Halleluja

I Södertälje släppte det äntligen!

Bitvis hade jag ett monster bredvid mig här bak. Hade fullt sjå med att försöka trösta, distrahera, sjunga för, prata med och lugna det lilla odjuret. Men så fort det lossnade och pappan kunde gasa på tystnade gallskriket och odjuret somnade. Helt galet :)

Nu efter ett jätte kort stopp innan Nyköping (pappan var kissenödig och då passade det föredetta odjuret på att äta lite och byta blöja) är vi påt igen. Vill ju komma fraaaaaam! Skulle ju varit framme för länge sedan nu egentligen :(

Men rygg gillar INTE det här! Nog för att det var kajko innan, men nu är den 43 gånger värre. Ryggraden är så öm...


Att sitta fast i mils långa köer på motorväg med en övertrött, missnöjd och otröstlig bebis är inget jag rekommenderar....


Vi är inte ens i Södertälje ännu!!! 2 1/2 timme sedan vi lämnade hemmet. Vi skulle typ varit framme nu men det dröjer säkerligen lika långtid till...
Amen.


Nu lämnar vi regnet bakom oss! ( förhoppningsvis)

Äntligen rullar vi!
Peter kom inte hem något tidigare så vi lämnade inte byn förän vid halv sex.
Men nu är vi som sagt på G!
Som sällskap har vi Winnerbäck i högtalarna! Vi laddar upp för imorgon. Tjoho!!! :D

Knoddas har slocknat. Han var vaken bra många timmar innan vi åkte så förhoppningsvis sover han en bra bit nu.
Om inte annat så har jag laddat upp med lite leksaker att distrahera honom med om det mot förmodan skulle behövas. Brukar aldrig vara några problem :)


Ingen ljusning

Här har vi regn idag. Ganska mysigt ändå :)

Hunden är rastad och frukosten är intagen. Sitter nu här med en lite trött bebis i knät. Dags för lite vila för lille herrn.

Jag ska packa klart. Blev nästan färdig igår faktiskt.
Albins väska är ganska lätt att packa. Bara att tömma hela hans klädskåp i stort sett :) Kräknissen kan ju förbruka en hel del kläder på en dag. Det enda är att se till att det mesta är tvättat och rent.

Har vi tur kommer pappan hem något tidigare idag när det regnar. Hoppas ;)


Inte som andra...

Våran hund är lite speciell :)

För det första så har han av någon anledning sovit i eget rum och säng inatt. Som bekant är han vår skugga. Följer oss överallt (även in på toa). På nätterna sover han i sängen med oss eller på golvet nedanför och på sin höjd utanför dörrhålet till sovrummet. Men igår kväll gick han in i andra rummet och hoppade upp i sängen där. Jag tänkte att han kommer in till oss när jag släckt ner. Men icke. Han låg och snarkade och sov så gott där henne varje gång jag var vaken inatt hörde jag :)
Han har inte visat intresse alls för det där rummet sedan Josse och Onkel Joel sov där för många veckor sedan.
Kanske han tröttnat på bebisgnäll och trängas nere vid fotändan?
Han vill ha eget rum! ;)

(bilden visar hur "fint" han bäddade åt sig :)


För det andra så kan han ibland lägga sig på de mest konstiga platserna. Gärna ihop trängd intill, i mellan eller under något.
Nu när vi skulle gå ut så hörde jag honom snarka men såg honom inte.
Tillslut hittar jag honom inkilad bakom sovrums dörren.
Knäppgök nummer ett! Men en väldans söt sådan :)
Bästa jycken ever <3


Att våga släppa taget

Här har vi det tryckande varmt även idag. Men hellre det än höstkallt alla redan!

Knoddas väckte mig vid tio idag! Eller ska man räkna noga väckte han mig vid tre och halv sex också... Bägge gångerna hade han lite svårt att somna om. Men han låg tyst och ganska lugnt i väntan på att John blund återvände :) Detta medförde ju att även jag hade svårt att somna om där efter tre. Stoppade in nappen sjuttioelva gånger och höll handen lite innan han äntligen somnade om. När han sov var det min tur att snurra i sängen. Det var varmt, benen värkte och lite små hungrig var jag. Men jag lyckades somna jag med :)

Jycken var lite risig i kistan igår och åt inget på hela dagen (förutom cirka ett kilo gräs!) så han har sovit lite oroligt inatt och tassat omkring endel. Dessutom knorrade och kurrade hans mage skit högt! Stackarn :( När husse gick upp fick han gå ut och beta lite igen. Kan tro att vi har en liten kossa :)
Det var ju tur att han var ute en liten sväng då eftersom vi alla sov så länge sedan!
Men idag verkar han må bättre och av hans bajshög att dömma är systemet rensat nu :)

Albin har sovit och jag har ringt Bvc, tagit hand om tvätt, pumpat ut mjölk och suttit lite vid datorn. Hann till och med börja packa lite inför imorgon. Jisses vad mycket jag hann! Hur länge sov han egentligen? :p

Imorgon åker vi ner till Linköping! :) På lördag är det ÄNTLIGEN dags för Winnerbäckkonsert!!! Självklart avslutar han sin turné på hemmaplan och det går inte att missa.
Detta innebär att Albin för första gången ska ha barnvakt i flera timmar... Tror ju inte det kommer gå någon nöd på honom hos mormor och morfar :) Jag har till och med erbjudit Peter en natt på hotell då också för att fira våra tre år lite i förskott. Men vi får se hur det blir med det. Om pappan känner sig redo för det ;) Jag skulle tycka det vore sjukt skönt att kunna få sova en hel natt! Och kanske dricka lite gott på kvällen till konserten. Men vi får se som sagt :)

Jag har nu i några veckor pumpat ut mjölk och fryst in, för att kunna gå på konserten (ersättning har vi aldrig provat ännu). Jag har ju inte så himla lätt med att pumpa ur så det tar ju sin lilla tid att få ihop ett par måltider till den lille herrn. Men jag tror jag lyckats :) Har ju två dagar till att hinna få ut lite.

Nä nu är det blöjbyte dags


Dags att sätta koppel?


Någon verkar tycka att vagnen är onödigt stor :)


Planering på högnivå

God afton!

Här är det slapp i soffa framför tvn. Knoddas har haft en hundra gånger bättre kväll ikväll jämfört med igår. Han ligger och sover så gott sedan någon timme tillbaka. Måste vara för att han fick bada idag igen. Han verkligen älskar det!!! Benen går som propellrar och vattnet skvätter åt alla håll. Att ligga på rygg och "simma"/sprattla ryggsim är toppen tydligen :) Så roligt att se honom njuta och ha roligt.


Jag gjorde faktiskt ett ryck med städningen förut! Dammsög hela övervåningen, diskade och tvättade tre maskiner tvätt bland annat :)
Peter kom hem lite tidigare idag för prästen kom ju. Så nu har vi läget lite mer under kontroll vilket känns himla skönt! Jag har också pratat med hon som ska spela och sjunga så även det är under kontroll. Dessutom var vi ner till bygdegården tidigare ikväll och rekade lite. Tittade vad som finns, hur det ser och spånade lite på hur vi ska organisera det hela. Så min stress har lagt sig något nu. Det som vi "bara" har kvar att göra nu är att beta av våra att-göra-listor och inköpslistan. Dessa listor innehåller många punkter... Men som sagt så kommer ju syrran upp och hjälper oss nästa vecka! ;)

Nu ska jag virka lite till innan sängen kallar :)


Kläder

Det är någon som behöver bygga ut sitt klädskåp!


Tvärnit

Här intas nu frukost efter en ytterst kort morgon promenad. Jag ville gå åt ett håll och hunden åt ett annat. Drog med honom en bit men han la i alla fyra bromsarna. Då kompromissade vi genom att gå hem istället :)

I eftermiddag kommer prästen hit. Vi ska göra ett upplägg av dopet. Spännande!
En anledning till att försöka städa lite här hemma kanske? :)


Morgonmys på högnivå!

<3


Solstrålen

Vår lille solstråle har inte varit någon solstråle nu ikväll.
Sen klockan åtta har vi försökt natta den lille herrn... Nu lite mer än två timmar senare sover han inte riktigt men han ligger i alla fall tyst och lugnt.
Man kan ju undra vad som störde honom.

Någon som sover gott här i soffan är pappan! :)


I eftermiddags kom farmor förbi efter jobbet. Tanken var att vi skulle gett oss ut för att plocka bär, men jag orkade inte. Istället tog hon barn och hund och begav sig ut på promenad. Tror dom var borta mer än en timme och under tiden låg jag på soffan och halvslumrade lite tills Peter kom hem en stund senare.
När farmorn, barnet och hunden var tillbaka var det högtid för kvällsmaten! Och sedan var dagen typ slut.
Någon grötätning blev det inte något av idag då han var lite ostabil i humöret ;)


Fick hem två paket med posten idag! :) I den ena var det en klänning jag vann på Tradera för 40 kr. Den var fin så kanske att jag har den på dopet. Det andra paketet var fyllt med kläder till Albin. Två par byxor, en långärmad skjorta, fyra bodies och en dreglis. Även det var en vinst från Tradera. Allt i jätte fint skick och flera av plaggen helt nya. Priset: 200 kr! Helt sjukt. Men jag är nöjd! :) Tror nog att något av plaggen kommer bäras på dopdagen minsann.

Nu ska jag virka lite innan jag ska hoppa i säng!


Björnen sover inte

Häromdagen fick vi hem paket från H&M. Bland annat hade vi beställt en overall till Albin inför hösten och vintern. Slog till på en i storlek 68. Visst är den lite stor men å andra sidan kommer han ju förmodligen bara ligga/sitta i vagnen ändå så den kommer nog funka.
Den var lite tjockare än jag trodde och det gör ju inget!

Titta vilken söt liten björn :)
Nico undrade vad det var för en lurvig liten filur :)
Till och med svans är det på den!


Lite trädgårds uppdatering igen

I cirka en halvtimme fick jag styra lite ute :) Hann med att rensa lite ogräs samt skåda rådjurens "konstverk". De har käkat upp all blast på mina rödbetor. Enbart lämnat kvar strängen i blasten. Några betor är till och med uppdragna. Jaja, känner att det inte är hela världen iår. Har ju lite annat att styra med ändå ;)

Annars så mognar tomaterna som bekant för fullt i växthuset. Jag har ansat bort så gott som alla blad på flera av plantorna då det såg ut som en djungel där inne och jag inte visste vad som hörde till vad och jag knappt såg tomaterna.
Gurkorna går det lite sämre med. Det är för kallt så de mognar inte. Har skördat kanske ett tiotal hittills och några till ser ut att hinna mogna.
Paprikor är det flera fina på mina två plantor. Dessvärre är det på tok för kallt för dem nattetid så vi får väl se hur länge de orkar hänga med. Skulle ju kunna ta in dom, men som sagt jag lägger ingen större möda på allt sådant nu. Jag är glad för det lilla jag ändå lyckats med denna säsong :)

Vindruvorna mognar dom också! Små men naggande goda :)


Nycklar och mat

Idag skiner solen så jag tänkte försöka få Albin att sova i vagnen så jag kunde röja lite ute i landet och växthuset.
Tyvärr började bonden tröska nu just utanför här hos oss!
Men jag hoppas han somnar gott till traktor och skördetröskemuller :)

Promenaden har vi hunnit med och jag har ätit frukost. Just nu käkar Albin. Han har sina nycklar i ena handen och vevar med samtidigt som han äter. Duktig pojke att träna simultanförmågan :) Att han slår sig själv i huvudet med dem verkar han bry sig föga om.


Tummen!

Bra länge nu har ju händerna och fingrarna legat högt upp på smaka-gott-listan.
Men nu sedan några dagar tillbaka har den del som kallas tumme börjat smaka utsökt tydligen.

Mamman är orolig! Inte suga på tummen! :)


Dagens outfit

Går i blått :)

(vi kompenserar de rosarandiga byxorna jag satte på honom igår ;)


Dåligt avslut

Den minsta i vår familj har haft ett struligt avslut av dagen.
Han nattades och somnade i vanlig ordning runt åtta och sov sedan gott till tio ungefär. Då vaknade han och det var inte på rätt sida tyvärr. Utan det var en ledsen kille som slog upp sina blå.
Han fick mat, men det hjälpte ej. Han fick sitta i knät, men det hjälpte ej. Han fick ligga på bröstet men inte heller det hjälpte. Det som han var mest tillfreds med var när pappan gick runt med honom :)
När han lugnat ner sig lite mer fick han äta lite till och nu ligger han i vaggan och jag tror han har somnat. Men det tog emot för honom :)
Kanske han fick lite ont i magen ikväll på grund av gröten tidigare? Även om det inte ens var en teskedsmängd han åt sammanlagt så var det kanske nog för den lilla magen ändå?
Men hur som helst så gick det ju över ganska fort och det är det viktigaste.

Annars så tycker jag nog han verkat må bättre idag. Nog har det varit en hel del gnäll och missnöje men han verkar piggare i alla fall. Skönt!

På eftermiddagen kopplade jag hunden, spände på mig bärselen och stoppade i ungen så gick vi och möte upp Peter längs vägen. Vi kom nästan ända ner till landsvägen innan han dök upp och plockade upp oss.
Solen tittade fram framåt kvällen också. Dagen har ju annars varit så grå så grå. Nu när jag gick och la mig visade termometern ynka sex grader! Och så är det kolsvart. Buhu för den nalkande hösten.

Efter kvällsmaten gick jag ner och fortsatte grunda spjälsängen. Jag började med det igår man han inte riktigt klart. Men nu så är den redo för ny färg! :)
Vi köpte den billigt på blocket i vintras. Och eftersom jag vill ha den vit så får jag måla.
Jag slipade den tidigt tidigt i våras med tjocka magen som sällskap :) Men sedan dess har jag inte gjort något mer med den. Det har inte känts så akut direkt. Men nu tyckte jag det var högtid att få ordning på den, för helt plötsligt har vi nog användning för den.
Får se om jag kanske hinner påbörja målandet imorgon? Det tar ju sin lilla tid att måla sextioelva spjälor ;)

Just det! Albin har ju haft sin första namnsdag idag: Rolf. Grattis! :)

Nu lite korsord innan jag släcker lampan.


Namnam

Albin har fått sin första smakis idag! Vår stora lille kille.
Pappan hade köpt med sig banangröt hem.
Vi laddade upp med att filma händelseförloppet och fånga alla grimaser.
Trodde vi ja! Inte sjutton grimaserade han något speciellt. Han tittade mest på oss med frågande blick men gapade så snällt när skeden närmade sig hans mun. Men han förstod inte riktig att maten skulle sväljas när den landat i munnen :)
Det verkade inte som att det smakade för illa (mamman och pappan tyckte inte det smakade något vidare). Imorgon provar vi igen!


Baka baka liten kaka

Var tar dagarna vägen egentligen?!
När vi gått vår runda och jag ätit frukost. Bebis var matad och sövd. Jag hade läst tidningen och diskat hälften av disken innan bebis vaknar igen och tittar då på klockan som var TVÅ redan! Jisses! Jag som var rädd att dagarna skulle kännas oändligt långa. Men den tiden kommer nog också, då knoddas inte vill ligga i sängen och dra sig till klockan tio :)

Har nu provbakat en annan kaka till dopet (med en bebis bredvid som påkallade min uppmärksamhet heeeeela tiden. Och fick han den inte ställde han till med ett himla liv ;). Dom blev faktiskt både bra och goda! Men i brist på en spritts fick jag improvisera lite :) Men det blir nog en sats till av dem nästa vecka.

Stressen börjar göra sig påmind nu inför dopet. Allt som måste inhandlas, fixas och ordnas. Tror nog vi har hyfsad koll. Har skrivit olika listor och börjat inhandlandet av vissa saker.
Dock är ju jag så petig och vill att allt ska vara perfekt in i minsta detalj. På gott och ont...
Det som jag (vi) inte är helt med det klara över är hur dukningen och dess dekorationer ska se ut och vara. Jag suger fortfarande på den karamellen.
Men lite hum har jag och jobbar på det :)
Förhoppningsvis har jag syrran här uppe hela nästa vecka som kan hjälpa mig. Det vore ju guld värt! För som sagt har vi en liten herre här hemma som kräver uppmärksamhet ;)

Svar från våra bjudna gäster trillar också in. Kul! Men det roligaste är nog att kompisar från Linköping kommer upp och till och med stannar över natten. Det är första gången de kommer hit till oss :)

Nu ska Albin och jag gå och byta kläder för vi är nerspydda bägge två....


Nio grader ute.

Hej Hösten...


Oslagbart

Finns inget som slår en renbäddad säng!
Underbart :)

God natt


Albin den missnöjde

Här har Albin just tagit ett kvällsbad och nu intagit kvällsmaten.
Även vi stora har nyligen ätit. Idag serverades det revbensspjäll. Jätte länge sedan jag gjorde det sist så det smakade fin fint!

Albin har fortsatt vara gnällig och missnöjd även idag. Hans gnäll får oss snart att tappa håret. Men det kan inte vara lätt att må tjyvigt och vara liten och inte tala om vad som känns värst. Hoppas det är bättre imorgon.
Peter är fortsatt lite dålig med lite halsont och retlig hals. Men han har i alla fall varit på benen hela helgen.
Vi får väl se om det blir min tur nu då?

Nu ska knoddas nattas och jag och Peter ska ta söndagsbadet. Efter det ska det ätas blåbärspaj med nyplockade bär som står färdig i ugnen :)

Hej så länge


Skogen

Jag och svärmor är ute i skogen och plockar blåbär.

Fast just nu sitter jag på min hink och filosoferar lite. Lyssnar till skogens brus och tittar på allt och inget. Väldigt avkopplande och skönt!

Trött blir man också :)


Typiskt!

Vilken ängel! Han sov ända till fyra nu på morgonen :) <3 Och jag sov som en stock till dess.
När han käkat klart bytte jag blöjan i mörkret här i sovrummet för att förhoppningsvis förhindra att han vaknade till för mycket. Det fungerade bra, som oftast. Lägger ner honom i vaggan utan protester och även jag lägger mig till rätta och sluter mina blå igen :) Då hör jag hur det sprakar här bredvid... Jahopp, bara till att ta upp ungen och börja om det hela ute i badrummet ändå då. Självklart ligger han och flinar lite yrvaket åt mig ute på skötbordet :)
Tillbaka till sovrummet och vaggan men denna gång med protester. Han ligger och bökar och snurrar runt där i ett bra tag för att ganska snart lägga till gnisslet (han låter som en gammal gnisslig dörr ibland:) och därefter komma på att det skulle vara bra gott med lite mera käk!
Så här ligger jag nu med en mätt och sovande bebis bredvid medan jag är lite små hungrig och "pigg" och inte kan somna om, klockan fem en söndagsmorgon.... Jorå så att......


Helt okej ändå

Det är något bättre här idag. Natten var helt okej den också fast Albin vaknade redan innan ett och ville käka första gången. Men där efter sov han ända till fem! :) Efter det fick han sova i sängen med oss.
Vid sju var det dags igen och då började också gnället... Vi testade då att ge honom lite flytande Alvedon för att se om det kunde lindra missnöjet något. Men hur mycket han fick i sig av de dryga 20 ml vet jag inte? Av ansiktsuttrycket att döma smakade det inte så gott och det sportades ut :) Men efter mycket knorrande och åmande somnade vi alla om och sov till halv tio. Vi åt frukost och löste melodikrysset och efter det tog jag och Albin en promenad och lämnade de två sista inbjudningskorten. Han somnade på hemvägen och vaknade så fort vi nådde tomtgränsen igen. Men efter det var han på jätte bra humör och pigg i flera timmar.
Men nu efter en en liten lur för en stund sedan så är det sämre humör igen. Han och jag sitter i hammocken och så länge jag gungar oss är han nöjd eller sjunger lite :)

Skulle så gärna vela att han kunde tala om vad som inte känns bra!
Pappan har lite ont i halsen och lite krasslig så kanske det är lika för Albin? Men han låter varken rosslig, hes eller snorig. Varm är han inte heller förutom uppe på hjässan. Funderar på tänder också... Har känt i munnen på honom men känner inget.
Så länge det inte blir värre än såhär är jag nöjd!


Klubbad bebis

Jag lyckades äntligen få knoddas att somna vid halv åtta ungefär. Sedan dess har han legat och sovit i sitt gym. Nu nyss kom Peter in med honom i sovrummet, han åt lite i sömnen tror jag och sedan la jag ner honom i vaggan. Efter att han svängt runt till mage och lagt knäna till rätta- uppdragna under magen så sover han gott nu igen.
Hoppas hoppas han har en bättre dag imorgon.

Jag har just sett färdigt ett avsnitt av Hart of Dixie på kanal fem appen i luren. Helt okej serie faktiskt. Bra att somna till om inte annat :)
Tidigare ikväll såg vi filmen med Kvarteret skatan. Shit vad vi skrattade stundvis :) Så himla fånigt men ack så roande!

Nej nu ska jag slå följe med mina tre pojkar= sova.
Hoppas vi vaknar upp till en bättre dag med nya projekt och utmaningar ;)


Bluff och båg

Idag kom klänningen hem som jag beställde till mig i tron om att ha på dopet. Fy fan vilken besvikelse! Så jävla ful klänning!!! Rent ut sagt en kärringklänning. Vilken missvisande bild dom hade på den. Skulle för "skoj" skull jämföra klänning irl med bilden, men såklart hittar jag den inte på deras sida nu.
Nä, den ska skickas tillbaka! Inget snack om saken! 400 spänn vill dom ha för den också. Jo tjena. Jag skulle inte ens ge 50 kronor för den.

När till och med Peter tyckte den var tantig då är det illa! ;)


Jobbig dag

Här har det provbakats och experimenterats lite inför dopet. Har inte provsmakat ännu så resultatet vet ja inget om.
 
Albin har en gnälldag idag. Blir det inte som han vill BUMS så börjar gnället som snabbt övergår till gapskrik. Jag har inte lyckats luska ut än var skon klämmer.Han har i alla fall sovit ordentligt nu så jag hoppas det kanske hjälper något. Annars kanske det är en dålig dag för honom bara.
 
igår när han satt i mitt knä när vi åt middag fick han tag i min tallrik! Tack och lov var den för tung för honom att flytta så långt :) Idag fick jag inte ha tidning ifred på bordet när han satt i knät. Så nu är det slut med att ha stora dukar på bordet! (inte för att vi brukar ha det:) Allt som går att greppa tag om ska det slitas i.
Något som han tycker är mysigt och oftast blir lugn av är när man kommer honom riktigt nära med ansiktet mot hans ansikte. Tex. ligga tätt ihop med huvudena i sängen. Då gossar han sitt lilla tryne mot mitt och ler. Sen kommer hans små händer och pillar en i ansiktet. Det är så mysigt att ligga så på morgonen och oftast somnar han fort då också :) Sen att hans motorik i händer och fingrar ännu är väldigt klumpig så man kan åka på en snyting helt oväntat plus att hans naglar växer som ogräs och oftast är väldigt vassa och rivs väldigt bra får man ha överseende med. Det är ju bara med kärlek menat! <3
Att stå framför spegeln är skit skoj! Det är så spännande figurer där i :)
När vi var på stan härom dagen tittade jag i leksaksaffären efter någon leksak med spegel som man skulle kunna ställa på golvet. Men jag blev för snål när den kostade nästan 300 kronor om jag minns rätt. Det kommer ju bara vara nu ett tag till han skulle tycka den var rolig dessutom. Så jag tyckte det var hutlöst dyrt! Leksaker överlag är ju snordyrt!
Leksaker är något vi inte köpt på oss i förväg, förutom någon nalle och tågbanan jag fyndade nu i sommar. Inte heller ska han bli överröst med prylar och leksaker (inte av oss i alla fall;). Men man ser tydligt nu att han vill ha saker att plocka med, titta och smaka på. Och självklart behövs det ju leksaker (i måttliga mängder:) för att främja hans utveckling Men här på landet nyttjar man vad naturen har att erbjuda. Kottar, pinnar och stenar är även det roligt ;) Dock tycker jag nog att grabben är lite för liten att släppas lös ute redan :)
 
Att komma såhär långt med detta inlägg har tagit cirka två och en halv timme!
Vi har bytt bajsblöja, tagit tempen- 37,7 grader och det tolkar inte jag som feber. Eller? Det har ätits, vaggats, skrattats och skrikits. Pojken är riktigt missnöjd idag...
 
Så ja, nu har det gått cirka fyra timmar till. haha. Det är tur att ilnägget sparas automatiskt så jag slipper börja om varje gång jag avbryts :)
Nu är klockan 19.00 snart och vår grabb är fortfarande missnöjd. Både jag och Peter har försökt få honom att somna genom att gå promenad. Men det  gav inget resultat. Han somnade en liten liten stund till ljudet av gräsklipparen efter att jag gått med honom. Inte heller halltröskeln hjälper...
För tillfället sitter han nöjd i sin babysitter och tittar på medan pappan byter blandaren i handfatet. Tror det är rekord! Han har säkert suttit där en kvart nu utan en sur min :)
 
Ska inte gnälla över att grabben varit kinkig idag då det händer så sällan att han är just såhär. Vet att det finns de som har det värre.
 
För att tala om något annat så har vi just intagit middagen. Jag vevade ihop en egenkomponerad fiskgratäng och den blev riktigt god! Så nu är vi mätta och belåtna :)
Senare blir det ostbågar, cola, godis och choklad. Ja idag ska vi svulla! Jag känner att dagen varit skit så då kan kvällen förgyllas med "lite" gott.
 
Förresten så blev min bakning ingen höjdare. Dom blev torra! Får nog prova på en omgång till innan vi beslutar oss för att bjuda på dom.... *suckar*
 
Nu härjar Albin igen. Dags för mamman att rycka ut med tuttarna tror jag. Värt ett försök i alla fall!
 
Tjing tjong
  

Lite ditt och datt

Glömde ju säga att smörgåstårtorna var jätte goda igår! Kommer bli så bra.

Jag fick massage igen också. Grymt skönt! Har fått så jäkla ont i ryggen och är öm. Tecken på att bebis växer tror jag :)

På hemvägen igår kväll såg vi en gris på vägen. Fy satan vad vidriga dessa svin är!!! Bläää!

By the way så tappar jag sjuuukt mycket hår. Drar jag fingrarna genom håret får jag stora tussar mellan fingrarna. Känns som jag borde vara flintis snart.
Men tydligen är detta fenomen helt normalt när bebis är tre månader och man ammar. Bara gilla läget.


Syjunta

Vi har haft Jessica på besök här. Vi snackade skit, drack kaffe och virkade. Utbytte lite idéer och tips. Mycket trevligt och roligt!
Det har regnat typ hela dagen så det var perfekt innesittarväder och virkning :)

Så mycket mer har det inte hänt här denna dag förutom att jag var ute och plockade av typ flera kilo tomater. Någon som vill ha? :)

Albin och jag badade förut. Oj vad roligt han verkar tycka det är! Sparkar och skvätter vatten som en tok. Det gäller att hålla i honom ordentligt. Men nu har vi skaffat en badkarsmatta så han inte glider omkring som Bambi på hal is. Det gick super bra att stå på den tyckte han :) Efter badet somnade han så gott.

Jag fördriver tiden med fortsatt virkande :) Petet har somnat typ sittande här bredvid. Hehe

Tänk! Det är redan fredag imorgon igen. Tjoho!


Måste gå upp!! Vi väntar ju besök snart :)


Det doftar inte hallon precis här...

Vår blöjhink som påstås vara "luktfri" sätts på prov ordentligt nu. Upp till bevis! För fy sjutton gubbar vad det luktade!
Jag tycker mig inte vara så känslig vad gäller sådant (man har ju varit med om både det ena och det andra) men detta var något alldeles extra... Vilken märklig arom. Man kan ju undra vad han har ätit? :p


Man är bra effektiv när man äter och skiter på samma gång!


Tokern

Jag hoppas han lyckas andas också....

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3231643/images/2012/pic_50355fdb9606ee32440010a2.jpg" class="image">


Bullmamma

Vi har varit ett bra team idag jag och Albin. Jag har bakat bullar!
Medan grabben ännu var vaken i förmiddags rörde jag ihop degen och satte den på jäsning. Medan den jäste fick jag honom till att somna och kunde sedan baka ut bullarna i lugn och ro. Lagom till att sista plåten var färdig i ugnen vaknar han. Vilken maximal tajming! :) Underbara unge!

Vilken lyx det är att baka med en hushållsassistent och vilken skillnad det blir på resultatet!
Jag lyckades inte klura ut hur kroken skulle sättas fast så jag var tvungen att gå och be svärfar om hjälp. Haha. Ska man vara riktigt krass borde det väl varit tvärtom? ;)

Så nu doftar det nybakade bullar här.
Håller också på att sila min andra sats av vinbärslikör. Pappa var ju så snäll och hade med sig två liter åt mig nu när de var uppe. Deras bär var mycket finare än våra så likören blir säkert godare nu :) Nu ska jag bara destillera flaskorna och sedan hälla upp i dom.

I skrivande stund håller Albin på att somna igen här i vagnen. Han har lite att ta igen från igår kan jag tänka mig.

När Peter kommer hem ska vi åka till farmor för att provsmaka smörgåstårtan till dopet. Egentligen tror jag inte vi skulle behöva provsmaka för jag tror nog hon gör dom jätte goda ändå! Men nu slipper jag ju komma på och tillaga kvällsmat idag :)
Självklart ska vi hämta hem hunden också. Han är saknad men samtidigt väldigt skönt att vara lite hund "ledig" ibland.


Dagens outfit

Vit sparkdräkt från 80-talet.

Jisses vad bra det går att sparka i den :)


Tuffa mössan på :)


Nya sakerna!

Albin och hans nya saker från igår :) Två mössor, en lite tunnare och en tjockare. 65 kr för bägge!!! Två par strumpor med jyckar på. En pyjamas och en Metallica body (pappa valde:). Tyvärr fanns bara bodyn i storlek 68 så det dröjer ett bra tag (förhoppningsvis) innan han kan ha den. En egen liten grön jycke fick han också :) Fast det han är mest glad över är den svarta grinden (mamman hade velat ha en vit helst. Men men:).


En lång dag för en liten kille

Jag hade inga fler hål! Tjoho!!! Endast lite lite tandsten som ska åtgärdas hos tandhygenisten om några veckor.
Däremot förgyllde jag dagen åt alla tandläkare med flera på stället där idag. Jajemensann! För när de röntgade upptäckte dom något mycket spännande (enligt dem). Tydligen så har jag inte bara en visdomstand uppe i vänstra käken utan även en extra. Extratanden är mycket mindre än den rätta och sitter framför den "riktiga".
De hade aldrig sett något liknande och skulle visa upp spektaklet för resten av sina kollegor också. Haha.
Vi bestämde att så länge jag inte lider av dem får de sitta kvar. Så fortsättning följer :)

Albin skötte sig fint när han passades. Han hade somnat i typ tio minuter när de gick i några affärer och vaknade lagom när jag kom tillbaka.
Hann beta av ett par affärer innan Peter mötte upp oss och vi tillsammans tittade efter de sista sakerna jag letade efter.
Är väl halvnöjd med resultatet... Affärerna är ju usla här! Vill hitta nått snyggt och tufft åt Albin att ha på sig på dopdagen. Det var tydligen helt omöjligt. Allt är så gulligt och larvigt i de minsta storlekarna. Inte ens en vanlig skjorta och några schyssta brallor lyckades jag hitta :( Blir till att leta på nätet istället.
Men en ny pyjamas och lite annat smått fick följa med oss hem.

Vi åkte också och hämtade en grind jag fyndade begagnad på Facebook! 250 spänn prutade jag ner den till. Helt okej :) Albin betalade den själv med sina pengar han fått av mormor och morfar. Han är klok den lille herrn. Han slösar inte pengarna på onödiga leksaker utan tänker främst på säkerheten ;)

Vår shoppingdag avslutades sedan på ICA och veckohandling. Jäklar vad hungrig jag var då! Inte konstigt med tanke på att jag inte ätit något mer än en bulle sedan frukosten. Men jag härdade ut tills vi kom hem och lagade pasta och bacon.

Stackars Albin hade ju inte tid att sova någon längre stund på hela dagen så han var riktigt svårsövd nu här ikväll.
Självklart lyckades han slummra till i bilen mellan hämtningen av grinden och färden till ICA och vaknade såklart när vi plockade ur honom ur bilen. Inne på ICA var han lite halv kinkig men slummrade såklart till lagom när vi betalade och vaknade igen när vi packade in honom i bilen. Men därefter sov han i alla fall cirka halva vägen hem så femton minuters sammanhängande sömn fick han innan bilen stannade här hemma och han vaknade igen.
Men nu har han legat här i gymmet och sovit sedan halv nio ungefär. Han har till och med små snarkat lite. I vanliga fall snarkar han inte så han var nog helt slut efter en hel dag på stan och i affärer.
Jag är också trött så nu är det hög tid att avrunda denna tisdag!
Vi får se vad morgondagen har att erbjuda :)


Vi kan!

Vi hann iväg i någorlunda tid :)


När lär man sig?

God morgon!

Jag hade tänkt få flera saker gjorda här hemma nu på förmiddagen innan jag och Albin glider mot staden.
Dock hade jag helt glömt bort att det inte längre är jag själv som styr agendan här hemma....
Hittills har jag inte hunnit mer än klä bebis, snabbduscha mig själv, mata bebis, roa bebis, brygga kaffe och nu intaga frukost i sällskap med en skrikande bebis. Visserligen är det en hel del men INGET av det jag tänkt. Nåja, det ordnar sig.
Nu är klockan snart elva. Halv två ska jag möta Therese i Norrtälje och ta en snabb fika och lämna över ungen för att kvart över två ligga i tandläkarstolen. Jag hade dessutom tänkt åka in tidigare för att hinna uträtta lite ärenden innan vi ska ses. Men vi får se.

Nu har gaphalsen somnat tydligen! :) Så jag ska snabbt svälja mitt kaffe och min yoghurt med nyplockade blåbär för att sedan göra en riktig snabb genomgång av mina tänkta sysslor :)


Måndag igen

Det har varit en relativt händelselös dag här idag. Efter vår förmiddagsrunda var vi bara hemma och tog det lugnt.
Albin somnade under promenaden och fortsatte faktiskt att sova även när vi kom hem. Så jag kunde göra i ordning och äta min frukost i lugn och ro! :)
När han vaknade busade vi lite och så la jag honom i gymmet. Där höll han på att böka och stöka hej vilt helt på egen hand (bildbevis i tidigare inlägg:) och snackade både högt och lågt. Tillslut somnade han av utmattning och sov över en timme! Jag fortsatte med mitt virkeri då :)
När han vaknade var det dags för lite käk och torrblöja och därefter började buset igen och lille herrn vill ha all uppmärksamhet. Nu är det ju jätte roligt att busa och prata med honom för han "hänger" med nu. Han skrattar så han nästan kiknar ibland och vill att något ska hända hela tiden under hans vakna tid helst. Blir det lite tråkigt sitter han och gnäller tills man börjar prata eller busa med honom igen. Han vet vad han vill och hur han får det ;)

Tidigare ikväll hämtades Nico av farmor. Han blev så glad när hon kom och ännu gladare när han fick följa med henne i bilen :) Så nu är han borta på semester i två dagar. Skönt för honom!
Farmor hade varit ute och plockat blåbär idag så jag fick lite. Det är ju sååå gott med färska bär i yoghurten till frukosten. Lyx!

Resten av kvällen har spenderats i soffan framför tvn. Men nu är det hög tid för sängen. Peter ligger här bredvid och snarkar och Albin ligger också och sussar sött sedan cirka tre timmar tillbaka. Han är så duktig på kvällarna! Han är duktig på nätterna också. Men jag skulle gärna slippa hans behov av mat innan klockan fyra (helst fem). Men jag ska vara glad att han somnar om snabbt under nätterna och att vi slipper gap och skrik då.

Imorgon är det dags för mig att besöka tandläkaren igen. Denna gång är det undersökning för att se vad som mer behöver åtgärdas i truten min.... Therese är snäll även denna gång och agerar barnvakt. Guld värt! :)
Efter det kommer Peter in och vi ska handla. Tänkte börja köpa på oss lite inför dopet så vi inte behöver ta allt på en gång sedan. Och jag måste börja provbaka det tänkta kaffebrödet.

Men nu är det dags att avrunda denna dag. God natt!


Försök till rymning del två

Jag hade en rymling här hemma idag också. Gymmet är tydligen för litet! Vi får bygga ett staket runt :)
När jag la tillbaka honom på rätta platsen blev han lite arg :) Men när nappen och snuttekaninen kom fram insåg han att han faktiskt blev trött av allt ålande. Han somnade ganska snabbt utan "vaggning". Helt slut körd :)


Dönickar

Mitt sällskap i skrivande stund...
Tur att jag har min virkning att sysselsätta mig med :)


Snuttis invigning

Igår plockade vi fram snuttefilten han fått i present av mormor för länge sedan. Har inte velat ta fram den tidigare då han bara skulle kräka ner den på typ fem sekunder :) Men nu har vi lagt märket till att han ofta drar till sig täcke, kudde eller för den delen spytrasan när han ska sova. Så en snuttetrasakanin måste ju vara betydligt gosigare :) Och ja, den verkar få godkänt i betyg. Den verkar både gå att gosa och äta lite på. Somnade gjorde han också (efter en stor portion tålamod;).

Nu gäller det att vi köper på oss ett x antal fler snuttisar. För känner vi vår grabb rätt så lär dom ju hamna i tvättkorgen illa kvickt... :)

Så någon snuttis i doppresent kanske skulle passa bra? ;)


*snark*

Det är jobbigt och man blir trött av att ha en bebis hemma :)

Sötaste vovven i stan! <3


Labil?

Humöret kan växla fort när man är liten :)

Lägg märket till den underbara lilla skrattgropen också. Hoppas den är där för att stanna.


På rymmen

Den här lille parveln far runt så han till och med rullar ur gymmet!

Koppel nästa? ;)


Liten blir stor

Ännu fler bevis på att liten blir stor är blöjorna. Vi har nu gått från storlek två till tre. Jag tyckte dom såg så jätte stora ut och trodde han skulle drunkna i dom. Men icke! Jag tror visst att min lille kille fortfarande är en liten liten bebis.

Nu har vi också börjat rensa och lägga bort kläderna i storlek 56. Många av plaggen kan han fortfarande ha men jag har börjat lessna lite på vissa av dom ;) samt att de är ganska urtvättade, alltså väl användna! Plus att vi måste hinna använda ALLA hans kläder i storlek 62 också innan även dom blir för små.
Egentligen skulle man kunnat hoppa över en storlek men det är ju inget man kan veta i förväg :)


Upp o stå

Vår ståtliga kille som står så stadigt nu!


Resultatet av projekt nr 1

Varsegoda. Före och efter bilder.

Nu kan man hur lätt som helst vika och kanske (om det är nödvändigt;)stryka tvätt där nere. Lite småjusteringar kvar bara sen är det perfekt.

Drömmen är ju såklart en torktumlare också. Jag ska banne mig spara pengar och köpa en alldeles egen ;)


Städa städa varje söndag....

Dagen har ägnats åt plock, städ och fix här hemma. Inflyttningen nere i tvättstugan har börjat :) Ännu ett par flyttlådor är tömda och vår samling minskar sakta men säkert.

En promenad har vi hunnit med också samt utdelning av ett par inbjudningskort här hemma.

Nu vankas det middag. Potatismos och fiskpinnar. Söndags lyx ;)
Men jag la mig precis på soffan, är så trött och öm i ryggen och har varit några dagar nu... Peter fortsätter med skalandet av potatisarna och som medhjälpare har han Albin. Fast för hans del låter det som att det är mer snacka än verkstad :)


Som förr...

Ikväll badade vi badkar för första gången på ett och ett halvt år minst. Det var mys! Tända ljus och liiiite rötjut. Och Albin vaknade inte och pep en enda gång. Bra tajming :) Kanske det kan bli en vana som förr? Då tog vi alltid ett bad tände ljus och drack lite vin på söndagskvällarna. Bra avslutning på den gångna veckan och bra uppladdning för den kommande.

Annars så har vi varit ute heeeela dagen idag. Så man kan lugnt säga att vi tagit vara på den. Solen har vi inte sett mycket av men ändå har det varit varmt och kvalmigt.
Vi fick lite av varje gjort ute och det känns skönt! Lättare att påbörja och slutföra saker när vi båda är hemma och kan hjälpas åt med Albin.

Albin har varit vår sol idag (mestadels). Han "brummar" med munnen, står upp och skrattar för glatta livet :) Att svingas upp och ner i luften och "flyga" är riktigt skoj det med! Och helst vill han han uppmärksamhet HELA tiden. Tycker han inte vi ägnar honom tillräcklig uppmärksamhet gnäller han tills någon tittar och pratar med honom och då skiner han upp som en sol på direkten. Han är redan smart den lille krabaten.

Nä nu ska jag sussa, precis som alla andra i detta hus. Det är en dag imorgon också :)


Lindgren på taket ;)

Pappan är på taket idag och grejar med skorstenen. Jag, Albin och jycken hänger kvar i hammocken sedan vi fikade. Men jag har faktiskt hunnit ansa och plocka lite i växthuset samt rensat lite ogräs.
I förmiddags var vi och hämtade ut inbjudningskorten som äntligen kom igår! Så ikväll ska vi skriva adresser för glatta livet :)

Vi har ju fått lite förfrågningar om vad den lille herrn önskar sig i doppresent och vi har kommit på en sak till. En fårfäll (helst ljusgrå:).

Sen har önskemål om att få se min "nya" frisyr kommit också. Visst kan ni få se, den dagen jag gör mig mödan att fixa håret och inte bara rafsa upp det med en snodd och hårspänne.
Men det är ingen större skillnad från innan förutom att det är några centimeter kortare :)

Nu ska jag gå en runda med vagnen igen så kanske herrn där i kan somna en stund... Fortsättning följer :)


Albins utveckling vid 14 veckor

Mina  två tvåbenta prinsar sover här i soffan. Den största av dem har fixat klart tvättstugan nu ikväll och det blir toppen bra! Jag försökte hjälpa till lite jag med men vi hade en liten skit som var missnöjd titt som tätt. Han har verkligen haft en gnäll dag idag. Men det får han ha. Han är söt ändå =)
 
Albin har idag kommit på hur man gör "brum" ljudet med läpparna och tungan. Han började ju med det för några veckor sedan men efter det har han inte gjort det något mer. Men nu så! Salivet har sprutat åt alla håll och kanter de stunder han varit på bra humör. Även hans fötter har legat högt i prioritet denna dag. Dom har han dragit i nästan konstant under sin vakna tid. Han till och med nästan fick in ena stortån i munnen! (där hör du Josse! Du som väntat på det ;)
Igår började han stödja helt på benen också! Han började väl för en vecka sedan ungefär förstå att benen är till för och går att stå på. Men då "stod" han bara någon ynka sekund och hade inte ens benen helt utsträckta. Men igår började han stödja riktigt bra och sträcker ut benen nästan helt. Nu kan han "stå" i flera sekunder! Och det är jätte roligt att stå upp och sedan böja överkroppen i typ 90 grader framåt... Han ser ut som en fällkniv =)
Att se sig själv i spegeln är också en himla rolig sysselsättning! Han flinar upp sig när han ser sig själv och undrar väl vad det är för typ ;) När man för honom närmre mot spegeln så blundar han och gapar. Precis som han gör när man pussar honom. Han är så söt vårt lille troll! Det händer så mycket nu. Från dag till dag märker man hur han utvecklas och lär sig saker. Till och med att han är väldigt stadig i ryggen när han sitter. Han kan ju inte sitta själv ännu såklart men det dröjer nog inte jätte länge innan han även kan det.
 
Vi har nog också börjat få till en RUTIN som det så fint heter =)
Dom senaste två veckorna cirka så har han somnat för natten mellan klockan åtta och nio någon gång. Oftast söver vi honom på soffan då och så får han sova där till jag går och lägger mig, oftast mellan elva tolv någon gång. Då väcker jag honom och han får äta och får torr blöja. Sedan lägger jag över honom i vaggan och oftast somnar han om genast. Hur länge han därefter sover tills det är dags för käk igen varierar från natt till natt. Har jag tur sover han ända till fyra innan han vill äta igen. Men han kan lika gärna vakna ett redan och vela äta. Så nätterna vet man aldrig hur dom blir. Lika spännande varje gång ;)
Vi får se hur länge han tänker köra med denna rutin eller om den är här för att stanna?
 
 
 

Kvällsaktivitet

När pappan kom hem tog vi varsin glass och gick sedan ner till sjön för ett dopp. Det var skönt! Albin fick bada fötterna :)

När vi kom hem igen lagade jag mat. Spagetti och köttfärssås blev det. När vi precis ätit klart föll det några regnstänk men mer än så blev det inte så nu skiner solen igen.

Peter håller på där nere med att skruva ihop skåpen. Albin satt med en stund och tittade på medan jag diskade. Men jag hörde att det inte var så poppis. Varje gång han körde i en skruv med skruvdragaren tyckte Albin det lät otäckt. Pappan sa nått i stil om att grabben är för van vid stillsamma aktiviteter så som virkning tex. ;)
Men nu har han fått lite käk och är nöjd en stund till. Men jag förstår om han är grinig, det är så varmt och klibbigt. Enbart blöja är det som gällt idag.


Tjoho

Peter är redan påväg hem! *lycka* :)


Vi är sura och griniga

Idag är mitt tålamod NOLL! Att det kändes som att det dröjde tre timmar innan jag äntligen fick i mig min frukost gjorde ju inte saken bättre precis.

Jag går alltid promenaden innan frukost. Har alltid gjort och kommer alltid att göra. Men idag var jag hungrig innan vi ens kommit iväg på den men jag ignorerade det och gick ändå. Väl hemma igen (ännu hungrigare) vaknar ju självklart Albin så fort vagnen stannar och tokskriker tills jag tar upp honom. Vi går in och han får käk. Under tiden då vi sitter och ammar hör jag hur hunden slickar och slickar och självklart har bandaget lossnat. Hur mycket jag än ryter åt honom ignorerar han det helt och bara fortsätter och jag sitter ju där jag sitter tills grabben ätit klart.
Äntligen blev han mätt och jag lägger honom i gymmet tänkte jag medan jag grejar med hunden och min frukost.
Visst, han ligger nöjd i gymmet i cirka tio sekunder innan tokskriket börjar igen. Hans humör blev ju inte heller bättre av att han gång på gång rullade över på mage och varje gång fastnade med ena armen under sig. Samtidigt försökte jag bre mina mackor, koka mitt kaffe och fixa min yoghurt med blåbär. Ja just det! Hunden fortsatte ju med sitt slickande så jag var tvungen att fixa han mitt i också.
Självklart skiner ju solen och det är skit varmt! Det medför ju att man får dåligt samvete av att vara inne och måste ut och passa på att ta till vara på dom kanske sista fina dagarna... *suck*
Så när hunden äntligen är färdig omplåstrad, mina mackor och kaffet är klara och en ny blöja påsatt på grabben börjar projekt- intag av frukost ute. Det är ingen snabb procedur att få med sig bebis med tillbehör, frukost, hunden ( han står ju bara och skäller innanför dörren om han inte får följa med) och sig själv med ut i det uuuuuunderbara vädret. Och att ungen fortsätter skrika även ute är ju även det underbart.... Tillslut fick jag i mig min frukost ändå. UTE i skuggan i hammocken med en skrikande bebis i vagnen bredvid och en flåsande hund på andra sidan. Skam den som ger sig :)

Men nu önskar jag mig lite dåligt väder med regn och rusk så man slipper känna pressen att man måste passa på att vara ute och "njuta" medan vädergudarna fortfarande tillåter.
Förstå mig rätt! Jag älskar sommaren och vill inte att den ska ta slut egentligen. Men det är inte längre bara att slänga i sig lite frukost och sticka i fötterna i tofflerna och hålla på ute med det man nu vill till dess att magen kurrar igen.
Men självklart skulle jag aldrig byta bort det liv jag nu har! :) <3


Byrackarn

Vår jycke håller oss verkligen sysselsatta och oroade. Är det inte det ena så är det det andra eller tredje... Nu har han fått sådan där skit på tassarna igen, mellan klorna. Det svullnar spricker och läcker var. Han får ont och haltar och kan ju verkligen inte låta det läka ifred så tratt brukar han oftast behöva ha. Igår upptäckte vi skiten igen! Tack och lov verkar det vara i tidigt stadie än så kanske vi kan bromsa upp det innan det blir sådär riktigt illa igen. Trimmern åkte fram illa kvickt och alosolsprit och salvan vi har kvar sedan förra gången åkte på genast. Tassen blev lindad så han inte skulle kunna komma åt "såret" och faktiskt att det suttit kvar hela natten! Inte heller att han haltade nu när vi var ute och gick nästan tre kilometer. Jag har inte hunnit titta närmare på det ännu men jag ska. Ska också tvätta och smörja igen. Vi hoppas det går över fort!


Bild

Smartskaftet glömde ju bilden...


Projekt nr 1

Vi har lite att skruva och fixa med efter ikea besöket igår. Men en fin och funktionell tvättstuga kommer vi få som belöning :)


Friserad!

Vi har haft finbesök här idag! Först kom farmor tillbaka med jycken straxt innan tolv. (vad skönt det var med en morgon och förmiddag utan att känna att hunden måste ut så fort vi masat oss ur sängen) Vid tolv åkte jag och hämtade Emelie nere vid bussen. Äntligen fick vi till en date. Och det bästa av allt, hon hade med sig saxen! :) Vi snackade massa skit, gick en liten promenad och jag visade henne vår omgivning, vi fikade, gosade Albin och sist men inte minst så klippte hon av mig det risiga håret.
Albin har inte haft sin bästa dag precis utan gnällt och varit missnöjd titt som tätt. Inte så konstigt med tanke på värmen som varit idag. Han har knappt varken ätit eller sovit på dagen. Men medan jag klipptes drog jag vagnen över halltröskeln och efter typ 13456 gånger så somnade han :)

Presenter fick vi också! Albin en tuff t-shirt och vi en tjusig vas som inflyttningspresent :)

Nu är pappan hemma här också och vi ska börja med kvällsmaten. Jag är hungrig!


Magplask

Tji fick jag. Inte sjutton sov han som en klubbad säl inatt inte... Vi alla gick och la oss redan vid halv elva (Albin somnade på soffan innan tio). Redan innan ett börjar han knorra. Tog förgivet att han var hungrig men det var han inte. Lade ner honom igen och efter lite napp-in-petande och rullande fram och tillbaka somnade han om. Klockan tre var det dags för käk samt vid fem igen. Sedan dess har jag nu legat vaken. Albin ligger här bredvid och halvsover och Peter gick precis upp. Jag ska nog läsa lite bok och hoppas jag somnar om snart. För övrigt är det sjukt varmt här i sovrummet. Usch vad jobbigt det är!

Så ja, nu rullade lille herrn över på mage. Det är tydligen bara det som gäller nu. Har hittat honom på mage varje gång jag tittat ner på honom inatt. Helt klart en kommande magsovare alltså :) Konstigt, varken jag eller Peter är det. Kanske brevbäraren? ;)


Ikea

Det blev en sväng till Ikea när Peter kom hem. Trots att vi visste vad vi skulle ha och dessutom skrivit ut en "färdig" inköpslista så sprang tiden iväg. Men nu är vi snart hemma! Albin skötte sig utmärkt. Han tyckte alla lampor överallt var fina. Han till och med hade lite svårt att koncentrera sig på att äta då det hängde en sån fin lampa bakom honom :) Nu har han slocknat här i bilen. Jag förstår inte hur han orkar? Han har ju knappt sovit något alls på dagen idag men ändå håller han uppe humöret till 99% av tiden. Kan ju hoppas att det leder till en tredje natt med bra sammanhängande sömn. Två nätter på raken har han inte velat äta förän klockan fyra. Duktig pojke!


Snälla farmor

Vi har haft farmor på besök här idag och hon har tagit hand om oss alla tre! Jag fick stört skön massage om än fläck vis mindre skön. Hon lyckas alltid hitta dom ömmande punkterna som jag inte själv vet att jag har ont på. Det är bra! :)
Självklart gosade hon med Albin också fast att han mest kräktes på henne ;)
Att söva den lille herrn har inte varit lätt idag. Två gånger var farmor ute och gick med honom var på han somnade efter mycket om och men och vaknade efter knappt en halvtimme igen bägge gångerna (jag slumrade lite i hammocken under tiden:).
Så nu sitter jag och Albin i hammocken och myser. Farmor och Nico åkte för en stund sedan. Ja Nico fick följa med henne hem och han blev överlycklig när han fick hoppa in i bilen :) Han kan behöva lite avkoppling, egentid och lugn och ro hos farmor. Men imorgon kommer han hem igen.

Jahopp, vad ska vi göra nu då?


Snälla barn, sov till minst klockan fyra inatt precis som du gjorde den gångna natten. Då blir din mamma glad och stolt :) God natt


Glad hund

God afton. Jag har tagit fram min virkning och kör på :) Mina tre pojkar sover allihop. Två här i soffan och en på golvet.

Tidigare ikväll var vi ner och spelade volleyboll. Så idag har jag fått träning och motion ordentligt! Tre kilometer i förmiddags. Sedan ner till Magnus på kaffe och sedan tillbaka = två kilometer. Sedan cykling ner till byn, volleyboll i en timme och så cykling hem. Så jag kunde äta mina ostbågar med gott samvete förut ;)

Albin och pappan badade förut. Lika uppskattad även denna gång. Hoppas det sitter kvar så vi slipper få en badkruka.

Nä nu ska jag virka vidare!

A just det! Nico fick äntligen hänga med ut och cykla idag. Han tycker ju det är jätte roligt! Tyvärr blir det ju inte av att vi cyklar så mycket nu när vi har Albin. Det var andra bullar förra året. Då var han ju med och cyklade så han hade träningsvärk i flera dagar. Stackarn. Men idag passade det bra när farfar gick med barn och vagn från volleybollen.


Dags att förbereda middagen. Tomatsoppa kanske? ;)


Beviset

Jag visste väl det! Man sover utmärkt i en tjejdräkt ;)


Dagens outfit

Jag hittade denna dress i lådan med kommande kläder. Tror att det är från när jag var liten! :) När pappan får se vad hans son har på sig sparkar han nog bakut ;) Men jag tror nog att den är luftig och skön i värmen. Hoppas han somnar som en stock i den :)


Tisdag

Händer inte mycket här idag ännu. Vi har gått vår dagliga förmiddagspromenad. Idag fuskade vi inte utan gick hela rundan på tre kilometer. Väl hemma var det dags för frukost åt mig. Självklart vaknar den lille grabben så fort vagnen stannade här hemma... Men vi satt tillsammans på trappan och läste tidningen och åt. Har sedan dess, cirka en och en halv timme försökt få den lille spjuvern att somna. Men icke! Jag ser hur trött han är, gnor sig i ögonen, gäspar och gnäller. Men det spelar ingen roll tydligen. Är man envis så är man! Det är riktigt varmt idag och det är säkert det som gör allt lite extra besvärligt. Just nu sitter vi inne i soffan. Ny äten och med ny bytt blöja halvligger han här i mitt knä och snackar för fullt med fyra fingrar i munnen :) Sötisen!


Måndag

Igår åkte hela familjen hem igen så nu är vi ensamma åter igen. Men om två veckor åker vi ner till dom! :)

Idag har vi inte gjort så mycket. Promenad på förmiddagen. Frukost på trappan och efter en stund tappade Albin tålamodet på att sitta där. Men då kom brevbäraren med leverans av vår beställda hundmat (himla smidigt att beställa över nätet och få det hemskickat!), han bar upp det ända upp på trappan och passade på att snacka lite med både hund och bebis :) Då blev det dags för Albins tupplur. Vi kämpade en bra stund innan det gick. När jag tillslut drog av honom strumporna och byxorna blev han tyst och kopplade av. Konstigt! Både byxorna och strumporna är jätte mjuka, luftiga och slappa. Men men. Herrn vet tydligen vad han vill :) Han somnade gott och sov i TVÅ timmar. Jisses. Jag tyckte han var trött och sov många lurar igår med. Men han är ju pigg där i mellan så det är nog inget att oroa sig för. Medan han sov idag virkade jag. Jag är fast igen! *suck* Nu lär jag hålla på igen till fingrarna värker...

Peter var hemma redan vi fyra idag så då tog vi allihopa en promenix ner till sjön och tillbaka. Hemma plockade vi upp lite potatis och jag lagade mat.

Under kvällen har vi planerat inför dopet. Ja, det ser ut att kunna klaffa nu den åttonde september. Tack och lov! :) Inbjudningskorten beställde vi innan helgen så förhoppningsvis kommer de snart. Men vi har redan förvarnat lite så folk vet redan nu :)
Jag letar efter klänning att ha på dopet. Fy sjutton vad svårt! Jag måste vara jätte kräsen... :( Hittar inte en enda jag skulle kunna tänka mig. Får gå naken helt enkelt.

Nä nu ska jag virka lite innan det är dags för Albins nästa matstund och läggdags för mig :)


Tajming

Vilken lugn och rofylld frukoststund vi fick här ute på trappan i solen ;)

Farfar tycker vi ska spänna fast babysittern uppe på klipparen så Albin får åka med. Det tycker då INTE jag! :)


Det är tacken det...

Härom kvällen höll vi ju på och fixa här hemma... Det vi ville försöka hinna få färdigt var ett gästrum till syrran och onkel Joel när de kom upp i fredags. Typ det sista Joel sa när de åkte här i från sist var att han väntade sig eget rum och en riktig säng att sova i, som tack för hans hjälp när vi flyttade. Självklart tog ju vi det på allvar och slet som djur för att kunna uppfylla hans krav ;) Tyvärr hade han själv glömt vad han sagt... Typiskt! Men glada och nöjda verkade dom bli ändå och sov gott tror jag dom gjorde också! :)


Våran dag

Bada i havet, fika på stranden och få sand mellan tårna och lite överallt. Grillat till middag. Bläddra i klädkatalog och få beslutsångest. Bada bastu och bada i iskalla poolen. Äta massa lösgodis. Halvtitta på os.


Våran dag kort och gott :) Nu sängen. God natt!


Dagens sov plats

Bättre plats än den här att sova lunchluren vid får man nog leta efter!


Till havs

Mot havet denna fina dag!


Alla är samlade igen!

Nu har mamma och pappa anlänt för en stund sedan och ett paket med massa kläder till Albin hade dom med sig (att han kräktes ner den ena bodyn innan den ens kom på och den andra 30 sekunder efter den kommit på är en annan femma ;). Ja jycken fick godis och vi en liten inflyttnings blomma också :)

Vi kom iväg på föräldraträffen förut också jag och Albin. Jag lyckades till och med hinna att få på mig smink dagen till ära! Så nog kände jag mig som en fräsch mamma till slut :) Tyvärr lyckades ju inte Albin somna fören cirka trettio minuter innan jag var tvungen att väcka honom och göra honom i ordning. Sedan var han vaken hela vägen in till Norrtälje och under hela träffen samt när jag stannade till på Rusta. Men under snabb visiten på Willys orkade han inte mer utan slocknade när vi stod i kassan och sov hela vägen hem. Men när bilen stannade här hemma öppnades dom två blå igen. Så från klockan tio imorse till klockan sex nu ikväll har han sovit max en timme. Inte konstigt att vi har en gnällig och kinkig bebis här nu. Men annars så var träffen bra trots att inte alla var med. Bebisarna hade vuxit och mår alla bra. Stundvis blev det väldigt hög ljudvolym då både två och tre bebisar tyckte det blev lite långtråkigt :) Albin snackade på som sjutton och höll ett långt föredrag för oss alla.

Nu har även syrran och onkel Joel kommit hit. Så nu vankas det "kvällsmat". Kräftor!!!


Trött

Man blir rätt trött av att träffa andra bebisar


Varför göra sig mödan att lägga upp en plan?

Mina storartade planer gick i stöpet innan jag ens hann börja. Här är det knoddas som styr ;)

Hur försiktigt och ljudlöst jag än försökte åla mig ur sängen så hann jag inte mer än att få ur ett ben ur sängen innan chefen vaknade. Suck! Försöka få honom att somna om? Jo tjena! Jag lyckades då inte iallafall. Det var stooora ögon och gigantiska leenden som gällde :) Så han fick helt enkelt följa med och sitta i babysittern medan jag svabbade av mig lorten. Det gick bra! Han satt där nöjd och kollade vad jag höll på med och några vilda diskussioner om hur vi kan lösa världsproblemen hann vi också med ;) Under tiden tvättade jag både kropp och hår. Till och med att jag snabbt rakade benen (under armarna glömde jag). Efter en stund kom även jycken och höll oss sällskap. Det är tur jag inte är så pryd ;) Albin tittade så pass efter jycken att han höll på att trilla ur stolen. Han längtar nog efter den dagen då han kan dra jycken i dom fluffiga öronen :(

Medan jag gjorde mig ren gjorde Albin helt tvärtom! Andra lasset för denna ännu tidiga dag levererades. Nu sitter vi i soffan och Albin äter. Stackars jycken som inte fått gå promenad ännu. Men jag släppte ut honom i linan förut så han kunde kissa av sig det värsta. Allting tar så lång tid när man har bebis ;) Men nu snart är vi i startgroparna för att komma iväg ut!


Ofräscha morsan

God morgon! Här ligger vi kvar i sängen. Jag har läst lite och Albin har somnat om igen här bredvid efter lite rajtantajtan på flera vis ;)

Idag är det träff med föräldragruppen igen efter sommaruppehållet. Det ska bli kul att träffas och se de andra ungarna.
Dum som jag var "orkade" jag inte duscha igår kväll, det blev så sent innan vi var färdiga med det vi höll på med här hemma och innan Albin äntligen somnade. Men sen kom jag ju på det att vi ska ju in till civilisationen och träffa folk idag! Att vara ren i håret och känna sig lite fräschare hade ju inte skadat då... Men förhoppningsvis hinner jag smita iväg och göra det nu medan han sover. Skynda skynda!


Ett år sedan

Just denna dag för precis ett år sedan kissade jag ett plus på stickan. Det ni!
 
Jag skickade ett sms till Peter och bad honom köpa med sig ett grav.test hem efter jobbet minns jag.
Jag gick och väntade på mensen som aldrig kom. Men det var ju inget ovanligt då jag typ aldrig haft någon regelbunden cykel. Men på något vis kände jag och visste att det fanns något som växte i min mage. Kommer ihåg att jag gått med "mensvärk" ett tag och att brösten ömmade, precis som vid mensen men att den aldrig dök upp.
 
När Peter kom hem med testet stod jag och lagade mat. Men jag kunde väl inte hålla mig så jag gjorde testet med en gång. Kissade i en mugg och satte tiduret på tre minuter (eller vad det nu var) och fortsatte med maten. Klockan ringde och jag gick och tittade. Visst, se där var ju två streck på stickan! Jag blev inte så jätte förvånad när jag såg det för som sagt så kände jag ju det på mig att det fanns ett litet litet liv i min mage. Jag går ut ur badrummet och säger till Peter att jag är gravid. Även han reagerar väldigt lugnt. Kanske han också kände på sig det? Sen fortsatte jag laga mat. Som om inget hänt typ... Haha När vi satte oss för att äta hade nog vi båda låtit det smälta in lite och vi börjar prata och spekulera om det hela :) Jag minns att Peter sa att han skulle spika fast mig hemma mot väggen så inget skulle eller kunde hända mig/oss :)
 
Det är inte världens bästa bild tyvärr. Men till vänster om det skarpa strecket syns ett svagare streck, det är beviset =)
 
 
 
Jag tror att vår lugna och sansade reaktion på denna upptäckt till stor del beror på det vi fick gå igenom tidigare det året. För min del var det iallafall så.
Den gången fick vi bara glädjas åt pluset på stickan i några dagar. Jag tror testet visade positivt en tisdag och natten mellan fredag och lördag samma vecka sker missfallet. Det var inte direkt planerat att bli gravida då men så välkommet!
Jag små blödde lite hela den veckan och minns att jag bland annat ringde sjukvårdsupplysningen och hörde mig för. Men det kunde vara helt normalt att blöda lite och så länge jag inte hade ont var det nog ingen fara. Jag hade inte ont förän jag vaknade natten mellan fredag och lördag med "mensvärk" från helvetet! Med en gång förstod jag vad som höll på att ske. Jag hade verkligen jätte ont och blödde en mindre flod, gick upp på toa tog pandodil och la mig på soffan och kände mig helt tom. På morgonen när jag var tvungen att berätta för Peter brast det och tårarna sprutade.
Värken hade jag kvar i flera dagar likaså blödningen. Tomheten och hur misslyckad man kände sig var total! Tårarna brände bakom ögonen länge och ofta gick det inte att hålla tillbaka dem.
Men som med allt annat så läker faktiskt tiden alla sår (mer eller mindre). Livet fortsätter och man kom sakta men säkert ut ur bubblan och tillslut kunde man inse och acceptera att det som hände hade en anledning. Kroppen vet hur den ska ta hand om saker och ting.
 
Om det som hände inte hänt hade vi ju inte fått vår Albin! Allt har en mening.
Inte heller han var särskilt "planerad". Utan hände det så hände det och skulle bli väldigt välkommet =) Och som ni vet så händet det ;)
 
 
 
  

Tvätta

Såhär nöjd är man när man hjälper mamma i tvättstugan :)


Hallon

När vi var ute och gick idag så fick jag för mig att vi skulle ta rundan om sjön. Jag har ju aldrig vågat mig runt där själv med tanke på grisar, björnar och fula gubbar ;) Men nu sjutton tänkte jag! Vägen kantades av jätte fina hallon så det var himlans synd att jag inte tagit med mig en bytta. Annars så gick det bra att traska runt där själv. Jag gick och visslade lite bitvis för att skrämma iväg möjliga odjur :) En ensam stackars kantarell såg jag också. När vi kommit halvvägs ringer min telefon. Det var Malena som undra om jag inte ville följa med och plocka bär på andra sidan sjön? Jag är ju redan där sa jag! Så hon tog med sig min bärkorg och cyklade iväg. Vi fick desto värre vända och gå tillbaka för att möta upp där det fanns som mest bär. Men det var ju inte hela världen. Vi fick ju vår promenad och det var ju huvudsaken plus att vi också hann få ihop lite bär hem. Albin hade ju inga planer på att sova trots flera kilometers skumpande i vagnen... Men han låg nöjd och tittade på trädtopparna medan vi plockade lite ända till han la ett högt mullrande lass i blöjan. Jahopp, bara för oss att bege oss hemåt innan lasset blir för kallt och kladdigt ;) och hungern gör sig påmind. Tyvärr var dessa två saker snabbare än mammans och jyckens ben för Albin skrek sig i stort sett igenom hela hemvägen. Efter ny blöja och amning var mamman VRÅLhungrig (klockan hade ju hunnit bli halv ett!), för frukost skulle hon ju äta efter promenaden som blev lite mer än bara så. Men det gick bra :) Nu är alla tre mätta här hemma. Albin har somnat i gymmet och jycken bredvid. Mamman ska ner och sätta igång tvättmaskinen och sedan städa lite. Vi får ju faktiskt besök imorgon! :) Pappa smsade härom dagen och fråga om de fick komma upp? Självklart får dom det :) och ett par timmar senare ringer syrran och frågar om de också får följa med upp. Hehe Så här blir det fullthus igen över helgen. Mys!


Skogsmullar

Vi går till skogs idag jag och mina små pojkar


Skrattande fötter

Fötterna på lille herrn har åter igen blivit en het potatis :) För flera veckor sedan var ju fötterna otroligt fascinerande att titta på när de sprattlade och levde sitt eget liv :) Men nu har det varit lugnt på den fronten ett bra tag, fram tills igår. Då blev fötterna åter igen mycket intressanta! Fast nu är det roligare att lyckas få grepp om dem med händerna :) Skötbordet är den bästa platsen att utöva denna aktivitet! Att skratta är också roligt! Nu är det inte bara ett stort leende och hmmm:ande när det är något som roar den lille herrn utan riktigt skratt ända nerifrån magen :) Även denna färdighet utövas bäst på skötbordet och helst åt sin lustiga pappa.


Det har bara rullat på

Dagen har inte bjudit på så mycket roligt faktiskt. Även idag har vädret varit växlande så man inte vetat om man ska stanna inne eller ta med sig barn, vagn och jycke med mera för att vara ute en stund. De tjocka gråa och tunga molnen har hängt över oss och släppt några droppar då och då för att i nästa stund släppa fram solen som stekte på bra. Men efter vår förmiddags promenad tog vi det säkra kortet idag igen och satte oss på trappan och åt frukost och läste tidningen. Resten av dagen spenderades inne. När jag tänker tillbaka har jag inte hunnit göra ett smack mer än att diska och ringa till försäkringskassan samt skickat ett par mail. Bebisen har haft en sådan där dag då han envisas med att enbart ta små powernaps. Så den mesta tiden har gått till att mata, underhålla, byta blöja och försöka söva. Den proceduren hann vi med ett par gånger under dagen. Välkommen till mammaledighetsvärlden ;) När pappan kom hem hela två timmar tidigare idag (lycka) slutförde jag jobbet med min likör samt fixade middagen. Sedan började vi att tömma det ena lilla rummet här uppe på möbler och prylar. Tack och lov var det inte mycket av det som var vårat där :) Men nu är det nästan tomt och städat även där. Ni ser, det rullar sakta men säkert på :) Albin hann med att bada ikväll också. Denna gången med pappan. Nu äntligen har han kommit på att bada faktiskt är skoj! Jisses vad han sprattlade omkring stundvis :) Därefter började projekt- försöka natta bebis. Det är i stort sett varje kväll en kamp för honom att låtas besegras av John blund. Han kämpar emot och blir istället övertrött vilket leder till en mycket missnöjd, arg och ledsen bebis som i sin tur gör nattandet ännu svårare för han själv OCH hans föräldrar. Men idag hann jag NÄSTAN få till det innan det spårade ur. Lite kink hann det bli men med hjälp av vagnen och halltröskeln samt en pappa som dammsugade i andra änden av huset hann det inte gå så långt idag. Bebisen somnade och sov gott i flera timmar :) Nu har vi alla bäddat ner oss i sovrummet. Alla sover utom jag. Som vanligt. Ska läsa lite tänkte jag innan jag släcker och somnar gott. Håller tummarna för att få en matningsfri natt. Eller iallafall bara en matning. Amen :)


Skål!

Nu är min svartavinbärslikör färdig och upptappad! Jätte lätt att göra och smakar över förväntan. Nog är den söt och sliskig men det är ju likör liksom :) Synd att jag bara fick ihop bär till en halv sats, hade ju varit perfekta presenter att ge bort!


Jag min ärthjärna!

Jag satt och väntade på att min mammapeng skulle komma in på kontot förra veckan. Men det kom ju inget... Loggade in mig på min sida hos försäkringskassan för att se hur mina ansökningar såg ut för jag visste ju att jag har legat steget före med dom. Men jag blir inte klok på deras sida! Tycker den är svår att förstå ofta samt att det är krångligt att hitta det man letar efter. Men nu idag fick jag ändan ur vagnen och ringde dom istället. Mycket riktigt så har jag missat att lägga in min mammapengansökan för denna period. Perioden innan och näst kommande period hade jag ordnat men inte denna. Vilken jäkla NÖT jag är! Blir så trött på mig själv när jag är så slarvig och vimsig ibland. Men men, får se det så att jag sparar in dessa dagar och vi kan vara hemma längre med vår lille knoddas! :) Att jag är fattig denna månad får vi leva med. Vi är ju rika på kärlek istället ;) Samt att det finns svamp och bär i skogen att leva på. Hahaha :D


Stök och bök

Varför ligga och ha tråkigt i vagnen när man ändå inte tänker sova? Bättre att riva loss rejält då! :) <3 Vår lilla fixarjocke <3


Lyckades även i år

Nu har skördetiden kommit igång på allvar! Nu får vi äta tomater tills vi storknar hela hösten. Åter igen :)


Nytt försök

Busungen sov inte längre än max en halvtimme innan han tyckte det var dags att vakna... Nu gör vi ett nytt försök efter lite bus, tarmtömning, ny blöja, käk och lite mer bus. :)


Vinnaren

Jag vann matchen! Ungen somnade :) Jag och jycken gick ut och satte oss på trappan nu. Jag med virkningen och jycken med sin nos vädrandes :) Det är sånt där jobbigt konstigt väder idag. Ena stunden skiner solen och i nästa är det tunga gråa moln över oss. Man vet inte om man ska stanna inne eller gå ut? Därför tog vi det säkra kortet- trappan :)


Sova eller inte sova

Än så länge har vi bara chillat här hemma idag. Grabben hade inga planer på att sova vidare efter förmiddagspromenaden. Men han satt så snällt i babysittern när jag åt frukosten :) Sedan satt vi och mös lite. Tycker det är så mysigt när han plockar med sina små händer på mina händer och armar, tar ett litet smakprov med sin blöta lilla mun och är helnöjd. Mammas hjärta <3 Just nu ligger vi på golvet i gymmet (han i och jag utanför :). Jag tänkte att han kunde sova sin lur men jag vet inte riktigt om han är med på noterna? Det verkar vara mycket roligare att smaska på handduken och dra sin mamma i håret.


Attans bananer

Huxflux satte jag igång att börja virka ikväll. Så nu är jag fast igen... Inte bra ;) Klockan är mycket!!!


Med näsan i trädgårdslandet

Jag började rensa och ansa jordgubbs landet bland annat nu när knoddas äntligen lät sömnen ta överhand. Han sov en bra stund, nästan en och en halv timme! Så jag hann nästan klart med gubbarna... Typiskt av honom ;) han kunde väl sovit tio minuter till :) Det är ju sjutton att det ska vara så mycket jobb med gubbarna. Synd att dom är så underbart goda. Är det förresten någon som vill ha jordgubbsplantor? Mina har revat sig åt höger och vänster och är redan rotade och klara :) Jag själv ska INTE utöka min odling! Det räcker gott och väl med de metrar jordgubbar jag har nu. Vi får se ikväll sedan hur min rygg känns och ser ut... Har nämligen suttit med ryggen mot solen nu när jag rensat. Gjorde samma misstag förra året minns jag nu och det sved kan jag säga. Smartskaft!


Dopet

Som ni minns så körde ju våra planer på dopet ihop sig helt. Ena datumet kunde inte den tänkta gudfadern och andra datum var inte kyrkan och vår lokal vi vill ha bjudningen i lediga samtidigt. Så det blev många bokningar och avbokningar hit och dit. Allt strul har gjort att vi tappat gnistan för att ordna med detta. Tyvärr! Men självklart vill vi ha ett dop för vår lille grabb. I dagens läge har vi lokalen bokad till oss lördagen den åttonde september. Så det är utifrån det vi försöker få ihop det hela nu. Eftersom kyrkan är upptagen då bestämde vi oss för att försöka ha hela ceremonin i lokalen. Så jakt efter präst och någon/några som kan spela och sjunga har pågått nu ett tag för oss. Dessvärre har det ju varit och är semestertider, vilket gör det svårt att få tag i folk. Igår fick vi det tråkiga beskedet att den präst vi helst velat ha är upptagen den dagen. Typiskt! Vi väntar på svar från en annan (är på sem.) samt att jag fått kontaktuppgifter till en tredje som jag ska höra med. Sång och musik fixandet är det lika illa med det :( Det hela känns bara så tråkigt, jobbigt och överhängande nu... Samtidigt går ju dagarna och den åttonde september närmar sig fort. Det känns som att inbjudningskorten borde varit iväg skickade redan med tanke på att alla på min sida har en bra bit att åka och behöver lite tid att planera kanske. Vi får hoppas det löser sig och att det hela blir en fin tillställning till slut.


Frukost/brunch/lunch


Fy bubblan!

Hur ska vi klara oss här hemma utan pappa/husse? Imorgon börjar han jobba igen. Dessa fyra veckor har bara försvunnit... Tycker inte det var länge sedan vi gick och väntade och längtade till att hans semester skulle börja. Men nu är det slut för denna gång :( Vad ska vi se fram mot nu? Julen? Nä fy sjutton! Det har varit så skönt och mysigt att ha honom hemma. Ta dagarna lite som dom kommer, ha familjen på besök, åka ner till familjen och kunna stanna längre än bara över en helg. Och att inte ensam behöva ta hand om och sköta bebis och hund hela dagarna har ju varit underbart! :) Nä, det kommer bli ensamt, tomt och tråkigt här hemma nu framöver i veckorna. Troligtvis kommer vi in i de vanliga tråkiga vardagsrutinerna fort- planera middagen och se till att det finns matlåda, inte gå och lägga sig för sent och längta till fredag :) Vi får se hur vi kommer lyckas fördriva dagarna. En liten tröst är att föräldragruppen börjar nu snart igen. Tror till och med att det redan är nu kommande vecka faktiskt. Då får jag i alla fall lite social stimulans. Peter har gått och lagt sig med jycken för en timme sedan typ och jag sitter kvar i soffan framför OS med en sovande Albin bredvid mig. Gossen har varit lite kinkigare än vanligt idag och behövt sova mer. Men det där att låta sömnen ta överhand är mycket svårt att acceptera för den lille herrn :) Det bästa knepet idag när det var svårt var att stoppa ner ungen i vagnen och gå en runda. Gärna på så ojämt underlag man kan hitta! Hade man tur sov han lite längre än bara så länge vagnen var i rörelse. Då fick man mata lite, snacka lite "gagga", byta blöja, trösta, bära och sedan börja om med vagn och promenad. Den lille herrn vet hur han kan hålla mamman och pappan sysselsatta ;) Några korta stunder mellan passningar har jag hunnit pula lite i trädgården. Åter igen- balsam för mamman! :) Vi har också börjat spåna lite över hur vi vill ha det nere i tvättstugan framöver. Spännande! Nu ska även jag ta och lägga mig. God natt


Slömocken

För första gången har jag legat i hammocken en stund! Tyvärr blev maten färdig för fort... ;)


Glädjeprylar

Jag och Albin sitter i hammocken och skådar mot trappan. Jag gillar verkligen min stora kopparhink jag fyndade på loppis förra sommaren för 40 kr! :) Betongblommorna och rostiga grodan på pinne är också årets favoriter. Dessa fick jag av Peter i namnsdags present tidigare i somras :)


Söndag

God förmiddag! Här skiner solen även idag. Dock har vi inte hunnit ut något ännu. Peter är där nere och röjer ur tvättstugan. Snart så har vi skurat hela huset :) Jag sitter i soffan men en lite kinkig Albin. Han har just ätit och skulle nog behöva sin förmiddagslur nu. Natten har varit helt okej. Han åt en slurk vid ett då Peter kom in med honom i sovrummet. Sen tror jag att det räckte att jag stoppade in nappen och höll en hand på honom när han vaknade vid ett tillfälle mitt i natten. Sedan någon gång mellan fem och sju åt han igen. Ni hör, jag har ingen koll längre på nätterna... Vissa nätter har jag bara ett svagt suddigt minne av att jag matat. Det är läskigt att jag inte alltid är tillräckligt vaken och med. Tänk om det händer något eller jag gör något dumt?! Fast jag får väl tänka som så att det går på rutin nu, därför jag inte alltid minns kanske. Nähä! Han tänkte visst inte alls sova just nu. Istället halvligger han här i knät och snackar, med hela näven i truten :)


Kalasande

Vi var på två årskalas idag! Albins syssling fyllde år igår. Gott fika med TRE olika sorters tårtor. Jag var i sockerchock tillstånd när vi åkte hem. Skippade till och med att köpa hem lördagsgodis!!! ;) Grabben fick ett set med hink, spade och en sandkaksform i svart och med en döskalle på. Tufft ska det vara! Det roliga var att han öppnade vårat paket först och blev helt såld! Han struntade blankt i resterande paket utan skulle bara till sandlådan och provgräva med nya spaden :) (Det är inte alltid de dyra och fina presenterna som uppskattas mest) När han efter en stund grävt lite kom han tillbaka och öppnade resterande presenter. Nico var en favorit också! Han gick ofta förbi honom och satte sig på huk bredvid och sa hej. Han var även så generös att han pussade honom på ryggen ett par gånger. Så gulligt! :) Albin charmade självklart hela sällskapet och höll låda ordentligt stundvis. När vi kom hem gick vi ner till sjön och tog ett dopp. Himla skönt! Peter lagade middagen och jag fick lite gjort i växthuset. Ännu en fin sommarkväll. När vi kom in tog jag tag i att organisera skafferiet. Vid flytten blev det skåpet ett ställ-in-skåp-för-att-bli-av-med-bråten-från-köksbordet. Men nu är det fint där :) Peter badade jycken ytterligare en gång med special schampot mot skorvet. Jycken blev väl sådär lagom nöjd av att blötas ner ;) Men nu är han ren och fin och har redan gått och lagt sig i sängen. Han är klok så jag ska göra detsamma nu! Bjussar på en bild när jag och Albin var kalasfina idag


Ett av alla projekt

I förmiddags rodde vi äntligen i land med projektet- anlägga en pilkoja. Den ser inte mycket ut för världen nu... Men om ett par år ska ni få se! ;) Vi hoppas att Albin kommer uppskatta den framöver också.


Albins utveckling vid 3 månader

Han har sedan cirka två veckor tillbaka blivit så stark att han hållet upp huvudet helt själv utan minsta problem. I samma veva har ju omgivningen börjat intressera honom. Att titta sig omkring, på människor och saker är jätte roligt och spännande. Både ute och inne. Han följer saker med blicken och vet att det brukar hänga lampor från taken :) (varför fascineras alla barn av lampor?). Hunden har börjat bli intressant också. De två är ju ofta på samma höjd vilket gör det perfekt att studera :) Man kan utan större problem lägga ifrån sig Albin i gymmet eller sätta honom i babysittern ensam en lite längre stund nu och han "underhåller" sig själv. Han snackar en himla massa när han är mätt, pigg och nöjd. Vissa toner har dock en tendens till att nästan spräcka fönsterrutorna ;) Nära till skratt har han också och man kan ganska lätt avleda början till gråt med att kanske räcka ut tungan eller "pipa" honom på nästippen. Oftast möts man av ett stort leende när han får syn på en :D Sina öron har han hittat! Dom är jätte roliga att dra och hålla i. Speciellt när han ligger ner. Annars så fortsätter händerna och fingrarna att smaka himla bra... Han har börjat fatta vinken med att greppa saker också. Stundvis kan han hålla i tex. en bitring och föra den till munnen och börja gnaga lite och dregla en mindre flod :) Men däremot greppar han tag i allt som går att hålla tag i när han ligger eller sitter. Det kan vara handdukar, min tröja när han äter eller kudden i vagnen, som för övrigt också smakar himlans gott tydligen. Allt han får tag i måste det smakas på :) Lite smått har han även börjat stå på benen ibland. Han stödjer en lite kort stund när man håller upp honom i knät. Tvn är rolig att titta på också. Mycket rörelse och många färger samt ljud. Fortfarande är det skönast att sova på mage tydligen eller på höger sida. Gärna också att någon klappar eller gnuggar på lilla rumpan. Det är ett ganska säkert kort till att få honom att somna en stund. Annars så är det väldigt lätt att bli övertrött nu när det finns så mycket att se och göra. Om man sluter sina blå för länge kan man ju missa något så små korta typ powernappar är perfekta tycker han. Hans föräldrar tycker inte riktigt detsamma alltid ;) Fortfarande kan han ha storlek 56 i kläder men ett efter ett av plaggen får läggas på hyllan vart efter och några storlek 62 plagg har börjat användas. Att ligga på skötbordet är till 99 gånger av 100 roligt. Då snackas det, skrattas och sparkas hej vilt! Men det börjar nu bli lite oroligt att ha honom där uppe om han skulle få för sig att tvärt svänga runt... Gäller att inte släppa honom med blicken. Jag har säkert glömt skriva något. Men då får jag väl lägga till det sedan :)


Inrökta och rena

Igår var en riktig slöslappar dag. Antar att det var det kvava och tryckande vädret som gjorde en så matt och orkeslös. Men lite nytta lyckades jag med på förmiddagen i alla fall. Bland annat lite små städ och plock, köra igång tvättmaskinen samt vika tvätt. Vid tolv fick vi fikagäster. Jessica och Peshraw kom på besök. Dom tyckte Albin blivit stora killen sedan sist :) Det är klart, hinner hända mycket på lite mer än en månad. Dom hade med sig presenter till oss alla också! :) Albin fick en fågelnalle. Jag och Peter en designad tvål ;) och jag en pepparost. Den där pepparosten gjorde min dag! För några år sedan när vi köpte en liten ostbricka på typ ICA var det med en skit god pepparost. Jag som älskar peppar blev ju typ kär. Dessvärre har jag efter det inte hittad den osten att köpa separat, utan den finns bara på dom där ostbrickorna som säljs till typ jul och påsk. EN gång hittade jag osten på Coop. Första och enda gången jag gillade Coop ;) Men nu hade Jessica hittat min ost i Finland. Så då tänkte hon på mig och köpte med hem. Så snällt så! :) Ska äta den under andakt. (nu vet du Janina:) När de åkte hem efter ett par timmar fick jag rycket att börja rota i lite flyttlådor. Fick fram lite fler handdukar, sängkläder och våra egna dricksglas bland annat. Plockade om lite, så en låda mindre blev det :) Farmor kom hit när hon slutat jobba. Hon tog ut jycken på en promenix och när de kom tillbaka började vi med maten. Lagom när Peter tänt på grillen öppnar sig himlen... Tur att det finns paraply ;) Maten smakade tillslut underbart gott och mätta och belåtna gav sig farmor och jag ut till skogs igen. Denna gång för att leta svamp. Resultatet har ni ju redan sett :) När vi kom tillbaka skulle Peter tända pannan, då varmvattnet inte längre var så varmt... Hur det gick vågar jag inte riktigt berätta ;) Men kan ju avslöja att han höll på bra länge där nere och det började lukta/osa mer och mer här uppe. En märklig syn när jag tittar ut genom vardagsrums fönstret var att röken såg ut att komma nerifrån?! (trodde skorstenen hade någon funktion;) Mer säger jag inte... Eller kan tillägga att han luktade som en rejält grillad korv när han var färdig. Det är tur svärfar bor kvar i huset bredvid och kände på lukten att experthjälp behövdes :) Men Peter, jag tycker om dig ändå och övning ger färdighet! Man får misslyckas efter bara två gånger. Arbetet lönade sig ju tillslut också, då vi kunde duscha varmt. Puss på dig <3


Märkligt

Det tog mig cirka två timmar att rensa drygt två liter kantareller. Anledningen- en kvällsgrinig bebis ;) Men nu har jag bjudit Peter på två styck knäckebröd med stekta kantareller. Jag nöjde mig med pepparost på mina knäckemackor. Min sambo måste ju vara den mest bortskämda såhär års! Jag tycker verkligen inte om svamp men ändå ger jag mig ut varje år för att plocka. När jag kommer hem rensar jag den. Dessutom brukar det vara jag som tillagar också. Märkligt det där ;)


Guld

Vi var ute och letade guld tidigare ikväll. Och visst hittade vi lite också! Men vi fick offra mycket blod till mygg jäklarna på samma gång...


3 månader

Grattis vår stora lille kille på 3 månaders dagen! Du är det finaste vi har och älskar dig så.


Mamman agerar detektiv

Det är inte lätt att vara liten när det är varmt och kvavt och dessutom trött... Det är inte heller lätt att vara mamma då... Man får agera detektiv när barnet är ledset och gråter. Blöjan är torr, bröstet smakar inte, nappen spottas ut, ligga på bröstet duger inte heller utan bebisen fortsätter vara missnöjd. När shortsen och bodyn åket av mildras gråtet något. Det avtar ännu mer när barnet läggs på mage i gymmet. När sedan nappen åker in i munnen och mammas hand läggs på rumpan och "vaggar/gungar" bebisen tystnar gråten helt! :) Ganska snart somnar bebisen och mamman känner sig lugn igen samt ganska stolt ;) Här är han! Spritt språngande naken liggandes på mage i gymmet med nappen inne. (lägger över honom en tunnare filt nu när han somnat:)


Tröttmössor

Husets båda minsta pojkar är trötta idag. Tydligen behöver man inte enbart gymma i gymmet utan man kan sova himla gott där i också :) Fortfarande ingen märkbar reaktion av vaccinationerna. *peppar peppar*


Speedad bebis

Albin har inte fått någon feberreaktion av vaccinationerna ännu. Tvärtom så verkade han mer speedad tidigare ikväll. Pratade som en tok och provade alla toner i skalan :) Efter BVC åkte vi hem och hämtade jycken och for sedan vidare till farmor Rut. Albin var på strålande humör och charmade sig såklart! Lagom till kaffet fick han nog och slocknade i mitt knä efter lite gnäll. När vi åkte därifrån var vi en matservis rikare :) En av äldre modell och himla fin tycker jag. Så nu längtar jag till att fixa middagsbjudningar ;) När vi kom hem plockade jag av de svarta vinbären. Jag ska nämligen göra vinbärslikör. Det blir spännande att se om det blir drickbart när det är färdigt ;) Det var ju volleyboll nere i byn ikväll igen så vi gick ner till det. Farfar fick sitta barn och hundvakt vid sidan av planen :) Det var då Albin startade sitt snackmaraton. Sötnosen! Efter spelandet tog vi ett svalkande dopp i poolen. Ordentligt svalkande var det! Nu sitter vi i soffan. Albin käkar och gnuggar sig i ögonen. Han sov just en stund i pappas knä. Men pappan blev kissnödig och var tvungen att flytta på barnet och då tyckte barnet det var färdig sovit för den gången :)


Nu påväg hem igen! Det gick fint. Visst gjorde sticken lite ont men det gick över lika fort och vi hade en glad bebis igen :) Nu får vi vänta och se om han reagerar på det senare idag. Vi har varit på Apoteket och införskaffat Alvedon till honom om han skulle få feber senare. Men det hoppas vi inte såklart! Vikt 6235 g Längd 63,4 cm Huvudomfång 42 cm Cirka 800 g i viktökning sedan förra månaden och tre cm längre :) Han var så duktig så vi åkte till leksaksaffären när vi var klara. Mamma och pappa valde en nyckelknippa till honom! Dags att lära sig ta ansvar för egen nyckel nu ;)


BVC

Mot BVC! Självklart kommer vi hemifrån i sista sekund... Men vi ska nog hinna dit i tid :) Hatar att komma försent!


Hoppelihopp

Det har inte hänt så mycket här denna dag. Vädergudarna kunde inte enas om vilket väder det skulle bli så de varvade alla olika väder idag typ... Vi åkte in mot staden i förmiddags för att fylla upp kyl och frys. Vilket var väldigt välbehövligt! På Ica låg Albin i vagnen och charmade alla tanter :) Det var nog tre styckna som stack ner huvudet och öste komplimanger över honom. Som tack bjöd han på ett stort leende till damernas förtjusning. Han var så snäll och beskedlig under hela shoppingrundan. När vi kom hem tog Peter fram gräsklipparen och började klippa lite gräs. Jag och Albin stannade inne då himlen såg så tråkig ut. Jag plockade fram dammsugaren och moppen och hann i alla fall med köket och hallen innan lille knoddas tyckte det blev skit tråkigt. Efter lite underhållning somnade han gott i sitt gym och sov nog i två timmar tror jag. Vi hann äta mat tillsammans i lugn och ro (korv med bröd. Romantiskt) och jag hann sätta mig vid datorn lägga in våra nya poäng till Liberoklubben samt klicka hem ännu en ny premie :) Inte nog med det så klickade jag dessutom hem en Electrolux handdammsugare! Jag hade äntligen fått ihop tillräckligt med poäng i en konsumentundersökningssajt jag är med i. Så om några veckor kommer skönheten hem hit. Dock lång väntan :( Och egentligen hade jag velat ha en lila eller rosa, men får nöja mig med en grå då det var det enda dom hade. Nu på kvällen gick vi ner till M och M för att prov hoppa studsmattan de köpt till sina ungar. Det är kul att studsa! :) Sedan blev vi kvar där nere och snick snackade. Jag sippade till och med lite vin för första gången på cirka ett år nu. Det var gott. Imorgon är det dags för Albins tre månaders kontroll. Stackarn ska få sin första vaccination. Men det går säkert bra. Ska bli spännande att se om han spräckt sex kilos gränsen också. Det tror farmor i alla fall :) Och nog har han knubbat på sig en hel del nu sista tiden. Det är många veck på låren nu vilket är himla gulligt! Tecken på välmående :)


Perfekta natten

Albin åt sista gången igår vid halv tolv och första gången idag nu vid halv fem. Tack älskade unge att lät din mamma äntligen få sova en natt med sammanhängande sömn! Nu ligger han här i sängen mellan oss och sparkar sin pappa i ryggen. Helt rätt tycker jag ;) Det är precis som han vet vad han gör, för när han fick en reaktion av sin pappa lägger han av världens smile :)


RSS 2.0