Mörkret stjäl orken

Eftermiddagarna och kvällarna har blivit så händelselösa och trötta. Mörkret som kommer allt tidigare för var dag som går suger orken ur en framåt tidiga kvällen. Inget annat än middag, lite bus och lek och sedan tv bjuds det på här.
Usch vad mörker är deppigt!!!

Packandet är nästan färdigt inför imorgon. Skönt!
Blev ju lite ändrade planer nu ikväll också. Egentligen skulle ju inte jycken följt med oss ner denna gång, utan han skulle tillbringat helgen här med farmor. Men nu ordnade sig med hundvakt nere i Linköping på fredag då vi far till Ullared, så då får han följa med oss imorgon. Mormor Siv och Onkel Joel är det som ska underhålla yrvädret :) Det känns skönt att slippa lämna honom hemma imorgon när vi far. Han har ju sett idag att våra väskor står framme och han vet vad det innebär. Dessutom skulle han fått sova ensam här i huset natten till fredag också vilket inte skulle varit så jätte poppis. Men det hade fungerat det också.

Nu är det dags för mig att göra som mina tre pojkar- snarka lite.


Vissa har det bättre än andra


Varför vara som alla andra?

Vid åtta hade Knoddas fått nog av att vi låg kvar i sängen och drog oss. Han ville gå upp och äta gröt! Sagt och gjort. Han mumsade i sig sin gröt med katrinplommonpuré och efter det lät han sin mamma äta lite frukost också. Men efter det tog krafterna slut för den lille och han slocknade. Han sov och sov och sov och sov. Från typ nio till elva!!! Jag var nog inne för att se att han fortfarande andades fyrahundra gånger eller nått :)
Tillslut vaknade han och det med ett stort leende på läpparna!
Jag antar att han idag tog igen sig lite från igår.
Vår simfröken sa igår innan vi gick att vi inte skulle bli förvånade eller rädda om våra barn sov typ resten av dagen efter allt badande. Vad skönt tänkte jag, äntligen kanske han somna relativt ovaggad när vi kommer hem. Jo tjena! Visst somnade han, men inte direkt busenkelt och inte heller sov han länge när han väl lät sig somna. Jag hann nätt och jämt äta upp mina keso knäckisar innan jag hörde honom vakna.
Det är bara att konstatera- vår grabb är inte som andra barn ;)


Nu har herrn tuttat lite och är på bushumör igen. Dessutom ska vi börja packa lite. Imorgon eftermiddag styr vi ju ner mot Linköping för att sedan på fredag styra vidare mot Ullared!
Så idag kommer tvättmaskinen snurra för fullt så vi har något att packa :)
Dags att hänga första omgången nu!


Busa med mig mamma!


Brandövning

Idag lagade jag wokade grönsaker med lövbiff och nudlar till middag. Dessvärre både smakade och luktade det ladugård! Jag fick kväljningar... Haha. Vetifan hur jag lyckades med det?

Annars har eftermiddagen och kvällen varit lugn. Inte hänt något alls mer än att vi fick höra att brandvarnaren fungerar som den ska. Det rök in lite förut... Men det är bra! Då vet vi att den fyller sin funktion :)


Svårslaget!

Knäcke, keso, avokado och örtsalt.


Babysim

Nu är vi hemma igen efter första lektionen babysim och det gick toppen!
Så fort Albin fick se bassängen med allt vatten började han sprattla med benen. I vattnet var han som en fisk och det var svårt ibland att inte tappa greppet om honom. Ett par gånger lyckades han komma lite för långt ner i vattnet med huvudet och fick vatten i ögon och mun. Men han hostade eller blinkade lite och så var han fit for faight igen!
Så det verkar ju bli en hit det här.
Sju lektioner till i nybörjarkursen.


Man kan vara två vuxna per barn med i vattnet, så vill någon följa med oss någon gång är det bara att hojta till! :)


Redo att simma!


Man tackar

Knoddas gav mig sovmorgon ända till åtta imorse. Tack! Då vaknade jag av att han låg och snackade med sig själv och när jag tittar dit ser jag två ögon sticka upp ovanför spjälskyddet :)
Under natten åt han "bara" vid halv två och runt fem någon gång.

Nu är vi redo här i hallen för att snart åka iväg. Jag hoppas han hinner somna iallafall några minuter på den kvarten det tar att köra dit. Det börjar redan tröttgnällas här nämligen... Blir spännande det här ;)


Vi är laddade och klara

Nu har vi laddat upp med en ordentlig grötfrukost innan vi nu snart far mot badhuset.

Precis när jag tagit andra kortet fick han tag i tallriken. Skeden fick han ett järngrepp om och ville INTE släppa. Tallriken lyckades jag rädda halvvägs ner på golvet :)


Härliga säng

Nu har jag stängt butiken för idag och bäddat ner mig. Jag är tröttast i världen och mitt humör har varit i botten hela kvällen.
Men imorgon vaknar vi till en ny dag med nya krafter och dessutom ska vi ju på första lektionen med babysim. Mycket spännande! Väskorna står packade i hallen. Det börjar ju redan klockan elva! Men eftersom Albin inte gillar sovmorgnar längre så hinner vi nog dit gott och väl.

Blir spännande nu att se hur denna natt blir... Sedan i lördagskväll, då han absolut inte ville somna så har ju sömnen kommit lite på sniskan. Dessutom har omställningen till den där jäkla vintertiden bidragit också!
Igår sov han iallafall innan klockan halv nio. Men han vaknade istället redan innan klockan ett och ville äta. Sedan vid fyra och därefter vid sju.
Idag somnade han redan vid halv åtta, så kanske att våran gamla inarbetade kvällsrutin passar herrn igen :)

God natt


En dålig morsa

Min bägare rann över med råge förut. Jag tappade tålamodet helt och lät Albin ligga och skrika ensam...

En stund innan fyra kom Albin och jag hem efter att ha varit på öppna och därefter handlat.
Albin var super trött och gnällig. Han har varit lite gnällig och klängig hela dagen, till och med under sångstunden på öppna som han annars älskar.
Jag var också trött när vi kom hem och framför allt VRÅLhungrig, ville inget hellre än att få sätta igång med middagen. Men som sagt, ungen gnällde på som sjutton och jag höll på att tappa öronen när jag slängde in allt vi handlat i kylen samtidigt som hunden var överlycklig att vi kommit hem och pockade på min uppmärksamhet även han genom att skälla och följa efter mig som en svans. Albin fick lite puré och det tystade honom en sekund typ. Försökte söva honom i spjälisen, men det var lönlöst. Gav bröstet men inte heller det passade. Körde vagnen över tröskeln i hallen vilket fungerade så länge vagnen rörde på sig.
Hunden fortsatte med att psyka mig och gnällde och skällde... Min mage och kropp skrek efter mat! Då lämnade jag honom där i vagnen skrikande. Jag började med maten och tänkte att tillslut skriker han sig trött. Men icke! Jag hann steka köttfärsen och såsa till den utan att ungen tröttnade på sitt usla humör. Men när jag därefter började rulla vagnen igen slocknade han typ omedelbart och jag började andas igen och sluta se rött.

När Peter kom hem en stund senare stängde jag in mig i sovrummet och drog täcket över huvudet en stund. Det var SKÖNT!
När sedan maten var intagen kände jag mig nästan som en människa igen samt att ungen med det usla humöret hade vaknat upp på rätt sida och var en glad bebis igen <3


Ja, jag blev en usel morsa där en stund och lät min bebis ligga och skrika ensam medan jag bara tänkte på mig själv.
Är det nu jag skulle få dåligt samvete för att jag inte försökte trösta honom istället?
Men faktum är att jag känner inget dåligt samvete eller att jag agerade dålig morsa. Det var rätt att göra som jag gjorde och jag tror inte han får men för livet av att inte blivit tröstad där och då.


Ibland...

.... kommer det sådana där jobbiga och tunga tankar. Dom sköljer över en utan förvarning och man får se sig själv besegrad.


Lets go!

Nu drar vi till öppna!

(mitt överdrivna smajl är för att få Albins uppmärksamhet :)


Sova frukostluren

Här har vi varit vakna sedan sju och uppe sedan åtta. Det hör nu mer till ovanligheten att knoddas behagar somna om en stund igen efter att han vaknar där runt sex-sju.
Inget jag är lycklig över direkt. Den där extra timman man fått sova på morgonen har varit guld värd! Nu tycks det ju dock vara slut på den lyxen. Men jag är glad att han inte vill gå upp klockan fem :) än...

Efter att han fått sin grötfrukost med banan till efterrätt passade det alldeles utmärkt att sova en stund till. Och det gör han fortfarande, cirka en och en halvtimme senare.
Jag har ätit frukost, vikt tvätt, tvättat en maskin tvätt och nu snurrar den tumlaren. Sedan har jag suttit och virkat en stund, tagit hand om lite disk och sminkat mig.
Jycken ligger och väntar på promenaden och tycker att den där lille gaphalsen ska vakna nu :)

Idag hade jag tänkt att vi ska åka in till öppna. Vi var ju ej där förra veckan eftersom jag mådde lite halvrisigt, så Albin längtar nog efter sångstunden och träffa lite polare.


Ta dig i brasan ;)

Myser framför brasan medan vi väntar på maten hos farmor.


Hela familjen har rastats ordentligt

Vi gav oss ut på långpromenad nu på eftermiddagen.
Albin fick inviga sittdelen till vagnen. Vad han tyckte om det är svårt att säga. Han var en Mr Stoneface de första fem kilometrarna. Haha

Det var skönt att vara ute och gå en ordentlig runda! Vi hittade många saker att titta på lite här och var ute i skogen :)

Nu är vi alla trötta och möra. Men det stoppar oss inte för att åka till farmor på Langosbjudning! Mums! Vi är jätte hungriga :D


Äta är gott och roligt!

I takt med att Albin fått smaka och äta på annat än bara morsans gamla mjölk så har intresset för att amma minskat mer och mer. Jag kan nästan räkna på en hand de gånger han ammar under en dag.
På morgonen/förmiddagen får han cirka 2-3 msk gröt. Mitt på dagen någon gång får han ibland lite mosad banan eller fruktpuré. Till kvällen får han gröt igen, oftast i samma veva som vi äter vår kvällsmat. Han brukar då också få smaka lite av vår mat eller få en av hans smakisar.
Där i mellan ammas det, men som sagt inte så ofta. Han har inte tid längre att ligga ner för att äta, det är tråkigt och han har inte koll på allt som kan hända runt omkring då.
Det är skönt att det inte bara är jag som kan stilla hans hunger nu längre. Nu kan ju pappa fixa så grabben blir mätt också! Jag och Albin är inte så bundna till varandra längre helt enkelt.
Det är jätte skönt att jag kan känna mig lite "friare" och kan faktiskt åka iväg för att handla själv utan att behöva kämpa med att pumpa ur en skvätt mjölk så det finns OM grabben skulle bli hungrig den stunden jag är borta.
Men samtidigt känns det lite tomt också, att vi inte längre har alla de där mysiga stunderna och "pauserna" titt som tätt varje dag som man har när man ammar. Åter igen bevis på att liten blir stor!

Jag vet inte hur många gånger jag känt mig frustrerad, låst och trött på allt ammande de här senaste snart sex månaderna. Och nu när det trappas ner och jag "slipper" det mer och mer, ja då är jag inte nöjd för det utan saknar det istället. Man kan ju undra hur man är funtad i skallen egentligen. Att aldrig vara nöjd.

Men det viktigaste som finns nu är att Albin är nöjd och mår bra! Vilket han verkar vara. Han gapar glatt för allt vi lagt på skeden och för mot hans mun. Minen kan ibland avslöja hans upplevelse av smaken men aldrig att han ger upp och slutar äta. Nej då, han gapar och käkar på tills hans smaklökar vant sig vid den nya smaksensationen.

Nu väntar jag bara på att amningen ska bli lika ointressant på natten som det är på dagen. Tyvärr verkar vägen dit lång, för ingenting går upp mot tuttande när man vaknar på natten och inte kan somna om! <3


En huligan har flyttat in hos oss

Vilken underbar natt Albin bjöd sina föräldrar på.
Eller inte...

Efter tio någon gång lyckades pappan äntligen få den lille herrn att somna.
Innan klockan var två var han vaken igen och skulle minsann inte somna om utan matpåfyllning. Därefter sov han väldigt oroligt till fyra tror jag. Jag vet inte hur många gånger jag vaknade av hans knorrande. Efter mera mat vid fyra sov/knorrade han till sex kanske. Då fick vi nog och han fick lägga sig mellan oss, tänkte att han kunde ligga och amma och somna av det. Gick väl sådär... Vid sju snåret var huliganen klar vaken och pucklade på både på sin mamma och pappa. Då fick vi tillslut nog och gick upp istället.
Så här är vi trötta idag! Men oj vad saker vi hunnit med att göra och klockan är inte ens tolv ännu.


Sova är för mesar

Vi har en piggelin kille här ikväll. Nu har han varit upp i nästan tre timmar övertid. Våra otaliga försök till nattning har varit lönlösa.
Men han är ju på bra humör iallafall :)


Hemfärd

Nu styr vi hemåt med fullmånen som sällskap. Det blev en heldag borta.
Jycken har varit hos Jessica och haft det bra. Han är helt slutkörd och sover där bak. Stadsluften tog musten ur honom :)
Albin har hållt sig på bra humör hela dagen. Helt otroligt med tanke på att han bara sov en liten stund innan vi åkte hemifrån vid elva. Han hade fullt sjå att först kolla in allt i barnaffären, halvliggandes i en sulky och sedan underhålla alla på kalaset. Behöver jag nämna att han charmade in sig hos varenda kotte? :) Men efter tre timmars kalasande lyckades han tillslut somna på mitt bröst. Mysigt då det aldrig händer längre typ :)
Nu sover han igen där bak i bilen hållandes farfar i handen.


Stockholm

Vi är inpackade i bilen och styr in mot stora staden. Kalas står på schemat idag men först ska vi till Barnenshus och kolla in ny bilstol till Albin och badbyxor till honom. På tisdag börjar babysimmet! :)
Än är det ingen jätte panik med ny bilstol, men det är bra att ligga lite före och se vad som finns.


Omöjlig unge

Lugn eftermiddag och kväll här hemma. På dagen var vi in till Norrtälje en sväng och fixade lite saker.
Albin blev övertrött tidigare ikväll så han var helt omöjlig där ett tag. Första gången på jätte jätte länge som han blev sådär omöjlig. Men med lite gröt i magen och pyjamas på så somnade han tillslut, nästan en hel timme tidigare än vanligt.

Det får räcka för nu :)


Bjussar på en fin bild från när jag och jycken var ute tidigare. Himlen var helt rosa. Jätte fint!


Emma x 2 har nu gjort entré i huset

Titta vilka skönheter som har flyttat in hör hos oss!!! =D

Helt ärligt så ser dom ut som nya! Inte en skråma på klädseln.
Inte den snyggaste klädseln direkt kanske men i och med att det är orginalklädseln från 40-talet troligtvis, så väger det över :)

Dom är inte enbart bedårande att titta på utan man sitter även ruskigt skönt i dom!

Jag är KÄR! <3
Sorry Peter ;)


Första snön

Det är numer rutin att jag varje morgon väcks av att bli dragen i håret. Men idag från gicks dessa rutiner en gnutta och jag väcktes istället av att bli skallad. AJ!

Vi har alla varit uppe i ett par timmar, ätit frukost och lite så och nu är det tydligen dags för Albin att sova en liten stund. Det hörs på hans tonläge om man säger så :)
Så det är just vad jag försöker med. Han får snurra runt lite på egenhand nu först innan det är lönt för mig att hjälpa till.

När vi satt och åt frukost började det snöa. Små små flingor yrde runt. Så nu har Albin fått se sin första snö ;)
Peter har precis gått ut för att byta däck. Skönt att bägge bilarna sedan är redo för vinterns elände!


Klämmigt

Tidigare ikväll var vi och hämtade hem mina två Emmor. Vilka skönheter! Verkligen jätte fint skick och i stort sett oanvända. Ni ska få se dom imorgon, dom ligger kvar ute i bilen.

Vi körde latmans mat idag. Två pizzor fick följa med oss hem också. Det var väldigt gott. Albin satt med vid matbordet när vi åt och han förde ett jäkla liv när han inte fick något att äta. Stackarn! Men idag har han enbart fått tutta. Han har nämligen inte skött magen på nästan en vecka. Men idag har han äntligen lyckats lite. Han satt och stånkade och stönade i en halvtimme typ och spred en hemsk odör runt om sig.
Förra helgen fick han testa potatis och palsternackspuré för första gången och det gillades. Så han åt upp hela burken (delad på två dagar i omgångar). Därav är han trög i magen tror jag, just därför att det var helt ny mat för honom.
Så idag har det enbart serverats tutte för honom och det har han accepterat bra, förutom då han satt med vid bordet när vi åt. Men han förlät oss fort :)


Tydligen har det varit och är snöstorm ute på vissa håll. Här i trakterna också men inte ute hos oss. Än så länge blåser det bara och någon enstaka minusgrad.
Imorgon åker vinterdäcken på även på Saaben!


En snögubbe är född!

Jag har smygstartat med lite julpyssel. Ikväll föddes Herr snögubbe :)


Mitt senaste alster

Idag har jag experimenterat och komponerat ihop detta fodral. Perfekt att ha tex. virknålar och pennor i!


Frukost

Vilken fin förmiddag det är! Solen strålar, vindstilla, någon minusgrad och frosten ligger kvar på marken.
Jag fick vårkänslor nu när vi var ute.

Jag kände nu när jag satte mig med frukosten att jag har en jävla huvudvärk dagen till ära. Hoppas den släpper och mitt humör kan stiga lite. KAFFE!

Innan vi gick ut kollade jag igenom Albins kläder och kom fram till att han nog har en komplett garderob i storlek 68, men efter det är det tomt. Förutom två par byxor och två tröjor i 74.
Så nu vet ni vad han vill ha i julklapp ;)

Jag fick en kommentar igår om att vi fortfarande inte börjat med 68. Och jag är lika förundrad över det jag också. Jag vet att de flesta jämnåriga i tex. föräldragruppen redan vuxit i 74 och Albin kan utan problem ha 62 och till och med att han faktiskt har några kläder med 56 ännu! Jag har tom. frågat på BVC om han är liten, men nej det är han tydligen inte.
Han kanske sprider ut hullet över hela kroppen? :)

Nu ska jag äta färdigt innan Albin vaknar igen där ute i vagnen.


Ett instabilt monster

Ikväll är jag i säng i lite bättre tid.
Blir en ensam natt igen. Peter hade sovit så gott i eget rum att han stängde in sig där även ikväll.

Citat: Fan vad jävla utvilad jag var imorse! slut citat.

Shit vilket instabilt humör jag haft ikväll.
Först var jag förbannad, sedan bölade jag, därefter blev jag lycklig och tillsist fick sig Peter en skopa ovett för att han inte förstod att bullarna jag tagit fram och micrat var till honom också. Allt detta inom loppet av någon timme. Då kom jag fram till att jag nog har en släng av lite PMS. Haha.

Imorgon ska jag rota fram vantar och mössor. Det är högtid att sätta på sig vantar kände jag både idag och igår. Mössa har jag haft på mig (behöver ju inte ens borsta håret innan jag går ut då på förmiddagen :) men min rosa favvo mössa har jag inte lyckats hitta i röran ännu.
Jag ska också kolla igenom lådan med Albins klädlager med kommande storlekar. Vi har börjat lite smått med storlek 68 nu och jag måste se vad vi har undan stoppat. Om jag inte minns helt fel så börjar nog klädlagret sina med kommande storlekar (lådan med urvuxna kläder växer däremot) och vi bör kanske börja samla på oss lite. Så av en händelse ska vi ju ner en tur till Ullared nästa vecka. Vilken tur va? ;)


Emma min sköna

Just nu är jag lyckligast i världen!!! Imorgon eftermiddag ska jag hämta hem två styckna Emma fåtöljer!!!
Jag har suktat efter dessa fåtöljer i många år men aldrig haft plats för dem innan. För en vecka sedan la en kvinna ut en annons om två fåtöljer på Facebook, 1800 kr ville hon ha. Oj vad sugen jag blev men tyckte det var mycket pengar (var egentligen väldigt billigt med tanke på det fina skicket). Sedan dess har jag inte kunnat sluta tänka på dom men inte heller hittat annonsen igen.
Igår la jag in en annons och efterlyste kvinnan med fåtöljerna. Idag la hon upp annonsen igen och hade dessutom sänkt till 1400 kr. Jag mailar henne och säger att jag ger 1000 kr och hämtar dem imorgon. Till min förvåning god tog hon mitt erbjudande! :)
Oj så glad jag är! Äntligen har jag (snart) mina två Emma fåtöljer som jag i så många år drömt om.
Dessutom verkar dom vara i fullt användbart skick. Kanske inte världens snyggaste klädsel, men va fan. Till det priset ska jag vara mer än nöjd. Oftast säljs dom i uselt skick och i stort behov av renovering och tapetsering= ännu mer kostnad. Jag kan troligtvis ha mina framme och skryta med så fort jag kommer hem med dem =D


God förmiddag

Här är det just nu lite matstund för den lille och jycken följde med farfar till brevlådan.
Idag har jag varken ont i halsen eller huvudet. Skönt att det inte blev värre än så men samtidigt irriterande att det aldrig bryter ut ordentligt på mig. Känns som jag skulle behöva lite feber och vara sjuk på "riktigt" för att rensa ur kroppen istället för att må halvdassigt ett par dagar flera gånger. Det är över ett år sedan nu jag var sjuk på "riktigt".

Jag och Albin klarade oss bra ensamma inatt. Det var faktiskt skönt att kunna breda ut sig i sängen och att slippa ha ett knä i ryggen :)
Imorse väcktes jag av en skogstokig hund. Han for runt och skällde och morrade som en galning. Antagligen hade han väl vittring på något djur ute eller också hade han bara lite tuppjuck. Men jag orkade inte gå upp och jaga fatt på honom så jag spelade sovande och tänkte Peter skulle ta tag i saken. Men inget hände mer än att hunden fortsatte att vara jätte arg och låta stor. Då kollar jag på klockan och ser att den är redan tio över sex, alltså är Peter inte hemma utan han har åkt till jobbet och kan därav inte ryta i åt hunden. Jag fick så snällt gå upp själv för att få tyst på byrackarn.
Man blir ju så lurad och tidsvill när det nu är så mörkt på morgnarna.

Tack förresten för alla fina ord om mina alster! :)

Nu har knoddas tappat tålamodet där nere på golvet.
Fast nu kom jycken och satte nosen i ansiktet på honom så det blev nu tyst :)


Ingen trängsel inatt

Så, nu är jag också äntligen i säng precis som alla andra här i huset. Usch, jag har tappat disciplinen på mig själv fullständigt vad gäller att gå och lägga sig i bra tid på kvällarna. Skärpning! Jag vet ju hur jäkla trött jag är på morgonen sedan.

Jag ligger helt ensam, mitt i vår säng och små fryser lite. Peter har bäddat ner sig inne i gästrummet inatt. Stackars mig :( Men jag får väl unna honom det då jag bäddade ner mig där inne åter igen natten till i lördags. Man sover faktiskt gott där inne :)

Nu ska jag sussa ikapp med Albin tänkte jag.

Morsning


Kockat

Jag har nu gjort första omgången med smakis portioner till Albin och fryst in. Fisk, potatis och farmors morötter blev det :)


Vackert!

Min julros blommor så fint!


No hands!


Orättvist

Albin hoppar i gungan och jag rensar svamp.
Undrar vem som har roligast?


Det senaste alstret

En blå traktor. Som farfars :)


Ny dag igen

Här är det fortsatt ond hals och tungt huvud.
Albin har somnat om här bredvid mig efter att ha levt rövare en stund :)
Natten följde de gamla mönstrens, tyvärr. Käk vid elva, tre och halv sex. Jag försökte lite halvhjärtat där vid tre att distrahera och söva om, men mitt tålamod fanns inte alls så jag gav upp efter en stund och lät honom äta. Efter det somnade han om efter en stund, om än lite oroligt och sov till sju cirka.
Bättre lycka nästa gång :)

Jag ska läsa lite nu medan han sover en liten stund.


Av någon anledning har Albin fått som vana att börja sova som Pippi Långstrump på nätterna, med huvudet i fotändan av sängen.
Han ålar sig runt på egenhand och man hittar honom inte där han borde ligga.
Haha. Vår lille toker!


Vi skolkar

Vi skippade öppna förskolan idag. Jag mår inget vidare. Huvudvärk, ond hals och känner mig lite febrig i kroppen fast utan feber.
Men det går ingen direkt nöd på oss här hemma. Just nu ligger vi på golvet och leker.

Hur var natten då?
Jo den var helt okej. Han vaknade första gången runt tolv och började böka lite. Jag hade inte somnat riktigt så han fick tutta då och åt ordentligt. Eftersom han inte var så värst intresserad att tutta när han la sig så var det skönt både för honom och mig att han åt då. Efter det somnade både han och jag och sov till straxt efter fem! Dags för lite tutte och sedan sova vidare. Därefter vaknade han vid sju igen och var piggelin. Då fick han komma över till mig och stoja runt. Efter mycket om och men fick jag honom att somna igen vid nio ungefär och då sov vi båda till halv elva. Skööönt! :)
Så jag tycker natten var helt okej! Underbart att slippa käket där vid två/tre. Så länge vi kan sova över det är jag mer än nöjd.


Kopplar av med en bra bok


Skål!

Att ha en egen mugg med dricka vid matbordet är jätte roligt!
Fast det leks mer med den än vad det dricks :)


Bättre utsikt

Vi körde lite wild and crazy på tillbaka vägen på promenaden idag. Jag fällde upp ryggen i liggdelen så han fick halvsitta upp. Där satt han som ett tänd ljus och följde jycken med blicken hela vägen hem.
Jag kunde inte låta bli att prova :)


Att försöka avvänja nattätandet

Här kommer tipsen jag fått för att försöka avvänja nattätandet.

Detta gäller oss som ammar.
Om bebis vaknar på natten och inte kan somna om på egenhand är det bästa om pappan kan försöka lugna och söva om bebisen. Bebis vet att pappan inte kan erbjuda någon mat eller tuttande och kan förhoppningsvis somna om igen istället för att frestas av mammas tuttar :) Men eftersom pappan oftast jobbar och behöver all sömn som ges nattetid är ju denna taktik inte hållbar hela veckorna, men man kan prova under helger.

Ett annat tips var att när bebis vaknar på natten och vill tutta/äta är att försöka få han/hon på andra tankar och försöka söva om igen. Troligtvis blir det ett himla gap och skrik om inget käk erbjuds, lyft isåfall upp bebis eller vänd på honom/henne tex. Försök alltså att bryta av situationen så att bebis kommer av sig i det dåliga humöret och försök sedan att söva om igen.

Många stora portioner tålamod krävs alltså! :)


Härom natten körde jag på det där med att försöka distrahera.
Albin vaknade vid tre och började gny och knorra. Jag satte in nappen och klappade på rumpan gång på gång. Vände lite på honom och smekte honom på armen bl.a. En timme klarade jag innan han började skrika hysteriskt. Då lyfte jag upp honom och satt och vaggade honom i knät en stund, han tystnade och nöjde sig fint med att bara tutta på nappen. Jag försökte lägga tillbaka honom i sin säng men då blev det panik och det fanns liksom inget hejd på det. Så då fick det bli bröstet ändå.
Men jag är ändå nöjd med situationen för att vara första försöket/natten. Jag lyckades förskjuta ätandet med lite mer än en timme :)


En bebis i den här åldern klarar sig utan mat i åtta timmar utan att det går någon nöd på dem. Oftast är dess nattätande en orsak till att få lite närhet eller att han/hon har svårt att somna om själv tex.
Det stämmer väldigt bra in på Albin! För det är väldigt sällan han hinner äta "färdigt" innan han somnar vid bröstet.

Ju mer "vanlig" mat bebisen börjar äta dagtid ju mindre mat kommer han/hon kräva nattetid. Oftast hjälper det inte att ge en rejäl portion gröt just innan läggdags, utan vad och hur mycket bebis åt under dagen spelar roll.
Det har jag också märkt skillnad på hos Albin nu. I helgen har han fått "riktig" mat tre gånger om dagen istället för två och nu de två sista nätterna har han sovit nonstop från klockan sju/halv åtta till klockan tre eller till och med halv sex imorse! :) (natten då han sov sju till tre fick han mat med en gång utan att försöka distrahera och söva om. Det hade ju redan gått så många timmar då.) Men aj aj för mina sprängfyllda tuttar säger jag bara!
Jag hoppas och tror att hans ändrade nattvanor har med dagens intag av mat att göra, så vi kör på såhär och ser om det håller i sig. *peppar peppar*


Fluffy


Jackpot

Vi drog med oss farmor ut till skogen för att förhoppningsvis hitta lite trattisar. Lite blev dock fel ordval då vi hittade hur mycket som helst! Korgen fylldes snabbt med både gula kantareller och trattisar.
Albin hängde på pappas mage och kikade på alla träd som fanns i skogen. Nöjd från början till slut.

Det var lite blött och lerigt bitvis så jycken slängdes i badet så fort vi kom hem! Inte jätte uppskattat precis. Men oj vilken ren och fin jycke vi har nu! :) Till och med tänderna lyckades jag borsta lite. Han fönades torr och titulerar nu mer under namnet Fluffy!

Vi har nu intagit middagen och jag har lagt mig på soffan. Känner mig inte helt hundra i kroppen, känningar i halsen och en trötthets känsla. Vi får se vad det leder till...


Dumma tanke

Farmor kommer till oss idag så jag fick för mig att jag skulle slänga ihop en sockerkaka så vi kan bjuda på lite fika. När jag står där och vevar med elvispen så slår mig tanken att elvispen har hållt och fungerat länge. Jag köpte den när jag flyttade hemifrån för nio(!) år sedan och det är bara någon billig skit men ändå har den hängt med såhär länge.
Några sekunder efter jag tänkte det smäller det liksom till i den och börjar sedan tjuta som en cirkelsåg typ.... Då stängde jag av makapären!
Fortsatte vispandet förhand, så det blir spännande att se hur luftig kakan blir ;)

Så nu står det elvisp på inköpslistan.


(är det verkligen nio år sedan jag flyttade hemifrån? Shit vad tiden går och vad gammal jag är i så fall!!!
Men jag har ju hunnit testat på att bo på lite olika platser i Sverige under den tiden. Vidgat mina vyer så att säga :) Inte trodde jag att jag skulle fastna i lilla Norrtälje! ;)


Söndags slapp


Bra arbetsfördelning

Två av mina killar donar i köket med middagen. Jag och min fyrbenta kille slappar i soffan. Skön arbetsfördelning! :)


Ser ni att hundmatstunnan får agera tippskydd bak på Albins stol. Han far och flänger som en vilde där i stolen så att den lättar från golvet.
Han ser verkligen till att mammas och pappas hjärta redan sitter i halsgropen!


Vad göra?

Nu är melodikrysset löst. Idag var det lätt som en plätt :)

Dagen är grå och regnigt så vi håller oss nog inne skulle jag tro. Det blir nog en dag med tvättande, städande och pysslande här hemma.
Peter och jycken åkte precis iväg till brädgården för att köpa hem en front till diskmaskinen. Det blir lite provisoriskt fixat tills vi kan dra igång med riktiga köksrenoveringen.


God morgon lördag

Den här lilla skiten har hållt oss vakna sedan sju imorse. Ingen sovmorgon här inte.


Den envisa pappan

Denna kväll bjöd Albin pappan på en ordentlig match vid nattningen. Herregud vad han vrålade! Men pappan bet ihop och höll ut och gick segrande ur matchen.
Är helt hundra på att det är tänderna som börjat spöka nu.


Började också med att försöka vänja av med nattätandet natten till idag. Gick väl inte sådär super bra men med tanke på att det var första gången är jag hyfsat stolt med resultatet ändå :)
Jag blev ombedd att dela med mig av "knepen" och tipsen jag fick igår. Det ska jag göra, en annan dag.

Nu fortsätter fredagsmyset i soffan och kanske eventuellt lite mer virkning ;)


Ingen risk med dödtid här inte framöver :)

Dagens utflykt var klockren! Kan varmt rekommendera syfestivalen till alla er pyssliga. Det fanns typ allt som hör pyssel till. Virkning, stickning, broderi, sömnad, smyckestillverkning, klippa och klistra och mycket mer.
Jag kom hem med ett par nya garner, virknålar, mönster, pärlor och en härligt färgstark body till Albin. Självklart insöps det inspiration och idéer också. Vi skulle kunnat köpa på oss hur mycket mer som helst, men tack och lov insåg vi att vi har saker att pyssla med hela hösten och vintern nu. Jag skulle behöva ta lite semester från mammaledigheten tror jag ;)
Suget efter att ha symaskin och lite mer kunskap om sömnad späddes på rejält när man såg alla härliga tyger. Speciellt alla mysiga barntyger som finns!

Albin trivdes även han, höll uppe humöret 98% av tiden och tyckte det var skit kul med massa folk att titta på. Trots att dagen blev lång, åkte hemifrån vid tio i förmiddags och kom hem efter fem så gick det så bra så att ha honom med <3

Tror nog att den lille grabben längtar efter att få åka vagn sittandes och kunna se sig omkring.
Vi är bra sugna på att testa men jag är rädd för att han får blodadtand och sedan vägrar ligga ner i vagnen om han får provsitta.
Det är fortfarande så skönt och enkelt att bara kunna stoppa ner honom i vagnen och dessutom är det typ helt omöjligt att få honom att somna dagtid om han inte får ligga i vagnen och skumpa. Det är ju endast magläge som fungerar för honom också... Så länge han inte kan sätta sig upp på egenhand så behåller vi nog liggdelen.

Peter hämtade hem diskmaskinen idag och kopplade in den. Nu är den provkörd och redo att börja arbeta :)


Less

Knoddas ledsnade på att kolla på garner, pärlor och allt annat som vi tjejer tycker om att titta på :)


Paus

Fikapaus på symässan!


Trägen vinner

Albin och jag hade en ordentlig fight vid nattningen. Vi började vid halv åtta och cirka halv tio gick jag äntligen vinnande ur striden, bortsett från en liten lekpaus då mitt tålamod var slut.
Tack och lov är det första gången det varit såhär kämpigt. Men nu sover han gott.

Föräldraträffen var ganska givande idag, gick därifrån med lite tips på hur man kan försöka slippa nattätandet. Så nu ska vi öva :)

Trött som sjutton har jag varit idag och lite smyghuvudvärk. Borde gå och lägga mig nu, men känner att jag behöver sitta här i soffan helt ensam en stund och samla mig lite.


Ett ögonblick att minnas

Förhoppningsvis och troligtvis sista gången man står och diskar upp dagens disk förhand!


Man sover skönt ute!


Nya tillskotten

Dessa filurer har sysselsatt mig i ett par veckor nu :)


Hej

God morgon! Här har vi just sagt hej då till pappan som brummat iväg till jobbet. Skönt för honom att det är vår fredag idag! :)

Jag och Albin ska på föräldraträff i eftermiddag. Mat och säkerhet står på schemat. Spännande!

Igår beställdes diskmaskinen. Vi lyckades bestämma oss för en till slut :) Imorgon kan vi hämta den! Herregud vad skönt att ha diskmaskin igen efter typ ett och ett halvt år utan! :)

Just ja! Ska ju iväg på syfestival/mässa imorgon också. Ska bli himla kul och jag är laddad till tusen för att insupa ny inspiration och nya idéer. Jag känner att det är dags att börja ett nytt kapitel i min virknings värld :)


Tidig kväll för vissa

Grabben sover redan och klockan är bara sju! Han har varit trött hela dagen. Känns inte som jag gjort annat än sövt honom idag gång på gång.
Jag gissar på att det är tänderna som spökar och att det är därför nätterna är lite jobbiga för honom. Men än känner vi inte av några små gaddar :)


Kan såhär små barn drömma typ mardrömmar?
Det händer flera gånger per natt att han vaknar med ett illtjut och är ledsen, precis som att han är rädd eller skrämd.


Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan mysa ner mig i soffan på riktigt!


Kan på egenhand

Busfröt har underhållt sig själv på golvet i en halvtimme snart. Jag har kunnat sitta i soffan och bara titta på :)


Som vanligt

Jag sitter på pallen i hallen och drar barnvagn över tröskeln. Herrn i vagnen ligger och gnyr lite för sig själv. Trots att han somnade under vår morgonpromenad och fortsatte sova hemma på trappan blev han sovnödig nu igen efter lite gröt och lite bus.

Inga framsteg den gångna natten nu heller. Han ville inte ha någon ersättning efter tuttandet vid elva. Vaknade vi två för nästa matstund och där i mellan knorrande när nappen åkte ur. Han kan ju inte sova speciellt djupt med tanke på att han vaknar nästan varje gång nappen trillar ur. Jag skulle vela knyta fast nappen med snören bakom öronen så den inte trillar ur så lätt :)
Sedan sov han till sex ungefär, då pappa kom och sa hej då till oss så han la över honom hos mig i sängen. Efter käket då sov vi båda två till efter nio! Tack min guldklimp! <3


Inget att berätta

Här är vi alla tröttmössor ikväll. Den minsta ligger i sovrummet och sover, Peter ligger här på soffan och sover och jycken under bordet. Bara jag vaken alltså.

Jag och Albin tog ett varmt bad innan han la sig så jag tror det var därför han var lätt att natta idag :)

Jag har inget mer att berätta nu. Jag är trött och huvudet tomt.
Har dock en känsla av att det är något jag skulle göra imorgon. Men jag vet inte vad? Någon av er som vet? :)


Ut med det gamla och in med det nya!


Det blev inte som man önskat

Usch vilken natt det blev. Min goda inställning och förhoppningarna när jag gick och la mig var inte värda ett skvatt.

Vid tolv vaknade han för käk första gången. Helt okej, jag hade inte hunnit somna riktigt ändå. Han tuttade och sedan försökte jag få i honom lite ersättning också. Men det var inte många ml han sörpla i sig. Han var mätt helt enkelt. Jätte bra och skönt att han blir mätt av min mjölk såklart, men lite irriterande ändå eftersom jag vill försöka få honom att hålla sig mätt längre. Att byta ut amningen den tiden helt mot enbart ersättning har jag inte tagit ställning till ännu, kanske skulle prova?

Resten av natten har han sovit oroligt. Det har knorrats då och då och skrikits när nappen inte suttit där det är tänkt.
Vid två var det dags för mat igen och efter det hade han jätte svårt att somna om. Jag hann precis lägga mig i sängen, dra på mig täcket och sluta ögonen innan han började knorra igen. Sådär höll vi på till efter tre. Peter ledsnade och tog sitt täcke och kudde och gick och la sig i gästrummet.

När han äntligen somnade om sov han till lite efter sex. Då var han hungrig, pigg och ville byta blöja. Efter lite tjo och tjim i sängen somnade vi båda om någon timme till det att dom ringde om leveransen av vår nya kyl och frys.
Så nu väntar vi på att dom ska komma...


Blivande akrobat?

Heter man Albin så kan man tydligen sova gott i 90 graders vinkel. Tokern!

Även jag är i säng nu. Flaskan med ersättning står laddad här bredvid med rykande färskt käk.
Nu lite läsa innan jag släcker och säger god natt.


En vanlig måndag

Albin och jag brummade iväg till öppna idag efter lunch. Albin tycker det är roligt att vara där! Jag tycker väl dessvärre inte att det är lika kul. Sångstunden tycker han är det bästa och han skiner som en sol, glädje tjuter och hoppar. Goa ungen! <3

På hemvägen stannade vi till och handlade lite. Kylen ekade tomt. Bokstavligt talat!

Sedan har det inte hänt något mer här.
Jo just det! Jag klippte jyckens klor. I vanliga fall brukar hussen göra det för jag tycker det är lite obehagligt och dessutom tycker inte jycken det är det roligaste som finns. Men vi klarade det bra han och jag idag :)


Eget rum

Natten till i lördags sov jag ensam i eget rum! Jag tog mitt täcke och kudde och gick och la mig i gästrummet.
Jag hade lyckats pumpa ur två måltider, så Peter och Albin var väl förberedda.
Att somna hade jag inga som helst svårigheter med!
Vid ett vaknar jag av att Albin är grinig och jag hör att Peter är uppe. Tydligen vill han ej äta från flaskan, så när jag ändå var vaken gick jag upp och ammade.
Jag vaknade till någon mer gång under natten av att jag hörde honom gnälla, men tydligen sov han ända till sju(!) sedan enligt Peter. Så jag kanske drömde? :)
Halv nio vaknade jag av att jycken krafsade på dörren in till mig. Då var Albin och Peter redan uppe och jag kunde sätta mig vid ett dukat frukostbord.
För engångsskull på många månader vaknade jag med en känsla av utvilad! Det var en riktigt härlig känsla.

<3


Morsning

Vi var redan i säng vid halv tio igår! Kors i taket. Men inte sjutton lyckades jag somna innan klockan elva ändå... Albin vaknade någongång efter tio och ville äta. Jag hade gjort iordning lite ersättning så han fick både tutte och flaska. Han åt med god aptit men orkade tydligen bara cirka 30 ml ersättning. Därefter sov han till klockan fyra ungefär, så ett litet framsteg kanske eller bara en tillfällighet. Vi kör på det här nu ett tag och ser var det leder.

Det är ju måndag igen. Tack och lov tror jag att jag lyckats vakna med lite bättre inställning till dagen idag, jämfört med igår. Jag hoppas det håller i sig, trots att himlen är grå och regnet hänger i luften. Än så länge ligger vi kvar i sängen. Fast jag har varit vaken sedan sju då Albin vaknade. Men han somnade om här bredvid för en stund sedan. Jag ska nog ta fram boken och läsa lite. Det är ingen ide att försöka somna om igen för min del, han vaknar nog snart igen ändå.


Mega trött

Jag är så trött!!!

Det var länge sedan jag kände mig såhär bombad.
Blir en tidig kväll ikväll tror jag bestämt.


Lågstämd söndag

Känslan när jag vaknade tidigt imorse var att detta blir ingen bra dag. Och inte har det varit någon höjdare direkt...

Albin knorrade och bökade titt som tätt inatt och åter igen hann han äta två gånger innan klockan hunnit bli två. Där i mellan hade han svårt att somna om och så fort nappen åkte ur var det en krissituation!
Vi som trodde han skulle sova gott hela natten efter en hel dag ute med frisk luft. Men ack så vi bedrog oss.
Dessutom testade vi att ge lite ersättning när han gick och la sig igår, tänkte att han kanske kunde hålla sig mättare lite längre med det i magen också. Men icke. Verkade som han blev hungrigare istället. Haha. Men ska nog ge det en chans nu ikväll också.

Som sagt vaknade jag på dåligt humör och det verkade som att resten av familjen gjorde likadant... Men vi tog oss i kragen och städade huset på förmiddagen. Mycket behövligt!
På eftermiddagen begav vi oss ut, men ganska snart kom regnet så vi gick in igen. Jag hann iallafall rensa ur det sista växthuset och nu är det nästan stängt och redo för vintern.

Till middag blev det köttbullar. Det rullades köttbullar och biffar på ett stooort paket köttfärs. Skit tråkigt men gott när det äntligen var färdigt!

Jag tog mig ett bad efter maten och samlade lite kraft och ork.

Nu sover lille grabben och vi ska snart titta på solsidan.

Imorgon är det en ny vecka med nya tag!


Höstpynt

Höstpimpade en dörrkrans också!
Ganska simpelt med enbart nyponbär.


En lördag ute

Här har det inte legats på latsidan idag! Vi har hållit igång sedan tio imorse, då vi började dagen med en promenix runt sjön i solskenet. När vi kom hem hällde vi på Albins välsignade dopvatten på hans körsbärsträd som Peter planterade igår. Efter det sattes det igång med att röja i syrenhäcken som jag nämnde tidigare. När Albin somnade hjälpte jag faktiskt till med att räfsa ;)
Sedan blev vi hungriga och då åkte vi till Drömkåken och käkade sen lunch. När vi satt där och åt kom farmor också! Vilken tajming :)
På hemvägen åkte vi till Ica för inhandling av lördagsgodis!
Väl hemma började vi meja ner nästa häck- risbuskarna vid bilarna. Ena sidan är nu jämnad till marken och riset upp eldat. "Bara" lika mycket kvar! Blir spännande att se om det kommer upp nytt till nästa år eller om vi blir häcklösa då? ;)
Vid klockan sex gav vi upp för idag och gick in. Pappan och Albin tog ett bad och därefter stoppades den lille i säng. Nattandet gick rätt så smidigt då han säkerligen var trött av all frisk luft. Vi har ju varit ute sedan tio i förmiddags till klockan sex med enbart en snabb visit in för blöjbyte och när vi var iväg och åt.

Jag och Peter tog oss också ett bad nu ikväll. Efter det har vi bara hängt i soffan med enbart skit på tvn. Så nu satte Peter på någon dokumentär om Nord Korea. Mysigt värre ;)


Publiken


Publik

Jag och Albin sitter och tittar på medan pappan rensar ur/halverar syrenhäcken.
Hejja hejja! :)


Här kör vi på löpandeband

Har ju glömt berätta att Albin ska få ytterligare en syssling i vår. Jätte kul! Och härom dagen kom hans kusin till världen.

Många ungar! :)

Det är roligt att Albin har några jämngamla släktingar tycker jag. Det har jag aldrig haft och det är något jag har saknat lite ibland.


Kräsna människor och otörstig pojke

Nu är det tack och god natt här hos oss för mig.
Dagen har ägnats åt sovmorgon till elva! Albin gick upp med pappa någon gång och fick gröt till frukost.
När jag masat mig upp åkte för att titta efter diskmaskin igen och ny köksblandare. Gick väl sådär. Det är svårt att hitta en diskmaskin för oss kräsna tydligen. Antingen känns dom för "enkla", är för dyra, för högljudda eller för osmidigt designade inuti bland annat. Och eftersom vi vill ha en integrerad finns det inte heller så många att välja mellan.
Köksblandare hittade vi inte heller någon men beställde en på nätet när vi kom hem istället.
Vi var på banken också och öppnade upp ett sparkonto till Albin. Så nu kan ni som vill lätt sätta över lite pengar till grabben! ;)

På eftermiddagen kom farmor förbi här efter jobbet. Vi fikade och Albin fick banan. Mums! Sedan tog hon med både barn och hund på en ordentlig promenad och under tiden tvättade Peter bilen och jag klippte bland annat ur vinbärsbuskarna och Shersminbusken.

Kvällen har varit lugn.
Albin fick smaka lite omelett vid middagen och det tyckte han väl smakade sådär. Han fick också för första gången dricka vatten. Men det vet i sjutton om han fick i sig något av vattnet? Det var nämligen mycket roligare att leka och gnaga på flaskan.


Kul!

Vi är ute och åker bil idag. Jätte kul tycker Albin :)


Morgonstund har guld i mun?

Här ligger jag vaken sedan fyra ungefär då Albin käkade. Helt omöjligt tydligen att somna om... Har kollat på två avsnitt av Djurakuten och lyssnar på radio, men inget hjälper trots att mina ögonlock väger bly. Har en begynnande känsla av huvudvärk med. Dessutom står toaletten och droppar. Sjukt irriterande att höra!!! Den gör så ibland och det hörs ju så väl på natten när allt är knäpptyst.

Albin har fått komma över här i sängen mellan oss och sussar så sött i takt med pappan och jycken.

Inatt drömde jag att vi en kväll när vi stod och tittade ut genom köksfönstret såg ett lejon gå förbi uppe på åsen. Snacka om att vi blev paffa och mållösa! Haha. Nog för att vi har en hel del djur här, men någonstans går väl ändå gränsen :) Det räcker gott och väl med alla rådjuren, lodjuren, älgarna, vargarna, björnarna och grisarna.


God mat och j*vligt trött

Albin och jag har sprungit i affärer hela dagen känns det som. Första stoppet var Rusta för lite kompletterande inköp av garn till min virkning. Därefter mötte vi upp en tjej från Facebooks köp/sälj som jag köpte två nya lampskärmar av. Efter det sprang vi in i ett par affärer på tillbaka vägen till bilen. Jag hittade en långärmad t-shirt till mig på rea för 75 kr. Sedan mötte vi upp tjej nummer två som jag köpte ett presentkort av, en matkasse från Ica med en veckas middag. Kul att testa och ännu bättre när jag fick det till bättre pris ;) De trasiga sockorna lämnades tillbaka utan problem och jag tog nya. Sen stötte vi ihop med Peter av en slump. Han skulle betala nya kyl och frysen, på tisdag levereras dom hem hit! :) Efter det var det Ica som gällde för mig och Albin. Blä vad svårt det är att handla ensam med honom. Han är inga problem egentligen utan problemet är mer hur man ska "förvara" honom när jag är själv och handlar. ICAs kundvagnar är så jäkla små, så när man har hans stol i vagnen är det typ fullt. Därför tänkte jag ha honom i hans egen vagn och sedan ta en rullkorg istället. Men självklart var ju rullkorgarna slut... Så det blev till att ta vanlig korg och fylla den samt korgen under vagnen. Blev ganska tungt tillslut :p men handlat blev det. Sen bar det äntligen av hemåt! Väl hemma satte jag igång med middagen med en gång. Idag stod det nytt recept på menyn, pasta med tomater, vitlök och räkor. Super gott!

Nu har Albin somnat och jag och Peter slöar i soffan framför tvn.
Jag är riktigt riktigt trött ikväll. Kommer somna gott om inte allt för länge tror jag :)

Albins generösa natt härom natten då han åt första gången vid fyra verkar tyvärr bara vara en tillfällighet :( Inatt tex. hann han äta två gånger innan klockan slagit två... Vid sex när pappan gick upp var Albin också vaken och pigg som en mört. Han låg och kvittrade och sprattlade bra länge innan han äntligen somnade om och så även jag!


Ja just det! Albin började sina inköp av julklappar idag. Han är klok den lille grabben som börjar i god tid :)


Lindgren/Axelssons egna fredagskväll


Vår fredag är här!

Här hos oss är det fredag idag (pappan jobbar ju sin sista dag för denna vecka!) vilket känns helt underbart såklart. Imorgon är hela familjen hemma tillsammans!

Peter var ju lite krasslig igår kväll. Ont i huvudet, halsen, kände sig febrig och sov på soffan typ hela kvällen. Men imorse hade han "bara" lite ont i halsen, så han åkte iväg till jobbet. Vi får väl se i vilket skick han är när han kommer hem i eftermiddag...

Jag och Albin ska åka in till Norrtälje när han vaknat och vi gjort oss klara. Ska uträtta lite ärenden och handla. Ska också gå till Lindex och visa upp ett par sockar som jag köpte till Albin förra veckan. Dom är tvättade en gång och när jag satte på honom dom för första gången igår är det redan ett hål i hälen! Visst, det var inga dyra sockar men nog sjutton ska dom väl vara hela åtminstone tills man använt dom en gång kan man tycka...


Tre sover en är vaken

Peter ligger på soffan och sover sedan ett par timmar tillbaka. Påväg att bli sjuk igen?
Albin ligger i sin säng och sover sedan klockan åtta.
Nico ligger på golvet och snarkar sedan.... ja typ halva dagen ;)
Jag sitter i soffan slötittar lite på tvn samt virkar så fingrarna nästa glöder. Hehe
Är lite hungrig så jag ska nog gå och göra mig en knäcke med skinka :)


Jag tog tag i saken

Medan Albin snurrade runt i sängen och inväntade John Blund började jag rensa upp och sortera alla miljoner papper i min "viktigasaker/papperlåda". Alla gamla räkningar sedan nästan ett år tillbaka är sorterade och insatt bakom rätt flik om de inte åkte i soporna. Massa papper från försäkringskassan om föräldraledighet med mera har även de hamnat i rätt pärm tillsammans med mycket annat.
Jag har länge gått och fasat för att ta tag i saken. Nu gjorde jag det och snart är det också färdigt! (om ett par månader ser lådan likadan ut igen;)


Finsmakare

Jag förstår inte hur denna färglösa, smaklösa och nästan kalla massa kan vara så god att det skriks efter mer?!

Tror de har glömt lägga i äpplen och mangon för jag känner då ingen smak av det... :p


Sitta och titta

Vi skulle ha åkt till Täby centrum idag och umgåtts med Jessica men hon hade fått rycka in och jobba extra inatt, så vi fick tyvärr ställa in. Men jag unnar henne lite vila.
Så istället för att vi gick upp för cirka en timme sedan, stannade vi kvar i sängen. Men nu börjar Albin lessna på att ligga här och ha det tråkigt så jag har väl inget annat val än att pallra mig upp.
Det enda som får honom nöjd nu är att han får sitta upp! Innan ligger han ner och gnäller så in i Norden. Men när man hjälp honom upp till sittande blir han knäpp tyst och skiner som en sol, skit stolt! :) Det finns massor att titta på när man sitter upp tydligen.
Han sitter riktigt stadigt nu. Kan sitta en stund helt utan stöd innan han tippar omkull åt något håll.
Lille killen lär sig så fort! Bromsa ner lite tycker jag <3


Trött pojke, pigg mamma

Albin försov sig lite inatt kan man säga :) Han missade både elva och tre ätandet! Han har sovit från cirka åtta till halv fyra. Go boy! Mätt och belåten somnade han om illa kvickt igen.
Tyvärr resulterade det generösa nattlugnet med att jag ligger här sömnlös...


Orkidée kungen

Jag har haft operation orkidéevård nu när Albin sov sin lilla lur.
Jag har aldrig varit någon fena på att få mina orkidéer att blomma. Tror faktiskt att jag bara lyckats en gång! Man känner sig ganska värdelös då när man är en blomnörd som jag är. Jag skyller på att jag aldrig haft de rätta förutsättningarna. Har typ alltid bara haft fönster åt söder och det är väl inte det bästa alltid.
Men nu när vi flyttade in i huset så har jag fått överta svärfars orkidéer. Han fick dom alltid att blomma om, gång på gång. Så man kan väl säga att jag känner press ;) När mina hade blommat färdigt hemma hos oss och jag aldrig fick något mer att hända med dem tog jag med mig dom ut hit till honom och någon månad senare blommade den igen!
Hans knep var att typ glömma bort dom. Och däremellan låta dem få en ordentlig rotblöta.
Det där att glömma bort är inte det lättaste. Men jag försöker :)
Så idag har dom fått sig en ordentlig rotblöta och det är dags för mig att glömma bort dem ett par veckor igen.
Ja vi får väl se om jag lyckas framöver...


Kort stubin

Här ligger vi och sprattlar på golvet. Vi har mest bara slappat än så länge idag.
Albin somnade faktiskt på vår morgonrunda idag, det händer ju typ aldrig längre. Sedan sov han vidare hemma på trappan så jag hann äta frukost i lugnan ro och bläddra lite i tidningar.
Nu som sagt ligger vi på golvet. Jag ligger kvar på filten och Albin har rullat iväg bort till tvbänken så nu är han lite förbannat när det tagit stopp.

Bara över en natt typ har han fått NOLL tålamod! Så fort något blir tråkigt eller tar lite för långtid skriks det i högan sky! Skötbordet har helt plötsligt blivit avskyvärt och klä på sig tröja eller body är ännu värre.
Existerar det någon trotsålder redan vid fem månader? :)

Inatt har han sovit väldigt oroligt. Han har legat och knorrat och så fort nappen trillat ur har det blivit typ panik och utöver det har det ju käkats som i vanlig ordning så mamman känner sig lite sliten idag.

Nu ska jag ner för att försöka ta hand om all tvätt. Det är inte klokt vad stort tvättberget blir om man inte tvättar på några dagar.


Måndag kväll

Vi kom iväg till öppna tillslut och Albin tyckte det var skoj. Men han har varit lite grinig titt som tätt idag. Han som aldrig brukar grina utan anledning.
På hemvägen stannade vi till i blomsterbutiken och snackade lite skit med Therese.
Vi kom hem samtidigt som Peter och vi satte igång med middagen. Albin fick sin gröt innan vi åt för han orkade inte vänta. När alla middagsbestyr var avklarade tog sig jag och Albin ett dop. Lika uppskattat som vanligt. Han är lika badglad som sin mamma :)
Därefter blev det sängen för honom lite tidigare än vanligt. Hans sovstunder blir ju inte som dom borde när man åker iväg sådär. Han har ju ingen ro till att vila när det finns så mycket att titta på. Så han somnade nästan ovaggad :)

Peter står i duschen och jag ska ta fram min virkning.
Trevlig kväll på er!



Bild tagen på hemvägen idag. Ännu mer bevis på att hösten är här...


Måndag kväll

Vi kom iväg till öppna tillslut och Albin tyckte det var skoj. Men han har varit lite grinig titt som tätt idag. Han som aldrig brukar grina utan anledning.
På hemvägen stannade vi till i blomsterbutiken och snackade lite skit med Therese.
Vi kom hem samtidigt som Peter och vi satte igång med middagen. Albin fick sin gröt innan vi åt för han orkade inte vänta. När alla middagsbestyr var avklarade tog sig jag och Albin ett dop. Lika uppskattat som vanligt. Han är lika badglad som sin mamma :)
Därefter blev det sängen för honom lite tidigare än vanligt. Hans sovstunder blir ju inte som dom borde när man åker iväg sådär. Han har ju ingen ro till att vila när det finns så mycket att titta på. Så han somnade nästan ovaggad :)

Peter står i duschen och jag ska ta fram min virkning.
Trevlig kväll på er!



Bild tagen på hemvägen idag. Ännu mer bevis på att hösten är här...


Dagens outfit

Grönt är skönt!


Höst

Det är höst nu. Det går inte längre att förbi se.
Jag är inget stort fan av hösten. Jag ser ingen tjusning i lövens alla olika färger och allt annat nonsens folk tjatar om. Det enda jag tänker på när hösten närmar sig är en låååång mörk, kall, blöt, blåsig och deppig period, en lång transportsträcka till det att det förhoppningsvis kanske kan komma lite snö och lysa upp i mörkret. Ja vinter gillar jag, OM vi får lite snö.
I år känns inte hösten lika betungande faktiskt. Jag har lite svårt att förstå att vi faktiskt har kommit så långt som två veckor in i oktober. Det är härligt! Snart går vi mot ljusare tider igen ;)


Ska vi eller ska vi inte?

Vi sitter vid ett soligt frukostbord. Albin har just fått gröt men han verkar inte ha blivit mätt för han håller på att käka upp snodden till sin napp!

Idag är det måndag och vi börjar en ny vecka.
Jag velar fram och tillbaka om vi ska åka in till öppna nu i eftermiddag. Har lite saker som jag skulle behöva inhandla också... Vi får se. Jag har ett par timmar kvar att vela på :)

Fotoboken jag gjorde om Albins dop har kommit! Alltid roligt att titta på foton.


Nej

Nej Alfons, jag orkar inte leka. Är trött :)


I bilen

Vi sitter i bilen och har så gjort i cirka två timmar. Alldeles nyss gjorde vi ett snabbstopp i Salem då knoddas började lessna. Han käkade och så åkte vi lika snabbt igen. Dock hann vi inte ut från parkering innan det lät där bak på honom... Förhoppningsvis var det bara luft så vi fortsatte åka. Vi kör till dess att lukten blir outhärdlig helt enkelt ;)

Helgen har annars varit jätte bra!
Igår var vi som sagt på kalas. Vi stannade kvar hela kvällen. Snacka skit, tog foton, åt pizza/kebab och spelade kort. Det var lite spännande att se hur Albin skulle reagera när våra invanda och väl fungerande kvällsrutiner bröts helt. Men det var inga konstigheter mer än att han fick äta sin kvällsgröt i soffan och sedan sova i vagnen utan pyjamas. Han brydde sig inte ett dugg och inga sura miner blev det. Duktiga kille!
Efter tio åkte vi hemåt till mamma och pappa och han somnade om direkt i bilen. På med pyjamas och ny blöja hemma och lite käk sedan stoppades han i säng. Därefter tog det ett tag innan han kom till ro igen. Pigg som en lärka och heltokig låg han där i sängen och tänkte inte sova :) Han fick hållas och jag låg och läste under tiden och tillslut kom han till ro på egenhand och somnade.
Jag trodde och hoppades att han skulle hoppa över det vanliga ätandet vid tre eftersom klockan faktiskt närmade sig tolv innan han somnade för natten. Men icke! Han skulle ha mat vi tre som i vanlig ordning och sedan vid sex. Efter det tog pappan hand om honom någon gång där på morgonen, jag märkte ingenting tills jag blev dragen i håret vid nio någon gång.

Eftermiddagen idag spenderades hos mormor Siv med promenad och fika. Albin sov mestadels av tiden där gott i vagnen och vaknade inte ens när tvättmaskinen dundrade av centrifugering. Typiskt! Men en stund hann han vara vaken och vara lite social innan vi rattade hemåt.

Nu har vi en knappt timme kvar till vi är hemma. Skönt!
Och ingen bajslukt än ;)


Kalajs

Albin med födelsedagsbarnet och presenten.


Morgonhuligan

Ingenting kan tydligen trötta ut den lille mannen så han sover en hel natt. Inatt åts det ett, tre och sex. Nu har huliganen varit vaken sedan klockan sex.... Just nu är han inne hos mormor och morfar och sysselsätter dem lite på morgonkvisten :)


Lång dag med delade åsikter

Det har varit en lång dag idag. Redan vid tio hade vi packat bilen och lämnade hemmet. Styrde in mot Norrtälje och hann med tre vitvarubutiker för att kolla in ny kyl, frys och diskmaskin. Kyl och frys är vi överens om vad vi vill ha. Diskmaskinen har vi delade meningar om. Peter tycker den är för dyr medan jag är helt såld på den! :)
Vi hann slänga i oss mat från Donken snabbt innan det var dags för föräldragruppsträff halv två. Lek och stimulans stod på schemat. Albin tyckte det var lika roligt som vanligt att träffa lite kompisar och allt var på topp!
Efter halv tre sätter vi oss i bilen och styr mot Linköping. Självklart var trafiken tjock genom Stockholm men det gick smidigt ändå och när vi kommit loss från det säger de på radion att det är en olycka vid Södertälje som medför stora störningar för trafiken. Ja mycket riktigt! Kö kö och kö åter igen.
Det märkliga är att Albin reagerar på köerna också och blir irriterad. Han somnade så gott när vi började vår färd men vaknade typ genast när det gick trögare genom Stockholm. Jag lyckades hålla honom med god min men när vi insåg att vi kommer hamna i köer igen så stannade vi till så han kunde äta lite och förhoppningsvis somna om efter det. Men icke! Det var sura och griniga miner så gott som hela tiden tills köerna lättade och vi kunde gasa på. DÅ lugnade han ner sig och somnade om.
Vi kom ända till Norrköping, då blev det grinigt igen och vi stannade för lite käk. Men han hade inte ro till att äta då han upptäckte att man kunde se upp på himlen när man låg där i mammas famn och tittade upp och ut genom rutan. Vi gav upp och körde vidare och ganska snart började det protesteras återigen och med inte ens en mil kvar fick pappan nog och stannade i en bussficka för ett matstopp. Där passade det tydligen jätte bra att äta äntligen :)
Vid halv åtta ungefär var vi framme och bjöds på grillat till middag. Det var gott! Albin fick sin kvällsgröt och sedan var det ju dags för nattning. Moster och Onkel Joel gjorde ett försök med att natta, men dom klarade det inte riktigt hela vägen på egna händer :)

Sedan dess har han sovit gott, helt slut efter en lång dag flängandes hit och dit och en massa bilåkande. Han är duktig och tålmodig vår grabb, trots sin bilkös tristess :)

Stackars jycken fick ju tillbringa hela dagen i bilen även han. Inte konstigt att han var toksprallig och halvt galen när vi äntligen kom fram här.

Imorgon väntar kalas och vi väntar oss riktigt gofika ;)


Ingen kommentar

Turen för våra resor fortsätter. Olycka i Södertälje och flera körfält avstängda.

Behöver jag säga något mer?

Vi har ju iallafall tur med vädret...,


Marknadspremiär

Marknad var roligt tyckte Albin (hans far är av en annan uppfattning). Han satt nöjd i selen och tittade med stoooora ögon på alla saker och allt folk. Men nu är han bra trött, många intryck för honom :)

Vi åker hem 14 par nya strumpor var, cocosbollar till farfar, en korg till hallen att ha Albins mössor i och en godisrem i magen hos mig.


Flitens lampa lyser

Klockan har inte hunnit bli ett ännu men ändå har jag hunnit med massor känns det som!
Promenad i regn är avklarad, frukost intagen, bebis sover, tvätten är vikt, tvättkorgen är skurad och middagen är redan förberedd och halvt färdig.
Vissa dagar är man på topp helt enkelt! :)
 
Tanken är att jag ska packa också men det blir när herrn sovit klart där inne i sovrummet. Imorgon styr vi nämligen söderut igen ner mot Linköping. Syrran/moster fyller ju år så vi vill inte gå miste om kalas såklart.
Peter har sin första pappalediga dag imorgon. Hurra! Så tanken är att vi ska kolla in ny kyl, frys och diskmaskin imorgon på förmiddagen för att vid halv två infinna oss på föräldragruppsträff och därefter styra bilen neråt. Tyvärr lär vi nog inte slippa fredagstrafiken genom Stockholm denna gång heller... Hade vi inte haft föräldragruppen hade vi kunnat åka när som imorgon, men jag vill gärna gå på träffen så vi får ta det som det blir. Jag kan inte i min vildaste fantasi tänka mig att vi någon mer gång ska få en sådan långdragen resa ner som vi hade sist!
 
Idag är det Rimbomarknad. Jag har lurat Peter till att följa med när han kommer hem. Han är inte speciellt pigg på det men han får stå ut. Dessutom kan han ju köpa både munkar och polkagrisar där! ;) Jag vill gå för jag är i stort behov av att köpa strumpor! Brukar köpa tio par för hundra spänn vart annat år ungefär. Billigt och bra ;)
 
 
Måste ge lite beröm också.
Igår stod Peter för middagslagningen. Det blev blomkålsmos och korvstroganoff. Skit gott var det! Jag som inte ens gillar korvstroganoff. Högsta betyg alltså!
 
Blomkålsmos är verkligen gott. Speciellt om man rör ner några matskedar philadelphiaost i. Testa! Enkelt, billigt, gott och snabbt. Helt enligt min matfilosofi ;)

Albin 5 månader

Idag blir grabben hela fem månader. Grattis vårt hjärta! <3

Visst låter det klyschigt, men jisses vad fort tiden går när man har barn.

Utvecklingen fortsätter och han börjar upptäcka världen på egenhand mer och mer. Han rullar helt på egenhand till det tar stopp någonstans. Fortfarande enbart vänstervarv.
Han sträcker sig efter saker och greppar dom utan svårigheter, tar tag i nappen och kan sätta in den i munnen åt rätt håll själv.
Han är nu jätte stadig i kroppen när han står upp och för varje dag får han lite mer balans till att sitta själv. I matstolen sitter han själv utan något stöd.
Sträcker man fram händerna åt honom när han ligger ner grabbar han tag i dem och drar sig upp till sittande och sedan till stående och du skulle bara se hur nöjd han ser ut då! :)
Han lyssnar till sitt namn om man ropar på honom.
Trädkronorna och vimpeln i flaggstången är riktigt intressanta och dessa sitter han ofta och tittar på när han sitter vid köksbordet och drömmer sig bort.
Banangröten är fortfarande en favorit. Han känner igen sin tallrik och när han sett den måste det gå fort! Man kan tro att han inte fått mat på flera dagar :)
Vi har också låtit honom smaka mosad banan och även det tycker han smakar gott. Men päron och persikopuré var ingen hit när vi bjöd honom på det. Däremot verkade avocado smaka bättre samt fiskbullar och potatis.
Än så länge är det bara några små teskedar han bjuds på förutom gröten då, den brukar han få någon matsked av på förmiddagen och till kvällsmaten. Annars så ammar jag helt ännu. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna amma fullt såhär länge! Jag hade försökt ställa mig in på att bara kunna amma ett par månader (min mamma kunde bara amma i sex veckor typ och mormor kunde inte amma alls, om jag minns rätt), men nu fem månader senare fungerar amningen fortfarande för oss.
Oftast sover han för natten vid 20.00 i sin egen säng. Men fortfarande äter han en till tre gånger per natt.

Jag har säkerligen missat flera saker som vår lille hjälte presterar, men det är detta jag kommer på nu :)


Ja just det! Albin tackar för korten han fick på posten idag!


Såhär sover han varje natt. Upptryckt i högra hörnet i sängen och på knä självklart. Alla hans pyjamaser är jätte noppriga på knäna. Inte så konstigt ;)
Idag fick han ha overall på sig för första gången när vi gick ut. Han såg ut som en liten bumbibjörn :)


Het kille

Albin mådde bra hela kvällen igår efter vaccinationen om än lite trötter och gnällig. Han nattades vid sju halv åtta och somnade äntligen vid åtta tiden cirka efter mycket bökande och stökande i sängen.
Vi gick och la oss vid tio och jag hade inga problem med att somna alls efter en liten stunds läsande.
Vid halv tolv tror jag Albin ville käka och somnade snabbt om.
Vid halv fyra börjar han röra på sig igen och ropar på mat. När han ligger i min famn och tuttar känner jag hur varmt hans huvud är. Tar tempen och den visar 38,1 grader. Det tycker jag verkar mycket att ha under natten. Eller? Han får lite Alvedon, men hur mycket av det 2,5 ml som åker ner i magen är oklart :) Han verkar föga påverkad utan är glad och tycker det är roligt att lampan är tänd mitt i natten för engångs skull. Busen! Han somnar om tillslut och så även jag och Peter också.
När vi vaknade vid efter sex igen tyckte jag han fortfarande var varm men vi somnade om igen när pappan farit till jobbet.
Sedan vaknar han efter åtta någon gång och har samma energi som alla andra morgnar och han känns inte lika varm men jag tar tempen igen innan vi går upp och den visar fortfarande 38,1.
Vi går ut med hunden och Albin sover förmiddag, han vaknar, äter och sitt vanliga han sprallig och busig om än lite varm i pannan. Tar tempen igen och då visar den 38,4. Ger lite Alvedon igen men det mesta hamnar nog utanför igen.
Ska man ge febernedsättande även om han inte verkar "lida" av febern? Jag vill ju inte ge i onödan liksom.
Nu har det gått ytterligare några timmar och han känns fortfarande varm men opåverkad. Skönt det iallafall.

Antagligen är det ju en reaktion på vaccinet från igår eller tecken på att det är tänder på G. För tydligen kan de få feber och skita mer när tänderna kommer och både idag och igår har han skitit flera ordentliga lass.

Jaja, det är bara att vänta och se vad som händer och hoppas att han inte blir sämre vår lille knoddas.
Humöret är det ju inget fel på ändå :)


5 mån bvcbesök och vaccination

Bvc gick jätte bra igår och Albin fick massa beröm och mamman var tre meter längre när dom gick därifrån ;)
Bvctanten tycker att Albin ligger före i utvecklingen. Han reagerar på sitt namn när man säger det, han sträcker sig efter saker, han är väldigt stadig i kroppen och han drar sig upp till sittande och därefter till stående när han ligger ner och man sträcker fram händerna till honom samt att han är så himla med, kollar in allt och alla. Likaså att han har fått in snitsen med att rulla iväg.
Jag vet att jag låter skrytsam nu men det bjuder jag på! Jag är en riktig mallgroda :)
Vaccinationerna gick bra. Visst gjorde det ont när det stack till, men det gick över lika fort. Tuff grabb vi har!
Vikt: 7590 g (4/9 6829 g)
Längd: 66 cm (4/9 64,5 cm)
Huvudomfång: 44 cm (4/9 43 cm)

När vi var klara på Bvc åkte vi vidare till Ica för inhandling av mat men först var vi in en snabbis på Lindex. Albin sitter i sin bilstol i kunvagnen och jag ser hur koncentrerad han blir. Snart hör jag ett sprakande ljud följt av en illaluktande odör. Vad bra tänkte jag att han gör det nu innan vi går in på Ica, för där tar ju handlandet lite längre tid.
Vi går ut till bilen för att byta blöja då jag hellre byter i bilen än på någon offentlig toalett då jag har lite fobi för sådana toaletter. Bara tanken på alla bakterier och skit som kan finnas på sådana ställen får mig att försöka slippa besöka dem så gott det går.
Så upp med bagageluckan och fram med skötväskan och upp med ungen ur stolen. Då upptäcker jag läckage genom brallorna! Tack och lov hade en spytrasa hamnat under rumpan på honom så stolen hade iallafall klarat sig.
Det var ju bara att klä av ungen från topp till tå och det snabba bytet där i bagaget som jag hade tänkt blev instället en total makeover... Jag bara väntade på att en förbi passerande viktig Petter skulle stanna och idiotförklara mig samt anklaga mig för barnmisshandel då jag klär av min unge naken i bagaget på en blåsig parkering i kalla oktober. Men vi slapp det och Albin visade inga tecken alls på lidande. Men det var en pärs innan jag fick ordning på allt utan att kleta runt skiten allt för mycket och hade jag haft en sax hade jag klippt upp kläderna! Men jag tackar mig själv för min välpackade skötväska, allt som vi behövde fanns där i (förutom saxen då) och grabben slapp gå med rumpan bar.
Och in på Ica kom vi tillslut och kunde handla det vi skulle :)

Inte så konstigt kanske att jag hade huvudvärk ;)



Obehag

Jag får rysningar och det kliar över hela kroppen när jag ser detta! Uscha!


Tryckande härligt

Jag har haft och har sån där underbar tryckande huvudvärk heeeela dagen trots intag av panodil. Gick faktiskt och la mig på sängen en liten stund efter middagen. Nu har värken lagt sig något men inte helt och jag är riktigt trött ikväll.

Bvc gick bra idag. Återkommer senare alternativt imorgon med en bättre redogörelse om dagen :)


Typiskt!

Det tycks vara adjöss och godbye med en liten kille som somnar om på mornarna och låter sin mamma sova till efter nio.... :(

Idag har han legat här bredvid sedan typ klockan åtta och sparkat, fäktat, dragit mig i håret, försökt klösa ur mina ögon, knorrat, gnällt och grinat medan jag knappt lyckas lyfta ögonlocken utan bara hör och känner honom.
Men nu, nu när jag äntligen lyckats ruska liv i mig själv, ja då slocknar han igen och sussar gott. Det är ju typiskt!


Första nattmålet beställdes halv två inatt. Det blir bättre och bättre! :)


Tackar för denna dag

Veckans första dag lider mot sitt slut.
Dagen har inte varit så händelserik alls utan vi har gått lite på halvfart här hemma idag.
Jag hade tänkt att vi skulle åka till öppna idag, som vi brukar på måndagar men jag hade verkligen inte vare sig lusten eller orken i förmiddags att gå upp i tid för att hinna få oss klara i tid. Jag mår lite halvkonstigt i kroppen och har gjort sedan i lördags. Jag har ömma fläckar på kroppen. Sådär som ni vet man kan vara när man har feber, öm utan på huden liksom.
I lördagskväll var jag öm nere på höger vrist och under natten fick jag en öm fläck även på höger arm. Under söndagen började det ömma på en fläck bak på ryggen och på låret, även de på höger sida. På kvällen ömmade också i ljumsken typ. Det fortsatte under natten och jag vaknade flera gånger av obehaget. Vad kan det vara? Någon som haft lika?
Det ömma bak på ryggen och lite vid knät och i ljumsken sitter kvar än idag. Konstigt är det. Trodde igår kväll att något skulle bryta ut i kroppen, men än har inget hänt.

Imorgon ska vi till BVC igen och då står vaccination på schemat. Grabben ska stickas! Men han klarar det galant. Han är tuff :)
Vi kostade på honom ett bad innan läggdags så han med stolthet han visas upp imorgon ;) Detta bad klarade vi utan en sådan där panikledsenattack han fått de sista gångerna han badat. Skönt det!

Jag rensade återigen bort lite urvuxna kläder idag också. Det känns lite sorgligt och vemodigt faktiskt att lägga undan kläderna och veta att han ALDRIG mer kommer ha dom på sig. Men å andra sidan är det ju skoj att införskaffa nya kläder! ;)

Tänk att han om ett par dagar blir hela fem månader.
Tänk att han funnits hos oss så länge redan.

Ungefär vid den här tiden för ett år sedan mådde jag illa. Väldigt illa! Typ det enda jag kunde äta var skivat äpple och det enda i dryckesväg som fungerade var äppeljuice. Vilken tur jag hade att det var just under äppelsäsongen! Jag kunde ju plocka min "mat" fyra steg från ytterdörren :) Det måste varit menat så.


Nu ska jag försöka sova. Har börjat få svårt att somna igen... Hatar att ligga och vrida och vända på mig varje kväll innan jag lyckas somna. Ont i ryggen har jag också. Fick massage av svärmor igår och det var jäkligt skönt! Men jag har ont ändå :(

Förtillfället skyller jag sömnsvårigheterna på fullmånen. Likaså Albins trotsiga eftermiddag och kväll idag :)

Puss och god natt


Tack för maten


Hoppla!

Här hoppas och skuttas det för fullt med ett stort leende.

Svårt att ta kort utan att det blir suddigt ;)


Tvätta tvätta varje söndag

Peter var i riktiga tvättartag igår! När vi kom hem från farmor igår vid halv åtta så slängde han först i hunden i badkaret och skrubbade honom skinande ren :) Därefter hamnade även nya bilen i blöt. Så nu är den som ny!

Till svar om era kommentarer om flames på bilen så är det också pappans planer :)


Medan Peter pysslade med tvättande av olika ting nattade jag Albin, vilket var en super enkel match! Han var mega trött och grinig och jag var rädd att det skulle leda till en låååångdragen nattning. Men tji fick jag! Han låg vid bröstet och tuttade en kort stund sedan stoppade jag honom i säng och han skötte i stort sett resten själv. Det hela tog max tjugo minuter. Duktig pojke! Sedan sov han faktiskt till halv ett, då han tyckte det var dags för käk igen.


Det är ingen ordning här hemma nu för tiden...

Upptäckte att det inte fanns något knäckebröd kvar nu när jag vrålhungrig skulle äta frukost. Fick lite smått panik då jag typ lever på knäckebröd ju! Det enda som fanns i brödskåpet var några gamla skorpor. Inte så lockande...
Jag fick en känsla av att om jag hade tur så skulle det finnas något brödliknande nere i frysen. Och tur hade jag! Hittade en påse med ett par av min julmust frallor från i julas. Haha. En skinkbit på det så har jag nu fått en smakbit av kommande julen ;)
Det viktigaste var ju att jag fick stilla min hunger i alla fall.

Detta bekymmer är ju bevis på att det måste handlas för det finns typ inget att laga middag av heller.
Detta med matinköp, planering av middagar och tillagning är det absolut tråkigaste som finns! Och som pricken över i:et är det ju DYRT och tar tid också...
Den dagen det lanseras ett piller som håller en mätt en hel dag är jag först i kön att köpa det :)

Jag längtar tillbaka till den tiden i graviditeten då det enda jag typ tänkte på var vad vi skulle äta till middag och jag kunde knappt bärga mig till dess att jag fick ställa mig vid spisen och börja tillagningen varje dag. Jag provade nya saker och satte igång långkok. Men den hederliga husmanskosten slog allt annat med hästlängder :)

Idag är vi tillbaka till det vanliga igen. Det ska helst gå snabbt att laga, inte vara för avancerat och kosta typ gratis (det är jag som är snål när det gäller maten i det här hushållet). Så veckorna ser typ identiska ut. Vi varvar bacon och pasta, köttfärssås och pasta, lasange, pannkakor och torsk av någon variant vecka ut och vecka in... Nja, riktigt så illa är det kanske inte men det känns så.

Sitter just nu med att försöka knåpa ihop en matsedel för veckan. Har dock inte kommit på en enda rätt ännu...

Matförslag tas tacksamt emot! :)


God morgon världen


RSS 2.0