Sorg

Min pärla till bil gick inte igenom besiktningen... Tydligen släpper den ut för mycket skit. Så den måste in på verkstad och hitta felet. Jaja, det kunde ju varit värre såklart :)

Känns som en riktig tråk dag i dag! Visst, solen skiner men det har även kommit en jävla massa snö. Snö i all ära, men inte en ny omgång när den gamla just har lyckats smälta undan helt.
Jag vet inte vad jag ska hitta på? Känner mig fullständigt uttråkad! Vill göra saker men vet inte riktigt vad? Jag orkar ju inget och jag är lika smidig som ett kassaskåp. Har fullt sjå med att få på mig skorna känns det som. Så fort jag tar i och gör nått får jag sammandragningar. Härom dagen skulle vi äta potatismos. Men jag kunde inte stöta potatisen, magen drog ihop sig som en kanonkula då. Så Peter fick sköta den biten :)

Ska nog ge mig ut en liten sväng nu i alla fall innan solen försvinner. Ska gå och kika vad Peter hittar på att göra. Om inte annat kan ju jag hitta på saker han kan göra och inte jag :)


God morgon

Här har man legat vaken sedan en stund innan fem. Vaknade av en obehaglig dröm och sedan var det ju bara att glömma att tro man skulle somna om... Dessutom har fåglarna börjat kvittra nu. Till på köpet är det vitt ute. Snö! Kan det bli värre?


Fredag

Då vankas det helg igen då. Denna dag har varit lika lång tråkig som gårdagen. Fast lite nytta har jag faktiskt gjort. Vikt tvätt, tvättat, diskat, lagat mat, diskat och hjälpt till att hänga tvätt. Har också handtvättat mina favvo myspys byxor. De byxor som är de enda som ej klämmer åt eller skaver... Så det krävs lite planering när man ska tvätta dem :) Men imorgon åker vi iväg på förmiddagen och är borta till eftermiddagen så då kan brallorna hänga och torka i lugn och ro och förhoppningsvis är de torra tills vi är hemma igen.
Morgon dagen ska ägnas till att åka och besiktiga toyotan, min lilla pärla. Lyckades få tag på en tid ute vid Arlanda, så den knep vi! Skönt att få sådana där måste saker gjorda nu när vi än så länge bara har oss två att ta hänsyn och rätta oss efter.

Inte ett skit är det att se på tvn en fredags kväll heller... Hur ska man fördriva tiden till tio då det är Big Brother? Peter ligger och sussar här bredvid i soffan. Gör han helt rätt i!


Tidsfördriv


Bild

Skivad frukt är underskattat banne mig!


Vågar jag?

Törs jag säga att jag gick och la mig i sängen? Känner mig skit slö och varken orkar eller kan komma på något att göra. Hade tänkt klippa och borsta hunden faktiskt, men det kommer regn skurar lite titt som tätt och jag vill helst sprida håret ute istället för inne :)
Jag tog min bok och la mig i sängen. Även hunden ligger ihop krupen här bredvid och små snarkar. Sötisen!
Jag fick frågan om boken: så överlever du ditt första år som mamma, är bra? Jag vet inte riktigt vad jag ska säga? Den är lite små rolig ibland och skriven med glimten i ögat. Men samtidigt lite väl överdriven tycker jag. Men jag har hälften kvar så jag kanske ändrar mig :)

Just det! Idag fyller mormor år. Grattis!!!


Vecka 38

Som rubriken lyder så gick vi in i vecka 38 igår och har 20 dagar kvar till bf.
Kvällarna är jobbigast nu. Det känns som jag väger 320 kg är stel och osmidig som fan. Jag blir kissnödig en gång i kvarten typ och att ta sig upp ur soffan och rusa på toa tar på krafterna. Ligga i soffan är ju bara att glömma, då blir det andnöd... Sitta rakt upp och ner mosar alla mina revben och allt annat som finns där innanför. Nä, det gäller att hitta en lagom halvsittande ställning för att det ska funka. Tror att en fåtölj med fotpall hade varit det ultimata nu.

Faktiskt att jag de senaste veckorna har börjat sova så sjukt bra på nätterna! Har ju sovit som en kratta i cirka åtta månader så god sömn är välkommet :) Visst, jag vaknar minst en gång per natt för toabesök men det är helt okej. Att ta sig upp ur sängen är dock en annan femma :) Lyftkran skulle vara till stor hjälp. Men jag får nöja mig med att "rulla" ur sängen för egen maskin.
Värkar har jag nu varje morgon och ibland under natten. Men dessvärre är de som bort blåsta under dagen sedan...

Nu äntligen tittade solen fram, men samtidigt började regna. Konstigt!


Matbegär

Jag blev så jädrans sugen på köttbullar, potatismos och lingonsylt idag. Vilket ledde till att det rullades köttbullar för "glatta" här. Efter att man har börjat göra egna köttbullar så kommer man ju aldrig kunna köpa ett färdigt paket mamma scans bullar någonsin!
Det är skönt i alla fall att mina matbegär är relativt hälsosamma. Tur att man slipper sug efter kebab, pizza eller hamburgare varje dag :)
I helgen åts det faktiskt pizza (jag klämde i mig hela). Men det var nog evigheter sedan gången innan dess.

Var ju på föräldrautbildning i dag också. Vi pratade bla. om amning, kejsarsnitt, sugklocka och komplikationer efter förlossning. Ganska lärorikt, men det mesta visste jag redan innan.
Tack och lov är jag inte så rädd inför förlossningen. Ännu :) På något vis ska ju ungen ut, det kommer jag inte ifrån.

Nu är det dags för tv- Halv åtta hos mig.


Regn

Det regnar här. Faktiskt lite mysigt måste jag erkänna :) Det har ju inte regnat på hundra år känns det som.
Mindre mysigt är det med en hund blöt som en disktrasa.


Dagens göra

Nu åker magen och jag på den andra föräldraträffen. Vi får försöka klara oss utan Peter denna gång....


Bild

Dessa juicer kommer vara mina kompisar i sommar :) Denna smakar piggelin.


Boktips

Kan ju vara bra att veta :)


Kontroll

Besök hos barnmorskan idag igen. Allt var i sin ordning som vanligt. Eller nja, mitt blodvärde låg på bara 114 denna gång. Blir till att försöka ta järntabletterna lite oftare... Att käka spenat och broccoli m.m. som en tok verkar ju inte hjälpa så mycket tyvärr.


Dagens andra projekt (bild)

Även badrummet är nästan helt förberett nu. Det som saknas är väl ett paket blöjor.
Mobilen som hänger har jag gjort själv! Den består av virkade figurer- en mus, en bäver,en val, en "ful" gubbe och en gris i starka färger. Ganska nöjd faktiskt :)


Dagens projekt (bild)

Så fint =)


Drömmarnas land

Vad mycket och konstigt man kan drömma.... Jag är helt slut av att ha sovit. Men nu är det dags att gå upp och sparka igång dagen.


On the road

Sitter i bilen och rullar norr ut, hemåt. Vi har haft en skön helg med familjen. I dag bjöds det till kalas hos mormor och även jag fick paket igen. Denna gång av mormor och moster. Tackar!

I morgon vevar vi igång ännu en ny vecka. Bland annat står barnmorskebesök och föräldraträff på schemat. Det blir alla tiders det.

Hej så länge


Skor

Två par skor rikare då. Och självklart lite bäbis kläder också :)


Bild

Solen tar visst rätt bra även i mars. Lite svedd...


Fredags bild

Repris från igår... Sol och slapp med kaffe och tidning. Dock skippar jag projektet plantering. Sviterna från igår sitter kvar så jag är en vankande anka i dag. Försöker bara göra ingenting. Meeeen jag blir rastlös! Har packat väskan för helgen nere hos familjen. Har även packat Peters väska och hundens såklart. Har löst korsordet i tidningen, slängt sopor och vattnat blommorna. Nu då?
Även hunden har varit rastlös i dag, han som inte brukar ha några problem med att slöa och sova :) Antar att även han är glad för vårens ankomst och att det spritter i kroppen. Tydligen är det en höjdare att lägga sig mitt på vägen och rulla och gnida sig mot asfalten... Normalt? Men nu har han äntligen kommit till ro i en egen stol här i skuggan.

Nu ska jag ta bort det gamla nagellacket och för att sedan sätta på nytt. Fick ju flera olika i present förra veckan =) Dock börjar jag tro att syrran min är färgblind.... Eller också kan man definiera turkos på olika vis ;)


Gnällig

I dag har jag satt alla mina dahlia knölar i jorden. Kanske något tidigt, men nu har jag i alla fall gjort det och behöver inte tänka på dem framöver, nu sköter de sig själva ett bra tag. Efter mitt lilla planterings bestyr så är min kropp helt utslagen. Fy f*n vad ont jag har! Tror banne mig att foglossningen har kommit tillbaka. Att ta sig upp ur soffan behövs nästan en lyftkran till hjälp och att sedan börja gå gör ont som fasiken...
Nu är det slut på gnäll. Klart slut.


Underbara bilder

Titta och njut :)


Humor

I morse hände något av det roligaste på länge!
Jag var vaken när Peters klocka ringde så jag gick upp och åt frukost med honom. När han skulle ge sig iväg satt jag och hunden i fönstret för att vinka hej då. Han gick ut och startade bilen, stängde dörren och började skrapa vindrutan. När han skrapat färdigt ska han öppna förardörren, men den är tydligen låst. Han går runt till passagerarsidan, även den dörren låst... Testar sidodörren, låst. Och till sist bakdörren, låst. Bilen låste sig på eget bevåg!
Under tiden sitter jag i fönstret och skrattar när jag förstår vad som hänt. Han är ute låst från bilen medans den står och brummar på. Efter lite samtal till kollegor och konstaterande att ingen reservnyckel finns, har han inget annat val än att bryta sig in i bilen... Sagt och gjort, kofot, ståltråd och några minuter senare är dörren öppen.
Jag är så stolt över att ha en så händig man. Han kan till och med bryta sig in i bilar ;)
Om än lite försenat så kom han till slut i väg till jobbet.
Det bästa av allt i historien är ju ändå att bilen precis varit inne på service.... Man kan ju undra på vilken verkstad?

Ja, såhär roligt kan man ha det klockan sex en torsdags morgon :)


Vecka 37

Nico och jag har intagit varsin stol ute i solen. Jag med kaffe och han fick en godis.
Ja han är alltså åter igen en fåntratt. Han har varit öm och svullen i ena bak tassen sedan i söndags kväll. Igår hade han jätte ont hela dagen och ville helst inte alls stödja på den onda tassen. Men på kvällen sprack det mellan "tårna" på honom och en hel del sörja kom ut. Vilket var bra! Trycket i tassen verkade bli bättre då han ej är lika påverkad i dag. Haltar knappt något, inte alls lika trött och vill gå sina vanliga rundor. Han är så tapper! Dock är nog vila bäst. Har märkt att det svullnar upp mer efter promenad.
Det gör inte mig ett dugg att längre promenader ute blir just nu. Tjocka magen är tung och otymplig. Det trycker på neråt så fort jag rör på mig och sammandragningarna börjar göra sig mer och mer påminda.

I dag gick vi in i vecka 37 och har 28 dagar kvar till bf. Exakt 90% av graviditeten har passerat. Det kan nog vara dags att packa förlossningsväskan kanske :)

I helgen beger vi oss ner till Linköping. Träffa familjen, igen :) Passar på att fira mormor också som fyller nästa vecka.
Tror nog att förlossningsväskan och bilbarnstol får följa med oss på resan också.


Positivt

Ser ut att bli en fin dag i dag.


Skit tv

Fasiken vilken dålig bild det har varit på TV4 ikväll. Någon mer som haft det? Tv11 går inte alls typ, så jag missar Big Brother i detta nu :(
Bättre att gå och läggs sig. God natt!


Tisdag

I dag skulle Jessica kommit och hälsat på mig och Nico. Men hon fastnade hos frissan ett par timmar för länge så vi får skjuta upp vår date till nästa vecka.


En bild på vintern som kom tillbaka igår. Tack och lov är den nästan borta i dag igen :)


Besvikelse

Men vad f*n var det mitt öga skåda när man vaknade och tittade ut? Jo det vräker ner snö, flingor stora som dasslock och marken är helt vit. Igår var den faktiskt nästan helt bar och början till grön.... Inte nog med att de snöar, det blåser även så snön yr runt. Kan nog påstå att det är snöstorm nästan =)
Tur att det inte är min födelsedag dag idag!

Dessvärre måste jag verkligen ge mig ut på vägen idag. Måste faktiskt handla.... Skulle ju hellre stannat inne dagen lång och bara tittat ut på eländet.

Då var det dags igen

Jycken har nu fått inflammation på ena baktassen. Framtassen har ju precis blivit bra! Tydligen var det dags igen... Det är synd om honom. Man ser hur ont han har och hur påverkad han blir. Tur att han är en riktig kämpe och håller humöret uppe! Håller tummarna att det blir en lindrig omgång och läker lika fort som framtassen gjorde denna gång.

Nu är det dags för sängen.
Skönt att Kija fick lämna BB huset ikväll :)

Natti natti


Födelsedagen

Nu har familjen åkt hem och här är det nu tomt och tyst. Jag har fått en massa paket och måååånga tulpaner. Tulpaner är nog den enda blomman man inte kan ha för mycket av i en vas.
Jag bjöd på fika med jag tror sju sorters kakor och blåbärspaj med glass. Självklart egen plockade bär :)
Peter gick ut en sväng nu innan det blir mörkt. Han tycker nog det är härligt att snön nästan helt är borta så han kan börja räfsa, ta bort grus och fixa med annat här hemma på tomten ( och utanför). Jag där i mot halvligger i soffan halvt slut.... Det tar på krafterna att fylla år!


Lördag

En tur till Uppsala, grillning och soffhäng med familjen idag. Inte fy skam alls. Imorgon blir det att bjuda till kalas på min dag! :)


Kanske

Ska jag lyfta på baken och fortsätta med nyttan här hemma? Har bakat två sorters kakor till i dag och städat ur sopskåpet. Finns dock lite till att städa och plocka undan... I kväll kommer familjen upp för helgen. Kul! Och på söndag fyller jag år! =)

Tack för alla kort jag fick idag!


Bild

Köpte denna juice sist. Smaken påminner om hubbabubba läsken som fanns när man var liten.
Riktigt fräsch smak. Måste sitta fint iskall en varm sommardag :)


Gäsp

Har diskat, hängt ut täcken på vädring, tvättat, hängt tvätt, bakat två olika kakor och förberett inför middagen. Kände att jag var väl värd ryggläge i sängen en stund och läsa tidningen. Nu är bägge kryssen och sudokun lösta, dags att gå ut med hunden kanske... Vill inte gå ut! Det underbara vädret med sol är helt bortblåst. Grått, blåsigt och kallt är vad det är nu :(


Sol häng

Har nu sedan nästan två timmar suttit ute vid husväggen i solen, ätit frukost och läst ett par tidningar. Solen gassar på som bara den, nästan för varmt faktiskt. Men tar jag av mig långärmade tröjan blir det för kallt när det kommer en liten vindpust. Vilket dilemma :) Såg också den första fjärilen för en stund sedan!

Idag känns magen riktigt tung och hängig på nått vis. Tror det beror på att gårdagen ej innehöll någon vila.
Det är jobbigt att sitta då allt trycks ihop i magen typ och så lite kickar på det från krabaten där i gör inte saken skönare :) Får också ont i rumpan av att sitta, "svansen" är öm! Jag får helt enkelt se till att stå upp eller lägga mig...

Igår gick vi in i vecka 36 och har 34 dagar kvar till bf. Här behövs ingen nedräkningskalender, tycker tiden rusar på alldeles för fort ändå.


Föräldragrupp

Idag var vi på vår första föräldragrupp träff. Pratade om hur en förlossning startar, när man bör åka in, hur förlossningen går till och smärtlindring. I stort sett samma info som vi fick förra veckan då vi var på info på Danderyd sjukhus. Vi var nio par som går i väntans tider. Vi var dom som är beräknade först och de andra i maj, men ändå kände jag mig minst med min mage. Kanske bara synvilla?

Efter träffen åkte vi och grattade svärmor som fyller år i morgon. Vi fick god tårta och must att dricka. Gott gott :)

Nu har vi nyss ätit kvällsmaten, rotmos. Blev sen middag idag...
Nu är jycken och Peter ute på sista kissrundan medan jag ligger kvar i soffan! :)


God morgon

Idag vaknar man av att en fågel sitter och hackar/pickar på ytterväggen. Jag bara väntar på att den ska vara igenom väggen snart, sticka in sitt lilla huvud och säga hej :)


Valet

För er som undrar så blev det raggmunk med fläsk. Mätta och belåtna sitter vi nu i soffan och jäser.

Ha en bra afton!


Så bra så

Magen ligger precis på kurvan, 32 cm. Hjärtat slog fint, 139 slag. Blodtrycket fint och vikt 81 kg. Bara ett kg sedan sist! Bebis har ju legat med huvudet neråt bra länge nu och äntligen har den också fixerat sig nu. Då vet man att det närmar sig!
Jag har nu i ett par dagar haft jävulskt ont i min högra skinka. Det hugger och benet vill inte alltid riktigt följa med samt att det blir värre under dagens lopp. Bm bekräftade att det lär vara ischias nerven, just som jag trodde. Bara att gilla läget och hoppas den snabbt återhämtar sig efter förlossningen.

Efter barnmorskan åkte jag och handlade. Blir en riktig Svenne banan husmanskost denna vecka :) Kan inte bestämma mig om jag ska göra rotmos och fläskkorv eller raggmunk med fläsk idag.... Vad tycker du?
I affären passade jag också på att köpa vårens första glass! Dock fick den avnjutas i bilen på vägen hem då det blåser typ orkanbyar ute.

Nu ska jag läsa tidningen och dricka hallon te. Det sägs vara bra att dricka det innan förlossningen då det ska underlätta hela processen. Ja vi får väl se :)


Hej

Nu är det dags för barnmorske besök igen!


Sprudlande

Idag intogs frukosten ute i solen. Dock hann jag precis käka klart så gick solen i moln och blåsten blev kall... Började styra här inne då med att duscha alla krukväxter och plantera om några av dem. Så nu luktar det såpa så det står härliga till här. Fräscht!

Äntligen börjar snön försvinna ordentligt även här nu. Dock blir det så geggigt.... Det är inte roligt när man har hund vill jag informera er om. Vår skridskobana på uppfarten och parkeringen har snart runnit bort också. Ett under att ingen satt sig på rumpan där ännu. Igår fick mitt öga skåda småsmå tulpaner ovan jorden. Vallmon har också börjat växa nu. VÅÅÅÅÅÅR! En lite mindre rolig sak är att Peter försökte laga växthuset igår. Men det går nog inte. Vi måste försöka köpa en ny del och frågan är ju om det går att få tag på? Hoppas hoppas verkligen! 

Magen har levt rövare så gott som hela helgen. I lördags var det full rulle där inne så gott som hela dagen. Det blir lite mycket av det goda då.... Jag är öm lite här och där nu på insidan av kroppen. Tack och lov var det lite lugnare igår. Det behövdes väl en vilodag även för den livliga krabaten. Det tackar jag för =) Det är tungt ändå nu tycker jag.... Flåsar för minsta lilla och får som ett lock i luftrören när jag ligger ner. Lite svårt att försöka njuta hela tiden men jag försöker. För tro det eller ej, men snart är magen borta. (Mer eller mindre.) 

Nu måste matintaget fyllas på känner jag.
  


Bildbevis

En livslevande fåntratt :) En jäkla söt sådan dessutom.


Flitig

Jag vaknade redan vid fem imorse och kunde inte somna om. Läste två tidningar i väntan på att tiden skulle gå. Låg och funderade lite och kom fram till att jag var sugen på att baka idag.
Till slut vaknade även Peter äntligen. Roligare att ligga och dra sig i sängen om man har lite vaket sällskap. Han tog ut hunden och jag bakade scones till frukost. Mycket gott med ost på!
Efter frukost började jag med att
sortera alla barnkläder. La dem snyggt och prydligt i byrån och sorterade även sängkläderna. Spjälsängkläderna behöver vi inte än på ett tag så bara dumt att de ligger framme och tar plats. Så ja, nu börjar vi äntligen bli lite förberedda på det/den som komma skall. I stort sett bara vaggan som ska fram och bäddas, vagnen som ska sättas ihop (igen) och även den "bäddas" samt skruva ihop skötbordet och fixa allt där. Men dessa saker kan vänta en stund till. Står ju bara och samlar damm annars :) Dock vet vi inte om vi får plats med skötbordet, om inte så får vi hitta på nått annat tillfälligt.

Jag har också planterat om mina pelargoner och gett dem näring så de nu kan börja ladda för en riklig blomning sommaren lång :)

Nu tänkte jag baka en sockerkaka bara för att :)

Tjing tjong på er!


Pussla om lite

Eftermiddagen och kvällen har vi ägnat åt att försöka rumstera om här i vår lilla stuga. Att både försöka få mer plats och samtidigt mer förvaringsmöjligheter är inte den lättaste kombinationen. Men efter lite snurrande och flyttande på möblerna så har vi nog fått till det hyfsat. Vi har fått in en till byrå och lyckats göra plats i hallen för att kunna ställa in vagnen sedan samt förberett sovrummet för att få in vaggan. Dessvärre måste Peter och jag byta sida med varandra i sängen och det är jag väldigt skeptisk till... Jag kommer gå in i väggen inatt när jag halvsovandes ska ta mig till toaletten :) Hoppas man vänjer sig efter ett par nätter.

Oj! Nu börjar melodifestival finalen. Hej!


Vår bestyr

Nu är mina första fröer satta i jorden. Två olika sorters tomater och paprika. Ska inte sätta så mycket i år tänkte jag. Känns som jag kommer ha annat att göra senare i vår :)


Arma kropp

Mässan var väl hyfsad okej. Dock väldigt mycket mindre än Nordiska trädgårdar som är om några veckor. Får se om jag är i form då för att besöka även den? :)
Jag kom hur som helst hem med några nya lökar, ett par fröpåsar och en ny tjusig kruka! Blev inte så speciellt dyr utflykt.
Sällskapet var det inte heller nått fel på. ;) Men nu är jag sjukt trött i kroppen och har ont. Ett varmt bad hade suttit fint för min kropp tror jag. Men jag fick nöja mig med en dusch. Kröp sedan direkt ner under täcket i sängen och där är jag kvar än. Ska jag ta mig härifrån får jag nog ringa efter en lyftkran. Men jag har ingen brådska för på tvn är det inte ett skit att se och Peter ligger och snarkar på soffan. Så även jycken, fast på golvet.


Inspiration

Snart bär det iväg. Ska på trädgårdsmässan Rum och trädgård med Jessica. Jätte kul att träffa henne! :) självklart kul att få känna av våren i form av blommor och trädgårdsbestyr. Inspiration kan man aldrig få för mycket av.
Här är det ingen vår idag. Snarare höstkänsla. Grå och trist himmel och snor kalla vindar. Härligt att möta våren inomhus idag då :)

Här en bild på senaste virkningstillskottet. Det ska likna en apa. Jag tycker mer det ser ut som en teletubbies....


Vecka 35

Nu är vi inne i vecka 35. jag behöver väl inte påpeka återigen att tiden går fort, för fort! Jag känner mig så oförberedd. Visst har vi införskaffat de flesta prylar som behövs, tror jag. Kläder har vi också så vi klarar oss ett tag i början, tror jag. Jag har börjat tvätta alla kläder, sängkläder, filtar och handdukar. Har faktiskt en laddning i maskinen nu. Det är skönt att även det börjar bli klart. MEN vart ska vi göra av dem sen då? Där är stressmomentet.... Nu ligger alla saker i två stora plats backar som är fulla. Våra garderober är även de fulla med saker så ingen plats kan ordnas där heller. Tänk vilken dröm om man hade haft en barnkammare att börja fixa och greja i. Eller i alla fall ett ledigt hörn någonstans där man kunde börja "boa" lite smått. Men jag får snällt vänta och ha is i magen ett tag till. 

Idag är det torsdag. Ska jag vara så traditionell och ställa mig och steka pannkakor till middag idag? Vet att det skulle uppskattas av Peter. Hoppar nog soppan idag. Brukar ju faktiskt göra soppa och pannkakor på torsdagarna annars...

Annars är det lugnt här idag, inne i alla fall. Ute blåser det ISkalla vindbyar. Inte skönt alls! Har dessutom hört att det på många håll kommit snö idag. Peppar peppar har vi klarat oss, hittills. Vi har ju kvar av den gamla snön ändå så det räcker.
Nicos tass verkar *peppar peppar igen* bättre idag. Han haltar nästan inget alls om man jämför med de två senaste dagarna. Dock kan han INTE vara utan sin tratt, för då ger han sig på tassen fort som fan och slickar helt frenetiskt. Jag hoppas de börjar läka ut nu så vi slipper ge honom en penicillinkur. Jag försöker hålla det rent med tvål och vatten och sedan "torka ut" området med alosolsprit. Ser ju att fungera =)

Nu kurrar min magen och tvättmaskinen är nog snart klar också. Dessutom är diskbänken belammrad med gårddagens disk..... Jag skulle ju också kunna förbereda pannkakssmeten. OM jag nu ska göra mig mödan att stå och steka dem idag? Ni hör, man har fullt upp även som "hemmafru". =)

Besök på bb

Nej, inget har hänt. Vi har bara varit på infoträff med massa andra tjockisar och pappor. Lite allmän info om hur förlossningen går till, smärtlindring och dyl. Peter var så trött efter en hel dags jobb att han satt och slumrade :) Magen levde rövare under dessa två timmar, jobbigt att sitta stilla då.

Hundkräket/stackarn har återigen fått en sån där sablarns inflammation i tassen igen! Han började halta lite smått igår eftermiddag och på kvällsrundan ville han inte gå längre än ett par meter från dörren. Imorse skulle han dock prompt ge sig ut på vår vanliga kissrunda. Han haltandes och jag vankandes :) Han kämpade på bra och till och med svansen i topp, men lite mer än halvvägs tyckte han det blev jobbigt och ville bli buren en bit.
Han ser så ynklig och ledsen ut när han har ont :(
Nu är han och husse ute, får se hur långt han är villig att gå....


Hemma igen

Det räckte med en vanlig lagning idag på den ena tanden. Lite tur att jag fick en annan tandläkare idag med andra åsikter :) Dock väntar en lagning till på den andra tanden. Första lediga tid de hade var 8:de maj. Känns inte så jätte praktiskt att ligga i tandläkarstolen en timme med en ganska ny kläckt bebis... Får se om jag kan få hjälp av någon då med passning, annars får jag skjuta upp det. Igen... Eller om jag har tur löser det sig innan dess ifall jag får en återbudstid. Återstår att se helt enkelt.
Ett glädje besked var att de har nu ett tak på 3000 kr. Därefter behöver man bara betala hälften av kostnaden. Efter mina två tandläkarbesök nu så har jag nått taket. Nästa besök blir alltså snor billigt ;) Beror ju vad man jämför med såklart.

Ett annat glädje besked idag var från försäkringskassan. Dock förlitar jag mig inte 100% på telefonsamtalet idag innan jag fått det svart på vitt på papper.

Peter var tydligen tvungen att jobba över, idag igen. Stackarn! Tur att solen har lyst på honom i alla fall.


Sura miner

Nu drar jag och magen till tandläkaren...


Söndag

Även idag strålar solen på oss och mina fräknar har börjat titta fram, dessvärre!

Dagen började vid halv åtta imorse då vi fick reda på att det var stopp i avloppet. Tack och lov släppte proppen snällt när åtgärder inleddes :)
Vasaloppsstarten tittade vi självklart på och efter ett par mil sparkade vi igång dagen. Jag satte igång en tvättmaskin samt handtvättade lite och självklart fick det hänga på tork ute i solen. Även våra täcken åkte ut på räcket :) Jag har nu lite smått påbörjat tvättandet av alla bebiskläder. Har även gått igenom allt och skrivit upp vad vi har, så vi har något hum om det är något som saknas den första tiden. Men jag tror nog vi har så vi klarar oss i minsta storlek. Anar att vi kommer få mer ändå sedan i "rätt färg" ;) (inget snack om Hen här inte!)

När de första Vasalopps åkarna närmade sig mål kurrade våra magar- dags för lunch. Så vad passade inte bättre än blåbärssoppa en dag som denna? Ingen pulver soppa här inte utan soppa gjord på egen plockade bär.

Jag lapade sol mot husväggen med korsord i högsta hugg medan Peter och svärfar beskar äppelträdet. Gjorde mig besväret att fixa fika till dom också faktiskt. Första fikan ute för i år, http://4.de">http://4.de">4.de Mars.

Kan också berätta att jag idag haft eller har jordens jävla värk i min tillfälligt lagade tand. Det ilar ända upp i hjärnan när jag dricker för varmt eller för kallt. Eller när jag andas med öppen mun ute eller gäspar.... Skönt att jag ska till tandläkaren imorgon igen. Dock är jag lite nervös att behöva gå dit ensam och ta mig mig hem själv om de drar ut tanden... Skulle vela ha en hand att hålla i :) Men det går nog bra. Tur att jag inte har tandläkarskräck.

Magen har levt rövare nästan hela dagen idag. Är så öm på höger revben och tror att någon nerv kommer i kläm då och då för jag får som domningar. Inte skönt alls! Bästa ställningen är ryggläge.

Nu ska jag vila lite, om det går? Peter spelar tvspel så det dånar om det...


Lördag

Idag vaknade vi till blå himmel, sol och fågeltjatter. Precis som resten av Sverige skulle jag tro :) Självklart inledde vi dagen med lösning av melodikrysset. Dock gick det inte jätte bra idag... Sedan styrdes bilen in mot civilisationen för besiktning av saaben. Resultatet- blankt papper! Vi skulle sedan tittat på nya gummistövlar åt mig, men det glömde vi och kom istället hem med en godispåse. Jag han avnjuta den första kaffen i solen också, innan solen försvann bakom träden.
Nico har både blivit lite friserad och badad dagen till ära. Fast det uppskattades nog mest av oss än av honom själv....
Imorgon väntar det obligatoriska vasaloppsstart tittandet såklart.

God natt med er


Ja just det....

.... Igår gick vi in i vecka 34.


Inte mycket

Ingen händelserik dag idag inte. Det enda vettiga som gjorts idag är väl hemma gjorda biffar, stekt lök, gräddsås och potatis till middagen.
I morgon väntar ett besök hos arbetsförmedlingen.

God natt världen


RSS 2.0