Det är lätt att slå ihjäl en eftermiddag

Svisch sa det så gick hela eftermiddagen och kvällen!

Det har varit riktigt varmt idag och givetvis var en tur in till staden planerad. Svettigt värre! Men ärendena blev uträttade och det var det som var meningen. Bland annat tog jag nytt kort till körkortet. Jag gick till en fotoaffär för att slippa bråka med en sådan där jäkla automat och det gick smidigt. Tog väl typ fem minuter max att fota, framkalla, betala och vara ute från butiken igen. 200 spänn skulle han ha för det hela, bra timpenning det!!!
Vi mötte sedan upp Peter och gick för att kolla på vagnar. Vi är bra sugna på att införskaffa en ny till att ha i bilen, typ sulky av något slag. Jag är så jäkla less på Brio vagnen vi köpte begagnad och har liggandes i bilen. Den är stor, tung och otymplig nu. Troligtvis börjar kullagren i däckena tacka för sig också för den skramlar och hoppar nästan fram emellanåt.
Det är så mycket som ska tilltala en när det gäller val av vagn och dessutom är man två som ska enas också! :) Men faktiskt att vi båda fastande för både Emmaljungas och Brios sulky!
Det handlar ju om en hel del pengar så man vill att helst allt ska kännas rätt.
Våra krav är TVÅ snurrhjul fram, ett "helt" styrhandtag (ej kryckor), smidig att fälla ihop och ej vara för skrymmande.
Någon som har tips och erfarenhet? Hojta gärna till isåfall :)

Hur som helst så satt Albin som en kung i båda dessa vagnarna och han såg så stolt ut att få åka framåt! :) Men än så länge vill mamman gärna ha honom mot sig när de är ute och åker vagn för hon tycker det är mysigt att ha ögonkontakt! :)

Efter barnvagnsprövandet var vi alla hungriga så det blev en tur till Donken innan vi sedan stannade på Ica för lite handling innan vi äntligen kunde bege oss hemåt igen.


Jag har nu för en stund sedan bytt av Peter från nattandet som inte är en dans på rosor idag. Nu har han vänt upp och ner på allt i sin säng bland annat och tycks inte ha några planer på att sova.


Just nu

tittar vi på när farfar klipper gräset och det är MYCKET spännande!


Tid för slapp

Vi får se hur länge jag har ro till att sitta stilla här nu :)


Heja Albin!

Imorse delades i guldmedalj ut igen, till Albin såklart!
Vi var igår kväll beredda på ännu en orolig natt med bök och stök. Näsan rann konstant på honom igår och nätterna brukar ju inte bli så jätte harmoniska då precis... Men dra mig baklänges! Han sov heeeeela natten från halv åtta till halv åtta utan minsta hörbara pip eller gnäll i hans egna säng! Han tillät till och med att vi låg kvar och drog oss till lite efter åtta innan vi gick upp och startade dagen!
Efter sådana här nätter älskar din mamma och pappa dig lite extra, Albin! :)

Jag har sovit nonstop från det att jag släckte lampan vid elva tiden igår till att Peter kom in och viskade hejdå vid halv sjutiden. Riktigt riktigt underbart!

Nu har vi just kommit in från promenaden. När vi gick var det molnigt och tjocktröjaväder, men nu när vi kom hem, tjugo minuter senare hade det slagit om helt och vi höll på att smälla av under alla våra kläder!
Albin har nu somnat för en liten lur och jag ska nu smyga ut en stund.




En nyuppfunnen dumhet från den lille herrn är att stå och gnaga på spjälsängen så färgen flagnar bort. Jag hoppas inte färgen är jättegiftig för han är dum nog att svälja bitarna!
Försöker man stoppa honom och sätta sin egen hand i mellan är man snart fingerlös! Fan vad hårt han kan bitas!!!


En annorlunda avkoppling

Efter en lång och stundvis väldigt tålamodsprövande dag är det faktiskt väldigt avkopplande att stå nere i tvättstugan och vika ett helt berg av kläder medan en ganska högljudd nattningen pågår en trappa upp.

Jag stannar nog en stund till här nere! :)


Syren

För bara någon dag sedan slog syrenen ut och nu doftar det ljuvligt ute! :)


Morrnmorrn

Ingen i familjen har sovit speciellt bra inatt och det är familjens minsta medlems förtjänst. Efter mycket om och men och snurrande, vevande och nypande somnade han äntligen igår kväll, dock mellan oss men ändå.
Natten har sedan varit orolig och han har varit som en propeller igen.
Någon gång fram på morgontimmarna fick pappan nog och la sig inne i Albins rum istället.
Några minuter över sju var det morgon och vare sig pappan, mamman eller barnet ansåg sig nog vara färdig sovna. Men men...
Vi vinkade av pappan under protester, klädde av pyjamas och bytte blöja under protester och åt frukost under något färre protester.
Nu pågår lek och gnäll om vart annat, tror nog en liten tupplur skulle sitta fint strax.

Jycken tyckte nog det var trist att husse åkte iväg imorse igen. Han har legat ute på gräset nu med full koll på vägen och eventuella bilar och väntat. Stackarn! Han var nog den som saknade husse mest nu när han var borta. Redan i måndags kväll stod han nedanför trappan och tittade ut mot vägen och vägrade gå in. Sötnöten <3



Lite morgonläsning efter frukosten


Fulltaliga igen

Nu är familjen komplett. Vi har fått presenter och fått lite berättat för oss. Vi tog oss alla en kvällsmacka (Albin fick lite gröt) och nu är det sängen som gäller. Fast Albin tycks inte ha några större planer på att sova än... UNGE!!! Nog är han trött för humöret hans är väldigt labilt men han kan inte koppla av. Just nu står han i sängen och jockar med babyvakten. Hans näsa har börjat rinna också. Blir nog en rolig natt detta.
Jag är iallafall supermegajätteenormt trött!

Hur som helst så är det skönt att vi har pappan hemma hos oss igen och han tycker nog det är minst lika skönt att vara hemma hos oss igen! <3


Undantagstillstånd råder i detta hus ikväll

Den här pojken ansåg sig ha sovit färdigt redan innan halv nio. Jag har sedan dess helt förgäves försökt få honom att somna om och ni ser ju resultatet här nedan.... Jag gav upp.

Han längtar nog efter pappa och vet att han är på ingång nu snart, så vi gör väl ett undantag för denna gång :)
Jag tror också att det är både tänder och förkylning (tack syrran;) som trilskas med honom dessutom.


Yoghurtglass med mango

Här kommer receptet jag hittade och testade för någon vecka sedan

550 g frusen mango
4 passionsfrukter
1 msk farinsocker
1 1/2 dl grekisk yoghurt
Grovt hackade pistagenötter


Kör mangon, farinsockret och yoghurten i matberedaren.
Sila igenom fruktsaften från passionsfrukterna genom en sil och tillsätt saften i matberedaren.
Mixa tills du har en slät och mjuk glass.
Servera genast och toppa med pistagenötterna.



Jag höftade till en halv sats och använde mig av stavmixern istället för matberedaren. Gick bra det med och gott blev det! :) Två rejäla glassportioner blev det.


Som sin mor

Det konstaterades väl redan förra sommaren att vår grabb tydligen är godis för myggorna (som sin mamma!) för redan då, bara ett par månader gammal fick han sina första myggbett, på huvudet.

I helgen fick han årets första myggbett, på huvudet och det blev tydligen startskottet för den lille stackarn :( Nu ikväll kunde jag räkna mig till minst SEX myggbett spridda på hans lilla kropp och då bara från igår! Tack och lov tycks dom inte svullna upp något nämnvärt och han har ju inte förstånd nog till att klia på dom heller och det är bra!

Men stackars lille pojke! Han kommer ju vara rödprickig hela sommaren :(


Dags att göra kväll

Nu har vi kört ner moster till bussen och vinkat hejdå för denna gång. Tre dagar går så fort!!!

Nu väntar vi på att pappan ska komma hem igen, men det dröjer flera timmar till innan vi har honom här hemma igen.

Nu ett bad för den lille skitgrisen och sedan i säng. Det kostar på att ligga på topp och att sysselsätta mostern! :)



Blir bortskämd av moster med gosaker. Som vanligt!


Varit och visat hela härligheten

Efter kväll med orolig sömn hos Albin då han vaknade innan nio och var tokledsen samt jättesvårt att somna om var mamman inställd på en jobbig natt med lite sömn. Döm om hennes förvåning när hon inser att barnet sovit hela natten utan minsta pip och dessutom i sin egen säng! Halleluja! Tack mitt älskade barn <3
Det känns i hela kroppen att den är tankad med ork och energi nu.



Idag har mamman äntligen varit iväg och tagit det där jäkla cellprovet som hon har fuskat med de sista åren hon blivit kallad. Skönt att ha fått det överstökat nu.


Gråtrist väder idag med regndropp då och då så det blir nog mest bara slöande resten av dagen.
Men nu en fika!


Eftermiddagen i bilder

Bjussar er på lite bilder, med varierande resultat :)


Måndagens veckovägning

Det var ju vägningstajm igår igen och dessvärre är den oförändrad sedan förra veckan.


Magnolia

Finns det någon mäktigare blomma än just Magnolian?
Även dess knoppar är ju helt magnifika! :)


Vi håller oss sysselsatta

Det är redan kväll igen! Var tar dagarna vägen?

Vi startade dagen med en promenad runt sjön efter frukosten imorse. Det blev riktigt svettigt trots skuggan i skogen. Albin höll sig vaken hela tiden, jag hade ju hoppats på motsatsen...
När vi kom tillbaka var det dags att sätta sig i bilen och styra mot simhallen.
Det gick bra att simma och Albin tyckte det var skoj att moster var med och badade! Han gick inte med på att göra allt simfröken ville dock :)

Efter badandes styrde vi vidare mot Thuns för lite lunch och shopping. Det stället kryllar ju av pensionärer dagtid och mitt i veckan. Haha! Albin lät hela serveringen få höra att han var VÄLDIGT! hungrig :)
Vi hittade lite smått och gott att shoppa också. Bland annat skor, tröja och shorts till Albin samt örhängen. Just det! Albin fick en egen liten portmonnä till att ha sina kommande glasspengar i ;) Han blev iallafall överlycklig när han fick se den i affären.

Vi var hemma vid tretiden igen och då gick vi en promenad igen och stannade till och "lånade" en studsmatta en stund. Det är verkligen jobbigt att hoppa men kul! :)
När vi kom hem igen var det hög tid för middag- tacorester från igår! Och nu pågår nattning som är lite trögt... Riktigt trött är han men det är svårt att varva ner helt plus att det är väldigt varmt här i sovrummet och att det blåser rejält ute så att det tjuter i huset. Men snart så blir nog John blund segrare.



Första bilden: snyggaste grabben i simhallen
Andra bilden: enda stunden ungen kan sitta stilla en liiiiten stund är när moster plockar fram IPaden och sätter igång Gummibjörnarna!


Gräsänka

Nu är jag nedbäddad i sängen och det känns tomt och ensamt! Tack och lov så har jag ju Albin snusandes här bredvid :)

Jycken är nu sig själv igen efter att ha varit väldigt slö och lite orolig. Fullt förståeligt! Han var skitförbannad på något nu när vi var ute på kvällspinken och for iväg som ett skott så långt linan räckte och skällde som en tok :)
Ätit och druckit har han gjort med god aptit här på kvällskvisten så så jätte ont kan han ju inte ha i munnen då längre.
Nu har han gått och lagt sig inne hos moster såklart!

Albin somnade för natten redan innan klockan hunnit bli sju. Det är bra att moster är här och tröttar ut honom och han henne :)

Nu när inte Peter är hemma passar jag på att äta tacos till middag, eftersom han inte är något större fan av det. Oj så gott det var! Och det bästa av allt, det finns rester kvar till imorgon dessutom! :)

Nu ska jag läsa lite, min väntande bokhög har vuxit sig ännu större nu och det är flera böcker jag längtar till att få sätta tänderna i! Hej då


En mörbultad jycke

Nu är vi hemma igen med en groggy, mör och väldigt trött jycke. Fyra tänder fattigare blev han på kuppen!
Annars gick allt bra, han är en fin hund! :)
Tandstenen var inte alls så mycket som vi trodde och tänderna som dom tog var redan lösa och skulle trilla när som helst ändå.
Klorna blev klippta och analsäckarna kollade ordentligt och de såg finna ut. Fin i hals och öron är han också. Och vi har kommit fram till att han har ont i magen. Det är därför som han piper ibland när man tar på honom. Veterinären klämde honom på magen nu när han var sövd och han ryckte till och drog upp ena bakbenet till och med då. Men eftersom han är så pigg i övrigt och att hans dåliga mage inte är konstant så tyckte hon inte vi behövde kolla det mer noga nu.
Ögondroppar ska vi också fortsätta med för han har typ NOLL i tår produktion!!! Men hans ögon är verkligen jättefina så då vet vi att dropparna gör verkan och är viktiga!

Jycken sover nu och får varken äta eller dricka på flera timmar än. Lugn och ro för honom resten av dagen.

Medan jycken var hos doktorn fördrev vi tiden med att kolla lite affärer. Billigt blev det för vi hittade inget speciellt mer än en ny slickepott och lite mat på Ica.

Nu har Albin somnat efter att ha hållt igång med moster hela dagen :)



En nysövd jycke som snarkade rejält!


Morsdag, utflykt, regn, presenter och besök

Nu är det kväll igen. Mina pojkar sover redan här bredvid och snarkar nästan i takt. Den fyrbenta pojken har såklart slagit läger inne i andra rummet och delar säng med moster! Henne var jag och hämtade vid bussen för några timmar sedan, hon ska hålla oss sällskap nu i några dagar medan pappan i huset är nere i Tyskland med jobbet.

Denna dag började med en strålande förmiddag som sedan tyvärr övergick till mer mulet och lite senare kom regnet. Ganska mycket regn dessutom.
Jag hann plantera ut några av mina tomatplantor ut i mitt nu mer nästan helt glasade och tätade växthus. Lycka! Hann också börja förbereda sista delen av grönsakslandet samt sätta upp lite armeringsnät som ska agera stöd framöver.
Farmor kom hit en liten kortissväng i förmiddags också och lekte lite med Albin.
Vid lunchtid åkte vi iväg för att spana in Edblads nybyggda lagerbutik och restaurang. Jag blev bjuden på gosmörgås och latte samt att jag också hittade örhängen och ring i samma serie som mitt favvo halsband! Tack snälla Albin ;) och dessutom så fick alla mammor som åt där en present! Inte illa!
På hemvägen åkte vi till Grisslehamn för att äta en glass och titta på fiskebåtarna. Tyvärr kom blåsten och regnet ungefär samtidigt som oss så vi åt upp glassen ganska så fort och åkte istället hemåt.
Resten av dagen har det typ ösregnat så vi har hållt oss inne. Jag försökte som sagt sy lite och det gick ju sådär. Peter och Albin busade mest men lagade också middagen.
Vid sjutiden stupade nästan Albin i säng efter att ha härjat runt som en galning för att inte låta tröttheten ta överhand!
Vi tog ett bad när han somnat, vilket var evigheter sedan sist så det var skönt.

Just det! Jag fick ju ett litet solur att ha ute i trädgården i present idag också! Precis vad jag velat ha länge :)

Nu sova! Natti



Sömmerska är jag då INTE!

Jag fick ju till min stora glädje en symaskin i födelsedagspresent! Dock har jag inte sytt så mycket på den ännu mer än lagt upp ett par gardiner och sytt två sömmar på ett par avklippta jeans. Jag har liksom inte känt att jag haft den tiden eller orken till att sätta mig och påbörja något mer avancerat då jag är nybörjare till att börja sy i stort sett. Fast en sak som jag länge velat göra och faktiskt även påbörjat är ett nytt spjälsängsskydd till Albin. Prylarna inhandlades och arbetet påbörjades för länge sedan men där på vägen någonstans kom jag av mig och sedan dess har det legat orört.
Men nu i eftermiddag återupptog jag arbetet och tänkte göra det färdigt (innan han vuxit ur sin spjälsäng;)! Men givetvis börjar det jävlas med mig och har det en gång börjat så fortsätter det ju bara.... Varför ska det alltid bråkas och trilskas när det handlar om att sy med symaskin?! Hur svårt kan det egentligen vara att sy några sömmar!?!?
Hur som helst så måste jag sy genom stoppningen och tyget för att få det som jag tänkt och det ville INTE min symaskin! De första stygnen gick fint och sen slutade den att hämta upp undertråden. Jag bytte nål, ställde om trådspänningen och ändrade pressarfotens inställning men jag fick det aldrig gå ändå hur många gånger jag än försökte.
Finns det någon snäll själ som kan komma med något tips och råd till en amatör som mig?
Ska jag byta pressarfot?
För nog sjutton måste det väl gå att sy även om det är lite tjockare?

Tack på förhand // uppgiven syamatör


Efter en liten "olycka" passar det bra med ett bad!


Albin hittar på nya saker

Albin är inne i en "hittapånyagrejer" tid nu igen. Det är kul både för oss och honom! :)

Bland annat så är det skitskoj att räcka ut tungan. Den ska ut så långt det bara går, ända långt ner på hakan!

Att "spela" på läpparna och låta som en indian är också ett nytt påfund.

Han kan i evigheter sitta och plocka av och på locket på sin nappflaska eller på en burk. Det är extra roligt om någon uppmärksammar bedriften, ger beröm och helst också applåderar!

Att gå baklänges och dra något efter sig är väldigt spännande! Han fick ett lok med snöre i födelsedagspresent och det passar utmärkt nu. Annars så fungerar en telefonladdsladd eller hundens koppel också.

Och snackar snackar och snackar gör han hela tiden! Det är få ord ännu men det går bra ändå tycker han :)
Tisse/kisse fungerar åt det mesta och likaså titta.
Tatt/tack har vi hört ett par gånger och då i samband med att han fått något. Men nu var det ett tag sedan.
Isch/disch är ofta återkommande uttryck även dem.
Annars är det mest bebisspråket med dada, dädä, gaga med mera.


Det är så spännande att varje dag se eller höra honom göra eller säga nya saker.
Fina fina pojke! <3


Lite bättre

Idag vakar hela familjen upp med lite bättre inställning till dagen. Natten har alltså var helt ok. Han har varit som ett plåster på mig hela natten i stort sett men han har iallafall somnat om utan protester alla de gånger han vaknat innan klockan var sju.

Idag är det ju morsdag dessutom och jag vet att mina pojkar har något fuffens för sig. Peter har grejat med något i smyg ute som farfar hjälpt till att gömma... :)



Kram till dig mamma idag och även farmor/svärmor! <3


Myror i brallan!

Vår son är verkligen en duracellkanin han!
Idag har han hållt igång från sju imorse till sju nu ikväll bortsett från en liten liten lur i förmiddags på mindre än en timme.
Han är överallt och ingenstans och helst där han inte får vara såklart!
Peter och farfar har fixat med det sista skärandet av nytt glas till växthuset idag och givetvis skulle Albin vara där och titta, för nära. Det spelade ingen roll vad jag försökte locka honom med, han drog sig tillbaka till dem likt en magnet omedelbums! Tillslut fann han sig i att sitta i sin "båt" (en gammal brödback med ett snöre på) och titta på när farfar och pappa grejade och när de gick mellan garageplan och växthuset skulle Albin dras i sin "båt" fram och tillbaka.
Detta fungerade en stund iallafall :)

Han och pappan lekte med båtkanalen också och det slutade med att Albin blev blöt från topp till tå ganska så omgående. Haha!
Trampa i ett myrbo hann han också med idag! Han hade myror krypandes på hela fötterna och i sandalerna, upp på benen och över magen. Hua!!! Fast Albin märkte nog aldrig något verkade det som då han var helt oberörd. Tack och lov var det ju "bara" små svart myror.
Ganska passande ändå med myror i brallan på honom ;)

Nu ska vi se film, för en gångs skull!



Albin i sin båt idag


Han är billig idag!


Katastrof dag?

Albin slog på stort och sov ända till tre inatt, i egen säng! Tjoho :) Dessvärre var han mer eller mindre redo för morgon då, enligt han själv. Han hade inga större planer på att ligga ner och for runt i sängen med både armar och ben. Mamman och pappan var inte lika entusiastiska utan ville inget hellre än att få fortsätta blunda och dessutom kvittrade fåglarna redan då ute vilket gjorde det hela än mer retsamt!
Efter mycket bök och stök kom vi alla till ro igen och slumrade från och till ända till klockan sju och då fanns det ingen återvändo till att gå upp, enligt Albin.

Ingen i denna familj har något vidare humör idag och våra stubiner är kortare än kortast!
Det bådar inte speciellt gott för det ska bli en superlördag precis...
Men "vreden" bidrog iallafall till att städningen har blivit slutförd här nu på morgonen och nere i tvättstugan snurrar maskinen. Alltid något!


Fredagsvin och ostbågar

Vilken underbar kväll det blev med en strålande sol. Dagen började ju med fint väder men framåt förmiddagen tog molnen överhand och fortsatte med det resten av dagen ända till nu ikväll.
Efter middagen som bestod av en "latmans"rätt (men ack så god och MÄTTANDE!)- färskpasta, räkor, tonfisk, grönsaker, avokado, mozzarella, ägg med mera, så gav jag och Albin oss ut på en rejäl cykeltur. Han gillar verkligen att cykla och ger då och då av små glädjetjut där bak. Vi stannade till hos sysslingarna Lukas och Isak på hem vägen och lekte lite. Till en början var Albin lite avvaktande men det släppte snabbt och han övergav skyddet bakom mammas trygga ben :)

Nu har han gått för att lägga sig och det ska bli spännande att se hur denna kväll och natt blir.
Vi testade en ny taktik idag och lät honom härja på ute ända till åtta tiden innan vi tvingade in honom för byte till pyjamas och så gav vi honom Alvedon redan nu i förebyggande syfte så nu hoppas vi han sover heeeela natten! :)

Jag har dukat upp med ett glas vin och lite ostbågar här i soffan nu men skulle lika gärna kunna gå och lägga mig jag också redan nu *gäsp*


Dagens utflykt

Nu är vi åter hemma igen! Har varit iväg och inhandlat lite blommor av olika slag (mycket bättre jämfört med där vi var igår!). På hem vägen åkte vi förbi där pappan är och jobbar idag och Albin kollade runt, mekade med gräsklipparna och blötte ner sig vid vattenslangen. Sedan stannade vi på lilla Ica och fixade lite käk tills ikväll.

Nu är vi som sagt hemma och Albin har just slurkat i sig en flaska välling till mellis och förhoppningsvis tänker han sova lite igen.
Jag vill att han ska somna så jag kan dricka lite kaffe och plantera mina nya blommor!!! :)


May. 24, 2013


Liljekonvalj

Välkommen du ljuvligt doftande blomma!


Det blev som befarat

Den gångna natten blev som befarat allt annat än fylld med skönhetssömn. Hur många gånger den lille vaknat går inte att räkna och där i mellan har han propellrat med armar och ben.
Någon gång under natten tackade pappan för sig, tog sitt täcke och la sig inne i Albins rum istället. Klokt!

Trots all störd sömn gjordes det morgon här vid halv sju, som vanligt (igår morse låg faktiskt både jag och Albin och slumrade tillsammans ända till halv nio!) och den lilles humör har väl sedan dess varit ganska så svajigt.
Nu är han stoppad i säng och snart sover han nog lite, hoppas jag.


Och nu då?

Vem sover på golvet alternativt i spjälsängen??? :)


Sover han nu?

Nu har det varit tyst inne i sovrummet i en hel kvart! Sover barnet igen tro?


Hur som så ska nog jag gå och lägga mig också. Inget att se på tv och ögonlocken känns tunga. Ska bara gå ut med jycken först så Peter slipper kvällsrundan för en gångs skull! <3


Natt i repris?

Vi har haft Jessica hos oss här idag! Vi har varit en sväng till en handelsträdgård (jag kom hem tomhänt! Tro det eller ej:), promenerat, fikat, lekt och ätit mat.

Nu ikväll när Peter nattade Albin tog jag mig i kragen och gav mig ut för att springa. Otroligt skönt när det var färdigt och jag slog nytt tidsrekord!

Albin somnade ganska lätt nu ikväll jämfört med igår då det tog evigheter. Dock sov han bara i drygt en timme för nu har vi en väääääldigt pigg kille här hemma. Han är uppe och springer här nu för vi gav helt enkelt upp försöken med att få honom att somna om. Vart kom all denna energi ifrån nu tro?!
Natten till idag var inte rolig den heller. Han vaknade redan vid 22 igår och tystnade inte förän hela familjen låg nedbäddade tillsammans i sängen. Han var som en illvrålande hal ål och ville vare sig ligga, stå, sitta eller bli buren. Vi misstänker det är tänderna som trycket på och ställer till det med sömnen. Vi försökte få i honom lite Alvedon igår kväll men det var helt omöjligt!
Det tog sin lilla tid innan han äntligen lugnat ner sig och vi alla kunde somna och resten av natten fortsatte i samma oroliga anda. Det känns som vi varit mer vakna än sovit inatt och Albin har snurrat runt som en propeller mellan oss.
Misstänker att denna natt kommer bli något liknande igen...




Lillskiten i skrivande stund


Uppdatering

Vi har besök idag! :)


En regndag

Vi sov en timme mellan nio och tio. Så jävla skönt och efter det känner jag mig lite mer som en människa.
Varför har jag börjat bli så trött nu? Jag har typ aldrig vilat middag sedan Albin kom.

Efter allt slöande gick vi ut i regnet för en liten promenad.
Nu är vi inne igen har ätit lite mellis. Funderar på att göra ett ryck med städningen igen....




Regnskydd är bara för mesar tycker Albin! Och jag invigde min nya snygga regnjacka jag fick när jag fyllde!


Nu är det sommar!

När man vaknar och hittar bett av olika slag lite här och var på kroppen.

Dessa har jag haft på höften nu sedan i helgen och de kliar som bara den!!!



Btw. så var faktiskt Peter och fästingvaccinerade sig igår med jobbet. Den fästingmagnet som han är så är det bra!
Han var bra nervös innan men klarade det utan att svimma! En riktig karlakarl ;) <3
Under kvällen igår gnällde han över att det gjorde ont i armen och imorse var det tydligen än värre. Undrar jag om han får något gjort på jobbet under dagen? :)



Onsdagsoptimist

Jag har redan på känn att detta kommer bli en segdragen dag.
Vi har varit uppe sedan halv sju och jag är fortfarande trött så ögonen nästan går i kors. Vid frukosten satt Albin och gäspade och gnodde sig i ögonen också så vi gick in och la oss i Albins rum. Dock är det bara jag och jycken som ligger kvar nu.... Albin blev pigg helt plötsligt och hittar på massa bus istället!


Vet ni?!?!

Han hann somna även denna gång! BINGO! :)


Bringa lite tur

Hittills har det betytt tur att jag bloggat lite när nattningen pågår, han brukar alltid hinna somna medan jag skriver och man kan ju hoppas det funkar nu med :)


Vi har haft farmor här en sväng nu. Vi åt middag, busade och jycken fick sig lite massage. Kanske att hon kände en liten muskelspänning så vi har nu fått instruktioner hur vi ska tänja på hans muskler och så hoppas vi på förbättring.

Det har varit en grå dag är idag och nu på eftermiddagen kom det lite regn undrar om det är det som är orsaken till mitt lite nedstämda humör idag? Jag känner mig bara trött och slö, ingen lust till något och gäspar massor.
Planen idag var att ta tag i städningen här hemma. Igår kväll sa Peter: vi har det ganska smutsigt och pekade på badrumsgolvet. Jag insisterade och vi bestämde att i helgen blir det banne mig städning. Men imorse fick jag ett ryck och började dammsuga efter frukosten, dock hann jag bara halvfärdigt innan vi var tvungna att åka och jag tänkte fortsätta när vi kom hem igen. Men nej, orken och lusten hade försvunnit någonstans på vägen så inget mer blev gjort.
Skulle ju vara skönt att ha ett färdigstädat hus till helgen så vi kan göra något roligare istället, men än är ju inte veckan slut så lusten kanske hinner komma tillbaka? Hoppas! :)



Nä, än sover inte ungen och nu vet jag inte vad jag ska skriva mera. Det blir bara massa blaha blaha så jag ger upp detta och fortsätter med att enbart hålla handen :)



(vad ska man ha spjälskydd till när knytbanden är bortslitna och det inte sitter där det ska?! Jo, man kan ha det som kudde! :)


Soffslapp

Nu har jag kört nästan 20 minuter Zumba och hjälp vad svååårt! Haha. Jag hoppas ingen såg mig för det måste sett förjävligt ut. Höll på att slå knut på mina egna ben flera gånger :) Inga som helst problem med att få upp flåset iallafall och det är ju meningen.
Sådan här träning är mer min grej!

Nu har jag hängt tvätt och parkerat mig i soffan. Har faktiskt även satt på tvn som i stort sett aldrig annars är igång innan sju på kvällarna och bara därför är det ju inte ett skit att titta på nu...


Tisdagsförmiddagen

Husets chef vaknade på helt fel sida imorse. Allt var pest och pina trots att han fick gå upp med pappan. Men när alla morgonbestyr var avklarade kom ett lite bättre humör fram.
Natten har varit lite bökig. Redan vid elva igår bestämde han sig för att sova i vår säng, helst på tvären dessutom. När han ligger med oss så ska han hålla/dra någon av oss i näsan och igår var det min tur. Mitt hår är ganska populärt att ligga och dra i också vilket inte gör det så lätt för mig att sova. Jag har vaknat ett par gånger inatt av att han ligger och drar i min näsa så han har tydligen haft lite svårt att sova. Jag är ganska säker på att det är fjärde tanden som trycker på.

Jag försökte förgäves få honom till att somna en liten stund innan vi åkte till simhallen i förmiddags men hur jag än skakade och guppade på vagnen när vi var ute och gick så lyckades jag inte.
Jag var ganska skeptisk till dagens simlektion och trodde inte att han skulle orka hålla humöret uppe hela tiden men jag hade fel! Det gick jätte bra idag! Han dök från kanten flera gånger och vi doppade huvudet tillsammans utan några sura miner. Jättekul :)
Efteråt åt vi lunch med tjejerna igen och det var gott. Tyvärr får man som mamma slänga i sig sin sallad, mat och kaffe för att samtidigt försöka behaga sitt barn med mat, dricka, uppmärksamhet och sysselsättning vilket leder till att maten lägger sig som en klump i magen och man blir stoppmätt!
Stämningen vid bordet är en aning kaotisk när tre jätte hungriga barn och dess hungriga mammor försöker mätta alla magar och samtidigt försöka föra en konversation med varandra. Men trevligt är det! :)

Nu är vi hemma igen och snart sover lillchefen. Mamman också tror jag...


Veckans vikt

Oförändrat sedan förra veckan. Står och stampar på samma ställe....

Denna vecka ska jag försöka återuppta motionerandet ordentligt igen. Min ork och motivation är påväg tillbaka tror jag :)


Kvällskaos och veterinärbesök

Nu är ordningen återställd här hemma och kvällen kan börja. Det blir alltid lite kaotiskt när man är borta på eftermiddagen, kommer hem och försöker få till middagen lite snabbt. Albin märker direkt när middagen serveras aningen senare än normalt och gör en stor och högljudd grej av det. När han sedan fått i sig sin middag är det frid här hemma igen. Det hjälper liksom inte hur man än gör med hans mat under dagen, middagen SKA bara vara färdig att ätas mellan fyra och fem. Så är det! :)

Besöket till veterinären gick bra men allt blev inte gjort som vi gick dit för.
De hittade antydan till blåsljud på hans lilla hjärta (de flesta cavaliererna får det förr eller senare) så de ville ej söva ner honom idag för att fixa tandstenen.
Vi ska tillbaka på måndag nästa vecka och få det avklarat då istället.
Veterinären klämde, kände, böjde och bände på hela bakpartiet och kunde inte hitta något som skulle orsaka smärta. Så det där att han piper och ryggar undan när man berör honom ibland på bakkroppen hittar vi ingen anledning till. Kanske är det bara sjåperi? Men jag tänkte att farmor kanske kan testa om lite massage kan hjälpa? :)


Tre bevis

Tre säkra bevis på att Albin faktiskt är en pojke:

1. Så fort tillfälle ges är hans lilla fingrar och drar i det som hänger mellan hans små knubbiga ben.
Han vet så väl vad som finns där och måste helt enkelt se/känna efter så sakerna inte tappats bort :)

2. Till 99% av gångerna flinar han när han lägger av en rap eller prutt. Han försöker även klämma ut så många pruttar han kan när han ändå håller på och koncentrerar sig djupt för att få dem att låta.

3. Han intresserar sig väldigt för allt som går på hjul och helst också har en motor.
Sina leksaksbilar vet han exakt hur han ska köra med och brummar med munnen så fort han får syn på något som liknar ett fordon av något slag.
(han har hela sitt liv haft tillgång till nallar och dockor också men inte ägnat dem något intresse alls i stort sett)


Jyckepycken

Här ligger jycken intet ont anande om vad som komma skall i eftermiddag...

Besök till veterinären står på schemat med diverse "behandlingar". Vi har valt att kalla det renovering/spabehandling :)



Har ni förresten sett att han är sommarfriserad nu?! Vi får ju liksom ta det i etapper, därför tar det lite tid innan han är helt färdig. Men fin blir han! Som valp på nytt :)


Godförmiddag gott folk!

Idag blir det en varm dag vill jag lova! Solen gassar på för fullt här hos oss så både jag och Albin är inkletade med solkräm.

Vi har gått vår förmiddagsrunda och nu härjar Albin runt ute.
Nu hör jag på humöret att det börjar bli dags för middagsvilan.


Home sweet home

Hemresan gick fint, vi körde nonstop och var hemma runt sex efter ett snabbstopp på Ica.
Albin somnade efter Norrköping någonstans och sov sedan i stort sett hela vägen. De sista milen roade han sig med att ge sin mamma väldigt hårda kindklappar. Men vad utsätter man sig inte som förälder för för att få slippa skrik i bilen? :) Albin tyckte det var skitkul och kiknade av skratt när jag sa AJ gång på gång!
Även jycken sov hela vägen, helt slut efter långa promenaden fram och tillbaka till Berg tidigare.

Direkt när vi kom hem rusade Albin bort för att se efter så alla hans leksaker var kvar ute! Och de var dem :) Lite lek hann han med innan vi under vilda protester bar in honom för lite mat och sedan sängen.
Nu har han legat snart en timme i sängen och än har han inte slocknat. Men bra trött är han och varm!
Fy sjutton vilket varmt hus vi kom hem till! Nu efter någon timmes vädring känns det lite bättre men luften står ju stilla ute så det är svårt att få till ens ett yttepytte litet korsdrag. Bara att vänja sig :)

I bilen blir Albin helt plaskblöt när han somnar. Svetten bokstavligt talat rinner från hans panna och nacke när han vaknar, trots att vi haft det riktigt behagligt svalt och vi tog av honom den långärmade tröjan innan vi åkte. Vad mer kan man göra liksom?


Nu tror jag faktiskt att han somnat!
Jag ska gå och ta mig en huvudvärkstablett och sedan sätta mig i soffan.

Tjingtjong



På resan ner i fredags lärde sig Albin att locket ska sitta uppe på flaskan. Hur många gånger han tog av och satte på det där locket går nog inte att räkna :)
Duktig är han iallafall!


Mysigt söndagsnöje

Det blev en dag nere vid Bergsslussar idag. På vägen fick vi se två båtar slussa och det var spännande tyckte Albin!
Sedan mötte moster och onkel upp oss och vi spelade minigolf. Efteråt blev det fika och glass såklart.
Albin höll sig vaken hela tiden från det att vi gick hemifrån efter frukosten och till dess att vi började gå hemåt igen vid halv tvåtiden. När vi väl var hemma igen sov han så gott men tyvärr var vi tvungna att väcka honom för att äta sen lunch, blöjbyte och sedan packa in oss i bilen och börja hemfärden.

Så här sitter vi nu i bilen och har kommit till Norrköping. Lång väg kvar alltså!


Kossa och äckelkryp

Efter en härlig dag ute på landet är vi nu tillbaka hemma hos mormor och morfar. Vi kollade in väderprognosen innan vi åkte hemifrån igår och packade efter den så vi hade inga passande kläder för detta kanonväder. Men det gick ändå, Albin löste det genom att springa runt endast iklädd t-shirt. Vissa har det bra! :)

Nattning pågår nu, ett par timmar senare än vanligt, likaså blev det igår. Sånt som händer! Idag gav han oss iallfall sovmorgon ända till halv nio! Tjoho :)

När vi kom hem gick han och hämtade en pekbok och gav till mig. Jag började bläddra och visade kossan då kläcker han ur sig ett ljud som liknade muuu. Jag frågade då vad kossan säger och han sa åter igen muuu! Likaså när pappan frågade. Han är så duktig och börjar bli så stor vår lille knoddas. Det är så fascinerande att se hur han lär sig saker mer och mer för varje dag. Helt ofattbart!


Förresten så hittade vi en äckelpäckel fästing på Albins arm nu när vi bytte till pyjamasen! Tack och lov hade den inte hunnit sätta sig fast. Men ändå!!! Blä!


Borde inte...

.... små pojkar sova såhär dags?!


Tydligen inte denna lille buse :)


Just nu

Avnjuter lite godricka trots uteblivet partaj.
Har gjort mig välförtjänt av det efter allt gräsklipperi :)


Är det inte typiskt?!

Nu när vi för flera veckor sedan lyckades boka in en kväll då alla vi tre kunde träffas för att ha lite kul ihop blir ju självklart någon sjuk!!!
Kvällens partaj är alltså inställt mot allas vilja :(
Alla mina bekymmer om kläder och hår jag haft nu i veckan var ju alltså helt i onödan ;)

Nu hoppas vi på att kunna få till en ny helg framöver för att ha kul tillsammans.


Denna varma, kvava och halvt soliga dag spenderas ute på landet istället med bland annat gräsklippning som sysselsättning....


Veckans tillverkning

Ett stycke födelsedagspresent färdig att leverera :)


Kottar är livet tydligen

Idag hann vi före farfar med att gå till brevlådan för att hämta posten. Ja vi gick faktiskt dit, Albin var jätte duktig och gick nästan hela tiden åt samma håll som jag. Problemet var ju bara alla kottar som låg längs vägen! Plocka kottar är tydligen väldigt roligt men när man bara har två små händer är det helt omöjligt att kunna plocka med sig alla kottar och när man dessutom tagit med sig en bok ut på promenaden blir läget ännu knivigare.
Bekymret med boken löstes smidigt genom att helt enkelt slänga den på backen och gå därifrån men önskan om att kunna plocka med sig alla kottar var desto svårare att få till. Ett försök med att bära en kotte i varje hand och den tredje i munnen testades men jag tror den var för taggig för att bära där så han fick helt enkelt nöja sig med att bara ha en kotte i vardera hand och dessa två höll han stenhårt fast vid.

På hemvägen från brevlådan stannade vi till hos gammelgrannarna och Albins två kottar hängde med hela tiden och han visade stolt upp dem oräkneligt många gånger.
När vi kollat in vad de gjorde, pratat lite, trampat runt i deras nykrattade trädgårdsland och smakat på deras nya regnmätare så började vi gå hemåt.
Albin gick hela grusvägen ända hem! Han gick åt rätt håll hela tiden och smakade bara på en sten längs vägen och någonstans där hade han fått nog av sina kottar och dumpade dem i diket.


Vår fina lille skogsmulle <3


Slår rekord

Mitt barn har sovit middag i snart TRE timmar nu....
Har det hänt förut?!?!?
Nä, inte vad jag vet :)


Gnissel och morgonpigg

Innan klockan hunnit bli sex imorse var Albin redo att möta en ny dag. Han kanske var orolig att pappan skulle försova sig igen? :)
Far och son hann äta frukost tillsammans idag och det var en glad Albin som satt vid köksbordet, likaså pappan tror jag nog.
Resten av morgonen har ägnats åt bus och lek. Vi har gått vår runda och nu står vila på schemat. Albin sover nästan redan. Det är jobbigt att vara morgonpigg!
Jag ska fixa det sista med packningen sedan och försöka klippa min lugg lite.


Albin gjorde igår kväll en ny upptäckt! Med tänder i både över och underkäken har han insett att man kan gnissla tänder... Fy fasiken vad det låter!!! Ett hemskt gnissel som skär i kroppen på både mig och pappan.
Hittills idag har han inte gjort det igen och jag hoppas han glömt bort det för all evighet framöver! :)


Lyxig kväll

Vilken härlig kväll vi har! Solen skiner och blåsten som tagit överhand här idag har nästan helt gett med sig nu.
Dessutom har vi farmor här som rastas ordentligt av både Albin och jycken :)

Jag sitter i hammocken och gottar mig innan solen går ner bakom träden. Skönt att "tanka" kroppen lite.


May. 16, 2013

Det blev ett styrkepass i förmiddags! Skönt att ha det gjort.
Både jag och Albin har ätit lunch. Kvällsmaten är redan förberedd. Det är ju torsdag idag...
Jag har påbörjat packning men det var lite svårt då jag försökte packa ner i väskan medan Albin gärna ville packa upp :) så vi gick ut istället. Solen skiner och det är varmt men det blåser ganska ordentligt och då blir det kallt istället= svårt att klä sig.
Just nu sitter Albin och farfar på trappan nere hos honom. Det är spännande där nere i och med katten. Faktiskt att kattskrället accepterat Albin och till och med stryker sig mot honom! Den katten som i normala fall är skygg för allt och alla.


Förresten så gick inte Toyotan igenom besiktningen. Men vi väntade oss inget annat heller. Fast den kuggade inte på det som vi trott och felen är egentligen bara bagateller.


Just nu

En riktig livsnjutare utan dess like


Prataprataprataprata och prata lite till

Albin pratar och pratar hela dagarna. Det är dock fortfarande lite svårt att förstå allt han säger men några ord går att urskilja!

"Titta"/"tiiiitta" är ett ovanligt populärt ord som tycks fungera till det mesta. Han pekar på saker och säger titta eller kommer för att visa upp saker och säger titta. Fast det går lika bra att säga titta både nu och då :)

"Kisse"/"Tisse" började ploppa ut ur den lille munnen helt plötsligt för någon vecka sedan och användes då flitigt till både hunden och katten samt till bilar och träd med mera :) Men nu de senaste dagarna har ordet legat på vila tror jag då jag inte hört det.

"Mamma" och "pappa" började han att säga för bra länge sedan och sedan dess har dessa ord inte behövts upprepas enligt herrn. Men igår fick jag äntligen höra det vackra ordet "mamma" igen! :) Inte direkt riktat till mig men ändå.


Brumma som en bil blir han numer aldrig mätt av att göra och har även lagt till ett nytt ljud som låter lite mer som en trumpet. Han är så söt när han traskar runt och fixar med sina saker och trumpetar lite! <3


Vad blir nästa ord att månntro? :)


Sovnödiga familjen

Dagen startades med en försovning för pappan i huset. Jag vaknade och tittade på klockan 07.22, då låg pappan fortfarande och sussade så gott. Han börjar jobba 07.00 :) Han studsar upp ur sängen när jag skakat liv i honom och hack i häl kommer i Albin. Den lille busen låg vaken och mös mellan oss då jag vaknade.
Hela familjen har sovit som stockar sedan tolv inatt då Albin vaknade och ville över till oss.

Vi har ingen bil hemma idag. Toyotan och farfar är på besiktning nu så Peter fick åka Saab till jobbet idag, vilket innebär att vi är bilstolslösa. Lite tråkigt då planen för idag var att träffa Albins kompis Molly och hennes mamma för lite lek och när inte heller de hade någon bil idag fick allt ställas in. Mollys mamma har ju börjat jobba igen så det är inte ofta vi har möjlighet att ses längre. Tråkigt, då de är typ de enda vi har/hade att umgås med.

Alltså blir även denna dag en hemma dag precis som igår. Jag hoppas den inte kommer kännas lika långdragen och tröttsam som dagen igår.
Vi har iallafall varit ute på vår promenix och Albin ligger nu i sängen redo för lite förmiddagsvila. Han har typ slutat med att somna i vagnen...

Jag har tänkt börja med packandet idag, imorgon drar vi söderut igen.
Har också tänkt försöka hinna köra ett styrkepass nu när/om min lille gris behagar somna :)


1 årskontrollen

Jag har ju glömt skriva om 1 årskontrollen på Bvc som vi var på i måndags(6/5) förra veckan!

Vikt 10,410 g (9550 g 10 mån)
Längd 77 cm (75,5 cm)
Huvudomfång 48,7

Albin är nu tillbaka på sin fina viktkurva efter att ha sakat efter lite vid 10 månaderskontrollen.
Två vaccinationssprutor bjöd Bvctanten på också. Första sprutan gjorde bara lite ont tyckte Albin då han bara pep till lite. Andra sprutan var värre (han visste väl vad som hände) och han la i ett ordentligt vrål. Att tanten försökte charma Albin med såpbubblor efteråt var inte lönt mödan tyckte Albin och spännde ögonen i tanten!
Förövrigt var allt prima med vår fina grabb, som vanligt! :)
Feberreaktion på sprutorna slapp vi också. Skönt!

På hemvägen stannade vi i leksaksaffären, som vanligt efter sprutor och Albin fick en såpbubbel"pistol" som inte fungerade speciellt bra när vi kom hem...


En cool kille påväg hem från Bvc


Den evighetslånga onsdagen

Vilken lång dag detta har varit! Redan vid lunch var jag redo för kväll och eftermiddagen kändes oändligt lång innan Peter kom hem.
Albin har varit på mycket bättre humör idag och kanske det beror på att tanden spruckit igenom? I förmiddags sov han en timme och jag hann gå igenom alla mina undanlagda kläder. Jag rensade bort mycket faktiskt, skönt att göra sig av med sådant som man inte använt på länge.
Efter lunchen gick vi ut och sparkade lite boll, åkte rutschkana, gungade och åt sten. Tillslut var jag så trött så jag knappt visste vad jag hette och faktiskt att jag lyckades få Albin till att lugna ner sig och faktiskt somna så jag fick vila lite. Vi låg tillsammans ute i hammocken under en filt och det var jättemysigt! Albin sov typ en halvtimme och jag lyckades få till en powernap tror jag. Det var så skönt att bara få ligga och vila. Jag förstår inte hur jag kan blivit så jäkla trött de sista dagarna?! Letade fram mina järntabletter igår iallafall och hoppas att det hjälper. Har även haft huvudvärk idag som jag tycker mig känna igen sedan jag haft järnbrist förut.

Framåt kvällningen fick vi snabbesök av Jessica och Peshraw som ville komma för att lämna födelsedagspresent till Albin och pepparost till mig som de köpt i Finland. Tack så jättemycket! Ni är snälla :)

Tyvärr har det blivit dåligt med träning dr två sista dagarna nu. Igår var jag ju yr och konstig och idag tog huvudvärken och tröttheten överhand, typiskt nu när man äntligen började känna lite mer gnista för att komma igång igen. Blev iallafall en lite kortare promenad med jycken när Peter nattade Albin och en kortis är ju bättre än ingen alls :)

Givetvis är ju min trötthet bortblåst nu när kvällen äntligen kom och det var frittfram att krypa ner i sängen. Som det brukar :)
Men nu ska jag ändå försöka mig på att somna och hoppas att jag vaknar pigg imorgon! Godnatt.



Hoppsan! Det går visst att stå på lådan. Lite läskigt var det att stå så högt upp men samtidigt väldigt spännande. Mamman var inte lika exalterad dock. Lådan får nog flyttas någon annanstans nu.


Tredje tanden!!!

Det är glädje i huset ikväll! Tredje tanden har äntligen börjat spricka igenom!
Välkommen nummer tre, vänstra framtanden i överkäken.


Neggopositiva jag

Vilken sval och härlig förmiddag vi har! Det känns så friskt ute och solen skiner, blir nog en toppen dag.
Jag och Albin powerwalkade ner till landsvägen nyss, jycken hade gått en runda med farfar innan så jag lämnade honom hemma och kunde då traska på i bra fart utan att behöva stanna för att pinka hundra gånger :) Svettigt blev det!
Albin höll sig vaken i vagnen såklart och ligger nu istället i sin säng och det är nog inte jätte länge kvar innan han somnat!

Denna dag kommer enbart tillbringas här hemma vad jag vet. Har tänkt försöka hitta resten av mina kläder som legat nerpackade sedan jag var gravid och som jag inte kunnat ha sedan dess. Partajandet på lördag känns mer ångestladdat än skojsigt faktiskt. Klädvalet är en bidragande faktor samt mitt hår som inte är klippt sedan innan JUL(!) och amningen bidrog ju inte direkt med något positivt till kalufsen. När man ska ut för att roa sig och ha kul vill man ju gärna känna sig pigg, fräsch och gärna snygg. Inget av dessa tre saker känner jag mig och lär inte heller hinna göra innan lördag. Hinna införskaffa några nya kläder som faktiskt kanske skulle kunna sitta hyfsat bra på min pluffsiga kropp samt jämna till ruffset på huvudet kan jag ju bara drömma om att hinna göra innan dess, inte ens lönt att åka in och göra ett försök här i Norrtälje. Hittar ändå aldrig något i affärerna där.


Var det jag som började detta inlägg med att tro att detta skulle bli en bra dag?!
Tur att jag har lite hopp om framtiden kvar då :)


Otämjbart barn

Sova är bara för losers tycker Albin idag.

Pappan försökte i en timme med att få barnet att sova en liten skvätt innan vi åkte till simhallen i förmiddags men han gick bet.

I bilen från simhallen och in till Norrtälje hann barnet somna i typ fem minuter innan vi var framme och bökade ur honom ur bilen.

När vi kom hem där efter tvåtiden försökte pappan igen och tillslut somnade barnet på pappans arm men vaknade givetvis när han försökte lägga över honom till hans säng. En halvtimmes sömn hann han samla till sömnkontot iallafall men humöret var i botten och inget dög.
Mamman stoppar ner barnet i vagnen, går på en promenad och skumpar vagnen så mycket hon bara orkar medan barnet ligger och gnor sig så pass i ögonen att det nästan skavs hål i ögonlocken. Somnar han av en väldigt skumpig tjugominuters promenad tror ni? Svar nej! Mamman ger upp, lämnar över barnet till pappan och börjar laga middag istället.

Nu är klockan strax efter sju och barnet är fortfarande vaket! Barnet huserar numer i sin spjälsäng men gör allt annat än sover. Dra i persiennen och slänga iväg napparna är tydligen bra mycket roligare än att sova.
Skit unge! :)


Det är bra att han tog tillfället i akt idag när pappan var ledig och visar vad han kan gå för ;) Dagen igår var nämligen typ lika- tröttgnällig hela dagen och minimalt med vila= lite uppgiven mamma.

Troligtvis är det de rackarns tänderna i överkäken som gör vår son till detta otämjbara skick.
Jag förstår inte hur töjbart tandköttet kan vara?! För varje dag blir bara "bulan" större och större där uppe vid vänstra framtanden och vi tycker att den snart borde spricka fram! Hur länge kan det ta egentligen? Den har ju legat och tryckt där i flera veckor nu och den är ju inte ensam.... Vi tippar på att tre tänder kommer titta fram där uppe ungefär samtidigt. Stackars barn! <3

Ps. Nu sover han nästan!!!!!


Lite koko

Jag känner mig koko i skallen. Har lite dov huvudvärk och känner mig lite yr samt "konstig" i skallen. Det var knappt jag kunde titta ut på träden i skogen när vi åkte i bilen hem nu för det blev liksom för mycket för hjärnan att registrera.
Jag misstänker att det kan vara lite blodbrist det beror på. Igår blödde jag nämligen likt niagarafallen och har så fortsatt idag om än lite mindre. (därav varför Peter fick äran att bada idag. Jag ville ej riskera läckage i bassängen;) Märkligt då jag aldrig blött såhär kraftigt någonsin tidigare. Hoppas det bara är tillfälligt!
Men hur som så är det nog inte konstigt med lite anemi efter detta!

Vi kom nyss hem från att ha varit en tur till Norrtälje efter simhallen och bland annat handlat lite samt käkat lunch.
Peter försöker nu få Albin till att sova lite då det inte blivit många minutrar av den varan idag för den lille herrn. Vi får se hur det går, det är iallafall tyst inne i sovrummet nu :)
Jag sitter vid köksbordet och har precis druckit lite kaffe, kollat igenom posten och funderar på vad jag ska ta mig för härnäst?


Även coola killar behöver handla ibland


Far och son bad

Idag har Albin simmat med pappa och mamma fick bara titta på. Peter och de alla andra mammorna ;)
Tror dom båda tyckte det var kul! Hoppa från kanten, åka rutschkana och sjunga bland annat.

Själv fick jag typ andnöd där inne i det kvava bassängrummet! :)

Nu duschar och klär dom sig. Spännande att se hur dom klarar allt det! Haha. Fuskigt bara att dom har hela herrarnas helt för sig själva.


Firade med egengjord glass

Vi firade min braiga vägning idag med att äta glass! Jag hittade ett smarrigt recept på yoghurtglass med mango och passion toppat med pistagenötter och det lät ju så gott att jag bara var tvungen att testa. Gott var det vill jag lova! Blir nog många sådana glassatser i sommar :) MUMS!


Back on track

Tror ni mig om jag säger att vågen visade minus?
Det gjorde den, äntligen! -0,7 kg sedan förra måndagen. Tjoho! Det sker tydligen mirakel ändå :)
2,3 kg är nu väck sedan jag körde igång viktminskningen på riktigt i början på April. Sakta men säkert så går det neråt.
4,7 kg har jag kvar till min målvikt (min vikt vid inskrivningen sep. 2011), känns som evigheter bort faktiskt. Något slutdatum har jag inte satt och vågar inte heller göra. Men till nyår hoppas jag verkligen att jag är i mål! :)


Bilmek och cykling

Albin och jag gav oss ut på en cykeltur efter middagen. Ett varv runt sjön blev det och sedan en liten extra sväng. Hade velat trampa på längre men regnet hängde över oss och några gigantiska droppar nådde våra huvuden men när vi var hemma igen sken solen åter igen. Typiskt! Får vara nöjd med fem kilometer iallafall.

Medan vi cyklade grejade Peter med bilen. Farfar var hygglig och åkte till Uppsala idag igen för att införskaffa det som behövdes och nu fungerar bilen igen. Skönt!

Just nu är det nattning på schemat och det är jag som har första passet idag. Ja nattningensproceduren har börjat dra ut på tiden de sista dagarna och kan ta över en timme och att han i stort sett slutat sova eftermiddagsluren tycks inte hjälpa.
Nä, sova har ju aldrig varit hans grej och tycks heller inte bli.


Ju fler kockar desto sämre soppa?


Dagens outfit

Världens finaste sommarpojke! <3


Måndags positivitet

Det är måndag. Ny dag, ny vecka och nya tag!
Ett styrkepass är redan avklarat och vi kom nyss tillbaka från promenad. Veckan inleds hårt ;)
Ska försöka hålla en ordentlig och strikt vecka nu för att liksom ladda upp och spara mig inför lördag. Det kanske går bättre och lättare när man har något att se fram emot.

Måndag innebär ju vägning ikväll också och jag har inga som helst förhoppningar inför det. Senaste tiden har ju som nämnts varit en katastrof och jag tror ej på mirakel. Men visar den plus kanske jag kan triggas igång lite extra.


Fetafulaäckliga jag

Motivationen är i botten och har så varit en tid.
Jag känner mig fetare, fulare och äckligare än någonsin tidigare tror jag. Inga byxor sitter bra eller skönt, antingen är de förstora eller försmå. Mina tröjor sitter antingen helt slimmat över pösmagen eller också är de förkorta och åker upp så pösmagen tittar ut. Inte fan vill jag visa mig i bikini framöver.
Dessutom är suget efter ostbågar, godis, läsk, kakor, bullar och allt annat onyttigt outhärdligt! PMS delux!!! (så nej, Janina :)

Ångesten inför nästa helg då jag för första gången på cirka TVÅ år ska ut och ha roligt i goda vänners lag gör sig mer och mer påtaglig.
Vad ska jag ha på mig?! Och jag vill klippa ruffset jag har på skallen!



Nä fy fasen! Ge mig en fettsugning och lite nya kläder så slipper ni mitt gnäll.


Skön söndagseftermiddag

Jag ligger på soffan. Albin röjer runt för fullt bland alla flyttlådor och hittar givetvis allt han inte får pilla på. Det är Peters tur att passa nu :) Farmor står ute i köket och lagar mat. Ska bli gott!

Jag har kommit in i en riktig tröttperiod, är trött morgon, middag och kväll. Kan inte heller längre skylla på Albin för han sover riktigt bra på nätterna nu. Jag sover också oftast bra men ändå känner jag mig konstant trött. Har ju till och med börjat knapra vitaminer sedan några veckor tillbaka och dricker mer vatten än vad jag någonsin gjort. Aja, det går väl över.

Idag har Peter och farfar äntligen börjat arbetet med att fixa till växthuset. De har skurit massa glas och börjat sätta på plats. Det är mycket kvar men en bit på vägen iallafall.
Jag har rensat ogräs och vattnat lite bland annat samt promenerat.
Jycken har skällt ut ekorren som hoppade runt uppe i stora äppelträdet och Albin har letat efter kissen och velat leka med mammans kantsax.


Liten besökare

Påväg och besöka farmor och hennes nya hem! :)


Fullrulle även på lördagar

Dom kom hem från Uppsala utan bildelen de åkte dit för. Tydligen var det stängt fast att det stod att det skulle vara öppet. Istället kom de hem med massa planteringsjord åt mig så nu har arbetet i trädgården sakterliga börjat på allvar! :)

Vi har hunnit vara på kalas idag också och blev bjudna på en väldigt god hallontårta och till min lycka var det ingen gräddtårta!
Albin hade turen att få ärva en kanal. Även jag tycker den är rolig! :) Lite blöt blev han men blötast blev han av att lyckas trampa rakt ner i jyckens vattenskål. Bingo! Haha.

Päronträdet han fick i dop/födelsedagspresent har kommit ner i marken idag också. Hoppas nu att den kommer klara sig här, då vi upptäckte att dess härdighet är på gränsen här i vår zon. Återstår att se framöver.
Albin lyckades göra ytterligare en tabbe när vi höll på med planteringen! På något vis lyckades han dratta på ändan för nära gropen där vi höll på och vippade baklänges ner i hålet! Haha! Som tur var så var jag hyfsat beredd och lyckades stoppa upp honom någorlunda. Gropen var inte särskild djup så allt gick jätte bra :)

Just nu pågår en seg nattning, jag har just bytt av pappan. I över en timme har han snurrat runt i sängen nu. Skönt att det är gnällfritt iallafall.
Men nu tycker jag han kan somna för jag vill gå ut igen! Eftermiddagen och kvällen blev superfin här efter att vi haft en blåsig och molnig dag. Så middagen bestod av grillad lax som förtärdes ute i kvällssolen.



En lördag med bilbekymmer

Här har Albin nyss vaknat från sin förmiddagslur och lite frukt är just intagen. Han slog till på en och enhalvtimmes lur idag så mamman hann fixa med disk och rensa lite ogräs ute. Sparrisen ser numer dagens ljus sedan ett par dagar tillbaka och det är hög tid för årets första skörd! :)

Peter och farfar drog iväg till Uppsala för ett par timmar sedan. Som jag nämnde så gav ju Peter bromsarna en ansiktslyftning men det blev ej helt bra och bilen är i stort sett obrukbar. Antagligen är det en ny bromscylinder(?) som behövs och det är en sådan de är iväg till Uppsala för att införskaffa då det ej gick att få tag i någon här.
Till råga på allt lever Toyotan sitt eget lilla liv och roar sig med att varje gång den körs bli så varm att den nästan börjar koka. Den ska besiktigas nu i veckan som kommer så det kan ju bli spännande! ;) Peter har ju den till och från jobbet och nu när Saaben inte har fullt fungerande bromsar känner man sig lite strandsatt här ute. Fast farfars bil fungerar ju än så länge så krisar det får vi ta den såklart.

Ska det bråka så ska det bråkas ordentligt!

Nu ska vi byta blöja och lite sådant för att sedan gå ut och leka.
Vädret har lite svårt att bestämma sig idag för om det ska vara sol, moln eller blåst. Kläder mittemellan är utmärkt idag :)


En utbrytare

I eftermiddags tog jag och Albin en promenad i hopp om att han skulle somna (vilket han inte gjorde) och vi lämnade jycken hemma då han låg inne och sov som en liten gris. Farfar var hemma så jag lämnade dörren öppen fast med nätdörren stängd då såklart.
När Albin och jag kom tillbaka ungefär en timme senare hade det hänt grejer här hemma. Farfar berättade att jycken på något vis lyckats krafsa upp nätdörren, som öppnas inåt och helt enkelt gått ut helt på egen hand. Hur länge han var ute på vift och hur långt han gav sig iväg om han gav sig iväg är det ingen som vet mer än han själv. Helt plötsligt kom han iallafall lunkandes bort till farfar som höll på och grejade borta vid garaget.
Det är en driftig soffpotatis jycke vi har trots allt ändå tydligen :)


Tulpan kärlek

Än så länge *peppar peppar* leder jag kampen om tulpanerna mot rådjuren! Förra året käkade dom upp allt utom någon liten stackare som lyckades komma till blom.
Finns det något finare än massvis med tulpaner i olika färger och former i trädgården?
Jag har lång väg kvar till att ha stillat mitt begär någorlunda :)


Olika viljor

För mycket fritid är det ju ingen risk att man behöver lida av när man har en Albin. Hans ord är lag, milt uttryckt.
Inte går det att vända ryggen till en sekund när vi är ute för saker åker in i munnen hela tiden. Det är det jobbigaste tycker jag. Stenar, barr och blad ser tydligen jättegott ut.

Hittills har vi varit ute hela dagen bortsett från en sväng in för lite lunch.
Försöker få till en liten middagslur nu men det är svårt. Behovet är stort men värmen ställer nog till det lite tror jag. Tredje dagen nu utan eftermiddagsvila.


En natt fylld med magi

Regnet kom igår kväll och har sedan hängt kvar över natten. Skönt att få luften rensad lite, det behövdes! Det är fortfarande grått ute men tror det skulle spricka upp under dagen. Vi passar på att kura inne nu innan vädret blir bättre och ger oss dåligt samvete om vi stannar inne :)

Bara över natten nu i samband med regnet så skiftar åkern här utanför nu väldigt mycket i grönt och även björkarna samt syrenen har numer blad istället för knoppar. Tänk vad lite det behövs för att det ska "säga" poff! Häftigt! :)


Den röda torsdagen lider mot sitt slut

Det tar verkligen på krafterna att vara ute hela dagarna och solen gör väl sitt också. Ja det blev ytterligare en kanonfin och solig dag (jag som hoppats på en lite molnigare dag så min hud kunde få vila lite) som varit väldigt varm. Jag har försökt skyla mig med en långärmad tröja med stor krage för att täcka bröst och hals ordentligt (jag ser ut som en söndersolad tant med massa rynkor där) och sedan långa leggins (svarta såklart för jag upptäckte att jag inte äger leggins i någon annan färg) så ja, jag har varit varm idag. Minst sagt! :)

Peter har fixat med Saaben idag, bytt bromsgrejer, tändstift och luftfilter så jag och Albin har fått roa oss mest själva. Självklart var Albin och hjälpte sin far lite med bilen och såpbubbelflaskan i högstahugg! :)

Glassbilen var hit idag också, vi köpte ingen glass men grannen gjorde det och bjöd oss. Man tackar! :) Albin fick ju syn på att vi käkade glass och blev väldigt sugen på att smaka! Så idag har han ätit glass för första gången och det lär ju inte vara sista ;)

Ja grannarna är ute med tvillingtjejerna så jag vet inte hur många gånger de varit ner här till oss under dagen. De har kommit med kottar, åkt rutschkana, lekt med hunden, tittat på Albin och pratat MASSOR! Haha.

Två promenader och en cykeltur har hunnits avverkas idag också!
Imorse tog jag och Albin en runda och innan middagen gick vi hela familjen. Stannade till nere hos M & M, drack lite saft och spelade lite fotboll. Testade också deras studsmatta men Peter lyckades skrämma Albin genom att gå under mattan och prata. Usch vad läbbigt tyckte Albin och fällde en krokodiltår eller två.
Efter middagen tog jag och Albin en cykeltur. Sju kilometer trampade vi innan vi gick in, badade och sedan hoppade i säng och här är vi nu nästan en timme senare och än har han inte somnat. Men snart :)


Nässelsoppa

Det blev nässelsoppa till lunch idag. Första gången jag gör den själv och det blev riktigt gott om jag får säga det själv! Fick godkänt av både Peter och farfar. Man riktigt känner vitaminkicken man får :)

Kolla in den stora ägghalvan med dubbla gulor! Det kallar jag ägg!


Hejdå

I måndags var vi hem till farmor och hennes pepparkakshus för sista gången.
Lite sorgligt att aldrig mer besöka denna idyll faktiskt...

Hoppas du kommer trivas i din nya boning och du har närmre till oss nu! ;)


Han skulle bara veta...

Tänk om han visste vad som finns innanför den goda kartongen! ;)


Ett allt annat än härligt uppvaknande

Inatt har jag vaknat minst tre gånger med bortdomnade armar och händer. Hur fan sover jag egentligen?!

Nu på morgonen vaknar jag med huvudvärk, en ömmande vagel i ögat, något som liknar träningsvärk i lår och rumpa (från i måndags eller?!) och givetvis svidande solbränna.
Vilken härlig dag! Eller inte.

Albin har iallafall sovit hela natten utan pip i sin säng. Duktiga killen! Just nu klipper han hallmattan med en av sina gräsklippare. Mysunge!

Ser inte ut att bli någon sol idag och det passar ju min redan brända kropp utmärkt! :)


Det blev visst lite mycket av det goda

Jag har fått för mycket sol idag!!! Ser ut som en kräfta på lår, knän, armar och bröst. Nu ligger jag nedbäddad i sängen och huttrar, solfrossan slog till för ett par timmar sedan och jag känner mig helmysko i kroppen.
Ja, alltid är det något.
Det har blåst lite idag så man har ju liksom inte känt att solen gassat på, förrädiskt! Jag har haft fullt sjå med att hålla samma tempo som Albin hela dagen så jag har inte suttit och latat mig i en solstol! :) Jag borde helt enkelt klätt mig lika som jag gjorde med Albin för han har tack och lov klarat sig undan från solen.


Efter middagen lurade jag med Peter på en promenad runt sjön. Skönt att röra på sig och kul med vuxet och mänskligt sällskap :)


Ett års trots

Det är fullt ös på ungen dagen lång och mamman har fullt upp att hänga med med sitt vakande öga.
Nu på eftermiddagen tog vi skrindan och hämtade posten. Till brevlådan gick det jätte bra men på tillbaka vägen fick den unge herrn för sig att han ABSOLUT INTE skulle sitta kvar i skrindan, så han klättrade ur helt enkelt och gick sedan hela vägen från där grusvägen börjar och hem! Kan ju säga att promenaden inte var rofylld... X antal stenar åkte in i munnen, skrindan puttades på åt fel håll, ungen gick åt fel håll, det spottades och frästes hejvilt innan vi äntligen var tillbaka hemma och samtidigt skulle mamman hålla reda på hunden och dennes koppel samt hålla i posten så den inte blåste bort! Jag fasar redan inför trotsåldern!!! Hujja! :)

Men vi har haft det mysigt idag också :) Vi har gungat hammock, hämtat lite sten, och prov lekt med sandleksakerna. Ja stackars barn som inte har någon sandlåda utan får nöja sig med pappans poolgrund ;)

Nu inväntar vi pappan och sedan middag- rotmos och fläskkorv står på menyn. Gott!


Blombyte

Nu har påsk och pingstliljorna slagit ut och krokusarna tackat för sig för detta år! :)


Elvakaffe

som morfar alltid sa! :)

Jag har parkerat mig i hammocken och Albin sover i vagnen.
Promenaden är just avverkad och oj så varmt det är! :) Svårt att klä ungen nu igen, hur mycket eller lite bör han ha på sig? Jag själv går ju i shorts och t-shirt men vill inte klä av honom för "fort" men jag vill inte att han ska bli för varm heller. Aja, jag märker ju om han blir svettig :) Alltid ska man ha något att grunna på!


Fin morgon

Morrn morrn!

Solen skiner även idag och shortsen är på! :)

Albin fick en riktigt bra start på dagen idag då pappan inte började jobba förän åtta och hann koka gröt åt grabben. Det var en lycklig Albin vid frukostbordet idag!
När pappan åkt till jobbet började djävulstygen. Pilla på eluttag och dra i sladdar var högsta prioritet.

Nu sedan en stund är vi ute och Albin far runt som en vilde överallt och ingenstans.
Snart drar vi iväg på promenix.


Eftermiddagen och kvällen i bilder

Vilken härlig dag och kväll idag! Man vill inte gå in. Tyvärr måste ju den lille skitungen i säng så in måste vi förr eller senare hur fin kvällen än må vara men man kan ju smita ut en stund igen när han väl somnat.

Nu på kvällskvisten var vi ute och gick en liten sväng och Albin sitter som ett tänt ljus i skrindan! Lite rutschkana åkte vi med och det var skojigt som attan :)
En riktig liten skitgris var det pappan bar in under vilda protester när klockan närmade sig sju. Ett snabbt bad och sedan bums i säng. Han var nog ganska lättsövd verkade det som :) Jag tog mig i kragen och körde ett styrkepass medan pappan nattade. Fy tusan vad jobbigt det var, det var ju mer än en vecka sedan jag körde sist och så gör nog värmen sitt också. Men nu är det gjort för denna gång och det känns gött! Skönt att ta en dusch nu!


Restips/semestertips efterlyses!

Vi har sedan en tid tillbaka pratat lite om vad vi ska hitta på i sommar. Om vi ska åka någonstans och isåfall vart?

Öland och västkusten har legat på tapeten länge men vare sig vilket av dessa två vi skulle välja så känns det som att det nu är försent till att få tag i någon vettig stuga eller dyl.
Som det ser ut nu så är Peter bara ledig två veckor i Juli dessutom = högsäsong.

Egentligen skulle vi nog inte gå rastlösa här hemma hela sommaren men det skulle ändå vara lite mysigt att åka iväg på något om än inte bara för några dagar. Peter och jag har ju ta mig tusan inte rest någonstans tillsammans bortsett från Linköping titt som tätt och två dagsutflykter över till Åland. Det ni! Exotiskt och romantiskt va?! ;)

Nä, det är nog på tiden att vi ser oss om lite tillsammans.

Har ni några förslag eller idéer på var vi skulle kunna åka? (inte utomlands, då ingen av oss vill lämna Sverige den tiden på året då det är som bäst här!:)


Just nu

Sämre än såhär har man ju haft det! :)

Sursimmaren sover än! Två (!) timmar senare! Jag har hunnit skala potatis och förbereda middagen, läst tidning och omskolat de sista av mina sådder.

Härliga tider :)


Blekfisen


Sursimmare

Nu är vi hemma igen från en tur till simhallen och en lunchdate tillsammans med de två tjejerna från vår grupp. Mamman är proppmätt på en underbart god fiskgryta och Albin på lasange, majskorn, smörgås och ett x antal majskrokar. För att kunna sitta och prata lite mammasnack går det åt lite mutning! :)

Lektionen gick väl sådär, Albin satt som ett plåster på mig i stort sett hela halvtimmen och ville inte prova något mer än att sitta lite på kanten. Hoppas på mer intresse nästa vecka.

Nu har grabben somnat så jag ska gå ut lite i det fina vädret. Igår hade vi 20 grader här och det är nog samma idag. Riktigt sommarvarmt med andra ord! :)


En propeller

En riktigt stökig och bökig natt bjöd Albin oss på inatt. Tackar!
Redan vid elva hade han sovit färdigt i sin säng och vaknade med ett riktigt skärande yl. Han fick komma över till oss och vi alla somnade ganska så omgående.
Vid två började böket och stöket. Han snurrade runt, runt och runt. Låg på tvären och upp och ned. Sparkades och vevade med armarna. Tillslut tog jag med mig den lille propellern och bäddade ner oss två på madrassen inne i hans rum, så pappan skulle få sova lite iallafall. Snurrandet och ålandet fortsatte även där inne men tillslut gav han upp och somnade om och vi sov bägge två till klockan sju. Skönt! Jag vaknade dock med ordentlig huvudvärk och värkande nacke :(


Sömntuta

Vår lille ettåring var riktigt trött i förmiddags! Innan vi åkte hemifrån vid ett tiden hade han hunnit sova två lurar på vardera en timme.
Vilken tur att han bara fyller år och bjuder till kalas en gång om året :)


Dagens sötaste sömntuta


Måndag= vägning igen

Efter en katastrofal vecka med massa kalasande, onyttigheter och minimalt med tränande var jag helt inställd på en uppgång men nejdå! Jag står fortfarande och stampar på samma vikt tredje veckan nu. Har vågen hakat upp sig?!

Den gångna veckan har jag inte använt mig av Shapeup appen utan jag har gått på känsla och jag kommer fortsätta så även denna vecka.

Ska försöka få upp samma ånga som jag hade för ett par veckor sedan med träning. Jag har sackat efter rejält på sistone. Inte bra! Men faktiskt att jag drog med mig syrran på en löparrunda i fredags förmiddag. Nästan tre kilometer plöjde vi på i hyfsat bra tempo ändå tycker jag! Syrran är ju en mer träningsmänniska (eller iallafall varit) än vad jag någonsin varit eller kommer bli så det var kul att dra med henne och det verkade som även hon tyckte vi hade ett hyfsat tempo :)

Idag har jag iallafall gått morgonrundan. Hade tänkt dra ut nu ikväll också men vi åkte iväg och hjälpte farmor med lite grejer när Peter kom hem från jobbet och vi var inte hemma förän efter sju igen och då var det dags att ställa sig för att göra middagen, så någon mer träning varken orkades eller hanns med.
Nya tag imorgon! Pepp!


Albin 1 år!

Det har fortfarande inte sjunkit in att vår lille guldklimp har förgyllt våra liv i ett helt år redan! Och troligtvis kommer man väl aldrig förstå hur vi lyckats haft sådan tur att få en sådan liten underbar grabb som han är.
Tiden har sprungit förbi från första stund då han kom till oss och den tycks fortsätta att göra så.


Albin går nu utan några svårigheter alls och han till och med går baklänges för att imponera på oss!

Tänder har han fortfarande bara två, men framtänderna i överkäken har irriterat bra länge nu utan att titta fram. Man riktig ser hur tandköttet bullar ut sig och hur tänderna trycker på inifrån. Stackars pojke! :(

Världen där ute är riktigt spännande och traktorer, bilar och allt på hjul och med motor är VÄLDIGT intressant och så fort han ser dem brummar han med munnen! Men att cykla är också mysigt.
Gunga är skön avkoppling och bli påputtad på traktorn eller bli dragen i skrindan är saker som grabben inte bangar i förstataget. Tack och lov fortsätter han trivas med att sitta i vagnen också (så länge den rullar)!

"Tisse/kisse" är ett nytt ord som börjat användas flitigt eller ja till det mesta i stort sett och "titta" kommer på andraplats följt av en massa annat babbel som är lite svårare att urskilja :)

Frågar man var lampan eller jycken är så tittar eller pekar han ditåt.

Böcker är fortfarande favorit sysselsättningen men nu har också bollar blivit mer intressanta. Flaskor och allt som liknar flaskor är också de poppis och allt som liknar glas/muggar och som går att låtsas dricka ur :)

Tidigare har allt han hållit i händerna bara släppts och dundrat i golvet, men nu har han lite smått börjat ställa ifrån sig sakerna på tex. Köksbordet om det är där han sitter eller på soffbordet om det är där han grejar. Han kommer också ofta och lämnar över saker till oss i våra händer, allt från grässtrån till bollar.

Pussas är något som är mysigt! Både att få och att ge. Att bli pussad på halsen och i nacken är både mysigt och kittligt och funkar nästan varje gång till att få honom på andra tankar när humöret inte är det allra bästa.
Han tar ofta eget initiativ till att pussas också! Mammans näsa, hals, mage och bröst m.m. brukar få ett antal pussar dagligen :) Hans bilar och böcker går även dom bra att pussa, likaså pappa och jycken.

På tal om jycken så har han börjat ligga lite risigt till! Albin har blivit väldigt stursk mot honom och kan dra och klappa väldigt hårt. Springa efter jycken är även det skoj samt vända upp och ner på hans mat och vattenskål.
Det är tur att jycken har en stor portion tålamod :)

Klättra upp och ner på saker är nog det senaste påhittet och det kan han sysselsätta sig med i evigheter. Farligt tycker mamman!


Moster vet vad en ettåring önskar sig allra mest till frukost på sin födelsedag!


Måndag morgon

Klockan är bara halv åtta och vi har redan hunnit äta frukost, Albin har badat och nu bad han om att få lägga sig en stund igen.
Han är som en klocka på vardagarna, just innan klockan blir sex vaknar han och ser omedelbart till att även hans mamma och pappa vaknar då också såklart! :) Hans mamma har fortfarande inte vant sig att vakna den tiden och kommer troligtvis aldrig göra heller (frågan är ju hur hon klarat av att jobba inom vården i cirka åtta år och då påbörjat arbetspassen redan kvart i sju på mornarna?!:).

Idag står motion på agendan tillsammans med tvättning och Bvcbesök- 1 årskontroll. Bvc ska bli riktigt spännande! Det är två månader sedan vi var där sist och då hade han ju sackat efter lite på sin viktkurva. Nu hoppas vi han har kommit ifatt lite igen men eftersom han har gått bra länge nu så finns väl kanske risken att han springer av sig sitt hull plus att han nu haft ganska dålig aptit några dagar när han varit sjuk. Men men, vi får se. Spännande ska det bli i vilket fall, förutom vaccinationen!


En helg med fullt ös

En helg med både full ös och fullt hus lider nu mot sitt slut. Huset ekar tomt på folk nu bortsett från oss själva. Mormor, morfar, moster, onkel, mormor Siv och moster Helen lämnade oss och åkte hemåt för ett par timmar sedan.

Även denna dag har tillbringats ute i lä mot husväggen från början till slut. Fast Peter har inte haft någon söndagsvila då han har hjälpt farmor med att flytta. Det ska bli spännande att se hur hon har det i sin nya boning!


Albin har sovit ordentligt två gånger idag och ändå var han riktigt riktigt trött igen nu vid femtiden och skulle nog bra gärna velat lägga sig för natten. Men det fick han inte för oss, istället leker han nu med alla sina nya leksaker.
Det är jobbigt att fylla 1 år och kalasa i flera dagar och till på köpet varit sjuk innan det och samtidigt ha tänder som jävlas med att inte vela spricka igenom. Men idag har han äntligen fått tillbaka nästan hela sin stora mataptit! Ett bra tecken :)



Tack alla inblandade för en jätte bra helg och all uppvaktning för Albin.
Tack till pappa/morfar för all hjälp med att slutföra några påbörjade projekt här hemma samt "ommöbleringen" i trädgården.
Vi ses snart igen! <3


Kalasdag två

Ja idag fortsatte kalasandet för vår lille fining. Det var det var gammelsläktingar, sysslingar och nära och kära som kom hit på fika för att fira vår lillestore kille!
Massa paket fick han givetvis. Hela skrindan, som han fick av mormor och morfar blev full med paket! Gräsklippare x 2, sandlådeleksaker, kläder, böcker, bollar, päronträd och såpbubblor är några exempel på vad som numer ingår i hans leksakssamling. Presenten som slog allt annat var skrindan! Han ville under inga omständigheter lämna den efter att han provsuttit den! Vilken tur att vi var så många som kunde turas om att dra honom i den för såklart skulle den ju rulla också :)

En alldeles egen tårta fick han också och det var hallonen som smakade bäst följt av grädden. Behöver jag säga att han lyckades kladda ner sig mest av oss alla? :)
Vi andra fick också äta god tårta, fast med sked dårå.

När de flesta gästerna sedan åkt hem var den lille huvudpersonen helt slut och bäddades ner i skrindan. Efter att farfar gått cirka 379 varv runt huset med skrindan på släp så slöts tillslut de två små blå på födelsedagsbarnet. Han sov en ordentlig lur där i, hållandes i en flaska såpbubblor. Han är ju för söt! :)


Vi har haft en underbar dag och vi har kunnat vara ute från morgon till kväll. Fikat och även middagen åt vi ute och det var så härligt! Bättre födelsedagsfirarväder går nog inte att få.

Resten av kvällen har vi alla varit riktigt trötta. En sen kväll med konsert följt av kalas tar på krafterna minst sagt. Vi tjejer + Albin har ätit godis, spelat chinaschack och kacklat lite medan gubbarna (Peter, morfar och onkel) är inne på Globen och tittar på hockey.
Vi som har hållit oss hemma är nu nedbäddade och det dröjer nog inte länge innan vi alla snarkar i kör från olika håll i huset :)

Godnatt!


Bruce Springsteen och nattledsen pojke

Konserten igår var bra och riktigt svängig!
I TRE timmar höll gubben igång utan att lämna scenen. Hur orkar han?
Och fy sjutton vad mycket folk det var!!! Vi hade jätte bra sittplatser och slapp trängas :) Annat var det att komma därifrån. Vi ställde ju bilarna längre norr om stan för att slippa snurra efter parkeringar och tog sedan taxi till arenan. Men att få tag i en taxi efter konserten var ju helt omöjligt! En timme traskade vi på längs vägen i förhoppning att lyckas få tag i en bil och efter alldeles för länge haffade vi två bilar!
Halv två var vi hemma och möttes då av en vaken farmor och Albin. Nattningen hade gått bra och de sov till elva innan Albin vaknade och tyckte att det var väldans sorgligt att inte hans mamma och pappa var hemma. Så fort vi kom innanför dörren tystnade han och somnade sedan mellan oss i vår säng.
Idag bjöd han på sovmorgon till klockan åtta! Välbehövligt :)


En bra dag som inte är slut riktigt än för vissa :)

Nu har vi lämnat vår nyblivna 1 åring i farmors trygga händer för att bege oss iväg på konsert. Bruce Springsteen ska sällskapa med oss ikväll! :)

Visst är vi hemska föräldrar som överger vårt barn på hans första födelsedag!? Det tog emot rejält att boka biljetterna i höstas. Men i ärlighetens namn så är jag ganska så säker på att han inte kommer få men för livet efter detta ;) Vi har firat honom i stort sett hela dagen och nu innan vi åkte har han öppnat massa med paket och imorgon fortsätter firandet. Så det går ingen nöd på honom inte! Tror han och farmor kommer somna gott tidigt ikväll :)


För övrigt har den lille fisen varit feberfri idag och MYCKET piggar jämfört med igår och till middag åt han, sakta men säkert en hel portion mat för första gången på ett par dagar. Han har levt på yoghurt/smoothie nu när han varit sjuk, så det är skönt att se en ökad aptit igen!


1 år sedan

Nu för ett år sedan pågick krystandet för fullt och klockan 12.18 fick vi äntligen träffa den lille busen som trivdes superbra inne i mammas mage.
Busen var en liten Albin och självklart den finaste unge man kunnat önska sig!

Grattis på 1 årsdagen världens finaste Albin!
Mamma och pappa älskar dig <3


Fullt hus och återblick

Nu är huset fullt! Familjen kom upp någon timme sedan.

Vi körde ett snabbt städryck när Albin somnat för att få lite ordning på torpet. Dammsugning får vi ta imorgon.

Våra förhoppningar om att febern började ge med sig i eftermiddags då grabben stojade, skrattade och de febriga ögonen var borta var bara falska förhoppningar. När han gick och la sig vid sju stannade tempen på 39,0. Så fort Alvedonen gjort sitt stiger tempen illa kvickt igen.
Han har pipit till och från hela kvällen så vi är inställda på att få en pipig natt också. Han ligger redan mellan oss här nu och snarkar gott :) Hoppas hoppas han mår mycket bättre imorgon för inte ska man behöva vara sjuk på sin födelsedag! Samt att mormor, morfar, moster och onkel vill busa.

Nu ska jag sova så jag orkar ta hand om vår lille pipsill!


Vid den här tiden för ett år sedan har jag klockat värkar i ett par timmar redan och börjar inse att jag förhoppningsvis slipper en igångsättning!
Jag har gått och lagt mig för att försöka sova och samla krafter men jag hinner aldrig somna mellan värkarna, de kommer med mellan 7-15 min mellanrum och varar runt en minut och deras styrka bara ökar!
Peter låg bredvid och sov, klok som han är :)

Häftigt att man minns så tydligt fortfarande :)


Klättra

Feber är tydligen inget hinder när det gäller att debutera som klättrare.
Albin har precis nu helt på egenhand klättrat upp på plastlådan med urvuxna kläder som står inne på hans rum.
En ny era är här. Återigen ska man vara rädd och nervös för att han ska slå sig och göra sig illa.

Han själv tycker det är skitkul och har nu klättrat upp och ner på den där lådan ungefär hundra gånger redan! Trilla ner har han hunnit prova också och tack och lov ligger ju madrassen där så ramlar han åt rätt håll landar han mjukt.

Aldrig ska man kunna känna sig lugn som mamma tydligen... :)


Det blev

lite bullar i förmiddags


Stiger igen

Efter 1 1/2 timmes sömn, lite yoghurt, två teskedar mat, enhalv majskrok och påfyllning Alvedon så är min lille prins inte katig. Knappt en halvtimme orkade han vara uppe. Tabletten från imorse tycks ha gjort sitt för febern har stigit igen. Lille kraken låg och skakade förut innan han somnade.
Jag har inte velat bråka med att ta tempen igen men jag tycker nog han känns 39+ varm. Snart känns det bättre en stund igen!

Jag misstänker faktiskt tredagarsfebern.


Nu för ett år sedan

Jag kan inte få in i skallen att vi faktiskt ska ha ett årskalas här nu i dagarna. Redan?!

Denna dag för ett år sedan känns som igår och jag minns EXAKT vad vi gjorde och hur det kändes.
Vi var helt inställda på att bli igångsatta nästkommande dag och ville bara att dagen skulle ta slut så fort som bara möjligt.
Det var soligt och jättevarmt och jag vankade fram i värmen som en svullen flodhäst. En tur till Arninge blev det på förmiddagen då Peter skulle köpa en såg att använda till att få upp den enorma stubben (hans tidsfördriv). Ett stop på Barnenshus blev det också där jag köpte en nappflaska och en filt. Sedan blev det lunch i Maxdriven med mjukglass och dumlekolasås till efterrätt. Medan vi köade i driven fick jag en ordentlig jävla värk som inte alls var behaglig!
Innan vi åkte hem igen stannade vi på Willys och köpte på oss lite tidningar, dricka, godis m.m. för att sysselsätta oss med dagen efter ifall igångsättningen skulle bli långdragen.

När vi kom hem fortsatte Peter med stubben och jag tvättade upp den nyinköpta filten och satte mig sedan i solen med ett korsord.
Lite titt som tätt fick jag några rejäla värkkörare men det var inget som fick mig att tro att det skulle hinna sätta igång av sig självt.




En strandad fet val och en mänsklig stubbfräs 2/5-2012


En liten krake

Lille knoddas gick och la sig med 39.1 i temp igår men sov bra med en Alvedonsup. i kroppen.
Idag vaknar han med 39.5 i temp! Mammas lille pojke! <3 Han har druckit välling ätit en banan och fått en sup. igen så nu sover han gott.

Igår satt/halvlåg han i vagnen i stort sett hela dagen. Så länge vagnen rörde på sig eller det fanns något skojigt att titta på var han så nöjd. Men ni hör själva- Albin sitta stilla i vagnen så länge! Det hör ju inte till vanligheten. Jo han åkte faktiskt lite på sin traktor också samt teståkte sin rutchkana.

Igår var vi inställda på att febern beror på tänder men nu är jag tveksam till det. Inte får de väl såhär hög feber då? Och i flera dagar i sträck?
Hur som så hoppas vi att den ger med sig idag och att han mår bra imorgon. Imorgon är det ju nämligen en väldigt speciell dag! :)



Vi var som sagt ute hela dagen igår. Sååå skönt! Mitt ansikte hettade igår kväll efter all sol som värmt min nos :)
Jag satte den första potatisen och även de inte så känsliga fröna fick åka ner i jorden.
Åååå vad jag älskar denna underbara tid på året! :)

Den härligaste känslan som finns är att efter en hel dag ute med massa jobb i trädgården sedan slänga sig in i duschen/badet på kvällen och nästan kunna se hur damm och jord rinner av från ens kropp (lite överdrivet men ni förstår;) och därefter, när man är ren och luktar gott från topp till tå krypa ner i sängen och somna på tre sekunder för att all friskluft tagit musten ur en och man känner sig lite halvt mörbultad i kroppen av allt grejande.
Då sover man gott vill jag lova!
Exakt en sådan kväll och natt har vi haft här inatt :)


Segern är vår!!! :)

Vi (jag och Peter) har ju länge velat ta bort tallarna som stått tillsammans bakom huset. Vi tycker inte de fyllt någon funktion utan istället bara skymt eftermiddags och kvällssolen, spridit massa barr och kottar och tagit upp den enda plana marken på baksidan.
Men svärfar har stått fast vid sitt och absolut velat ha dem kvar! Han påstår de är fina och ditt och datt :) Vad är det egentligen med gubbar och barrträd?! Enar, tallar och granar tycks vara något heligt för dem :)

Men förra vintern tog han faktiskt saken i egna händer och fällde ett av de fem träden, helt på eget bevåg. Och efter ännu lite tid fällde han TVÅ till! Sedan dess har de två sista stått kvar och hintarna från oss om att träden borde väck har slunkit ur lite då och då :) Men nej! Dom ska stå kvar!

Men idag, efter cirka två år av bearbetning så lyckades vi ro det hela i hamn och gubben gav med sig! ALLA tallarna är nu borta och det återstår bara några stubbar. Yes ;) Finfint kommer det bli!

Hans egna kommentar om varför det passade att ta bort dem nu var för att han tycker Albins klätterställning ska stå just på den platsen :)

Hur som helst så är vi mer än nöjda nu!
Träden är uppsågade, allt ris lagt på hög och klyvning pågår i skrivande stund. "Bara" stubbarna som väntar på att bli uppgrävda.


Blandad kompott!

Här blommar tussilago, blåsippor och vitsippor tillsammans i en enda röra. Härligt :)

Jag längtar till gullvivorna och liljekonvaljerna!
Vilken är din favorit vårblomma?


Intressant att titta på

Det går ju inte att ligga inne och lata sig för lite feber när det händer massa spännande saker ute!
Trädfällning stod på schemat idag och Albin har suttit i vagnen som ett tänt ljus, knäpptyst och tittat på i typ två timmar.
Men nu tog tröttheten överhand så nu sover han. Till ljudet av motorsågen :)
Jag ska gå in för att fixa lite lunch. Man blir hungrig av att "skogsarbeta"!


Bra medicin

Idag vaknade en febrig liten kille upp mellan oss.
Att sätta flyt.alvedonen i fel strupe tycks inte vara någon hit. Albin har just gjort det och hostade så tårarna rann i typ en halvtimme efter det. Men lite Gummibjörnvisning på pappas telefon botar allt! :)


RSS 2.0