Skitungen <3

Trots en halvkass film höll vi oss vakna :)
Efter bion avrundade vi vår date i biltvätten med att hålla handen! Haha. Mycket hög mysfaktor må jag säga.

Nu har vi landat i soffan hemma hos moster och onkel. Albin har snart somnat i vagnen. Han hade inte saknat oss när vi var borta och bjöd inte heller på några jätte glädjetjut när vi kom tillbaka. Skitungen! :)


Barnfritt

Vi har dumpat av ungen hos moster och onkel för att gå på bio för första gången på över ett år!
Vi har köpt en stor popcorn för att hålla oss vakna ;)


Trött, tröttare, tröttast

Jag har känt mig mer död än levande i hur många dagar som helst nu. Jag kämpar som en tok för att få upp ögonlocken på morgonen när Albin tycker det är dags att gå upp.
Idag vaknade han vid sju (sex vintertid) och varken jag eller Peter jublade precis. Jag drog nitlotten och fick snällt gå upp och koka gröt.
Ge mig styrka!!!


Påskafton del 2

Bilresan gick bra och Albin sov nästan två timmar i ett svep. I Stavsjö blev det ett snabbt stopp med lite korvätande och smoothiedrickande.
Vi var framme redan vid ett tiden och Albin mötte mormor och morfar med ett leende. Det är så skönt att han inte är ett dugg blyg eller avvaktande trots att det hinner gå ett par veckor mellan gångerna vi ses.

På eftermiddagen åkte vi till moster Helen för lite påskmatsätande och där var ju såklart även moster och onkel samt mormor Siv!
Givetvis överröstes han av beröm för att han hunnit bli så duktig på att gå sedan vi sågs sist.
Påskägg har han fått hela fyra styckna till med bl.a. kläder, pengar och småbilar i.
Efter middagen slocknade stjärnan på en filt på golvet och fortsätter sova även i bilen nu.

Vi stora är också trötta. Även fast jag sov middag i säkert en timme på Peters arm innan vi åkte till Helen så har jag varit redo för sängen hela eftermiddagen och kvällen. Men nu är vi snart hemma och kan krypa ner under täcket. Hoppas bara Albin tänker göra detsamma :)


Påskafton

Albin sov HELA natten i sin säng inatt och det var måååånga veckor sedan sist! Hurra för det :)

Morgonen har gått till att packa det sista, stuva in oss i bilen och nu är vi sedan en stund i rullning med destination Linköping.

Tydligen hade vi haft besök av påskharen i natt och han(?) hade värpt(?) ett stooort ägg till Albin. Innehållet var en hårborste vilket han nu börjar behöva och två majskrokar! Haha. Nöjd blev han iallafall och bjöd jycken på den ena kroken. Hygglo!


Långfredagen

Dagen lider mot sitt slut och nattning pågår.

Vi har enbart lunkat runt här hemma idag i godan ro. Jag tog ett bad imorse, bäddade rent så alla våra baciller är borta nu, tvättade lite, packat, vi gick en liten promenad, gungade, testade att gå med skor ute för första gången, vilat och självklart lekt en massa.
Det är krut i den lille killen ska ni veta! Nu går han galant och behöver inget stöd till att resa sig upp. Vingligt är det men ack så charmigt :) Idéen med att bära med sig något håller i sig och idag har det mest varit hans skor som fått hänga med.
"Pratar" gör han för fullt också men det är fortfarande lite svårt att veta exakt vad han säger :)
Man kan sitta och iaktta honom i evigheter när han styr och ställer med saker- lyfter, kastar, slår, äter eller bär.

Det blev ingen lunchbjudning här idag :( Men istället kom de förbi en kortis i eftermiddags för att hälsa på Albin och i samma veva hade tydligen påskharen varit här utanför. Vilket sammanträffande! Så hela familjen fick gå ut och leta påskägg och i jyckens ägg var det en prinskorv :)

För övrigt har jag mått bra hela dagen idag förutom rejäl huvudvärk stundvis. Gissar att det beror på vätskebrist och den har jag jobbat på hela dagen. Matlusten har inte infunnit sig helt ännu men jag har ändå fått i mig både det ena och det andra och kanske tyvärr inte det snällaste mot magen men allt har fått stanna kvar.
Bättre med lite onyttigheter i magen än en tom mage är min filosofi idag :)


Bilder från när vi var ute tidigare idag


Antika skor

Mammans gamla skor från år 1984/85 fyller sin funktion än idag, hela 29 år senare :)


Vilar middag


Glad påsk

Önskar världens finaste påskgubbe!


05:54

väckte en liten skitunge oss. Tack för det!
Nu äter han och pappan frukost medan jag ligger kvar i sängen och drar mig lite.
Jag mår bra idag om än lite huvudvärk. Har kunnat sovit bra och inte behövt uppsöka toalett. Härligt! Hoppas det är över.

Idag hade vi bjudit över Peters kusin med familj för lite påsklunch. Men vi får väl se hur det blir med det, vi ska höras av lite senare igen.
Typiskt, det var länge sedan vi sågs sist (jul tror jag) och självklart ska det bli såhär då.

Vilken pissvecka detta har varit! Bara tråkigheter och elände samt inställda skojigheter.



"Kul" väder ser det ut att bli idag dessutom...


Bara jag

Vad fan är det jag åkt på? Ingen annan här hemma är risig i kistan. Albin har de senaste dagarna varit väldigt hård i magen istället.
Jag och Peter har ätit exakt lika varje dag nu när han varit hemma och jag och Albin har ju varit på samma ställen de senaste dagarna. Konstigt!

Under morgonen och förmiddagen rann de få droppar vatten jag fick i mig rakt igenom. Nu på eftermiddagen har det blivit lite bättre och jag har lyckats få i mig 1 1/2 banan och en torr knäckebrödskiva. Magen skriker efter mat men jag vågar inte stoppa i mig så mycket samt att tanken av mat inte är så lockande ännu.
Konstigt nog är jag riktigt sugen på en flottig pizza! Haha. Men den får jag nog vänta med :)

Peter och Albin har precis åkt till affären och ska köpa blåbärssoppa bl.a. Kall blåbärssoppa ska smaka riktigt gott! Hoppas jag.

Huvudet värker och det säkert pga för lite vätska. Jag har sovit från och till hela dagen och jag är så tacksam för att Peter kryat på sig och kunnat ta hand om barn och hund.
Lite tur ändå :)


Näste man på tur!

Då var det min tur.

Jag vaknade vid tre inatt och mådde så jävla dåligt. Mådde fruktansvärt illa, frös som en galning och kände febern stiga. Fy vad det körde omkring i magen och jag bara väntade på att behöva rusa ut till toa. Men jag somnade faktiskt om huttrandes, vaknade sedan vid sex och svettades.
Jag är fortsatt risig i magen, fryser och svettas om vart annat och har inga som helst planer på att äta något.

Idag är det alltså jag som är nedbäddad och tack och lov för att Peter är på benen idag!


Bära viktiga saker

Vi gick ut för att gunga lite i eftermiddags och Albin satt och log. Man kunde verkligen se att han njöt av att gunga. Gullunge <3

Efter det knatade vi iväg på dagens andra promenad. Morgonens promenad var kämpigt och jag kände mig helt orkeslös. Tänkte först bara gå halva vår runda men när vi ändå höll på så fortsatte vi hela varvet. Mest för jyckens skull, att han fått en rejäl promenad iallafall en gång idag.
Men under dagen har jag känt mig lite bättre och tog alltså en till runda med mina småpojkar. Jycken smutsade ner sig i all smälta så han fick ett halvbad när vi kom hem igen. Albin låg i vagnen och vinkade till mig halva vägen och sedan halvsomnade han faktiskt en liiiten stund. Vaknade såklart så fort vi var hemma.


Albins nya påhitt är nu att samtidigt som han går även hålla något i handen och helst även vifta omkring med saken. Det kan bli lite mycket för den lille herrn att hålla koll på då så det har trillats ganska många gånger idag. Men han är så söt när han kommer vinglandes med tex. en bok i handen och det ser ut som att han vet exakt vart han ska gå med denna "viktiga" bok i högsta hugg! :)

Det märks tydligt att han blir riktigt trött av att kunna gå nu också. Men tyvärr har han svårt att komma till ro på eftermiddagen och lyckas inte alltid somna utan ligger bara och chillar en stund för att sedan börja härja omkring igen.


Det blev inte alls som det var planerat

Nä, denna dag hade inte tänkts att spenderas hemma med en sängliggandes och däckad pappa.
Egentligen hade pappan fixat ledigt från jobbet idag för att jag skulle kunna följa med en vän på en VÄLDIGT spännande sak.

Tanken var att hela familjen skulle åkt in till Stockholm imorse och att jag skulle mött upp Jessica för att följa med henne på sitt ultraljud!
Då hennes sambo pluggar hundra mil bort för tillfället och inte hade möjlighet att komma hem fick jag chansen att följa med istället. Jag hade verkligen sett fram emot denna dag och tyckte det skulle bli fantastiskt att få äran att skåda underverket och med största sannolikhet kommer jag ju aldrig få den chansen igen att få följa med på något sådant. Så det var med sorg i hjärtat jag imorse fick meddela att jag inte kunde följa med eftersom Peter fortfarande mådde dåligt och ej orkade lämna hemmet. Jag ville inte heller lämna Peter ensam hemma med Albin i hans tillstånd hela dagen för att åka iväg själv och barn får man av fullt förståeliga själ inte ha med sig på sådana ställen.
Så stackars Jessica fick gå själv men tack och lov gick det galant! Bebisen hade sprattlat runt som bara den och mådde prima. Härligt och skoj såklart! Jag fick även bekräftat att min känning om att de väntar en liten grabb stämde! Kul!
Grattis till er Jessica och Peshraw! Vi väntar med spänning till den 20.e Juli :)


Efter ultraljudet hade vi tänkt hitta på något, typ museum eller dyl. då det känns som evigheter sedan vi gjorde något tillsammans. Det känns som vi enbart knatar runt här hemma jämt utan att göra något speciellt så även det såg jag fram emot och tyckte skulle bli mysigt. Men ja, familjeutflykten blev istället ännu en dag här hemma med matlagning, tvättning och allt det vanliga...
Men men, vad är väl en bal på slottet? ;)


Påskpynt

Jag har knåpat ihop lite egenpåhittat påskpynt när tid funnits.

Några hönor, kyckling och ägg. Mestadels virkat. Såklart ;)


Vårkänslorna väcks till liv igen

Sitter och spanar in farfar som rödfärgar ny panel nere hos sig.

Nu kan man verkligen känna att det är vår i luften. Snön börjar äntligen smälta sakta men säkert och det luktar ruttet gräs. Blää! Igår såg jag den första fjärilen också :)


Ljuvliga onsdagsmorgon

Denna onsdagsmorgon har redan hunnit bjuda på mycket... *gäsp*

Albin valde att vakna redan innan klockan hunnit bli sex och för att förhindra en trillaursängenolycka var det bara att gå upp.
Pappan vaknade med världenshuvudvärk och fortsatt hängighet så den som fick äran att försöka tämja vilddjuret även denna morgon var mamman.
Vi slog rekord i att sätta oss vid frukostbordet redan vid klockan sex! Men innan vi kom så långt hade vilddjuret (läs VILDdjuret) hunnit sätta sin mammas inte så jätte tilltagna morgonhumör på prov BIGTIME!
Att byta om från pyjamas och få en ny torr och behaglig blöja var tydligen pest och pina och mamman fick jaga runt efter vilddjuret som under jaktens gång hann trilla och slå sig två gånger, kissa på golvet i sovrummet, sitta i sitt kiss och sedan även halka omkull i pölen... Öronproppar hade varit att föredra men tillslut intog vi våra platser i köket och gapet efter gröten kunde istället starta. När väl gröten var färdig och serverades fanns det inte riktigt tid till att äta den, för då skulle nya stolen inspekteras.
När alla frukostbestyr väl var avklarade började vi om hela proceduren igen med kläder och blöja för en inte alltför ljuvlig arom spred sig kring vilddjuret.

Nu är vilddjuret instängt i sin säng och jag har lagt mig på sängen för att sträcka ut en ömmande rygg. Jag känner mig inte tipp topp idag heller. Lite täppt, sträv i halsen, öm i kroppen och då speciellt ryggen samt huvudvärk på det.

Aaaa just det! Har ju hunnit servera Peter frukost på sängen också (andra morgonen på raken!!!), satt igång en tvättmaskin, vikt tvätten som legat i torktumlaren sedan i söndags samt plockat ur och i diskmaskinen.
Redo för kväll redan ;)


Tillökning i familjen

Vilken lång dag det varit men nu har jag äntligen lagt mig tillrätta på soffan under en filt.

Simhallen gick bra och Albin "hoppade" två gånger från kanten helt på eget initiativ! Det var länge sedan sist. Två åk på mage i rutchkanan och ner under vattnet och cirka 62 kallsupar. Men humöret var på topp från början till slut.
På hemvägen stannade vi till för lite nödvändig handling och sedan fort hem för lunch! Mamman var VRÅLhungrig!!! När soppan var intagen var det som att någon slog mig rejält i skallen med en stekpanna och lederna började ömma.
Vi bäddade ner oss hela familjen för lite middagsvila men den minsta i familjen hade helt andra planer... Albin skulle på inga villkor sova! Han for runt som en duracellkanin och ingen av oss kunde koppla av såklart. Efter typ två timmar gav vi upp och packade istället in oss i bilen för att ge oss iväg och hämta en stol. Albin gick rakt i fällan och somnade som en stock! :)
Stolen vi hämtade var en Stokke tripp trappstol som jag nosade upp begagnad och till ett bra pris.
Vi har vi flertal tillfällen ertappat Albin med att försöka klättra ur sin nuvarande stol och det känns alltså inte helt tryggt. I tripp trappen sitter han som en kung och det dröjer nog bra länge till innan han lyckas kräla sig ur denna (hoppas jag!).
Mig veterligen har ingen trillat ur vår gamla stol på sisådär 50 år men någon måste ju vara den första och Albin hade nog planer på att bli denne, men nu är det försent. HA! :)


Jag hade rätt

Gårdagens farhågor om en nalkande sjukstuga har idag besannats.

Peter är hemma från jobbet och ligger nedbäddad i sängen med ond hals och inte alls pigg.
Jag vakade men en rivig hals och jycken har ont i magen.
Albin däremot tycks det inte vara något som helst fel på. Han vaknade med ett leende och har farit runt här hemma ett par timmar innan han nu somnade i vagnen när vi var ute och gick. Så det blir en tur till simhallen idag. Kul!


Solbrillor är bra mot solen. Han lät dom faktiskt sitta kvar! :)


Här var det PÅÅÅÅSK!!!! :)

Igår fick dörrkransen sig en makeover och kan nu kalla sig påskkrans. Dock inte så märkvärdig då jag bara tog vad jag hade hemma.

Nu på morgonen har kransen fått sällskap av lite påskigt ris här på trappan.

Så nu är vi redo för PÅSK 2013! :)


Träningsläger?

Man skulle kunna tro att Albin varit på träningsläger över helgen för bara över en natt i stort sett så är han numer riktigt säker på att gå!

Tills i lördags tog han det försiktigt och gick utan stöd 3-4 steg ungefär innan han fegade och slängde ner sig på golvet. Balansen har han haft länge men han har nog tyckt det varit lite läskigt.
Han har varit fullt medveten om vad han gör och stannade liksom upp, samlade mod och balans för att sedan släppa taget med händerna och ta några stapplande steg med full koncentration och glittrande ögon.
Sedan igår (söndag) är det som att den där fegspärren har släppt och nu knatar han iväg som om han aldrig gjort något annat! Han släpper det han stött sig mot och går vidare helt för egen maskin. Långa sträckor blir det också. Bl.a. från spisen och ut i hallen vilket säkerligen är minst tio steg.
Han är så söt och duktig när han tulltar iväg och ibland ser det ut som han tjuvat lite ur pappas whiskyflaska ;)

Fasiken vad stor han hunnit bli alla redan!!! Mammas lille bebis är snart borta och ersatt med en stor pojke.


Sjukstuga på G?

Jag fick handskas med en väldigt grinig och klängig liten pojk hela eftermiddagen då han sov en alldeles för kort stund.
Eftermiddagarna blir så lååååånga när han är på sådant humör, laga middag är typ omöjligt, jag är hungrig och tiden går alldeles för långsamt tills pappan kommer hem.

Jag och jycken tog en rejäl promenix idag igen efter middagen.
Med två promenader och ett träningspass denna dag får jag väl känna mig nöjd!

Peter kom hem med rejält ont i halsen idag och lite risig i kroppen.
Albins näsa har fortsatt rinna lite idag men inte nå märkvärdigt tycker jag och förövrigt är han pigg.
Jag känner inte av något ännu.
Är läget oförändrat imorgon så åker jag och Albin till simhallen ändå tror jag.

Nu ska jag blunda. Är trött!


Nu så!

Nästan två timmar senare går mammans plan i lås :)

Massa lek och lite lunch gjorde susen.


Två envisa själar

Jag och Albin är inte riktigt överens i skrivande stund....
Jag tycker han kan vila lite. Han blundade bara en kortis när vi var ute och har sedan dess gäspat och inte haft så jätte roligt humör. Dessutom vaknade han vid sex imorse tillsammans med pappan.
Albin däremot har inga planer på att låta sig luras till att somna. Han klättrar runt i sängen som en liten apa och "brummar" med munnen för fullt!
Vi får se vem av oss som ger upp först ;)

Solen fortsätter skina och idag är första dagen på en vecka tror jag som inte blåsten förstör och gör det svinkallt!
Jag hann sitta ute på trappan i nästan en minut förut iallafall innan Albin ledsnade och ville in för att härja runt. Men jycken var klok nog att ligga kvar där ute själv i lugn och ro och götta sig i värmen.


Hur har det gått med utslagen Albin hade då?
Jo de är nästan borta nu och har liksom torkat ut eller vad man ska säga.
De hade sin kulmen där i lördagsförmiddag men Albin tycktes ju inte märka av det något särskilt. Skönt att de inte blev något mer av det! :)


Drömmen om sommaren

Helgen har bara svischat förbi trots att vi enbart hållt oss på hemmaplan.

Denna dag vet jag inte var den tog vägen?
Även fast vi blev väckta vid sju imorse så har tiden bara försvunnit och inget vettigt har åstadkommits känns det som. Jaja, hur som helst så drog jag med mig jycken ner till landsvägen och tillbaka (cirka 3 km) efter middagen och det var skönt att sträcka på benen. Även fast solen lyst så har det varit kallt och blåsigt och vi har därför hållt oss mestadels inne.
Till middag blev det mos, köttbullar, lingon och broccoli. Mums! Jag har varit jätte sugen på köttbullar i flera veckor men inte alls haft vare sig lusten eller orken till att rulla dem. Men idag slog jag till och rullade och rullade och trots att resultatet inte blev helt hundra (testade ett nytt recept) så smakade det gott ändå.
Albin däremot lämnade hälften av sin middag och det är nog första gången något sådant sker!!! Han brukar ju vanligtvis vela käka upp hela tallriken också när hans portion är slut. Anledningen var nog att det blev lite för tätt mellan mellanmålet och middagen för förövrigt är han pigg som en lärka trots lite rinnande näsa.
Nu snusar han så sött här i sängen bredvid <3 och jag ska också stänga mina ögon och drömma sött :)

Igår natt drömde jag förresten att sommaren var kommen och att mamma och pappa kom upp och ställde upp husvagnen här hos oss! Vad tråkigt det var att vakna upp och inse att det fortfarande är vinter. Det känns som det kommer ta ända till midsommar innan all denna snö behagar töa bort! :(


Ulliga tuppar

Jag har i helgen gjort färdigt mina ulliga tuppar som jag började med förra veckan då Jessica var här och pysslade.
Fina va? ;)

Förresten så tycker jag det mer liknar hönor och Peter har just döpt dom till Jessica och Josefine.
Jättekul... Haha (hånskratt!).

Hur går det med dina tuppar Jessica? ;)


Fönsterspanare

Titta ut i köksfönstret har blivit spännande nu de senaste dagarna.
Han spanar efter bilar, fåglar, flaggan och har man riktigt med tur kanske någon går förbi som man kan vinka till!

Jycken har med andra ord fått konkurrens om fönsterplatsen :)


Far och son spanar efter bilar (de kom dock inga)


Mar. 24, 2013

Idag väcktes vi av en liten kille med rinnande näsa. Dags för lite förkylning igen då kanske?

Efter frukost gav vi oss ut och gick hela familjen. Skönt att röra på sig igen efter en allt för slö dag igår. Jag hoppas hinna med en runda till innan dagens slut.

Juleljusslingorna ute i äppelträdet har vi plockat ner också. Trassel trassel trassel! Som vanligt ;)

Nu har jag nyss sövt Albin medan Peter har skruvat isär högtryckstvätten i småbitar. Smart som han var skulle han använda den för ett tag sedan men tänkte inte på att vattnet som stått kvar i den frusit. Den fungerade inte så länge som ni säkert förstår ;)
Men han kan inte hittade något fel på den nu så förhoppningsvis pajade den inte helt.

Hur vi spenderar resten av dagen vet jag inte ännu, men det brukar ju inte vara några svårigheter att få tiden att gå.


Klara, färdiga, TRAMPA!!!

Lite till fix hann jag med idag!
Nu när vi fick lite mer plats där nere skruvade jag ihop mitt skrivbord och tog fram MIN nya symaskin :) Nu är det bara att sy sy och sy.
Måste bara införskaffa lite tyger och trådar. Otålig!!! :)


Fixarlördag

God afton! Dagen börjar lida mot sitt slut och så även orken.
Peter nattar Albin och jag och jycken kom precis in från en utesväng.

Jag och Albin har hållt oss inne hela dagen. Tråkigt, men jag ville inte bylta på honom massa kläder, trycka ner honom i vagnen och låta honom sitta där och bli varm med tanke på hans utslag så han har fått härja runt inne idag halvnäck för att lufta kroppen. Det har inte gått någon nöd på honom och tack och lov kom farmor i eftermiddags och de lekte i flera timmar!

I förmiddags höll Peter och farfar på med att greja med avloppet. De spolade och grejade i ett par timmar och vi hoppas nu att de fann "proppen" som satt och korkade igen rören. Håll tummarna för att vi slipper fler översvämningar ett bra tag framöver!
Jag skrubbade och gnodde där nere i tvättstugan förut så nu känns det rent och fint igen och hoppas som sagt det så förblir nu.

Vi har även börjat röja nere i gillestugan (igen) och inne på "kontoret". Tanken är att vi ska kunna flytta de flesta flyttlådorna och all annan bråte in på kontoret för att kunna ha det hyfsat snyggt i gillestugan. Vi har faktiskt kommit en bra bit på vägen och det ser redan mycket bättre ut! Tack till farmor som passade vår lille virvelvinden så vi kunde greja där nere i lugn och ro.

Men nu är det som sagt kväller och denna butiken har stängt :)


Värmeutslag? (bild)

Någon som tycker sig känna igen sådana här utslag?

De är upphöjda/knottriga, inte direkt varma och verkar inte klia (tror jag inte).

De blommade upp och blev såhär röda igår när vi kom hem och eftersom han suttit med kläder och overall i både vagn och bil ett par timmar så gissar vi på att det är värmeutslag.
Eller har vi fel tro?


Deklarationen

Jag fick hem deklarationen idag och jag var livrädd till att öppna den. Jag har gått och gruvat mig för att den ska komma eftersom jag inte haft någon ordentlig och "riktig" inkomst på länge nu i och med att jag först pluggade och sedan gått arbetslös med enbart lite timjobb för att därefter bli föräldraledig.
När jag var arbetslös för flera år sedan åkte jag på restskatt ett par år i rad har jag för mig så jag var rädd att det skulle bli så igen. Men tro det eller ej när jag öppnar och ser att jag ska få tillbaka mer pengar än vad jag någonsin tidigare har fått!!! Jag var tvungen att be Peter läsa också så att det verkligen var ett plus framför siffrorna. Lycka!!! :) Mycket välkommet i en tunn mammaplånbok!


Fredag dagen lång

Oj vilken lång dag! Det känns att man varit vaken sedan femtiden imorse må jag säga.

Lunchen smakade bra och Albin hann knappt med att äta medan han tittade på allt folk. Timmen gick väldigt fort men kul att hinna ses och snacka lite skit iallafall.

Peter kom ner på stan och mötte upp oss för vi tänkte gå till skoaffären för att köpa ett par skor till Albin. Döm om vår förvåning när affären inte sålde barnskor! Enda skoaffärn nere på stan och de hade inga. Dåligt!
Vi gick istället till Teamsportia men inte heller de hade några skor i så liten storlek.
Vårt sista hopp blev då Babyproffsen, men inte heller de sålde skor. SUCK!!!
Bara att gå tillbaka till bilen och hoppas på bättre tur hos Skokanonen och faktiskt att det blev bingo där! :) Jag fastnade för ett par jätte tuffa pjucker med turkosa detaljer men de fanns som minst i storlek 20 och de blev i största laget... Som tur va råkade jag hitta en realåda och där i hitta ett par nästan likadana (tidigare modellen) som de jag fastnade för fast i storlek 19! :) och dessutom till nästan enbart en fjärdedels av priset. Hittade även ett till par coola dojjer där i lådan som nu står och väntar i garderoben här hemma på att bli i växta.
Vi fick alltså TVÅ par skor till billigare pris än vad vi hade fått ge för de första lite förstora skorna vi först tänkte ta. Rea är bra!

Peter och Albin åkte sedan hem och jag skulle fixa lite matinköp. Eftersom Coop ligger alldeles intill så gick jag dit. Vi handlar till 99% alltid på Ica och annars Willys, men Coop har jag aldrig riktigt gillat. Så när jag gick där i affären idag kände jag mig helt vilsen och som om jag inte hörde dit utan bara var en gäst. Haha! Så nä, Coop förblir inget för mig iallafall inte när det gäller matinköp men däremot har jag upptäckt att de säljer mycket barnkläder till bra priser och likaså stövlar, skor och ytterkläder vilket jag tänkt kika lite närmare på framöver.

Eftermiddagen här hemma ägnade Peter åt att försöka luska ut varför avloppet i tvättstugan jävlas. Häromdagen kom han hem med en kameragrej på en lång slang typ som han kört ner i avloppsröret och kollat läget. Han hittade något misstänkt som dom idag försökt spola bort med högtryckstvätten och ska fortsätta med även imorgon.
Det har alltså INTE luktat hallon i detta hus idag ;)

Jag hade tänkt träna men var så nedrans trött att jag inte orkade. Bad Peter om en bra anledning till att inte träna, men han gav mig ingen utan tyckte att jag gott och väl kunde rasta fläsket lite. Så ja, jag vågade inget annat än att lyda ;) Självklart var det riktigt riktigt skönt när jag väl svettats och slitit färdigt!

Resten av kvällen har spenderats i soffan framför tvn som det bara är skit på som vanligt! Igen fotboll här inte! Tack och lov! :)


Tuffingen med nya tuffa pjuckerna


En fredag i snöns tecken

Snöandet fortsätter. Tredje dagen idag. Den redan skridskobaneliknande vägen är förrädisk att gå på med all denna fina pudersnö! Jag halkade häromdagen och landade snyggt på knä. Första vurpan för iår så jag får väl vara nöjd ändå :)

Här inne är det fullrulle igen efter att den lille huliganen sovit en sväng efter att vi var ut och gick.
Han tar fler och fler steg för var dag och han är så säker på vad han gör. Han glömmer både tid och rum och koncentrerar sig enbart på stegen han tar. Förut gick han från dörren i sitt rum ända bort till hans lilla bord!

Om en timme ungefär ska vi bege oss in mot staden för att intaga en lunch med Therese och efteråt möta upp Peter efter jobbet.

Bäst att förbereda både oss och väskan för vår stundande avfärd!


Denna panda sällskapade med mig ute idag. Söt va?
Den passar fint mormor!


Morgonpigg vilde

Här är det redan morgon sedan en tid tillbaka. Det är ju lillchefen som bestämmer och han vaknade till av pappans väckarklocka där vid fem och när pappan lämnade sängen blev det ordentliga ledsna miner så både tårar och saliv rann. Sedan dess har vi givetvis inte somnat om.

Albin fixarjockar i sin säng, nyss satt han och pillade bort nopprorna på sina sovstrumpor. Bevis på hans finmotorik!
Dock börjar han ledsna på att vänta på sin mamma som inte gärna vill lämna sängen och det uppvärmda täcket. Hon måste vare sig hon vill eller inte gå upp och utfodra den morgonpigge lille vilden.


En helt vanlig torsdagseftermiddag hemma i vårt kök

Såhär ser det ut hos oss när jag försöker laga till lite middag... Heeelt normalt! :)

Ungen är mer vild än tam emellanåt och har en vilja av stål verkligen. Fastnar stolen han skjuter runt på blir han fly förbannad och bilen ska ligga på sidan så han kan snurra på däcken. När han råkade välta den så den hamnade rätt blev det liv i luckan vill jag lova.
Hundens vattenskål har han vänt uppochner på både idag och igår.

Jycken har nu fullt sjå med att hålla sig undan från stolar, bilar och flygande böcker. Stackars hund! :)


Dammsugarprinsen

Albin och jag hjälptes åt att dammsuga idag på eftermiddagen.
Han är som en igel på dammsugaren och fixar och meckar med både slangen och apparaten. Han hittade av och på knappen två gånger samt att jag råkade vispa till honom med slangen så han tippade omkull, men det brydde han sig inte om.
Detta är typ enda sättet att få honom till att vara någorlunda stilla och inte fara runt som en virvelvind överallt.

Attans! Nu har jag ingen undanflykt längre för att inte kunna dammsuga... :)


Dags att gå ut

:)


På banan igen

Nu känner jag igen honom igen! :)

När gröttallriken kom fram blev han som vanligt- otålig! Och det tror jag det. Magen borde kurrat rejält med tanke på att han inte fick någon välling igår kväll och inte ätit något sedan kvällsmaten igår.

Nu sitter han här och läser sin nya bok om djur från Liberoklubben. Den tycks vara väldigt fängslande! :)


Ångrade sig

Nu har han vaknat men verkar inte ha någon lust alls att gå upp. Han ligger kvar och blundar och slöar trots att jycken står och skäller på oss :)

Han andas, rör på sig och är inte varm så han har nog bara tagit en sovmorgon helt enkelt.


Jag börjar bli ganska orolig

Klockan är efter nio och Albin ligger fortfarande och snusar!!!
Vad har hänt???


Det blir inte alltid som man tänkt

Vi firar onsdagskvällen med vattenfyllt tvättstugegolv igen. Det har ju trots allt gått ett par veckor sedan sist ;)
Där fick jag för att jag var duktig och satte igång med bearbetningen av det enorma tvättberget.

Knoddas har stupat nu också UTAN sin nattavälling! Alla hans flaskor var i diskmaskinen som vi pausade när vi upptäckte poolen där nere så jag testade utan och det ser ju ut att ha gått vägen.

Nu ska jag flytta mig ut till soffan. Hade planerat att träna ikväll men kom av mig lite när vår normala kvällsrytm bröts och Peter var tvungen att ta hand om röran där nere och nu är jag alldeles för trött!
:(


Vilken lycklig kille som kan dra runt med en stor stol!!!

Mamman är inte lika lycklig. Laga mat i samma rum som denna vilde är inte lätt längre....


Dagens outfit

Har en rödtråd kan man säga ;)


På den andra bilden åkte grinden iväg och han blev ståendes där mitt på golvet helt själv och tog tre små försiktiga steg helt på egenhand tillbaka till grinden!

Han tränar och tränar hela dagarna i stort sett och han blir mer och mer säker och trygg. Allt gör han själv också! Vi behöver inte muta och truga för att han ska våga släppa utan kan bara sitta och titta på medan han övar upp sina färdigheter.
Världens duktigaste och finaste kille!


Onsdag

Ännu en blåsig och snöig dag ser det ut att bli. Förvånad? Nä, inte direkt.
Trots vädret fortsatte Albin att sova vidare ute i vagnen efter promenaden. Tyvärr måste jag snart väcka honom (typiskt) för vi ska åka en sväng till öppna.

Nu ska jag packa färdigt väskan med lunch och ombyte!

Hejsvejs


Just det!

Har ju glömt berätta att Peter var och skrev på pappret för nya jobbet igår.
Första April börjar han och det kommer bli så bra!
I och med detta har vi också bestämt att jag fortsätter med att "gå hemma" med Albin en tid till framöver.
Det känns skönt att vi har ett litet upplägg för framtiden iallafall :)


På äventyr hela dagen

Äntligen är soffläge intaget! Albin och jag åkte hemifrån kvart över elva i förmiddags och kom hem strax efter fem igen.
Först var det simhallen och Albin dök TRE gånger!!! En gång på mage åkandes i rutschkanan och två gånger med hjälp av den stora gula "korven". Han var inte jätte lycklig över dyken men inte heller anti och han tycks ha förstått att kallsupar inte är livsfarliga utan "bara" otrevliga :) Han höll god min hela lektionen trots några rejäla kallsupar.
Det är så kul att se framstegen!

Efter simhallen styrde vi mot syssling Philip för lite lek.
Albin tycker det är jätte spännande med massa nya leksaker samt iaktta när stora pojken leker.
Philip var lite vaksam och rynkade på näsan när Albin började tugga på alla hans bilar. Haha.
Philips mamma går med tjocka magen i vädret och är otålig till att vänta cirka en månad till. Det tror jag det :) Lite kul att de är beräkna till nästan samma tid som Albin var!

Efter massa lek åkte vi in och mötte upp Peter efter jobbet och handlade vi lite nödvändigheter. Sedan direkt hem för att sätta igång med middagen!


Usch! Det har snöat hela dagen och redan imorse hade vi fått cirka en decimeter mer snö. Det räcker nu!!! Till och med snöälskande jag tycker det. Då är det illa :)


Tisdagmorgon

Här yr snön ute idag och det känns inte det minsta lockande att klä på oss alla kläder och gå ut. Men vi måste.

När vi satt och åt frukost kom sopbilen lagom och vi kunde vinka till den :)
Förra veckan började ju Albin intressera sig för bilarna som åker borta på byvägen. Dessvärre är det sällan några bilar kommer åkandes här på vår väg så han får nöja sig med att titta på håll. Men idag kom ju som sagt sopbilen åkandes utanför köksfönstret på väg till grannen och det var spännande! Nu dröjer det två veckor till nästa gång :)

Nu är vi färdiga med alla frukostbestyr och ska borsta tänderna och sedan klä på oss för att motvilligt gå ut.

Förresten så bjöd Albin på sovmorgon till 07.40 idag!
Jag var helt inställd på att han skulle vakna vid sex för han somnade för natten redan halv sju igår. Men nej då, han var trött idag :)


Efter frukosten bjöd han sin mamma på lite högläsning :)


Vinkar och går (nästan)

Albin började vinka hejvilt i helgen och fortsätter med det. Han är så söt när man börjar vifta med handen och samtidigt lägger av världens smile.
Dessutom har jag flera gånger idag kommit på honom med att stå mitt på golvet utan något stöd i närheten! Han går tre till fyra steg galant innan han blir lite osäker och slänger sig ner på golvet och flinar.
Jag sätter min högra hand på att han går innan han hinner bli elva månader! :)

Men dagens höjdpunkt var nog ändå att leka med stooora hinken!


Födelsedagen

lider mot sitt slut nu och jag känner mig nöjd.
Peter kom hem med mat från Donken (beställning från mig), en fin fin bukett med blommor och ett paket innehållandes tyngder att spänna fast på vristerna, precis som jag önskat mig! :) Jävlars vad fit jag kommer bli ;)

Jag har hunnit med ett träningspass nu under kvällen också vilket känns skönt i kroppen.
Jag började med att ha tyngderna på mig men jag pallade inte och tog av dem efter halva bara. Det känns som man har rejält vätskefyllda och tunga ben med dem på :)

Nu blir det snart sängen!


Det gick bra

Tack och lov blev det inget mer av huvudvärken! Strax efter att jag skrivit det så försvann den faktiskt och tur var väl det för Albin är en riktig virvelvind idag. Han är inte stilla många sekunder och far som en pil mellan rummen här hemma och pillar på ALLT! Jag känner mig som en svans som ränner efter honom hit och dit. Minsta lilla korn han hittar på golvet stoppar han numer i munnen så det gäller att vara på alerten.

Nu väntar vi på att pappan kommer hem!


Varför åka när man kan gå?


Mar. 18, 2013

Albin redan sin andra lur för idag. Han är nog trött efter allt i helgen och det har inte jag något emot.
Jag har börjat fröså lite idag. Tomater och paprikor står för groning nu. Äntligen har man fått lite jord under naglarna igen :)

För övrigt så har jag en förbannad huvudvärk dagen till ära. Tablett är intagen sedan över en timme sedan och nu är värken värre än innan. Dessutom börjar jag känna mig lite illamående och befarar att det nalkas migrän... Jag har ju sluppit det i närmare två år nu så det är väl tydligen dags igen.

Tack och hej


Sammanfattning av lördag och söndag

Huset är nu tomt och den vanliga ordningen återställd.
Det har varit en fin helg med fullt hus och bus. Självklart kretsar allt runt Albin och han trivs som fisken i vattnet med all uppmärksamhet.

En kort sammanfattning av helgen:
Lördag
Solig och underbar dag!
Albin slog till med sovmorgon till sju och mormor och moster tog då över så vi fick ligga kvar och dra oss lite till.
Efter melodikrysset klädde vi alla på oss spenderade större delen av dagen ute. Lunch bestod av korvgrillning och lagom till dess att korvarna var färdiga kom mormor Siv och moster Helen äntligen fram.
När solen började tacka för sig packade vi ihop och gick in. Ett parti chinaschack, matlagning, godisätande och bildvisning av Londonfoton hann vi med innan vi alla stupade i säng vid elva tiden.

Söndag
Albin tog sovmorgon till tjugo över sju(!) och då kommer moster in och tar honom.
Jag hade beställt frukost och eventuella paket på sängen istället för imorgon, men jag orkade inte ligga kvar och vänta så jag gick upp och satte på kaffet själv istället och fick massa paket ändå! :)
Efter frukost och paket öppning satte jag igång med lite bakning och förberedelser inför min kalasbjudning vid ett och alla tyckte det smakade gott! Därefter packade våra gäster ihop, tackade för sig och rattade hemåt. Kvar var farmor med sin massagebänk och bjöd mig på en ordentlig knådning. SKÖNT!
När farmor åkte hem drog jag med mig Albin och jycken ut på en promenad ner till byn och tillbaka medan Peter kokade ihop lite middag. Det var skönt att röra på sig lite igen efter en slapphelg.
Nu ligger jag på sängen och väntar på att Albin ska somna in ordentligt och jag bytte min första blöja sedan i fredags. Det är skönt att ha besök ;)

Känns lite ödsligt och tomt nu när vi är ensamma här hemma igen efter att ha huserat åtta vuxna, ett barn och en hund i ett par dagar, plus farmor och farfar som var här på kalaset idag. Men imorgon är vi tillbaka till vardagen igen och allt vad det innebär.

Dags för en dusch och sedan soffan med lite ostbågar tror jag bestämt :) Vi hann ju inte äta några sådana i helgen.



Ja just det! Ni kanske är lite nyfikna på vad jag fick i present? :) Jag fick massa fina saker! Bland annat en chokladkaksbok, regnjacka, solbrillor, blommor, virkbok, mascara, skinnjacka, gummistövelsstrumpor och det bästa av allt- en egen SYMASKIN!!! De gick ihop och skramlade så jag fick det jag önskade mig mest av allt sedan länge! STORT TACK ÅTER IGEN TILL ER ALLA.


Varför gå när man kan åka?


En bitsk solstråle

De senaste dagarna har det sagt tjoff angående Albin tycker jag. Han hittar på nya saker och lär sig saker från dag till dag.

Att stå "lull" övar han på för glatta livet så ofta han får tillfälle och ibland hinner han ta två steg helt på egenhand innan han slänger sig ner på golvet.
Idag verkade han fatta tycke för sin läragåvagn (han har inte visat så jätte mycket intresse för den innan) och knatade på i full fart. Han till och med lyckades svänga lite när han körde fast.
Vi tror också att han börjat vinka eller iallafall är på gång till det. Han håller upp ena handen över huvudet och vevar med den. Så gulligt!
Något mindre roligt han börjat med är att bitas!!! Imorse bet han mig i handen, handleden och på underarmen medan jag försökte sätta på honom byxorna. När jag ryter till och säger NEJ flinar han bara åt mig. Skitunge!
Att byta blöja är pest och pina och han lever verkligen rövare när det är dags för byte. Han tar varje chans han får att smita iväg och man får jaga ikapp honom. Hans ben är som spagetti och han skriker som en galning.
Det mest användna "ordet" är just nu- NänänäNÄÄÄÄÄJ!!!!!! Ganska passande med tanke på hans humör ;) Idag tyckte jag till och med det lät som han sa TITTA.
Humör har han fått så det både räcker och blir över. Försök inte att få honom att gå dit du vill om inte han vill.
Håller man honom ålar eller kränger han sig loss till vilket pris som helst.
Men trots hans stundvis usla humör är han vår lille solstråle och bästaste lille kille ändå!


Påskhönor

Här är resultatet av vårt pysslande de senaste dagarna. Vad tycks? :)
Det var mycket mer tidskrävande än vad vi kunnat tro så vårt andra pyssel hann vi inte ens halvfärdigt med och det tredje hann vi inte med överhuvudtaget. Ibland är man duktig på att överskatta ens förmåga och vara en riktig tidsoptimist :)


Nyblivna vandrarhemsägare

Ja det känns som vi här hemma börjat bedriva något vandrarhemsliknande rörelse :)
I dagarna två har vi ju haft Jessica här på besök hos oss och i förmiddags lämnade hon oss för att fara hemåt och jobba.
Nu ikväll inväntar vi våra nästa gäster- familjen, som kommer hit över helgen och imorgon kommer även mormor Siv och moster Helen upp.
Så denna dag har ägnats åt lite bakning, städning och handling för påfyllning av skafferi och kyl. Eftermiddagen har gått i ett och jag är helt slut nu och min rygg likaså. Sedan klockan fem när vi kommit hem från affären och tryckt i oss våra pizzor har jag varvat städning, tvättning, renbäddande av sängar och massa plock här och där. Vid sju ansåg jag mig hyfsat färdig och drog av ett träningspass som grädde på moset. Men oj vad det tog emot! När det väl var över kändes det ju så gött i kroppen och det var värt pinan. En liten promenad med jycken och en dusch på det så känner jag mig nu lite som en människa igen och har parkerat mig i soffan.
Tre träningspass utöver promenaderna har jag lyckats åstadkomma denna vecka hittills och det känns bra.

Nu ska jag chilla vidare innan våra nya gäster kommer :)


Grattis farmor!

Idag gratulerar vi farmor på födelsedagen! Hurra hurra på din dag :)


Inte lätt att vara liten

Det är inte lätt att få på sig sina hörselskydd när man är liten, trots att man är envis!
Han gav tillslut upp och började pilla med något annat istället.


10 månadersläkarkontroll

Bvcbesök har stått på agendan denna dag. Det var doktorns tur att träffa Albin igen och allt gick fint! Det är en fin pojk vi har fick vi bekräftat. Fast det var vi fullt medvetna om redan innan ;)

Viktuppgången har stannat av lite och han ligger numer lite under kurvan. Sedan förra vägningen i Januari har han enbart gått upp dryga 500 gram och det är lite lite men ändå ingen fara på taket än så länge. Har han ökat på lite mer i vikt fram till 1 årskontrollen och inte halkat efter mer så är det ingen fara. Så det hoppas vi nu på såklart!
(jag återkommer med exakta vikt och längdsiffror senare)

Efter Bvc tog vi en sväng genom stan för att visa Jessica. En lunch hann vi också få i oss samt några vändor i ett par affärer.
Nu är vi hemma igen och det är sovtajm för grabben.


På Bvc fanns det en gunghäst. Fast Albin var inte särskilt imponerad av den :)


Vi är envisa! :)

Vi fick den äran att få besök här i eftermiddags! Jessica kom brummandes hit till oss lantisar. Jag slog på stort och bjussade på spagetti och köttfärssås ;)
Resten av kvällen har vi haft pysselverkstad här i vårt kök. Temat har varit påsk. Vi har klippt och svurit, klippt lite till och svurit för att sedan klippa ännu lite mer och svära mycket mer. Haha! Vi lyckades välja ett riktigt tålamodskrävande, pilligt och "klippigt"pyssel. Mitt högra pekfinger är halvt bortdomnat nu efter allt pillklippande.
Men fint blir det när det är färdigt! Fortsättning följer imorgon för nu har vi varit kloka nog att gå och lägga oss. Och jycken den lyckliga får ju till och med dela säng inatt med sin favvo gäst :)


Avvaktande och studerande liten kille

Nu är vi hemma igen från öppna och ett stopp i affären på hemvägen.
Vi hade det kul med lek och sång.
Albin finner sig fort på andra ställen än hemmet men håller sig lite på avstånd från de andra först en stund. Han sitter och pillar med sitt ett tag och studerar de andra på avstånd för att efter en stund ge sig in i leken med de andra barnen och klänga på de andra vuxna.
Det är så roligt att se!

Nu är vi som sagt hemma och jag tänkte det kunde vara på sin plats för lite vila efter all lek. Vi får se hur det går :)


Man blir hungrig av att leka med kompisarna så lite lunch smakade utsökt!


Ett steg tillbaka till vintern

Vårkänslorna som infunnit sig den sista tiden är ett minne blott idag. Det blåser isande vindar och det ligger ett tunnt lager pudersnö på den isiga och redan snorhala vägen. Bambi på hal is var bara förnamnet nu på vår promenad.
Tydligen har vi kommit lindrigt undan ändå! Har fått höra att det kommit ett par decimeter snö söderut från igår. Det kan ni gott ha! :) Vi har så det räcker och blir över sedan tidigare.

Planen idag är att åka till öppna. Det var jätte länge sedan sist nu så det är verkligen på tiden att vi masar oss dit!
Självklart somnade Albin under promenaden nu och sover vidare även här hemma. Typiskt, då vi bestämt träff klockan tio på öppna så vi måste alldeles snart åka.
Han väljer sina stunder med omsorg må jag säga :)


Vaken med pappa och tuppen

Idag vaknade Albin lagom till då Peter kom in och sa hejdå. Alltså innan 06.00. När pappan sa just hejdå och lämnade oss var det en liten som blev ledsen! Så förhoppningen om att han skulle somna om en liten stund till försvann.
Än så länge sysselsätter han sig utan protester i sin säng och jag kan ligga kvar under täcket lite till :)


Och där kom snön..... *morrr*


KlokeAlbin

Albin dök en gång idag från simfröken till mig och det gick jätte bra, ingen kallsup! Men han tyckte också att det räckte med just en gång :)
"Hoppa" från kanten är han även det svårflirtad till att göra numer. Han har kommit på den briljanta idéen att vända sig och liksom häva sig ner från kanten istället för att slänga sig ut framåt. Simfröken kallar Albin KlokeAlbin just därför. Med detta beteendet kan vi troligtvis vara ganska lugna med att ungen inte kommer rusa ut på exempelvis en brygga och slänga sig ut i vattnet. Det känns ju tryggt! :)

Nu har han faktiskt somnat här i sin säng så jag ska passa på att smita iväg och göra lite nödvändigheter för man vet ju aldrig hur länge lugnet varar.


Inget långvarigt tillstånd

En leverpastejsmörgås senare så är humöret på topp igen hos den lille herrn. Nä det blev ingen lång slummer där ute i vagnen idag heller. Men en kvart är bättre än ingen kvart alls!

Snart ska vi byta blöjan för att sedan klä på oss alla ytterkläder igen och styra mot simhallen.
Nu börjar inte vår simtid förän 12.00 och det är lite sent i mitt tycke. Halva dagen försvinner för bara en halvtimme i plurret. Men men spela roll då. Jag är ju mamma"ledig" och har all tid i världen att spendera sju dagar i veckan. Eller inte ;)


Såhär laddar ett proffs inför ett besök till simhallen :)


Jag är ingen konditor. Det är bevisat.

Här ligger vi nu alla fyra i familjen i en och samma säng.
Albin sov fint i sin säng nästan ända till klockan tio. Sen var det nog tyckte han. Just nu står han och bankar både händer och huvud i väggen. Knasungen! Peter har gått upp och gör välling för att försöka muta monstret med. Vi får se hur det går...

Inget nytt här hemma under kvällen mer än att jag ställde mig och bakade kaka efter middagen. Resultatet blev mindre bra, dom ser ut som fan!
Jag fyller ju år nästa vecka och har bjudit till kalas i helgen. Kom på den briljanta idéen att det kanske skulle vara trevligt att ha något att bjuda på då. Så jag gjorde slag i saken och gjorde dom smarriga specialmuffinsarna. Dock blev ju inte resultatet som önskat, men efter en provsmakning så vet vi iallafall att de är ätbara. Man får helt enkelt blunda när man äter dom :)

Ett träningspass har jag hunnit med också!
Med två promenader och ett träningspass i bagaget idag får jag väl känna mig nöjd. Kroppen känner sig nöjd känner jag iallafall.

Monstret har slukat sin välling och ligger numer nästan helt lugnt och stilla på min axel. Jag hoppas han kan skona oss från massa sparkar i natt igen!

God natt


Att sova eller inte sova

Nu kör vi igen och försöker få till lite vila. Vilken gång i ordningen det är idag vet jag inte?
Vi har hunnit med en andra promenad idag också och middagen står på bänken redo att slängas in i ugnen.


Ni ser, nu ligger han inte ens ner längre... Kanske lika bra att avsluta proceduren.


Vi börjar veckan dåligt och hoppas på att den blir bättre

Det är ingen rolig dag idag.
Något stör den lille herrn så han återigen har väldigt svårt att vila trots att ögonen går i kors och gäsparna är så stora så han nästan sväljer sig själv.
Sitter han i knät ska han ner och släpper jag ner honom ska han upp igen.

Sådana här dagar tycker jag är grymt jobbiga och det kryper under skinnet på mig. Vad jag än försöker muta/locka/bjuda på så fortsätter gnället och jag känner mig bara mer och mer uppgiven.

Nu ska jag vispa ihop lite smoothie för då vet jag att han är nöjd tills dess att flaskan är slut. Alltså typ 30 sekunder. Alltid något ;)


Vad ska man med hyllor till när NÄSTAN allt lika gärna kan ligga i en hög på golvet?


Måndag morgon

En ny vecka är nu igång och den gångna helgen gick lika fort som alla andra helger trots att vi enbart hållt oss här hemma och gjort "tråkiga" saker.

Igår la sig Albin redan vid 18 tiden och somnade oroväckande lätt. All frisk luft hade nog tagit musten ur honom :) Lagom till att vi gick och la oss efter 22 vaknar har självklart och det enda han vill är att få komma över till oss. Natten har varit ganska orolig med mycket vridande och snurrande samt några sparkar i både rygg och bröst titt som tätt. Tand nummer tre på G kanske?

Jag var orolig att han skulle göra morgon redan vid sex imorse med tanke på den tidiga nattningen igår, men jag slapp det! Straxt efter sju var den en liten kille som började klättra över mitt ansikte. God morgon :)

Solen fortsätter skina på oss men det är riktigt kallt! -15 när vi gick och la oss igår och - 12 när vi gick upp idag. Jag hoppas solen har värmt upp sig nu för snart ska vi gå ut.


Igår upptäckte jag att min Kaprifol har knoppat och dessutom börjat slå ut! I 15 minus grader!? Inte klokt :) Men vad underbart!


Mar. 10, 2013

Imorse kom farmor till oss innan klockan hunnit slå åtta, precis lagom till frukosten. Hon tog sedan hand om både barn och hund hela förmiddagen. Dom var ute och gick länge och Albin trilskades med att vägra somna trots att farmor gick och gick med vagnen. Haha. När han väl slöt sina ögon så var det bara för en kort stund eller också kände han doften av den stundande fikan vi tänkte ta.

Peter hann klyva upp all ved och jag tvättade, packade upp en flyttkartong som stått och väntat i sovrummet sedan i somras(!), vädra sängkläder och bädda rent bl.a. innan farmor lämnade oss. Det var skönt att få huset för sig själv en stund och styra lite som man vill. Tack!

Framåt eftermiddagen gav vi oss ut på en promenix och Albin hade lite lättare för att somna och sov en lite längre stund.
Väl hemma igen drog jag fram min fiende- dammsugaren för andra dagen i rad!!! Och därefter åkte även golvmoppen fram och fick göra sitt.
Hunden fick ett välbehövligt bad igår och en nybadad jycke med fallande vinterpäls lämnar "lite" spår efter sig om man uttrycker sig milt. Därav det flitiga dammsugandet.

Just nu är jag och Albin i hans rum och leker medan vi väntar på pappan som steker raggmunk och fläsk för glatta livet! MUMS! :)


Picknick och Albinpromenad

Halv sju imorse var det en liten skitunge som väckte resterande i familjen.
Ingen kommentar av det uppförandet behövs tilläggas.

Dagarna blir rätt långa när de börjas så tidigt så denna förmiddag har innehållit lek, promenad, vedklyvning samt travning, lek, lunch/fika, åka pulka, gå och lite till lek. Jag är nu redo för en middagsvila men den lille virvelvinden tycks inte vara det...

Vi packade ner lite fika och gick ut igen efter att Albin ätit lite lunch och tänkte picknicka lite ute i solen. Det smakade gott med varmchoklad och smörgås i sällskap med varma solstrålar på våra kinder! Att vi inte kom längre än enbart ute i trädgården gjorde inget ;)
Jag lyckades med bedriften att skära upp två av mina knogar på den hårda snön så att det blöder än. Duktig flicka!

Albin har gått sin första promenad ute nu också! Ända från trappan och bort till garaget där pappa stod och klöv ved knatade han iväg med lite stöd av mamma och sina svarta skinntossor på fötterna. Haha. Kanske är dags att investera ett par skor nu? :)

Nu är vi inne igen, jag Albin och jycken medan pappan fortsätter med veden ute.


Eftermiddagsnöjet

I nästan fem timmar var jag ute på vift :) Kistamässan med Rum och trädgård stod på agendan tillsammans med Jessica.
Dock kändes den lite fattig i år så något besvikna blev vi. Men kul att komma iväg på något och få lite miljöombyte. Högst behövligt!

Pojkarna hade klarat sig fint på egenhand här hemma och Albin hade hunnit somna innan jag kom hem. Hade hoppats på att få pussa lite på honom...

Nu är det soffläge för hela slanten!


Mamman drömmer och önskar

Härom dagen hittade jag av en slump Albins framtida säng! Iallafall i mina drömmar. Pappan tycker den är för dyr!

Jag kan inte få den ur mina tankar och har försökt pruta lite på priset men det tycks inte fungera.

Tänkte att någon/några vill vara med och betala en liten slant på den och så kan han få den i 1årspresent? :) För förr eller senare behöver han ju en ny säng så jag klassar det som en bra investering.
Det tycker jag är en jätte bra plan! ;)


Lämna hemmet

I eftermiddag ska mamman i detta hus SJÄLV åka iväg på äventyr. Jag ska njuta! Och självklart längta hem till mina pojkar så fort jag stängt dörren. Haha.


Träna!

Syrran hade med sig ett par hantlar till mig igår (hur jag ska tolka den gesten vet jag inte riktigt?;) och jag var ju tvungen att inviga dem idag.
Passet jag kör blev cirka 100 gånger jobbigare nu med dessa hantlar jämfört med innan då jag improvisera lite utan.
Två kilo är MYCKET!!! Haha. Men det är såååå skönt efteråt.
Imorgon lär jag ju ha träningsvärk så det sjunger om det igen= mindre skönt.

Med två ordentliga promenader och ett träningspass idag får jag nog känna mig nöjd! :)


Titta vad vi hittade!!!

Asfalt!!! :) sakta men säkert gör sig våren mer och mer påmind.


Ute häng

Både jag och Albin lät solen värma våra kinder och nästipp ute på trappan efter att han tupplurat färdigt.
En slurk mellis smakade utsökt där ute också!

Med en liten vilde går det ju inte bara att sitta och ta det lugnt. Han nöjde sig en stund med att utforska trappan lite till, men när han tyckte sig vara färdig med det skulle han till varje pris ner för trappen. Det tyckte inte jag så då gick vi in istället. Och här är vi nu, i Albins rum och härjar.
Jag längtar till dess då han kan härja runt ute lite mer på egenhand.
Som det är nu har han ju inget intresse av att kräla runt ute i snön och att sitta stilla är det ju inget tal om! Sitta i vagnen går bra, så länge den rullar vill säga. Men jag kan ju inte vara ute och gå hela dagarna. Eller jo det kan jag väl, men jag varken vill eller orkar det ;)

Nya fräscha vårmössan åkte på idag! Tack mormor eller vem det nu var som betalade ;)


Dag två.

Bra inledning på dagarna tycker jag


Ombytta roller

Jag ligger vaken och bredvid ligger ungen fortfarande och sussar!!! Tror han har försovit sig ;)


Igår eftermiddag kom som sagt moster och onkel. Jycken blev överlycklig när han vaknade och fick syn på dem! Albin såg ut att haja genast vem det var som kom och var inte särskilt blyg.
Jag kokade ihop ugnsbakade potatistoppar, entrecote, bea och sallad. Till efterrätt blev det min fuskiga latmansblåbärspaj och glass.
Mycket gott om jag får säga det själv! :)

Innan det var läggdags för Albin hann vi gå ut och åka lite pulka med moster. Det hade hunnit bli mörkt och det var snorhalt så det kändes livsfarligt. Haha. Men vi klarade oss!
Under tiden bytte Peter och onkel ett däck på deras bil.
Peter upptäckte nämligen att deras ena bakdäck var helt platt! Man kan ju undra var på deras närmare 30 mil långa biltur detta hände? Haha. Tur iallafall att det upptäcktes igår och inte idag för idag lämnade dom oss redan innan klockan fem imorse för att styra vidare mot Arlanda och ett flyg till London. Lyckostar! Så det var ett kort besök vi fick.

(jag började skriva detta inlägg vid halv åtta. Drygt fem sekunder efter jag skrev att Albin fortfarande sov vaknade han såklart och började härja och nästan åla ur sängen. Nu är klockan snart nio och vi sitter vid ett soligt köksbord)

Lekkompisarna från igår


Stå på egna ben

Albin har kommit på hur roligt och spännande det är att stå helt själv, utan stöd och det övas för fullt nu här hemma sedan ett par dagar tillbaka.
Tidigare har han tyckt det varit läskigt att släppa taget trots att hans balans har varit riktigt bra länge. Men nu så, nu släpper han sitt stöd och står så fint jätte länge! Och oj vad roligt han tycker att det är. Det blir ännu roligare om mamma eller pappa tittar på med stora ögon, drar in luft med öppen mun (typ som när man blir rädd eller nått) och tjuter till när han dunsar ner på rumpan :) Att dunsa ner på rumpan när han stått en stund är minst lika roligt som att stå om än inte lite roligare.
Sådär håller vi på, mååååånga gånger och idag tycks det vara extra roligt.



Faktiskt att han nu på förmiddagen började visa modet att ta några steg framåt också när han står där utan något stöd alls!
Malligheten bara lyser i ögonen på honom!


Han är så duktig vår lille grabb <3 Snart går han helt själv!


(jag har försökt hinna med att ta en bild när mallgrodan står själv men jag har inte lyckats. Än...)


Ingen kommentar. Bilden talar för sig :)


Hela dagen framför oss

Det ser ut att bli en fin dag idag!

Vi ska snart gå ut på vår runda. Men först lite lek :)

I eftermiddag får vi mitt-i-veckan-besök av moster och onkel. Högst ovanligt och jätte kul såklart!
Jag tänkte svänga ihop lite gomat till middagen dagen till ära. Förberedelserna har redan börjat :)


Uppstigning!!!

Inte nog med att ungen vaknar iallafall en timme förtidigt enligt mig nu på morgnarna, så har han vanan att dessutom ge mig en illaluktande present också... Vilket betyder att det här med att ligga och dra sig under täcket inte alls är lika mysigt och skönt som det skulle kunna vara OM någon hade luktat lite godare ;)
För faktiskt att han finner sig i att sitta/stå/hoppa/gå i sin säng medan jag sakta blir till människa.
Men som sagt, denna procedur blir ju inte långvarig...
Han har tänkt ut det där bra! :)


Fyndat lite mera!

Jag har fyndat lite igen!
Var förbi en tjej efter simhallen och köpte en tröja/jacka, två par byxor, en oanvänd body och en stickad tröja för 100 kr. Helt överkomligt tycker jag.
Dessutom kom min Tradera vinst i brevlådan idag! En super fin jacka (typ softshell) och ett par jeans, bägge från Polarn och pyret för ynka 250 kr inkl. porto.
Och vilken dag som helst kommer ett par PoP jeansshorts på posten som jag vann för 64 kr inkl. porto.

Tror nog att Albins vår och sommar garderob börjar bli komplett ;) Regnkläder och då framför allt byxor är väl det som saknas. Och självklart skor!!! Tänk, snart behöver han skor!!!

Jag är ingen "märkesnörd", men nu när han till våren troligtvis kommer börja slita mer på kläderna så känns det bra att fynda kläder med (förhoppningsvis) lite bättre kvalité.

Och fin kommer han bli också såklart! :)


Leka bör man annars dör man

Det hjälpte inte att tassa på tå. Lek pågår för fullt nu istället! :)


Tio minuter senare är bättre än tio minuter tidigare!

06.47 var det morgon i detta hus idag. Tio minuter senare än igår och det välkomnas såklart! Men det bästa av allt var ändå att han sov i sin säng ända till halv tre inatt. Det går åt rätt håll igen hoppas jag.

Även idag somnade han i vagnen nu på vår promenad och fortsätter att så göra även här inne nu och jag trippar på tå för att inte väsnas :)
Om senaste en timme måste vi vara inpackade i bilen för klockan tolv börjar steg tre på babysimmet idag igen. Inget uppehåll alls mellan kurserna denna gång. Härligt att få fortsätta bada! :) Och väldigt bra att han sover nu innan!


Svettigt avslut av dagen

Jag har överlevt dagen trots den tidiga starten men man är bra mör nu här i soffan.

Solen var på besök här hos oss efter lunch och vi passade på att gå ut och lapa lite av den och dess värme. Riktigt härligt! Åkte lite pulka och efter det satte jag ner Albin i snön för jag tänkte han kunde krypa lite ute. Men nä! Han kröp bara tillbaka till pulkan eller till mig och ville komma upp. Latmasken :) Inte så lätt kanske att krypa med alla kläder kanske?

När pappan nattade passade jag på att köra ett träningspass igen. Skönt när det är färdigt, som vanligt.

Nu snart sängen.


Morgonpiggheten tar ut sin rätt


Någon somnade visst mitt i läsningen :)


Seg start

Ge mig styrka! Jag är så trött att ögonen går i kors! Trodde att frukosten skulle pigga upp en lite men det blev istället tvärtom. Har suttit inne i Albins nu i säkert en timme och tack och lov leker han helt på egenhand utan protester. Tur att någon är pigg! Jag och jycken skulle inte vela något annat än att gå tillbaka till sängen och krypa ner under täcket igen! Ja, jycken är även han mega trött!!! :)

Tänkte faktiskt försöka rycka upp mig och masa oss ut på en runda, men det tar emot. Jag känner mig så frusen redan här inne ju.


Tröjan klär ju den unge herrn morgnar som dessa....


06.42

var det dags för morgon här tydligen.
Bäst att masa sig upp nu innan han ruttnar helt på sin slöa morsa.

Undrar om det skulle funka med persienner? Det är ju ljust så tidigt nu...


Söndag när den är som bäst

En riktig söndag har det varit idag. Jag har inte ansträngt mig alls i onödan.

Som tidigare nämnt startades ju dagen innan klockan hunnit slå sex och det var väl inget vi jublade över precis, men när ungen studsar som en studsboll i sängen och på oss finns det tyvärr ingen annan utväg än att gå upp. Eftersom vi bägge var vakna efter allt påpucklande kunde vi ju lika gärna göra sällskap. Albin var pigg som en lärka vid köksbordet medan vi mest muttrade och gäspade.
Det positiva med att skitungen vaknade så tidigt var att han nog sovit minst tre timmar uppdelat på två gånger under dagen och vi har inte behövt kämpa med att få honom till att somna. Vilken underbar känsla! :)

Till mellis/lunch kokade vi ihop lite blåbär och åt tillsammans med mandelbeskvier. Riktig vasaloppsanda här idag.
När de första åkarna åkt i mål klädde vi på oss och gick ut hela familjen. Det blåste sviiinkallt tyvärr så det blev ingen längre vistelse ute i solen tråkigt nog.

När Albin tupplurade sin andra gång la vi oss också och slumrade lite faktiskt. När Albin började vakna rusade Peter in och lyckades få honom att somna om säkert en halvtimme till och så även jag. Det var skönt! Jag vet inte när jag vilade lite middag sist?!

En tur till farmor har vi hunnit med också och Albin höll henne sysselsatt så hon sover nog gott inatt :) Tack för dom goda kroppkakorna!

Halv tio gick jag och Peter för att lägga oss och innan jag ens hunnit borsta tänderna vaknade Albin och tyckte att han sovit färdigt i sin säng....
Så här ligger vi nu hela familjen i en och samma säng och jag med rumpan utanför kanten, som vanligt.

God natt!


Två killar som otåligt väntar på farmors mat :)


Albin 10 månader

Idag firar vi 10 månaders dag. Hurra hurra!

Albin blir mer och mer bestämd och vet vad han vill och inte vill såklart. Sker något mot hans vilja är han inte sen med att protestera hej vilt!
Han har börjat med att bli lika slapp i kroppen som gelé när han inte vill som vi vill och det är då helt omöjligt att hålla i honom. Han slinker ur greppet som en hal ål.

Än är han för feg att släppa taget när han står mer än korta små stunder. Men hans balans är riktigt bra nu så snart kommer han nog på att han kan stå helt själv utan stöd.

Kryper gör han fort som attan och smiter gärna från blöjbytena så fort tillfälle ges för byta blöja är RIKTIGT tråkigt!

Något mer som är tråkigt är att klä på sig kläder. Alla kläder som ska på innan man kan gå ut är inte roliga och det blir en liten brottningsmatch varje gång.

Äter gör han för glatta livet än! Gärna mycket och ofta. Nya favoriten är mammas smoothie med olika bär och frukter i. Smörgås med leverpastej är också gott och den har han blivit jätte duktig på att äta helt på egen hand. Det har nämligen varit lite läbbigt att bli kladdig om fingrarna tidigare.

De båda framtänderna i nedre käken har kommit fram en bra bit nu och dom är så söta! Men ack så vassa!!!
Vilken tand som kommer härnäst låter jag vara osagt för vi tycker oss inte kunna känna något misstänkt i den lilla munnen ännu.

Böcker är fortfarande mycket intressant och han kan sitta lääääänge med en och samma bok och bläddra fram och tillbaka.
Han har återigen börjat leka bra på egenhand och kan sysselsätta sig i evigheter i sitt rum när han är på det humöret.

Nätterna har blivit jobbiga igen och till 90% av natten sover han i vår säng, igen.

Gummibjörnarnas låtar är fortfarande etta på Albins topplista och han dansar mer än gärna till deras toner.
Att "dansa" är något som han gör ofta! Så fort han hör något ljud med lite takt i sig sätter han igång. Hans dans steg består av att gunga fram och tillbaka, sittandes eller ståendes har mindre betydelse.

Existerar det en trotsperiod i denna ålder så är han definitivt där! De senaste dagarnas humörsvängningar hos den lille herrn har satt hans föräldrars tålamod på prövning flera gånger. Han är så medveten om vad han gör och har börjat testa oss så mycket han bara kan. Ett strängt NEJ möter han oftast med ett stort flin och gör sedan om hysset två eller tre gånger till.

Vi har börjat lite med storlek 74 i kläder och i blöjorna använder vi fortfarande nummer 4.


Vår lille bebis är inte längre en liten bebis utan en liten pojke med en stor vilja och flera ton charm! :)


Vasaloppssöndag

Ja då är Vasaloppet igång igen och självklart har vi sett starten. Albin hann också "se" startskottet innan han gick och la sig igen. Peter har också lessnat redan och har istället gått ut för att fortsätta snöskottningen av taket som han påbörjade igår.

Solen skiner här idag men det blåser också tyvärr. Inatt har det blåst halvtstorm och det ser nästan ut som en krigshärd på baksidan med nedblåsta trädgrenar.

Natten här inne har även den varit ganska orolig. Albin vaknade redan innan klockan elva och tänkte inte ligga kvar i sin säng.
Vi är tillbaka där vi var för någon månad sedan, med en unge som sover oroligt, vaknar med skrik och är otröstlig. Känns inget vidare men vi tar det lite mer med ro denna gång eftersom vi vet att det säkerligen är en övergående period.
Bara att gilla läget :)

Men att han valde att göra morgon redan straxt efter klockan fem är inte acceptabelt!!!


Se det positivt

Fördelen med att gå upp långt innan tuppen är att huset är färdig dammsuget innan Vasalopps starten.


*snark*

Gå upp för att koka gröt klockan sex en söndags morgon känns inte helt ok....


Problem

Är det fler än jag som inte kommer in på blogg.se bloggar genom safari? Jag har inte lyckats med det sedan igår eftermiddag. Irriterande!!!


Snackis

Ligger på sängen och försöker få den lille skiten att somna. Han tycks inte ha tid till det dock... Han står och drar i speldosan just nu och innan det rev han loss lakanet från halva hans säng och hela tiden "snackar" han. Han har börjat prata mycket mer nu och idag är långa ramsor på D tydligen populära. Dadadididädädada låter det ungefär :) Och när han är förbannad och skriker används ofta ordet NÄÄÄÄÄJJJ!!! Bara en slump troligtvis men kul och passande.


Stadsgöra

Påväg hem igen efter en tur in till staden för lite handling. Saaben gick igenom besiktningen, matförråden hemma har fyllts upp och plånboken är nu tommare.
Snöar gör det också. Blä!


Slarvingar

Albin och pappan var det som lämnade rummet sist igår och jag tror dom glömde göra något....

Mamman fick ta hand om det idag istället.


1.a Mars 2013

Idag har vi fått vända blad i kalendern och påbörja Mars månad. Våren närmar sig med stormsteg och det både på gott och ont tycker jag. Det goda är ju självklart att det just blir vår, det blir ljusare och varmare. Man kan äntligen börja påta i trädgården igen och knoppar brister.
Det mindre bra med den alldeles för fort kommande våren är ju att Albin blir större och större i samma rasande takt. Hans ett årsdag är alldeles runt hörnet känns det som! Visst är det roligt att han växer och utvecklas, men min lille bebis försvinner ju mer och mer. Bebisen är snart stora pojken som inte vill pussas och kramas med mamma i all evighet....

Ångesten och stressen över att jag inte har något jobb att gå tillbaka till har också börjat göra sig påmind.
Framtiden känns så oviss, vi vet ingenting om hur sommaren och kommande höst kommer se ut.
Vi har börjat prata lite om sommaren och semestern här hemma nu i dagarna men det är svårt att planera något när man inget vet.
Att jag ska fortsätta och "gå" hemma med Albin för att jag inte har något jobb känns lite orättvist mot Peter då även han gärna vill vara pappaledig.
Bara tanken på att dra igång karusellen med Akassan igen ger mig rysningar långt in i märgen!
Jag har börjat söka jobb sedan en tid tillbaka men det har inte gett något resultat hittills. Eller jo! Jag blev inbjuden till en rekryteringsträff inför sommaren till en större kedja, men märkligt nog hade dom lagt träffen en måndag eftermiddag klockan fyra. Det skulle ju inneburit att Peter skulle behövt ta ledigt minst halva dagen för att ta hand om Albin så jag skulle kunna åkt in till Stockholm för det där. Så nä, det sket sig.

Det ska bli spännande att se hur det kommer se ut för oss framöver och vad som händer. Men det är också riktigt betungande och oroligt att inget veta och inte ha någon kontroll.

Åter till det goda med våren! Det kliar ordentligt i mina såfingrar men ännu har inga frön satts på groning här. Imorgon har jag tänkt att besöka Blomsterlandet för lite införskaffning av just fröer. De har 50% rabatt för medlemmar till och med 10/3 så det gäller att passa på! :)
Därefter ska Dahlia knölarna ner i jord också. Men än är det ingen brådska, hur lockande det en må vara att sparka igång vårsysslorna.
Om några veckor är första trädgårdsmässan också!

När är det dags för vårskriket?


Grattis på namnsdagen Albin!


Härliga fredag!

Rubriken är enbart ironisk! Fy vilken tråkig dag det varit här idag!!!
Monstret Albin är tillbaka med dunder och brak. Finns det något som heter tio månaders trots?
Hans humör har varit uselt, inget har varit bra nog till den lille herrn. Han har testat mig om och om igen och han är såååå medveten om det.
Har jag suttit med på golvet och lekt har inte det varit bra och har jag lämnat honom var inte heller det bra.
Satt han i mitt knä skulle han enbart ner igen och när han var nere var inte det bra ändå.
Om han inte lyckats bläddra i sina böcker som han ville kan jag lova er att jag inte gick miste om hans illvrål.
Hans näsa har runnit konstant och att försöka torka den var ju bara att glömma och byta blöja ska vi inte tala om.

När Peter kom hem vid två möttes han av en naken liten fis med snor långt ner på hakan och kinderna alldeles blöta av tårar, tätt bakom kom en uppgiven mamma med gråa hår, nya blöja och rena kläder i högsta hugg. Och då blev ungen pappas pojke resten av dagen! :)
Mitt humör och ork var helt i botten men efter ha flytt till affären och varit hemifrån max tjugo minuter så kändes det bättre igen. Tänk vad en liten "rast" kan hjälpa!

Efter alla middagsbestyr och när Albins matkok var färdigt och portionerat, hunden rastad och allt sådant så drog jag faktiskt tummen ur röven och körde ett träningsvideopass medan pappan badade Albin.
Det var skönt att svettas ordentligt nu igen efter ett alldeles för långt uppehåll och nu kan jag äta mina ostbågar med lite gott samvete ikväll ;)

Bara Albin somnar ordentligt nu så ska jag och Peter hoppa i ett bad!

God kväll på er


Prinsen på puffen!


Då var det dags för lite snö igen då

När vi var ute och gick förut och var nästan ända hemma igen så försvann helt plötsligt det lilla solljuset som var och istället var det som att vi gick in i en vägg av lätt rök eller dimma och några få sekunder senare föll snöflingor helt plötsligt och från ingenstans typ.

Låter inte så märkvärdigt kanske men det var en ganska märklig upplevelse faktiskt :)

Annars så var vägen snorhal och jag vet inte hur många gånger jag höll på att sätta mig på rumpan under vår runda. Jag måste försöka komma ihåg att leta fram mina broddar från förra året!
Nu har Albin precis somnat så jag ska skynda mig och försöka hinna få något vettigt gjort innan han vaknar igen.


Åka båt i boklådan

Mitt i allt stök och stoj hamnade Albin i sin boklåda. Men att ta sig ur den var lite svårare. Med lite assistans av mamma så gick det vägen till sist :)


Trångt!

Albin har sovit som en stock mellan oss hela natten ända till klockan sju.
Istället har jag sovit sämre. Vaknade vid två och kände mig helt färdigsoven. Kul! Men jag somnade om till slut trots halvt värmeslag och bristen på plats då två vuxna ett barn och en hund försöker samsas i samma säng.
Jag har också börjat drömma så mycket och konstigt sista tiden. Det är jobbigt och lite förvirrande faktiskt.
Hoppas det bara är en eftersläng av att det nyss varit fullmåne.

Nä, dags att starta dagen. Och vet ni!? Det är redan fredag! Jag sa ju i måndags att veckan bara skulle svischa förbi :)


RSS 2.0