Gott nytt år!

(Grått nytt hår;)


Färdig målat!

Nu är Albins möbler färdig målade.
Fin fint blev det! Jag gillar färgerna :)


Envisa unge!!!

Ikväll testade vi på välling igen och med den nya nappen sa det slurk så var flaskan tom! Tydligen gott.
Därefter lyckades jag natta honom riktigt snabbt och lätt men det varade bara i lite mer än en timme för då vaknade han igen och totalvägrade att somna om. Han fick komma ut och sitta med oss i soffan en stund innan han och jag gick tillbaka till sovrummet och började om med nattningsproceduren- tutta och sedan somna liggandes på bröstet. Han låg och halvsov bra länge och så fort jag lägger ner honom i hans säng tar det typ tre sekunder innan han står upp i sängen. Efter tre försök kastar jag in handduken och lämnar över till pappan.


Soffhäng

Vi har haft slöslappar dagar här hemma i dagarna två. Det blev ingen Ikeatripp igår, vi beslutade att stanna hemma då de varnade för hala vägar pga. vädret. Så istället tog vi tag i att röja ur klädkammaren där nere och istället fylla den med våra prylar. Nu är det lite mera ordning bland alla våra fortfarande ouppackade lådor och bråte. Gillestugan liknar en gillestuga lite mer nu igen istället för ett möbelmagasin eller förråd.
Pappa och jag började också måla om bordet och stolarna till Albin. Dessa möbler är från när jag var liten så lite färguppiffning skadar inte. Färgerna är tre färger som finns i tapeten. Det kommer vara så fint i rummet den dagen vi fått till allt!
Lite spel har vi hunnit spela, äta massa godis, baka muffins och titta på film.

Nu är mamma och pappa och skjutsar in syrran till Stockholm, hon åker bussen hem till Linköping ikväll igen.

Jag och Albin myser i soffan och tittar på repriser av Hela Sverige bakar. Fast det är bara jag som tittar, för den lille herrn har äntligen lyckats somna efter att ha hållit igång i flera timmar. Det är ju så många som håller honom sysselsatt nu :)


Mitt stora <3

Det är insidan som räknas :)


Mellis

Det ska börjas i tid med att äta i soffan framför tvn tydligen.


Sömnlös

Här ligger jag vaken och har så gjort sedan säkert en timme tillbaka. Efter tredje(!) käkningen för lille herrn denna natt så har jag icke kunnat somna om. Hur normalt är det förresten att en nästan åtta månaders äter typ varannan timme på nätterna?
Får han inte tutten så ligger han och skriker och är helt skit förbannad. Han sparkas och slåss och är helt okontrolerbar. Så håller det på från cirka nio- tio på kvällarna och ända till fem- sex. Märkligt nog brukar han sedan sova nonstop från typ fem till nio på morgonen. Varför passar det herrn att sova då?

Ja han är ingen ängel nattetid direkt men konstigt nog älskar vi honom lika mycket ändå! :)


Ang. vällingen på kvällen så har vi inte provat mer. Han åt så sen middag igår så vi "hann" inte klämma in något vällingätande innan han somnade. Vi köpte iallafall nya nappar till flaskorna att prova med nu framöver.
Men hans sovproblem på nätterna tror jag egentligen inte beror på hunger, men självklart värt att prova.


Närmar sig slutet

Sakta men säkert så har arbetet i Albins blivande rum rullat på och nu närmar sig slutet! Igår blev golvet färdiglagt och idag kom socklarna på plats. Imorgon tänkte vi dra till Ikea för inköp av möbler och lite smått och gott. Så nu snart har vår grabb eget rum som han kan röja runt i hur mycket han vill!


(bilden är väldigt missvisande av golvet. Ser gult och repigt ut. I verkligheten är det ek och repfritt, än så länge:)


Nya tronen

Ett av inköpen idag var en ny bilstol till Albin. En maxi cosi blev det tillslut och det kommer nog bli bra. Valet stod mellan den och en besafe. Det avgörande blev priset tillslut.
Det märks tydligt i stolen han har nu att han växer på längden! I den nya stolen kommer han sitta mer upprätt vilket han mer än gärna välkomnar samt att han sitter högre upp och kommer kunna se ut. Spännande :)

Nu har vi precis satt oss i soffan. Albin är nynattad av pappan och jag har plockat lite här hemma. Nu väntar vi på att mormor, morfar och moster ska anlända.


Sankta Lucia

Jag har ju glömt visa er mitt virkade lilla Luciatåg som jag äntligen lyckades få färdigt "bara" tretton dagar efter Lucia. Bättre sent än aldrig!

Söta va? :)


På språng

Påväg in mot staden för lite blandade inköp och ärenden innan helgdagarna.
Solen skiner och himlen är blå!


Välling

Knoddas åt välling nu ikväll för första gången och det var smaskens tyckte han. Egentligen smakade han redan igår, men han visade inte något intresse för det då.
Av någon lustig anledning så tar han inte flaskan längre. Han är ju van att äta från flaska lite titt som tätt ända sedan han var cirka två veckor gammal och jag började pumpa ur. Det har aldrig varit några problem för honom med det förän typ nu. Han bara leker med flaskan istället för att dricka ur den, lika är det med hans vatten flaska. Han ska vara bra törstig för att dricka ur den. Det är konstigt att han fått den idéen nu men framför allt är det svårt för oss att få i honom vätska. Vällingen nu ikväll åts med sked tillslut och så lite banan också. Oj så gott det var! :) Imorgon ska vi införskaffa nya nappar till flaskorna och hoppas på att hans drickvägrande beror på för små hål på napparna.

Annars har jag inget mer att berätta. Nu ska jag göra som mina pojkar- sova. Hoppas på att denna natt blir bättre än nätterna de senaste två månaderna ungefär. Någon gång ska det ju vända! Har vi tur så sker det inatt ;)


Sova i soffan på mammas arm <3


Tar igen oss

Denna dag går i lugnets tecken här hos oss.
I förmiddags var vi ut och gick en långpromenad i slasket. En timme rörde vi på fläsket och att dra vagnen i snösörjan var tungt så lite av allt gott man stoppat i sig är nog väck nu.

Peter återupptog golvläggandet inne i Albin rum nu så det blir färdigt någon gång. Lättare att få saker gjorda nu när vi båda är hemma.

Jag och Albin har suttit och lekt med lite av alla hans klappar och nu flyttade vi oss till soffan i förhoppning om att han kan vila lite...


Blåklockan

Den första blåklockan!
Den har lagt sig mer under natten och syns knappt längre.

(jätte dålig och suddig bild. Det är nästan omöjligt att få med vilden på bild)


Annandagen

Runt sju imorse tyckte Albin vi skulle vakna. Inget att diskutera om tydligen! Straxt efter nio kom farmor och underhöll både barn och hund medan mamman och pappan bakade, städade, dukade och fixade med både ditt och datt.
Som sagt så kom tomten med en hej dundrande mensvärk till mig imorse och till en början förstod jag inte riktigt hur jag skulle palla med hela dagen men tack och lov släppte det mesta till efter lunch.
Farmor tog med barn och hund ut på en riktigt lång promenad, tror dom var borta nästan två timmar! Albin sov cirka en halvtimme då och jycken sov resten av dagen typ :)
Till lunch åt vi risgrynsgröt (som jag lyckades bränna) och mandeln blev kvar i kastrullen.... Mätta och belåtna öppnade vi klappar med farmor innan hon sedan lämnade oss.
Vid tre kom släkten och vi var faktiskt färdiga med det mesta och Albin hade sovit ytterligare en liten lur.
Vid fyra var all mat färdig fixad och vi klämde ihop oss tio personer (elva med Albin) vid vårt köksbord och åt. Trot eller ej men julmat smakade faktiskt gott även idag, säkerligen gjorde vårt besök på Donken igår susen.
Medan vi höll på att duka av och fixa knackar det på dörren och utanför står Tomten! I hans säck fanns det paket till dom minsta. Albin fick till och med två paket av tomten! Och inte heller tyckte han tomten var läskig, trots det vita skägget. Tuff grabb!
När Tomten sagt adjö fortsatte vi med klapparna under granen och självklart fanns där fler paket till Albin och även till oss andra.
Vid sex dukade vi fram efterrätten och fikat. Jag hade provat att göra en pepparkaks cheescake med apelsin, den såg mysko ut men den smakade faktiskt gott! Mina inlagda äpplen med kanel och nejlika var även de mycket uppskattade och likaså saffransbullarna med mandelmassan. Jag lyckades! :)

Albin höll god min ända till dess att klockan nästan var åtta och dom sista åkte hem. Det är helt galet att han orkar?! Han är inte stilla många stunder utan är hela tiden påväg till något och är inte heller blyg ett endaste dugg! Han kan krama och bäras av vem som helst.
Ja just det! Den lille vilden fick sin första blåklocka dagen till ära. På något vis lyckades han slå i under ögat när han stod vid trappspjälorna och ganska snart tornades en bula upp som mer och mer gick åt den blåa nyansen nu under kvällen. Det gjorde ont såklart, men gick snabbt över. Likaså när han lite senare trillade med näsan i golvet vid soffbordet. Då fick andra sidan av ansiktet ta smällen. Hade ju varit snyggt om det även där skulle skifta i färg men jag tror han slipper få två blåklockor.

Summan av dagen är att den blev bra! Alla var nöjda och mätta. Vi är trööööötta. Precis så som det ska vara :)


Tröttisar

Två trötta annandags värdar och småbarns föräldrar :)

Vi tackar alla nära och kära för en fin 2012jul och en lyckad första jul för vår lille nisse Albin.


Bra start på dagen

Det blev ett sent första inlägg idag, men som ni säkerligen vet har det varit fullrulle här från morgon till kväll. Dagen startade underbart bra med att jag vaknade med en helvetisk mensvärk som grädde på moset!

Först nu kan vi pusta ut lite medan vi diskar och städar igen(!) :)

Jag har precis fått Albin att somna och ska nu gå och hjälpa Peter ute i köket. Jag återkommer senare med en resumé av dagen.


Arbetar bäst under press

Resan hem gick bra. Knoddas sov från starten nästan och ända till dess att vi nådde Stockholm. Så länge och långt har han aldrig sovit tidigare! Det tar tydligen på krafterna att fira jul för den lille herrn.

Vi var hemma runt fem snåret och började fixa genast inför imorgon. Faktiskt att vi fått en hel del gjort, bl.a. grilljerat och provsmakat skinkan, plockat och städat, färdigställt den ena efterrätten, tvättat två maskiner tvätt, badat bebis och klätt granen. Vi arbetar bäst under press har vi kommit fram till :) På tal om granen så är det en väldigt barrig sort. Den blir inte långvarig här!

Knoddas kom i säng på hans vanliga tid idag- vid sju halv åtta och nattningen gick lätt. Efter att ha kommit i säng sent nu i ett par kvällar med helt rubbade rutiner är det skönt att vara hemma nu och haft en "vilodag" innan vi kör lite julfirande imorgon igen.


Albins första jul

Vi är påväg hem igen nu. Bilen är fullpackad med öppnade klappar nu istället. Vi har med oss mer hem än vad vi hade på nerresan och det är Albins förtjänst, han har fått massa klappar! Det är tur att han snart har eget rum ;)

Julafton spenderades som sagt hos moster Helen med massa god mat självklart, lite Kalle, godis, glögg, klappar och fika.
Albin höll låda hela dagen i stort sett. Han är så duktig vår lille nisse. Tror nog han är bra nöjd med sin första jul, såhär långt. Att öppna paketen var inte så jätte skoj, men att klämma och smaka på paketen innan de öppnades var bra mycket roligare och att sen plocka med sakerna när de var öppnade.

Även jag och Peter har fått en hel del klappar! Roligt med paket :)

Nu är vi påväg hem för att börja julstöka lite till då inför imorgon. Det blir bra! :)


God Jul

Nissen Albin och renen Nico hoppas ni haft en fin julafton och önskar er en fortsatt fin jul!


På julturné

Nu har vi varit och hälsat morfar Sivert God Jul på kyrkogården och styr nu mot gammelfarmor och farfar för att göra detsamma. Det har kommit en hel del snö under natten så det var bra att vi hade pulkan med oss :)
Sen ska vi fira inne i värmen resten av dagen hos moster Helen!


Bestiga trappan

Den här nissen tänkte bestiga sin första trappa på självaste julafton tydligen.
Synd bara att mamman satte stopp på tokeriet :)


Tjuvstartar lite :)

Vi tjuvstartade julfirandet lite nu ikväll. Samtidigt som vi spanade in mosters och onkels nya lya passade vi på att byta julklappar vi familjen (mormor och morfar också). Högen med klappar var stor(!) och ungefär hälften var till Albin såklart. Vad trodde ni? :)

Nu är vi påväg hem och vi är trötta allihop! Albin har bara sovit två kortisar under dagen och har varit såååå trött nu på kvällskvisten, men inte sjutton har han ro att blunda en stund när det finns massa människor att leka med och massa saker att titta på. Vi hann bara sätta oss i bilen nu i princip innan han slocknade. Synd bara att resan tar knappa tjugo minuter. "Kul" att se hur nattningen blir väl hemma... Hur som så gör det inget! Vi har haft trevligt och fått massa fina paket och Albin har haft roligt och varit på bra humör heeeela dagen.


Nisse

Påväg att hälsa på familjen B.


En nattligrepris?

Natten har knappt börjat och vi ligger redan tre styckna i den stoooora 120 sängen. Kommer bli en kanon natt det här! Eller?

Albin är åter igen till salu nattetid. Inatt vaknade han femtioelva gånger och bara skriker eller gnäller och inget hjälper. Han ligger mellan oss nästa hela nätterna men ändå vaknar han massor med gånger varje natt och är otröstlig. Varför? Vad kan vi göra? Ingen av oss får bra sömn och är otroligt lätt irriterade.

Denna natt verkar ju inte bli något undantag. Vi har en liten piggelin mellan oss här som tycks ha sovit färdigt. Precis som igår kväll.




Ser ut som han kvävs mellan kuddarna, men jag garanterar att han lever :)


Stäng, det drar!

Haha. Älskade fina unge! Du är det finaste vi någonsin kunnat få <3


Denna hysteri!!!

Det är minst sagt hysteri nu dagarna innan jul. Vägarna kryllar av bilar, affärerna svämmar över av folk och hemma är folk som tokiga med att baka, steka, städa och pynta.
Visst är det härligt med jul?! ;)

Jag har också känt den där hysterin men nu har den lagt sig. Eftersom vi reser hem till mormor och morfar idag ville vi (jag) ha så mycket som möjligt färdigt hemma till dess att vi kommer hem igen på juldagen och sedan firar jul igen med Peters sida på annandagen hemma hos oss.
Kan inte påstå att vi vare sig är färdig pyntade eller färdig städade hemma. Skinkan är INTE grilljerad heller, skulle gjort det igår när jag kom hem från jobbet men jag orkade inte. Granen är inte klädd, den står fortfarande ute och väntar på att få komma in. Efterrätten är inte bakad.
Men tack och lov är det färdigt handlat! Allt vi behöver (hoppas jag) finns hemma när vi kommer hem igen. Och tack och lov är det ju knytis vi ska ha på annandagen så mycket har vi delegerat bort :) Men det känns ändå som vi bara skjutit på "eländet" och kommer få äta upp det när vi är hemma igen....
Ska man tänka positivt, som man självklart ska, så får vi se det så att vi tar till vara på julens alla dagar och sprider ut firandet :) För visst är julen en mysig tid och ett bra tillfälle att samlas med släkt och vänner.

Det är tur att farmor har lovat att hjälpa oss när vi kommer hem om några dagar igen! :)

Nu kan jag ändå inte göra något åt allt där hemma utan nu ska jag enbart njuta av att vara hemifrån och få allt serverat (på silver fat;).

God Jul!


Det är våran dag idag...

Det är vår turdag idag verkligen! Nu verkar det vara broöppning i Södertälje (mitt på dagen en lördag!?) stått stilla i kö i säkert en kvart, men nu tycks det börja rulla!

Albin tyckte det var bra för han hann ha lite fruktstund nu :)


Där kom det!

Då blev vi påkörda bakifrån på E4:an vid KS. Tack och lov var det ju köer så det gick inte fort och det blev ingen kraftig smäll, inte ens något ryck utan bara ett litet dunk. Det var tur att dragkrogen satt på och tog smällen. Ingen skada skedd på vare sig vår eller deras bil eller för den delen på oss! Nu brummar vi vidare utan fler incidenter.


Nu kör vi!

Nu är vi påväg. Tror att allt som behövs är med. Haha. Men det som retar mig mest är att mina helt nya strumpbyxor som jag köpte för flera veckor sedan just för att ha julafton är helt bort blåsta. Dom har legat i min garderob på strumphyllan men nu finns dom varken där eller någon annanstans i min garderob eller byrå. Jag har vänt utochin på bägge men ändå inte funnit dem! Någon har stulit dom!!! Morr.
Aja, får väl hoppas julafton blir bra trots förlusten av strumpbyxor.


Packning pågår


Jobb hela dagen lång

Det blev en heldag med jobb. Jag kom hem lagom till nattningen av knoddas vid sju. Snacka om att mina tuttar var ganska så amningsnödiga!!! :)
Jag möttes av ett stort smile av min knoddas när jag kom hem <3
Dagen här hemma hade gått jätte bra utan mamman. Inga sura miner. Pappan var optimistiskt och trodde han skulle kunna börja lägga golvet inne i Albins rum. Haha. Trodde han ja! ;) Albin blev rädd varje gång det sågades och slet bara av sig sina hörselskydd så så mycket golv blev det inte.

Jag har också haft en bra dag. Fullfart på jobbet och jag har inte suttit på rumpan många minuter. Men det är kul när det är mycket att göra tycker jag!

Vi har nu tittat på På spåret och ätit popcorn.
Jag har inte packat eller plockat i ordning något (förutom Albins halpackade väska) inför vår resa imorgon. Jag känner mig skit stressad över att inte ha förberett något men kan heller inte göra något nu ikväll för då skulle jag bara väcka Albin säkert när jag rotar runt i garderoben där inne i sovrummet. Vi har ju ingen tid att passa imorgon så vi behöver inte stressa. Men ändå.

Jag ska nog ta och lägga mig straxt. Är riktigt trött och mör i kroppen. Känner att myrorna i benen är och hälsar på ikväll igen....


Överger

Idag hade jag klockan på ringning, tack och lov är det inte så ofta jag behöver ha det nu men idag ska jag iväg och jobba lite igen. Förhoppningsvis är det mycket folk och mycket att göra. Hur länge jag ska jobba vet jag inte? Det märks :)
Mina pojkar får klara sig själva återigen.
Jag hade tänkt att jag skulle hunnit packa lite också eftersom vi far söderut imorgon, men det har inte hunnits med ännu.


Goooood mat

Det festades till med potatisgratäng och ugnsstekt fläskfilé här idag. Vi firar in att pappan nu gått på julledighet!
När jag ändå höll på där i köket passade jag på att göra en laddning Albinmat också. Fläskfilé, potatis och morot blev det och det sa bara gluffs gluffs så var en stor portion uppslukad. Måste betyda bra betyg :) Kokade ihop lite nytt päronmos också och frös in även det. Det är skönt att ha lite av varje på lager.

Efter maten tog jag och Albin ett varmt och skönt bad. Direkt efter var det läggdags. Den nya nattningstutinen är att somna på pappas bröst (som när han var liten bebis:), mammas duger inte alls! Tyvärr hann Peter bara lägga ner honom i sängen så vaknade han och började direkt att ställa sig upp. Haha. Så det var bara att börja om igen och då dög faktiskt mammas bröst. Så här ligger jag nu med en snarkande unge på mig <3 Hoppas hoppas han inte vaknar helt när jag nu flyttar honom!


Mammaledig

Idag har det varit en sådan där svårsövd dag. Det känns återigen som om jag inte gjort annat än att försöka få den lille herrn att sova. Hur trött han än är så kan han inte komma till ro. Det ska pillas, fixas, lyssnas och tittas på ALLT så han har inte tid till att sova.
När jag sitter, ligger eller står och försöker söva så är det enda jag tänker på allt som jag vill, behöver och måste göra. Listan skulle kunna göras flera sidor lång. När jag sedan eller om jag fått honom till att somna blir jag så ivrig att jag inte vet vad jag ska börja med, så istället gör jag lite sånt och lite sånt vilket resulterar i att inget av det hinner bli helt färdigt. Eller också är det så att när jag har en stund över minns jag inte något av alla sakerna som bör göras. Vilken eller vilka saker jag tillslut kanske lyckas göra ibland känns helt felprioriterade när herrn sedan vaknar (alldeles för fort) för då poppar alla andra saker upp i skallen- de saker som hade varit nödvändigare att få gjorda.

Aja, hur jag än bär mig åt känner jag mig ändå aldrig helt nöjd med mitt dagsverke.
Huvudsaken är att Albin får min uppmärksamhet och omvårdnad. Jag är ju ändå trots allt mamma"ledig".


Ingen kommentar

Tröjan och bilderna säger sitt om man säger så :)


Allt löser sig

Jag och Albin styrde kosan in mot staden i eftermiddags för att möta upp pappan efter jobbet och sedan inhandla maten till annandagen som vi ska fira här hemma hos oss.
Innan Ica lyckades jag faktiskt fixa de sista klapparna och jag kan nog nu anse mig färdig med inköpen. Peter får skit tråkiga saker av mig iår men det kan inte hjälpas. Han får skylla sig själv när han inte önskar sig annat är dyra verktyg som han ändå vet att jag aldrig skulle köpa. Haha. Lyckades även hitta ett par rejälare vantar till Albin äntligen! Sista paret på Lindex knep vi och till ett vettigt pris.
Klockan tickade på fort och hann bli tjugo i sju innan vi kom ut från Ica. Albin tappade tålamodet lite mot slutet och våra magar kurrade så det blev en sväng till Donken innan vi åkte hem. Att äta och ha Albin med vid bordet utan att han får något att smaska på är ju bara att fet glömma!!! Vilken konsert han skulle bjuda på då. Haha. Mamman brukar vanligtvis vara väl förberedd med både det ena och det andra, men idag bevisade hon att även solen har sina fläckar. Det fanns inget ätbart nerpackat i skötväskan åt Albin idag men det fixades ju lätt genom att köpa en burkmat på Ica. Tack och lov kom jag ju även på det att inte heller någon sked finns i väskan idag! Det löstes genom att införskaffa en sådan också och därefter var vi alla redo för ett Donken besök. Burkmaten och skeden var värd varenda krona tyckte Albin och åt som en häst! :)

Vid åtta var vi äntligen hemma och Albin fick omedel bums på sig pyjamasen! Sedan tog det väl cirka en och en halv timme innan han somnade. Men men...

Annars har han varit på bra humör idag. Inte så krävande eller kinkig. Han sov två gånger (om än inte så långa lurar) och var inte jätte svår att få att somna.

Nu ska jag försöka somna innan den lille vaknar och börjar gasta.


Tapetsera

Farfar hjälper oss att tapetsera Albins rum!
Självklart sitter Albin på första parkett och inspekterar arbetet :)


Viska

Vi har just kommit in från förmiddagspromenaden. Idag gick vi en ordentlig runda (har "slarvat" sista tiden med att promenera ordentligt) så nu är vi trötta. Det tar på krafterna att köra vagn i snö.
Albin somnade gott i vagnen och gör då än. Jag lyckades borsta av den värsta snön samt kånka upp vagnen för trappan och in utan att väcka honom!
Jag och jycken passar nu på att sitta och mysa lite i soffan ensamma <3


Albin vaknade idag med insikten, kunskapen och förmågan att man faktiskt kan viska! Så hela morgonen viskade han "tatata". Han är så go den där skitungen.
Härligt att orden inte längre enbart skriks ut. Haha. Öronen får vila lite på den stackars mamman.


Nordpolen

Man får en känsla av att befinna sig på Nordpolen ute på vår parkering. Snövallen är gigantisk åt alla håll! Och det är enbart snö från uppfarten och parkeringen.
Tänk vilken lycka att bygga snökoja där! Synd bara att Albin är några år för liten. Vi får hoppas det kommer lika mycket snö om ett par år igen :)


Myror i benen

Hej och hå, jag är trött i kroppen nu och har myror i benen. Dagen har varit lång. Först simhallen och därefter lite lunch, vidare in mot staden och det sista julshoppandet (nästan) för att sedan jobba tre till åtta. Det gick bra att jobba och det var kul! Peter och Albin klarade sig fint själva åter igen. Självklart är det ingen arg eller gnällig Albin när enbart pappa är hemma. Typiskt! Jag måste ha dåligt inflytande på ungen tydligen... Hemma var jag vid nio och då blev det sängen ganska så omgående efter att ha kvälls pinkat jycken. Somna har jag inte lyckats göra ännu dock. Det kryper i benen så jag håller på att bli tokig!!! Blir så när jag stått upp mycket och det har jag ju gjort hela eftermiddagen.

Det var kul att ha med pappan till simhallen idag! Den mesta av tiden var fri och vi fick öva på vad vi ville. Vi testade flytväst bland annat och det fungerade fin fint! Han kunde ligga och flyta helt själv och faktiskt att han accepterade ryggläget en stund :)

Nä, nu ska jag sätta igång något att lyssna på och hoppas jag somnar ifrån mina myror i benen.

God natt!


Avslutning

Sista babysimlektionen idag. Tråkigt! Det har varit så skönt att gå och bada, man känner sig så uppmjukad efteråt. Men snart drar ju steg två igång! :)
Pappan ska med oss idag! Han är ledig från jobbet och jag passar på att jobba i eftermiddag då. Skönt att lämna över stafettpinnen till honom idag, jag hoppas han får en lika energikrävande dag som Albin bjöd sin mamma på igår ;)


Biet Albin

Jag har haft ett riktigt ilsket bi här hemma idag!!! Biet har retat gallfeber på sin mamma flera gånger och längtan efter att pappan skulle komma hem var enorm!

All tid idag har gått till att försöka söva det arga biet. Han kan inte koppla av och varva ner. Det kryper i kroppen på honom och minsta lilla ljud distraherar honom. Sammanlagt har han bara sovit en halvtimme idag drygt. Där i mellan har det lekts, skrikits, ätits, skrikits, spytt, skrikits och lekt lite igen. Mamman hann trycka i sig en Billys när magen knorrat efter mat på tok för länge men tänderna är fortfarande oborstade. Blää!

Spännande att se hur natten blir. En dag med dålig dagvila tenderar oftast till en natt med sömnsvårigheter. Tyvärr.


Tuffingen

Envisare, stryktåligare och uthålligare unge får man nog leta bra länge efter innan man hittar.

Jag vet inte hur många gånger han druttat omkull nu sedan han kommit på hur man ställer sig upp. De flesta "olyckorna" sker i spjälsängen tack och lov. Där landar han ju relativt mjukt så där får han hållas och öva utan att vi vaktar som hökar. Att tjonga huvudet i spjälorna är numer vardagsmat och han är tuff. Det är sällan han visar några ledsna miner när han trillar utan han ger sig på't igen och SKA stå upp.


All ära till Folksam

Mot slutet av graviditeten tecknade jag en gravidförsäkring genom Folksam.

För ett tag sedan kom jag på att jag eventuellt kunde få ut lite på försäkringen för mina förlossningsskador, så jag hörde mig för och mycket riktigt så fick jag så pass allvarliga skador så de betalar mig en ersättning.
Därefter skulle jag kompletera lite uppgifter via mail men det glömde jag helt bort ända till i helgen. Då skickade jag iväg uppgifterna.
Imorse fick jag ett mail där de sa att min ersättning kommer finnas på mitt konto senast fredag denna vecka.
Snacka om service!

Även om det inte är en stor så är ju lite pengar alltid välkommet.

Kanske ska köpa en fin julklapp till mig själv för sveda och värk? :)


Står och tittar ut på snön som faller


Skaffa större säng?

Albin bjöd faktiskt oss på sovmorgon imorse. Kvart över nio blev vi väckta. Tack underbara unge! Det var vi värda efter alla gånger vi blev väckta de senaste nätterna.
Han vaknar och är skit arg och inget hjälper. Ändå har han legat mellan oss nästan hela nätterna den senaste tiden och jag erbjuder honom bröstet men nej, grabben nöjer sig inte ändå. Turligt nog varar inte dessa utbrott jätte länge utan han lyckas ganska snabbt skrika färdigt och sedan komma till ro för att somna om igen. Men det är ack så jobbigt ändå och man känner sig maktlös när inget duger.

Igår kväll satte jag och Peter på en film (det var evigheter sedan vi hade ro och framför allt ork till att se en film) och vi båda höll oss vakna genom hela filmen trots att klockan hann bli framåt midnatt innan den var slut. Vi gick och la oss nästan genast efter och precis lagom när vi bäddat ner oss vaknar Albin såklart och får för sig att han minsann är färdigsoven. Haha. Det är så typiskt! Men efter lite bus och mys somnar vi alla tillslut tillsammans i sängen <3


Att acceptera sina begränsningar

Det kliar i fingrarna på mig!!! Jag skulle så gärna vela koka knäck, baka julbröd, klä min julbock med granris, fixa med massa julblommor, koka skinka, pyssla, baka pepparkakor, lägga in sill och sjuhundra andra saker som hör julen till. Men det finns inte en chans till att jag skulle hinna fixa med allt. Att ha småbarn tar tid. Tro det eller ej! Grabben är snabb som en vessla och är över allt, helst där han inte får vara. Dagarna ägnas numer enbart åt att passa på honom samt att försöka koka ihop en någorlunda smaklig middag.

Hur mycket jag än vill och önskar så blir det ingen jul med hemgjort godis hembakat bröd och ett kliniskt skinande rent hem med vackra blommor och fina kreationer med julpynt.

Jag ska försöka acceptera det...


Julstäd

Nu är det städat ordentligt här! Vi körde ett ryck och hjälps man åt tar det ej så lång tid. Vi till och med effektiviserade så pass att vi dammsög med varsin dammsugare. Haha. Tänk er vilken hög ljudvolym det var här ett tag. Albin satt och tittade på och försökte överrösta oljudet.
Det är inte klokt! Jag har två gånger denna vecka ägnat min största fiende- dammsugaren min dyrbara tid ;)

Nu har jag och Albin tagit skydd i soffan medan pappan torkar golvet.


Fix och trixardag

Jag ligger i sängen med en sovande Albin på bröstet. Oj så mysigt det är!!! Vill inte lägga ifrån mig honom.


Idag har vi haft en riktig fixar dag här hemma. Jag har äntligen lyckats julpynta lite. Visserligen är vi ju ej hemma julafton men eftersom vi ska fira här på annandagen kan det ju vara trevligt med lite julfeeling.
Farfar fixade med sig en gran hem åt oss idag med när han sålde granar med Lions. Känns ju lite surt att köpa en gran, men vi får skylla oss själva att vi ej gav oss ut och letade upp en i skogen innan all snö kom. Vi bestämde att vi inte klär granen förän vi kommer hem på juldagen faktiskt. Känns lite konstigt men då slipper vi passa granen från Albin, för han lär ju inte kunna låta den stå orörd :)

Albin röjer runt här hemma för fullt! Att ställa sig upp är ju det senaste men tack och lov har ännu bara nöjt sig med att ställa sig i sängen och mot trappgrinden. Så grinden har förankrats lite extra idag.

Nä, nu ska jag försöka lägga över gosungen till hans säng för att sedan dricka lite glögg med Peter.


Skaka galler är roligt!


God förmiddag

Här stannar vi hemma idag. Vi hade tänkt åka för att fixa de sista klapparna men med det kommande vädret med blåst och ännu mer snö så stannar vi hemma istället.


Har inte tid att sova!

Vi har blivit bjudna på en maraton nattning här ikväll. Den började vid kvart över sju och pågår ännu (kvart i tio nu)! Den första timmen ägnades åt träning. Han fick för sig att han absolut skulle ställa sig upp i sängen idag och envis som han är så grejade han det självklart efter en liten stund! Så nu mer tar sig den lille herrn upp till stående helt själv! <3
Tillslut hade han tröttat ut sig helt och var påväg att komma till ro, men det sket sig ju såklart.
Jag och Peter har suttit där inne i skift. Usch vad jobbigt det är. Tålamodet tar slut flera gånger om och stundvis håller öronen på att trilla av en.

Men nu så kommer Peter segrande ut från sovrummet. Den lille soooooover! Fram med ostbågarna :)



I eftermiddags sov han iallafall såhär gott


Äntligen

lyckades jag få tid till att baka saffrans bullar! Och goda blev dom, såklart.

Hälften blev vanliga katter och andra halvan rullade jag som vanliga bullar och fyllde med smör, mandelmassa och vaniljsocker. Jätte gott!!! :)


Dec. 14, 2012


Vi provar såhär istället


Frisk luft och sova middag

Vi har just kommit in från att ha varit ute i kylan en stund.
Albin är nytuttad och jag tänkte han skulle sova en stund. Fast han tycks inte riktigt hålla med sin mor... Just nu pågår det vilda diskussioner nere i hans säng.


Luciakonsert

Det var mycket stämningsfullt trots att vi satt bakom 47 pelare och inte såg ett smack framåt. Men dom var många i tåget (elever från någon musikskola) och dom förflyttade sig runt i kyrkan så nog såg vi lite ändå :)

Albin "sjöng" med lite ibland och ett par gånger sjöng han lite bläbläblä och dadada mellan de riktiga sångerna. Han skötte sig exemplariskt trots stilla sittande i knät i en timme och trots att det var jäkligt trångt och varm och trots den sena tiden. Han satt och pillade med sin napp, min väska, lappen på pappans jacka och hans röda plast filur.
När det sedan var slut vände sig tanten i raden framför oss och sa att det var ett väldigt duktigt barn och att han säkerligen blir sångare. Haha. Kul att höra och det värmer mammahjärtat såklart!

Nu sitter vi i bilen hem. Albin sover som en stock! <3

Tack Jessica för att du bjöd med oss! :)


Luciautflykt

Vi är nu påväg in till Stockholm och Storkyrkan för att gå på luciakonsert med Jessica och Peshraw. Det ska bli både mysigt och trevligt! Länge sedan man såg ett "riktigt" lucia uppträdande.
Hoppas Albin håller humöret trots att det kommer bli sent och mitt i hans läggdags. Tack och lov sov han en stund innan vi åkte nu och troligtvis somnar han nu en stund i bilen också, han har ju dryga timmen på sig.


Stackarn barn

Det är roligt att åka pulka tycker Albin och tur är väl det för det är tusen gånger enklare att dra honom i den än i vagnen nu när det är så mycket snö. Bara det inte är för kallt, blåser för mycket eller att han är för trött fungerar pulkan utmärkt på promenaden!

Stackarn har ju inga ordentliga vantar än, stackarn! Jag letade när vi var på stan i måndags men hittade bara ett par vettiga och de kostade 300!!! spänn. Jag betalar inte så mycket för ett par vantar som han inte ens kommer slita på. Stackars barn som har så snål mamma! Det är tur att ärmarna i overallen är långa och går att dra ner.

Frysa om fötterna behöver han inte göra däremot! Mamman fyndade nämligen ett par riktigt bra och varma tossor som absolut inte kan trilla av. Begagnat är bra, 50 kr är helt perfekt!
Även mormorn har ju köpt ett par varma tossor till honom så det går ingen nöd på honom nertill. Kanske ska sätta ena paret på händerna? :)


Bylta på

Vi är så trötta på alla kläder som måste på innan vi kommer ut och som jag nämnt är inte Albin så medhjälplig längre när det gäller på och avklädning... Det är en fajt varje förmiddag för att komma ut på promenaden och vi är nog lika svettiga bägge två när vi väl är ute.
Jycken tassar otåligt runt innan vi äntligen öppnar dörren och går. Han har det bra som alltid är klädd och alltid redo!


Hålla låda

Helt plötsligt, i söndags när vi satt och åt julmat på Ikea började Albin "prata" på ett helt annat sätt än tidigare. Han hade till och med massa mat i munnen! Haha.
Han artikulerar med hela munnen och ansiktet nu mer och det han säger låter typ: dadada, bläbläblä och blablabla. Det är så roligt att höra honom och framförallt se på honom när han sätter igång, han använder verkligen hela ansiktet när han snackar.
Nu dröjer det nog inte länge förän mamama eller papapa poppar ur hans mun! <3

Jag tippar på att papapa kommer komma först.


Sätta sig upp själv

Vid nattningen lyckades Albin sätta sig upp helt på egen hand.
Men jag tror inte han var medveten om det över huvudtaget för allt skedde i ren frustration. Han var skit förbannad över att behöva sova och for runt som en galning i sängen och helt plötsligt satt han upp. Men som sagt, det var nog inte riktigt meningen att det skulle bli så ;)


Lättroad

Ett tomt mjölkpaket är mer uppskattat än vad man kan tro!


Inspireras

Någon tycks ha inspirerats att arbetet som pågår inne i sitt blivande rum...

En liten liten flik fanns det vid tapetskarven och den hittade han såklart imorse och började genast pilla på. Men eftersom den var så liten och han inte har sådan finmotorik i fingrarna ännu (trodde jag) lät jag honom pilla efter att jag dragit bort honom därifrån sjuttioelva gånger.
Risp hör jag efter en stund och där ligger Albin med en stor bit tapet i handen och är jätte nöjd! Haha.
Vilken tur att vi ända tänkt tapetsera om ;)


Men jag trodde inte pincettgreppet skulle utvecklas förän om flera månader?


Ger inte upp

Jag försöker söva denna trötta lilla goding. Lättare sagt än gjort!!! Han gör allt för att INTE somna, hur trött han än må vara.
Men jag ger mig inte (inte han heller tydligen).


12-12-12

Det sägs att jordens undergång är kommen idag.
Samtidigt gifter sig en hel drös med människor dagen till ära.
Jag tror att denna dag kommer vara som alla andra dagar, iallafall för oss. Vad jag vet så kommer jag inte bli gift idag heller.... Eller Peter?


Istället för brudbukett får jag nöja mig med att se på min blommande orkidé :)


Sovit dåligt

Blä vad jag har sovit illa inatt, vaknat hundra gånger och det har inte alltid varit Albins förtjänst. Han har sovit mycket bättre inatt än igår. Alltid något. Han ligger just nu och snarkar här bredvid, men inte sjutton kan jag somna om nu när tillfälle bjuds. Typiskt!


Jobba

Och så bjöds vi på ännu "lite" mer snö. Sedan i eftermiddags har det kommit minst en decimeter mer snö här och självfallet har det blåst också så det driver runt lite extra.
Jag åkte in för att jobba när Peter kom hem lite efter fyra. Förberedde mig med reflexer, skyffel och ficklampa ifall jag skulle bli ståendes eller fastna någonstans, men det gick bra. Dock tog det en timme för mig att komma in! Hamnade bakom plogbilen halva vägen, visserligen schysst att få åka på sprillans nyplogad väg men det gick lite väl sakta i ynka fyrtio. En liten lastbil låg i diket på ett ställe, innan(!) en kurva.
Väl på jobbet var det härligt att få skapa lite igen, gnugga igång kreativiteten och bli skitig under naglarna! :) Vips sa det så var klockan nio och dags att åka hem igen. Bara till att borsta fram bilen från en jäkla massa snö återigen. Här hemma i byn var vägen som värst, men tack och lov hade någon åkt just innan mig så jag följde dennes spår och kom ända hem till vår parkering! Det blir ett riktigt blåshål sista biten här hos oss med rejäla snödrivor på vägen oftast.

Mina pojkar hade klarat sig fint utan mig, men jycken hade tydligen varit lite olycklig och inte riktigt kunnat koppla av. Tok hunden!
Albin hade inte saknat mig alls mer än när det var sovdags och inget tuttande erbjöds. Men efter lite tv tittande glömde han det och somnade sedan vid andra försöket.

Nu har han nyss pipit efter tutte och sover nu vidare igen, mätt och belåten och mamman fick gosa lite samtidigt!
Ska bli spännande att se hur denna natt blir nu.... Den gångna natten var ingen höjdarnatt nämligen! Jag tror ta mig tusan att han vaknade och prompt skulle äta varannan timme mellan halv tio och sex. Fy säger jag bara. Det var inte roligt!
Det är precis som han ville ta tillfället i akt nu och passa på att äta massor och ofta när vi nu gett upp kämpandet med att vänja av med nattätandet.
Han är listig den där lille herrn! :)

Nu ska jag passa på att sova innan den listige lille räven vaknar igen och är helt utsvulten.

Gonatt!


Jag och Albin har otur på vägarna även idag

Vi har varit i simhallen idag igen, näst sista lektionen för denna termin.
Både Albin och jag tycker det är jätte härligt med simhallen och vi har redan anmält oss till steg två efter jul och nyår.

När vi är påväg hem får jag sms om att jag har ett paket att hämta ut, så när vi ändå sitter i bilen tänkte jag att vi lika gärna kunde köra vidare och hämta ut det.
Dock ångrar jag mitt beslut några meter från Ica då det blir stopp på vägen. Har då kommit ifatt karavanen med delar till vindkraftverken. Dessa lastbilar är typ hundra meter långa och svänger inte runt i den lilla rondellen på studs direkt och speciellt inte med all snö och blåst som ställer till det lite extra. Tack och lov dirigerade de om trafiken i det ena körfältet så vi slapp stå så länge och vänta, men jag blev rädd för att vi skulle bli fast där och inte kunna köra samma väg tillbaka. Den andra vägen skulle ju bli flera mil längre att åka. Men till min glädje hade de tagit sig genom rondellen medan jag var in på Ica så vi kunde åka raka vägen hem!
Väl hemma smaskade Albin i sig lite lunch och efter det lite lek för att nu ligga i sängen och förhoppningsvis snaaart somna middag.
Så fort han somnat ska jag snabbt försöka få till dagens middag är min plan. Eftersom jag ska in och jobba så fort Peter kommer hem vore det ju bra om jag redan hunnit äta. Vi får se om jag lyckas.


Nybadad kille käkar bil på sin nya lekmatta :)


Granne i nöd

Innan vi hunnit ur sängen imorse så knackar det på dörren och det är ingen knackning jag känner igen så jag virar in mig i täcket och går för att öppna. Utanför står en yngre tjej som jag aldrig sett förut och hon skulle väldigt gärna vilja låna startkablar. Men eftersom Albin valt att ta lite sovmorgon och låg och snusade jätte gott i vår säng vågar jag inte lämna honom ifall han skulle vakna och trilla ur sängen, så tjejen får bilnyckeln och går själv ut till bilen. Men hon är snart tillbaka, bagageluckan var fast frusen.
Jag ringer till svärfar för att höra om han är här i närheten men han skulle vara hemma om en halvtimme igen ungefär, men trodde att det skulle hänga ett par startkablar ute i garaget. Så jag skickar ut tjejen till garaget så hon fick leta själv. Hur det gick vet jag ej? Vi kom överens om att om hon hittade några kunde hon ta dom och springa hem till bilen. Jag hoppas hon hittade några och kom iväg, jag såg hur desperat och stressad hon började bli.
Jag hann i all hast fråga vem hon var och hon var dottern till ena grannen lite längre bort :)


Hur går nätterna då?

Nja, sisådär tyvärr.
Vi har kämpat på i säkert fyra veckor nu med att vänja av nattätandet och få honom att sova längre stunder nattetid (helst hela natten!).
Till en början gick det bra och han sov faktiskt ett par hela nätter då pappan hade nattpassningen, men sedan blev han ju förkyld och då kom allt av sig. När han var kry igen kom han istället in i en närhetstörstande period och blev väldigt mammig och klängig. Då började det frustrerande skrikandet nattetid istället när inte tuttarna slängdes fram längre.
Nu efter typ en månad kämpande på nätterna har allas tålamod, ork och kraft sinat helt och vi har övervägd att avsluta det hela och få det lite lugnare och tystare på nätterna, för får han amma när han vaknar somnar han snabbt om igen i sin egen säng lugnt och fint.
Så när jag pratade med bvctanten idag frågade jag om just det här också och även hon rådde oss till att avvakta nu medan han är inne i den här separationsångestfasen. Så från och med inatt serveras det återigen tutte dygnet runt till Albins glädje och mammans förtret. Erbjudandet har redan hunnits utnyttjas då han så tidigt som halv tio vaknade med tuttabstinens.


Brunt guld!

Imorse levererade Albin en jackpotblöja! Helt galet vad glad man kan bli av en rejäl hög skit. Haha.
Till saken hör att han har väldigt hård mage trots att vi kämpar på med katrinplommon, päron, olja och messmör i flera veckor.
Imorse ringde jag vår Bvctant och rådfrågade lite och hon tyckte att vi skulle ge honom lactulos men vi vill helst slippa det.
Vi ger oss en vecka till nu för att försöka hitta en bra balans och kunna hålla hans mage i trim. Men går det ej så får vi börja med lactulos för han ska inte behöva vara såhär trög i magen.
Men han är så tapper! Han gnäller inte ett dugg för magen och kämpar för att få ut skiten.
Det är inte lätt att vara ett litet matvrak :)


Shopping hela dagen

Jippie! Nu fungerar appen igen, mycket lättare att blogga igen :)

Idag har jag och Albin varit inne i Norrtälje och shoppat nästa hela dagen.
Inresan tog en timme!!! Vet vad som hänt men det var tvärstopp i en korsning så för att inte riskera att sitta fast i bilkö backade jag tillbaka och tog en annan väg. Dock låg det en snövall ivägen på ett ställe där jag tänkt svänga av och jag vågade inte chansa och riskera att fastna så jag fortsatte och fick snällt köra den långa omvägen. Mötte en bärgningsbil och fick snällt backa igen en bit så vi kunde mötas.
Väl inne i stan gjorde vi några ärenden lite här och var och åkte sedan upp till Bvc för att hämta ut nya D-vitamindroppar. Efter det tog vi Ica och sedan äntligen hem.
Albin höll god min nästan hela tiden. Det som är tråkigast är att plockas i och ur bilen flera gånger tycker han.
Hemma möttes vi av pappan som servade Albin med mat och till efterrätt blev det en majskrok. Det är första gången han åt det men ändå förstod han genast hur han skulle bära sig åt och jag tror den smakade ganska gott.


Mer vild än tam

Den här gången kändes hemresan oändligt lång. Kanske för att det var mörkt från början till slut? Kom hem vid halv nio så det blev sent denna gång. Ett kort matstopp i Järna krävde den lille herrn, hans tålamod var slut då! Men han sov ända dit nästan. Resen av vägen hem var det rejält kinkigt men självklart lyckas han somna när vi nästan är hemma. Det slår aldrig fel.
Väl hemma slukade han en portion gröt och var mer vild än tam och på strålande humör. Kvart i tio sov han äntligen :)
 
Nu ska jag ta en snabbdusch för att sedan hoppa i säng och kika på dagens avsnitt av Solsidan. Tydligen det sista för säsongen, tråkigt! 

Hemresan har börjat

Även jag har nu drabbats av en strejkande blogg.seapp. Morr!!!
Hur som helst så har vi nu påbörjat vår hemfärd, blev en sen resstart denna gång då vårt besök på Ikea drog ut lite på tiden. Vi testade deras julbord och det var verkligen väl värt sina 99 kr. Albin åt upp en hel burk med lasange! Det var tydligen jätte gott och lite efterrätt lyckades han trycka i sig också. Gott att gå på resturang ;) Och man kan ju passa på att charma bordsgrannarna med.
Vi hann nätt och jämt ut från parkeringen sedan innan det lille matvraket somnat här bredvid. Det tar på krafterna att besöka Ikea, äta massor och charma massa folk!

Vinterland

Vi har varit och druckit kaffe hos farbror Micke och spanat in hans nya hus ute på vischan. Det var fint!


Vår planer

Glömde ju berätta att vi fick tag i biljetter till Bruce Springsteen i vår!
Syrran lyckades knycka åt sig åt oss alla medan jag bara fick vänta i kö...

Det värsta av allt är att konserten är på Albins födelsedag. Hans 1års dag. Känns lite sådär faktiskt, mamman och pappan lämnar födelsedagsbarnet för att gå ut och roa sig själva. Men jag tror inte han kommer lida av det, jag lovar att han kommer bli firad så det räcker och blir över ändå.


Resultatet

Byebye det råttfärgade trista håret!
Hej tvättat, färgat, slingat och klippt hår!

Det blev påfyllning av mina blekta slingor uppe på och mörklila underhår.
Jag trivdes så bra i det när vi gjorde det för ett par år sedan så vi körde favorit i repris. (inte så jätte bra bilder)

Kul att träffa Emelie igen och snacka skit. Bästa frisören i stan :)


Mina killar hade klarat sig exemplariskt utan mig i de cirka fem timmarna vi var ifrån varandra. Inga sura miner alls tydligen.
Men när det kom in på salongen för att hämta mig hade den lille inte ens tid att bjuda sin mamma på ett leende när han fick se mig. Skitunge <3

Nu har vi precis intagit lite käk på donken och brummar nu vidare.


Det känns märkligt

-Jag har lämnat hemmet helt själv.

-Jag har åkt buss för första gången på över ett halv år.

-Nu sitter jag på tunnelbanan, även det för första gången på jätte länge.

-Om en stund ska jag sätta mig i en frisör stol och inte behöva tänka på något annat än att bara njuta. Inget kan störa eller avbryta mig!

Allt detta har man tidigare tagit förgivet och inte ägnat någon speciell tanke, medan jag nu istället nästan fascineras över att åka buss. Haha.

Tänk vilken vändning livet fått :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3231643/images/2012/pic_50c1e14e9606ee4fcde0e7bf.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3231643/images/2012/pic_50c1e14e9606ee4fcde0e7bf.jpg" class="image">


Till en orolig mamma/mormor

Det är bara landsvägen från oss och ut till E18 som var dålig, därefter går det som tåget.
Dessutom höll dom på att skrapa vägen nu när jag åkte men hade inte kommit hela vägen. När dom andra åker hemifrån är nog vägen skrapad och fin :)


Åka buss

Oj vilken skakig och skumpig busstur. Vägen är ej skrapad, det känns som vi hoppar som en studsboll över vägen. Tur att jag inte är åksjuk :)


Storm inomhus

Tro det eller ej men denna lille goding vet verkligen hur man gör för att irritera och få sina föräldrar att överväga en blocketförsäljning.
Jäklar i min lilla låda vilket liv vi haft här i natt, två gånger dessutom. Innan klockan slagit åtta hade den lille herrn bestämt sig för att göra morgon för hela familjen. Det är bara att lyda och gå upp, annars lever han rövare i sängen genom att skalla oss, försöka åla över kanten och dunkar huvudet i väggen. Men efter en portion gröt, en halv burk fruktpuré och en halv banan tycks den värsta stormen ha lagt sig.
Inväntandet till nästa storm pågår....


John blund, var är du?!???!

Det är inget roligt när bebis vaknar vid tio och vägrar somna om!
Han sover fortfarande inte trots att jag varit så givmild och låtit honom tutta.

Snälla, låt denna period med utveckling, separationsångest, tandkänning, avvänjning med nattätande och den extrema mammigheten/bröstfixerade tiden snart vara ett minne blott.


Bjussar på bilder med en riktigt katig grabb som står upp själv i sängen.
Nä, han har inte ställt sig upp själv utan han fick hjälp med det, men han höll sig i alldeles själv och höll balansen länge.


Lite mammarenovering

Imorgon är det en stor dag för oss alla i familjen.
Mamman ska nämligen lämna resten av familjen hemma och själv bege sig in till Stockholm för att bli fiiiin i håret! Äntligen säger jag till tillpiffningen, kommer väl till pass nu innan jul och lite uppfräschning av slitna morsan men oj vad konstigt att lämna dom andra hemma!!! Jag och Albin kommer ju vara ifrån varandra flera timmar. Men det är bra, lite övning innan jag ska jobba nästa vecka.

Jag undrar hur dom kommer klara sig utan mig? Säkerligen bra, men som jag nämnt är inte Albin i sitt trevligaste essä för tillfället. Kan hända att han sätter sin pappa på prov imorgon ;)
Tex. är numer skötbordet den hemskaste platsen på hela jorden! Att ligga på rygg där medan man byter blöja är helt omöjligt tydligen. Hur man än bär sig åt genom att apa sig, sjunga eller försöka hålla fast lyckas han ändå åla sig runt till mage och innan han väl kommit på mage skriks det så högt och argt att taket nästan lyfter. VARJE blöjbyte är alltså en kamp!
Jag har fått in snitsen relativt bra och kan byta blöja när han står. Tack gode Gud för up and go/byxblöjan!!!
Peter kämpar som ett djur vid bytena och jag får oftast komma och assistera lite, så det blir ju spännande imorgon. Kanske dom får leja in farfar och hjälpa till ;)

När jag sedan är färdig imorgon eftermiddag plockar dom upp mig och vi styr vidare ner mot Linköping. Det ska bli skoj att träffa dom där nere igen.


Välkommen till vårt pepparkakshus

Jag har gjort det absolut tråkigaste som finns att göra, nämligen stryka! Men eftersom jag fick hem ett paket häromdagen med mina nysydda gardiner till köket så var jag ju tvungen att stryka. Det gick bra och framför allt fort! :) Och nu är det riktigt juligt i köket.
Peter tyckte det blev lite väl puttinuttigt och jag kan hålla med honom, men till jul tycker jag det passar. Efter jul ska vi inte ha såhär mycket gardin!!!

Tack moster Helen för hjälpen med att sy!


Snöröja

Här har det skottats och röjts snö lite här och där idag. Konstigt va? :) Snön når upp över knäna.
Jag försökte sopa ner snön från växthuset. Fan vad jobbigt det var och jag fick inte ens bort allt. Men men, flera rutor hade redan gått sönder ändå. Surt!
Temperaturen har legat just precis under nollan idag. Onödigt om allt ska börja töa bort redan, men framför allt jobbigt!

Albin har kvar sitt tråkiga humör, inget passar herrn. Skönt att Peter är hemma med oss idag så vi kan dela på gnällomhändertagandet. Just nu försöker han söva den lille. Men det låter inte som att det går så jätte bra. Jag hör glatt joller istället för snarkningar.


Pustar ut

Tre timmar tog det för honom att komma hem från jobbet idag. Normalt tar det väl inte ens en timme.
Skönt iallafall att ha honom hemma!

Han såg ut som en snögubbe när han kom in här i hallen. Ryggsäcken var vit istället för svart.

Usch, jag är också trött ikväll. Antar att det beror på att jag gått och oroat mig här hemma hela dagen.
Det är frustrerande att enbart kunna gå här hemma och titta på eländet som aldrig tog slut. Hade jag inte haft Albin hade jag åkt och hämtat hem Peter redan i förmiddags. Blä, vad envis han kan vara!!! Precis som hans far.


Grå hårig

Det är inte bara vädret som gör mig grå hårig idag utan så även min son.
Det är sådan här dag då han vill precis allt men samtidigt ingenting. Så fort jag närmar mig honom blir han sjukt mammig och ska till varje pris upp i knät, men när han väl är i mitt knä ja då är det golvet som lockar igen och sådär har det hållit på hela dagen. Upp och ner. Upp och ner. Han är också väldigt tuttig och sliter i min tröja så fort tillfälle ges. När jag sedan erbjuder bröstet ligger han bara där och "leker" några sekunder för att sedan vela vidare på nya äventyr.
Sovit ordentligt har han inte heller gjort utan bara två korta slummrar. Får han inte som han vill ligger han och stampar hälarna i golvet och skriker.


Jag fick tag på Peter för en timme sedan ungefär och får höra att han inte får ut bilen från parkeringen i Rimbo. Jag försöker ställa mig in på att han inte kommer hem ikväll. Bättre att ta det säkra före det osäkra. Men nu ringde han och sa att han nått byn!!! Han ställde bilen nere i byn och påbörjade en vandring hem de sista nästan två kilometrarna. <3

Tack och lov att vi har farfar som granne! Han har hjälpt oss med att tända i pannan så vi slipper frysa samt pinkat hunden och försökt hålla det hyfsat skottat utanför dörren. Självklart gick traktorn sönder i förmiddags när han försökte ploga den sista biten av vägen hit till oss.

Men nu som sagt väntar vi på Peter! Turligt nog så är det relativt nyplogat här uppe hos oss nu. Jag sa åt honom att springa innan det yrt igen igen :)


Tänk att denna lilla skitunge verkligen kan gå mig på nerverna...
(det är numer omöjligt att få bra bilder på honom. Alla blir bara suddiga då han inte är stilla!)


Det är inte sant?!

Det räcker inte med snökaos tydligen, för nu kom åskan också!
Världens blixt lyste upp himlen ute och snabbt efter kom mullret.

Vi väntar på att Peter ska komma hem...


Rolig bild!

Haha vilken rolig bild jag hittade i vårdguiden. Klockren! Men vilket helvete ;)
Hoppas vi slipper eländet. Amen.


Ett snöigt äventyr

Vi byltade på oss massa kläder och gick en liten kissrunda med jycken.
Färgmatchningen på Albins kläder behöver vi inte tala om. Blått, grönt, gult och rött är det väl inget fel på? ;) Jag tog helt enkelt det som kändes varmast. Att trycka ner honom i babybjörnen med alla våra kläder var inte lätt. Vi båda var ganska svettiga innan vi äntligen kom ut i stormen.
Väl ute blåste det ju som fan och snön yrde. Albin tycker inte alls om blåst och slutar helt enkelt att andas när det blåser i ansiktet på honom så jag fick gå baklänges halva rundan just för att förhindra blåst i hans lilla tryne. Han behagade nämligen inte att vända på huvudet. Haha.
Hunden brydde sig inte ett dugg om att han höll på att blåsa bort och drunkna i all snö! Han var skit glad för att få komma ut och ville gärna inte gå in så fort efter ynka tio minuter ute bara. Tok hund!

Jag har nu äntligen en sovande bebis här hemma efter 45 minuters svettig och högljudd försök till sövning.

Jag ringde Peter förut också och han trodde mig knappt när jag berättade hur vi har det här hemma! Hos dom ute på ön blåste det mest bara, så har vi tur slipper dom bli strandsatta. Skönt!

Högst upp på inköpslistan står det nu:
- rejäla och fodrade vantar till Albin
- något varmt och bekvämt att ha på fötterna, även det till Albin (idag fick strumpor, sockor och de gula giraffmockasinerna agera "skor")


(kolla in mina snötäckta ögonbryn;)


Snö, snö, snö och lite mera snö

Sjutton gubbar vad det snöar och blåser!!! Idag stannar vi hemma, inget snack om saken.

Peter är ute och jobbar i skärgården, på en ö, TVÅ färjor bort! = världens ände.
Jag tyckte han kunde stanna hemma imorse men plikttrogen som han är åkte han iväg.
Inte en chans att han kommer hem därifrån idag om det fortsätter såhär, vilket de säger att det ska.


Fruktstund

med päron.
Gott!


Trotsar snön för simhallen

Vi gav oss iväg till simhallen i förmiddags trots det idoga snöandet och oplogade vägar. Det gick bra, trots stressen att hinna i tid. Det tar ju evigheter att klä på oss och komma utanför dörren! Jag är redan less, iallafall på alla kläder.

På dagens lektion sjöng vi små grodorna och "slängde" upp våra ungar bak på ryggen. Haha. Det var roligt för både oss föräldrar och barnen.
Nu är det bara två lektioner kvar tror jag och efter det får vi se om pappan i huset är snäll och pröjsar för stegtvå kursen också? ;)

När vi styrde hemåt igen snöade det ännu mer än när vi kom, men hem kom vi välbehållna.

Nu sover min lille fisk och jag dricker halvljummet kaffe.


Vintermys


En kinkig dag

Ja idag har grabben varit arg som ett bi lite nu och då. Inget har passat och det har gnällts väldigt mycket. Tack och lov kom Peter hem redan innan klockan tre i eftermiddags så jag fick vila öronen lite och laga middag i lugn och ro samt ta hand om lite tvätt.
Vet i sjutton varför han varit som han varit idag? Han har varit trött men helt omöjlig att få att somna. Han har varit klängig och velat komma upp i knät, men när han sedan satt i knät skulle han bara vidare på nya äventyr. Att byta blöjan har varit som att starta tredje världskriget! Säkrast har varit att byta på honom på golvet, för på skötbordet ålade han runt och låg inte stilla mer än två sekunder. Han har inte ens haft ro att amma ordentligt sedan imorse. Ja herre gud vilken dag. Tack och lov gick natt nattningen relativt smidigt. Vid tio vaknade han igen men Peter fick honom att somna om fort igen.

Jag lyckades tillslut få färdigt dörrkransen som jag började pyssla med i förmiddags, men det tog mer än halva dagen innan jag ansåg mig färdig. Resultatet blev väl sådär... Jag använde mig av det jag hade hemma så det blev ingen spektakulär krans i år.

Åh, vet ni! Nästa vecka ska jag hoppa in och jobba lite. Det ska bli väldigt roligt att få lite utlopp för kreativiteten och inte behöva avbryta för att byta blöja, mata eller söva. Det blir första gången jag åker hemifrån helt själv (har åkt till Ica själv två gånger tror jag) sedan Albin kom. Det blir första gången jag är ifrån Albin flera timmar i sträck! Undrar hur det kommer kännas?
Och det blir första gången som Peter och Albin ska klara sig helt själva en hel kväll. Det kommer dom klara fint! Jag är inte orolig för den biten. Det som skulle kunna bli lite knivigt är att natta honom utan att kunna erbjuda amning, jag ska nämligen jobba till klockan nio på kvällen. I värsta fall får dom väl vara vakna bägge två till dess att jag kommer hem. Men dom ska nog klara sig bra utan den gamla morsan! ;)


Albin 7 månader

Ja herre jisses att vår lille bebis redan är så stor! Stanna tiden, jag hinner inte med!

Utvecklingen fortgår och det finns mycket krut i den lilla kroppen. Ålar gör han fort som tusan och det börjar likna krypande mer och mer för varje dag.
Att gå är den nya hobbyn! Att vi får knata runt dubbelvikta efter honom bryr han sig föga om, såklart.
Det ska kännas och pillas på ALLT. Speciellt kontakter och sladdar, dom har han stenkoll på var dom finns och så fort tillfälle ges ställer han in siktet och är där på nolltid!
Nu i helgen såg vi tendenser till att snart ställer sig den lille herrn upp också. Han lyckades ta sig upp på knä med stöd av en kartong framför sig (att han ganska snabbt drutta framåt och stötte emot munnen lite på lådan behöver vi inte tala om). Så nu har vi sänkt ner botten i spjälsängen innan det är försent.
Matlusten kvarstår och han slukar allt som bjuds i stort sett men frukt av olika slag är nog godast av allt. Amning är bara intressant morgon och kväll (gärna nattetid om han fick) och någon enstaka gång under dagen.
Vi kämpar fortfarande på med nätterna. Än så länge vaknar han två till tre gånger varje natt och är skitförbannad! Mest av allt skulle han vela tutta då men mamman och pappan är stenhårda med att han inte ska det. Efter ett tag lyckas han lugna ner sig och somna om, oftast mellan oss i vår säng. Han är väldigt mammig just under natten vilket säkert beror på separationsångest. Men får han ligga tätt tätt intill och smeka mig i ansiktet eller dra fingrarna genom mitt hår så känner han sig trygg igen. Att gå några varv här hemma mot pappas bröst är även det bra tröst nattetid.

Vi tror nog att han är i en lite jobbig period nu med att det är mycket som händer för honom, både på insidan och utsidan. Det märks på hans humör bland annat.
Visst går han oss på nerverna då och då, men han är ändå det finaste vi någonsin kunnat få och önska oss! <3

Mamma och pappa älskar dig!



Ps. Tack för grattis kortet från mormor och morfar som kom med posten idag.


Växer så det knakar

Oj vilket humör den här lilla människan har idag! Inget tycks vara bra nog för honom. Jag skulle behöva tre par öronproppar tror jag.

Han har kommit in i en riktig växtspurt tror jag. Nästan alla kläder är förkorta både i armar och ben så dom sitter lite på trekvart allt.
Dags att plocka fram mer av 68 garderoben alltså...

Inte så konstigt att humöret är lite si och så både dag och natt när det händer så mycket i den lilla kroppen.


Mitt i frukosten

Albin har mumsat upp all sin gröt (men skulle gärna vela ha lika mycket till), så han behöver nog inte oroa sig för att tomten inte skulle komma ;)
Nu är det min tur att knapra i mig mina knäckisar och sörpla mitt kaffe. Efter det är det jyckens tur- promenad.
Det är -15 ute *brrr* så här ska det kläs på utav bara sjutton! Det är inte alltid så roligt att ha hund, att behöva gå ut i ur och skur eller i gassande sol som i snöstorm.
Resten av dagen håller vi oss nog hemma här. Orkar inte bylta på oss en massa kläder och sätta oss i en isande kall bil och styra in till öppna idag. Vi skjuter på det till nästa vecka helt enkelt!


Sladdigt

Usch! Imorgon är det måndag igen och jag inte ett dugg taggad eller laddad för en ny vecka. Det är konstigt att man känner så även fast man bara går hemma och dagarna i stort sett ser likadana ut hela veckan, istället för att man återgår till en ny jobbvecka. Men på något vis så kommer den där känslan till en ändå om att det imorgon är måndag och en ny vecka inleds.

Det är heller inte speciellt svårt att fördriva dagarna och veckorna trots att man mestadels bara går hemma.
Dagarna passerar så jäkla fort och likaså veckorna. Konstigt egentligen att det känns så.
Så att bli rastlös behöver man inte oroa sig för att bli och speciellt inte nu när Albin ålar omkring här hemma med världens fart. Att vända ryggen till några sekunder är bara att fet glömma!
De ställen han inte får vara på har han stenkoll på! Det är ställena där det ligger lite sladdar och dom lockar som sjutton tydligen. Man kan tro att det är någon magnetiskt dragningskraft som drar honom dit. Eller också ska han gå i morfars och onkel Joels fotspår och fiffla med elektronik?
Hur som helst så är det ordet ajaj och NEJ som används mest här hemma. Tyvärr hjälper det föga. Han tycks ha slagit dövöra till alla redan dessvärre.
I början ryckte han till och kom av sig när man röt till med ordet ajaj (till och med att han blev sur och la sig och sparkade, slog och skrek på golvet när han inte fick röra), men tydligen har respekten för ordet försvunnit helt nu. Och att lyckas gömma undan alla sladdar är omöjligt.

Jag önskar mig ett par ögon i nacken i julklapp! :)


1 1/2 timme

tog nattningen idag! Peter kämpade på i en timme men kastade sedan in handduken.
Jag lyckades lugna ner den lille ilskne grabben med lite tuttande och sedan låg han utslagen i sängen men utan att somna såklart. Tillslut slöts dom två blå och han sov som en stock tills nu när han vaknade till lite och nappen inte satt där den borde. Det hela botades fort genom att trycka in den magiska pluggen i skrikhålet igen ;)

Det var länge sedan nu nattningen tagit så lång tid som idag.
Tack och lov har ju faktiskt nattningen gått relativt enkelt nu i någon vecka och det tackar vi ödmjukast för. Så bakslaget ikväll var enbart tillfälligt hoppas vi på. Bättre flyt imorgon!


1:a advent

Lite advents fint har vi hunnit få idag. Några gardiner är bytta och det står/hänger stjärnor/stakar/kulor i nästan varje fönster så mysfaktorn har ökat några snäpp.
Belysningen som sattes upp ute igår tändes idag och lyser fint.

Det har varit runt tio minus idag så vi har hållt oss inne bortsett från en liten kortare promenad på förmiddagen.
Vi byltade på Albin massa kläder och satte honom i pulkan. Han gillar att åka pulka!

Farmor och farfar var här i eftermiddags på en liten adventsfika.
Albin höll farmor sysselsatt och rastade henne ordentligt genom att knata runt här hemma med henne.

Nu håller Peter på att försöka natta grabben och det går väl sisådär ikväll. Det är högljudda protester där inifrån sovrummet hör jag.


Advents pimpa

Det är inte jätte lätt att försöka få det lite adventsfint här hemma med en liten huligan som vääääldigt gärna vill hjälpa till och ha ett finger med i spelet.
Dessvärre blir det mer stjälp än hjälp. Tyvärr.


Åka pulka

Det har åkts pulka idag för första gången i livet! Till en början var det Mr Stoneface som satt i pulkan, men efter en stund mjuknade han upp och tyckte det var spännande. Det blev en hel kissrunda med hunden och pulkan på släp.
Peter har satt upp ljusslingor ute idag. Blir mys när de lyser framöver. Peter var väldigt bestämd med att dom INTE ska tändas före förste advent, så spänningen är olidlig här hemma inför imorgon ;)
Jag hade tänkt sätta upp lite stakar och stjärnor samt byta lite gardiner idag. Men jag hann inte med ett dugg av det. Det enda jag lyckats fixa till lite halvt är adventsljusen, så vi kan tända första ljuset till frukosten imorgon.

Kvällen har varit lugn. Syssling Isak var här under eftermiddagen och lekte slut både på jycken och barnet. Så när han åkte hem slocknade båda småpojkarna ganska så omgående. Naturligtvis vaknar Albin igen i samma sekund som vi satte oss vid bordet för att äta middagen. Typiskt!

Jycken har hunnit få ett mycket välbehövligt bad också. Det var högtid :)

Kvart i sju såg vi adventskalendern och Albin satt knäpptyst hela kvarten i sin babysitter och tittade :)
Nu har han sovit utan ett ljud i snart 2 1/2 timme och nattandet skedde utan skrik eller gap. Lycka!!!


Matrast

Här jobbar vi på att försöka bota en alldeles för hård mage. Stackars lille pojke.

En promenad har vi hunnit med också. Massa snö, sol och sex grader kallt- perfekt!
Nu är vi inne för lite matpåfyllning men sedan ska vi ge oss ut igen.


RSS 2.0