Ute på vift själv

Hejhopp!

Här började vi dagen vid sju. Albin sod och ropade efter pappa. Han blev ledsen i cirka tre sekunder när jag sa att han var på jobbet.

Efter frukost gick vi ut. Albin hängde med farfar så jag, Elsa och jycken tog promenaden själva. 

Vid elva åt vi lunch. Albin åt två tuggor. Han la sig framåt tolv och vilade ett tag. 
Vi åt varsin macka och så gick vi ut igen. Albin pysslade med sitt och jag med mitt. 
Sedan kom pappan hem och vi åt middag. Albin åt faktiskt lite mer än en portion med makaroner och korv. Jippie!!! :)

Efter middagen smet jag iväg in till Norrtälje. Själv. Jag handlade samt hämtade en ny sulky jag igår hittade billigt begagnad. Den ska vi låta vara nere hos mormor och morfar. Det kommer bespara oss packning och plats i bilen varje gång vi åker ner. 
En sväng in på Lindex tog jag också. De hade rätt mycket rea på barnavdelningen. Jag lyckades hålla mig i kragen och köpte bara varsit plagg till barnen.

När jag kom hem lite efter sju var Albin lagd men sov ej medan Elsa sov i vagnen. En liten stund senare var det tvärtom, Albin hade somnat och Elsa vaknat.
Nu tycks jag ha lyckats söva Elsa i vaggan så nu ska jag gå och sätta mig bredvid min karl ute i soffan. 

Just nu

Försöker natta en Elsa som hellre spanar in sina små händer och definitivt inte har tid att sova...




Rally, smultron och "umm"

Lite sommarkänsla trots uteblivet sommarväder
Äta smultron på strå <3 


Nu har vårt besök åkt hem igen. Men vi ses snart igen! :)

Efter frukosten imorse åkte jag, Peter, Albin och morfarn iväg för att titta på starten av årets veteranmopedrally. 2 1/2 timme senare åkte de genom byn här hemma. Långt "rally". 
Efter att vi vinkat hejdå till "momo, offa och momo Iv" tog vi en promenad till till Isak. Tittade på deras sommarhöns och hoppade studsmatta. 
När vi kom hem var det dags för middag och nu har vi ätit. 
Jag har just sövt Elsa och Albin sitter i badet med sitt "umm"/badskum han fick av "Iv". Sedan är det dags för sängen för den lille herrn. Han är riktigt mör nu. Minst sagt. 



Lördag

Förmiddagen ägnades åt att sätta upp förtältet till husvagnen. Albin hjälpte till så villigt. Han flyttade tältpinnarna från ena stället till det andra :)

Peter flydde fältet efter frukosten och åkte för att fiska. Själv! Jag vet inte riktigt vad som hänt med honom? Sedan vi träffades för typ fyra år sedan har han nog fiskat en gång. Nu helt plötsligt fick han för sig att ge sig ut och då själv dessutom!? 
Jag gissar på någon slags 35 års kris ;)
Napp hade han fått men han kom hem tomhänt.

Jag har under dagen satt igång med lite virkning nu igen äntligen! Har passande nog fått en liten beställning på "ätbara" saker och hälften är redan färdigt :) 

Elsa har haft en sovardag. Har nog varit riktigt gott att ligga i vagnen och mysa ute denna kyliga och blåsiga dag. 
När hon inte sovit har hon charmat oss alla såklart. 

Nu säger vi godnatt för idag.




Just nu

Med barnvakter på besök sysselsätter sig föräldrarna såhär


Pappan med tv-spel och mamman med virkning 

Mitt senaste alster

När jag beställde hem traktormattan till Albin så såg jag denna duk och tänkte direkt på mamma och pappa. Eftersom de firar 30årig bröllopsdag nu den 30:e Juni så tänkte jag att det kunde bli en present till då så jag beställde hem även den.

När paketet kom hem och jag visade Peter vad jag tänkte skapa skakade han bara på huvudet. Att först hinna knyta en ryamatta för första gånger på bara några veckor och sedan brodera en löpare och även den med tidspress tyckte han var helt galet och la kommentaren: Du kanske ska leja in någon som gör det åt dig. 
Tack för den du! ;)

Traktormattan blev ju nästan helt färdig kvällen innan Albins födelsedag 3:e maj och direkt efter började jag på duken. 
Till 99,99% av alla kvällar sedan dess har jag suttit i soffan med nål och tråd i handen så fort barnen somnat och sytt, sytt och sytt. Nu de senaste veckorna har jag även suttit dagtid när, eller om båda barnen lyckats vila middag samtidigt. Alla andra sysslor här hemma förutom de mest nödvändiga så som matlagning och sånt har fått vänta. Jag har inte haft tid! ;)

Igår kväll, sisådär två timmar innan mamma och pappa kom upp hit blev duken helt färdig! Färdigbroderad, fållad och struken. Det ni!!! ;) 
Ganska nöjd är jag också. Och glada blev dom för presenten. Turligt nog :)



Nu har jag inte hunnit virkat på jag vet inte hur många veckor och jag har VIRKABSTINENS!!! Jävlar vad jag ska virka nu igen äntligen! :)

Vi har besök

Vi firade in helgen med middag på Drömkåken idag. Albin fick tillslut sina "kånker"/pannkakor. Av någon anledning har han varje dag denna vecka förväntat sig pannkakor till middag.
Elsa somnade precis lagom till vi fick vår mat. Perfekt! :)


Albin stupade i säng utan krångel ikväll medan Elsa krånglade så mycket hon bara kunde. Jisses vilken pipa hon har när hon sätter igång. 
Jag som satt mig i badet och tänkte koppla av en stund och vårda min kropp en gnutta fick så fort jag bara kunde tvätta hår, fila fötter, raka ben och upp och torka mig för att byta av Peter som tom. varit ute med arga damen en sväng i vagnen för att försöka lugna ner henne. Tillslut, efter mycket om och men lugnade hon ner sig och kunde äta, därefter gick det att lägga ner henne i vaggan och ganska snart sov hon. Äntligen! Vet inte riktigt vad som var så hemskt ikväll? 

Vid niotiden kom mormor, morfar och mormor Siv upp till oss med husvagnen. Barnvakt hela helgen med andra ord ;) 

Vi har suttit och fikat lite, ätit godis och snicksnackat ett tag men nu har vi sagt godnatt. 
Blir kul att se vad Albin säger när han ser "offas agn"/ morfars husvagn parkerad här utanför imorgon! :) 

Glassbilen/skrämselbilen

Som jag nämnt tidigare är ju Albin av någon anledning rädd för glassbilen. Inte bilen i sig men för melodin den spelar. 
Han brukar höra den på långt håll, innan ens jag hört den och med en gång stelnar han till och söker skydd hos närmsta person. 

Efter att vi, eller han köpt glass av glassbilen trodde vi att rädslan skulle vara över, eftersom han vet vad glassbilen innehåller men icke! Skräcken är fortfarande den samma.

För några veckor sedan var det dags för den att komma igen. Jag hörde tutet och så även Albin. Jag donade i köket medan Albin lekte inne i vardagsrummet. När han hörde melodin släppte han allt han hade i händerna och rusade i panik till mig ute i köket. Skräcken i hans ögon när jag såg honom komma är obeskrivbar. Han började även gråta stackarn. 
Vi satte oss på golvet, Albin i mitt knä och så förklarade jag att glassbilen är ju inte farlig. Han håller med om det men ändå är han rädd.
Han och jag satt där på golvet tills han hörde att bilen åkt förbi här utanför två gånger. Han vet ju att den åker ner till grannen och vänder. Därefter kunde han lämna mitt knä och för säkerhetsskull tittade vi ut genom köksfönstret och försäkrade oss om att den åkte iväg borta på byvägen.

Skräckslagen pojk i mammas knä <3



Idag kom glassbilen igen, när Albin låg för att vila. Ytterdörren stod öppen så det dånade ganska bra när den spelade sin melodi här utanför. 
Jag väntade mig ett gallskrik inifrån Albin men det kom aldrig. Men nog hörde han den och blev lite rädd för jag hörde honom säga "epbilen ass tuta" och så lite gnäll. 
Men han kände sig nog trygg inne i sin säng och med stängd dörr :) 

När jag senare gick in till honom var det första han sa: "Abbin hörde epbilen ass tuta"/ Albin hörde lastbilen med glass tuta. "Abbin ädd"/ Albin rädd. 

Lille söte pojke. Glassbilen är inte farlig. 


Favvofärg

Häromdagen rensade jag bort de sista lite tjockare ytterkläderna från hallen. Nu ska det väl ändå inte bli så pass kallt att fodrade kläder behövs?

Resultatet blev detta: 
Albins krokar pryds av enbart turkost! 
Personen med huvudansvaret för klädinköp tycks digga turkost ;)

Kanske skulle satsa på typ en svart jacka nästa gång? :) 

Hård start av dagen

Här började vi dagen redan vid sex imorse. Elsa tyckte det var en prima ide tydligen. 
Vid halv sju hör jag att även Albin vaknat till liv. Ingen återvändo med andra ord. 
Efter frukosten parkerade vi oss i soffan framför barnprogrammet. Elsa i babysittern på ena sidan av mig och Albin på andra. Elsa slumrade snabbt och likaså jag. Kvar satt Albin tyst och stilla och tittade på tvn. Han somnar ju aldrig någon annanstans än i sin säng och eventuellt i bilen.

Lite efter åtta kom myrorna i benen på besök hos den lille herrn och både jag och Elsa vaknade när han började rota fram traktorer och köra på bordet. 
Vi klädde på oss och gick ut. Packade i båda barnen i vagnen, kopplade hunden och gick rundan. 
När vi var hemma igen gick vi in, drack äppeljuice, åt varsit kex och Albin åt de sista jordgubbarna från igår. 
Vid tio hoppade han i säng och då vaknade Elsa alldeles förtidigt från sin förmiddagslur och nu sitter jag här med en otroligt missnöjd och velig bebis i famnen. 
Energin och tålamodet från min yoghurt jag åt sju imorse har nu tagit slut känner jag. Och huvudet värker. 
Men nu tog den arga lilla damen bröstet iallafall så nu är det tyst en stund ;) 



Torsdag. Jordgubbar och bad

Nu har jag kommit i säng efter lite nattugglande. Det är inte ofta man är vare sig vaken eller uppe så här sent längre. Men det kan faktiskt vara riktigt skönt att sitta uppe själv en stund när alla de andra sover och huset är knäpptyst. Bortsett från att Elsa blev lite tuttsugen för en stund sedan och tog god tid på sig att somna om.


Dagen har rullat på, som alla andra dagar. 
Elsa och jag åkte in för att handla lite innan vi hämtade Albin på dagis. 
På dagis berättade de att Albin lyckats ställa sig för nära en myrstack när de var ute och det slutade med att han hade blivit attackerad av dem och haft myror överallt. Stackarn tyckte det var läskigt och fällde några tårar. Lille gubbe <3

När vi kom hem hjälpte Albin mig så duktigt med att bära in det jag handlat, plocka upp ur påsarna och in i skåpen. Det blev nästan rätt alltihopa, bortsett från att han la in nya fotfilen i skafferiet. Hihi! Och när allt var färdigt sa han: "Abbin ila"/Albin vila, och så gick han in på sitt rum, hoppade i säng och somnade. Rätta takter :)
Elsa tog även hon en tupplur och jag hann pusta ut en stund innan karusellen drog igång igen.

Albin och jag slog till på stort och tog varsitt chokladkex till melliset. Albin tittade lite på kexet, smakade och mumlade "ajs"/bajs. Haha! Ungen tror jag bjuder honom på bajs. Tacksamt ;)

Stackars lille pojke som knappt vet vad choklad är ännu ;) 


Dagens middag gick äntligen hem hos den lille herrn. Stekt kassler och blomkålsmos stod på menyn och lille herrn bad tom. om påfyllning! Sensation! Vi firade med varsin glass till efterrätt.

Efter middagen gick vi ut igen. Jag vattnade och plockade jordgubbar. Nu har det varit soligt och lite varmare i två dagar vilket lett till att det sagt poff i jordgubbslandet och gubbarna har mognat i rasande fart. 
Albin blev helt salig när han såg alla "bubbar" jag plockat av och frågade om han fick smaka. Visst! Ät tills du kräks sa jag :) Han åt en och frågade om han fick ta "mea?"/mera. Han åt ytterligare än och frågade sedan "mea?". Blyg liten grabb helt plötsligt. Men annars brukar jag bara låta honom äta ett par styckna för det är typ alltid just innan matdags han får för sig att försöka palla "bubbar" och nu när han fick äta hur mycket han ville blev han försynt 
Njöt gjorde han och efteråt var han rödkladdig i halva ansiktet! :)

Vi lyckades lura med oss honom in (utan gap och skrik) när klockan närmade sig läggdags genom att muta med ett bad tillsammans med Elsa. Mamman badade också och det blåstes även "blubbler"/såpbubblor. Allt för att bibehålla lugn i huset. 

Somna hade han även ikväll svårt för men han grejade det tillslut helt själv utan massa ståhej och sedan dess har han sussat som en liten gris.



Nu äre godnatt även för mig. Snart vaknar väl tuttfia igen....


Tjejtjusaren?

Idag när jag hämtade Albin på dagis så var han tvungen att ge en av flickorna en puss innan han kunde säga hejdå. Är han redan en tjejtjusare?!
Flickan såg mest förskräckt ut ;) 

Snart är det dags för mig att väcka tjejtjusaren. Alltid lika spännande att se vilket humör han vaknar på....

Elsa har nyligen vaknat hon också och just käkat. 
Och så har hon och jag tittat i H&Mkatalogen ;)


Nu blev det dags att byta blöja hörde jag....


Just nu

Hyggligt att lura upp sin mamma ur sängen innan klockan hunnit slå sju och sedan göra såhär en timme senare 
Skitunge!

Mamman får iallfall lite motion :)

Nätterna

Sedan förra veckan har nätterna varit lite sisådär i det här huset.
Albin har börjat vakna vid tolv-ett och har av någon anledning svårt att somna om och istället ropar han efter pappa. 
Så pappan och Albin har sovit flera nätter inne i gästrummet den senaste veckan.

Även Elsa har börjat knorra mer än vanligt nattetid. Hon har plötsligt börjat bli rapnödig just på nätterna och hinner bli nästintill hysterisktledsen innan jag lyckats få henne till att lätta på trycket och rapa när hon vaknar. När rapen väl släppt vill hon gärna äta lite och somnar sedan om igen. 
Jag förstår inte riktigt varför hon börjat få rapar på tvären nu? 
Hur som helst så känns det rätt så lindrigt ändå eftersom hon somnar om fort igen :) 


Elsa 15 veckor

Det känns så långt till 4 månadersuppdateringen så jag gör ett litet inflik här på 15 veckorsdagen för lillstumpan utvecklas i rask takt. Vår lilla bebis växer!

Hon börjar få mer och mer kontroll på händer och armar. Nu förstår hon att hon kan sträcka ut armarna mot saker och tom. greppa. Får hon tag om en skallra så håller hon i den och skakar.
Sitta och pilla på sina egna händer är en poppis syssla och likaså pilla på mammas fingrar. Mys! 
Och fortfarande smakar hand/fingrar/tumme väääldigt gott. Ibland sitter hon och snuttar på näven så det ekar i hela huset. 

Hon har upptäckt att det finns en värld där bakom också! På skötbordet ligger hon mest som en ostbåge och spanar in sakerna som finns bakom huvudet. 

Att sitta för mycket tillbaka lutad i tex. knät är ju störtlöjligt! Hon ska fram!!! Tom. i bilstolen kämpar hon med att luta sig framåt men det där är det ju lite extra kämpigt med tanke på bältet.

Står gör hon mer än gärna och tycker det är riktigt lattjo.

Storebror är den stora idolen och han är så rolig! Stora leenden får han så fort han kommer i närheten. 

"Pratar" gör hon mer och mer men det är väldigt svårt att förstå vad hon säger dock ;) 
Mun"pruttar" gör hon också titt som tätt och saliven sprutar. Och på tal om saliv så dreglar hon i mängder stundvis. 

Fröknarna på dagis tycker att hon är så lik storebror.


Älskade lilla stumpa! Du förgyller våra liv med din charm <3 

Tisdagsbesök

Här sitter jag och gungar vagga medan Peter ligger inne på golvet hos Albin. Det är en sån kväll ikväll, svårsövda barn.

Vi har haft besök idag! Jessica har varit här och lekt med oss. Det blir stundvis ganska livat med två hundar och två barn :) 
Vi har snicksnackat en massa och såklart mest om virkning ;) 

Faktiskt att det varit uppehållsväder idag och vi har suttit ute och beskådat lekande hundar och barn. Underbart!




Just nu

En helt vanlig konversation hemma hos en småbarnsfamilj

2 åriga sonen: MAMMA?! MAMMA?!
Pappan: mamma är i sovrummet och söver lillasyster.

2 åriga sonen styr sina steg mot den stängda sovrumsdörren.

Pappan: gå inte in där och stör!

2 åringen stormar in i sovrummet men blir lika fort utslängd av mamman.
Vilda protester uppstår från 2 åringen. 

Pappan: du får ju inte vara där inne. Du kan följa med mig in på toa och skita istället. 



Hahaha! 

Måndag med kyla, regn och rusk

Ännu en dag med regn och rusk och enbart 10 grader ute.
Vi tog oss ut på en liten runda efter frukost och lyckades faktiskt slippa bli blöta. Knappt en timme var vi ute innan Albin självmant hellre ville gå in för att "äta ågi ängen"/ äta yoghurt i sängen. Sagt och gjort, vi gick in och Albin hoppade i säng. Han somnade dock aldrig men låg iallafall och vilade i typ en timme. 
Elsa sov som en liten gris istället :) 

Nu har vi för en stund sedan ätit lite lunch och lekt. Och faktiskt att Albin åt upp den lilla mat som serverades på tallriken! Halleluja! När det serveras barnmatsburksmat så äts det minsann. Jahopp, tack för det liksom. Då kan ju jag sluta laga mat. Fast visst är det bra att han äter upp de burkar med mat som blivit stående i kylen från när han var liten ;) 

Nu ligger den lille herrn i sängen igen och denna gång tror jag han lyckas somna också. 

Vagnen är ett måste på promenaderna! 

Söndag

Här pågår ett försök till att natta lillstumpan. Pappan i huset dök just ner i badkaret med sin nya tidning han köpt så ni kan ju räkna ut vem som sitter och vaggar vagga nu ;) 

Elsa har haft en vakendag idag och knappt sovit något alls men hon har ändå varit pigg och glad och det är ju huvudsaken. 

Vi var till farmor en sväng nu i eftermiddags för att hämta hem jycken. Vi fikade och mamman fick ryggmassage. Underbart! 
Vi köpte med pizza hem till middag. 
Albin var trött och grining som vanligt framåt kvällen och vi har inte hört ett knyst inifrån honom sedan han la sig vid halv sju. 
Jag har just varit ut på lite snigeljakt men hittade inte så många. Jag tror dom tycker det är för kallt. Alltid något positivt med utebliven sommarvärme :) 

Albin ville också ha lite massage av "ammor" :)


Just nu

Här är det regnväder så hela familjen har slagit läger i soffan. På tvn rullar Fåret Shaun. Albins favorit just nu.




Ute fix och matvägran

En heldag ute har det varit här idag, trots att vädret varit lite sisådär.

Vi började dagen med sovmorgon. Elsa vaknade framåt åtta och Albin vid halv nio. Alla var nog lite slitna från gårdagen :) Efter frukost gick vi ut och stannade där ända till nu typ. 
Vi har grejat med både det ena och det andra. Var och en på sitt håll. Elsa har haft en sådan där dag då hon bara sovit småsmå korta lurar så vi har turats om att dra och vagga barnvagn. 
Jag har hunnit med massvis ute i växthuset och runt omkring. Nästan allt som stått och väntat inne i växthuset på att få komma ut och omplanterats har nu fått komma ut. Det är så skönt att verkligen få saker man påbörjar helt färdiga! Oftast tycker jag det är så att så fort jag påbörjat något så måste jag avbryta för att fixa med något annat, tex. byta blöja, amma, jaga barn eller laga mat och så hinner man glömma bort vad man höll på med innan och så blir saker och ting bara halvfärdiga. Men inte idag! :)

Albin hjälpte mig idag med att plocka årets första potatis till middagen! Vi kunde inte längre hålla oss utan tog en av hinkarna jag haft i växthuset, trots att de ej blommat ännu men det fanns ändå potatisar :) Inte så stora men små potatisar är ju också potatisar ;)
Albin tyckte det var roligt att det kom fram potatisar i jorden och plockade glatt!
Jordgubbar skördades det en hel del idag också och de smakade gott efter maten! 


Albin är inne i en riktigt tråkig matpetiod och äter typ inget. Igen! Vi förstår inte vad han får all ork ifrån när han aldrig fyller på ordentligt med energi?!
Till frukost äter han oftast hyfsat, en smörgås och/eller gröt tex. Sedan vill han oftast aldrig ha något mer förän till lunch och det är inte ens säkert han äter då. Idag åt vi rester från igår och Albin hade både köttbullar och korv på sin tallrik. Men vet ni vad han istället då? Jo, tre skivor citron!!! Är det mat?!
Vid tre var jag fika sugen så vi tog varsin liten bit av toscakakan från igår men inte heller den åt han upp helt.
Till middag åt vi sill och potatis (eftersom vi enbart grillade igår). Albin smakade väl någon liten bit av potatisen vi plockat med sedan åt han bara sillen. Hur normalt är det att en tvååring ber om mer sill tre gånger? Haha! Vi var iallafall glada att det var något som passade den lille herrn och eftersom han åt bättre än vad han gjort på länge så tog vi glass och "bubbar"/jordgubbar till efterrätt och det slank ju ner galant i den lille magen. Såklart. 

Men som sagt, vi förundras över att han orkar hålla det tempo han har hela dagarna utan att tanka kroppen ordentligt med mat. 


Efter middagen gick vi ut en sväng igen och då fick Albin för sig att han skulle mata hästarna. Han tog sin skrinda, revade gräs och la det i skrindan och åkte sedan bort till hagen. Matade och lastade ur och så gick vi hem igen. Då var den lille drängen så trött att han la sig ner i skrindan. Men bara en pytteliten stund.


Därefter var det läggdags och nu ligger bägge barnen. Elsa sover och Albin lyssnar på Alfons. 


Jag ska nu hoppa in i duschen och sedan landa i soffan. Frisk luft tär på en ;) 

Lite midsommarnostalgi

Jag och syrran 


Kanske är taget typ 1990? 

Syrrans krans som sitter på svaj är ju tjusig och likadana klänningar. Festligt värre ;) 

Midsommarafton

Oj vilken dag vi haft. En toppendag! Bortsett från vädret då men ändå! 

Vi hade bestämt med syssling "Eppi" och familj att vi skulle fira tillsammans dag och när farfarna fick nys om det ville även de vara med. Och när farmorna fick höra det ville dom också vara med såklart ;) Så det blev nästan fullt hus här igen. Kul! 

Vid tolv kom "Eppi" med familj hit och vid halv ett avgick traktor med lövad höskrinda ner mot byn och dess firande. 
Vi hade lurat Bosse att fixa en höskrinda att köra oss i och det gjorde han så snällt. 
16 barn och 11 vuxna plus en barnvagn blev vi tillslut i kärran efter att bjudit med granntjejerna och alla deras sjuttioelva kompisar. 
Farmor tog Elsa i vagnen och jycken bredvid och gick ner istället.

Det köptes lotter (farmor vann förstapris), åt korv med bröd och fika, dansade runt stången samt åkte häst och vagn. 
Dansades gjordes det väl inte så mycket egentligen då grabbarna var riktigt ointresserade av det och ville hellre gunga och leka i lekparken. Farmor var danssugen så hon och Elsa skuttade runt i ringen. Och när de inte dansade sov Elsa gott i vagnen.
Efter dansen åkte Albin häst och vagn och det var skoj! "Ättar jajja åka Abbin"=  Albin åker kärra efter hästarna. 

Regn slapp vi nästan. Det kom ett par skurar men de passerade kvickt. 

Runt halv tre rullade vagnen hemåt igen med alla slutkörda barn (och vuxna). 

När vi kom hem hälsade faktiskt solen på och det var riktigt varmt och skönt en stund, tills den gick i moln igen.
Framåt fem började grillmiddagen bli klar och tyvärr fick vi ju äta inne iår. Men det gick det också.


Albin och "Eppi" har lekt och grejat för glatta livet och ni må tro att de var rejält möra mot slutet. Leken utspelade sig då i soffan halvliggandes. 
Viktor och Elsa har tittat storögt på de två större tokstollarna :)

Vid sju tackade gästerna för sig och åkte hemåt. 
Farmor nattade Albin och vi städade bort all disk och alla bord och stolar. Nu synd det inte att det varit fest här.
Jag håller nu på att försöka natta Elsa men även hon tycks vara lite överspelt och svårt att komma till ro. Det blir väl så när man charmat alla med sina stora blå ögon och luriga lilla leende :)

Farmor tackade nyss för sig och tog med sig jycken och åkte hem. Han blev sååå glad när han fick följa med! 

Jag är också helt slutkörd och redo att nattas känner jag. Man börjar bli gammal ;)


Aaa just det! Albin har ju såklart haft "otta"/skjorta och "iins"/jeans idag och han kände sig så fin när han klädde på sig. Sötisen <3 

Och jag råkade bli med lugg igårkväll. 

Och äntligen kom dagen då vi skulle åka kärra! 
"Åka jaja aktor osse"= åka kärra efter traktorn med Bosse, har Albin tjatat om :) 

Orutinerat!

Först ägna närmare en halvtimme till att lägga en hyfsat snygg och somrig makeup (för en gångs skull) och därefter gå ut i köket för att skiva och hacka fyra lökar. 
Resultatet:

Orutinerat DELUX! 

Idag för ett år sedan

Nu är det ganska exakt på minuten ett år sedan vi fick veta att vi väntade en liten Tvåan. 

Jag hade en liten liten liten känsla av att det kanske skulle finnas någon där inne i magen men samtidigt var jag ganska säker på att det hela bara var inbillning. Kroppen kan ju vara riktigt duktig på att luras. 
Hur som helst så tyckte jag det kändes bra att ta ett test på midsommaraftonsmorgonen så jag inte behövde vela om jag skulle ta en snaps eller ej :)
Jag kissade på stickan och väntade. Tiden för hur långtid det skulle ta innan strecket skulle visas passerade och inget streck syntes. Och visst blev man lite besviken.
Jag tog med testet för att visa Peter och när jag sträcker fram det till honom så skymtade vi faktiskt ett svagt streck som sakta sakta blev lite tydligare! Hoppet kom tillbaka men vi var ändå tveksamma eftersom avläsningstiden gått ut och efter den tiden ska man inte förlita sig på testresultatet. Men nu var det iallafall solklart att det inte blev någon midsommarnubbe för min del! :)

Jag gick och tittade på testet flera gånger under dagen för att försäkra mig om att det faktiskt fortfarande fanns två streck. Och det gjorde det. Och oj så svårt det var att försöka spela oberörd, som om inget hade hänt, vi ville ju inget säga ännu ifall det bara var falskt alarm. 

Det lite svagare strecket till vänster är beviset! 


Ett par dagar senare tar jag ytterligare ett test för att försäkra oss om det var på riktigt eller ej men det testet visade positivt ganska omedelbums så det var på riktigt! :) 
Fast för att försäkra oss ytterligare lite till tog jag ett tredje test också, som även det visade positivt. 


Tredje gången gillt och nu var vi bombsäkra. Vi hade lyckats igen och väntade Tvåan!
Albin skulle bli storebror!!! 

SPÄNNANDE!!!!!!!! 


Helt galet att det hunnit gå ett helt år sedan dess och att lilla Tvåan nu ligger här bredvid mig, på utsidan, och sover så gott <3



Ett torsdagsodjur

Jag hann städa färdigt innan mina pojkar kom hem, men jag sparade badrummet till Peter :)
Albin hade slumrat till i bilen hem vilket resulterade i att han inte lyckats somna här hemma och det ledde till en riktigt djävulsk unge här från fyratiden. USCH!!! 

Jag lämnade familjen hemma och åkte för att kompleteringshandla det jag hoppade över igår. Åkte också förbi hos Molly (Albins kompis) och hämtade en Bumbostol som vi får låna till dess att hennes lillsyskon kommer i höst.
Jag tänkte skaffa en sådan stol till Elsa men då erbjöd sig Mollys mamma att vi fick låna deras. Tackar! :) 
Elsa provsatt den när jag kom hem och hon satt jättefint i den! Men hon fick bara sitta en kort stund för hon känns lite för liten ännu
"Otta!"/potta utbrast Albin när jag kom hem med den. 
Nja, sa jag. Det är en stol till Elsa.
"Essa ol", ändrade han sig till då istället. Sötnöten <3 


Jag har förberett det jag kan inför morgondagens mat. Känns skönt.
Efter middagen gick vi ut på promenad. Albin var helt skogstokig av trötthet så för att inte våra huvuden skulle explodera av allt skrik och gap gick vi ut och rastade oss alla. Det kändes lite förtidigt att natta honom innan halv sex liksom. 
Halv sju var vi inne igen och då slängdes grabben i säng. Utan vare sig det obligatoriska torsdagsbadet eller tandborstning. Lugnast så.

Jag har tagit min midsommardusch och ska nu lägga en tröttis Elsa i hennes säng.



Lyxig torsdag

Idag är det lyx här hemma! Pappan slutar jobba vid lunch och tar med sig Albin hem från dagis då= jag och Elsa behöver inte åka någonstans! :) Känns skönt!

Vi började dagen med sovmorgon. Eller vi sov lite från och till från att grabbarna for till dagis vid halv sju till vi gick upp nu vid halv tio. Elsa och jag har inte riktigt lika tankar om vad sovmorgon innebär ;) 
Ute står regnet som spön i backen och försöket med att gå ut för att kissa hunden slutade med att vi vände vid bilen. Han hade ingen lust att gå längre. Inte jag heller för den delen. 

Nu har jag käkat frukost och tänkte dra igång med städningen och hoppas vara färdig med den när grabbarna kommer hem igen. Men vi får väl se vad lillstumpan säger om den saken... 


Pojken och "ågen"

För några helger sedan, då vi var ner till Linköping, hade syssling Isak med familj garagerensning. Dom lastade bilen full med bråte och åkte mot tippen, fast först stannade dom till här och lämnade av en låda med både det ena och det andra i leksaksväg. Som om vi inte har tillräckligt med sådant?! 

En av sakerna var en eldriven trehjulig motorcykel som stod parkerad på gången här hemma när vi kom hem. Albin sögs som en magnet till den såklart! :) Dock har dom inte hittat laddarsladden till den ännu så man får snällt gå efter med puttapåpinnen... 

Mer som fanns i lådan var lite olika plastdjur (bla. hade någon hängt upp en stor svart spindel i en tråd ute i växthuset i hopp om att skrämma mig. Men jag blev inte rädd :), bilar såklart, helikoptrar och lite verktyg i plast. Albin plockade med och undersökte sakerna i lådan i flera dagar. Det var bra för då visste jag var jag hade honom en stund och jag kunde fixa lite med mitt på egen hand. Men det jag inte visste var att det också fanns en liten slö såg av något slag där i lådan och den hittade ju såklart Albin och det visade sig att han också visste vad det var för sak samt hur den användes.... Jag kommer nämligen på honom in action när han står och sågar i bordet vi har på baksidan. Ajajaj! Jag frågade om han sågat någon mer stans och han visade andra sidan av bordet. "Abbin åga"/Albin såga, sa han. 
Turligt nog har ju det där bordet sett sina bästa dagar så egentligen gjorde det ju inte så mycket men eftersom man i vanliga fall inte ska såga i bord eller på andra saker heller så tog jag till den stränga rösten och sa att man inte får göra så. Därefter plockades sågen bort helt och hållet :)

Busunge! Helt klart en blivande fixarjocke. Som sin far :) 

Andra halvan av dagen

När Albin vilat middag gick han ut och hjälpte farfar med att tvätta min bil. Man tackar! :) Albin blev "lite" blöt och hans skor står på tork sedan ett par timmar och vi hoppas de hinner torka över natten så han har något att ha på fötterna till dagis imorgon. 
Skotorken jag fick i julklapp av svärfar för några år sedan kommer väl till pass nu. Premiäranvändning idag :)

Jag köpte en liten vagn till Albin idag, då han i några veckor fått för sig att han också ska dra en vagn när vi går ut på promenad. Jag drar ju Elsas vagn och såklart måste ju han också dra en "agn". Tidigare tog han med sig läragåvagnen ut men då han ganska ofta kör vårdslöst och det gör jävligt ont att bli påkörd av den så har vi under protester fått ställa undan den. Så dagens present uppskattades mycket och han hade bråttom ut att provköra efter middagen.
Vi tog en sväng ner till hästarna för att se fölet som föddes idag, men vi såg inget då de låg inne i skjulet.

När vi kom hem mumsade vi i oss glass och jordgubbar. Jordgubbsskördandet här hemma har kommit igång nu! Vi åt ute för solen kom på besök en stund.

Sen var det läggdags. 
Albin la sig utan några större protester men han har ännu inte lyckats somna. Peter har just gått in till honom för han gnydde efter "pappa". 

Elsa däremot somnade ovaggad vid halv åtta efter ett bad. 
Hon har haft en tröttisdag idag och sovit flera långa lurar. Hoppas det inte påverkar nattsömnen nu bara...





En förmiddag med fräs

Äntligen tid att pusta ut! :)

Elsa och jag åkte hemifrån vid halv tio. Mötte upp en tjej och sålde bort några av Albins gamla bebiskläder. Dom kronorna hamnade i hans glasspengsbörs. 
Vidare in till Norrtälje och ett snabbstopp på Biltema, som inte blev så snabbt eftersom de håller på att bygga och gräva vid infarten så man fick åka runt hela området för att komma in på parkeringen. 
Vidare bort till Ica men först ett besök in på Kappahl. Tänkte köpa en "horta"/skjorta till Albin att ha på midsommar. Han har flera gånger pratat om att ha "horta" men dessvärre har han vuxit ur sina. Hittade en plus en till samt en jacka åt honom. De hade tag 3 betala för 2 på rean, så en jacka och två skjortor för 190 kr kändes helt okej. Jackan kan han ha i höst tänkte jag och den andra skjortan hamnar i garderoben   tills han vuxit i den (jag har alltid haft ett litet lager med kommande kläder åt honom men nu gapar det tomt). Elsa fick faktiskt inget idag :(
Sist men inte minst stod Ica på tur och min förhoppning om ett relativt lugnt handlande innan lunch gick ju rakt i stöpet. Det var KAOS redan innan klockan hunnit bli elva... Stressen kröp sig på för att hinna till dagis och hämta Albin kvart i tolv. Jag sållade på inköpslistan och tog det nödvändigaste samt där det inte var folkstockning. Lyckades tappa greppet om honungsmelonen jag höll i och den föll ner på stackars Elsa som satt i kundvagnen. Turligt nog landade den just precis bredvid hennes fötter men hon blev riktigt rädd när den dunkade ner i stolen. Stackars henne!
Parkerade utanför dagis 11:42. Ganska bra ändå! :) 
Hämtade en glad Albin och vi for hem. 
Skönt att komma hem. Albin sover sedan en stund och nu tycks också Elsa ha somnat här bredvid mig. Då ska jag passa på att ta fram min virkning en stund! :) 

Väckt

Jag hann sova typ tio minuter innan lillstumpan tyckte det skulle smaka gott med lite käk. 
Nu är det färdigt och hon har somnat om, så nu ska jag också försöka somna om. Det värsta är ju att man känner sig nästan färdigsoven efter en sådan liten powernap som jag fick. Vi får väl se när jag behagar somna om. 

Som natt och dag

Helt otroligt att två kvällar kan vara så olika.
Igår kämpade vi med nattning i flera timmar med båda barnen innan de tillslut gav upp och somnade för natten.
Idag somnade båda två nästan direkt när de hamnade i säng, utan minsta protest. 
Härligt! :) 

Just nu

Det regnar ute så vi tittar på Madicken 




Just nu

Har båda barnen äntligen somnat för natten nu tro?

Det är inget drömscenario när de båda är kvällstrilsks och lyckas väcka varandra ett par gånger.

Men nu så! 
Eller...??? 

Dagens outfit

Eller en av dagens outfits.

Ännu en sparkdräkt ala 80-tal. 


Måste varit väldigt poppis och mordernt på den tiden :)

Uti vår "hage"

Vi gick ut efter vila och lunch. Albin gick till baksidan och stängde in sig själv i "hagen". Hade ju varit perfekt om han inte kunde öppna ;) Jag grejade lite i växthuset medan Elsa tupplurade en stund i vagnen. 

Här ser ni vår "hage" som Albin kallar den. Han tycker vi ska skaffa oss en häst att ha i hagen också. Haha!
Staketet blev iallafall bra. Jycken kan nu gå lös på den sidan och slipper trassla in sig i bord och stolar med linan. Dessutom känns det lite säkrare med poolen nu när granntjejerna snart kommer ut över sommaren, de springer ju fram och tillbaka här mest hela tiden. 


Just nu pågår kvällsröjet här hemma. Albin gör slut på sina sista krafter för dagen. Jag ligger på soffan och tittar på med huvudvärk som sällskap. 



Måndag

En ny vecka har dragit igång och vi har mjukstartat den. 
Elsa vaknade och var förbannad vid sex imorse och jag bara väntade på att Albin också skulle vakna då men icke. Tillslut somnade Elsa om och jag med och vid åtta vaknade jag av Albin som låg och snackade för sig själv. Elsa sov vidare medan vi käkade frukost. 
Efter frukosten satte jag på tvn för att kolla in årets sommarlovsmorgon. Albin blev helt fast i Vicke Viking och något annat program med pirater. Tillslut stängde jag av så vi kunde gå ut och kissa hunden. 
Vi var ute en stund. Idag är det grått och regnet hänger i luften men det gick bra att gunga och lite så ändå.

Nu har Albin lagt sig och Elsa precis vaknat. Jag har ätit mina knäckisar och druckit kaffe. Allt i sin ordning med andra ord :) 

Just nu

Elsa och jag är ute och vattnar


Fast hon ligger mest och läser bok... 

Blåsiga lördag

Här har vi varit ute hela dagen trots all blåst. 
Staketet är färdigt bortsett från en till grind som ska på plats. 
Albin har lekt med farmor som kom hit en sväng på eftermiddagen. 
Vi åt våfflor till lunch och det var gott. 
Jag har klippt gräs, planterat blommor, rensat ogräs och jagat sniglar.
Efter middagen gick vi ner till hästarna och sa godnatt. 
Albin kom i säng i bra tid och somnade lätt som en plätt. Ingen repris från igår med andra ord. 
Jag och Peter satte oss ute och pustade ut. Elsa halvsov i vagnen. 
Solen försvann bakom träden och det blev kallt så vi gick in. Elsa åt och nu försöker jag få henne att somna i vaggan. Det går lite trögt men det närmar sig :)

Somna nu älskade stumpa <3 





Start av lördag

Idag väcktes vi av Albin som ville "upp" vid halv nio. Underbart! :) 
Elsa har haft en jobbig natt och inte vetat vad hon velat. Gissar att det beror på vaccinet. Hon har sovit på mig eller tätttätt bredvid och flera gånger vaknat och gormat. 

Albins finger syns det inget på alls idag nästan. Skönt! Och det var visst vänster pekfinger och inte lillfingret som jag skrev igår. 

Grabbarna är ute nu och fortsätter med staketet.
Jag och stumpan sitter i soffan efter lite käk och nu ska vi gå för att byta kläder igen båda två. Vi är "lite" nerkräkta ;) 


Fredag med klös

Idag slapp jag faktiskt tampas med en surbulle efter middagsluren. Han vaknade på rätt sida! :) 
Vi gick ut och Albin hittade sin cykel som står och väntar till dess då han vuxit till sig lite. 
Men Albin själv tyckte att han väntat färdigt och plockade ut cykeln för att prova den. Det här med att trampa är dock lite för avancerat ännu :)
Men farfar puttade snällt på med pinne och de åkte runt, runt, runt och runt. Styra är han väldigt duktig på! 
Jag passade på att göra lite trädgårdsarbete medan Elsa tupplurade i vagnen. 

Efter att pappan kommit hem och vi ätit gick grabbarna ut igen för att påbörja bygget av staketet vi ska ha på baksidan. 
Efter en stund kommer en lite skärrad och blek pappa med en ledsen Albin på armen in igen, Albin hade på något sätt lyckats klämma sitt vänstra lillfinger och det hade redan svullnat och skiftade lite i blått. Jag satt och ammade Elsa och kunde inte så mycket göra mer än att skicka bort dom till diskbänken och skölja med kallt vatten. Efter bara en liten stund säger Peter: jag är yr... 
Elsa och jag avbryter amningen och hon blir ju såklart förbannad. 
Pappan går och lägger sig på soffan och jag tar hand om en förtvivlad Albin som har ont och bara vill vara med pappa. Han får en glass och sätter sig bredvid pappa i soffan med en kylklamp på fingret och snart är tårarna ett minne blott och pappan får sakteliga tillbaka färgen i ansiktet :)
Svullnaden på fingret minskar rejält och Albin håller tom. glasspinnen med den handen så något brutet tror jag inte det blev. 
Efter en kort stund går de ut och fortsätter igen.
Jag och Elsa går också ut och fortsätter ogräsrensandet.
Årets andra jordgubbe plockas och jag är så generös att jag delar den med Peter! ;)
Albin fick den första "bubben" igår. 


Resten av kvällen blev ett halvtkaos när tröttheten slog till hos den lille herrn. 
Det är nog mycket som hans lilla kropp har att ta hand om nu, det märks på trotsen som åter igen gjort entré med buller och bång. Han driver inte bara oss till vansinne utan även sig själv tror jag. Inte lätt att vara liten. 

Det gäller att passa på

När mamman sitter och ammar lillasystern får det tvååriga monstret för sig att han ska ut. Ute i hallen rotar han fram sina stövlar och får efter en stund på sig dem (om än på fel fot) men dörren är haspad så han kommer inte längre än så. Istället klampar han in i vardagsrummet, med stövlarna på. 
Mamman ifrågasätter om man verkligen får gå med skor inne? Hon får inget svar utan enbart en blick som säger: vem bryr sig?! 
Därefter får det tvååriga monstret den briljanta idéen att börja hoppa. Följden blir att den intorkade leran som satt fast under stövlarna lossnar.... 
Mamman biter sig i tungan och sitter kvar på sin plats med lillasystern hängandes i tutten och kan inget annat än titta på. 
När lillasystern är mätt och belåten åker stövlarna av illa kvickt och sopborsten plockas fram. Medan mamman sopar upp den utspridda leran frågar hon det tvååriga monstret vem det är som smutsar ner. Till svar får hon: "Acko!"/Nico (hunden) 

Vilken liten skitunge! Han ljuger sin mamma rakt upp i ansiktet utan att blinka.
Mamman ifrågasätter inte saken utan skrattar inombords och sopar färdigt. Idag var en dag då man fått sålla bland satygen och välja sina strider. Orken räcker inte till till allt. 

Fredagsmys?

Vi har allt annat än en mysig, lugn och skön fredagskväll kan jag ju meddela. 
Albin har fortfarande inte somnat, efter över en timme sedan nattning och Elsa har även hon kvällsbökat. 
Nu tycks äntligen Elsa ha kommit till någorlunda ro iallafall. Hon ligger nyäten och blundar lugnt och stilla i vaggan. 

Inne hos Albin är det andra bullar. Pappan har gått in för att hålla lite hand men det tycks gå sådär. 

Tack och lov att alla kvällar inte ser ut såhär! 

Tittut!


Hål i strumpan! 

Typiskt att det var ett par bra strumpor som faktiskt satt kvar på foten.... 

Lekbesök

Vi har haft besök av "Eppi" och "aktor". Ja Albin kallar Philip och Viktor så. Lite roligt att "Epbil" är lastbil och "aktor" är traktor också :) Viktor låter ju iof. som en traktor hela tiden så det passar ju väldigt bra faktiskt. 

De stora grabbarna har lekt för fullt. Två riktiga arbetsmyror må jag säga. De är inte rädda att ta i :)
Elsa har sovit som en stock under tiden och tagit igen gårdagens sömnbrist. 

Albin vilar upp sig nu efter allt jobb ute hela förmiddagen.

Även traktorpojkar behöver en liten fikarast ibland. 


Trots, åska, sniglar

Elsa har haft en ganska kinkig dag, gissar att det kan bero på vaccinet. Hon har haft otroligt svårt att somna och när hon väl gjort det har hon bara sovit en liten stund. Men därimellan har hon varit en glad tjejja!

Albin vaknade på helt fel sida efter middagsluren och levde apa en stund. Älskade tvåårstrots..... 
När han gormar och stampar i golvet som mest lyckas han såklart också skrämma Elsa så hon börjar gråta. Då hade en mammakloning suttit rätt så fint. 

Lagom till att vi ätit färdigt middagen ute drog åskvädret allt närmare och det mullrade på bra. Vi satte oss på trappan och väntade in det men det gick på sidan av även denna gång

När Albin äntligen var i säng efter en dusch som varade för kort enligt honom, tvångsborstning av tänder och tillsägelser om att inte slå lillasyster i huvudet med leksaker var det Elsas tur att hålla låda. En arg dam som varken ville vara vaken eller sova. Suck! Fast tillslut slocknade hon ändå :)

Jag gick ut på snigeljakt innan det var läggdags för mig. Jag tappade räkningen vid 40 men jag skulle tippa på att jag knipsade närmare 100 styckna. Fy fan vad vidriga dom är!!! Jag ser dom överallt, hur små dom än må vara och tillslut fick jag blunda och gå in. Annars skulle jag kunna plocka hela natten.

Nu säger vi godnatt. 

Dagens göra

Idag var det dags för kontroll av mig. Efterkontroll hos barnmorskan stod på schemat. Det gick fint och jag fick godkänt. 
Elsa skötte sig exemplariskt också. 

Innan vi for till dagis stannade vi till på blomsterlandet. Jag kom ju på att jag fick ett presentkort därifrån när jag fyllde och det kan ju inte ligga i plånboken och skräpa ;) Blev ytterligare några blommor rikare. 

Hämtade Albin och åkte hem. 
Han la sig och somnade utan protester medan lillasyster har det svårare. Hon är vaken än. Nu sitter hon här bredvid mig i sin stol och kämpar mot tröttheten. Knasfia <3 



Just nu

En övertrött och velig bebis.
En hungrig och kaffesugen mamma.
Vem ger upp först tro?




Livlig morgon

För andra natten i rad har jag förvisat Peter till sängen i gästrummet och istället har jag delat säng med lillstumpan. 
Jag läste någonstans att nattamning var bra för mjölkproduktionen. Så hon har haft fri tillgång hela nätterna och så fort hon pipit det minsta har hon fått ha mig som napp istället. Allt för att stimulera produktionen så mycket som möjligt. 

Grejen är ju att mjölk finns det ju egentligen, det är ju bara det att det måste rinnatill snabbare. När det väl runnit till verkar det ju finnas mjölk i överflöd. Knepigt det där. 
Men det känns iallafall som det sakta går åt rätt håll. 


Imorse väcktes jag av far och son som hade skilda åsikter om saker och ting, vilket resulterade i högljudda protester. Jisses vilket liv det var. Jag gick upp och försökte agera medlare mellan dem. Men när Albin fick se att pappan tänkte åka till jobbet i kostym, istället för de vanliga arbetskläderna kom han av sig fullkomligt och tystnade tvärt. Haha! Och iväg kom dom tillslut :)


Nu har jag ätit frukost och ska gå in och väcka lillstumpan som sover så sött. Vi måste iväg även idag före dagishämtningen. Ingen lugn och ro här inte...

Elsa 3 månader

Det är ju faktiskt lillstumpans månadsdag, hela tre månader gammal har hon hunnit bli. 

Hon är vaken längre stunder nu och sover kortare lurar.
På morgonen/förmiddagen sover hon gärna en längre stund och sedan två kortare sovningar på eftermiddagen. Lägger sig för natten gör hon någon gång mellan 20 och 22. Vi försöker lite smått att försöka få in en nattningsrutin runt 19-20 men det går lite sisådär. Hon bestämmer själv än :) 
På nätterna sover hon jätteduktigt i egen säng. Den senaste tiden har hon börjat vilja äta två gånger per natt. Runt 01 och sedan framåt 06 brukar magen kurra på henne. 

Hon står gärna upp i knät och är riktigt duktig att stödja på benen. 

Armar och händer får hon mer och mer kontroll över och försöker lite smått att nå och greppa saker.
Händerna vet hon var dom sitter och oftast hittar man dem i munnen :) 

Det pratas och jollras för fullt. Titt som tätt ploppar det ut ett riktigt glädjetjut också. 

Storebror är en riktig idol redan och han får henne ofta till att le och skratta. 
Hon tittar med beundrande blick på allt han gör. Dom lite för hårda klapparna hon får av honom ibland glöms snabbt bort. 

Det är en lättsam liten dam som kan sitta långa stunder i sin babysitter och filosofera eller ligga i gymmet och diskutera med kompisarna som hänger över. 

Att ligga på skötbordet och bli ompysslad är riktigt härligt tycker hon. En blivande primadonna? :)

När man fått spruta så får man en leksak efter att ha varit så duktig. 
Albin fick sina nycklar efter tre månaders vaccinet och det måste ju vara rättvist! Dock hann vi ej in på leksaksaffären idag så hon fick nöja sig med det som fanns på Ica. Men jag tror skallran gick hem hos henne :)



Mammans gravidkilon då? Hur går det med dem? 
Jodå, efter två månader visade vågen på rätt sida av 70 strecket, alltså lite mer än 10 kilo lättare 
Idag stannar vågen på lite mer än 12 kilo minus. Sakta men säkert droppar kilona av och det trots att jag fortfarande inte kommit igång med seriös träning. Men ska jag få bort de resterande 5 kilona och ligga på samma vikt som jag hade innan jag blev gravid med Albin så får jag nog börja lägga manken till nu.... 

Onsdagen sprang förbi

Dagen har gått fort idag.
Elsa och jag åkte in till Norrtälje vid halv tio och efter Bvc blev det en sån där ganska stressig mathandling för att hinna hämta Albin på dagis vid kvart i tolv. Vi hann! Som vanligt :)

Albin höll sig vaken hela vägen hem från dagis, vilket resulterade i att han somnade omgående när han landade här hemma i sängen. 
Elsa åt och sket och var sedan en pigg liten rackare som låg och roade sig själv i gymmet i nästan en timme innan jag flyttade in henne till vaggan där hon somnade och sov väldigt gott i över två timmar! Slagen hjälte <3

Albin vaknade på rätt sida idag (igår var det hemskt efter vilan. Han illvrålade i över en halvtimme efter att han kom upp och det gick INTE att få honom på andra tankar), vi åt varsit kex och drack lite juice innan vi gick ut och bla. spelade fotboll, åkte skrinda och rensade ogräs. 
Han fick en ny jacka idag på posten (en jag köpt på Tradera för 80 kr och den är som ny) och den skulle han ha på sig när vi gick ut, trots att det var över 20 grader och varken blåste eller regnade. Det var dessutom väldigt viktigt att luvan var på också, ovan på kepsen. Tokstolle! :)
Sedan fick han för sig att han skulle rensa ogräs och då är man ju tvungen att ha "hankar"/handskar, så han gick in och rotade fram ett par tummvantar ur sin låda. Ja tyvärr har han ju lite försmå händer ännu för riktiga arbetshandskar. 
Snyggt med linne, shorts, sandaler, strumpor och tumvantar va?! ;) Haha! 
(Vanligtvis har han inte strumpor i sandalerna men tyvärr så skaver remmen på hans tår :( )

Nu har vi ätit och lagom till då började det regna ute. Tråkigt tycker Albin som gärna velat ut för att bada ikväll igen. Istället la sig grabbarna i sängen och tittar på Pippi. 
Elsa har just ätit så hon och jag chillar i soffan men jag tänkte gå ner för att hänga tvätt så nu får hon ansluta sig till grabbarna. 

Bvckoll 3 månader

Det gick bra. Elsa flinade upp sig så mycket hon bara kunde inför tanten.
Vaccinationerna gick också bra. Ett stick i vardera lår. Visst gjorde det lite ont när det stack till och sved lite men efter en halv minut var hon glad igen. 
Andra dosen av drickvaccinet fick hon också och det smakade nog ganska sött och gott denna gång. 

Viktkurvan hade planat ut endel men inte oroväckande mycket. Hon hade vuxit fint på längden och det var viktigast. Samt att hon ser väldigt välmående ut och är pigg och glad.
Vi ska kämpa vidare med amningen tyckte hon och amma så mycket och ofta vi bara kan. 

Vikt 5590 g (27/5 5445 g)
Längd 62,5 cm (60 cm)
Hattmått 40,3 (40,3)


Nu får vi vänta och se hur och om hon reagerar på vaccinet de närmsta dagarna. Just nu ligger hon nakenfis i gymmet och strålar som en sol <3 

Just nu

I väntan på Bvctanten 



Just nu


I väntan på middagen 

2014 års åskpremiär

Igår eftermiddag satte vi oss ute på trappan för att se och lyssna till åskvädret som drog förbi en bit bort. 
Albin undrade ju var det var som mullrade och jag försökte förklara att det var det mörka molnen uppe på himlen som lät och att det kallas åska. 
Han fattade direkt och upprepade sedan "upple imlen molnen ocka" typ en miljon gånger :) Lite vaksam var han över mullret och höll sig nära mig vid trappan. Jag (som förövrigt inte alls tycker om åska) förklarade att det inte var farligt men att man heller inte ska vara ute och leka när det åskar nära. 


Elsa brydde sig föga om oljudet :) 

Två olika viljor

Albin vaknade och var lite sällskapssjuk inatt så jag hämtade in honom till oss. Vi somnade snabbt om hållandes i hand <3
När Elsa vaknar lite senare så vaknar jag och upptäcker att Albin ligger och sover med sitt huvud och axel på mitt huvud och jag hade ingenting märkt!!! Haha! 
Som jag sagt tidigare, sedan man fått barn kan man ta mig tusan sova hursomhelst, bara man får sova överhuvudtaget :)


Jag hade sett framemot en lugn morgon, där jag och Elsa skulle ligga och dra oss i sängen ända fram till Albin skulle hämtas på dagis, eftersom vi inte hade några ärenden eller annat att behöva fixa innan hämtningen. Dock tyckte Elsa annat. Hon ville inte ligga kvar i sängen hur jag än försökte och trots att vi varit vakna sedan lite efter sex då Albin kom och tryckte upp en "boppa"/grävskopa i ansiktet på oss. 
När vi sedan väl var uppe dröjde det inte lång stund innan hon låg i vagnen och sov istället.... Tack för det liksom. 


Nu ligger vi alla och vilar sedan en stund tillbaka. Albin hade lite svårt att somna eftersom han somnade i bilen på hemvägen, men nu är det knäpptyst där inne. 
Jag och Elsa ligger också till sängs. Vi har haft det lite jobbigt med amningen sedan igår eftermiddag och det tär på oss båda två. 
Hon är riktigt lurig och jag förstår inte vad som är fel. Hon suger ett par tag för att sedan släppa och håller på så och givetvis tar det ju ännu längre tid för mjölken att rinna till då. Men samtidigt så kommer det mjölk när jag handmjölkar, så mjölk finns det ju. 
Imorgon ska vi iallafall till Bvc så jag ska prata med dom där och se om de kan ge något mirakeltips. Och så hoppas vi innerligt att hon inte halkat efter i vikt efter dessa lite kämpiga dagar. 



Tack också för de fina kommentarerna om mattan och mina övriga alster! 
Mattan beställde jag ett färdigt kit och följde sedan bara mönstret. Lätt som en plätt :)



Finbesök

Vi har haft långväga finbesök här i eftermiddag. Farmor har varit här med sin bror och fru som är på besök från Ungern. Kul att ses efter nästan två år sedan sist.

Jag bjöd på korvstroganoff, inte min favorit men ganska svenskt (tror jag). Till efterrätt blev det ju såklart jordgubbar och glass. 

Albin tyckte det var lite märkligt att de pratade ett annat språk så han höll sig på sin kant hela tiden eller i närheten av farfar. 
Även mot farmor var han ganska avvaktande till en början och visade väldigt tydligt att Elsa är hans och det var knappt att farmor fick hålla henne. Vet inte om han var rädd att de skulle ta med sig henne hem eller nått? :)

Nu har det gått cirka två timmar sedan den lille vilden nattades och han har ännu ej somnat. Det kan ha att göra med all den glass han åt till jordgubbarna en halvtimme innan han la sig ;) 

Presenter fick vi allihopa också! 
Albin fick en ungersk polisbil och ambulans. Lycka må ni tro! Samt en bok och en tröja och T-shirt. 
Elsa fick två böcker och tröja och byxa.
Vi fick den obligatoriska salamikorven och vinflaskan. Det tackar vi för. 

Efter en eftermiddag med lite regndropp titt som tätt och åska på håll fick vi en helt underbar kväll. SOMMAR! <3 

Födelsedagspresenten till Albin

Äntligen sydde jag färdigt sista biten med kantband på Albins 2 årspresent. 


Vad passar väl inte bättre än en matta föreställande en traktor till en traktortokig grabb? :) 

Det var första gången jag gjorde en ryamatta och det var inte alls svårt. Lite pilligt men skoj!  

Just nu

Lunch ute på trappan


Det serveras Albins favorit- korv och blodpudding.
 Ingen kombo jag föredrar men jag är glad bara han äter :) 

En måndagsmorgon här hos oss

Morrn morrn! 
Helt galet ju att vi redan varit ute, båda barnen sover och klockan har inte hunnit bli tio ännu! 
Inte mig emot dock :)
Albin behövde jag inte ens muta in utan han ville självmant gå och "ila" när vi kom tillbaka från promenaden. 

På promenaden hade vi turen att få se alla "hiner"/maskiner som Albin kan rabbla upp. "Boppa"/grävskopa, "aktor och jaja"/traktor med släp, liten "boppa", stoooor "Epbil"/lastbil, "Epbil" med "bippak"/tippflak samt fyrhjuling. Fullt ös borta hos grannen med andra ord. 

Nu ska jag dricka mitt kaffe och äta mina knäckisar. Man vet ju aldrig hur länge lugnet håller sig :) 

Ingen söndagsro direkt

En dag med sol och regn omvartannat lider mot sitt slut. 
Dagen har varit hyfsad lugn. Barnen vilade ordentligt båda två samtidigt och efter det gick Albin ner till farfar en stund och då passade jag på att ta tag i det där med fönstertvättningen igen. Två fönster gjorde jag innan jag gav upp. Fy fanken så randigt det blev! Spelade ingen roll hur många gånger jag gjorde om det, det blev lika illa varje gång. Jäkla skitmaskin!!! 
Elsa var iallafall hygglig och satt bredvid och tittade på :)

Peter kom hem vid fem och tände grillen det första han gjorde nästan. 
Efter middagen hoppade grabbarna i poolen igen. Badglada med andra ord :)

Albin ligger nu i säng sedan en timme nästan men den stackarn har nog inte kunnat somna pga. gaphalsen Elsa. Hon har varit riktigt grinig nu på kvällen men nu äntligen tror jag hon samlat sig efter en rap och en rejäl spya, som landade på mitt ben. Hoppas hon kan behaga somna nu också. 

Peter den flitiga lilla myran gick ut för att meka lite mera bil efter att Albin la sig. Så nu är båda bilarna servade med lite av varje.



Nu brummar Elsa med munnen så saliven sprutar! :) 

Albin och den blommande Vallmon. 
Lika underbara båda två :) 

Dagens outfit

(Eller rättare sagt dagens tredje eller fjärde outfit. Kräkfia vet hur man fyller tvättkorgen.) 


Tjejer kan också snickra faktiskt! :) 

Söndag

Nu har pappan åkt iväg för ett par timmars jobb igen. 
Båda barnen sover och jag ber en bön för att det ej blir en repris från igår för mig och Elsa. 

Efter frukosten tog jag med mig båda barnen och gick ner till syssling Isak för att hoppa lite studsmatta. Tanken var att lämna pappan ensam hemma så han kunde meka lite bil i fred, utan en nyfiken och klåfingrig Albin i hasorna :) 
Vi var borta drygt två timmar och när vi kom hem var pappan klar. 
Grabbarna tog ett bad i poolen innan vi åt lite mellis och sedan hoppade Albin i säng.

Nu har molen hopat sig ute så jag har parkerat mig i soffan. Får se hur länge det varar, innan någon av barnen vaknar... 




Nattsurr

Elsa har nyligen ätit och jag har svårt att somna om :( 

Igårdagen var helt okej. Bortsett från timmen mellan ett och två, då Elsa var helt förtvivlad. Usch vad jobbigt sådant är! Att vad man än försöker med så är det ändå ingen tröst. Tillslut somnade hon iallafall och sov en stund för att därefter vakna och vara glad igen. Härligt! Övertrött och en knipande mage gissar jag var boven i dramat. 
Jag väntade på att Albin också skulle vakna och börja gorma mitt i allt men det problemet slapp jag turligt nog. Visserligen vaknade han men han låg ändå kvar och tog det lugnt. 

Vi gick ut och tog en liten promenad och efter det hjälpte Albin mig med att vattna. Jag gick med vattenslangen och han med vattenkanna. 
Vid fyrasnåret kom pappan äntligen hem, till två glada barn (typiskt nog ;). Grabbarna hoppade i poolen och plaskade runt en stund. Äntligen har vi lite badväder igen. 



Efter att Albin lagt sig och Elsa sov som en gris i vagnen passade jag på att greja lite i växthuset samt rensa ogräs m.m. Igår fick jag två squashplantor så dom fick komma ner i landet. Ska bli spännande då jag inte odlat squash någon gång tidigare. 

Vi satt kvar ute till efter åtta men då försvann solen och det blev genast lite småkyligt, så vi gick in.
En dusch och lite soffhäng med snacksintag innan även vi gick och la oss. 

Och här ligger jag nu, sömnlös redan efter knappt två timmars sömn.... 



Vi skördade "lite" sparris till middagen. 
Ingen potatis behövdes om man säger så :)



Just nu

En nattmacka ute i kvällssolen innan det är dags för sängen 


Finaste unge! <3 

Börjar dagen flitigt

En ny dag! 

Amningen tycks ha kommit igång nu igen och det känns underbart. Jag var så besviken och ledsen i torsdags och trodde verkligen att loppet var kört. Men  nu känns det bättre :) 
Elsa har ätit två gånger inatt, tycks vara så det ska vara nu ett tag. Men det är bra. Ju mer och oftare vi ammar ju mer stimuleras produktionen. Men visst, man känner sig riktigt vilsen i pannkakan vissa gånger man sitter där på sängkanten och väntar på att hon ska äta färdigt :) 

Imorse körde jag iväg alla i familjen på morgonpromenaden med jycken och själv drog jag fram dammsugaren. Skönt att få det gjort utan att en vild tvååring drar i slangen åt ett annat håll.
En och enhalv timme senare var övervåningen dammsugen och dammad, renbäddat hos båda barnen, tvättmaskinen snurrade,tömningen av  Elsas blivande garderob påbörjad och jag lite lagom svettig. Planerna för moppning av golv och slutförande av fönstertvättningen fanns också men tiden räcker inte till allt. Nu vilar båda barnen och då vill jag inte hålla på att väsnas med massa saker. 

Peter åkte för en stund sedan iväg på jobb. Stackars oss! Men så länge han inte jobbar heldagar helgtid så tycker jag det ändå känns helt okej. 

Nu ska jag äta något. Man blir hungrig av att städa! :)

Just det! Idag hejar vi på barnens moster som trampar Tjejvättern! Hejja hejja!!! :)

Invigning

När vår underbara tvåårstrotsande huligan tupplurat färdigt åkte vi in till Norrtälje för att provgå nya förbifartsvägen som invigdes idag. Vi gick inte hela men nästan. Vi vände vid andra rondellen.
Kommunen bjöd på fika, men bullarna tog slut. Vi gick över till Donken istället och åt varsin cheeseburgare. 
En sväng ner till Ica för inköp av lättöl och ersättning att ha hemma utifall amningen kapsejsar helt. 
En runda in på Clas Olson blev det också, eller "ason" som Albin kallar det. Sedan åkte vi hem igen. På den nya vägen såklart :) Funkade det också!

Hittills idag har jag och Elsa fått till amningen hela två gånger utan vare sig nässprayen eller alltför mycket grin av otålighet. Jippie!!! 
Jag dricker vatten så jag nästan spyr och nu tänkte jag knäppa en lättöl på det ;) 


6.e Juni 2014

Här har vädret lite svårt att bestämma sig. Men inget regn ännu. Dock känns det som att vi kanske får besök av årets första åska. 
Det är både varmt och kallt samtidigt.

Flaggan är iallafall i topp!

Och så fick jag en stunds sällskap med farfars katt Signe nu här på trappan

Och dagen till ära har de första Pionerna slagit ut!



Inne sover Albin. Han åkte direkt i säng efter en väldigt tjatig, kladdig och grinig frukost. Han hade inte sovit färdigt helt klart.

Elsa har gjort nummer två med dunder och brak. Det slutade med ett bad och igångsättning av tvättmaskinen :)
Ätit har hon gjort också. Från mig! :) Pumpat ur en skvätt har jag också lyckats med! Så helt slut är mjölken inte. Nu ska jag bara försöka se till att på fart på det. 

Kär i Pippi

Albin är helt frälst i Pippi. Det är det enda han vill titta på. Förut var det Bilar och nu är det Pippi. Härom dagen försökte jag få honom att titta på Emil istället men han satt bara och skrek i soffan till vi bytte till Pippi istället. 
Pippi på de sju haven har han nog sett över tio gånger nu på ett par veckor bara. Men tydligen är den lika bra och lite läskig varje gång :)

I söndags innan vi åkte hem från Linköping började mostern prata om Astrid Lindgrens värld och att vi borde åka ner dit för att hälsa på Pippi. Det nappade ju Albin på direkt och hade kunnat åka på stört! 
När vi sedan började packa ihop oss och in i bilen trodde han att vi var påväg till Pippi. 
På hemvägen, flera timmar senare, stannade vi till på Donken för att käka och när bilen stannade frågade Albin om vi var framme hos Pippi. 

Lille sötnöten <3 

"Pippi hätten apan" säger han och sträcker upp händerna för att visa hur stark Pippi är när hon lyfter hästen. Och Pippis "mängar"/pengar som hon har massvis av pratar han också om. 

Morgon

Här har vi varit vakna i över en timme redan. Båda barnen tyckte att hela familjen sovit färdigt vid sexsnåret.

Elsa somnade gott igårkväll efter att hon fått flaskan. 
Vi la oss efter elva och strax efter det vaknade Albin och grät efter pappa. De två la sig inne i gästsängen. 
En liten stund efter det vaknade också Elsa, tydligen dags att äta igen. Till min stora glädje tog hon faktiskt bröstet!!! Men tålamod att vänta till mjölken rann till hade hon inte. Tur att jag har en nässpray som vår Bvctant skrivit ut åt mig (för att lättare kunna pumpa ur) och som sätter sprutt på tuttarna. Men att behöva använda den vid varje matning känns inte roligt :( Mätt blev hon iallafall och det är huvudsaken. 
Vi la oss tillsammans i sängen och somnade om båda två. 
Ett par timmar senare var det dags för käk igen men då låg hon bara och snuttade en stund, så jag tror inte hon var så hungrig utan bara sällskapssjuk. 
Framåt sex var det dags igen och efter ett sprut i näsan blev hon mätt igen.

Sedan kom både Albin och pappan in och la sig hos oss. Albin blev snart rastlös och började småjävlas. En film sattes på och då blev han lugn men istället fick Elsa nog. Hon och jag gick ut till soffan istället och hon satte sig i sin stol och där har hon nu somnat den lilla stumpan

Grabbarna ligger fortfarande kvar i sängen och tittar på Pippi. Eller pappan har nog somnat tror jag. Jag hörde Albin  upprepa "pappa" flera gånger utan att få något svar. 

Nu kurrar min mage så det är väl dags för frukost. Ute skiner solen så kanske man ger sig ut på en promenad sedan. 
Men mest av allt hoppas jag att mjölken kommer igång igen! Vill ha vår lättsamma och glada Elsa tillbaka. Att hon inte bajsat sedan i onsdags bidrar nog också till att hon inte är i form riktigt. 

En annan Elsa idag

Elsa är inte alls sig själv idag. Hon har varit lite kinkig hela dagen och flera gånger skrikigt som en galning och varit  otröstbar för att däremellan varit som vanligt, skrattat och snackat en massa. 

De senaste nätterna har hon börjat käka två gånger per natt, vid ett-två och sedan mellan fem och sex. Jag tror hon är inne i en växtspurt och vill därför äta mera men mina tuttar och dess mjölkproduktion hänger inte riktigt med. 
På kvällarna kan hon bli riktigt otålig och frustrerad innan det rinner till. 

Idag har hon varit otålig hela dagen och nu ikväll ville hon inte ta bröstet alls. Hon åt ingenting mellan 14 och 21:30. När jag la ner henne till bröstet fick hon typ panik och skrek som en stucken gris. Jag lyckades pumpa ur en skvätt mjölk (det är inte lätt) och den slurkade hon i sig med besked. 

Detta känns inte bra :( Är min mjölk slut nu? Vill hon inte längre äta på mig? 
Såhär hade inte jag tänkt mig att det skulle bli. 

Just nu

Här pågår projekt- försöka öka mjölkproduktionen. 

Jag har läst att man ska dricka mycket vatten och äta. Lättöl eller svagdricka ska vara bra, men det har vi ingen så jag tar lite 3,5 öl istället. Sedan kom jag på att hallonbladsteet jag drack för att kicka igång förlossningen även var ett bra amningste, så jag rotade fram det ut skåpet. 
Pumpa pumpa pumpa ska man också göra (och amma såklart). 

Nu håller vi tummarna för att tuttarna får sig en riktig boost! 

Just nu

För ovanlighetensskull så leks det inne på rummet och inte i vardagsrummet 



Godmorgon torsdag

Godmorgon! 
Här har vi varit hurtiga och gått tre kilometersrundan innan frukosten. Med Elsa i selen på magen blir det lite extra träning. Inte jättebra för min redan ömma och knackiga rygg kanske, men men. 
Elsa somnade gott när vi gick och vaknade såklart när jag la över henne i vagnen här hemma. 
Jag har nu fått i mig nästan hela frukosten men fick ta ett avbrott för att mata och gulla med en halvgrinig lillstumpa. 

Innan vi hämtar storebror på dagis tänkte vi hinna iväg för lite inhandling av blommor.

Vikingautflykt

Vi har haft en bra dag i vikingabyn på Storholmen. Tom. vädret klarnade upp framåt lunch.

Vi blev visade vikingagravar, lärt oss baka vikingabröd, tillverkat glaspärlor samt smidit en krok. Inte illa va? :)


Albin intresserade sig dock mest av alla sniglar han hittade ;) Men brödet som han kavlade och slängde på glöden tyckte han smakade gott och hade kunnat baka fler. 
Mungigan som vikingen spelade på tyckte han var en märklig mackapär.


Elsa sov fram till lunch och därefter ville hon vara med och titta lite hon också. En nöjd och glad tjej hela dagen (men desto mer humörsvajig nu på kvällen). 

Vid halv två kunde vi allt om vikingar och det var dags att åka hem. Alla cirka 30 barnen var lite lagom trötta då ;) 
Albin slocknade som en stock i bilen efter allt upptäckande. 
Även vi var trötta efter en trevlig utflyktsdag. 



Just nu

Hela familjen sitter i bilen påväg på dagisutflykt. I gråvädret :( 

Istället för lillasyster så tog vi med oss en isbjörn



Förberedelser och dilemma

Här har det fixats med matsäck för imorgon. Utflykt med dagis vankas. Spännande!
Jag ser mest framemot att få se de andra föräldrarna ;) Eftersom jag hämtar Albin en "konstig" tid varje dag så är det ju typ aldrig några andra föräldrar där. 

Annars har vi haft en lugn kväll äntligen. Albin somnade äntligen lätt och smidigt på egenhand efter att ha haft två stojiga nattningar både söndag och måndag. Han somnade inte förän efter nio båda dagarna. Men imorgon bitti har vi förhoppningsvis en utsövd grabb! :)

Mina två hjälpredor/stjälpredor i köket. 
Albin tyckte det var roligt att hans tröja och byxor var "dana"/likadana. Alltså att de bägge var gröna. Och som pricken över i:et tog vi ett par gröna strumpor också ;) Grönt är skönt. 


Vi funderar på om vi ska TBEvaccinera Albin iår (vi bor ju faktiskt i högrisk området) och igår kväll låg jag och läste lite om både vaccinet och om TBE. 
Jag kom fram till att det är en oerhört liten risk att träffa på en fästing med TBEsmittan (typ 1 på 15000 eller nått i den stilen), samt att barn sällan insjuknar så kraftigt. Då kände jag att vi kanske kan skippa vaccinera även detta år, men när jag idag upptäckte att en liten liten rackarfästing gnagt sig fast på Albins hals börjar jag tänka i vaccinationsbanorna igen. Dilemma.... 

Elsa 12 veckor

På självaste 12 veckorsdagen visar lillstumpan att hon minsann kan rulla över till mage OCH tillbaka! 
Det var ren tur att jag såg det. Elsa låg i gymmet i vardagsrummet medan jag grejade lite ute i köket och när jag lite snabbt ska titta till henne ser jag att hon ligger på sidan och det har inte hänt så många gånger innan och jag ser att hon är påväg över till mage. En liten stund senare vänder hon över på mage och strax därefter vänder hon tillbaka till rygg igen. Duktig tjejja! 

Någon bra bevisbild blev det inte men jag lyckades istället fånga det på film! 


Stumpan har också blivit en hejare på att stödja på benen. Redan!!! Hon står gärna några sekunder i knät och samtidigt flinar åt oss och skiner som en sol.

Kontrollen på händerna är riktigt bra nu och hon kan lätt som en plätt föra dem till munnen och gnaga. 
Äta på händerna är toppen och tyvärr ser det ut som hon kommer bli en tummsugare. Sedan dreglar hon som en galning av allt gnagande.
Ofta händer det att fingrarna tom. hamnar långt ner i halsen. 



Just nu

Vilken lycka att upptäcka att nya Bamsetidningen kommit och ligger och väntar på köksbordet efter vilan


Här ska läsas! Vilken tur att det regnar ute :) 

Lite virkat

Elsa är redo för midsommar! 


Mamman har virkat en liten midsommarkrans med prästkragar, smörblommor och blåklint. 


Ingen rast och ingen ro

Elsa och jag åkte in för att handla innan Albin skulle hämtas på dagis. Usch! Det är stressande när man ska hinna åka in till staden för ärenden innan dagishämtning. Det är inga lugna och sköna mornar alls då. Man önskar nästan att dagistiden var en timme längre dagar som dessa. Men handlat blev det och Albin hämtades. 
Albin tycker det är lite tråkigt att behöva åka hem mitt i sagostunden. Oftast sitter de ju kvar vid lunchbordet när jag kommer men ibland är de färdiga med matbestyren och då står sagostund på schemat för de barn som ej ska vila middag. Men han bläddrade lite snabbt igenom boken han plockat fram, la tillbaka boken i hyllan, ställde tillbaka stolen som han satt på och flyttade tillbaka krokodilhyllan som han var tvungen att skjuta lite på för att få fram stolen. Duktig pojke! :) Men varför är han inte så ordningssam här hemma tro? 

Han somnade som en stock på hemvägen och vaknade inte förän jag lyfte ur honom ur bilen. Nu ligger han i sängen och lyssnar på Bamse.
Elsa gymmar och jag äter lite fusklunch.



Flitiga familjen

Oj så flitiga vi har varit här efter middagen! Först hjälpte Albin till med att köra in ved med pappan och efter det hjälpte han mig att samla ihop gräsklipp att lägga i trädgårdslandet. 

Nu blommar både det ena och det andra ute och det är så härligt! 
Vallmon blommar med sina stora illröda blommor och idag upptäckte jag att min Klematis på framsidan också blommar. Även Kaprifolen blommar något makalöst och växer som ogräs. 
Rädisorna är redo för skörd.



Nu är Albin nattad efter en snabb men välbehövlig dusch. 
Elsa och pappan har precis bytt blöja och satt på henne pyjamas. Snart är även denna dag slut. 


Måndagslek

Vi har varit iväg och lekt med Albins tjej Molly nu på förmiddagen. Det hinner gå så långt mellan gångerna så det var roligt att äntligen ses igen. 
Det blev lekparkshäng med lite fikamellis. 
Vi kom hem för drygt en timme sedan och nu vilar båda barnen. 
Elsa lyckades med att kräka ner både sig själv och sin stol i bilen innan vi ens lämnat parkeringen så hon var sådär lagom glad på hemvägen. Tur att det bara tog cirka en kvart att åka hem. Och nu snurrar tvättmaskinen för fullt. 




Just nu

Vi har lämnat Linköping bakom oss för denna gång och styr hemåt. 

Albin har somnat. Elsa har tupplurat och vaknat igen. Peter rattar bilen. Jycken ligger på golvet. Jag sysselsätter fingrarna



RSS 2.0