Fredagskänsla

Vi har haft en bra dag idag trots en rejäl tröttattack för mamman i eftermiddags. 

Albin äter som en häst igen och det är underbart att se! Ett bra tecken på att han mår bra nu igen. Han vill ha något att äta hela tiden :) 

Efter middagen gick vi ut en sväng hela familjen och hälsade på våra hästgrannar på närmare håll än imorse. Albin tyckte det var spännande men var jättemodig och sträckte fram handen. Även jycken hälsade nos mot nos. 
Jag tycker det ska bli trevligt med hästar alldeles intill här. Det ger liksom lite liv och rörelse. Bara dom inte sprider massa flugor omkring sig i sommar. 



Jag har varit riktigt hurtig här idag och dammsugit, skurat golv, skrubbat badrummet och tagit hand om massa tvätt. Föder man inte barn kan man ju lika gärna städa lite istället :) Det var dock ganska jobbigt men jag tog det i lugn takt och när det var färdigt infann sig fredagskänslan. Det är så skönt att ha tråkigheterna bort gjorda inför helgen. 

Och fortfarande inga känningar i magen. Knappt ens några sammandragningar dagen till ära. 

Bf-dagen

Idag är alltså dagen här. Dagen med stort D- vi har Bf! 
Men ja, ingen bebis i sikte ännu och inte heller några känningar av det. 
Jag har varit förberedd på att gå över denna gång också då dagens dag känns ändå som vilken dag som helst. Det är bättre att ha den 15.e som mål och händer det något innan dess är det bara en bonus. 

Men ja vi gör ju inget annat än att vänta, dag ut och dag in, det är ju liksom ofrånkomligt. 
Peter fick för sig för några veckor sedan att han inte skulle raka skägget förän ungen var född och igår talade han om för mig att skägget nu börjar klia och att han tycker jag borde klämma ut ungen snarast så skägget kan ansas igen.... Tack då ;) 

Jag mår som innan typ. Halsbränna, öm mellan benen, stor och otymplig. Nattetid känner jag mig som en flodhäst.

Jag ser inte någon direkt skillnad på att magen skulle sjunkit något från förra veckan. 
Hoppas bara det säger pang boom helt plötsligt och allt sätter igång. Vill få det överstökat NU! 




Uppdatering av era gissningar

27/2 Farmor         3800 g 53 cm F
27/2 Janos & Eva 3500 g 51 cm F


1/3   Peter            3500 g 50 cm  P 
3/3  Mormor Siv   3280 g 51 cm
4/3 Mormor          3750 g 52 cm F
5/3 Moster Helen 3555 g 50 cm
6/3 Frida               3760 g 52 cm
7/3 Janina             3760 g 51 cm P
7/3 Onkel              3625 g 53 cm
8/3 Evi                   4100 g 54 cm P
8/3 Moster            3465 g 51 cm
12/3 Jag               3780 g 51 cm  P
12/3 Morfar          3853 g 53 cm F

Ni dom två första är ute ur leken! Näst på tur står Peter. Imorgon smäller det enligt honom :) 

Igår och dagens förmiddag

Igår när pappan kom hem åkte vi till farmor där vi var bjudna på middag. Och oj så Albin tjatade om "ammor"/farmor och "bulle" innan vi kom iväg. Han till och med fick för sig tidigare under dagen att han skulle åka dit själv på sin Bobbycar. 
Det serverades kroppkakor och det tyckte vi alla smakade gott samt bulle till efterrätt. Lycka! 
Vi var hemma vid sju och Albin stupade i säng och sov hela natten utan vare sig en hostning eller pip.
Jag sov nonstop från typ elva till fyra och jag tror banne mig jag inte rört mig ur fläcken under den tiden. Var ju såklart tvungen att kila upp på toa då och kunde sedan inte somna om. Låg vaken till Peters klocka ringde vid sex och efter det lyckades jag somna om. Men givetvis vaknade ju Albin innan Peter åkte hemifrån och han flyttade in honom till mig. Han somnade aldrig om men låg lugnt och drog sig så hans trötta mamma kunde slumra lite till.
Vid åtta gick vi upp och åt frukost för att sedan gå ut en runda. Vi gick bort för att kolla in några av våra nya grannar som flyttade in igår- Hästarna. "Ättar" utbrast Albin när han fick syn på dem och sken som en sol :)
När vi kom hem gick vi in och dammsög innan Albin för en stund sedan hoppade i säng för att tupplura. Jag har nu ätit min smörgås och druckit mitt kaffe och ska nu ner för att sätta igång lite tvätt och vika det som hänger sedan tidigare. Sedan ska golvet moppas! 

Tjing på er!



Att bli storebror

Att Albin vilken dag som helst blir storebror känns konstigt, han är ju fortfarande vår lille bebis och vårt allt. 

Jag är inte speciellt orolig över hur Albin kommer reagera när vi kommer hemdragandes med en "ny" bebis. Han är så harmonisk och trygg att han nog bara kommer tycka det är kul och gilla läget. Svartsjuka kommer givetvis uppstå någon gång framöver men jag tror inte det händer den närmaste tiden. 

Vi skaffade oss en pedagogisk bildbok för länge sedan som handlar om att få syskon men eftersom Albin inte börjat uppskatta att bli läst för ännu så vet jag inte om boken gett honom något, förutom att det första han upptäckte när han fick boken var att de äter pannkakor på en av bilderna :)
Vi pratar ju ofta om bebisen i mammas mage och han vet att det är en "bäbä" där men jag tror inte han förstår innebörden av det. Likaså bebisens saker som tex. kläderna, vaggan och babyskyddet. Vi har visat honom allt och berättat att det är bebisens osv. Vaggan var mycket roligare att leka båt i tyckte han :)


Hur vi ska få plats hela familjen i vår säng är något jag brukar ligga och grunna på på nätterna när jag inte kan sova. Jag tycker tom. att det ibland är trångt när enbart Peter och jag ligger där och sedan de nätter Albin joinar oss blir det ju ännu trängre och framförallt då han lägger sig på tvären. Hur ska en yttepytte liten bebis också få plats?! Man kommer ju vara livrädd att den kläms eller mosas av någon. 
Som tur är sover ju Albin till 99% av alla nätter i egen säng i eget rum så förhoppningsvis behöver vi inte trängas som sillar varje natt och turligt nog har vi ju gästsängen också. Och visst ska bebisen lära sig sova i egen säng också men i början, när ungen vill hänga i ens tuttar 24/7 är det himla skönt och smidigt att dela säng faktiskt. 

Sedan har vi ju det här med om ens kärlek kommer kommer räcka till två barn?
Den saken är jag inte heller orolig över, självklart älskar man sitt barn hur många man än har innan. Men vad jag däremot kan fundera lite på är att tänk om Tvåan inte är lika söt och perfekt som vi tyckte och tycker om Albin. 
Givetvis är det bara trams att tänka så men tänk OM! 



Kexdrama

Vi var ute drygt en timme efter frukosten. Först gick vi en promenad och Albin satt knäpptyst i vagnen hela tiden, en morgonslö liten grabb med andra ord :) Vi stannade kvar ute när vi kom hem igen och jag gav faktiskt bilen en liten uppfräschning invändigt och torkade/dammade av det värsta. Välbehövligt! Dock skulle inte en dammsugning och tvätt utvändigt skada heller men där går min gräns. 
Albin fortsatte sitt dagliga arbete med utrotningen av snöhögen på uppfarten
Han är riktigt arbetssam må jag säga! 

Jag lyckas efter ett tag äntligen få med honom in genom att lova honom kexfika. Dock gör jag den fasansfulla upptäckten att Albins kex är slut!!! Tack Peter för att du var uppe inatt och glufsade i dig din sons kex.... 
Jag försökte kompensera honom med en hembakad muffins men det gick INTE! Kex skulle det vara! Tack och lov hittar jag tillslut ett kex löst liggandes i brödkorgen och barnet blir lugnt och glad igen. 
Efter lite "manan"/banan och en slurk "uhrt"/yoghurt ligger han nu till sängs. Det började tystlåtet men nu sjungs det för glatta livet istället :) Får se om han somnar. 

Godnatt

När Albin ångrade sig gällande middagsvilan gick vi ut på promenad istället. Vi kom faktiskt runt hela vår vanliga tre kilometersrunda men det tog nog närmre en timme. Hur som så var det skönt men jobbigt att röra på sig. Albin slappade i vagnen och till hans lycka mötte vi en traktor med släp, såg en grävskopa och flera bilar. Traktorn var bäst såklart :) 
När vi kom in igen gjordes ett nytt viloförsök och nu somnade han utan problem och jag lät honom sova ända till halv fyra. Tyvärr väcktes han på helt fel sida och den kommande timmen ägnades åt att vara skit arg och ledsen om vart annat. Det gick över en stund efter att pappan kom hem såklart.
Vid middagsbordet blev mamman överlycklig när ungen åt upp sin mat och bad om mera, TVÅ gånger! Potatismos och korv is the shit tydligen :) 

Jag startade kvällen med ett bad och bokläsning. Skönt! 

Nu har vi lagt oss och snart stänger vi våra blå och sover (förhoppningsvis) gott hela natten allihopa. 
Godnatt 

Det var tydligen inte färdigt med sjukstugan ännu

Han vaknade ganska snart efter att jag skrev sist så vi gick upp och sparkade igång dagen. Eller Albin startade ju egentligen sin dag när pappan gick upp, han vaknade då i vanlig ordning skuttade glatt med ut i köket men sedan hörde jag vilda protester av någon anledning. Jag lyckades somna om ändå :) 

Jag lurade in farfar här i förmiddags till att underhålla Albin medan jag åkte iväg till Apoteket och affären lite snabbt.
När jag skulle betala självscaningen på Ica ville inte kortläsaren läsa av mitt betalkort av någon anledning så jag stod och väntade på hjälp. Det kom fram en tjej och frågade hur det gick och påpekade att min scaningsapparat fortfarande satt kvar på vagnen. Inte konstigt att jag inte kunde betala då inga varor fanns registrerade ännu. Haha! Pinsamt men jag skyller på graviditeten som gått upp i hjärnan igen :) Jag kom även hem utan ett par saker som ändå stod på listan, ännu en gång... 

Hemma möttes jag av ett leksakskaos i vardagsrummet i vanlig ordning när man haft barnvakt. 
Jag möttes även av en återigen hängig, lite blek, snorig och hostig Albin. Han som verkade så pigg igår ju! Men faktiskt att han åt en liten portion lunch och en liten bit smörgås nu innan han gick och la sig igen. Duktig kille! 

Jag har lagt mig på soffan för lite vila jag också. 


Just nu

Sovmorgon står först på vår agenda idag tydligen. Oj så han snarkar :)
Inte mig emot då jag hade ganska svårt att somna om efter att ha varit på toa vid ett i natt. 



Tidig kväll

Jag har nu redan krupit ner i sängen faktiskt. Lika bra det när det ändå inget var att se på tv och Peter är helt uppslukad av att spela Angry Birds.... 

Dagen har varit bra! Albin har varit pigg och glad hela tiden fast matlusten är fortfarande borta så helt kry känner han sig nog inte. 
Efter lunchen gick vi ut men lika härligt som det var igår blev det aldrig idag men det var helt ok ändå. Albin och farfar började greja så jag gick in efter en stund då det blev för kallt att bara sitta stilla. 
Efter cirka en timme lyckades farfar lura med sig Albin in genom att muta honom med en bulle. Haha! Sedan fortsatte leken inne och vi läste bl.a. lite böcker och ritade.
Albin "ita"/ritade en "aktor"/traktor såklart! :)

Dock kom hostan och snuvan tillbaka lite nu på eftermiddagen men det var nog för att han var ute och ansträngde sig tror jag. 

Albins middag bestod av en sked mat och därefter ägnade han sig åt att leta fram majskornen ur salladen och äta upp. Näringsrikt va? Men energi gav det tydligen för resten av kvällen busade han runt som en riktig vilding! Härligt! 
Ett bad fick honom att varva ner och lite Bompa på det så gick nattningen lika bra som alltid. 
Pappan hade köpt med sig slemlösande hem så vi hoppas på en mindre hostig natt nu. Hittills har det gått bra. 

Han har ju faktiskt namnsdag idag också och tackar så mycket för vykorten han fått. Han tycker det är jätteskoj att sitta och studera och diskutera motiven :) 

Nu ska jag plocka fram min bok. Har kommit in i en läsarperiod nu och har alldeles snart plöjt igenom denna. Men jag har en ordentlig hög med böcker som ligger och väntar på att bli lästa så jag får passa på nu när läslusten (och tiden) finns. 

Hostnisse

Sjuklingen är på bättringsvägen idag redan. Han känns inte varm och näsan har jag inte behövt torka en endaste gång idag ännu :) Men han hostade desto mer inatt och självklart har han legat och trängts inne hos oss från tolv.... 

Efter frukost gick vi en promenad och än är det inte lika underbart ute som det var igår men det kanske blir? 

Albin tupplurar nu efter att ha gormat "MAAAAMMAAAA" en stund och när han inte fick någon respons på det bytte han till "PAAAAPPAAAA" men inget hände då heller så han somnade istället :) 

Jag ska gå ner och sätta igång tvättmaskinen och ta hand om det jag tvättade igår. 

Tjing! 


Inget stoppar honom

Ojojojoj vad min mage har jobbat idag! Blygdbenet är så ömt så ömt och magen känns helt slutkörd efter alla dagens sammandragningar. Ungen där inne har verkat lite sur och gett mig ordentliga och onda både sparkar och slag. 
Det känns en enorm skillnad från igår och idag att kroppen förbereder sig på vad som ska hända. 
Man har verkligen kunnat kalla mig en vaggande anka idag! :)


Albin har hållit igång hela eftermiddagen trots feber. Jag fattar inte hur han orkar? 
Efter lunchen, som bestod av ett halvt kokt ägg och två kex för Albins del gick vi ut för att lufta oss lite och OJ vilken vårdag! Inte kan man tro att vi enbart är i slutet av februari. 
Vi gick en promenad och Albin mös i vagnen, nästan likblek, forsande näsa och tårar rinnande på kinderna för att det var så ljust. Lille gubben <3 När vi kom tillbaka hem ville han INTE gå in så vi stannade kvar ute. Han började leka och efter en stund kom farfar hem och han och Albin fortsatte leka medan jag smet in och tog fram dammsugaren (inga kommentarer om vad kroppen tyckte om det). 
Efter typ två timmar ute lyckas farfar äntligen få med sig Albin in. Han och jag la oss på sängen och vilade lite innan myrorna i brallan kom på besök hos den lille :) 
Resten av kvällen har han gnuggat sig i ögonen konstant men tappert kämpat på för att försöka dölja och glömma tröttheten och har varit lite på gränsen till febervarm. 
Jag lagade falukorv och makaroner till middag bara för hans skull om förhoppning om att han skulle äta men nä. Det hjälpte inte. 

Nu är han nattad sedan en stund tillbaka och vi håller tummarna för ännu en bra natt för oss alla. 
Inget dagis blir det imorgon. 


Ni må tro att det var en lycklig grabb som upptäckte att det var "Basse" på jackan jag tog fram idag! :) Vilken tur att förra vårens galonbyxa och jacka passade även iår. Byxorna är lite på gränsen till försmå men jackan passar utmärkt och det är ju på den "Basse" sitter!!! Tur ;) 



Tidsfördriv

Ja det var en febrig liten grabb som vaknade imorse men efter att vi legat och myst i sängen någon timme piggade han på sig och började leka med sitt. 
Nu har han sovit i cirka två timmar och nu hör jag att han börjar vakna till. Dags att försöka få i honom något som liknar lunch. Han tycks tappa matlusten helt när han inte känner sig kry. 

Jag har under tiden han sovit skickat iväg lite foton för framkallning och gjort klart fotoboken. Skrivit klart förlossningsbrevet, skrivit ut det och lagt ner i väskan. Samt fortsatt arbetet med att renskriva alla miljoners olika recept jag har liggandes löst huller om buller i en mapp. Men givetvis tog bläcket i skrivaren slut nu när jag äntligen fått upp ångan.... Typiskt! 

Nu ska jag hämta min lille gullegris och pussa lite på honom <3 


Måndagmorgon

Vi startar dagen med feber, Bilarfilmen och välling (som inte tycks smaka). Hoppas er dag börjar bättre. 




Loppis och "bulle"

Vi drog iväg på loppis i eftermiddags. Loppisen var inte mycket att ha och inga fynd gjordes men fikat var desto bättre. Vilka goda bullar och kakor! :) Albin som tjatar om "bulle" typ dagligen gjorde så även idag och när han väl fick sin bulle gnagde han bara lite på den som en mus. Vi tog med den hem som doggybag och resten av kvällen gick han och gnagde på den. 
Mat har inte tilltalat den lille herrn speciellt på hela dagen och på eftermiddagen smög sig lite feber på honom. Men han har yrt runt här hemma som vanligt ändå. Kruppen övergick nu ikväll till "vanlig" förkylningshosta och snoret fortsätter rinna. 
Han somnade lätt vid nattningen och har sedan dess hostat ett par gånger men har inte vaknat. Hoppas natten blir lika bra som den gångna. 

Jag tänker faktiskt förflytta mig till sängen redan och läsa lite istället för att häcka här i soffan utan något vettigt att se på tvn. 
Imorgon drar en ny vecka igång och det tycks ju bli ytterligare några sjukstugedagar i detta hus... 


Bullmannen 




Söndagssnacks

Här äts det färsk ananas för glatta livet i skrivande stund. Det sägs ju nämligen få igång förlossningen. 
Sist gav det dock inget resultat mer än att typ hela min mun fick frätskador. AJ! 




Namn då?

Vi är fortfarande helt lost på namn till Tvåan. Vi diskuterar inte ens saken längre utan väntar och hoppas att den lilla filuren har sitt namn skrivet i pannan när den tittar ut. 

Pojknamn är svårast och där känns inget självklart för fem öre. 
Flicknamn känns lite lättare och vi har varsin favorit, ja tyvärr inte samma namn då men ändå. Iallafall en bit på vägen :) 

Vi har ju fått en hel del hjälp med namn och listan sitter fortfarande så fint på kylskåpet 



Med Albin var namn självklart och vi var helt eniga om ett pojk och ett flicknamn tidigt. Och vilken tur att det var en Albin som kom till oss också! :) 


Näj!!!

Det är väldigt mycket NÄJ, ÄH och skakningar på huvudet här hemma från den (än så länge) minsta i familjen. 
Man gör inte alltid som man vill med honom längre utan en egen liten envis vilja växer sakterliga fram mer och mer. 

Trots att det ibland kan vara ganska frustrerande så är det ändå väldigt charmigt och underhållande att se den lilla personligheten och envisheten träda fram för var dag. Kärlek!





Utvilade familjen

Albin bjöd på en riktigt bra natt! Jag har bara hört honom hosta ett par gånger efter att han la sig igår kväll och sov ända till halv nio imorse, i eget rum och säng! Vår underbart duktiga kille <3 
Dock har förkylningen slagit till idag på honom med en lite rinnande näsa och hostan är kvar så länge han är inne. 

Efter frukost gick far och son ut och var ute ett bra tag i det tydligen härliga vårvädret (jag har inte stuckit ut en tå ens utanför dörren ännu). 
När de kom tillbaka in för en stund sedan berättade Albin att de varit i "kogen"/skogen och plockat "innar"/pinnar och åkt "aktor"/traktor i "acke"/backen. Åh lille sötnos!!! Skogen är träden borta vid garaget ;) 

Jag har boat lite, bäddat liggdelen till vagnen.
Vaggan får vänta där nere lite till. Vi kommer slå tårna i den tillräckligt många gånger sedan iallafall :) 

Sedan har jag nästan gjort färdigt ytterligare en fotobok till Albin som jag påbörjade tidigare i veckan. 

Nu är lille hostmannen lagd efter lite lunch i magen och Peter återvände ut igen. Jag själv har varken ork eller lust med något och hamnade på soffan igen. Känner mig riktigt lat. 


Mitt trevliga melodifestivalsällskap




Era gissningar




27/2 Farmor         3800 g 53 cm F
27/2 Janos & Eva 3500 g 51 cm F
1/3   Peter            3500 g 50 cm  P 
3/3  Mormor Siv   3280 g 51 cm
4/3 Mormor          3750 g 52 cm F
5/3 Moster Helen 3555 g 50 cm
6/3 Frida               3760 g 52 cm
7/3 Janina             3760 g 51 cm P
7/3 Onkel              3625 g 53 cm
8/3 Evi                   4100 g 54 cm P
8/3 Moster            3465 g 51 cm
12/3 Jag               3780 g 51 cm  P
12/3 Morfar          3853 g 53 cm F

(Hoppas jag inte missat någon)

Ganska spridda gissningar men ni tror mest på övertid. 
Likaså tror ni det blir en lite mindre variant bebis denna gång. Inte mig emot! ;) 

Vill ni får ni gärna kompletera med om ni tror det blir en hon eller han. 


En riktig badpojke!

Det blev simhallen för oss idag igen men den här hemma istället och vi lurade även med oss farmor. Albin hade inga hämningar alls idag och var som en fisk innan vi ens hunnit i bassängen. Åkte stora vattenrutschbanan med pappa gjorde han också och det var toppen! Vi var mest inne i varma bassängen och jisses vad underbart skönt det är! Många kallsupar och huvuddopp blev det för Albins del men det var inget som hejdade honom inte. Han hade nog kunnat stanna kvar hela dagen tror jag :)


Man blir hungrig av att bada så vi följde med farmor hem för lite lunchfika.
Nu är vi nyligen hemkomna och Albin har lagt sig för en kort vila. Jag är också trött och har lagt mig på soffan medan Peter är duktig och kör in ved.


Igår kväll lagom till vi gick och la oss vaknade Albin av krupphosta. Han fick komma in till oss och somnade ganska snabbt om men har sovit lite oroligt och hostat titt som tätt. Peter smet iväg till egen säng för att undkomma alla sparkar medan jag haft en igel på mig som dragit mig i örat hela natten. 
Man kan ju undra varför kruppen kommer nu? Det är nog närmare över ett år sedan han kruppade sist i samband med förkylning och nu är han ju inte ens förkyld. Kanske påväg att bli? Det märks. I simhallen hostade han iallafall inte en endaste gång så fukten gjorde nog gott för luftvägarna de timmarna. 



Vecka 40




Bullen tycks vilja jäsa vidare där inne hur trångt det än må vara nu. 

Min halsbränna hänger kvar än och igår var den extrem hela j*vla dagen och när jag gick och la mig ville jag bara spy. Mjölken jag dricker innan läggdags hinner sluta verka medan jag borstar tänderna och Novaluziden (stavas?) räcker inte heller till alla gånger. 

Igår när jag var ute och gick kom det några rejäla körare i magen och jag blev genast hoppfull! Men när jag kom in igen hände inget mera, förutom de dagliga kvällssammandragningarna då det känns som jag ska sugas ner genom soffan. 

Det är med nöd och näppe jag kan stänga min jacka i storlek större nu och passande nog kom vintern på återbesök... 

Sover gör jag hyfsat, bortsett från alla gånger jag måste vända mig, typ varannan timme minst. Det gör så otroligt ont i magen, fogarna och bäckenet när jag vänder mig och innan jag lagt mig och klunsen i magen till rätta igen att jag nästan får bita mig i tungan för att inte skrika rakt ut. 

Jag går bara runt och väntar och hoppas på att vattnet ska gå. Då är det liksom definitivt och dagarna innan bebis är ute är få. 

Igår när jag ringde Peter vid lunch trodde han att det var dags att åka och föda. Men nej tyvärr... 




Se det från den ljusa sidan

Det positiva med att gå i väntanstider just nu är att min 30 årsdag som närmar sig med stormsteg glöms bort lite grann :) 

Denna ständiga fredag

Det är redan fredag igen!!! Inte mig emot men veckorna tickar på så otroligt fort! Snart är det vår på riktigt med andra ord :)
Idag är det dock allt annat än vår i luften. Det blåser och snöar vilket leder till ett enda yrväder. 
Vi gick ut efter frukost och trekvart var mer än tillräckligt tyckte jag. Albin däremot brydde sig inte utan åkte snowracer, skottade och grejade och följde motvilligt med mig in. 
Nu är han lagd och sover. Han låg och sjöng lite för sig själv där inne innan han somnade hörde jag :) 
Jag ska försöka sätta igång med det sedvanliga fredagsgörat- städning och allmänt plock av hemmet. 


Albin var ganska bekymrad över att traktorn stod ensam mitt ute i snön, så han sopade av den och försökte flytta den men den var halvt fastfrusen så han blev lite arg en stund ;)



Just nu

En "acka" till mellis i soffan framför curlingfinalen. Spännande!!! 

"Oppa"/sopar gormar Albin när dom sopar isen :) 


Snygg sovfrilla va? 

Vill ni vara med?

Ska vi försöka oss på en gissartävling om när Tvåan väljer att se dagens ljus?
Med Albin gick det ju inget vidare, alla var optimistiska och ingen trodde han skulle dröja in i det längsta till fjorton dagar övertid. Men fin var han när han kom med sina 3880 g och 52 cm lång <3 

När kommer Tvåan och dess vikt och längd? 
Bf. är 28 februari. 



Lycka till! 

Tack för det!

Nu är min fina dagiskille hemma igen och sussar så gott.
Det var farfar som erbjöd sig att hämta idag och under tiden tog jag och jycken ytterligare en promenad.
Albin vände i dörren, låtsas grät och ville ut igen när han fick se mig här hemma.  Tack för det! ;)



Jag har ett otroligt ömt bäcken sedan igår. Det känns mjukt som skumgummi och det är riktigt obehagligt när man rör på sig. Men som jag sagt tidigare, alla krämpor är mer än välkomna såhär i slutet! 


Vad hände?!?!


Det var barmark när vi gick och la oss igår!!!


Jag och jycken har nyss varit ute efter att vi tagit lite sovmorgon. Jag vaknade iof. innan fem imorse och kunde inte somna om. När Peters klocka ringde halv sex hörde jag Albin vakna inne hos sig så jag gick in och hämtade honom och passade på att morgonmysa lite innan dagis :) 
När far och son åkt gick jag upp och gjorde lite frukost som jag tog med mig in i sängen och åt i sällskap av en film. Helt plötsligt somnade jag om och vaknade lite efter åtta. Skönt! 

"Ä dää?"

är en väääldigt ofta återkommande fråga här hemma numer. Vi tolkar iallafall det som frågan: vad är det? och än så länge har han inte protesterat :) 
Han har blivit en väääldigt frågvis liten herre (och värre lär det ju bli) och "ä dää?" nyttjas flitigt åt både det ena och det andra och även till saker han vet vad det är men då lägger han till ett litet filurigt leende också. 




Onsdag

Motvilligt åkte jag in för att handla innan jag hämtade Albin på dagis. Fy vad less jag är på att veckohandla. Känns som man inte gör annat men ändå finns det aldrig något gott hemma i kylen. 

Albin höll med nöd och näppe sig vaken hela vägen hem med massa tjat från mig :) Hemma hjälpte han mig med transporten av varorna
Barnarbete? :) 

Nu sover dagiskillen och jag sitter i soffan med min hallonbladstefika och har just sett damerna ta brons i skidstafetten. 



Vår var det här!

Albin var sällskapssjuk inatt och har sovit inne hos oss från tolv ungefär. Bara han inte nattstökar och bökar får han väldigt gärna ligga hos oss och inatt sov han som en stock verkligen. Mysigt <3 
Jag har sovit lite krasst med ont om plats och konstiga drömmar samt en lite orolig jycke med orolig mage återigen. 

Imorse åkte han glatt iväg till dagis efter att ha kommit in och bjudit mig på lite låtsas dricka. Jag fick inte ens en hejdå puss kom jag på nu!!! 
Vid sju hade jag tydligen sovit färdigt men ack så skönt att kunna ligga kvar och dra sig! Efter en promenad satt frukosten fint och sedan togs det bara lugnt. 

Farfar hämtade Albin själv idag och under tiden tog jag med mig jycken på en solig promenad och satte mig därefter ute på trappan med min bok och väntade på att knoddas skulle komma hem. 

Nu är han lagd och hann knappt landa på kudden innan han sov. 
Jag har dukat upp en fika och hallonbladste och ska plocka fram min virkning. 



Vårkänslor!!! <3 


Bm-besök vecka 39

Allt såg bra u som vanligt och magen hade växt ytterligare. 
Dock var blodtrycket lägre ä någonsin, 100/53 men hellre lågt än högt. 
 
Den har sjunkit riktigt långt ner nu och ligger i startgroparna men fortfarande lite ruckbar. 
Hjärtat hittades även denna gång på min högra sida så troligen ligger den med ryggen längs min högra sida. 
 
 
Ska vi tänka optimistiskt var detta vårt sista besök för denna graviditet men ytterligare en besök bokades in 7/3, alltså sju dagar övertid. Jag är stensäker på att vi kommer ses även då..... 
Startar det inte av sig självt blir det igångsättningen 15/3, på farmors födelsedag. DET KÄNNS SOM FLERA ÅR DIT!!!! 
 
 
 
Några jämförelser i ungefär samma vekor.
 
                                       Albin              Tvåan
Vikt (från inskriv.)              +25                +12 kg
SF:                                  34 cm             34 cm
 <3-ljud                            143                 154 (sist 148) 
 
 
 
Ärligt talat har jag slutat bry mig om vikten nu. Den sista tiden nu tänker jag äta det jag är sugen på hur onyttigt det än må vara. Vill jag ha kakor och cola till frukost så ska jag ha det (nästan iaf. :) Jag kommer kämpa med att bli kvitt vikten sedan så det räcker ändå därför är det lika bra att frossa nu :) 

Måndag

Idag stod besök hos Barnmorskan på agendan efter lunch. Albin blev lite fundersam när vi kom ut till bilen och såg att det var pappas bil vi skulle åka i. Han trodde nog inte jag kunde köra den men det gick bra och vi kom fram :) Vi plockade upp pappan påvägen och åkte för att hämta ut Saaben från verkstaden där de kopplat bort krockkudden fram så vi kan ha babysktddet fram. Det är motvilligt vi måste ha bebis fram eftersom vi ej får in en stol bakom förarsätet och Albins stol går inte att ha fram då det ej finns några öglor att fästa i. Värdelöst ju! Barn sitter ju säkrast bak. Men men. 
När vi sa hejdå till pappan som åkte tillbaka för att jobba vidare blev Albin jätteledsen. Lille gubben <3 
Hos barnmorskan fick vi godkänt, som vanligt. Fick en ny tid 7/3 (sju dagar över tiden) och den hoppas jag innerligt att vi slipper gå på....

När vi kom hem passade vi på att vara ute lite. Vid lunch blev det ju strålande vår här och oturligt nog hade vi inte tid att gå ut för att njuta :( 
Albin och farfar lekte så jag gick in efter en stund och påbörjade middagen istället. 

Nu är tröttiskillen nattad och jag är parkerad i soffan efter en dusch med de sedvanliga kvällssammandragningarna. Dessvärre gör dom ju inte ont.... 



Söndag

Det var en utmattad kille vi tillslut fick i säng lite innan sju. Det tar på krafterna att få full uppmärksamhet av mormor och morfar en hel helg :)

I förmiddags började vi dagen med att gå ut en sväng. Lagom till vi gick en promenad kom regnet så vi vände hemåt ganska snart. Vi provkörde iallafall "nya" syskonvagnen ute för första gången och den fick fullt godkänt av Albin då han nästan somnade i den. Den får nog godkänt av oss också bara vi vänjer oss vid tre hjul. 

Medan Albin tupplurade kollade vi herr skidstafetten som gick galant! 

Vid halv tre kom "ammor"/farmor och då passade vi på att ta en fika och den ville inte heller "fafa" missa. 

Det har lekts för fullt med tåg idag och när mormor och morfar åkte hem tog farmor över. 

Peter stod för middag idag och lagade en utsökt raggmunk med fläsk måltid! 



Nu slöar vi i soffan med en film men snart blir det sängen.



Just nu

Morfar och Albin leker och bygger med "tåde"/tåget. 




Blåmärken, bad, smältost och röj

Albin firade in helgen igår med att springa runt snubbla på en bil och trilla framstupa in i dörrposten. Två riktigt snygga bevis på detta trädde långsamt fram på kind och panna. Han grät krokodiltårar i ungefär fem sekunder innan han helt plötsligt började sjunga och göra rörelserna till huvud axlar knä och tå istället. Sötnöten <3 

Det gick väl ingen förbi att det igår var alla hjärtansdag?
Vi gör ingen jättegrej av det mer än att jag försöker få till lite godare middag. Igår blev det revbensspjäll och bakpotatis. Inte dumt alls. Efterrätt i form av kaka och glass blev det också. Peter kom hem med blommor till mig och ett litet flygplan till Albin. 
Resten av kvällen gick till att vänta på mormorn och morfarn som skulle komma upp hit. Albin sysselsatte sig utan problem men oj så trött han var vid nio. Turligt nog kom dom då och det var skoj! Därefter stupade han i säng och vi var inte långt efter vi heller. En riktigt tröttfredag minst sagt. 


Idag ringde klockan sju då vi tänkt åka till Uppsala för att bada. 
Albin frös innan vi ens kommit i bassängen och själva äventyrsbadet tyckte han bara var stort och lite läskigt men framförallt KALLT! Vi också. När vi hittade en varmare liten pool tyckte Albin den var för varm istället och ville bara därifrån. Bubbelpoolen var bättre tyckte han och då släppte även äntligen hans hämningar och började tycka det var kul att bada. När vi sedan hittade in i simskolebassängen blev det ännu roligare och han hoppade och skuttade i evigheter. Kallsuparna var ofrånkomliga men fort bortglömda. Stå och hålla i kanten och hoppa var skoj samt sitta på kanten och hoppa i. 
Efter ett par timmar var vi hungriga och tackade för oss och styrde istället mot Max. 
Det smakade gott med hamburgare men det bästa var smältosten tyckte Albin.

Innan vi åkte hem igen inhandlades nya vinterstövlar och ett par fodrade galonisbyxor till lille herrn. 

Efter knappt en kvarts tupplur på vägen hem har Albin nu röjt för fullt hela eftermiddagen med mormor och morfar.  Nu pågår operation pyjamaspåklädning.



Vecka 39




Vi är färdiga med det här nu! Kom ut nu unge! <3 
Det är bara vänta som gäller nu och ibland känns det fruktansvärt frustrerande att själv inte kunna påverka. Med Albin gjorde jag allt jag kunde för att få ut honom. Storstädning, piska soffdynor, tvätta fönster, baka, "springa" upp och ner i trappan, äta ananas och säkert mer än så. Men inget hände ju! Förän jag gav upp och intog position vila, då tyckte han väl det blev för tråkigt där inne :) Denna gång känns det inte som jag har vare sig orken eller engagemanget att höja växeln så pass nu i slutet och egentligen spelar det nog ingen roll ändå. 
Men jag har ändå lagt upp en liten strategi på att få ut ungen genom att göra en lista på saker som ska vara gjorda innan den tittar ut. Det är inga jättegrejer det handlar om men ändå något att sysselsätta sig med och förhoppningsvis lura ut saken där inne :) 

Annars så har krämporna hållt sig hyfsat de sista dagarna. Och det både på gott och ont. 
Halsbrännan är dock kvar och tycks aldrig ge med sig. 
Nätterna är hyfsade. Vissa nätter sover jag nonstop medan jag andra nätter måste upp och kissa, vaknar med ömmande rygg eller måste hjälpa kroppen att vända sig. Jag känner mig som en enormt stor sengångare i sängen. Alla rörelser sker i slowmotion och det är så frustrerande och kämpigt. 
Känns också som jag börjar dra på mig vätska nu tyvärr! Fingrarna svullnar vissa kvällar och krypet i benen är hemskt vid läggdags. Läste idag att det var vid denna tid jag började svälla med Albin också och att förlovningsringen åkte av.

Det är inte många dagar kvar till beräknat nu men å andra sidan upptäckte vi härom dagen att det kan dröja ända till 14.e Mars om vi måste dras med full övergång igen och DET känns som år bort!!! 
Nej låt oss slippa behöva vänta så länge! Tack på förhand. Amen. 

Dagens mage. Den ser ju lite lattjo ut framifrån :) 

Effektiv fredagsförmiddag

Äntligen sitter jag på rumpan och äter mina mackor tillsammans med lite kaffe! :)

Vi gick upp, åt frukost och jag vispade ihop en kaka som åkte in i ugnen medan vi klädde oss och borsta tänderna. 
Vi gick ut på promenad och Albin ville åka i vagnen, inte mig emot. Dock blev det bara halva rundan för jag orkade verkligen inte gå idag. Flåset och den tunga magen satte stopp. 
När vi kom hem igen stannade Albin kvar ute med farfar medan jag smet in och påbörjade lite tvätt och städ. Fy fan för att dammsuga säger jag bara!!! Egentligen bestämde jag mig för ett par veckor sedan att det var färdig dammsuget för min del under denna graviditet men nu när det såg ut som det gjorde orkade jag se skiten längre. Jag förstår att Peter inte alls känner sig laddad att plocka fram dammsugaren efter jobbet men att gå här hemma hela dagarna och se eländet är inte roligt det heller. Sådant här väder och hund är ingen bra kombo!
Men nu är halva övervåningen dammsuget iallafall. Bra att vara envis ibland :) Fast fy attan vad kroppen tar emot överallt! Att böja sig ner är hemskt och golvet är oändligt långt ner.

Albin och farfar var ute och grejade i en timme typ innan han lyckades få med sig den lille gossen med kalla fingrar in. Nu ligger han nedbäddad och sover en liten tupplur. 
Jag ska gå ner och hänga tvätt och sedan slänga mig på soffan. Klockan är endast elva och jag är redan helt slut! Hur ska denna dag sluta tro? 


Lite Bilar på morgonkvisten

Tokstollen vaknade tidigt och gick upp med pappan fast att det inte är något dagis idag. Nu ligger vi i sängen och tittar på filmen Bilar. Jättespännande tycker Albin! 


Inte riktigt som vi hade tänkt

Vi investerade en ny taklampa till vardagsrummet förra veckan. Vi slog på stort och valde en som kostade hela 199 kr ;) Inte den allra snyggaste men bra mycket mer effektiv och finare än den glasplafond från 80-talet som satt där innan. 

Peter skulle sätta upp den nya när vi kom hem och Albin tyckte det var spännande att pappa stod uppe på stolen och pillade på taklampan och ville givetvis också upp och hjälpa till. Dock tyckte vi att det var lite riskabelt och jag försökte hålla honom på behörigt avstånd. Ungefär tre sekunder efter att jag lyckats få bort honom därifrån hojtar Peter: "Det rasar!!!" Därefter rasar ett par delar av glasbitarna ner. En av dem rispar upp insidan på mitt finger då jag desperat försöker ta emot och en annan landar på bordet och rispar upp ett par jack innan den dundrar ner på golvet. 
Albin som tack och lov höll sig ur vägen börjar gråta för att lampan rasar ner och gick sönder. Han blev helt förtvivlad stackarn innan vi lyckas lugna ner honom och han ser att vi sätter upp en ny.

Nya lampan kom på plats och ger bra mycket mer ljus åt hela rummet. 
Dock har vi upptäckt att lampan låter ungefär som ett tåg när den är påsatt. Hur är det möjligt att en lampa kan "tuffa"? :) 
Så tyvärr får den nya lampan som lyckades orsaka kalabalik innan den ens kom på plats vara släckt. 
Jag hoppas vi kan hitta kvittot och byta skiten! 




Dagis, bakning och väntan

Ända sedan jag vaknade imorse har jag haft sammandragningar och brännande värk i nedre delen av ryggen. Underbart att känna att något händer. Smärtfria dagar är inget man önskar sig som höggravid. Visst låter det helt galet!? Men så är det. Man längtar efter täta, långa och intensiva värkar. 


Inte heller idag hade Albin några större planer på att följa med mig hem från dagis. De hade precis satt sig i bokrummet för att läsa saga och så kommer jag!!! Fast han var inte så intresserad av den boken fröken skulle läsa utan satt och läste en egen bok om båtar istället :)
Nu ligger han och sussar sedan över en timme tillbaka. Han slocknar på några sekunder när vi kommit hem från dagis och efter nästan två timmar brukar jag få väcka honom för att undkomma en långdragen nattning inför natten men oftast är han redo att lägga sig redan innan sex på kvällarna iallafall. 
Igår ville han inte alls lämna sängen när jag väckte honom halv tre utan han låg kvar en halvtimme till och drog sig. Ibland är han en riktig liten slöis! :) Det är skönt att han äntligen upptäckt hur skönt det faktiskt kan vara att vila och slöa. 

Jag har bakat en kaka och ätit lunch nu medan han sover och nu bara väntar jag... 

Just nu

Någon som otåligt väntar på middagen och har istället lagat eget. Stekt ägg, kycklingklubba och selleri toppat med massa salt. 




Mitt i veckan

Idag lyckades jag hinna iväg in för att handla innan min dagispojke skulle hämtas. Jag hann faktiskt in i ett par andra affärer också och till min stora förskräckelse hamnade jag avklädd i ett provrum! Evigheter sedan jag provade kläder sist och det var ingen härlig syn mina ögon skådade i de hemska speglarna och det skarpa ljuset. Men jag hittade iallafall det jag var ute efter. Till min lycka kunde jag fortfarande inte se några bristningar på min arma kropp och ska jag ha sådant flyt även denna graviditet att jag kommer undan med några små efter(!) förlossningen? 
Jag hämtade även ut nya järntabletter och nu är det bara att vänta och se vad magen säger om dessa.

Albin hade ingen brådska med att följa med mig hem idag. Han ville stanna kvar på sagostunden istället. Han visade mig också att han hade målat idag och fått röd färg på handen. Det var en rejält rynkad näsa och ett "usch" när han visade :) 

Nu sover han gott sedan cirka en timme tillbaka. Jag slöar i soffan ihop med OS. Jag är riktigt slö idag. Vaknade tre inatt och kunde inte somna om. När Peters klocka ringde vid halv sex hade jag nog nyss lyckats somna tror jag men hann inte ens märka när han gick upp och helt plötsligt stormar Albin in och ger mig en snabb hejdåpuss, somnar faktiskt om igen innan de ens kommit utanför ytterdörren och sussar till min klocka ringde halv nio. Hade kunnat sova en stund till men jag var verkligen tvungen att hinna in för att handla idag. 

Nu ska jag försöka få nått vettigt gjort innan min lille sömntuta vaknar.
Magen är iallafall vaken och misshandlar mig ganska brutalt inifrån.... 


Finingen igår



En "liten" virkad nalle är idag född!

Idag blev jag äntligen färdig!!! 
Vågar inte ens spekulera i hur många timmar jag ägnat detta "lilla" arbete :) Ska inte säga att jag arbetat flitigt med det utan det har varit ett sådant där projekt som legat länge och arbetats på lite då och då. Men nu är det som sagt färdigt och nu har jag inget på börjat arbete som ligger och väntar. Vad ska jag sysselsätta mig med nu då?! :)





En eftermiddag ute

Igår efter lunch kom syssling P med mamma och lillebror hit för lite lek. Vi var ute i hela tre(!) timmar och grabbarna hade inga problem att sysselsätta sig. Dom körde vet, grävde snö, kastade snöbollar, åkte rutschkana och jagade katten. Årets första fika ute hanns också med! Frukt, bulle och kex smakade gott tillsammans med en liten lekpaus. 
Både Albin och jag var ganska möra när vi vinkade hejdå och gick in vid fyra för att snabbt sätta igång med efterlängtad middag. 




Albins matvägran tycks äntligen ha släppt! Igår åt han nästan två korvar till lunch och lite stuvade makaroner. Till middag åt han upp en hel portion med kalops och en halvtimme efter att vi dukat av bordet stod han och ryckte i kylen igen. Då ville han ha frukt och "acka". Det är bra att han börjar äta upp sig lite igen! :) 


Idag är grabben iväg på dagis. Jag fick nog närmare hundra pussar imorse innan de kom iväg. Sötgubbe! <3 
Jag lyckades somna om efter att de åkt och gick upp vid nio. Jycken och jag gick ut en liten runda och nu äter vi frukost. 
Min plan var egentligen att åka in och handla innan Albin ska hämtas men eftersom jag tog sovmorgon så orkar jag inte stressa iväg nu för att hinna, skjuter på det till imorgon istället. 

Både igår och idag har det faktiskt känts vårligt ute! Fåglarna kvittrar, idag skiner solen och det är riktigt behagligt skönt. Känns fantastiskt trots att den riktiga våren säkerligen är långt borta ännu :) 

Måndag är här (igen)

Har känsla av att detta kommer bli en lååång dag. Jag har varit vaken sedan fyra då jag vaknade av att jycken, som haft ont i magen och mått illa sedan igår var uppe och kräktes. Givetvis valde han plats med omsorg, på min ena NYA hallmatta!!! Så just nu håller jag på att tvätta just matta... 
Albin vaknade lite efter sex när pappan gick upp. Som vanligt. Han låg kvar inne hos mig typ en timme och tittade på bl.a. Bamse. Tackar! :) 
Efter frukost begav vi oss ut på vagnpromenad, inte riktigt hela vanliga rundan men mer än halva iallafall. Skönt att röra på sig trots att det spänner, drar, trycker och värker typ i hela kroppen. 

Nu är vi inne igen och Albin har lagt sig medan jag dricker mitt kaffe i soffan. Allt i vanlig ordning :) 


Min duktiga frukostkille som åt upp en hel portion gröt och en halv smörgås utan minsta trilsk och trams. Halleluja! :)



Söndagslekdate

Vid tio i förmiddags mötte jag och Albin upp hans tjej Molly med mamma för lek på Busplejset. Nog blev det bus alltid! :) Det lektes för fullt och de for som virvelvindar mellan alla saker. Populärast var ju såklart stora rutschkanan och jag hade fullt sjå med att hinna med upp i klättertornet innan ungen höll på att kasta sig nedför kanan. Om och om och om igen! :) Efter några gånger kändes det som att ungen i magen hade skumpats ner så långt att den höll på att titta ut. Men än är den kvar på insidan. 
När pappan vår hade jobbat färdigt kom han in till oss och han och Albin åkte ytterligare lite rutschkana. 
Efter närmare tre timmar bus och lek bröt vi upp och åkte därifrån. Både jag och Peter var lunchhungriga, Albin hade faktiskt ätit nästan två pannkakor med grädde men ändå tjatade han om bulle. När vi äntligen hittade ett söndagsöppet ställe med både något matigt och bulle åt han faktiskt upp nästan hela Bullen och det var en stor sådan! :) Det var en ordentligt trött kille som satte sig i bilen och åkte hemåt men oj vad roligt han haft!
Jag har också haft roligt men det känns i kroppen vill jag lova. Fogarna gör sig rejält påminda igen och det trycker på rejält neråt. 

När vi kom hem vid tretiden stupade Albin i säng. Tyvärr blev han ju väckt en timme senare och det var INTE populärt. Han har fortfarande inte förlåtit mig :)
Vi har under ledsna miner just sagt hejdå till pappan som åkte iväg för ett par timmars jobb igen. 
Vi slappar i soffan och tar igen oss lite till innan vi tar tag i middag och de vanliga kvällsbestyren. 




Avslutar lördagen här och nu

Idag har inte jag ansträngt mig mer än nödvändigt (har inte ens borstat håret!). Har i stort sett enbart förflyttat mig mellan soffan och köksbordet. OS har dragit igång lagom lägligt för att sällskapa med mig. OS är typ den enda sport jag tittar på dessutom :)

Farmor kom hit imorse och har sysselsatt, rastat och luftat både barn och hund ordentligt idag. Tackar!

Albins matlust saknas fortfarande och jag tycker han börjar se mager ut. 
Till frukost åt han faktiskt sin gröt, till mellisfikat när vi smakade min nybakade kärleksmums ratade han kakan och åt istället tre torra kex(!?) och en bit banan, lunchen petade han inte ens på men åt iallafall en apelsin. Innan farmor åkte hem ville hon ha en bit kaka till så vi tog en liten fika igen och Albin åt en bulle och till middagen åt han faktiskt FYRA prinskorvar! Och bara för han var så duktig fick han lite glass till efterrätt :) Ett bra avslut på dagen iallafall. Men vad tråkigt det är när man är van att ha en riktigt matglad grabb som numer inte vill ha något nästan och aldrig tycks vara varken hungrig eller törstig. 

Nåja. Tittar nu på melodifestivalen men funderar på att flytta mig till sängen istället. Är så trött! 
Imorgon ska jag och Albin ut på äventyr medan pappan måste jobba. Blir spännande att se hur jag kommer palla med det nu när jag det senaste dagarna känt mig helt sänkt och ont typ överallt. 

Tjingtjong! 

Just nu

Jag och Albin slappar i soffan framför OS medan pappan står vid spisen.

Just nu är det herrarnas skidskytte och enligt Albin är alla "bubbar"/gubbar som åker "ebbin"/Albin :) 






Säger snart godnatt

För egen del har denna dag känts bättre än gårdagen, humörmässigt iallafall.
För Albins del har det väl varit lite upp och ner. Morgonen och förmiddagen var ju katastrof men efter vila i cirka två timmar blev det bättre och han tom. åt ett helt kokt ägg till lunch och en näve vindruvor!!! :) Men efter ett par timmar var vi där igen- gråt, gnäll och tårar. Han la sig igen och sov som en stock ytterligare en timme då jag sedan var tvungen att väcka honom för att inte rubba dygnsrytmen helt. 
Jag erbjöd muffins till mellis men den smakade han inte ens på utan nöjde sig med två torra bragokex istället och juice. Han börjar gå mig på nerverna gällande ätandet nu...
Vi klädde på oss och gick ut en sväng. Åkte skrinda, tittade på granngubben när han eldade ris och grävde i snön innan pappan rullade in på uppfarten till Albins stora glädje! :) 
Middagen smakade inte heller och knappt två tuggor fick åka ner i magen. Smörgåsen innan läggdags dög inte heller den.... Han som alltid älskar "acka" annars. Vällingen slank ner iallafall innan han däckade innan klockan hunnit slå sju. 
Trött grabb och det är väl inte så konstigt med tanke på den minimala energipåfyllningen. Vi misstänker ny tandsprickning i kombination med sviterna från den rejäla förkylningen. 
Hoppas nu han sover gott hela natten. Inatt vaknade han ledsen redan innan tolv och sov sedan väldans oroligt resten av natten inne hos oss. 

Nu ska jag läsa lite i min bok innan butiken stängs för idag :) 

Vecka 38




Nu är du färdigbakad bebis så du är välkommen att titta ut när du vill. Helst redan igår...

Det är en jobbig period nu. Jag är stel och har ont liknande träningsvärk i nedre delen av kroppen, skinkor och ljumskar. 
Ömmar, sticker och trycker gör det även mellan benen. 

Jag är trött och slö och känner mig likgiltig inför det mesta. 
Matlusten är på noll (förutom onyttigheter). 
Det räcker mer än väl att försöka hålla uppe kroppen i lodrätt läge och allt annat är bara så jävla jobbigt och ansträngande. 

Sover gör jag sådär. Vaknar ofta och behöver ändra läge eller gå på toa. Glidlakan i sängen hade varit toppen då kroppen är tung som sten att flytta. Eller än hellre ett draglakan så Peter kunde vända på mig lite då och då :)

Sammandragningarna hälsar på lite nu och då och på kvällarna kan magen kännas stenhård i evigheter innan det lättar. Suget man får i kroppen vi en rejäl sammandragning är ju helt sanslös!!! Ungefär som att man håller på att sugas ner i soffan och genom golvet. 

Den sista tiden har det varit ovanligt lugnt i magen och den vanliga dygnsrytmen har inte följts alls men sedan igår är det sig likt igen och det bökas på bra där inne flera gånger om dagen. Just i skrivande stund faktiskt! 

Med Albin drömde jag ofta under hela graviditeten att jag födde men denna gång kan jag inte minnas att jag drömt det någon gång hittills. Är det ett gott tecken kanske? :) 




Surgubbe!

Fredagen inleddes med ett sjuhelsike morgonhumör på husets lille herre. Han vaknade innan sju helt på fel sida. Skrik, gap och protester samtidigt som han var som en igel på mig och försökte krypa in under mitt skinn. 
Men mitt i allt elände åt han frukost med större aptit än på länge! Nästan en hel portion gröt och en halv smörgås! :) 

Vi tog oss faktiskt ut på promenad tillslut och gick hela vår vanliga morgonpromenad (ca. 3 km)! Det var evigheter sedan jag lyckades ta mig runt hela och det var på håret även idag. Varje steg jag tar gör rejält ont mellan benen och jag är stel som en pinne. 
Jag tar smärtan som ett gott tecken, ungen där inne är påväg åt rätt håll iallafall! :) 
Albin åkte vagn och han tyckte det var riktigt mysigt och skönt. Det blir ju väldigt sällan numer vi går iväg på våra tidigare dagliga vagnpromenader. 

När vi kom in igen stoppades Albin i säng och han somnade fort. Han lär nog sova ett par timmar nu tror jag. Behövligt! 





En blädag utan dess like

Idag är en riktig blädag! Inget är roligt. Inget känns bra. Inget är gott. Inget lockar. Allt är bara blä! Jag hoppas morgondagen blir annorlunda.


Albin skuttade iallafall glatt in på dagis imorse trots en ganska taskigt morgonhumör här hemma innan de kom iväg.
Jag kunde såklart inte somna om... 
Det var en riktigt trött kille jag var och hämtade hem och han hann knappt landa med huvudet på kudden innan han somnade, sov som en stock i 1,5 timme då jag med mycket möda försökte väcka honom. 
Vi klädde på oss och gick ut en sväng men Albin var helt omöjlig. Jag tror han tycker all is är lite otäck och är rädd att halka så han ville bara bli buren. När jag tappat det sista av mitt lilla tålamod och tyckte vi skulle gå in ja då passade det såklart Albin att vara kvar ute, på egna ben. Turligt nog var farfar hemma och tog över så jag kunde gå in och börja med middagen istället. 

Trots att det serverades favoritkorv till middag var det ändå inte mycket som hamnade i magen hos Albin. 
På dagis åt han inte speciellt mycket lunch heller och till mellis försökte jag muta honom med både frukt och muffins men han smakade inte ens. Dricker gör han knappt heller och det är inte många droppar kiss i blöjan. 
Just nu sitter han här i soffan med sin kvällsmacka men inte heller den tycks smaka. Däremot har han druckit en hel del äppeljuice!!! Alltid något :) 

Den lille fyrbenta är bra mycket mer sugen på mackan än vad den lille tvåbenta är. 


Nu ska det snart bli nattning, det är en väldigt trött liten kille här bredvid. 


Familjedag mitt i veckan

Vi har haft lyx här idag med en pappa som varit ledig från jobbet! 

I förmiddags åkte vi in till barnmorskan och efter det blev det lunch på Donken. Albin åt två pommesbitar och knappt en fjärdedel av en liten hamburgare. Noll matintresse för tillfället med andra ord. 
Blev ett stopp på Ica innan vi åkte hem, välbehövligt då veckohandlingen inte blivit av ännu. 
Albin slocknade bilen på hemvägen. Helt slut var han efter att ha hållt igång sedan sju imorse. 

Jag har mest inte gjort något alls sedan vi kom hem. Är riktigt stel och öm i nedrehalvan av kroppen. Går/vankar som en stelopererad anka typ. Magen är enbart ivägen och känns sprickfärdig. Ömmar och spänner gör den också, både utvändigt och invändigt. 

Peter och Albin var ute en sväng när vi kom hem och därefter fortsatte de med röjandet nere i källaren. Dom har varit jätteduktiga! I helgen började dom ju röja i kontoret och nu är i stort sett gillestugan tömd på lådor och bråte och det är riktigt snyggt, prydligt och rent där nere nu! Tom. tavlor på väggarna har de satt upp :) 
Peters plan är att spela tv-spel där nere framöver. Inte mig emot! :) 


Nu ligger hela familjen på soffan framför barnprogrammet. Albin är supermegadundertrött och har varit redo för sängen sedan flera timmar tillbaka och nu snart ska han äntligen få krypa till kojs. Först ska han bara äta upp sin nattmacka då han enbart smakade en halv tugga av middagen som serverades.... 
Imorgon vankas det dagis igen har vi tänkt. Nu har han ju varit feberfri i två dagar och pigg och alert. Det tycker han nog blir skoj! :) 

Lunch 
Dagens otympliga, ömma och tunga mage 


Btw. Jag är störtkär i min nya telefon! <3 


Bm-besök vecka 37

Idag var det dags att hälsa på hos barnmorskan igen för att se hur jag och Tvåan mår.
Mitt blodvärde var inte det bästa så nu är inte gravidvitaminerna och järnrik mat tillräckligt längre utan jag får snällt stoppa i mig järntabletter igen. Bläää! 
Sockret låg bra och blodtrycket var lågt som vanligt- 97/62
 
Tvåan ligger kvar med huvudet neråt, dock ej fullt fixerat ännu men hon kunde nästan garantera att den inte skulle lyckas vända sig. 
När det var dags att lyssna på det lilla hjärtat hittade hon det inte där det varit alla gånger tidigare, långt ner på min vänstra sida och jag hann börja svettas lite och tankarna om att allt var slut började träda fram.... Men när hon istället började lyssna på andra sidan så hittade hon rätt direkt! :) Tvåan har alltså ändrat position och ligger nu istället med ryggen längs min högra sida. Busunge! 
 
Sammandragningarna jag haft de sista dagarna är fullt normalt, precis som jag trott. Enbart tecken på kroppens förberedelse. 
De senaste dagarna har även aktiviteten i magen ändrats och det är inte alls samma liv där inne. Ett par gånger har jag fått tänka efter när jag kände något senast och nu när jag haft sammandragningarna är det ibland svårt att skilja på vad som är vad också. Såhär långt i graviditeten ska man känna bebis flera gånger om dagen och är man orolig ringa till förlossningen och eventuellt komma in på koll. Men hittills har vi lyckats få gehör från Tvåan när vi varit lite oroliga och buffat på magen :)
 
Både Albin och Peter var med idag. Första gången Peter är med denna graviditet och första gången han får höra Tvåan! :)
 
 
 
Några jämförelser i ungefär samma vekor.
 
 
                                       Albin              Tvåan
Vikt (från inskriv.)              +23                +10 kg
SF:                                  32cm              32 cm
 
<3-ljud                              139                ??? jag glömde fråga 
 
 
 

*peppar peppar*

Albin är för dagen fortfarande feberfri och mår tusen gånger bättre jämfört med igår. Han har dessutom lyckats pilla i sig lite gröt till frukost, typ två köttbullar till lunch, nästan en halv muffins och en hel del äppeljuice! Tummen upp för det :) 

Vid två inatt hade han närmare 39 i feber igen, jag lyckades faktiskt ge honom en sup. och en timme senare sov vi igen. Vid sju vaknade han utan feber och vi låg kvar (läs Albin tittade på "Basse" och jag slumrade) i sängen och drog oss till nästan nio! 

Han har sovit en ordentlig middagslur och har varit på fint humör sedan dess. Nu hoppas vi att det har vänt för denna gång. 


Jag har haft/har sammandragningar även idag då och då, vare sig jag är i rörelse eller håller mig stilla. Dom gör ju inte direkt ont utan är bara sjukt obehagliga så jag oroar mig inte. Ska dessutom till barnmorskan på kontroll imorgon. Känns bra. 

Nu har jag och Albin slagit oss till ro i soffan för en stund innan det snart är dags att sätta igång med middag. 

Vi är båda lite slöa :)




Projekt nummer 2 färdigställdes äntligen i helgen! *tjoho!*

Jag har ju länge, sedan vi typ flyttade in hit för cirka 1,5 år sedan svurit och retat mig på hörnan i vardagrsrummet med bokhyllorna som fått stå kvar hela tiden och sett kaotiska ut med all bråte. Att vi hela tiden fått flytta upp bråten hylla för hylla vart efter husets lille herre vuxit på sig har ju bara gjort att det ser än mer rörigt och fult ut.
 
Bildbevis:
Här är det ändå hyfsad ordning i hyllorna fortfarande efter storstädningen innan jul. 
 
Vår plan har varit att ha någon slags skänk där istället med skåp så man kan stänga in bråten och slippa se och damma skiten! :)
Jag har varit helt på det klara med vad för sorts skänk/skåp jag velat ha men givetvis säljs ju inte den längre och jag har istället letat i andrahand och "efterlyst". Det har gått trögt dock att hitta någon här i närheten av oss men så en dag för några veckor sedan fanns den där i en annons på Blocket! Till min lycka fanns den även här i stan och var inte heller redan såld! Dock var den ju i helt fel färg men jag tänkte att då har jag något att pyssla med när Albin börjat på dagis och jag går hemma och väntar på Tvåans ankomst. Så ja, vi köpte skänken BILLIGT! Peter hämtade hem den en kväll efter jobbet och en kväll någon vecka senare började jag lite smått med förberedelserna innan målning.
 
Före:
 
Jag stod för slipning, grundning och målning medan Peter fick stå för reparationerna han lyckades åstakomma under hemtransporten. 
Det tog sin lilla tid men jag blev nästan faktiskt helt färdig innan Albin ens börjat på dagis! :) Jag är dessutom väldigt nöjd med både arbetet och resultatet här i vardagsrummet! I helgen trotsade jag mitt sjuktillstånd och gravidkrämpor och jag och Peter lyckades få upp åbäket från källaren. Äntligen! Som jag väntat! :)  Den kaotiska och röriga hörnan blev genast mycket större och ljusare. Det ser så mycket prydligare ut nu och det finns faktiskt plats kvar i skåpen att fylla med mera skrot :) 
 
Resultatet:
Stiligt va?! 
 
Nu hade ju inte lite nya tapeter och en ny matta suttit fel iof. men jag är sjuktnöjd ändå! :) Det kommer det också. Någon gång.....
Någon hylla samt tavlor ska upp också när vi bestämt oss för hur och vad vi vill ha. 

Feber och sammandragningar

Fy vilken jobbig eftermiddag det blev. Albin blev sämre och det enda han mäktade med var att sitta i soffan och gnälla. Sitta i mitt knä fungerade också :) 
Jag kände att febern var på intåg och försökte få i honom alvedon men han tokvägrade.
När pappan kom hem och tog febern visade den lite över 39! Inte konstigt att han självmant gick och la sig på soffan medan jag svängde ihop middag så fort jag bara kunde. 
Tror ni inte att pappa lyckades få i honom alvedonen lätt som en plätt! :)

Middagen smakade inte alls medan glass lätt slank ner och i samma veva gav äntligen febern med sig och orken hos den lille sjuklingen kom tillbaka. Det var fullt ös här ett tag tills det var tid för nattning. Sedan dess har han sovit utan minsta pip och nu håller vi tummarna för att febern inte hittar tillbaka under natten.


Jag har haft sammandragningar hela eftermiddagen och kvällen. Peter frågade hoppfullt tidigare om vi skulle åka in och föda?! Men nä, inte hittills. 
De senaste kvällarna har jag dessutom fått världens svettattack och håller på att koka bort i någon timme. Riktigt jobbigt och sjukt obehagligt! Varför blir det så tro?


Nu sova! Man vet aldrig hur natten blir... 

Albin 21 månader

Stora grabben har nu gått på dagis i nästan en månad och det går toppen! Albin älskar det och utvecklas. 


Språket finslipas konstant och orden utvecklas från dag till dag. 
Meningar med både två och tre ord används flitigt.

Några nya ord:
Ammor= farmor
Momo= mormor
Käcke= täcke
Udde= kudde 
Acko= Nico
Ycke= jycke
Fafa= farfar 


Hans kudde i sängen har blivit väldigt viktig. Den MÅSTE följa med de gånger han ligger inne hos oss eller på soffan. Missar vi att ta med den gormar han "udde" eller går själv och hämtar den. Men oftast står han redan och håller i den när man hämtar honom. 
Täcket är också viktigt och det ska han stoppas om lite med när han lägger sig. Likaså när man "ila"/vilar på soffan tex. måste man ha en filt på sig.

Pottan är fortfarande ganska ointressant men han har bra koll på det där med att "dissa"/kissa och "ajsa"/bajsa och talar oftast om när har gjort nummer två. 
Ibland kommer han även och säger att han ska "dissa" och då rusar vi bort till pottan och så sätter han sig ett par sekunder och sedan är det klart fast att pottan fortfarande ekar tom. Men vi är iallafall ett par steg på väg :)

Att sjunga har blivit en ny sysselsättning sedan han började på dagis och sitter/går/står/ligger ofta och sjunger på sitt vis. "Basse basse basse" är favoriten men även Lilla Snigel och något som liknar Imse vimse spindel trallas det på ibland, speciellt på hemvägen från just dagis. Men det går också bra att sjunga om "aktor"/traktor, "biar"/bilar eller tex. "boppa"/grävskopa. 

På eftermiddagarna när han är lite slö och trött hittar man honom ofta sittandes inne på sitt rum i läshörnan omgiven av böcker. Läsa är rogivande och toppas bäst tillsammans med lite sång om det som finns i boken :) 

Humöret på eftermiddagarna är inte alltid det bästa och speciellt inte efter en dagisdag med tidig morgon. Den som får ta den största skopan av det är tyvärr den stackars lilla jycken. Han jagas runt och nyttjas som både slag och sparkpåse.

Han är väldigt duktig att skilja på "åke"/pojke och "icka"/flicka på tex. tvn eller bilder. 
"ebbin" själv är en "åke" :) 

Så fort pappan är hemma blir Albin en riktig pappagris och är honom hack i häl all vaken tid. 
När pappa inte är hemma frågas det efter pappa sjuhundraarton gånger. 


Tänk att vår lille Albin redan är så stor att han tom. alldeles snart blir storebror!!! <3 


En bild tagen för några dagar sedan, innan sjukdom hägrade i detta hus.
Stå på huvudet är skoj! :) 

Bra till mycket!

Magen fungerar ypperligt som kudde till en krasslig liten pojke :) 




Just nu

Fy så eländigt man kan må! :(

Mammas lille knoddas ❤️




Fortsatt sjukstuga

Albin och jag fortsätter med sjukstuga. 
Började dagen bra med sovmorgon till nio! :) Den första stunden uppe var vi båda vid gott mod och trodde att det äntligen hade vänt men efter knappt en timme smög sig skiten på oss igen och tröttheten slog oss i huvudet. Albins näsa snorar tokmycket och hostandet hänger kvar det med. 
Jag däremot är nästan fri från nästäppa idag iallafall men det sitter skit långt ner i luftvägarna som jag banne mig inte orkar hosta loss. 

Äta är sådär tycker Albin, iallafall sådant som är riktig mat. Frukt, yoghurt, glass, macka och bulle m.m. slinker ganska lätt ner och det är väl alltid något :) Dricka är han duktig på! 
Till lunch önskade han faktiskt ägg så det fick han såklart men bara halva smakade herrn. En halvtimme senare åt han två kiwis istället :) 

Nu ligger han till sängs för andra gången sedan vi steg upp nio imorse... Han somnade aldrig förut men han ville vila lite, nu är jag däremot ganska säker på att han somnat. Det behövdes! Han försöker leka men orkar bara en liten stund innan han blir trött och ledsen och ställer sig i ett hörn och gråter helt utan anledning. Lille gubben <3 

Jag har kört igång lite tvätt, äntligen druckit lite kaffe och bläddrat igenom dagens reklam. Tänkte inte göra mer än så nu utan lägga mig på soffan istället, får ganska rejäla sammandragningar titt som tätt idag så ska nog inte ta i i onödan. 


Medan pappan står vid spisen...

.... försöker vi fördriva tiden till att äta såhär 
i soffan framför lite barnprogram. 

Albin är ordentligt trött och dessutom misstänker jag att febern har kommit på besök till honom...

Jag själv är fortsatt hängig även idag och orkar knappt lyfta ett finger utan att bli andfått och genomsvettig. Jättekul...
Är evigt tacksam över att pappan varit hemma dessa dagar och att han och Albin har hängt ihop all vaken tid <3 


En sjuk lördag

Jag var helt sänkt igår. Halvligga i soffan i sällskap med skidor på tv och virkning var det enda jag mäktade med. Och att snyta mig en gång i kvarten. 
Resten av familjen mådde bättre och fixade med sitt. Bl.a. hjälpte Peter och Albin farfar med att börja utrensningen av kontoret där nere. Underbart att bli av med ytterligare lite bråte och planen är att sedan använda kontoret till förvaring av allt vårt ouppackade bråte som annars fyller typ hela gillestugan. 

Framåt middagstid åkte vi till "ammor"/farmor för att få lite middag. 
Albin hade tjatat hela dagen om att "åka" och blev tillslut nöjd. Vi åkte hem mätta och belåtna, som vanligt. 
Hemma var det läggdags för den lille omgående och han somnade snabbt. 
Jag återgick till soffan och inväntade melodifestivalen som inte imponerade något speciellt medan Peter fixargrejade nere i pannrummet. 

För en gångs skull började vi faktiskt titta på filmen som började halvtio (vanliga ligger vi ju oftast redan till sängs då) och vi höll oss båda vakna till slutet och kom inte i säng förän vid tolv. Detta fick vi ju sota för sedan då Albin vaknade vid två och inte hade några planer på att somna om... 
När klockan var halvfem och bamsefilmen hade spelats två gånger (det var det enda Albin gormade om mitt i natten. "Basse! Basse! Basse!" Det kan inte vara nyttigt), pappan hade desperat flytt ut till soffan sedan länge och mammans mage kurrade av hunger gick mamman och Albin upp och åt lite frukost. Albin petade mest bara i sin men i min mage satt det fint! Sedan tappade jag upp ett varmt bad åt oss två och däri satt vi och mös en bra stund innan vi gick upp, gjorde en flaska och vid halv sex stoppade Albin i sin säng tillsammans med MammaMu. Jag gick också och la mig och väntade på att få höra klagosången igen men den kom aldrig!
Klockan TIO tycker jycken att vi sovit färdigt och väcker oss :) Vilka sköna timmars sömn det blev tillslut! 

Det slår ju aldrig fel när Albin trilskas på natten att även Tvåan börjar leva rövare. Så även inatt. Bådar inte gott känns det som om de redan väcker varandra och gaddar ihop sig. 



Min sysselsättning igår. Att äntligen färdigställa 79 styckna african flowers. Nu återstår "bara" montering.... 


Ingen rubrik

Klockan är halv tre på natten och här rullar "Basse". 

Ingen kommentar.






1.a Februari 2014

Jag befarade en trasslig natt med ledsen Albin men ack så fel jag hade! Han har sovit som en stock i egen säng ända till åtta imorse!!! Snacka om att försöka sova sig frisk :)

Även jag har sovit som en gris och känner mig mer eller mindre överkörd av ett tåg nu på morgonen innan man kommit igång ordentligt. Har inte ens behövt springa upp på toa under natten! 

Nu på morgonen har vi ätit frukost och lagom när vi var färdiga kom traktorn och plogade utanför så Albin stod på första parkett i kökssoffan och tittade storögt. 
Nu har far, son och jycke gått ut. Kisserunda, snöskottning och lite bilfix står på deras agenda. 
Jag däremot har parkerar i soffan med virkning innan jag ska ta itu med lite välbehövligt städ och plock. 

Inte så jättemycket snö fick vi under kvällen och natten som det befarades. 
Men skotta måste det göras ändå :)



RSS 2.0