Inte svårt att fördriva tiden

Det har snöat precis hela dagen. Det finns inget stopp. Men som sagt, inte mig emot!

Det blev en heldag hemifrån idag. Först en lunch med Therese på Åtellet för att sedan stressa upp till biblioteket där vi skulle ses med föräldragruppen. Efter det tog vi ett snabbt varv på stan. Sedan vidare till Rusta, Clas Olsson och färgaffärn. Ja det är inte speciellt svårt att fördriva en dag.
Vi kom hem med lite nytt julpynt, hundmat och lite smått och gott.
Tapeten till Albins rum är beställt, efter mycket om och men. Vi dividerade hej vilt innan vi tillslut lyckades enas.
Vi hittade en tapet för flera månader sedan som jag blev kär i och Peter gillade den med. Efter det har jag i huvudet byggt upp en bild på hur jag vill att rummet ska se ut när det är färdigt.
Idag när vi åkte in mot stan kläcker Peter ur sig att han tycker den är för dyr och att vi ska kolla efter en annan istället.
Men hallå där! Du har ju haft flera månader på dig att kläcka ur dig det... (typiskt karlar;).
Jag håller med om att den var dyr, men tack och lov är det ju bara en vägg som ska tapetseras.
Hur som helst så gick vi därifrån med en beställning på de fin fina tapeterna! :)
Vi tittade efter något annat men ingen av oss fastnade för någon annan. Tack och lov för det. Haha!
Så nästa vecka är det dags att tapetsera!


Kvällen har börjat

Tv kvällen har börjat. Äntligen är det något vettigt att se på dessutom- På spåret!
Lite vin och ostbågar och sedan är jag nöjd.

Barnet sover och Peter målar (såklart).


Ännu mera snö

Det har kommit lite mera snö inatt. Typ lika mycket till som igår. Och det har inte slutat än!

Tur att jag diggar snö :)


Ps.

det är pappan som klätt grabben idag. Syns det? ;)


Det går bra att leka medan vi väntar

Denna dag ska ägnas åt en tur in till Norrtälje för lite olika inköp, luncha med Therese samt sista föräldragruppsträffen.

Vi sitter i startgroparna jag och Albin. Väntar bara på att Peter är färdig med att lassa in en jävla massa ved. :)

Medan vi väntar leker vi lite!


Kokerska IGEN!

Det blev en halvdag vid spisen igen.

Jycken har mått illa sedan igår kväll och i förmiddags tyckte jag det såg ut som att hans avföring var lite blodblandad så jag började laga skonkost åt honom så hans lilla mage får "vila" lite. Hittills idag har jag hållit honom fastande så magen och tarmen får återhämta sig lite.

När jag stod där och höll på så bestämde jag mig för att passa på och fixa lite mer mat åt Albin också när jag ändå höll på. Maten passar ju dem bägge!

Så det är vad jag ägnat eftermiddagen åt. Passande nog slog Albin på stort och sov hela två timmar vid lunch. Perfekt! Jag fick hållas i lugn och ro.

Så idag står det kokt kyckling med grötris på menyn till de två minsta pojkarna i familjen. Albins är spetsad med broccoli och Nicos med mototspure' och palsternacka.

Jag och Peter firar "fredag" med pommes, snitzel och bea. Min matlagningsork räckte inte till något mer avancerat åt oss.

Nu äta!


Och så kom vintern 2012

Det kom "lite" snö. Eller snarare en hel del. Inte mig emot! Nu ser man ju faktiskt ut på kvällarna, det blir riktigt just med lite snö på backen. Här är det ju annars bäckmörkt.

Albin satt som en fågelholk i vagnen när vi var ute i förmiddags. Han undrade nog varför världen blivit så vit helt plötsligt?!

Nico gillar också snön! Han tycker det är mysigt att sticka ner nosen i den kalla snön och sedan rulla sig.

Snön kommer lägligt, för imorgon ska vi hämta en pulka Albin ska få ärva av min jobbarkompis. Han kan ju provåka den på stört! :)


Snart inflyttning!

Arbetet med Albins rum fortskrider och det är inte mycket kvar nu. Väggarna är målade och så även dörren. Imorgon ska vi köpa hem tapeten. Golv ska ju in också såklart men det har vi inte bestämt oss för vad det ska bli för golv ännu. Men antagligen blir det Peter som avgör det. Han vet ju bäst vad gäller sådant så mitt ord brukar inte väga så tungt i diskussioner som dessa... Jag kom med en rolig idé som dessvärre sågades av min käre snickare. Tycker ju det skulle vara lite kul att hitta på något lite annorlunda och få det lite mer livligt eftersom det är ett barnrum. Det tycker dock inte snickarn!

Lite inrednings detaljer och möbler ska självfallet även det införskaffas. Klickade faktiskt hem några grejer från nätet igår kväll!

Albin är med och inspekterar arbetet varje dag och han tycker det går lite för långsamt!
Fast det som verkar fascinera honom mest är akustiken i rummet. Det ekar så härligt tycker han!


Leka lite innan läggdags

Nu har vi kommit hem och fått i oss middag. Peter stod för maten idag!

Snön kom och sista biten hem yrde snön över vägbanan faktiskt. Men det gick bra! Man känner sig bara lite ringrostig såhär när första snön kommer.

Nu far Albin omkring här på golvet, bäst han får åla av sig lite innan han stoppas i säng.
Han har varit så duktig hela dagen! Det är lätt att ha med honom. Bara han har nått att sitta och pilla med i vagnen så finner han sig i att bara sitta stilla och gå ut och in ur affärer. Ja lite påfyllning i magen behövs såklart ibland också! Men det är nästan så han glömmer bort att han behöver äta när vi är borta en hel dag såhär. Fast när det erbjuds är han helt plötslig vrålhungrig och kan inte vänta en sekund.
Efter cirka fyra timmar shoppande och lite lunchintag lyckades han tillslut somna en stund. Och i bilen hem såklart.


Shoppar

Vi åkte och än så länge ingen snöstorm :) Har shoppat lite men inte några klappar... Illa illa.


Hur ska vi göra?

Är i valet och kvalet om vi ska sätta oss i bilen och ratta mot Täby centrum och möta upp Jessica för lite julshopping?
De varnar ju för snökaos under dagen, men det vet man ju aldrig vad det blir av det.
Just nu snö/regnar det och blåser svinkallt. Jycken gick raka vägen in efter promenaden. Vanligtvis stannar han alltid nedanför trappan en stund och kollar läget en stund innan han går in. Ni förstår hur oskönt det är ute då! :)


I väntan på natten

Nu är det kväll igen och natten närmar sig... Undrar hur den blir?
Natten som var vaknade monstret redan innan klockan ett. Inte acceptabel! Han somnade om mellan oss och vaknade vid fyra igen. Han är så jäkla förbannad och jag förstår inte var han får ilskan och orken från? Tillslut gav jag med mig och tutten åkte fram. Monstret åt och sov sedan vidare i sin säng igen. Mat vid sju igen för att sedan gå upp vid halv nio.

Nu ikväll har monstret redan hunnit vakna till liv och leva rövare i nästan en timme efter knappa två timmars sömn. Hur orkar han???
Peter lyckades söva om honom. När han ser mig blir allt bara hundra resor värre.

Usch vad jobbigt det är! Det tär på en och man bara väntar på att monstret ska vakna. Lugna kvällar i soffan och ha mys verkar vara ett minne blott.
Men idag påbörjade vi farmors homeopatiska kur för förhoppningsvis lugnare nätter. Håller tummarna!


Mat

Man kan kalla mig riktig husmor idag. Kalops stod på menyn och medan den stod och puttrade passade jag på att göra en laddning mat till Albin. Kött med potatis och morötter blev det till honom. Jag har banne mig stått vid spisen halva dagen!

Han fick en väldigt stor portion till middagen och han glufsade glatt i sig hela! Måste vara bra betyg :)
Ska försöka koka ihop mer mat åt honom och fylla frysen. Skönt att slippa köpa burkmat åt honom hela tiden. Dels blir det väldigt dyrt i längden plus att maten inte smakar något och är så blaskig. Tror nog att hemlagad mat både mättar och smakar bättre för den lille herrn.


Efter badet

Nu har knoddas somnat, jätte trött efter simhallen. Idag övade vi att flyta och använde oss av puffar runt armarna och flytmatta. Med puffarna på flöt han nästan helt själv! Jag behövde bara hålla lite under hakan. Men många kallsupar blev det idag. Fast det brydde han sig inte så mycket om. Han hostade lite och började sedan plaska igen. Tuffing!
Flytmattan var inte lika rolig för då skulle han ligga på rygg och flyta. Att ligga på rygg är ju inte jätte skoj, så vi skippade den övningen.

Nu har jag faktiskt intagit riktig lunch för en gångs skull. Rester från helgen. Gott!
Och nu ska jag passa på att pyssla lite här hemma medan han fortfarande sover. Vet att jag egentligen borde och skulle behöva lägga mig jag också men jag har inte den ron att lägga mig och slappna av. Finns ju så mycket jag vill hinna göra och få undanstökat!


En trött och nybadad Albin


Startskottet för Albins rum

I lördags började vi arbetet med att iordningställa Albins blivande rum, Peters barndomsrum.
Alla saker flyttades ut, golvlister togs bort, tapeten revs ner, det spacklades och grundades.
I söndags fortsatte arbetet. Väggarna slipades och lister och tak målades.
Idag har väggarna börjat få färg också, så det händer grejer!
Det är mest Peter som håller på men jag vill gärna hjälpa till för jag tycker det är roligt. Men tydligen tycks det vara mans göra sånt där så jag "slipper", som han så fint kallar det. Hittills har jag iallafall fått riva tapet och måla lite lister.


Före bild


Trött morsa

Nu efter nästan sju månader har tröttheten kommit ikapp en.
Visst har man varit trött stundvis innan också, men absolut inte som nu. De sista dagarna har det känts som jag gått i en dimma och nästan behövt dunka skallen i väggen titt som tätt. Huvudvärken hälsar på varje dag mer eller mindre.
Jag hoppas denna trötthet är tillfällig och att ny ork och kraft kommer. Dagarna blir ju inte direkt lättare och lugnare nu när knoddas nästan är lika snabb som blixten på golvet och kräver tillsyn till 100% av hans vakna tid.

Om bara nätterna kunde bli lite mer humana så skulle nog dagarna inte kännas lika dimmiga.

Snälla tomten, jag önskar mig en son som sover hela nätter i julklapp!


Öppna

Efter massa velande fram och tillbaka så åkte vi tillslut in till öppna efter lunch. Sångstunden som tidigare varit Albins favorit var idag långtråkig tydligen. Inte ens hans favorit sång med det kittlande tyget över ansiktet fångade herrns intresse. Han skulle bara åla iväg och pyssla med annat.

Efter öppna stannade vi till nere på stan för att hämta ut Albins julklapp till pappa. Men de hade lyckats beställa hem fel så vi gick tomhänta därifrån. Lyckades iallafall ordna några andra klappar istället.

Ikväll är en jobbig fåAlbinattsovakväll. Det är nu tredje gången han sövs om på knappt två timmar....


Väldoftande frukostsällskap

Min första hyacint har slagit ut och det doftar uuuunderbart i köket!

Ännu en grå och trist dag. Det passar oss bra då jag är ganska så trött från natten.
Den lille herrn har varit mer vaken än sovit känns det som. Jag däremot har varit mer i sömntillstånd än vaken. Jag har gjort allt halvtsovande... Jag minns inte när och om jag gav med mig så han fått äta? Men jag minns att han väckt mig minst hundra gånger och jag tror han åt vid ett.
Men faktiskt att vi slapp den där förbannade Albin inatt och han har legat i sin säng hela natten. Alltid något positivt! :)

Vi har tragglat på nätterna med att vänja av med nattätandet och jag kan väl inte påstå att vi gjort några jätte framsteg men vi har ändå fått honom att somna om utan att äta när han vaknar där mellan ett och tre. Men det är som att tredjevärldskriget brutit ut här hemma innan han lugnat ner sig. Han vaknar och är flyförbannad!!! Jag kan inte lyfta upp honom och försöka lugna för han ålar sig ur mitt grepp och jag är rädd att tappa honom. Peter tar upp honom och går ett varv här hemma till dess att han lugnat sig lite och så får han ligga mellan oss. Så länge man pillar på eller vaggar honom finner han sig någorlunda och kan efter mycket om och men somna om och sova gott ända till sju om vi har tur.
Det är konstigt det där hans natthumör och framförallt är det himla påfrestande både för oss och honom.
Vi håller tummarna för att det är en snabbt övergående period!

Nu ska jag äta färdigt min frukost, Albin börjar tröttna på att sitta här :)


Tack och hej

Idag tog Albin och jag med oss mormor och morfar på årets första julmarknadsbesök. Ingen jätte imponerande marknad direkt men vi kom hem med ännu en till underbar Amaryllis och två julkrukor.
Mormor hittade en julklapp till Albin (såklart) och en inflyttningspresent till oss (bättre sent än aldrig).

När vi kom hem lagade vi mat och åt innan mormor och morfar åkte hem.
Så nu sedan en timme tillbaka cirka är vi återigen ensamma här hemma.
Vi tackar för helgen med hjälp med barnpassning och en sovmorgon till ELVA!!! och trevligt sällskap såklart.

Igår kväll kom även farmor och farfar på middag. Farmor var det synd om då hon hade skurit sig rejält i fingret tidigare under dagen. Ajaj!!! Men trots det lyckades hon massera bort min hemska huvudvärk som jag pangboom fick påhälsning av mitt under matlagandet.

Ja just det! Nya julgardiner har jag fått upp i köket också. Moster Helen köpte åt mig och mamma tog med dom upp och igår kom dom på plats. Blev genast mycket trevligare i köket!


Nytt vrålåk

Idag har vår nyinförskaffade bättre begagnade vagn provsovits och provåkts. Den både rullar och söver bra tydligen.

All ära till vår andra vagn, men att gå med den på tex. Ica och handla ensam är bra mycket värre än ett rejält träningspass! Därav beslutet att skaffa oss en smidigare "shoppingvagn" att ha liggandes i bilen. Med roterande framhjul kommer det bli en fröjd att handla igen dessutom smidig att fälla ihop och ej så tung att lyfta i och ur bagaget. Och nu när vi snart måste byta bilstol och ej längre kommer kunna klicka ur både unge och stol och kånka in i affären känns det bra att ha en enklare vagn istället.


Borsta tänderna (som inte finns)

Idag fick Albin sin första tandborste.
Nä, han har inte fått någon tand ännu men det skadar ju inte att vänja sig vid tandborsten innan.

Nu har han suttit med sin rosa tandborste i munnen i en halvtimme! Den är tydligen jätte god och skön att tugga på.


Ego

För första gången på över sex månader är jag ensam hemma! Peter och Albin for till Ica för att hämta ut paket.
Jag "firar" detta genom att först hänga tvätt och nu krypa under en filt och lägga mig på sängen för att läsa.

Hej då!


Ett steg taget för planeringen av framtiden och en fika på det.

Vi började dagen med att åka och hälsa på en förskola/dagis som vi kanske tänkt ställa Albin i kö till.
Stället verkade bra. Två avdelningar, egen kokerska, trevlig personal och bra utemiljö.
Tanken är att vi ska besöka fler ställen innan vi bestämmer oss.

När vi åkte hem stannade vi på drömkåken och fikade. Pollykladdkaka blev det och vi båda mår nu illa. Haha. Inget smart att äta sådant förtidigt på dagen tydligen.
Albin mumsade i sig en hel burk fruktpuré med ris!

Nu är Peter på taket och leker sotare. Kanske början på en ny karriär?
Jag har börjat ta hand om tvätten. Den har liksom hamnat på efterkälken rejält den senaste tiden. Har också påbörjat bädda rent i gästrummet åt mamma och pappa som kommer ikväll, men en liten herre vid namn Albin låter inte sin mamma slutföra sina sysslor.


Ännu en jobbig natt avklarad= en natt närmare målet

Vid fem plockade jag fram nycklarna till den låsta mjölkbaren. Helt okej. Men tyvärr började nattböket redan innan klockan två inatt.
Albin lyckades få sin pappa riktigt frustrerad så jag flyttade in till vår säng, lyckades få honom att somna om mellan oss genom konstant klapp, smek och vaggning. Sov till fem och då lät jag honom äta. Sov vidare i sin säng till sju, åt igen och sedan dess är vi vakna.
Pappan och barnet äter just nu morgongröten och det tycks smaka jätte gott hör jag!
Jag ska också masa mig upp nu för vi ska åka iväg om en stund.


Otäck kaffegäst

Vi var in till Norrtälje och mötte upp Peter när han slutade jobba. Rännde runt i diverse affärer och hittade väl hälften av det vi skulle ha. Utrustningen inför helgens planerade sysslor fick vi iallafall med oss hem.

En kompis till Peter var förbi här under kvällen och lämnade en hel säck med frigolitfyllning till min sittpuff. Snart är den komplett! Skulle väldigt mycket behöva ha en symaskin dock...
Albin tyckte det var lite konstigt att det satt en främmande karl vid vårt köksbord. Han till och med fällde några tårar och mungiporna föll ner till knäna när människan började prata med honom dessutom. Men det glömdes rätt fort sedan :)

Jag tragglade en timme vid nattningen idag. Två timmar senare vaknar han och är nästan helt panikslagen och glömmer nästan bort att andas mellan skriken. Varför gör han så, vaknar i panik?
Nu sover han igen, mätt och belåten. Spännande att se hur denna natt blir. Jag har lagt beslag på eget rum så Peter har den eventuella nattjänstgöringen. Jag har låst mina tuttar med hänglås och svalt nyckel! Lycka till ;) <3


Albin inne på MIO idag när vi letade soffbord (utan resultat). Man riktigt såg på honom hur stolt han var att sitta i en sulky, som stora barn gör. Det var riktigt spännande tyckte han.


Fyndat igen

Dessa fyndade jag på Facebook köp och sälj nu i veckan. Burkar som man bygger ett torn med och ett hoppdjur (typ som de gamla hederliga hoppbollarna). 130 spänn slutade kalaset på. Överkomligt :)

Burkarna är mycket uppskattade av den lille herrn.
Av någon anledning är det bara hårda saker han intresserar sig av. Nallar och andra mjukissaker ägnar han ingen uppmärksamhet åt alls nästan. Förutom sin badbamsebok då som var en favorit länge. Men kärleken till den har svalnat också. Kanske för att han läst den framåt, bakåt, uppochner och utochin 367 gånger :)


Frisk luft tar på krafterna

Oj så skönt man somnade under promenaden och fortsätter så även när vi kommit in. Fullt påklädd!


Pappa kan!

Efter två vaknade nattmonstret till liv inatt och hans humör går från noll till hundra på typ tre sekunder. Han gråter inte ledset utan han skriker och är flyförbannad! Han ålar runt varv på varv i sin säng i ren frustration och inget hjälper.
Tar jag upp honom letar han efter bröstet och river och sliter tills dess att han hittar ett av dom och låter maten tysta mun. Men eftersom han inte ska äta på nätterna blir det svårt för mig att trösta.
Inatt tog Peter upp honom och gick ett varv med honom igen och han tystnade typ genast! Efter det la han ner honom bredvid mig i sängen igen och så länge jag klappade, vaggade eller bara pillade på honom var han nästan nöjd. Att jag låg helt uselt i sängen med rumpan utanför och halvt på tvären utan vare sig kudde eller täcke var bara att försöka glömma :) Det tog säkert minst en timme innan han äntligen somnade om UTAN käk!!! Och då sov han till halv sju! Så nog klarar han sig utan det där nattmålet. Han måste bara förstå det själv också.

Helgen som var gick ju jätte bra på nätterna och vi trodde verkligen att det värsta var gjort. Men ack så fel vi hade. Efter bara några bra nätter vänder det igen och vi är inne i samma mönster igen som måste brytas.
Bara att kämpa på ytterligare.

Men nog är han charmig den lille killen trots nattbestyren. Inatt när han låg bredvid mig och jag klappade honom på rumpan ligger han med sin lilla hand och stryker över mitt ena bröst. Han är så väl medveten om var dom finns och vad dom är till för, så nu när han inte fick smaka på dom fick han nöja sig med att ta på dom istället och drömma sig bort. Ja det ska börjas i tid tydligen! Vår lille spjuver <3


Kraxa

Precis lagom när vi skulle gå och lägga oss vid tio vaknar Albin. Tjoho! Vi försökte båda två att få honom till att somna om men det var lönlöst. Bröstet tystade honom tillslut och efter det trälade jag nästan en timme innan han äntligen somnade igen. Och nu när han äntligen sover kan ju inte jag somna såklart....

Dagen har svischat förbi idag. Beror säkert på Albins långa middags vila. Eftersom han sov mellan tolv och två ungefär så hann han bara med en vila idag. I vanliga fall brukar han sova tre gånger per dag. Längden på sovstunderna kan variera mellan en kvart till en och en halv timme. Men trots att eftermiddagen och kvällen blev ganska lång för honom var det inget fel på hans humör. Goa unge! <3 Nattningen gick också den relativt lätt.

Usch! Min hals började irritera inatt. Hemskt att vakna av att halsen kliar och kittlar och man inte vill riskera att väcka resten av familjen med att börja hosta, harkla och kraxa. Istället försöker man svälja, dricka vatten och "klia" sig i halsen i all tysthet vilket inte är så lätt. Hela dagen har halsen fortsatt irritera och jag knaprar halstabletter för fullt! Imorgon måste jag köpa färsk ingefära och koka te. Det hjälper bra!
Hade känningar i halsen och resten av kroppen i helgen också men lyckades stoppa det med just ingefära. Good shit!

Sömn är bra har jag hört också ;) Bäst att försöka slumra nu!


Igen

Barnet slog på stort idag igen och sov typ två timmar! Han vaknade tre gånger men somnade om :)
Nu är han en utvilad och pigg kille


Äntligen är den slut!

Usch vilken dålig och värdelös bok. Jag trodde aldrig den skulle ta slut!
Har jag börjat läsa en bok så måste jag läsa färdigt den, jag kan inte bara sluta och börja på en ny.
Man vet ju aldrig, den kanske blir jätte bra tre sidor längre fram?!


Igår fast idag

Dålig uppdatering igår men jag hann inte :)

Simhallen uppskattades mycket av Albin! Så fort han fick se bassängerna och allt vatten försökte han åla sig loss och ur bilstolen :) Att ta på de väldigt slimmade badbyxorna på en orm är inte lätt!
Väl i vattnet sprattlades det så vattnet skvätte åt alla håll.
Men övningen när det ska liggas på rygg i vattnet är inte lika rolig.
Och åter igen blev mamman tre meter längre av stolthet för sin son :) Simskolefröken kommer fram och säger att hon upplever att Albins blick är lika utvecklad som en fem-sexårings. -När jag sjunger ramsan för honom tittar han på mig och ger mig blicken som säger att han förstår. Haha. Roligt att få höra! :) Och hon är ju inte den första som kommenterar hans vakenhet och att han är så "med".
Jag tror bestämt att vår grabb är hungrig på livet! Han har ju så bråttom med allt.

Efter simhallen möte vi upp Jessica och gick och tog en lunch/fika innan vi åkte hem till oss.
Albin var tydligen vrålhungrig och lät hela cafe't få veta det innan mamman lyckades få fram fruktburken, sked och haklapp. Till efterrätt ville han ha tutte och somnade i famnen på mig efter bara ett par sväljar. Så mysigt att ha honom sovandes i famnen, det händer ju så himla sällan nuförtiden.

När han vaknade till igen efter en stund styrde vi hem hit.
Hunden blev ju helt överlycklig när han fick se vem som hälsade på oss. Det blev rätt så livat här en stund kan man säga ;) Tokig hund och en unge som ålade runt fortare än någonsin och hittade nya sladdar bakom fåtöljen.
Jag lyckades få ungen till att somna efter att han fått leka av sig och han sov i nästan TVÅ!!! timmar. När hände det dagtid senast? Under tiden satt vi i soffan och snackade skit samt virkade. Vilken skräll va?

Jag bjussade vår gäst på middag också- en ny fisk i ugn variant. Riktigt gott blev det!

Faktiskt att grabben sov innan åtta sedan och lät sina föräldrar ha det lugnt och skönt i soffan. Han sov till halv tolv och fick då lite käk igen. Därefter sov han till halv fem, jag försökte söva om men han blir förbannad med en gång och ligger typ och stampar i sängen. Så ja, han fick käk igen. Men så länge vi kan hoppa över ätandet vid tre så känns det okej :)
Vid halv sju vaknade han igen och nu ligger han är bredvid mig och har just vaknat igen.
Så det ser inte bättre ut än att jag får masa mig upp och sparka igång ännu en ny dag!


Bad sugna!

Nu är vi friska och krya igen för att åka till simhallen!
Albin sitter redo här i hallen :)

En kort summering av natten:
Somnade på stört vid sju! Sov utan ett pip till halv tolv, då var mamman generös och bjussade på käk i hopp om en fortsatt fridfull natt.
Vid tre börjar det knorras igen och han får efter en stund komma över i vår säng. Knorret övergår till gapskrik, pappan lyfter upp gaphalsen och går ett varv genom huset, tillbaka till sängen något lugnare och slumrar efter en stund. De kommande nästan två timmarna ägnas åt att slumra en stund för att sedan vakna med ett uselt humör om och om igen. Mamman ger upp och slänger fram tutten vid fem. Somnar om i sin säng och sover till åtta nästan.

FAN att jag gav med mig och lät honom äta. Men men, jag var iallafall bestämt och lyckades skjuta upp det från tre till fem. Så det räknas ju knappt som nattätande då ;)


Namnsdag

Idag hade jag namnsdag och då kom Peter hem med blommor, choklad och en trisslott. Tyvärr var det en nitlott men tulpanerna var fina och choklad är alltid gott! :)

TACK <3


Lättroad

Nu blev det lite roligare att handla!


Nystart

För första gången på länge så känner jag mig pigg och utvilad för att starta en ny vecka. En härlig känsla!
Det är så skönt att vara två hemma och hjälpas åt. Nu när Albin är så rörlig gäller det att man hela tiden har minst ett öga på honom och det är faktiskt ganska så krävande att vara på alerten en hel dag.

Så nu har nedräkningen till torsdag eftermiddag startats igen :) Och i helgen kommer också mormor och morfar upp till oss. Det betyder ännu mera hjälp med barnpassning och vi har redan bestämt vad vi ska ägna tiden åt då.
Men först har vi lite annat smått och gott inbokat här i veckan :)
Att Peter är ledig fredagen också gör ju sitt med. Helgen känns mycket längre vilket är underbart.
Det är så mysigt att vara tillsammans hela familjen :)


Nattbesök

Igår när jag låg i sängen och försökte somna hörde jag något konstigt ljud. Först tänkte jag att det jycken som hade sömnryckningar där nere på golvet, men han låg helt stilla när jag tittade och ljudet fortsatte.
Ljudet kom från golvet här inne i sovrummet och det lät exakt som klor mot golvet.
Japp! Jag är fast besluten om att det var en råtta/mus här inne i sovrummet. Jag väckte Peter och han hann faktiskt också höra att det var något, men självklart tystande det snabbt. Vi satt båda två upp i sängen och väntade och lyssnade med spetsade öron :) Men det lät inget mer.

Peter tror att det varit en mus uppe på vinden eller i väggen som lät, men jag är bomb säker på att det var här i rummet det lät!
Faktiskt att han gick och hämtade ficklampan och lös in under sängen och i de övriga rummen ;) Men han såg inget.

Så igår skulle även jag väldigt gärna velat ha en katt. Jag som inte är någon direkt kattmänniska egentligen :)


Snörvel killen

Igår somnade knoddas ganska lätt redan vid nio och han sov och sov och sov! Vid tre var det lite pipigt men han somnade om och vaknade igen vid halv sex och då fick han äta. Somnade sedan om igen och vaknade straxt innan åtta.
Tack min underbara unge för en bra natt som du bjöd din mamma på!

Och för första gången på en vecka sov jag och Peter tillsammans i vår säng och gästrummet var tomt :)
Nu håller vi tummarna för att detta håller i sig så vi får frid och fröjd i huset hela dygnet.

Just nu ligger den lille bredvid mig här och gnäller. Han är ganska täppt och snorig i näsan hör jag så det är nog jobbigt att andas, men jag får ju inte hjälpa han så han får helt enkelt ligga där och snörvla. Mera trött ser han ut att vara också.


Håller det i sig tro?

Projekt nattning är i full gång. Vi försökte inte ens innan klockan åtta idag så han fick sitta med och titta på Solsidan med oss. Eller han flängde mest runt på golvet och drog i både bordet och hunden. Han är snabb som tusan nu vår lille vessla.

Natten som var nu var en väldigt bra natt. Knoddas sov från elva till halv sju! Då åt han och somnade sedan om igen utan krångel.
Vid nio blev jag väckt av att jycken kom in till mig och började krafsa på sängen för att väcka mig. När han fått liv i mig och jag steg upp blev han överlycklig och började skälla såklart, så både Albin och Peter vaknade också då :)

Det sägs att det tar cirka tre nätter för barnet att förstå att det ej längre bli någon nattmat. Vi har nu klarat tre nätter och det har gått långt över förväntan så jag hoppas Albin fattat vår hint nu ;)


Nu är den nästan färdig!!!

Mitt senaste projekt är nästan färdigt nu.
Syrrans gamla gardiner har förvandlats till en sittpuff!!!
Tjusigt va? Jag sitter på den nu ;)

Det är bara fyllningen som saknas, tänkte stoppa den med frigolitkulor.
Jag tror och hoppas att formen på den blir lite bättre med den riktiga fyllningen. Nu ser den ju mer ut som en svamp. Haha.


Så nu ber jag er alla att resa era gömmor på sängkläder och gardiner m.m. och river dom i centimeter tjocka lååååånga remsor, rullar upp dom till nystan och ger till mig :) Alla möjliga färger och material önskas.
Jag har många projekt i huvudet nu som jag vill testa!

Tack på förhand ;)


Lyckliga pojkar


Gubben har fattat :)

Svärfar har äntligen tagit sitt förnuft till fånga! :)
Sedan igår har två Tallar avverkats från vår "tallskogs dunge" på baksidan av huset. Bara två kvar nu.
Förra hösten var dom fem eller sex så det går sakta men säkert framåt.
Lite tjat och övertalning hjälper alltid ;)

Varför är gubbar så frälsta i barrträd???


Effektivitet

Klockan är straxt efter tolv och vi har städat klart huset. Väldigt skönt och välbehövligt. Tredje maskinen tvätt snurrar för fullt där nere dessutom. Knoddas sussar gott inne i sin säng. Stackarn kunde inte sova när han ville pga. dammsugaren.

Skönt med en effektiv dag!


Halva reapriset

Mellan 20.00-23.00 är det halva reapriset på vår son, alla dagar i veckan.

Ja ni förstår säkerligen hur vår lördagskväll utvecklades.... Det lilla monstret vaknade till liv igen ;)


Skräll!

Man är bra trött om man heter Albin och somnar såhär på rygg! Vanligtvis är det ju BARA mage som funkar för herrn.

Och jag tackar gudarna för tassarna vi satt under sängen så det går att vagga spjälisen. Lätt värda sina 300 spänn! :)

Nu återstår bara att se om han tänker sova sig genom kvällen eller inte....


Ger stöd


Bilåkarlördag

Vi är ute och åker bil igen. Idag är det Peter som ska köpa en ratt till xboxen. Så nu styr vi ända ner till Ekerö!!! Halvt vansinne enligt mig ;)

Kalaset igår var en hit tyckte Albin. Han härjade runt från sju till tio ungefär utan sura miner. Känns bra att han kan föra sig bland folk och spara sitt dåliga humör när enbart mamma och pappa är med ;)
Vi kom hem vid halv elva igår kväll och befarade ännu en jobbig nattning. Men trots att han sov gott i bilen hem, sattes på pyjamas när vi kom hem och tuttade somnade han ovaggad så fort han landade i SIN säng! Jag och Peter satt som på nålar ute i soffan sedan och bara väntade på att han skulle börja pipa. Men icke :) Han sov till tre. När han vaknade då kunde inte Peter trösta honom så han kom in med honom till så han fick äta och efter det somnade han om i sin säng igen.
Tydligen hade han sovit lätt och oroligt resten av morgonen och pipit titt som tätt men ändå fick vi sovmorgon till efter klockan nio :)
Han är duktig vår lille kille trots nattmålet inatt och underbart skönt att slippa en skrikig och oändligt lång nattning för första gången på hela veckan.
Vi måste helt enkelt gå på kalas oftare! ;)


Vår glada skit halv tio igår kväll.
Bara rastaflätorna som saknas


Mmmm

Gott att äta på MAX tycker Albin


Säkra hemmet

Dags för en tur in till stora staden igen. Denna gång för att gå på 15 års kalas.

Vi tänkte ta en tur till IKEA innan för att kika på nytt soffbord och en byrå till Albin. Har kommit fram till att när lillskiten får för sig att ställa sig upp och ta stöd av soffbordet är det himla lätt att det han vippa eftersom de bara har tre ben.
Pluggar i vägguttagen har också kommit på plats i vissa uttag samt skydd på några vassa hörn.
Nu gäller det att vara uppmärksam hemma! ;)

Annars har vi inte gjort något idag. Bara chillat hemma och lekt.

Albin är pappas pojke dessa tre dagar nu när han är ledig.
Mamman ska bara rycka in när det är dags för amning. Där i mellan ska hon bara ligga på sofflocket med sin virkning samt äta praliner ;)


Hej Tomten (eller mamma mer)

Dessa önskar jag mig i julklapp. Finns hos Ellos.
 
http://www.ellos.se/jotex/spets-tartfat/365111?N=1z141v3Z1z141ll&Nao=158
 
(Tror dessutom dom har rabatt på hemsortimentet i helgen ;)
 
 
 
 
Jotex Vit SPETS tårtfat
 
Jotex Vit SPETS våningsfat

28 veckor

Igår blev Albin 28 veckor (mormor Siv håller räkningen).
Förutom att han dragit på sig sin premiär förkylning och troligtvis har tänder som spökar och gör vårt lille gulletroll till ett monster stundvis så händer det mer saker. Han har fått upp farten ordentligt när han ålar/drar sig fram på golvet. Han ställer in siktet på tex. datorsladden eller kanske jycken och sätter av i full fart. Oj så han stressar iväg ibland :) Att han snart kryper på knä är inget att tveka på! Han har börjat ställa sig på alla fyra och gunga fram och tillbaka, så kryppositionen är nu inövad.
Hans läten blir mer och mer formulerade och vi väntar med spänning på att få höra ett riktigt ord.
Han har även blivit riktigt fingerfärdig och plockar med saker, undersöker och vrider och vänder på dem. Speciellt med napparna, dom ligger han och tittar på från alla håll och kanter och liksom leker med dom med fingrarna och det med bara en hand. Så motoriken är riktigt bra nu.
Sitta lugnt och fint i knät är inget för honom längre. Nä, nu ska det hoppas och studsas enbart. Annars kan man ju somna ;)


Mamman flippade ur men sov som en prinsessa

Vi slapp inte en jobbig kväll igår heller. Han somnade vi halv åtta och sov knappt en timme innan han var vaken och igång igen. Vi tragglade på timme efter timme.
Peters och mitt "fredagsmys" bestod av att han satt i soffan och åt ostbågar medan jag satt på sängkanten vaggandes spjälsäng och knaprade ostbågar. Kul!
Gnäll gnäll och åter gnäll är vad våra kvällar numer består av. Senaste veckan har även dagarna bestått av gnäll till 90% av tiden så jag hör det knappt längre. Öronen har liksom lärt sig filtrera bort ljudet, men man blir jäkligt trött i skallen ändå.
Klockan blev halv elva utan att grabben varken slutat gnälla eller somnat. Peter kommer in i sovrummet och kläcker någon kommentar (egentligen en helt oskyldig sådan) som får min bägare att rinna över med råge och jag stutsar upp ur sängen gormandes och hinner slå näven i garderoben innan jag lämnat rummet. Min flykt slutade i soffan där jag sedan somnade inom fem minuter typ! Vid halv fyra vaknade jag av ljudet av Albin, men Peter fick honom att somna om ganska fort och så även jag.
Vid sex vaknar jag igen och huset är helt tyst! Jag somnar om igen och vaknar igen vid halv nio. Underbart, trots en natt på soffan utan vare sig ordentlig kudde eller täcke.

Tror ni på mig när jag talar om för er att Albin inte åt något mellan nio igår kväll och nio nu imorse?! Det är SANT! Han kan :)
Dessutom fick pappan honom att somna på två röda sekunder när jag stormandes lämnat rummet igår kväll. Hur? Jo, genom att lägga över honom i vår säng bara. Så enkelt var det tydligen.


Fruktmoskok

Albin gillar alla former av fruktpuréer och mumsar i sig det glatt. Så idag kokade jag äpplen och päron och gjorde eget mos av :) Det blir ju svindyrt i längden att köpa de färdiga burkarna i affären.
Jag tänkte frysa in moset i små burkar och ta fram en per dag typ. Så jag hoppas det smakar lika gott efter dess besök i frysen. Äppelmos vet jag fungerar bra att frysa in så detta borde också gå.

Gott tyckte Albin att det var iallafall! Då blev mamman stolt :)


Bildbevis

Vår "ängel"


Utflykt

Idag lämnar jag och Albin hemmet för första gången på hela veckan typ och åker heeeela vägen till Ica. Wohoo!!!

Mamman har dessutom slagit på stort och smetat på sig lite smink. Det ni ;)


Härliga höst

Jag sitter ute på trappan i solen med kaffe och pepparkakor. Det är verkligen jätte skönt i lä! Albin somnade när vi var ute och gick och fortsatte sova ända till dess då mitt kaffe var färdigt och jag satte ner rumpan, då vaknar han. Han ligger kvar i vagnen lite halvnöjd.
Jycken sitter här bredvid och tittar trånandes på mina pepparkakor.

Sådana här dagar kan jag verkligen hålla med om att hösten KAN vara härlig :)


Han laddade i sex månader

Det tog sex månader innan grabben bestämde sig för att sätta sina föräldrar på prov och i stort sett vända dem ut och in.
Det är kvällarna och nattningen jag talar om.
Den här veckan har varit HEMSK vad gäller att försöka få den lille herrn att sova. Vad vi än gör och hur vi än gör så går det bara inte! Vi kan sitta hur länge som helst och guppa på hans säng, peta in nappen, amma eller hålla om utan att något hjälper.
Han är så trött så han nästan kryper ur sitt eget skinn och ålar sig som en ål i sängen men vägrar att slappna av och låta John blund sköta sitt. Vi toppar allt detta med ett nästan evigt skrikande eller gnällande.
Fy tusan vad hemska kvällarna blivit. Vi håller på från sju till kanske elva med att ta upp och lägga ner i sängen, leka en stund, sitta i soffan, amma, gosa och försöka trösta. Om och om igen...
Faktiskt att vi fick honom till att somna vid sju(!) ikväll, men en timme senare var han vaken igen och vi fick börja om. Så nu handlar kvällarna enbart om Albin, inget annat hinns med. "Egentid" för oss föräldrar tillsammans en stund i soffan är bara att glömma.
Och inte en chans i världen att vi hann få till dagisansökan. Jag loggade in och hann bara skumma igenom sidan men blev inte så mycket klokare. Nytt försök imorgon.

Nu sover det lille monstret iallafall och banne mig att han ikväll igen hade feber- 37,9 i temp och på dagen feberfri. Konstigt! Lyckades tillslut få in ett finger i munnen på honom och känna, men än så länge inga små gaddar som tittat fram.

Jag har full förståelse för att han kinkar. Fy bubblan för att vara liten, förkyld och säkerligen i full gång med att få tänder. Lille gullunge <3
Men försök se till att bli bra nu så din mamma och pappa inte känner sig helt värdelösa för länge!


Att planera för framtiden

Vare sig man vill eller inte så kommer tiden då det är dags för Albin att börja på dagis. Det har känts långt borta men tyvärr närmar det sig fortare än man kunnat tro.

I fredags var vi på föräldragruppsträff igen och då kom vi in på det här med dagis.
Alla hade sökt in till dagis och de hade planerat hur de skulle fördela sina föräldradagar i mellan sig.
Alla utom vi då... Av någon lustig anledning hade vi börjat prata lite om det kvällen innan, men inte mer än så.
Så ja, jag kände stressen krypa sig på att vi kanske borde försöka planera vår framtid lite.

Igår beställde jag hem inloggnings uppgifter till att kunna ställa sig i dagiskön så ikväll får vi ta tag i den saken på riktigt! För tydligen är kön väldigt lång till vissa av dagisen.

Hur vi ska göra med våra föräldradagar, hur vi ska dela upp dem och hur länge vi ska låta Albin vara hemma får vi också börja tänka över lite.
Men eftersom jag inte har något jobb att gå tillbaka till är det ju lite svårt att planera framtiden då vi inte vet hur det kommer se ut.

Men huvudsaken är att Albin ställs i dagis kön, för sedan kan vi ändra hans startdatum utifrån hur jobbsituation och så vidare utvecklar sig.


Fåglar

Efter frukosten förut satt jag och Albin och tittade på alla fåglarna ute i äppelträdet då jag får syn på två Domherrar! Dom är så fina och jag blev lycklig att de har hittat hit (det behövs inte mycket för att göra min dag ibland:). Förra året lyckades jag aldrig se några av dem här hemma så jag hoppas de kommer för att hälsa på oss fler gånger.

När jag var liten tyckte jag det var jätte spännande att sitta och titta på alla fåglarna utanför fönstret ute på landet. Jag var duktig på att se vad det var för fågel och kunde många arter. Morfar lärde mig det! :) Men tyvärr har jag glömt typ allt nu. Det är tur att jag fick en fågelbok i present när jag fyllde, då kan jag och Albin lära oss tillsammans och hålla koll på vilka fågelarter som besöker oss.


Hej

Albin ligger kvar i vagnen och sover efter promenaden. Han är fullt påklädd med overall och mössa så han lär snart smälta bort. Vill inte börja böka med att klä av honom, bättre han får sova lite nu, hans humör var inte det bästa innan.

Jag vaknade med magont imorse, men efter lite frukost och avstående från kaffet så känns det bättre. Kanske ska göra som mamma och dras med en släng av magkatarr?

Inatt sov inte sjuklingen lika bra som de sista nätterna. Jag lyckades flytta över honom till hans säng iallafall men sedan vaknade han både vid två, fyra och sex för att äta och jag vill inte bråka med honom nu när han är sjuk så han har fått äta som han vill.

Hoppas han repar sig idag och slipper mer feber nu. Jag vill ha tillbaka min goa och friska unge. Jag vill inte ha en kinkig, snorig och ilsken unge.


Vuxensäng är tydligen bättre

Spjälsäng= panik och gallskrik
Mammas och pappas säng= somna på typ 10 sekunder

Så här ligger jag nu med en gott sovande Albin bredvid mig. Försökte flytta över honom till hans säng förut men han vaknade och skrek så fort jag lade ner honom.
Visst är det mysigt att ha honom här bredvid mig i sängen men jag sover så illa då. Är rädd att rulla på honom eller råka slänga armen över honom eller nått. Dessutom är han ju så rörlig nu att jag befarar att han kravlar iväg och trillar ur sängen! Har bullat upp med kuddar under bäddmadrassen så det blir som en stoppvall, men jag tror nog han skulle kunna lyckas åla över den när som nu. En morgon vaknade jag och upptäckte att han lyckats åla bort och dra åt sig sladden till pappans läslampa. Tydligen är det skit skoj att leka med sladdar! Jag däremot blev jävligt arg på mig själv att jag ej vaknat och målade upp ett scenario där han lyckats sno sladden runt halsen och sedan inte kommit loss...
Sladden är numer urdragen och uppvirad och helt utom räckhåll för den lille äventyraren.

Pappan sover i gästrummet för tredje(!) natten på raken :( Men det är väl bara att vänja sig. Det är såhär det är att vara småbarns förälder, barnets behov och jakt på sömn går före allt annat.


Tillbaka igen

Efter en feberfri dag och mindre täppt näsa tar vi en kväll med 38,5 i temp återigen och en rinnande näsa. Dessutom har han varit och är helt omöjlig att lägga de här dagarna. Hoppas innerligt att hans normala kvällsrytm återgår som innan när förkylningen lagt sig.

I skrivande stund ligger han tyst och nöjd på golvet och läser sin Bamsebok. Den korta visiten in till sovrummet alldeles nyss slutade i gallskrik.


Varför?!

Varför är det så hemskt att torka den snoriga lilla näsan?
Vi har fajtats rejält flera gånger här hemma idag och fler lär det ju bli...


Familjen komplett igen

Nu är vi tillbaka i de vanliga banorna när jycken är hemma igen- förmiddags promenaden är avklarad.
Kallt ute men soligt och fint!

Knoddas är nyäten och ligger i sin säng. Jag tycker han skulle behöva sova en stund.
Men han har andra planer...


Snorgubben dag tre

Även denna natt har varit helt okej, ett par pip bara och första maten vid fyra. Han kom äntligen till ro där igår kväll men så fort han lades ner i sängen lät han oss höra hans "ljuvliga" skrikstämma. Han somnade helt utmattad i min famn tillslut och vaknade inte när jag la över honom till hans säng.

Idag känns han inte varm alls men ska såklart ta en temp sedan, näsan är fortfarande täppt men inte lika rinnig längre ser det ut som. Pigg är han, som vanligt :)

God morgon


En pigg sjukling

Nu på eftermiddagen var vi hos farmor för att hämta hem jycken, äta mat och jag fick en mycket skön massage.

När vi kom hem tempade Albin 38,5 så han fick en supp som pappan handlade hem. Näsan fortsätter rinna och nässugen är guld värd måste jag säga.

Trots febern är den lille grabben pigg och att försöka få honom att sova för natten är ju bara att glömma. Han röjer runt här på golvet med sina saker helt ovetande om vad klockan är och struntar fullkomligt i att hans föräldrar är helt slutkörda.


Gå med rumpan bar

Vill ni veta något komiskt mitt i allt elände :)
På två dagar har jag lyckats spräcka två par byxor i ändan! Haha.
Dom ena sprack när jag satte mig i soffan och de andra när jag böjde mig ner till Albin imorse.
Nog för att det var två par gamla och mycket välanvändna pyjamas byxor som började bli ordentligt blankslitna där bak så börjar jag ju nu ändå undra hur stor röven min egentligen är?! Man blir ju liksom lite "hemma blind" själv ;)


Rapport från sjukstugan

Usch vilken morgon! Ingenting var bra hur jag än gjorde och inte gjorde. Tack och lov lyckades han somna om ordentligt tillslut och vaknade igen vid tio. Efter mycket om och men bjöd han sin mamma på ett halvt leende äntligen och åt för första gången på typ tolv timmar. Två goda tecken! :)

Vi gick upp och åt frukost. Han mumsade glatt i sig fruktpurén jag bjöd honom på. Sedan ville han ner och greja bland sina saker på golvet och där ligger han återigen nu efter en liten sovlur för en stund sedan.
Så visst är han piggare och näsan rinner inte lika mycket längre men nog ser man på honom att han inte mår helt hundra.
Så ingen öppna förskola idag och heller inget babysim imorgon. Tråkigt men ett måste.


Trött kille

Det är inte lätt att vara liten och sjuk.
Det är inte lättare att vara mamma till den lille heller... Vad och hur man än gör så är inget bra. Näsan bara rinner och rinner och pannan känns varm. Tempen visar "bara" 37,8, skönt det. Försökte få i honom lite Alvedon men det gick inte så lätt. Borde skaffa hem suppar istället.

Tack och lov sov han bra inatt. Från ett till halv sju låg han i sin egen säng och sov med några enstaka pip. Vi har lagt under två böcker under huvudänden och det kanske underlättade något. Han har inte heller ätit under natten. Ett pålitligt tecken på att han inte är sig själv.

Just nu är det att sitta i mammas knä på sängkanten och guppa som går hem hos den lille.


Hur som helst...

.... så är det ju en jäkligt söt huligan! :)


Natthuligan

Här bestämde vi oss för att göra natt tidigt, men i samma veva bestämde sig den lille sjuklingen för att han sovit färdigt för ikväll.
Så här sitter jag nu på sängkanten med en superdupermegapigg grabb härjandes i spjälisen. Han gör allt annat än ens tänker en tanke på att försöka somna om.
Så jag säger god natt till er som kommer få sova ;)
(pappan var klok och intog gästrummet igen)


Sjuklingen

Ja vi har en liten sjukling här hemma idag. Jag tog tempen på honom när vi bytte till pyjamas och den visade 38,2. Men det har inte märkts nått nämnvärt på honom under dagen att han känner sig dålig mer än en rinnande näsborre och lite kortare stubin än vanligt.
Han fick ändå lite Alvedon nu innan läggdags och hoppas det hjälper honom att sova bättre ikväll. Hittills har vi dock inte märkt av någon effekt...

Dagen har varit en riktig slappar söndag för oss. Vi har inte satt ut en tå utanför dörren ens. Skönt att vara lite hundfri :)
Peter stod för middagen och han bjöd på sin paradrätt- tacogratäng. Gott!


Snorgubbe och farsdag

Först börjar jag med att gratulera alla pappor och speciellt till min pappa och pappan hemma här i huset.
Albin väckte sin pappa med paket imorse och nyss hade vi farfar inne här på lite fika.

Igår kväll började Albin bli snorig och sov jätte oroligt. Ungefär varannan minut pep han där inne i sovrummet så jag och Peter traskade mellan soffan och sovrummet oberäkneligt många gånger. Vid elva tycktes han ha sovit färdigt och var jätte ledsen. Näsan rasslade och han var gossugen så han fick sitta uppe med oss i soffan tills vi gick och la oss vid tolv. Han fick ligga mellan oss i sängen i hopp om att kunna sova lite bättre och han somnade och sov till tre. Jag lät honom tutta då och struntade i vår plan att sluta nattäta, tyckte det räckte att han var snorig och inte på topp. Efter det somnade han gott i sin egen säng faktiskt och sov till halv sju då han fick äta lite igen och sen komma över i vår säng. Sedan vaknade han vid halv nio och då gick vi upp och väckte pappan som hade flyttat in till gästrummet under natten då snorgubben kinkade som värst.

Men faktiskt att han verkar må bra ändå idag. Pigg och glad skit, som vanligt. Visst är han lite snorig men han verkar inte bry sig speciellt. Skönt det.


Idag är det en riktigt grå och trist dag, det tyckts inte bli ljust ute alls. Så vi går på sparlåga inne idag men eventuellt blir det en tur till Uppsala och tillbaka då pappan vill besöka Net On Net.


Lördags fix

Grabbarna spelar tvspel och det är ett himla liv där inne. Albin SKA överrösta tvn!
Jag har däremot har haft lite krukväxt vård och tro det eller ej, men TVÅ av Orkidéerna har fått knoppar sedan min förra vårdnads akt med dom. Jag är så stolt!!! :)

Tidigare under dagen har vi höstgrejat lite ute. Bland annat toppat en spenslig Björk nere vid växthuset. Det tog en liten stund innan vi var eniga om hur högt eller lågt vi skulle ta av den. Men tillslut möttes vi halvvägs ;)
Sen tog vi en liten promenad ner till sjön och därefter in för att äta sen lunch.

Nu blev jycken precis hämtad av farmor. Han ska få lite egentid med henne ett par dagar nu och bli ompysslad och ordentligt promenerad.

Vi ska nog snart börja med middagen och efter det kanske ta oss ett bad.

Hej så länge!


Äpple!

Albin har invigt sin "nät matare" idag. En ganska stor äppelbit tryckte jag i och det tilltalade herrn mycket! Han satt länge och sög och tuggade på äpplet. Gott tydligen :) Det blev inte mycket kvar av den där stora äpplebiten när han var färdig. En brunaktig sörja är vad som nu återstår ;)

Kul att saken gick hem iallafall!
Såg igår när vi var inne på Babyproffsen att vi bara gav halva priset ungefär på Ullared ;)


Hur gick det då?

Över förväntan tycker jag nog. Jag vill inte påstå att jag fick mer sömn av att ligga i eget rum, men det är inte hela världen.

Vid tolv vaknade han första gången och vi hade kommit överens om att han skulle få äta då och jag hade lyckats pumpa ur ett mål.
Självklart vaknar jag genast då han vaknar, trots eget rum och stängd dörr. Jag hör hur han och Peter grejar där inne men gnället tystnar inte och efter en stund kommer dom in till mig. Albin vägrade tydligen ta flaskan!? Så ja, bara att slänga fram tuttarna. När han är klar bär jag in honom till hans säng igen och han somnar om genast.

Vid halv fyra var det dags igen och denna gång skulle ingen mat erbjudas! Gnället övergår ganska så fort i gallskrik. När Peter blivit halvt döv och tappat tålamodet kommer dom in till mig igen och så fort Albin fick se mig där i mörkret blev han tyst. Men när han inser att mjölkbaren är stängd börjas det igen.
Jag hade gett mig sjutton på att han SKA somna om utan att äta så jag bar, vaggade och klappade. Faktiskt att han lugnade ner sig och nöjde sig med nappen. Försökte lägga ner honom i hans säng igen men det var inte alls populärt. Tragglade på ett tag med klapp på stjärten och vaggande av sängen och tillslut tog mitt tålamod slut också så jag la över honom i vår säng. Döm om vår förvåning när han snurrar runt och lägger sig till rätta på mage och tystnar! Haha. Efter en stund hade han somnat och sov utan ett pip till halv åtta! Så vi får väl ändå påstå att första natten med matavvänjningen gick bra, när vi tillslut hittade knepet :)
Så nästa steg framöver är att avvänja honom från att få komma över i vår säng. Men en sak i taget :)


Yes!

Han har lyckats somna på RYGG ute i vagnen! Det finns hopp :)


Denna gång ska vi ej ge oss!

Inatt är det min tur att ha eget rum.
Jag har intagit gästrummet och Peter är rustad för att ta Albin i natt och vi ska nu återuppta projektet med att försöka vänja bort nattätandet. Jag/vi har varken haft orken eller tålamodet med att kämpa med det den sista tiden, men nu är det banne mig dags. Jag vill SÅ gärna slippa ätandet vid tre iallafall. Att han vill äta vid klockan elva och fem tex. känns helt okej men där vid tre vill jag hemskt gärna sova.

Jag tror ta mig sjutton inte den där lille killen sovit en enda hel natt på sina sex levnads månader! Därav hög tid att ändra på det. Det gäller bara att vi har tålamodet och orken till det nu här hemma för jag tror det kommer bli tufft.
Tyvärr är ju inte tålamod det man har mest av mitt i natten. (Inte jag iallafall.) Att halv tre en natt försöka söva om en arg bebis som är så frustrerad att han håller på att krypa ur sitt eget skinn är ingen hit. I sådant läge är det SJUKT lätt att slänga fram tuttarna och låta honom tutta, för då vet man att han somnar om snabbt och lugnt när han är färdigtuttad.
Men från och med inatt är det slut med det!
Från och med inatt ska grabben sluta äta vid tre. Med gemensamma krafter här hemma ska vi klara det.

Snälla bebis, förstå vår hint.


Fortsättning följer....


Roar sig själv

Det är så roligt och rofyllt att bara sitta och titta på Albin när han sysselsätter sig själv. Han kan ligga läääänge och pilla med en sak. Han vrider och vänder på den. Smakar och känner samtidigt som han pratar med saken. Nu i ett par dagar har badboken med Bamse varit mycket intressant. Innan det var det hans telefon som upptog hans tid.
Det är skönt att han kan sysselsätta sig själv och finner sig i att ligga ensam på golvet eller sitta i stolen själv en stund.

Han är smart också! Han tar med sig sakerna när han rullar eller ålar iväg, så han slipper ligga sysslolös där hans upptäcktsfärd sedan tar slut.

Jag tror bestämt han kommer bli en liten pyssel och plock kille som kan sitta i sin ensamhet och kanske bygga flaskskepp eller lägga pussel med 3500 bitar ;)


27 veckor

Albin fick godkänt av doktorn idag trots att han pinkade på honom nästan :)
Farbrorn var lite läskig när han kom för nära och klämde och kände men på håll var han snäll.
Numer väger grabben 8390 g och är 69 cm lång (för en månad sedan: 7590 g, 66 cm).

Jag trodde vi skulle träffa Bvctanten också men så var ej fallet. Nästa tid hos henne har vi i början av Januari.

Efter Bvc lunchade vi med en annan mamma och bebis från vår föräldragrupp. Skönt med lite mamma och bebis kackel :)
Albin överröstade varenda kotte inne på cafét. Jisses vad han snackade! Tror bestämt han kommer bli en riktig liten pratkvarn vad det lider. Bäst ni förbereder er ;)


Lättare på dagen tydligen

Varför har han hundra gånger lättare att komma till ro och somna på dagen än när det är dags för nattningen på kvällarna?

Konstiga älskade unge!


Dagens göra

Det är dags för 6 månaders kontroll och läkarbesök för Albin idag.
Mycket spännande! Det känns som han vuxit till dubbelstorlek sedan vi var på Bvc sist för en månad sedan.


Evighetens dag

Vilken lååång dag det är idag! Tiden har verkligen sniglat sig fram idag och vi håller på att längta ihjäl oss till att pappan i huset kommer hem!

När Albin låg och plockade med sina saker på golvet förut tänkte jag att jag kunde passa på att slå in de få julklapparna som införskaffats men jag fick snabbt avsluta det hela då en liten huligan gång på gång ställde in siktet på pappersrullarna och snörena.
Han var helt omöjlig! Hans saker var tydligen skittråkiga medan mina saker verkade vara roligast i hela världen. Rullen med svarta presentsnöret skulle han bara ha! Och vilken snits han har på ålandet nu. Han är snabb som en vessla!
Jag lyckades slå en ett paket och resten gjorde jag när han sov :)

Vi har just varit ute en liten runda med jycken innan det blev för mörkt. Fy sjutton vad det blåser! Knakar i husets alla väggar och taket när en vinden tar tag ordentligt.

Jag har iallafall hunnit tvätta tre maskiner tvätt och dammsugit nästan hela övervåningen.
Fy vad långtid det tar att städa när man bor stort! Och ändå använder vi ju typ bara halva huset än så länge...

Nu ska jag börja med middagen så det känns som tiden går :)


Solig promenad

Vi har varit ute och lapat sol i det kyliga höstvädret. Det blev en långpromenad vilket känns mycket skönt nu när vi är inne i värmen igen.

Jag är inte riktigt vän med sittdelen till vagnen ännu men jag hoppas det ger med sig.

Nu tuttar knoddas för fullt och jag hoppas han vill sova en stund igen. Luren efter frukosten blev inte lång och han var väldigt grinig sista biten nu när vi var ute.


En ny dag

Här har vi vaknat upp till en ny dag. Knoddas har ätit gröt och nu somnat om igen. Lyckosten!

Natten var ganska gnällig och vid fyra fem fick jag nog och la över honom bredvid mig i sängen. Han somnade på stört och sov utan ett pip till halv åtta. Han är tydligen lite närhetskrank. Gosungen.

Idag ska vi inte göra något. Vi ska bara lalla här hemma. Försöka komma ikapp med all tvätt, plocka iordning de sista sakerna från helgen och eventuellt dammsuga.
Jippie vilken händelserik dag!


Tack för idag, slut för idag

Nu är det tack och god natt här hos oss. Jag och Albin sover själva inatt igen. Pappan har känt sig risig idag med ond hals bland annat. IGEN! Jag undrar var han hittar alla baciller? Men nu har jag tjatat på honom att börja ta sina vitaminer som stått i ett skåp och samlat damm. Dessutom gjorde jag te åt honom med färsk ingefära och citron. Så nu blir nog halsen bättre :)

Något annat har jag inte att komma med. Så nu säger jag natti natti.


Kvälls lek

Här leks det lite innan det är dags att lägga sig.

Pappan börjar visst sätta upp våra nya hallampor vi köpte i Ullared.


Badkrukan

Knoddas bjöd sin mamma på en helt okej natt ändå :) Käk vid tolv, tre och sex. Där i mellan sov han utan att knorra!
Så idag känner sig mamman utvilad igen. Tack finaste unge <3

Nu sover han en liten liten stund innan vi åker till simhallen.
Vi var just ute en sväng med jycken och fy bubblan vad isande kallt det var ute! Och något litet vitt kom det ner från skyn.

Nu ska jag dricka ur sista kaffe skvätten och göra mig klar det sista så vi kan åka snart.
Jycken sitter här bredvid och ser olycklig ut... Han vet att lillebror och jag ska åka och lämna honom ensam hemma. IDAG IGEN! Stackars jycke :( Men han gillar ju inte att bada så han kan ju inte följa med ;)


Uppladdning

inför simhallen


Evakuerat

Här var det nedbäddat för oss alla! Dock på olika håll. Peter fick nog av nattens gnäll så han och jycken har slagit läger inne i gästrummet. Ensamt och tråkigt tycker jag :( men jag förstår honom.
Ja det blir spännande att se vad knoddas har för planer denna natt. Hittills har kvällen varit väldigt ostabil och det har knorrats och gnällts många gånger sedan han nattades. Så jag är inställd på en liknande natt som den som var.

Dagen har annars varit bra. Vi åkte in till öppna efter lunch och var där en stund. Kom hem en stund innan fyra och straxt därefter kom farmor förbi påvägen hem från jobbet. Hon stannade en liten stund och underhöll Albin så jag och Peter kunde äta middagen helt ensamma vid bordet. Lyx!
Självklart erbjöd vi farmor mat men hon ville ej ha.

Vi drack årets första glögg nu ikväll också. Det var gott, men min hann bli fesljummen innan jag lyckades sörpla i mig den efter att ha rännt till sovrummet hundra gånger och klappat gnällspiken på rumpan :)
Igår drack vi första julmusten också så nu är vi redo för ännu en juletid!

Nu ska jag läsa lite innan det är dags att sussa. Imorgon ringer ju klockan så vi kommer upp och hinner göra oss redo för babysim igen.
Så god natt på er!

Tyvärr blev detta en bildfattig dag men jag får väl försöka kompensera upp det imorgon :)


Jobbig natt med minnesförlust

Knoddas var ingen snäll bebis inatt... Han har gnällt och grejat hela tiden känns det som och ärligt talat har jag typ ingen aning om hur många gånger han käkade under natten för självklart väljer han att trilskas just en natt mamman är väldigt trött och inte vill något hellre än att få sova.
Hela familjen var i säng innan tio igår tror jag!!! Och vi alla hade somnat innan elva!!! Men just där när jag började sväva in i drömmarnas land tyckte knoddas att han sovit klart och behövde mat. Det är inget roligt att väckas just när man nästan helt somnat.
Vid fyra eller fem var han iallafall riktigt myssugen tydligen och ville bara kramas istället för att äta. Mysigt! Därefter fick han sova mellan oss och han slocknade då på två röda och sov till åtta tror jag. Men faktiskt att jag fick honom att somna om då igen för att sedan vakna vid tio. Tack bebis! Mamman behövde det efter den gnälliga natten.

Nu har han just sovit en sväng och vi ska göra oss redo för att åka till öppna tänkte jag. Lite bråttom nu till och med ser jag!


Allt roligt har ett slut

Dagarna nere i Linköping tillsammans med familjen har lidit till sitt slut. Vi sitter nu i bilen och styr hemåt. Vi har haft det bra och blivit bortskämda som vanligt.

I lördags förmiddag träffade vi Therese med familj inne i trädgårdsförening. Deras lille grabb fick busa av sig i lekparken innan vi intog lunch/fika och snackade lite skit. Albin satt i vagnen och tittade längtansfullt på barnen som lekte. Snart kan han också leka ute :)
Därefter gick vi upp till kyrkogården och tände ljus hos morfar och efter det åkte vi ut och tände ljus hos farmor och farfar också.
Sen åkte vi hem till mamma och pappa igen, trötta och frusna efter att ha varit ute i ruggvädret mer än halva dagen. Vi gick faktiskt upp och kröp ner i sängen hela familjen för att vila en stund innan middagen. Albin somnade gott och även pappan snarkade en stund. Men jag lyckades såklart inte somna...
Sedan kom moster, mormor Siv, moster Helen och bihang och vi käkade gott, busade med Albin, tjattrade och fikade.
Men faktiskt att Albin lades i säng vid sju och lät sig somna ganska lätt trots de två senaste dagarna med oreda i kvällsrutinen. Duktig kille!
Även vi kom i säng inte allt för sent och det var välbehövligt efter allt bilåkande och allt annat de senaste dagarna.

Idag stannade vi till hos moster och onkel Joel för en fika innan började färden hem. Dom tröttade ut Albin fullständigt så han somnade här i bilen innan vi ens kommit ut ur stan :) Så nu sover han sött.
Vi lyckades komma iväg tidigare än någonsin denna gång. Det är skönt att det slipper bli så jätte sent innan vi kommer hem. Vi har ju dessutom bilen full med massa saker som ska tas reda på där hemma sedan också :)


Albin 6 månader

Idag blir Albin hela sex månader redan! Detta halvår har gått i raketfart och jag hoppas innerligt att kommande halvår inte går fullt lika fort. Jag vill inte att vår lille bebis ska bli stor så fort. Men självklart är det enormt roligt att se hans utveckling och framsteg från dag till dag.

Albin kan nu vid sex månaders ålder sitta själv och riktigt stadigt faktiskt. Han drar sig lätt som plätt upp från liggande till stående om man sträcker fram händerna åt honom.
Han förflyttar sig själv när han ligger på golvet också. Antingen genom att rulla eller att dra/åla sig fram med hjälp av armarna. (ungefär samma stil som när man använder isdubbar.)
Sedan någon vecka tillbaka har han börjat bli mera klängig och lite mammig. Han vill gärna vara nära ansiktet och titta en djupt i ögonen för att sedan pussa en (eller rättare sagt bita:), gärna på näsan eller hakan. Kramas och pussas överlag är mysigt tycker han. Nya ansikten kan till en början vara lite otäckt och då vill han försäkra sig om att mamma eller pappa är nära :)
Och dra mamma i håret är VÄLIGT populärt.
Sitta eller ligga ner längre än nödvändigt är helt onödigt! Stå och hoppa är mycket bättre!
Snacka är roligt. Både högt och lågt. Han kan sitta ganska länge och pilla med någon sak och samtidigt hålla någon slags konversation med prylen :)
Att äta är något av det bästa som finns. Gröten ligger fortfarande högst på listan, följt av mosad banan och lite olika puréer. Små smakisar av mammas och pappas mat är även det spännande. Och självklart morsans gamla mjölk då. Nattetid tycks den vara utsökt god!
Det sovs i stort sett hela nätter. Från cirka 19-07 sover han i sin egen säng, med en till tre matstunder per natt.
Umgås med andra bebisar på tex. öppna förskolan eller på babysimmet är jätte spännande och roligt. Det är en social liten grabb tror vi bestämt :)
När pappa kommer hem från jobbet skiner han upp som en liten sol och blir överlycklig av att slippa se morsan bara.
Vara ute är något som gillas också. Att ligga i vagnen och titta på trädtopparna kan sysselsätta honom länge och nu när vi börjat använda sittdelen lite också så kan han ha bättre koll runt omkring, speciellt på hunden när vi är ute och promenerar :) Hunden har han koll på övrig tid också såklart och han är mysig att pilla på öronen.

Kort och gott så är grabben det bästa vi har och det finaste vi någonsin kunnat få! <3


Slappa är för töntar ;)

Här är det fullspäckat schema. Träffa vänner, besöka lekpark, tända ljus på gravarna och umgås med familjen.


Vilken fyndig dag

Vi är påväg hem nu. Det har varit en lång dag. Mycket bilåkande och traskande i affär, men ändå har Albin hållt uppe humöret och bara hängt med. Han har suttit i sin vagn och kikat, han har sovit lite ibland och åkt bärsele på mosters mage.
Men nästa gång jag åker då ska jag åka utan både barn och sambo. Tiden räcker ta mig tusan inte till, trots att man är där HELA dagen. Trängseln stjäl tid och köandet till tex. toaletten och när man ska äta.
Jag har känt mig stressad hela dagen för att hinna titta efter allt jag tänkt och jag hann väl typ nästan. Men kundvagnen lyckades jag fylla ändå och plånboken gapar ganska så tom ;) Men nu har vi bunkrat upp med kläder till Albin för förhoppningsvis ett halvår framöver. Dock är utbudet av kläder till de minsta väldigt begränsat. Tex. så fanns det ingen tomtedräkt mindre än strl. 74 och det hade han drunknat i nu till jul. Men nog sjutton fanns det tomteklänning från strl. 50 och uppåt. Orättvist!!!
Lite leksaker blev det också. Men inte mycket alls för oss. Mormor, morfar och moster köpte desto mer ;)
Gosiga filtar, nappar, flaskor och haklappar satsade jag mer på istället :)

Även jag hittade lite kläder, till och med två par byxor! Och så några tröjor och två(!) väskor med mera.

När vi kom ut till bilen fick Albin lite gröt innan vi började gasa hemåt. Så nu sover han här bredvid mätt och belåten. Jag ska nog också blunda lite nu.


Kärt återseende

Som ni vet åkte vi ner till Linköping igår. Mormor, morfar, moster och onkel var glada att se oss igen (mest Albin såklart), det var många veckor sedan sist nu tyvärr.
Bilresan gick bra. Skönt att åka en torsdagskväll istället för fredag som vi annars alltid gör. Att komma igenom Stockholm gick liksom lite smidigare då det "bara" var vanlig eftermiddags trafik.
Vi brummade på ända ner till efter Norrköping innan vi stannade. Då var jag och Peter hungriga och Albin lite grinig över att sitta fast i stolen. Vi stannade på Donken och åkte sedan den sista lilla biten.

När vi kom fram blev Albin lite överrumplad av alla ansikten han inte sett på länge samt att han var ganska så trött. Men efter att ha suttit i mammas knä en stund och spanat in dom andra släppte blygheten fort! Då blev det tjo och tjim på honom, trots att klockan var lååångt efter hans egentliga sovtid. Efter lite bus, gos och gröt somnade han gott och faktiskt relativt lätt också. Klockan hann ju bli tio innan han var i säng så jag hoppades att han kanske skulle kunna sova utan att äta ända till klockan skulle ringa vid fem. Men icke! Han hann vakna och äta både vid halv två och fyra. Därefter lyckades jag inte somna om, så detta blir en lång dag för mig :)

Men nu är vi som sagt påväg. Vi närmar oss Jönköping nu, i blött, grått och trist väder som resesällskap.


På't igen

Nu är vi påväg igen.

Ullared, here we come!


26 veckor idag!


Tut tut!


Vi är på gång!

Vi lämnar ett halvt stormande Roslagen bakom oss och styr mot söder för väntande äventyr imorgon! :)


Alla djuren samlade

Som ni säkert förstår håller jag på att arbeta ihop till en bondgård :) Just nu pågår arbetet för fullt med att bygga upp ladan.


RSS 2.0