Tack för hjälpen Elsa!


😉😘

Gick hemifrån med en hund och kom hem med två.

Imorse när jag och Elsa var ute på hundpromenad ser jag något komma gåendes ut ur skogen lite längre fram på vägen och det var ruskigt likt en varg! Men ganska snabbt kom jag på att det nog var hunden Åke som var på rymmen igen, från sin oansvariga husse.
Det var Åke och när han fick syn på oss blev han glad och slog följe.
Vi gick förbi hemma hos honom och jag sa åt honom att gå hem. Men det ville inte Åke alls.
Vi gick ner och vände på vårt vanliga ställe och så gjorde även Åke. Jag befarade att han nog skulle följa med oss ända hem om han fick, så när vi passerade hans hus igen gick jag in och knackade på. Ingen som öppnade, bilen stod där så jag visste iallafall att någon var hemma. 
Vi fortsatte hemåt och Åke tassade glatt med. 
När vi var vid våra soptunnor ringer jag Peter och frågar vad jag ska göra? Jag vill inte ha med mig hunden hem, då kanske han smiter iväg just till oss fler gånger hädan efter och så tyckte jag det var otäckt att han springer lös på vägen där många faktiskt kör som idioter och stora timmerbilar åker fram och tillbaka nästan dagligen.
Peter tycker jag ska ringa Polisen. Det är inte första gången Åke är ute på vift och ägaren har fått flera tillsägningar från flera olika tidigare men ändå låter han hunden vara lös.
Det slutar iallafall med att Peter ska ringa Polisen och eventuellt komma hem och hämta hunden så han tycker jag ska stänga in honom i garaget tills dess. Det sistnämnda var jag inte så förtjust i men som tur var så var farfar hemma och han kopplade fast hunden i garaget istället. Och där stod den stackarn och grät och skällde.

Polisen hade inget intresse av att hjälpa till så Peter ringde ägaren istället.
En stund senare åker ägaren förbi här och letar efter hunden. På tillbakavägen stannar han och frågar om det är här hans hund finns. Farfar tar diskussionen och påpekar att hunden inte ska vara lös.
- Den rackarn rymde, hörde jag ägaren påstå.
Skitsnack! 

Hursomhelst blev vi av med hunden. För denna gång.

Nico med "kompisen" Åke.


Jag börjar tänka i banorna att stackars Åke inte kanske trivs hemma. Att hussen inte är snäll mot honom. 
Men förhoppningsvis är det "bara" så att Åke är en busig hund och vill ut på äventyr. Hoppas det! För Åke är väldigt fin och snäll faktiskt.
Hans husse däremot verkar ju vara en stor trög idiot!

Resten av dagen

Elsa slog på stort och sov närmare tre timmar ute i vagnen i förmiddags. Helgens ståhej och morgonens magtömning var nog ansträngande för den lilla damen 😊 

Albin åt två korvar till lunch och hoppade sedan i säng. Även han är sliten efter helgens alla bravader.



Efter deras vilor och lite mellis gick vi ut igen. Gäller att passa på nu när det är så underbart höstväder. Snart lär det ju vara slut med det.

Elsa, jag och jycken tog en promenad medan Albin fortsatte meka med farfar.
Nu är Elsa och jag inne igen. Hon har somnat här på mitt bröst och jag har blundat fem minuter. Nu är det dags att påbörja middagen!



Medan Albin sov middag passade Elsa på att provgunga brorsans gunga
Det var skitskoj tyckte hon! Och hon visste precis var man skulle hålla i sig och hur man gungar med benen för att få fart 😊 
Hon har ju tittar oändliga gånger på hur brorsan gör 😉 

Fint väder idag. Som sagt.

Albin hade rätt imorse! Det är fint väder idag. Mycket fint tom.!

Jag har just äntligen fått Elsa att somna i vagnen. 
Albin hjälper farfar att meka bil.
Och jag sitter här

Brukar inte bli så långvarigt så ni behöver ej bemöda er med avundssjuka 😉 

Måndag och morgon

Vi är redo för en ny dag och ny vecka.
Jag tyckte det var lite tidigt att kicka igång dagen innan halv sju imorse men mina barn tyckte annat. Hade inte Albin först legat och ropat "min paaaappa" och sedan bytte till "min maaaamma" så hade gärna Elsa sovit en liten stund till. Och likaså mamman.

Mamman har snorig näsa, ont i örat och fruktansvärt trött så ögonen bokstavligt går i kors. 
Annars är livet på topp 😉 

Det första Albin sa när jag kom in till honom imorse var: "fint äder dag"/fint väder idag, och det trots att hans persienner var nerdragna. Hoppet lever 😉 

Elsa har jag redan hunnit söva två gånger nu efter frukosten och ändå sitter hon här i mitt knä nu.
Den damen är inte inne i sin bästa period just nu. Att somna är hemskt hur trött hon än må vara. Middagsvilorna varar knappt en halvtimme åt gången längre om man ens får henne att somna.
Nätterna innehåller fortfarande typ trehundraelva uppvak, MEN hona somnar iallafall om typ på direkten nu.
De senaste kvällarna har hon inte heller bara sovit en kvart i stöten utan istället flera timmar i sträck. Tjoho! 😊 I fredagskväll sov hon som en stock trots att Albin klampade runt som en elefant och jycken skällde som besatt när mormor och morfar kom. Men givetvis vaknade hon ju vid halv elva, exakt en halvtimme efter att jag lagt mig och precis börjat somna in.
Även i lördags, efter dopet sov hon bra och sammanhängande på kvällen från efter åtta. Hon slog dessutom rekord i att sova i egna sängen ända fram till ett eller två på natten. Dock med ett uppvak för käk men ändå 😊

Ja jag undrar när den lilla damen behagar börja sova på nätterna igen. 
Såhär mycket som hon sover i våran säng nu på sex månader har inte Albin gjort på sina två år sammanlagt. 


Duktiga du!

Vi säger GRATTIS till syrran/moster som idag avslutade sin tjejklassiker! 

Duktig du är! 




Halvsjuk och slödag

För ett par timmar sedan vinkade vi hejdå till mormor, morfar, mormor Siv och moster Helen. Tack för denna gång!
Albin tyckte det var tråkigt att de åkte 😞 

Det har varit en fin dag idag och den har spenderats ute mestadels av dem flesta. Jag har mest hållt mig inne för vila och kurrering. Jag hade ont överallt när jag vaknade imorse. Blåsor på tungan, ond rygg, kliig hals, halvtäppt näsa och så PMS på det. Frukosten bestod av en stor kopp kaffe och några värktabletter. Det gjorde nog sitt för resten av dagen har jag ändå känt mig hyfsad men jävligt trött. Jag sjukskrev mig och la över allt ansvar på alla andra. Amningen bistod jag dock fortfarande med 😉 

Peter tog med båda barnen på en promenad i eftermiddags och jag påbörjade middagen.
Först sa vi att vi skulle åka iväg och äta någonstans men vi kom inte fram till var så istället bestämde vi oss för pannkakor. Tänk vad pengar vi sparade! 😉 
Jag hade dessutom hittat två små men tappra squashar ute i växthuset, som trotsat både nattkylan och frosten och på dessa kokade jag ihop en soppa. Mycket gott! 


Nu har Albin just badat och Elsa leker med en av sina nya dockor och bok som hon fick i doppresent igår. 

Dopdagen

Dopdagen är till ända och vi har nu gått och lagt oss med belåtenhet över hela dagen. Allt har gått jättebra och vi är nöjda.

Huvudpersonen har skött sig exemplariskt precis hela dagen och varit så nöjd över all uppmärksamhet.
Likaså Albin har varit duktig. Trots att han ville åka hem redan efter en timme borta i församlingshemmet och det var två timmar kvar till dopet 😉 Men när alla sysslingarna kom blev det lek och liv i luckan vill jag lova! Och hemlängtan var glömd. 

Dagen har varit lång. Imorse åkte jag, syrran och mamma iväg på höstens stora barnloppis. Blev lite fynd till båda barnen.
När vi kom hem hit till byn igen hade de loppisen nere i gamla affären öppen så vi stannade till även där. Vi hittade ett par roliga prylar och när de även hade halvapriset på allt var det ju toppen! 

Men nu säger vi godnatt. Bättre redogörelse från dopet kommer en annan dag 😊 
Tröttafamiljen nu ikväll efter en låååång dopdag. 

Dopfixing

Här är det dopförberedelser som gäller för hela slanten. 
Syrran kom upp igårkväll och ger mig några hjälpande händer.
Som grädde på moset vaknade jag idag upp med fasligt ont i högra skuldran, hals ont, hängig kropp och grötigt huvud.
Mycket lägligt. Eller inte.
Men här på kvällskvisten verkar vi ha läget under kontroll. Det är färdigbakat, jag, Peter och Elsa har varit iväg och grejat i församlingshemmet, det är någorlunda städat här hemma och jag håller nu på med blommorna till bordsarrangemangen. 

Snart ansluter också mormor och morfar!


Några smygtittar 😉




Vi hann med ytterliga en Dagens bästa idag

Klämma i


= clementin 

Sötkorven Albin ❤️

Dagens bästa

Pällemänt


= element, enligt Albin 😜

Regn och förberedelser

Elsa sov faktiskt i sin säng ända till ett inatt! Det är rekord! Och inte heller väckte hon mig med ett illtjut eller gnäll, nä hon låg nöjd och jollrade för sig själv mitt i natten. Det var nästan jag trodde någon bytt ut henne 😉 Av gammal vana lyfte jag över henne till oss (fråga mig inte varför egentligen. Jag var väl i chock) och hon fortsatte kvittra lite innan hon antagligen somnade om för det gjorde jag iallafall. Jag tror ta mig sjutton hon inte gnällde något alls nästan resten av natten men åt gjorde hon ett par gånger. 

Däremot höll Albin på inatt. Jag hann bara släcka lampan, blunda och börja glida in i drömvärlden när jag plötsligt väcks av "Mammaaaaa. Mammaaaaa. Mammaaaaa!". Går in till Albin och där får jag order om att lägga mig på mattan bredvid och "ila mig"/vila med mig, sätta igång Bamse och låna en "mapp"/napp. Det var riktigt kallt att ligga där på mattan i bara trosor och "ila" kan jag säga. Täcket hann jag inte ta med mig när jag snabbt rusade in för att inte Elsa skulle vakna och gå och hämta det vågade jag inte heller med risk för ett ramaskri från den lille herrn om jag skulle gå. Han somnade om relativt fort och jag kunde smyga tillbaka till min säng och täcke 😊 
Senare under natten vaknar han igen men då gick Peter istället. 

Morgonen här hemma innan dagis var lugn, varken jag eller Elsa hörde dom knappt. Förän de kom in och skulle pussa hejdå.

Det har regnat här mest hela tiden och det blev en kortisrunda med jycken innan jag och Elsa styrde in mot staden för några ärenden.
Elsa i selen på magen under paraplyet 😊 

Nu är nästan allt införskaffat och klart inför dopet på lördag. Några saker kvar som inte går att förbereda förän imorgon, tex. hämta blommorna och fixa bordarrangemangen. Så ja, det blir en tur in till stan imorgon också.... 
Sedan är jag lite ledsen över att jag inte hittade någon ny outfit att ha på mig. Min plan var en snygg långklänning men så blev det ej. Helt hopplöst att köpa sig kläder när man ammar och då speciellt klänningar. Knäppning i ryggen är inte speciellt smidigt när man ska amma. Beställde ju hem en klänning men den var förskräcklig! Och sedan hittade jag ingen annan. Får istället ta något gammalt ut garderoben och se glad ut ändå.
Däremot barnen kommer vara superfina! 



Den som spar han har!

Albins nya påhitt är att det som han inte orkar/vill äta/dricka upp från tex. frukosten ska han ställa in i kylskåpet och "spara".

Det är lite spännande att öppna kylen och se vad han lagt undan :)


Idag hittade jag en urdrucken mjölkmugg, en halva av en halv knäcke med leverpastej och ost, toppat med ett halvätet dugestivekex. 

Sötobert!!! 😍 

Lika?

Jag och Elsa får ofta höra av vi är lika.

Vad tycker ni? :)



Nygammalt test

Inatt testar vi något nygammalt!
Efter att vi sövt om Elsa sisådär femtiotre gånger mellan kvart över åtta och nio så plockade jag fram nestet igen. 
Nestet som jag sydde och som hon sov i de första månaderna.
Jag tänkte att det kanske kunde ge henne lite trygghet, hon kanske känner sig övergiven i en stor spjälsäng. Vi får se. Just nu sover hon väldigt gott efter att precis ha ätit.


Det ser ju lovande ut iallafall


Nestet och Elsa håller om varandra. 

Mitt i veckan

Inatt kom första ordentliga frosten här. Den tog det mesta i växtlighet. Nu kan man (äntligen) börja röja ur växthuset för denna säsong och slippa ha dåligt samvete över att man varken hinner eller orkar ta hand om vattning och skörd.

Det var vara ett par grader ute när jag och Elsa var ut med jycken imorse. Elsa byltades på ordentligt och hon såg ut att ha det riktigt gott i vagnen
Hon somnade tom! Hon sov vidare en stund när vi kom hem igen och jag passade på att få lite pyssel till dopet gjort. 
Sedan var det dags att hämta hem dagispojken. Förmiddagarna går ruskigt fort! 

Elsa har slutat att sova bra på dagarna nu också så det blir inte mycket gjort här hemma längre. Bara det nödvändigaste. Om ens det.

Efter middagen bäddade jag ner Elsa i vagnen igen och tog en promenad. Hon somnade och sov en bra stund även när vi kom hem och vagnen stannade. 
Hon är ju trött typ hela tiden nu när hon inte sover någon längre sammanhängande sömn varesig dag eller natt. Och att somna har blivit hemskt! Vår dotter vet hur man skriker som en stucken gris. 


Ikväll har vi en nattningskväll delux. Pappan ligger inne i sovrummet med Elsa på sig (och vid det här laget, drygt en timme senare sover nog båda två ;). Jag ligger inne hos Albin sedan en halvtimme tillbaka och jag TROR han somnat nu. Har inte vågat försöka smita ut ännu :) 
Och jag som tänkte beta av lite sysslor när de lagt sig. Nu är jag ju bara trött!

Igår

Igår förmiddag var det dags för simhallen igen för Elsa och mig. 
Hon tycker verkligen det är jättemysigt och kvittrar som en fågel mest hela tiden. Igår var det äntligen dags att prova på "badringen" och Elsa tyckte det var toppen att kunna flyta omkring själv. Övandet med regnhinken inför kommande dyk går också galant. Tuff tjej! 

Albin hämtades av farfar på dagis och vi kom hem nästan samtidigt.
Båda barnen la sig och somnade hyfsat lätt. 
Elsa vaknade efter stund men somnade om på mitt bröst och sov vidare en liten stund till efter att jag la över henne i sängen.

Vädret var minst sagt omväxlande. Ena stunden hällregnade det och nästa sken solen. Och kallt var det. 
Albin ville ändå ut till farfar efter vilan men jag och Elsa stannade inne.

Jag testade en ny kyckling och baconpaj till middag och den var god.
Albin hakade upp sig på att det var paj och hävdade att det var "äpplepaj".

Farmor kom och strax efter kom även farfar och Peter och jag åkte iväg mot dagis för föräldramöte.
Mötet var ok och det var kul att få lite mer koll på vad dom gör, tycker och tänker.

Vid halvnio var vi hemma igen och båda barnen sov. Allt hade gått bra. Farfar hade nattat Albin medan farmor nattade en något sur Elsa. 
Framåt tio började Elsa sitt vanliga kvällstrilsk och vaknade flera gånger. Men nu har jag kommit på att det räcker med att bara lyfta upp henne ur sängen,  hålla henne i famnen en liten stund och sedan lägga ner henne igen. Hon är ju liksom inte riktigt vaken när hon börjar med sitt gnäll och oftast blundar hon också. 
Förstår inte varför hon måste hålla på så VARJE kväll och natt?!?! 

Badtjejen somnade gott medan mamman handlade lite. 

Just nu

Påväg på vårt första föräldramöte!
Jisses vad vuxet det låter! ;)

Vårens föräldramöte missade vi. Vi var och klämde ut Elsa då. 


Hemma håller barnen ställning med farmor och farfar.

Just nu

Sover gott efter simhallen

Men mamman är väldigt kaffesugen! :) 

Fullt ös

Idag har vi haft besök och jag är helt slut. 
Jessica med jycke var här och med två hundar i huset blir det livat vill jag lova.
Nico blir ju exalterad gånger hundra när han får träffa Jessica och Jessicas hund vet inte hur man chillar. Haha! Han hittade Albins korg med nallar och hämtade ut dem som på löpande band och efter det gav han sig istället på Albins bilar. Hallå?! En hund som leker med bilar?! :) 
Elsa blev väckt två gånger när hon äntligen sov. Albin lyckades faktiskt somna ifrån allt ståhej en stund.

Jag nattade Elsa redan vid sex för hon var så trött. Hon vaknade ganska snart dock av att Albin klampade runt som en elefant här hemma.
Kvällen blev ganska högljudd. Peter hade sent möte på jobbet och skulle inte komma hem förän efter sju. Barnen var trötta och griniga. Albin längtade efter pappa och Elsa fick ingen ro.
Stormen hann precis lägga sig innan pappan kom hem och båda barnen sov. Lyllos honom ;)

Vi lyckades ta oss ut i förmiddags när det var en stunds uppehåll. 
Nu behövs kläder. Jobbigt!
Elsa boade in sig i min gammla åkpåse. Jag åkte hem från BB i den och jag måste ju ha drunknat i den! :) Den är ju stor nu till Elsa och hon är ett halvår!
Albin var överlycklig för alla vattenpölar och plaskade vilt! Det går utmärkt att köra racing med dockvagnen i pölarna.
(När vi var ut på eftermiddagen blåste hans kepa av huvudet och landa i en pöl och en stund senare springer han så han snubblar och drattar på ändan i blötan) Bra ytterkläder är ju toppen nu! :)



Nu ska jag göra som resten av familjen- SOVA. 
Albin har inte gjort ett ljud sedan han la sig och Elsa har bara vaknat en gång sedan sju! Så hon lär ju vakna nu när jag ska lägga mig....
Inatt var det en toppen natt faktiskt! Albin sov nonstop och Elsa pep mindre än på länge! Dock kunde ju inte jag sova ändå. Jag vaknade minst en gång i timmen natten igenom. SURT! 

Höst med besked

Igår eftermiddag drog regnet in över oss. Likaså åskan. Det mullrade HELA kvällen, från sex till tolv när vi tillslut somnade. Tack och lov bara på håll.
Albin tycker ju åskan är obehaglig men vi försökte att inte låtsas om den och sa att det var flygplan som lät. Han genomskådade oss men sa inget. Turligt nog överröstade hans Bamsesaga mullret när han skulle sova :)

Nu på morgonen vaknar vi till ihållande ösregn och storm. HÖST!

Albin tyckte det var legobyggarväder efter frukosten och jag höll med
Vi skulle bygga en lekpark. Men det blev en kohage :)

Nu har vi satt på en film- Kalle Blomqvist. Och Elsa tupplurar. 
Hundstackarn har varit ute en snabbis på baksidan och pinkat. Han stod bra länge i dörrhålet och tvekade innan han gick ut i ruskvädret och blötte ner tassarna.

Samma visa

Elsa bjöd på en någorlunda lugn natt inatt efter att hon vaknade vid 22 och var vaken ett tag innan hon somnade om. På mig. 
Däremot har Albin hållt pappan sysselsatt inatt. (Albin är pappans "bekymmer" nattetid eftersom Elsa ligger som ett plåster på mig varje natt) Han vaknade först vi ett men somnade om efter att pappan la sig på golvet inne hos honom. 
Vid fyra var det dags igen men då blev det ingen omsomning. Pappan och Albin gjorde morgon redan vid halv fem. 
Även jag och Elsa var vakna då men kunde slumra om till och från ett par timmar till.
Pappan och Albin slog läger ute i soffan. Innan Barnkanalen ens börjat sända.

Förmiddagen var inte speciellt actionfylld. Vi alla var ganska slöa. Pappan och Albin höll till ute medan jag och Elsa grejade inne med lite städ bla.

Eftermiddagen passade vi på att vara ute, det ser ju ut som det var vår sista dag med sol och värme för denna höst.
Grabbarna klippte gräs och jag målade om ett par utestolar.

Till middag hade Albin önskat Pizza så vi bestämde att vi kunde åka och äta dem hos farmor. 
Elsa var supertrött när vi åkte och vi tog en extra sightseeingtur åt "fel håll" som Albin sa när vi tog vägen över skogen istället för den vanliga vägen för att Elsa skulle kunna hinna sova en stund. Men det tyckte inte hon. Hon var vaken och tjoade glatt hela vägen.
Väl hos farmor och pizzan skulle intagas hade Albin inte tid att äta. Han var ju tvungen att "lääka" med alla sakerna.
Elsa fortsatte vara vaken och tillslut började humöret tryta så vi tackade för oss och styrde hemåt igen. Hon höll sig vaken hela vägen hem också. Galna flicka!

Hemma hann Albin titta på Bompa en stund innan han hoppade i säng och båda barnen somnade lätt och smidigt innan klockan var sju. Jippie!
Dock varade lyckan enbart i sisådär tjugo minuter för då hade Elsa sovit färdigt. Tyckte hon själv. Hon satt uppe med oss en stund innan jag nattade om henne igen. I samma veva börjar Albin oja sig. Det blev tack och lov inget med det. Men Elsa han vakna och gnälla säkert fyra gånger innan klockan var tio.
Och även Albin hann vakna ytterligare en gång och oja sig även han.

Våra lugna kvällar här hemma är ett minne blott. Att vi kan sitta för oss själva i soffan en stund innan läggdags existerar inte längre. Vi springer i skytteltrafik mellan barnen hela kvällarna och även nätterna.

Nästa helg när vi har nattgäster funderar vi på att ta in på hotell! 

Flytta hemifrån?

Albin och farfar har i veckan snickrat på ett hus. Eller "kuga"/stuga som Albin säger.
Och titta vad fint det blir!
Albin började tom. flytta in idag! Trots att det saknas "kak"/tak.
Och så säger han att han ska sova ute i "kugan". Vi får väl se ;)


Stugan är farfars doppresent till Elsa.

Just nu

Tänk om du kunde sova såhär sött hela kvällar och nätter



Samma visa även ikväll

Efter dagens vila och lunch åkte far och son iväg på något lastbil och maskinjippo. En lycklig Albin som skulle titta på "lappbilar"/lastbilar och "bumper"/dumper. Och han var väldigt tydlig att förklara att "mamma Ejsa stanna hemma". 
Jag och Elsa tog en långrunda med jycken istället och Elsa var klok nog att somna. 

När grabbarna kom hem efter ett par timmar visade Albin stolt upp sin arm med en tatuering! Hans första tatuering. 
Han berättade att det var ett "gripen märke" och tog med mig bort till Saaben för att visa att det var likadant märke där
Det är ordning och reda på den grabben :)

Middagen bestod av grillat kött men Albin tyckte att pappan kunde grilla "pang kakor"/pannkakor istället.
Till köttet serverades det "Tom hipps"/pomefrites. Och under hela middagen tjatade han om sin "katalog" med John Deere prylarna. 
Ska en tvååring veta vad en katalog är och dessutom uttala det klockrent?

Innan läggdags satt Albin på pottan under hela Bompan. Just när han hade borstat färdigt tänderna började det skvala i pottan. Gissa vem som sken som en sol och utbrast "glass!". Haha! Han fick sin glass och fick även borsta om tänderna. 

Pappan nattade Elsa som omväxling och det gick galant. Dock sov hon bara i drygt en halvtimme. Som vanligt. Hon somnade ganska snabbt om på mitt bröst och här ligger vi än <3
Undertiden har också Albin lagt sig och det gick jättebra! I sisådär tjugo minuter, då helt plötsligt hakade han upp sig på något, blev ledsen och sedan hysterisk. 
Vad är det våra barn drabbats av egentligen?!?!
Nu är det dock lugnt igen. För stunden. Pappan ligger inne hos Albin och jag här med Elsa.

Trevlig lördagskväll gott folk




Bvcbesök 6 mån. Elsa.

I torsdags var det dags för sex månaderskollen av läkaren.
Det gick bra och hon fick givetvis godkänt! (Vi trodde ju inget annat heller;)

Hon frågade bla. om Elsa flyttade saker mellan sina händer, tittade efter saker när de tex. trillade ner på golvet och om hon börjat "prata".
Det sistnämnda blev svaret ett nej på för "prata" gör hon inte riktigt ännu. Hon håller sig forfarande mest till sina glädjetjut. Och det är väl inte så konstigt egentligen. Vill man bli hörd måste man ju överrösta storebrorsan ;)

Jag tog upp problemet med Elsas mage, att hon bara bajsar cirka två gånger i veckan och doktorn tyckte vi skulle prova med lactulose. Och jag har börjat tänka i banorna att hennes nattstök kanske hänger ihop med magen så nu kör vi med Magmedicin. Värt att prova iaf!

Vikt: 7630 g (19/8 7070 g)
Tyvärr fick vi ingen längd, för hon drar inte lika mycket i barnen som bvctanterna gör, vilket bara leder till missvisande siffror. Tyvärr. 

Sitt och ålElsa

Lillstumpan har på bara denna veckan blivit riktigt duktig och stadig att sitta själv. Inget stöd behövs längre men ett dyk blir det ibland :)
Måste kännas underbart och smidigare att kunna sitta upp och leka! 


Det här med att åla eller dra sig fram på golvet har hon också börjat få in snittsen på. Igår jagade hon efter en boll och när hon äntligen kämpat sig fram för att nå lyckades hon med att peta bort den ännu längre. Gång på gång. Men tålamod tycks hon ha iallafall! :)

Albin och pottan

I våras hade vi förhoppningen om att vi skulle ha en bjöjfri (iallafall hemma) Albin. 
Det blev inte riktigt så. Vår son hade inte samma visioner som sina föräldrar. 
Vi har testat ALLT! Guldstjärnor och mutor så som tex. glass och paket. Han har sprungit mer naken är påklädd hela sommaren, han har kissat så det runnit längs benen, han har kissat i kalsongerna. Han har kissat stående, sittandes och liggandes. Vi har försökt få honom att kissa i en buske eller i riktiga toaletten. Vi har tjatat och gnatat och även provat att inte tjata. INGET har intresserat honom. Ett par gånger fick jag honom att kissa på pottan men då nästan med våld för jag såg att det började droppa och jag tryckte ner honom på pottan. Som han två sekunder tidigare just suttit på.

Vi fick helt enkelt inse att han varit för omogen och inte haft intresset.
Men samtidigt så upptäckte vi i slutet av sommaren att han nästan varje morgon var torr i blöjan och kan han hålla sig hela nätter så borde han ju fixa det dagtid också. Vi började med att sätta honom på pottan direkt när han steg upp morgonen om vi såg att blöjan var torr, men det gick sådär. Oftast satt han en stund och inget kom, på med blöjan och en minut senare var den överfull.


Men nu! Det senaste dagarna har han kissat på pottan flera gånger och senast idag tom. TVÅ gånger! Nu börjar det likna något! 
Vi har sagt att han får en glass när han kissat eller bajsat på pottan och det fungerar över förväntan. Just nu :) 

Förslag på lite olika förströelser när man sitter på pottan.

Vi är trötta!

Vi vaknar upp till ännu en dimmig morgon. Både ute och inne i våra huvuden.
Ingen rolig natt inatt.

Elsa hann vi söva om tre gånger mellan halv åtta och tio igår kväll.
Först var det två rapar som satt sig på tvären. Nästa gång var det käk dags och tredje gången var hon bara lite sällskapssjuk tror jag för hon somnade ganska snabbt om på mitt bröst. 

Albin somnade själv och utan svårigheter när han la sig vid sju och sov som en stock ett par timmar innan han vaknade och det var kissigt i sängen. Igen! (I fredags morse vaknade han med kissig säng och likadant efter middagsvilan). Han somnade om igen så fort vi bäddat rent. 

Peter och jag gick och la oss runt elva och någon gång efter det, när jag just somnat, vaknar Elsa och bökar. Hon kom över till oss och resten av natten har hon försökt med att slå något rekord gällande gnällig natt. Hon lyckades. Jag tror inte jag överdriver speciellt mycket när jag säger att hon vaknat och stökat minst en gång i timmen.

Någon gång mitt i natten vaknar också Albin och ojar sig. Peter går in till honom och han somnar faktiskt om.
Efter sex imorse var det dags igen. Blött i sängen. Igen! Vad händer liksom? Albin som faktiskt varit nattorr mestadels sedan i somras. Och varför börjar blöjorna läcka nu helt plötsligt? 
Pappan och Albin gick upp och la sig på soffan med Barnkanalen. 
Jag och Elsa låg kvar i sängen, även hon hade ju vaknat såklart men jag tror nog att vi tillslut lyckades slumra en liten stund till. 
Och efter det vaknade jag med världens huvudvärk. 

Hoppas ni haft en bättre natt och start av dagen ;)

Grabbarna påväg ut med hundskrället 

5 år

Idag firar vi 5 år. 
5 år sedan vi träffades för första gången
Ja, jycken har varit med från första stund. Det första vi gjorde när vi träffades första gången, en mörk och kall kväll i Solna, var att gå på hundpromenad. Romantiskt va? ;)


Att vi idag skulle bo tillsammans här och ha två barnvvar inget jag alls trodde då.
Jag velade som fan men Peter väntade tålmodigt och det är jag glad för! <3

Nu är det bara den andra ringen på mitt finger som saknas och som jag väntar på! :)

Dessa 5 år har gått fort, fast ändå inte. Det bästa av allt är ju förståss att vi tillsammans lyckats skapa de två finaste barnen i världen. De är de två som ger oss kraft och styrka att kämpa när det är motigt och det är de två som förgyller våra dagar.


Dagen har "firats" med oxfilé till middag och Peter kom hem med blommor.

Tack för att du är min och Tack för att jag får vara din. Älskar dig! <3 


Fredag

I förmiddagas kom farmor hit till oss igen. (Vi har "turen" att hon är delvis sjukskriven nu ett tag och kan då komma hit mer på dagtid). 
Min tanke för dagen var att åka in till staden allihopa, jag var tvungen att fixa lite saker inför dopet och så tänkte jag att vi kunde avsluta med en fika men Albin totalnobbade mitt förslag. "Ambin lääka hemma ammor"/Albin leka hemma med farmor,  var det svar jag fick när jag la fram idéen. Så jag och Elsa fick åka iväg själva.

Jag lyckades fixa nästan allt som stod på listan så nu är snart allt klirrat. Iallafall det som går att förbereda nu i förväg.
Elsa satt upp och tittade storögt på allt folk och alla saker i affärerna.
Såhär roligt var det att titta på strumpbyxor på Åhléns
Några minuter senare somnade hon som en stock! Hon sov riktigt gott och jag hann ju både fixa det sista samt äta lunch och vänta lite. Tillslut fick jag väcka henne när det var dags att flytta över till bilen. Hon hann somna om igen på resan hem. Trött tjej idag. 

Hemma hade de andra haft det bra. Albin vaknade från vilan just när vi kom hem. 
Eftermiddagen ägnades mest åt utelek.
Farmor åkte hem lagom till pappan kom hem. Vi åt middag, lekte och nu är det nattning på schemat.
Elsa sover och Albin har just hoppat i säng efter att ha ätit sina fredags "iff"/chips till Bompan.
Återigen spännande att se hur kvällen blir.
Igår somnade Elsa lätt men vaknade typ hundra gånger fram till nio då hon hade sovit färdigt och skulle upp. Framåt elva somnade hon igen och likaså vi.
Albin hade svårt att somna och kom inte till ro förän efter åtta och då låg pappan inne hos honom. Sedan sov han ända till fem imorse då han vaknade och väckte alla oss andra också.
Vilka underbara ungar vi har för tillfället..... 

Än!!!

Hon sover än!!! Hallå!!!
Jag har ätit upp, fort som vanligt. Klockan tickar och snart går parkeringen ut ju!

Jag hatar att behöva väcka ett sött sovande barn. 

Just nu

Jag och Elsa är och shoppar. Hon somnade tillslut och jag tar en lunch medan jag väntar på att hon vaknar och vi åker hem :)



Godmorgon

Klockan fem skrek Albin alla till liv i detta hus....

Vi kör en opedagogisk morgon idag, i soffan med Barnkanalen

Jag föreslog att Peter kunde ta med sig båda barnen till jobbet nu när han åkte och komma tillbaka med dom hem efter lunch igen. 
Jag fick inget gehör för det genialiska förslaget :( 

Denna eviga kväll

Nu är det kväll igen. Jag har precis nattat Elsa och det gick plättlätt idag. Hon var ordentligt trött. Hon och jag flängde runt i förmiddags innan dagishämtningen och hon hann bara somna några få minutrar i bilen.

I förmiddags var det bvcbesök som gällde för oss och efter det en snabb veckohandling innan Albin hämtades. 

Faktiskt att båda barnen fick till en ordentlig middagsvila idag och även samtidigt! :)
Efter vilan gick vi ut. Albin snickrade med farfar och jag och Elsa tog först en liten runda med jycken och sedan plockade vi potatis till middagen.
Jag har lyckats odla några riktiga monsterpotatisar iår. Denna kom upp idag :)

Idag satt Albin lugnt och stilla vid matbordet och åt faktiskt! Glädje! Vi firade med en glass till efterrätt.

Resten av kvällen har det busats inne med bla. ballonger.


Nu är även Albin lagd och det återstår att se hur denna kväll urartar. Vi sitter som på nålar och väntar.
Igår vaknade Albin halv tio med trolig växtvärk. Han är knappt vaken och bara vrålar AJJJ! Han och pappan bäddade ner sig i andra rummet och tillslut somnade han om.
Elsa sov sig igenom allt oljud men vaknade såklart cirka en halvtimme efter att jag äntligen somnat. Resten av natten sällskapade hon och jag i vår säng. Och givetvis fortsätter hon med sina gnälla uppvak både nu och då. 

Denna skönsovande dam var jag tvungen att väcka imorse när vi skulle åka till Bvc efter att hon somnade så gott på vår morgonrunda <3 

Just nu

Nya kompisen




Det finns ingen återvändo...

.... hösten är här!

Den här allén åker vi genom när vi ska till tex. dagis eller Norrtälje och den får mig alltid att reflektera över årstiden för stunden. Året om.
Idag såg den ut såhär och det bara skriker höst!!!

Men det är en härlig höst såhär långt. Soligt och varmt nästan varje dag. 
Mornarna startar alltid med en enorm dimma och vissa dagar tar det ända fram till lunch innan det lättar.
Idag var den så tät bitvis att när jag och Elsa åkte in till staden i förmiddags knappt visste var vi var. Men fram kom vi :) 

Onsdag

Uppstigning innan klockan blivit sju. Tycks ha blivit en vana. En dålig vana.

Efter frukosten var Elsa trött och la sig. Hon sov ordentligt och länge!
Vi hade turen att farfar gick en runda med jycken imorse så vi slapp skynda oss ut och kunde istället stanna inne och leka. Lugnt och skönt.
Albin och jag lekte med bilar, spelade memory och Bamsebingo bla. Allt medan Elsa sov. Mysigt att kunna ägna honom all uppmärksamhet.

Bamsebingo spel på vårat vis :)

Vid tio (tror jag) kom farmor och i samma veva vaknade Elsa igen. 
Efter ytterligare lite lek inne gick sedan farmor och Albin ut. En stund senare gick också Elsa ut och jag passade på att baka till dopet. Två av tre bakningar är nu klara till det. Skönt!

Efter lunch var det vilodags. 
Elsa somnade lätt men sov dessvärre bara en kvart ungefär. Typiskt då jag bäddade ner mig i sängen bredvid för engångsskull. Hann ju knappt börja blunda ens.
Inte heller Albin hade ro till att vila och somnade aldrig.

När vi gett upp alla sövförsök gick vi ut igen istället.
Jag plockade ihop en gryta med äpplen och kokade ytterligare några liter äppelmos.

Efter middagen tackade farmor för sig och vi tackade henne för dagens sällskap.
Resten av kvällen höll vi oss inne. Albin var ordentligt sliten och trött och hoppade i säng tidigt.
Trots en väldigt högljudd och arg början av nattningarna sov faktiskt båda barnen när klockan var sju. Halleluja! Sedan dess har vi bara suttit och väntat på att de ska vakna. Haha!
Elsa vaknade och åt för en stund sedan men somnade om utan svårigheter. 

Albin är väldigt sugen på att lära sig cykla. Han måste bara förstå att man måste trampa då också ;)
Farmor puttade och när pappan kom hem övertog han puttpinnen.
Att ha hjälm är han väldigt noga med att ha. Det är bra! 


Just nu

Igår inledde Elsa sin mjölkpaketspassion och idag fortsätter romansen



Just nu

När den stora äntligen somnade så vaknade den lilla istället...




Dagens bästa

"Plingon ylt"


Och det förstår väl varenda människa att det betyder lingonsylt!? ;) 

Vår tvåårings högsta dröm just nu

Imorse satt Albin tyst länge vid köksbordet och jag riktigt såg hur han tänkte.
Tillslut säger han:
- Ambin ha tröcka. (Albin ska ha en tröska) Öpa lek fären. (Köpa i leksaksaffären)

När han ätit färdigt försvinner han iväg och kommer efter en stund tillbaka med en traktorkatalog han lyckats rota fram. Han bläddrar fram till den här sidan 
och säger:
- Ambin ha den öckan. Söra här olvet. Kera i graget. (Albin ha en sånhär tröska. Köra på golvet och parkera i garaget)

Jag frågade hur mycket den kostade och fick till svar:
- fev tuuuusen. 
Alltså fem tusen. Vem är villig att punga ut till en sådan i julklapp?! :)

Sedan visade han Elsa alla "hiner"/maskiner och hon lyssnade idel öra och tittade med stora ögon.

Bättre idag

Idag är det en bättre dag. 
Albin sov bättre inatt och vaknade bara vid elva och ojade sig. Iallafall vad jag hörde. 
Elsa däremot bökade och efter fyra imorse sov varken hon eller jag många minutrar innan Albin tyckte det var dags att gå upp vid sju.

Elsa och jag hade babysim idag och Albin var hemma med farfar eftersom han inte var på dagis idag.

Simhallen gick toppen och både Elsa och jag tycker det är så skönt och mysigt.
Idag fortsatte övandet och förberedelserna inför kommande dyk. Än använder vi bara regnhinken och det går så bra så.

Vi stannade i affären på hemvägen innan vi for hem till Albin.
Honom gick det ingen nöd på, de satt och åt pannkakslunch när vi kom och Albin hade tryckt i sig fyra styckna! Det verkar som han är bättre i munnen nu. 

Båda barnen la sig för middagsvila och båda somnade! Tjoho! Nu har de sovit i över 1 1/2 timme och det är nog dags att väcka Albin. 

Fina gungpojken igår 

Lite mera gnäll och klagande

Jag vet att det är fruktansvärt mycket gnäll här nu men det är så det är.
Det är en väldigt jobbig och intensiv period nu och jag känner mig som en usel mamma som inte mäktar med vare sig med tålamod eller humör.
En bebis som slutat sova bra på nätterna kombinerat med en stortrotsande tvååring är ingen vidare delikat kombination. 

Albin trotsar och testar konstant. Det hör till jag vet, men just nu känns det extremt.
Han lyssnar inte ett dugg och säger man till honom på skarpen skrattar han en rakt upp i ansiktet och fortsätter eller också låtsas gråter han tre sekunder och fortsätter sedan med det han inte fick.
Jag vet att han bara är två år och har massor att lära men att förstå ett "NEJ!" borde väl inte vara så svårt? 
Han kan så mycket saker men dessvärre är det väldigt sällan han vill nyttja dem när man ber om det. Han testar oss till MAX. 

Jag vet inte hur många gånger jag gormar på honom under en dag? Och hur många gånger vi börjar bråka?
Jag vill inte ha det så! Jag vill inte explodera bara för att min son råkar "spilla" ut lite mjölk eller om han vägrar stå på sina ben när man försöker tvätta hans kolsvarta händer innan vi ska äta. Jag vill inte behöva bita mig i tungan för att inte svära när jag för sjuttioelfte gången på fem minuter ber min son att inte dra sin lillasyster för hårt i armen eller när han kladdar med fingrarna i sin mat och sedan leker att det är bilar som åker på bordet.

Just nu känner jag mig som en urusel morsa som nästan konstant kokar inombords. 
Jag mår dåligt över att jag känner mig besvärad och tycker det ska bli jobbigt de kommande dagarna nu när Albin inte kan gå till dagis pga. blåsorna i munnen. 

På kvällarna värker det i hela kroppen för att jag är så trött. 
Gå och lägga sig tidigt är inte att tänka på. Dels vaknar Elsa typ sjuttio gånger innan hon äntligen somnar in ordentligt efter niotiden och någon timma efter det vaknar hon sedan för käk. Jag ligger alltså bara och väntar på att någon ska gnälla eller vakna och kan inte koppla av för att somna. Plus att Albin nu haft det väldigt jobbigt ett par kvällar. 
Natten bjuder sedan på åtskilliga uppvak pga. gnäll från barn. Oftast, tack och lov, blir dom inte så långvariga men många korta är nog så jobbigt det också. 


Nu ikväll sa jag och Peter godnatt till varandra kvart över nio och gick och la oss i varsit rum. Han i gästrummet där Albin lyckades somna förut och jag i sovrummet med Elsa. 
Hon har redan flyttat över hit till mig i sängen. 

Nu ska jag försöka somna. Det är väl dags för käk snart...



Denna kudde passar inte mig alls just nu



Måndag

Vi var ute redan lite efter åtta imorse. 
När vi gick upp vid sju visade termometern ynka 4 grader men graderna steg snabbt och det har varit otroligt varmt även idag (i solen).
Jag hade inga större förhoppningar om dagen och koncentrerade mig enbart på att hålla mig vaken, försöka hålla humöret i schakt och inte komma i för många diskussioner med min tvååring. 
Det enda jag ville, redan vid nio på morgonen, var att klockan skulle bli lunch och vi kunde gå och lägga oss. 

Turligt nog fick jag ett sms från syssling P:s mamma som undrade om vi ville leka. Jättegärna! Då går dagen lite fortare :)
Dom kom hit och grabbarna underhöll sig nonstop.
När dom åkte hem försökte Albin äta lunch. Det gick sådär, munnen började göra ont igen.
Han hoppade i säng och somnade utan ett pip och jag lyckades söva Elsa. 
Jag hann med nöd och näppe få i mig lite lunch innan Albin vaknade och började gorma, vilket också ledde till att Elsa vaknade. 
Mina krafter var helt slut då och jag ville inget hellre än att få en liten stund för mig själv.
Försökte söva om Elsa men det var lönlöst och undertiden roade sig Albin med att sitta i sin säng och droppa ut mjölken som han bett om men som han sedan inte ville ha. 
Det kan bli väldigt blött även av lite mjölk....
Jag höll på att bryta ihop. Ringde till Peter för att gråta och beklaga mig men han svarade inte så det var ingen som tyckte synd om mig ;)

Vi gick ut igen och tog en liten runda med jycken. Sedan hängde Albin med farfar och jag lyckades få Elsa att somna en stund i vagnen och jag kunde fixa ihop middagen. 


Efter middagen stängde jag in mig i badrummet tillsammans med ett bad. Dom andra gick ut och det var tyst och skönt. Oj så skönt!

Elsa sover nu sedan en stund tillbaka och Albin har just dragit igång samma cirkus som igår.... 
Inte en kväll till tack! 
Vi förstår att han har ont i munnen och att det är jobbigt. Vi försöker förebygga med alvedon men det hjälper ju inte fullt. Men samtidigt är det fruktansvärt påfrestande att han inte kan tillåta sig själv att somna och istället gapa och skrika och hetsa upp sig ännu mer. 
Egentligen är han helt slutkörd pojken och skulle kunna sova ikapp flera dygn. Om han tillät sig.





(Mamman och pappan är också ganska slutkörda)

Albin visade upp sin brandbil för Elsa och hon tittade storögt på. 
Hon har blivit helt såld på den där bilen och låg i evigheter och pillade på den nu ikväll. Och Albin lät henne göra det som omväxling! :)

Oj!

Kvällen igår blev något alldeles extra. Albin höll på att stöka (milt uttryckt) från 19-23 då han tillslut somnade av total utmattning. 
Han hade ont i munnen och skulle under inga omständigheter sova. Trots miljoner gäspar.
När han legat inne i sin säng och härjat ett par timmar och både jag och Peter hade legat inne hos honom men inget hjälpte så tog vi tillslut upp honom. Vi orkade inte höra skriket längre. Han fick sitta lugnt och stilla med oss ute i soffan och titta på valvakan. Skittråkigt. Och om han inte satt där stilla skulle vi stoppa tillbaka honom i sängen. 
Han satt stilla, i typ en kvart. Sedan var han tvungen att hitta på något för att inte sitta och somna. 
Han stoppades tillbaka i säng och oljudet började igen. 
Vi tänkte att han tillslut skulle stupa av utmattning men det hände inte i första taget. Tillslut härjade vi allihopa på varandra. Haha!
Elsa sov iallafall. Efter att ha blivit väckt av oljudet typ tio gånger fick hon nog och slog dövöra till istället. Klok flicka!

När krafter och tålamod började sina hos oss alla föreslog pappan att Albin och han kunde gå in lägga sig i gästrummet tillsammans. Där de alltid annars lägger sig när det är sådana nätter.
Albin hakade snabbt på men när han insåg att de skulle ligga i andra rummet och inte i vårt sovrum drog hysterin igång igen. Och då vaknade också Elsa igen. 
Men att ha båda barnen i samma rum nattetid känns inte det mest optimala förtillfället så han fick snällt nöja sig med  andra rummet. Och skrikvrålet fortsatte. Efter att jag gett Elsa käk gick jag in och bytte av pappan som var alldeles för nära bristningsgränsen. Han fick ta över omsövningen av Elsa istället.
Tillslut la sig tystnaden här i huset. Albin lugnade äntligen ner sig och slutade vråla och strax efter sov han.
Även Elsa somnade om och pappan och jag bytte säng och barn med varandra klockan 23. 
Fast när jag hade borstat tänderna och gick in i sovrummet för att dyka i säng, ligger det en vaken Elsa i hennes säng och leker med sina nallar.
Jahopp, tack för det. Jag som suktade efter att få lägga huvudet på kudden och blunda. Tack och lov kom både hon och jag till ro snabbt när vi la oss tätt intill varandra och hon fick tutta lite.

En timme varade lugnet. Vid tolv vaknade Albin igen och bara vrålade. Han ojade sig efter mamma och jag smög ifrån Elsa, som turligt inte hörde, och in till Albin. Han lugnade ner sig bara han fick se mig och somnade om.

Varannan timme vaknade han och vrålade. 00, 02 och 04. Och däremellan vaknade Elsa för att knorra och böka.

Trött är bara förnamnet på mig idag.
Morgonen startades som vanligt vid sju och ni må tro att mitt humör var i botten, stubinen obefintlig och ögonlocken tunga som bly.

Just nu

Vilken underbar morgon!

Vädermässigt iallafall... 


Ge mig styrka.

Godnatt

Nu säger vi godnatt! 
Äntligen sover båda barnen (efter mycket blod, svett och tårar. Mestadels från Albin). Och valet tycks ju vara så gott som klart. 
Löfven som stadsminister? 
Nja, jag vet inte riktigt.... 

Just nu

Valvaka och en liten pojke som har ont i munnen och inte kan sova
Läser traktortidning i soffan


Söndagen kom och gick

Helgen lider mot sitt slut och imorgon är det vardag igen. Helgen har gått för fort!!!

Vi började dagen bättre och lugnare än igår. Men våra barn har fått för sig att sju är en bra tid att starta dagen. Oavsett vilken dag i veckan det är. 
Vi föräldrar är väl inte lika överrens om att det är en bra tid... 
Albin ligger ju och gormar efter "paaaappa" så fort han vaknat och det gillar jag ;)

Förmiddagen spenderades ute. Solen brände på som bara den!
Jag tog tag i görat med att plantera om, ansa, duscha och ta in de växter som fått vara ute på grönbete nu under sommaren men som vill spendera vintern inne. Skönt att ha det gjort.

När Elsa tyckte hon hade vilat färdigt åkte vi iväg till vår vallokal. 
Albin röstade på Bamsepartiet ;)
Sina polisbilar hade han med sig också. Dom ligger honom varmast om hjärtat för tillfället.
Och Elsa provsmakade pappans valkort.


När vi kom hem åt vi lunch och provsmakade kakorna jag bakade igår.
Sedan var det vilodags för samtliga barn.
Elsa somnade hyfsat smidigt medan Albin hade det svårare. Idag igen. 
Även idag lyckades han väcka Elsa.
Det var en hysterisk grabb som tillslut somnade av utmattning.
Även Elsa somnade om igen när det blev tyst och lugnt. 
Såhär hittade jag far och dotter idag igen:


Albin vaknade, på sin sämsta sida och jag bar med honom ut till soffan. Efter massvis gnäll och bök somnade även han om igen. Helt otroligt! Men ack så välbehövligt.
Jag smög tillslut iväg och påbörjade middagen. Hela eftermiddagen bara försvann iochmed trilskande barn.

Efter middagen gick vi alla ut på en ordentlig promenad. Skönt att röra på sig lite. 
När vi kom hem var klockan så pass mycket att det var Bompa dags och snart därefter dags att säga godnatt.
Elsa har jag fått att somna här nu. Gick nästan för lätt idag! :)
Albin är även han lagd men ligger och gnyr efter "paaaappa" titt som tätt. 
Peter håller på med disken ute i köket hör jag, då stannar jag kvar här inne i sovrummet en stund till ;)


Vi misstänker att Albin har sår eller blåsor i munnen. Både vid lunchen och middagen beklagade han sig över att det gjorde ont när han stoppade in mat i munnen. 
Baconet till middagen gick inte alls. Han började nästan gråta när han försökte äta det och jag gissar på att det beror på att det är så salt och att det då svider. 
Vi har försökt titta i munnen på honom men inte sett något direkt och han själv säger inte heller ordagrant att han har ont i munnen men vi tror oss förstå att det är så. 
Antagligen är det väl Höstblåsor från dagis. 
Bara att vänta och se hur det är imorgon.

Just nu

Jag tror ta mig sjutton han somnade om

Tyst är det iallafall :)

Just nu

Trött och gnällig 2åring bortskänkes 



Lördag

Iförmiddags (efter en allt annat än lugn och fridfull familjefrukost) åkte vi ut till Gåsvik och Edblads för att kolla in deras höstmarknad.
Innan vi åkte hem tog vi en fika. Albin valde glass och jag åt nog världens smarrigaste toscakaka. 

Vi försökte få barnen till att sova middag när vi kom hem. Det gick sådär. 
Elsa somnade visserligen men vaknade redan efter knappt en halvtimme. Pappan fick henne att somna om och jag hittade dem såhär:
Myyyys! <3

Albin tog det evigheter för innan han tillslut slocknade. Han låg där inne och pratade med sig själv om allt mellan himmel och jord och det är så roligt att tjuvlyssna på :)

Jag tog mig faktiskt för ett av kakbakningarna till dopet. Skönt att kunna bocka av från listan nu!

Resten av eftermiddagen var vi ute och gick bla. en promenad.
Grillade till middag och det smakade gott som vanligt!

Vi hann gå ut en liten stund igen efter middagen innan det var dags att gå för nattning av barn.
Elsa sover nu och Albin sover nog snart (hoppas jag). 
Egentligen skulle jag utan svårigheter kunna bädda ner mig själv också nu och säga godnatt. Men så blir det nog inte. Ska ta hand om lite mera tvätt, försöka få lite mer ordning på dopförberedelserna samt dricka ett glas Cola, som jag längtat efter halva dagen! :)


Klagoinlägg

Jag känner mig slut som människa. Har inte lust eller ork till något. Ute har jag typ hundra saker som skulle behöva bli gjorda och likaså inne. Dopet närmar sig också och det är en del som ska göras till dess. Framförallt bakning.
Men som sagt, jag har varken ork eller motivation till att ta mig för mer än nödvändigt.
Idag känner jag mig dessutom helt slut i kroppen. Har känt mig lite febrig stundvis och allmänt loj i kroppen.
Jag har tom. tappat suget för att blogga de senaste dagarna :( 

Jag hoppas det "bara" är sömnbristen som är orsaken, för då vet jag att det kommer gå över snart (förhoppningsvis).

Elsa fortsätter med att stöka på nätterna. Hon sover oroligt och vaknar och gnäller flera flera gånger från när hon somnat, runt halv sju, till att vi går och lägger oss vid tio-elva. 
Peter och jag rusar in i sovrummet varannan gång hela kvällen för att så snabbt som möjligt lugna ner henne innan hon brusar upp sig onödigt mycket och får svårt att somna om igen.
När vi gått och lagt oss hinner det oftast inte gå mer än en timme innan hon sätter igång igen och oftast slutar det med att hon kommer över till oss. 
Resten av natten stökas det och bökas otaliga gånger med gnäll gnäll gnäll. 
Jag är ganska så säker på att jag talar för både Peter och mig när jag säger att man känner sig som en urusel förälder när man flera gånger varje natt måste bita sig i tungan för att inte svära allt för högt när ens barn inte kan sova och bara gnäller. 

I förrgår sa Peter att han nog skulle sova inne i gästrummet istället. Helt okej för mig, för då ligger jag där inne i helgen sa jag. 
Han har inte lagt sig där inne någon natt ännu. Haha! ;)


Vi är ganska så mätta på dessa nätter nu. Det skulle vara SÅ skönt att få sova ett par timmar i sträck utan att bli gnällväckt. Amen. 


Förmiddagen

Hela vår förmiddag har spenderats i lekparker tillsammans med farmor.
Vi åkte hemifrån direkt efter frukosten och lekte och lekte och kom hem nu för knappt en timme sedan.
Kul har vi haft och nu är vi trötta. 
En snabbtitt in på leksaksaffären mitt emot lekparken blev det också. Albin visste mycket väl att det var en "lek är"/leksaksaffär där. 
Men det tittades bara och det gick så bra så!


Elsa har suttit och spanat med stora ögon hela tiden bortsett från en alldeles för kort vila. 
Att ligga i stora gungan tyckte hon var riktigt härligt! 


Nu har Albin somnat och jag försöker få Elsa till att somna också. Får väl se hur det går...


Jycken var ju såklart med och "lekte" också!




Elsa 6 månader

Vår lilltjejja fyller redan halvåret och det är ju helt galet!!! Liten blir stor så fort ju. 

Antagligen är den lilla damen inne i någon 6 månadersfas och har det lite jobbigt. Likaså hennes föräldrar.
 
Nattsömnen är sådär. Många uppvak med knorr och bök utan att veta riktigt varför. 
Somna på dagarna också väldigt svårt och mamman sliter sitt hår varje gång.
Det är tydligen jättehemskt att sluta sina blå för en skön vila, trots att hon är så trött att hon inte vet vad hon heter. 
När hon väl sover så ligger hon nästan jämt på mage eller annars på sidan. Somnar gör hon helst på mage och klapp/skump på rumpan. 
Oftast somnar hon runt sju på kvällen och sover förhoppningsvis till tio och vill då äta. Sedan sover hon till ett ungefär och då kan det räcka med att stoppa in nappen och klappa lite rumpa för att hon ska somna om eller också kommer hon över till oss och somnar om.
Vid fyra-fem brukar det vara dags för käk och mellan sju-åtta någon gång brukar det göras morgon.
(Fast den senaste tiden har ju nätterna sett helt annorlunda ut...)
På dagarna sover hon gärna en kortare lur på förmiddagen och sedan en längre middagsvila vid lunch och framåt tre-fyra är det dags för ytterligare en lite kortare tupplur på trettio-fyrtio minuter.

Sitta själv är hon riktigt duktig på nu men fortfarande helt ovetandes om att hon måste hålla balansen både framåt, bakåt och åt sidan. Lämnar henne själv sittande gör man inte ännu alltså :) Men med stöd är hon jätteduktig.
Rulla från rygg till mage och tvärtom har hon ju kunnat länge och hon ligger inte stilla några längre stunder på samma ställe. Hon kan rulla iväg en bit men gör sig sällan det besväret, istället ålar hon sig runt och visar även små tendenser på att nästan åla/dra sig framåt.
Att få sitta upp i vagnen nu är toppen! Hon sitter och spanar så mycket hon bara orkar när vi är ute. Men jobbigt är det så huvudet får ofta vila en liten stund mot kanten :)

Står gör hon gärna och då även hoppa. Hoppgungan är rolig men det funkar precis lika bra att stå och hoppa i någons knä.
Stadig och stark i benen är hon minst sagt!
Dra sig upp till stående från liggande när man sträcker fram sina händer är hon inte sen till att utnyttja. 

Hon har tålamod till max och kan sitta i evigheter och pilla med en och samma leksak. 
Hon vill alltid ha något att sitta att plocka med och även när det är dags att sova ligger hennes små fingrar och plockar och pillar in i det sista ända till hon sover.

Att äta har hon börjat få kläm på ännu mer nu. 
Till frukost får hon oftast gröt, hon får ännu inte ens en hel smakportion men vi ökar på sakta och hon älskar gröten. Gapar och "Mmm:ar" efter mera. 
Frukt i både puré och färsk form är smaskigt även det. Speciellt banan, äppelmos och katrinplommon.
Nu har också "vanlig" mat börjat smaka damen mera och smakisen med fisk, potatis och morot hon får vid middagen slukas även den. Till för bara någon dag sedan hann skeden knappt in i munnen innan maten sprutades ut igen och därefter vägrade hon öppna munnen igen. Busfian! <3
Ammar gör vi numer väldigt sällan. Trots att det enbart är jättesmå mängder av annat hon äter så märks det tydligt på amningen. Plus att hon knappt har tid längre till att ligga stilla ner och äta. Hon måste ju ha koll på allt runtomkring! 

Annars är hon till 99% en otroligt glad och lättsam liten dam.
Hon gillar att pussas och kramas. Dra fingrarna genom mammas hår är även det väldigt poppis. Att mamman försöker ha någon fin frisyr är helt lönlöst just nu... Likaså örhängen.

I klädväg sitter storlek 62 som en smäck men även några plagg i 56 används fortfarande. 
Och i blöjor är det Liberos nummer 3. 



Kort och gott är det en helt underbar liten stumpa vi har som skiner ikapp med solen och förgyller våra dagar med underbara leenden och glädjetjut.
(Nattetid är hon dock inte riktigt lika söt. Just nu iallafall.)
Mamma, pappa och storebror kunde inte få någon mer perfekt liten stumpa! <3
Dagens tjej! 

Torsdag

Vid sex igår kom pappan äntligen hem till oss igen. Jippie! Vi firade det med att äta kantarellmacka (inte jag).
Pappan hade haft det bra men var väl inte speciellt imponerad av Dublin.

Elsa bjöd på ännu en knorrkväll men natten var ändå snäppet bättre än de tidigare. Hon vaknade och gnällde titt som tätt men höll inte på några längre stunder iallafall.

Albin vaknade på uruselt humör imorse när han och pappan skulle göra sig redo för dagis. En riktig liten suris var han och det kändes härligt att de två tidigare mornarna när jag väckte honom gick som en dans utan massa gap och skrik :)

Jag och Elsa väcktes ju såklart av allt oljud men när de åkt somnade vi om och sov ända till nio nästan! Mycket välbehövligt och skönt!
Ingen jycke hade vi heller som tassade runt och väckte oss för han åkte med farmor hem igår på lite semester.

Dagis hade gått jättebra även idag och det var en trött grabb jag hämtade hem. 
Märkligt nog hade han supersvårt att somna middag när vi kom ändå. Och bara för det somnade och sov Elsa bra och jag var livrädd att hon skulle vakna av Albins ojande och sparkande i väggen.

Eftermiddagen var vi ute och det var ofattbart varmt i solen! Men härligt såklart. Jag är inte mycket för hösten men när det är såhär fint trivs jag :)

Nu är middagen uppäten och bortdukad. Pappan och Albin är ute och klipper gräs. Jag och Elsa ska gå ut vi också nu.

Tjing! 

Just nu

Nu drar vi till "gagis" och hämtar brorsan! 



Just nu

Man får passa på att tjuvleka med brorsans bilar och tåg medan han är på dagis ;)




Ordentlig nattprövning

Inatt var jag nära att sätta ut mina barn OCH hund till vargarna. Jisses vad frustrerad jag var där ett tag.

Elsa vaknade vid halv ett och började knorra och böka. Det här gnället hon börjat med drar mig nästan till vansinne. Okej om hon vaknar och gnäller för att äta, men äta på nätterna vill hon inte mellan typ klockan elva och fyra. Det hade också varit lättare om hon gnällde för att hon hade ont, vill vara nära eller av någon annan anledning liksom, men nu gnäller hon eller hon gnäller inte utan hon vrålar utan att vare sig hon eller jag vet vad som är fel eller fattas. 
Jag fick henne iallafall att somna om efter "tvångsgreppet" men hon sov väldigt oroligt och fortsatte gny i sömnen. 
Tjugoöver ett var det dags igen. Vrål, stök och bök. Ny blöja och så "tvångsgreppet" och denna gång somnade hon ordentligt.
Klockan två var det Albins tur. Han gnällde för att han inte hittade sin andra "mapp"/napp. Jag hittade den och satte mig bredvid honom. Märkte ganska snabbt att det var lönlöst och helt plötsligt börjar också han vråla. Jag erbjuder honom att komma in till mig och lägga sig men han fortsätter ändå vråla och väcker givetvis Elsa. 
Jag försöker få Elsa till att somna om i sin säng men det var ju bara önsketänkande.
Bäddade ner oss alla tre i sängen med uppbyggda barriärer under bäddmadrassen för att försöka förhindra att någon trilla ur sängen och där låg vi, jag i mitten med varsit barn på vardera arm, trängandes i mitten av sängen som blivit som en grop pga. barriärerna. 
Vi låg inte så så värst länge för Elsa skulle ju inte ligga ner. Och låg inte Elsa ner skulle inte heller Albin ligga ner. 
Lät Elsa, apade Albin efter med samma ljud. Sådär höll vi på. Halv tre på natten. 
Under tiden låg hunden och sov som en stock och höll på att snarka strupen utochin! Jävlar så irriterad jag var! Jag kastade blöjor på honom för att försöka få tyst på honom. 
Som sagt, det var nära att jag satte ut barnen på trappan. Det var också nära att jag ringde till Peter och böla i telefonen. Men jag tänkte att det hjälper ju inte ändå så jag lät bli :)
Dum som jag var råkade jag nämna ordet pappa och då kom väl Albin på att han saknade honom och började yla efter "paaaappa".
Helst plötsligt lugnar Elsa ner sig och nöjer sig med att ligga bredvid. Och när hon var tyst och stilla hade ju inte Albin någon att apa efter så även han la sig ner tyst och stilla. Tillslut måste vi alla somnat för sedan vaknar jag av att klockan ringde vid kvart i sex. Elsa vaknade också då och Albin fick vi väcka. 
Morgonfixet klarade vi utan några sura miner och farfar körde honom till dagis även idag. 
Elsa han sköta magen och göra ner både sig själv och sin stol medan jag hjälpte Albin.
När de åkt gick vi och la oss igen och faktiskt att vi båda somnade fort. 
Halv nio tyckte Elsa det var nog och ville upp. Jag hade kunnat sova ikapp några timmar till men nix. Upp och hoppa! 

GRATTIS!

Idag gratulerar vi världens bästa pappa och morfar på 60 årsdagen!!! Hipp hurra på din dag!!!





Jag är faktiskt lite ledsen över att vi ej är nere hos er idag. Men men... 

Godnatt

Vi hade turen att farmor kom hit i eftermiddags igen. Hon och Albin höll till ute hela eftermiddagen medan jag och Elsa dammsög inne. Hon satt så snällt och tittade på. Men det var nog jobbigt att iaktta för en stund efter somnade hon ute i vagnen. 

Farmor tackade för sig när Albin parkerade sig framför Bompa och jycken blev så olycklig när hon åkte.

Albin hoppade i säng och jag började proceduren med att söva Elsa. Hon är totalt hopplös att söva nu. Dag, kväll som natt. Hon kämpar emot tröttheten och de tunga ögonlocken så mycket hon bara kan och då blir det bara värre. Men hon somnade efter mycket om och men och då gick jag in till Albin istället. Han ojade sig efter mamma och hade lite svårt att somna. Trots att han nästan gäspade käken ur led. Efter en halvtimme fick han lite mera mjölk och jag var tvungen att gå för att kissa och titta till Elsa. Sa jag. Och medan han väntade på att jag skulle komma tillbaka somnade han ganska omgående ;)

Men jag förstår inte hur ensamstående orkar med sådant här helt själv sju dagar i veckan?! 
Det har varit två ändå ganska lätta kvällar här hemma dessa dagar men ändå är jag helt slut. Man är väl bortskämd helt enkelt. 

Nu ska jag sova och hoppas på att natten förblir lika lugn som den är just nu. Elsa åt vid halv tio så hon borde sova ett par timmar nu. Men man vet ju aldrig. 

Lugnet varade inte länge

Inatt var det dags igen...

När jag framåt elva igår skulle gå och lägga mig vaknar Elsa precis lagom och vet varken om hon ska sova eller vara vaken. Ligga eller sitta. Skratta eller gråta. 
Måtte hon inte bara väcka Albin nu också, tänkte jag.
Snart hör jag honom ligga och snyfta " mamma" inne hos sig. Jag går in och han är knappt vaken men vill ha "önk"/mjölk. Han får mjölk och så sätter jag på Bamse igen. Han nöjer sig och resten av natten hör jag inte ett ljud från honom. 
Jag tror han hörde att det regnade ute och blev orolig för åska också. Efter det där kraftiga åskvädret vi hade en morgon här i somras är han lite nojig för åskan.

Elsa somnade äntligen bredvid mig vid tolvtiden. Efter att ha klöst mig i ansiktet och slitit bort hälften av mitt hur på huvudet.
Vid fyra var det dags igen. Helt omöjlig är hon! Inget duger. Ganska frustrerande milt uttryckt. 
Vid fem somnar hon äntligen om efter tvångshållning och vaggande.
Fyrtiofem minuter senare ringde klockan och det var dags att väcka dagispojken.
Han väcktes på rätt sida och vi undkom tjafs. Farfar var snäll och körde honom till dagis vid halv sju och Albin fick så bråttom att han knappt hade tid att byta om från pyjamasen till sina andra kläder.

Elsa fortsatte sova gott och jag kröp tillbaka ner i sängen hos henne när jag sagt hejdå till Albin. En timme senare ringde klockan igen och det var dags att gå upp för att hinna iväg till simhallen.
Jag velade fram och tillbaka om hur vi skulle göra med tanke på Elsas förkylning men efter att jag rådfrågat simfröken igår så åkte vi iväg. Elsa snorar men är i övrigt pigg och feberfri.
Simlektionen gick galant och hon tycker det är riktigt mysigt. Idag var dessutom poolen extremt varm. Helt underbart att gå i då! :)
Hon somnade som en stock i bilen på hemväg och vaknade sedan till när hunden gav oss en utskällning här hemma. Därefter har hon varit som ett otämjt lejon. Galet trött men ska inte under några omständigheter ligga eller blunda och hon jagar upp sig själv till max. Och även mig.

Farfar kom hem med Albin från dagis vid tolv och han var hundra gånger lättare att lägga.
Elsa stoppade jag tillslut i vagnen och gick ut ett varv med. Nu sover hon som en stock, helt slutkörd. 

Måndag

Inatt sov Elsa!!! Hon har ju i flera nätter tjorvat och bökat ett par timmar varje natt men inte inatt! Hon vaknade någon gång och fick komma över till oss där hon somnade om utan bök. Mamma och pappa är väldigt tacksamma :)

Imorse var det bara jag som sa hejdå till pappan, båda barnen sov och sov. Vid åtta började Albin vakna och likaså jag och strax efter även Elsa.

Jag tackar för både nattsömn och lite sovmorgon! :)

Efter frukosten gick vi ut för att spana efter pappans flygplan och vinka. 
Vi såg ett plan och vinkade! (Dock flög det åt fel håll och var påväg för att landa men det gick bra ändå ;)
Farmor kom hit och lekte. Jag tänkte plocka fram dammsugaren och passa när jag hade barnvakt men Elsa bestämde sig för att tupplura inne i sin säng så dammsugaren fick snällt stå kvar inne i skåpet. 

Efter lunch la sig Albin och farmor för vila. Farmor var tvungen att åka efter en stund och Albin somnade aldrig. 

Vi var ute hela eftermiddagen. Kanske den sista härliga sensommardagen? 

Till middagen plockade vi fram Albins dopljus och tände (precis som man ska ;) för idag är det nämligen hans dopdag

Och eftersom Albin slog på stort och åt lite mer än två korvar så slog vi till med en kokostopp till efterrätt
Kladd kladd! 

Elsa fick något ryck var skitgrinig just när vi skulle äta. I vanliga fall är hon alltid nöjd då och sitter med i sin stol vid bordet men idag dög inte det. Det var nog första gången jag fick äta med henne i knät. Hon saknade nog pappan vid bordet att flirta med.

Resten av kvällen lekte vi och tittade på Bompa. 
Båda barnen var i säng lite innan sju. Albin somnade på egenhand medan Elsa hade lite svårare att koppla av helt men vid halv åtta sov även hon.
Nu håller vi tummarna för att de båda sover gott hela kvällen och natten.



Idag har jag äntligen känt igen Elsa igen. Hon har i några dagar inte varit sig riktigt lik tycker jag och både sovit och ätit dåligt. Men efter att snorproppen släppte igår har hon återgått till att bli som vanligt igen. Underbara unge <3 


Första dagen själv har passerat smidigt och nästan smärtfritt :) 

Elsa sitter!

Förra söndagen på kvällen när vi kommit hem från Linköping, satt jag och Elsa på golvet och lekte med jycken. Då upptäckte jag att Elsa satt väldigt stadigt! Visst var det vingligt och hon själv helt ovetandes om sina framsteg, men ändå :)

Sedan dess har det för varje dag blivit stadigare och stadigare ju mer vi övat 
och nu i helgen har hon börjat sitta helt själv i stort sett! Duktiga stumpa <3


Jag har sett tendenser till att hon börjat försöka sätta sig upp från liggandes och hon har tagit tillfället i akt att försöka häva sig upp om hon haft något att hålla fast i. 
Och igår visade hon minsann vad hon kunde och drog sig upp helt själv till sittandes när hon låg i vagnen!

Så idag letade jag fram selen till vagnen så jag kan spänna fast henne innan hon trillar ur. Och kanske vi ska börja fundera på att byta ut liggdelen till sittdelen istället på vagnen. Men inte än. Det blir så definitivt att hon inte är vår lilla bebis längre då ;)


Såhär fint satt hon i vagnen idag
Det gäller att hålla tungan rätt i mun!

Och när det blir lite jobbigt och man vill vila lite
kan man luta huvudet mot kanten en stund

Och sedan somnar man gott




Jag har ont i magen.

Imorgon bitti drar Peter iväg på jobbresa. Till Dublin av alla ställen.
Det handlar bara om ett par dagar men det räcker för min del.

Elsa är inne i en skitjobbig nattstökperiod och styr och ställer ett par timmar varje natt. 
Tillpåköpet känner jag mig halvrisig i kroppen.

Det blir spännande nu ett par dagar framöver. 

Just nu

Pappan är iväg på jobb för andra dagen idag. 
Mormor och morfar åkte hem för ett par timmar sedan.
Jag och barnen får klara oss själva ikväll. Dock var jag redo att kasta in handduken efter bara en halvtimme. Jäklars vilket liv det var! En Albin som lekt HELA dagen ute och inte vilat middag. Det säger sig självt ;) Och så en Elsa vars förkylning har börjat om nu på eftermiddagen.... 
Även mamman känner sig lite sliten idag. Trött i kroppen och irriterad i halsen. Om det beror på sömnbrist eller förkylning återstår att se.

Nu myser vi alla tre i soffan. Elsa har just vaknat efter vila och Albin är nybadad.
Lite "ips"/chips (grabben hann inte äta sina lördagschips igår) och Bompa är bra avrundning av dagen.

Så gör vi denna lördag

Medan grabbarna (Albin, pappan och morfarn) är på Solvalla och tittar på STCC, är vi tjejer (Elsa mamman och mormorn) hemma och virkar och bakar bullar! :)



Fredag

Imorse kom syssling P, hans lillebror och mamma hit till oss för lite bus och lek. 
Både jag och Albin behövde det efter hela veckan hemma och inget dagis med kompisar.

Grabbarna styrde med sitt som vanligt.
Idag samlade dom kottar bla.

Och lille V har äntligen börjat gå! :)


Jag frågade vad Albin ville ha till lunch och som svar fick jag: "ko bajs".
Han fick inte kobajs utan fick nöja sig med blodpudding. Det slank ner i den lille magen. 

Båda barnen lyckades tillslut varva ner och somna middag. 
Elsa sov en ordentlig lur ute på förmiddagen men hade inga problem att sova ytterligare en timme och lite till efter lunch.

Eftermiddagen tillbringades ute även den. Ännu en härlig sensommardag med gassande sol.

Fick ytterligare lite urväxta Albinkläder sålda när en tjej kom förbi och tittade. Pengarna åkte rakt ner i Albins sparbössa.


Kvällen har ägnats åt att hålla Albin mestadels på golvet och inte uppe i taket. 
Mormorn och morfarn har just kommit hit och eftersom det inte blev supersent så höll vi barnen vakna så de kunde hälsa.
Men nu är Albin lagd och jag försöker natta Elsa. Hoppas hoppas och inte beter sig lika som igår.

Stök och bök damen

Jisses säger jag bara om igårkväll! Vår lilla dotter var skogstokig. Lite efter åtta hade hon sovit färdigt. Tyckte hon själv. Hon satt med oss och tittade på tv och sedan tog pappan med henne ut i vagnen. Hon var vaken när de kom tillbaka in igen. 
Sedan gick det överstyr helt. Hon blev skogstokig så fort hon inte fick stå eller sitta upp spikrak i ryggen. Visade vi henne nappen började hon skrika som besatt och när vi gick in i sovrummet fick hon total panik. 
Efter tio fick jag nog. Jag höll henne så hårt jag nästan kunde mot mig så hon inte kunde åla sig loss och ansiktet uppåt så hon inte kunde spotta ut nappen och sedan gungade och vaggade vi. Det låter rätt brutalt men det var tvunget. Ingen kom till skada ;)
Hon somnade efter bara några minuter efter att jag stått och joggat på stället. (Det är tur vi inte har några grannar som ser och tror vi är tokiga. Eller undrar vad det är för himla skrik.)
Och det gick faktiskt att lägga ner henne i hennes sängen utan att hon vaknade! 
Jippie! Tyst i huset närmare halv elva! ;)


Jag misstänker att hon var övertrött och allt blev liksom fel. Hon hade nog behövt ytterligare en vila på eftermiddagen men det lyckades vi inte med.


När hon äntligen låg i sin säng och sov igårkväll sa pappan: nu sover hon nog länge av utmattning.
Men nja, hon vaknade redan vid ett för lite knorr, bök och käk. Men sedan tror jag hon sov bra ända till halv sju eller nått. 


Det mest ofattbara är ju att inte Albin vaknade av allt liv. Han tycks sova som en stock och inte höra något. Det är bra!  :)


Den lilla stök och bök damen har börjat möblera om på skötbordet nu också.
Libressbindan som prasslat så fint och som hon roat sig med vid blöjbytena är inte rolig längre. 
Nu ska det vara större grejer. Hela paketet med tvättlappar är mycket bättre tydligen :) 

Just nu

Den här damen vägrar sova ikväll



Sommaren är tillbaka!

Den gångna natten var något bättre än förra men vi hade fortfarande en knorrig och snörvlig Elsa att samsas med i sängen. 

Morgonen och förmiddagen spenderades ute. Riktigt varmt och härligt idag igen. 
Elsa somnade till ordentligt så jag och Albin kunde leka ihop utan att bli störda och det var jättekul.  Det är så sällan jag kan ägna Albin 100% uppmärksamhet. Antingen har jag Elsa på armen eller hängandes i tutten. Eller också är det matlagning eller något annat som måste göras. 

Vi plockade och åt vinbär. Jagade varandra och sparkade svamp


Efter försök till att äta lunch la sig Albin och somnade (tillslut). 
Likaså Elsa somnade igen. Hon har lite sömn att ta igen från de gångna nätterna.
Jag hann och orkade ta hand om lite tvätt äntligen. 

När Albin satt och åt en mellis macka kom pappan hem tidigare än vi väntat. Han hade ont i huvud och hals. 

Slåss om att sitta i pappas knä.


Nu efter middagen har det inte hänt mycket. Just nu ligger pappan och Albin i soffan och tittar på Pippi. (Pappan sover)
Jag och Elsa sitter på golvet och leker. Hon har fått tillbaka det rätta humöret nu efter en stunds tjorv och gnäll.

Snart ska jag stoppa Albin i badet! 

Sötast

En positiv sak nu när lillstumpan är lite krasslig är att sövningarna inte blir så långdragna. Hon somnar nästan av sig själv.
Fast å andra sidan sover hon ju bara korta stunder och vaknar av minsta lilla ljud förtillfället. 

Söt är hon iallafall! <3 

Vi tycks ha överlevt dagen

Elsa snörvlade och knorrade heeeeela natten. Man var ganska grötig i skallen imorse när man var tvungen att gå upp. 

Elsa har sovit lite titt som tätt idag men har vaknat av minsta lilla ljud, om nappen trillat ur eller om vagnen stannat. 

Albin hade en grinig förmiddag och kom på att han inte orkade gå längre när vi kom halvvägs på kissrundan med jycken imorse. Han ställde sin lilla vagn vid sidan om vägen och skulle bli buren och för att komma hem någon gång igen var det bara till att bära honom. Kände inte riktigt att alternativet att låta honom stå kvar där själv och tjura var bättre. 
När vi kommit rund den lilla rundan och var hemma igen kom han ju på att vagnen stod kvar där borta= gap och skrik. Fast han orkade ändå inte gå och hämta den. 
Han fick gå in och vila upp sig lite istället. Det gjorde han också men somnade aldrig på den timmen han låg. 

Efter lunchintag (Albin åt cirka tre tuggor och resten hällde han ut på golvet) gick vi ut. Otroligt varmt och soligt idag. Shortväder igen! 
Vi lyckades hålla sams ute alla tre i flera timmar. 
Men efter två slog tröttheten till och djävulshornen växte fram på den lille herrn. Han åkte i säng igen och somnade bums. Pappan fick äran att väcka honom när han vid tre kom hem från jobbet. Och djävulshornen satt kvar även efter tuppluren ;) 

Efter middagen (som även den hamnade på golvet efter tre tuggor) gick vi ut på promenad. Skönt att gå en ordentlig runda. Elsa somnade och Albin samlade sig även han under vagnturen. 


Nu har pappan och Albin just kommit hem från en tur iväg på jobb. Låsa en dörr. 
Elsa ligger och kravlar på golvet.

Jag är helt slut som artist. 
Har tröstätit kexchoklad och druckit för mycket kaffe under dagen så ont i magen har jag också. 

Nu ska snart uppdrag natta barn inledas.... Lär ju bli liv i luckan igen.



Just nu

Helt ok dag ändå



Hittills..... 

Sån dag.

Idag skulle jag gjort nästan vad som helst för att kunna stänga dörren och lämna hemmet för ett par timmar. Själv. 

Sömnlös natt

Natten till idag var hemsk! Elsa vaknade vid tolv-ett någon gång och kom över till oss. Hon låg och snurrade och knorrade ända fram till tre. Hon vaknade halvthysterisk ett par gånger och jag tror det var magknip, för när hon tillslut lyckats klämma fram en liten fis somnade hon ganska snabbt om.
Jag hade samtidigt världens hemskaste huvudvärk. Blunda var jobbigt och titta var jobbigt. Låg jag ner höll jag på att kräkas och satt jag upp höll huvudet på att explodera. Gråten var nära.
Gick upp och tog två panodil och tillslut måste det lättat för jag somnade.
Misstänker att det var något migrän liknade och det var ju tur att panodil hjälpte, det har det aldrig gjort tidigare då jag haft migrän.

Vid halv sju vaknade både Elsa och jag av pappans väckarklocka, vi låg kvar och drog oss till halv åtta. Vi skulle ju vara i simhallen klockan tio och för att hinna med allt innan som måste göras var det bara att gå upp.

Albin har varit hemma från dagis idag. Igårkväll upptäckte jag något som liknade blåsor på hans hand och jag vet att det är barn på dagis som haft/har höstblåsor. Så han blir hemma hela denna vecka. Två veckor klarade vi oss efter semestern innan det blev sjukstuga här hemma. Hela sommaren har vi klarat oss utan förkylning och sjukdom så vi ska väl inte klaga egentligen.

Albin och farfar underhöll varandra medan jag och Elsa var i simhallen och handlade på hemvägen.
De hade ätit "kånker"/pannkakor till lunch och när vi kom hem igen vid tolv var det precis lagom för middagsvila.
Båda barnen sov lite drygt en och enhalv timme. 

Eftermiddagen tillbringade vi ute. Riktigt soligt och varmt väder idag. 

Nu har jag just nattat en trött liten Elsa. Hon somnade så fort huvudet landade på kudden (som hon inte har). Lillstumpans näsa började rinna nu i eftermiddags så även hon känner sig väl lite risig av förkylning. Såhär i efterhand var det väl inte så bra att vi var och badade i förmiddags, men då visade hon inga tecken på sjuka.


Nu håller vi tummarna för en bättre natt än den gångna. Dessvärre är väl inte oddsen så stora för det... 

Just nu

Detta är inte bra att ha hemma i skåpet...



Babysim start

Elsa och jag var på första babysim lektionen i förmiddags och det gick kanon!
Jag var lite osäker på vad hon skulle tycka då de senaste baden här hemma i badkaret inte varit speciellt uppskattade men bada i badhuset var tydligen annorlunda.
Först var det roligt att titta på alla andra bebisar och deras föräldrar och väl i bassängen plaskade hon för glatta livet. Att det skvätte i ansiktet och ögonen brydde hon sig inte ett smack om. 


När det var cirka tre minuter kvar av lektionen lyckas hon få sin första kallsup. Det var ganska obehagligt och det blev en lite ledsen och sur bebis en stund. 
Duschen efteråt vad tydligen superskön den också, tröttheten hade slagit till på riktigt då och det var en grinig liten tjej som väntade otåligt medan mamman tvättade av sig. När det sedan var Elsas tur blev hon knäpptyst och bara njöt. Gullunge <3

Såhär gott somnade man i bilen på hemväg. När jag parkerade här hemma hörde jag att hon tom. snarkade ordentligt :) 

Varför inte göra allt och lite till på engång?

Igår fick vi med oss egenodlade morötter hem från min moster. Perfekt att göra puré till Elsa!
Idag tänkte jag att det är lika bra att använda morötterna innan de ligger och bli dåliga så planen var att koka ihop lite smakportioner till den lilla damen.
Jag gjorde enkelt för mig och lagade samma mat till oss också. Kokt fisk med potatis, äggsås och morötter. 

När det blev dags att gå in och börja med middagen fick jag för mig att plocka med mig lite äpplen in också för att koka en omgång äppelmos och frysa in. 
Så först fixade jag med äpplena och när det var fullt i grytan och jag hade tre äpplen över kom jag på att jag kunde "slänga" ihop en äppelpaj när jag ändå var i farten. 
Typiskt mig att göra ALLT på en och samma gång! Och nästan glömma bort att jag har två små människor som kanske inte alls tycker och vill samma sak som jag.

Äpplena kokade och pajen stod redo att slängas in i ugnen, middagen påbörjades. 
Elsa tappar tålamodet och vill lägga sig. Jag går och försöker söva henne och när hon är en sekund från att somna ordentligt kommer Albin inklampandes från att ha varit ute med farfar en stund. Elsa vaknar såklart och det är kört att få henne till att somna om.

När allt på spisen är under hyfsad kontroll ringer Peter och säger att han blir sen hem. Hans bil som varit inne på verkstan idag är inte färdig och har han tur hinner den bli det innan fem då de stänger.
Jahopp! Jag som stressat för att få maten klar i tid trots allt annat jox. Bara att skruva ner värmen på plattorna och vänta istället.

Äppelmoset blir färdigt och smakar supergott! Helt naturligt på enbart äpplen och lite vatten!
Resterande mat blir också färdig så jag fixar med Elsas smakisar, mosar och portionerar.

Albin lyckades jag sysselsätta med att plocka fram legolådan så han slapp jag ha klängandes runt benen och tjata om när pappa kommer hem och tjuvnypa Elsa.

När jag fixat färdigt med allt orkar vi inte vänta på pappan längre så vi satte oss och åt.
Albin satt tyst och lugnt på sin stol och åt upp nästan hela portionen utan att säga ett pip. Helt ofattbart! :)
Elsa som för första gången fick smaka både fisk och morot var lite mer skeptisk. Det är lite obehagligt med fast mat och hon både klöks och får kväljningar när hon försöker svälja så det mesta spottas ut igen. Men hon är duktig som försöker.

Pappan kom hem, med sin egna bil som hann bli färdig. Han åt också bra ;)

Till efterrätt åt vi äppelpajen och Albin sa: "Mmm gott" när han smakade. Tack snälla du <3 Jag tyckte också pajen smakade gott trots att jag inte är speciellt förtjust i bakverk med äpple.
Elsa fick smaka äppelmoset och det var bättre än maten. Tur det! :)




Bra start på nya veckan

Helt otroligt! Knappt en timme efter att vi kom hem igårkväll låg båda barnen till sängs. Elsa somnade nästan omgående och Albin var inte långt efter. Våra duktiga hjärtan <3

Albin sov som en stock hela natten och Elsa har knorrat lite då och då från tre.
Ni må tro jag blev paff när jag vaknade och tittade på klockan imorse som visade 09:12 och båda barnen fortfarande sov! 
Det tar tydligen på krafterna att vara hos "mommor" och "moffar". 

Efter frukosten gick vi ut en liten runda och satte oss sedan i sandlådan
Elsa somnade i vagnen men vaknade så fort den stannade. Jag lessnade och tog upp henne istället.
Albin har fått för sig att man under inga omständigheter han leka i sandlådan med skor på. Här hemma. 
Jättebra för hans redan befintliga förkylning... Men som jag sagt tidigare, man väljer sina strider men en envis tvååring ;)

Ett par timmar senare gick vi in och åt varsit kex till mellis innan Albin hoppade i säng igen.
Elsa la sig också och sover så gott.
Albin har ännu inte somnat men han ligger tyst och vilar iallafall.
Jag har säckat ihop i soffan. Har haft en jobbig huvudvärk sedan igårkväll som inte vill ge sig och stundvis känner jag mig helt slut i kroppen.
Albins tillstånd är oförändrat, nyser mest bara lite.
Elsa tycks inte ha fått något ännu och hoppas hon slipper! Vi ska ju börja babysim kursen imorgon! 

Barnen i bilen igår.
Elsa var rätt så less. Hon visste inte riktigt om hon skulle skratta eller gnälla. Jag försökte distrahera henne med alla möjliga leksaker och andra prylar.
Albin sov så gott med sin nya nackkudde. Han slapp på så ont i nacken som han får när han somnat med huvudet på sned. 

RSS 2.0