En dag fylld med lek och bus

Idag började vi dagen med frukost på Ikea. Halv tio mötte vi upp Becka och hennes två grabbar för lite frukostfika och lek. Albin gillar verkligen Ikeas barnkök! De hade ett sådant i barnlekhörnan i resturangen idag och han grejade och styrde där och ville INTE gå därifrån när vi andra ville. På Öppna finns det ett likadant kök och även där brukar han laga mat så det står härliga till och köksredskapen brukar flyga omkring ;)
Det blev en liten runda i övriga affärer också men eftersom jag satt köpstopp för mig inför Ullared så blev det en billig runda. Innan vi åkte hemåt stannade vi till en liten stund i lekparken utanför Ikea också.
 
En slö shoppingkille
 
En mäkta stolt grabb som klarade att klättra upp på "bomma" (blomman) helt själv! Ta sig ner var dock lite knivigare :)
 
 
När vi kom hem var det en väldigt trött kille jag hade med mig och han somnade bums! Tyvärr fick han bara sova i cirka en timme även idag innan jag var tvungen att väcka honom för att hinna äta en sen lunch innan vi rusade iväg bort till Anna och hennes två grabbar för ännu mer bus och lek. Oj vad det lektes och kivades! Tre lite eftermiddagströtta killar vet hur de håller sina mammor vakna ;)
 
När lekorken tryter fungerar det bra att fortsätta lekandet halvliggandes i soffan en liten stund för att tanka sig på ny ork.
Den där bilen/husbilen var urtjusig tyckte Albin! Han lekte nästan nonstop enbart med den de timmar vi var där. Han öppnade och stängde, öppnade och stängde. Sötnöten <3 Är det någon som har en sådan eller vet var man kan få tag på dem (den har cirka fyra år på nacken) hojta till! :) 
 
Vi kom hem lagom till middagen som smakade gott.
Tack och lov gick nattningen perfekt idag jämfört med igår. Han somnade utan ett pip i vanlig tid och sussar så gott där uppe ännu.
Jag ska också strax gå och lägga mig för imorgon bär det av mot shopping och Ullared i dagarna två! :)
 
Hej så länge! ;)
 

Leklandspremiär

Idag tog vi med oss mormor och åkte iväg till Busfabriken. Jag har i evigheter velat åka till ett sådant ställe för att leka men nu när man fått ett eget barn att ta med dit så har det ändå inte blivit av. Men nu så!
Albin märkte redan på parkeringen att detta var ett kul ställe och något för honom! Där inne trodde jag att han till en början skulle tycka det vara övermäktigt, stort och läskigt men ack så fel jag hade. Han hade fullt sjå med att försöka hinna utforska allt från golv till tak och vi hade fullt sjå med att hänga med i hans takt. Jag kände mig som en vilsen elefant när vi kravlade runt i klätterställningarna. Haha! Piratskappet med alla bollar som for omkring var bäst tyckte Albin. Där grejade han i evigheter.
Tillslut var han så trött att han inte orkade gå själv mellan grejerna utan ville bli buren och efter två timmar kände vi att det var lagom att säga hejdå till stället. Nöjda, hungriga och trötta alla tre.
Innan vi gick testade jag på automaten med gripklo och nallar i och fick faktiskt upp en piratnalle! Och det var retligt nära att jag lyckades plocka upp ytterligare en....
Förväntansfull Albin och mormor
Premiärdopp i bollhav
Trött men nöjd kille med nya nallen i högstahugg
 
 
Vi hämtade upp lunch på Donken och åkte vidare till mormor Siv för att äta den. Det smakade gott!
Efter lite kaffe på maten drog vi oss hemåt för lite välbehövlig vila för den lille herrn. Han somnade gott må jag säga men efter en timme fick vi lov att väcka honom för klockan hade redan hunnit bli fyra.
 
Nattningen blev svår ändå tyvärr, trots bad och allt. Jag försökte i närmare två timmar men gav då upp och mormor fick överta stafettpinnen. Det hela slutade med att han nu sitter här bredvid i soffan i mormors knä.... Vi skulle haft pappa här nu! Han lyckas alltid få honom att somna sådana här hopplösa kvällar.
 
 
Hur går det på hemmaplan då?
Jo nya pannan kom på plats i söndags och Peter har nu fördrivit kvällarna med att måla väggar och tak i pannrummet. Passande att vi ej är hemma nu och han kan fixa och väsnas hur mycket och hur länge han vill på kvällarna så det snabbare blir färdigt.
Rörmokare och elektriker väntas nu i veckan och sedan är det fritt fram att brassa på. Härligt! :)
 
 
Jag kommer fortfarande inte in på bloggappen och därav dålig blogguppdatering.
Vad mer kan jag göra än att ominstallera 47 gånger? Det fungerar ändå inte och jag tycker det är tråkigt! :(
 

Resume av igår måndag

Jag vaknade med nästan en inte ond hals alls samt mycket piggare! Jag, Albin och mormor bestämmde oss för att åka in till stan och uträtta några ärenden samt äta lunch. Vi tog bussen in och Albin tyckte det var riktigt spännande att få åka buss!
Syrran mötte upp oss när vi satt och åt och följde även med oss hem.
 
Lunchkillen som aldrig blev mätt!
 

Bussresan hem. En megasupertrött kille!
 
 

Vilken låååååång dag!!!

Äntligen är det kväll och jag ska gå och lägga mig! Denna dag har varit så lång och seg och jag har känt mig som en trasa. Trött som sjutton och en hals som inte är snäll alls. Jag har legat på soffan eller i sängen hela dagen och bara väntat på att dagen ska ta slut någongång. Trodde jag hade klarat mig med enbart lite snorig näsa nu i veckan men jag tog tydligen ut segern i förskott. Skönt iallafall att det bröt ut nu när vi är här nere och Albin har andra än enabrt mig att pocka sin uppmärksamhet på :) 
Händelserikare än så här har dagen alltså inte varit. Hoppas det känns bättre imorgon och jag fått lite krafter tillbaka.
God natt!
 
 
Just det! Har fått något vettigt gjort ikväll iallafall! Har just lagt över enorma mängder kort och filmer från min telefon till min externa hårdisk. Jag är skamligt dålig på att göra detta och minnet i telefonen är på gränsen till slut vilket jag tror resulterade i att alla mina kontakter försvann då jag startade om den förbenade telefonen halv elva i fredagskväll. Sådär lagom skoj den tiden på dygnet ;) Tack och lov för att man kan synka den med datorn men eftersom jag är skamligt dålig även på att göra det så är det ju flera senare tillagda nummer som jag nu blivit av med. Men men. Den dagen den sorgen då jag upptäcker vilka nummer det är....

Lördag och söndag

Av någon anledning kommer jag inte in på bloggappen på telefonen efter att jag uppdaterade den i fredags, Jag har både ominstallerat och startat om utan att det fungerar. Vad mer kan jag göra?
Uruselt är det iallafall och bloggandet blir så mycket krångligare.
 
Igår (lördag förmiddag) packade jag och Albin in oss i bilen och brummade ner med Linköping. Jag tyckte det var lite jobbigt att säga hejdå till Peter denna gång men veckan kommer gå fort.
Albin somnade innan vi nådde Stockholm och vaknade innan vi var förbi Södertälje, så typ en timme sov han. Därefter satt han nöjd där bak och filosoferade men de sista 6-7 milen var tråkiga tyckte han. Jag sjöng, pratade, försökte hitta saker att titta på utanför fönstret men det är inte alltid så lätt längs E4:an. Men jag lyckades ändå så pass bra med att dristahera honom att vi slapp stanna till någonstans. Hellre köra på och komma fram än att stanna och dra ut på åkandet är min filosofi :)
Vid halv tre var vi nere och då smakade det gott med lite fika.
Albin kollade igenom alla sina leksaker så det fanns kvar sedan sist och började strö ut dom här hemma resten av dagen. Blyghet vet han inte vad det är längre. Skönt!
Till middag slog vi till på Tacos och både jag och Albin åt och njöt! :) Det är så roligt att han tycker om (råa)grönsaker! Till och med sallad tuggar han i sig och lite lök. Men godast är fortfarande majs.
 
Eftersom klockan skulle ställas om tänkte vi att vi kunde försöka hålla honom ´vaken och uppe lite längre än vanligt för att förhoppningsvis förhindra att han vaknade klockan fem på morgonen. Efter badet vid sjutiden gick dock ungen raka vägen in till sin säng självmant och ville hoppa i. Haha! Vi lyckades dock övertala honom att vara uppe lite till och ända till nio nästan lekte han med sin bilar och traktorer med humöret på topp men efter det slocknade han på studs efter lite välling i sängen.
Jag hade själv fullt sjå med att hålla ögonen öppna redan vid åtta och gav upp vid halv tio för att inta sängläge istället.
 
04:40 vaknar Albin och jag fasade för att han skulle vara färdigsoven! Turligt nog somnade han om ganska fort när han fick komma över till mig och sov då till 06:40. Då säppte jag ut honom till mormor istället ;)
Tyvärr kunde jag inte somna om ändå och hade fått fasligt ont i halsen under natten.
 
Nu har vi nyss vinkat hejdå till moster och onkel som kom hit i förmiddags tillsammans med mormor Siv för lite Albin lek. En tur ut till sandlådan hanns också med och nu sussar han så gott en sen middagslur.
 
Jag sitter i soffan med min riviga hals, dags att göra en ny kopp ingefärste!

Fruktigt

Här sitter jag i soffan med en hel hög av frukt uppdukat i försök till att dämpa suget efter fredagsostbågarna och årets första julmust. Vi får se hur det går.
Peter är nere i källarn och grejar lite.
Albin sover sedan en stund tillbaka. Det tog nog inte ens fem minuter för honom att slockna. Trött grabb!

Vi var ute hela eftermiddagen och grejade. Jag försökte bl.a. gräva om potatislandet för att sedan slänga över hästskiten, men jag klarade bara hälften innan ryggen sa sitt och jag gav upp. Nu känns det än värre i fogarna :(

Nu ska jag fortsätta med min frukt :)



Hej vecka 23!

Fredag och ny vecka.

Jag börjar nu känna mer och mer från Tvåan och ett mönster blir bara tydligare för var dag. På morgonen när jag vaknar är det oftast någon som säger godmorgon med ett par boxningar och därefter är det lugnt fram till lunch tid ungefär då det är färdig sovet där inne igen och dags för ett nytt träningspass. Eftermiddagen är lugn och när kvällen kommer börjas det igen, först några tafatta kickar i soffan men lagom till jag lagt mig i sängen och ska sova börjar bökandet ordentligt.
Det är mysigt och ännu är det ju varken obehagligt eller gör ont :)

Magen växer men jag märker inte så mycket av den mer än när jag tittar mig i spegeln.
Jag kan fortfarande ha flera av mina vanliga byxor och har aldrig varit speciell öm över magen som jag var med Albin och hade svårt med byxor som satt åt lite.

Suget efter något att tugga på under kvällarna är outhärdligt! Försöker döva det med frukt bl.a. men det är sällan det fungerar. Ställa mig på vågen har jag fortfarande inte vågat göra.

Fogarna är under kontroll så länge jag inte anstränger mig för mycket. Promenera går alldeles utmärkt!

Jag tappar hår som en galning, precis som när jag ammande. Sägs ju annars att gravida nu börjar få tjockare hår med härligt svall men det stämmer INTE på mig denna gång.

Halsbrännan kommer på besök ibland vid läggdags men ger mig sig av sig självt ganska fort.


En virkad ladugård

ÄNTLIGEN har jag tagit mig i kragen och färdigställt det sista med denna skapelse.
Ärligt talat så är det nog närmare ett år sedan jag påbörjade det hela. Ingen brådska ;)


Oct. 25, 2013

Här har vi en solig och skön förmiddag så det blev en härlig promenad imorse.

Albin assisterade sedan farfar med att provelda i han nyinsatta kamin och det tycktes fungera bra.
Jag passade då på att gå in och ta reda på tvätt och fortsätta packa. Är typ klar nu med det.

Jag kan inte riktigt bestämma vilken dag vi ska åka. Lördag, söndag eller måndag? Det lutar åt att vi far i helgen då Peter ändå har fullt upp med att färdigställa nere i pannrummet inför nästa vecka då rörmokare och elektriker kommer.

Angående arbetet nere i källarn så går det framåt. Farfar har varit där nere i två dagar och väsnats och Peter har kilat ner någon timme efter kvällsmaten och väsnats lite han också.
För att överhuvudtaget kunna få ut den gamla pannan måste de såga ner den i smådelar. Ett jäkla jobb må jag säga! Det luktar fasligt med blöt gammal sot där nere och än värre smutsigt. Huva! Men det blir bra när det är färdigt.
Blir riktigt spännande att se hur de kommer få ner den nya pannan för källartrappen och genom dörrhålen.
Känns riktigt passande och skönt att jag och Albin flyr fältet ;)


Måste skryta lite och berätta att Albin älskar sin nya mössa! ;) Han ville inte ens ta av sig den när vi kom in förut!



En till! ;)

Albin kunde ju inte bli utan mössa ;)

Han tycker om den! Det roligaste av allt var att när jag provade storleken på den på honom innan den var färdig och han förstod att det skulle bli en mössa till honom blev han himla otålig att få den på sig på riktigt! :) Det är så härligt att han är så tacksam mot allt och visar sådan uppskattning. Det värmer!

Ser ni förresten att han har lite röda prickar i ansiktet? Några på läpparna och några högre upp på kinden. Det började med en eller två igår och idag är de ännu fler. Undrar vad det kan vara? Försöker komma på om han ätit något annorlunda men kommer inte på något annat än de fem krossade enbären jag hade i kycklingen vi åt i förrgår och det känns lite långsökt. Eller?


Albins rum

Äntligen har vi fått någorlunda ordning på Albins rum gällande inredningen (bättre sent än aldrig). Visst saknas det saker än, såsom lite krokar som ska sättas upp, mer förvaring, tavlor och garderobsdörrarna som behöver en uppfräschning. Men i det stora hela så är det rätt färdigt.

Mina favoriter är givetvis tapeten och de matchande egengjorda fågelholkhyllorna (som jag ej fick någon bra bild på).

Albins favorit är läshörnan med sittpuffarna och kuddarna. Där kan han sitta och bläddra i sina böcker i evigheter.


Det märkligaste är dock att 99% av alla hans leksaker lämnar rummet och sprids ut i övriga delar av huset. Ena halvan av vardagsrummet har förvandlats till ett lekrum med enorma mängder av leksaker. Peter skulle vela ha en stor raka till att raka ihop alla saker till en hög varje kväll :) Fast nu de senaste kvällarna har Albin börjat fatta galoppen med att hjälpa till och städa innan han går och lägger sig för natten.
Men var sjutton kommer alla leksaker ifrån?!
Jag tycker vi i stort sett aldrig köper sådant. Ytterst märkligt må jag säga!

Nu tog jag iallafall tag i saken och flyttade in det mesta av alla prylarna in till hans rum och det blir spännande att se hur många timmar det dröjer innan prylarna får ben och flyttar ut därifrån igen.




Ett litet Winnerbäck fan?

När jag sätter igång Winnerbäck kommer Albin med uppsträckta armar mot mig och vill dansa tryckare. Givetvis gör vi det då. Vem kan motstå? ;)
Jag lyfter upp honom, han krokar armarna runt min nacke och han trycker sin kind mot min och bara njuter. I hela 4:45 minuter myser vi så och det är sååå mysigt! Ibland får jag dessutom en liten puss på kinden <3



Oct. 24, 2013

Det slår aldrig fel!
Albin valde ju såklart att ta sovmorgon idag när vi var tvungna att komma upp i tid. Jag hann gå upp och göra mig klar innan han började sjunga upp sig inför dagen :)
Vi drog iväg till öppna och röjde runt med bara en annan liten kille.
Typ alla leksaker åkte fram som vanligt. Inget får missas.

Vi kom hem vid elva och åt lunch. Albin hoppade i säng och somnade fort till tonerna av Mamma Mu.
Jag har lite smått börjat packningen inför nästa veckas bortamatch, tvättmaskinen snurrar så vi har några kläder att packa.
Nu tyckte jag det var dags för en liten kafferast och pepparkakor ;)


Kuddhörnan är poppis på öppna.
Hopp hopp hopp hopp! :)


Shoppingladdning

Inköpslistan inför Ullared fylls så smått på med både det ena och det tredje! :)

Vill ni ha hjälp med julklappar, framförallt då kanske till Albin, så kan ni ju sätta över önskat belopp till mig samt smsa om eventuella önskemål så försöker jag greja det :)


Just nu

Vi tog frukstunden i soffan idag.
En lite halvgrinig Albin som sov en förkort middagsvila tycker det är skönt med lite avkoppling i väntan på att pappa kommer hem.

Mamman sitter bredvid och virkar lite medan middagen står nästan färdig på spisen :)


Pepparkaka

Kan detta vara botemedlet för mitt nyligen starkt uppstådda pepparkaksberoende?


Nja... Visst liknar smaken pepparkaka men halva glädjen med pepparkakor är väl ändå att just få knapra i sig dem?
Kanske att jag vid enstaka tillfällen kan dricka bort mitt pepparkakssug framöver. Känns väl liiite nyttigare om inte annat :)



Förresten, när kommer julskinkmackan och lussebullen på flaska?
Har varit grymt sugen på det i evigheter men det känns något tidigt att ställa sig och baka lussekatter och griljera skinka i oktober. Eller?

Det är fan inte lätt att vara gravid ;)


Gravidhjärna

Imorse slog jag på Barnkanalen på tvn när Albin vaknade vid halvsju och bäddade ner oss båda i soffan. På så vis kunde jag ligga och halvslummra en stund till ;) Tro det eller ej men klockan hann bli kvart över åtta innan han ledsnade på att sitta stilla och chilla! Helt ok för mig :) Men nej, detta får inte bli en vana!

Efter frukost klädde vi på oss och gick ut i vanlig ordning. Grått och trist fortfarande men faktiskt riktigt ljumma vindar och det var riktigt skönt ute.
Efter en liten promenad lämnade jag Albin hemma med farfar och drog själv iväg en snabbis till Apoteket och Ica. Jag har verkligen fått en riktig gravidhjärna när det gäller handling. Jag som brukar vara så duktig på att skriva inköpslista och täcka upp för veckans mat och slippa småhandla (som jag hatar!). Men det fungerar inte längre! Jag kan till och med missa handla saker som står på min inköpslista. Katastrof! :)

Albin hoppade i säng för nästan en timme sedan och somnade innan han ens hunnit röra sig ur fläcken. Tröttis <3

Jag har satt igång med lite tvätt samt svabbat golvet.
Nu ska jag vila lite, känner mig lite småkrasslig faktiskt. Peter började känna sig lite hängig igår och efter att han sa det så började jag nysa resten av kvällen. Hoppas vi klarar oss lindrigt denna gång också! Vi dricker ingefära och håller tummarna :)


Dilemma

Nu står vi inför det befarade dilemmat....

Igår ringde de från vårt förstahandsval av dagis till Albin och frågade om vi fortfarande var intresserade då hon hade sett att vi tackat ja till vårt andrahandsval.
Jag vill diskutera saken med sambon gav jag till svar och nu har vi två veckor på oss att bestämma hur vi vill göra.

Vi diskuterade saken lite igår kväll och det enda som vi kom fram till egentligen var att hur vi än väljer och OM det skulle kännas fel längre fram så går det ju alltid att byta. Men vad hjälper det nu? ;)

Jag tror jag kommer stå fast vid valet av andrahandsvalet, det känns fortfarande bäst känslomässigt.
Syssling Philip går där och dom är helnöjda!
På Öppna är det några mammor som har sina äldre barn på det andra dagiset och vissa saker jag hört från dem känns inte bra, samt att både Peter och jag tyckte verksamheten var ganska intet sägande när vi var och hälsade på.

Den stora haken är ju avståndet. Men vad är väl egentligen tid och bensinkostnader jämfört med att lämna sitt barn på ett ställe som känns bra för oss?




Morgonmys

Imorse sökte jycken skydd för den morgonpilska lillebrorsan. Han är alltid lite extra retlig mot den stackars morgontrötta jycken på morgnarna.
Matte får då agera livvakt så gott hon kan.

Den randiga saken till höger är retstickans rumpa ;)


Senaste mösstillskottet

Nu var det Peter som stod på tur för en ny jobbarmössa.

Testade att göra den randig och tycker nog den blev helt okej! :)


Startar dagen i ottan

Albin valde att vakna redan vid sextiden imorse då pappan gick upp. Han kröp ner brevid mig en stund, skallade mig två gånger och sprang sedan ut i köket till pappa.
Jag ville bara dra något gammalt över mig och slippa gå upp. Men lyckades faktiskt lura till mig en liten längre stund i sängen genom att klicka igång Sunes Jul på youtube. Albin satt klistrad vid skärmen i hela tre avsnitt! :)

Nu har vi nyss kommit in efter promenad och lite utelek. Regnet hänger i luften och det blåser så det var inte jätteskönt direkt.
Albin ligger till sängs nu och jag hoppas han tänker somna.
Vi har två gubbar nere i källarn som väsnas lite så vi får väl se hur det går (pannrummet ligger ju typiskt nog precis under Albins rum).

Rörmokarna är här och kopplar bort pannan (de skulle kommit imorgon egentligen. Hantverkare...). Byebye värme och varmvatten. Förhoppningsvis går det att koppla över till el istället så vi slipper frysa.
Troligtvis kommer nya pannan nästa vecka och innan dess ville Peter hinna gjuta om golvet där nere i pannrummet bl.a. samt demolera den gamla skruttpannan så de får ut den innan den nya kommer.
Hur som helst blir det himla skönt när allt är färdigt! Sedan några veckor tillbaka har den nuvarande pannan läckt vatten som ett såll och det har behövts fylla på med (kallt)vatten i systemet varje dag. Vi har haft en hel del lattjo ljud från elementen titt som tätt då det kommit in för mycket luft och jag och Albin har skrattat åt det flera gånger :)
Tänk vad mycket tid och jobb som kommer sparas med en nya och effektivare panna! Min förhoppning är även att det kommer gå att få riktigt riktigt varmvatten till att bada i också som jag älskar! :)
Dessutom har jag sagt att jag också ska lära mig elda nu när den är bytt. Kan ju vara rätt så bra att kunna ;)


Dagen outfit

Helt självvald av grabben.
Han gick in på sitt rum, drog ut lådan i byrån och plockade fram dessa med "Biar!" (bilar) på. Såklart!
Han ville ha "bumpa" (strumpor) också men jag tyckte det blev lite kaka på kaka :)


Till syster!

Kan denna mössa vara till belåtenhet?

(färgen ser jättemysko ut men den är lila)


En chansning gav belöning tillslut

Albin och jag styrde in mot staden efter promenaden i förmiddags. Vi besökte Blomsterlandet, Rusta och Ica.

Förra hösten köpte vi ett körsbärsträd till Albin, doppresent från Peter och mig. Vi planterade det och vattnade med det välsignade dopvattnet som vi hade sparat och hade stora förhoppningar om ett ståtligt körsbärsträd ;)
Våren kom och det knoppade men bara till hälften upp på grenarna typ och ju längre sommaren gick ju mer blad tappade trädet och stod nästan helt naket långt innan hösten. Eftersom det varit en väldigt torr sommar så har ju skadedjuren trivts ypperligt och flera av våra större träd angreps så vi antog att även körsbärsträdet fick sig en släng. Men samtidigt kunde jag inte riktigt släppa det, nått kändes fel liksom.
För ett par veckor sedan kontaktade jag affären där vi köpte det och skickade med ett par bilder på trädet. De trodde som vi på skadedjur till en början men efter att vi talats vid ångrade hon sig och blev tveksam eftersom bara den nedre delen av grenarna knoppade på våren. Hon tyckte att det delvis kunde vara ett reklamationsärende och vi kom överens om att mötas halva vägen var. Dock hade jag ju inte kvittot kvar och eftersom vi köpte det på hösten när de säljer ut kvarvarande träd och jag inte kunde minnas om jag köpte det till fullpris eller ej kom vi till nästa problem. Tack och lov satt ju lappen på trädet kvar med butikens namn och det kunde hon nöja sig med som "bevis".
Jag skulle vid tillfälle komma in i butiken med lappen och vi skulle avsluta det hela. Givetvis lyckades jag pricka in två besök när hon ej var där så idag mejlade jag henne innan vi åkte för att se om hon skulle vara på plats och det skulle hon.
Det hela slutade med att jag fick ett tillgodokvitto på hela beloppet av trädets fullpris. Trots uteblivet kvitto, att jag ej minns om jag köpte det på rea PLUS att vi får behålla trädet och hoppas på att det kanske repar sig till nästa år! Det kallar jag hyggligt! Nu är inte jag något jättestort fan av Blomsterlandet överlag men detta höjde mitt tycke för dem med 100%.
Ibland tjänar det sig att iallafall göra ett försök :)


Vi åkte vidare till Ica och slog till på en fika innan vi började handlandet. Vi delade på en bulle och Albin lät hela cafét få höra hur god hans "KAKA" var :) Bullen var god, det instämmer jag på. Mycket gott och prisvärt att fika där faktiskt.
Handlandet gick som en dans med bulle i våra magar och det är skönt att komma därifrån innan alla lunchhandlare kommer.

Hemma igen åt vi lunch och sedan stoppades Albin i säng. Än har han inte somnat men han ligger och vilar lite iallafall och jag vet var jag har honom en stund ;)




Ser ni vad detta är?

Hittade just denna ståendes uppochner i fickan på min kofta som hängde på stolsryggen på en av köksstolarna.


Det är Albins mugg från middagen igår, halvfull med mjölk.
Tackar för att inte allt runnit ut på golvet!

Man kan ju bara skratta åt eländet. Hur lyckades han hitta fickan och fiffla in muggen uppochner i den? :) Buse!


Tröjan är nu slängd i tvätten och den lilla pöl som blivit under är borttorkad. Sur mjölk luktar inte gott.


Söndag

Tiden kryper fram här hos oss i skrivande stund. Vår lille kille är redo för sängen sedan flera timmar tillbaka men det känns liiite tidigt ännu ;) Men med konstant uppmärksamhet och nya påhitt på löpandeband så går det hyfsat. Såpbubblor, kuddkrig, bygga koja, leka spöke och pusskalas är heta tips :) Nu tappas det upp badvatten och när badet är färdigt hoppas vi klockan har närmat sig sex för då känns det mer okej för nattning.

Annars har denna dag varit toppen. Farmor kom hit lagom då vi var färdiga vid frukostbordet, efter att ha blivit bjudna på sovmorgon ända till strax efter åtta. TACK vår lille kära gulleplutt! <3
Albin, farmor och jycken gick ut i den frost täckta morgonen och var ute ett bra tag. Jag och Peter startade dagen med lite virkning och tvspel i ett tyst hus.

Farmor fick sedan Albin till att somna och vi hann nätt och jämt fika i lugn och ro innan han valde att vakna efter knappt en timme igen.

En stund efter att farmor lämnat oss klädde vi på oss och gick en sväng. Vi stannade till vid lekplatsen nere i byn och lekte en stund. Albin skulle absolut ha med sig en av de traktorer som fanns där hem men det sa vi blankt nej till och protesterna blev livliga.

Pappan lagade mat för omväxlingsskull och det tackar jag för :)

Nu dags för bad!


Tufftufftuff

Medan pappan stod vid spisen och lagade mat tog jag och Albin fram tågbanan och byggde lite.
Albin var faktiskt jätteduktig och körde tågen på rälsen samtidigt som han ljudade: tufftuff. Han var även duktig på att INTE riva sönder allihopa! :)


Denna låda är en av mina sk. trumfkort ;)


Höstpyssel

Dörrkransen fick sig en välförtjänt makeover idag. Bara att "jula" till lite längre fram :)


En fika gjorde susen

Inte ens en ynka timme lyckades han sova när han äntligen somnade och när han vaknade gjorde han det verkligen på fel sida. Det var bara ledsna miner och massa tårar och han satt fastklistrad rund pappas hals.
Vi klädde på oss för att åka och fika på Drömkåken och väl ute i bilen lugnade han äntligen ner sig. Han var en ängel när vi var borta, om än väldigt högljudd med sitt prat. Som vanligt alltså ;) När han fick syn på alla bakverk skrek han ut: KAKAAA!!! Haha! Duktigt nog nöjde han sig med att smaska i sig lite frukt och bär istället för onyttiga kakor. Och dricka massa vatten ur vanligt glad och sugrör. Smakar tydligen bättre så ;)

Hela eftermiddagen agerade han duracellkanin och for runt som en galning här hemma men humöret var iallafall hundra gånger bättre!

Tack och lov somnade han som en stock vid nattningen, helt själv dessutom.


Vår kväll har spenderats i soffan halvt avslagna. Men nu ska jag faktiskt flytta mig till sängen istället och kanske orka läsa ett kapitel i min bok.
Peter ligger redan och snarkar här på soffan.


Imorgon hoppas vi på en bättre dag med bättre humör. Det är trevligare så :)



Förresten så blir det inga skor för mig :( Nu när jag äntligen hade bestämt mig och skulle klicka hem dem så finns de bara upp till storlek 37. Jävla skit! Så nu ska jag gå barfota i vinter istället.



Vår fina och snälla fikakille! <3


En jobbig dag för den lille

Albin lever sitt egna lilla liv idag. Han har fortfarande inte lyckats komma till ro för vila. Han som i stort sett alltid annars sover ett par timmar på förmiddagen.
Redan vid nio imorse var han trött och grinig men vila skulle han icke.
Framåt elva gav vi upp och klädde på oss och gick ut hela familjen. Tänkte att han mot alla odds kanske kunde slumra lite i vagnen, men nej.
Vi gick in och åt lite lunch och Albins humör fortsatte svaja upp och ner hela tiden plus att han gör allt han inte får göra och lite till ändå.
Nu är han i säng igen, jag har legat bredvid där inne i över en halvtimme och han gjorde allt annat än vilade. Pappan kom och bytte av och nu är det faktiskt tyst och lugnt där inne iallafall, kan ju hoppas på att är ett gott tecken.

Hela familjen behöver hans vila nu då han gått både mig och sin far på nerverna ända sedan imorse.

Jag undrar vad som är fel? Han är varken varm eller snorig.


Nu sover han! :) BINGO!


Flitig karl

Peter har stora ambitioner för oss denna helg med att det ska sotas, städas, fixas ute och gud vet vad. Han har städat golv där nere och jag försöker haka på jag med så nu är faktiskt både Albins och vårt sovrum städade från golv till tak. Puh!
Det kändes som jag var överkörd av ett tåg imorse när jag äntligen orkade vakna till liv men det har gått bra ändå :)

Nu är grinAlbin stoppad i säng och vi tar en välförtjänt städpaus.


Beslutsångest

Jag skulle behöva skaffa mig nya vinterskor iår och har hittat dessa i en katalog och är väldigt sugen på dem. MEN som vanligt blir jag snål och tycker de är för dyra.
Vad tycker ni?
Vill ha ett par rejäla som jag slipper hålla på att knyta. Dessa är ju dessutom rätt snygga så jag borde ju kunna ha dom här hemma och åka pulka i samtidigt som jag kan ha dom till klänning när/om man ska vara fin. Eller?

Dessutom har jag fått en rabattkod med 50% rabatt vid en beställning, så ska jag ha dem borde jag ju slå till nu.
Men ja, jag tvekar ändå pga. av priset. Jag har aldrig köpt så dyra skor.


Vilket jävla tjat!!!

Är less på alla statusuppdateringar på Facebook om hur UUUUUNDERBAR!!! Winnerbäck var ikväll!


Godnatt.


Virkad mössa

Det var denna mössa jag började på igår kväll och för en stund sedan blev den färdig. Jag är riktigt nöjd och den sitter som en smäck!
Blir nog fler tror jag :)
Peter önskar sig en svart.

Usel bild! Men men :) Allt klär en skönhet ;)


Bitter men mätt

Jag sitter här och är lite bitter ikväll.
Winnerbäck inleder sin turné på hemmaplan, Linköping, just ikväll och jag är inte där! :(
Det har ju blivit som en tradition att se honom "hemma" dom sista gångerna och det är ju något lite speciellt med det.
Men men, vad är väl en bal på slottet....
Syrran min är där (såklart!) så jag får väl glädjas åt henne iallafall och hoppas att vi kanske kommer iväg på turnéavslutningen på Hovet här i stockholm istället i november.


Jag gjorde en liten revolt här hemma idag! :)
Som ni vet är min kära sambo helt emot tacos och då speciellt på en fredag då även resten av Sverige äter det! Detta resulterar i att vi typ aldrig äter denna rätt, en rätt jag kan äta tills jag spricker. Men idag fick han snällt sätta sig till ett tacos dukat middagsbord. När jag frågade om det skulle bli gott fick jag till svar:
- Hunger är den bästa kryddan....
Haha!


Äntligen somnade Albin helt själv nu ikväll för första gången på hela veckan. Jippie! Hoppas han snusar lika gott denna natt som den gångna då han till och med tog sovmorgon till klockan åtta :)
Snoreriet har inte utvecklats något mer än lite rinn när vi varit ute. * håller tummarna*


Duktiga killen skulle prompt bära de illaluktande blöjpåsarna själv till soptunnan tidigare idag


Vecka 22

Vi välkomnar idag vecka 22 och Tvåan gör sig mer och mer påmind för var dag som går. På kvällarna är det stundvis väldigt livat där inne i magen och utanpå kan man ofta se hur det rör sig.

Jag börjar även känna mig mer gravid och framåt kvällen känns magen enorm.
Peter tycker att magen växt markant bara den här veckan.

Halsbrännan kommer på besök då och då och oftast vid läggdags men det är fullt hanterbart ännu.
Fogarna säger sitt även de framåt kvällen och då framförallt bak i ryggen ner mot rumpan. Hastiga rörelser är att undvika. Och den typiska vankande gravidgången smyger sig på ibland har jag märkt.

Jag somnar som en stock på kvällarna så fort lampan släcks och sover sedan väldigt gott med undantag för några snabba uppvak varje natt. Skönt att slippa springa upp på toa!

Igår kväll låg kissblåsan illa till tydligen skoj att sparka eller slå på den, så det blev många varv till toaletten.

Idag märkte jag att steka köttfärs börjar återigen bli ganska äckligt.


Veckoinfo om barnet och en dålig magbild. (även en liten glimt av hur vår kaosartade källar ser ut kom också med på bild ;)


Vår son....

.... har sedan ett par veckor tillbaka glömt bort hur man pratar och skriker/vrålar fram enbart allt han vill säga. Då även gärna i falsett. Det ekar i mitt huvud hela dagarna kan jag meddela och jag förundras över att herrn inte blir hes.

Men det är väl som med så mycket annat, övergående. Hoppas jag innerligt! :)


Vilde 24/7

Vår son är snart 1,5 år och vi har varken introducerat täcke eller kudde för honom i sängen. Han har klarat sig fint med enbart en filt, som aldrig legat där det är tänkt ;) Han sover och har alltid gjort ganska så vilt.

Nu har vi införskaffat en kudde till honom och när jag bäddade rent nu så tog jag fram den.
Men som ni ser på bilden så tycks han ha missuppfattat hur man använder sakerna.
Kudden använder han som täcke och påslakanet som kudde. Dessutom ligger han nerknölad i fotänden med fötterna utanför för att få plats. Hihi! Det var inte så jag la ner honom i sängen :)

Gosetose <3


En argsint kossa

Efter att ha haft ett enormt sug efter mat och saker att stoppa i munnen hela veckan var det istället tvärstopp idag till middagen. Var istället nästan lite äcklad av maten men lyckades få i mig några skedar soppa och två pannkakor.
Vad händer sedan en timme efter att middagsbordet är avdukat?
Jo det suger ordentligt i magen efter något såklart. Men jag har lyckats hålla emot än! :)

Albin var på uselt humör lagom till att jag stod och stekte pannkakorna. Såklart! Ett tag satt han med en bit från spisen i sin stol och övervakade det hela. Stundvis gick det bra men emellanåt tröt tålamodet och jag apade mig allt jag kunde för att få honom på andra tankar. Som tack för det brände jag först fingret på den brännheta stekpannan och därefter fick jag en plastko drämd i ansiktet och givetvis träffas mitt öga av ena klöven. Bara en liten stund efter det får sig min näsrygg en ordentlig kyss av samma ko. AJ! Ja det trängde faktiskt fram några tårar så ont gjorde det... Bägge gångerna!
Han är förlåten nu :)


Tråkigt nog började Albins näsa rinna huxflux nu på eftermiddagen. Spännande att se vad det leder till. Han har inte känts helt i form under eftermiddagen så det är nog något som lurar i kroppen på honom.


Nu är det ryggläge i soffan. "Råkade" hitta ett nytt virkmönster nyss och var bara tvungen att prova det. Ska fortsätta med det nu! :)


Just nu

Tittar i leksakstidning både framlänges och baklänges om och om igen.


Oct. 17, 2013

Det blev en tur till öppna idag. Albin och tre andra grabbar vände upp och ner på stället ;)

Vi är hemma sedan en timme tillbaka typ och har ätit lunch. Albin hoppade direkt i säng efter maten och somnade på två röda.

Jag kanske också skulle blunda lite nu? Är faktiskt ganska trött, trots en hel ostörd natt.


Ett dygn senare

Jag motstod den där chokladen jag pratade om igår ända tills nu ikväll.
Den var god! :)


Kroppen säger sitt

Klockan tickade iväg ända till två innan ungen behagade vakna. Trött kille! Efter en enorm portion väldigt sen lunch klädde vi på oss och gick ut.
Räfsade löv bland annat och gick en liten sväng och stötte på gammelgrannarna. Stannade och snicksnackade lite med dem och Albin busade runt.

Nu är Albin nybadad och sitter här bredvid i soffan och tittar på Bumpa= Bolibompa.

Jag känner av mina fogar riktigt ordentligt nu ikväll. Kombinationen av att sova en natt på golvet, stå och baka samt räfsa löv blev nog lite mycket. Men men, gjort är gjort.

Nu ska här klippas små naglar som växer fasligt fort!


Efter man fått barn kan man sova typ var som helst, bara man får några timmars sömn :)

Igår innan klockan hunnit bli elva och innan vi hunnit somna vaknade nattmonstret till liv igen.
Han låg lugnt och fint inne hos oss ett bra stund innan det började krypa i de små benen. Det krälades upp och ner i sängen och trevades ut i mörka hallen och bort till vardagsrummet. Vad han nu skulle dit och göra i beckmörkret?

Efter ett tag kände han väl att han var ordentligt trött för då blev han ledsen och otröstlig igen.
Jag frågade vad han ville och tillslut gick han ut till köket och det tolkade jag som att han ville ha flaskan. Värmde lite mjölk och stoppade tillbaka honom i hans säng. När flaskan var tom blev det ledset igen och jag tog mitt täcke, gick in och la mig på golvet bredvid. Ganska snart sov vi båda två igen.

Vid halvsex kom Peter in och väckte mig. Kändes lite i kroppen ;)
Men nu är iallafall nya mattan som vi köpte till Albins rum igår premiär soven på. Haha.

07.07 vaknade en kissig liten herre. Vi låg kvar och mös i vår säng en stund tillsammans med lite tecknat på youtube. Fast jag blundade mest :)

Efter frukost slängde jag ihop en bröddeg och medan den jäste gick vi ut en sväng.
Albin stannade sedan kvar ute med farfar ytterligare en stund när jag gick in och bakade ut degen.
Det var en herre med svarta händer jag hämtade in en stund senare. Han hade hjälp farfar med att byta strålkastare på bilen....

Nu sover han och brödbaket är färdigt. Ska jag göra nu då?


Lego

Igår kväll samlade vi ihop allt Duplolego och hällde ner det i nya lådan vi köpte på Ikea i helgen. Det blev en hel del faktiskt (lite ärvt, lite julklapp från förra året och lite loppis fyndat) och Albin tyckte det var roligt att plocka med.

Imorse hade han inte tid att komma och äta frukost då han istället stod med huvudet i legolådan :)

Tyvärr slutade det ju med att lådan vändes uppochner och det låg bitar överallt här hemma. Precis vad jag befarat.
Så när Albin nu stannade kvar ute en stund med farfar passade jag på att plocka ihop alla bitar och ställa undan lådan på ett säkert ställe bakom lås och bom ;)
Det får helt enkelt bli ett trumfkort för mig att plocka fram då och då när lite extra stimulans och sysselsättning behövs. Jag har fler sådana saker och lådor undan gömda! ;)


Det finns ingen botten i mig

Har kommit in i en period då jag är hungrig hela tiden och suget efter att tugga på något är enormt! Jag blir tokig!
Igår gick jag och trånade efter ostbågar hela dagen och när jag satt och tittade på Ensam mamma söker kunde jag inte hålla mig längre utan tog fram en skål med ostbågar.

Idag satt jag till och med och drömde om gottigheter samtidigt som jag åt middag. Efter maten tryckte jag i mig minst tio pepparkakor och jag var ändå inte nöjd. Efter duschen var jag duktig och åt en apelsin och vindruvor men fortfarande är jag inte tillfreds. Dumt nog köpte jag choklad idag när vi var och handlade och dom ligger verkligen och bränns i skåpet. Hur länge kan jag låta bli?!

Jag hoppas detta bara är något tillfälligt och beror på en rejäl tillväxtperiod för tvåan där inne.
Vill inte stoppa i mig massa onödiga saker men det är så svårt när kroppen skriker!


Lekdejt och korv

Blir en seg kväll känner jag, ligger på soffan och kämpar med att hålla ögonen öppna.
Albin är nyss lagd och inte heller idag tänkte han somna själv. När flaskan är tom börjar han gorma där inne. Han varken gråter eller skriker argt utan bara typ skriker. Dessutom ligger han ner och gör det. När han är ledsen eller förbannad står han alltid upp i sängen och vrålar, så detta beteende är ju bara dumheter.
Jag testade att sätta igång hans godnattviseskiva, som vi alltid satte på när han var mindre men nu tycktes det varken göra från eller till.
Pappan är nu där inne så nu är det iallafall tyst.

I eftermiddags åkte vi in för att handla lite och på hemvägen stannade vi till hos syssling Philip för lite lek och bus. Det såg ut som ett bombnedslag när vi åkte därifrån knappa två timmar senare! Haha.
Väl hemma var det bara att omedelbums sätta igång med middagen. Idag serverades det kycklingkorv med makaroner. Igår åt vi korvstroganoff och ris. Matfantasin flödar i detta hus ;)

Nu ska jag faktiskt masa mig iväg till duschen...


Just nu

Sussar gott ordentligt ingosad :)


Ge sig till känna även för pappa

Igår när vi hade gått och lagt oss får Peter känna sin första buff från Tvåan! (vecka 20+3) Eller det blev till och med buffar! Det blev ett riktigt holabalo där inne när hans hand hamnade på rätta stället och det är första gången även för mig att känna så mycket på en och samma gång!
Är det en liten pappagris där inne kanske? :)


Oct. 15, 2013

Vi hade inget märkvärdigt för oss igår. Räfsade löv och lapade sol på morgonen/förmiddagen. Efter vila och lunch gick vi ut igen. Albin håller sig då aldrig sysslolös :)
Framåt tretiden kom det sedvanliga eftermiddags humöret som jag inte är något större fan av. Han blir hopplös där någon timme och det är likadant varje dag (när vi är hemma). Jag försöker med lite mellis, stoppa i säng, vara kvar ute eller försöka hitta på nya lekar men det är hopplöst. Har jag tur kan han lugna ner sig en kvart när vi lägger oss i sängen tillsammans och tittar lite på tv. Sen är det nog och röjarnissen sätter igång igen.
Mitt i allt detta ska middagen påbörjas också och så fort han ser att det är något på gång i köket klättrar han upp i stolen och vill ha BUMS! Så när maten dröjer sätter härjandet igång igen.
Man kan säga att våra eftermiddagar består av att enbart vänta på att pappan kommer hem från jobbet framåt halvfem. Då blir Albin glad igen och mer hanterbar.
Antar att morsan blir lite tråkig i längden att se vareviga dag vecka ut och vecka in.


Idag vaknade Albin redan vid sex och följde med pappan upp. Varför?! Det är ju fortfarande mörkt ute och jag är mer död än levande.
Lyckades iallafall få honom till att sitta lugnt och stilla i sängen och titta på Tutitu i säkert tjugo minuter efter att pappan åkt till jobbet! Jippie! :)
Vi är nu inne igen efter vår promenad, inget lockande väder att vara kvar ute i idag. Mörkt och grått.
Ska strax stoppa lillen i säng tänkte jag. Han är nog lite trött nu trots allt. Jag såg allt när han la ner huvudet på mattan nyss och vilade sig lite i smyg ;)


Just nu

Vi inleder veckan med att tanka energi ute i solen. Det är underbart och varmt!


Helgen

Nu har vi landat här hemma igen efter en helg med fullt ös.

Kom ner till Linköping framåt halv nio i fredagskväll efter en bra bilresa. Albin kollade in sina prylar där nere och så fikade vi lite innan den lille stoppades i säng. Han hade dock inga planer på att sova fastän klockan närmade sig tio och det lät han oss minsann höra. Tillslut lyckades pappan få honom på bättre tankar och de båda slocknade. Jag somnade istället nere på soffan :) Socialaklubben ;)

Lördagen fick vi snällt börja redan vid sju då lille herrn tyckte det var dags att gå upp, trots den sena kvällen innan. Släppte in honom till mormor och morfar så fick de ta över :) Fast inte lyckades jag somna om ändå.
Klockan ett vankades det kalas hos syster. Sju sorters kakor, bulle och tårta. Jo man tackar.... Albin mumsade glatt i sig bulle, kex, majskrok, pepparkaka, clementin och sedan en egen "tårta".
Jag och Peter stack iväg en snabbis till IKEA innan vi åkte hem igen för att införskaffa en badrumspall till Albin (han är tung att hålla framför handfatet nu mer) och ett par andra saker.
Till middag bjöd morfarn på grillad vildsvins kotlett. Första gången för mig att äta det. Det var gott och smakade typ kött :)
Nattningen av Albin gick något lugnare till men han tänkte inte sköta det på egen hand.

Idag startade dagen INNAN sju!!! Galna unge!!! Smidigt att bara öppna dörren, peta ut ungen, låta mormorn ta över, stänga dörren och krypa tillbaka ner under täcket :) Idag lyckades jag iallafall somna om igen.
Efter förmiddagsvilan packade vi ihop alla våra saker och styrde ut till moster Helen och Nichlas. Där tittades det på samt även kördes traktor! Som vanligt hade Albin sitt stoneface på men man såg på honom att det var spännande!
Efter lite fikande tackade vi för oss och påbörjade resan hemåt. Albin höll sig vaken hela färden och ännu en nonstopresa avklarad. Duktiga kille <3 Efter det obligatoriska stoppet på Ica och även pizzainköp till middag så kunde vi köra den sista milen hem. Smakade gott med pizza då tyckte vi alla! :)
Ett snabbt bad för Albin och sedan hopp i säng och ännu en kväll med hjälpnattning. Jag har precis bytt av Peter och ligger nu här inne på golvet. Förhoppningsvis sover han när som helst.

Jag har varit fasligt trött hela dagen och längtar efter att gå och lägga mig i min egen säng.



Såhär fina blir jag och Albin tillsammans på kort...


Lyckodag?

Vilken lycka såhär på morgonkvisten! Det finns senap hos mormor och morfar också.

Tokiga unge! <3


Trotsiga unge!

Fredagskväll åter igen och här sitter vi i bilen och brummar fram längs E4:an. Nu har vi bara dryga 30 min kvar om vi har tur.
Albin somnade för en stund sedan. Vi har tittat på bilar, bussar och lastbilar. Spanat upp på lyftkranar och räknat kossor :) Han är duktig och tålmodig i bilen måste jag säga.

Eftermiddagen hemma var inte lika lugn och mammans tålamod sattes på prov åter igen. Allt var frid och fröjd fram till halv tre ungefär. Vi var ute och grejade, hämtade posten, höströjde i växthuset, åt våra egna små men ack så goda vindruvor och lite annat smått och gott och helt plötsligt försvann den glada Albin och ersattes av ett skrikigt monster. Vi gick in, gjorde iordning en flaska med lite gotti och la oss i sängen och tittade på tv, det gjorde susen! Skrikmonstret försvann och ersattes av mysAlbin igen :) Iallafall en stund tills nästa busvåg satte igång och nu var det åter igen kylskåpet vi bråkade om och senapsflaskan, gräddflaskan och lådan med vindruvor. Ja jisses! En låsanordning dit blir nästa projekt om det fortsätter såhär.

Trevlig helg allihopa!


Nu är det nästan tomt ute i mitt kära växthus


Vecka 21

Idag sparkar vi igång ännu en ny vecka-vecka 21.
Tiden hit har gått grymt fort, trots illamående och den fruktansvärt hemska tröttheten i början. Midsommaraftons morgonen då vi fick se ett svagt svagt streck på teststickan och vi bägge var skeptiska till om det verkligen kunde stämma, känns som bara för några veckor sedan. Känns lite läskigt om den resterande halvan av graviditeten kommer svischa förbi lika fort.

För övrigt mår jag fint. Lite öm och stel i kroppen på kvällarna men ännu inte så farligt. Sover hyfsat bra bortsett från många små uppvak varje natt. Nu var det flera veckor sedan jag behövde springa upp och kissa på natten. Skönt!

Oftast på kvällarna känner jag något som liknar glädjeskutt inne i magen men det är fortfarande ganska så diffust. Några sådana där "rejäla" buffar jag upplevde för någon vecka sedan har jag inte känt igen. Men efter att jag fick veta att moderkakan sitter i framvägg är jag inte så orolig. Inte ännu iallafall....

Suget efter smörgåsar kvarstår och det tycker jag inte om!
Efter att Albin föddes slutade smörgåsälskande jag att äta mjukt bröd helt i stort sett. I över ett år var knäckebröd det enda brödet jag åt (med små undantag) och det mådde både jag och min mage bra av. Men nu är det kört igen. Jag bara MÅSTE äta minst en smörgås om dagen men allra helst två, morgon och kväll. Får väl leva med det ett tag nu, skulle ju faktiskt finnas värre och onyttigare saker att ha begär av :)
Jag är dock livrädd för att svälla upp lika mycket i vikt denna gång som förra och jag försöker vara strikt med vad och hur mycket jag stoppar i mig. Har faktiskt inte vågat ställa mig på vågen sedan inskrivningen i början av augusti, då visade den ett par kilo mer än vid inskrivningen med Albin så på så vis kändes det bra iallafall, att jag ändå lyckades komma så nära min vikt sedan innan jag blev gravid. Men som sagt, vad vågen hamnar på nu vet jag ej och vågar heller inte se efter. Givetvis väger jag mer nu med tanke på att magen satt igång att växa men jag är också orolig över att andra delar på kroppen också börjat växa. Igen!!! Det är så svårt att se sådant själv också och när jag frågar Peter vågar han nog inte säga något annat än att det inte är någon fara ;) Men en sak som glädje mig var att jag faktiskt kommer i de första mammabyxorna jag skaffade med Albin, de är enbart i storlek 36 och sitter som en smäck även denna gång! :) Jag trodde ALDRIG jag skulle få upp dom över låren och rumpan igen men tji fick jag! :)) Hoppas nu innerligt att de sista byxorna jag fick skaffa när jag gick med Albin som var i storlek 44(!) blir liggandes nere i källaren i lådan för evigt!!!


Soliga höstfredag

En sval men väldigt solig och härlig morgon har vi haft.
Efter promenaden gjorde vi lite nytta och räfsade löv under äppelträdet, eller jag räfsade och Albin tittade mest på så han vet hur han ska göra till nästa gång ;)
Solen började värma riktigt skönt men i samma veva tog Albins humör slut och det var bara till att gå in och lägga den lille herren.
Nu sover han sedan en stund tillbaka och jag ska packa färdig inför eftermiddagens avresa.


Vi invigde nya mössan och fuskkragen mormor stickat. De blev godkända av oss bägge :)
Bortse från den purkna minen på bilden, han var lite morgontrilsk och sur över att inte få lägga in sina leksaker i kylen och ugnen.


Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder...

Vi trotsade regnet i eftermiddags och gick ut. Det är flera dagar sedan vi var ute en ordentlig stund och rastade oss, hög tid alltså!

Albin brydde sig föga om det strilande regnet och sysslade både med det ena och det andra. Lerig från topp till tå lyckades han bli ganska omgående.

Tillslut fick jag nog och ville gå in samt att det var dags för att påbörja middagslagningen men Albin hade inga planer på att gå in frivilligt.
Turligt nog kom farfarn hem lagom då så han tog över lekandet ute och jag kunde gå in och laga mat. Tackar! :) Så allt som allt var Albin ute och lekte i regnet i över en timme. Tack för att galonkläder finns!

Farmor kom lagom till middagen också och just i skrivande stund har hon Albin i badet medan jag och Peter ligger i varsitt soffhörn. Tror hon sköter resten av kvällsritualerna också så vi kan nog ligga kvar här i soffan :)


Leka?

Någon som vill vara med och spela plockepinn? :)


50%


Oct. 10, 2013

Vi har ensamma på Öppna idag men Albin tycktes inte bry sig så mycket om det. Det var lika stökigt när vi skulle åka hem som det brukar vara när fyra ungar härjar runt i två timmar :)

Albin är nu i säng och jag hoppas han inte ska trilskas lika mycket idag som igår. Det är iallafall tyst där inne nu, nyss stod han och gormade: KAKA! och PAPPA! Japp, nu passar det tydligen med att säga pappa igen.

Jag har slagit in paket till helgens kalas och funderar på vad jag ska göra härnäst? Börja styra med något eller sitta kvar i soffan?


Bättre imorgon hoppas jag

Vilken otroligt påfrestande dag!!!
Men måste faktiskt skryta med att jag känner mig som en Superkvinna som lyckades få ihop allt idag.

Albin har varit helt omöjlig och sovit knappt en halvtimme på hela dagen. Istället har han drivit sin mamma till halvt vansinne genom att inte vara nöjd med något och samtidigt vara så trött att han knappt vetat vad han hetat. Gråt, skrik, bärande och otillfredsställelse har hägrat i detta hus hela långa dagen samt otaliga försök till att somna. Tråkigt och regnet väder på detta höjde ju inte humöret direkt.
Och till råga på allt fick vi hem allt kött också. Men det gick att ta hand om det också med en grinig Albin klängandes runt benen.

När Peter kom hem strax efter fyra möts han av en Albin med senapsflaskan i högsta hugg och senap runt hela munnen. Men han var nöjd för stunden! Jag gav tillslut upp då han för tionde gången öppnat kylen och plockat fram senapsflaskan, lyckats öppna den och även sulta i sig av den. Tydligen gott!?

Att jag faktiskt dessutom lyckades ha maten klar i vanlig tid även idag är jag lite imponerad över :)


Var skon har klämt på Albin idag har jag inte lyckats luska ut. Kanske pga. den bökiga natten? Kanske pga. ny tand? Eller börjar han bli sjuk?
Får vänta och se hur morgon dagen är och hoppas den är bättre än idag.


Jag är helt slut i både kropp och knopp av allt gnäll och bärande samt att ha stått vid köksbänken i flera timmar och skurit och grejat. Ryggläge i soffan resten av kvällen!


Vi festade till det med varsin kokosbulle till efterrätt idag. Albin ville inte kladda ner sig och åt sin med sked :)


Köttigt värre

Jag har just portionerat 18 kilo nötfärs i 500 g. påsar. Suckar!
Nu "bara" 12 kilo av de övriga delarna att dela och packa.

Vi hade hoppats få hem köttet ikväll så vi kunde hjälpas åt att ta hand om det. Men icke!
Jag tycker inte det känns tillräckligt kallt ute att låta det stå kvar på trappan till senare så jag kör på.
Tur att jag inte har några bekymmer med rått kött denna graviditet ännu. Med Albin höll jag på att spy av lukten av rå köttfärs.
Men jag kan inte påstå att jag blir så sugen på mat av att syssla med detta. Tur att jag planerat kyckling till middagen idag! :)


Krånglig natt

Inatt kom nattmonstret på besök igen....

Vid 23 började Albin knorra inne hos sig och jag gick ganska omgående in och hämtade honom för att förhindra att han skulle hinna brusa upp sig för mycket och bli för pigg. Förhoppningen var att han enkelt och snabbt skulle somna om inne hos oss istället. (mysigt att ha honom i sängen tänkte jag, var länge sedan nu han låg inne hos oss.)
Peter och jag fortsatte "sova" och vi tände ingen lampa. Allt var mörkt och tråkigt.
Albin låg tyst mellan oss och sparkade mig konstant med sina vassa hälar. Tror ändå jag lyckades slumra lite för helt plötsligt var klockan 01 och då skulle Albin upp och försökte åla sig över mig för att komma ner från sängen.
Varför ska han ränna uppe i ett kolsvart hus?
Vi låg kvar och brydde oss inte medan Albin sprang runt sängen, klättrade upp i sängen och över Peter och så ålade sig ner till fotändan och började om... Galet pigg!
Chansen att han skulle sluta var liten så vi bytte blöja och fixade en ny flaska välling. Innehållet i flaskan brydde han sig föga om och sprang bara omkring med den.
Vi försökte få honom att ligga kvar i sängen med halvt tvång men då utbröt ett mindre krig.
Peter la tillbaka honom inne hos sig och la sig bredvid under HÖGA protester. Vid 02 gav han upp och vi byttes av. Jag tog med mitt täcke och la mig på mattan på golvet inne i hans rum, förberedd på att inte komma upp igen. Tror att både jag och Albin slocknade ganska omgående faktiskt! 05 kom Peter in och väckte mig samt hjälpte mig upp :)
09(!) imorse vaknar jag av en Albin som pratar med sig själv inne i sitt rum.


Varför är han såhär vissa nätter? Jag kan inte hitta något samband till något. Han sov varken mer eller mindre på dagen igår utan istället en helt normal lur för att vara han. Han somnade utan minsta krångel vid nattningen och gjorde inte ett ljud ifrån sig förän då han vaknade och inte alls tänkte somna om.

Tackar gudarna för att det var över en vecka sedan sist iallafall!


Jag kunde inte låta bli! :)

Peter kom idag hem med en hel Ikeakasse full med barnkläder från storlek 50 och uppåt. Hans arbetskamrats sambo hade rensat hemma.
Det mesta var väldigt flickigt men ett par plagg hittade jag till Albin och några andra små små plagg utifall tvåan skulle behaga vara en tös :)
Imorgon langas kassen vidare till nästa arbetskamrat.

Och jag kunde ju inte bara låta bli att låta Albin prova en klänning! Hihi. Otroligt söt tycker jag han blev och han själv tyckte också det var roligt att klä ut sig och spela apa :)


Låt mig presentera lilla söta Albina!
Bild 1: röd sammetsklänning och spetsstrumpor
Bild 2: rosa baddräkt och en mössa pyntad med en blomma


Just nu

Man blir hungrig av att sova en ordentlig middagslur och då smakar resterna från igår gott!

Dagens underhållning vid köksbordet idag är att titta på alla stora asfaltsläggningsfordon som har gårdsplanen borta på andra sidan åkern som samlingsplats idag. Jättespännande! :)


Startar dagen hårt

Albin var tydligen absolut tvungen att smaka på ett Liljekonvaljbär nu när vi var ute. Jag såg när han fick syn på dem och röt till med ett NEJ! Ändå plockar han det och jag rusar dit men hinner inte fram innan bäret är i munnen. Han hann tugga sönder det innan jag fick in fingrarna i munnen på honom och pilla ut resterna. Busunge!

Läste iallafall på giftcentralen att man ej behöver oroa sig om det handlar om mindre än fem bär. Så jag oroar mig inte nu :)

När vi sedan ska gå in snubblar han på min fot och trillar med huvudet före in i dörrkarmen. Det kändes kan jag tänka mig men tapper som han är glömdes det efter typ fem sekunder och en kram.

Nu botar vi alla bekymmer med ett glas mjölk och lite vindruvor! :)

Dags för lite vila också låter det som...


Mat och bad

Det har varit en riktig tvagarkväll hos oss här idag. Först på tur att hoppa i plurret var Albin följt av en motvillig jycke. Jag är just utkommen ut duschen så nu är det bara karln i huset kvar. Underbart att dessutom krypa ner i en renbäddad säng senare!

Peter ligger inne hos Albin i skrivande stund, han behövde lite hjälp på traven för att coola ner. Jag kan inte ligga på golvet där inne längre, kommer knappt upp igen pga. fogarna.


Till middag idag kokade jag ihop stuvade morötter (för första gången) och köttbullar. Jag tycket inget vidare om stuvade saker men jag vet att Peter gör det och jag hade mina aningar om att även Albin skulle gilla det. Och så rätt jag hade då. Albin åt två portioner! :) Tack Helen för ALLA de väldigt goda morötterna! Vi har massor kvar än.



Albin har fått ett eget grustag här hemma idag. Han lastade alla sina fordon med flak fulla med kross och tömde ut små högar lite här och var ;)


Lomhörd

Idag vaknade jag upp med lock på vänster öra. Det vägrar ge med sig och jag känner mig riktigt lomhörd.
Tips på hur man kan bota lock för örat mottages gärna! Tryckutjämna och gäspa funkar ej.

Albin är nu i säng och somnar snart hoppas jag.
Vi har varit ute på promenaden och därefter lek i solen. Riktigt riktigt varmt i solen!

Jag äter min smörgås och dricker kaffe. Tänkte sedan lappa ihop vinteroverallen Albin fick ärva av syssling Philip. Sedan är vi redo för snö ;)


Besvikna

Påväg hem från Älvsjö och Underbara barn samt Hem och villa mässa. Dock åker vi hem besvikna. Den största anledningen till att vi åkte dit var att få titta, klämma och känna på syskonvagnar men utbudet av vagnar var väldigt dåligt och syskonvagnar var det ännu sämre med. Tråkigt!

Men vet ni vad?!
Jag har fått min efterlängtade och något sena hamburgare nu iallafall! :)


Hurra hurra

Idag gratulerar vi systern/mostern/svägerskan till denna familj.
25 år! GRATTIS!!!


Klirrat

Ullared i två dagar bokat och klart!
Det bästa av allt- utan både barn och sambo ;)


Besök och shopping

Igår kväll kom mormorn och morfarn upp hit till oss. Albin fick vara uppe lite längre för att hälsa dem välkomna. Han bjöd in dem på lek så fort de kom innanför dörren. Inga blygheter alls.

Imorse åkte papporna till skogs för att se Svenska rallyt. Vi mammor och Albin åkte och shoppade istället. Såklart! :) Första anhalten blev Thuns. Jag fyndade faktiskt en helt ok vinterjacka för ynka 99(!!!) kr. Jag kommer troligtvis inte få plats i den hela vintern men jag har iallafall något att börja med. Känns inte kul att lägga ut 700 kr som kommer vara för stor nästa år.
Albin fick en ny traktorgrävare av mormor. Skopa både fram och bak, vilken lycka! :)

Sedan åkte vi vidare till Uppsala och intog lunch det första vi gjorde och efter det kollade vi igenom affärerna. Blev en billig shopping då inget annat än maten köptes.

Nu är vi hemma sedan en stund och är ganska slöa. Fast inte Albin såklart.
Papporna kom hem nyligen också och även de hade haft det bra.



Snäll kille att ha med i affärer


Just nu

Luncrast i Gränby Centrum, Uppsala med mormor.

Wokade nudlar är toppen tycker Albin.


Att behärska ilskna gravidhormoner

Igår hade jag ingen som helst lust med att laga middag och inget kändes tilltalande. Jag föreslog Donken och vi bestämde att Peter skulle åka förbi där på hemvägen och när han ändå åkte den vägen skulle han stanna på Ica också för lite komplettering till kylen.
Så jag gick halva dagen och suktade efter min hamburgare och cheddardippen. Hungrig som ett djur var jag han tycktes aldrig komma hem! Men äntligen ser vi honom komma på vägen och magen min skriker!
Han kommer in och börjar plocka upp påsen från Ica och så plötsligt säger han: Fan! Nu glömde jag ju åka förbi Donken.
Jag tror ju inte det är sant och att han bara skämtar, men icke.
Jävlar vad jag bet mig i tungan för att inte spotta ut massa fula ord och börja stortjuta.
Jag matade färdigt Albin hans mat medan Peter rotade runt i kyl och frys i jakt på något att laga ihop lite snabbt istället för min hamburgare. Jag var otroligt nära att slänga mig i bilen och åka för att köpa min hamburgare själv men jag insåg att jag skulle dött av hunger innan jag hunnit halvvägs och mitt i allt tänkte jag faktiskt lite realistiskt också att kanske är en gnutta för långt att åka lite mer än två mil enkel resa enbart för en hamburgare...

Peter ställde sig och kokade ihop pasta bacon medan jag la mig på soffan med täcket över huvudet och fortsatte bita mig i tungan och bubbla inombords av ilska.

Mätta blev vi tillslut och det var väl huvudsaken men det ska gudarna veta att man ruckar inte på en hungrig gravid kvinnas förväntningar och planer på dagens middag hur som helst. Är hon inställd och sugen på en viss rätt så kan man likna besvikelsen som uppstår om det ändras med jordens undergång gånger tre! MINST!

Låt detta aldrig ske igen. Amen.


Ps. En stor eloge till mig själv som varken dumförklarade eller yttrade några fula ord åt min otroligt glömska sambo ;)
Och en stor eloge till dig sambon som på riktigt glömde köpa hem det viktigaste som fanns just då.


Vecka 20


Vecka 20

Tänk att vi redan är halvvägs (typ iallafall)! Det är galet vad fort det gått.

De senaste veckorna har jag mått bra. Bortsett från att jag vid vissa tillfällen börjat känna av fogarna samt ischiasen. Men än så länge är det hanterbart så det är inget att gnälla över.

Jag har varit lite osäker på om det är rörelser jag känt där inifrån eller om det är gaser och tarmarna som spelar mig ett spratt men i lördags kväll förra helgen (v.19) är jag nästan helt säker på att det var sparkar jag kände! En bit nedanför naveln på vänster sida var det något som kickade till ett par gånger och jag till och med kunde känna det utanpå. Trots att jag var snabb med att lägga dit Peters hand också så fick han ändå inte känna något :( Och sedan dess har jag inte känt något så pass tydligt. Men det kommer :)


Här delas det broderligt


Dagens lunch

Lycklig kille som får blodpudding till lunch.
Även den fyrbenta lille killen är minst lika lycklig :)

Mamman festar istället loss på avocado med örtsalt på. Gott!


Bulligt

Här var det bullar på kanelbullensdag och allt! ;)


Morgonstök

Äntligen smörgås och kaffe! Jag var riktigt svulten efter en hektiskt morgon.

Efter frukosten fick Albin något tokryck och blev helt otröstlig. Skulle bara hänga runt halsen på mig och kunde han hade han krupit in under skinnet på mig. Efter fem minuter var det bra igen och han började leka istället.
Jag satte en deg på jäsning innan vi klädde på oss och gick ut på promenaden.
Sedan var det dags att baka ut och Albin satt och tittade på en stund.
När det var dags för jäsning igen stoppades ungen i säng och jag samlade ihop tvätt, tog en tur ner till tvättstugan och påbörjade röjning av gästrummet. Vi väntar ju faktiskt gäster ikväll och som det ser ut nu får dom inte plats i gästrummet. Det har liksom hopat sig massa bråte där inne av någon konstig anledning.

Nu är sista plåten i ugnen och jag är helt slut ärligt talat. För ett tag sedan gnällde jag över att jag gick runt och frös, nu håller jag på att smälla av av värmeslag istället. Aldrig nöjd....


Förresten så vaknade jag 07.07 imorse och det fanns ingen Albin bredvid mig som det alltid gör annars på mornarna. Han låg kvar inne hos sig och var knäpptyst. Varför vaknade jag då? Jo en argt morrande jycke väckte mig. Vad morrade han på då? Albins traktorballong ute i vardagsrummet! Haha.
Tyvärr vaknade Albin till av oljudet och började sjunga lite. Så länge han höll sig lugn stannade jag kvar under täcket. En halvtimme till bjussade han på ungefär :) Tack!


Albin 17 månader

Grabben bara växer och växer och han är så duktig på massvis av saker. Utvecklingen går i raketfart känns det som!

Albins ordlista:
Dissoj= ?
Dissa= ev kissa och/eller diska
SÄÄ= sked/gaffel och även spade
Offa/Boffa= låter som morfar men han säger det oftast i samband med blöjbyte så vi tror mer på att det har något med det att göra
Bomma= blomma
Bubbe= gubbe
Mamamma= mamma och även pappa nu mer. Han totalvägrar att säga pappa. Haha
Kagga= flagga
Sasa= farfar
Tatoo/Tatoj= traktor
Bbbiar= bilar
Bumpa= strumpa

Utöver dessa ord så pratas det för fullt all vaken tid men det mesta är fortfarande väldigt svårt att förstå.

Han kan sitta och bläddra i sångboken om djur och sitter och nynnar för sig själv. När han kommer till sidan med imse vimse spindel börjar han göra rörelserna till sången med fingrarna.

Favorit leksak just nu är traktorer och bilar. Allt med skopor eller flak kan han sitta och pilla med i evigheter.
Smådjuren är också favoriter och de radar han upp överallt och härmar vissa av dems läten. Ko, gris, fågel, häst, katt och hund vet han hur de låter.
Böcker överlag fortsätter också vara favoriter.

Han är duktig att ställa bort sin tallrik och bestick på diskbänken efter att vi ätit. Han vet att det ska dissa= diskas där.
Dessutom går han och slänger småskräp han hittar på golvet tex. löv och grus i vasken. Det är nätt och jämt att han når upp över kanten när han ställer sig på tå och sträcker sig allt han kan.

Vi har börjat titta lite på Bolibompa på tv innan läggdags på kvällarna. Oftast är han så trött att han faktiskt sitter stilla en stund.

Han vet hur polisbil, ambulans och brandbil låter.

Att slänga den gamla blöjan i papperskorgen när vi bytt fortsätter vara roligt och han skiner som en sol när han får hjälpa till.

Satsumas är den nya favorit frukten. Surt och gott! :)

Kramgo har han blivit nu också. Han riktigt krokar om sina armar runt nacken på en och verkligen kramar. Så mysigt!
Pussas gör han också mycket. Speciellt godnatt pussar.
Men man får vara lite på sin vakt (speciellt mamman) för när man minst anar det kan pussen förvandlas till en rejäl bitning.



Vår älskade lille pojke vad stor du är redan! <3


Marknaden avklarad

Hemma igen efter ett marknadsbesök.
Albin satt som ett tänt ljus i vagnen och tittade på allt och alla och nu fick han faktiskt sin första egna ballong, en stor traktor! :)
Vi smet in en sväng till farmor också och fick oss varsin kvällsmacka och varm blåbärssoppa att värma oss med.

Så mycket handlat blev det inte men lite kokosbollar och polkagrisar fick det bli för att hålla Peter på gott humör ;) Albin fick förutom sin traktorballong en ny mössa och en liten brandbil samt en taxi. Nöjd kille!

Albin har slocknat inne hos sig nu. Snabbt och lätt. Hoppas han bjussar på lite sovmorgon imorgon nu när han kom senare i säng än vanligt.


Stinkbomb

Jag blir otroligt "duktig" på att känna lukter när jag är gravid och då givetvis oftast bara lukter jag inte gillar och far illa av.

Jycken är ofta en riktig stinkbomb enligt min gravidnäsa. Stackarn!
Det är inte det att han luktar hund, den lukten gör mig inget utan det är något annat som får honom att lukta (läs stinka). Det var EXAKT samma lukt när jag gick med Albin och det är tydligen bara jag som känner den.
Jag kan inte ens beskriva den mer än att det fullkomligt osar om honom i skrivande stund.
Ge mig en klädnypa tack!


Soliga hösttorsdag

Har varit på Öppna nu förmiddagen. Det var bara vi och en till pojke med sin mamma. Förkylningarna härjar vidare.
Albin sover nu som en klubbad säl efter allt lekande.

När han vaknar går vi ut igen. Det är riktigt varmt och härligt med solen.

I eftermiddag när pappan kommit hem från jobbet drar vi iväg en sväng på marknaden.



Mat och ischias

Det blev lite grahamsbullsbak idag. Tänkte göra iordning oss varsin provsmakning innan vi går och lägger oss :)

Till middag blev det raggmunk och fläsk, Albin åt med god aptit! Likaså igår när det serverades rotmos och fläskkorv, då ville han tom. ha lite till efter första portionen. Det är roligt att han visar aptit efter att ha varit lite si och så vid både lunch och middag ett tag nu.
Han tycks vara lik sin far och föredra den hederliga husmanskosten :)

Efter allt stekande idag har vi gått runt som i en dimma här hemma, plus att Peter tände på i pannan också och det ryker ju typ alltid in lite. Jag höll på att frysa ut oss genom att öppna dörrar och fönster på vid gavel och hoppas på lite genom drag och utvädring. Jag HATAR verkligen att gå omkring och lukta matos och just nu är vi väl parfymerade i en arom med inslag av gatuköksos blandat med korvgrillning ;)

Albin invigde sina nya stövlar när vi gick för att hämta posten och han glänste omkring i dem :)

Farfar ligger nu tredje dagen inne med ischias och han är riktigt less. Fullt förståeligt! Det komiska är ju att jag också börjar känna av gravischias nu (även denna grav.). Smittar det tro?! Hehe.



Nu fortsätta glutta på Bonde söker fru


Lite shopping på förmiddagen

Nu är vi hemkomna efter en tur in till Coop. Albin är nu nya stövlar, vantar och blöjor rikare. Han stapplade nöjt omkring inne i affären med sina nya stövlar!
Det blev inte dom stövlarna jag hade tänkt, fanns ej i rätt storlek. Hittade istället ett annat par dom var mycket billigare dessutom :)

Funderar starkt på att baka idag, köpte ju hem röd mjölk nu just till det ändamålet.


Tipsar er med blöjbarn om att Libero säljer återigen tre pack blöjor för 199 kr på Coop denna vecka! Vi är tre paket rikare nu :)


Morgonstund har leksaker i sängen

En helt vanlig morgon i vårt sovrum. Fem minuter extra i sängen är guldvärt tycker mamman! :)


Eftermiddagen ute


Rusta för vintern

Vi har varit ute och njutit av en varm höstsol nu på morgonen, tittat på sopbilen, ätit äpple och geggat med blöt sand.
Nu sover den lille herrn och jag ska avverka några tråka måste saker på datorn.

Resten av dagen vet jag inte vad vi ska göra med? Skulle behöva åka in till staden och inhandla nya stövlar till Albin. Tror att stövlarna han har nu är på gränsen till försmå, det är svårt att få i foten med socka på och nu skulle det verkligen behövas. Tänkte försöka hitta några schyssta fodradestövlar. Och regnvantar skulle inte sitta helt fel nu heller.
Annars tror jag vi har kläder till Albin så vi klarar hösten och vintern.
Jag däremot behöver ny "regn" jacka, dragkedjan på min säger snart upp sig. En vinterjacka med rymligt utrymme för en tjockis mage står också på inköpslistan samt nya rejäla vinterkängor. Mina gamla kängor börjar spricka i gummit samt att det är snörning på dem och jag minns hur jävligt det var att få dom på sig när jag var gravid med Albin.
Vem är villig att sponsra mig? ;)


RSS 2.0