En försmak av trots?

Den senaste tiden har ju Albin börjat trilska ordentligt gällande mat. Han har i stort sett levt på frukt, smörgås, mjölk och yoghurt medan han enbart petat i och lekt med maten.
Humör har han också och ska helst bestämma allt själv. Bitas är han också duktig på och det gör ONT! 
Att klä på sig för att gå ut är varje gång en brottningsmatch och vi hinner bli osams flera gånger om innan vi äntligen är ute och när vi väl är ute vill han aldrig gå in istället.... 
Byta blöja är oftast det värsta man kan göra och det är nog enbart tur att ingen olycka skett med en övefull illaluktande blöja hittills. 
 
Jag märker att mitt tålamod är kortare än någonsin för tillfället och stubinen är bara någon centimeter lång, så när ungen flinar en rakt upp i ansiket när man strängt säger ifrån för sjuhundraelfte gången exploderar denna gravida mamma ett par gånger varje dag tyvärr. 
Det har faktiskt gått så långt att jag flera gånger tänkt att det ska bli skönt med att komma igång med dagis. Jag skämms över dessa tankar men så är det faktiskt. 
 
 
 
På tal om dagis så är det inte många dagar kvar nu innan vi drar igång med inskolningen. Jag har börjat nedräkningen för länge sedan och tycker det känns jättejobbigt och svårt att lämna bort min grabb som jag umgåtts både natt och dag med i snart tjugo månader. Nu ska någon annan ta hand om honom och det känns väldigt märkligt och fel!
Tack och lov är jag övertygad om att Albin kommer älska att gå på dagis.
 
 
 
Nä, nu ska jag packa det sista så vi är redo när pappan i huset sedan kommer hem. Vi rattar ner till Linköping ikväll så det blir en lång dag idag minst sagt och halvkrassliga är vi hela familjen dessutom.
 

En liten känsla av vardag igen

Här vaknade hela familjen redan vid fyratiden imorse. Albin låg tyst inne i hans säng men jag hörde att han var vaken och det dröjde inte lång stund innan han började knorra. Han fick komma in till oss och vi försökte somna om igen men det gick la sådär. Albin låg alldeles tyst och stilla läääänge innan det tillslut började sprätta i hans små ben och pappan fick som vanligt ta emot sparkarna. Tillslut fick pappan nog och gick upp istället och Albin var inte sen med att hänga på. Innan klockan var slagen sex satt vi hela familjen (utom jycken som fortfarande låg och sov i sovrummet) och åt frukost. Faktiskt att Albin åt 1/4 portion gröt utan minsta antydan till protest och härj. Rekord! 
Innan pappan for till jobbet han vi också mysa allihopa i soffan framför tvn och när jobbet kallade var Albin inte speciellt villig att släppa iväg sin pappa.
 
Jag satte igång Saltkråkan och Albin stilla i soffan hur länge som helst och tittade, så egentligen tyckte nog även han att det var lite väl tidigt på morgonen att vara uppe. Efter en stund låg han till och med ner i soffan och tittade men somna kan man INTE göra. 
Mina ögonlock var däremot tunga som bly och när filmen var slut stoppade jag ungen i säng, la mig bredvid på golvet och det dröjde inte allför länge innan vi båda somnat. En timme sov vi ungefär och det var så skönt, trots att golvet var ganska hårt :)
Vi gav oss ut i det soliga men tyvärr ganska kallblåsiga vädret och gick en liten promenad. När vi var tillbaka hemma hjälpte Albin farfar med att elda lite tallris innan vi gick in och åt lite mellis. Efter en stunds lek var det tydligen dags för lite vila igen för den lille och det är väl inte så konstigt egentligen, han har ganska mycket sömn att ta igen från den sista tiden. Jag passade då på att stöka lite i köket. Bla. så kokade jag ihop en omgång bär och fruktmos till Albins frukostgröt. All äppelmos jag kokade i höstas är nämligen slut så det behövdes lite påfyllning av sådant i frysen.
 
Just nu har vi återigen parkerat oss i soffan framför en ny omgång Saltkråkan. Tur att både Albin och jag tycker det är bra! :) 
 
Tvåan fortsätter att leva rövare både natt och dag och jag blir snart tokig. Jag är helt övertygad om att den ungen snart kommer bryta sig ut ur magen.
Magen känns lika stor och sprickfärdig som en ballong och lika tung som ett bowlingklot. Ja, jag är less!
 
 

Från monster till ängel på en sekund

Äntligen en natt utan uppvak och ledsna miner. Nattningen gick nästan helt bra igår också, mycket lättare än på länge.
Albin vaknade vid sex imorse och ville komma in till oss. Vid åtta hade han fått nog och han och jag gick upp, satte på barnkanalen och myste under filten i soffan. Efter en halvtimme var han färdig med myset och gick istället in i sovrummet med sin "boppa" (grävskopa) och ville leka med bappa. 
Frukosten var allt annat än lugn och harmonisk. Vi fick sällskap av ett skrikmonster som vägrade äta upp både gröten och smörgåsen utan ville enbart dricka mjölk.....
Halvtio ringde det på dörren och där stod farmor! Skrikmonstret förvandlades omedelbums till en ängel som skuttade och skrattade. Så kan det gå.
 
Nu är farmor, Albin och jycken ute sedan en stund tillbaka. Jag har dragit igång projekt- tvätt efter julens hushållsarbetesuppehåll och Peter är nere i pannrummet och fixar. Jag tänkte även försöka ordna packningen till imorgon också då vi ger oss ut på vift. 

Vecka 32

Igår var det dags för att gå in i en ny vecka igen.
 
 
 
 
 
Över hela julen han tvåan verkligen gjort sig påmind vill jag lova. Det känns som det är aktivitet där inne konstant och jag känner mig riktig mör i magen nu, nästan som att jag är blåslagen inifrån.
Varje gång vi öppnade paket spratt det till inne i magen och den vaknade till liv. Det bådar inte gott om den redan fattat tycke för spänningen med paket ;)
 
Det är fortfarande ett tryck uppåt och det är tungt att andas, speciellt när jag ligger och så kommer halsbrännan som ett brev på posten. 
 
Fogarna mår faktiskt riktigt bra och jag har nog inte direkt ont någonstans men istället har det ju nu börjat bli tyngre och det känns i kroppen att man bär på "lite" extra än vanligt. 
 
Jag har i flera dagar nu haft molvärk bak i ryggen och ilningar ner i ljumskarna så jag antar att det är förvärkarna som nu gjort entré. Jag har väntat på dem....
Sammandragningar klarar jag mig ifrån än. Kan ibland känna en liten svag tendens till sammandragning vid viss ansträngning men det är inget att klaga på ännu.
 
Dock känner jag mig väldigt stor och otymplig. Ser ingen charm eller rosa skimmer med att vara gravid längre.
 
 
 
 

Fredag och (idag) lördag

Peter for till jobbet som vanligt och vi andra sov vidare ett par timmar till.
Efter frukostbestyr och fixande av oss själva kom vi tillslut iväg en sväng in till staden för att kolla in mellandagsrean. Men som vanligt blir det en flopp med att försöka shoppa i denna stad. Så tråkigt! Jag hittade en tshirt (som räcker ner över magen;), ett par mjukbyxor till Albin och en body till Tvåan för 50 spänn vardera. Såklart fick Albin lite mer kläder av mormorn och mostern också. 
Vi tog en fika också och Albin lyckades trycka i sig en stoooor bulle helt på egen hand. 
På hemvägen köpte vi med oss pizza som middag och när vi alla var mätta var det dags för mormor, morfar och moster att åka hem.
Albin tog en dusch innan han la sig redan innan sju och somnade utan minsta knorr och stök. Jag och Peter orkade inget annat än att ligga på soffan och mumsa smågodis. Vi tänkte slå på en film men vi kom aldrig till skott så jag gick och la mig för att läsa istället.
Lagom till att Peter kom och la sig vid elva vaknade såklart Albin och var sådär otröstlig igen. Han fick komma in till oss återigen och somnade om ganska fort.
Någon gång under natten började han åla sig igen och pappan fick nog och gick ut till soffan istället. Jag och Albin somnade om och resterande tiden av natten låg jag så långt ut på kanten jag bara kunde och hade Albin som en igel på mig. Trots att vi hade hela sängen för oss själva....
 
Albin fick premiäråka bilvagnen på Ica igår och det var skoj! fast han hade ju inte ro att sitta stilla i den utan var ju tvungen att hoppa ur titt som tätt och meka lite med den. Så det har ju varit tur att vi inte testat på den tidigare då bara jag och Albin har handlat för då skulle det tagit evigheter att handla färdigt!
 
Idag tror jag dagen startades efter åtta. Albin gick ut i vardagsrummet och väckte pappan. Duktig pojke! :) Jag låg kvar en stund till i sängen och kunde äntligen breda ut mig.
Far, son och jycke gick ut efter frukosten och en stund senare tvingades även jag ut då pappan skulle upp på taket för att sota lite och Albin hade ju inga planer alls på att gå in. 
Vi var ute en bra stund och Albin lurade iväg mig på en högst ofrivillig promenad (jag ville inget hellre än att få gå in i värmen igen) och jag vet inte hur många gånger vi hann bli osams på den där promenaden. Albin gick åt ett håll medan jycken gick åt ett annat och där i mitten stod jag. Det hoppades i alla vattenpölar som fanns och när vi äntligen var nästan hemma igen går ungen tillbaka och börjar om i alla pölarna för att sedan spatsera rakt ut på leråkern och trillar nästan ner i lerdiket. Jag orkar inte längre kånka runt på honom under protest då han blir tre gånger tyngre än vad han egentligen är.
Vi kom hem efter mycket om och men och då satte jag på nya Saltkråkefilmen och la mig på soffan medan Albin lekte med sitt och tittade lite sporadiskt på tvn. Det var på håret att jag kunde hålla ögonen öppna vill jag lova.
När filmen var slut stoppades en protesterande unge i säng men protesterna dog snabbt ut när han insåg att det faktiskt var rackarns skönt att vila en stund efter all friskluft. När han vaknade åt han faktiskt hela FYRA köttbullar och lite makaroner. Det är nog mer än vad han ätit över hela julen. 
 
Resten av dagen har vi bara slöat inne och lekt mad alla nya saker. Vi har försökt plocka iordning och städa undan lite också men det har gått sådär. 
Jag har nog en förkylning i kroppen och är supertrött med noll energi eller lust till något. 
Nu har vi precis ätit middag, bestående av resterna av rödbetssalladen och köttbullar. Köttbullarna var dessutom köpe bullar och de både luktar och smakar prutt. Nä, ingen fin och mysig lördagsmiddag här inte.
 
 
 
Sammanfattningen av julen är iallafall att vi alla är mer än nöjda. Vi har alla fått massa fina julklappar och lyckats träffa och fira med alla nära och kära.
Albin har bla. fått ett kök, en snowracer, massa böcker, pussel, filmer, kläder (som han var måttligt intresserad av), massa kökstillbehör och prylar för ett helt kompani, traktor, grävskopa, brandbil, mössor och vantar, lego och massa annat.
Jag har bla. fått en ny välbehövlig stekpanna, örhängen, signerad Lasse Winnerbäck skiva(!), en vägglampa att ha över soffan så jag ser när jag virkar, kläder, receptbok, stektermometer, mascara och lite annat smått och gott.
Även tvåan har fått paket i form av lite kläder så nu behöver han/hon inte enbart kläs i ärvda saker! :) 
 
 
 
 
 

Annandagen

När den började för alla andra i huset vet jag inte riktigt? Jag och Peter sov ända till klockan tio iallafall! Skönt när andra tar hand om både barn och hund :)
Efter frukosten öppnade Albin de sista julklapparna och det var fortfarande lika spännande!
 
Vi klädde alla på oss och gick ut på en ordentlig promenad, skönt att röra på sig ordentligt igen efter allt latande och ätande. Det smakade gott med en liten fika när vi var tillbaka och så tog sig Albin en skön tupplur. Vi andra spelade färdigt vår kortspelsomgång.
Till middag slog vi till på att grilla kött faktiskt. Ja ute dessutom :) Gott och bra brytning på all annan mat. Efter maten var det dags för mormor Siv och moster Helen att fara hemåt i mörkret.
 
Vid läggdags kramade och pussade Albin alla oss godnatt och hoppade i säng men han hade inga planer på att somna. Tillslut gav vi upp och han fick komma upp igen för att springa av sig. Efter en tids röjande gjordes ett nytt försök och efter över en timme skulle jag tro gav han äntligen upp och slöt sina blå.
Vi andra slöade i soffan och åt onyttigheter.
Lagom till att vi alla gått och lagt oss vaknar Albin igen och mormor duger inte denna gång heller. Han får komma in och lägga sig hos oss och somnar efter mycket stånkande och snurrande och vi sover väl hyfsat resten av natten om än väldigt trångt.
 
 
Smörgås, kex och frukt har fallit den lille herrn i smaken hela julen medan riktig mat har ratats helt nästan. Han smakar lite och sedan leks det bara och fajten är igång. Någon gång vänder det nog.
 
 
 
 

Juldagen

Juldagen bjöds på lite sovmorgon och vi tog det fortsatt lugnt på förmiddagen. Fast Peter var ju iväg och jobbade en liten sväng vid sextiden och hann väl typ enbart komma hem, klä av sig och krypa ner i sängen igen när Albin vaknade.
Jag la mig i ett bad, Albin la sig för middagsvila och Peter vilade på soffan. Sedan drog vi igång med förberdelser och matlagningen för firande nummer två. 
Vid två tiden kom äntligen mormor, morfar, moster, mormor Siv och moster Helen upp hit till oss och julfirandet var åter igång igen. Klapparna under granen fylldes på återigen och Albin hade svårt med att hålla tassarna i styr.
 
 
Efter maten kliade i fingrarna hos oss alla och paket utdelningen satte igång. Albin blev överröst med klappar givetvis och hade fullt upp med att hinna undersöka och prova allt. Men han var himla duktig att öppna. Tillslut blev han faktiskt mätt på paket så vi sparade några styckna till dagen efter.
 
 
Det var leksaker ÖVERALLT! men ändå hade han full koll på sina prylar och märkte direkt när någon flyttade på något.
Vi som tyckte vi hade leksaker och prylar överallt redan innan har nu givit upp. Det ser ut som ett bombnedslag här, bilar och andra fordon står parkerade lite varstans, det ligger köksprylar spridda både här och där och konstigt nog är hans rum nästan lika fint städat som det var för ett par dagar sedan.....
 
Efter massa lek med nya sakerna och en fika på det var det dags för sängen för den lille. Innan han hoppade i kojs var han så duktig och kramade oss alla godnatt. Rättvist ska det vara! :) Om jag minns rätt så låga han nöjd/somnade med en gång men vaknade och började knorra efter någon timme medan vi andra fortfarande satt uppe och spelade kort och frågespel men han somnade nog om efter en liten skvätt mjölk och sov sedan ända till dess då vi andra gick och la oss. Mormor och moster tog in honom till sig men det dög då inte så tillslut hämtade vi in honom till oss. Där låg han och mös en stund innan buset började med att dra i lampsladden, hoppa i sängen och hitta på andra dumheter. Det blev till att värma lite mera mjölk, sätta igång Alfons och stoppa tillbaka honom i hans säng och faktiskt att han somnade om och sov sedan hela natten.
 
Julpussen <3 
 
 

Ett litet livstecken från oss

Vi har inte förätit oss utan vi lever och mår fint! :)
Julen har varit både toppen och behaglig, firandes på hemmaplan från början till slut. Det är nog första gången i hela mitt liv jag varit hemma en hel jul. Skönt!
 
Idag har vi vinkat av mormor, morfar och moster så nu är vi ensamna hemma igen.
Albin slocknade som en klubbad säl när han la sig lite innan sju, det är mååånga kvällar sedan det gått så lätt.
 
Vi har titta på På spåret och nu funderar vi på att sätta igång en film.
 
 
Bättre juluppdatering kommer snart....

Julafton 2013

Oj oj oj oj! Nu har vi tagit igen oss i soffan en stund och Albin somnade på stört, nöjd och belåten. Dagen har varit bra men jul suger verkligen musten ur en på något märkligt vis.
 
Dagen började sex imorse då Albin började knorra och fick komma in till oss. När han lägger sin lilla hand på min kind känner jag att han känns varm. Japp, julafton inleds med lite feber. Hur mycket vet vi inte riktigt då örontempen ena gången visade 37 och andra gången över 39 grader, rumptemp är omöjligt att ta numer men jättevarm kändes han inte och pigg var han och det är huvudsaken.
Vi tittade på sista delen av julkalendern i sängen innan vi gick upp och kikade om Tomten varit här under natten. Det hade han för Albin hittade paket under granen! :) När han gick ut i köket hittade han ytterligare ett paket och när pappret var bortrivet börjades det laga mat omedelbums!
 
 
 
Efter frukosten körde vi igång städningen och sedan la vi oss alla på soffan ett tag och slöade lite innan vi tog oss i kragen och fortsatte med matförberedelser och allt där till. 
Efter risgrynsgrötlunchen la sig Albin och somnade så gott och sov ett par välbehövliga timmar medan vi kunde styra och ställa i godan ro.
 
Runt tretiden droppade gästerna in och Kalle rullade såklart. Ganska kul då och då tyckte Albin men han väntade otåligt på att få hugga in i maten.
När alla var mätta och belåtna knackade det på dörren och där stod självaste Tomten! Spännande men också lite läskigt tyckte Albin och tryckte sig tätt intill pappa. Han vågade iallafall ta emot paketet men höll sig på avstånd :)
 
 
 Albin måste varit väldigt snäll då Tomten kom med stans tuffaste snowracer! 
 
Julklapps utdelandet forsatte och den lille fick ett X antal fler paket som han gladeligen öppnade. Jag vet inte hur många gånger vi motade bort honom från granen och paketen innan det äntligen var dags för utdelningen ;) 
Märkligt nog bestod 98% av hans paket av fordon av olika slag. Konstigt.... :) 
 
 
 
Kaffe, kaka och julgodis avnjöts därefter och sedan var alla krafter slut! Albin fortsatte dock leka med alla sina nya saker såklart. Det finns ingen hejd på honom trots en feber som gått upp och ner hela dagen.
 
Vid åtta hade alla gått och köket var nästan iordning. Skönt! En bra dag för både stora och små.
Nu laddar vi om för en ny omgång imorgon :)
 
 
God Jul på er alla! 
 
 
Magen har gjort sig påmind massvis idag och har väl velat vara med. Just nu känns det som hela havet stormar där inne.
 
 
 

Tomten är tidig ute här!

Någon måste varit himla snäll i år för här har Tomten redan varit och lämnat paket!
 
SPÄNNANDE!!! :)
 
Passar på att visa er ett par nya skapelser också
 
 
 
 
ÅH!!! Nu upptäckte jag att Tomten även lämnat några paket under granen ;)
 
 
 
Här spelas det Bingolottos uppesittarkväll ikväll. Vi fick en lott av farmor. 
Senast jag spelade Bingolotto och uppesittarkväll var måååånga år sedan och då lovade jag mig själv att det var sista gången ;) Det håller ju på i evigheter och ändå vinner man inget. Vi får se hur länge vi (läs: jag) orkar hänga kvar ikväll. Blir nog att kolla lotten i efterhand imorgon istället :)   
 

fredagkvällens outfit

 
Såhär var Albin klädd i fredagskväll! Badrock, nitbälte, slips, sina vanliga kläder under och så polisbilen i högsta hugg! :) Snyggt va?
 
Anledningen till utstyrseln var att allt var nytt. Slipsen hade han precis fått i paketkalendern och de andra sakerna i tidig julklapp från moster och onkel och allt var ju tvunget att provas såklart :) 
 
Sötnosen <3 

Julgranen 2013

Igår klädde vi granen som sagt. Albin tyckte först det var lite märkligt med en stor "gan" (gran) inne men fattade snabbt galoppen och respekterade den. Efter att ha pillat lite på grenarna och blivit stucken av barren ett par gånger har han faktiskt sedan låtit den stå ifred. 
Det är ju tur att våra kulor är av plast för Albin upptäckte ganska snabbt att de fungerade väldigt bra som studsbollar och jag tror nästan alla kulorna fick sig en studsomgång innan de hängdes upp i granen :) 
 
 
 
Albin tyckte inte att toppstjärnan nödvändigtvis måste sitta uppe på toppen :) 
 
Jag personligen tycker väl inte att vi lyckats skapa världens finaste gran i år men den duger. Tex. så består juleljusen av två olika slingor då vi insåg att vår egentliga julgransslinga är en av ljusslingorna vi satt upp ute. Men men vi har iallafall en gran och nu knappt ett dygn senare har den fortfarande inte tappat ett enda barr :) 
Och vad kan man egentligen begära av en sk. "lånad" gran? 
 
(inte världens bästa bild på den icke världens finaste julgranen) 
 
Vi har i förebyggande syfte förankrat granen i väggen ifall någon skulle få för sig att börja slita i den och några klappar har vi inte vågat lägga dit ännu då vår son knappast skulle kunna hålla sina nyfikna fingrar borta ;) 
 

Dan före dopparedan

+ 4 grader, bar backe, blåsigt och med regnet hängades i luften. Är det så det ska vara dagen före julafton? 
 
 
Albin och jag inledde dagen lugnt med frukost först framåt halvtio, fast Albin var inte alls sugen på frukost utan skulle bara leka. Tillslut fick jag honom till bords och han åt upp iallafall hälften av gröten. Sedan gick vi ut på vår långrunda och jag tror ta mig sjutton att min foglossning har avtagit ordentligt för tillfället! Så skönt! 
När vi komm hem igen stannade Albin kvar ute med farfar och hjälpte honom att köra ved. Ganntvillingtjejerna är nu ute här för att fira jul och den ena av dem kom ner och lekte lite med Albin. Det sparkade boll bla. och Albin tyckte det var skoj med en kompis! 
Jag gick istället in och gjorde lite nytta, ringde bla. Försäkringskassan (och det tar alltid tid. Först att överhuvudtaget komma fram och sedan att få svar på sina frågor.)
Albin kom in och åt lunch och nu ligger han och lyssnar på Alfons i sängen. Jag har börjat städningen i källarn inför våra kommande gäster som ska sova där nere. I helgen lyckades vi äntligen få tid till att sätta ihop en hylla där nere och jag har påbörjat arbetet med att återigen försöka organisera oredan där nere. Ser faktiskt redan mycket mycket bättre ut och rummet känns dubbelt så stort. Men det är mycket bråte kvar att sätta tänderna i.... Men nu kände jag att kroppen behövde återhämta sig något. Magen hänger nere vid knäna känns det som och jag blir flåsis för minsta lilla.
 
Såhär går jag klädd här hemma om dagarna har jag upptäckt. Tröjorna räcker liksom inte längre till...
Sexigt va? :)
 
 
En väldigt tråkig sak är att Peters kusin ligger i trolig magsjuka idag, han med familj skulle ju komma hit till oss imorgon. Men jag är faktiskt så hård att jag portar hela den familjen från att få komma in här hos oss imorgon. Jag känner mig INTE laddad för att riskera en magsjuka här i vår familj. Jättetråkigt, men så får det bli. Istället blir vi bara typ hälften som ses imorgon :( 
 
 
En annan sak som jag glömt är att tacka för julkort och klappen som kom på posten för några dagar sedan från våra bloggkompisar! Högst oväntat med ack så roligt! :) Klappen är numer något till bucklad och smakad på ;) Jättetack till er Janina! 

Helgen

I fredagseftermiddag kom moster och onkel upp till oss och ganska omgående plockade Albin fram legolådan och sedan dess har det lekts flitigt med lego och det ligger utspritt både här och där här hemma.
 
Vi har försökt få massa måste-göra-saker nu när vi haft hjälp med både hund och barn över helgen. 
Igår gick Peter ut och mekade bil direkt efter frukost. Bromsbelägg (tror jag) behövdes byta på "nya" bilen och självklart upptäcker han att flera andra saker också behöver bytas när man börjar pilla. Vi skyndar oss in till staden innan reservdelsaffären stänger och passar även på att bocka av julhandlingen i samma veva. Vi var INTE ensamma på Ica kan jag lova. Tror iallafall vi lyckades få med oss allt som vi skulle, förutom kaffe som vi kom på imorse att vi borde köpt.
Moster stekte pannkakor till middag och de tog alla slut på ett nafs! 
 
Albin har ätit pannkakor med grädde och bär. Middagen avslutades med ett bad.
 
Onkel var snäll och hade med sig sin kamerautrustning och vi försökte få till en liten fotosession med hela familjen och magen. Albin var sådär lagom road att enbart vara framför kameran men några bilder lyckades vi nog få till hoppas jag! 
 
Som vanligt har nattningarna inte gått som de ska utan efter typ en timme i sängen har Albin blivit hystersikt och bara MÅSTE upp. Efter en stund uppe med massa spring somnar han sedan hyfsat lätt men klockan har ju ändå hunnit bli efter nio och närmare tio vilket känns på tok för sent! 
 
 
Imorse skjutsade Peter farmor till Arlanda redan vid femtiden! Vid halvsju var han hemma igen, kröp ner i sängen och somnade gott efter att vi tittat på På spåret på play. Ja jag vaknade lagom till han åkte och kunde omöjligt somna om men när vi tittat färdigt på programet somnade även jag och vi båda sov till tio medan Albin sysselsatte moster och onkel :) 
 
Redan innan lunch var de tvugna att styra hemåt igen och vi vinkade adjö. 
Albin sov en ordentlig tupplur och lagom till vi skulle väcka honom kom syssling P med farfar "Boffe" förbi för att säga hej. 
Därefter klädde vi på oss och gick ut för en liten promenad i blåsten. Vi lämnade julkort till grannarna och Albin fick paket. En clementin lyckades han sno åt sig också och mumsade i sig vid deras köksbord.
 
Egentligen ska väl julkortsutdelningen ske i pulka och inte i skrinda!? 
 
Nu har Peter stått för middagen- korvstroganoff och nu ska vi plocka in granen och klä den så det är färdigt. Ska bli spännande att se hur Albin reagerar på att ha ett riktigt träd inne och om han kan lyckas hålla fingrarna i styr. Fortsättning följer.....
 
 
 
För övrigt har vi nog lyckas hyfast med allt som ska fixas. Lite städning kvarstår men med detta väder får det vänta till sista stund för det blir lika skräpigt igen på två sekunder.
 
Förresten så köpte vi äntligen hem en skinka igår som griljerades och på kvällen avnjöt vi vår första skinkmacka. Som jag har längtat!!! :) 
 
 
 
 

Sol och bakning

Idag sken faktiskt solen när vi vaknade imorse! När hände det senaste liksom? :) 
Både jag och Albin var morgonslöa så vi åt inte frukost förän kllockan var närmare halvtio faktiskt. 
 
Efter att vi varit ute och gått och lekt gick vi in och åt lite fruktmellis. Albin fick lite blodpudding också och lyckan var total ;)
Jag satte igång med bakning, förbereder det jag kan inför efterrätten på julafton som vi ska stå för. Knytis är ju toppen! Albin förvandlades till en liten odåga när melliset var slut så jag slängde honom i säng och när jag hade elvispat klart slocknade han som en stock. 
Nu är jag färdig med bakningen och har även kört igång en maskin med tvätt. Uptäckte dock igår att maskinen har läckt ut vatten någonstans ifrån men Peter hann aldrig titta på det igår så vi får väl se hur det ser ut där nere efter denna maskin.... Det var ju trots allt väldigt länge sedan vi hade stopp i avlopp och översvämmning så något måste ju hända snart ;)
Igår stekte jag iallafall raggmunk och fläsk till middag så brandvarnaren vaknade till liv! Köksfläkten gör inte det den förväntas att göra och så fort man steker blir hela övervåningen rökfylld i princip. Men när suget efter raggmunk och fläsk är väldigt stort har nöden ingen lag och hela familjen åt med god aptit trots allt stinkande matos :) 
 
Igår kväll åkte jag även iväg till en kompis som fixade mina naglar och det blev så fint så! 
Det är bra med händiga vänner så man kan unna sig sådant här då och då till bättre pris. Annars hade jag nog aldrig unnat mig själv till att fixa både hår och naglar och knappt ens ett av dem.
 
 
 
Egntligen har jag hundra fler saker att sysselsätta mig med här hemma nu men orken har runnit ur mig. 
Vi väntar ju faktiskt helgbesök så gästrummet skulle behövas frächas till lite och bäddas rent bla. 
Ska sätta igång igen snart.... =)
 

Vecka 31

Nu känns det som att magen sitter långt upp i halsen och då främst på kvällarna när jag går och lägger mig. Andas och känna att man får i sig tillräckligt med luft är en pärs. 
Att bara ha en kudde under huvudet blir alldeles för lågt och har jag istället två så blir det på tok för högt....
Jag har supersvårt för att somna på kvällarna nu. Kan ligga i flera timmar och snurra runt utan att vare sig somna eller ligga bekvämt. När jag sedan väl har somnat hinner jag vakna ibland säkert tio gånger innan det är morgon. Oftast vaknar jag för att kroppen vill ha hjälp att vända på sig. När jag vaknar framåt morgonen, vid typ femtiden är oftast även Tvåan vaken och dansar runt där inne :)
 
Svanskotan har också börjat ömma och vissa dagar är det svårt att sitta skönt.
Näsan har jag varit fruktansvärd torr i sedan första dagen som gravid nästan. Slemhinnorna har varit helt uttorkade och jag har vaknat på nätterna av att jag har ont i näsan och jag har blött oerhört lätt. Men härom dagen var jag på apoteket och köpte mig en spray bestående av sesamolja som smörjer upp borrarna och redan efter första gången jag använde den märkte jag stooor skillnad! Vilken lycka! :) Nu känns jag nästan som vanligt i näsan igen så länge jag använder sprayen vill säga. 
 
 
I det stora hela märker jag inte av magen så speciellt. Den sitter där den sitter liksom. Visst är det jobbigare att böja sig ner och så men det är ändå nästan så att jag får gå till spegeln för att se att magen faktiskt är så pass stor som den är.
Liv och rörelse är det där inne iallafall! 
 
Jag kan fortfarande inte förstå att det är så kort tid kvar innan vi får träffa vår Tvåa!!! 
 
 
Denna vecka är jag modig och visar er en bar mage ;)
 
 
 
och NEJ! jag känner mig inte "gravidvacker" på något vis alls! Tyvärr....
Känner mig enbart stor och fläskig. 
Jag hade hoppats på att denna graviditet enbart kunde sätta sig som en fin kula fram på magen men så blev det ju icke. Jag får helt enkelt acceptera att hela jag blir gravid när jag är gravid. 
 
 
 
 

Längtan och julrenovering

Ännu en grå och mörk dag. Fem plusgrader ute och världen består av en lersörja. Hallen skulle behövas dammsugas minst tre gånger om dagen med tanke på hur mycket smuts och grus som kommer in med hund, barnvagn och en unge. BLÄÄ!!!
 
Förmiddagen spenderades ute med promenad och lite lek. Jag sitter på trappan och Albin pysslar med sitt. Bra deal! ;) Han är så himla duktig på att leka själv och sysselsätter sig alltid på ett eller annat vis, oavsett väder och vind. 
 
Slutligen lyckades jag lura med honom in när jag tyckte det började bli kallt. Att muta med lite mellis brukar fungera bra! ;) Efter det var det skönt att tupplura lite tyckte han och gör så än.
Jag har druckit mitt kaffe, virkat och tittat lite på Play. Nu tänkte jag dra igång en maskin med tvätt och fortsätta julpyntandet lite. Det är ju faktiskt inte många dagar kvar till jul nu! Känner mig hyfsat lugn gällande julstöket. Visserligen har vi julhandlingen, städning och annat kvar att fixa men jag känner mig cool ändå. Skönt också att vi kommer vara hemma över hela julen detta år och slippa åka och fara. Skönt att kunna "skylla" på att Peter jobbar tidigt juldagen och då istället välkomna folket hit om de vill. Och det ser ju faktiskt ut som att de flesta vill och kommer komma till oss dagarna kring jul. Kul och mys! :) 
Något som jag längtar väldigt mycket till är att få se Albins reaktion när han får sina julklappar av oss, speciellt en sak. Jag hoppas och tror han kommer bli riktigt glad och vara oskiljaktig från klappen i timtal framöver! Åååå kan det inte bli julafton nu?!?! ;) 
 
 
Nä nu ska jag röra på fläsket så jag hinner få något vettigt gjort innan det lille odjuret behagar vakna igen! 
 
 
Förresten så ska denna mamma iväg på ytterligare lite julrenovering ikväll! Det ni! Hon skämmer bort sig ordentligt ;) 
 

Mitt i veckan

Ja nu har det hunnit bli kväller igen! Även denna dag har bara försvunnit.
 
I förmiddags styrde jag och Albin in mot staden för att uträtta lite ärenden. Bla. så var vi på banken och satte in Albins sparbössepengar på hans sparkonto. Så nu ekar bössan tom och behöver fyllas på igen! ;) 
Nästa stopp blev mataffären för lite nödvändig men ack så tråkig matinhandling. När vi kom ut till bilen igen hade någon parkerat så pass nära oss att jag aldrig skulle få in Albin från hans sida. Jag bara ÄÄÄÄLSKAR när det är så. Eller inte! Trassla in en trött och inte alls samarbetsvillig unge från andra sidan i baksätet och försöka få honom att sätta sig i sin stol är inte det lättaste, speciellt inte när man själv känner sig lika smidig som ett kylskåp. Tillslut fick jag honom på plats och fastspänd iallafall. 1-0 till mamman! :) 
Eftersom Albin tjatat om "bappa" ända sedan han gick upp imorse ringde jag honom och hörde var han var och vad han gjorde och bestämde att vi skulle åka förbi och hälsa på. De höll på att elda för fullt och det var varmt och gott att sitta där på en stubbe en stund och Albin var nöjd att få se "bappa" samt att "köra" lilla traktorn.
 
 
 
Hemma igen var vi inte förän halvfyra och då kommer jag på att jag faktiskt inte ätit något sedan frukosten!!! Bråttom att få till lite middag med andra ord! Till Albin hade jag med mig både smörgås och frukt när vi var iväg så han gick det ingen nöd på. 
Efter en utsökt spagetti och köttfärsås och lussebulle och pepparkaka till efterrätt var vi alla på banan igen.
Kalendern öppnades som vanligt och innehöll en necessär som var roligare att användas som "yssa" (mössa). 
Vid halvsju tog orken slut fullständigt för den lille så det blev hopp i säng innan julkalendern idag. Inte konstigt då han sovit knappt tio minuter i bilen på hela dagen idag. 
När jag en halvtimme senare kikar in på honom snarkar han så gott utan minsta hjälp eller handhållning. Duktig kille! <3
 
 

Tisdagen kom och gick

Hej hopp! Nu var det kväller igen. Denna dag har bara susat förbi trots att vi inget speciellt har gjort.
 
I förmiddags kokade jag ihop en tryffel som nu står i kylen och väntar på att bli uppskuren imorgon. Spännande att se hur den blir.
Vi gick vår ordinare runda idag och det var skönt att röra på fläsket ordentligt igen. Dock får jag som vanligt världens håll på höger sida när vi kommit halvvägs och resten av dagen har fogarna ömmat rejält. Men annars var det toppen! ;) Promenaderna är det sista jag tänker sluta upp med hur ont jag än får!
 
När Albin äntligen gav vika för lite vila började jag julfrissera jycken. Hann nästan få färdigt bägge framtassarna innan han lessnade och lunkade iväg suckandes.
Slå in ett par klappar och fortsätta julpyntandet lite hann jag också innan min lille fartdåre vaknade igen. Då skyndade vi oss ut för att hämta posten och kissa hunden innan det var helt kolmörkt ute. 
 
Efter middagen var det dags för dagens kalenderpaket som vanligt och idag hann han knappt få bort allt papper innan han utbrast "lelle!". Paketet bestod nämligen av en vällingflaska till dockan. Först "smakade" Albin och sedan bjöd han dockan på en liten slurk :) 
Tidigare dagar har paketen innehållit lite olika verktyg, lastbil till Brio järnvägen, en blinkande studsboll (som han var lite rädd för de första dagarna) och en kattmask bla. Allt till belåtenhet.
 
Lite målning på vår tavla hanns med ikväll också och nu är den nog färdig! Faktiskt att han vågade sig på att måla lite med fingrarna denna gång och inte enbart med penseln. Det går framåt! ;) 
 
Fint va? 
 
Nu har den lille gått och lagt sig och våra förhoppningar om en lugn kväll som vi faktiskt fick igår då han somnade själv i vanlig tid, är nästan redan bortblåsta.... Pappan gick precis in till honom efter att han gormat efter både mamma och bappa utan några planer på att somna duktig själv. Men nu blev det iallafall tyst där inne så vi hoppas att lite handhållning gör susen :)
 
 

Måndag och BM-besök v. 30

Vi vaknade till liv lite innan nio här imorse. Ännu en mörk, blåsig, regnig och grå dag. 
Efter frukost blev det promenad som vanligt om än en liiite kortare sådan då vi hade en tid till barnmorskan att passa.
 
Allt såg bra ut med mig och bebis även denna gång. Kankse att jag har något lågt blodtryck- 100/56, men då jag själv inte känner av det något speciellt är det ingen fara. 
Precis som jag anade så ligger bebis med huvudet nedåt och ryggen längs min högra sida av magen. Hjärtat hittade hon långt ner till höger men det är ju fortfarande ganska gott om plats så det är inte omöjligt att den får för sig att vända sig igen. Men det hoppas vi inte på! :) 
 
Albin var med men ville knappt lämna väntrummet och alla leksaker när det var vår tur. Efter att ha mutat med honom med flera leksaker följde han lite motstridigt med tillslut. Humöret räckte inte riktigt hela vägen utan dipade rejält där inne flera gånger men det gick ok ändå. 
När vi var klara klättrade han upp på ena stolen och drog upp ärmen på sin tröja, precis som jag gjorde när tanten tog blodtrycket och sedan drog han upp tröjan över magen som jag också gjorde när tanten mätte magen och lyssnade på bebis hjärta. Min lille sötunge! <3 
 
 
Några jämförelser i ungefär samma vekor.
 
                                 Albin       Tvåan

Vikt (från inskriv.):      +18 kg      +8 kg   (jag ligger typ exakt lika i vikt med båda gravititeterna) 
SF:                           27 cm       27 cm
<3-ljud:                     145-155    138
 
 
 
 
När vi kom hem åt vi varsin clementin och så hoppade Albin i säng och somnade typ bums tillsammans med nya Alfonsskivan! :) 
 
 
 min lille Nisse på promenaden imorse 
 
 
 

Söndagen och tredje advent med start av julfirandet

Med tanke på den sena lördagskvällen var väl en sovmorgon det minsta vi kunde begära och en sådan fick vi faktiskt också! :) Peter gick inte och väckte den lille sjusovaren framåt halv tio. Risgrynsgröt frukost på det och så var hela familjen redo för en ny dag. 
Vi klädde på oss allihopa och begav oss ut på jakt efter en julgran att "låna" hem över julen. Albin var jätteduktig med att knata på i det höga, blöta gräset med alla otympliga kläder och vi hittade faktiskt det vi letade efter också! 
 
(ingen vit jul i år inte)
 
Dock surnade Albin till lite när han inte fick följa med pappan ner i diket. Haha! På hemvägen skulle han inte gå minsann men när han fick syn på grannens lilla grävare glömde han bort sig och knatade på igen :) 
 
När vi var hemma igen var det dags att svira om för att sedan bege oss till famor och julfirande! Hon kommer ju tillbringa julen nere i Ungern och ville innan de bjuda oss på lite julmat och tjuvstarta julfirandet. Det tackade vi inte nej till :)
God mat fick vi och Albin smakade på sill för första gången och det var gott tyckte han. 
Tomten hade redan varit där också och lämnat paket! Mycket spännande tyckte Albin och började arbetet med att riva av pappret. Kläder, pussel, bestick, stekpanna med lite plastmat, bok och en ny sagoskiva med Alfons var det som bla. fanns gömt där i. Bäst av allt var stekpannan och maten! :) 
 
Firandet avslutades med julkonsert i kyrkan. Albin höll ut med att vara hyfsat tyst och "stilla" i hela 45 minuter och eftersom halva programet återstod kände vi att det var läge för oss att lämna den fridfulla stämmningen innan bägaren rann över helt för den lille herrn ;) Vi hann iallafall få lite julstämmningen i tonerna till Gläns över sjö och strand bla. Och Tvåan verkar digga orgeln för när den började spela blev det typ disco inne i magen. 
 
På den kvarten det tog för oss att åka hem hann Albin givetvis somna trots mina maningar om att han inte fick.... Efter den lilla powernapen orkade han härda ut ett par timmar till här hemma innan det var dags för sängen. 
 
nakna kocken med favvo julklappen!
 
 
Då ungen ej sovit någon middag under dagen var ju vår förhoppning att kvällens nattning skulle återgå till det normala, utan krångel, bök och ledsna miner. Vi hade fel kan man säga. Trilskandet började så fort vällingen tog slut och trots att jag låg bredvid där inne från första början slutade det med att ungen var uppe och sprang långt efter vanlig sovtid. Vilken gång i ordningen det är har jag tappat räkningen på nu....
 
Jag tycker det är väldigt jobbigt att vi inte får någon tid för oss själva på kvällen att bara kunna vara, titta på tv och varva ner. Turligt nog tycker inte Peter det är lika påfrestande så där kompleterar vi varandra bra :)
Det positiva i det hela är väl iof. att vi inte får någon tid till att hinna plocka fram några onyttigheter att sitt och smaska på i soffan. För att ha det framme när Albin är uppe och härjar känns inget vidare lyckat. 
Men igår fick vi honom faktiskt tillsut att somna väldigt mycket tidigare än kvällarna innan så vi hann ta fram en skål med ostbågar och den hets åt vi upp i ett nafs! Haha! 
 
Kvällen blev ändå hyfsat tidig för oss också och Albin sov nästan hela natten inne hos sig tror jag. Helt plötsligt låg han mellan oss när jag vaknade till tidigt imorse någon gång så Peter måste varit in och hämtat honom någon gång. Jag har inte hört något, trots att jag ändå vaknar sjuhundrafemtio gånger varje natt numer. 
 

andra (långa) halvan av lördagen

I lördags åkte jag iväg till min frisörkompis för att fixa risbusken innan jul. Albin sov när jag åkte och hade väl inte reagerat någe speciellt på att jag inte var hemma när han vaknade, ända till han skulle gå och lägga sig (typ fyra timmar senare) då han tydligen började leta efter mig för att säga godnatt. Han gick till badrummet och tittade in för där låg jag i badet i fredags när han kom och sa godnatt, fast inte i lördags men det gjorde honom tydligen inget ändå utan han gick och lade sig utan krångel ändå.
 
Jag blev ompysslad med både slingning och klippning. Serverad glögg och pepparkakor och självklart massa snicksnack. Nu har det ju hunnit gå evigheter sedan vi såg sist så vi hade lite att ta igen. 
Ett par timmar senare var jag färdig och brummade hemåt igen, kom väl hem vid halv nio cirka och precis lagom till då tyckte Albin det passade bra att vakna igen....  Jag har ingen koll på hur länge han höll på med sitt strul men vi hann med både tvtittande, mera välling, försök till omnattning, bajsblöja, massa spring och trytande tålamod. Tillslut tillät han sig själv att koppla av och somnade med mig liggandes på golvet bredvid med täcke och redo för natt. Skitunge! <3
 
utomjording?
 

Lördag och julgodis

God förmiddag på er!
Här tog hela familjen sovmorgon till nästan nio och det var skönt! Albin var hysterisk igår kväll från typ halv åtta och fram till halv tio.... Men sedan sov han hela natten i sin säng. Undrar varför han ska börja trilskas igen? Nåja, det går över tids nog.
 
Efter frukosten gick pappan, Albin och jycken ut. De monterade dit Albins nyinköpta bilstol i pappans "nya" bil så nu är det frittfram för han att åka även i den och redo för att åka med pappa till dagis på mornarna framöver. 
Tror de är iväg på premiärturen just i skrivande stund. Jag fick tydligen inte följa med! :(
 
Jag har vevat ihop två olika julgodisar nu på förmiddagen. Egentligen är jag inget jättefan av julgodis och har aldrig lagt ner någon större energi på att göra något heller men iår vet jag inte vad som flugt i mig?! :) Helt plötsligt har vi fyra olika sortersgodis som ligger och väntar på oss! Tex. så kokade jag min livs första Knäck förra veckan. Jag varken brände eller kokade över den ;) 
 
ett av morgonens tillverkning 
 
Nu ser jag att de dalar stora julaftonssnöflingor utanför fönstret! Mysigt! Dock ska det övergå till regn framåt eftermiddagen. 
I eftermiddag ska faktiskt denna mamma ge sig iväg hemmifrån ENSAM och få lite renovering! Det ni! ;) 

Vecka 30

Nu börjar nedräkningen då. Kan ni förstå det? Det kan inte jag!!! 
Ynka tio veckor kvar till beräknad och max tolv veckor kvar om vi har sådan "otur" igen. 
Tycker inte det var länge sedan det var sommar och sol och jag var så sjuuuuukt trött! Att vara vaken en hel timme efter att ha gått upp på morgonen var outhärdligt och tack och lov att det var nära semestertider då så Peter var ledig och mamma och pappa var här en del. Och TACK kära underbara Albin att du passande nog började sova en två timmars förmiddagslur just då så även jag kunde vila och klara resten av dagen.
 
Om man jämför den första tiden i graviditeten med illamående och extrem trötthet med tiden nu som väldigt gravid med tung mage och ömmande kropp så väljer jag nog ändå den senare delen nu. Hellre ont än inte kunna hålla sig vaken! 
 
 
Nu de senaste dagarna har jag börjat känna mig väldigt gravid igen och varelsen där inne tycks ju vara världens akrobat ibland! Det här att det är mysigt med små sparkar där innifrån existerar inte länge tyvärr. Nu är det nästan enbart obehagligt med all rörelse och bökande där inne. Högra revbenen ligger risigt till, naveln känns stundvis som en nödutgång och min kissblåsa måste vara riktigt intressant att pilla på. 
Men visst är det underbart att få känna av det lilla livet där inne! <3
Ischiasen på högersida tycks ha gjort entré nu men än så länge lindrigt!
Förhoppningsvis är det även lite obehagliga känningar av fixering jag börjat få också nu den senaste tiden och det vore ju riktigt skönt att veta att ungen iallafall ligger åt rätt håll och är fixerad framöver. För tydligen är det ju inte ovanligt att om man är omförderska inte har ett fixerat barn föräns förlossningen sätter igång. Men jag tycker det skulle vara skönt att veta om den har fixerat sig innan och att den då inte kan ha fått för sig att vända sig till säte huxflux när det väl är dags att föda.
 
Av någon anledning har jag fått för mig att jag kommer föda tidigare än beräknat denna gång. Inte så pass tidigt som typ imorgon men något säger mig att jag inte kommer gå gravid februari ut. Givetvis kan det bara vara nonsens men känslan finns där ändå. 
I mitten av Januari ska Peter iväg på utbildning (IGEN!) med jobbet i några dagar uppe i Hälsingland tror jag, alltså typ två-tre timmar bort och jag har nu fått för mig att förlossningen kommer starta just precis då. Haha! Skulle ju kunna bli lite spännande att vara ensam hemma med en ettåring och värkarna sätter igång mitt i natten medan snöstormen viner utanför och det är dryga timmen in till förlossningen (OM vi får komma till det närmsta). 
 
dagens mage 
 
 
 

En eftermiddag på Ikea

Vi kom iväg redan innan klockan tre igår eftermiddag och målet var Ikea. Skönt att klara av det besöket mitt i veckan såhär i juletid!
Albin hade sovit drygt två timmar innan vi åkte så han var verkligen taggad och han babblade konstant hela resan dit och mina öron började nästan blöda ;)
Framme på Ikea gick Albin hela varvet helt själv och det fanns såååå mycket att titta på! Helst av allt hade han nog velat provsitta alla soffor och stolar som fanns i hela affären och provligga alla sängar. Så det tog en liten stund för oss att komma varvet runt :) 
På barnavdelningen tror jag nog han lyckades prova alla sängar och medans han gjorde det sa han hela tiden "doooor" vilket betyder att han är stor, så han känner sig nog redo för ny säng nu :)
 
 
Det var så lugnt och behagligt där inne och det kändes nästan som vi var där ensamma. Ända till vi kom till resturangen och skulle äta deras julbord. Tror nog halva Uppsala var där för att äta middag just igår. Lång kö för att betala och ännu längre kö för att ta maten och när det äntligen var ens egen tur var ju typ allt slut och jag kan ju inte påstå att de skyndade sig direkt för att få fram påfyllning. Men mätta blev vi tillslut och Albin åt "KOJ" (korv) för glatta livet. 
 
en tallrik med korv, köttbullar, skinka och glass. Inte så petnoga tyckte Albin! 
 
Lyckligtvis fick vi tag på det vi åkte dit för också men det var tur att vi inte skulle köpa några "tillbehör" för de hyllorna var helt länsade!
 
du skulle bara veta Albin vad det är i lådorna du sitter på! :) 
 
Hemma var vi lite efter sju och Albin var jätteduktig och höll sig vaken hela resan hem i mörkret. Dock under total tystnad jämfört med resan dit. 
Bums i säng för den lille och han somnade nog på stört. Dock vaknade han igen innan klockan var nio av blåsten utanför. Det piskade i ordentligt i huset och det knakade i väggarna och ven i ventilerna så jag förstår att han tyckte det var otäckt, även jag tyckte det. 
Han satt uppe med oss en stund och sedan provade vi att natta om men det gick åt pipsvängen. Kvällen igår var en repris på kvällen härom dagen.... 
Tillslut kom han till ro inne hos oss liggandes på tvären i sängen liggandes med huvudet på min hals. Inte den bästa ställningen men han somnade ju iallafall och jag bet ihop för att ligga blickstilla ända till han somnat ordentligt men fasiken vad ont i kroppen jag hade! Jag var redan ordentligt mör i kroppen efter allt gående på Ikea samt att min ischias gjort entré igen och att sedan inte kunna lägga sig och ändra ställning efter behov var inte skönt. Även jag lyckades somna tillslut, precis på kanten på min sida av sängen och en Albin som ett plåster på mig på andra sidan.
Det är (oftast) supermysigt när han sover med oss men just nu när jag inte har min kropp för mig själv utan har en inneboende i mig och öm här och var blir det bara en pina tyvärr. En unge på mig och en annan inne i mig resulterar inte i någon skönhetssömn precis. Tur att det inte varar i evigheter :)
 
Som plåster på såren så tog Albin iallafall sovmorgon imorse och slog inte upp sina blå förän klockan 09.04! Dessvärre hade ju jag vaknad en bra stund tidigare och inte lyckats somna om men det var skönt att ligga kvar och dra sig såklart! 
 
Vi gick promenaden efter frukosten och när vi var tillbaka spelade Albin lite fotboll och följde sedan med farfar in till sig. Då gick även jag in och påbörjade det sedvanliga fredagsgörat, lite städ och tvätt och så. Skönt att försöka få sådant gjort innan helgen så man kan ägna den åt roligare saker. 
När Albin kom tillbaka hem tog vi varsin smörgås och ganska omgående efter det hoppade han i säng och efter det har det varit knäpptyst. 
Jag ska nu fortsätta fredagsgörat! Tjing!
 

Familjemorgon och Öppna

Pappan tog sig lite sovmorgon imorse vilket innebar att hela familjen åt frukost tillsammans med tända ljus. Mys! 
Pappan åkte iväg mot jobbet och vi åkte till Öppna. Idag var vi faktiskt inte ensamma utan lille bebis Albin med mamma kom också. Sista gången innan juluppehåll var det och sen får vi se om det blir något nästa år och om vi hinner med det när dagis dragit igång också.
 
Albin busade slut på sig själv och stöp i säng en stund efter att vi kommit hem.
Jag har slutfört arbetet md mina mintkyssar och nu ligger det på tork igen.
 
Pappan kommer hem tidigare idag och då drar vi iväg till Uppsala och avslutar förhoppningsvis årets julklapps inköp. 
 
Det är riktigt innekurar väder idag med isande ordentliga vindar så vi får se om vi behagar gå ut en stund sedan. 
 
 
Albin var jätteduktig att köra Albin i sin vagn i förmiddags! Det är bra att han övar inför vad som komma skall :) 
 

Fin tröja på fin kille

När vi var och shoppade i söndags fick Albin en ny tröja. Ni må tro att grabben sken som en sol när han såg vad det var på tröjan så givetvis fick den följa med oss hem. Synd bara att det var det enda exemplaret kvar på reaställningen för hade det funnit fler i större storlekar så hade jag köpt även dem och sparat med tanke på vilken traktorfantast han är och säkerligen kommer vara ett tag till :) 
Och tröjan tycks vara magiskt! Det är tredje dagen han haft den på sig och den är fortfarande ren! :) Vanligtvis brukar vi hinna med både ett och två ombyten på en dag.
 
 

En olydig mage

Igår eftermiddag började innehållet i min mage stöka runt som aldrig förr och det forsatte hela kvällen. Det är faktiskt inte så jätteskönt eller behagligt när det blir sådär mycket. Halsbrännan var konstant under tiden och det är väl inte så konstigt. Ibland kändes det som att man blev nypt i magen innifrån liksom. 
Det sparkades och bökades åt alla håll och man kan ju undra hur många varv bulan snurrade runt där inne egentligen. Tillslut kändes det som att den lagt sig på tvären där inne och sträckt ut sig ordentligt och den känslan har fortsatt under hela dagen. 
Nu på eftermiddagen var det till och med svårt att sitta och böja sig framåt var ju bara att glömma! 
 
Jag och magen just nu i soffan 

Poliser behöver också bada ibland

Albin och jag åkte in till staden för att handla lite efter lunch och på hemvägen stannade vi till hos syssling P för en lekstund. Och ja, det lekts friskt och jag fick bära med mig mitt barn när det var dags att åka hemåt.
Middagen slängdes ihop snabbt och Albin hävde in i stora lass så han blev stoppmätt tror jag.
Pappan i huset däremot avstod maten då han är iväg på julbord med jobbet just nu. (vem bjuder ut oss föräldralediga på ett trevligt julbord?!) Nog blev det lite ledsna miner när det sas hejdå, fast det gick över fort och då började istället hunden yla av hussesaknad....
Albin hoppade i badet och satt och plaskade i evigheter. Helt perfekt för mig då magen verkligen har suttit ivägen idag och jag har varit hundra gånger osmidigare än i vanliga fall. Först tänkte jag skippa badet idag då jag trodde det skulle bli för jobbigt att hänga över badkarskanten men det gick bra! Jag stoppade i ungen, satte mig själv på en pall bredvid och bara tittade på :) Lite soffmys tillsammans med julkalendern hann vi med innan det var dags för sängen. Nu hoppas vi på att gårdagens dumheter inte upprepas ikväll! 
När barnet var i säng passade jag på att veva ihop världens enkalste julgodis- mintkyssar. Imorgon ska det toppas med choklad sedan är det klart! :) 
 
Jag hade tänkt köpa något gott till mig själv att smaska på nu när jag sitter här ensam men det glömde jag bort totalt när vi var i affären så jag får istället rota i skåpen och se om jag hittar något som faller mig i smaken.
 
 
Min nybadade lille polis 

En nattsuddare

Idag har vi varit ut på vår runda igen. Dock en kortare variant då det är så jädrans halt! Jag har fortfarande inte lyckats nosa rätt på mina halkskydd att sätta på skorna heller men vilken tur jag har då att farfar precis kom in med ett par han köpte åt mig idag :) (tror dessutom att jag fick mina gamla av honom också när jag väntade Albin)
 
Det är ,mildväder ute även idag och det är inte myckt kvar av snön som kommit. Bara is som sagt.
Vilken tur att vi iallafall hunnit åka lite pulka! 
Igår var farfar uppe på loftet och rotade fram Peters gamla snowracer alá 70-80-tal. Kul tyckte Albin men mindre kul tyckte mamman då ungen omedvetet enbart styrde åt höger när jag drog honom till brevlådan.
 
Albin har nu skuttat i säng efter att ligga back med flera timmars sömn från inatt då han igår kväll var en riktig nattsuddare. 
Han gick och la sig supertrött som vanligt vid sju uatn minsta knorr. Framåt nio blir han helt plötsligt jätteledsen, om han drömt eller inte ens lyckats somna vet vi ej men det enda som tröstade var att han fick komma upp och sitta med oss i soffan en stund. Där satt han och klippte med ögonen av trötthet men att somna på soffan är ett BIG NO NO!!!
Pappan gör ett nytt försök med lite mera välling och lägger sig bredvid där inne. Men icke! Jag försöker byta av men då han inte ens ligger ner i sängen tar jag upp honom igen. 
Vi äter varsin nattmacka jag och Albin och så gick vi in för att lägga oss i vår säng. Enda sättet att lyckats lura med sig Albin upp i sängen var att sätta på en film. Den låg han lugnt och stilla och tittade på länge men tillslut kom myrorna i brallan tillbaka och sparkandet på pappan satte igång... 
Pappan drog igång hela nattningsproceduren på nytt- borsta tänderna, göra välling och pussa godnatt. Mamma Mu sattes på igen och Albin hoppade i sin egen säng utan några invändningar och därefter hördes inte ett ljud från hans rum på hela natten. Men å andra sidan hann ju klockan bli efter elva innan vi ens kommit så långt :) 
 
 
 

Liten men redan så klok

Idag är det en sådan där dag då jag helst av allt bara vill dra täcket över huvudet. Jag varken har lust eller ork med något och dagen känns redan oändligt lång. 
Vi mjukstartade dagen iallafall med att inte göra inget. Farfar tar jycken på morgonpinken nästan varje morgon så vi kan verkligen ta det lugnt på förmiddagarna vilket är otroligt skönt. 
Albin tycks vara i bra dagsform som vanligt och har kört sitt eget race medan jag bara kunnat titta på. 
Mot alla odds så fick jag mig ett ryck och satte igång både tvättmaskinen och dammsugaren. Jag och Albin hjälptes åt med dammsugningen, vi drog åt varsit håll och han tryckte av och på cirka tusen gånger innan vi äntligen blev färdiga. Han har till och med sett och lärt sig att man ska trycka av och på med foten och det är precis att han klarar nå upp med sin lille fossing. Otroligt duktigt men otroligt påfrestande för den som försöker få dammsugandet avklarat.
När vi var färdiga hoppade Albin i säng och jag tog fram svabben och svabbade av golven också medan jag fortfarande hade ångan uppe. Jag vet inte när det blev gjort senast? När jag var färdig smakade kaffet och smörgåsen extra gott! :)
Hur vi ska få resterande dagen att gå återstår att se. Eftermiddagen igår var så lång så lång och sniglade sig verkligen fram. Hur som så ska vi iallafall ge oss ut en stund och lufta oss.
 
 
 
Som jag nämnt har ju bobbycaren numer fått flytta in och den har använts flitigt till allt annat än att åka på. Men igår eftermiddag satt ungen på den som man ska och lyckades äntligen förflytta sig lite framåt med den och även bakåt! Mamman klappade händerna och berömde massor vilket ledde till att ungen blev överexalterad och sparkandet spårade ur till något annat :) När pappan kom hem fortsatte övandet lite halvhjärtat och övergick snabbt till mekande med bilen istället. Igår dagens kalenderpaket fanns det en vinkelhake och alla skrymslen och vrån på bilen mättes flera gånger om :)
Plötsligt upptäcker han att det finns en ögla där bak på bilen och där SKA det ju sitta en "jaja" (släp/kärra), men han har ju inget släp stackarn. Då kommer han på att den lilla tågvagnen har en krok, så han letar fram den och försöker haka dit den bak på bilen. Han är så smart den där lille killen! Att tågvagnen är väldigt mycket mindre än bilen bekymrade honom inte men tråkigt nog fungerade inte hans idé i praktiken så bilen förblev släplös resten av kvällen... 
"Lite" skillnad på storlek men tanken var ju briljant! :)
 
Pappan tyckte oerhört synd om den arma lille pojken och frågade om han vill ha ett släp i julklapp. Stopp och belägg sa jag! Har vi inte redan tillräckligt med tilltänkta klappar åt den lille gossen?! 

Bus och hyss dagarna i ända

Albin har blivit en grabb full med bus och det gäller att man är med.
 
Härom dagen styrde han inne i sitt rum och jag gjorde något annat på annat håll. Efter en stund slår mig tanken att det är så tyst så jag smyger och tittar in vad han håller på med. Ungen står och nyper av knopparna på orkidéerna som står i hans fönster och som han aldrig tidigare brytt sig om. Då blev mamman lite sur! 
 
En annan dag var det en sådan där tråkig eftermiddag då hans humör var på botten lagom då jag styrde med middagen. Han hängde runt mina ben, pillade på allt och så fort jag hämtade något i kylen var han där och försökte sno åt sig något och likaså i skafferiet. Tillslut kom han på den briljanta idéen att dra med sig en köksstol bort till skafferiet, klättra upp på den och försöka nå barnspärren så han kunde öppna. Men icke! Spärren sitter så pass högt upp att inte ens stolen hjälpte honom att bli tillräckligt lång. Hihi! 
 
Använda bokhyllorna i vardagsrummet som stege för att försöka nå prylarna högre upp på hyllorna har han ju också kläckt idén om nu men det har jag väl redan berättat tror jag och sedan dess har han *peppar peppar* inte gjort om det tricket.
 
Igår kväll innan det var läggdags var det full fräs här på honom Antar att han hade "lite" spring i benen till övers efter allt vagnåkande under dagen :) Han var överallt och ingenstans! Bobbycaren har fått flytta in nu över vintern och den är ett perfekt klätterobjekt tydligen. Sitta och åka på den är inget för Albin. Han klättrar upp på den ställer sig upp där man ska sitta, sträcker ut armarna för att hålla balanen och så står han där som värsta akrobaten med världens nöjdaste leende på läpparna medan mamman bara väntade på att bilen skulle fara iväg och ungen dundra i golvet.
Lite senare hävde han sig upp på soffbordet och stod där uppe på och spanade ner. Tack och lov att vi iallafall äntligen bytt ut våra tidigare runda, trebenta, livsfarliga bord mot ett stabilare.  
 
 
Det är säkert hunda fler saker han styr med men just nu kommer jag inte på några fler förutom att han klättrar på allt som går att klättra på. Hans ben har åter igen börjat skifta i blått, gult och brunt av alla blåmärken han lyckas skaffa sig. Hans armar är så långa att han når överallt! Inget ligger säkert någonstans. Var sjutton ska man få ha saker ifred? Hemmet ser kaotiskt ut! 

Julshopping och pappasaknad

Idag har Albin och jag tillbringat hela dagen med att gå i affärer och köpa lite julklappar.
Vi mötte upp Jessica vid halvelva i Sollentuna Centrum. Vi vidgade våra vyer och utforskade nya marker och det var ett himla fint centrum. 
Kallt som attan har det varit idag och bilen var en insöad isbit när vi skulle iväg. Alla dörrar var ordentligt fastfrusna och det tog  evigheter innan man lyckats skrapa bort den värsta isen från rutorna, trots att farfar varit snäll ocj gjort det värsta jobbet ett tag innan.
 
Albin var så duktig och tålmodig hela tiden. Som vanligt! 
Vi lunchfikade och jag och Albin delade en supersmarrig saffransbulle. Både han och jag är helt besatta av saffransbröd tror jag :) 
 
Vid halvtre började vi styra hemåt och vi hann nog inte ut ur parkeringshuset ens innan den lille herrn där bak i bilen somnat. Inte konstigt med tanke på att han hållt igång sedan sju imorse. 
Vi stannade och hämtade upp jycken hos farmor och under resans gång hade dörrarna frusit igen så jag kom inte ut. Haha!
 
Nu är vi hemma och nyätna. Att tillbringa dagen i affärer gör visst susen för matlusten. Albin åt utan minsta protest och fjanteri upp hela sin portion med kyckling och ris (som för övrigt var hans middag igår och som han då inte ens smakade ett endaste riskorn av) och en clementin til efterrätt. Att han äter middag utan att trilskas är sällsynt och man blir så glad när en hel portion slukas. Jag åt en fuskmiddag bestående av ägg, kräftstjärtar och knäcke. När jag plockade ut äggen från kylen säger Albin: Äck! = ägg tydligen. Han kan då allt! :) 
Efter maten fick han sitt kalenderpaket som innehöll en film: Trolltyg i Tomteskogen och den rullar nu här. Även den tycks behaga herrn.
Igår bestod paketet av en skiftnyckel av något slag och han började skruva på det mesta :) 
 
 
Pappan i huset åkte iväg mot jobbet redan vid sju imorse och har haft att göra hela dagen med snöskottning och massa annat. Han väntas inte komma hem förän efter åtta ikväll. Stackars både honom och oss! :( Vi har iallafall pratat lite med honom i telefon under dagen. 
 

Premiär för pepparkaksbakning

Igår bakade Albin peppakakor för första gången och han fattade galoppen genast! Kaveln visste han precis hur den skulle användas, trots att han aldrig ens sett en sådan innan. Han kavlade, tryckte dit formarna och åt deg såklart. Det sistnämnda var nog mest populärt både hos far och son.
Några pepparkakor fick vi till iallafall som åkte in i ugnen. Men eftersom någon ätit upp nästan halva degen redan innan bakningen så gick det ganska snabbt att baka slut på den kvarvarande. 
Idag införskaffades en ny så vi kan baka en gång till! ;)
 
 
 
 
 

Tråkig lördag

Helgen är kommen och halva lördagen är redan passerad. Detta är ingen rolig helg här hos oss tycker jag, det känns nästan som vilken annan vanlig dag som helst. 
Idag var pappan i huset iväg på extra insatt möte med vägföreningen i över två timmar och imorgon ska han jobba mestadels av dagen. Tråkigt värre :(
 
Imorse gick iallafall far och son upp innan åtta någon gång medan jag snarkade vidare i sängen ända framåt nio. Skönt! Mina pojkar gick ut och inspekterade läget. Vi har klarat oss bra från blåsten och snö har det inte kommit ens en decimeter. Men vitt och vinter är det nu iallafall!
Albin reagerade inget speciellt över att världen blivit helt vit och visste exakt hur hans nya snöskyffel skulle användas.
 
När pappan skulle åka iväg på mötet skulle Albin prompt med! Han ilade ut i hallen och kämpade med att få på sig sina gummistövlar (han lyckades med ena stöveln fast på fel fot:) men när han ändå inte fick förlja med pappa var det oerhört sorgligt. Men det gick snabbt över och en stund efter hoppade han i säng istället. Han låg lite över en timme men lyckades inte somna. Han fick komma upp och äta lunch som han dissade totalt. Vi bökade på oss alla kläder och gav oss ut i snöyran för en liten runda med hund och pulka. Det är precis att han lyckas klämma ner sig i babypulkan även i år, både på längden och bredden. Han sitter så nöjd där i och glider med :)
 
 
Men lite obehagligt är det allt när snön blåser rakt i ansiktet.
 
Äntligen kom pappan hem och vi gick alla in för en fika. Albin var faktiskt så duktig att han åt upp nästan hela sin tidigare serverade lunch innan han fick sig en saffransbulle. 
Nu pågår försök nummer två till lite vila då den skulle vara ordentligt behövlig. Jag tror faktiskt att det går bättre denna gång.
 
Peter är ute och kör in ved och snön fortsätter falla.
Jag har tagit hand om tvätt och slagit in lite julklappar idag och nu känner jag mig ordentligt slö. Har inte lust med något.
 
 
Imorgon när Peter kommer vara iväg och jobba ska jag och Albin åka iväg och roa oss på köpcentrum tillsammans med Jessica och jycken ska tilbringa dagen med farmor. 
 
 

Vår svärande korvgubben

Igår innehöll kalenderpaketet ett reflexband och det gick faktiskt hem hos den lille nu mer bestämda herrn. Man kunde ha det som armband, pannband, glasögon och det gick att bita på det. Klockrent! ;)
Idag var det en såg och den var nog snäppet bättre! Det sågades för glatta livet i både soffbord och på jycken. Tuggvänlig var den också.
 
Han har fått in snitsen med att helt på egenhand öppna paketen också. Tid tar det men det är ju bara bra :) 
 
 
Till middag serverades det en (enligt mig) helt perfekt stekt köttbit och det var jättegott! Albin däremot tar en tugga, pekar på sin tallrik och säger frågande: Koj?! 
Ungen undrar om det är korv!!! När vi säger att det inte är det utan att det är en köttbit blir han ordentligt tveksam.... Men när vi fort ändrar oss och säger att det är kokorv börjar han äta igen. Haha! Vår lille korvgubbe <3 
 
Pappan "råkar" dessutom säga fan och Albin som satt bredvid var otroligt snabb med att även han säga fan. Det ska börjas i tid tydligen.
Japp, nu gäller det att vi tänker på vad som ploppar ur våra munnar. Shit vad svårt! Fan är ju ett så himla bra och användbart ord ju! :) 
 
 
Nu börjar snart På spåret. Äntligen ett vettigt program att se på :) 
 
 
 
 
Vi väntar fortfarande på stormen. Snöat har det gjort ett par timmar nu och blåsten tycks vara här lite smått nu också.
 
 
 
 
 
 
 

Vecka 29

Nu är vi väldigt nära vecka 30 och då känns det lite som att nedräkningen börjar. Läskigt nog.
 
Den gångna veckan har varit mycket bättre än förra och jag har inte alls känt mig lika otymplig, sprickfärdig och full i magen. Otroligt skönt!
 
Vissa gånger under dagen är Tvåan väldigt aktiv där inne och det känns som magen står åt alla håll och kanter.
 
Promenaderna blir bara jobbigare och jobbigare och efter att vi gått någon kilometer får jag alltid ett jättehåll långt nere i magen på höger sida. Det är riktigt obehagligt men efter en stund släpper det tillslut.
 
På ett sätt känns vi väl förberedda för Tvåans ankomst, vi har ju det mesta sedan Albin föddes, Syskonvagnen står nu mer nere i källaren och väntar, jag har virkat en filt och babyskyddet/bilstolen har vi köpt från släktingar. 
Men på ett annat sätt så känner jag mig helt oförberedd och drabbas av lite dåligt samvete då i stort sett inget nytt har införskaffats till den lille. Tycker det känns lite orättvist mot Tvåan att bara få ärvda saker från storebror men samtidigt känns det också jättebra att sakerna kommer till användning ännu en gång. Det enda som vi köpt just specifikt till Tvåan är en mössa och en scarf. 
Nä, jag måste lugna mitt sinne och införskaffa iallafall lite nytt! 
 
 
 
 

Blöt, regnig och hal fredag

Idag kan vi ju verkligen snacka om isgata! Vår promenad gick i snigeltakt och jag tappade räkningen på hur många gånger jag höll på att trilla omkull. Vägen är som en isbana och inte ett endaste gruskorn har kommit ut. Vi gick inte så långt med andra ord.
När vi kom hem igen släpptes Albin lös och jag tänkte att han kommer ligga mer på backen än stå. men faktiskt att han klarade sig bra och bara halkade ett par gånger. Han till och med bara stod och skrattade när han kanade iväg på isen. Jag var istället livrädd att han skulle slå i huvudet.
En jättestor vattenpöl hittade han ju såklart också och det är alltid kul....
 
och ja, han har tygvantar på sig som blev dyngsura....
 
 
Nu är vi inne igen, Albin ligger till sängs och har det skönt medan jag strax lägger upp benen här på soffan en stund innan jag tänkte ta tag i lite städning. Toaletten fick sig en rengöring imorse innan vi gick ut, så det är "bara" resten kvar...
 
Än har vi klarat oss utan både mer snö och blåst men det väntas komma hit nu efter lunch. Blir spännande att se hur illa det blir.
 
 
 
 
 
 

Jag ser det snöar!

Igår hade Albin fått för sig att det skulle vara en traktor i paketkalendern så ni kan ju tänka er besvikelsen när det enbart uppenbarade sig ett par vantar innanför pappret. Inte blev det bättre av att hans humör redan var på botten och precis allt var pest och pina, förutom middagen som bestod av klyftpotatis, falukorv i senapssås och kokt broccoli! :) 
Ja, eftermiddagen var en ordentlig pärs igår, sömnbristen från natten gjorde sig ordentligt påmind och vi fick allt känna att vi levde här hemma. Han höll med nöd och näppe sig vaken till julkalandern var slut och efter det slocknade han omedelbums och sov pipfritt heeeeela natten! 
 
Imorse hade vi farmor här redan vid halvåtta. Hon skulle ut i skogen och hugga sig en gran så hon kom förbi oss innan. Hon tog omhand om Albin och alla hans morgonbestyr medan mamman fick sköta sig själv i lugn och ro. Lyx! När vi åkte iväg till Öppna tog hon dessutom med sig jycken ut till skogs så han blev ordentligt rastad. Han har i flera dagar velat gå skogsvägen men jag har inte den orken längre utan vill hellre hålla mig till den asfalterade vägen och dra Albin i vagnen på. Men idag fick han äntligen ge sig ut till skogs! :)
 
På Öppna var det bara jag och Albin igen. Börjar ju bli en vana nu tyvärr. Efter bara en timme där sänkte Albin lektempot rejält och ville komma för att gosa stup i kvarten. En riktigt liten tröttiskille. Vi städa iordning och åkte hem tidigare än vanligt. Hemma var farmor fortfarande kvar till Albins glädje! Han åt lunch och hoppade sedan i säng. 
Jag hade bett farfar komma in och sitta "barnvakt" medan jag åkte för att handla och skjutsade samtidigt hem farmor.
Vilken lyx det är att åka och handla helt själv! Som att åka på semester typ :) Jag var borta knappt en timme och Albin hade somnat och sovit utan ett ljud. 
 
Det väntas ju oväder nu i eftermiddag så det var skönt att få handligen överstökad och påfyllt här hemma ifall vi blir insnöade ;) När jag kom ut från Ica hade det börjat snöa friskt och nu är marken vit på riktigt. Mig gör det bara gott med snön, jag tycker om den men blåsten som vi väntar nu framåt kvällen slipper jag helst!
 
Årets första snö

Dimmigt både i huvudet och ute

Här är det ordentligt dimmigt idag och marken skiftar i vitt igen. Vi har varit ute ett par timmar nu på förmiddagen och rastat oss lite. Nu är Albin nyäten på lunch och stoppad i säng, efter den trassliga natten vi haft behöver både han och jag lite vila nu.
Jut när jag gick och la mig igår vid elva så började det gnällas innifrån Albin, gnällningarna övergick sedan till "mamma mamma mamma" och då kunde jag ju inte bara nonchalera längre utan gick in och hämtade honom. Han fick ligga mellan oss men ganska snabbt började stöket. Han gick med bestämda steg ut till köket och ville ha mjölk. Han fick sin flaska och gick tillbaka in till vår säng, la sig, drack upp och låg sedan lugnt och fint i evigheter och just när jag börjar tro att nu är det färdig stökat så får han nog och börjar om. Pappan vaknar i vanlig ordning av de sparkande små benen.
Antagligen är det att han har ont i foten som gör det svårt att sova. Han trampade nämligen på en pepparkaksform som låg slängd på golvet tidigare under kvällen och det gjorde ju såklart ont men efter en tår fälld och en kram så var det bra. Senare upptäcker vi att han faktiskt har sår under foten av incidenten. Stackars barn! Och nu när han var uppe och stökade på natten så haltade han. Sedan så kände jag också att en kindtand trycker på väldigt under tandköttet så den kan säkert också ställa till med oro.
Han fick lite Alvedon och så satte vi igång en film och bäddade ner oss medan pappan gick ut och la sig på soffan istället.
Albin tittade på filmen och jag somnade faktiskt. Vaknar sedan vid ett när filmen är slut och det tycker ju Albin är en katastrof! Han går återigen ut i köket och vill ha mjölk, mamman är inte alls på förhandlingshumör yrvaken och trött utan ger med sig utan invändningar och återvänder sedan till sängen. Mjölken tar slut och så börjar propellern snurra. Det var ben och armar över allt innan han äntligen slocknar tvärs över sängen med fötterna på mig. Jaja, huvudsaken han sover så jag också får göra det :)
Klockan åtta var det morgon och jag vaknar med samma huvudvärk som jag gick och la mig med på kvällen. Inte så konstigt kanske.... :)
 
Idag tycks inte foten göra så ont iallafall och vi båda är ändå, trots natten, på bra humör. Än så länge ;)
Nu ska jag dricka kaffe och äta min smögås innan jag tänkte ta itu med tvätt och lite annat fix här och var. Hoppas på att lillen sover en ordentlig lur nu så resten av dagen kan flyta på lika harmoniskt som förmiddagen.
 
Ute i dimman 
 

Shopping, fika och paket

Albin och jag styrde in mot staden imorse efter frukost och hundrastning. Ett par julklappar rikare blev vi och lite annat smått och gott. 
Vi festade loss med en bullfika på Biltema och Albin klämde i sig en stor lussebulle alldeles själv. 
 
 
Tiden tickade iväg och klockan hann bli två innan vi styrde hemåt och det tyckte Albin var skönt. Tålamodet började tryta och tröttheten tog överhand på den lille. Han slocknade på bara några minuter i bilen och powernapade hela vägen hem. 
 
 
Efter middagen lät vi konstnären i Albin komma fram igen och denna gång gick det bättre än förra!
Albin målade nämligen sin livs första tavla till mostern när hon fyllde år i oktober. Engagemanget var sådär och trots att det var fingerfärg så utfördes målandet med pensel då den lille konstnären inte ville kladda ner fingrarna i onödan. Tålamodet höll bara i några få minuter så tavlan fylldes på med färg vid flera olika tillfällen. 
Fint blev det tillslut och mostern blev glad! :)
 
Den första tavlan
 
Givetvis vill ju även vi pryda en vägg här hemma med ett konstverk skapat av vår gulklimp så idag gjorde vi ett nytt försök och nu gick det bättre! Han kom ihåg att man ska måla med färgen istället för att äta den och han målade helt frivilligt en bra stund. Dock med pensel även denna gång :) Får jag bestämma är den inte riktigt färdig utan vi får fortsätta lite till en annan dag :)
 
 
Skapandet fick avrundas med ett bad för att skrubba bort färgen som kommit lite på villovägar.
 
 
 
Igår gömde sig ett litet tåglok i paketkalandern och det enda vi fick höra resten av dagen var "jaja" och en liten kille som pekade på kroken bak på loket. Ett tåg är ju inte ett tåg om det inte har vagnar efter sig.... Vilken tur att det då gömde sig en tågvagn i dagens paket så den lille killen fick lite sinnesro. Och ja, han hajjade direkt att vagnen hörde ihop med gårdagens lok. Vårt lille geni! <3
 
 
 

Albin 19 månader

Här "firar" vi 19 månader idag. Vår stora kille som bara växer och växer!
 
 
 
Ordlistan fylls på i ett rasande tempo! 
 
Yssa= mössa
Uve= huvud
Öga
Gacka= jacka
Opa= hoppa och uppe
Lalla= bralla
Ticka= klocka
Dissa= kissa
Jaja= vi tror det är kärra/vagn
Woawoa= mormor, morfar, farmor
Bappa= pappa
Illa= trilla
Suu= ljus
Pofa= pussa
Bobba= blomma
Boppa= grävskopa (tror jag)
Dada= vante
Lalle= nalle
Lälle= välling
Äh= äh
 
 
 
Albin vet nu nästan var alla kroppsdelar kroppsdelar sitter. Öga, öra, näsa, mun, huvud, mage, snoppen, ben, fot, arm och hand.
 
Han tittar på sin och våra armar oh säger "ticka". Fast det är ju bara mormor som har armbandsklocka.
 
När vi sitter vid köksbordet pekar han på våra stolar och upprepar gång på gång vilken stol som är vems.
 
Hoppa, snurra, och gå på tå är forsatt roligt och nu är det nästan att han faktiskt lyckas hoppa på riktigt med båda fötterna samtidigt.
 
Pratar gör han för fullt och han har så mycket att säga och berätta att orden stockar sig i munnen på honom vilket leder till att han typ stammar fram orden. Jättegulligt!
 
Äntligen har han börjat kalla pappa för "Bappa" och inte bara mamma längre. Snacka om att pappan är stolt nu!
 
Tänder har han nu tio styckna. Idag upptäckte vi att tionde tanden tittat fram. Nästlängsbak (tror jag) i överkäken på höger sida. 
 
Han har börjat använda sig av kroppsspråket och gester samt grimaserar massvis. En riktig liten pajas! 
 
Vi övar stenhårt på att han ska lära sig säga tomte innan jul! :)
 
 
 
Dagens Albin
 
 
 
 
 

Nattugglar lite

Resten av familjen sover och här sitter jag ensam. Känner mig inte så trött idag så jag har ingen brådska i säng.
 
Dagen har varit ganska så bra bortsett från att Albin har varit lite ur gängorna stundvis. Förmiddagsvilan blev det inget av idag heller utan  vi åt lunch och gick ut på promenad istället. Han satt i vagnen helt tyst och drömde sig bort hela promenaden och vanligtvis glappar ju hans lilla mun konstant och berättar högljud om allt han ser. När vi kom in gjorde vi ett nytt försök och efter lite stök och bök kom han äntligen till ro och fick lite välbehövlig sömn och sedan sov och sov och sov han. Jag började stöka i köket men han hörde inget. Jag tände lampan i hans rum men han sussade vidare ändå. Tillslut vaknade han iallafall och det var ju inte med humöret i topp (nackdelen med att han inte får sova färdigt). 
Resten av eftermiddagen blandades med tårar, skrik och ilska från den lille herrn. Han kom tillslut på andra tankar när vi gick ner till farfar och fikade bullar. Sedan hem för ombyte till pyjamas och julkalendern och lagom till då slog sockret till i den lille kroppen och han var överallt och for runt som en virvelvind! Somna var svårt också och pappan fick ligga bredvid i över en timme innan det äntligen gick vägen. 
 
Peter har nyst som fan nu i ikväll och även Albin har nyst lite idag så antagligen har vi en förkylning som knackar på dörren. Jag däremot mår bättre nu än vad jag gjorde i förmiddags. Men däremot har min navel känts sprickfärdig och jag har haft en lite jobbig och obehaglig känsla i magen. Promenaden var tung och som vanligt får jag världens håll långt ner i magen när vi är halvvägs hem igen. Man märker att kroppen blir tröttare och tröttare för var vecka som går. 
 
Imorgon har jag planer på att åka in till staden och försöka uträtta lite julklapps inköp, men vi får väl se hur vår dagsform är :) 

Morgonsällis

Misstänker att Peter flyttade in Albin till mig imorse innan han for till jobbet för jag vaknade med en liten knoddas sovandess¨gott på min axel. Jag slöt ögonen igen somnade om även jag. Väcktes sedan halv nio av en vaken knoddas. Sovmorgon, man tackar! :)
 
såhär snygg frisyr får man om man sover riktigt gott!
 
 
Vi har inte varit ute än då farfar tog med jycken på en kisserunda när vi åt frukost. Han tyckte inte vi skulle behöva ge oss ut i gråkylan det första vi gjorde utan stanna inne istället. Det tackar vi för! Istället har vi bara lekt, eller Albin har lekt, han klarar det så bra på egenhand. 
 
 
Han har börjat klättra på saker igen. Idag var det bla. bilgaraget som fick sig en omgång och så var han på G att nyttja bokhyllorna här i vardagsrummet som stege... Jag har bara väntat på det! Inte nog med att jag är så less på dem, det bara står där och ser skräpiga ut med alla saker som hamnar på de övre hyllorna för att undvika klåfingrar. Prylarna har med tiden flyttats upp en hylla vart efter den klåfingriga herrn har växt men nu tycks det ju inte spela någon roll när han kommit på den briljanta ideèn att man kan försöka klättra upp också. Tack och lov har vi iallafall legat ett långt steg före och förankrat hyllorna i väggen för evigheter sedan.
Min önskan är att ha någon typ av skänk där istället med skåp som man man "gömma" undan prylarna i och låsa så man slipper se eländet. Jag vet precis vilken modell jag vill ha men tyvärr säljer ej Ikea dem längre. Leter begagnat men har ännu inte varit snabb nog då de tycks vara poppis fortfarande. 
 
 
Albin har nu gått och lagt sig. Jag frågade för en stund sedan om han ville lägga sig och lyssna på Mamma Mu men jag fick bara ett "ÄH" till svar. Fast bara en liten stund senare kommer det ett gnäll och med bestämda steg går han in på sitt rum och pekar på cdspelaren. När jag satt igång den går han med bestämda steg ut i köket och pekar på skåpet med sina flaskor. Så nu är han lagd tillsammans med Mamma Mu och en skvätt mjölk, nöjd och belåten :)
 
Jag ska äta min obligatoriska smörgås nu och sedan får jag se vad jag tar mig för. Känner mig lite hängig faktiskt. Vaknade upp med en vagel i vänster öga och lite huvudvärk. Nyss nös jag en ordentlig nysning som gjorde ont långt ner i magen, kanske börjar bli förkyld? 
 

1.a advent

Imorse fick Albin första paketet på kalendern och han blev väldigt intresserad när han såg alla paket hänga där och vänta. Kul att han börjar haja det här med paket och öppna, även fast han behövde lite hjälp men han visste att det fanns något där innanför pappret. 
Dagens paket innehöll en film och den satte vi igång direkt och tittade tillsammans i sängen. Albin hade väl ro i cirka en kvart att sitta och titta :) 
 
 
 
Efter frukost gick hela familjen ut och vi grejade färdigt med ljusslingorna på huset. Flera plusgrader idag men det blåste så det kändes som tio minus. Albin sparkade boll, lekte med bilar och åkte traktor medan pappan hängde i stegen och jag agerade ankare. 
 
Efter försök till Albinvila, som inte lyckades somna, och jag och Peter satte upp det sista av adventsstjärnorna och julgardiner åt vi sen lunch och åkte sedan iväg för att titta på en syskonvagn vi hittat på annons. Vi gjorde slag i saken och köpte vagnen så nu kan vi bocka av det på listan.
Därefter åkte vi till farmor där vi fick middag, efterrätt och fika med nybakade saffransbullar. Vi åkte inte hungriga därifrån! :)
Albin åt väl hyfsat med mat (lunchen petade han nästan bara i), glassen till efterrätten slank ner lätt OCH farmors smoothie plus att han snabbt som ögat snodde åt sig en bulle när det sattes ner på bordet. Haha! 
 
 
(röda prickar har under eftermiddagen blossat upp på hö. kind och vi vet inte vad det är?)
 
Vi kom hem lagon till julkalendern på tv och det verkade som Albin tyckte det var riktigt spännande. Nattningen gick plätt lätt och han somnade ovaggad. Hoppas nu han sover hela natten och inte gör en repris av den gångna natten då han vaknade redan vid ett och fick komma in till oss, sov vidare till typ tre och började då istället sparka på sin pappa i vanlig ordning. Efter en ny blöja, varm mjölk och mamma mu hoppade han glatt ner i sin egna säng igen, där låg han nöjd i nästan en hel timme innan han kände sig ensam igen. Pappan hämtade in honom till oss igen vid typ fyra och gick själv och la sig på soffan medan jag och Albin somnade bums, ensamna i sängen :) Klockan åtta gjordes det sedan morgon.
 
Jag hoppas också blåsten börjar ge med sig nu innan jag ska försöka sova. Det har blåst typ storm här sedan i eftermiddags. Stora delar av Norrtälje är utan ström (inte vi!:) och träd blåser omkull över vägarna. Två träd låg över vägen när vi åkte hem från farmor. 
Jag tycker det är obehagligt när det blåser så det dundrar och knakar i hela huset och taket nästan lättar. Albin blåste faktiskt omkull och gjorde ryggplask just när vi gått ur bilen hos farmor. Det gick bra men han blev nog ordentligt rädd. 
 
Nu ska jag dricka upp det sista av min glögg och äta ett par pepparkakor till med tubädelost på! :)
 

RSS 2.0