Tand jäkel!

Det blev idag en tillfällig lagning hos tandläkaren. På måndag ska jag tillbaka igen och fortsätta... Troligtvis dras visdomstanden ut, tanden bredvid behöver nog rotfyllas och tanden bredvid den lagas. Låter inget vidare alltså. Så på måndag påbörjas behandlingen och vi får se hur långt vi kommer då. De håller på att flytta kliniken så de har jätte dåligt med tider och jag har ju inte all tid i världen att fixa till käften. Dessutom undrar jag vad notan kommer sluta på.....


Tandläkaren

Imorgon bitti ska jag till tandläkaren och visa upp tanden som bråkar. Blir spännande att se vad de hittar....


Uppdatering

Allt såg fint ut med magen och kroppen. Blodvärdet var precis på gränsen men sockret låg bra. Vikt 80 hela härliga kilo ;) och magtillväxten låg nästan på kurvan igen, 30 cm. "Den" ligger fortfarande med huvudet neråt (tack och lov) men ej ännu fixerat sig och hjärtat slog ungefär 136 (det utövades nog lite gymnastik i magen just precis lagom när vi skulle lyssna så hon tog den lägsta siffran). Jag fick också recept till simhallen. Skulle nog vara skönt att simma men då måste jag skaffa mig nya badkläder... Tål att tänkas på.


Åter på hemmaplan

Då var man tillbaka i den vanliga vardagen på hemmaplan. Känns både skönt och lite tråkigt. Veckan som gått gick så fort, antar det beror på att man haft sällskap hela dagarna av mamma och pappa, träffat syster, mormor och moster mfl. Rännt på stan och shoppat flera gånger och hittat på andra saker... Hur som helst så var det en skön vecka. Skönt att komma hemifrån lite och få miljöombyte faktiskt. Samt nyttigt för Peter att vara lite gräsänkling =)

Jag träffade ju även Micke och Therese förra veckan! Vi ha en mysig "tjej"kväll, beställde hem mat och snackade massa skit. Jätte skoj att vi faktiskt fick till en kväll och kunde ses som man gjorde förr.... Jäkla synd att det går så lååångt mellan gångerna. Men å andra sidan uppskattar man de gånger desstå mer när det sker!

Som jag nämnde igår hoppades jag att våren skulle vara lika påtaglig här hemma som den var nere i Linköping. Jag ska väl inte klaga egentligen då solen skiner som bara den just nu, nästan vind stilla och plusgrader. MEN det är en massa snö kvar dock och rena rama isgatan utan att överdriva. Så vi här uppe får ge oss lite mer tilltåls med barbacke och skymta lite gräs.

Om ett par timmar har jag tid hos barnmorskan för kontroll igen. Ska bli spännande att se om vi kommit ifatt på tillväxtkurvan nu. Växt har jag gjort sedan sist, det känns. Det börjar bli ganska så tungt nu och tungre lär det väl bli också....

Bäst att göra sig iordning lite. Uppdaterar senare efter kontrollen!

On the road

Nu sitter vi i bilen och rullar hemåt med solen i ryggen och vårkänslor i kroppen. Bilen är så gott som fullpackad med bland annat en tvättmaskin och en vagga samt mycket mera prylar! :)

Vi hoppas att våren är lika kännbar hemma som den är här nere! Solen värmde faktiskt våra kinder bit vis på våran promenad vid Göta kanal tidigare idag.

Nico är helt slut och ligger och sover vid mina fötter i skrivande stund.



Samlade

Äntligen har Peter också kommit ner! :)


Har det bra

Här nere i Linköping har vi det bara bra! Idag har vi inte gjort något speciellt mer än att jag och mamma suttit i varsit soffhörn och virkat. Mamma har nu färdigställt åkpåsen och påbörjat ett nytt projekt. Jag har fått in snittsen på virkning av figurer (augurimi eller vad det heter?). Vi kanske skulle starta en syjunta =)

Igår rännde vi runt på stan, jag, mamma, mormor och syster. Inhandlade lite förnödenheter och såklart lite oförnödenheter. Vi hann också avnjuta en fika/lunch. Självklart köpte vi med oss semlor hem till sjuklingen pappa.

I morgon ska jag och syster kolla in bokrean tänkte jag och se om man kan hitta nått fynd. Jag hoppas hitta virkningsboken som jag har sett. Ja, jag är fast i virkningsträsket. Får passa på nu när jag har tid!

sist kan jag också berätta att vi nu gått in i vecka 33 och enbart har 56 dagar kvar till bf. Säger det åter igen- tiden går fort! Tycker faktiskt att den kan sakta ner sig något nu så vi kan få någorlunda ordning på boendet innan den lill* tittar ut. Det är ett stressfaktor som ligger och gnager och har gjort länge. Men, håll modet uppe! =)

Nu ska jag lägga mig till rätta och sova. God natt på er!

Åker tåg

Nu sitter vi på tåget och svischar fram genom soliga Sverige. Idag samåker vi med en golden, en pudel, en liten hund och två katter. Djurvagnen är alltid så liten men det går väldigt bra ändå. Tack och lov! En liten pers var det innan vi väl kom till centralen och på tåget. Nico blir ju helt till sig av lycka av alla människor överallt på bussen och tunnelbanan och på centralen. Det är tur att han är lite iaf :)


Lördag och söndag

Den här helgen har vi inte gjort många knop. Mestadels har tiden fördrivits i soffan eller sängen och igår gjordes en avstickare till affären. Peter har känt sig lite krasslig med ond hals och lite trötter. Jag har mest bara varit trött och slö. Men nu står min duktiga fästman vid spisen och tillagar en tacogratäng. Det luktar gott så det kommer sitta fint i kistan om en stund.
Jag har just genomfört mitt söndagssparitual (saknar våra söndagskvällar med det obligatoriska bada badkar). Tvättat och inpackat hår, skrubbat och smörjt. Nu återstår bara ett nytt lager nagellack sedan är jag fit for fight för en ny vecka igen! Som kommer spenderas på bortaplan...

I magen har det varit full rulle idag! Så gott som hela dagen har det varit ett himla liv där inne, nästan lite för mycket i mellan åt. Men det är skönt att känna att krabaten är pigg. Men nu efter den varma duschen tycks det blivit lite lugn och ro där inne också.

Packat har jag också gjort inför min och Nicos resa i morgon. Bara matsäcken som ska ner också, men det blir först imorgon såklart =)

Nu får det vara nog för denna gång! Hej svejs

Sista...

... avsnittet av På spåret. Sorgligt. Vad för skit kommer sändas istället på fredagskvällarna? Får trösta mig med att det är melodifestivalen på lördagar ett par veckor till framöver :)


Ajajaj!

Solen skiner så snön gnistrar idag. Det har rasat snö från taket så det har brakat, dundrat och skakat i huset. Är våren på G nu? Det kändes ju så i helgen, men tji fick vi! Det kom en hel del snö nu i veckan och senast igår kväll kom det lite till. Tack och lov gillar ju jag snön, men nu börjar jag tycka det är lite tjatigt med alla kläder och skor som ska på och av hela tiden. Kan kanske ha att göra med att det är skit jobbigt att böja sig och försöka knyta kängorna och bylsa på sig en himla massa kläder under jackan som stramar mer och mer =)

Jag har tandvärk! Det är min dumma visdomstand som börjat bråka igen, jag vet inte vilken gång i ordningen? Jag ska ta mig sjutton ta bort den j*veln! Men kan man gå till tandläkaren och få bedövning när man är gravid?


Bjussar på en bild från sommaren. Snart är vi där igen!


Sommar och sol


Tadaaa!

Här kommer de utlovade bilderna dock ej jätte bra men men. Ni kan även skåda min filt i liggdelen ;)

Tack snälla svärmor för ditt bidrag!


Vecka 32

Idag går vi in i vecka 32. 77,5 % har passerat och det är 63 dagar kvar till beräknad födsel. Det ni! =) Jag känner riktigt gravid vissa dagar och andra dagar inte alls... Idag är det en sådan dag, än så länge. Men det är skönt att inte alla dagar består av värk, onda sparkar, spänningar och sammandragningar. Det är en lustig och konstig känsla att inte kunna ge sig ut på en ordentlig promenad med jycken. Jag är ju liksom van vid det. Men i vår, ja då får vi ta igen alla förlorade promemader!  

Inatt har det nog snöat nonstop för det har kommit en himla massa och snöandet fortsätter än. Tror nog det har kommit snart två decimeter. Än är det tydligen inte vår...

Imorse kom stoooora lastbilen med vagnen! Så nu vet ni vad vi gör ikväll när Peter kommer hem från jobbet. Jag får snällt vänta otåligt med att öppna kartongen. Så ni kan gott vänta er bildinlägg här ikväll.

Igår bokade jag tågbiljetten ner till Linköping. Så på måndag morgon tar jag och Nico bussen här hemifrån, in till Stockholm central för byte till tåget. Det var länge sedan vi åkte tåg nu. Tur att han gillar det- åka buss, tunnelbana och tåg. Oj, jag glömde ju rulltrappan =) Han är ju världens bästa jycke!

Nu ska jag påbörja mitt andra virkningsprojekt (hoppas jag). Får se om jag får rätsida på det hela på egenhand....  

Hjärtedagen

Önskar alla en fin alla hjärtansdag!
Peter kom hem med en bukett blommor åt mig :) Och jag bjöd honom på trerätters kvällsmat dagen till ära. Nu sitter vi här i soffan och jäser.


Måndag

Dagens outfit. Fan vad trött jag ser ut.... Haha ingen vacker syn :)


Sol

Idag vaknade vi till strålande sol och plusgrader mot husväggen. Fåglarna kvittrar och vårkänslan börjar vakna till liv i kroppen. Vi har just kommit in från en lite längre promenad ut i skogen. Men usch vad jobbigt det är att gå med magen nu! Varje uppförsbacke är som att bestiga berg :)
Nico och jag har nu slagit oss ner i soffan och tänkte läsa tidning. Peter hänger tvätt tror jag och sedan ska han dammsuga. Duktig pojke :)

Har kommit på nu varför det ibland ej går att kommentera inlägg här. När jag skriver från mobilen, som nu så verkar det ej fungera. Men när inlägg skrivs från datorn så verkar det gå.... Mycket märkligt!

Skickar med en bild från skogen idag. Vi upptäckte med förskräckelse att det nya svampstället som jag och svärmor hittade i höstas har förvandlats till ett kalhygge! Typiskt.


Helg, igen....

Idag stod besök till barnmorskan på schemat. Allt såg fint ut, dock ligger vi lite under tillväxtkurvan.... Men bara vi inte sackar efter ännu mer så är det ingen fara på taket :) Hjärtat slog så fint och någon där inne har börjat lägga sig till rätta med huvudet neråt (ej fixerad ännu). Jag får flera gånger om dagen några välriktade sparkar på höger revben, vilket inte alls är skönt!

Tro det eller ej men natten blev ej så himla farlig efter gårdagens jobb. Vaknade några gånger med kramp i ben men det är bara att härda ut.

Snart dags att parkera sig i soffan förgott denna afton och se På spåret, såklart!
Imorgon ska vi åka ut till Vaxholm för att köpa en BabyBjörn bärsele. Vi tittade på sådana förra helgen och fastnade för en. De är inte speciellt billiga- ca 1400 kr gick den lös på! Men jag tittade på Blocket och fann just en sådan vi fastnade för och de ville "bara" ha 800 kr så vi slår till!
Vagnen har inte kommit denna vecka så vi får snällt vänta till nästa vecka. Men det är ju ingen panik :)

Nu får det vara nog! Tjing tjong!


Summering av en lång dag

Ännu en dag till ända...
Dagen började vi 05.00 då jag inte kunde sova längre. Låg kvar i sängen och läste någon timme och slumrade faktiskt till en stund. Straxt efter 07.00 skrek magen efter frukost. Nico tyckte det var dumt att gå upp så tidigt så han fortsatte sovandet i soffan :) Men runt 09.00 ville han ut på sin morgonkiss runda. Sagt och gjort!
Vid 11.00 åkte jag faktiskt iväg och jobbade. Ja, jobbade! Det var kul men kroppen är inte van. Jag kom hem vid19.00 och då stod maten färdig på bordet! Ärtsoppa och pannkakor. Det är ju torsdag. Skönt, trevligt och mysigt att bara sätta sig och äta utan att lagat det själv.
Därefter har kvällen tillbringats i soffan liggandes. Kroppen värker både här och där efter en hel dag utan vila. Nu är sängläge intaget och vi får se hur natten blir (hoppas den inte blir så illa som den brukar efter en "ovilad" dag) dock har jag redan mina aningar och känningar. Dessutom är det ju fullmåne, vilket innebär dålig nattsömn.
Jag ska nog egentligen vara tacksam över att vara arbetslös i detta tillstånd.

God natt!


Ps. Kul att ni kommenterar. Men ännu roligare om ni skriver vem ni är också! =)


God afton

Halv sitter i soffan och är riktigt trött, ryggen värker och i magen möbleras det om eller något åt det hållet.

Idag har jag bakat bullar. Riktigt gott var det med nybakade bullar till eftermiddags teet!

Har inte hänt så mycket annars här. Min filt är nu färdig virkad för några dagar sedan. Bildbevis kommer när vagnen har anlänt :)
Så vad ska jag fördriva tiden med nu? Jo, jag har ett nytt projekt på G redan...

Idag gick vi in i vecka 31. 70% är nu avklarad och bara 70 dagar kvar till bf. Det ni!


Mmmarabou

Hittade denna nyhet i affären igår. Så himla god! Testa vett ja :)


Hej

En stoppad korv på promenad idag


Vatten, vatten bara vanligt vatten !

Nuså finns det vatten i kranarna igen, felet visade sig inte vara värmekabeln utan det låg på ett helt annat ställe, det visade sig efter en del funderande och tjuvkopplande att det är en av automatsäkringarna som var trasig. I veckan kommer det dock en riktig elektriker och fixar säkringen, skulle inte förvåna mig om det var han som var med när Edison kopplade in den första glödlampan, så gammal och rutinerad är han :)


Igår så beställdes barnvagnen, en sprillans ny grön Kronan Duovagn med alla tillbehör, barnvagnarnas Volvo XC70 och ingen japansk plastskit ;) levereras hem om ca en vecka och sen är det bara ut och övningsköra lite här hemma !


 




//Peter

Vackra dag

Sitter i bilen på väg in mot Stockholm. På dagens schema står det:
- Beställa barnvagn
- Besök hos babyproffsen (eller vad butiken heter?)
- Jula och införskaffa en ny värmekabel till vatten ledningen
- Kalas hos Jessica

Solen skiner och snön gnistrar


God morgon!

Ännu en ny dag och inget vatten. Nu börjar man vara van :)
Cirka 20 grader kallt ute och mer snö tycks vara på väg. Men det verkar inte ha kommit mer än någon centimeter i natt.
På bilden ser ni snömängden från igår på räcket, mer än en decimeter fin fin pudersnö! Ser även snömolnet närma sig från kusten.

Nu ska jag virka lite på filten. Är på riktigt snart klar nu! Bara vagnen kvar sedan att bädda fint i.... Men idag ska vi faktiskt åka och beställa den! Spännande :)


Hålla tummar och tår!

Fortfarande inget vatten. Peter ligger just nu under huset för att försöka värma vattenledningen från det hållet. Hoppas isproppen lossnar! Igår hade vi en kupévärmare i skåpet och värmde ledningen inifrån. Resultat- NOLL! Dumma värmekabel som inte vill fungera.
Jag har just diskat, baltat med vatten hit och dit, koka och hålla på. Meckigt värre. Men fortsätter det såhär så börjar vi med papptallrikar :) då ett bekymmer mindre!
Man har ju i alla fall fått bevisat för sig nu hur beroende man är av vatten samt vilka mängder liter det går åt på en dag, trots att vi nu snålar....
Håll tummarna åt oss =D


Fortsättning

Fortfarande inget vatten men bara 10 minus nu. Alltid något. Ryska snökanonen tycks ha kommit hit nu med, ser knappt ut :) Dessvärre hade ju jag planerat att åka in mot staden och uträtta lite ärenden... Ska jag eller ska jag inte? Jo, nu drar jag!


Lantliv

Det är 20 grader kallt och vattnet har frusit. Det är härligt att bo på landet :)


Fånigt!

De påstår att ryska snökanoner är på väg hit. Vilket fånigt namn! Räcker det inte att nöja sig med att säga- en himla massa snö är på väg. Nä, tydligen inte. Hur som helst så får det snöa hur mycket det vill för mig :)

Tack och god natt


Trevligt sällskap

Här har ni en riktig soffpotatis :)

Nu är vi inne i vecka 30 och har 77 dagar kvar till BF. Tiden går konstigt nog fort!


RSS 2.0