Farsdag

Här är det kväll nu. Albin sover och vi har intagit soffläge. Dagen har varit bra, på självaste farsdag och allt ;)
Morgonen bjöd på sovmorgon till lite efter åtta! Och jag klarade att sova ensam också men vad tror ni händer precis när jag gått och lagt mig igår kväll? Jo jag hör hur någon mus börjar gnaga uppe på vinden och det har jag aldrig hört här innan. Men jag kunde somna ändå :)
 
Vid tio imorse ringde Albin och väckte sin far. Hihi! Rätt åt han! Sedan klädde vi på oss och gick ut. Jag drog in mot staden för att hämta hem pappan och Albin fick stanna kvar här hemma med farfar så länge och hjälpa han med att beskära äppelträden.
Det var en sådär halvpigg Peter jag hämtade ;)
Vi plockade även upp en byrå jag fyndat facebook.
Hemma möttes vi av en glad Albin som satt vid köksbordet och åt pannkaka och banan. Det hade inte varit några konstigheter under de två timmar han varit farfars ansvar. Dock var han väldigt trött och stupade nästan genast i säng för lite vila.
Peter bar in byrån och stupade sedan även han på soffan. Slöfocken! Jag skurade rent byrån och flyttade in i den. Tanken var att den skulle bli räddningen till vår kaosartade hall med typ noll förvaring för alla höstens och vinterns kläder. Jag har fått tuppjuck flera gånger per dag den sista tiden över att Albins möss och vantkorg har blivit alldeles för liten för han vilket leder till att det konstant ligger mössor och vantar utspridda på hallgolvet. Och att få saker i huvudet när man försöker hitta sin egen mössa på den överfulla hatthyllan har gjort mig tokig och bajspåsrullen som trillar ner så alla påsar förvandlas till en stor härva.
Nu har vi en byrå med många lådor att fylla och det känns hoppfullt! :) Hoppas på lite mera ordning och reda innanför dörren hädan efter.
 
Vid tre fick vi faktiskt väcka Albin för då kom farfar in på en farsdagfika.
Jag bjöd på mina livs första cupcakes eller iallafall något snarlikt. Himlans goda blev dom med ganska så juliga smaker jag lyckades komponera ihop riktigt bra om jag ska skryta lite ;) Speciellt vackra blev de ej men jag är ju nybörjare.
 
Albin fick faktiskt för ovanlighetensskull en helt egen kaka och gissa om han blev lycklig! Det mumsades för glatta livet men det var knappt att han orkade äta upp hela. Sötnöten <3
 
 
Resten av eftermiddagen hängde far och son tillsammans. De slöade i soffan och tittade på grävmaskinsklipp med mera på youtube. Riktigt killigt ;) Sedan byggdes det koja och busades både högt och lågt.  
 
Själv fördrev jag resten av dagen i köket i stort sett. Till middag lyckades jag få till en riktigt smarrig ugnsstekt oxfilé. Tror det är första gången jag ger mig på just oxfilé men det gick ju bra ändå :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Katti

Alldeles perfekta små bakelser, hoppas jag får också smaka någon gång. Jag tänkte faktiskt att föreslå att ha citron- eller apelsinskal i glasyren, men glömde bort det sen :-D Fast det gjorde inget tydligen....

2013-11-11 @ 20:19:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0