Sep. 30, 2013

Fyllde i hela graviditetsboken ända fram till nu. Duktiga jag! :)
Nu ska bara Peter skriva lite också och sedan är vi i fas.

Annars har det inte hänt speciellt mycket här idag.
Efter lunchen gick vi ut och till brevlådan. Vi hann precis hem innan det kom en ordentlig skur och vi tog skydd under taket på trappan. Albin lessnade dock fort på att sitta där och kutade istället ner till farfar.
Farfar har idag varit liggandes med ischias så Albin bjöd på lite underhållning en stund :)

Till middag lyckades jag koka ihop en fasligt god kycklinggryta! Jag längtar redan till att äta resterna imorgon :)
Hojta om ni vill ha recept. Den var otroligt simpel att laga dessutom!

Peter gick ner med en tallrik mat till farfar också så hann slapp mecka själv med mat.

Albin slocknade som en klubbad säl efter ett snabbt bad. Det tar på krafterna att reta gallfeber på sin mamma halva dagarna ;) Han testar mig om och om igen med massa bus och hyss....


Vi har tagit skydd för regnet


Dokumentera för framtiden

Det är måndag, en grå måndag.
Vi är tillbaka inne efter promenaden, gick ner till landsvägen för att räkna bilar men det är dåligt med trafik en tidig måndagförmiddag tydligen :)

Albin ligger tyst inne i sin säng och jag sitter på soffan med smörgås och kaffe. Allt är i sin ordning alltså! :)

Jag tänkte vara duktig och börja fylla i min gravidbok för tvåan nu. Nu är det ju lite mer fastställt hur långt gångna vi är efter ultraljudet förra veckan så nu ser jag ingen undanflykt längre till att skjuta på det.
Har ju en likadan bok om Albin och vill självklart försöka vara lika duktig även denna gång. Det måste ju vara rättvist! Samt att det är himla roligt att själv kunna bläddra tillbaka för hur det än är så glömmer man saker fasligt fort.


Söndag eftermiddag

Vi är hos farmor och stökar ner. Eller det är mest Albin som stökar ner och sprider kastanjer i hela lägenheten.

Farmorn står vid spisen och håller på att laga middag. Tummen upp för det! :)


Ge mig styrka!!!

Hemsk start av dagen hittills, eller egentligen började det igår med ett olidligt långt avslut av dagen.
Albin vaknade halvtio igår kväll och vi hörde genast på hans läte att vår lördagskväll därmed var slut och det stämde alldeles ypperligt. Ungen var mer vild än tam och for runt som en studsboll i sovrummet. Samtidigt var han då trött att han lyckades snubbla in i både sängbord och byrå och på det fälla några tårar. Den stackars jycken lyckades han överrumpla helt och det slutade med att den stackarn smög ut i hallen med svansen mellan benen och ställde sig vid ytterdörren i förhoppning om att lyckas fly hemifrån.

Halvtolv gick hela familjen upp och satte sig vid köksbordet för att äta varsin smörgås. Man blir galet hungrig av att inte få sova ska ni veta!
Efter ätandet "lurade" vi Albin och gjorde om hela vår vanliga nattningsrutin, borsta tänderna, på med pyjamasen igen som kläddes av efter att ungen härjat sig svettig, göra välling och pussa godnatt. Han stoppades ner i sin säng igen och tro det eller ej men ungen protesterade inte!!! Efter cirka en halvtimme sov han igen och vi var inte sena med att haka på.

Vanligtvis brukar ju sådana här krångliga kvällar resultera i en välbehövlig sovmorgon men denna morgon var tydligen ett undantag. Strax efter sex hämtade Peter in en vaken Albin till oss och förhoppningen om att han kunde somna om en stund till var lönlösa, trots våra protester genom att låtsas sova och vägra vakna.
Halvsju var det fullt ös medvetslös i vårt sovrum igen. Det finns tydligen ingen hejd på denna unge. Han fick en flaska välling i försök till lite ned vavning men den dissade han totalt!
Tillslut fick han med sig pappan upp och vid frukostbordet bjöds på nästa utbrott i form av gap och skrik då han inte fick smörgås innan gröten....

Vi klädde på oss ALLA kläder och gick ut i det halvregniga vädret. Vinkade hejdå till pappan och farfar som åkte iväg för att hämta hem en massa ved.
Efter cirka en kvart ute lägger Albin ett lass i blöjan och det var bara att klä av alla kläder för att gå in.
Väl inne hinner vi med en läckt blöja, leksaker i toaletten (första gången), slita loss en stor tuss hår från mammans huvud, slänga ner leksaker i trappan samt bitas i tid och otid. Tack och lov öppnas dörren då och in kommer pappan! Vilken tur att traktorn dom skulle låna för att köra hem veden med inte startade. Mammans tålamod var slut för länge sedan och nu fick pappan äran att tämja det lille vilddjuret :)


Godmorgon


Här var det målat!

Nu är det kväll igen. Känner mig oförskämt pigg denna kväll jämfört med alla andra kvällar. Kanske beror på min sovmorgon som varade till nio imorse? :)

Efter middagen plockade vi fram den nyinköpta färgen till Albin och tänkte han kunde måla lite.
Det första han sa när han fick se alla de färgglada färg klickarna på bordet var: KAKA! Han tyckte väl det såg ut som små kakor antar jag. Vi försökte förklara att det var färg och att han skulle måla med den men vi lyckades nog inte särskilt bra för det första han gjorde när han doppade handen i färgen var att smaka på den. Av minspelet och reaktionen att döma smakade den inte hallon. Han blev så paff att han dessutom började gråta och tyckte färgen var obehaglig. Till slut fattade han galoppen och målade lite. Dock med penseln bara! :) Det var läbbigt att få färg och vara kladdig om händerna. Målandet med pensel var aningens aggressiv så vi som satt bredvid fick vara beredda på att ducka flera gånger. Pappan fick färg både på sina byxor och på tröjan :)
Allt målande avslutades med ett välbehövligt bad för den lille konstnären.


Såhär ska en riktig konstnär se ut!
Tyvärr syns det inte att han har röd färg i håret och att läpparna skiftar i alla möjliga färger.
Sötnöt! <3


Just nu

Såhär gott sover man efter massa sysslingbus hela förmiddagen!


Nu passar mamman på att smita ut en stund också.


Höstens barnloppis är avverkad

Idag var det äntligen dags för höstens barnloppis men tyvärr blev det lite av en besvikelse. De tidigare gångerna jag varit har jag gjort mycket fynd och bunkrat upp i garderoben med kommande kläder och storlekar men idag gick jag bet.
Gick dit i förhoppning om att hitta en vinteroverall, fodrade stövlar, ett par schyssta vinterkängor, bra vantar och lite annat smått och gott. Kom därifrån med ett par kängor jag är halvnöjd med, ett par vantar, ett par långkalsonger, en skaljacka som passar till våren förhoppningsvis samt en polisbil.
Jag var där till dom öppnade så helt utplockat hade det ju inte hunnit bli men ändå var utbudet dåligt. Visst fanns det kläder och grejer i överflöd men inget som tilltalade mig och även flera andra som var där. Hoppas på bättre lycka till våren :)

Medan jag var på loppisen så lekte Albin och Peter hos syssling Philip, de bor ju precis intill där. Dom hade roligt som vanligt och strödde leksaker överallt. Vi fick till och med pizza till lunch innan vi åkte hem igen!
Albin slocknade i bilen hem av utmattning och ligger nu i säng. Jag hoppas han lyckas somna om igen för det är väldigt behövligt!

Jag sitter i soffan med lite kaffe, har en ordentligt tryckande huvudvärk som får mig lite loj. Hoppas den ger med sig något för jag hade ju tänkt ge mig ut och peta ner alla mina nya lökar i jorden!
Peter är ute och förbereder bilarna lite för kylan och vintern, kollar glykolen och lite så.

Annars blir det nog bara innekurande idag. Det är riktigt grått och trist väder med regnskurar nu och då.


Räddningen?

Är detta min räddning i ytterligare cirka fem månader?!

Suget efter Brieost är enormt stort redan nu!
Hittade denna tub i affären och måste ju givetvis testa. Är dock skeptisk till hur den kommer stilla mitt begär.

Nu testa! :)


Är dagen över snart?

Vilken tröttsam fredag vi har haft!
Albin har haft ordentligt labilt humör efter att ha tagit en alldeles för kort vila i förmiddags.
För att få tiden att gå lite mer så åkte vi iväg och handlade efter lunch. Jag var så duktig och lyckades plita ner en matsedel redan för nästa vecka och tänkte det kunde vara skönt att handla hem det redan idag, så är det gjort men givetvis var det tomt på flera av dessa hyllor i affären så jag gick bet. Typiskt!

Hemma igen styrde Albin lite ute en stund men jag höll på att frysa ihjäl så vi gick ganska snart in och åt lite mellis istället.
Sedan dess har han levt rövare här hemma och så fort något inte gick som han ville bjöds det på utbrott. Jag har varit trött som få och bara velat sluta mina ögon en stund men eftersom inte Albin var med på dessa noter alls så var det bara att hänga med i svängarna.
Han hann även för andra gången denna vecka trilla ner från soffan.

Äntligen kom Peter hem och Albin hade någon annan än mig att terrorisera! :)

Nu är vi nyätna, jag ligger på soffan och pappan gör allt för att hålla Albin på rätt köl gällande humöret nu innan läggning.


Lite virkning

Det blev ett par "tofflor"


Tråkfredag

Idag kom vi iväg på vår vanliga långa morgonrunda för första gången denna förkylningsvecka.
Det blev en lindrig förkylning för oss alla. Halsont ett par dagar och snorig ett par dagar för mig. Albin var bara snorig och lite hängig en dag medan Peter bara hade lite ont i halsen en morgon. Skönt att det gick över så snabbt och smärtfritt!

Det är kallt ute nu mer hela dagen. Igår låg det på nollan när vi gick ut strax efter åtta och Peter hade fått skrapa rutorna när han åkte. Idag var det hela fyra grader när vi gick ut och det kändes skönt att jag igår rotade fram våra mössor och vantar (Albin har ju såklart använt mössa ett bra tag redan).

Dagens motivation ligger på noll idag. Jag har ingen som helst aning om vad jag ska hitta på till middag idag, vår veckomatsedeln tog slut igår. Inventerade frysen nyss men hittade inget som tilltalade. Förra fredagen festade vi till det med fem varmkorvar och några torra bröd jag hittade i frysen ;)
Förslag tack!

Albin höll faktiskt på att slumra till i vagnen när vi var ute förut och när vi kom in igen ville han mysa i knät med lite bokläsning. När han sedan gick för att fiska fram en napp ur sängen stoppade jag i honom där istället och det accepterades. Till en början.... Efter en stund var det holabalo där inne och när han kastat iväg alla napparna blev det gap och skrik istället. Tre gånger.
Nu har han lugnat ner sig efter lite mutning med varm mjölk :)


Dagens konstaterande

Turkost och brunt är jädrans snyggt ihop! :)


Öppna och lunch

Vi drog iväg till Öppna imorse och lekte med de tre andra små grabbarna. Full fart minst sagt! :)

Innan vi for hem passade vi på att käka lunch tillsammans med Peter och hans chef på byservicen. Gulaschsoppa och pannkakor stod på menyn. Rackarns god soppa faktiskt! Albin mumsade glatt i sig pannkakor med grädde (idag igen).

När vi kom hem lite efter tolv var Albin pigg som en mört när jag stoppade honom i säng och det tog en bra stund innan han lyckades varva ner och äntligen somna.
Det är nog bara en tidsfråga nu hur länge till vi kan låta honom sova i spjälsängen. Han har inte börjat försöka klättra ur den ännu (vad vi har sett iaf.) men har far ju runt i den som en galen vilde de gånger han inte riktigt ännu vill kännas vid sin trötthet. Det är numer standard att sängen står nästan en meter från väggen när han somnar, han sticker ut benen mellan spjälorna och ligger och sparkar på väggen så sängen glider iväg. Nallar, snutten och nappar ligger iväg slängda till andra sidan av rummet och lakanet ligger inte alls som det bör.
Ja det blir riktigt spännande när det är dags att byta till riktig säng. Inte sjutton kommer han ligga kvar i den och försöka somna på egenhand så som han är duktig att göra nu. Då blir det nog till att börja om från ruta ett och ligga kvar bredvid till dess han somnat. Jag undrar vem som kommer hinna somna först då? ;)




Vattenpölar är roliga! Plask plask.


Nörderi

Detta paket hämtade jag ut idag.
Nu har jag lite att göra och min vision om en miljon blommande vårlökar så som tulpaner m.m. varje vår är jag nu ett litet steg närmre! :)


Ultraljud

I eftermiddags åkte jag och Peter in till Stockholm för det efterlängtade ultraljudet.
Barn är ej välkomna där så Albin lämnades hemma med farfar och lite senare kom även farmor.
För första gången någonsin blev Albin lite ledsen när vi sa hejdå till honom. Det hela gick över på tre sekunder och resten av eftermiddagen hade gått galant.

För oss gick det också galant! Vi fick se en välskapt liten krabat som dock ej var särskilt villig att visa upp sig för oss. Barnmorskan hade fullt sjå med att lyckas mäta och kolla allt som skulle kollas. Tycks vara en liten latmask där inne som inte alls hade lust att avbryta sin eftermiddagsvila för lite "fotografering" så inga bra bilder fick vi. Men men, huvudsaken allt såg bra ut.
Tydligen har jag även moderkakan i framvägg vilket bidrar till att det är svårare att känna rörelser och sparkar nu i början.

Vi blev återigen tillbaka flyttade några dagar och är istället idag i vecka 17+5 (trodde vi var i v. 18+2) med ett bf 28 Februari. Så troligtvis blir det ännu en Marsunge. Det är bra, det är lite närmre våren :)



Denna är den bästa av de tre bilderna vi fick och man ser inget speciellt tydligt (jätteskillnad jämfört med bilderna på Albin). Inte ens en liten näsa går att skymta knappt.


SÄÄ!

Igår lyckades vi äntligen fatta vad Albin menar med ordet "SÄÄ". Han har under ett par veckor använt ordet ganska flitigt till och från och vi har stått som frågetecken :)

SÄÄ= sked/gaffel

Lätt som en plätt ju! ;)


Imorse hittade han sin gaffel under köksbordet och den kom han rusande med i högsta hugg och vrålade "SÄÄ!"
Gullunge <3


Likaså har han stenkoll på var hans kissiga blöjor ska vara.
Igår när jag hade bytt på honom så frågade jag om han kunde gå och slänga den gamla blöjan.
Jorå! Han tog blöjan och gick från hallen ut till badrummet, fram till papperskorgen och lyfte locket och kastade i blöjan!
Jag blev så paff att jag nästan jublade och då sken han upp som en sol och såg ännu malligare ut.
Imorse behövde jag inte ens be om hjälpen att slänga blöjan utan han plockade upp den ändå och kastade den i papperskorgen. Han tom. förundrades över hur tung den var! :)


En liten kontrollant

Albin tycktes sova bort den eventuella febern i förmiddags. Skönt! Dessutom sov han som en stock i typ tre timmar! Därefter har det varit full fart på honom som vanligt.
Vi klädde på oss och gick ut, var tvungna att plocka upp lite potatis till middagen bl.a. Solen kom faktiskt fram stundvis och det var uppehåll i ett par timmar.
Albin "hjälpte" farfar med diverse saker så jag gick tillslut in och förberedde maten istället.
Efter ett par timmar ute med lek, äppelplockning och för den delen ätning kom regnet igen och grabben fick motvilligt gå in. Vi läste istället en hel hög med böcker innan jag tyckte han kunde vila en liten stund. Så mycket vila vet jag inte om det blev, han sjöng mest och satt och snacka massa obegripliga saker :)


Nu efter middagen gick mina tre grabbar ut en sväng för att titta på grävskopan som dundrar här borta.
Ja han har bråda tider Albin just nu då traktorn håller på och plöjer på framsidan och grävskopan som gräver borta i skogen på baksidan. Jobbigt att hålla kollen på allt! :)



Min lille stjälpare/hjälpare var med mig ute i växthuset idag. Medan jag plockade tomater och gurka lastade han sin lastbil med grus
Kolla in luggen som sticker fram. Sött! :)


Det finns inget dåligt väder....

.... bara dåliga kläder.

Regn och rusk idag. Var inte speciellt lockande att ge sig ut på morgonpromenaden men vi bangade inte utan klädde på oss istället. Rotade fram jycken regnoverall som han inte är speciellt förtjust i och ej har använt på flera år. Nu åkte den på och innerst inne tycker han nog att den är ganska skön att ha på sig och slippa bli jätteblöt. Bara en regnmössa som saknas också :)

Albin ser lite mosig ut idag och jag misstänker att han kanske har lite feber, tycker han känns en gnutta varm. Dock är det inget som märks mer än lite på ögonen.

När vi kom in förut drog jag fram dammsugaren, var så less på allt grus och skit som blir i hallen. När jag ändå höll på och hade ångan uppe dammsög jag av resten av övervåningen också. Kändes i kroppen, känner mig inte helt hundra i kroppen jag heller idag. Halsen är bättre men är ju snorig istället och slö.

Albin är nu lagd och jag har intagit soffan med kaffe och smörgås. Kanske orkar ta fram virkningen lite? Hela två dagar sedan sist! Rekord! Haha


Snorgubbar är vi allihopa

Nu ikväll har även jag börjat bli småsnorig. Peter kände av sin hals imorse och har nu ikväll nyst titt som tätt.
Välkomna till familjen sjukstuga!

Albin somnade iallafall ovaggad i vanlig ordning och har sedan dess inte sagt ett ljud.
Han fick två böcker under sin säng i förebyggande syfte men än så länge är han bara rinnig i näsan och ej täppt. Dessutom ligger han ju aldrig stilla i sängen så huvudupphöjningen kan lika gärna bli en fotupphöjning inatt ;)


Nu ska jag sova och försöka glömma bort mitt snuskiga smalben.
Ska lyssna på regnet och blåsten utanför istället!



Nya höstiga skapelsen till köksbordet

https://cdn2.cdnme.se/3231643/7-3/pic_5240a54e9606ee59a6916ed4.jpg" class="image">


Det var väl själva f*n!!!

Jag har klarat mig från fästingar i många många år och allt som allt har jag nog bara haft två eller tre styckna. Ikväll när jag stod i duschen upptäcker jag en jävel nere på vänster smalben. Varför nu!? Så jävla onödigt! Slår vad om att den var så generös och ger mig en släng borrelia också. Bara vänta och se...

Känner mig iallafall sjukt äcklad av det lilla krypet. Det har krupit överallt på kroppen hela kvällen och det har kliat där den bitit sig fast. Jag vill varken se eller känna på området däromkring.
Jag har aldrig varit speciellt rädd för de små djuren men nu när jag dessutom är gravid känns det annorlunda.

Som sagt bara vänta och se några veckor nu om det händer något. Hoppas hoppas INTE!


Morgon mys

Vår stackars lille jycke brukar få stå ut både med det ena och det andra när det gäller lillebror.
Klapparna är inte alla gånger så ömma och öronen är väldig "dragvänliga". Ibland kommer det en gåvagn i fullfart i kurs mot den sovande jycken och det är ju ett under att han ännu inte blivit påkörd.

Fast lite får han ju också skylla sig själv eftersom han typ aldrig går iväg utan istället bara blänger lite och flyttar sig ett par decimeter på sin höjd.


Men imorse var det andra bullar minsann! Albin stod länge vid fotänden av sängen och gosade så försiktigt med den morgontrötta jycken.
Han pillade försiktigt med det gossiga öronen och la kinden på huvudet och myste.
Vanligtvis brukar ju sådana här tillfällen spåra ur ganska snabbt och sluta med en örfil eller liknande men inte idag! Det var bara kärlek och ömhet mellan de två <3

(att hunden två timmar senare träffas på ryggen av en kastad bok hör inte hit ;)


Stadsbesök

Albin och jag har varit in en tur till staden för lite shopping. Dock inget roligare än mestadels mat och måstesaker.
Pojken är i säng men sover ej och jag tar igen mig lite på soffan.


Som vanligt på vardagarna vaknade Albin samtidigt som när pappan gick upp, strax efter sex. Han kröp ner i sängen bredvid mig och låg och myste en bra stund innan han fick nog och blev rastlös framåt sjutiden. Får väl iallafall vara nöjd att han ännu en natt sov nonstop i sin säng inne på sitt rum :)
Vid åtta när vi var färdiga med alla frukost och morgonbestyr tänkte jag att vi kunde lika gärna brumma iväg redan då men kom på den briljanta idéen att affärerna faktiskt inte hunnit öppna så dags. Haha! Så vi gick ut en sväng och lät tiden gå.
Bonden plöjer nu här utanför oss och det är en lycklig liten kille här hemma som kan titta på "tattoo" på nära håll varje gång den kommer och vänder. Men lite läskigt är det när den låter så högt :)

Handlandet gick bra när vi väl kom iväg vid halvtio.
Hade tänkt köpa hem lite höstblommor som tex. Ljung men det var så utplockat i affären att jag avstod. Istället blev det lite nytt till köksbordet.
På Ica var det jag , Albin och halva stans pensionärer. Albin hittade en tant som han flirtade lite med mellan hyllorna och hon blev så glad! Han också för den delen :)

Väl hemma igen var det en otroligt trött gosse jag lyfte ur bilen och efter lite lunchpåfyllning var min tanke att han skulle sova. Men nu har han väl snart legat där inne en timme tror jag och än sover han inte.... Nöjd är han iallafall.

Han vaknade snorig idag. Exakt tre dagar efter besöket på öppna och de andra snoriga barnen. Jag sa ju det! Men men, snoriga näsor på småungar hör ju till såhär års.




Avslutar veckan

Fick faktiskt flera kapitel lästa i boken. Knåpade också ihop en matlista till kommande veckan samt inköpslista. Brödet blev också bakat och det blev himla gott och lyckat.

Peter stod för maten idag och gjorde lasagne. Gott som alltid!
När vi satt och åt middagen sprack det upp ute och solen tittade fram. Vi bestämde att passa på att gå ut en sväng när vi ätit klart. Lagom till vi är påklädda och går ut hör vi åskan men vi fortsätter ut iallafall. Vi kommer bort till badet nästan och då börjar det stänka lite och snart vänder vi om och går hem igen. Den sista biten hinner det börja ÖSregna och blåsa upp till storm så löven yrde runt oss. Vi gick så fort vi bara kunde och Albin satt helt förundrad i vagnen och bara tittade på allt regn.
Oj så blöta vi var när vi äntligen kom hem och under tak :)

Nattningen skedde utan några invändningar alls och inte ett pip sedan dess.
Spännande att se hur länge han sover inatt.
Gångna natten sov han återigen nonstop inne hos sig och gjorde morgon vid åtta halvnio. Bästaste unge! <3

Jag vaknade med rivig hals och tungt huvud idag igen. Fick sovmorgon även idag och halvtio fick jag en "tatooo" (traktor) uppkörd i ansiktet. Gissa av vem ;)
Har druckit mycket ingefära även idag och det har iallafall inte blivit värre. Alltid något.

Nu säger vi gonatt!




Än så länge är vi torra på promenaden...


Rastlöshet delux

Idag har jag en hemskt krypande rastlöshetskänsla i kroppen som ej tycks gå att bota. Vad jag än tar mig för att göra så känns det inte kul och jag tappar fort intresset.
Har satt mig med mina olika virkningar i tre olika omgångar men jag får bara något varv gjort.
Har tagit in de sista pelargonerna och duschat dem.
Har fått några maskiner tvätt tvättade och det är alltid skönt.
Vi var ut en stund förut och vi började plocka undan saker för hösten och jag röjde lite i växthuset men det blev fort tråkigt. Och så började det regna.
Har haft planer hela veckan på att baka mer bröd och än så länge har jag inte kommit längre än att ställa fram ingredienserna.
Har påbörjat dagens korsord i tidningen men lusten försvann.
Och nu har jag lagt mig i sängen med planer på att läsa lite bok. Vi får se hur många rader jag hinner läsa innan det kryper i kroppen igen.


Säger godnatt

Dags att säga godnatt efter filmtittande.
Jag känner mig lite bättre i halsen men har ikväll fått värk i nacke och huvud istället. Hoppas att det blir bättre genom att sova på saken.

Knäpptyst är det inifrån Albins rum också efter att han äntligen somnade efter sisådär en och en halv timmes nattande.
Farmor var in här en stund innan och efter att hon var ute i lingonskogen, hon tog på sig nattandet och med facit i handen valde hon fel dag. Peter gick in och bytte av henne efter nästan en timme så hon själv kunde åka hem.

Men nu hoppas vi på att denna natt blir lika bra som den gångna var! :)

Nattinatt


Soliga lördag

Halv åtta sov barnet till imorse i egen säng. Stolta föräldrar! :)

Jag fick sovmorgon till halv tio, då kom Albin in och härjade och tyckte väl att jag borde gå upp. Så jag lydde tillslut.
Åt frukost i sällskap med melodikrysset och efter det gick vi ner till byn och fd. affären där det var loppis igen. Inga fynd idag men roligt att titta på alla gamla varor de har kvar. Ser så antikt ut :)

På vägen hem stannade vi i lekparken och Albin lyckades dra med sig halva sandlådan hem i sina foppisar och strumpor.

Nu har vi lunchat och Albin är i säng. Av någon anledning passade inte herrn att sova sin vanliga lur i förmiddags så vi testar nu istället.

Jag ägnar mig åt att dricka ingefära, känner mig halvlustig i halsen och en konstig känsla i kroppen.... Tråkigt! Hade ju tänkt röja ute idag när det är så härligt väder men orken finns inte :(




En bön till John Blund

Snälla rara underbara fina bästaste John Blund, du kan väl strö lite extra sömnpulvet över vår son nu så att han inte vaknar snart.
Tack på för hand! :)


Albin har tre kvällar/nätter i rad vaknat och levt halvt rövare. Inte en fjärde gång till tack!

Natt 1: han vaknar typ en timme efter att vi lagt oss, får komma in till oss och snurrar som en propeller mellan oss i cirka TVÅ timmar innan han äntligen kopplar av och somnar (vi med).

Natt 2: han vaknar strax efter vi lagt oss, får komma in till oss efter att pappan försökt få honom till att somna om i egna sängen genom lite handhållning men det lyckas ej. Ungen blir SKITpigg och röjer runt överallt i vår säng och sovrum. Framåt ettiden, cirka två timmar senare tröttnar han äntligen efter mutor med både varm mjölk och mera välling.

Natt 3: han vaknar just efter att vi krypt i säng och får komma in till oss. Tack och lov ligger han lugnt och stilla denna kväll och somnar om relativt fort jämfört med det tidigare dagarna. Sover sedan hela natten utan knorr. Dock sover man ju inte själv någon skönhetssömn direkt när man får minimalt med plats i sängen.



Det är precis som han hör när vi stänger av tvn, släcker ner och går och lägger oss, hur mycket vi än tassar på tå utanför hans rum. Han vaknar när huset blir tyst och mörkt (han har en liten och svag lampa tänd hela natten i sitt rum).
Kanske vi ska testa med att lämna tvn på hela natten?
Inatt är iallafall vägglampan i hallen tänd, får se om det kan hjälpa.

Hör lite knorrande inifrån hans rum nu....


Just nu

Det är ju trots allt fredag.
Eller hur ;)


Burrr

Barnet är lagt och jag är parkerad i soffan med smörgås och kaffe, som vanligt såhär dags :)

Efter frukosten tog vi rundan ner till landsvägen och tittade på lite bilar och lastbilar som åkte förbi.
Inte en enda traktor längs vägen på promenaden går Albin obemärkt förbi. Idag räknade vi till hela SJU(!) traktorer, varav en i arbete.
Han är en riktig liten lantis redan ;)

Vad som händer resten av dagen har jag inte bestämt mig för ännu. Kanske blir det lite bakning och städning.

Nu ska jag sitta och värma mig här i soffan med datorn i knät en stund. Vi har inte fått igång värmen här hemma ännu, cirkulationspumpen behövde tydligen bytas så jag går faktiskt och fryser. Jag som inte brukar vara så kräsen gällande sådant men morgnarna och förmiddagarna är värst, innan vi lyckats värma upp huset lite med vår kroppsvärme ;) Bara att klä på sig och leka sig varm.


Full fräs

Det har varit full fräs för oss idag.
Vid sju gjorde vi morgon för att klara av alla morgonbestyr i tid innan vi for iväg till Öppna.
Det var Albin och två andra snoriga småpojkar där. Vi har klarat oss såhär länge utan förkylningar men idag tror jag det sket sig. Återstår att se :)

När vi kom hem vid elva möttes vi av Jessica och hennes nya lille "adoptivhund". Så resten av dagen har det varit full rulle under detta tak. Nico som oftast inte ägnar andra hundar så stort intresse tyckte det var skitkul med en kompis här hemma. De lekte och gosade med varandra tills de bägge stupade av utmattning. Lugnet varade inte länge och de lyckades även väcka den sovande Albin...

De två mattarna drack kaffe, åt kaka, virkade lite, utbytte och dividerade nya pysselidéer. Vad annars liksom? ;)


Nu sover både hund och barn sedan en stund tillbaka. Lugnet återställt :)



Bild 1. Albin tycker det är jätte mysigt att gosa ner sig bland alla kuddar i kuddhörnan på Öppna.
Bild 2. Regn och rusk hela dagen, bäst att klä sig ordentligt.


Lite virkat igen

Nu är jag färdig med filten som jag tror Tvåan kommer få ha som vagnfilt.
Gjorde ju en till Albin när vi väntade på honom och det måste ju vara rättvist! :)


( jag är kär i dessa rosa, gröna och blåa färger tillsammans!)


Paket

Idag hittade vi ett stort paket till Albin i brevlådan. Hans reaktion när jag drog fram det ur lådan var: OJ! :)

Innehållet visade sig vara en väldigt mysig nattlampa i form av en sköldpadda som lyser stjärnor i taket.
Mycket passande eftersom Albin lyckades stöta ner sin andra nattlampa så den slutade fungera för några veckor sedan.


Tack Mio med familj! :)


Höstfix

I eftermiddags var Albin ute och hjälpte farfar med att elda upp allt tallris som blev när vi tog ner tallarna i våras. Har ju liksom inte varit något eldarväder sedan dess om man säger så.
Han tyckte det var spännande och försökte blåsa bort röken. Gullunge!

Jag har fortsatt med diverse höströjning i trädgården.
De två cyklamen jag fick av dig mamma sist ni var här fick idag flytta ut i krukan på trappan istället. De kommer trivas mycket bättre där ute än inne i varma köket :)

Slog på stort idag och bakade en kärleksmums i samma veva som middagen lagades. Kakan blev sådär... Har ju ingen lagom stor/liten form utan kör i ugnsplåten och den är ju förstor! Kakan blir ojämn i storlek och glasyren rinner av.
Men men, den smakade ok och Albin fick faktiskt också smaka. Han gillade den!!! Han är ju inte direkt bortskämd när det kommer till att äta kakor och dyl.


Just nu

Inget får förfaras anser Albin. Han fortsätter mumsa vinbär in i det sista.

Nu har han avancerat så pass att han inte längre enbart plockar och äter dem en och en utan stoppar in en hel klase i munnen och drar ut själva "pinnen".
Blir mätt fortare då! ;)


Nattmonstret var på besök

Skrev just ett jätte långt inlägg och som ni ser nedan gick det jättebra. INTE!!!

Nytt försök.


Inatt hade vi ofrivilligt besök av nattmonstret.
Vid tolv hade han fått nog av att ligga inne hos sig och satt istället och gnällde. Jag gick för att hämta in honom till oss istället och han tyckte det var mysigt att få krypa ner mellan oss i vår säng. Frid och fröjd! Eller?
Därefter hade vi en propeller mellan oss som absolut inte kunde somna om.
Jag slumrade lite från och till men vaknade titt som tätt av en spark i bröstet eller av små fingrar som trasslat in sig i mitt hår.
Klockan två, ja TVÅ! fick pappan nog, han tog sitt täcke och kudde och lämnade muttrandes sovrummet för att istället lägga sig på soffan (tror jag).
Ganska omedelbart efter det somnade nog både jag och Albin om och sov ända till klockan sju typ. Haha! Stackars pappan :)


Tack och lov är dessa nätter sällsynta men ändå ack så påfrestande. Att ha en unge i sängen som far runt med både armar och ben flera timmar i sträck nattetid är grymt tålamodsprövande.
En positiv sak med det hela är att det iallafall sker i tystnad. Inget skrik, gnäll, prat eller knorr. Alltid något! "Bara" armar och ben som far runt hejvilt....


Nu dröjer det förhoppningsvis någon vecka tills dess då nattmonstret kommer på besök igen.
*hoppas hoppas*


Sep. 18, 2013


Denna gångna tisdag

Det har regnat konstant här hos oss sedan lunchtid så vi har mest hållt oss inne. Dagarna blir ganska långdragna sådana här dagar faktiskt men det är väl bara att vänja sig. Det har just bara börjat!

Vi tog oss iallafall iväg till Apoteket och affären efter att vi lunchat. Jyckens ögonsalva var slut och fy vilken tid det tog innan jag äntligen fick dem i handen och kunde gå därifrån. Jag förstod aldrig riktigt vad som var fel med
e-receptet men tydligen fanns inte veterinären som skrivit ut det åt oss med i "registret" samt att hon inte hade namngett salvan rätt på själva receptet. Ja som sagt ett himla kuckel innan vi äntligen kunde lämna stället och medan jag väntade fick jag syn på en "halvaprisethylla" och längst ner på den stod det flaskor med silverschampo. Jag har i evigheter velat testa detta men det har aldrig blivit av, dels av snålhet och delvis av glömska. Jag vill inte betala hundra spänn för ett schampo- en förbrukningsvara, när jag istället kan köpa en annan flaska för ynka tjugospänn.
Men nu stod dom där och jag kände att det är nu eller aldrig! :) Halvapriset av 150 spänn är ju tom. nästan gratis ;) Så jag slog till! Och inte nog med det! Jag tog både en flaska schampo OCH en flaska balsam!
Så nu jävlar ska mitt hår glänsa i ljuvliga blondatoner! (kan verkligen behövas nu när man börjar känna sig större och plufsigare.)
Besöket till Apoteket blev med andra ord en dyr historia, DYR ögonsalva till jycken, "dyrt" silverschampo OCH balsam plus en burk gravidvitaminer. Men men....

Väl hemma igen satte middagstillverkningen igång, Kalops puttrade i grytan.

Farmor kom hit efter jobbet och lekte med Albin. Efter middagen badade hon gossen, gjorde välling och nattade honom innan hon åkte hem. Vi tackar! :)


Resten av kvällen ägnades i soffan framför tvn.
Och nu är det hög tid att sova! Dock har jag börjat få en halsbränna som smyger sig på såhär passande vid läggdags. Usch och fy!

Godnatt


Just nu

Vad passar inte bättre än ett "långkok" till middag denna regniga tisdag? :)


Full mundering

Här pågår lek ute redan.
Albin ville komma in till oss vid sex imorse och efter det somnade han aldrig om. Jag lyckades dra ut på uppstigningen till halv åtta ungefär iallafall innan han började härja lite väl vilt i sängen och sovrummet.
Vid frukosten visade han tendenser på riktigt uselt humör men tack och lov glömde han bort det nu när vi kom ut.
Just nu håller han på att lära sig köra Bobby caren själv, än går det bara bakåt men det är en början! :)

Känner jag honom rätt vill han snart gå in och vila och det tänker jag inte neka honom till. Mina ögon går i kors!!!


Det är full mundering som gäller idag.
Första gången sedan tidigt i våras galonbyxorna åkte på och jackan är det premiäranvändning av.
Turligt nog tyckte Albin det var lite spännande att klä på sig så mycket innan vi gick ut. Dessvärre misstänker jag att det enbart var en tillfällighet, han lär nog lessna flera gånger om innan vintern ens är här...


Skördetid

Eftermiddagen bjöd på helt ok väder, så efter vilan och lunch begav vi oss ut. Vi plockade potatis, tomater och gurkor. Albin var så duktig att han faktiskt inte bara plockade de gröna tomaterna.
Några av mina Pelargoner har fått flytta in och ner i tvättstugan. Jag har börjat samla in fröer ute och lagt in på "tork" samt att mycket av planteringarna börjar hamna på komposten.

Albin leker nästan uteslutande med bara sina traktorer, lastbilar och bilar ute. Han har nu också börjat krypa efter bilarna när han kör dem på backen och samtidigt brumma med munnen såklart!

Klockan fem var den lille herrn redan redo för att stupa i säng men där drog vi i bromsen. Lite youtubetittande på traktorer och flygplan bl.a. fick honom att hålla sig vaken ytterligare en timme. Han somnade lätt som plätt och vaknade en timme senare och var hållahandennödig. Nu hoppas vi han sover resten av natten.



Gurkorna hängde på rad och väntade på mig när jag kom ut dit tidigare idag :)


Just nu

Lite mellisdags.
Albin passade på att plocka de sista äpplena för i år.
Nu sitter han här på trappan och mumsar på två styckna samtidigt! :)


Hösten kom med den nya veckan

Hösten kom med buller och bång med den nya veckan. Det har blåst som tusan ända sedan igår kväll och precis lagom till att vi kom hem här på uppfarten efter vår promenad förut så kom regnet. Det har precis stått som spön i backen. Skönt! :)

Albin har krupit ner i sängen, tvättmaskinen snurrar och jag dricker nu lite kaffe.

På ett sätt är det skönt att vara hemma igen och tillbaka i våra vanliga rutiner och våra saker men på ett annat sätt känns det vemodigt och tråkig gammal vanlig vardag igen.

Nu lite virkning.
Jag har börjat med lite julklappsfunderingar/tillverkning faktiskt! Bra att vara ute i god tid! :)


Lite trögt

Knoddas har lite svårt att somna ikväll igen. Nu har vi försökt i över en timme och jag ligger nu på golvet inne i hans rum bredvid hans säng (nackdelen med att han flyttat in i eget rum :).

Är ganska säker på att det är hans mage som ställer till för honom då han troligtvis är lite på gränsen till förstoppad eller iallafall påväg att bli.
Hans aptit har inte varit som den brukar nu i två dagar, han går och klämmer och tar i då och då utan att något kommer och pruttarna duggar tätt stundvis.
Igår eftermiddag smällde han i sig en hel burk katrinplommonpure' men den gav inget resultat mer än att vårt lilla sovrum nere hos mamma och pappa förvandlades till en gaskammare flera gånger inatt då Albin lättade "lite" på trycket ;)
Nu när vi kom hem och åt lite kvällsmål fick han ytterligare nästan en halv burk katrinplommon och faktiskt att det resulterade i två kluttar. Bättre än inget!!! Hoppas det släpper bättre imorgon, katrinplommonen har ju gett jättebra effekt på honom tidigare.

Kvällens välling bestod dessutom mest av vatten spetsat med lite olja för extra smörjning :)


Nu tror jag ta mig tusan han somnat! Dags att smyyyga ut.


Inte samma flyt hela vägen

Man blir blöt av att sova i bilen. Plaskblöt på det lilla huvudet!


Nu har vi nått Stockholm och det har gått som smort tills nu. Kö genom Solna pga. olycka.
Albin vaknade såklart bums när farten saktades ner.


Hemåt

Vi rullar nu hemåt och har fått sällskap av regn då och då.
Vi är mätta i magarna efter ätit mormors spagetti och köttfärssås just innan vi åkte och Albin är redigt trött då vi lyckats hålla honom vaken och på bra humör ända sedan halvnio imorse då han gjorde morgon.
Vår plan är alltså att han ska somna och sova typ hela vägen hem. Vi får se hur det går, än är han vaken.


Förmiddagen spenderades ute i lekparkerna. Albin hittade massa "fina" stenar att plocka med :)


Massa mat

Grekiskt stod på menyn idag. Gott som alltid!
Albin fick avnjuta spagetti och köttfärssås vilket tydligen smakade utsökt. Han skötte sig exemplariskt från början till slut.

Efterrätten tog vi faktiskt här hemma, kaffe, glass och födelsedagswhiskyn (för vissa).

Albin har lite svårt att somna ikväll. Pappan gick nyss upp och bytte av mostern. Vi får se hur det går....


Tackar!

Albin kom inte i säng förän framåt tio igår kväll, han var ju tvungen att berätta om allt vi gjort i veckan för pappan samt visa alla hans nya saker han fått.
När han väl kom i säng hann han inte slurka upp all välling innan han somnade ens!
Idag bjöd han på sovmorgon till klockan nio. TACKAR!


I eftermiddag vankas gomiddag för att fira morfarn som fyllde tidigare i veckan.


Just nu

Albin och mormor städar upp efter middagen :)


Tacos passande nog på en fredag! Eller vad säger du Peter? ;)


Playdate

I förmiddags åkte Albin och jag iväg på playdate med två snart ett åringar och en liten två månaders.
Vi lekte, fikade med vindruvor och hade stundvis vääääldigt hög ljudvolym :)

Albin är så himla gullig mot andra barn och framförallt om de är lite yngre än han själv.
Lilla Lova (10 mån) fick sig många kramar och klappar på huvudet idag av Albin. Han till och med sätter sig ned på huk för att titta och prata så de kommer på samma nivå liksom. Han är så söt! :)

Tror banne mig han redan är en liten tjejtjusare! Igår hittade han ju också en söt tjej på marknaden och ville inte gå därifrån, trots hennes svala intresse. Haha.


Nu ligger han och vilar upp sig så han orkar vara vaken till dess då pappan och jyckepycken kommer ikväll. Vi längtar!!!!


Marknad i Ulrika

Vi kom tillslut iväg på marknaden, efter att Albin vilat upp sig i sisådär två timmar i förmiddags. Mostern hämtades upp påvägen och på plats mötte vi efter någon timme upp även mormorn, mormor Siv och moster Helen.
Fint marknadsväder och lagom mycket folk. Det var inte ens bökigt att ta sig fram med barnvagnen!
Albin satt och kikade på allt och alla. Vid leksaksstånden ville han gärna titta på traktorer, bilar och ballonger.
"Indianerna" som spelade panflöjt på ett ställe tittade han väldigt intressant på :)
Karusellerna och chokladhjulet (syrran vann högsta vinst) var också spännande att kika på.
Blev inte speciellt mycket inhandlat. Några garnnystan och en julklapp till Albin för min del.

Knät hängde med men gjorde sig givetvis påmind. Barnvagnen var bra att hänga på och avlasta lite.

På hemvägen slocknade både Albin och mostern där bak i bilen.


Nu är det sovdags, imorgon stundar nya äventyr PLUS att vår saknade pappa och jycke kommer ner till oss!!! <3


Han är trött.

Ungen slår ju alla rekord!
Efter att ha sovit som en stock mellan 20-07 äter vi frukost och han leker lite med sina djur. Sedan hinner klockan inte bli 09 ens innan han vill gå och lägga sig igen!!! Han har till och med så bråttom upp till sängen att han på egen hand börjar bestiga trappan (vilket han faktiskt låter bli i vanliga fall) när jag inte är snabb nog att förstå vad han vill.

Så nu sitter jag här ensam i tystnaden och väntar.... :)


Mitt knä är lika ont som igår. Vaknade vid fyra inatt och hade riktigt ont. Sablarns skit!!!
Ont knä i kombination med en vild ettåring är inte optimalt vill jag lova.


J*vla knä

Nu har jag och mitt dumma knä gått och lagt oss.
Det har bara blivit värre och värre under kvällen. Minsta beröring får mig att skrika rätt ut!
Har laddat inför natten med värktabletter, tigerbalsam och fetvadd. Hoppas det kan lindra lite iallafall.

Imorgon var det ju planerat för att gå på marknad men har jag såhär ont känns det faktiskt omöjligt. Hur envis jag än må vara.


Just nu

Tittar på snygga tjejer i postorderkatalogen ;)


En dag ute i det gröna

Efter att Albin slagit på stort och sov närmare två timmar i förmiddags så slängde vi i oss lite lunch och for sedan in mot stan. Vi hämtade upp mormor Siv och åkte vidare till Valla. Där har vi inte varit på år och dagar och det var omgjort sedan man själv var liten.

Albin hälsade på kaniner, massa olika sorters höns och fåglar, hästar och getter. Lekparken hade han helt för sig själv och kunde utforska i lugn och ro. Roligast var nog båten.
När den lille herrn var trött i benen efter allt spring åkte vi över till Gamla Linköping och tog en fika.
Ett besök i Cloetta chokladbod var jag ju bara tvungen till också innan vi åkte hemåt.

Nu är vi nyss hemkomna och har fått veta att både mormor och morfar måste jobba över idag.
Jag och Albin la oss nu för en liten då så länge. Skönt att sträcka ut kroppen lite.
Helt från ingenstans fick jag ont i knät igår och idag är det ännu värre. Det gör faktiskt riktigt ont att belasta och böja det. Hoppas det bara är något tillfällig och att det imorgon är bra igen!
En skavsårsblåsa på lilltån har jag också och det är ju tur att det är på samma ben för då kan jag ju hoppa fram på det andra ;)


En liten update om graviditeten

Ja det kanske börjar bli dags att uppdatera lite om mitt och Tvåans mående. Så ni slipper undra ;)


Vi är faktiskt redan inne i vecka 17 tro det eller ej! Veckorna har verkligen sprungit förbi i denna graviditet jämfört med när vi väntade på Albin.

Jag mår iallafall bra bortsett från den envisa huvudvärken som förföljer mig. Är som sagt ganska säker på att den beror på mitt dåliga järnvärde. Vid inskrivningen i vecka 11 var blodvärdet bra men dagen efter ringde barnmorskan upp och sa att de andra proverna visade att mina järndepåer var i uselt skick. TVÅ(!) järntabletter om dagen påstod hon att jag skulle stoppa i mig den första veckan. Jo tjena sa jag, jag är överlycklig om jag ens kan ta EN tablett om dagen. Magen gillar inte järntillskott alls och blir helt koko. Men jag har sedan dess iallafall försökt ta en tablett varannan dag och även äta mer järnrik kost. Det har väl gått hyfsat och huvudvärken har varit acceptabel tills nu de sista dagarna då den håller på att driva mig till vansinne!
Ska hämta ut en annan sort järntabletter läkaren skrev ut till mig och hoppas att de kanske är lite snällare mot magen.

Illamående fick jag tas med ett par veckor runt vecka 10. Tack och lov aldrig så illa att jag kräktes.
Trött som en galning var jag också i den vevan och hade fullt sjå att hålla mig vaken en timme efter frukost. Turligt nog var det under semestertiden så jag hade hjälp med att ta hand om Albin och jag kunde sova precis när jag ville och behövde. Men fy så otäckt det är när man blir så trött att man inte orkar hålla uppe sin kropp.

Cravings har jag inga ännu mer än efter "riktig" mat. Precis som med Albin. Måste dessutom ha fri tillgång till äppeljuice hemma och veta att det finns. Även det lika som när vi väntade Albin.

Gällande magen så har det ej hänt så mycket förän nu. Denna gång har jag vare sig varit uppblåst eller haft speciellt mycket växtvärk och det har ju givetvis fått mig att tvivla på att det verkligen finns något där inne.
Är lite osäker på om jag börjat känna rörelser där inifrån men kanske att jag kände något förra veckan. Med Albin tror jag det dröjde ända till runt vecka 20.
Det är först nu den sista veckan som magen börjat växa lite också tror jag. Eller jag har svårt att se och känna det själv (känner mig mest bara småfet) men nu börjar byxorna strama lite över magen samt att naveln inte har samma djup längre.

Tappa hår har jag börjat göra också och det är så sablarns jobbigt! Det är inte helt i klass med då jag ammade men inte heller långt ifrån. Fortsätter det såhär så lär jag vara flint innan jag slutat amma nästa gång.

Sedan en tid tillbaka har jag redan börjat få ordentligt med "kryp" i benen framåt kvällen och det är ju omöjligt att somna med sådant. Ska införskaffa mig stödstrumpor och hoppas att det kan hjälpa samt att så fort tillfälle finns ha benen i högläge en stund. Funkar bra hittills! :)


Och nu hoppas vi givetvis på att innehållet där inne i magen mår bra också och växer som den ska!



Albin på pappans födelsedag i Juli, då han avslöjade för alla att han snart blir storebror


Fullt ös hela dagen

Efter en snabb frukost och snabb påklädning åkte vi in till stan och mötte upp moster. Det blev lite shopping. Tre par mjukbyxor, en ny kepa, mössa och bälte till Albin. Födelsedagspresent till morfarn och så botaniserade jag lite i garnaffären.
Hungriga blev vi och lunch intogs tillsammans med mormor Siv och moster Helen som även de var på stan.
När vi vinkat av moster som for för att jobba och de andra åkte jag och Albin vidare till Maxi för lite inhandling till morfarns födelsedagsmiddag.

Vid två var vi hemma igen och vi var lika trötta bägge två! Albin hade ju hållt igång sedan nio imorse och slocknade bums. Jag la mig också en stund och sträckte ut kroppen.
Vilan blev dock inte lång för strax efter tre skulle vi möta upp Anna och hennes små killar i lekparken här utanför. Jag fick väcka Albin den stackarn men blev förlåten när vi kom ut till lekparken :)
Vi hann bara leka och prata lite strunt i drygt en timme innan vi var tvungna att gå hem igen för att påbörja middagen.

Det var en mätt och ordentligt trött liten kille som just la sig.
Nu ska vi snart äta glass!


Albin hjälpte morfar att öppna paketet


Idag tar vi visst sovmorgon!


En dag med massa lek

Äntligen i säng! Har varit riktigt trött sedan i eftermiddags.

Dagen har varit bra. Lunch och fika hos T & T. Lek både inne och ute. Fullt ös på grabbarna minst sagt :) Vår parkeringstid gick ut vid tre och vid det laget var Albin ordentligt trött så det passade bra att åka hemåt då. Att hålla igång sedan tio på förmiddagen efter en kortis förmiddagsvila tar på krafterna. Men med lite blåbärspaj och vaniljvisp gick det att muta honom till bra humör en stund till :) OJ vad han åt och tyckte det var gott! Två bitar slank ner och halva ansiktet var blåkletigt när han var färdig.

Väl hemma la vi oss båda för lite vila. Även om det är i senaste laget för vila vid fyra på eftermiddagen så gjorde vi ett undantag idag. Albin somnade som en stock och sov nästan en timme, vaknade lagom till när mormor och morfar kom hem från jobben.

Efter lite middag, massa bus och stoj samt ett bad så lyckades han tillslut somna ordentligt vid halv nio.

Imorgon vankas nya äventyr så det är bäst att sova och samla nya krafter nu! :)



I lekparken idag.
Albin lekte korvgubbe i "kiosken" och passade på att smaka på en rejäl tugga sand! Haha! Han spottade och fräste en bra stund efteråt :)
Att gunga i den stooora gungan var härligt! I vanliga fall har han ju inte ro att sitta still i en gunga mer än typ tre sekunder


Morgonlektyr

Idag skulle vi gå upp med tuppen tyckte Albin. Mormorn blev ju glad iof. som hann äta frukost tillsammans med den lille busen innan hon for till jobbet.

Nu läser han lite böcker. Det finns så många bra böcker här tycker han!
Hur vi ska få dessa trötta morgontimmar att gå vet jag inte ännu?
Efter elva ska vi iallafall styra in mot stan och träffa T & T. Skoj!


Albins dopdag

Idag är det faktiskt ett år sedan Albin döptes.
Lika härlig och solig start på september då som nu. Är så glad att vi kunde ha ceremonin ute under äppelträden!

Det var en dag som var perfekt i alla avseenden och vi kan blicka tillbaka med glädje och tillfredsställelse.


Passande nog (en ren tillfällighet egentligen) så träffade Albin både sin gudfar och gudmor just idag, dagen till ära.


Hittade ett par bilder på den lille skitungen, ett helt år yngre


En bra resa

Albins och min roadtrip gick galant! Vi kom iväg vid tio hemifrån efter att vi vinkat av pappan till jobb och till farmor som hämtade jycken. Precis lagom tid till hans sovstund tänkte jag men så tänkte inte Albin. Han var vaken ända in till stockholm och ut från Stockholm. Ända till både Södertälje och Nyköping. Men vid Nyköping började han ledsna lite och det var inte enbart skönsång där bak i bilen längre, så jag var nära till att stanna där men ångrade mig då han tycktes lugna ner sig. När vi hade mindre än tio mil kvar drygt (av ca. 30) slocknade han äntligen och jag kunde brumma vidare i lugnan ro. Det gick som på räls nonstop. Skönt att kunna åka genom Stockholm utan massa köer för en gångs skull!
Lagom till vi svängde av motorvägen och ynka milen kvar vaknade Albin. Perfekt :) Vid ett var vi framme och Albin var inte det minsta blyg idag av att se mormor och morfar.

Efter lunch gick vi ut på en lekparksturne' här omkring och Albin, mormor och morfar är ute än. Jag lessnade nyss på att bli kokt i solen och gick in istället.


Vad säger....?

Det har börjat flöda ut ord från den lilles mun de sista dagarna!
Bl.a.

Sasa - farfar
Bubba (typ nått sånt) - strumpa
Gagga - flagga
Bulle - tror vi att vi lyckades förstå imorse att det betyder blomma
Didoo - Nico

Vad säger kossan?
- buuu

Vad säger pippin?
-pipipipi

Vad säger grisen?
-här låter han som en gris fast ljudar utåt istället för inåt om ni förstår vad jag menar? :)


Och han försöker härma saker man säger hela tiden, så nu händer det grejer!


Resumé av dag fem (och sista) med Icamatkasse

Kalkonpasta med pumpafrön

Koka pastan

Strimla det skivade rökta kalkonbröstet. Dela även äpple, körsbärstomater, rödlök och sallad.

Blanda den kokta pastan med ädelost och kapris.

Rosta pumpafrön.

Blanda och servera!


Eftersom jag var osäker på om jag kunde äta ädelosten även fast den var pastöriseras så använde jag istället feta ost i. Pumpafröna hoppade jag också över för varken jag eller Peter är speciellt förtjusta i sådant i maten.

Annars så smakade det gott. Det smakade pastasallad, varken mer eller mindre.

Dock ingen speciellt barnvänlig mat. Albin fick "nöja" sig med kalkon, en kokt korv, pasta, lite tomat och äpple. Det nöjde han sig gott med! :)

Som sagt ingen märkvärdig rätt men jag ska absolut testa detta igen när jag kan äta ädelost!


Luften går ur

Jag sitter på trappan med kaffe och korsord.
Albin ligger i sängen och vilar lite.
Peter är iväg och jobbar sedan en timme tillbaka.
Jycken ligger nedanför trappan med nosen i vädret.

Ännu en galet varm dag! Jag har försökt mig på att göra lite nytta ute i trädgården men så fort jag tar i minsta lilla tappar jag andan helt i stort sett och hjärtat börjar banka.
Det är som det är, får göra lite då och då.
Men några kilo tomater hann jag plocka av, vattna växthuset och landen samt fixa lite med pilkojan (den har fått på tok för lite vatten i sommar och ser ut som typ ingenting).

Måste få ordning på den sista packningen också för imorgon förmiddag styr jag och Albin ner mot Linköping!


Just nu

Äppelpaus i skuggan


Just nu

Melodikrysset och virkning.

Pensionärsvarning? :)


Idag fick jag blommor av min sambo <3

;)


Resumé av dag fyra med Icamatkasse

Hamburgare med krämig potatissallad

Koka potatisen. Riv vitkål och blanda med salt. Skiva salladslök och blanda med vitkålen, gräddfil, vinäger och senap. Dela potatisen i halvor och vänd ner.

Blanda färsen med salt och peppar. Forma till biffar och stek/grilla dem.
Ät sedan med ciabattabröd, tomat, sallad och rödlök.

God och smidig mat!
Dock skippade vi potatisen i salladen och det var gott och mättande ändå.

Dock ej så barnvänligt, vare sig salladen eller brödet. Albin fick istället makaronen till sin hamburgare. Vitkålssalladen rynkade han på näsan åt och spottade ut :)

Även kanske eventuellt lite snålt tilltaget med 420 gram färs till fyra portioner.


Detta rekommenderar jag att prova!
Gott med ciabatta till istället för vanliga tråkiga hamburgerbröd.


Dagens outfit!

Vad passar väl inte bättre än en tröja med kantareller på såhär framåt hösten? :)


Och sand runt munnen och blöta byxor efter att han lyckats vattna sig själv med vattenkannan.


Ett grötmonster?

Usch och fy! Idag är sådan dag då jag blir flåsis och andfådd bara av att stå stilla rätt upp och ner och hjärtat dunkar hårt och tungt.
Vi har iallafall gått vår runda och sommaren hänger kvar även idag.

Barnet är lagt och har somnat.
Jag har satt igång tvättmaskinen samt påbörjat packningen inför nästa vecka. Albin är inne i en period då han helst skulle behöva byta kläder tre gånger om dagen. Hur han lyckas grisa ner sig hela tiden är för mig ofattbart :) Hur som så går hans kläder åt i ett nafs. Speciellt byxorna, det är för varmt att ha jeans och på gränsen till för kallt att ha shorts och sånna där mittemellan byxor typ mjukisar har han väldigt ont om har jag upptäckt. Måste shoppa! :)

Nu ringde Peter och sa att han är påväg hem för lunch. Trevligt! :)


Titta vilken duktig kille som kämpar på att äta frukostgröten själv. Jag hjälpte honom med första hälften medan det fortfarande var varmt och resten petade han i sig själv. Det tog tid men tålamod har han ju gott om så han var nöjd :)
(galen bild jag vet!)


Resumé av dag tre med Icamatkasse

Senapsstekt sillfile' med dillig gurksallad och potatismos

Filéerna kryddades med dijon, salt och peppar. Vändes i mjöl och stektes.

Rödlök skivades tunt och blandades med vitvinvinäger, olja, salt och peppar.
Gurkan skivades tunt, dillen hackades och blandades med rödlöken.


Ganska simpelt att tillaga med inte alltför många moment.

Smaken helt okej men jag kunde varit generösare med dijonen.
Dock tilltalade i sådan här fisk mig i gravidtillstånd. Jag hade fullt sjå med att greja tillagningen av de råa och beniga filéerna. (Tur att jag för en gångs skull åt riktig lunch idag!)

Särskilt barnvänligt var det inte heller.
Tanken var att Albin skulle få samma mat som oss men när vi började dela hans mat så ångrade vi oss när vi såg alla ben.
Istället fick han en Albinmatlåda från frysen.

Salladen smakade.... lök. Precis som igår.


Ingen mat jag kommer laga igen inom de närmsta månaderna. Men gillar man sådan här fisk så kan jag rekommendera att testa.


Äppelmos

Lite husmoderlig har jag faktiskt lyckats vara även idag!
Igår blev jag tipsad om att det faktiskt går utmärkt att koka äppelmos på oskalade äpplen. Är det så simpelt att man slipper skala äpplena så måste jag prova tänkte jag! :)

Jag och Albin gick ut för att plocka lite äpplen efter lunchen, eller Albin plockade ett som han sedan satte sig och gnagde på ;)

Jag skar äpplena i bitar och skar bort kärnhuset.
Sedan koka några minuter och därefter mixa. Klart!!!

Äpplena jag tog var perfekta verkligen till detta, väl mogna så de nästan kokade sig själva till mos och inte ens behövde jag ha i något socker, det var så gott ändå.

Perfekt att portionera och frysa in för att sedan ha på morgongröten.

Albin ville inte sluta provsmaka och slickade nästan rent kastrullen! :)

Jag ska absolut göra en sats till men då måste jag ha en stege till hjälp ute.


(nu fick jag även veta att man tom. kan lämna kvar kärnhuset!)


Nya Öppna!

Nu har precis kommit hem från första besöket på kyrkans nystartade öppnaförskola här i Edsbro.
Det var Albin och tre andra grabbar i åldrarna fyra månader till sexton månader där med sina mammor.
Faktiskt ganska trevligt och eftersom det är helt nytt får vi gärna vara med och lägga upp lite hur vi vill ha det.

Albin tyckte det var jättekul med alla nya leksaker att undersöka och fastnade flera gånger i hörnet med dockorna och dockskåpet! Dockornas nappflaskor var han ju bara tvungen att provsmaka.
Men även snickarbänken och verktygen var poppis och där grejade han massor.

Trots att det var mitt i hans egentliga sovtid så gick det jättebra och bortsett från två rejäla vurpor så var det bara glada miner och bus.


Efter ett snabbt besök i affären styrde vi hemåt och Albin hoppade omedelbums i säng. Nu är det knäpptyst hör jag :)



Resumé av dag två med Icamatkasse

Kryddig lövbiff med ris och rädissallad stod på menyn idag.

Lövbiffen strimlades och stektes. Därefter sjöd den en stund med bl.a. lite kryddor, soja, honung och vatten.

Salladen bestod av tunt skivade rädisor, strimlad salladslök och hackad koriander.


Denna rätt var lite meckig och tog lite tid, lövbiffen skulle först strimlas och sedan stekas i omgångar och även rädisorna och löken skulle skivas och strimlas.
Lövbiffen smakade helt okej (påminde lite om kebab faktiskt) men tyvärr fick inte jag till den sådär såsig som den ser ut på bilden utan det blev väldigt torrt med riset till (men jag såsade till det med röran som blev över från igår;).
Salladen var inte heller någon succé. Salladslöken tog överhand helt, trots att jag inte använde allt som var tänkt och även där skulle jag velat safta till det något.

Även idag väl tilltagna portioner.

Nä, kombinationen av dagens meny var ingen hit och inget jag kommer göra igen. Tyvärr!


Bara massa bus!

Syssling Philip med lillebror och mamma kom hit i eftermiddags och lekte. Grabbarna lekte slut på varandra fullständigt och Albin har varit ett monster från fyratiden. Men nu är han äntligen nattad och vi håller tummarna för att övertröttheten inte tar överhand nu och förstör.
Men oj så roligt grabbarna hade. De åkte rutschkana så rumporna glödde och lurade farfar till att putta på traktor och trehjuling samt dra dem båda i skrindan.

Även jag känner mig lite sliten faktiskt. Huvudvärken har hängt med större delen av dagen och sömnlösheten från inatt gör sig också påmind.
En dusch och sedan parkera sig i soffan för resten av kvällen är hur min kväll ser ut.


Fullt ös

Vissa dagar är man flitigare än andra! Klockan är inte ens elva och vi har hunnit med frukost, promenad, utelek, tjafsa lite, slänga ihop en bröddeg, baka ut den samt lägga barnet igen.
Nu väntar jag på att få slänga in brödet i ugnen och sedan provsmaka såklart! :)
Under tiden ska jag välja vilket recept det blir till dagens middag. Spännande!


Albin 16 månader

Nu är vi här igen, grabben är ännu en månad äldre och visare förhoppningsvis ;)



Stå och snurra på stället är en hit för det är ju så kul att bli yr i huvudet!

Hoppa har han också lärt sig, fast ska jag vara ärlig så ställer han sig bara på tå. Men ändå ;)

Att kamma håret är mysigt tycker han. Han står stilla och bara njuter.

Vindruvor, egen plockade äpplen ute och blodpudding är en ny passion i matväg.

Mamma är ett väl använt ord dagarna i ända. Men ibland används även baba eller maba och nu de sista dagarna även papa.
Flera gånger varje dag frågar han om papa, men när papa äntligen kommer hem rusar han iväg och ropar mamma. Haha!

Traktor kallas nu mer tatoo eller tatuu.

"Tu ti tu" är nya favoriten på youtube och så fort pappan plockar fram sin telefon är det någon som skriker "TUUTUU"!

Men fortfarande är det mycket "Albianska" som ploppar ur den lilla munnen och då är det oftast bara till att hålla med för det är lite svårt att förstå oftast :)

Ett intresse för att titta i blöjan vid byte och säga: USCH, är också något nytt han börjat med.

Han tycker äntligen om att sova och vila!!! :)

Intresserar sig mer och mer för att titta på tv och är han lite trött kan han sitta stilla uppåt en halvtimme faktiskt!

Övar för fullt med att äta med egen gaffel/sked men fingrarna fungera bäst ännu.

Leker gärna med sina djur, dragleksaker, flugsmällan(!), sopborsten och bollar. Gillar även att sitta och pyssla med saker tex. sätta av och på ett lock på en burk eller stoppa saker i varandra.

Storlek 80 i kläder och nummer 5 i blöjor.

Fortfarande bara sex tänder och inga nya på G. Vad vi vet.

Vara ute är underbart och det finns så mycket att leka med och hitta på.

Ber man honom hämta sin röda traktor tex. så kan han göra det OM han är på det rätta humöret ;)


Att "hjälpa" mamma ute i växthuset är roligt och enligt Albin går det lika bra att skörda gröna tomater istället för de röda...


Resumé av dag ett med Icamatkasse

Jag blev ombedd att berätta om vår mat denna vecka så jag tänkte ge er en resumé dag för dag.

Vi startade idag just för att det var Peter som hämtade hem maten igår efter jobbet och det hade blivit så sen middag om jag skulle börja tillagningen när han kommit hem. Vi är ju vana vid att äta middag redan vid halvfem-fem.

På menyn idag stod:
Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt samt färsk blandsallad

Kycklingen marinerades i olja, sambal oelek, färsk ingefära, soja och honung.

Potatissalladen bestod av ugnsrostad potatis och palsternacka blandat med matyoughurt, rödlök och färsk koriander.

Allt tillagades i ugnen på en och samma plåt. Mycket smidigt!
Istället för att blanda rotfrukterna med youghurten toppade jag rotfrukterna med youghurten på tallriken. Kändes enklare.


Lätt att laga, minimalt med disk, väl tilltagna portioner, gott och smakrikt.

Ett litet minus till att det var aningens för starkt till Albin. Hade jag tänkt på det innan hade jag ju kunnat skippa marinera några kycklingbitar med sambal oeleken.


Definitivt värt att prova! :)


Äta tomat eller inte äta tomat

Såhär såg Albins lunchtallrik ut när han var färdig. All blodpudding är uppäten och kvar ligger typ all tomat.

Men mamman ger sig inte! Ungen ska tycka om att äta tomat, om hon så ska behöva truga och dela tomater varje dag i flera år framöver :)

Tur att han äter andra grönsaker iallafall!


Tidiga tonår?

Ärligt talat, vad är det för barn vi lyckats få egentligen?! Imorse kunde jag ligga kvar i sängen till klockan NIO!
Det var knäpptyst inifrån Albins rum hela natten och morgonen. (dock vaknade han vid nio igår kväll och panikskrek i några minuter innan han somnade om i pappas famn)
Jag halvsov från halvsju då Peter sa hejdå och till nio då jag bara var tvungen att gå på toa. Då hörde jag att Albin började röra på sig :)
Är han inne i en väldigt tidig tonårströtthet eller vad har hänt?

Efter frukosten gick vi promenaden och lekte lite ute efter det. Det är sommar igen!

Nu är han lagd igen och har nog somnat tror jag. Ovanligt va? ;)


Denna vecka

kör vi med en prova på matkasse från Ica.

Kylen är fylld med massa olika saker som vanligtvis inte brukar finnas här hos oss.
Mycket spännande ska det bli! :)


Tomattider

Precis lagom när vi var färdig lunchade och skulle just kommit ut så öppnar sig himlen och regn liknande hagel dundrar ner.
Albin var kvick med att kila ner till farfar som just kommit hem och jag tog tillfället i akt att gå ner och vårda mitt växthus lite. Mysigt att vara där inne när regnet knackar på!

Kan ju säga som så att vi INTE lider någon nöd på tomater i år heller....

Jag plockade och plockade och fyllde hela durkslaget plus lite till och ändå syns det inte att jag plockat av något.

Jag har växthusöppethus och ni är välkomna att plocka med er precis hur mycket ni vill! :)


Måndag

Måndag igen och ny vecka.
Vi tog promenaden ner till landsvägen idag och tittade på några lastbilar och bilar. När vi kom hem var jag helt slut! Flåset är inte mycket att hänga i granen vissa dagar.
Albin är nu lagd, jag har ringt ett samtal till kommunen, brett mina smörgåsar och lagt mig på soffan. Nu blir det lite virkning en stund :)


Familjen Rugguggla

Här har ni oss!
Familjen Lindgren/Axelsson/ Familjen Rugguggla

:)


Ensam hemma

För ett par timmar sedan lämnade far och son mamman hemma för att bege sig iväg och kolla på flygplan (ute vid Arlanda tror jag).
Så vad har mamman sysselsatt sig med under tiden då?
Jo hon har pysslat med de gamla vanliga hemmafru sysslorna som tex. bädda rent i sängarna, damma, vårda krukväxterna, förbereda middagen samt påbörja ett nytt virkningsarbete.
Nu är det dock paus i allt det där och jag och hunden har gått en liten promenad och mättar nu magen med lite knäckemacka ute på trappan.


Lite mera virkning

För några dagar sedan fick jag hem lite nya mönster och jag kunde såklart inte hålla fingrarna i styr.

Två babyskallror har nu fått se dagens ljus :)


Gurkmannen

Hos oss är det riktig höst idag. Det är mulet, blåser kyligt och regnet hänger i luften. Men vet ni vad? Det är faktiskt skönt! :) Det känns friskt och man kan andas sval luft. Härligt!

Dagen inleddes med sovmorgon fram till halv nio typ. Då började Albin röra på sig inne hos sig. Ja han sov faktiskt hela natten inne i sin säng! Efter att han somnade i vår säng igår kväll bar Peter in honom till hans säng och han märkte inget :)
Efter frukost gick hela familjen en sväng och sedan dess har vi fixat lite här hemma, både inne och ute. Snart ska vi börja gå ner mot byn där det idag är höstens växtmarknad.


Vi skördade dom största gurkorna hittills förut! Farfar fick en och den andra gjorde jag pressgurka av. Mums! :)


RSS 2.0