Nya bollar och nya kläder

Idag har Albin och jag varit in till Norrtälje och ätit lunch med Therese. Det blev kebab och vi åt tills det sprutade ur öronen nästan. Kul att ses och snacka lite skit.

Efter vi ätit åkte vi vidare mot Ica för lite handling. Först passade vi på att hälsa på Peter mitt i allt byggkaos.
Vi slank också in en liten sväng i klädaffärerna och leksaksaffären och Albin shoppade, strumpor, tre par shorts och en t-shirt till sommaren. Allt för ynka 150 kr! Rea är bra :) I leksaksaffären hittade vi en taggig boll som han blev helt salig av att se men samtidigt var den lite läbbig med alla taggarna. Även en badboll fick följa med oss hem och den är jätte rolig att få kastad i huvudet. Haha.

Vid fyra var vi hemma och det var dags att sätta igång med middagen. En stund efter oss kom också pappan hem och vi alla var äntligen samlade igen. En halv dag kvar, sedan är det helg!!!



En lycklig pojke med nya taggbollen. Nya julklapps mössan åkte på idag. Det var ju hela två grader ute så lite vårkänslor ;)


Någons lyckodag idag?

Vilken lycka! En hel påse med majskrokar att sätta tänderna i, om det nu funnits några tänder ;)


Vem kunde tro detta?

Ytterligare en natt har passerat och knoddas sov hela natten i sin säng igen! Jag behövde bara lägga ner honom en gång och hålla handen lite ett par gånger.
Detta kunde vi ju aldrig tro för bara några veckor sedan att han nu skulle sova nästan hela nätter och dessutom i sin egen säng. Oj så uppgivna vi var då! Både på kvällarna och nätterna med vägran att somna och sedan knorra och böka natten lång.
Barn är ombytliga och oberäkneliga, det har knoddas bevisat :)


Snarkmaskinen


Åka kana var kul!

I förmiddags åkte Albin och jag till öppna förskolan i Rimbo tillsammans med en annan mamma och hennes dotter från vår föräldragrupp. Vi har länge tänkt åka dit och se hur det är där men det har liksom inte blivit av tidigare.

När vi kom dit var det två andra mammor med barn där men de gick ganska snart efter att vi kommit så då blev vi själva. Lugnt och skönt alltså och vi fick ha alla leksaker för oss själva!

Albin älskade att åka rutschkanan som fanns där! Oj så han skrattade när han åkte. Sedan kom han på att han tack vare sina halksockar faktiskt kunde klättra upp i kanan och jisses vad stolt han var när han nådde toppen.
Man kan väl säga att besöket blev lyckat om än lite tomt.

När vi kom hem åt vi lite mellis och sedan var det hög tid för den lille busen att vila. Vi gick in och la oss i hans rum och han somnade relativt fort och enkelt. Han började snarka så taket nästan vibrerade och gör så än. Det tar på krafterna att leka och åka kana.


Jag har kört igång en tvättmaskin och nu parkerat mig i soffan med kaffe och bok. Hoppas han sover lääänge ;)


Busungen i det senaste Traderafyndet


Du är duktig! Mamman är stolt.

Man blir rejält förvånad när man vaknar till lite halvt när pappan säger hej då klockan sex på morgonen och man upptäcker att ungen ligger kvar i sin säng och sover.
För första gången på sina snart nio månader har knoddas sovit en HEL natt i SIN säng! (nästan) Om man bortser från dom två gångerna han "vaknade" till och ställde sig upp inatt. Jag behövde bara lägga ner honom igen och stoppa in nappen så sov han igen!

Tack! Älskade underbara unge! <3


Märkbar skillnad

Klockan är efter fyra, vi är ute och det är inte mörkt ännu! Underbart, vi går mot ljusare tider.

Nu in och laga middag.


Dagens outfit

Randigt :)


Böcker böcker och böcker

Jag har "några" böcker som ligger och väntar på att bli lästa....

Ååå vad jag längtar till att få börja i vissa av dom!
Boken jag läser nu har jag hållt på med i ett par månader tror jag. Den är både bra och spännande men jag tar mig inte tid till att ägna mig åt läsning längre. Men det brukar ju gå lite i perioder och nu känner jag att suget efter att läsa igen växer! :)


Kallsupens dag

Vi är hemma efter en tur till simhallen. Jag var riktigt spänd på hur det skulle gå eftersom han inte var på det bästa humöret imorse. Men det gick bra! Dock hann han ju inte få till någon vila innan så han var trött och hade inte riktigt tillräckligt med tålamod. Att han sedan lyckades få till två rejäla kallsupar gjorde inte saken bättre, så när det var dags att dyka ville han inte alls vara med på det. Vi gjorde ett försök med simfröken men nä, vi avblåste och fortsätter nästa vecka istället.

Jag lyckades få honom att somna i sitt rum när vi kom hem och han gör så än.
Jag har druckit kaffe och ätit några knäckisar såklart!


Ingen bra dag tydligen

Fy sjutton vilken surbulle jag har här hemma idag...


Köra bil

Pappa och Albin kör bil.
Oj så mallig han ser ut där han sitter och håller sig i ratten.
Slutar pappan putta på blir det sura miner genast.


Mys/sovhörna

Jag ordnade en liten myshörna inne i Albins rum idag. Tänkte att han kanske kunde vila middag där någon gång och liksom vänja sig lite vid att sova i det rummet. För tanken är ju inte att han ska sova mellan mamma och pappa resten av livet :)

Efter maten gick vi in och la oss där tillsammans och grabben somnade och sov nog i nästan 40 min! Måste vara bra betyg.


Apa i bur

Tillbaka hemma och i vardagen.
Vi starta dagen som vanligt med frukost och sedan ut på promenad. Vi har +1 grader idag så det var riktigt behagligt och man behövde inte bylta på sig flera lager med kläder.

Nu är vi inne igen och Albin pular med sina saker i sitt rum. Han är så duktig med att sysselsätta sig själv nu igen. Han kryper runt och pillar lite på böckerna för att sedan utforska en av hans bilar och därefter pussa sig själv i sin lilla spegel. Och så börjar han om sen igen och hittar kanske något nytt att undersöka.
Jag kan i lugn och ro dricka mitt kaffe här på golvet läsa bloggar och lyssna på hans diskussioner med sig själv och hans prylar.
Lite då och då kryper han fram till mig och vill ha en liten kram eller lite närhet för att sedan snabbt ge sig iväg till sina saker igen. Gullunge!

Vi har även satt dit en grind in till hans rum och det är jätte bra! Jag kan tex. stänga in vilden där när jag måste gå och göra nummer två (innan vi hade grinden fick jag flera gånger göra det med honom i knät och hur trevligt är det?! Annars röjde han runt och fick bla. tvättkorgen över sig och locket till den på näsan och började blöda liiiite) eller springa ner i källaren och sätta igång en tvättmaskin utan att behöva ta med honom och han ålar runt där nere där det inte alltid är så väl städat. Hur vi än försöker säkra hemmet så hittar han hela tiden något att pilla på som inte är så bra eller han kan skada sig på, så att kunna stänga in honom i hans rum där han kan röja runt hur mycket han vill är jätte bra! (fast vi har varit tvugna att plocka bort hans små stolar och bobby caren för dom klättrade han bara på och trillade ner) Och han bryr sig inte ett dugg om att han blir instängd. Klockrent drag av oss alltså :)


Sova sig yr

Det är dåligt med uppdateringar här nu i helgen...

Igår var vi som sagt på stan och traskade runt typ hela dagen. Jag, Albin, syrran/moster och mamma/mormor. Vi fyndade reakläder för glatta livet. Det bästa kapet gjorde jag nog på New Yorker, ett par jeans, ett par andra brallor, ett par trosor och ett diadem för ynka 140 spänn. Det är roligt att shoppa! :) Hem kom jag med fyra(!) par byxor, en tröja till Peter, en body till Albin, strumpbyxor och bh bland annat.
Albin var på gott humör hela dagen trots minimalt med sömn och nästan enbart stilla sittande i vagnen. Lättare unge att ha med sig överallt får man nog leta bra länge efter för att hitta!
Väl hemma vankades det kalas. Mamma/mormor och moster Helen fyllde ju år i veckan och bjöd på god mat och tårta.
Vid elva gjorde vi natt, proppmätta och tröööötta.

Vi har i vanlig ordning sovit tre personer i vår 120 säng här. Det blir ju ingen skönhetssömn direkt. Mer säger jag inte :)
Albin vaknar mellan tio och tolv varje kväll/natt och tänker inte somna om i sin säng. När han sedan landar mellan oss slocknar han på stört! Ganska mysigt ändå <3

Idag blir det nog inget annat än hemresa. Hittills har vi inte kommit längre än till soffan halvt tittandes på skidorna på tvn.
Albin väckte oss redan vid sju imorse. Vi lyckades hålla kvar honom i sängen ett tag och sedan kom mormorn och hämtade honom när hon vaknat och varit ute med jycken. Ja, vi har det bra här!
Jag och Peter somnade om och vid tio vaknade jag abrupt från en dröm och var helt yr i bollen. Usch vad obehagligt det var och samtidigt var jag så kissnödig att jag var tvungen och gå upp genast.
Albin åt frukost med mormor och morfar och röjde sedan runt, i vanlig ordning.
Nu sover han sött i vagnen och laddar batterierna.



Sociala klubben ;)


Lunchrast

Shopping på stan. Halva reapriset, det är grejer det! :)


Det släpper nu! Gasen i botten.

Sedan dryga timmen tillbaka är hela familjen inpackad i bilen och styr mot Linköping. Självklart har Stockholms köer sällskapat med oss men nu när vi närmar oss Kungens kurva börjar det släppa!

Albin ser ut att ha somnat nu precis. Tydligen går det ej att sova medan man köar. Men han har hållit god min hela tiden den lille gullungen.


Vi går och går

Vilken strålande och gnistrande dag det är idag! Så vackert. Men jag trodde min vänstra kind förfrös när vi var ute och gick tidigare. -15 och lite lite blåst på det så kändes det gött i kinderna...

Denna vecka har vi gått minst tre kilometer varje förmiddag. Det känns bra! Dock har plankövningarna uteblivit mer och mer. Huvudsaken jag rör på mig på nått vis iallafall :)
Hoppas detta hurtiga jag fortsätter även nästa vecka.


Sömntuta

Albin slog till med en sovmorgon imorse. Klockan nio gjorde han morgon, vanligtvis åtta.
Mellan sju och nio låg han och snarkade på min arm. Självklart låg jag bara och halvsov och fick såklart både ont i arm, rygg, skinka osv. bara för att jag egentligen ville ligga helt stilla för att inte väcka den lille sjusovaren.
När han behagade att vakna vaknade han i vanlig ordning med ett leende på läpparna! (kan du inte vakna så på nätterna också)

Nu i ett par nätter tycker jag han verkar vara täppt i näsan. Inte snorig utan bara stopp liksom och på dagarna har jag inte märkt av någon täppa eller snor. Konstigt! Men han har nog något som spökar i kroppen, med tanke på hans uteblivna dagsvilostunder så känner han nog av något som inte kan låta honom slappna av helt.

Det är samma visa här idag. Har försökt få honom att somna inne i sängen men gav tillslut upp.
Han är trött och gäspar. Röd runt ögonen och lite trött gnällig men inte sjutton kan han somna. Han kan ligga i sängen ett bra tag, men INTE blunda. Han ligger och tar det lugnt typ, tittar och pillar på en napp.
Jag måste ju självklart sitta bredvid för annars blir det ledsna miner och han ställer sig upp.

Nu gick vi in och la oss tillsammans på madrassen i vardagsrummet istället. Det fungerade i cirka fem sekunder, då lämnade han mig kvar ensam på madrassen och kröp själv iväg. SUCK!


Annorlunda kvälls syssla

Vi har ägnat kvällen åt att stycka, väga, paketera, märka och frysa in cirka 40 kilo nötkött. Det var inte roligt. Men nu är frysen sprängfylld med filéer, stekar och färs med mera. Det känns gött!

Peter håller fortfarande på med att försöka söva Albin. Han var inte alls sovnödig ikväll. Tack och lov går det tyst och lugnt till :)

Jag har nyss tagit mig en dusch och ligger nu framför tvn. Somnar när som helst!


Ett berg av enbart köttfärs


Matglad!

En likadan dag här igen... Efter lunch tog jag fram extra madrassen och bäddade ner oss bägge två framför en film och tänkte att de kunde få honom att slumra.
Tanken var ju god men den fungerade inte i verkligheten. Mutningen med välling fungerade inte heller.
När det var cirka fem minuter kvar av filmen och den hade pausats typ 70 gånger för att ungen kröp iväg och hittade på hyss ja då passade det att somna på mammans bröst. Typiskt :) Men faktiskt att jag lyckades lägga över honom i hans säng och få honom att somna om!

Han sov nog nästan en timme. Jackpot!

Nu sitter vi vid köksbordet, Albin har ätit lax med potatis och ärtor. Fruktpuré till efterrätt och en bit päron som efterrätt efter efterrätten. Han tycks inte vara riktigt nöjd ändå...


En liten spjuver <3

När mjölkfabriken är nedlagd, mjölkkossan har sagt upp sig och mamman slutat flascha med tuttarna, ja då får man ta det som erbjuds säger Albin. Idag hittade han min bikinibh och höll den hårt! :)


Igår när vi var i simhallen var det första gången på flera dagar som den lille skiten fick närkontakt med mammans tuttar. Jag kunde se hans lycka och förväntan när han fick se så mycket bar hud på mammans överkropp och till på köpet vara nära! Han till och med tappade koncentrationen stundvis för att han blev så till sig och ville ta tillfället i akt så att säga. Den lille spjuvern. Det ska börjas i tid ;)


Tråkig dag till ända

Blä blä blä är en sammanfattning av denna dag. Ungen har lyckats sova cirka 30 minuter idag delat på två tillfällen. 90% av dagen har spenderats i sovrummet i försök till att söva.

Man biter ihop hela dagen och behåller tålamodet och lugnet så gott det går, men när pappan kom hem vid fem var måttet rågat och bringaren rann över på stört! Jag tog tillflykt till köket för att svänga ihop lite efterlängtad middag och pappan fick ta över gnällspiken.

Nattningen gick mycket bättre och det blir spännande att se hur natten blir efter två dagar utan någon ordentlig vila. Igår kväll vaknade han redan vid tio med en täppt näsa. Efter lite tvångssugning med nässugen somnade han sedan om i vår säng och sov i stort sett hela natten och väckte mig vid åtta. Lagom!

När ungen somnat hoppade vi ner i ett varmt bad faktiskt! Jag har gått och frusit hela dagen så det var sköööönt att tina upp sig.


Ingen samarbetsvillig modell

Det är i stort sett omöjligt nu förtiden att få ett vettigt kort på den unge mannen! De blir suddiga för att han inte är stilla eller också hinner han gå ut bild innan kortet är taget. Och att vända bort huvudet är han expert på.

Några smakprov :)


Knas i knät

Sedan en tid tillbaka är mitt högra knä dumt! Det känns konstigt inuti på något vis.
Jag har alltid kunnat sitta på huk och på knäna, nu är det bara att glömma! Knät gillar inte det böjda läget.
Kan inte påstå att det är speciellt praktiskt med ett trilskandes knä när det ska bytas blöja, lekas och kläs på osv.
Ibland vill knät inte riktigt böja tillbaka sig efter att man varit nere på golvet och att räta ut benet är riktigt obehagligt. Det lyder mig inte riktigt liksom.

Alltid är det något som bråkar och stör! Tack och lov fungerar det ju att gå utan några större besvär. Det är bra!

Efter att jag varit gravid känns det som att jag åldrats minst tjugo år i kroppen. Deprimerande


Rutten

Det sas att de kunde bli ner mot -30 grader här idag, så när termometern visar ynka -8 är det ju nästan rena sommarvärmen ute! Jämförelsevis iallafall :)

Jag har ruttnat på vintern, kylan, alla kläder och allt bök som det medför! Ja, jag gillar vintern och snön egentligen men när man har så här små barn blir allt så omständigt och tidskrävande. Att klä på alla kläder under protester och gap och skrik är ingen dröm dag ut och dag in. När han väl är påklädd sedan och vi är ute är det frid och fröjd igen. Tack och lov! Och att bära en nästan tio kilos unge med en glatt overall mot min egna glatta jacka, lite vantar på det, några isfläckar och ett par väskor/påsar att bära skulle ju få vem som helst att balla ur.
Sådär var det igår till och från simhallen. Att inte längre kunna bära ungen i bilstolen gör allt lite mer krångligt och planering är ett måste!
Muskler lär jag väl få iallafall. Fast idag har jag mest bara ont i några muskler bak i ryggen.


När jag blir rik, då köper jag mig ett litet hus i värmen och spenderar större delen av vintern där!


Så här coolt somnade coolingen idag! Rumpan upp i vädret och armen utanför.


Det är ingen vanlig dag idag!

För det är Nicos födelsedag!

Grattis världens bästa jycke på din 8 års dag!

Det serverades pannkakor till middag idag, bara för hans skull.
Gluffs gluffs så var hans pannkaka slut.

Och tack för alla grattis hälsningar säger han *voff voff*


Mamman var snäll idag...

.... och lät ungen få somna i vagnen på förmiddags promenaden idag. Ja vi trotsade kylan och traskade iväg. Jag tänkte att det vore ju jätte bra om han kunde lyckas sova några minuter innan vi badar eftersom badtiden inkräktar helt på hans normal sovstund. Han somnade så gott i vagnen trots kylan och sov faktiskt vidare när vi kom hem också! Jag hann borsta av och skrapa rutorna på bilen och dra in vagnen innan han vaknade. Fick till och med väcka honom för att det var dags att packa in oss i bilen. Vanligtvis vaknar han ju så fort vi når ytterdörren här hemma.

Att bada gick fint trots tre rejäla kallsupar! Han doppade huvudet under vattnet två gånger och det gick jätte bra.
Efter badet lunchade vi med en annan mamma och hennes tjejja från vår föräldragrupp, de simmar lektionen efter oss så vi väntade på dem.
Och nu är vi nyss hemkomna. Försöker få honom att vila lite nu. Det har ju inte hunnits med något sådant sedan i förmiddags. Fast han verkar inte tycka det är så nödvändigt nu ändå.



Det ser inte ut som att det gick någon nöd på honom ute i kylan i förmiddags va? Lite kyla på nosen härdar bara! :)


Brrrrr

Det är kallt igen -16! Typiskt när vi ska iväg till simhallen. Vi får se till att klä på oss ordentligt.

Ännu en till bra natt har passerat. Han vaknade vid tolv och fick komma över till oss och efter det har jag knappt vaknat någon gång framtill att han väckte mig vid halv åtta.
Att få sova hela nätter närmar sig!!! :)


Enformigt är bara förnamnet, men det är bra underbart ändå!

Och så var det nästa natt igen. Hela familjen sover utom jag, som vanligt. Trots att det varit en riktigt tröttisdag och jag har gäspat så tårarna runnit så kan jag såklart inte somna nu ändå. Även det som vanligt.

Dagarna går så väldans fort och jag kan inte förstå varför? Man gör ju typ inget annat än matar, leker, söver, byter blöja, matar, leker, söver, byter blöja osv. Man hinner inte ens få långtråkigt fast att det är samma visa varje dag. Och tur är väl det! :)

Vi är inne på fjärde dygnet utan att amma och det går fortfarande jätte bra! Natten fungerade jätte bra och jag kan inte minnas att jag vaknat till lite halvt mer än någon enstaka gång bara och jag har inget minne av att han legat som ett plåster på mig heller. Eller också är det så att jag helt enkelt vant mig och knappt märker av det längre.
Dock sov han i vår säng från typ elva då han vaknade till och hade inga planer på att sova vidare i sin säng. Men hellre ha honom sparkandes mellan oss än att ta den långa faighten med att försöka söva om honom i egen säng. En sak i taget känner jag och säkert Albin också! Nu ska vi vänja oss helt med att inte nattäta och tutta utan sova istället och helst HELA natten. När det sedan sjunkit in och fungerar bra, ja då tar vi faighten med att sova i egen säng hela natten. Har vi tur kanske det kommer automatiskt?

Mina tuttar mår lite bättre iallafall! Men dom är riktigt riktigt ömma och det är en svidande känsla både i och utanpå. Dom är inte riktigt lika stenhårda och knöliga längre utan har börjat förstå att det är slut på mjölkandet och dags att vila :) Det går åt rätt håll alltså!

Ett par gånger under dagen idag har Albin nog varit lite sugen på att tutta. Han har kommit till mig och velat upp i knät och haft siktet inställt på tuttarna. Men när tröjan förblivit neddragen och mjölkbaren stängd har han accepterar läget utan protest och enbart lutat sig mot dem en liten stund och sedan gett sig iväg och grejat med sitt igen. Han är bra söt den där ungen!

Nu ska jag se om jag kan hitta något bra att se/lyssna på och förhoppningsvis somna till.
GOD NATT!


Det var en gång en tidning...

fast sedan blev stoooora fjärrkontrollen mer intressant


Besatt

Jag är helt besatt av Wasas havreknäcke, bregott och rökt gourmetskinka!
Gud nåde den som försöker byta ut någon av sakerna. Det går inte!!!

Jag skulle kunna leva på detta. Att äta det till frukost, lunch och middag vore ju rena drömmen.
En morgon/förmiddag utan mina knäckisar kan bara leda till en hemsk dag!
Jag kan gå och toklängta i flera timmar till att få intaga dessa godingar.

Hur långt kan det gå innan det klassas som sjukligt beteende? :)
Nej det är inget tillfälligt. Detta begär har jag dragits med ett bra tag.


Vad tror ni jag gör just nu?
Jo, äter knäckisar såklart. Inne på min fjärde nu, trots att jag åt havregrynsgröt med Albin för knappa två timmar sedan.


Ute och rört på fläsket

Nya overallen har invigts idag och jag tror den godkändes. Någon storlek för stor men det är bara bra.

Det var riktigt härligt ute och vi tycktes inte vara ensamma om att tycka det för vi mötte hela fem personer ute, vilken gångtrafik! I vanliga fall är det större sannolikhet att möta några rådjur eller en älg :)

Nu har jag lagd beslag på soffan och har jycken i knät. Virkar och tittar på skidskytte. Peter och Albin har lekt och nu har de flyttat in till sovrummet istället för lite vila.


Lättmjölk?

Vi har haft en igel i sängen inatt. Han har legat som ett plåster på mig och det känns som han vaknat och knorrat var femte minut. Men vad gällande intresset för tuttarna har det varit obefintligt faktiskt, förutom lite nu på morgonen bara.
Detta går ju så mycket bättre än vad jag kunnat tro och hoppas! Jag hade förväntat mig helvetes nätter igen men det här är ju rena semestern i jämförelse med hur det har varit. Lite knorr, stök och bök på nätterna får man räkna med. Slipper man bara en otröstlig skrikunge nattetid är allt annat rena lyxen.

Mina tuttar ömmar som fan än såklart och det var nästan att jag började tjuta inatt när jag hade en unge som klättrade på mig så bomberna fick smaka på både fötter och armbågar.

Igår när jag hade pumpat såg jag att mjölken skiftade i blått. BLÅ mjölk!? Kändes mysko och lite alienvarning men nu efter lite googlande vet jag att jag inte är ensam om denna upptäckt.

Solen skiner även idag och det är bara -3 så vi ska ge oss ut och gå en sväng äntligen när knoddas sovit klart.


Vårt lyckopiller <3


Här behövs ingen pusch-up

Jag och jycken vågade oss ut på en liten promenix tidigare idag. Solen sken och det gnistrade så vackert men ack vad det bet i kinderna. Jycken brydde sig föga, han sniffade upp massa spår och rullade sig i snön som vanligt.

Nu har vi sett film och jag lyckades hålla ögonen öppna hela tiden trots att jag mer än gärna hade stängt dem. Ja fy sjutton vad trött man är ikväll och dessutom värker det i lederna, igen.

Tuttarna känns lite bättre. Men jag var tvungen att pumpa ur lite innan middagen. Jag stod inte ut längre! Men världens jävla hylla har jag iallafall. Haha. Stackars Peter, se men inte röra för då skriker jag ;)

Nu sääääääängen!
Albin sussar sedan sjutiden. Duktig pojke!



Mat, kaka, lek

Det blev en omgång Albinmat ihop kokat tidigare idag. Köttfärs, pasta och grönsaker blev det denna gång.
Jag kan inte påstå att varken färgen, konsistensen eller smaken tilltalar mig speciellt men tack och lov åt den lille med god aptit. Som vanligt!

En kaka har det hunnit bli också! Den såg och smakade mycket bättre enligt mig. Glasyren är oslagbar!!! Peter stod och åt upp den överblivna glasyren som runnit ut på bänken och han är ingen kakälskare i vanliga fall :)

Nu vankas det middag och det är Peter som kockar idag. Det händer inte så ofta så jag njuter för fullt av att slippa :)

Just nu sitter jag på golvet inne i Albins rum och tittar på medan han röjer runt. Böcker är riktigt roligt att plocka med tydligen.


Det gör ONT!!!

Nu har det inte ammats här sedan tidigt igår morse. Alltså långt mer än 24 timmar sedan och det går bra! Som jag trodde så skulle ju inte dagarna bli så svåra och än så länge har han inte visat en enda tendens till att sakna mina tuttar dagtid.
Men baksidan av våra framgångar är smärtsam. Fy fan vad ont jag har i tuttarna!!! Dom är hårda som bowlingklot och det känns som om dom kan sprängas vilken sekund som helst. Och jag läcker som ett såll stundvis. Dom är så ömma att det gör ont att röra armarna, tröjan ligger på för stramt och jag har svårt att bära Albin. När något/någon råkar vidröra dem skriker jag nästan rakt ut.
Skulle jag pumpa nu skulle det komma ut flera liter känns det som. Haha.
Nu minns jag även hur det var i början av graviditeten och dagarna efter förlossningen, precis så känns det nu.

Men det är bara att bita ihop och gilla läget, försöka undvika att lätta på trycket in i det längsta.


Vad hitta på resten av dagen?

Huset är städat, de sista julprylarna är nedpackade, Albin har vilat, melodikrysset är löst och nu har vi ätit banan och yoghurt. Vad ska vi fylla resten av dagen med?
Termometern visar fortfarande -20, så att gå ut känns inte så lockande. Synd, solen skiner så fint!

Pappan gick nyss ut iallafall, veden behövs fyllas på här inne så vi inte fryser :)

Jag funderar på att baka något. Om vi nu har ingredienser hemma. Vi får se helt enkelt.


Det gick ok!

Natten är över, Albin bokstavligt slog liv i oss vid klockan sju.
Det har gått lättare och lugnare än vad jag befarat. Inget skrik och sura miner men istället har det stökats och bökats väldigt mycket. Han har klängt på mig som en liten apa och knorrat. Men där i mellan har han sovit bra och likaså vi andra.
Inte heller visade han något jätte intresse för att tutta nu på morgonen, han gjorde några halvtappra försök men gav upp fort, så han tycks ju inte bli svälthungrig efter en natt utan käk.

Nu har Albin och pappan gått upp för att fixa frukost gröten. Allt i sin ordning! :)


Vi vaknade till -24 ute och jag är glad att jag slipper släpa med mig Albin ut idag!


Huxflux

Jag har aldrig haft någon plan för hur länge jag ska hålla på och amma utan jag var mer inställd på att jag på sin höjd skulle kunna amma fullt någon månad bara efter förlossningen. Men så blev det ju inte. Jag och Albin har varit ett bra amningsteam redan från start och nu lite mer än åtta månader senare håller vi fortfarande på, fast såklart vid färre tillfällen.

Jag har nästa enbart sett amningen som något positivt. Maten är alltid med oss och vi har inte behövt varit rädda att glömma den när man åker bort, den ger närhet och avkoppling för oss båda, den har hjälpt mig att bli av med gravidkilona, den kostar ingenting, den är nyttig och den har alltid rätt temperatur.
Visst finns det vissa nackdelar också, så som att jag och Albin har varit väldigt bundna till varandra då det inte alla gånger varit så lätt att pumpa ur, att det blir mycket nattvak samt att det upptar mycket tid och är tålamodskrävande.
Men att jag kunnat amma såhär länge ser jag enbart som ett privilegie och är väldigt tacksam över den förmågan.

Men även allt gott har ett slut och någon gång måste vi sluta upp med ammandet. Det känns både vemodigt och som en befrielse att någon gång sluta.
Egentligen känner jag ingen brådska med att sluta, det är fortfarande lika mysigt och ett break i allt annat. Men i takt med att Albin börjat äta mera vanlig mat har hans intresse för att amma avtagit mer och mer och våra stunder har bara blivit färre och färre. De sista veckorna har vi ammat max två gånger på dagen men oftast bara en och idag har det inte blivit någon gång alls sedan tidigt imorse.
Men det finns ett undantag! Nätter och tidiga morgnar är ammning vääääldigt nödvändigt enligt den lille herrn. Det är så nödvändigt att hela världen i stort sett rasar samman om han inte får tutta ett par gånger per natt (inatt minst fyra gånger). Och serveras det inte så tar han helt enkelt för sig själv när det passar då han ligger i vår säng, han vet så väl var det finns och hur dom ser ut.

Men det är just av den här anledningen att frågan om att sluta amma uppkommer. Jag längtar något enormt efter att få sova en hel natt, eller iallafall mer än tre timmar i sträck.
Något som etsat sig fast i mitt huvud är en sak Bvc-tanten sa sist vi var där: Slutar man amma kommer de lugna nätterna på köpet.
Ja tack!!!

Idag vid middags bordet bestämde jag mig huxflux att nu är det banne mig slut ammat i detta hus!
Dagtid lär nog inte vara några problem, utan den jobbiga biten lär ju självklart bli de redan stökiga nätterna.
Så inatt drar uppdrag "Sluta nattäta" åter igen igång och denna gång ska vi lyckas för alltid!

Prövningen har redan börjat, då han vaknade redan halv tio och inte tänkte ligga kvar och sova. Efter en timmes vaggande och tragglande gav jag upp och la mig jag också, med en stökande och bökande unge bredvid mig. Efter mycket om och men, gnäll och letande efter bröst snarkar han nu åter igen. 1-0 till mamman!

Jag borde egentligen byta ut min t-shirt och sova i en polotröja säkrad med kedja och hänglås och svälja nyckeln för att vara helt säker på att ungen inte lyckas servera sig själv medan jag sover eller att mitt redan korta nattålamod tar slut och tuttarna slängs fram för att säkra lite sömn.

Ni hör, de kommande nätterna blir oerhört spännande och framförallt kämpiga!
GE OSS STYRKA!!! (och en samarbetsvillig unge)


Kallt och sol

Idag lämnades pulkan hemma och vi tog vagnen istället då termometern visade -16 grader. Det känns i mina kinder kan jag säga! Albin brydde sig föga och likaså jycken.

Nu står en tur in till staden på schemat. Bara bilen blir lite varm därute så brummar vi iväg!


En härlig känsla!

Jag känner mig så jädrans tillfreds med denna dag. Det är en väldigt skön känsla att gå till sängs med ro och lugn i kroppen.

Dagen har flutit på så bra hela dagen. Albin har varit på bra humör från morgon till kväll. Har knappt visat en ledsen min varken när han precis vaknat från sin tupplur eller när maten på tallriken tog slut. Det är ju annars standard att det blir lite ledset då en liten liten stund.
Jag har dessutom hunnit med lite här hemma också. Tex. tvättat tre maskiner tvätt, satt upp nya gardinerna och slutfört ett virknings arbete. Att vi dessutom hann med fikagäster nu ikväll, mitt i veckan hör inte till vanligheten och gjorde dagen bara ännu bättre!
Albin somnade utan en massa kink, traggel och evigheter av väntan.
Imorgon är det fredag, Peter slutar vid lunch redan och sedan gör vi helg!
UNDERBART! <3

Puss och god natt


Mattips och fin besök

Vi fick fin besök från storstan tidigare ikväll! Jessica och Peshraw kom "förbi" på en kort fika samt lämnade min älsklings pepparost som hon var omtänksam och köpte i Finland när de var där över julen.

Albin flirtade ju på för fullt givetvis och lattjade lite med Peshraw.

Jag hoppas vi ses snart igen, en lite längre stund!


Vill passa på att tipsa om en mycket enkel och god middag igen!
Det är en sådan där "man tager vad man haver" rätt :)

Jag skivade ett paket grillkorv och ett paket bacon och stekte dem.
Samtidigt rörde jag ihop cream fraîche med en bit ädelost och pepprade lite (hade nog blivit lite godare om jag hade haft matgrädde istället för cream fraîche).
När osten smält rörde jag ihop det stekta och såsen.
Till detta serverades pasta.

Det blev faktiskt riktigt gott och uppskattades här hemma!
Och gillar man inte ädelosten går det nog jätte bra att byta ut den mot tex. pepparrot eller senap.

Testa vett ja! :)



Sakta men säkert blir det ordning på torpet

Nu är äntligen Albins alla julklapps kläder tvättade, vikta och sorterade i lådan. Bättre sent än aldrig! Upptäckte att han har närmare tio "tjock"tröjor i storlek 74! Oups ;) Men eftersom han nyligen börjat använda 68 i tröjor så hoppas jag att 74:orna blir lagom till våren, för då lär han ju vara ute och grisa ner sig och då passar det bra med många ombyten :)
Känns som hans 74 garderob är komplett bortsett från ytterkläder. Men det tar vi när det är dags, då vi vet i vilken årstid vi befinner oss. Men en overall i 74 skulle börja passa bra nu och troligtvis köper jag en imorgon, begagnad fast helt ny. Gillas!
Det drar ihop sig till att införskaffa vettiga skor också. Usch! Han är så stor redan min lille knoddas.

Jag har faktiskt lyckats med att få upp nya gardinerna i köket också! Det blev bra och jag är helnöjd. Det roliga är att de passar perfekt med mina krukor jag köpte för två år sedan för att ha i mina då kommande köksfönster. Lyckträff! :) Jag har en tredje gardin också som jag ska sy om så den passar lilla fönstret i köket.
Gardinerna kommer från Jotex och var riktigt riktigt billiga! Att jag sedan fick ytterligare 30% rabatt på min första beställning gjorde ju affären typ gratis ;) Så några matchande kuddfodral hängde med också.

Nu är det bara nya fönsterlampor som ska skaffas. Till dess får julhjärtana hänga kvar tror jag. Jag gillar dom!


Lekstund (slängstund)

Vi leker lite inne i Albins rum och tydligen är slänga böckerna på golvet en lek....


Äntligen en fungerande rutin

Prinsen ligger och sover, jag dricker kaffe och äter knäcke.
Dom senaste dagarna har hans förmiddagslur varit lätt som en plätt att få honom till att acceptera och igår sov han över en timme och jag var tvungen att väcka honom för vi skulle åka iväg. Anledningen till att det blivit lättare är nog för att han har börjat vakna tidigare. Förut sov han oftast till nio på morgonen medan han nu oftast vaknar runt åtta (bortsett från idag då han gjorde morgon innan klockan ens slagit sju). Den andra anledningen är nog för att jag inte låter honom slumra när vi är ute på förmiddagen. Somnar han när vi är ute och går så vaknar han igen så fort vi är hemma igen och han har då oftast bara hunnit slumra max 20 min.
Den senaste tiden har jag istället hållt honom vaken i vagnen eller satt honom i pulkan när vi gått ut och sedan somnar han när vi kommer in igen. Mycket bättre för både honom och mig :)


Idag fick han åka pulka igen nu när vi var ut och han sitter som ett tänt ljus hela rundan. Dock blir det ingen rejäl promenad för mig när jag har honom i pulkan. Men men.
Snöandet tycks aldrig ta slut. Det dinglar ner flingor även idag så vi såg ut som snögubbar när vi kom in. Tack och lov inte kallare än -3 och ingen blåst. Skönt!

Igår eftermiddag var jag och Albin och hälsade på syssling Philip och hans mamma. Albin tyckte det var spännande med nya leksaker och Philip höll ett öga på honom hela tiden. Haha.

Nu är det dags att göra något vettigt!
Tjing


Ett steg fram och två tillbaka

Nu när han äntligen somnar i bra tid på kvällarna och utan att vakna efter en kvart igen är det ju självklart något annat som förstör...

Helt plötsligt är han tillbaka i de gamla banorna med att nattäta. Det som vi kämpade med att avvänja för ett par månader sedan och kom en bra bit på vägen. Men nu är vi tillbaka till noll gällande detta.

Han vaknade vid elva tiden igår och innan han ens öppnat ögonen helt så står han upp i sängen och skriker.
Jag gav mig fan på att få honom att somna om utan tuttande. Albin hade inte samma planer dock.
Pappan lessnade och tog sitt täcke och gick ut till soffan och la sig.
När jag kämpade på i allt skrikande, ålande och sparkande så var jag så himla nära flera gånger att slänga fram tutten till honom och låta honom tutta, för till 99% så somnar han om inom tre minuter när han fått tutta. Men nej, jag skulle klara detta! Hungrig kunde han inte vara för han hade till och med ätit välling innan han somnade tidigare.
Han var så trött att han flera gånger höll på att somna i famnen på mig och i sin säng, men så får han ett ryck igen och brusar upp sig och det är bara att börja om från början.
Efter över en timmes kämpande ger jag upp, jag orkade inte sitta på sängkanten och gunga längre eller stå dubbelvikt hängandes ner i spjälsängen. Jag gav honom bröstet och han blev tyst och lugn. När han var färdig la jag ner honom i sin säng igen, i vanlig ordning, men tji fick ju jag att det skulle fungera... Han blev lika hysterisk som innan. Men tillslut så gav han upp av utmattning och somnade. Tjugo över ett släckte jag lampan.

Vid fyra vaknar han igen och det är samma visa. Dock hade jag inte samma tålamod att traggla på över en timme utan jag ger upp fortare och ger honom bröstet. När jag lägger tillbaka honom i hans säng igen börjar vi åter igen om det hela.
Det slutar med att han somnar bredvid mig i sängen.
Men jag tycker det är läskigt att ha honom i vår säng när jag är ensam. Jag är rädd och litar inte helt på mig själv att jag inte vaknar när han vaknar och börjar krypa omkring i sängen och trilla ner på golvet.
Men när inget annat fungerar så får jag väl ta den risken då. Tyvärr!


Varför ska det hela tiden vara något som förstör? Hela familjen behöver lite nattro nu tycker jag.


Förmiddag ute

Det kom en hel del snö igår, säkert två decimeter. Tur att jag gillar snö! :)

Albin fick åka pulkan igen och det gillas skarpt! När han tycker det går för långsamt sitter han och gungar fram och tillbaka med överkroppen.

Nu ligger han och tar en tupplur. Jag hoppas på en lite längre sådan. Även jag är känner mig väldigt trött idag. Inte så konstigt då det blev sent igår innan den lille herrn äntligen somnade om efter att han och jag faightats en bra stund...


Pappa saknad

Både idag och igår har Albin suttit och tittat i sitt album efter frukosten och bilden han fastnat för är på hela vår familj, men den han tittar extra mycket på och till och med satt och pussade på igår är sin pappa <3

Jag tror nog han saknar sin pappa om dagarna och speciellt på morgonen vid frukost, för när pappan var hemma med oss var det han och Albin som gick upp och åt frukost tillsammans varje morgon!


Morgon. Redan?!

Det är inte okej! Blev väckt av Albin innan halv åtta idag.
Än så länge ligger han och jockar lite i sin säng så jag kan ligga kvar under täcket liiiiite till!


Nattuggla

Jag har kommit in i en period igen när jag vill och gärna sitter uppe på kvällarna. Det är inte bra! Jag är ju trött så det räcker ändå på mornarna när Albin vaknar. Men det är så skönt att sitta i soffan i lugn och ro och kanske virka lite eller så :)
Nu har jag iallafall lyckats slita mig och lagt mig i sängen istället.

Idag doppade Albin huvudet helt under vattnet för första gången på babysimmet. Han var jätte duktig och verkade inte tycka det var speciellt otäckt. Men vi har ju övat inför det i flera veckor nu.
Det var skönt att besöka simhallen igen, varmt och skönt i vattnet.
Albin tyckte det var roligt att träffa massa kompisar igen, det har ju inte blivit så mycket sådant den sista tiden tyvärr.
Vi är så några från vår förra grupp som fortsätter nu i steg två så vi slogs ihop med en annan grupp. Så nu har Albin nya kompisar att lära känna. Och han är ju inte blyg direkt! Med en gång kröp han med bestämda steg fram till en annan grabb i omklädningsrummet och drog ur hans napp. Haha. Han tog den inte, utan drog bara ur den och släppte den bredvid. Tokunge <3

Han lyckades sova närmare två timmar i eftermiddags och vaknade sedan på helt fel sida. Ujuj vilket humör!!! Maten skulle serverad BUMS och han gav sig inte förän han ätit upp all ris och kyckling, efterrätt och majskron, då började han lugna ner sig lite och sedan satt han lugnt och fint med när vi åt vår mat. Han fick testa på att äta spagetti också och det var väl sisådär... Verkar vara lite läbbigt när maten är lite fastare och i bitar. Barnmaten med lite större bitar funkar bra så det är ju tur det iallafall.

På vägen hem från simhallen åkte vi och hämtade ut mitt paket med nya köksgardinerna och jag måste säga att dom var hundra gånger finare i verkligheten än vad jag vågade hoppas och till det priset som var typ gratis. Ibland har man tur! Fast tyvärr saknades det ett par kuddfodral jag beställt, men efter ett samtal till dem så skickar hon mig dom på stört.
Kommer bli himlans fint när det nya är uppe! Äntligen åker julgardinerna ner och nya fräscha, fina och ljusa vårgardiner åker upp. Om jag bara lyckas få tid till att ordna det.

Nu ska jag sova!
Imorse väckte Albin mig redan innan åtta. Vanligtvis brukar han vakna runt niotiden. Men tack och lov hostade han inte en endaste gång inatt!!! Så vi önskar och hoppas att den troligtvisa kruppen enbart var på engångs besök.

En annan sak, lite otäck sådan är att jag imorse vaknade med Albin bredvid mig i sängen. Jag har inget som helst minne av att han pipit och att jag plockat upp honom och lagt över honom till oss. Jag var säker på att det var Peter som gjort det, men icke. Jag har alltså gjort det i sömnen. Usch! Jag tycker inte om att jag är sådan...


(en Albin som röjer runt i omklädningsrummet medan mamman försöker klä sig)


Segern är min

Äntligen! Efter en timmes brottandes och kämpande sover nu min lille fisk. Han har varit vaken sedan åtta imorse, bortsett från en fem minuters lur i bilen på hem vägen så att sova var högst välbehövligt! Men som sagt, det tog sin lilla tid att få honom med på mina noter.

Jag själv parkerar mig nu i soffan med kaffe, bulle och kaka som lite belöning. Jag är också trött. Att bada suger musten ut en verkligen. Men skönt är det!


Underbara tulpaner!

Idag är det tulpanens dag. Har ni införskaffat dessa skönheter dagen till ära? Om inte, SPRING OCH KÖP! :)

(ska jag vara ärlig har jag inga själv :( De som fanns på Ica nu när jag var och handlade hade jag inte gett en krona för ens)


Vi väntar

Vad tråkigt det är att vänta!!! Vi har cirka 20 min kvar här hemma till dess att vi måste åka mot simhallen. Vi har precis varit ute och ville inte stanna längre ute för det blåser kallt och snöar. Albin hade inga planer på att somna heller, så nu sitter vi här i soffan och väntar på att tiden ska gå... Ingen mening med att klä av honom helt heller för att klä på är som en brottningsmatch mer eller mindre.


Väntar, väntar och väntar :)


Mamman är slut efter bara en dag

Jag har velat fram och tillbaka idag om vi ska ge oss iväg till simhallen imorgon och tillslut packade jag vår badväska! Efter en liten konsultation med syrran och bekräftande att jag tänkte "rätt" så åker vi och simmar imorgon. Vi missade ju terminsstarten förra veckan pga. Albins förkylning så det vore ju jätte tråkigt att missa ytterligare en lektion. Men eftersom han inte hostat något under dagen idag och han varit hur pigg som helst så är det nog ingen fara på taket att bada. Dessutom har han inte hostat något nu ikväll, sedan han somnade vid halv åtta *peppar peppar*.


Att vara ensam hemma igen hela dagarna med den lille vilden känns vill jag lova! Han är inte stilla många sekunder och han tänker ju inte stanna där jag tycker han kan vara. Allt ska det pillas på. Jyckens mat och vattenskål ligger väldigt risigt till nu för tiden, men hittills har vi klarat dom. Fjärrkontrollerna är tydligen jätte intressanta och framför allt goda! Och han vet så väl att de brukar ligga uppe på soffbordet. Att stå och gå fram och tillbaka vid tvbänken är himla skoj och har han tur kanske han hinner nudda tvn innan någon ser och ryter till.
Alla hans egna leksaker är inte alls intressanta eller goda längre. Förutom bilen då såklart! Den är det roligaste av allt inne i hans rum och han vet så väl att man ska sitta uppe på den och hålla i ratten. Det är nästan att han till och med kommer upp på den själv, men det är lite lurigt eftersom den rullar iväg så lätt. Idag satt han på den och gungade fram och tillbaka med kroppen så pass att han lyckades backa en bit.
Ute i köket är det jätte kul att snubbla runt under köksbordet, bland alla ben. Kökssoffan är lång och bra att gå längs med och på den ligger det tidningar som är roliga att dra ner på golvet. Och att stå vid trappan och slita i grinden och spjälorna är också en favorit syssla.

Jag kan/vågar inte släppa honom med blicken alls knappt för han hittar hela tiden något han inte bör hållas med hur förutseende jag än försöker vara. Snabbt som sjutton kryper han iväg också och på bara några sekunder har han förflyttat sig från vardagsrummet och ut till köket.

Jag försöker låta bli att vara för hönsig. Ett barns kropp är gjort för att kunna ta smällar och jag tycker faktiskt att jag lyckas oväntat bra med den biten! Idag tex. tappade han taget på kökssoffan och trillade rakt bakåt och slog bakhuvudet i golvet. Så länge jag inte "daltar" eller börja tycka synd om honom så kommer han liksom av sig i början av hans eventuella tjutande och glömmer bort vad som hände och ger sig på något nytt sekunderna efter.
Tack och lov har vi inte så stenhårda golv heller vilket är tur för den här lille grabben slår sig/trillar/ramlar otaliga gånger på en dag.
Han är tuff!
Det är svårt att trötta ut honom också. Det är mer han som tröttar ut mig. Haha. Men efter många turer mellan rummen här hemma med Albin i täten och jag efter klädde jag på ungen igen och satte honom i pulkan. Vi gick en sväng, stannade och pratade med en granne och tittade på när farfar snickrade. Efter det gick vi in och åt lite mat och efter det somnade han nästan ovaggad och sov cirka en timme. Då kunde jag äntligen borsta tänderna, duka av bordet och plocka in i diskmaskinen.
Lagom till pappan kom hem vaknade den lille vilden igen och höll sin far sysselsatt ända till läggdags.

Nu ska jag släcka och sova så vi kommer upp i tid imorgon för att hinna iväg till simhallen.

Natti natt


Undrar vad som hänt ute i världen? :)


En märklig upptäckt...

Jag upptäckt att ett par mockasiner jag köpte åt Albin i somras fortfarande har larmploppen kvar på sig! Hur stora är oddsen för det?
Jag har inte snattat dem! Jag köpte dom på rea och dom kostade inte mer än typ 30 kr om jag minns rätt.
Mamma var med tror jag så du är mitt vittne! :)

Men hur gör jag nu? Dom går ju inte att använda med den där grejen kvar på, dom sitter ju ihop med den. Jag känner inte för att gå tillbaka och be dem ta bort den. Har inget kvitto kvar som bevis.
Vet ju att man ej ska bända loss då de kan innehålla färg.
Är det bara att slänga dom helt enkelt?


Ingen rolig natt

Jodå, nog är det krupp alltid.
Han vaknade vid elva igår av sitt hostande och jag tror han blev lite rädd över hur han lät. Sedan var det svårt att somna om för oss alla. Vi hade fönstret öppet en stund och hade det riktigt svalt i sovrummet hela natten.
Han har sovit halvliggandes på min mage/höft stundvis eller på min arm. Mysigt såklart men inte sådär jätte bra för min egen sömn.
Peter vet jag inte hur mycket sömn han hann samla på sig innan klockan ringde vid fem imorse? Stackarn!

Hittills idag har han inte hostat något nämnvärt men han låter fortfarande hes.
Vi har just kommit in från vår promenad nu och den kalla friska luften ute gör nog susen tror jag.

Nu hade jag tänkt att han skulle vila lite. Jag höll honom nämligen vaken hela tiden vi var ute för att förhoppningsvis få honom att sova bättre och längre inne. Somnar han i vagnen så gör han det när vi har typ mindre än halva vägen kvar hem och sedan vaknar han så fort vi kommer innanför tröskeln och efter det går det inte att få honom till att somna om igen.
Vi får se hur det går :)


Ser inte ut att vara så jätte sovnödig precis...


Usch!

Min hals är retlig!!! Den killar och svider lite. Dessutom känner jag mig lite halvdassig i kroppen. IGEN! Tänk om skiten kunde bryta ut någon gång och rensa ut kroppen lite. Men som vanligt så mår jag väl okej imorgon igen.
Jag har iallafall druckit färsk ingefära nu ikväll och det lindrade halsen, för stunden.

På tal om hals så har Albin börjat hosta. Det låter nästan lite krupp- aktigt nu här på kvällen. Tack och lov andas han utan rossel så vi hoppas hostandets ljud bara var en tillfällighet!
Hur som helst så sover han gott och har så gjort sedan lite innan åtta.

God natt


Sova, äta, dricka

Knoddas bjöd oss på ännu en helt ok kväll och natt. Han sov utan ett endaste knorrande från halv åtta till ett. Därefter låg han med oss i sängen och knorrade lite då och då, han var åter igen täppt i näsan inatt så han hade det lite besvärligt. Jag hoppas inte förkylningen börjar om nu igen utan att det bara är en liten eftersläntrare eller att det är att det börjar släppa helt nu och vill ut. Vi får vänta och se.

Just nu sitter han och mumsar mat med god aptit, som vanligt. Och snart är det nog dags för oss också att äta.

Albin har gjort en riktig gourmet resa nu de sista dagarna! Han har fått smaka på pannkaka och det var väl sisådär. Han har fått börja dricka lite komjölk och det smakade bättre! Samt att han fått börja äta lite mer bröd. Han är stor vår lille knoddas nu <3


Hos farmor/svärmor i väntan på maten :)


Tröttast

Här ses det på film men vi är så trötta bägge två så vi funderar på att se sista halvan imorgon istället. Nu gick Peter ut med jycken iallafall.

Dagen har varit lugn.
En förmiddags promis blev det idag och plankan nu ikväll. Beach 2013, here I come! ;)


Mamma!!!

Jag saknar att ha någon att spela chinaschack med!!!


Trevlig helg

Önskar Albin :)


Repris, tack

Ojojojojoj vilken natt vi haft! Och denna gång i en positiv bemärkelse.
Ungen sov i egen säng från halv åtta till tre nonstop! Vid tre åt han och somnade om på stört mellan oss för att vakna vid sex igen och äta lite. Därefter sov vi alla vidare till nio ungefär.

Ja tack till fler sådana nätter!


Seger!

Vi har just spelat en omgång Wordfeud och jag vann såklart, med 103 poäng!
God natter


Bjussar på en bild från kvällsmaten. Medan mamman och pappan mumsade tacos slurkade knoddas välling. Gott sa han! :)


Jan. 11, 2013

Det gick fint på Bvc även denna gång. Nu väger han hela 9045 g (8/11 8390) och är 71,5 cm lång ( 69,4) Huvudomfånget ligger på 46,5 cm.
Vi fick även bekräftat att vårt kämpande på kvällarna är helt rätt och det är bara att fortsätta traggla. Någon gång vänder det! Och i skrivande stund har jag just börjat mitt 30 min pass inne i sovrummet med en förbannad unge, men det är "bara" att ignorera.

Efter Bvc åkte vi för att handla lite och till min lycka lyckades jag övertala Peter om tacos till middag. Gott! Så nu är vi mätta och belåtna även denna dag.

Dessvärre har jag inte hunnit med någon hurtig promenad idag. Albin lyckades ju somna så gott i förmiddags när jag äntligen masat mig upp och sedan sov han ända till det var dags för oss att göra oss iordning och styra in mot staden. Men jag har hunnit med ett set med plankan nu ikväll och tänkte köra minst ett set till idag för att kompensera lite.

Nä, nu ska jag leta napp....



I väntan på vår tur på Bvc


Min uppstigning varade inte länge

Jag hann i stort sett bara kliva upp och sätta mig vid köksbordet innan Peter kommer in och lämnar över en väldigt kinkig unge till mig. Det var knappt att jag hann trycka i mig två knäckisar innan den lille var helt utom sig och vråltörstig på närhet. Och nu ligger jag åter igen i sängen men denna gång med en halvsovande unge på bröstet. Min fina fina unge! <3

Annars så står det Bvc-besök på schemat idag. Dags för åtta månaders besiktning och det ska bli väldans spännande då det var två månader sedan vi var där sist.
Nya arbetskängor ska även inhandlas tydligen samt lite gott till ikväll och helgen såklart.


Allt gott har ett slut

Det blir ett slut på mina lyx morgnar nu iom. att Peter börjar jobba igen snart. Kan ju inte säga att det varit speciellt svårt att vänja sig vid dessa lugna och sköna morgnar. Jag som är otroligt, nästan sjukligt morgontrött tackar dig Peter för denna tid med en daglig sovmorgon helt ensam i sängen! <3
PUSS!


30 minuters skift

Sedan några dagar tillbaka har vi infört 30 minuters pass vid nattningen. Detta för att förhindra att vi blir gråhåriga i förtid eftersom den normala tiden för en nattning är på snitt lite över två timmar i detta hus. Ett mycket klokt införande måste jag säga och det var min idé, såklart! Mycket skönt att bli avlöst och att slippa behöva lämna rummet med risk för att bara förvärra situationen.

Ikväll somnade ungen inom 30!!! minuter så jag hann aldrig byta av Peter. Men såklart vaknade han bara efter en kvart och efter det tragglade vi på ända till kvart i tio innan han äntligen somnade om igen. TRE TIMMAR! Då äntligen satte vi oss tillsammans i soffan och såg nyheterna i en kvart för att därefter stänga av och gå och lägga oss (värsta pensionärs varningen, jag vet;). Nu har vi kikat på Lyxfällan här i sängen och med vi menar jag jag för Peter somnade efter tio minuter.

Måste bara skryta med att även idag tog jag och Albin en riktigt rask promenad och den kändes kan jag meddela. Det blåste kallt och snöade vilket bidrog till att det drev på vägen och det var jädrans tungt bitvis att dra vagnen. Men det är bra, mer träning för mig!
Det är dessutom tredje dagen jag kört plankan. Alltid en början.


Vi firar 1 år med blogg!

Idag är det ett år sedan jag startade denna blogg så vi har haft lite jubileumsfirande här hemma med pannkakstårta till middag!
 
 
 
Anledningen till att jag startade upp bloggen var delvis för att våra nära och kära som vi ej träffar så ofta tyvärr, skulle kunna vara delaktiga i vår graviditet och sedan på håll kunna följa oss och vårt liv som nyblivna småbarnsföräldrar och en annan anledning till att bloggen startades var att för om några år kunna klicka tillbaka för att läsa och minnas. En modern dagbok helt enkelt! Och därav också det oftast vardagliga snacket om allt från kvällsmat, bajsblöjor, virkning och städning.
 
Jag satt själv och bläddrade tillbaka härom kvällen och läste bland annat om tiden då vi otåligt väntde på att vårt knyte skulle behaga komma ut till oss i stora vida världen. Det känns redan som en hel evighet sedan.
 
Vi har inte överdrivett många läsare här på vår blogg men jag vet att de flesta av er läsare är väldigt trogna sådana och det känns kul! Så gott som dagligen är det en eller ett par komentarer om något man skrivit och det är det som peppar en att fortsätta pladdret om allt och inget.
 
(länk till det första inlägget: http://jochp.blogg.se/2012/january/ )
 
 
Den andra anledningen till att vi firar lite är för att Peter fått jobb igen. Han börjar redan på måndag!
Är man en duktig snickare behöver man inte gå utan jobb länge och min snickare är en duktig sådan.
 
 
Märkvärdigare än så var det inte och jag visste att er nyfikenhet skulle triggas. Hahaha
 

Ingen vanlig dag

Vi har en dag idag som är värd att firas lite och dessutom fick vi tidigare idag ett besked som är värt att fira även det.
Vad det är får ni veta senare ;)


Blir bortskämd

Jag ska erkänna att jag är ganska så bortskämd här hemma på mornarna. Peter går upp med Albin typ varje morgon, de äter frukost och oftast går de ut med jycken tillsammans också.
Jag ligger kvar i sängen och märker knappt vare sig att de går upp eller klär på sig och går ut.
Lagom till dom kommer in igen brukar jag vakna eller också blir jag väckt, då brukar klockan vara runt tio. Lyx!!!
Men jag tycker faktiskt jag är väl värd detta då jag har en unge som helst vill sova PÅ mig nu de senaste nätterna, vilket resulterar i att jag inte sover sådär jätte bra och samtidigt får sjukt ont i ryggen av att behöva ligga så stilla jag bara kan för att inte väcka den lille som slagit läger antingen på mitt bröst, mage eller min arm.
Men är man sjuk så är man och då får man ta sig vissa friheter. Dock blir det ändring omedelbums på dessa fasoner när han är frisk igen och slipper besväras av det otäcka snoret i näsan.

Denna natt har varit något lugnare än de tidigare. Tror han "bara" vaknat tre gånger :)


Såhär mysigt hade vi det igår förmiddags när han tog igen lite sömn från den jobbiga natten. Närmare tre timmar sov han på mig och jag slumrade även jag till och från.


Jag är ren iallafall

Ikväll tog nattningen bara en timma. Tjoho! Efter 40 minuter vaknade han igen, troligtvis av en igen täppt näsa och sedan var det kört att få honom till att somna om. Så han är vaken än, två timmar senare.
Jag hade planerat att lägga mig i ett varmt bad när han somnat men så långt hann jag aldrig innan han vaknade igen. Men Peter tog vakten och jag kunde ta mig ett dopp. Det blev ju inte ett så avslappnat bad jag hade tänkt mig när ungen stundvis knorrade och hade sig på andra sidan dörren men några sidor i min bok lyckades jag läsa och huvudsaken var väl att jag blev ren om inte annat.

Nu sitter jag och äter ett par knäckisar innan jag åter igen joinar mina pojkar inne i sovrummet (dom är vakna än hör jag). Blev inget soffhäng med tvtittande ikväll heller, men man är van vid det nu :)



Sötaste ungen av alla! <3


En liten smak av våren

Idag har lite vår fått flytta in hos oss. Egentligen tycker jag det är lite tidigt att tråna efter våren, det är lång tid kvar dit. Men som sagt, en liten tjuvstart blev det här idag.
Lite nya fräscha blommor gör mycket(!) och en "ombyggnd" av adventsljusen har nu fått julen att kännas som ett minne blott.
Visserligen sitter både julgardinerna och adventsstakarna kvar i fönstrena, men men... Nya gardiner till köket är beställda och borde komma hem nu vilken dag som helst! Lampor till köksfönstrena skulle jag vela ha nya också men har inte hittat några jag fastnat för ännu. Jag är ändå nöjd, tillsvidare :)


Hundspa

Nico tycker sig tydligen också behöva en omgång med skrubborsten jag fick av farmor igår! :)


Dagens motionerande är avklarat!

Albin och jag har precis slagit oss ner vid köksbordet för en liten fika. Jag fikar på kaffe och pepparkaka och Albin på päron.

Vi har innan nu gått ner till landsvägen och vänt (ca. 3 km). När vi kom tillbaka hjälpte vi pappan lite ute på vedbacken, han klyver, jag travar, Nico skäller och Albin tittar på. Bra fördelning! Men nu lämnade vi pappan där ute och gick in istället.

Albin mår ännu lite bättre idag, men natten var lika hemsk som den förra. Svårt att sova och missnöjdhet har fyllt ännu en natt. Tror iallafall att han varit feberfri från igår natt! Har ej tagit tempen sedan dess då ungen inte vill ligga still men han har inte känts febervarm. Är nog mest bara snoret i näsan som jävlas nu. Och vi tror att kanske det kan vara tänder på G!? (hur många gånger har jag inte trott det.) Tandköttet ser lite vitt ut samtidigt som det ser bulligt och lite svullet ut. Ska försöka känna efter sedan. Hoppas hoppas att de förbenade tänderna kan titta fram snart och inte bara ligga och retas.


Det senaste alstret

Svärmor har köpt en ny kamera och då satte jag igång med att göra ett fodral åt henne. Hon blev glad när hon fick den idag :)


Ungen är makalös

Efter att ha sovit dryga timmen uppdelat på två lurar idag tog nattandet över två timmar nu ikväll. Trots kass sömn inatt och sjukdom så vill ungen ändå inte sova. Gaaah! Men nu så, nu sover han och det i hans egen säng till på köpet. Faktiskt att tragglandet gick hyfsat lugnt till idag. Några få sura miner korta stunder men annars satt/stod han i sin säng och pillade med sina nappar eller sitt käresta mjölkpaket.

Vi vuxna har också tackat för ikväll och gått till sängs.
Dagen har varit ganska så seg efter sömnbristen inatt och det har inte blivit så mycket gjort.
Farmor var hit efter jobbet så middag fixade vi ihop iallafall och bjussade på. Hon hade med sig lite prylar och gav mig instruktioner hur jag ska använda dem för att försöka bli människa igen efter barnafödande, amning och vakande m.m. Jag har redan hunnit använda skrubbhandskarna nu när jag duschade och smörjde sedan in mig med riktigt fet kräm! Jag känner mig redan lite fräschare :)

Nu har han hunnit vakna igen. Näsan är täppt och det är otäckt att vakna och inte kunna andas ordentligt. Men nu har vi kört en omgång med nässugen igen och tuttat lite så nu är ron snart tillbaka, fast med en unge i vår säng nu.

Förkylningar borde vara förbjudna på småbarn!


Bild från vår promenad tidigare idag


Följa John

Leken följa John pågår för fullt här och det är inte den lille som apar efter den stora (så som jag tycker det borde vara), nä här är det mamman som är hack i häl på ungen.
Från vardagsrummet och ut i hallen. Från hallen och ett varv ut i köket följt av en sväng ut i hallen igen. Bort till badrummet och en liten avstickare in i sovrummet och åter ut i hallen för att avsluta turen inne i sitt eget rum. Det ålas och kryps. Ställs upp mot stolar och bord. Strycker sig längs köksskåpen för att inte tappa balansen och fy sjutton vad modig, klyftig och stabil han är redan! Visst dråsar han omkull men inte ofta alls med tanke på att han mestadels står eller "går" hela dagarna.


Feber, promenad och banan

Ingen i den här familjen har fått någon vidare skönhetssömn inatt. Den lille sjuklingen har knorrat och haft sig, snorat och varit skit förbannad stundvis.
Efter en Alvedon igår kväll lyckades han tillslut somna och sov en längre stund. Jag släckte lampan vid halv två, då hade han slutat åla runt i sängen.
Vid fyra är han inte långt ifrån brännhet och faighten att lyckas peta in en ny supp satte igång igen. Gick sisådär, men jag tror halva lyckades hitta rätt och stanna där den skulle vara.
Den lille nakenfiskaminen somnade sedan om igen efter en omgång med nässugen och ålande och klängande på både mamman och pappan.
Vid sju var det dags igen men tack och lov var han inte lika varm. Välling erbjöds men det var mest flaskan som var lockande för innehållet förblev kvar. Faktiskt att han somnade om igen, tvärs över mitt bröst och vid halv elva vaknade vi igen. Då kändes det som att min rygg gått av på mitten efter att ha legat platt på rygg med en Albin på mig i ett par timmar.

Nu har vi nyligen kommit in från en fyra kilometers promenad hela familjen och Albin och jag har haft lite fruktstund med banan och päron.
Albin sov cirka en halvtimme i vagnen när vi gick och han är hyfsat pigg om än lite gnällig. Frisk luft gör susen!

Senare i eftermiddag väntar vi besök av farmor.


Haha bilden är skitdålig! Men av misstag råkade jag ladda upp den här och jag tror inte det går att ta bort den via bloggappen?


Ett annorlunda exemplar

Vår son är inte som andra barn.
Han är inte ett dugg intresserad av att mysa med vare sig nallar eller snuttefiltar i sängen. Nä, ett tomt mjölkpaket är tydligen mycket mysigare att kramas med.


38,9

Vi har en liten sjukling här hemma ikväll.
När vi kom hem efter att ha varit inne och gjort några ärenden samt handlat tempade Albin 38,9 och med rinnande näsa.
Jag tyckte ena näsborren var lite lite snorig i förmiddags men han var ju pigg som en lärka så jag reflekterade inte riktigt det. Men när vi kom hem som sagt så rann näsan mer och humöret var inte på topp och ögonen mer åt det röda hållet.
Han somnade vid sju och sov till halv nio då han vaknade med en igen täppt näsa och ilsken som ett bi. Med hjälp av nässugen, koksalt droppar och envishet är näsan nu inte fullt lika täppt (för stunden iallafall).
Att somna om efter den behandlingen var inte det lättaste och jag har full förståelse för det, så nu har han fått sitta med oss i soffan och mumsat lite välling.

Gud nåde den som rör hans flaska innan han är färdig! :)


Gladskiten

Gladskiten i nya strumpor, byxor och tröja!


Dansa

Albin har börjat dansa! Tonerna i hans speldosa i sängen lockar fram några "danssteg".
Antingen står han upp och vaggar lite åt sidorna eller också står han på knä och gungar samtidigt som ett stort leende pryder hans lilla ansikte.

Mamma gillar också att dansa så snart kan vi ta en svängom tillsammans!


Nya tider?

Vid tolv vaknade Albin igår. Då hade han sovit typ 4,5 timme i sträck! När hände det senast!?
Resten av natten låg han mellan oss och natten var relativt bök och gnällfri.
Nu håller vi andan och hoppas att dessa jobbiga och sömnlösa kvällar är över, för denna gång.


Fuskat!

Jag predikade så fint härom dagen att jag SKA återuppta de dagliga promenaderna och nu i helgen har det inte blivit någon promenad alls eller något annat motsvarande. Dålig start!!! Men faktiskt att jag tror det varit bra att jag inte knatat iväg då jag nämligen känt av benhinnorna. Så en helgs vila har nog bara varit bra för mina ben.
Men imorgon är det en ny vecka och med det nya tag! Då ska fläsket ut för att rastas igen och inga undanflykter. Jag har faktiskt inte bara känt av i mina ben, utan även i magen att jag rört på mig. Har haft lite smått träningsvärk i magen nu i helgen och det är en rätt så skön känsla.
Att jag är i så pass dålig form och till och med får träningsvärk i magen (av alla ställen) av ett par raska promenader är väl inget man bör skryta om i och för sig ;)

God natt!


Bra kväll!

Huliganen har sovit nonstop sedan halv åtta! (bara för att jag säger så vaknar han säkert nu) Tre timmars lugn och tystnad har vi haft! Vad har vi gjort då? Jo suttit i varsit hörn av soffan. Jag har virkat och Peter har suttit med datorn i knät. Mysigt och romantiskt värre! ;)

Vi "möblerade" om lite i våra dagliga rutiner idag i förhoppning om att det kanske skulle underlätta kvällarna. Bland annat så väckte Peter Albin redan vid åtta imorse och gick upp, istället för att låta honom sova till nio då han alltid vaknar av sig själv annars. Istället för att låta honom äta sin middag vid femtiden fick han idag äta redan vid tre och sedan mumsa i sig lite gröt vid sex. En kort tupplur och en längre på cirka en timme lyckades vi få till idag och det var väldigt bra! Jag har märkt sedan lång tid tillbaka att dålig vila på dagen bidrar oftast till även en natt med dålig sömn.

Om nu dessa prestationer har bidragit till denna lugna kväll är ju omöjligt att veta men vi försöker köra samma visa imorgon och hoppas på lika bra resultat! :)


*snark*

Huliganen har nu stupat! Jag körde på samma taktik som igår- låta honom härja runt i sängen tills han inte orkar längre. Tillslut gav han upp, la sig ner och höll mig i handen <3

Vi får se hur länge det varar nu....


Skruvar och spärrar

Barnsäkring av köket pågår för fullt i vårt hem just i skrivande stund.
Efter att Albin lyckats dra ut en kökslåda i huvudet på sig själv två gånger så kände vi att det var dags att göra slag i saken.

Pappas hjälpreda sitter givetvis på första parkett!

Mamman fixar middag hon istället. Idag står ugnsomelett på menyn. En bra och enkel rätt när fantasin tryter och man har lite små rester av saker i kylen. Några överblivna korvar, lite ärtor och några marinerade vitlöks klyftor samsas nu i ugnen med äggblandningen.


1-0

Det ser ut som mamman går segrande ur en dryg timmes faightandes för på bröstet snarkar just nu en slagen liten hjälte


Ungen däckade tillslut

Vi gav upp igår och satte ner ungen i hans säng där han fick härja runt, slå, åla, banka och skaka galler så mycket han ville och orkade. Men orkade gjorde han inte så länge och intensivt för herre gud vad trött han var. Knäna nästan darrade på honom när han stod upp och när han satt ner trillade han rakt baklänges flera gånger just för att han inte orkade hålla balansen.
Till slut vid halv elva orkade han inte hålla huvudet uppe längre och la sig faktiskt ner helt på eget initiativ och sedan orkade han inte resa sig igen. Så hör och häpna! Han somnade i egen säng på eget bevåg i takt med pappans vaggande av sängen. Där sov han sedan som en stock(!) ända till klockan blev efter tre tror jag, då vaknade han igen men somnade kvickt om när han landade mellan oss i sängen.


Återigen en kväll som försvann

Vad är det för fel på vårt barn? Uppgivenheten är total här hemma ikväll.

Han somnade ovaggad vid halv sju ikväll. Sov en timme drygt och vaknar då i panik. Sedan dess har kämpandet med att komma till ro igen pågått med alla möjliga tänkbara knep. Vällingen åt han inte upp allt, böckerna vi försöker läsa vill han bara tugga på, ligger vi och kramas drar han en bara i håret eller näsan och sjunger man börjar han bara att skratta.
I över två timmar har vi hållt på, en hel kväll!
Han är så trött så han inte vet vad han gör. Han är så trött att han trillar baklänges när han sitter. Han är så trött att han inte ens orkar skrika ordentligt. Men inte sjutton kan han slappna av ändå.
Mamma måste vara med i rummet för annars går jorden under med dunder och brak. Återigen är han sådär mammig att han helst av allt skulle vela krypa in under skinnet på mig om han bara kunde.


Syssling på besök

Albin har haft besök av sin minsta syssling nu i eftermiddag och oj så spännande han tyckte var att titta när ett större barn lekte med hans saker. Han hängde hack i häl på Philip och självklart skulle de ha samma leksak samtidigt.
Vi vuxna drack kaffe och åt nybakade bullar och muffins. Philip tyckte bullarna var så goda och han lyckades få i sig två styckna.
För övrigt blev muffinsen riktigt riktigt kladdiga och goda! Det behövdes sked för att äta dom :)

Albin var utmattad när de åkte hem och slöade en liten stund med mig i soffan innan han fick nog och började härja igen. Återigen en dag utan en ordentlig middagslur och därav en väldigt högljudd kille nu vid middagsbordet och noll matro för hans föräldrar.

Nu är det full fokus på nattande.


Gnällunge

Inatt slogs alla tänkbara rekord i att gnälla!
Gnäll, gnäll och gnäll har gjort vår natt allt annat än sömnfylld. Peter gick i taket x antal gånger och så även jag stundvis.
Idag har sömnbristen kommit ikapp vår son verkar det som för vi har ett litet bi här hemma med noll kilo tålamod i bagaget.
I skrivande stund har pappan övertagit försöket till att få biet att somna en stund.
Jag har faktiskt hunnit med att baka både bullar och chokladmuffins nu på förmiddagen. Gott!


Stör ej!

Lösning av melodikrysset pågår! :)

(och bulldegen står på jäsning)


Kvällarna

Ganska exakt när På spåret var slut vaknade Albin. Lite mer än två timmar senare sov han i egen säng igen efter att ha levt lite rövare, bytt blöja och käkat välling. Knappt en timme senare vaknar han igen och nu ligger han här på min arm och sover.
Ojoj, vilka mysiga och lugna kvällar vi har här hemma nu för tiden (ironiska jag är i farten).
Konstigt nog har vi ändå lyckats se två filmer de senaste dagarna. Det känns som evigheter sedan man tog sig tiden att se en film. Hamilton 2 och Inception(?) var det som visades, inga tio poängare någon av dem tyvärr.

Nu ska jag försöka lägga tillbaka den lille i hans säng och sedan försöka somna jag också.


Inte mycket gjort

Albin och jag var ute och rörde på fläsket i förmiddags igen. Jag höll på att drutta på rumpan många gånger men klarade mig.
Jag måste ta tag i "motionerandet" igen! Av någon anledning har dom ordentliga dagliga promenaderna uteblivit mer och mer nu under hösten och vintern. Men mitt nyårslöfte är att komma igång med dem igen. Minst en rejäl promenad eller motsvarande om dagen.
I våras och ända till tidigare i höstas hade jag den plin på mig själv med promenaderna eller till och med springandet, men tyvärr klarade ju inte mina knän av att springa så det blev inte så långvarigt. Men att strunta i promenaderna har jag inga undanflykter för!
Det är faktiskt inte många kilon kvar till det att jag väger lika mycket som jag gjorde vid inskrivningen i början av graviditeten i september 2011. Att komma ner helt till den vikten har jag inte räknat med att lyckas med på bra länge, men jag vill iallafall bli av med mer av den pösiga bebismagen, få mer midja igen samt minska omkretsen på låren.
Ambitionerna är det inget fel på ;)

Resten av dagen idag har det inte hunnits med så mycket mer än att leka, söva en omöjlig bebis (närmare två timmar tog det att få honom till att sova middag) och åka till Ica. Till middag festade vi till det med korv med bröd! Festligt värre ;)

Nu är det dags för På spåret och faktiskt att knoddas SOVER sedan en hel halvtimme tillbaka!!! Vi får se hur länge till det varar...


Hela familjen lekte idag :)


Albin 8 månader

Tredje Januari idag och det innebär att vår lille knoddas redan blir hela ÅTTA månader!!!

Nu händer det mycket och han har någonting på gång all sin vakna tid, vilket innebär att hans mamma och pappa inte kan släppa honom med blicken ens en sekund.

Hans ordförråd har nu utökats med "bababa" och "vavava" bland annat. Smacka med munnen är roligt också.
Han reser sig upp utan några problem alls och så fort tillfälle ges. Tvbänken är i lagom höjd att hålla sig i samt att den är lång och bra att gå längs med. Likaså soffan och där vänder han sig om från att hålla sig i bordet och sedan ta tag i soffan istället. Ibland glömmer han dock bort sig och släpper händerna vilket resulterar i att han ramlar. Många smällar har han hunnit få och likaså sitt första blåmärke- under ena ögat. Han är en tuff grabb, oftast säger han inte ett ljud när han slår i när han trillar omkull utan ger sig på det igen bara.
Balansen har blivit riktigt bra och stadig och man kan hålla honom enbart i ena handen när han går eller står.
Matglad är han fortfarande och äter allt som bjuds! Majskrokar är gott att sitta och gnaga på. Han har även börjat dricka välling vid läggdags i förhoppning om att nattammandet skall upphöra. Än märker vi ingen direkt skillnad men super duper gott är vällingen iallafall!
PETflaskor och mjölkpaket är något som den lille herrn har blivit helt galen i. När mjölken kommer fram på köksbordet skriker han rätt ut av lycka.
Kvällarna och nätterna har varit riktigt jobbiga ett tag nu med svårigheter med att somna och på nätterna vakna med panikskrik. Förhoppningsvis är nätterna på bättringsvägen men dessvärre har kvällarnas nattning blivit värre istället.
Tänderna lyser fortfarande med sin frånvaro men ligger säkerligen och trilskas under tandköttet.
Att sitta på bobbycaren och bli puttad av pappa är skoj! Han sitter helt stilla och håller glatt i ratten. Annars så föredrar han fortfarande de hårda leksakerna och ägnar inte de mjuka så värst mycket uppmärksamhet. Att leka "titt ut" är något som roar den lille herrn nu sedan en tid tillbaka. Vad han/vi gömmer sig bakom har inte så stor betydelse, en flaska, handduk eller handen fungerar lika bra vilket som. Han skrattar så det står härliga till!
Skötbordet har vi inte använt på mer än en månad nu. Att ligga ner och byta blöja är ju bara att tokglömma! Numer står han och håller sig i badkaret medan det byts och det fungerar bra (så länge han står stilla).


Sitter i soffan och tittar på nyheterna


Halvsjukt

Att vakna på morgonen och känna sig överkörd av ett tåg är inte den bästa känsla precis.
Efter frukosten tog jag med mig Albin på en rask promenad (så raskt som det nu var möjligt på den bit vis glashala vägen) i förhoppning att piggna till lite i både kropp och knopp. Albin somnade gott på tillbaka vägen och jag hade fått upp ångan rejält när vi var tillbaka hemma. Cirka fyra kilometer tror jag nog det blev.
Givetvis vaknar han så fort vagnen stannar...

Vi har kastat ut granen (bokstavligt talat) idag också och i samma veva åkte dammsugaren fram också. Nödvändigt ont med tanke på alla barr och när jag ändå höll på så fick sig alla rum en omgång.
Nu har vi belönat oss med lite glass och samtidigt lindrat våra raspiga halsar något. Albin har just lyckats somna en stund igen så nu är det lugnt en liten stund.

Peter känner sig lite febrig i kroppen och jag känner mig lite degig i skallen. Jycken tycks ha en sjusovardag idag men Albin verkar det inte vara något fel på ännu och hoppas han slipper!


Sovit färdigt

När vi stängde av tvn vid halv elva och tänkte gå och sova vaknar Albin precis lagom och tycker att han har sovit färdigt. Visserligen har han sovit sedan halv sju med undantag för att äta en flaska välling och tutta en gång.
Så nu har vi haft en heltokig unge härjandes i sängen men nu börjar han vekna igen och ge vika för John blund.

Natten till idag sov han faktiskt från tolv/ett till halv fem i ett sträck och i sin egen säng. Halleluja! Men innan det hade han himla svårt att sova igår kväll, i vanlig ordning.

Tror ju inte att han kommer bjuda oss på en lika bra natt igen, men hoppas kan man ju.
Det konstiga är att både Peter och jag har känt oss tröttare än typ någonsin idag och gäspat massor. Våra kroppar fick väl en chock av att få lite mer än bara två- tre timmars sammanhängande sömn :)

Dessvärre känner jag mig lite halvrisig i kroppen nu ikväll. Har lite ömmande knän och "kryp" i kroppen typ feberkänning. Peter känner sig också lite risig och är något täppt i näsan.
Varför inte börja nya året med lite sjukstuga?


Lång väntan!

Peter var inte ensam om att anmäla sig hos arbetsförmedlingen idag. Halva stan var där tror jag. Den värsta dagen av alla på hela året är idag hos dem. Lite mer än tre timmar satt han och väntade för att komma in och få prata med en handläggare. Jag och Albin hann gå några varv på stan och var nog inne i de flesta butikerna för att få tiden att gå. Billig shoppingrunda blev det iallafall för denna stad är ju värdelös när det gäller shopping. Två t-shirts och en långärmad tröja till Albin var de enda fynden för dagen.


Grått

Påväg in mot civilisationen, Peter ska skriva in sig på den "underbara" arbetsförmedlingen och jag tänkte spana in om rean är något att ha.

Vädret är lika grått och trist idag precis som det varit den sista tiden. Blä!


Nyårsafton 2012

Dagen tillbringades hemma och vi gjorde inget mer än målade lite och lekte bl.a.
På eftermiddagen åkte jag, Peter och Albin till affären för att inhandla diverse till middagen och det var vi inte ensamma om att göra, affären var propp full med folk!
Påvägen dit invigde Albin sin nya bilstol och jag tror nog den fick godkänt. Nu ser han till och med ut genom fönstret, vilken lycka! I och med byte av stol kan vi inte längre ha kvar Albin i stolen och lyfta ur och sätta ner i ex. kundvagnen, så han fick även premiär åka kundvagn i "barnsitsen". Även det var spännande men det var lätt att tippa åt sidan.

Väl hemma igen påbörjade vi middagen lite smått. På menyn stod toast med lax till förrätt, potatisgratäng, fläskfilé och bea till huvudrätt och efterrätten bestod av vitchoklad panacotta.
Albin fick sin middag före oss då han var jätte trött efter att ha varit vaken ända sedan sin förmiddagslur vid klockan ett. Klockan sex somnade han nästan ovaggad! Dessvärre vaknade han igen efter ganska exakt en timme, precis lagom då vi var klara med förrätten. Efter en lång stund med försök till att söva om gav vi upp och han fick komma med och sitta vid bordet. Sedan var han vaken och halvt galen ända till halv elva då mormorn äntligen lyckades natta honom efter otaliga försök av oss alla nästan.
Efter allt ätande hamnade vi framför tvn, som det bara var skit på. Mamma och jag spelade några omgångar chinaschack i väntan på tolvslaget. När klockan äntligen närmade sig tolv klädde vi på oss för att gå ut på trappan för en skål och titta på fyrverkerierna (ja, vi kunde skåda sådant även här ute på landet:), samma tanke hade Albin. Just när klockan slog tolv vaknade han( det var inte pga. smällarna) och tystnade inte förän han fick komma upp i famnen. Så vi skålade in det nya året inne vid köksbordet närmare halv ett istället, med en nöjd Albin i knät <3

Sedan hoppade vi alla i säng och det dröjde ett bra tag innan lille herrn äntligen kom till ro igen, men när han väl gjorde det tror jag banne mig att han sov hela natten utan något gnäll ända till klockan sju! Jag har hur som helst inget minne av att han vare sig ätit eller gnällt.
Vid niotiden kom mormorn i vanlig ordning in och hämtade honom och jag sov vidare till klockan tio. Skönt!!!

En helt ok nyårsafton helt enkelt. Lugn och skön här hemma, det bästa när man har småbarn :)


Nyårsdagen

Efter lunch kom farmor hit idag och fikade med oss. Vid tretiden packade mormor och morfar ihop sitt pick och pack började sin hemresa. Jag, Albin, farmor och jycken gick på en ordentlig promenad efter att vi vinkat hejdå. Albin somnade på hemvägen och vaknade såklart så fort vi kom hem och innanför dörren. Nu har även farmor lämnat oss så nu känns huset tomt, bara vi kvar. Dags att återgå till vardagen igen efter allt jul och nyårs firande. Fast någon riktigt vanlig vardag blir det ju inte ändå eftersom Peter är arbetslös från och med imorgon. Så vi kommer få sällskap hemma nu alla dagar i veckan ett tag framöver. Känns både underligt och lite lyxigt.

Albin röjer runt för fullt här hemma hela dagarna. Han ställer sig upp mot allt och idag verkar han ha glömt bort sina begränsningar och släppt båda händerna när han stått upp. Det gäller att lurpassa på honom varje sekund.
Just nu busar han och pappan för fullt här i soffan mellan gnällattackerna, tröttheten verkar göra sig påmind alla redan. Inte så lustigt med tanke på gårdagen.

Nä, nu vankas det bad och sedan blir det läggdags låter det som!


Mekar bil inne på sitt rum/verkstad


RSS 2.0