Valborgsmässoafton

Nu är vi tillbaka hemma efter att varit ner till byn och tittat på elden. Jessica och Peshraw har nyss åkt hem och Albin är stoppad i säng.

Jag lyckades få ihop en middag bestående av ugnskokt lax, potatistoppar, vitlöksbröd, tre olika röror och sallad. Till efterrätt blev det vitchokladpanacotta. Tallrikarna blev tomma så det tar jag som ett gott betyg!

Nere vid brasan köpte jag och Jessica lotter, fyra var och vi vann bägge två. Jag på två av mina och hon på tre! Haha. Synd bara att det inte var några roliga vinster. Två plåtburkar att ha typ te eller dyl. i valde jag tillslut.
Albin halvlåg i vagnen och spanade på elden. Han slumrade till några minuter men vaknade när vi började gå hemåt igen. Tack och lov gick det lätt att natta om nu här hemma i sängen. Kanske kan hoppas på lite sovmorgon imorgon? :)


Tisdag eftermiddag

Ojojoj nu är vi hemma igen. Det blev en lång förmiddag. Först simma och det gick bra. Sedan stannade vi och åt lunch med två andra mammor och deras tjejjor från simgruppen och efter det var vi även tvungna att stanna till på ICA för lite handling till ikväll. Behöver jag nämna att min lille kille är ganska slut nu? :) Lunchdate med massa tjejer är jobbigt! Trevligt var det att få lite vuxenprat och god mat, stekt strömming tryckte jag i mig och till det var det en jätte god lingonchutney (stavning?).

Nu ska lillen sova tänkte jag (han hann somna sista minutrarna hem i bilen tyvärr) och jag ska sätta igång med att förbereda inför kvällen.


Tisdag förmiddag

Idag står simhallen på agendan, som vanligt. Vår tid är dock framflyttad till halv elva numer så vi ska snart ge oss iväg.
En liten kortispromenad är just avklarad. Man är inte ute i onödan idag! Det blåser iskallt och titt som tätt så öppnar sig himlen och det regnar som genom en sil.

Ikväll får vi middagsgäster och jag har fortfarande inte bestämt vad vi ska bjuda på. Bra där! Förslag?



En simsugen buse!


Morgonstoj

Efter att ha vaknat innan klockan sex och innan pappans väckarklocka och sedan varit uppe och stojat när pappan gick upp så somnade han om!
Min lille fisunge <3


Måndag=vägning

Ställde mig på vågen idag igen och tro på fan att den visade exakt samma som förra veckan och veckan innan det!
Nu har jag tappat sugen :(
Visst har jag halkat efter lite med träningen sista veckan nu men jag har ändå legat riktigt riktigt bra till gällande matbiten, vilket dock inte tycks spela så stor roll....
98% av veckans dagar går jag minst två rejäla promenader och det är det jag hinner och orkar i stort sett känner jag. Hur ska jag bära mig åt för att hinna och orka träna mera?

Jag funderar på att pausa mitt användande av Shapeup appen och gå på känsla gällande maten och träning. Det känns som man nu efter fyra veckor med detta hjälpmedel har fått tillräckligt med koll på balansen mellan kost och motion (som tyvärr då inte tycks hjälpa ändå).

Om jag lyckas bli av med ynka fem kilo till skulle jag vara hyfsat nöjd iallafall. Hur svårt kan det vara?!?! Pepp pepp!

Det jobbiga är dock att denna vecka kommer bli en katastrof då det ju är massa happenings på agendan. Jätteskoj att ha saker att se fram mot och styra med men tyvärr inte lika skoj i detta sammanhang.


Blä blä blä!


Trött kille

Albin sov och sov och sov i förmiddags. I över två timmar sussade han gott och jag hann tvätta, måla några hyllor, sy och lite annat smått och gott. Han får gärna göra det till en vana :)
Inte nog med det så ligger han nu återigen i sängen. Trött kille idag helt enkelt.

Efter hans första vila åt vi lite lunch och klädde sedan på oss för att gå ut. Givetvis var det traktorn som lockade så vi tittade en bra stund på när den åkte fram och tillbaka. Därefter gick vi lite och Albin går jätte bra i stövlarna nu! Dock höll han på att blåsa omkull flera gånger. Det är verkligen storm idag.
Sedan gick vi in och lekte lite till och nu har han landat i sängen igen. Jag tror inte han kommer somna utan det är nog bara lite liggvila han behöver.
Måste vara all frisk luft som tar musten ur honom :)

Snart ska vi åka till farmor också!


Perfekt

att stå och spana efter traktorn genom nätdörren!


Åskådare på förstaparkett

Dagen börjades halv sju imorse med att titta på bonden och hans traktor när de harvar på åkern utanför köksfönstret.
Efter frukost och lite lek klädde vi på oss och gick ut. Albin och farfar tog då en lite närmare titt på traktorn innan vi gav oss iväg på promenaden. På vägen ner till landsvägen hälsade vi på de tre hästarna som flyttat ut i hagen här borta.

Nu är vi hemma igen och lite vila står på schemat. Det blåser så himla kallt ute så vi gick helt enkelt in igen. Tråkigt!


En liten skitgris

Idag har pappan i huset jobbat sin första helg. Första passet började han tio i förmiddags och kom hem strax efter tolv. Andra passet började vid fem och nyss fick jag ett sms om att han troligtvis inte kommer hem förrän närmare åtta.
Att jag fått en delvis kostymarbetande sambo hade jag aldrig väntat mig. Och han klär bra i kostym dessutom! :)

Dagen har spenderats ute, såklart. Ogräs har rensats, potatis och grönsakslandet har fått sig en luckring, en buske har flyttats och lite annat har det pysslats med.
Albin har fortsatt sin utforskning av världen och har bl.a. plockat "blommor" åt sin mamma (läs: lite blad och gräs), hållit i en stor och fet mask, åkt traktor såklart, hjälp pappa att tvätta bilen (mamman råkade köra fast i ett stort lerhål igår när vi skulle fika på Drömkåken så bilen blev lite lersprutlackerad på ena sidan:) och han har även fått känna på hur det är att bli riktigt smutsig! Hans händer har varit riktigt svarta idag. Han tjuvsmakade även lite jord när ingen såg men resterna runt den lilla munnen avslöjade honom!

Dagens bravader ledde till ett bad innan läggdags och i badkaret är han numer spritt språngande sjövild!
Just nu pågår nattning sedan en stund tillbaka och det går väl sådär. Svårt att varva ner verkar det som. Underlakanet har han lyckats riva sönder och nästan alla snören till spjälskyddet är bortslitna. Och det blir inte bättre av att jycken tassar runt och pockar på min uppmärksamhet samtidigt.
Jag däremot är riktigt hungrig! Har inte hunnit äta middag ännu.
Får se detta som en uppvärmning inför slutet av Maj då pappan drar till Tyskland ett par dagar med jobbet. Usch! Jag bävar inför då, vara ensam dygnet runt. Jätte kul för honom att få åka bort men jag vill ju också resa!!!
Om det inte vore för att det är mitt i veckan de åker dessutom så hade jag kanske kunnat lura hit någon som kunnat sällskapa med mig.
Jag har ju aldrig tidigare sovit själv hemma här i huset!
Men men, det blir bra hoppas jag.
Det är ett tag kvar tills vi är där. Nu hoppas vi på att lille herrn snart somnar så jag kan äta min middag som står färdig på spisen.


Just nu

Lunchdate ute med min lillprins


Fågelkvitter och vindbris...

... är den bästa sömnmedicinen :)


Blodig frukost

Nu imorse när jag och Peter satt och åt frukost trillade Albin och slog munnen i nya leksaken han fick igår. Det gjorde ont och han blev ledsen på riktigt. Det till och med började blöda ganska rikligt under överläppen. Det är första gången Albin slår sig så pass så att det syns och man kan kalla det för en olycka.
Hur som helst gick det bra och det verkade inte göra speciellt ont när den lilla chocken lagt sig. Han lekte vidare trots att blodet rann ut munnen och ner på hakan. Vår tappra lille kille! <3

Pappan var istället vekare! ;) Han blev yr i huvudet av att se blodet och fick gå in och lägga sig på sängen en stund.
Vi trodde båda två att hans känslighet var botad efter att ha genomgått en förlossning, men icke! Synd.


Såhär "munter" var han nu alldeles nyss


Videovisning.

Igår kväll var vi lite nostalgiska och gjorde en resa tillbaka till 90-talet.
Vi hittade gamla egeninspelade videokasetter nere i källaren och lyckades även leta fram min gamla VHSvideo (som Peter propsat på att jag ska slänga måååånga gånger men jag har bestämt sparat den och det var ju bra nu:).
Resan gick tillbaka till åren runt 1997 lyckades vi luska ut och vi fick skåda olika julfiranden, påskfika, födelsedag och lite annat smått och gott. Kul att se en tonårig Peter med HÅR! Och farmor var brunhårig då ;)

Det är mysigt att titta på filmer från förr.


Lycka

Det krävs inte mycket för att jag ska bli lycklig! :)


Stjäla allas uppmärksamhet

Igår åkte jag och Albin in och mötte upp pappan efter jobbet för att sedan handla lite ditt och datt.
Innan vi åkte hem åt vi en fuskmiddag på Donken. Det första vi gjorde innan vi ens beställde mat till oss var att värma Albins burk så han inte skulle hinna brusa upp sig så mycket innan maten nådde hans mun men han hann tala om för alla i lokalen att han anlänt och helt plötsligt var VRÅLhungrig! Jag sätter mig ner och börjar mata och när jag tittar upp så är alla huvuden vända mot Albin, alla ler och har liksom stannat upp i sitt eget ätande just bara för att spana in vår hungriga lille krake. När han sedan får mat i munnen blir han tyst och alla andra fortsätter också äta :)

Eftersom det var fredag hade Albin sina guldskor dagen till ära och det var flera som blev imponerade av dem och tyckte han var tuff! :)

Bara en stund efter att vi kommit hem får vi kvällsbesök av Jessica och Peshraw som var ute och åkte lite och "svängde förbi" hos oss. Kaffe och massa prat blev det. Skönt att se dem!

Inatt vaknade Albin innan klockan tolv och var skitförbannad! Inget annat än att ligga mellan oss dög. Dra mig i håret och hålla i pappas näsa är toppen tydligen.

Morgon var det straxt efter sju imorse och nu är vi påväg hem igen efter att ha varit på barnloppis. Massa fynd blev det och farmor var också där.
Nu är garderoben återigen uppbunkrad med lite kommande storlekar. Det gillas! :)



Lycklig pojke med nyfyndad leksak!


Hur förväntas/bör man agera?

När någon nära, någon som man tycker väldigt mycket om råkar ut för något riktigt riktigt sorgligt och helt ofattbart är det väldigt svårt för en själv att veta hur man ska bete sig, vad man ska säga och göra.

Jag är ganska säker på att inga ord i världen kan trösta dem i allt det hemska de tvingats erfara och jag hoppas att deras vetskap om att man finns här för dem iallafall kan hjälpa dem något.

Nu har en vecka passerat och jag har fortfarande svårt att förstå vad som har hänt och mina tankar är hos dem väldigt ofta. Det går inte att räkna hur många gånger varje dagen jag tänker på dem.

Jag har inte hört något från dem nu på ett par dagar och jag vill inte heller tränga mig på, vill liksom inte störa i deras sorg.

Jag har flera gånger sagt att jag finns här för dem och jag hoppas dom förstår det.
Min stora fasa är att de ska känna sig ensamma och att vänner drar sig undan.
Jag drar mig inte undan av rädsla, jag skulle vilja göra allt för att hjälpa dem men som sagt det är svårt att veta vad man ska göra och hur "påstridig" man vågar/ska vara. Därav mitt lite avvaktande beteende.

När något sådant här händer tänker man efter lite extra på hur bra man själv har det! Det är något man borde ägna en extra tanke varje dag och inte ta allt för givet.

Livet kan vara riktigt riktigt orättvist ibland!


<3


Spännande grejer ute i skogen

Vi stannade för att titta på när dom flisade nu när vi var ute och gick. Jättespännande tyckte Albin såklart och skulle gärna hoppat ur vagnen för att ta en närmare titt :) Hans hörselkåpor hade kommet väl till pass också!

När vi stod där och tittade dividera vi också om morfar kanske byggt/ lagat denna maskin? :)


Leka tills man stupar

När man är liten och morgonpigg orkar man inte hålla igång så länge innan man stupar.

När leken övergick till att lekas liggande tog mamman fram nappen och bara några minuter senare sov den lille busen.

Nu tar mamman tillfället i akt och klippet naglarna på den lille!


Morgonstund har stortå i mun

Innan pappans väckarklocka hade hunnit ringa var knoddas vaken. Alltså innan klockan sex!!! Han var tom. före pappan ut i köket.
Pappan hann inte göra frukost till knoddas också så mamman fick snällt gå upp hon med...
Till frukost serverades gröt och stortå(?)! Haha. Ja den lille herrn lyckades stoppa in stortån i munnen mellan grötskedarna...

Nu sitter han och läser bok i sitt rum och jag sitter utanför på en kudde med ögonlock tunga som bly och tänkte försöka virka lite. Vi får väl se hur det blir :)


Min bästa vän traktorn

En mycket härlig dag lider mot sitt slut och ögonlocken är redan ganska tunga på mig.

Therese var här idag och sällskapade med oss några timmar. Mycket trevligt! Får passa på nu när hon fortfarande går sjukskriven efter sin operation.
Till lunch kokade jag ihop min smarriga kräftsoppa, ugnsbakat vitlöksbröd samt testade på en ny liten förrättsliknande rätt som även den satt som en smäck! Till efterrätt blev det fruktsallad. Vi blev mätta kort och gott :) Tog en promenad och satte oss sedan i solen innan hon styrde hemåt.
När hon åkt och Albin vilat färdigt ville han åka traktor såklart, så det gjorde vi en stund innan det var dags att gå in för att börja med middagen. Soppa fanns det kvar så det var bara att steka lite pannkakor också.
Albin tyckte det var mumsigt värre med pannkakor och blev arg när det var slut på tallriken!

Kvällen var jätte varm och skön så vi passade på att vara ute lite till. Jag gav mig iväg på en powerwalk med mina stavar och Albin och pappan åkte lite traktor och inspekterade farfars bygge som för övrigt rullar på bra.

Vid halv sju slog tröttheten till hos Albin och det var dags för pyjamasen. Han somnade relativt lätt idag. Den sista veckan har han blivit lite svårnattad igen och tar gott om tid på sig innan han kommer till ro. Vi tror det är framtänderna där uppe som spökar då han känns rejält svullen på tandköttet. Detta påverkar honom troligtvis dagtid också då han titt som tätt tappar humöret huxflux och ingenting passar honom. Lille gubben <3
Tack och lov sover bra på nätterna återigen och då även i egen säng. Inatt var första gången jag lyfte över honom till oss på jätte länge. Lite mys ändå att ha honom bredvid i sängen!

Nu är det soffan som gäller här. Peter spelar tvspel (trots protester från mig) och jag virkar lite :)


Någon....

.... tyckte tydligen att blöjorna och pottan behövde ett bad imorse.


Torsdag

Idag väntar vi lunchbesök. Trevligt! Jag har faktiskt redan förberett det hela innan vi gick ut på promenaden så nu kan jag i lugn och ro sitta här i solen och njuta en stund medan knoddas sussar här i vagnen.
Det är riktigt härligt här idag! Synd bara att det kommer riktiga vindkörare lite då och då. Kanske kan luncha ute ändå?


Cykeltur

När vi var på Granngården idag gav Albin av ett riktigt glädjetjut när han fick syn på alla gräsklippare som stod uppradade och började brumma med munnen. Och när vi kom ut på parkeringen igen och han fick se bilarna började han brumma igen. Helt otroligt, förstår han redan att dessa saker har en motor och brummar?!
Han har också börjat leka lite mer som man "ska" med hans bilar och igår brummade han även när han körde med en bil på golvet.



Eftermiddagen gav sig hela familjen ut på en cykeltur.
Jag fick dras med två fripassagerare! :)


Handlat och syndat

Nu har jag och Albin nyss kommit hem från en tur till affären. Kassörskan tyckte Albin hade en väldigt tjusig mössa!

Igår när vi åkte till simhallen såg jag att Granngården öppnat upp portarna till deras utemarknad och nördig som jag är var jag ju självklart nyfiken på att spana in det. Så det hann vi också med idag :) Men utbudet var fortfarande ganska torftigt så en påse med tidig sättpotatis var det enda som fick följa med oss hem.



Usch! Bara för att jag igår skröt om hur bra det går med kosten osv. så har jag idag en sådan där dag då suget efter allt ätbart är enormt och hungern vill inte alls ge med sig. Därav en påse onyttigheter slank ner i korgen i affären....


Lugn start av dagen

Här sitter jag på en stol ute med en sovande Albin i vagnen. Solen skiner men det blåser. Hittar man lä så är det jätte skönt.

Promenaden är avklarad och jag funderar på vad jag ska ta mig för nu?
Imorgon får vi lunchbesök så jag skulle både behöva åka och handla samt snygga till lite inne.
Men just nu sitter jag så bra här :)


Blev lite blöt

Är nyss inkommen från en promenad med jycken och ligger just nu på sängen för nattning av Albin pågår.

Nu på hemvägen när vi hade några hundra meter kvar hem mötte vi världens regnskur! Fy tusan vad det började blåsa och regnet stod som spön i backen. Gjorde så ont när det piskade mot ansiktet för givetvis var det motvind. Dyngsur blev jag såklart, ända in på trosorna! Och när vi kom hem på uppfarten här hemma slutade det såklart och solen valde att titta fram istället.... En riktig "åskskur" med andra ord.
Regnbågen visade sig också här ute över åkern jätteskarpt. Så vackert så :)


Veckans vägning

Igår var det måndag och det betyder vägning!
Den gångna veckan har gått fint matmässigt men tyvärr blev träningen lidande mot slutet av veckan då jag i söndags och måndags (igår) var rivig och irriterad i halsen samt att jag haft värk och känt mig jätte stel i ryggen i ett par dagar. Men promenaderna höll jag vid iallafall.

Dessvärre visade vågen igår EXAKT samma som för en vecka sedan! Inte ens ett hekto lättare har jag blivit. Känns lite surt men samtidigt vet jag ju att kurvan inte kan och ska gå rakt nedåt. Bara att kämpa vidare med andra ord...


Matintagen går numer galant och jag känner mig aldrig sådär hungrig som jag gjorde i början.
Nu de senaste dagarna har jag börjat minska ner kolhydraterna till mer än hälften och numer serveras det rejält med grönsaker till middagen (vi åt alltid grönsaker innan också, men inte i denna variation och mängd).
Det känns inte heller längre som jag måste "offra" bort saker att äta utan jag har hittat en bra balans mellan maten och min träning och suget efter diverse onyttigheter är nästan obefintligt nu.

Såklart att mitt matdiagram SKRIKER RÖTT vissa dagar och då oftast på helgerna men jag tar det med en nypa salt för jag vill kunna njuta också :)

Nu håller vi tummarna för att vågen visar minus nästa vecka och att jag känner mig pigg och alert i kroppen så jag kan ge mig ut och träna mera!
Men vill ni veta en sak? Faktiskt att många av mina nya byxor börjar bli lite väl stora över mage, lår och rumpa! :)

Tre veckor har passerat och 1,6 kilo lättare har jag blivit. Ska bli spännande att se vad mätningen säger också. Tänkte mäta mig nästa gång igen om cirka två veckor.

Måste även tillägga att jag känner skillnad vid styrketräningen, speciellt vid arm och magövningarna. Det går lättare och lättare för varje gång! :)


Ingenting är omöjligt ;)


Morgonpigg och hålla huvudet över ytan

Bloggappen har varit kaputt sedan igår eftermiddag....

Vi kom hem från simhallen för drygt en timme sedan och har ätit lite lunch, kollat posten och lekt. Nu ligger knoddas i sängen för jag tycker han skulle behöva vila lite men han har helt andra planer idag. Han vaknade innan halv sju idag och jag orkade inte höra hans gnäll när han var i sin säng och inte heller brottas för att förhindra att han trillade ur vår säng så vi gick helt enkelt upp istället. Lyllojycken snarkade vidare och hade hela sängen för sig själv.
Efter lite lek och bus var det bara sekunder från att han somnade på mig när vi låg inne i hans rum men helt plötsligt var han uppe på benen igen och röjde. Då klädde vi på oss och tog vår morgonpromenad i regnrusket men inte heller då behagade han somna, som han nästan alltid annars gör ju. När vi kom in stoppade jag honom i sängen och efter en halvtimme låg han stilla så länge att han äntligen somnade! Tyvärr hade ju klockan hunnit bli tio då redan och senast kvart över elva måste vi vara redo för att gå ut till bilen och därimellan ätit mellis, bytt blöja och klätt på oss ytterkläderna. Så tyvärr var jag tvungen att gå in för att väcka honom efter cirka fyrtio minuter och det känns så hemskt att väcka! Men men, han hann iallafall vila upp sig lite innan badet och jag vet att åka och bada utan flrmiddagsvila INTE är något att rekommendera.

Att bada gick fint men han var inte helt på topp idag och avstod helst från att dyka. Men ett par dyk lyckades jag "lura" honom till :)
Nästa vecka börjar vi på steg fyra!

Nu har han faktiskt somnat! Det gick fort som lite omväxling.


Han tackar för alla vykort han fått idag på sin Göran-namnsdag :)



(det nya hitte-på't är att slita bort underlakanet i sängen.)


Sååå onödigt!!!

Min telefon har inte varit helt samarbetsvillig idag och jag har försökt med att starta om och fixa men utan resultat och nu upptäcker jag till min förskräckelse ALLA mina kontakter är bort!!!!! Gaaaah!!!!

Snälla säg att man kan hämta tillbaka dem!?!?!?
Vad ska jag göra?


Och har du lust får du gärna sända mig ett sms så jag kan påbörja arbetet med att få ihop min kontaktlista igen.

Fan vad drygt! :(


Just nu

Eller för en liten stund sedan, krockade en traktor med en bil. Ingen kom till skada vid kollisionen! :)


Söndagen

(Bloggappen låg nere igår, därav torka här.)

Igår söndag var en sådan där dag som spenderades ute från morgon till kväll. Äntligen är den tiden kommen! :)

Vi började dagen med en promenad runt sjön vid niotiden.
Faktiskt att snön smält bort även inne i skogen och särskilt blött var det inte heller.
Väl hemma igen fick jag hjälp med att börja röja ur växthuset. Vi plockade glas till förbannelse! Hälften av alla rutor har ju tyvärr kraschat nu i vinter och legat i bitar ÖVERALLT där inne! Jag befarade att det skulle ta flera dagar att få ordning på det, men nu när jag fick hjälp så gick det på någon timme bara. Nu ser det bra ut igen men visst kommer man hitta glasskärvor där inne i år framöver. Usch!
Därefter började jag uppresandet i rabatterna och landen. Hann faktiskt med mer än jag vågat tro!
Utemöblerna åkte fram också lite här och var.
Lunch och fika intogs ute såklart!

Cykelstolen till Albin lyckades jag montera på också så framåt kvällen tog vi en premiärcykeltur. Han tyckte det var spännande att svicha fram på det viset :)

En mycket skön dag kort och gott och härligt att man kunnat sätta igång med allt trädgårdsarbete äntligen!

Albin tyckte också det var skönt att vara ute och kunna gå runt fritt. Att gå med skor och stövlar går nu galant. Han är så duktig! Och faktiskt att han varken stoppade grus eller gräs i munnen på hela dagen! Iallafall vad vi såg ;)
Han har grejat med sin traktor massor. Han både mekar och åker. Puttar man inte på så gnäller han tills någon gör det :)

Även jycken har legat ute hela dagen och rullat sig i gräset flera gånger. Det är bättre än mattan inne!








Skvätta vatten och pinka på golvet

Efter lunch åkte vi till farmor för att hjälpa henne med att laga staketet lite. Albin gick på upptäcktsfärd ute så det heter duga! Det finns ju så mycket spännande att undersöka :) En tunna med vatten hittade han också och det var jättekul att skvätta!
Fika fick vi också och Albin mumsade i sig massor med smörgåsrån, han fick aldrig nog. Som vanligt.
När vi kom hem igen stoppade jag ner Albin i vagnen och drog iväg på en powerwalk (för att kompensera fikan men den stora bullen och kexen lite iallafall). Sedan satte jag bums igång med middagen då min mage och kropp skrek efter mat! Ugnstekt fläskfilé blev det och det smakade utsökt. Om jag får säga det själv ;)
Efter maten fick Albin leka och busa av sig lite innan det var dags för sängen. Han hann pinka på golvet, käka gammalt torrt ris som han hittade under köksbordet och jaga såpbubblor bland annat.

Nu ligger han i sängen men har ännu inte somnat. Men snart så.



Det har varit underbart ute idag! Visst har det kommit några kalla vindpustar ibland men bortsett från dem har det varit ljuvligt. Man känner direkt att man får mer energi och ork i kroppen till både det ena och det andra. (att man inte hinner med hälften av det man vill och tänkt är en annan historia:)
Sådana här dagar vill man inte gå in och stänga dörren på kvällen, för då är ju dagen slut.


Lördagsförmiddag

Mina ben är som spagetti idag efter gårdagens träning. Men det är gött med lite värk i musklerna för då vet man att dom finns där :)

Melodikrysset pågår för fullt nu men det var svårt idag och jag har inte varit fullt fokuserad heller så vi vinner nog inget badlakan nästa vecka heller ;)

Peter är ute och byter däck på Saaben nu, sedan är dom bestyren avklarade för denna gång.

Jag söver Albin och nu äntligen har han lugnat ner sig och iallafall ligger ner i sängen :)


Familjens lilla bokmal

Hans intresse för böcker kvarstår och jag hoppas det så förblir :)
Det är inte ofta han sitter stilla på ett och samma ställe under dagarna. I vagnen, bilen och när han äter sitter han hyfsat stilla samt när han är "lässugen"! Ofta sätter han sig vid sin boklåda inne på hans rum och plockar fram en bok i taget, bläddrar, vänder och vrider på den för att sedan ta nästa bok och börja om proceduren. Han är så söt! <3

Idag fångade Bilarboken hans intresse en bra stund.
Luckorna i boken drog han upp med höger hand och ner med vänster hand. Haha! Gullunge!


Femtio nyanser

Jag har nu läst de tre böckerna om Mr Grey och Anastasia och jag måste nog tyvärr säga att jag är lite besviken.
Jag blev inte alls helt uppslukad och fast av böckerna. Jag säger inte att dom var dåliga för det var dom inte men jag tycker nog att folk har överdrivit en smula av hur fängslande böckerna är.
Personligen tycker jag att innehållet var ganska tjatigt och enformigt bitvis.
Måste jag välja så var tredje boken bäst, med mer handling och variation.


Förövrigt så kan nog fler män behöva läsa böckerna och lära sig lite av Mr Grey om hur man uppvaktar, skämmer bort och tar hand om oss kvinnor :) (med reservation för vissa undantag).


Har hört det ryktas om och sett en trailer att storyn ska bli film också...
Stämmer det så tror jag inte det blir någon succé. Tyvärr.


Vad tycker ni som läst böckerna? :)


Springpremiär

Jag slog på stort och gav mig ut på årets första joggingrunda när Peter kom hem från jobbet.
Det var faktiskt skönt att springa av sig lite. Det ni! Jag som alltid hatat att motionsjogga :)
Jag tog samma runda som jag började springa förra sommaren. Jag var så nyfiken på hur det skulle kännas i kroppen nu när jag trappat upp träningen lite den sista tiden. Rundan är ju "bara" två kilometer och jag tog mig igenom den med nästan en hel minuts förbättring sedan Juni förra året. Men det bästa av allt var ändå att jag inte var halvtmedvetslös när jag var färdig utan jag hade faktiskt orkat springa en bit till. Det orkade jag INTE förra året!
Så nästa gång jag ger mig ut för att springa ska jag försöka lägga på en kilometer till :)
Men jag ska ta det lugnt och inte springa för ofta. Mina knän pallade ju inte förra året och jag vaknade mitt i nätterna av värk. Så någon gång i veckan är en bra början tror jag.


När jag ändå hade träningskläderna på mig så körde jag även ett styrkepass. Nu är kroppen mör vill jag lova men jag kan äta lite ostbågar med lite bättre samvete ;)


Bullbak

Det blev ett bullbak här idag. Jag velade först om jag skulle dra igång och baka för tänk om Albin inte alls hade lust att låta sin mamma baka och degen då skulle bli överjäst eller något i den stilen.
Men efter promenaden, som Albin ej somnade av satte jag honom i stolen och drog igång det hela. Han satt nöjd och åt äpple medan jag gjorde degen. När den sedan stod på jäsning gick jag och la Albin för en tupplur och lagom när degen var färdig jäst hade han slumrat in så gott. Sedan sov han sig igenom hela bakning, andra jäsningen och vaknade lagom när sista plåten stod i ugnen. Perfekt! Mammas duktiga pojke! :)

Sedan har vi ätit lunch och lekt en massa, eller Albin går och går och går omkring här hemma och bär på prylar men jag antar att det är hans sätt att leka för tillfället. Huvudsaken är att han är nöjd och glad, vilket han alltid är så länge han inte är hungrig :)
Och nu har han fixat och grejat så mycket att han är sovnödig igen.


Varför?!

Igår kväll fick jag ett jättetråkigt sms. Ett sms som jag absolut inte ville få.

Fy så orättvist livet kan vara!

Jag önskar jag kunde hjälpa er på något vis, men det enda jag kan göra är att hålla tummarna och hoppas att det slutar väl.
Tummarna håller jag stenhårt och tänker på er hela tiden!

Detta kommer gå bra! Jag vet det :) <3


Idag för ett år sedan

Idag hade vi bf förra året!
18 April 2012 var en magisk dag som vi längtade till i måååånga månader. Dagen kom och gick utan någon känning alls av att min inneboende tänkte komma ut.

Jag kommer ihåg hur less jag var på att vara gravid. Trött på att känna mig som en flodhäst och trött på att känna mig fet, ful och äcklig. Det fanns verkligen NOLL glamour med att gå höggravid och sprickfärdig men den där jäkla ungen visade ju inga tecken alls på att låta sin mamma få ha sin kropp för sig själv igen.

Men som ni vet fick jag snällt vanka runt ytterligare fjorton dagar och svullna upp lite till...



Vatten vatten vatten

Det har regnat nästan nonstop hela dagen verkligen och då inget smådropp utan rejält. När vi åkte in för att handla förut var det nära översvämning på flera ställen på vägen och många åkrar/ängar var förvandlade till sjöar.
När vi en timme senare kom ut från affären sken solen och det var varmt ute! Vad knasigt :)
Vägen hade sedan hunnit vattenfyllas på ett flertal ställen när vi åkte hem, men det gick bra ändå.
Här hemma har sjön stigit rejält idag och är flera meter bredare än vad den ska vara.

Jycken och jag tog oss en rejäl promenad nu efter middagen. Han har inte velat bemöda sig med att gå ut idag mer än en kortisrunda vid lunch. Han har blivit en riktig soffpotatis vissa dagar och att bli blöt är riktigt onödigt enligt honom själv :)

Peterstackarn är ute och byter till sommardäcken på Toyotan. Vädret har ju inte känts helt pålitligt för detta tidigare men nu känns det vanskligt att inte få det gjort ifall farbror Blå skulle upptäcka det.


Välkommen till världen!

Igår kväll fick Albin en ny syssling. En stor och stark pojke valde att komma ut till världen HEMMA!!! Ja dom hann aldrig åka hemifrån, så bråttom ut hade den lille busen! Ambulansen hann iallafall dit och assistera under förlossningen och allt hade gått jätte bra. Skönt!
Tänk vilken upplevelse, föda barn hemma ofrivilligt. Men oj så spännande ändå :)

Grattis grattis!!!


50 veckor

Det har gått bra att fördriva denna dag också.
Tredje maskinen med tvätt snurrar där nere och dammsugaren har luftats. Att ha hund som drar in grus, sand, barr och löv m.m. kombinerat med en halvt vild och nyfiken unge är inte den mest optimala kombinationen. Jag undrar hur många gruskorn ungen hunnit svälja alla redan? Han är så jädrans snabb med att plocka upp små korn från golvet och stoppa in dem i munnen. De gånger jag hinner se rackartygen och ska försöka fiska ut skräpet ut munnen på honom så biter och kniper han ihop munnen allt han bara orkar och lyckas jag få in ett finger så är han inte sen med att bita tag ordentligt i det. AJJJ!!! Dammsuga skulle behövas göras flera gånger om dagen här, iallafall i hallen för ändå om jag torkar av jycken ute på trappan så kommer det ändå in skräp.

Nu sover snart Albin sin andra tupplur för dagen. Det tar på krafterna att vakna tidigt.
När han väl somnat ska jag fixa iordning mig lite för vi tänkte åka in för att möta Peter när han slutar jobba och handla lite.

Och som rubriken lyder blir vår lille pojk hela 50 veckor idag, enligt mormor Siv som fortsatt håller räkningen :)
Kan ni tänka er att det vankas 1 års kalas här om bara några få veckor?!?! Jag kan då inte förstå det.


Då var det dags igen

Albin var redo att möta dagen halv sju imorse. Jag var inte lika redo.... Detta innebär att jag redan han en tröttgnällig grabb här.
Det är helt grått här idag och det regnar. Tror vi skjuter upp promenaden lite. Tur att Peter hann ut en sväng med jycken innan han for till jobbet, då har vi ingen panik med att komma ut.

Ja det blir nog helt klart en slöisdag idag igen. Ska väl försöka ta tag i tvätten också. Har inte haft igång tvättmaskinen på över en vecka tror jag. Hög tid med andra ord. Även dammsugaren skulle behövas tas ut ur skåpet. Det är ingen höjdare att ha hund när det är blött och geggigt ute, grus och sand dras in i mängder. Blä!




Min morgonpigga lille fis


Avrundning av dagen

Jag gav mig ut på lite stavgång nu efter middagen och efter det fick sig jycken en liten kissrunda. Vilken härlig kväll det är! Solen lyser och värmer samt att blåsten som hägrat här idag nästan har gett med sig nu. Så jag hämtade mig en stol och satte mig vid den soliga gaveln och här sitter jag än, bredvid mina blommande krokusar och yrvakna tulpanblad :)
Schysst avslut på dagen måste jag säga.



(det ser ut som hunden står och skiter där uppe i hörnet men det gör han inte! ;)


Hjälpa mamma att virka lite

Jag plockade fram ett av mina påbörjade virkningsprojekt som blivit liggandes ett tag. Tänkte passa på när knoddas sov förmiddag, men givetvis anade han ugglor i mossen och vaknade precis lagom när jag väl satte igång.
Därefter fick jag lite "hjälp" av den hjälpsamme lille herrn att "hålla i" nystanet....


Lyckad vecka

Igår var det måndag och det betydde att jag ställde mig på vågen igen.
-0,6 kg visade den.
1,6 kg har jag alltså lyckats bli av med på två veckor. Känns faktiskt helt okej. Kan ju inte påstå att jag varken svälter mig eller tränar skiten ur mig var dag och ändå händer det grejer! Gött att se :)


Kväll igen

Albin och jag har varit borta i stort sett hela dagen. Vi åkte till simhallen strax efter elva. Badandet gick bra och Albin tyckte det var skitskoj att flyta omkring i badringen. Han hann också pussas lite med en tjej i omklädningsrummet....
När vi var påklädda igen styrde vi bilen ut till Therese för lite lunch och skitsnack. Hon opererades för mindre än en vecka sedan och jag tyckte hon var oförskämt pigg alla redan om jag jämför med en annan kompis som gjorde samma operation för några år sedan. Men det är härligt att det gått så bra för henne. Det är hon värd!
Albin hade fulltsjå med att utforska deras hem och upptäckte ganska snart att deras köksskåp saknade spärrar. Vilken lycka! Det slutade med att halva köksgolvet täcktes av tomma plastlådor :)

Vi kom hem strax efter pappan och då satte vi igång med middagen genast och när den var uppäten satte vi upp nya sänglampan i sovrummet. Sedan var Albin färdig för sängen och då gick jag och jycken ut en sväng.
Nu sover Albin, jag och Peter har landat i soffan och jycken snarkar på mattan här bredvid.
Är det något att se på tv ikväll tro?



Albin på trädgårdsmässan i lördags


Cool kille

Även coola killar behöver vila ibland!

Tillslut åkte rullgardinen ner, efter mycket om och men.


Jag förstår nu

Jag börjar förstå vad folk har menat med när de säger att deras barn har "gömt" fjärrkontrollen till tvn eller plånboken etc.


Idag har jag hittat haklapparna på golvet i vardagsrummet, gamla reklamblad på hallgolvet, mina trosor (OBS! Nytvättade!!!:) under köksbordet, dagens oöppnade post inne i Albins rum och hundens vattenskål vänd uppochner.

Att ha ögon i nacken vore inte helt fel nu. Eller ännu hellre, några par extra ögon! Och när vi ändå håller på kan jag ta några armar till också :)

Den lille herrn är och pillar överallt heeeeela tiden.



Vi vågade oss ut tillslut

Idag fick vi byta solbrillorna och gympadojorna mot regnkläder och gummistövlar. Ingen jätte angenäm promenad direkt.
Albin tyckte inte det var speciellt roligt att bli instängd i regnskyddet på vagnen och enbart ha en liten glugg att titta ut i. Han såg ju ingenting!!! Helt plötsligt stack det upp en liten fot i gluggen också. Han är vig! :)
Nä, det blir nog till att införskaffa ett nytt regnskydd tror jag för inte heller jag tyckte detta skydd verkar vara så bra. Kanske ett helt i genomskinlig plast skulle passa herrn bättre?
Vi ska inte klaga då det är första gången sedan i höstas som vi behövde använda regnskyddet och första gången nu sedan vi bytt till sittdelen.
Men som sagt det får gärna regna nu så snön ger med sig och till och med att sjön börjar smälta upp och vakna till liv nu! Det finns hopp :)


Mina tomatsådder har redan vuxit till sig så pass att de idag har planterats om till större krukor. De flesta av de andra sådderna växer så det knakar de också. Så ja, det kommer nog en vår och sommar även detta år :)


Ett nytt krypin

Mellan köksskåpen och vedspisen.

In och ut, in och ut... Tokiga unge!


Gråruggiga måndag

Denna vecka inleds med en riktigt gråruggig dag med regnet hängandes i luften. För min del får det gärna regna hela dagen, för då försvinner snön fortare!
Dock har jag ingen som helst lust med att gå ut. Tack och lov gick farfar en liten sväng med jycken tidigare så vi har ingen panik med att gå ut.

Albin styr och ställer för fullt här just nu. Han bär, plockar och flyttar saker. Mest skor då såklart och nu nyss hittade han skohyllan med våra skor och kom bärandes på min ena joggingsko. Jag tycker det räcker med att han sprider sina egna skor överallt :)

Idag hade jag klätt på honom sina nya jättehärliga overall som han fick av mormor när vi var nere hos dem nu sist, dock är den redan placerad i tvättkorgen. Det hände en liten olycka.
Den senaste tiden har han börjat kräka en hel del igen. Han har ju alltid varit en liten spykråka men i takt med att han började äta "vanlig" mat så minskades också kräkandet, vilket var en oerhörd befrielse för oss. Men nu som sagt så händer det oftare igen och jag kan inte hitta något samband.
Ett tag när han tyckte det var roligt att dricka vatten bara för att så kom det upp mycket men nu är han inne i en period igen när han är dålig på att dricka så det kan inte vara orsaken denna gång.
Detektivarbetet får fortgå helt enkelt :)


Jag har ett tag behövt ringa några sk. tråkiga samtal, bl.a. till Folksam och försäkringskassan men jag har i flera veckor skjutit på det och glömt bort. På kvällarna har jag sedan såklart kommit på detta och förbarmat mig själv att jag varit så glömsk och inte gjort det.
Igår kväll skrev jag en lapp med alla samtal jag skulle ringa och klistrade fast den mitt framför nosen på frukostbordet! Fem samtal hade jag sparar ihop!!! Och nu har jag bara ett kvar att ringa och ett väntar jag på att dom ska återkomma. Så svårt var det att få det gjort ;)
Den där tummen satt återigen väldigt långt upp. Haha!



Tydligen var inte tidningarna i "eldarpåsen" färdiglästa enligt vissa....


Apr. 14, 2013

Dagen har spenderats ute från början till slut. Det är tjatigt att tjata om vädret men jag kan inte låta bli... Idag har det varit helt underbart! Solen har lyst på oss hela dagen och man har kunnat lämna jackan inne.

Albin slog på stort och sov nästan två timmar i förmiddags och efter lite lunch på det så släpptes han ut i det fria.
Han gick raka vägen bort till vår bil och började pilla på däcket. Sedan blev gruset intressant och helst av allt ville han gärna provsmaka det också, men det fick han inte. Ha!
En liten vurpa lyckades han med också. Trillade med huvudet före i backen och fick därmed ofrivilligt smaka på gruset :)
Provsitta farfars traktor har han också gjort och spakarna fångade genast hand intresse! Synd bara att han armar var förkorta så han inte nådde dem.
Mellis till Albin och lunch till mamman och pappan intogs ute innan vi gav oss iväg på en promenix tillsammans. Sedan dammsögs och våttorkades hemmet samtidigt som middagen iordningställdes och nu har den just ätits upp. Ugnsstekta revbensspjäll. Mums!
Albin stupade i säng redan innan vi åt så det är lugn och ro här :)


Tummen

Det är kväll återigen och ögonlocken har känts tunga ett bra tag. Dags för sängen snart tror jag bestämt.
Dagen har annars varit bra. Som jag nämnde åkte vi iväg på trädgårdsmässan i förmiddags och traskade runt där några timmar. MASSA folk att trängas med och mycket att titta på. Sättpotatis, en Dr Vesterlund och en födelsedagspresent till Albin fick följa med oss hem.
Albin tyckte det var onödigt att sova sin eftermiddags lur idag så han somnade på två röda vid nattningen klockan sex. Han var så duktig och höll humöret uppe hela dagen fast han mestadels bara fick sitta stilla i vagnen. Han är helt klart bäst den där lille killen!
 
Tidigare ikväll drog jag äntligen tummen ur röven och satte ner mina Dahlialökar i jorden, planterade om mina vintertrötta pelargoner samt sådde några fler frön.
Ja ibland sitter den där jäkla tummen väldigt långt upp :) 

Från igår

Blogg.se appen har inte fungerat sedan igår eftermiddag.... MORR! Blir genast mycket krångligare att blogga samt att jag måste ladda upp bilderna till dator.
Så sålänge appen är urfunktion lär det nog gapa ganska så tomt här både text och bildmässigt. Tyvärr!
 
Nog med klageri! Tillbaka till gårdagen då jag och Albin hälsade på hemma hos våra föräldragruppskompisar, de som vi brukar besöka öppna med tilsammans. Mamman har börjat jobba igen efter sin föräldraledighet så nu har vi ingen att slå följe med dit, tyvärr :( men igår var hon ledig och då passade vi på att ses! Trots att jag varnade för en snorig och hostig Albin så var vi välkommna! Albin blev jätte glad av att se sin tjej Molly igen, det var flera veckor sedan sist och han var inte sen med att ge henne en puss på huvudet och ville gärna klappa på henne med sin klumpiga små fingrar. Sötnöten!
Vi blev bjudna på våfflor och det var första gången för Albin att äta det. Det var gotti tyckte han och tryckte i sig en hel våffla även fast han åt en stor portion lunch innan vi åkte hemifrån. Även jag tyckte det smakade bra såklart! Vi har inte ätit våfflor sedan förra året vad jag kan minnas. Till "efterrätt" blev det winerbröd och kaka (det blev en "diet"fri dag för mig;).
Efter allt ätande visade Molly sitt rum och alla sina leksaker för Albin och de hade lite att pilla med en stund. Helt plötslig dyker det upp en lånhårig orange katt från ingenstans och mjauar! Albin var inte alls beredd på det och blev helt paff och rädd. Han började gråta och rusade till mamma! Haha. Men efter en liten stund la sig chocken och han gick istället fram för att klappa den jättesnälla kissen.
Efter några timmars stojande åkte vi in till staden för att möta upp pappan efter jobbet och handla lite. Det var en trött liten kille vi hade när vi äntligen kom hem runt fem-tiden.
 
Behöver jag tillägga att jag hade lite småångest efter alla onyttigheter dagen erbjöd? Hur som helst så resulterade det i att jag snörde på mig träningsskorna och gav mig ut på en nästan fem kilometers powerwalk med stavar och som avslutning på dagen ett styrkepass. Då kändes det lite bättre! :)
Fast faktiskt så hade jag "råd" att svulla i onyttigheter för hela denna vecka har jag legat väldigt bra till med mitt kaloriintag och träning. Det går bra nu :)
 
 
Idag är det pissigt väder ute så vi har bestämt att åka in till Stockholm och gå på trädgårdsmässan. Farmor ska med också och hon är nu snart på ingång så det är bäst jag lägger på ett kol och blir resklar jag med!
 
Tjingtjong!
 
 
 
 
 
 

Den lille fixarjocken

En viss liten marodör har hittat mammans garderob och håller på för fullt med att inventera hyllorna med underkläder och strumpor.

Vem städar när det är färdig "räknat"???


Föräldrarna flydde hemmet

Igår kväll satt farfar barnvakt åt Albin helt själv för första gången!
När Albin var nattad och sov gott åkte jag och Peter in till Norrtälje för att hämta en byrå som jag prutat till mig för 200 kr.
Innan vi åkte hem stannande vi till på Donken och köpte oss varsin mjukglass med kolasås. Oj så gott det var! Jag har längtat efter det :)

Hemma hade det gått bra den dryga timmen vi var borta men farfar var lite besviken att Albin inte vaknat så de kunde sitta och titta på tv tillsammans. Haha!


Byrån är av äldre modell och ganska robust. Tanken var att den skulle målas om och flytta in i Albins rum, men jag tror tyvärr att den blir för stor att ha där. Rummet är nog för smalt och byrån för djup... Vi får testa och se :) Nu står den ute i garaget och väntar.


Nordiska trädgårdar

Idag har portarna till trädgårdsmässan- Nordiska trädgårdar slagit upp på Älvsjömässan.
Jag hoppas på att komma iväg dit i helgen!!! :)



En av mina Dahlior sommaren 2012


Myspys


Ingen lugn snorunge här inte

Visst var det krupp som kom på besök inatt men tack och lov hostade han bara några få gånger under natten så natten har ändå varit helt okej för oss alla.

Nu på dagen har han lite slem/rosselhosta och näsan fortsätter envist att rinna. Men Albin bryr sig inte så mycket och far som en virvelvind här hemma ändå. Fast faktiskt att han sov typ 1 1/2 timme ute i vagnen efter promenaden i förmiddags! Han vaknade efter cirka en timme och låg vaken en stund för att sedan somna om och sova ytterligare en stund. Härligt!

Nu har vi ätit lunch, lekt, bråkat om elsladdarna vid soffan, torkat snor, läst posten, trillat och slagit hakan i plastbacken inne på hans rum, bytt illaluktande blöja, trakasserat jycken samt kramats en massa!
Just nu pågår försök till middagsvila.



Ja just det! Han lyckades även nästan välta golvlampan över sig precis när jag knäppte av ett kort på honom och samtidigt rädda lampan från att dundra i golvet och Albin från att få en bula i huvudet. Haha!
Bildbeviset:




Just nu


Tillfällighet?

Albin hostade nyss lite i sömnen och det lät lite "kruppigt". Hoppas innerligt det bara var en tillfällighet!

Annars har han mått bra resten av dagen och humöret blev bättre. Snoret har runnit och han har varit mer närhetstörstig än vanligt men annars har han varit som han brukar.

Han går och går och går. Bär omkring på sina saker och då helst sina skor av någon anledning(?). Så numer ligger det leksaker, skor och böcker spridda överallt här hemma.
Han behöver inte lika mycket passning längre utan klarar sig mer på egenhand nu och det tycker jag är riktigt skönt! Givetvis vill jag helst se eller höra honom hela tiden så han inte hittar på några hyss :) Men oftast håller han sig till där jag är eller iallafall i närheten. Sitter still gör han inte mer än när han äter och knappt ens då.
Idag åt vi rotmos och fläskkorv och det tyckte han var jätte gott! Det är både smidigt och roligt att han kan äta mer och mer av maten vi äter.

Nu är det hög tid att sova!


Tidigare ikväll hjälpte Albin pappa att sätta upp persienner. Han är så duktig! Albin alltså ;)


Svulten

Usch! Idag är det en sådan där dag då jag känner mig konstant hungrig och sugen på allt!!!
Nu känner jag mig tex. jättehungrig trots att jag åt vårrulle, tomat och gurka till lunch för cirka en timme sedan bara.
Åååååh vad jobbigt det ska vara!!!! Ge mig en STOR påse godis tack!

Ska trösta mig med lite kaffe och hoppas det stillar mitt sug. Kaffe innehåller typ inga kalorier alls så det kan jag dricka hur mycket jag vill nästan :) (tyvärr tycker inte min mage det är en lika klok idé ;)


Nu har jag bestämt....

.... att det faktiskt är nog med vinter! Lite vårblommor är där med utplanterade på trappan. Och faktiskt att solen började lysa på mig när jag planterade blommorna! Det måste ju vara ett gott tecken? :)


Inte på topp

Det tycks vara en småkrasslig liten kille jag har här hemma.
Humöret är inte riktigt som det brukar och efter att ha sovit närmare en timme ute i vagnen nu på förmiddagen så ligger han återigen trött i sängen.
Högst sällsynt för denna unge herre!

Jag klädde på honom galonisar och stövlar när han vaknade ute förut och tänkte att han ville leka lite. Men icke! Inte ens att åka traktor dög...

Och när man är lite krasslig får man slurka välling mitt på blanka dagen. Mums! :)


Och vinnaren är.....

Idag har en medalj delats ut till Albin. Anledning till medalj är att han inatt slagit alla rekord i att bjuda på en gnällig natt.
Jag vet inte hur många gånger jag vaknat av ett öronskärande gnäll? Ibland var tjugonde minut och ibland med någon timmes mellanrum.
Framåt morgonen lessnade jag och flyttade över honom till oss och efter det sov han som en stock flera timmar i sträck! Tack älskade gnällunge :)

Inte nog med en gnällnatt utan den envisa förkylningen som Albin fått bära med sig i nu tre veckor tycks visa tendenser på att förvärras.
Han har klarat sig med "bara" en sporadiskt rinnande näsa i flera veckor men idag tycker jag mig höra ett rosslandeljud från den lille herrns luftvägar samt en mer tilltagande snorighet i den lille snoken. Suckar!
Där har vi även anledningen till den svårsovda natten?!


Simma är skoj!

Idag har vi varit på babysim igen och det var kul! Nu dom senaste lektionerna så Albin utvecklat sig enormt i vattnet. Tidigare var han ganska reserverad och ville inte gärna hoppa i från kanten, var rädd för kallsuparna och gillade inte jättemycket när det skvätte vatten i ansiktet men han har ändå tyckt att det varit roligt att vara nere i vattnet fast med måtta :) Men nu har den där spärren släppt och de gånger det råkar bli en kallsup blir han inte lika rädd och han hoppar från kanten och doppar huvudet flera gånger efter varandra. Han klänger som en apa med både armar och ben längs kanten i bassängen och sprattlar runt för fullt med ett stort flin på läpparna när vi simmar med ringarna på armarna.
Det är så roligt att se att han gör framsteg och glädjen i det!


Såhär trött blir man av att simma och plaska


Tidig och kall morgon

Tydligen var det lagom att göra morgon vid sextiden här idag. Tack för det! Men en tröst är att natten har varit helt gnällfri. Bra jobbat grabben :)

Nu är gröten uppäten och det är min tur att äta lite.
Än så länge skiner solen ute men det är hela -10 grader!!! Brrr!


En vecka senare

Idag har jag använt mig av Shapeup appen i en vecka och det var dags att ställa sig på vågen. Jag har ingen exakt siffra på min vikt från förra veckan men jag vet vilka siffror vågen visat de sista veckorna och utifrån dessa så har jag faktiskt gått ner lite mer än ett kilo, på bara en vecka.
Känns gött att vågen faktiskt visar resultat redan och det sporrar en givetvis ännu mer. Och i ärlighetens namn så har det inte varit så jätte hemskt att "bokföra" matintaget och träning. Det är faktiskt riktigt intressant att se effekten av det man stoppar i sig och vad promenaderna och träningen bidrar med. Och tack vare detta så tänker man efter en extra gång innan man stoppar i sig något onyttigt och överväger om det är värt det eller ej.
Jag har inte "bokfört" exakta mängder på det jag ätit utan har ofta höftat till lite på ett ungefär och allt finns inte heller inlagt så ibland får man försöka hitta något likvärdigt. Men bevisligen har det gått bra ändå!

Tror nog jag försöker mig på en vecka till med helvetesappen :)


Morgonens grinolle

Idag vaknade knoddas med ett riktigt gnällollehumör och frukostgröten blandades med tårar. Men efter promenad då han halvsov en stund så var humöret mycket bättre! Han har "vaknat" flertalet gånger i natt och gnällt lite för att sedan ganska fort somna om igen en stund. Gissar att detta påverkat hans morgonhumör. Tror kanske att det är någon tand som är på gång och därav den störda nattsömnen. Det som kommer ut där bak luktar inte hallon precis och det kan ju också vara tecken på tandsprickning. Bara att vänta och se :)
På tal om tänder så har Albin aldrig dreglat! För visst är det väl vanligt med mer salivproduktion när det är tänder på G?
Visst är det skönt med en dregelfri unge men vad ska vi använda alla de tiotalet sprillans nya dreglisarna som ligger och väntar på att komma till användning? ;)


Snön fortsätter att yra ute och det har kommit flera centimetrar sedan igår. Fy f*n!!! Tydligen kunde det hålla på såhär hela veckan dessutom. Och jag som i helgen gått i tankarna om att börja tvätta upp och hänga undan vinterkläderna, det är ju bara att FETglömma nu.


Albin hjälpte mig dammsuga nu på förmiddagen också. Eller hjälpte är väl kanske fel ord, han var med och var mest i vägen :) Han går bakom och pillar på apparaten, drar i slangen och trasslar in sig i sladden. Det som är bra är ju det att han är där jag är iallafall och jag slipper jaga efter för att se om han hittar på några hyss.


Negativt omslag

Snacka om att bli blåsta av vädergudarna!!! Det snöade galet mycket här på eftermiddagen och det sved i hjärtat minst sagt. Fy och blä! Där fick jag för att jag köpte hem penseer idag...

Nu är det godnatt här och det är med gott samvete jag kryper ner under täcket. Jag har klarat min matranson med råge idag och jag har inte känt mig hungrig alls! Har till och med tränat lite styrka nu på kvällen. Dags att dra igång med träningen på riktigt igen efter sjukdom och "påsklov".


Söndagsgöra

Våren fortsätter att visa sig från sin bästa sida och jag har skådat både krokus och snödroppar. Lycka!

Förmiddagen ägnades till motion Albintupplur, luska ut hur man flyttar bältet i Albins bilstol och lunchintag.
Nu sitter vi i bilen in till Norrtälje för att handla diverse prylar.

Det är det även dags att återgå till vår vanliga vardag här hemma ensamma, mormor och morfar åkte hem igår kväll.
Tillbaka till verkligheten och våra vanliga rutiner.


Svullodag

Idag har det gått åt pipsvägen med kosten. Korvgrillning och tårtkalas på samma dag är inte den bästa bantningskuren. Men jag åt bara en liten liten tårtbit för jag gillar ju inte tårta :)

En powerwalk på 3 km gav jag mig ut på i eftermiddags. Dammade av både joggingskorna och stavarna efter vintern dagen till ära.
Framåt kvällen drog jag med mig jycken på ännu en 3 km rask promenad. Känns gött att jag kompenserat den misslyckade dagen lite iallafall. Och när diagrammet ändå lyste rött passade jag på att trycka i mig både lite ostbågar och godis samt ett glas påskmust.
Nya tag imorgon!!!


Leka ute och gå på kalas

Här har det varit kalas idag. Farfarn fyller år så han har bjudit på tårta. Albin fick smaka tårta för första gången och man kan väl säga att det definitivt inte var sista gången han åt det. Oj så gott han tyckte det var med grädde och hallon!

Innan tårtkalaset grillade vi lite korv till lunch och Albin har invigt sina nya stövlar och galonbrallor ute. Det är spännande att utforska världen där ute men det är inte så lätt att vare sig krypa eller gå med alla kläder man måste ha på sig.
Smaka på grus hann han med också! Busungen!

Nu är det lite vila som står på schemat innan farmor kommer hit också.


På hemmaplan igen hos pappan

Nu är vi på hemmaplan igen tillsammans med pappan. Men ska jag vara ärlig hade vi kunnat vara hemifrån ett tag till, bortsett från det att vara ifrån pappan såklart!

Bilresan upp gick bra. Inte nämnvärt mycket trafik så det gick som på räls hela vägen. Vi körde nonstop och Albin höll sig vaken och vid gott humör HELA resan på cirka tre timmar! Duktiga pojke <3 De sista två milen var dock urtrista tyckte han och jag försökte bäst jag kunde att distrahera honom med både det ena och det andra. Inte konstigt att han fick nog, klockan var ju nattsovdags för honom då och hur kul är det att sitta stilla så länge?! Väl hemma var tröttheten som bortblåst när han fick träffa pappan igen och sedan få syn på sin bil! Lite lek och bus hanns med innan han stoppades i säng och har sedan dess sovit gott.

Pappan har klarat att hålla huset i trim helt på egenhand i nästan en vecka bortsett från några väldigt ledsna krukväxter... ;)

Jag har klarat dagens ranson av matintag med råge idag TROTS att jag tryckte i mig lite godis här på kvällskvisten också och jag har inte känt mig sådär hungrig idag som jag gjorde igår. Det lönar sig att äta lunch istället för att fika! ;)

Nu sova! Godnatt


Samla ihop alla våra prylar

1 1/2 timmes promenad avklarad tillsammans med Anna och våra tre barn. Märkligt nog somnade alla barnen och lät oss traska på så långt vi ville :)

Idag står hemresa på schemat när morfarn kommer hem från jobbet. Hem till våran ensamma stackars pappa! :)
Dags att ta tag i att försöka samla ihop och packa alla våra saker som är utspridda lite här och var i detta hus.


Det går jätte bra att sova vidare inne på toaletten ;) (bara för det vaknade han nu!)


Hur går det med mitt matintag då?

Jodå, det går väl men fy fan vad trååååkigt det är!!! Tre dagar har jag klarat nu och jag är redan redo att ge upp igen.
Jag vill komma ner till min målvikt snabbt så min dagliga kaloriranson är liten. Väldigt liten känns det som och det finns typ ingen plats för några utsvävningar.
Jag lyckades hålla mig inom ramen både tisdag och onsdag och hade dessutom lite tillgodo när jag gick och la mig! Dessvärre har denna dag inte varit lika lyckad och diagrammet lyser RÖTT!!! Ändå är jag hungrig nu och har så varit hela kvällen typ. Så blir det efter två fikor och ingen ordentlig lunch. Det straffar sig!
Tre promenader har jag iallafall gått idag på sammanlagt nästan 1 mil. Alltid något! :)

Helt ärligt så kommer jag troligtvis inte fortsätta med det här djävulspåfundet så länge till. Det är absolut inte min grej och dessutom blir man typ manisk.
Jag funderar på att kanske köra på detta i veckorna för att sedan under helgerna strunta blankt i det. Eller fortsätta helt fast inte slaviskt.
Ja jag vet inte ännu? Hur det än är så vill jag ju få ordning på kroppen och på ett eller annat vis måste jag kämpa för att komma dit. Jag får väl testa mig fram längs vägen och se vad som fungerar och känns bäst. Nu har jag ju iallafall tagit tjuren vid hornen och börjat. "Bara" att fortsätta....



Massa lek och bus

Idag inledde jag och Albin dagen med en långpromenad tillsammans med Anna och lille Wille. En solig runda på 5 kilometer blev det och barnen sov så gott. Efteråt blev det lite fika blandat med lunch och lek här hemma innan de var tvungna att ge sig iväg för att hämta hem sin storebror från dagmamma.
Albin blev helt slut av all lek och somnade gott.

Nu på eftermiddagen har moster varit här hos oss och busat ännu mer!

Jag har precis kommit in från en runda med jycken medan Albin och moster gick en kortare sväng, runt huset


Albin 11 månader

Det är svårt att förstå att vår lille knoddas blir ett helt år om bara en månad. Tiden har aldrig förr gått så fort som den gjort det senaste året. Det låter klyschigt jag vet, men i detta fall så är det inget snack om saken!
Kunde jag så skulle jag vrida ner tempot på tiden en gnutta så vi verkligen hinner med att insupa lyckan och glädjen vår lille skit ger oss varje dag.
Som tur är så är det ju lika roligt att se honom växa och utvecklas från dag till dag och sakta bli en individ med egen vilja, tycke och smak. Man gör inte vad man vill med honom längre :)


Numer går grabben riktigt stadigt och till och med små"springer". Det drattas på rumpan lite då och då men vurporna blir färre och färre för var dag som går.
Att gå och samtidigt hålla saker i händerna ligger för tillfället etta på kullistan och det där att göra två saker samtidigt- gå och hålla koll på fötterna samtidigt som händerna helst viftar omkring med sakerna fungerar riktigt bra! Övning ger färdighet helt klart :)
Intresset för lampor har kommit mer nu och han vet var de finns. Om man frågar honom efter lampan tittar han upp mot taket och pekar.
Något som liknar ordet titta har vuxit fram och används flitigt åt det mesta.
Bollar och saker som kan rulla har börjat imponera på honom och han har insett lite att man kan kasta och sparka iväg dessa saker. Men annars så är böcker fortfarande den bästa sysselsättningen att sitta och bläddra i tycker han. Även intresset för att sitta och lyssna på när någon annan läser bok för honom har börjat väckas till liv nu och det är mysigt!
Mat och att äta fortsätter att vara en stor passion. Gärna mycket och ofta :) Han har blivit jätte duktig på att sitta och äta själv, tex. smörgåsbitar men även att sitta och pilla i sig smulorna från mina knäckemackor. Pincettgreppet fungerar utmärkt och tyvärr stoppas både det ena och det andra i munnen som hittas på ex. golvet. Usch!!!
Jycken har helt plötsligt blivit jätte intressant och den stackars kraken skulle nu behöva ögon i nacken för att slippa bli både dragen i örat eller påkörd av läragåvagnen.
Inga fler tänder än de två i nedre käken syns till ännu men det märks att det är någon/några som ligger där under och lurar.
Från att ha varit superduktig med att sova hela nätter i egen säng till att ha sovit ett par timmar i egen säng och resterande natten mellan mamma och pappa i flera veckor har han nu sedan några dagar tillbaka återgått till att vara superduktig och sova i egen säng natten igenom! Underbara unge! <3


Mamma och pappa älskar dig vår lille store pojk! PUSS


Fisken Albin

Det var kul att bada! Albin är en riktig fisk i vattnet och han tyckte det var skoj att kunna gå i vattnet.

Efter simhallen åkte den lille fisken hem med mormor och morfar medan mamman och moster tog en runda på stan. En bit tyg införskaffades så nu ska både symaskinen och mamman visa vad dom går för hemma sedan ;) Återkommer med resultatet.


Svettig runda

Albin och jag powerwalkade bort till Bergsslussar efter frukosten. Nästan 5 kilometer blev det.

Nu har vi petat i oss lite lunch och sedan åka in mot stan för ett besök till simhallen tillsammans med moster. Vi missade ju babysimmet hemma igår så vi tar igen det på egenhand idag istället :)


Högsta delen av Bergsslussar i vinter/vårskrud


Nu ska det banne mig bli ordning och reda på torpet!!!

Jag har nu ikväll laddat hem appen Shape up igen.
Den hjälper en att räkna kalorier och ger en bra överblick över hur en dags matintag och motion ser ut.
Jag testade denna app i somras men orkade bara med den 1 1/2 dag ungefär. Då hade jag nämligen dille på knäcke, keso och grav.lax till frukost vilket resulterade i att typ hela min kaloriranson gick åt till enbart frukosten plus att det var semestertid och varenda kotte vet väl att det fikas och äts glass rätt så friskt då. Detta leverne var enbart deprimerande att se i siffror så helvetesappen raderades illakvickt!

Men som sagt, ikväll återinstallerades den efter att jag tidigare idag till min fasa såg för mycket av mig själv i spegeln i provrummet inne på H&M. Ja fy! Ingen rolig syn och nu ska jag ta mig sjutton lägga i en högre växel och känna mig lite mer tillfreds med utsidan av kroppen till i sommar.

Hur jag ska hinna, orka eller lyckas med detta vet jag inte riktigt men jag SKA bara helt enkelt.
Rör på mig gör jag redan flera gånger dagligen och oftast kör jag tre träningspass i veckan. Äter bra tycker jag också att jag redan gör och småätandet av onyttigheter är i stort sett obefintligt i veckorna. Till helgen köper vi hem cola och en påse ostbågar samt kanske fikar någon bulle, men det är ju sådant som man ska njuta av under helgen tycker jag (givetvis i måttliga mängder). Ändå, trots att jag nu de senaste månaderna blivit mycket mycket hårdare mot mig själv med att gå ordentliga dagliga promenader och dessutom börjat träna styrka och tänker lite mer på vad jag stoppar i mig, så visar vågen 1-11/2 kg PLUS och jag känner mig mer och mer obekväm med min kropp igen.
Så ja, detta ska bli spännande att se om det sker någon förändring och framför allt HUR! OM jag nu har psyke nog att använda mig av "helvetesappen" denna gång? :)



Och faktiskt att jag ligger under dagens rekommenderade kaloriintag idag. Bra början! ;)


Shoppinggalen liten kille

Shopping på A6 har vi sysselsatt oss med idag.
Jag mitt smarto åkte ju ifrån min plånbok! Men det ordnade sig ändå som tur var :) Det är faktiskt första gången jag åker iväg och glömmer plånboken, det är ju annars en klassiker som småbarnsförälder sägs det. Nästan 11 månader klarade jag mig ;)
Albin har som vanligt skött sig bra med att gå in och ut i affärer men han börjar redan visa tendenser till att vela ha saker han ser. Idag har han sträckt sig och gnällt efter allt från leksaker till cyklellås och herrkläder. Haha. Hem kom han med en liten plast bil, en hink och några klädesplagg (såklart). En nöjd kille helt enkelt! :)

På vägen hem stannade vi hos moster Helen och åt Tacos där när vi ändå skulle hämta jycken. Gott! Det är så sällan jag äter det eftersom Peter inte är något fan av det.

Nu är vi iallafall hemma igen och skitungen är nerstoppad i sängen och sover snart.
Han går fortfarande på vintertid och det måste vi ta tag i på riktigt nu så vi kommer in i våra vanliga rutiner igen. Men det är lite svårt när vi är borta såhär och det händer så mycket saker.


Peter hade sin första dag på nya jobbet idag och det hade gått bra. Han hade fått en lugn start tydligen. Vilken tur han har! :)


Utflyktsdag

En solig dag som denna är bra utflyktsväder tycker vi och både mormorn och morfarn är lediga, därför brummar vi på för fullt nu!
Målet är Småland.


Knoddas bjöd sin mamma på en riktigt riktigt bra natt inatt! Han sov hela natten i sin säng och även att han gnydde, tappade nappen och bökade runt flertalet gånger under natten la han sig tillrätta och somnade om igen helt på egenhand varje gång. Mamman har inte behövt lyfta huvudet från kudden en endaste gång under natten, vilket kändes i både kropp och knopp när prinsen gjorde morgon halv åtta. UNDERBART! :)


Fick nya stövlar av mormor idag!

"Lite" stora men det går bra ändå :)

Redo för att möta världen där ute till fots!


Annandag påsk del 2

Vid lunchtid packade Peter ihop sitt pick och pack för att styra hemåt. Nu får vi klara oss här nere resten av veckan utan pappan.

Nu är vi hos mormor Siv och har fikat massa gott samt varit ute en sväng i solen. Här nere är det bra mycket mer vår än hemma hos oss. Det är inte mycket snö kvar och krokusarna har vaknat till liv.


Annandag påsk

God morgon! Faktiskt att jag känner mig lite mer på banan idag och inte redo för att gå och lägga mig igen redan efter frukosten. Härligt! Det kan kanske ha ett samband med att Albin faktiskt fann sig i att ligga kvar i sängen ända till halv nio imorse och att han dessutom legat i egen säng hela natten! Tredje natten på raken i egen säng hela natten. Duktiga pojke!
Hans sovmorgon var väl inte helt oväntad i och med att han igår enbart sov cirka tio minuter i vagnen hos moster och onkel för att sedan "sitta" med oss i soffan med humöret på topp. Han somnade sedan i bilen på hemvägen och somnade även om lätt när han väl var ombytt till pyjamasen och nedstoppad i sängen här hemma vid 22 tiden. Det är första gången sedan han var jätte liten och utan kvällsrutiner som han "fått" vara vaken så länge :)

Vad denna dag har att erbjuda återstår att se.
Hej så länge!


RSS 2.0