Övergivna

I eftermiddags skjutsade vi syrran till bussen. Så nu är vi ensamma imorgon igen.
Det var riktigt roligt och skönt att ha henne här. Tyvärr passerade dagarna för fort tycker jag. Nu får vi se när hon kan komma till oss igen. Nästa vecka tar hon ju examen och börjar sedan jobba. Men på fredag nästa vecka ses vi ändå :)

Innan hon åkte knatade vi tre kilometer igen. Innan regnet kom :)

Förresten så har jag hittat ett måttband och mätte mina förtjockade kroppsdelar idag. Vi får väl se när jag vågar mäta nästa gång... För fan vad less jag kommer bli om det inte hänt något då. Men jag måste lägga i en högre växel med tränandet också! Dock har jag inte känt mig i tipp topp form de senaste veckorna. Halsen är irriterad från och till och en sån där sjukhetskänsla i kroppen kommer och går. Jag får passa på att köra lite extra de dagar jag känner mig bra :)

Nu ska jag gå och byta blöja på herrn som ligger här i mitt knä och styr en massa med armar och ben och blir riktigt förbannad när nappen trillar ur!!! Sen ska han nattas. Det brukar gå hyfsat bra. Ett par omgångar med speldosan, vaggande och i stoppande av nappen så kan han till slut koppla av.

God natt!


Mina trötta killar

Det här är mitt sällskap i soffan.... Jycken ligger under bordet och snarkar


Röra på fläsket

Jag vet! Dålig uppdatering de senaste dagarna. Men så blir det när man har besök och inte sitter ensam hela dagarna :)
En liten summering av våra senaste dagar:
I måndags kväll kom syrran och jag åkte och hämtade henne här nere i byn. Hon hann inte mer än innanför dörren innan jycken blev hel tokig när han förstod vem som kommit :) Efter lite hund mys blev det Albin mys. Jag började med maten istället. Lax i ugn. Så gott, trots en lite mindre välsmakande experiment med spenaten :) Efter maten tog vi en tre kilometers kvälls promenad. Så den dagen gick jag sammanlagt sex kilometer cirka.
Igår tisdag tog vi ytterligare tre kilometers promenad innan frukosten. Syrran introducerade några övningar som jag ska utöva också.
Senare åkte vi in till Norrtälje för lite shopping. Självklart blev det Albin som fick mest saker. Hittade bl.a. två olika solhattar varav den ena iallafall nog kommer bli jätte bra nu i sommar. Letade också efter några tunnare byxor till honom. Men det finns verkligen inte. Överlag tycker jag att bebiskläder sortimentet är uselt! De mer varierande plaggen och större utbud börjar först vid storlek 62 eller 68. I storlek 56 finns det inte mycket att välja på har jag insett nu... Tråkigt! Men han blir ju större :) Hur som så fick ett par små shorts följa med oss hem till slut.
Jag köpte mig ytterligare en amningsbh. Denna gång från Åhléns. Får se hur den är. HMs är inte så jätte bra tycker jag. På hemvägen stannade vi också till och handlade lite käk. Väl hemma blev det en fika i solen och blåsten avtog framåt kvällen så det var jätte skönt på vår veranda.
Syrran tog på sig uppdraget att steka pannkakor och de blev jätte goda! Medan hon stod inne i stekoset med bebis så var jag och Peter ute och grejade lite. Man får passa på ;)
I dag vaknade vi upp till moln och isande vind. Samt träningsvärk i mina stackars ben ;) Istället för promenad degade vi inne med film. Men framåt eftermiddagen tog vi oss ut på en runda som slutade på nästan fem kilometer. Ibland är det bra att stöta på "hinder" på vägen :) Hemma fyllde vi på krafterna med fika och lagom då kom Peter hem också. Vi började med maten, potatisgratäng, grillat och ny skördad sparris. Jäklar i min lilla låda vad gott det var! Mätta och belåtna har vi nu hängt i soffan framför tvn.

Albin har sovit ovanligt mycket i dag för att vara han! Han sov medan vi såg på film. Vaknade och åt. Somnade nästan genast när han lades i vagnen och vi gick på promenad. Sov ytterligare en stund när vi var hemma igen. Vaknade och åt. Sedan var han nog vaken ett par timmar medan vi lagade och åt mat. Efter maten fick han käk igen och somnade i mitt knä faktiskt. Nu har han varit vaken i en och en halv timme kanske och fått mat av sin moster :) Så nu får vi väl se om han sover inatt...

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3231643/images/2012/pic_204725916.jpg" class="image">


Lyx

Vi har skaffat barnflicka ;)


Tutt mannen

Albin fick så många och fina presenter i helgen av våra besökare och av pappas faster med gubbe. Han tackar och bockar :) Tydligen är det bestämt att han ska ägna sig åt fotboll framöver... ;)

Just nu ligger jag och Albin i sängen. Han har hängt sig fast i min tutte, det är enda sättet att få honom nöjd och lugn för tillfället. Det verkar faktiskt som att han till och med lyckades somna!
I morse gick vi vår tre kilometers sväng igen och Albin brukar ju alltid somna sin förmiddags lur då. Men inte i dag! Första halvan låg han och skrek och var skit förbannad! Till slut lyckades han komma till ro när vi vände om för att gå tillbaka. Dessvärre vaknade han när vi var hemma och vagnen stannade... Jag försökte "lura" honom genom att traska runt här på tomten men det fungerade inte. Så tydligen räckte en cirka 15 minuters slummer för den unge mannen. Vi gick in istället och han fick mat och var hur pigg och glad som helst :) en stund i alla fall, för sedan blev det kinkigt igen. Han blir otröstlig och vara kravlat runt i famnen på en. Men så fort jag slänger fram tutten blir han knäpp tyst och hel nöjd. Visst är det mysigt att sitta och gosa så. Men det fungerar ju inte att ha honom hängandes i tutten hela dagen... Dels måste jag göra annat, som tex. äta frukost och gå på toa ;) och dels börjar jag känna mig skinnflådd åter igen. Så lite lite vila för mina arma tuttar behövs.
Men som sagt, han tycks ha somnat nu. Dock vågar jag inte röra mig! Ligger blixt stilla här för att inte råka väcka honom. Han behöver sova!

Syrran sitter nu på bussen upp hit och ikväll är hon här! Jag har mååånga saker jag tänkt hinna med dessa dagar nu när jag kan få lite hjälp med både hunden och barnet på dagarna :) Borde skriva en lista så jag inte glömmer något. Haha


Mums

Det ser ut att bli bra med jordgubbar i år! Smarrigt värre :)


Hick

Såhär roligt kan det vara att ha hicka :) Söta skitungen!


Slagen hjälte


Varm söndag

Oj vilken varm och solig dag! Vi har varit ute hela dagen hittills. I förmiddags åkte vi till Roslagsbro för att titta på Isak när han spelade fotbollscup. Nu på hemvägen stannade vi till hos svärmor/farmor för att gratta på morsdag. Hon bjöd på en väldigt god och sommrig tårta utan grädde (jag gillar ju ej grädde). Till det drack vi hör och häpna julmust! Det var gott även i värmen :)
Nu sitter vi i bilen hemåt. Vi väntar besök av en kompis till Peter med respektive i dag med.
I morgon kommer syrran upp också! Det ska bli kul och mys.


Morsdag

Vilken tur att jag satt kvar uppe igår. Annars hade jag ju missat Loreens vinst :) Då är det bara att vänta sig en jäkla massa holabalo här i Sverige om ett år då...

Här hemma är det bara jag som är vaken. Peter ligger faktiskt och snarkar. Albin ligger ihop kurad som en liten groda och sover i min armhåla. Låter inte så trevligt, men ser himlans mysigt ut faktiskt :) Hunden ligger vid mina fötter och små snagglar även han.
Var det inte i dag jag skulle vakna upp till frukost på sängen och blommor?! Det är ju min första morsdag.... Aja, jag fick en present igår. En kantsax! *skrattar* Tack Albin! :)
Jag skickar ett grattis och en kram till alla andra mammor i dag också!


Trötta ögon

Ögonlocken är tunga på oss alla här hemma nu. Förutom på hunden, han har redan gått och lagt sig :)
Har kollat lite på Eurovision, men tycker inte det var mycket att ha. Det är ju dessutom en timme kvar innan vinnaren är klar... Orka sitta att vänta på det. Men egentligen vill jag ju se och veta hur det går :)

Vi tog fram min gamla babysitter tidigare ikväll och faktiskt att den verkar gå hem hos den bestämda lilla herrn! Så länge nappen sitter kvar i den lilla munnen har han suttit så nöjd i den. Till och med att han satt och somnade i den nu :) Det vore ju skönt om man skulle kunna sätta ifrån sig honom i den när man behöver. För ligga ensam någonstans är ju inget att tänka på! Då blir det gallskrik :)

När vi kom hem förut i dag gav vi oss ut på promenad. Dock blev den inte så rask och svettig som jag önskat... För halvvägs stannade vi och fikade hos Magnus och Marlena. Jag får ta igen det imorgon istället.

Har tänkt nu ett tag att jag skulle börja mäta mina valkar istället för att enbart stirra sig blind på vågen som inte är tillräckligt snäll :p Men jag har inte orkat att rota fram mitt måttband som ligger nerpackat i en av våra cirka sjuttioelva flyttlådor... Får köpa ett nytt istället. Ska bara komma ihåg det också när jag är i en affär. Men hur som så har i alla fall mer än tio kilo försvunnit från min kropp nu på tre veckor. Det känns bra och lovande! Men mer måste bort från lår och rumpa. Vill så gärna komma i lite av mina sommarkläder. För inte sjutton kan man hålla på och köpa massa nytt!

Peter tog med sig Albin in och la sig för en stund sedan... Verkar som han fick honom att somna, för det är tyst där inne från :)

Och nu leder vi i Eurovision. Ska jag ändå orka att kolla färdigt? Nu är det ju ändå inte långt kvar.

Nä, nu blir det bara massa svammel. Jag är trött :)


Städa städa varje lördag...

Nu är vi påväg hem igen. Har varit och slängt återvinning, köpt grillfoder till middag och lite plantor på granngården. Albin har sovit sig igenom allt. Som vanligt :)
Innan vi gav oss iväg hemifrån så städade vi. Det var väl behövligt. Det har liksom inte prioriterats de sista veckorna.

Peters kompis med familj kommer på besök snart. Bra att det är fint väder och vi har stor gräsmatta när tre busfrön kommer på besök :)


Duktig bebis

Jodå, Jessica hittade hit tillslut :) Vi har tillbringat dagen på en filt i halvskuggan med kaffe och kakor. Riktigt härligt och skönt!
Tyvärr har jag inte hunnit med någon motions promenad i dag. Men vad offrar man inte för fint stads besök ;)

Albin somnade tillslut efter förra bloggandet och sov ett par timmar till tre ungefär. Men sedan dess har han varit vaken bort sett från några små korta powernaps. Han är helt omöjlig att söva på eftermiddagarna och kvällarna. Han kan verkligen inte koppla av helt utan måste hålla koll hela tiden med minst ett öga. Man skulle ju kunna tro att han borde sova bra på nätterna då istället. Men det vet i tusan!? Han piper många gånger och vill att nappen ska petas in eller bli vaggad. Tack och lov är det matning bara runt tre och runt sex oftast och ett eller två blöjbyten då också.
Men faktiskt att han legat flera hela nätter i vaggan nu. Duktiga kille! :) Jag tar ibland upp honom i sängen till mig när Peter åkt till jobbet och ammar honom liggande. Imorse log han faktiskt när han låg och tittade på mig i sängen! Gulle killen! :)
Igår kväll följde han Peter med både blicken och hela huvudet då han flyttade sig från ena sidan av soffan runt bordet till andra sidan. Fortsätter det på detta vis så går han om några veckor ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen.
Tjing tjong!


Envis!!!

Denna lilla knodd har varit vaken sen halv tio och vill inte sova trots promenad, skumpande på gräsmattan, mat och knäsittande. Vad ska man säga och göra???

Väntar på Jessica också... Börjar undra om hon kört vilse?!


Pigg bebis

Jag sitter här med en nybadad liten kille i knät. Till en början såg han ut att njuta av badet. Men ganska snabbt övergick njutningen till gallskrik. Så fort han var uppe på torra land igen och invirad i en handduk blev det tyst :)
Inte ens badet verkar få honom att somna... Han har nu varit vaken sedan halv fyra och nu är klockan snart nio! Ska tre veckors bebisar kunna vara vakna så länge? Det går inte att lägga ifrån sig honom heller, då det blir gapskrik! Jag tog med honom ut i bärselen för att klippa av lite gräslök. Men det var ingen hit det heller. För en stund sedan följde vi till och med med Peter i bilen när han skulle åka och köpa snus. Han brukar ju slockna av vibrationerna när vi åker. Dock inte i dag... Men faktiskt att det verkar som att han i skrivande stund nu kanske kanske har somnat här i mitt knä! Hoppas att det inte bara är en powernap.

Hunden haltar inte längre! Jag hittade en fästing på hans ben som jag tillslut fick bort. Hur den kunde få honom att halta och ha så ont som han hade förstår jag inte... Hoppas att det inte blir något mer av det nu.

Peter är frisk och ska tillbaka till jobbet i morgon.
Vi här hemma ska få besök av Jessica. Mycket roligt!
Igår skulle Emelie kommit hit. Men hon blev sjuk så det blev inget av det. I dag skulle Jessica kommit. Men eftersom vi inte visste vad Peter åkt på så ställde vi in det också. Men nu håller vi tummarna för att planerna för imorgon håller hela vägen :)


Grattis

Grattis på din 3 veckors dag Albin!


Sjukstuga

Peter mår bättre i dag och är uppe på benen. Jag är något bättre i tutten men känner mig lite kraxig i halsen istället. Tack för alla tips för att lindra stockningen. Jag rotade fram värme inlägg som jag fick av Therese. Albin är riktig gulgeggig i ena ögat. Vi läste på lite och tydligen är det vanligt att spädbarn lätt får ögoninflammation. Bara att hålla rent och hoppas det ger med sig. Jycken har ont i ena frambenet. Han vill knappt stödja på det och vi får inte röra. Men har lyckats lokalisera att det ömmar högt upp på benet, typ i "armhålan".
Så trevligt har vi det i dag! Hoppas ni har det bättre.

I förmiddags gav jag och Albin oss ut på promenad i alla fall. Tre kilometer blev det även i dag. Men då vi lämnade hunden hemma så blev det mer tempo denna gång. Jag var helt slut när vi kom hem och Albin sov gott :) Efter det åkte jag till Apoteket och köpte Sempers magdroppar. Stannade även på Ica och köpte blöjor, glass och grejer till en kycklingsallad.

Nu sitter jag och Albin här i soffan och myser. Tänkte lägga honom i vagnen igen och hoppas han kan tänka sig sova en stund till :)


Uppföljning

Här kommer den utlovade BVC rapporten.
Vikt: 4230 g
Huvudomfång: 38,8 cm
Längd: de mäter ej innan en månads kontrollen, då bebisarna ej rätat ut sin lilla kropp efter tiden i magen. När det ska mätas måste man ju sträcka ut deras lilla kropp och det kan vara obehagligt för dem.
Hur som helst så går han upp fint i vikt. Han har ju redan spräckt 4 kg sträcket :) Ett litet matvrak den där killen.
Vi pratade också om att han kanske har ont i magen pga. gaser. Han har de senaste kvällarna varit gnällig och otröstlig. Vill inte ligga utan bara vara nära någon av oss och gärna sitta upp. Han kan inte koppla av helt för att somna utan bara tar typ powernaps.
Det finns några olika sorters magdroppar vi tänkte prova och hoppas det kan hjälpa. I värsta fall kan det vara mjölkprodukter han inte riktigt tål, vilket innebär att jag får lägga om min kost och utesluta allt med mjölk i. Jag som älskar mjölk!!! Men som sagt, vi hoppas magdroppar kan hjälpa.

Jag nämnde ju tidigare i dag att jag oroade mig för att jag åkt på mjölkstockning... Nog sjutton är det så! Läste lite om det och det stämmer väl in. Har bl.a. en rodnad på bröstet och ett svullet och ömmande område i bröstet vid rodnaden. Man kan även åka på feber och jag har ju känt mig lite halv dan i dag...
Jag har i alla fall försökt pumpa så ofta jag hunnit i dag för att försöka råda bot på skiten. Men faaan vad ont det gör! Stackars tutten.

Tack och lov verkar det inte vara någon maginfluensa Peter släpat hem i alla fall. Troligtvis "bara" en vanlig influensa. Lite feber, trött och ledvärk. Han har legat ner bäddad hela eftermiddagen och kvällen och kommer stanna hemma i morgon. Det är bra!

Nu ska jag se Big Brother och äta ostbågar. Albin ligger faktiskt och sover lite här nu bredvid mig i soffan. Skönt att han äntligen kommit till ro!


Skit

I natt kände jag mig lite halv dålig... Ömmande leder och konstig i skallen. Tänkte att nu åker jag på feber. Men än har ingen feber visat sig men jag känner mig inte helt hundra i kroppen faktiskt. Mest ömmande är jag i ljumskarna av alla ställen och såklart tuttarna då. Undrar om det har samband?

Till råga på allt ringde Peter just och sa att han var på hemväg. Han var tydligen risig i kistan och hade spytt på jobbet. Kul att få hem magsjuka om det nu är det. Håller tummarna för att det inte är det! Inte lätt att isolera honom här hemma från oss... Han får gå ut och skita i skogen ;)

På tal om skit så kan jag och Albin nu bocka av fenomenet: Bajs ända upp på ryggen ;)

Just det! Vi var ju på BVC igår. Återkommer senare med en rapport om det.


Frukost

Här äts det frukost i skrivande stund. I dag blev det havregrynsgröt med äppelmos. Gott!
Tre kilometer promenad har vi också hunnit med samt att en tvättmaskin är i rullning. Albin sover gott i vagnen än efter promenaden.
Denna natt var något bättre än gårdagens. Visst, lite gnäll men oftast räckte det med att stoppa in nappen och vagga lite. Ja, han låg i vaggan hela natten ända till det var dags för tidiga frukosten. Efter den fick han ligga kvar med mig i sängen :) Sen vaknade jag med en liten fot i ansiktet. Han ligger och sprattlar och sparkar sådant att han lyckats vrida sig ett kvarts varv.

För övrigt har jag ganska så ont i ena tutten... Jag hoppas innerligt att det ej är mjölkstockning!? Ska nog faktiskt gå in och pumpa ur lite, för det känns lite bättre efteråt. Men det gör sjuuukt ont när det lilla matvraket suger tag (likaså med pumpen). Det är väl smällar man får ta när man agerar mjölkkossa!


Tack underbara barn!

Lillkillen bestämde sig faktiskt för att sova lite ordentligt mellan åtta och tio. Tackar! Även jag lyckades sova lite då och jag tror och hoppas att huvudvärken tackade för sig då. Känns så än i alla fall.
När jycken ville ut vid tio snörade jag på mig mina nya ur snygga träningsskor, tog på mig träningskläder, packade ner bebisen i vagnen och begav oss ut på promenix. Tre kilometer blev det bara. Men bättre än inget! Varmt var det så svettigt blev det. Väl hemma här igen tänkte jag ta den nyttiga frukosten- havregrynsgröt. Men tydligen var mjölken slut så det blev ingen. Dessutom vaknade lillkillen hungrig lagom då så min frukost väntar fortfarande...


Ska man sova på natten?

Det var inget roligt i natt. Albin har inte sovit långa stunder utan det har gnällts stup i kvarten.... Det enda som kunnat trösta honom är mina tuttar. Men hungrig har han inte varit för han tar bara några tag och sedan ligger han bara och myser eller slumrar till. Medan jag känner mig helt skinnflådd på de stackars vårtorna igen...

Nu ligger han nöjd här bredvid och spanar runt och sprattlar som bara den. Jag å andra sidan är himla trött! Huvudvärken gör sig påmind även i dag verkar det som.


Gnäll

Ännu en dag går mot sitt slut.
I eftermiddags satte jag ut några av mina tomat plantor i växthuset och hann fixa lite annat också innan den lille krabaten bestämde sig för att vakna upp på den kinkiga sidan. Så sedan klockan tre har vi haft en väldigt gnällig bebis här. Både han och jag lyckades slumra till en liten liten stund innan vi började med kvällsmaten, som blev en väldigt sen kvällsmat vid åtta.
Jag har haft en obotlig huvudvärk hela eftermiddagen i dag och den sitter i än. Jag hoppas den ger sig med lite sömn.

På tal om sömn så sov Albin i vaggan i natt ända till klockan tre då han ville ha käk. Duktiga han! Dock vaknade jag hundra gånger innan klockan slog tre :) Efter natta maten fick han sova mellan oss då det blev lite gnälligt. Hoppas det går lika smidigt även denna natt.

Jag fick äntligen min nätdörr i dag! Så jag slipper jaga getingar, myggor och fåglar mera :)


Godkänd

Jodå, han hör på bägge öronen och fick en godkänd stämpel i rumpan :)
Vi skulle vara där tio, men vi kom redan tjugo i cirka och fick komma in med en gång då de innan ej dykt upp. Tanten satte "öronproppar" i hans öron som tydligen skickade ut något knaster ljud. På datorn kunde hon sedan se om hans trumhinnor (tror jag det var) reagerade på ljudet. Vilket de gjorde :) Det hela tog max fem minuter, så vi var tillbaka till bilen igen redan innan tio... När vi ändå var ute och åkte så åkte vi in till Norrtälje på hemvägen och hälsade på i blomsterbutiken.
Bilfärden både dit och hem gick fin fint. Han sov hela tiden och har nog ingen aning om att han gjort ett hörseltest :)

Nu är vi hemma och grabben har just ätit. Jag hoppas han kan tänka sig och sova lite till i vagnen nu för jag tänkte gå ut i det fina vädret och greja i växthuset och trädgårdslanden. Vi får väl se vad han tycker :)

Jag önskar också att min snickare/handyman kan få tummen ur någon gång och fixa vår nätdörr till ytterdörren... Igår kom det in mygg och i morse när jag kom ut från toan så satt det en fågel inne på dörrmattan. Tack och lov hittade den ut helt själv!


Uppe med tuppen

Här är vi vakna. Albin ligger här och käkar. Jag är nästan redo, bara byta kläder. Så vi ska nog hinna iväg i tid :)


Hemfärd

Nu rattas bilen norrut- hemåt.
Vi avslutade vår vistelse här nere med att gå på 3 års kalas. Inte helt fel alls! Kakor och tårta sitter aldrig fel :) Och självklart himla kul att träffa värd familjen också! Det blir ju alltid så långt mellan gångerna, tyvärr.
Albin blev godkänd även där och höll sig vaken nästan hela tiden. Så nu sover han förhoppningsvis gott större delen av hemresan kan vi hoppas på. Ner resan i torsdags gick ju bra. Vi stannade i Nyköping, för då var han hungrig och sedan var han vaken resten av biten och lite små kinkig. Men vad gör väl det? :)

I morgon ska jag och Albin ut på vårt första "äventyr" helt ensamma. Jag är faktiskt lite smått nervös över det. Men det går nog bra, hoppas jag. Vi ska i alla fall in till BB Stockholm för hörsel screening. Det som känns lite jobbigt är att åka ensam med honom i bilen då han sitter bak och det tar ju nästan en timme att åka. Men skulle det vara något får jag stanna helt enkelt :)
Vi ska vara där klockan tio i morgon bitti, så det blir till att gå upp i tid och hinna få ordning på allt. Man är ju lite bortskämd med en bebis som somnar om efter sin frukost vid sju snåret och ger sin mamma sovmorgon till nio halv tio annars :)


Kvälls mys

Propp mätta av tacos och rabarberpaj sitter vi nu här i soffan och slöar. Jag och Albin har precis fräschat till oss efter en liten olycka ;) Det är tur att det finns tvättmaskin!

Albin har myst med mormor Siv och moster Helen nu hela kvällen. Många kort har tagits och vi tycker nog att han bör börja ta betalt för alla bilder han är med på :)


Sommarstugan

Sommar varmt i dag och vi är på väg ut till sommarstugan. Ska bli mysigt att äntligen komma ut dit igen!
Nu innan gjorde vi ett snabbt stopp på Ikea för att inhandla fler små handdukar, det går åt ett par stycken varje dag när man har en liten spykråka :) Var sitt nytt och svalare täcke passade jag och Peter på att köpa också och en nattlampa.
Albin sov gott även på Ikea. Han missar allt vi försöker visa honom ;)


Nu är man fattigare

Det blev endel inhandlat. Ett par träningsskor till mig. Så nu kan jag inte slippa undan ;) Ett par jeans, jätte deprimerande storlek i dom dock... Men dom ska bara användas en kort stund nu innan all min träning visat resultat. En fin fin skjortklänning som jag tror jag kommer bo i i sommar. Hittade också äntligen en examenspresent till syrran och självklart följde det med lite kläder till Albin hem också :)
Både Albin och Peter skötte sig fint medan vi knatade runt i alla affärer.
Vi mötte upp mormor Siv och moster Helen också och tog en räkmackefika och äntligen fick Albin visa upp sig även för dom :)

Nu är vi hemma hos syster och Joel och väntar på mat!
Har just tittat på bilder som Joel tog på mig och tjockis magen i slutet av mars. Den där magen känns redan väldigt avlägsen, trots att det bara är två veckor sedan han kom ut. På ett vis kan jag sakna den och på ett annat vis tycka det är otroligt skönt att vara utan den :)

Nu ska jag gå och titta på när det lagas mat!


Tjoho

Dags för lite shopping! =D


Två veckor

Nu är den här lille herrn två veckor fyllda. Det har vi firat med att visa upp honom för pappas farmor och fika. Han hann också få paket med fina kläder av Magnus, Malena, Lukas och Isak. Det tackar vi för!
Nu sitter vi i bilen i köer genom Stockholm. Linköping- vi är på gång! :)


God morgon

Här vaknade vi av en hungrig bebis vid sju. Sedan dess har vi legat och myst kvar här i sängen. Men nu funderar jag på att gå upp och hoppa in i duschen och sedan packa. Undrar om vi kommer få med oss allt som kan tänkas behövas över helgen? Det märks :)
Bäst att jag passar på nu medan lillprinsen ligger nöjd bredvid pappa.

Såhär trångt och mysigt har vi det i sängen. Tur att min tjocka mage är ett minne blott, annars hade jag trillat ur sängen här på min sida ;)


Det funkar

Än så länge har vi klarat oss bra här hemma i dag. Dock var ju natten kinkigare än vanligt. Men det gick bra det med. Får nog vara nöjd med att han vanligtvis bara vill äta en gång vid 03 på nätterna.

Imorse vaknade han och ville käka vid 06.30 tror jag det var. Sedan låg vi kvar och myste, vilket ledde till att Albin somnade om igen och jag halv slumrade också. Peter hade ju varit så snäll att han tog ut hunden en runda vid 05 när han gick upp (hur han fick med sig jycken ut så tidigt undrar jag:) så jag kände ingen brådska med att gå upp och göra oss klara för att kunna gå ut. Vid 09.30 ca var vi alla redo och ute i alla fall. Dock hade Albin hunnit sprutlackera mig gul på skötbordet innan dess :p. Man lär sig väl att det nog är smartast att klä sig själv det sista man gör innan hemmet lämnas. Och mycket tvätt blir det!
Väl ute slog vi på stort och knatade hela 4 km. Albin sov gott nästan hela rundan. Han passade på att bjuda lite på sin ljuva stämma när mormor ringde :)
När vi kom hem tyckte jag det luktade bajja i vagnen, men Albin luktade inget när jag sniffade honom där bak... Aja, en fis tänkte jag och så satte vi oss i soffan och Albin började käka. Då kom det en odör igen av skit lukt... Det är hunden som fiser tänkte jag då. Men sen kom jag på att jag la två påsar med hundskit i korgen under vagnen när vi var ute och det var de som spred skit lukten i hallen. Haha Jag har redan blivit en virrpanna!

Nu äntligen har Albin somnat här på min mage. Han var jätte grinig här nu ett tag. Inte så konstigt kanske då han varit vaken sedan 11. Han kunde inte komma till ro hur vi än bar oss åt. Men nu så, så sussar han. Likaså hunden, han ligger på sin plats i fönstret och snarkar. Helt slut efter långpromenaden. Han tycker nog det är skönt att matte kan och orkar gå ordentliga promenader igen :)

Nu fick jag sms av Peter att de är påväg hem från jobbet redan! Skönt för honom och roligt för oss. Och i morgon är det röd dag och på fredag är han också ledig. Underbart! <3 Så i morgon packar vi in oss i bilen och tutar ner till Linköping och mormor och morfar mfl. Det ska bli skoj!


Vardagen väntar

Ännu en dag till ända. Vi har varit ute i stort sett hela dagen och Albin har sovit så gott i vagnen. Kan hända att han vaknar till lite när han tycker att han stått stilla för länge. Då är det bara att köra ett litet varv på gräsmattan där det skumpar bra så somnar han igen :)
Vi tätade växthuset provisoriskt med plast i dag. Så jag har fixat lite där äntligen. Men vi får väl se hur jag kommer hinna med att underhålla mina sådder och odlingar detta år :)

Nu på eftermiddagen var vi hos farmor och åt kvällsmat. Kroppkakor. Gott gott! Till efterrätt blev det glass och självklart bebismys.
När vi kom hem började jag leta fram mina "vanliga" kläder. Jag la undan dem efter hand då jag växte ur dem. Så imorgon tänkte jag att jag skulle se om jag kommer i några av mina jeans. Tveksamt, men vi får se... Tack och lov har ju ca 10 kilo redan försvunnit sedan förlossningen. "Bara" 10 kilo plus lite till kvar :p

Usch! Imorgon är det onsdag och då ska Peter tillbaka till jobbet. Jag tycker det känns lite jobbigt och oroar mig för hur vi ska klara oss ensamma hela dagarna framöver? Samt att det är mysigt och roligt att vara hemma tillsammans. Men det är bara att vänja sig antar jag.


Stolt farmor och Albin


Kväll

Här sitter vi i soffan och äter popcorn och ser Big Brother. Men snart så är det läggdags.

BVC besöket gick bra. Matvraket har gått upp fint. Han väger hela 3955 g nu. Huvudet har växt 1,5 cm sedan födseln.

Just nu ligger han här i mitt knä och suger på nappen och grejar med sina händer och tittar stort med sina blåa ögon :)


Stå på egna ben

I dag ska vi till BVC för första gången. Spännande att se vad lillskiten säger om det :)

Nu på förmiddagen har vi haft en kinkig son här hemma. Inget har varit bra och han var vaken från nio till tolv cirka. Det är länge! Tror att han kanske hade lite ont i magen, för rätt som det var sprutade ur alla håll på samma gång nästan. Tack och lov var vi inne på skötbordet :)
Nu har han äntligen somnat i min famn här i soffan. Jag vågar knappt röra mig ifall han vaknar igen. Men jag måste göra mig i ordning så vi är hyfsat redo när vi ska åka sedan. Timmarna bara springer ju iväg!

Det har också slagit mig nu att Peter börjar jobba nu snart igen (ev. Redan på ons). Hur ska jag reda ut dagarna ensam med allt? Amma, rasta hund, byta blöjor, äta och andas. Usch, det känns otäckt!


Trötter

Här har ni en ny badad trött liten kille. Bad verkar inte vara någon favorit sysselsättning ännu. Det var gallskrik från början till slut. Men när det var färdigt var det skönt :)

Innan badet tog vi en runda runt sjön, 4 km. Det är skönt att kunna ta sådana där ordentliga promenader igen. Äntligen! Men nog har jag lite att jobba på. Jag blir flåsis väldigt snabbt ;) och Peter är så rask i benen. Förut var det jag som låg tre steg före honom.

Farmor var ju här i dag och myste och Albin sov så gott i hennes famn! Jag passade på att fixa lite i grönsakslandet med att så rödbetor och morötter bland annat.

Nu är det Big Brother!

Tjing

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3231643/images/2012/pic_202455824.jpg" class="image">


Naveln

Glömde ju berätta att navelskorpan lossnade igår. Till Peter lycka :) Fast jag kan hålla med om att den luktade inget gott alls de sista dagarna... Så nu blir det spännande att se vad han får för modell av navel? En bottenlös som sin pappa eller en perfekt som sin mamma ;)

Imorgon kommer farmor på besök. Hon ska äntligen hålla i och lukta på den lille krabaten.
Jag hörde det ryktas om att det vankas nässelsoppa också?! Mums! =D


Blommor och bröstpump

Skit väder dag i dag! Regn sol regn sol... Så vi har mest suttit inne. Eller vi försökte oss på en promenad upp till postlådan i förmiddags för att posta brev. Men vi hann inte längre än ut från uppfarten här hemma så började det stänka och det gick snabbt över till ösregn. Så vi tog bara en kortis runda och hann inviga regnskyddet till vagnen :)

Vi köpte en bröstpump igår och nu har vi precis invigt den. Den verkar fungera bra både för mig och Albin. Han åt och var glad! Och pappa matade :) Frågan är ju bara hur mycket en sån där liten bör äta? Någon som vet?

Måste visa upp den fina buketten vi fick igår av tjejerna hos Fru Grön. Så fint!


Resumé av dagen

Vår utflykt i dag gick jätte bra! Albin sov från det att vi åkte hemifrån strax
efter elva till det att vi kom hem vid tre tiden. Helt otroligt! På den tiden hann vi besöka babyproffsen, H&M, gå en runda på marknaden nere i hamnen, fika hos Fru Grön och handla på Willys. Det måste betyda att vagnen är riktigt skön :)
Väl hemma igen vaknade han precis lagom innanför dörren och ville ha mat. Oj så vrål hungrig han var och det var väl inte så konstigt.

Efter kvällsmaten begav vi oss ut på en promenad. Efter det att himlen öppnade sig helt och regnet verkligen öste ner. När vi kommit knappt halvvägs på vår runda närmar sig oroväckande mörka moln och åskmuller... Vi traskar på snabbare och jag är tacksam över att jag inte var på tjocken längre för då hade det inte gått att skynda på så :) Väl hemma vid backen börjar det stänka och vi klarade oss precis från hällregnet även i dag. Åskan gick på sidan om så den klarade vi oss också från.

Efter alla dagens bravader och resten av kvällen har lillkillen mest hängt sig fast i mina tuttar. Han är riktigt tuttig på kvällarna. Och får han inte ligga och tutta i godan ro blir det ett jäkla liv ska ni veta ;)

Nu ska jag göra som mina tre grabbar gör- sova. Natti


Såhär utslagen blir man av att fly regnet


Premiär besök i Norrtälje

Sitter i bilen in mot Norrtälje. Måste införskaffa lite saker. Som tex. nappsnodd, så den inte trillar på golvet hela tiden. Amningsbhar, en räcker inte långt :p vi ska också kolla på en bröstpump.
Sen ska vi visa upp oss i blomsterbutiken :)
Vi får se hur detta går....


En vecka

Tänk att det redan gått en hel vecka sedan jag lyckades klämma ut den här lilla knodden. Fortsätter det i den här takten har han snart en liten fjunig mustasch och åker moppe...

Vi tycks komma hyfsat bra överens här hemma. Men skötbordet är ingen favorit. När det måste besökas (vilket är väääldigt ofta :) är det gallskrik som gäller. Likaså om det inte finns något att tutta på när tuttlusten faller på, vilket är typ jämt. Alltså så är Albin en bestämd liten tuttglad skit!

Igår hade vi regn här i stort sett hela dagen så vi ugglade inne. Men framåt kvällen sprack det upp och vi passade på att gå en sväng. Väl hemma igen så öppnade sig himmelen. Ibland har man tur!
I dag har vi klarat oss från regn såhär långt och solen skiner istället. Dock har det blåst riktigt rejält men med riktigt varma vindar. Så i förmiddags gick jag Albin och Nico en liten promenad. Jag måste ju öva mig med att gå med både hund och vagn :) Men det gick bra. Albin sov som en stock och Nico knatade på fint bredvid vagnen i kort koppel. Därefter har vi inte hunnit med så mycket mera än att hänga tvätt, amma, byta bajsblöja och nu sover Albin en lur här på soffan och hunden under bordet. Peter är på tippen och slänger diverse skrot.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3231643/images/2012/pic_202006586.jpg" class="image">


Mina grabbar

Igår var det lite kämpigt... Men i dag är det en ny dag med nya tag! :)


Här har ni alla mina tre killar


Bvc besök

Bvc tanten var här i eftermiddags. Vi pratade lite om ditt och datt. Vi fick lite info om Bvc osv. Killen vägdes också och han hade gått upp lite från igår till och med. Det är ett litet matvrak tror jag :) Han ligger här och äter just nu.

Annars har det varit lugnt i dag. Solen har skinit så han har sovit gott ute i vagnen.
Peter var inne och besiktiga Toyotan i förmiddags så nu är den lagad och godkänd! Bara att tuta och köra.

Natten i natt var bra den med. Tror bara vi åt tre eller fyra gånger och sov gott däremellan. Ja självklart några blöjbyten också ;)

Albin tackar morbror för den fina bodyn. Den passar fint. Dock har han lite svårt att ta bra bilder...


PKU

Nu så, nu är vi snart hemma igen efter provtagningen. Det gick jätte bra han sa inte ett pip när han blev stucken. Duktig grabb! Vikten var bra den med- 3815 g (födelsevikt 3880 g) så min mjölk är nog bra grejer :)
Bilfärden in sov han hela vägen. Och hem nu är han vaken och tittar nöjt ut på himlen :) Fast han ser lite putt ut på bilden...


Äh!

Dumma app som laddar upp bilderna dubbelt ibland! *grrr*


Det artar sig

Det rullar på här hemma. Albin sover, äter, kräks och bajsar :)
Natten till i dag var bäst hittills. Vi sov faktiskt alla tre några timmar ihop! Vi premiär provade faktiskt nappen inatt och den var uppskattad av både Albin och oss! Han är jätte snuttig och ska antingen suga på tutte eller pappas lillfinger för att komma till ro och slumra in. Men nu fungerar nappen lika bra och han kan ligga och snutta lite själv. Dock läste vi att man inte ska börja med napp så tidigt, utan vänta tills man ser att de ökar i vikt. Men han äter ofta trots nappen där i mellan så det är nog ingen fara. Och jag måste få "vila" mina stackars tuttar i mellan åt. Det känns att man lever om man säger så ;)

Ikväll ska vi åka in till BB igen för PKU provet och vägning bl.a. Det blir spännande och säkert hemskt när han ska bli stucken.
Imorgon eftermiddag kommer BVC "tanten" hem hit för kontroll av lillen och information.

I förmiddags var vi ute och åkte vagn för andra gången. Vi premiär åkte den igår men då var lillkillen så hungrig så han skrek hela den korta rundan vi tog. Men i dag sov han så gott i den under promenaden och fortsatte även när vi var hemma igen. Berodde nog på det fina vädret tror jag :)

Ja igår var ju mormor, morfar, moster och morbror upp hit en sväng. Det var roligt att vi kunde visa upp oss :) dock tråkigt att det bara var över några timmar... Så jag hoppas vi ses väldigt snart igen. Likaså med mormor Siv och moster Helen, Albin vill presentera sig för er också såklart!

Bjuder på en ny äten Albin och min brieost och salta kex som intogs under andakt igår till Big Brother :)


Första besöket

Nu är snart mormor, morfar, moster och morbror här. Antar att de alla är stolta som tuppar :) Bråttom upp hit hade dom också i dag... I vanliga fall brukar det ta lite tid innan de kommer i väg hemifrån ;)


Hemma!

Läkarkontrollen gick fin fint imorse så vi fick lov att åka hem i dag.
Bilresan gick bra. Killen sov hela vägen. Väl hemma möttes vi av nyfikna farmor och farfar, ballonger, blommor och mat färdig i ugnen. Vi tackar så jätte mycket!
Lilla jycken blev glad över att se oss igen och nosade försiktigt på sin lillebror :) Han undrar nog vad det är vi har kommit hem med? Den låter och rör på sig!

Nu är premiär ätningen på hemmaplan avklarad och det gick fint. Han suger så bra och det gör sjukt ont när han suger tag!

Vagnen är också framtagen nu,bäddad och prov legad. Den kommer passa herrn bra tror jag.
Peter har kokat nappar och steriliserat flaskor.
Vi är på gång ;)

Peter är rastlös efter att ha spenderat 2 dygn på sjukhus, så nu kunde han inte hålla sig längre från att gå ut och fixa och dona lite :)


Sova?

Den här lilla krabaten har inte tänkt sova ännu. Han ska bara ligga och tutta, trots måååånga gäspar.
Jag är trött som tusan och skulle gärna vela slumra en stund. Men men ;) Dock är jag jätte rädd att somna till nu när han ligger på bröstet. Mina ögonlock väger bly.

Peter ligger här bredvid och sover gott hör jag! :)

I morgon bitti kommer läkaren. Hoppas Albin klarar besiktningen och vi får åka hem :)


Dag två i livet

Nu så är jag snart två dagar gammal, har lärt mig att bajsa och suga på tutten, nu ligger jag hos mamma och får mina naglar filade så jag inte river mig så mycket på dom.

//Albin


God natt

Troligtvis sista natten vi går och lägger oss ensamma. Jo visst känns det konstigt.

Värkarbetet har avtagit något. Nu var det 21 min... Sätter nog fart igen nu när jag ska försöka sova.

8.30 ska jag ringa in till förlossningen för att få en tid i morgon.

God natt!


Ps. Peter vann över stubben tidigare ikväll! Numer har vi en stor grop istället
:)


Klockar

Har klockat värkar nu sedan 19.30. Ligger mellan 2- 7 minuter i mellan dem. Men fy helvete vad vissa gör oooont!!!!


Potatis

Så ja! Jag hann även få potatisen i jorden. Hoppas de tar sig.
Förresten så fick jag många sättpotatisar över. Någon som vill ha mandelpotatis (sen) förgrodd och klar att peta i jorden? :)

Peter håller på med sin stubbe! Han köpte en tigersåg i dag och har nu sågat och sågat så bumlingen är äntligen ruck bar! Han är så duktig. Han kan allt ;)

Faktiskt att mina värkar har hållit sig kvar även under dagen i dag. Inte tätt och ofta men en då och då. Alltid något! De börjar lite tätare nu faktiskt och det är INTE skönt! Men jag hoppas och önskar så att jag kan få slippa igångsättningen imorgon.
Känns som att magen hänger nere vid knäna nu och det är svårt och gör ont att gå! Faktiskt att sitta också.

Sådär ja... Nu har vi klarat av en värk till :)
Ett steg närmre slutet efter varje värk!


Tredje

Tredje kvällen och natten med värkar. Många av dem har ordentligt drag i sig och det gör sjukt ont i ryggen! Lite smått less på att inte få sova ordentligt nu på några nätter...

Nu sitter vi i bilen mot Arninge för lite "shopping". Blir ju tokiga av att bara gå hemma! Får se hur det går, jag är ganska mör och öm i både mage och rygg nu.


Kommer den inte snart ?

Nico står och spanar efter dendär bebisen som alla pratar om att den ska komma snart.


En sak...

.... som jag har saknat genom hela graviditeten är brieost. Fy satan vad många gånger jag velat trycka i mig ett kilo kex med brieost på! Varenda gång jag varit i en affär har jag alltid fått syn på dom där ostarna...
Förra veckan när vi handlade så fick en brieost följa med oss hem. Den ligger och väntar på mig i kylskåpet... :) Snälla bebis, kom ut nu så jag får svulla i min brieost!!!!


Vila och vila

Jag har haft "semester" i dag, inte gjort ett dugg mer än vilat. Fast jag skulle gärna velat satt min potatis....
Har inte haft några speciella värkar under dagen. Det drar väl igång lagom till läggdags igen säkerligen. Varför är det så tro?

Peter har fortsatt med sitt stubbprojekt. Det går vääääldigt segt. Lite dynamit skulle göra susen :)
Jag har suttit på en stol vid sidan om och inspekterat hans arbete (ej så uppskattat ;). När jag fick för ont i röven av att sitta bäddade jag ner mig på en madrass på verandan. Så låg jag även i slutet av sommaren och början på hösten, precis i början när jag var gravid och mådde allmänt pyton och illa. Jag börjar och slutar graviditeten på samma vis :)


1:a Maj

Igår kväll brast det. Jag grinade och grinade... Jag trodde min kropp skulle gå i tusen bitar och att benen skulle explodera. Jag är färdig med detta nu!!!
Lagom till sängdags började jag få värkkänningar och mycket riktigt! De var inte täta men ändå hyfsat regelbundna. Lyckades somna tillslut men har sedan vaknat typ en miljon gånger under natten av just värkar. Vid varje värk blev jag så sjuukt kissnödig också så jag var rädd att inte kunna hålla mig. Mina ben har värkt även dem hela natten trots högläge.
Nu här på morgonen har ju självklart värkarna avtagit igen. Händer det inget mer i dag så blir jag tokig! Jag orkar inte mer!


Vi hann i alla fall kolla in brasan igår kväll innan jag bröt ihop :) Men vi behövde bara åka ner till byn här där de fjuttade på en rishög och sålde kaffe och hembakad bulle!


RSS 2.0