Valborg 2014

Har ni sjungit in våren?
Det har inte vi. Vi har inte heller stått och frusit vid någon brasa. Vi har bara hållt oss hemma och haft en vanlig kväll. Bortsett från att vi festade till det med lite glass efter maten. 

Imorgon får vi ha pappan hemma och det känns lyxigt såklart. 

Såhär gott kan man sova i babysittern medan resten av familjen äter middag, tar hand om disken efter middagen och medan storebror leker mer vilt än tamt, som vanligt framåt kvällen :) 

Gaaaah!!!

Jag har gått med i några olika virkgrupper på Facebook och jag blir tokig!!!! Hela tiden lägger folk upp bilder på sina alster och man blir så sugen själv att prova massa olika saker. 
Inspiration i all ära men ge mig mer fritid så jag hinner med! :) 

Onsdag

Idag hade vi något lugnare tempo i förmiddags.

Elsa åt första gången vid tre inatt och efter det hade jag skitsvårt att somna om. Vaknade sedan lite innan sex av Peters klocka. Elsa vaknade hon också och fick komma över till mig för käk. Morgonätningen resulterar alltid i magknip av någon anledning så hon knorrade en stund till hon tillslut somnade om. Hur hon lyckas somna om med en storebror som stojar runt och far ut och in i sovrummet och upp och ner i sängen är för mig en gåta :)
När grabbarna åkt till dagis dröjde de inte länge förän även jag somnade om. Först tänkte jag gå upp och greja lite, passa på när Elsa ändå sov men jag hann inte längre än till tanken innan jag somnade.
Vaknade sedan av klockan vid nio och så även Elsa. Vi gick upp, klädde oss, satte Elsa i selen på magen och tog hundpromenaden. 
Hemma igen åt jag frukost och fortsatte pysslet med Albins present (som jag inte kommer hinna färdigt med innan lördag :( ). Två bajsblöjor senare var det dags att styra mot dagis. 

Hämtade en glad Albin som hade bråttom hem och vinkade "heddå"/hejdå till kompisarna så fort jag kom innanför dörren.

Nu är vi hemma och grabben är i säng. Bara Elsa kommer till ro nu också så fortsätter pysslandet! 


Elsa 7 veckor

Tänk att tiden gått så fort! Och tänk vad mycket hon hunnit utvecklas på den egentligen korta tiden. 

Sedan igår har hon haft svårt att komma till ro och somna dagtid och kvällarna har återigen blivit ganska knorriga. Dessutom verkar hon vara ganska mammig så det är väl någon fas hon är i nu helt enkelt. 

Sova på nätterna fortsätter hon med iallafall och det är vi otroligt tacksamma för! 

Sitta i babysittern och snacka med kompisarna som hänger där fortsätter vara underhållande och det är också bra. 

Himlans stark i nacken är hon och det är knappt man behöver stödja alls längre när man lyfter upp henne. 

Sova på mage har blivit poppis men mamman tillåter bara det på morgonkvisten och under dagen när man kan ha lite mer koll. 

En riktig liten spykråka har hon blivit, precis som sin bror och vi som hoppades slippa det med henne. De första veckorna såg lovande ut men någonstans vid tre-fyra veckor började hon visa att även hon kan konsten att kräka.
Storebror har lärt sig ett nytt ord: "Käk" och kommer ofta och talar om för oss att lillasyster har kräkt. Och alla spytrasor som ligger nära till hands överallt här hemma har han också lärt sig att de är till lillasysters "käk" :) 


Nu ska jag försöka få denna lilla knorrfia att somna för natten.



Dagen har börjat sådär

Vilken olugn förmiddag! Det blev bara halvgjort det jag skulle hinna med innan Albin skulle hämtas på dagis fast motgångarna började redan inatt så jag borde förstått att saker är dömda att misslyckas idag.

Vid två inatt vaknade Elsa för käk, som vanligt. Jag upptäcker då att blöjan läckt och hon är blöt igenom så hon och jag fick snällt gå upp och fixa till det hela ute på toaletten. I vanliga fall byter jag alltid på henne i sängen på natten i mörkret, mycket skönare att slippa en stark badrumslampa i ansiktet och skönt att slippa lämna sängen i onödan samt att både hon och jag somnar om lättare och snabbare. 
Imorse när hon låg bredvid mig i sängen och hade käkat så sprakar det till i blöjan och snart ser jag att det läcker igen! Jag har ju inte ens någon att skylla på, det var ju jag som satt på de båda läckande blöjorna ;) Och i detta läge kändes det bra att vi fortfarande inte unnat oss en ny bäddmadrass :)
Resten flyter på bra och vi kommer iväg i tid hemifrån för att hinna allt. Trodde jag.

Jag skulle in på Clas Olson för att köpa ett par saker samt be dem beställa hem en sak som jag visste att de inte hade hemma men eftersom de hade 15% rabatt på allt idag så var jag inte ensam där. Det var jag, Elsa och halva stans pensionärer ;) 
Elsa hade jag i selen på magen och av någon anledning var hon jätteknorrig och tyckte inte alls om att stå stilla i kön. 
Sedan snabbt in på Kappahl för att byta Elsas klänning vi fått dubbelt av. Eftersom tiden var knapp tog jag tillgodokvitto och tittar efter något annat till henne en annan gång. 
Nu hade vi trettio minuter på oss att plöja igenom handlingen på Ica innan vi var tvungna att sitta i bilen igen och styra mot dagis. Det blev en racerhandling av det mest väsentliga och det tyckte iallafall Elsa gilla för hon somnade i selen då. 
Givetvis åker jag på en avstämning också när jag ska betala... 
Jag parkerar iallafall bilen utanför dagis hela fyra minuter innan grabben ska vara hämtad. Inte illa pinkat ändå! 
Det bästa av allt var ju att jag kom ihåg att tanka också i stressen så vi iallafall slapp få soppatorsk på hemvägen :)

Nu är vi hemma sedan en stund och Albin har lagt sig. Jag har ätit en fusklunch och har Elsa här i knät som varken vill sova eller vara vaken. Jobbigt läge... 



Här sitter jag

Lillstumpan har varit missnöjd och knorrig mest hela dagen men nu har hon äntligen kommit till ro och sover gott, på mig. Lägger jag bort henne börjar karusellen definitivt om så jag får sitta här och tråna efter duschen och ha en mage som kurrar ;)


Dagen har annars varit bra. Efter vila och lunchintag har vi spenderat hela eftermiddagen ute. 
Imorgon väntas sämre väder sägs det och det tackar jag lite för faktiskt. Mina soleksem har blossat upp (trots att jag smörjt mig med solskydd) och de kliar och irriterar så det blir skönt med lite dåligt väder så vi får vila oss lite från solen. 

Imorgon är det dagisdags igen och jag har tänkt hinna in för att uträtta ärenden och handla innan han ska hämtas. Det vankas ju kalas här i helgen så det är lite att fixa :)



Hejdå

Nu är min Pärla såld. Min älskade och trogna bil. Tack för alla fina år vi fick tillsammans. Cirka tio år tror jag (herregud!!!). 

Hon har ju dock inte flyttat så långt utan bara cirka 1,5 km, bort till gudfar Lukas som ska ha henne som övningskörningsbil :) 

Precis som sin bror


Sova på mage är tydligen botemedlet för det mesta... 

Vi har det bra!

Efter frukosten stoppade jag barnen i vagnen, kopplade hunden och gick tre kilometersrundan 
Sedan vi kom tillbaka har vi varit kvar ute. När solen är framme är det hur varmt som helst men så fort ett moln kommer och stör blir det kyligt. 
Albin leker med sitt och jag vaggar vagnen med en lite småkinkig Elsa i. 
Tror nog det börjar närma sig vila för den store herrn också snart.




Söndag

Ännu en härlig dag har blivit kväll.
Sovmorgon för hela familjen igen imorse. Man tackar! 

Farmor kom hit imorse, innan vi ens kommit upp ur våra sängar. Men vi var vakna iallafall :)
Hon tog med sig båda barnen och hund på promenad, då drog vi igång en städning av hemmet. Jävligt tråkigt att börja men ack så härligt när det är färdigt. Tvättats har det också gjorts. Tror jag hunnit med fyra maskiner! 

På eftermiddagen fick vi besök av Peters kompis och hans sambo. De ville spana in Elsa. 
Båda barnen fick paket! Albin fick en traktor (såklart) och Elsa ett par jeans och en body. Jättefint och snällt. 
Fikan fikades ute i den gassande solen. 
Albin kastade boll med deras hund och tyckte det var lattjo. Vår jycke är ju ingen bollhund direkt. 
När de åkt stod middag på schemat för oss och snart därefter läggning av husets lille herre. Han är så slut på kvällarna numer att han knappt kan hålla sig till tåls innan han äntligen ligger till sängs. Det är bra att han kör slut på sig själv under dagarna och sover gott på nätterna :)

Lillasyster har haft en jobbig stund nu på kvällen. Magen har varit knipig och det har knorrats en hel del. Inget har varit bra, vad vi än försökt med. Men nu tycks hon äntligen ha lugnat ner sig och ligger på mage här i mitt knä med ansiktet nertryckt i mitt lår. Knäppfia! :)


Ett kuvert kommer lastat!

Barnen fick paket med posten härom dagen. Varsin hemmasydd mössa var det. 
Vi tackar så hemskt mycket för dem! Vad duktig du är Janina! (Bilderna är kassa jag vet! Att få en tvååring att posera på beställning framför kameran är ju bara att glömma!) 

Tänk vad roligt det är att få bloggkompisar genom bloggen! :) 

Avslutet på dagen

Vilken varm och härlig eftermiddag vi fick! Underbart! 

När Peter var färdig med vindskivorna tog vi oss en promenad ner till M och M.  Albin hoppade studsmatta och spelade fotboll. 
Det drog ihop sig till middag så vi knatade hem igen. Jag hade förberett för grillat men när vi insåg att grillkolen var slut fick det bli stekt kött istället :( 
Vi satt kvar ute till det var dags för Albin att gå in och duscha av sig all dagens lort. Även Elsa fick sig ett bad. 

Jag har bäddat rent i sängen med täcken som hängt ute hela dagen. Jag längtar redan efter att gå och lägga mig! :) 

Dagens morgonmys.
Våra fina barn <3 

Trädgårdspiff

Dessa underbara Ranukler fyndade jag igår på trädgårdsmässan. 
Dom är svårslagna när de är fullt utslagna! 

Härligt att äntligen kunna ge trädgården lite färgklickar. 

Mjukstartad lördag

Hela familjen tog sovmorgon imorse! :)

Lillstumpan vaknade vid halv sju och ville ha käk, ja flyttade över henne i vår säng och liggammade vilket resulterade i att jag somnade om bums och likaså tjejjan när hon tuttat färdigt. 
Nästa gång jag vaknar och tittar på klockan är den halv nio! :) 
Albin hade tydligen varit vaken ett tag men nöjt legat kvar inne i sin säng och chillat och snackat lite för sig själv. Peter hade hört honom för han låg också vaken en stund. 
Lillasyster fortsatte att sova vidare en stund till. 

Efter frukosten drog jag iväg på våren barnloppis. Jag åkte själv då jag vet hur trångt det brukar vara. Jag hade pumpat ut mjölk men den behövdes inte. Jag var borta lite mer än en timme bara och hon hade sovit hela tiden. 

Några fynd gjorde jag men inte lika mycket som de tidigare gångerna. Bla. var jag på jakt efter byxor till Albin och då främst jeans men det blev bara ett par mjukis byxor och ett par shorts samt ett par tröjor och nya badbyxor. 
Han har väl kommit upp i den storleken då andrahandsvärdet på kläder inte är något att ha. De sliter ju kläderna på ett helt annat sätt nu. 
Lillasyster fick också några plagg såklart. Bla. en klänning, sommardress och någon body. 
165 kr gick kalaset på allt som allt och det är helt överkomligt tycker jag. 

När jag kom hem, lite efter elva hade Albin redan gått och lagt sig igen. Han hade tydligen haft ett riktigt humör ;)

Jag satte mig i solen med kaffekoppen och min bok med lilltjejjan sovandes i vagnen bredvid. Riktigt gött! 

Nu har vi nyligen ätit sen lunch efter att Albin vaknat. 
Peter klänger på stegen och byter vindskivor på taket. 
Albin har lurat farfar till att putta på traktorn.
Lillasyster har somnat om i vagnen och jag sitter bredvid igen :) Men tänkte ta med mig jycken på en liten promenix nu!

Fredag

Pappan i denna familj har varit ledig idag. Lyx! 
Albin och han startade dagen med att åka två vändor till grusgropen för att hämta hem sand till sandlådan. Äntligen! :) Mycket spännande tyckte Albin! Både att åka med släp efter bilen och att en stooor "aktor"/traktor lastade sand på kärran. Jag tror tom. att han var upp i hytten och tittade :) Hemma hjälpte han glatt till med att lasta av sanden. Lite besviken var han nog dock över att kärran inte gick att "bippa"/tippa.

Jag och lillasyster tog bilen och styrde in mot Stockholm och Kistamässan för att besöka trädgårdsmässan. 
Väl framme mötte vi upp Jessica. Vi tittade på blommor och drömde oss bort. Fikade lunch och drack en latte som smakade väldigt blaskig oboy. Märkligt och definitivt inte värd sina 35 kr. Vi gjorde några blomfynd och även lite annat krafs.
Lilla stumpan var så duktig hela tiden och sov mest i vagnen.

Efter ett par timmar på mässan sa vi hejdå och styrde hemåt igen. För oss blev det först ett stopp på Maxi, lilla damen fortsätter att förbruka blöjor på löpande band. Fyndade också en pyjamas till henne för 29 kr :)

Resten av hemresan blev lång. Vi hamnade i köerna efter en tidigare lastbilsolycka på E18. Vi var stillastående och rullade sakta framåt om vart annat i flera kilometer.
När vi satt där i kön slog mig tanken: Vad gör jag om bebis blir akuthungrig nu?! Mitt i en bilkö på motorvägen som jag inte har en aning om hur lång den är samt hur länge vi blir fast? Tack och lov har jag ju världens duktigaste tjejja som satt snällt i sin stol och sov mest hela tiden. Hon vaknade till några gånger och då hann hon upptäcka att hon har två fötter längst ner på benen! :) Hihi! Gulligt. 
Tillslut släppte det och vi kunde äntligen brumma hemåt i lite mer behaglig fart.
Peter ringde och ville att jag skulle köpa med mig pizza hem. 
På pizzerian var de så hjälpsamma att de hjälpte mig med att bära ut maten till bilen medan jag kånkade på Elsa i bilstolen. Snällt! 

När jag kom hem möttes jag av Albin i dörren.
- MAMMA!
- Hej!
- Hana?
- Ja, mamma har handlat.
- Öck? 
- Ja, jag har handlat mjölk.
- Koj?
- Nä någon korv har mamma inte handlat. 
- Aha.
 Och så fick jag och lillasyster varsin välkommen hem puss. Sötnos! 

Efter pizzamiddag och lite soffvila gick vi ut på en kvällspromenad allihopa. När vi kom tillbaka visade Albin mig sandlådan och hans "boppa"/grävskopa som idag fått flytta ut.
Det är väldigt viktigt att man har hörselkåpor på sig när man gräver. Och han är faktiskt väldigt duktig att behärska båda spakarna, hålla balansen på sitsen och gräva 

När vi äntligen fick in herrn stupade han i säng som en slagen hjälte. 

Här var det livat!

Dessa två är mitt sällskap denna kväll...




På't igen

Jag tror banne mig jag klarat mig en hel vecka utan några vaglar i ögat! Tjoho!
Men ikväll var det dags igen.... Jag har tappat räkningen vilken i ordningen det är men jag tror det blir den tionde eller elfte. I SAMMA öga. Helt galet! 


Det positiva i det hela är att kroppen lärt sig att bemästra eländet så de läker ut lika fort som de poppar upp nästan. Men fy vad ont det gör nu när den är helt färsk! 

Godnatt 

De underbara guldlockarna

Det pågår en strid i detta hem. Striden handlar om Albins hår.

Jag verkligen ÄLSKAR hans långa blonda hår i nacken och lockarna! 
Tyvärr har pappan inte samma åsikt om saken. Han har tjatat sedan förra sommaren tror om NÄR ska Albin klippas?! Nu har den frågan kommit upp på tapeten igen och den är ganska så het dessutom.
Pappan "hotar" med att klippa honom när inte jag är hemma. 
Jag "hotar" tillbaka med att klippa hans ädlare delar om han klipper Albin utan mitt godkännande :) Dessvärre tror jag inte det biter på honom. 
Ikväll sträckte jag mig så långt att jag iallafall naggade lite på pojkens lugg. Men det sved ska ni veta! Och hur kommer det då kännas när allt annat hår ryker? 

Superfin present till Elsa!

Titta så otroligt fin kofta och mössa Elsa har fått! Det är onkelns mamma som gjort dem. Verkligen jättefina! 


En perfekt sommarkofta som troligtvis kommer användas flitigt. 
Och perfekt nu när hennes andra kofta (den som vi tror kommer från när mormor var liten) börjar bli förkort i ärmarna. 

Torsdag

Moster och onkel kom lite efter sju igår kväll. Det tyckte Albin var kul och tröttheten var putsväck borta :) 
Återigen var påskharen i farten och Albin fick ett ägg med alla Bilar bilar och en pyjamas. Lillasyster fick ett ägg med ett sommarklädesset. Vi tackar! 

Moster, onkel, Albin och lillasyster lekte en stund innan Albin äntligen hoppade i säng. Det tyckte han var skönt och slocknade som en stock, om än i en väldigt originell sovposition :) 
Vi andra var uppe ett par timmar till och försökte äta slut på resterna av vårt påskgodis. (Vi lyckades inte.) 

Jag har sovit som en stock inatt och så även lillasyster som inte ville äta förän framåt fyratiden imorse. I vanliga fall brukar det alltid vara matdags någon gång mellan ett och två typ. Inte heller vaknade jag när moster och onkel tackade för sig och åkte mot Arlanda någon gång mellan fem och sex. Och detvar knappt att jag ens märkte av när Peter och Albin sa hejdå och åkte till dagis. Sedan sov jag ända till halv nio! Lillasyster sussade vidare ända till tio! Trötta tjejer :)

Nu sover bägge barnen sedan en stund tillbaka och jag ska hänga tvätt innan de vaknar tänkte jag! 

Det går också bra att sova i nya stolen :)


Elsa och nya babysittern

Elsa tycker sin nya stol är toppen! 
Hon har långa och många diskussioner med figurerna som hänger på lekbågen. Diskussionerna består av ett livligt teckenspråk med flaxande armar och ben. Och då och då lägger hon av väldens flin <3 




Dagens middag

Idag blev det en sådan där middag där man tar vad som finns i kylen.
I det här fallet blev det lite överbliven grillkorv från helgen, lite ris även det kvar från helgen, lite ärtor, purjolök och majs samt kryddor. Allt östes ner i stekpannan och vips var det färdigt! 
Till sås vevade jag ihop lite cream fraiche och sweet and soursås. 


Detta gick hem klockrent både hos Peter och Albin. 
Kul att maten gick hem hos Albin framförallt! Han bad tom. om mer korv! :)

Jag själv åt mest för att bli mätt. Korv är ju inte min favoriträtt direkt. 

Eftersom den lille herrn i huset åt så pass bra idag avslutade vi middagen med lite glass och kolasås till efterrätt! Mums :) 

Kvällen är redan här!

Det är redan kväll! Denna dag har gått galet fort! 

Albin hade ett hiskeligt morgonhumör även idag men bara de kommer så långt med alla motgonbestyr att de ska gå ut till bilen så lugnar han ner sig.
Lämningen var kompilkationsfri även idag och det är otroligt skönt. 

Lillasyster somnade om som en stock när de andra hade åkt och sov sedan ända till efter nio! Jag själv haft lite svårt att somna om men efter ett tag slumrade jag till klockan åtta. Då kunde jag gå upp, göra mig iordning och äta frukost i lugn och ro i sällskap av TV4 play. 
Vi tog en promenad med jycken och sedan var det typ dags att styra mot Bvc. 

Peter slutade jobba vid lunch idag för att hämta Albin på dagis då det hade blivit tajt för mig att hinna det. Och tur var väl det för ännu en gång blev det lång väntan på Bvc då vår bvctant lyckats klanta till det igen.... 

På vägen hem stannade vi på Granngården för några inköp till trädgården. 
När vi kom hem sov Albin sin vanliga middagslur och så även pappan tror jag nästan :)
När de båda piggat på sig gick vi ut och grejade lite. Sol och fint även idag men en jädrans kall blåst som förstör!

Nu väntar vi på att moster och onkel ska anlända. De ska sova här i natt för att tidigt imorgon bitti bege sig mot Arlanda och en weekend till Budapest. Lyllos dom då....
Vi försöker vara snälla mot dem och hålla Albin vaken till dom kommer så de kan säga hej till varandra men det är på håret att han mäktar med. 

Just nu


Potträning och bokläsning 

6 veckorsläkarkoll

Bvcbesök med läkarkoll stod på schemat för oss här i förmiddags. 
Stumpan blev mycket väl godkänd av doktorn och han tyckte hon var en mycket vacker liten flicka! 
Det är så roligt med de äldre gubbdoktorerna. Dom är alltid så mysiga och gulliga. 

Det var även dags för vaccination, tack och lov bara ett drickvaccin- det nya mot rotavirus. 
Det gick bra men lilla strumpan tyckte nog det smakade lite väl sött av ansiktsuttrycket att dömma :) 

Vikten ökar i rasande fart! 
6 veckor och 4890 g tung! (4625 g vid 5 veckor) Snart spräcker hon fem kilos gränsen och det börjar kännas när man bär på henne. 

Denna sommarsöta stumpa har varit mitt sällskap idag! <3 

Vanlig vardag igen

Lämningen på dagis imorse hade gått galant, trots det riktigt usla humöret herrn hade här hemma på morgonen innan de kom iväg. 

Eftermiddagen har vi spenderat ute och middagen intogs ute i solen på baksidan. Underbart! 
Mindre underbart är dock Albins matvägran som gjort comeback. Allt annat än riktig mat vill han ha och trots att vi är hårda med att inte ge honom en macka istället för maten som serveras så hjälps det inte. Han smakar lite på maten och sedan är han "mätt". 
Vi får väl iallafall glädja oss åt att han åt tre portioner gröt till frukosten på dagis imorse och tre portioner även till lunchen! Kanske är det vår mat här hemma som inte passar honom eller kanske sällskapet? ;) Min köttfärssås till dagens middag dög iallafall inte. 

Lillasyster har haft en väldigt vaken dag idag. Hon har bara sovit några kortare lurar. 
Nu sitter hon här i mitt knä med stora blå ögon och sprattlar för glatta livet :) 



Just nu

Nu drar vi för att hämta hem storebror från dagis! 


Solhatten är ett av fynden från igår :) 

Annandag påsk

Vi var iväg på barnloppis i förmiddags och fyndade lite. Loppisen var på leklandet här i stan, så medan jag och lillasyster (som sov i bärselen fram på min mage) fyndade och trängdes bland folk lekte pappan och Albin i klättergrejerna. Perfekt ju! :) 
Bla. hittade jag en bättre potta än den vi har samt lite kläder till både Albin och Elsa. 
Nästa helg är den större och årliga barnloppisen så jag håller mig lite till dess också :) 

Vi var också förbi leksaksaffären och köpte oss en ny babysitter. Egentligen är det inget fel på vår gamla och antika men den är ganska knixig att flytta och bära med sig när Elsa sitter i. Den nya har bärhandtag och det underlättar. 

Vi avslutade stadsbesöket med en sväng in på Ica för en bullfika och lite veckohandling. Skönt, då slipper jag tänka på det i veckan. 

När vi kom hem hade påskharen varit här ännu en gång och lämnat ett stort paket under äppelträdet. Han är så bortskämd den där lille Albin! :) 

Nu har vi gått en liten promenad och jag har parkerat mig i en stol i solen på baksidan med en bok. Men det är nästan för varmt att sitta här faktiskt ;)


Första tulpanen har nu slagit ut på kortsidan av huset! <3 

Påskdagen

Ännu en härlig dag lider mot sitt slut och vi sitter i soffan trötta och lite svedda av solen. 
Albin är klok och ligger och sover sedan drygt en timme.
Lillasyster växlar mellan att flina åt oss och knorra och vara mammig. Just nu hänger hon i tutten.

Vi har varit ute sedan frukost även idag. Pappan var iväg för lite jobb ett par timmar i förmiddags.
Innan klockan hunnit bli tolv i förmiddags hade jag redan betat av alla sysslor jag planerat göra ute. Det är lyx att ha barnvakt :)
När Peter kom hem vid ett grillade vi korv med bröd till lunch. Sedan tog vi oss en promenad. 
Lillasyster har sovit hela dagen ute i vagnen bortsett från ett par mat och skituppehåll. 
Albin låg en liten stund i förmiddags och vilade men han sov nog aldrig, så han har varit ordentligt mör hela eftermiddagen och kvällen. Inte konstigt så som han håller igång! Han har bla. hjälpt mig att sätta potatis, spelat fotboll, åkt traktor (såklart) och gungat. 

Mormor och morfar styrde hemåt vid femtiden tror jag och vi vinkade hejdå. Men vi ses ju snart igen! :) 



Lite igår och lite idag

När pappan kom hem från jobbet igår åkte vi direkt på kalas. Albin tjatade hela vägen om "tåta"/tårta och vilken tur att det bjöds på det. Två bitar skulle han ha :) Vi fikade och lekte ett par timmar innan vi åkte hemåt för att möta upp mormor och morfar. De hade redan kommit när vi kom hem och det var skoj tyckte Albin. Han visade sin nya sandlåda. 
Pappan var tvungen att åka och jobba ett par timmar även på kvällen så vi fick roa oss själva. Albin röjde järnet hela kvällen och var uppe lite längre för att kunna säga godnatt till pappan när han kom hem.
Resten av kvällen degade vi i soffan med stora godisskålen och annat onyttigt.

Såpbubblor är något den lille herrn aldrig tröttnar på.


Denna dag inleddes med en sparkande unge mellan oss i sängen i natt. Nu är det inte längre pappan som åker på sparkarna utan jag. Grrrr! 
Efter frukosten gick vi ut och har sedan tillbringat hela dagen ute. 
Efter önskemål från min far så kokade jag ihop en nässelsoppa till lunch. Gott! 
Annars har vi fixat med lite av varje ute, det gäller att passa på när man har barnvakter. 
Till middag blev det lite påskamat med grillade köttbullar, prinskorv och majs. Gott! Vi hann också precis avnjuta maten ute i solen innan den försvann bakom träden och det blev kallt.


Albin har precis hoppat i säng efter att han röjt runt som en galning här hemma. Hade han suttit stilla hade han väl somnat :) 

Glad Påsk!

Här njuter vi av Påsken för fullt ute i solen. Riktigt varmt och härligt! 

Påskharen har varit här flera gånger och gömt ägg åt barnen.
I torsdags hittade Albin ett ägg under den stora granen här på tomten och i ägget fanns en liten bil med flak.
Igår kom mormor och morfar med ägg från haren och de innehöll lite av varje. Albin fick strumpor, kex, smoothie och bok. Lillasyster fick strumpor och nappar. 
Imorse hade haren smugit sig in och gömt ett stort ägg på Albins rum
Även det innehöll lite av varje. Bamsebok, bamsenappar, smoothie, ett par shorts och två små chokladharar. 
Napparna var toppen tyckte han och likaså smoothien. Chokladen visste han inte var det var eftersom han aldrig fått smaka vare sig godis eller choklad tidigare. 
Som ni ser på bilden var han förståndig och valde smoothisen efter att ha smakad huvudet på haren :) 
Fast efteråt slank resten av haren också ner.
Till historien hör dessutom att jycken lyckades norpa åt sig en av de två hararna när ingen såg. Han avslöjade sig genom att lämna delar av omslagspappret på vardagsrumsmattan.... 

Lillasyster fick en klänning i sitt ägg
Oj så söt hon blev i den! :)


Farmor kom hit en sväng i förmiddags och när hon och Albin gick en sväng här på tomten hittade dom en till gömma bakom farfars hus! 
Ett paket innehållandes en liten "Adi"/Audi. Precis som pappas bil! Lycka!
Lillasyster fick en klänning och mamman och pappan varsit ägg. 


Vad bortskämda vi är!!! :) 

Pysselförmiddag

Pappan åkte iväg för att jobba vid halv tio. Lillasyster somnade i babysittern och strax därefter la sig även Albin.
Jag har fixat med tvätt, städat badrummet och hållt på med det nya pysselprojektet som kom hem på posten härom dagen
Helst ska det vara färdigt till den tredje Maj så jag måste ligga i varje ledig stund för att hinna! Fortsättning följer.... :)

Nu ska jag göra mig lite fin inför dagens kalas. Sedan är det dags att fixa lite lunch innan vi ska åka. 

I eftermiddag kommer ju äntligen "offa" och "momo" igen! :) 

Skärtorsdag

Lillstumpan ligger i gymmet och chillar lite 
Först träna nacke och sedan vila :)
Hon är jätteduktig att hålla reda på sitt huvud nu. Stark liten tjej! 

Hon tycks bli en magsovare precis som sin bror. Förut när ingenting dög la jag henne tillslut på mage inne på vår säng, hon somnade på två sekunder och sov som en stock i flera timmar. Det gäller att komma på knepen :) Men jag tycker egentligen inte om att ha henne liggandes på mage. 

Albin la sig för en stund sedan och nattningen gick hur smidigt som helst trots att han saknade pappa. 
Nu hoppas jag på att även lillasyster somnar så jag kan gå ner och hänga tvätt samt ta mig en dusch men jag är tveksam till att hon har samma planer. 

Glad Påsk önskar vår lille påskgubbe! <3 

Just nu

Vi har precis sagt hejdå till pappan som åkt iväg för att jobba ett av hans extrapass denna påskhelg.

Albin har hoppat i badet och jag och lillasyster tittar på




Torsdag

Det blev en gnutta stressigt i förmiddags. Jag tog vägen "förbi" affären till dagis och trots att jag åkte i god tid hemifrån hjälptes det inte eftersom affären svämmade över av pensionärer och sommargäster som ska fira påsken på landet. Det blev ju inte bättre av att min självscaning inte fungerade heller och kön till förbutiken var flera kilometer lång så ställa sig i den och be om hjälp fanns inte på kartan. Vi kom tillslut genom affären och när vi stod i kassan lackade lilla strumpan ur helt och blev vrålförbannad... Sedan körde vi lite rally mot dagis (tur att det nästan bara är småvägar ;). 

På dagis möts vi av en glad liten Albin som ätit massvis med påskmat till lunch. "Han åt tom. Brieost" sa fröken förvånat. Haha! Han och jag slåss nästan om Brieosten här hemma för tillfället. Jag har ett enormt Brieostbegär sedan jag var gravid och nu är det som att kroppen håller på att äta ikapp all den missade Brieosten under graviditeten :) Och Albin är inte sen med att haka på. 

Albin ligger nu efter lite om och men. Han ville inte gå in och han ville inte vila. Men jag fick honom i säng tillslut och sedan dess har det varit tyst.

Lillasyster har en riktig knorrdag. Halva morgonen och förmiddagen var det knorr och även lite när vi var iväg förut och det fortsätter i samma spår här hemma. Jag vet inte riktigt hur jag ska behaga den lilla damen? 


Morgonhurtig

Både igår och idag har dagen inletts med tre kilometer promenad. Känns skönt! :) 
Idag har jag varit uppe sedan lite efter sju och grejat. Har slagit in presenter och fixat med påskägg bl.a. Nästa plan är att hinna förbi en affär innan vi ska hämta Albin på dagis, lillasyster förbrukar blöjor i en hiskelig fart! Dyr i drift redan ;) 



Låt mig presentera....

.... Lillasyster Elsa! 


Igår kväll bestämde vi att vår lilla dam får bli en liten Elsa. (Mamman gav med sig)
Pappan blev så exalterad att han omedelbums gick och letade fram namnpapprena från Skatteverket och fyllde i blixtsnabbt innan mamman hann ångra sig och idag skickade han iväg dem. 

Vi får nu försöka glömma att Onkels katt heter Elsa.... ;) 

Bondenörderi

Bönderna här utanför hos oss har i dagarna dragit igång vårbruket och det är mycket spännande tycker Albin. 
Om vi inte är ute och tittar så står han i kökssoffan och tittar ut genom fönstret när dom "havar"/harvar och "sååå"/sår. 




Onsdag

Idag var lämningen på dagis inga bekymmer alls, medan det igår var ledsamt. Albin hade krokat sig fast runt pappans hals och kämpat emot gråten, mungiporna hade trillat ner och strax därefter kom också tårarna. Lille tappra Albin <3 Skönt nog så är han inte ledsen så länge efter att pappan gått och resten av dagarna är det ju inga bekymmer alls. Men som sagt idag hade han bara vinkat hejdå och gått in medan pappan fick hejda honom och be om en hejdå puss. Tänk vad fort det kan vända! 

Det är alltid en glad Albin jag hämtar och det första han gör när jag kommer är att gulla med lillasyster. Tack för den! ;) 

Idag var han tom. på strålande humör när jag väckte honom efter vilan. I vanliga fall är han alltid så sur och tvär när han blivit väckt. 

Nu är vi ute i solen. Vi har gått en liten runda med jycken, Albin i skrindan och lillasyster i selen på magen. Det känns att hon växer.... 

Dessvärre börjar det bli dags för mig att påbörja den tråkiga middagen :( 

Lycka uppstod när första Bamsetidningen kom på posten idag!

Slappis! Nysoven, nyäten och nyskiten :) 

Just nu

Båda barnen sover.
Lillasyster sover så gott på mina ben.
Jag vikar lite så länge :) 

Dock börjar det bli dags för att gå in och väcka storebror. 

Bvcbesök med Lillasyster 5 veckor

 Vi nyss hemkomna från Bvc, handling och hämtning av Albin från dagis.

Bvc gick bra. Hon ökar bra i vikt (kissade på vågen igen), följer med blicken, söker ögonkontakt, skrattar upp sig och är stark i nacken. 
Vikt: 4625 g (4090 g 31/3)
Längd: 55,5 cm (53 cm 31/3)
Huvudomf. 38 cm (37 cm 31/3)

Ja nu väger hon över ett kilo mer än när hon föddes och på drygt två veckor har hon ökat cirka 500 g i vikt. Bvctanten berömde mig för den feta mjölk jag måste ha i tuttarna ;)
Det märks tydligt i klädväg att hon växer och frodas. De få plagg hon har i strl. 50 la jag undan igår. De är på tok förkorta i ärmarna. 56 klär hon nu perfekt i! 

Nu har hon också börjat le så fort hon får syn på en i stort sett och det är så underbart. Hon verkligen söker ögonkontakt, följer en med blicken och flinar när man tittar på henne. 
"Pratet" kommer mer och mer det också och det är så roligt att höra. 

Vi blev också tillfrågade om vi kunde ställa upp på en undersökning av vaccinationseffekter (typ nått i den stilen). Det gjorde vi och både jag och tjejjan fick en slang uppstucken i näsan för ett snorprov. Som tack fick vi ett gosedjur. 


Efter Bvc gjorde vi en snabb veckohandling. Dock var det svårt att hålla ett bra tempo eftersom affären kryllade av handlande pensionärer...
Sedan hämtade vi en glad grabb på dagis som hann somna i bilen hem. Nu ligger han i säng men skulle prompt ha med sig en bil i sängen och jag hör att han istället för att sova ligger och leker och pratar med den. Får nog gå in och ta den tror jag. 

Knorriga damen

Lillasyster har varit vaken sedan tretiden  och kan inte komma till ro. Det knorras titt som tätt och hon har fisit, bajsat och kräkt stup i kvarten och däremellan ätit och fyllt på med nytt. 
Jag vet inte om det är den lilla skiva rå lök jag åt igår vid middagen som ställer till det i hennes lilla mage? 

Med storebror är det bättre iallafall. Han ligger i säng och har nog även somnat. 
Imorgon står dagis på schemat för honom efter att ha varit hemma hela förra veckan. Hoppas hoppas att lämningen inte blir allt för tårfylld. 

Just nu

"Abbin"/Albin och "Badden"/Spindelmannen äter lunch
Badden är tyvärr duktigare på att äta än vad Albin är...


Vi är ute

Goder förmiddag! 
Här är vi ute sedan ett par timmar. Jag stoppade ner båda barnen i vagnen, kopplade hunden och traskade iväg på vår ordinarie runda. Tänk om jag kan börja få det som vana nu igen. 
Jag sitter på trappan och njuter av varma solen sedan vi kom tillbaka och Albin mekar med sitt som vanligt. Lillasyster sover som vanligt ;) 
Snart ska jag nog försöka lura med mig Albin in för en stunds vila. 

Nu när alla andra i familjen börjar återställa sig efter allt snoreri och krasslighet vaknar ju såklart jag med en ond hals idag. Kroppen känns lite halvrisig också så vi får se vad det utvecklas till. 


En liten mellis har vi också hunnit med :) 

Det blev bättre

Eftermiddagen har känts bättre. Jag och lilltjejjan sov i lite mer än en timme och det gjorde nog susen. 

Jag rotade fram Albins shorts från förra sommaren och lyckades få honom till att prova dem idag och otroligt nog kunde han ha nästan allihopa i år igen! Helt galet ju! Det verkar som han nästan bara vuxit på längden det senaste året. 
Igår mätte vi honom och han har vuxit cirka tre centimeter sedan siste februari. I mina öron låter det ganska så mycket. Eller? 
Inte konstigt att han har svårt att sova med tanke på den växtvärk han säkerligen har. Lille store gubben <3 

Lillasyster har varit knorrig nu ikväll och just nu ligger hon här på mig. Jag hoppas kunna lägga över henne till sin säng nu. 

Nu säger jag god natt!

Ser inte speciellt skönt ut alls men hon somnade iallafall :) 


Stor stol. Liten stol.

När vi härom dagen plockade fram babysittern till lillasyster tyckte ju såklart Albin att han skulle provsitta den. Det tyckte dessvärre inte vi utifall den inte skulle hålla för det. Istället sa vi att han har sin stora röda fotölj och denna är lillasysters eftersom hon är så liten. Det gick hem hos herrn och han skuttade iväg för att hämta sin stol. 


Sedan dess har han hämtat sin stol, ställt den tätt intill och satt sig bredvid lillasyster varje gång hon suttit i sin stol. 
Det måste ju vara lika såklart! :)


(Dock kom jag på honom en morgon med att sitta i lillasysters stol ;) Fast bara en gång.) 

Akta! Han bits!

Albin kom idag på att han kan använda alla sina fina tänder att bita sig själv. 

Såhär ser hans hand ut efter upptäckten
Det ser värre ut i verkligheten dock. 

Kan man få hoppa över denna dag?

Jag är så gräsligt och äckligt tröttslö idag. Vill bara dra täcket över huvudet och invänta ett bättre humör. 
Skönt nog drog vi igång med städning efter frukost och någon timme senare hade vi dammsugat, dammat och torkat golv. Underbart!
Nu har vi nyligen fått i oss lunch. Jag kokade ihop årets första nässelsoppa och det blev riktigt gott! Tom. Albin tyckte det var helt okej faktiskt. Så nu har vi boostat hela familjens krassliga immunförsvar! :) 



Albin och pappan gick precis ut. De kör in ved hör jag. Hur orkar dom?!
Lillasyster vaknade nyss och jag tog med henne in till sängen och serverade käk. Här ligger vi kvar än och ärligt talat har jag ingen brådska härifrån ;)

(Fy vilken hemsk råttfärg jag har på håret ser jag!!!) 



Sjunde gången gillt?

Jag fick min femte och sjätte vagel i ögat tidigare i veckan och nu ikväll ploppade den sjunde upp. Seriöst, vad är det för fel på mig? Vad kan jag göra för att bryta detta? 

Smink har jag inte använt på hela veckan så det kan inte vara felet. 

Utedag och baddag

Ojojoj! Frisk luft tar verkligen musten ur en. Det är en trött familj i detta hus. Albin la sig för lite mer än en halvtimme sedan och vi har inte hört ett ljud där ifrån sedan dess så han slocknade nog på nolltid. Inte så konstigt då han aldrig kom till ro för att somna i förmiddags och har varit ute hela dagen och fixat och donat konstant. 

Jag fortsatte med lite fix och förberedelse ute i växthuset i eftermiddags. Fick lite hjälp av Albin också. 
Lillasyster sov sig igenom hela eftermiddagen och givetvis vaknar hon och vill ha mat tre sekunder efter att vår middag äntligen var färdig och jag satt mig vid bordet. Det slår aldrig fel :) 
Vi grillade idag och jisses vad gott det är! Albin fick grillad prinskorv och åt faktiskt riktigt bra men det tar närmare hundra år eftersom han inte kan sitta stilla i mer än någon minut åt gången. Upp och ner på stolen och massa fix med ditt och datt. Och vi håller på att tjata oss hesa om att han ska sitta STILLA! 

Lillasyster fick sig ett bad förut och ligger nu här i mitt knä nyäten och myser. 
Peter la sig precis i ett bad. 
Jag ska äta lite choklad tänkte jag! :)

Nybadad liten tjejja <3

Nya fina sandlådan! Och trots att det saknas sand i den går det bra att leka i den ändå.
Förhoppningsvis hinner pappan åka till grusgropen och fixa sand nästa vecka. 

Lördag

I förmiddags lämnade jag Peter ensam hemma med båda barnen för första gången! :) 
Jag åkte iväg på en barnloppis, ett besök i leksaksaffären, en sväng in på Ica och så hämta jycken hos farmor. Knappt två timmar var jag borta och de hade klarat sig utmärkt själva! :)
Jag själv hittade bara ett par shorts till Albin för 5 spänn på loppisen medan jag i leksaksaffären iallafall klirrade paket till kalaset vi ska på nästa vecka samt Albins påskägg. 

När jag kom hem åt vi lunch och gick sedan ut igen. Idag är det sådär riktigt härligt väder igen. 
Jag har förberett landet inför att snart sätta potatis och rensat lite ogräs. Lillasyster har sovit gott i vagnen tills nu när hon blev hungrig. Peter och Albin har bytt däck på Saaben. 
Tror bestämt det snart är dags för en fika! :)

Lillasyster 1 månad

Tänka sig att hon redan är så stor!
Hon är fortfarande väldigt lättsam, bara hon får äta och vara med oss. 
Hon är ganska snål och svårflörtad gällande leenden men när man väl får ett så är det världens finaste sådant! <3 


Vår antika 80-tals babysitter (från när jag var liten) fungerar bra än. Lillasyster trivs med att sitta i den och råkar tom. somna i den då och då :) 


För min del visar vågen nästan -10 kilo sedan förlossningen och magen krymper ihop mer och mer. 
Jag får vara väldigt nöjd med detta eftersom jag fortfarande inte dragit igång med träning och äter på tok för onyttigt. Sötsuget är enormt!!! 
När jag varit på efterkontroll och förhoppningsvis fått "godkänt" så ska tempot dras upp och fläsket rastas ordentligt. PEPP!!! 

Avslut av fredagen

Jag har just tagit ett efterlängtat och skönt bad. Det första på en månad. 
Som sällskap hade jag min bok och ett glas vin. Ett sisådär nio månaders efterlängtat glas vin :) 

Och ja, man kan dricka ett glas vin när man ammar. 

Som en mini tonåring

Jag har kommit på att Albin befinner sig i ett tillstånd likt en tonårings. 
Han har ingen kontroll över sin kropp längre. Armar och ben tycks flaxa omkring hur som helst. 
Han snubblar på sina egna fötter och ben. Vid matbordet kan dricksglaset åka i golvet typ 76 gånger bara för att hans armar tycks vara ivägen. 

Turligt nog saknas fortfarande skäggfjuna, målbrottet och svettodörer :)

Fredag

Hejhopp! Fredag igen!

Fick liiite sovmorgon idag. Ända till typ sju :) Albin höll på att stöka i natt så han behövde väl lite "sovmorgon" han också. 
Han vaknade redan vid elva igår kväll, preciiiis då man själv just hunnit somna. 
Han började vråla och fortsatte även när han låg inne hos oss. Mjölk ville han inte ha och inte heller titta på Bamse. Vrål, vrål och vrål! Jag tror nog han har både växtvärk och ont i munnen.
Tillslut samlade han sig iallafall och jag somnade om. Lillasyster sov sig igenom hela tumultet. Skönt det :)
Senare under natten, jag vet inte när, vaknar jag av att Albin håller på och stökar runt i sängen. Pappan tar sitt täcke och går in till andra sängen. Albin la iväg som ett skott efter och jag fick hela sängen för mig själv resten av natten. 
Jag sov gott med de vanliga två matningarna av lillasyster och jag tror att även grabbarna sov gott resten av natten i det andra rummet. 

Tidigare i förmiddags kom pappan med kollega hem en snabbis för att kolla upp något på datorn. En lycklig Albin med andra ord! En snabbis fika hanns med innan de åkte tillbaka för att jobba vidare och Albin blev ledsen en liten stund. Allt i sin ordning ;)

Nu sover grabben sedan en stund och så har även lillasyster gjort. Jag har tagit tag i lite av det vanliga fredagspysslet- byte av handdukar och tvätt bl.a. Har också avverkat tre sådana där ganska viktiga men tråkiga telefonsamtal/mail till kommunen, veterinären och försäkringskassan. Skönt när det nu är avklarat. 
Lillasyster har nu precis ätit och tycks vilja sova vidare. Då kanske jag plockar fram min virkning. Köpte ju lite nytt garn igår som jag gärna vill sätta tänderna i! :) 

Han funderar och diskuterar

Albin konstaterade idag att lillasyster var "essen"/ledsen när hon grät.
-Ja, lillasyster är ledsen. Svarade jag.
- Abbin essen gagi (Albin ledsen dagis).
- Är Albin ledsen på dagis? Frågade jag.
- Mmmm
- varför är Albin ledsen på dagis? Blev min nästa fråga.
Han blev tyst en stund och sa sedan:
- Pappa. 

Lilla gubben. Det är inte lätt att säga hejdå till pappa på dagis :(


Nu har han inte varit på dagis på hela veckan och trots att det är jobbigt att säga hejdå så längtar han nog dit ändå. Han har pratat väldigt mycket om dagis och berättar vad de gör där och vilka saker som finns. Bl.a. så "pejpar"/tejpar dom, dom sjunger "basse"/Bamsesången och har en lastbil ute i sandlådan. 


Diskussionerna här hemma har fullkomligt exploderat den sista tiden och det är så himla roligt att han delar med sig av sina tankar och funderingar. Han imponerar på oss flera gånger om dagen! 


Vi har också frågat honom flera gånger vad han önskar sig i födelsedagspresent men han har svårt att komma på något. "Tatej" fick vi till svar igår men det får han ju nästan varje dag ändå :) 

Badden

Vi hade lyxen att få hem pappan över lunch! För första gången på hela veckan åt Albin sin lunch. Måste berott på pappasällskapet såklart. 
Det blev ju såklart några tårar när det var dags för pappan att åka tillbaka till jobbet igen.

Lillasyster sov ute i vagnen i flera timmar på förmiddagen så hon ville inget annat än att hänga i mina tuttar och äta på eftermiddagen. Jag tror banne mig hon hann äta tre gånger inom loppet av en timme. 
När pappan kom hem från jobbet packade vi ihop oss allihopa och styrde in mot staden. Planen var att köpa present till Albin och present till ett årskalaset vi ska på nästa vecka men givetvis kom vi hem utan något av det. Typiskt när man ändå försöker vara ute i god tid för en gångs skull. 
Vi avslutade det hela med ett middagsbesök på Donken. Albin fick sin livs första Happymeal och av den åt han bara upp pommesen och drack upp mjölken samt smaskade upp MIN cheddardip. Spindelmannen gubben som var med i var bra tyckte han och berättade för oss att de minsann har Spindelmannen på "gagis"/dagis också. 


Albin har dock döpt om Spindelmannen till "Badden". Lille sötnöten vår! <3 

Torsdag

Sitter i skrivande stund ute i solen (dock blåser det väldigt kyligt) och har just ätit två knäckisar och druckit kaffe. Bredvid ligger lillasyster och sussar i vagnen. Albin är ute på äventyr med farmor som kom för en stund sedan, hon kom för att hämta jycken som ska få lite semester och ompyssling hemma hos henne ett par dagar. 

Natten har varit okej trots snörvliga barn och pappa. Lillasyster är fortsatt lite snorig men efter lite arbete med nässugen och koksalt ett par gånger om dagen så berör det henne inte nämnvärt. Tappra flicka! <3
Albin vaknade någon gång inatt och gormade efter "öck!"/mjölk. Pappan hämtade in honom till oss och gav en slurk mjölk men då började han gorma om "ilar"/bilar istället. Så för att förhindra en cirkus med två nattvakna barn sattes tvn med Bilar på mitt i natten och lugnet la sig i huset igen. Tvn sattes på insomning efter en timme och både mamman och pappan somnade nog om innan tre minuter hade gått :) När lillasyster ville äta ett par timmar senare var tvn svart och grabben sov gott. 

Planering inför kalas

Igår frågade jag Albin vad han vill bjuda på på sitt kommande 2(!) årskalas.
Till svar fick jag: "acka tatej bulle". 
Alltså macka med pastej och bulle. Haha!!!
Så nu vet ni vad ni kommer få kalasa på ni som kommer på kalaset :) 

Lyxigt värre

Nu ligger båda barnen IGEN! Det här är ju bara för lyxigt! 

Albin var tvungen att göra nr. två mitt i vilan förut och vaknade för tidigt. Så efter att han nu ätit lunch/petat i maten, grejat med traktorn och att vi tillsammans läst cirka tre traktortidningar ville han ha "öck"/mjölk och lyssna på Mamma Mu. 
Lillasyster vaknade ungefär samtidigt och har varit vaken med oss så nu var även hennes ögonlock tunga igen. 

Jag har satt igång en maskin tvätt och förberett middagen. Gäller att passa på! Förvånande nog så har jag faktiskt varje dag lyckats med att ha middagen färdig i samma vanliga tid- då pappan kommer hem från jobbet, trots oftast två eftermiddagsgnälliga barn. Det är bra för då är vi alla utsvultna! :) 


Något mindre lyxigt är att jag i natt fått min femte vagel i samma öga. Vad är det här för skit egentligen?!?! Dessutom är jag inne på tredje dagen med ganska så rejält ont i ena knät. Det bara kom...

Igår gjorde jag nog rörelse så det gjorde skitont och sa väl nått i stil med: AJ! Mitt knä!
Då var Albin inte sen med att utbrista: "Aj aj nä! " och tog sig på knät och haltade.
Hahaha! Han har blivit så himla rolig och snappar upp ALLT. Det gäller att vi vaktar våra tungor nu och tänker på vad vi gör :) 


Läliiing!

Tidig start idag också. Albin har just hoppat i säng för "ila". Jag är imponerad att han klarar hela mornarna och förmiddagarna på dagis utan vila, när han här hemma oftast självmant vill vila redan innan klockan hunnit bli tio. 

Jag och lillasyster sitter i soffan och väntar på att kaffet ska bli färdigt. (Kaffebryggaren har börjat läcka vatten så jag måste komma ihåg att spana efter en ny.) 
Vad vi gör sedan är oklart. Jag har slutat med att ha en dagordning med saker jag vill få gjorda för jag blir bara grinig när jag inte hinner med att beta av dom. Nu gör jag måstesaker när och om jag hinner med mellan blöjbyten, matningar och lek. 

Ett som är säkert är att det blir ännu en innedag idag. Det är kallt och snöar vågrätt ute. Fy! Det är verkligen en segstartad och velig vår iår. 


Albin rotade fram sin gamla bebistelefon igår och lekte med. Nu imorse utbrast han helt plötsligt: "Läliiing" och rusar fram till telefonen, lyfter luren och säger "hallo" och börjar sedan en konversation med den som ringde.
Idag var det pappa som ringde från "obbet" och igår var det både farfar och morfar som ringde flera gånger. 
Underbara grabben! 


Vi smet hemifrån

Vi har haft ytterligare en helt okej dag här hemma trots deppväder. 
Albin leker så duktigt och hittar på saker att sysselsätta sig med hela tiden. 
Idag har han även varit väldigt hjälpsam med lillasyster. Han har plockat upp nappen när den trillat ner på golvet och gått för att titta till henne när hon knorrat. Han har också på eget initiativ hämtat papper för att torka hennes näsa. Snorsugen har ju gått varm här hemma nu i dagarna så han vet ju hur man gör ;) 

Efter middagen åkte jag och Albin in till Norrtälje för att handla. Han var världens gulligaste kille hela tiden och munnen glappade konstant. 
Det här att veckohandla har ju varit vår grej tidigare och nu när han inte varit med på länge eftersom jag passat på att handla när han varit på dagis eftersom jag inte känner mig helt bekväm med att åka iväg själv med båda barnen ännu, så har det där dåliga samvetet gnagt i mig. Att han inte får följa med längre och att jag inte "orkar" med honom. Men som sagt, idag åkte bara han och jag iväg :)
Jag hade pumpat ut mjölk till lillasyster men eftersom det var första gången jag gjorde det så visste vi inte om hon skulle ta flaskan eller inte. Men det gjorde hon, utan några tveksamheter och pappan och hon klarade sig fint själva i de nästan två timmar vi var borta.

När vi kom hem vid sju var Albin så trött så trött så han gick in till vår säng och la sig. Sötisen! 


Ingen brist på fantasi!

Albin och jag har unnat oss lite eftermiddagsfika dessa två dagar när vi är lite småkrassliga.

Idag berättade han för mig att bullbiten han hade kvar såg ut som en "hubbe"/stubbe och den halvätna kakan som en "affa"/soffa. 

Det är så roligt med alla hans funderingar och analyser som nu präglar hans dagar. Sötnöten <3 

Lillasyster 4 veckor

Denna lilla stumpegumpa har redan hunnit bli fyra veckor!

Nu får man leenden flera gånger om dagen och det är så underbart! <3
Hon har också mer ljud för sig och "pratar" lite med oss. 
Hudkostymen börjar hon fylla ut mer och mer nu och ni ser ju hakan på bilden ;) 
Sover bra på nätterna fortsätter hon med och likaså mycket på dagarna. Oftast har hon lite längre stunder hon är vaken på förmiddagen och kvällen. 
Tyvärr verkar det ju som hon lyckats fått sin livs första förkylning också. Tyvärr! Men än är det bara lite nästäppa och det tycks inte störa henne något speciellt. 
Igår plockade vi fram babysittern för nu går hon inte längre med på att bli nerlagd hur som helst. Hon vill vara med och sitta med oss såklart! :) 
Och ja, hon är fortfarande namnlös det lilla flickebarnet och vi har väl inte kommit så mycket längre än de fyra namn vi velar mellan. Nu har vi två månader kvar att bestämma oss på! ;)


Sjukstuga igen då

En tidig start av dagen idag också. Vid sex med andra ord. Lillasyster åt och somnade faktiskt om direkt. Hon brukar annars knorra och böka en stund då annars. 
Albin har sovit halva natten inne hos oss och vaknade såklart av pappans väckarklocka. Jag lyckades lura till mig lite extra tid i sängen genom att sätta på en film igen :)

Efter frukosten gick vi ut en stund. Än regnar det inte så jag tyckte vi kunde passa på att lufta oss lite. Albin ville hellre stanna inne och leka men tillslut var vi alla påklädda och ute. Det blev en kort runda med lillasyster i selen på magen, Albin i skrindan och så jycken. 
Men fy så kallt och blåsigt det var! Albin stannade kvar ute en timme med farfar medan vi andra gick in igen. 

Albin ligger nu till sängs sedan en timme ungefär. Han är fortsatt snorig och lite hostig nu också. Hoppas det är tecken på att det håller på att släppa. 

Lillasyster vaknade även hon inatt och var rosslig. Jag har inte riktigt lyckats lokalisera om det är näsan eller luftvägarna det kommer ifrån. Sovit som vanligt under natten har hon gjort iallafall. Hon har även sovit hela morgonen och förmiddagen och helt hoppat över sitt dåliga morgon/förmiddagshumör, så hon kanske känner sig lite risig och trött hon också. 
Nu har jag iallafall just väckt henne för att äta en slurk. 




En liten snorgubbe

Tänka sig! Även denna dag har passerat snart och det ganska smärtfritt. Trots skitväder och enbart innevistelse har våra humör hållt sig i schakt. 

Albin snorar och jag tycker han varit på gränsen till febervarm nu på kvällen så han får stanna hemma från dagis imorgon. Det är säkrast fast att han varit pigg och opåverkad. 
Synd om honom att behöva dras med morsan hela dagen imorgon också. Idag har han pratat om "gage"/dagis flera gånger så jag tror nog han längtar lite dit. 

Lillasyster var vaken massvis på eftermiddagen och även nu på kvällen bortsett från några små powernaps. Nu har hon lite svårt att komma till ro och ligger här i mitt knä. 

Lång måndag

Det är en lång dag idag känner jag. 
Dagen började redan vid sex då pappan gick upp och Albin vaknade. Dom åt lite frukost tillsammans innan Albin kom in och la sig hos mig och vi satte igång Hitta Nemo filmen. Faktiskt att han nöjde sig med den filmen och låg kvar och kollade nästan hela filmen. Annars är det ju bara Bilar han ska titta på. Inget annat duger. 
Vi gick upp vid åtta och åt frukost medan lillasyster sov vidare en stund till.  När hon vaknade en stund senare var det på hennes vanliga usla morgonhumör ;) 

Det är grått och regnar här idag och sådana dagar är man extra glad när farfar erbjuder sig en pinkrunda med jycken så vi slipper böka med massa regnkläder och vi kan stanna inne torra och varma istället. 

Vid tio tog båda barnen vila och sov till tolv. Jag fixade med lite plock och så här hemma under tiden. 

Nu har båda ätit lunch. Lillasyster har somnat om och jag och Albin sitter på golvet med böcker för tillfället. 
Usch vad trött jag är. Helt galet! Jag borde verkligen inte gnälla för jag får ju faktiskt sova på nätterna men det hjälps inte tydligen. Eller också har Albin varit generös och delat med sig lite av sin förkylning. 

Vi har målat lite Bamse också! 


Andra delen av vår söndag

Vi har varit på kalas idag. Farfar fyller år idag och bjöd till bull och tårtkalas. 
Dagen till ära klädde barnen upp sig lite extra. I likadana traktortröjor. 
Lillasysters framtida intresse är redan utstakat ;) 


Vi tog oss en promenad efter fikasvullandet innan pappan åkte iväg för att jobba lite till. 
Albin stannade kvar ute med farfar en stund innan han kom in och badade och nu ligger han till sängs. 
Lillasyster har varit knorrig hela eftermiddagen och är fortfarande. Det är banne mig inte lätt att vara ensam med två trilskandes ungar. Men det mesta löste sig. 
Jag beundrar verkligen heltidsensamstående föräldrar!!! Jag tycker det räcker att vara ensam några timmar. 

Pengar växer faktiskt på träd. Iallafall hos mig!

Jag fick ett pengaträd när jag fyllde år. Synd att jag inte lyckats få den att slå rot :( 
Jag har nyss sysselsatt mig med att skörda trädet. Ett pilligt evighetsgöra! ;) 


Söndag

Vi vinkade hejdå till pappan vid halv tio då han åkte iväg för att jobba några timmar. Detta var ju inte speciellt poppis hos den lille herrn men jag lyckades få honom på andra tankar genom att dra fram dammsugaren. Så han hjälpte mig att "uga" och glömde bort att pappan åkte. Perfekt! :) 
Lillasyster låg och knorrade i vagnen men när dammsugaren sattes igång tystnade hon och somnade bums. Lugn och ro är inget för henne tydligen :) 

Nu har Albin lagt sig för lite vila. Han känner sig nog inte helt på topp med snorig näsa. Två veckor på dagis utan att bli sjuk hade väl varit för mycket att be om... 

Lillasyster ligger och äter lite här nu. Hon har inget vidare förmiddagshumör och vet inte riktigt hur hon vill ha det innan hon somnar och sover typ resten av dagen. 

Ute är det grått och trist så jag tänkte försöka passa på att få det lite städat här inne. Det var länge sedan sist! Blä! 

Just nu

När alla andra har gått upp är det någon som ligger kvar och har det skönt. 
Stor säng och liten tjej 


Just nu

Finns det hjärterum finns det stjärterum



Ute till max

Här är det trötta familjen ikväll. Milt sagt. Vi har varit ute hela dagen och det är så härligt! 
Farmor kom i förmiddags och har passat upp på både barn och hund dagen lång. 
Jag har äntligen inlett trädgårdsarbetet för denna säsong. Det är skönt att rensa ogräs!
Peter har byggt sandlåda och lagat sin bil. 
Albin har hjälpt till med lite av varje och lekt massa.
Lillasyster har som vanligt sovit sig igenom typ hela dagen ute i vagnen. Först nu för någon timme sedan har hon vaknat och är lite social.

Vi har också fått besök av syssling P med familj. De ville hälsa på lillasyster. Lek och fika sysselsatte vi oss med. Grabbarna leker så bra ihop. 

Till middag blev det grillat och det var jag som skötte det hela ;) 



Dagens projekt

Ju fler kockar desto sämre soppa. Eller?
Blir det någon sandlåda idag tro? ;) 

Vilket klantarsle!!! :(

Vi hann bara vara i lekparken cirka 40 min innan jag hör hur det brakar ordentligt i lillasysters blöja. Och jag hade ju såklart helt missat att ta med nya blöja så det var inget annat att göra än gå hem igen. Stackars Albin som lekte för fullt :( Märkligt nog blev han inte sur när han avbröts mitt i leken utan satte sig så snällt upp i vagnen och vi kunde traska hemåt.

Upptäcker hemma att lillasyster satsat stort. Långt upp på ryggen och tom. hennes yttertröja var kletig av den senapsgula "skatten". Åkpåsen klarade sig iallafall :) 

Albin och jag tröstade oss med en fika och sedan har vi lekt och "guggat"/gungat. Vi har varit ute i över tre timmar nu och grabben börjar bli redigt trött vill jag lova :) 

Just nu

Vi har nu kommit ner till lekparken och det var faktiskt en fröjd att gå hit. 
Albin vaknade pigg och glad. Han åt en hel portion lunch. Bytte blöja utan att trilskas och klädde sedan på sig ytterkläderna snällt och beskedligt. Han satte sig i vagnen frivilligt och satt kvar där i lugnt och fint ända till vi var framme. Det är min grabb det! <3 :) 

Lillasyster har sovit sig igenom allt.




Börjar dagen tidigt

Här har vi varit uppe sedan innan sju. Rörmokaren skulle komma efter sju så det var ju bara att masa sig upp och vara redo. 
Albin sov inne hos oss från tre i natt och vaknade självklart av pappans väckarklocka. Likaså lillasyster. Det var bara jag som gärna kunde sova en stund till. Jag hade väldigt svårt att somna om efter lillasysters ätande vid tre i natt och låg vaken länge.

Albin blev såklart besviken när pappan åkte till jobbet imorse och han själv fick stanna kvar hemma. Humöret var sedan inte på topp. Men efter lite frukost så blev han faktiskt riktigt vänlig och när rörmokaren kom vid halv åtta var det jättespännande. 

Min plan var att vi skulle gå ner till lekparken i byn och fördriva förmiddagen. Jag hinner klä på lillasyster ytterkläderna och bädda ner henne i vagnen när Albin ballar ur igen och jag frågar om han vill gå och vila. "itte!" får jag till svar men efter lite eftertanke går han in på sitt rum och vill lyftas ner i sängen. Och nu har det varit tyst där inne i närmre två timmar. 
Så blev det med min förmiddagsplanering. Istället har jag tagit itu med tvätten och ska nu gå ner och hänga dagens andra maskin. Tror även att Albin börjar vakna nu så det är väl lika bra att vi avverkar lunchätandet innan vi gör ett nytt försök med att gå ut. 




Äntligen har vi fått en ny blandare på plats i köket! Nu slipper jag slinta och fläka av naglarna för att den gammla var så trög. 

Dumma öga!!!

Albin hade svårt att somna idag. Efter att han gormat där inne ett tag gick jag in och la mig bredvid och höll handen. 40 minuter senare hade han fortfarande inte somnat och då vaknade lillasyster för att äta. Peter tog över handhållandet och efter ytterligare 40 minuter cirka sov äntligen grabben. Skulle gissa att han var ordentligt övertrött och inte kunde komma till ro.

Lillasyster har varit vaken sedan halv åtta. Inte heller hon lyckas komma helt till ro. Så fort hon somnar till så rycker hon till och vaknar upp igen och småknorrar. Om och om igen. 
Det blir spännande att se vad natten bjuder på....

Det blev med andra ord varken en dusch eller tvättomhändertagande för min del ikväll.
Nu har jag iallafall hoppat i säng och det känns inte som jag kommer ha några svårigheter med att somna. 


För någon vecka sedan fick jag ju en vagel i ögat, som läkte bort ganska fort. I början på denna vecka var det dags igen. En ny vagel i samma öga. Någon dag senare ploppar ytterligare en vagel upp och idag kom ännu en till fast på det övre ögonlocket. Fyra vaglar i samma öga på ett par veckor! Hur normalt är det egentligen?! Ont gör det också och röd och svullen är jag. 
Jag bara väntar på jag ska lyckas smitta barnen också :( 




Albin 23 månader

Denna månad har det hänt massvis med vår grabb! Han har inte bara blivit storebror utan han har också lagt iväg på längden och utvecklats i en rasande fart. 
Trotset gör oss tokiga och jag hoppas innerligt att det snart nått sin topp för annars vet jag inte hur vi ska mäkta med det lilla vilddjur som flyttat in hos oss. 
Vår lille goa och mysiga grabb är som förbytt.

Talet forsätter att utvecklas och han förstår typ allt man säger eller ber om. Men om han lyssnar och gör som han blir tillsagd är en annan femma. Ena stunden är han väldigt hjälpsam och i nästa sekund nonchalerar han allt.

Favorit ordet nu är "Hålla". Han ska hålla i allt och gärna i lillasyster. Han kan tom. stå framför tvn och gorma "hålla" till det som visas. Idag skulle han "hålla" i fåglarna utanför köksfönstret. 
"Bäja"/bära används också väldigt ofta. Grabben ska med andra ord bäras både nu och då fast helst inte när mamman eller pappan tycker att det skulle behövs. 

Trotset har fullkomligt exploderat och han har gjort både sin mamma och pappa gråhåriga hundra gånger om. 

Leken utvecklas även den och han vill gärna att man leker med. Men man måste leka så som han vill och bestämmer. 
När han leker själv pratar han med sig själv konstant och ofta låter det väldigt dramatiskt med låtsas gråt och skällningar när sakerna inte gör som han vill. 

Att ha blivit storebror är spännande tycker han och är stolt över sin lillasyster. Han vill ofta och gärna klappa, pussa och titta på henne och faktiskt att han gör det varsamt. Oftast. 

Nattningsritualen har blivit väldigt viktig och det måste vara lika varje kväll. Först ska det tittas på Bompa eller någon film och samtidigt byta om till pyjamas och borsta tänderna efter en liten kvällsmacka eller dyl. När det är dags att gå till sängen är det viktigt att han bärs in dit av pappan och att mamma kommer jagandes efter medan Albin gormar "AKTA! AKTA!". Sedan ska vi pussas och kramas innan han stoppas i säng. Och sedan lillasyster kom så måste även hon vara med och få puss och jycken. 

Vi håller på att öva på färger. Först var allt "önt"/grönt och nu är det mesta "ööt"/rött. Men vi fortsätter öva :)

"Gage"/dagis är fortfarande skoj bortsett från att lämningarna har blivit lite ledsamma. Tack och lov går det snabbt över och resten av dagen flyter på fint. 

Två nya tänder har spruckit igenom så nu är antalet 14. Tror vi iallafall. 

Vilddjuret in action... 

Som att tämja ett lejon

Idag ville inte Albin följa med mig hem från dagis. Han ville hellre stanna kvar och läsa bok. 

Eftermiddagen har varit sådär. Ganska kinkigt och längtan efter pappa var stor innan han äntligen kom hem till oss. 

Vi gick ut efter middagen och tog en promenad. Albin skulle åka traktor och i nästa stund skulle han gå. Inte gick han i vägkanten så promenaden förvandlades till en katt och råtta lek med massa tjat. Sista biten hem gick han hela tiden ut på åkern gång på gång. Sprang en bit framåt och backade tillbaka. Det slutade tillslut såhär: 

Nu är han iallafall lagd efter ett snabbt bad. Även det kryddat med protester, tjat och gnat. 
Han har legat och gormat i sängen nu en stund fast jag tror han lugnat ner sig något nu. 

Lillasyster ligger här bredvid på pappas bröst och myser. 
Jag ska hoppa in i duschen tänkte jag. Skulle även behöva sätta tänderna i all tvätt som jag inte ägnat någon uppmärksamhet alls på hela veckan= massa tvätt! 

Onsdag

Jag och lillasyster åkte svängen in till staden innan vi hämtade storebror på dagis. Igår fick vi hem rabattkuponger på blöjor från Ica och de gällde bara idag också så det var bara att passa på. 

På dagis möttes vi av en glad Albin som bara brydde sig om "bäbä" var med även idag. 
Han hade varit ledsen vid lämningen imorse också men det hade snabbt gått över. Han hade ätit som en häst till lunch och det måste väl vara ett gott trivseltecken? :) 
När vi gick ut till bilen hjälpte han mig att bära "bäbä" i hennes stol. Han var så duktig och höll i handtaget. (Igår när jag hämtade honom skulle han bara bäras eftersom jag bar lillasyster. Fler armar skulle sitta fint i sådana lägen.) Tyvärr följde inte det goda humöret med ända hem utan så fort bilen var parkerad skulle han bäras och det var bara gap och skrik ända till han kom i säng och somnade då snabbt. 

Efter vila och mellis gick vi ut. Idag har vi haft sol igen och riktigt behagligt med värme där inte blåsten kommit åt. 

Nu häckar hela familjen i soffan och snart ska vi påbörja dagens nattning. 




Skyltat

Igår kväll satte vi upp denna

Blir spännande att se om våra få förbipasserande grannar fattar vinken. 

Just nu

Vem vill gå upp när man har det såhär mysigt? 


En liten stumpa som sussar så gott på mamma <3 

Lillasyster 3 veckor

Alldeles snart blir vår lilla tjejja tre veckor gammal. 

Hon är en väldigt lugn dam som bara brusar upp sig när hon är hungrig eller om magen kniper. 
Magknipen har nästan försvunnit helt nu de senaste dagarna. Skönt! 

Leendena kommer oftare och oftare men gärna inte på beställning. 
Hon söker gärna efter ögonkontakt och ligger länge och tittar. Likaså har hon börjat vända sig dit ljud kommer ifrån. 

På nätterna sover hon i vaggan och vill äta oftast två gånger, oftast vid ett och fem. Efter matningen stoppar jag tillbaka henne i vaggan och hon somnar om helt själv. 

Skötbordet är fortfarande en favorit plats. Så länge mamma inte envisas med att peta gubbar i näsan. 

Hon sover fortfarande mycket och störs inte av vare sig en skällande hund eller en klåfingrig och högljudd storebror. 

Att bli smekt i pannan mellan ögonen är mysigt. 




Mamman börjar känna sig lite smalare igen och vågen visar minus åtta kilo sedan förlossningen. Det får jag väl känna mig nöjd med med tanke på att jag inte börjat träna och äter för mycket onyttigt. Snart blir det skärpning på riktigt! 


Just nu

Pigga familjen




Ledsam start av dagen

Idag blev Albin ledsen när han och pappan sa hejdå på dagis imorse. Lilla gubben :(
Tack och lov hade det snabbt gått över och resten av dagen hade gått bra.
Lillasyster och jag hämtade grabben idag för första gången sedan hon föddes och Albin tyckte det var jättekul att vi kom och han visade stolt upp lillasyster för fröknarna. 

Albin och jag har hållit sams även idag och inte förän efter middagen började humöret tryta och det härjades en gnutta. 
Nu är han nattad och lugnet har lagt sig här hos oss. Trots att lilltjejjan är så duktig att sova på nätterna är ju ändå fruktansvärt trött på både mornarna och kvällarna. Märkligt. 


Igår gick vi ut allihopa efter middagen och gick bl.a. ner till hästarna och pratade lite med dem.

Underbart att kvällarna är ljusare och att man kan gå ut en sväng även då. 

RSS 2.0