God morgon

Även idag skiner solen. Men det är också varmt och gott i sängen :)


Allt har ett slut

Helgen är slut och vi har det tomt här hemma nu. Nico satt i fönstret och tittade ut när alla hade åkt hem. Han tyckte det var tråkigt och tomt att bara ha husse och matte igen... Men han var bra trött resten av kvällen :)

I förmiddags tömde vi lägenheten och flyttstädade den. Så nu står den tom, ren och fin. Men tydligen kunde inte de nya ägarna flytta in för än om några veckor. Lite surt, hade varit så skönt om allt rörande lägenheten kunde bli klart nu lite snabbt. Men men inte mycket att göra åt.

Nu ska jag sova. God natt!


Ser man på....

..... Tydligen kom bilden med i allafall!
Tagen igår i vårt härliga vinterlandskap.


Inget är som väntans tider


Ja vi väntar på att familjen ska komma hit. Men nu vet vi att de snart är här :)
Såhär blir det alltså fullt hus i helgen. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum. Bara roligt att de kommer på besök!

Igår var jag hos barnmorska igen och allt såg fint ut. Mitt blodsocker och blodtryck låg bra. Magens tillväxt ligger precis på kurvan och knytets hjärta slog så fint :) Dessutom hade jag bara gått upp två kilo sedan sist, skönt att viktuppgången verkar ha saktat ner sig.


Åter igen strular bloggen med att lägga upp bilder. *morr*


Går inte som man vill

Har försökt att lägga upp inlägg med bilder i här i ett par dagar nu. Men det har inte fungerat! Jag gör ett nytt försök nu efter ominstallering bl.a. Hoppas hoppas!


Idag är det ingen vanlig dag....

.... för det är Nicos 7 års dag! Hipp hipp hurra till honom! Det har firats med fika gäster, paket och massa klappar från höger och vänster :) Han bjöd oss på blåbärscheescake och mormor Sivs kolakakor. Smakade jätte gott! Nico tackar och bockar för fina vykort han fått också.

Förövrigt så har det snöat som bara den här idag. Säkert kommit en decimeter snö, det gillas av mig! Det började snöa och blåsa som allra mest just när Peter och hans far skulle fälla en björk precis bakom huset. Så de tog pick och pack och avblåste det hela. Men just när vi skulle gå in slutade både snöa och blåsa helt plötsligt och vips så var de på plats och fällde åbäket snabbt som bara den och det gick bra :) Jag och Nico höll oss på behörigt avstånd.

Nu sitter jag i soffan och väntar på att maten ska bli klar! Ja, det blev lite sen middag tack vare kakor och dylikt tidigare. Kock idag är Peter! På menyn står det stekt fläsk med löksås och potatis.


Det tar sig....

Som bilden visar så virkar jag på för glatta livet. Tycker själv att det går relativt fort ändå :) Håller jag samma tempo som nu så är jag snart klar.

Idag har vi varit ute ett par timmar på förmiddagen. Termometern visade -6 grader, men det kändes ej. Helt vindstilla och jätte härligt! Jag passade på att sandpappra spjälsängen vi köpte begagnad för ett par veckor sedan och nu är det bara lite färg som saknas och madrass såklart då :) Men sedan är den komplett! Peter eldade i tunnan för glatta livet, så han har luktat grilladkorv resten av dagen. Inte jätte mysigt kanske enligt mig.
Igår var vi äntligen och köpte en ny spark till mig (Peter eldade ju upp den gamla slitna och fina som fanns förra året!). Den nya är inte ny utan gammal och begagnad precis som jag ville :) men den är ny för mig. Sparkföret var ju perfekt denna dag också. Ibland har man tur.
Nej nu är det dags att sova! Kanske läsa några sidor först och lyssna på vinden som börjar vina utanför. Vem vet, kanske vaknar upp till mera snö imorgon? Kan ju hoppas att snö molnen når ända hit till mig :)
God Natt!


Fredagsmys

Här är mitt fredagssällsksp. Två soffpotatisar. Men ack så fina! :)


Äntligen fredag!

Tycker faktiskt att fredagarna kommer så fort varje vecka. Inte mig emot, skönt att få lite sällskap hemma ett par dagar. Vad som händer denna helg vet jag inte ännu? Men ska vi börjar tömma lägenheten på de sista sakerna. I eftermiddag ska vi hur som helst till banken. Spännande och skönt, men samtidigt läskigt. Snart står vi kanske utan något helt eget. Men men, det kommer bli så bra till slut. Kämpa kämpa! Virkningen flyter nu på som bara den. Dock tar det nog ett antal veckor innan rutorna är tillräckligt många för att räcka till ett täcke. Men jag har ju inte så mycket annat för mig så....

Har besegrat förbannelsen!

Ja nu så har produktionen av virkade rutor äntligen satt fart! Nu vill jag ju inte sluta... Men sova måste man.

Natti natti


Ingen framgång...

Jag fortsätter kämpa på med min virkning. Dock utan framgång... Jag får ju till rutan, men den blir inte som den ska på de två sista varven. Den blåa rutan är den rätta. Den rosa som jag håller på med får heeeela tiden en rund form hur jag än gör! Snart är jag flint skallig :) Har försökt få till en ruta i TVÅ dagar! Känn på den ni...

Annars så är min förkylning värre. Igår kväll blev jag som slagen med en klubba i huvudet. Tack och lov sov jag gott nästan hela natten. Det är inte så vanligt längre.


Bildbevis

Det är såhär det ska bli är det tänkt... Tyvärr kommer man inte så långt med bara en ruta.


Frustrerad till tusen!

Idag var det min tur, vaknade med irriterad hals och snorig näsa. Jag hatar att vara förkyld!

Igår var jag hos Therese och hon försökte lära mig virka. Måste ju fördriva tiden med något =) Hon lyckades iallafall få mig att få kläm på lösmaskor, halvstolpar och smygmaskor. När jag kom hem på kvällen satte jag mig för att fortsätta på egen hand... Gick väl sådär eller gick inte alls. Har nu suttit hela förmiddagen och försökt få till det, men ännu har jag inte lyckats och jag fattar inte vad jag gör för fel? Har repat upp hundra gånger nu och glatt fått börja om från noll. Ska väl ge mig på det om en stund igen, tillslut måste jag väl lyckas tycker jag.

För övrigt så går vi in i vecka 28 idag!


Månadg igen

Idag snöar det här igen, visserligen små små flingor men alltid något. Jag gillar ju snön så länge den får ligga kvar! Annars så har en ny vecka börjat och Peter är iväg och jobbar igen... Igår låg han här hemma med kanske  lite feber och en snorig näsa. Men idag tycks det vara bättre, skönt! Jag själv känner inte av någon förkylning ännu. Hoppas jag slipper.

Hittade en sida med jätte fina och färgglada barnkläder tidigare idag! Strössel barnkläder- www.strossel.se En liten hint till er om ni vill köpa presenter =)
Dom har rea nu, så man blir så sugen på att beställa! Dock är allt så tjejigt eller killigt. Blir så svårt då när man inte vet vad det blir.... Men kanske tar och beställer något som är ganska neutralt iallafall, hakklappar och dreglisar funkar ju alltid.

Har också ringt försäkringskassan idag för att få hem papper för ansökan om föräldrapenning. Såklart var ju de som jag redan fått fel då man är arbetslös. men det var en trevlig tjej som svarade efter bara ett par minuters väntetid trots att jag fick plats 93. Inte illa alls! Hon ska skicka de rätta blanketterna och det lät inte så krågligt, men får väl se när de väl kommit.

15 Januari

Här är två bilder på magen, den första är tagen den 10 september och den andra 14 januari, den verkar växa på sig bra där inne :)



Klicka på bilderna för att förstora


     14 Januari 2012


//Peter


Lördag 14.e januari 2012

Idag är det åter igen vitt ute! Blåste och yrde snö som bara den igår. Men idag har det varit lugnt.
Jag inledde dagen med att städa på förmiddagen. Skönt att det äntligen är gjort, men fy tusan vad ont jag har av foglossningen nu. Peter ägnade förmiddagen åt att ploga uppfarten och oj så fint det blev :)
Senare åkte vi till Peters ena kusin för lite fika och hämtning av gamla fönster och ett babyskydd/bilbarnstol. Lille Philip charmade oss såklart!
Nu har vi just avslutat kvällsmaten. Idag stod det revbensspjäll och rotfrukter i ugn på menyn. Helt ok. Jag har nu parkerat mig i soffan på ryggläge och Peter är så duktig med disken. Nico ligger här nedanför soffan och snarkar lite lätt. Som vanligt :)


Produktiv dag

Idag vaknade jag vid fem snåret, vilket har blivit väldigt vanligt sedan en tid tillbaka. Efter tappra försök att somna om och snurrande fram och tillbaka gick jag istället upp, la mig i soffan och läste bok. Vid sju började magen kurra så det var bara att göra lite frukost, då piggnade även Peter till och kom upp åt med mig (han är ledig idag). Vid halv tio packade vi bilen med pantburkar och återvinningsskräp och styrde mot "tippen". Sedan vidare in mot Norrtälje för mathandling. Vi tävlade med pensionärerna inne på Ica :) Tittade även till lägenheten och införskaffade nya fräscha blommor till visningen som är på söndag igen (håller tummarna). Sedan var vi hungriga och väl värda lite Donken mat! Nu är vi hemma igen sedan en stund tillbaka och jag har lagt mig på sängen för att vila lite, trött redan... Peter är ute och "fixarjockar" med något, eldar kanske?
Nä nu får det vara bra för denna gång. Mina ögonlock är tunga :)


Kvällsrundan

Nu så har husse och jag varit ute på våran kvällsrunda och jag ligger i hans knä som vanligt, usch vad halt det är ute nu, fast bättre det än att bli blöt om öronen iofs. Det var mörkt hos dom snälla grannarna så jag sket i att gå in där och titta, men ibland så är det tänt och det kan betyda att man kanske får komma in och hälsa på och äta kakor ! Tidigare ikväll var vi och hälsade på hos husses mamma och skulle äta sa dom, men tji fick jag, dom åt allt möjligt gott till middag men det enda jag fick var lite knäckebröd och en plätt, trots att jag gjorde mitt bästa för att charma dom och kanske få lite mera smakbitar, men bättre lycka nästa gång får man hoppas. Några katter såg jag inte röken av den här gången heller, jag VET att dom finns där någonstans men har inte lyckats nosa rätt på dom än...

Nu ska vi nog gå och sova snart, vaknar jag inatt och får lite tråkigt så går jag nog upp och spontanskäller lite, i brist på annat att göra ;)

God save the Queen !

//Nico


Tips på middag

Tro det eller ej men nu är sängen renbäddad, hunden är rastad, soporna är kastade, tvätten är vikt och inlagd och jätte berget av disk står på tork. Det ni! Av någon konstig anledning så blev det jag som fick ta hand om middagsdisken från igår idag. Enligt våra regler här hemma så lagar jag middagen och Peter tar hand om disken. Men igår blev det inte så, diskvattnet tappade han upp och la allt i blöt men sen så kom han av sig.... Men nu är det borta!

Tänkte dela med mig av ett recept på biffar som jag gjorde igår. Bus enkla och goda.

Ingefärsbiffar
4 port.
400 g nötfärs
1 msk finriven färsk ingefära
1 ägg
salt, peppar
smör

Blanda ingredienserna och forma till 8 biffar. Stek i smör.


Jag använde mig av blandfärs vilket gick lika bra. Kan också tipsa om att använda mer ingefära (om du gillar smaken av det). Sedan skulle jag nog vilja påstå att det inte räcker till 4 portioner utan mer 3 port. 
Prova gärna och säg vad ni tyckte om det!  

Tradera fynd!

Idag är den en riktig regn och rusk dag. Har bara varit ute på morgonrudan men jycken ännu. Tack och lov är ju inte han så förtjust i att bli blöt om tassar och öron, så han verkar inte ha någon längtan än att få komma ut igen. Jag får nog dra med honom ut så småning om.
Efter morgonrundan gjorde jag i ordning frukost och parkerade mig i soffan med en film- Blood Diamond. Inte min typ av film dock. För mycket pang pang, blod och elände. Efter filmen fick jag en halvblöt hund i knät så då blev jag kvar i soffan med min bok istället. Boken är bra mycket bättre än vad filmen var! Just nu läser jag Fyrvaktaren av Camilla Läckberg. Spännande deckare, precis min typ. Jag tror dock att det är en näst sista av hennes böcker, så sedan måste jag hitta någon ny bra bok att bli fast i. Jag och min mamma har sedan i somras plöjt igenom Läckbergs böcker efter att vi hittade en av hennes böcker på loppis. 

Annars så klickade jag hem en kjol på Tradera idag. En helt nu jeanskjol från Polarn och pyret för just över hundralappen. Inte illa alls, hoppas bara den passar mig och min mage. Återstår att se.

Nä fy vad lat och slö man blir sådana här dagar... Grått, blött och snorhalt ute, samt mörkt och ruggigt inne. Tänkte nu hur som helt ta mig i kragen och bädda rent i sängen, inviga våra nya sängkläder vi fick i julklapp. Sagt och gjort, UPP OCH HOPPA!  

Nu går vi in i vecka 27

Ja som rubriken lyder så rusar tiden iväg, redan vecka 27! Helt otroligt egentligen. I början sniglade sig tiden fram. Till vecka 12 var det en evighet. När vi sedan äntligen kom dit började väntan om till vecka 18 då det var dags för första ultraljudet. Man längtade som en tok och när dagen äntligen var kommen var jag istället livrädd! Men det gick ju fint tack och lov. Dock blev vi tillbaka flyttade cirka tre veckor till vecka 15. Det kändes lite surt, men å andra sidan fick vi tillfälle att få komma på ett till ultraljud!
Idag sitter vi då här och är inne i vecka 27. Vid vecka 30 känns det som nedräkningen kan börja! Snart är vi även där....


Idag känns det som vår ute. Vaknade i natt av att regnet slog mot taket så nu är det inte vitt ute längre, mer is och slask blask. Men solen skiner från en blå himmel och värmde nosen en gnutta.


Nä, nu ska jag göra något vettigt!
Tjing

Försök att starta en blogg

Hej på er!

Som rubriken lyder tänkte jag försöka ge mig på att starta en blogg. Innehållet kommer huvudsakligen vara vårt vardagliga liv, som kommer bli något helt annat än vad det tidigare varit. Vi kommer mestadels rikta oss till våra nära och kära som vi bor en bit ifrån och ej kan träffa så ofta. Men självklart är även ni andra välkomna att följa oss på vår framtida resa.

När jag skriver vi så syftar jag på mig Jessica och min sambo Peter. Vi har även en fyrbent liten familjemedlem vid namn Nico och nu i April 2012 väntar vi vår första "riktiga" människovalp. Vi väntar och längtar, försöker planera och förbereda oss för det som komma skall.

Nu har ni fått en liten presentation av oss och jag hoppas även Peter kommer kika in och skriva några rader ibland. 

Hej så länge 


RSS 2.0