Jul. 31, 2013

Åter igen försvann mitt inlägg!!! Orkar ej börja om.


Resumé och nörderi :)

Gör ett nytt försök med en liten resumé av dagen.

Det har varit grått hos oss hela dagen och det dröjde ända till eftermiddagen innan det utlovade regnet kom och sedan dess har det regnat från och till. Just nu regnar det rejält hör jag och det är så mysigt att ligga och lyssna på!
Det har varit ett riktigt tröttmösseväder och jag har känt mig som en zombie. Först framåt kvällningen började jag bli människa igen.
Albin tycker det är tråkigt när det inte har varit utelekarväder nu ett par dagar och en viss rastlöshet går att skåda hos gossen. Men han hittar alltid på saker att pyssla med (och hyss såklart!) och är väldigt duktig på att sysselsätta och underhålla sig själv.
Faktiskt att vi äntligen fick våra tummar ur idag och gjorde en städning av hemmet, vilket var väääääldigt behövligt! Dock blev det aldrig något av dammningen....
Till middag bjöd Peter på raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon. Ååååå så gott! Igår stod vi och rullade köttbullar till middagen, vilket jag så länge längtat efter att äta. Sådana här ruskdagar passar det att äta sådan höst/vintermat och få ett avbrott från sommarens all grillning tycker jag.

Tyvärr för ju regnet med sig påhälsningar av sniglar ute i trädgården, så jag var ute tidigare ikväll och gick min runda. Fann flera styckna inkräktare som nu är bannlysta härifrån för alltid!
Ute i växthuset växer det som attan nu när det inte är så jättevarmt, allt har typ stannat upp av all värme. Äntligen börjar tomaterna få färg och härom dagen skördades den första! Slanggurkor kan vi ta nästan en om dagen och den största paprikan börjar skifta lite åt rött. Vindruveklasar är det rekord många iår men själva rankan växer inget nämnvärt. Konstigt!


Nu säger jag tack och hej för idag



Gladskiten

Såhär glad blir man när man varit duktig att städa undan sina leksaker i leksakskorgen och får en applåd för jobbet <3


Lägg märket till de bedårande lockarna som sticker fram bak i nacken!!!


(att leksakerna slängdes ur korgen igen sekunderna efteråt berättar vi inte här :)


Jul. 30, 2013

Ååååå!!!! Jag skrev just ett långt inlägg och när jag skulle publicera så försvann det.
Gör ett nytt försök senare :(


Sista dagarna

Nu är det slutspurt och nedräkning av pappans semester, tyvärr :( På torsdag börjar han jobba igen och vi får försöka klara oss själva hela dagarna igen.
Men faktiskt att dessa 2 1/2 veckor har gått hyfsat långsamt ändå, jag var rädd att de få veckorna bara skulle svischa förbi. Vi har ju faktiskt hunnit med en hel del, bl.a. Furuvik, andra små utflykter, besök från mormor, morfar, moster, onkel, mormor Siv, moster Helen och Nichlas. Vi har firat pappans födelsedag, badat massor och fått endel underhållsarbete av huset avverkat.
Vädret kan vi ju inte heller klaga på då det mestadels varit riktig sommar.

Albin har tyckt det varit väldigt mysigt att ha pappa hemma hela dagarna och emellanåt har han börjat bli en riktig pappagris :)


Albin och hans nya trehjuling. Vi har pimpat den med både en tuta och ringklocka!


Hurtig start på måndagen

Albin och pappan är iväg till bilskroten och affären, vilket innebär att jag är ensam hemma!!! När hände det sist? Minns faktiskt inte :)
Jag firar det genom att sätta igång en tvättmaskin och sedan krypa upp i soffan under en filt och hoppas att det kanske finns iallafall något halvintressant att se på.
Utanför regnar det och det är så härligt att höra! Vi har nog aldrig längtat såhär mycket efter regn :)


I förmiddags gick vi ett varv runt sjön. Jättelänge sedan sist så det var verkligen dags!
Albin gick själv ända hemifrån och hela skogsvägen ända bort till där vi svänger in på stigen på andra sidan sjön. Då var han trött och satte sig i vagnen. Efter en stund somnade han till och med och fortsatte sova vidare även en stund när vi kom hem.


Jycken och lillhusse går till skogs.
Men vem rastar vem egentligen? :)


Heta söndag

Ojojoj, värmen tar musten ur en minst sagt! Idag har det varit varmt, väldigt varmt. När jag åkte hem från loppisen vid halv tre visade bilen 30 grader ute! Inte undra på att man kände sig som ett stekt ägg :)

Loppisen gick ok. Inte fullt så bra som det har gjort för oss tidigare men jag kom hem med några hundra i vinst iallafall.
En tom låda åkte jag hem med så det var bra! Faktiskt att jag sålde en hel del av mina kläder också men bebiskläderna var lite svårare. Det är småkrafs och "skitprylarna" som har störst åtgång.
Det var kul att komma iväg och skönt att göra något på egenhand :) Men som sagt, det var egentligen för varmt för detta idag. Sitta i stekande sol i typ fyra timmar och ingen skugga var lite kämpigt. Tur att jag hade med mig en stor flaska vatten och solkräm!

Givetvis kom jag hem med lite nytt också ;) självklart saker till Albin.
Av den ena bordsgrannen köpte jag en crazy Daizy vattenspridare i oöppnad förpackning för tjugo kronor. Tänkte att den kunde roa Albin lite men han var tveksam till den när vi testade den förut.
Och så bytte jag till mig en trehjuling och en plast dinosaurie. Bra va?! :) Trehjulingen blev ju en solklar favorit så nu har han ännu ett åkdon som han tycker vi ska gå bak med pinnen och putta på! Haha. Växer han på sig lite till så trampar han snart själv :)

När jag kom hem satt ett bad i poolen gött vill jag lova och efter det cyklade vi bort till Drömkåken och åt middag.

Nu är vi hemma igen. Albin sover, Peter är ute och vattnar och jag har betalat räkningar.
Blir inte mycket mer än så gjort idag för man är lite lagom seg i kolan efter all sol.


Jag är redo och taggad!

Nu är bilen packad och imorgon ska det krängas prylar! :) Mitt mål är att åka hem med en tom bil och istället ha fickorna fulla med pengar. Haha!
Hur som helst ska det bli skoj! Det är nog två år sedan vi senast var iväg och sålde vårt gamla skrot, så det är hög tid nu igen.

Bäst att sova nu så jag har krafter till att klara en heldag ute i solen. Närmare trettio grader spås det om...


Lennakatten

Vid nio imorse lämnade vi en gråtande hund hemma och for iväg. Vi skulle iväg och åka tåg med syssling Philip med familj. Inte "vanligt" tåg utan typ antikt tåg! :)
Först hade vi tänkt åka ända till Uppsala men kom på det att det nog kunde bli i längsta laget för ungarna att sitta så länge (lite över en timme), så istället hoppade vi av i Marielund. På dit vägen fick vi åka med ett disellok. Albin var till en början riktigt skraj när tåget började rulla, skumpa och dunka. Han satt tätt intill sin pappa och höll krampaktigt i pappans tröja. Efter en bit slappnade han av och höll nästan på att somna av tågets vaggande :)
I Marielund fikade vi picknick och åt glass, samt tittade på alla de andra tågen som kom och åkte. Hur ångloket "tankade" vatten ut vattenhästen och hur meckigt det är att byta färdriktning på tåget.
Efter ett par timmar gick vårt tåg tillbaka och denna gång fick vi åka med ånglok. Nu hade Albin vanan inne och tyckte inte alls det var läskigt utan somnade istället i knät på mig, helt svettig och utslagen.

En mysig dag kort och gott.
Man fascineras över hur lyriska personerna är som jobbar där och de flesta lever sig verkligen in i hela situationen. Konduktören på dit vägen var en riktig tågfantast och hade stenkoll på var just den vagnen vi satt i hade trafikerat förr och att dom i Finland fortfarande har fängelsevagnar som de använder sig av och mycket annat fick vi berättat för oss :)

På hemvägen i bilen somnade både jag och Albin en liten stund, helt slutkörda efter en heldag med tåg!


Bad och rensning

Dagarna går fort och det känns som om det är kväll så ofta. Nu ligger jag här igen i sängen med tunga ögonlock.

Eftermiddagen har rullat på trots att Albin ej kom till ro för någon vila då heller. Jag hoppas innerligt att hans tid för tupplurer inte är över ännu! Det är nog bara tillfälligt det här hoppas jag :)

Hela familjen tog sig ett dopp i poolen innan middagen och det svalkade gott! Albin är ju som sagt sjövild när det kommer till att bada och det avfyras många glädjetjut vid varje badning.
Igår introducerade vi honom för vattenspridaren också och den var riktigt spännande men samtidigt lite opålitlig :) Han fascinerades helst på avstånd från den. Haha.

Efter middagen (Albin åt potatismos med händerna och det är tur vi oftast äter ute nu;) var det bums i säng för Albin, humöret hängde inte riktigt med längre men faktiskt att han somnade helt själv! Det har ju varit en tid nu när han bara måste hålla i handen för att kunna somna, men nu hoppas vi det behovet är över för denna gång och att vi kan återgå till de smidiga och lätta nattningarna igen.


Jag har röjt runt lite nere i källarn bland alla våra "magasinerade" prylar och plockat ihop lite av varje till på söndag då jag och Therese äntligen ska komma iväg på bakluckeloppis.
Jag har sållat bland Albins urvuxna kläder och hoppas kunna kränga iväg lite av dem. Man behöver ju faktiskt inte spara allt :)

Nä, nu är det natti! Klockan ringer faktiskt tidigt imorgon då vi ska iväg på äventyr.


En lunch på slottet

Vi åkte till Rånäs slott idag och åt lunch (tvärsigenom skogen här från oss). Bättre lunchutsikt gick nog inte att få :)
Albin den lille turgubben fick plättar med grädde och glass och han smällde i sig hela portionen på typ ÅTTA plättar!

Innan vi gick och åt gick vi för att se om farmor var på jobbet men vi hittade henne inte.


På vägen hem i bilen somnade såklart Albin, han lyckades aldrig komma till ro för någon förmiddagsvila idag heller trots att han och jag kämpade och var så nära flera gånger.
Nu gör vi ett nytt försök och hoppas på bättre tur!


Kväll igen

Jag har just krupit i säng i ett väldigt varmt sovrum. Jobbigt!
Dagen har varit vaaarm, precis som det ska vara på sommaren :)

Jag hann faktiskt rensa jordgubbslandet också så nu är det äntligen gjort för denna gång.
Usch, jag har verkligen ingen energi alls för trädgården i år :( Jag som brukar älska att krypa runt och rensa ogräs. Vad har hänt?
Jag har många drömmar och visioner för trädgården, stora och små. Det värsta är att nästan allt tar sådan tid samt kostar massa pengar att kunna genomföra och jag har varken tid eller pengar nu....
Aja, det är bra att ha lite drömmar iallafall och ogräset smiter inte sin kos ;)

Jag, Peter och jycken gav oss iväg på en cykeltur efter att Albin somnat för kvällen. Turen blev något längre än vi tänkt från början men det gjorde inget. Skönt att komma ut och röra på sig när den värsta hettan gett med sig.
Farfar som agerade babyvaktjour när vi var iväg sov så gott när vi kom tillbaka. Tur att Albin gjorde detsamma ;)


Nu ska även jag sussa. Hejsvejs!


Min bästa vän

Hammocken är min bästa vän! Det är så otroligt skönt att lägga sig i den en stund då och då. Somna gott kan man också göra om man får ligga ifred :)

Albin är nere hos farfar och grejar, jag här ända hit hur han styr och ställer. Haha.


Mamma mamma

I några dagar har ordet mamma använts väldigt flitigt här hos oss :) Albin går runt och säger- mamma mamma, stup i kvarten. Visserligen inte bara åt mig utan även till pappan, sina leksaker och till inget speciellt.
Men ändå vet han att det är jag som är mamma för frågar man så pekar han mot mig och ler stort <3

Även ordet "isch" har börjat användas och vi tolkar det som ett usch :)

Samt att han pekar mot grillen och säger något i stil med- aj aj.
Ja han vet att grillen är varm och ajaj för små pojkar!


Ingen idé att ha planer

När jag hade lyckats söva barnet och klippt hans sylvassa naglar masade jag mig upp ur sängen och gick ut. Min plan var att rensa jordgubbslandet, som jag tänkt göra i sisådär två veckor nu... Jag gick ut, satte på mig handskar, la mig på knä och river loss första revan och vad händer då? Jo, ungen vaknar såklart!!! Han som brukar sova närmare två timmar såhär dags...
Så ja, här ligger jag nu igen i sängen och försöker tappert söva om för att förhoppningsvis kunna hinna ut och riva iallafall tre revor innan han vaknar igen nästa gång. OM han ens behagar somna om.


Pappan har lastat släpet med skrot och åkt till tippen. På hemvägen ska han stanna och komplettera de sista bitarna till trappbygget.


Onsdagsresumé

Idag har det varit sommar här igen. Skönt!
Peter har klättrat på taket och bytt vindskivor. Bara en sida kvar nu.
Jag har rännt efter Albin, han har ork den där lille killen... Tillslut kom farfar hem och då var Albin som en svans på honom istället :) Jag la mig i hammocken och somnade! När jag vaknade kom Albin ut från farfar, glad mätt och belåten. Han flirtade till sig kvällsmaten när han ändå var där ;)
Sen kom Isak och då tog sig grabbarna ett dopp i poolen medan jag började med vår något sena middag idag. Albin hann faktiskt somna innan vi åt till och med! = lugn och ro :)

Nu har jag ätit yoghurt och färska blåbär och kommer sova gott! Natti


Ett paradis

för en bärtokig liten kille vid namnet Albin. Och han är så duktig på att plocka både vinbär, hallon och smultron helt själv! :)


En tur till Färsna

I förmiddags åkte vi iväg till Färsna 4Hgård för att titta på djuren.
Kaninerna var söta tyckte Albin, men att vara inne i kackelhönshuset tyckte han var lite läskigt :)

Det bästa var nog de gamla traktorerna, där gick han runt länge och kikade samt sparkade på däcken.
Att sitta uppe på traktorn och dricka sin mellis var nog dagens höjdpunkt!

På vägen hem åkte vi förbi syssling Philip för att se om de var hemma och det var dom! Vi stannade bara en kortis men Albin hann börja röja runt bland leksakerna, till Philips förskräckelse ;) Lillebrodern har hunnit bli riktigt stor och bastant.


Nu är vi hemma och vi har alla just ätit välbehövlig lunch.
Albin och jag har gått och lagt oss för lite vila. Han gav hela familjen sovmorgon till nio imorse, så allt blir liksom lite förskjutet hela dagen :)


Höstdag i Juli

Såhär är man klädd hos oss idag!
Det är hel igenmulet och det blåser höststorm. Inget behagligt alls!


Igår kväll satt jag ute i hammocken med kvällssolen som sällskap och virkade.
Idag har jag suttit inne i soffan under en filt och virkat. Snacka om kontraster!


Vi har iallafall varit ute någon timme nu och rastat oss, så nu har Albin och jag gått in och lagt oss. Skönt!


Och varför i hela friden kan vi inte få lite regn nu då när himlen är helt grå? När regnade det sist egentligen, fyra veckor sedan?!


Just nu

Här tittar vi på Pippi.

Albin har suttit stilla i sin fåtölj i säkert tio minuter nu!
Spännande på tvn och lilla gubben flinar han åt :)


Pappan väsnas utanför med trappbygget.


Måndag och det börjar bli som "vanligt" här hos oss igen

Vi har idag först vinkat hejdå till moster och onkel och några timmar efter det vinkat av mormor och morfar. Nu är vi själva här hemma igen och får klara oss utan all matservice och barnpassning.

Både jag och Peter hade många saker på "att göra listan" nu denna vecka då vi skulle få hjälp med Albinpassning dygnet runt. Peter har varit flitig och bockat av saker på sin lista medan jag istället kopplade av kan i stort sett inte bocka av något på min lista. Men det gör inte ett dugg! Det har varit otroligt skönt att kunna prioritera vila och återhämtning, slippa behöva tänka på vad man ska äta till mat varje dag och det bästa av allt- Albin har fått sin gröt kokad av mormor hela veckan! :)
Jag har sovit en timmes middagsvila nästan varje dag samt kunnat sova till tio på förmiddagarna om jag velat nästan varje dag. Och äntligen börjar jag känna mig som en människa igen efter att ha varit makalöst trött och orkeslös i några veckor.
TACK säger vi till det! :)


Eftermiddagen idag har ägnats åt lite handling och fix här hemma. Tvättberget är nästan borta och lite ordning börjar det bli inne i hemmet igen.
Märkligt nog lyckas man ALLTID stöka ner inne trots att 98% av tiden spenderas ute. Jag och Peter har i stort sett enbart sovit här inne hos oss nu under denna vecka, allt annat har skett ute i husvagnen/förtältet.
Albin har sovit som en liten gris ute i husvagnen hos mormor och morfar och har inte vaknat innan klockan åtta mer än en morgon tror jag. Fuskigt! ;)

Peter har börjat bygget av trappan på baksidan idag och det ser ut att gå bra. Kommer bli kanon att kunna gå in och ut där!


Den blommar!

Nu står min Stockros i full blom! Äntligen! Efter två års väntan :)
(jag är dock lite besviken på den fesiga gula färgen)


En dag i Furuvik

Dagen har varit bra om än lite kylig stundvis. Det var absolut ingen trängsel= skönt!
Albin tyckte det var spännande att titta på alla djur men bäst var nog småaporna och gå omkring inne hos getterna.
Lastbil åkte han och pappan också! Trots hans bekanta stoneface tror jag nog han tyckte det var kul :)
Bada och åka rutschkanor hann vi också med. Fast Albin höll sig på land och pysslade med sitt istället.

Nu på hemvägen stannade vi till i Rullsand, vi tittade och kände på havet. Albin badade då istället efter att ha snubblat omkull i vattnet med kläderna på. Han blev inte ledsen för det, tvärtom! Det var under vilda protester han tvångshölls på torra land och kläddes på nya torra kläder.
Innan vi började resan hemåt igen åt vi middag på strandresturangen i strålande solsken och värme. Mys! Albin den lyckosten fick pannkakor med mjukglass (de hade ingen grädde)! Han mumsade glatt till tallriken var tom.

Nu är vi snart hemma. Albin har sovit halva resan ungefär. Han är helt slut efter att ha varit vaken och kollat och undersökt alla djur och massa annat ända sedan elva i förmiddags.


Furuvik är ett trevligt ställe att åka till. Dock trodde jag att det skulle vara lite större än vad det var.
Ett stort plus är att man får ha med sig hund in! Visserligen åkte vi dit utan vår jycke nu men det är ju guldvärt att möjligheten finns.
Ett stort minus är att parkeringen kostar. Det var ingen jättesumma men när man pröjsar 200 kr per vuxen i inträde tycker jag ändå att det är lite sniket med betalparkering också.


Åker bil

Vi sitter i bilen sedan lite mer än en timme tillbaka och brummar mot dagens äventyr- Furuvik!

Albin passar på att vila nu så han orkar kolla på alla "tissar" ;)


En dag på (den blåsiga) stranden

I förmiddags drog vi iväg till stranden. Vi trotsade det blåsiga vädret men jag höll på att frysa ihjäl flera gånger. Ingen av oss vågade doppa sig i havet.
På hem vägen åkte vi bort till Grisslehamn och där trängdes vi med halva Sveriges befolkning kändes det som för givetvis lyckades vi pricka in en tur dit när det var "Grisslehamnsdagen". Vi gick ett varv och åt lite glass och styrde sedan hemåt.
Här hemma har farmor nu bjudit oss på Langos till middag. Mycket gott och efterlängtat!
Nu är vi i matkoma :)


"utflykt" med jycken

Nu är vi hemma igen efter en heldag på vift.
Jycken ska testa ett par nya mediciner och nästa vecka får vi svar på hur hans blodprover ser ut. Så nu håller vi tummarna för att hans både mage och ögon repar sig!

Albin har varit kvar här hemma med mormor och morfar och de tycks ha klarat sig bra.

Nu väntar vi på att moster och onkel ska ansluta sig till oss över helgen.


Tappra jycken


Fika hos farmor och lite annat surr

I eftermiddags åkte vi till farmor och blev bjudna på fika allihopa. Väldigt gott! Vi gick en promenad också och hamnade i leksaksaffären. Albin tyckte det fanns mycket fint där och ville att vi skulle "titta" både här och där på alla saker från golv till tak. Men han fick "bara" nöja sig med en liten uppblåsbar gummibåt och en sugrörsmugg ;)

När vi kom hem hoppade vi i poolen och Albin badade till han blev blå om läpparna. Vår lille fisk <3

Efter middagen var det nästan direkt dags för den lille att krypa till kojs och eftersom han sov så gott ute i husvagnen natten till idag så tyckte vi han kunde sova där även inatt och det verkade även han tycka, för han somnade väldigt lätt och smidigt :)

Vi grejade lite ute och spelade ett parti kort innan vi nu för en stund sedan gjorde kväller. Jag har just bäddat ner mig i sängen efter att ha duschat och tvättat håret, så det blir spännande att se vilken frisyr jag vaknar med imorgon efter att ha lagt mig med blött hår :)

Imorgon bär det av in till Stockholm. Tyvärr inte för nöjes skull utan för ett besök till veterinären med jycken. Vi vill kolla upp honom och hans mage ordentligt nu då han flera gånger i veckan tycks ha ont i magen eller dyl. under en längre tid nu. Jag bokade in en tid till honom på Djursjukhuset i Bagarmossen där han och jag var på otaliga besök för flera år sedan då han även då hade problem med magen. Dom lyckades få honom bra den gången och där finns hans journaler från då, så förhoppningsvis kan dom hjälpa honom även denna gång.
Riktigt långt blir det att åka, så vi hoppas på ett givande besök :)



Albin och farmor utanför leksaksaffären


Varma torsdag

Inatt har Albin provat på campinglivet på riktigt och sovit ute hos mormor och morfar. Han sov tydligen hela natten ända fram till åtta imorse. Lyx för dom då ;)

Jag och Peter sov gott vi också hela natten och började vakna till liv framåt halvtio.

Idag är det RIKTIGT varmt! Att försöka hålla Albin i skuggan är ju lönlöst, han bestämmer ju själv ;)
Nu har han och jag gått in och lagt oss istället för en förmiddagslur. Tror banne mig han redan somnat! Före mig :)


I dessa tider

Nej, min kvällsbön blev ej hörd. Barnet vaknade vid sju som vanligt och levde rövare mellan oss i sängen medan vi försökte ligga kvar och blunda så länge det gick.
Tyvärr var det min tur att ta alla morgonbestyr gällande barnet men smart som jag är kallade jag in mormorn ;)
Dock dröjde det en stund innan mormorn ruskat sig till liv och behagade komma in till oss, så jag hade inget val än att ta hand om bajsblöjan, klä på och koka gröt. Sen kom mormorn och jag gick och la mig igen! :) Somnade om och hörde sedan väldigt avlägset att Peter sa att klockan var halv tio, somnade om och vaknade halv tolv! Man tackar! Då klär man på sig och går ut till förtältet där man blir serverad "frukost". Härliga tider ;)


Pappas lille lärling

Hjälper pappa med att byta fotbräda på garaget.


En kvällsbön

Vi har just avslutat ett parti kortspel, som jag gick segrande ur och nu säger jag godnatt!

*snark*


(snälla rara underbara Albin, ta sovmorgon imorgon, typ till klockan nio eller något liknande! Amen.)


Jul. 16, 2013

Här har vi kalasat idag i det fina vädret.
Peter lyckas alltid pricka in fint väder på sin födelsedag :)

Nu vankas det pizza till middag! Hungrig!!!


En traditionell sommarkväll

Dags att sova!

Kvällen har spenderats i förtältet med kortspel och fingrarna i stora godisskålen. Precis så som sommarkvällar ska se ut :)

Imorgon vankas det kalas och ännu mer gäster. Kul!
Bäst att sova nu så man orkar :)



Vi fick Albin till att somna ute i vagnen tillslut tidigare ikväll. Så som han hållit på att greja och fixa med allt hela dagen tycker man att han borde slockna på två röda. Men nej, inte Albin inte ;)
Fast när han väl somnade så sov han så gott så gott och vaknade knappt när pappan flyttade över honom till sängen nu för en stund sedan <3


Blivande tältare?

Här är arbetet i full gång med att resa förtält. Albin tycker det är mycket spännande och hjälper till på sitt eget lilla vis :)

Springa runt och "knacka" på alla fönster är nog roligast!


Söndagslunk

Dagen kan man ju verkligen kalla för en slappardag. Jag har inte gjort något annat än att ligga i antingen sängen eller soffan fram till typ fyra i eftermiddags. Eller jo, jag har tagit hand lite om Albin lite då och då också :) Han och jag tog nästan en tvåtimmars tupplur vid tolv. Det var såååå skönt! Fast han vaknade helt på fel sida och gick bärsärkagång här hemma ett tag efter vi vaknat. När det värsta lagt sig busade han vilt med pappan och jycken. Vi tittade även färdigt på saltkråkan som vi började se härom dagen och efter det satte pappan på Bilar 2, fast det var mest bara jag som hade ro att sitta stilla och se den :)

Framåt kvällningen gav vi oss faktiskt ut på en promenad hela familjen och det var skönt att röra lite på sig. Friskaluften gav mig energi till att starta tvättmaskinen och dra igång lite städning här hemma när vi var tillbaka.
Så lite vettigt har det hunnit bli idag också.


Nu väntar vi på att mormorn och morfarn samt mormor Siv ska komma upp med husvagnen och sällskapa med oss några dagar framöver.


Söndag och sovmorgon

Visst bjöds det på lite sovmorgon idag.
Vid halvåtta tror jag det var då en liten skitunge studsar in här i sovrummet och skiner som en sol! :)

Nu har vi morgonfixat med frukost och allt, farmor har lämnat oss och jag och Albin har gått och lagt oss igen. Det är riktigt innekurarväder idag.

Det är väl tänkt att hemmet ska få sig lite omvårdnad då vi faktiskt väntar besök senare idag.
Lite tvättning hoppas jag hinna med också (Albin lyckades kissa ner sin nya fåtölj imorse ;).

Först lite vila!


Bröllop 13 Juli 2013

Vi är faktiskt redan hemma och jag har till och med hunnit hoppa i säng. Skönt! :)

Det var en fin eftermiddag och kväll.
Fint brudpar, mättande mat, god tårta (bra betyg eftersom jag inte är en tårtmänniska:), lagom mycket tal och allmänt lättsamt.
Nu är jag helt slut och huvudet värker. 32(!) grader visade termometern när vi åkte från kyrkan. Jag var smart och tog med mig en flaska vatten när vi åkte hemifrån men jag var mindre smart och lämnade den i bilen medan vi var i kyrkan, vilket resulterade i ett nästan kokande och icke drickbart vatten.

För farmor och Albin verkar det också ha gått bra. Vid åtta fick vi rapport om att gossen varit nöjd hela kvällen och då även sov.
Farmor och Albin sover inne i gästrummet, så kanske vi får lite sovmorgon imorgon? :)


Godnatt! *snark*


Just nu

Påväg mot kyrkan nu.

Tyvärr är det så j*vla varmt så man känner sig riktigt loj.

Vi rycker nog snart upp oss :)


Lördagmorgon

Här har det klippts gräs nu på morgonen och Albin vill titta på alldeles för nära! Han fick också åka med i farfars knä och då satt han blickstilla. Det är nog både lite läskigt och spännande på samma gång :)


Det vankas ju bröllop i eftermiddag igen. Farmor kommer hit och tar hand om både barn och hund medan vi är iväg och kalasar!
Blir en spännande dag då vare sig jag eller Peter känner någon mer än bruden. Eller ja, det är jag som känner bruden :)
Det är Albins kompis Mollys föräldrar som gifter sig idag. Jag och Albin lärde ju känna Molly och hennes mamma på våra föräldragruppsträffar.
Skönt att det är här hemma nu iallafall, tar väl tio minuter för oss att åka till kyrkan.

Jag måste slå in paketet och tillverka ett gratulationskort också samt göra mig vacker såklart ;)
Både jag och Peter kör faktiskt på samma kläder som vi hade på bröllopet förra helgen, smidigt när det är helt olika människor på båda.


Presentjakt

Efter lite lunchintag åkte Albin och jag in till staden. Planen var att försöka införskaffa en födelsedagspresent till pappan i huset. Eftersom han typ aldrig önskar sig något är det lika svårt varje år. Hem kom vi iallafall med en potentiell present men ack så tråkig sådan. Han får faktiskt skylla sig själv! :)

Lite mathandling blev det också och pappan kom och mötte upp oss under handlingen!
När vi var färdiga bjöd jag min nu mer semesterlediga sambo på Donken för att fira. Oj så festligt! ;) Jag hade till och med tänkt bjuda på en glass till efterrätt men vi blev båda stoppmätta så vi orkade inte.

När vi var hemma igen stod bad i fokus, det har varit ordentligt varmt idag! Albin älskar verkligen att bada och när man frågar om han vill bada springer han iväg och letar fram sina armpuffar eller simringen.
I poolen är han som en fisk och vill aldrig gå upp trots att läpparna nästan börjar skifta mot blått :)

Nattningen gick hyfsat, det var Peters tur ikväll och han stannade kvar inne i sovrummet till han somnat. Det tog en stund men gick iallafall lugnt till.
Och jag förstår att det inte är lätt att somna i denna värme inne samtidigt som termometern visar 28 grader utanför sovrumsfönstret.



En ivrig badpojke och klematis nummer två som nu slagit ut! Underbar mörklila, nästan svart färg :)


En dag att fira

Klockan åtta var det dags att gå upp idag. Tackar! :)
Efter alla frukostbestyr gick vi ut på vår runda, fastnade halvvägs hos M&M lagom till deras frukost. Albin fick en egen tallrik med nyplockade jordgubbar= lycklig grabb! Jag nöjde mig med ett glas vatten.
Två timmar tog det innan vi var hemma igen och det var tyvärr inte två timmars effektiv promenad.

Nu är det tupplur som gäller och jag tror faktiskt han redan somnat eller iallafall nästan!

Resten av dagen får vi se hur vi slår ihjäl. Jag har ett par saker som skulle behövas uträttas, får se om vi tar oss i kragen och fixar det idag.

Peter jobbar ju äntligen sin sista dag idag! Tjoho! Jag tyckte mig höra att han skulle komma hem tidigare idag också :)
Det bör ju faktiskt firas...


Middag borta

Vi var till farmor och åt middag idag samt monterade in och upp hennes nya stora tv :)

Lite fika hann vi också med innan vi åkte hem igen.
Smörgåsrån och vatten var toppen enligt Albin! (undrar hur länge till han nöjer sig med så simpla medel?;)


Trädgårdsnörderi

En av mina klematisar har nu slagit ut i blom och blommar fint tillsammans med liljorna! :)


Ytterliga en erfarenhet rikare

Albin har testat på att bli bränd/stungen/biten av en liten humla idag.
Det var tydligen inte så jätteskönt för han grät en skvätt.
Men ändå ganska duktigt gjort att lyckas ta en humla mellan tummen och pekfingret som satt på en vit liten klöverblomma, hålla kvar den en stund och sedan släppa när det började göra ont.
Som sagt han grät en liten stund direkt efter men det gick över efter några minuter och saken är nu ur världen.
Syns heller inget på fingrarna.

Tappra pojke! <3

Jag har aldrig själv kommit i närkontakt med en humla så jag har ingen aning om hur det känns.
Någon annan som vet?


Godmorgon

Idag startar vi dagen i vanlig ordning. Slut på slömorgnar!


Banan är mums efter gröten


Uselt humör dagen lång

Vi har inte haft någon rolig dag idag. Det har gnällts och kinkats från morgon till kväll. Han har velat bli buren typ hela tiden. Jag är inte van vid det, man har ju aldrig behövt bära omkring på honom egentligen utan han har ju oftast nöjt sig med att fixa med sitt på sitt håll. Men tydligen är det aldrig försent att börja med det heller :)

Passande nog jobbar ju Peter heldag idag igen och var bara hem och åt middag i eftermiddags.
Jag tyckte han kunde ta med sig gnällspiken till kvällsskiftet men det tyckte inte han ;)

I förhoppning om att få en lugn kväll satte jag på en saltlråkefilm förut och faktiskt att Albin satt stilla och tittade i typ tre minuter! Han stod även så nära tvn han kunde och tittade lite, så jag tror nog att intresset för sådant börjar väckas till liv lite nu.
Jag har ju längtat efter att få titta på min Astrid Lindgrenssamling ihop med någon i evigheter! Snart så :)

Ett bad blev det innan jag stoppade ungen i säng och vi klarade hela den proceduren utan några sura miner. Tjoho!
Men så fort vällingen tog slut började gnället där inne i sovrummet och mina förhoppningar om en simpel nattning ikväll är inte stora.
Igår dröjde de ända till kvart i nio innan han äntligen somnade.


En glad pojke helt plötsligt

Albins fåtölj är nu ihop skruvad och på plats här hemma.
Han klättrade glatt upp i den och satte sig tillrätta efter att han sovit en knapp timme.

Och dom coola byxorna han fick sitter perfekt! Tack mormor :)
Pappan i huset gillar dom inget vidare... Men vad vet han om kläder och sånt? ;)


Sjätte tanden och trött unge

Ja idag bjöd knoddas sin mamma på en rejäl sovmorgon och det tackar jag för! :)
Han vaknade faktiskt när Peter gick upp vid sex och då fick han komma över till mig. Men han hittade bara på hyss, drog i lampsladden och retades med mig så jag stoppade tillbaka honom i hans säng (under protester). Vi låg och höll handen och somnade om bägge två tillslut. När han vaknade lyfte jag över honom till mig igen och då somnade han omedelbums om på mitt bröst <3 När jag därefter vaknade och tittade på klockan var den närmare halv tio!!! och då sov fortfarande knoddas på min arm!
Han vaknade ganska snart därefter och ålade snabbt som ögat ur sängen. Haha.
Strax efter tio satt vi vid frukostbordet redo att äta. Tycker ju att ungen borde varit vrålhungrig då men han hade ingen brådska. Han hade fullt upp att greja med sitt :)

Efter frukosten har han dock varit som ett plåster på mig och försökt krypa in under skinnet på mig. Sitta i knät är inte bra nog utan han ska bäras.
Det slutade med att jag stoppade honom i säng igen alla redan och där i är han fullt nöjd, så länge han får hålla handen.

Är det det regniga vädret som påverkar honom idag eller är det något annat? Hoppas inte han börjar bli sjuk igen bara!

Förresten så upptäckte jag igår att sjätte tanden har tittat fram! Den bredvid höger framtand uppe.
Den har kommit utan någon förvarning och Albin har ju sovit bra på nätterna länge nu igen. Tänk om resten av alla tänder kan behaga komma lika smärtfritt de också! :)


Inte mig emot

Vi har visst tagit sovmorgon idag :)


Naglar

Det blev en tur ner till badet idag för lite svalka.
Jessica har varit här hos oss idag men hon vågade inte bada helt ;)

Efter middagen åkte jag iväg till Therese för att få mina naglar fixade och fint blev det!

Jag var hemma strax efter nio igen och efter lite påfyllning i magen så ligger jag nu i sängen och är redo att slå igen mina blå.

Godnatt!


Sommar utan dess like

Idag är det hett hett hett!
Morgonpromenaden blev inte särskilt lång då jycken bara ville vända och gå hem.
Albin verkar inte bry sig något nämnvärt om värmen, han grejar på som vanligt med allt.

Vi väntar besök idag och det ska bli trevligt vuxensällskap mitt på dagen! :)


Albin fixar med stora hinken


Var kissar Albin?

Igår när Albin satt i badkaret så frågade jag honom: Var kissar Albin?
Tror ni inte ungen tittar ner och drar tag i lille pillevirren!?!?
Ja jag blev nästan lite chockad för det är inget jag "lärt" eller pratat med honom om ännu och tydligen inte Peter heller. Så hur kan han veta?
Det enda vi pratat om gällande sånt här är ju kissblöja, att vi ska byta den osv. Har han kopplat ihop det så tro?
Det är så fascinerande allt vad gäller barn och hur fort de lär sig och förstår saker och ting. Man imponeras av något nytt varje dag!

Hur som helst så frågade jag flera gånger igår och han visade så glatt varje gång :)
Sista gången jag frågade började han kissa på riktigt tom. Haha!


Eftermiddag och kvällsrapport

Efter en blåsig och stundvis kylig dag blev det en jättefin eftermiddag och kväll. Albin och pappan tog ett dopp i poolen efter middagen och innan den lille stoppades i säng gick vi ner och hälsade på hönorna. Uppskattat av Albin!

Vi slog senare på en film som var så bra att jag somnade ;)

Nu har jag gått och lagt mig i sängen. Ska läsa lite innan jag somnar igen.

Hörs imorrn!



Busungen lyckades klättra upp i trädgårdsmöblerna idag, ställde sig och stod där stolt som en tupp med världens största leende på läpparna trots mammans stränga order om att sitta ner...


Två slöfockar

När Albin sov i förmiddags passade jag på att vattna ute.
När han vaknade var vi ut en liten stund innan vi gick in och åt lunch.
Dammsugaren åkte fram men det är inte lätt att dammsuga med en ettåring i hasorna och som dessutom drar i sladden åt andra hållet.
Sedan var både jag och Albin lite slöa så vi la oss för lite vila igen. Albin sov nog en halvtimme och vaknade nu precis. Jag läste lite och tog en powernap.
Nu lite mellis och sedan ut och vänta på att pappan kommer hem!


Måndagsfix

Tack min älskade unge för att du gav oss sovmorgon till kvart över åtta imorse! :)

Inatt började blåsa som sjutton och jag vaknade flera gånger av det.
Det fortsätter blåsa även nu och promenaden iförd bara linne var ganska kylig.
Nu är vi hemma igen och Albin ska vila lite.
Jag tänkte att denna dag blir en innefixardag med bl.a. städning. Jippie!


Trött söndagskväll

Vi var väl hemma efter sex någon gång ikväll och Albin var RIKTIGT less den sista biten.
Han somnade efter lite kink i början av resan och sov ett bra tag. Även pappan sov där bak efter sviterna från igår ;) Så för en gångs skull var jag chafför!
Det gick som på räls ända till Södertälje, där det tjockade på som vanligt. Genom Stockholm rullade det på riktigt bra faktiskt.
Körde nonstop ända till Rimbo där vi stannade för lite inköp på Ica samt beställning av pizza.
Väl hemma tyckte Albin det var härligt att få springa runt och titta så alla saker var kvar :)
Vi var beredda på en lång kväll eftersom han faktiskt sovit två ordentliga lurar idag, en mitt på dagen i vagnen när vi var iväg på brunchen och sen i bilen. Men lite innan åtta började humöret svaja, jag stoppade honom i badkaret för ett litet kvällsbad och sedan i säng efter att vi bråkat om tandkrämstuben och han lyckades trycka ut hälften av innehållet i min hand... :)
Det tog en liten stund innan han kom till ro men faktiskt att han sov innan klockan var nio. Helt okej faktiskt :)

Nästan allt är uppackat, Peter har tänt i pannan så vi har varmvatten och vi satte oss i soffan en liten stund. Jag gav upp ganska fort och förflyttade mig till sängen istället.
Dock är det djävulskt varmt inne så jag tror nog det blir svårt att sova. Egentligen borde vi börja sova nere i källarn så här års, för där nere är det riktigt svalt och behagligt! Synd bara att det ser ut som det gör där nere, NOLL sovrumskänsla om jag säger så. Fast mamma och pappa har ju faktiskt sovit där nere så det kanske inte är helt omöjligt? :)



Brunchhänget i förmiddags


Bröllop 6.e Juli 2013

Det var ett mycket fint och väl ordnat bröllop vi bjöds till igår. Vädret och humöret var på topp hela dagen.

Vigseln ägde rum innanför dörrarna på ett slott, så det blev väldigt intimt och familjärt. Snabbt gick det också! :)

Middagen serverades i något liknande en gästgivargård eller dyl. Champagneskål, bordsplacering, små personliga beskrivningar av alla cirka 80 gästerna i programmet, massa tal och spex, brud och brudgums pussningar, god trerätters middag, påfyllning av drickat hela kvällen, vickning med ost och kex, drinkbar och en bröllopsvals som helt plötsligt förvandlades till en bröllopsgangnamstyle, till alla gästers förvåning! :)
Ja, kort och gott ett bra bröllop från början till slut, fyllt med många engagerade familjemedlemmar och vänner.
Brudparet själva var strålande fina och mycket nöjda med dagen!

Vi tjejer som känt bruden från när vi var små hade lyckats knåpa ihop en liten sång till paret, om paret som vi framförde och faktiskt att vi lyckades med att få till det ganska så bra trots bara två snabba genrep någon timme innan :)

Dans och förfriskningar bjöds det på ända fram till ettiden då det hela började rundas av lite sakterliga, för vid elva dagen efter var ju alla gästerna inbjudna till brunch hos brudgummens föräldrars stuga.
Massa gott att äta bjöds det på även där och då var även alla barn välkomna.
Alla paket öppnades då också och det var bra att de "slapp" göra det igår vid middagen med tanke på hur långtid det tog med alla tal och så.


Inatt var vi hemma vid tvåtiden och Peter var ju inte överdrivet pigg precis. Inte heller imorse och halva dagen framåt ;)


Konsten att fördriva en halv dag barnfria


Egen läsfåtölj

Jag och Peter är ensamma hemma nu. Barnet och hunden har precis åkt iväg till landet med mormorn och morfarn.
Vid halv tre cirka ska vi vara redo för att fara iväg på bröllop. Hur fördriver vi tiden själva till dess? Haha. En promenad till affären för lite lunch inköp ska det bli iallafall.


Bortskämda Albin hade en alldeles egen läsfåtölj som stod och väntade på honom när vi kom ner hit igår kväll och han var inte sen med att prova den! :)


Tidig start av dagen= knasdag

Dagen blir så jädrans knasig när den startas så tidigt som idag.

Frukosten var vi ju klara med innan klockan hunnit bli sju.
Sedan vilade vi ett par timmar och innan klockan hunnit slå elva på förmiddagen är vi bägge vrålsugna på lunch.
Innan klockan är tolv är vi redan färdiga med middagsvila och lunchintag och redan då börjar Albins humör svaja och han gnuggar sig i ögonen IGEN! Nu gäller det att försöka sysselsätta och undvika konflikter så gott det går. Men det är svårt...
Idag satte jag Albin i vagnen och gick ner till syssling Isak efter lunchen och tänkte att han kunde underhålla Albin en stund ;) Det gick jättebra och Albin var nöjd och sysselsatt hela tiden vi var där, ända till dess då han hittade smultron som han plockade och åt upp och fortsatte i samma visa med även de icke mogna bären. Då satte jag den arga ungen i vagnen och gick hem igen.
Hemma satt farfar ute så Albin gick raka vägen till honom och grejade medan jag fixade något ätbart till mig för jag var vrålhungrig igen (måste bli bättre på att äta ordentligare lunch varje dag). Efter en stund kommer Albin in och är även han hungrig igen. När bananen och majskrokarna är slut tryter humöret igen och allt är pest och pina.
Nu är han stoppad i säng för lite vila. Min plan var att försöka hålla honom vaken hela dagen så att han istället kan sova en stund i bilen sedan när vi åker, men jag orkade inte ta allt tjafs och gnäll så han får vila en stund nu istället.

Nu är pappan påväg hem också och då brukar humöret höjas rejält! :)


Lyckosten hittade mogna blåbär idag


Pappasjuk gosse

Albin var vaken och väckte oss andra redan vid halv sex imorse. Tack för den du! Därefter var han som ett plåster på pappan! Han till och med tog på sig hatten och hämtade sina skor och ville ha hjälp med att få på sig dem efter att pyjamasen bytts ut till kläder. Vet inte om han tänkte följa med pappa till jobbet idag eller vad han försökte säga oss?
När gröten stod serverad på bordet kunde pappan sätta ner honom i stolen utan jätte protester och säga hejdå.

Den här veckan har känts evighetslång och kanske Albin också tyckt det och vill att det skulle vara helg redan idag?
Förhoppningsvis kommer pappan hem något lite tidigare till oss idag och det längtar vi efter! Dock styr ju bilen ner till Linköping i eftermiddag, så så mycket fredagsnjut hinner vi inte med tyvärr.

Efter frukosten fixade jag det sista med packningen (tror jag) och därefter gick vi och la oss igen. Albin sover och jag har tittat lite på "play" och slumrat. Ska nog fortsätta med det en stund till. Tills ungen vaknar :)


Ett kvällsinlägg

Farmor var här halva dagen så det var frittfram för mig att göra vad jag ville! :) Jag valde att kravla runt ute i rabatterna! Passade också på att plocka både potatis och sallad till middagen. Gott!

Farmor och Albin pysslade med lite av varje både här och där. Jag undrar hur många liter smultron den ungen tryckt i sig redan?! :)

Albin sov aldrig något på eftermiddagen idag så det var nästan lätt som en plätt för farmor att natta honom vid sextiden och sedan dess har han sovit, bortsett från några pip.

Jag och Peter har haft lite pysselverkstad nu ikväll och skrivit ut lite foton samt klippt och klistrat in i böckerna "om Albin". Ja man har ju halkat efter en del där i tyvärr! Tack och lov att jag har bloggen att bläddra tillbaka i, för här har jag iallafall varit duktig att dokumentera om både allt och inget :)

Nu är det GODNATT här!



Dagens busAlbin



Effektiva Försäkringskassan

Härom dagen fick jag hem brev från försäkringskassan om att jag ska betala tillbaka hela 370(!) kronor. Anledningen är att jag ju hoppade in och jobbade lite dagarna innan jul förra året.
Jag är helt med på noterna om att jag ska betala tillbaka för min föräldrapenningansökan var ju inskickad sedan långt tillbaka då jag fick chans att jobba lite.
Saken är ju den att det tog Försäkringskassan cirka SJU månader att komma fram till detta beslut!
Jag meddelade dem att jag hoppat in och jobbat på dagar som jag fått föräldrapenning för så fort alla juldagar var över och frågade hur jag skulle gå tillväga för att ordna det. Till svar fick jag att de skulle ordna det efter att jag då anmält det och att ett inbetalningskort skulle skickas hem till. För tydligen är det mycket ovanligt att man kan jämka dagarna, vilket jag tycker borde vara mycket smidigare. Eller?

Jag väntade och väntade, inget hände. Ett par månader senare ringer jag dem om ett annat ärende och passar på att fråga om min återbetalning. Bra att dubbelkolla liksom så uppgifterna inte försvunnit någonstans på vägen, men nej då, det låg där och väntade på att behandlas.

Jag väntade "lite" till och så nu denna vecka kom brevet.
Ett beslut om att jag fått 370 kronor för mycket utbetalt i december 2012 och att jag har 30 dagar på mig att betala beloppet.

Dagen efter får jag ytterligare ett brev från försäkringskassan och där i låg inbetalningskortet.

Denna myndighet kan ju inte vara känd för sin effektivitet iallafall! Herregud säger jag bara!
Jag hoppas det tog såhär långtid för att de koncentrerat sig på att få fatt på större fuskare men jag är tveksam.
Jaja, snart har jag gjort rätt för mig iallafall och jag sluta vänta.


Fast det som irriterar mig mest är ändå att de skickar mig två brev med två papper i varje som är daterade samma dag!
Tänk vilken kuvertkostnad de måste ha!


Fjäderjakt

Inte ens kan han bjussa på lite sovmorgon efter en sen nattning igår. Uppe med tuppen vid sex, som vanligt.

Men nu är han bra trött igen och har snart somnat.
Bäst att han laddar batterierna nu för i eftermiddag kommer farmor och leker.


Fågelhunden hittade en fjäder på promenaden och bar stolt med sig den hela rundan. När vi kom hem ville han ta med sig den in för att gömma den på ett säkert ställe, men där satte elakamatte stopp och lämnade fjädern ute!


Det blev inte riktigt som jag tänkt

Albin bjöd sin mamma på ett riktigt nattningsmaraton idag! Från halv sju till strax efter nio höll vi på och traggla. Han kan då konsten med att sysselsätta sig i en tom säng. Rackarunge!!!

Min plan för kvällen var att gå ut och vattna, duscha, slå in paket, tillverka grattiskort och börja packa lite smått när Albin somnat ikväll.
Det blev inget av dessa saker uträttade idag, jag orkade inte ta mig för något annat än att lägga mig på soffan när han äntligen somnat och Peter tillslut kommit hem. Allt annat får försökas hinnas med imorgon istället....


Jag vill ge en stor eloge till alla ensamstående mammor och pappor där ute med kanske till och med två, tre eller fyra barn att ta hand om på egenhand VARJE dag dygnet runt. Ni är grymma! :)


Nu godnatt!


Albin 14 månader

Tiden fortsätter ticka på och Albin likaså.
Den här åldern är faktiskt himla rolig! Vi börjar nu förstå varandra lite mer och man får så smått gehör för det man säger.


Albin har nu förstått det här med kläder. Skor har man på fötterna, hatten på huvudet och haklappen runt halsen.
Han försöker, försöker och försöker få till det här själv men det är svårt. Ack så roligt för oss att beskåda :)
Vet han att vi är på gång ut hämtar han ofta sina skor och vill ha hjälp med att få på dem.

Det snackas från morgon till kväll här i detta hus men det är fortfarande väldigt svårt att förstå. Vi börjar tro att han skapat ett eget språk- Albianska, och nu gäller det "bara" för oss att lära oss det. Farmor tycker däremot att han joddlar. Haha!
Mamamamama och papapapapa rabblas många gånger om dagen men han har ännu inte riktigt kopplat ihop det med sin mor och far.
"yäyäyäyäyä" springer han ofta runt och verkligen vrålar också! Annars så är det mesta fortfarande "tisse eller kisse".

Fem tänder finns i den lilla munnen och var den sjätte tittar fram blir en överraskning.

Klättra upp i soffan och sängen har han nyligen lärt sig och han är stolt som en tupp när han satt sig till rätta där uppe :)

Allt ska pillas på och undersökas! Öppna och stänga saker går att hålla på med i evigheter. Barnspärrarna på köksskåpen har han kommit på hur han kan öppna.

Ute är det smultron och jordgubbar som hägrar! Världens godaste tycker Albin och mumsar i sig även de vita bären om ingen hinner stoppa honom ;)

Ut och gå med jycken är det senaste påfundet och då ska han ju såklart hålla i kopplet själv. Det är tur att jycken är sommarloj och ganska liten :)

Han förstår mer när man pratar med honom och börjar lära sig att göra som man ber honom om.
Bland annat tjatar jag på honom om att man ska sitta ner när man ska äta och nu mer sätter han sig ofta på backen när vi plockar smultron och väntar på att få stoppa bär i munnen. Likaså vet han att det är i hans stol han ska sitta och äta frukost tex. och då försöker han
klättra upp i den när han ser att det vankas käk.

En mindre rolig sak han börjat göra är att bitas! Han vet så väl att han inte får men han kan ändå inte låta bli tydligen. Ont gör det!


Ett riktigt jävla humör kan han ha också men tack och lov behöver han inte ta till det så jätteofta :)


Världens finaste grabb <3 PUSS


Yoghurt och smultron

Ännu en dag går mot sitt slut och i detta hus pågår nattningen. Grabben hade inga planer på att somna snällt själv efter vällingen utan drog istället igång en högljudd klagosång.
Så nu ligger vi här och håller handen...


Dagen har faktiskt gått snabbt ändå och Albin och jag har dragit ganska så jämnt hela dagen faktiskt utan några sura miner. Skönt!
Han sov cirka en halvtimme när vi kommit hem från badet och lagom när han vaknade var middagen färdig. Albin åt resterna av pappans korvstroganoff från igår och jag åt sill och potatis. Egentligen är jag inte mycket för den maten mer än till typ midsommar, men idag blev jag faktiskt sugen på just det. Passade bra också när jag bara skulle laga mat till mig själv. (Finns ju inget tråkigare än att stå och laga en portion!) Hittade lite annat smått och gott i kylen som fick hänga med på tallriken samt att jag skördade första slanggurkan för i år ute i växthuset just innan middagen :) Sedan kändes det så dumt att enbart koka EN potatis, så jag kokade två och slängde sedan den andra. Haha!
Mätt blev jag iallafall och det var ju meningen ;)

Efter maten gick vi ut en sväng igen och åkte bland annat lite skrinda, gick ner och väckte farfar, lekte och plockade jordgubbar och smultron.
Innan tandborstningen fick Albin lite yoghurt och smultron i magen och då var han nog byns lyckligaste kille!

Som sagt, nu pågår nattning och tyvärr känns det som han är mer pigg än trött....


Badpojken

Efter lite köttbullar och makaroner till lunch packade vi badväskan och knatade ner till badet.
Det var så många andra barn att titta på så Albin hade knappt tid att bada till en början. Och så hade ju de andra barnen mycket finare hinkar och badringar än han själv givetvis...

Tillslut behagade herrn att bada och plaska en stund. Vi gick ut tillsammans till det djupare och jag satte honom på bryggan och utan några krusiduller så "hoppade" han ner i vattnet till mig! Min duktiga badpojke <3

Nu är vi hemma igen och badpojken har lagt sig för en stunds vila.



Just nu

Nu har jag bullat upp med lite sysselsättning för en stund.

Nu ska brännan bättras på lite på baksidan också.

Fortsätt sova Albin! ;)


(och där kom ett gigantisktstort moln....)


Hej

Här vaknade vi upp till ännu en strålande dag och vi har precis kommit tillbaka från promenaden.
Albin ska nu vila, han var trött redan vid frukosten och efter en stund hittade jag honom inne i hans rum på madrassen lekandes liggande. Sötnöten! :)
Han har kinkat lite inatt men ändå legat kvar i sin säng hela natten faktiskt. Det är bra jobbat!

Idag händer det nog inte så mycket här hos oss förutom att det kommer bli en lång dag, eftersom pappastackarn kommer jobba ända till åttatiden ikväll. Synd om både honom och oss faktiskt.
Stackarn har nedräkning till semestern nu. I helgen tyckte han det var så skönt att han bara hade en jobbvecka kvar, medan jag var ganska säker på att det faktiskt var två veckor kvar innan han är ledig. När han sedan vänder blad i kalendern på söndagkväll och inser att jag hade rätt avfyrade han en rejäl suck.
Men nu är det snart bara en vecka kvar! :)



Är man leknödig så är man! :)


Jag var otrogen idag

och gick till en annan frisör än till min Emelie. Resultatet blev en inte så jättenöjd Jessica. Det är väl smällar man får ta antar jag när man är dum nog och vänstrar :)

Mitt långa hår som jag äntligen fått tillbaka och som märkligt nog lyckats repa sig bra efter graviditet och amning klipptes idag av. Minst en decimeter var det som rök!
Det är skönt. Jag har det ändå bara uppsatt nu när det var så långt för det är bara i vägen. Frisera det är helt meningslöst då det är för tungt.

Ganska kul ändå att gå till olika frisörer och höra vad dom tycker om ens hår! :)
Dock fick jag bara återigen bekräftat att jag har ett hopplöst "glashår". Helt omöjligt att styla (om man inte häver i några kilo stylingsprodukter och tuperar som en galning) och svårt att klippa eftersom stråna är så många och tunna och "flyger" runt. Jag var välkommen tillbaka för att jämna till om jag tyckte hon missat något strå någonstans :)

Men jag fick också komplimanger för att håret är så tjockt, tåligt och att mina gamla slingor och färgning gör sig fint tillsammans trots all utväxt. Tackar! ;)

Ja egentligen hade jag velat bättra på mina slingor lite men det får bli en annan gång.


Kvällen skulle avslutats hos Therese med fix av mina naglar men så blev det inte av olika anledningar tyvärr. Hoppas på att få till det nästa vecka istället, till bröllop nummer två :)


Morgon i lekparken

Vi stannade till i lekparken nere vid bygdegården nu på promenaden. Albin kollade läget och gungade lite. Sandlåda är han inte speciellt intresserad av ännu. Han går hellre runt och spanar in omgivningen :)

Det är ju rackarns synd att dagiset inte är kvar där nere! :( Hade de varit det hade vi ju kunnat gå dit och leka med dem.


Nu ska Albin vila lite förmiddag och när han somnat ska jag försöka pyssla färdigt med en del av bröllopspresenten till på lördag! Ni får se när det är färdigt :)


Snormamma

Jag har snorat som en idiot nu i två dagar! Jag har sår under och i näsan av allt snytande. Det gör ont! Jag är less!!! Ingen smak har jag heller så jag skulle lika gärna kunna äta bajs.

Skönt iallafall att jag fick ta den största smällen. Albin var ju bara snorig och svajigt humör i knappa två dagar.
Vi får väl se om Peter klarar sig eller blir sjuk lagom till bröllopet på lördag. Det vore ju snyggt...
Han kände lite i halsen igår så jag kokade ingefärste åt honom och hoppas det motar bort skiten! Hur han mådde idag hann jag inte fråga innan han for iväg till jobbet.


Albin far runt som en virvelvind här hemma och har vänt uppochner på halva hemmet redan. Tycker det är hög tid att han lär sig städa också!


Göra natt tidigt

Det tog närmare två timmar för Albin att komma till ro för att somna idag och han tänkte inte göra det själv heller. Jag och Peter tog ett skift var och strax efter åtta hörde jag honom äntligen snarka lite lätt.

Med facit i handen så blev hans eftermiddagsvila antingen för sen eller för lång. Det är en svår balans det där att få till det. Vissa dagar håller han humöret på topp hela dagen utan eftermiddagsvila medan han andra dagar verkligen behöver den vilan.
Och att väcka ett barn som sover sött tar emot enormt i ett föräldrahjärta.

Men men, han somnade tillslut och inte allt försent så allt gick ju bra tillslut :)


Nu har även jag lagt mig. Är jättetrött redan. Tänkte försöka läsa några sidor innan jag slår igen locken för denna dag.
Jag är redan inne på min tredje bok för denna sommar! Här går det undan :)


Såhär blir resultatet om man...

.... låter sin ettåring först äta spagetti och köttfärssås själv och därefter lyckades ungen sno åt sig mammans halvt urdruckna kaffemugg och springa iväg med så kaffet skvimpade åt alla håll och kanter! :)
Kul hade han iallafall och det är huvudsaken. Och nej, kaffet var inte varmt! Hade det varit det hade jag inte lämnat det så barnet kunde komma åt det.

Dagen avslutades med bad. Dubbelt upp dessutom! Först med pappan ute i poolen och sedan en dusch inne. Så nu är det en ren och fin kille som ligger här i sängen och inte vill sova....


Bada och snacka med hönsen

Efter alla lunchbestyr packade vi vagnen och gick ner till badet.
Albin grävde sand, iakttog de lite större barnen, plockade näckrosblad och kletade in sig i geggamojja. Han hade ingen brådska med att gå hem då jag tyckte det var dags. Att han var iskall om händerna spelade ingen roll :) Jag vann kampen om torkning och påklädning tillslut och vi gick vägen förbi Isak för att hälsa på hönsen igen. Albin ville bra gärna kom in i hönsgården men fick nöja sig med att stå utanför idag. Om några veckor är de nog så hemmastadda och tama att han säkert kan kela med dem :)


Nu är vi hemma igen och min badpojke är vilsugen.


Lekkamrater

Jycken brukar få vara med om det mesta numer. Nu nyss blev han sågad med motorsågen i både rumpa och huvud.


Den här jycken är för snäll för sitt eget bästa. När det blir för jobbigt flyttar han sig typ en meter och självklart är Albin honom hack i häl.
Vore han lite smartare kunde han ju försöka gå och gömma sig någonstans :)


Leksaker inne

Sedan någon vecka tillbaka är bilratten Albin fick av morfar i 1års present väldigt poppis! Han kan sitta och pilla med den i evigheter och bär gärna runt på den. Han vrider om nyckeln och brummar i takt med den :)

Imorse lyckades han även komma på hur han lättast får motorsågen att fungera. Tidigare har han tyckt att den varit lite otäck när den låtit men idag gick han runt och sågade utan minsta rädsla för ljudet.

Men bäst av alla leksaker är nog hans böcker fortfarande. Man hittar honom oftast sittandes bläddrandes i böcker <3


Otursdag?

Albin vaknade innan klockan hunnit bli sex idag. Inte okej....

Jag lyckas drämma i en glasbruk i handtaget på glastillbringaren som stod på köksbordet och den sprack!

Jag lyckas tappa det oöppnade knäckebrödspaketet i golvet så jag riktigt hör hur allt blir till smulor.

Vad händer härnäst?


RSS 2.0