortet vi fick i dag!


Skärtorsdagen

Fy sablarn vad ont jag har i dag! Höger skinka och ben strejkar ordentligt. Strålar ner i benet så det är väl den där ischias som behagar börja trilskas igen.

Solen har lyst på oss hela dagen men det har inte varit någon värme. Kalla vindar.
Har också till min fasa upptäckt att någon ond varelse varit och kalasat upp mina tulpaner som hade kommit upp så fint! Förra året lät dom bli dem, men tydligen inte i år... Men till min glädje har jag istället skådat knoppar på min julros. Vilken lycka! :)

Jag slängde ihop en kaka förut. En kärleksmums. Men får se hur den blir... Smeten blev så trög tyckte jag. Det var svårt att breda ut den på plåten till och med. Får smaka av den i kväll sedan när jag fått på glasyren (saknades några ingredienser till den så Peter köper på hemvägen).

Äntligen kommer han hem snart och är hemma med oss i flera dagar nu! Borde vara påsk oftare :)

Förresten, har ni sett några påskkärringar i dag?
Jag såg en när jag tittade i spegeln förut =D


Kaka?

Ska man baka en kaka i dag kanske? Hmm... tål att tänkas på :)


Jovars...

... det känns i kroppen efter min städ race i dag. Men jag har bara mig själv att skylla!

Peter kom hem tidigare i dag så vi åkte in till Norrtälje och handlade lite för helgen bland annat. Det införskaffades även en micro. Peter har tjatat om en hur länge som helst och nu gjorde han slag i saken. Frågan är bara vad han har tänkt använda den till nu? ;) Har vi klarat oss utan en i drygt ett år så känns det kanske inte så nödvändigt att ha en? Men jag kan ju ha fel :) Om inte annat får vi använda den till och poppa popcorn i alla fall!

Nu är det arga snickaren på tv och senare Kalla fakta med en granskning som jag är väldigt nyfiken på att se och höra.


Vecka 39

Då har vi gått in i vecka 39 nu då....


Hokus pokus

Helt plötsligt har jag plockat fram dammsugaren, hängt ut allt man kan hänga ut på vädring, dammat och tvättat två maskiner tvätt. Jag var på vippen att ta ut soffdynorna för att piska dem, men nej där gick gränsen. Peter måste ju ha något att göra nu under långlediga påsken ;)
Här näst ska jag plantera om mina tomater som vuxit alldeles för fort och lär bli långa och gängliga innan jag kan plantera ut dem.... Bara att hugga i nu igen efter energipåfyllning med yoghurt och flingor.

Jag kommer nog dock gråta av värk i kroppen i kväll. Men va fan! Blir ju tokig av att inget göra...


Förberedelse


Frosseri

Nu har jag tryckt i mig ett helt paket med riskakor till Big Brother. Fan vad gott det var :)


Sällis

Jessica var här i dag. Underbart med lite sällskap. Dock gjorde vi inte många knop utan mest drack kaffe och pratade strunt. Inte illa pinkat ändå :) Någon som blev ännu gladare av att se henne var ju såklart Nico. Hans ögon höll på att ploppa ur skallen när han såg vem som klev av bussen i förmiddags.

Nu har vi ätit middag och jag ligger en stund på sängen och smälter maten. Det är helt galet hur tung jag blir efter kvällsmaten varje dag och känner mig helt sprick färdig. Men efter någon timme är jag sugen på att äta något igen :)

Tänkte hoppa in i duschen nu. Peter spelar tvspel så det dundrar i hela huset. Lilla ponken :)


Bittra dagar

Det snöar så man inte ser ut här i dag. Snöflingor stora som dasslock dalar ner och där i mellan kommer det lite hagel och sedan lite sol och så börjar det om. Jag som tyckte det var så skönt nu ett par veckor då man sluppit byltat på sig massa kläder, knyta kängorna och halka omkring.
För det första kan jag knappt nå ner och knyta skorna nu. För det andra har jag inte massa kläder jag kan bylta på mig, allt är typ för litet nu och jackan kommer när som helst spricka ännu mer än vad den redan gjort ;) Känns inte värt att införskaffa mer och större kläder nu på sluttampen. Har försökt hitta nått bra i Peters garderob men han är för spinkig! Tröjorna går knappt igen över magen och byxorna får jag knappt upp över låren.
När ungen är ute ska jag VARJE dag gå MINST två varv runt sjön! Kom ihåg det och påminn mig hemskt gärna de dagar jag sitter och pillar mig i naveln i min (förhoppningsvis) ny inköpta hammock :)

I morgon får jag besök av Jessica hoppas jag! Bara hon har bättre flyt än sist hon skulle komma. Underbart med lite sällskap för omväxling.

Nu ska jag göra mig i ordning lite för att sedan bege mig in mot civilisationen och införskaffa lite föda för veckan. Dock ligger matfantasin på noll, vilket gör det lite svårt att handla...


1:a April

Har ni blivit lurade i dag?
Jag har det inte. Vad jag vet om i alla fall :)


Våfflor

Här har det just gräddats våfflor. Smarrigt var det såklart! Tidigare tog vi en promenad ner till badet och jag trodde jag skulle tuppa av sista biten hem. Självklart är ju mördarbacken så bra placerad just innan man är hemma...

Ikväll ska vi till svärmor och äta mat. Alltid lika gott såklart!

Och nu snöar det rejält igen. Lika bra när det ändå håller på. Gilla läget.

Måste tacka för kommentarerna jag fått om att jag är fin. Tackar!
Dock har jag svårt att ta åt mig av det. Tycker mest jag liknar en flodhäst. Eller två....


RSS 2.0