Fredag igen

Vanligtvis kommer ju farmor hit på morgonen och passar barnen tillsammans med farfar medan vi jobbar, men idag hade hon annat hon ville göra så farfar skulle tämja vilddjuren själv.
Både jag och Peter var lite nojiga över det så vi bestämde att jag skulle åka hem direkt efter mitt första pass och sedan ta andra passet senare på eftermiddagen när Peter kommit hem.
Jag kom hem vid halv tolv och då var de i full färd med att luncha pannkakor nere hos farfar. Allt hade gått fint under förmiddagen, de hade mestadels varit ute och grejat.
Albin åt fem pannkakor och Elsa två nästan. Sedan gick vi hem till oss för vila. Elsa somnade så fort hon la huvudet på kudden, medan Albin kämpade emot i nästan två timmar för att slippa vila, men tillslut slocknade även han. Under tiden hann Jessica komma hit. Kul att se henne, länge sedan sist! 

Hela eftermiddagen väntade och väntade jag på att Peter skulle komma hem så jag kunde åka och köra det sista 1,5 timmes jobbet för denna vecka. Vanligtvis brukar han ju komma hem någon timme tidigare på fredagar men typiskt nog inte denna dag. Framåt halv fem kom han äntligen! Middagen stod i lergrytan i ugnen och puttrade och jag fick lita på att Peter förstod mina instruktioner innan jag snabbt for iväg. Fy satan så hungrig jag var! Jag är ju van att äta middag innan fem och nu dröjde det till efter halv sju!!! 
Jobbet gick iallafall bra och Jessica hängde med som sällskap.
Jag åt som en häst när vi äntligen var hemma igen och det var så gott! Elsa la sig och skötte sig själv medan vi åt och Albin satt uppe lite längre och tittade på tv i godan ro.

Resten av kvällen bestod av soffhäng med massa gott uppdukat och virkning. Perfekt kväll! 😊


Och Elsa hade namnsdag!
Albin och farfar hade sjungit för henne 😊 


Just nu

Två flitiga virkerskor är i farten 😊



VILKEN DAG!!!

Denna dag har fighterna duggat tätt med vår 3,5 åring. Vi började i stort sett redan halv sex imorse och höll på till halv sju nu ikväll då han la sig. En kvart senare sov han. 

Vi har bråkat om ALLT. Han är så fruktansvärt nonchalant, envis, retlig, skrikig och rent ut sagt dryg. Han skrattar en rakt upp i ansiktet eller skiter fullständigt i vad man säger och tittar inte ens på en. 
Helt ärligt så vet vi inte hur vi ska hantera honom? 
Ingenting ger någon effekt. 

Vi hoppas på en bättre dag imorgon helt enkelt.

Du gör dina föräldrar gråhåriga!!! 

Torsdag med kvällsjobb

Barnen var fortfarande hängiga och fick hållas hemma. Jag fick ändra mitt morgonjobbspass till ett kvällsjobbpass istället. En av fördelarna med detta jobb, att det till viss del är väldigt flexibelt.

Efter frukosten (och den gröna smoothiesen 😊)  gick vi ut på en promenad 
Och efter promenaden hjälpte vi farfar med att räfsa löv
sedan tröt humöret, främst på Albin. Han hade svårt att ta sig för något och det resulterade i att han istället frös. 
Vi gick in och fixade lunch istället. 
Efter lunchen bäddade vi ner oss tillsammans i sovrummet och slog på en film. Elsa somnade efter mycket stök och bök. 
Albin låg länge lugnt och fint och tittade på tvn men sedan kände han antagligen att han höll på att somna så då kunde han inte ligga stilla längre. Han gick upp och började greja, vilket resulterade i att Elsa vakna efter bara en ynka halvtimmes slummer.

Vi åt en rejäl mellis. Båda barnen åt dåligt till lunch och jag som åt bättre var även jag hungrig igen. Sedan gjorde vi oss iordning och packade in oss i bilen lite efter klockan tre och styrde mot pappans jobb. 
Vi mötte upp honom där när han slutade, så jag fortare kunde komma iväg till jobbet och fortare komma hem igen. 
Jobbet flöt på men det är lite läbbigt att vara kvar själv där när alla gått hem för dagen. Jag var färdig vid halv åtta och stannade till på Ica för lite helgshandling innan jag åkte hem. 
Jag var hemma vid halv nio. Huset var helt tyst. Båda barnen hade somnat hyfsat lätt. Albin hade dock legat och gråtit efter mamma en stund innan han slocknade ❤️

Vid elva vaknade Albin med växtvärk i sitt ben och var jätteledsen. Han fick komma och ligga hos oss och somnade fort om. Jag med! Och resten av natten sov vi som grisar.


Såhär söt var Elsa på morgonen 😊
Knäppfian! ❤️ 

Det går vilt till!

Idag lyckades Albin skalla mig när vi busade och min underläpp sprack 😔 AJ! 



Kommer ni ihåg att han för flera veckor sedan dängde skallen i mitt blygdben och att det gjorde djävulskt ont?
Nu är jag helt återställd från den olyckan. Efter lite mer än en månad! Först blev jag ju jättesvullen och öm, svullnaden la sig efter ett par dagar men ömheten hängde kvar längre. Jisses alltså! En riktig fullträff med andra ord 😉
Vad händer härnäst tro? 

Onsdagen och fortsatt sjukstuga

Det var fortsatt sjukstuga och därmed inget dagis. 
För min del var det jobb inplanerat på förmiddagen, jag skulle hänga med till ett nytt ställe och lära mig och ville helst  komma iväg på det. Typiskt nog har Peter svårt att vara hemma just denna vecka men turligt nog kom farmor till undsättning! Hon och farfar tog hand om våra små sjuklingar. 
Elsas näsa rinner som en öppen kran och Albin är hes och fortsätter hosta och vara hängig och lite snorig. Fortfarande feberfria båda två.

Jag var som sagt iväg på ett nytt jobbuppdrag och det gick bra. Detta ligger i Vallentuna så det är tyvärr en bit att åka, men eftersom jag får milersättning så känns det okej. Detta ställe ska jag till nu på onsdagsmorgnar framöver och flyttar mitt tidigare onsdagsjobb till torsdagar.
Efter jobbet bjöd chefen mig på lunch och sedan åkte jag hem. 
Jag var hemma lite efter tolv. Elsa sov redan och farmor och Albin var instängda på hans rum och läste bok i en koja. På soffan låg farfar och slumrade. Haha! 
Albin har de sista veckorna blivit helt anti att försöka tupplura lite om dagarna trots att det enbart skulle göra honom gott.
Efter att farmor gått till bussen la sig jag och Albin på soffan och tittade på ett par avsnitt av Unga föräldrar på play och plötsligt insåg jag att han somnat på min axel ❤️
Så mysigt! 😊
Jag passade också på att blunda lite och han powernapa lite innan Elsa vaknade. 
Den lilla damen tog entupplur på närmare TRE! timmar! 
Trötta barn efter ha haft mormor och morfar här i flera dagar samt passas av farmor och farfar 😉

Efter middagen klädde vi faktiskt på oss för att gå ut i mörkret och kylan. Spännande att lysa med ficklampa, titta på stjärnorna och månen och gå promenad i bäckmörkret



Lite bompa hann vi med när vi kom in innan det var läggdags.
Albin hade såklart lite svårare än vanlig att somna eftersom han sov lite middag,  men det gick hyfsat bra ändå. 

Elsa har de senaste nätterna sovit som en gris från att hon somnat på kvällen och fram till cirka halv sex- sex på morgonen. Hur hon kan sova så bra med tanke på hur täppt hon är och hur hon snagglar när hon sover är för oss ett stort mysterium!? Men skönt för både henne och oss 😊

Ett försök till bot

Efter en månad med förkylning i detta hus, i olika utföranden och på olika personer, försökte jag råda bot på eländet imorse med en riktig dundernyttig grön smoothie till oss till frukost. Barnen var på och tyckte det var spännande

När vi sedan kom till att dricka den var det inte lika roligt längre. 
Elsa höll på att kräkas av konsistensen och Albin tyckte det smakade konstigt men han åt liiite av den efter att jag blandade i lite yoghurt i hans glas.
Jag däremot tyckte det smakade helt okej! 

Tisdag

Jobb för mamman på morgonen som vanligt. 
Barnen var hemma från dagis och snorade med mormor och morfar.
Jag var hemma strax efter elva och kan sätta mig till dukat bord.

Här hemma hade morgonen och förmiddagen varit slö. Båda barnen hade varit riktigt hängiga och mestadels slöat i soffan bara. Med undantag för massa snortorkning...

Albin piggade på sig lite efter lunch och vi gick ut.
Elsa la sig och sov middag ute i vagnen.
Jag grävde ner rabarberrötter jag fått och städa undan den rasade humlespaljen vid trädgårdslandet, med hjälp av pappa. 
Albin kände sig nog inte på topp, han hade lite svårt att veta vad han ville göra och tappade fort intresset med det han höll på mig. Han traskade mest bara omkring och körde lite med traktorn ibland. Mekade cykel gjorde han också. Han hissade upp den med domkraften på ens stödhjulet och lekte att han skulle byta däcken som var punkterade 😊

Efter ett par timmar ute gick vi in och fixade mellis.
Mormor och morfar packade ihop sitt och åkte hemåt vid tretiden.
Tråkigt tyckte vi 😔 Efter att vi vinkat hejdå och gått in började Albin gråta för att det var så tråkigt att de åkt ❤️
Resten av eftermiddagen var det gnälligt värre för båda barnen. Jag lagade mat med Elsa hängandes i benen. 

Mysgos i soffan medan bulldegen jäste i måndags ❤️ 

I måndags

Måndagen startades med en tur till Rimbo, besök i lekparken, en sväng in på leksaksaffären (inget köptes 😉), en lunchfika och en sväng in på Ica. 

Sedan åkte vi hem och bakade bullar. Alla hjälptes åt. Barnen behöll tålamodet från början till slut faktiskt! 😊 Morfarn bakade bullar för första gången i sitt liv. Likaså Elsa. Lite skillnad att debutera som 1,5 år och 60+ 😉 
Jag slog på stort och gjorde dubbel sats. Det resulterade i att den jäste ut ur bunken. Haha! Men fem plåtar med bullar i olika storlekar och former blev. Och mycket goda såklart 😊

Till middag grillade vi. Gott det också! 

Barnen stupade i säng i vid läggdags. Och vi också nästan 😊 

Just nu

Godmorgon hälsar två sjuklingar från Morgonsoffan 



Elsas tänder

I fredags upptäckte vi att Elsas tandsamling har utökats! Med hela TVÅ tänder! 😊
Det är två tänder uppe. Jag tror det är fjärde tanden framifrån sett på bägge sidor. Äntligen lite huggtänder/tuggtänder! 

Nu är antalet hela TIO tänder! 

Söndag. Pumpa och måla

Albin var tydligen uppe innan sex, trots trasslig natt.
Elsa däremot snarkade då för första gången på hela natten och sov äntligen ordentligt. Hon jag vaknade igen efter en timme eller nått. 
Mormor och morfar tog morgonbestyren med barnen igen och vi kunde ligga kvar. Jag lyckades dock inte somna om men Peter gjorde det och kom inte upp förän närmare tio. Han var fortfarande lite risig.
Jag gick med bomull i huvudet och huvudvärk hela dagen men det berodde nog mest på den trassliga natten.
Barnen var lite vissna hela dagen och Elsa slog på stort och tog faktiskt två tupplurar under dagen ute i vagnen.
Albin och morfar fixade en pumpa under eftermiddagen. Den blev jättefin! Albin grejade dock mest med innanjoxet 😉
Elsa plockade med sin nya babushka mest hela dagen 😊

Jag målade lite under eftermiddagen. Grundade en hylla till Elsas rum samt hennes dörr och på kvällen grundade jag dörrkarmen. Sakta men säkert så börjar hon få ordning.

På köksbordet är det också höst

Och pumpan lyste såhär fint 
läskigt med månen lysande just ovanför 😉 

Lördag

Barnen vaknade redan vid sex! Albin var otålig på att få träffa mormor och morfar och Elsa hakar ju på. Kvart över sex stod de vid grinden och ropade ner i trappan. MORMOR! MORFAR! 
Haha! Mormorn kom upp och tog hand om morgonbestyren.

På dagens agenda stod barnloppis för mig och mamma, medan övriga familj drog iväg på rally under förmiddagen.
Jag och mamma fyndade lite åt barnen, mest dagis tröjor till Elsa och några böcker. Vi åkte sedan vidare och besökte ytterligare två loppisar. Ett pussel till Albin och en baburshkdocka till Elsa blev fynden där. Ett besök på Kappahl, Lindex och Ica hann vi med innan vi styrde hemåt. 

Strax efter vi kom hem, vid halv två, kom de andra också hem. Två trötta barn som varit vakna sedan sex och spenderat halva dagen ute. Elsa var klok och hade tagit sig en tupplur i bilen hem.
En kort liten återhämtningspaus inne med lite mellis och så gick vi ut igen. Får passa på att njuta av en härlig höstdag. 
Jag fick hjälp av pappa med att städa ur det sista ut växthuset. Skönt! Nu är det färdigt för iår och rengjort inför en ny säsong nästa år. 
Barnen fick leksällskap av farmor som kom förbi med småkusinerna. 
Tiden gick och till sist insåg vi att klockan var fem! Hög tid att styra med middag! 
Albins trötthet slog till pangbom och var inte så jätterolig att umgås med. Han hade väldigt svårt att hålla sig vaken stundvis 😊
Elsa var också bra sliten men höll ihop bra till det var dags att byta om till pyjamas, då brakade hon ihop i gap och skrik. 
Dom somnade omgående bägge två strax innan sju ❤️
Hjälps åt att lägga pussel. 


Under kvällen hände sedan något, båda barnen blev huxflux superförkylda! Bara sådär så började båda snora och snörvla i sömnen. De sov ändå bra hela kvällen, fram till när jag skulle gå och lägga mig vid elva. 
Albin vaknade till lite halvt, först var han inte kissnödig men sedan var han det iallafall, upp på toa och sedan snyta näsa. Han somnade sedan om inne hos sig. Men jag hann inte ens in i sovrummet förän Elsa vaknade och gnällde så eländigt. Hon fick komma över till oss och pappan tröttnade efter bara några minuter på hennes snörvlande, tuttande på nappen och allt snurrande så han tog sitt täcke och kudde och bäddade ner sig på madrassen inne på Elsas rum istället.
Elsaböket och gnället fortsatte, i stort sett hela natten. Hon och jag har bara sovit små korta stunder mellan alla gnälliga och bökiga uppvak. 
Framåt morgonen låg även Albin inne hos oss helt plötsligt. Han hade sedan lessnat och trakasserat pappan. 

Ingen toppennatt med andra ord. 

Fredag

Ännu en tidig morgon med jobb. Barnen skulle vara hemma med farmor och farfar och kunde tagit sovmorgon men de var uppe strax efter sex ändå. 
Pappan i huset vaknade upp med ond hals den stackarn. Hans tur att vara kraxig och krasslig. 

Jobbet gick bra och efter mötte jag upp en kompis (fd. jobbarkompis blomsteraffären jag jobbade i förut) för en snabblunch. Kul att ses! Blir så sällan. 
Mätt i magen åkte jag sedan vidare till jobb nummer två och efter det vidare hem. Äntligen!

Jag var hemma vid två och möttes av två barn som var högt upp i varv. Själv ville jag helst bara lägga mig och blunda en kvart men det var omöjligt. Istället klädde jag på vilddjuren och gick ut istället. Lugnast så innan de rev hela huset. Ute på trappan mötte vi pappan som kom hem från jobbet. En trött och risig pappa. 
Vi tog en liten promenad 

Man blir törstig av att vara ute och härja
Vi var ute ett par timmar innan vi gick in och åt middag. 

Albin hade redan i torsdags bestämt att han skulle äta sitt fredagsgott nere hos farfar så han hade bråttom dit efter maten.
Elsa var helt slut och på ett uselt humör. Hon och jag tog ett bad tillsammans för att komma på andra tankar och få tiden att gå till läggdags. 
Albin kom självmant hem igen redan vid halv sju. Snacksen var slut då 😉
Båda barnen sov sedan gott.

Vid halv tio anlände äntligen mormorn och morfarn och en timme senare gick vi och la oss. 

Vid två vaknar jag av att Albin ligger och ropar tyst på hjälp. Det visar sig att han kissat i sängen. En snabbdusch och så bäddade vi ner oss tillsammans i vår säng, bredvid den snarkande pappan. 

Så besviken

Igår eftermiddag blev jag tillfrågad om jag ville hänga med på ett jobb idag och jag tackade ja. Så Elsa fick åka till dagis hon också idag! 😊 Hon är så stolt på mornarna när hon vinkar hejdå till mig i hallen och får hänga med grabbarna 😉

Vid ett hade jag ett bokat möte på arbetsförmedlingen. Jag gick dit med en positiv inställning och trodde naivt att jag skulle gå därifrån utan några (nya) bekymmer. Så blev det inte. En timme senare gick jag istället därifrån med en hundra kilo tung sten i magen och tjugosju nya bekymmer och val att ta ställning till. Valen står mellan pest eller kolera. Alltså vilket jävla skit! Man får inte själv bestämma eller göra som man vill med något tydligen. Och det är en jävla massa olika saker man måste ha koll på för att inte bli "straffad" längre fram.
Det handlar om övergången från föräldraledig till deltidsarbetande. Systemet godtar inte att man själv väljer att jobba så lite som möjligt en tid och hellre vill lägga sin tid på sin familj istället för att sträva efter ett heltidsjobb.   Väljer man att avstå bidrag och a-kassa med mera så tycker man ju att myndigheterna borde vara nöjda, men så är det inte. 
Jag orkar inte ens skriva om eländet nu, det är bara så jobbigt.
Vi har suttit och räknat pengar, arbetstimmar och procenter fram och tillbaka nu ikväll men inte kommit fram till om pest är bättre än kolera eller tvärtom. 
Turligt nog var kvinnan på arbetsförmedlingen otroligt trevlig, förstående och hjälpsam. Men dessvärre kom vi ingen vart.

Nu ska jag sova. Upp tidigt imorgon igen! Usch, jag har börjat sova så dåligt om nätterna. Så typiskt nu när barnen sover riktigt bra. 
Inatt vaknade jag upptäckte en mus eller nått under mitt täcke! Sparkade ner det på golvet och låg och frös utan täcke. När jag vaknar nästa gång håller jag på att frysa ihjäl och vågar knappt ta upp täcket igen, men jag gjorde det och ingen mus syntes till. Konstiga drömmar! 
Efter det drömde jag att jag blev jagad av en gubbe på cykel ute. Jag vaknar av att jag ligger och skriker på hjälp. Hemskt! 
Det är väl inte ens fullmåne nu? 

Onsdag

Jobb och dagis stod på schemat.
Min hosta och luftrörstäppa hade förflyttat upp sig en bit och börjar släppa lite. Märkligt nog känner jag mig hyfsat kry i övrigt. Men att hosta och kraxa är jobbigt nog det med.

Jag hämtade två glada barn på dagis vid tolv. Elsa blev så till sig när hon såg mig att han slet av sig haklappen och försökte klättra ur stolen 😊 Och Albin hade inte haft någon mammalängtanattack. Skönt!
Vi åkte hem och vilade. Elsa hade otroligt svårt att hålla sig vaken hela vägen hem men med nöd och näppe lyckades jag distrahera henne. Hemma tog det bara fyrtiominuter för henne att somna 😉 Snabbare är dagen innan iallafall.
Albin kunde inte koppla av hur välbehövligt det än må ha varit med en tupplur.
Elsa vaknade på tok förtidigt och nu när hon legat på madrassen inne på sitt rum så går hon ju upp själv. I spjälsängen brukar hon bara vända på sig och somna om om hon vaknar. Eftermiddagen var gnällig värre för båda barnen och de hängde som små apor i mina armar och ben, men helst ville de sitta i knät. Samtidigt. 

Farmor kom efter middagen och agerade barnvakt, tillsammans med farfar, medan vi var iväg på föräldramötet.
Mötet gick bra och det var väl egentligen inget nytt på dagordningen. 
Vi var hemma vid halv nio igen och båda barnen sov. Albin hade tydligen haft svårt att somna och låg och grät efter mamma och pappa ❤️ Hjärtskärande tyckte stackars farmor.
Troligtvis glömde han besöka toaletten innan han la sig för lite senare hör vi hur han går upp ur sängen och strax efter börjar gnälla, Peter går dit och utbrister: Han kissar! 
Där står han, mitt på golvet i en stor pöl och är förtvivlad den lille stackarn. Efter en (högljudd) duschning dimper han ner i sängen igen och somnar bums och sover hela natten.
Idag har han inget minne alls av vad som hände 😊 

Skaparanda

I tisdagseftermiddag och kväll var vi väldigt kreativa hemma. Eller barnen var iallafall. De ritade, stämplade och spelade spel 😊

Albin har lärt sig rita ringar och är så stolt! ❤️ Runda stenar är det på pappret.


Dagligen kommer de hem med en bunt teckningar från dagis. Båda två.
Albins intresse för färg och form har ju aldrig varit speciellt stort men nu tycks det ha ändrats lite. Kul! 

Just nu

Datenight

Eller även kallat föräldramöte 😊

Måndag

En liten stund efter att jag publicerat morgonens gnällinlägg igår ringde farmor och frågade om hon kunde hjälpa till med något. Vi bestämde att hon skulle komma hit efter lunch. 

Vi gick in vid halv elva och fixade med lunch, åt och la oss. 
Elva la vi oss och fem över elva snarkade Elsa. Trött lillstumpa. Jag bäddade ner mig i sängen också och det var så skönt. Men jag somnade aldrig.
Albin låg en stund i sin säng men han höll sig sedan kvar inne på sitt rum och jockade med sitt tyst och lugnt så jag lät honom hållas. 

Farmor dök upp lite efter ett (tror jag) och både Albin och jycken blev så exalterade och lyckades väcka Elsa också. 
Vi åt lite mellis och efter det tog farmor med sig barnen ut.
Jag tänkte passa på att lägga mig igen, men tänkte först bara ta itu med lite tvätt och efter det råkade jag sätta mig vid symaskinen istället. Tanken var att sy färdigt en grej jag började med för flera månader sedan men det gick inte som jag ville så efter en timme gav jag upp.

Barnen var fruktansvärt trötta och griniga efter ha varit ute hela eftermiddagen och Elsa satt bara och vrålade vid middagsbordet. När hon tillslut slutade åt hon upp sin mat istället och Albin åt bra också faktiskt!

Det blev en tidig kväll för de små och jag tror nog bägge sov innan sju.

Morgonrundan ❤️

Farmor hade med sig lite olika mirakelkurer till mig så nu hoppas vi hosteländet snabbt går över! 😊




Premiär!

Elsa sover nu för första gången i sitt egna rum! 😊

Det tog bara en timme..... 

Just nu

Jobb och handling avklarat.
Nu hämta barn på dagis och sedan hem och stupa. Förhoppningsvis.



Just nu

Usch vilken natt! Man är allt annat än utvilad idag och dessutom har hostan och täppa i luftrören slagit till på mig.

Nu har vi iallafall klarat av en ordentlig morgonpromenad, UTAN massa protester. Haha! Jag trodde inte sådant exciterade längre.


Albin är nere vid växthuset och klipper ner växter med sin lövsåg/tång och Elsa pular i sandlådan.
Jag har parkerat mig på en stol.
På trappan ligger jycken och spanar ut över ägorna ❤️


Min vision för dagen är att vi äter en tidig lunch och sedan lägger oss och vilar middag allihop. Vi är slitna så det skulle sitta fint. 

Söndag

Idag var det min tur att gå upp imorse och Albin gjorde morgon redan vid sex!!! Jag lotsade ut honom till soffan innan han hann väcka Elsa, satte igång Barnkanalen, bäddade ner honom i soffan och så gick jag och la mig i sängen igen 😉 
Nästa barn vaknade vid sju. Ingen återvändo, bara att pallra sig upp. 

Pappan hade jobb idag och drog iväg lite innan tio.
Vi gick ut och tog en promenad och samlade på oss lite av varje att piffa till trappan med. 
Usch vilket liv det var på Elsa innan vi äntligen kom hem igen. En riktig liten surpuppa. 
Resultatet! 
Majsen jag odlade blev det inte mycket med i år. Tio jättefina plantor blev det men kolvarna hann aldrig växa på sig. Detta är den enda som blev något och den är inte mycket att skryta om 😔 
Äpplet är ett av de tre äpplen som blev på Elsas träd hon fick i doppresent för ett år sedan. 
Både Elsa och Albin har varit riktigt frestade till att plocka dessa äpplen då de hängt i precis lagom höjd för dem, men vi har lyckats hejda dem så äpplena fått mogna till sig.
Ett av dem blåste ner för några veckor sedan och det andra kom Albin in med en dag. Han hade fått nog av att vänta 😉 Det sista har fått sitta kvar till nu men då har istället fåglarna hunnit mumsa på det före oss! 

Vi var ute hela förmiddagen och det var riktigt soligt och härligt även idag.
Surpuppan 😉❤️

Lagom till lunchen dök farbror Anus upp här. Han och farfar skulle in och dricka kaffe och givetvis hade inte barnen någon lust alls att följa med mig in då. Jag hämtade istället matlådan och vi värmde och åt nere hos farfar vi också.
Sedan fick jag bokstavligt bära hem dem båda när det var dags att vila.
Albin ville ju inte såklart men Elsa somnade ganska omgående. 
Pappan kom hem och damp ner i soffan.

När Albin lessnat på att ta det lugnt på sitt rum la han och jag pussel istället.
Han är riktigt duktig men tålamodet och intresset tröt så det blev aldrig helt färdigt.
Avslappnad stil.

Efter eftermiddags fikat bröt kaoset ut. Vår treåring driver oss till vansinne. Det är så tråkigt med allt tjafs, bråk, gap och skrik vi har flera gånger om dagen. Och det vänder så fort också! Från att ena stunden varit superlugn och gullig till att bli ett monster på två sekunder. 
Han fick motvilligt tillbringa den mesta tiden av eftermiddagen inne på sitt rum.
Det senaste han börjat med är att stå och banka på dörren så hans händer blir helt såriga. Helt galet!

När pappan är med och leker så steks det docka med ägg och svamp under armarna...


Lite innan fem var det dags för pappan att dra iväg på jobb igen. Vi hann precis äta innan det! 
Jag stoppade barnen i badet direkt efter maten och när vi städat upp leksakskaoset i vardagsrummet.

Jag hann sitta och virka en liten stund medan jag badvaktade.
Efter badet hade vi bestämt att se på film.
Imorse när Elsa inveg sin nya Elsamössa berättade Albin för mig att det faktiskt var en Elsa på mössan och att det är från en film.
Jag blev riktigt förvånad vi har faktiskt inte tittat på den här hemma (och vi är nog den enda barnfamiljen i hela världen som inte gjort det! 😉). Vi satte igång den för typ ett år sedan eller nått men Albin hade inget intresse alls att se på den då och efter det har vi inte testat igen. Men tydligen hade han koll på vad det var för film ändå och idag ville han se den.
Han satt blickstilla hela filmen och tyckte den var riktigt spännande!
Elsa satt stilla så länge som hon hade snacks kvar i skålen och efter det hade hon fullt med myror i brallorna.

Pappan kom hem vid sju. Elsa sov nästan då och Albin nattades av pappa.
Sedan dess har vi legat halvt medvetslösa i soffan och strax efter nio stängde vi faktiskt ner och gick och la oss. Fast nu har klockan hunnit bli nästan tio ändå. 
Godnatt! 



Dönickar med go

Idag vaknade jag upp med fortsatt huvudvärk och en irriterad hals samt retlig rethosta. 
Elsa såg till att vi var vakna långt innan sju dessutom.
Det bästa var ändå att vakna upp och inse att man hade en sött snarkande Albin liggandes på sin axel ❤️

Fast jag fick faktiskt sovmorgon, Peter gick upp med barnen och jag somnade om och vaknade igen vid nio. Mycket mer behagligt 😊

Det var väldigt dimmigt här på förmiddagen. Man kunde faktiskt ta på den. Vi var ut en sväng men det var bara ruggigt.
- Kom Elsa så går vi in och leker med dockor istället! 
Försökte pappan med för att få gå in istället.
- Näää. 
Sa Elsa och fortsatte gräva i sandlådan 😊
Jag drog iväg på en loppis men var hemma efter en timme igen. Precis lagom till lunchen!
Här hemma hade de hunnit vända uppochner på hela vardagsrummet under tiden jag var borta. Men roligt hade de haft 😊

Efter lunchen bäddade jag ner tröttElsa i vagnen, kopplade jycken och tog en ordentlig promenad. Elsa somnade så gott och vädret hade hunnit bli helt fantastiskt!

Hon fortsatte sova en timme när vi kom hem och jag passade på att städa ut det sista ur växthuset och klippa ner min otämjbara och risiga kaprifol. 
Pappan och Albin sågade och spikade socklar till Elsas rum. 

Vi var ute hela eftermiddagen och det var helt sagolikt härligt. Vi fixade med lite av varje och jag tycker det är så roligt och mysigt när vi håller på och grejar tillsammans. Båda barnen är ju såpass självgående nu att man inte behöver passa vareviga sekund och faktiskt hinner slutföra påbörjade saker.
Fika hann vi med också såklart!


Efter många timmar ute var vi ganska möra och gick in. 
Albin och Elsa ville titta på film och pappan slumrade på soffan. 
Jag började fixet inne i Elsas FÄRDIGA rum! 😊

Albin hjälpte till och dammsög bort byggdammet.


Elsa lessnade på filmen och "hjälpte" mig. Jag staplade in böckerna i hyllan och hon plockade ut dem igen och la dem i en korg istället....
Men det blir väldigt fint hos henne 😊
- Ååå så fint! Sängen där blir perfekt.
Albins kommentar när han kom in och tittade 😊
Det är inte färdigt möblerat än och hon sover inte där inne än. Måste fixa persienner och lite sånt innan. 


Barnen har sovit som grisar sedan sju ikväll. 
Faktiskt att Albin har varit ovanligt lugn idag. Hans utbrott har varit väldigt få.
Han har mest bara stått vid något träd eller buske och klippt av dess löv med en tång. Mer eller mindre hela dagen höll han på med det! Farfar beskar ett av äppelträden i förmiddags och det var väl av det Albin fick sin idé. Han hjälpte trädet att tappa bladen sa han 😊❤️



Peter har känt sig risig han också idag och barnen fortsätter med sina hostor. De hostar inte ofta men när de gör det låter de inte behagligt 😔
Jag tappade upp ett bad åt Peter medan han nattade Elsa och när han låg där i masserade jag hans fötter och nu mår han bättre 😊
Men det är knappt lönt att fjäska för han faktiskt. 
- Jag tappar upp bad vatten åt dig.
- Ska jag bada?! 

- Jag tänkte ge dig fotmassage och skrubba ryggen.
- Och vart vill du komma med det? 

Jag toppar det hela med att hämta honom en skål med ostbågar.
- Meh! Jag kan ju inte ligga här i och hålla i den och äta.
Fick jag som tack. Men han lyckades ligga där i och äta upp dem 😉 

Och nu mår han bättre! 😊 Så nu ska jag få honom till att hjälpa mig bära upp Elsas byrå och garderob från källaren 😉

God kväll 


En mycket välkommen fredag

Alltså mitt huvud är kaos efter denna vecka. Jag kände mig som en trasa i eftermiddags, huvudet bultade och jag var så trött att jag knappt kunde hålla ögonen öppna.
Man är inte van vid att ha så mycket på gång samtidigt! Det är väckarklocka varje morgon, tider att passa både till dagis och jobb, lämningar och hämtningar, handling och matlagning och massa andra måsten. Mitt huvud har gått på högvarv vill jag lova. Men nu är det helg och då slipper vi iallafall passa massa tider. 

Idag var det jobb för min del och barnen var hemma med farmor och farfar.
Jobben gick bra och jag var hemma vid ett. 
Det var bara hem och vända i stort sett för vi skulle träffa småsysslingarna på Drömkåken hade vi bestämt.
Elsa låg och snarkade och sov så gott så henne fick vi väcka. Två timmars middagsvila får räcka 😉 Albin däremot var både högt och lågt. Övertrött delux. 
Pappan ringde och sa att han var på hemväg redan så vi bestämde att han också skulle stanna till på Drömkåken.

Vi åt och lekte. Eller Elsa drack bara sin Festis och struntade helt i bullen. 
En väldigt härlig eftermiddag och vi satt ute och fikade.
Ett par timmars lek mäktade vi med innan barnen, speciellt Albin, började balla ur och leva rövare. Vi satte oss i bilen och åkte hem.
Pappan hade åkt hem tidigare för att passa på att fortsätta med golvet i Elsas rum. På egen hand medan ingen annan hjälpreda var hemma 😉 Han var precis färdig när vi kom. Perfekt! Jättefint blev det. Nu är det bara lister kvar!

Resten av eftermiddagen var väldigt kaotisk. Jag var så trött att jag inget hellre ville än att få lägga mig och blunda i tio minuter, men eftersom Peter var i fixartagen kunde jag inte det. Jag och Elsa sorterade gårdagens tvätt istället. Jag parade ihop strumporna och hon slet isär dom igen....
När jag äntligen kunde sträcka ut mig på soffan fick jag två barn hoppandes på mig också. Väldigt avkopplande.
Albin som fortfarande var på sitt allra bästa härjarhumör skrek och höll på så mycket han bara orkade. Helt sanslöst! Tyvärr smittar det av sig på lillasystern också så även hon vrålade och hade sig. Jag flydde ner till tvättstugan 😉
Tillslut blev klockan äntligen så mycket att fredagsgottet kunde plockas fram och Bompan sättas igång. Då blev det tvärtyst i detta hus. 

Nattningarna gick som en dans och jag la mig i ett bad. Så skönt! Sedan piggade jag på mig lite och nu är klockan elva och jag är fortfarande vaken märklig nog! Fast nu stänger jag butiken. 
Peter sussar ute på soffan sedan en timme tillbaka. Jag har hunnit natta om Albin som vaknade med en ond fot, jobbig hosta och kissnödig. Nu tror jag han somnat om igen ❤️

Effektiva kvällar

Det har hänt grejer i Elsas rum nu må ni tro! 😊

Igårkväll vid åtta fick Peter för sig att vi skulle dra igång tepetseringen.
Ingen av oss har någon vana av sådant men det gick galant! En timme senare var väggen färdig och det blev VÄLDIGT  fint. Fantastisk tapet måste jag säga!
En liten tjuvkik 😉


Idag efter middagen drog Peter och Albin igång med att börja lägga golvet

Det blir fin fint det också!

Fortsättning följer.... 

Obefintlig sovmorgon och ett färgglatt avslut på dagen

Idag fick Elsa och jag lite sovmorgon, hon skulle inte vara på dagis förän halv nio.
Albin åkte med pappan som vanligt vid halv sju och givetvis vaknade ju Elsa i den vevan. Så någon vidare sovmorgon blev det icke.
Albin trasslade lite ett par gånger inatt och när han kom in till oss för tredje gången orkade jag fösa tillbaka honom in till sig igen. Eller ska jag vara ärlig så märkte jag knappt när han kom insmygandes och kröp ner bredvid mig under täcket ❤️ Att gå upp imorse hade han ingen lust till.

När Elsa och jag parkerade utanför dagis såg jag Albin stå i vinkfönstret. Vad kul att han står och vinkar åt oss tänkte jag, men sedan såg jag att han stod och grät. Han hade drabbats av mammasaknad ❤️ Vi satt en stund i soffan och pratade och det blev bättre och han och fröken kom överrens om att läsa bok.
Elsa började leka med en gång och jag kunde åka därifrån med gott samvete. 
Albin stod och väntade i vinkfönstret tills jag kom ut men han hade bråttom därifrån när jag väl kom ut.

Jag hade lyckats fixa några timmars jobb även idag så jag åkte vidare dit. Men först ringde jag. Peter och förvarnade om att Albin varit ledsen och att han kunde vara redo att åka dit om det skulle behövas.

Lite innan tolv var jag tillbaka på dagis för att hämta hem mina barn.
Albin hade fått ytterligare en mammalängtanattack just innan de skulle äta och farmor hade han längtat efter också men han kom på andra tankar när det började äta. 
Lilla gubben är visst inne i en känslig period. Inte en helt ovanlig reaktion tydligen när småsyskonet börjar. 

Hemma kämpade jag med att få Elsa till att somna middag. Den damen slår rekord! Hon är så trött att det är precis på håret att vi hinner hem innan hon somnar, trots att jag gör allt för att försöka förhindra det. Väl hemma i sängen gör hon allt för att inte somna. Hon står på huvudet, sparkar hälarna i madrassen så hårt hon bara orkar så det dundrar om det och ligger och "sjunger". Tillslut gav hon upp och sov som en gris.
Albin trilskades också lite men efter att han var upp och opponerade sig en gång så somnade han sedan. Och ville istället inte vakna när jag tyckte han sovit färdigt.

Efter mellis gick vi ut, men det tog sin lilla tid eftersom Albin hade stoooora problem med att få på sig sin ena sko. Humör delux!
Vi hann bara ut på uppfarten innan pappan kom hem lite tidigare än vanligt.
Albin ville cykla så vi tog en liten runda allihopa. Elsa drog dockvagn men ville egentligen allra helst cykla hon med såklart.
Humöret hann tryta på de båda ett par gånger på den lilla promenad vi tog.

Märkligt nog blev middagsstunden ovanligt lugn och harmonisk. Det belönades med efterrätt såklart 😊
Resten av kvällen ägnade grabbarna åt att greja i Elsas rum medan jag och Elsa fixade i köket och tvättstugan. Fruntimmersgörat. 
Dusch av barn, bompa och sedan sängen.
Pappan har nattat Elsa hela veckan och det har gått hur plättlätt som helst! Den lilla damen är helt slut av att gå på dagis 😉 Men idag var det jag som nattade henne och givetvis höll hon på att krångla in i det längsta. Krångelmaja!!! 


Såhär ser man ut efter en eftermiddag med ett sjuhelsikes humör
Gigantiska ringar runt ögonen i blått och rött. 

Elsa 19 månader

Lilla lillstumpan som blivit så stor (19 månader i söndags) att hon tom. börjat på dagis! Det är ju helt galet, men hon älskar det och båda inskolningsveckorna har gått som en dans.

Gällande pratet och ordförrådet har det inte hänt speciellt mycket. Hon använder fortfarande sin grottfolksknäppning med tungan till det mesta.
"Dää!" Har bytts ut till "DA!" och står för ett bestäm DÄR! 
Både jag och Peter har tyckt oss höra att hon sagt både täcke och docka vid något tillfälle. Men det var ett tag sedan nu. 
"Dingding" kan ploppa ut ur henne ibland. Bla. härom morgonen när hon nöp tag i min bröstvårta och sa "dingding". Haha!

Dansa, hoppa och snurra är skoj!
Hoppa är hon superduktig på och lyfter med bägge fötterna från golvet. 
Dansa gör dom endel på dagis också och det är poppis.
Musik överlag gillar den lilla damen och diggar med så fort hon hör toner.
En favorit är Justin Biebers What do you mean. I den låten låter det som att det är en klocka som tickar och det headbangar Elsa vilt till. Redan en liten Believer? 😉

Det nya stora intresset är dockor. Hon plockar och grejar med dem massor och tar tom. med dem ut för att leka. Gulligt ❤️ Hon bäddar ner dem, matar, kör runt i vagnen och stoppar nappen i munnen på dem.
Lekköket är också ett hett tillhåll. Hon lagar mat hejvilt och dukar upp inne vid soffan. Ibland bjuder hon oss andra och andra gånger är det bara till henne själv. 

Nya kläder är roligt och hon lägger märket till direkt när hon har på sig ett plagg hon inte burit tidigare. 
Säger man: 
- Kom Elsa ska du få nya fina kläder på dig!
Så kommer hon direkt, klär hjälpsamt på sig och rusar sedan till spegeln för att se hur fin hon är. Och hon ser sådär löjligt nöjd ut när hon poserar framför spegeln 😊

Annars har hon stundvis ett humör utan dess like. Ingen sätter sig på henne ostraffat. Haha! Det är bra med skinn på näsan.

Äntligen har det kommit fler tänder! Två nya där nere, så nu är antalet hela åtta styckna! 
Troligtvis är det fler som ligger och lurar och retas.

Det är ordning och reda på den lilla damen. Hon vet var saker ska vara och hur man utför diverse sysslor. 
Gå och tvätta händerna själv inne i badrummet är något hon skulle kunna fördriva en hel dag med. Likaså leta små skräpsmulor på golvet och gå och slänga i sopkorgen i köket. Tvätt ska ligga i tvättkorgen och mössor i respektive låda ute i hallen. Och hon vill gärna hjälpa sin storebror att klä på sig när hon tycker han krånglar och larvar sig. 

Använda pottan är hon på eget initiativ väldigt flitig med. Nästan varje morgon visar hon att hon vill sitta på pottan och hälften av gångerna kommer det något också! 
Toapapper måste man givetvis också ha när man försökt göra sina behov. Hon är så söt när hon grejar med allt. Och fick hon skulle hon väldigt gärna vilja hjälpa mig med att torka mig efter mina toabesök. Haha! Men det klarar jag bra själv 😊 

Vår finaste och underbaraste lilla tjejja! ❤️


Onsdag

Eftersom det gick så bra igår för Elsa på dagis så körde vi en likadan dag idag.
Hon vaknade lika förväntansfull idag igen 😊 Lämningen gick bra. Hon klängde lite på pappa innan Albin tog henne i handen och knatade in till vinkfönstret.

Jag jobbade och hämtade sedan två glada barn. Dagen hade gått galant! De hade varit ute på promenad i det fina vädret på förmiddagen och bla. hittat en förrymd höna.
De satt fortfarande åt när jag kom. Det var någon mexikanskgryta och Elsa hade vräkt i sig TRE portioner! Albin däremot hade mest bara ätit paprika.
Samma visa i bilen hem idag igen, radion på högsta volym och neddragen ruta lite då och då 😉 Idag somnade hon iallafall lättare här hemma i sängen.
Albin låg en stund men blev rastlös och ville hellre titta på film.

Albin var supergullig hela eftermiddagen men till mellis förvandlades han till monster och gapade och skrek. 
Tillslut kom vi ut och kunde njuta lite av dagens sista ljumma solstrålar.
Vi gick ner till ån och kastade sten. Men innan vi kom dit (några ynka hundra meter hemifrån) hann Albin få flera utbrott och satte sig bla. mitt på vägen i protest. 

Pappan kom hem och jag gick in och lagade mat. Ungarna ville inte in utan stannade kvar ute i sandlådan.

Denna kväll var vi inte lika effektiva som igår. Jag tog iof. hand om lite tvätt. Albin påpekade igår att tvättkorgen faktiskt var full 😉

Nu har jag läst bok för den store och pappan nattar den lilla.
Dags att gå ner och hänga dagens andra maskin med tvätt!

Meningen med livet ❤️❤️❤️

Igår tisdag

Eftersom Elsa anpassat sig så bra till dagis så kände vi att vi lika gärna kan testa låta henne vara själv. Vi kom överens om att prova den vanliga tiden som Albin går, 7-12. 
Kvällen innan berättade jag det för Albin, att han och Elsa skulle vara själva utan mamma eller pappa.
- Då ska jag leka med Elsa på dagis! Sa han ❤️ 😊

Elsa som vanligtvis brukar vara ganska grinig på mornarna studsade ur sängen denna morgon och var riktigt förväntansfull och otålig att få komma till dagis.
Det var pappan som skötte lämningen och det hade gått jättebra. Elsa hade suttit en liten stund i hans knä men sedan gått till fröken och vinkat hejdå till pappa i vinkfönstret. 
Pappan skulle hålla sig i närheten och jobba och snabbt kunna komma till undsättning om det skulle behövas på dagis. Men det behövdes aldrig. Allt gick toppen och jag hämtade två glada barn efter jobbet.
Men oj så trött hon var! Hihi. Hon satt bara och stirrade på mig i bilen hem och först trodde jag hon blängde och var sur på mig för att jag varit ifrån henne så länge, men sedan såg jag att hon var så trött att hon bara satt och stirrade tomt på mig. Jag satt och petade på henne hela vägen hem, sjöng högt med radion på hög volym och drog ner rutan men ändå lyckades hon tappa huvudet ett par gånger. 

När vi kom hem gick vi raka vägen och la oss. Albin la sig också lite motvilligt.
Elsa tramsade endel innan hon sedan sov som en stock och Albin somnade faktiskt också.
Trött dagistjej ❤️

Klockan sprang iväg och Albin snarkade gott, jag fick väcka honom vid halv tre.
Han vaknade på fel sida fullkomligt. Allt var fel och pest och pina.
Elsa vaknade till liv först efter tre och innan vi lyckats få i oss lite mellis så var klockan redan kvart i fyra! Med andra ord ingen idé att krångla på oss alla kläder och gå ut den lilla stund innan det skulle vara dags att gå in och påbörja middagen. Och det var ändå bara ruggväder ute så lika skönt att kura inne.

Efter maten var vi faktiskt så ambitiösa att vi drog igång en välbehövlig städning. Vanligtvis brukar vi ju inte orka anstränga oss mer än nödvändigt om kvällarna, men nu när gnistan fanns var det bara att passa på.
Albin var faktiskt jätteduktig att hjälpa till! Han plockade upp och städade undan utspridda leksaker och dammsög. Han dammsuger helst utan munstycket och kryper runt på knä och suger längs och på listerna och vid trösklar. Jättenoggrann! ❤️
Intresset tröt till sist och pappan stoppade barnen i badet istället medan jag städa färdigt.
Fan så gött det är när städningen är avklarad. Härlig känsla.

Elsa somnade plättlätt vid sju och Albin strax efter. Så duktiga ❤️ och sov som stockar natten lång. 



Efter jobbet mötte jag upp en mamma som genom Giving People bett om hjälp med kläder och lite annat till sin lille ettåriga son. 
Jag plockade ihop lite av alla urvuxna kläder vi har kvar, så pojken slipper frysa. Dock hade vi inte så mycket höst/vinterkläder i rätt storlek men lite är bättre än inget. 


Rivstart på veckan

Jag har varit utan telefon halva dagen för min trötta lur hängde sig och tvärdog. Men nu har min alldeles egna handyman fått igång den igen! ❤️

Idag stod fortsatt inskolning för Elsa på schemat. Idag skulle vi vara där sju för att testa på frukosten. *gäsp*
Albin som vanligtvis är ledig måndagar ville stanna hemma med farfar idag, så jag och Elsa fick åka själva.

Det gick bra även idag. Inga konstigheter. Hon tom. hoppade ner från mitt knä och gick bort till fröken Amanda och klättrade upp i hennes knä,  bara sådär. Tack för det! 😉 Annars skötte hon sig själv och jag satt mest och ritade med lille syssling Viktor.
Vi skulle vara där till tio idag men vi drog hem lite tidigare för Elsa var så trött att hon mest bara satt och slöade i mitt knä mot slutet. Hon tog en slummer på hemvägen.
Det degades idag igen. 

Hemma möttes vi av Albin och farfar som lekte doktor med dockan Anna.
Albin var sugen på lunch innan klockan ens var elva efter att jag sa att jag tänkte bjuda på blodpudding. Båda barnen skrapade tallrikarna rena! Bra betyg 😊 Sedan gick de och la sig för vila. Elsa somnade relativt snabbt och lätt och jag tog en femminuters powernap. Helt underbart!
Albin låg och läste en bra stund men somnade aldrig, det slutade med att vi satte igång en film.

Ute sken solen så efter mellis gick vi ut. 
Usch! Det tar ju sju år numer innan man kommer ut efter ha byltat på oss alla kläder. Längtar redan efter vår och sommar....
Ute tog vi en runda med jycken. Jag höststädade lite ute i trädgården, frosten har ju tagit de sista blommorna ute nu 😔 Och faktiskt att barnen lekte tillsammans i lekstugan utan att bråka en endaste gång! Halleluja! 😉 

När pappan kom hem drog jag iväg och jobbade 1,5 timmes passet jag missade i fredags, då jag glömde nyckeln. Det är ju tur att det bara är ett par kilometer här hemifrån och att jag får milersättning, annars hade det kostat mer än det smakat 😊

Jag kom hem vid halv sju och då höll Elsa på att nattas redan. Hon var bra sliten idag efter helgen i Linköping och upp tidigt till dagis imorse.
Albin och jag läste en bok och sedan slocknade han på två röda. 


Förra veckan kom Peter hem med de beställda tapeterna till Elsas rum och idag kom han hem med nya golvet!
Nu är det bara lust, ork och tid som behövs för att färdigställa det hela. 
Igårkväll beställde jag faktiskt hem gardiner också! 😉 

Söndag= hemfärd

Nu är vi på hemmaplan igen. Vi kom hem vid halv sex och har hunnit packa upp, äta nattmacka och lägga barn. 

Dagen har bara spenderats hemma hos mormor och morfar. Barnen och de var ut till lekparken i förmiddags. Jag och Peter stannade kvar inne, han körde rallyspel och jag virkade och tittade på prinsdop.
Efter att lunchen var intagen plockade vi ihop det sista och packade in oss i bilen. 
Båda barnen sov innan Norrköping och de sov ända till Stockholm, då trafiken började tjocka på sig.
I vanliga fall brukar båda tappa tålamodet när vi når Stockholm och den sista knappa timmen brukar vara ganska högljudd, men idag höll dom ut nästan hela vägen faktiskt! Duktiga barn. 
Albin sov gott i bilen, med sin väska i knät och sin nya rosa ring på fingret. Sötnöten ❤️

Den vanliga röran på mormor och morfars vardagsrumsbord när vi är där
Alla bilar uppradade och parkerade.


Förmiddagsmys i soffan ❤️



Det är tråkigt hemma. Det är roligare nere på landet och i Linköping hos mormor och morfar. Sa Albin nu ikväll. 

Kalas och bio

Idag var vi bjudna ut till landet för lite kalasande för mostern. 
Albin hade redan för flera dagar sedan ringt moster och beodrat om att bli bjuden på pannkakstårta, med marshmallows på. Han tänker nämligen titt som tätt på pannkakstårtan hon gjorde i somras åt oss.
Mostern vågade inget annat än och lyda 😉

Barnen var vänliga och hjälpte till med paketöppningen såklart
Efter tårtätandet gick de ut och lekte.
Jag tyckte dock det var ruggigt ute så jag satte mig framför brasan och virkade istället. Mys! 
Peter och jag spontanbokade biobiljetter till 18 bion. Tackade för oss, lämnade alla och tog morfarns bil in till stan.
Nu kommer jag inte ihåg vad filmen hette men den handlade iallafall om en kille som blev ensam kvar på Mars. Rätt bra film om man bortser från de sista tio ministrarna. Det spårade liksom ur då och kändes inte alls lika trovärdigt längre.
3Dpremiär för oss båda. 

Klockan nio var vi hemma igen och då hade mormorn precis nattat färdigt Albin.
Allt hade gått bra för dem. Elsa hade somnat på tre sekunder efter att vällingen tog slut och Albin hade ätit ostbågar och kört rallyspel på datorn med morfarn.

Nu har jag också lagt mig. Jag har känt mig helt groggy hela dagen. Den gångna natten var ingen hit. Albin har stökat runt inne i vårt rum och trängt ner sig mellan mig och Peter i vår redan trånga och inte jättesköna bäddsoffa. Hostat har han gjort också den lille stackarn men febern har han sluppit iallafall. Långt innan sju gjorde han morgon dessutom och vi hade faktiskt inte hjärta att skicka in honom till mormor och morfar och väcka även dem, så han låg kvar i sin säng och fick kolla youtube en stund. 
Elsa däremot, som delar sovrum med mormor och morfar, hade för omväxlingsskull sovit riktigt bra hela natten! 

Just nu

Det stundas kalas och barnen laddar för fullt! 😉

Dom snarkar och sover som små grisar trots att vi är framme och har parkerat. 

Fredag

Idag hade jag jobb som vanligt och iom. det fick pappan hänga med Elsa till dagis. 
Natten var faktiskt riktigt bra! Elsa sov mer eller mindre hela natten och Albin var uppe och kissade en gång. Tror jag. Jag var nästintill medvetslös inatt och som omväxlingsskull vaknade Peter.

Albin som i normala fall inte hade dagis idag ville hellre hänga med farmor, så jag skjutsade honom till henne halv sju imorse innan jobbet.
BURRR!!! Så kallt och mörkt det är om mornarna nu! Fem minus imorse 😔
Jobbet gick bra. Eller iallafall på mitt första ställe. När jag satt i bilen påväg till andra kunden kom jag på att jag glömt nyckeln!!! Attans! Jag åkte ändå dit i förhoppning om att det skulle vara någon där men nä, det var igenbommat.  Jag åkte hem istället, letade upp telefonnumret och frågade om jag kunde komma på måndag eftermiddag istället för att slippa åka tillbaka igen MED nyckeln, och det spelade inte dem någon roll så jag kunde stanna kvar hemma. 
Pappan och Elsa hade just ätit lunch efter ha kommit hem från dagis.
Dagis hade gått galant även idag och de hade mestadels vistats i olika rum. Elsa hade bara tittar någon gång ibland om pappa var kvar. Duktig tjej! ❤️

Jag och Elsa tog ett snabbad, packade ihop det sista och satte oss sedan i bilen för att hämta upp Albin hos farmor innan vi äntligen styrde ner mot mormor och morfar. Albin var riktigt otålig att få komma iväg 😊
Färdigpackad och otålig Elsa 😊

Dom hade annars haft det bra idag farmor och han. De hade varit ute och mött pappas farmor. De hade varit i lekparken och besökt leksaksaffären. Grabben hade tydligen charmat till sig en plog och saltbil. Lycklig!


Det dröjde inte jättelänge innan båda barnen sov. 
Elsa protesterade en del först men slocknade sedan.
Albin bad om att hålla handen innan han slöt ögonen och började snarka ❤️
(Jag frågade om han hade saknat mig idag och fick till svar:
- Nä, jag har bara saknat mormor.)


Tänk så skönt att vi kunde åka så tidigt! Vi slapp sitta i eftermiddagsköerna genom Stockholm och resan flöt på fint.
Strax efter Södertälje vaknar Elsa och är skitsur. Hon lyckas tom. väcka Albin. Elsa surar sedan konstant. Som vanligt när vi åker.
Lite efter Norrköping stannar vi för en bensträckare och passar på att titta in på Nostalgiladan.

Det fanns mycket att titta och pilla på 😊
Sedan åkte vi vidare den sista lilla biten och var framme hos mormor och morfar redan vid femtiden! Så skönt att slippa komma fram så sent.

Båda barnen stolpade in utan att vara det minsta blyga och hade bråttom att inventera leksakslådorna.
Till mat blev det tacos. Gott! 😊

Albin blev sådär akutkissnödig utan att det kom något och jag tyckte han kändes lite varm. Tempen visade 38 grader. Så onödigt när han mått bra under dagen och inte klagat något över kisseriet.
Jag ringde 1177 ikväll igen men det var så lång kö att de bad en ringa tillbaka senare. Jag testade flera gånger och hamnade tillslut i kö. Plats 28. Fem minuter senare hade jag fortfarande plats 28. Jag orkade inte med det och la på. Istället har jag rådfrågat moster sjuksyster både igår och idag och eftersom han är ändå relativt opåverkad och inte jättehög feber så tyckte hon vi kunde avvakta.
Resten av kvällen ägnades åt att försöka få grabben att bajsa.
Fy så jobbig han är som fått för sig att det är äckligt att bajsa och istället håller emot så länge han bara kan. Men efter mutor med att gå till affären och glass så blev det äntligen resultat sent nu ikväll! Tjoho!!! 😊 Ingen är gladare för bajs än vi 😉

Torsdagen

Det var min tur att följa med Elsa till dagis igen. Albin åkte med pappan på morgonen i vanlig ordning och jag och Elsa åkte några timmar senare. 
Den lilla damen hade slagit gnällrekord under natten så vi båda var slitna redan innan vi hunnit hemifrån. Jag vet inte om det är tänderna eller alla nya intryck från dagis som rubbar nattsömnen de senaste nätterna? 
Det dröjde nog knappt en timme efter att jag och Peter lagt oss innan Elsa satte igång med sitt knorr. Hon fick komma över till oss men hon fortsatte böka och gnälla trots att hon låg på min arm och vi delade kudde. När hon äntligen somnade om ordentligt dröjde det inte många minutrar innan Albin kom in till oss helt förkrossad och säger att han kissat i sängen. Lilla gubben ❤️ Första gången en sådan olycka inträffar! 
Peter fick ta hand om den saken eftersom jag hade en sovande Elsa på armen. 
Lite senare, när vi alla somnat om igen, satte Elsa igång igen. Pappan flyttade ut till soffan. Albin kom in till mig och Elsa och la sig men anslöt efter en stund hos pappan ute på soffan.
Sedan var det morgon. Jag är otroligt tacksam över att det är hyfsat sällan nätterna är såhär händelserika.

Morgonrundan ❤️

När Elsa och jag kom till dagis var de ute. Albin kom springande mot grinden och frågade Elsa glatt om hon skulle stanna och leka med dem ute på förskolan.
- Mmmm. Svarade Elsa 😊
Han visade henne sandlådan och så gungade dom och lekte i trädkojan.
Elsa brydde sig inte alls om jag var i närheten eller inte. Flera gånger knatade hon iväg på egen hand för att utforska saker.
Sedan blev det lunchdags och idag skulle vi vara kvar och äta. Inga konstigheter med det heller. Vi satt vid Albins bord så det kändes väl som hemma 😊
Efter lunchen åkte vi hem. Jag lyckades med nöd och näppe hålla henne vaken hela vägen hem men ändå höll hon på att trilska och vråla som en stucken gris innan hon tillslut somnade hemma i sängen. 
Jag lyckades också somna och vaknade med ett ryck i halvt panik när telefonen vibrerade av ett sms. Inom loppet av några få sekunder hann jag få för mig att vi försovit oss och missat dagis! Klockan är ju 13.05!!!!! Haha 😊 Sedan kom jag på att vi redan varit där och att allt är i sin ordning.
Albin försökte vila men han lyckades inte, så han och jag soffhängde framför datorn istället. 

Jag har i evigheter varit galet sugen på köttbullar, potatis och lingon till middag! Men efter att jag började göra egna köttbullar för några år sedan kan jag inte äta köpta färdigköttbullar längre och ingen annan tycks göra dem åt mig heller 😔 Men nu fick jag ett ryck och ställde mig och började rulla köttbullar till middagen. Det är inget jättebra påhitt för ungarna har ju en tendens till att alltid vara extra gnälliga, klängiga och bråkiga när jag står i köket. Likaså denna gång. Elsa stod bokstavligt och drog i mina byxben och vrålade och skrek medan jag rullade köttbullar så snabbt jag bara förmådde och slängde ner dem i stekpannan. Gott blev det när det äntligen var färdigt! 
Dock åt både Albin och Elsa som myror. Albin smakade inte ens på sin mat tror jag.
Han och jag tog en liten kisserunda med hunden efter maten. Han på motorcykel och jag till fots

Redan i onsdags började jag misstänka att Albin ev. hade urinvägsinfektion. Jag tyckte han kissade oftare och när han sedan kissade i sängen under natten blev jag bara mer säker. Han själv klagade inte över något och tycktes vara helt opåverkad.
Men framåt torsdagskvällen erkände han att det kändes konstigt när han kissade och att han blev akutnödig utan att det kom något.
Jag ringde 1177 och de tyckte vi kunde avvakta eftersom han var relativt opåverkad. Han fick dricka citronvatten under kvällen och natten passerade utan någon mer olycka.


Mellan mina ben var dagen oförändrad i stort sett. Fortfarande ömt och svullet men varken mer eller mindre. På kvällen upptäcker jag att jag är blå! Typ världens blåmärke.


Just nu

Det ser ut som vagnen skulle behöva vara lite större. 
Två hundar, tre dockor, en katt och en telefon sedan är det fullt!
Elsa har istället satt sig i dockornas säng och åker båt eller nått 😉 

Det gör ont, där nere.....

Usch vilken humördipp jag fick ikväll! 
Efter att Elsa äntligen behagade somna, efter 1,5 timmes trilsk, så har jag och Peter suttit i varsit soffhörn. Eller han har legat och sovit i sitt hörn. Lika bra det eftersom jag hade taggarna utåt.

Nu har jag iallafall lagt mig. Det känns lite bättre nu humörmässigt men istället har jag ont mellan benen. Haha! Det låter det va 😉 Så roligt är det dock inte och orsaken är en olycka.
Tidigare ikväll, precis innan barnens nattning körde Albin sitt sista springrace innan han och jag skulle läsa bok. Jag står i dörrhålet in till köket och pussar Elsa godnatt som hänger kring pappas hals, och Albin kommer springandes med mig och drämmer pannan rakt in i mitt blygdben. AJ! Eller så jätte jätteont gjorde det inte egentligen men såklart det kändes. Men det onda smög sig liksom på sedan och jag blev mer och mer öm. När jag en timme senare går på toa inser jag att jag är riktigt svullen där nere. Men enbart på högra sidan, där pannan slog i mot. 
Nu över tre timmar senare är jag fortsatt svullen och konstant öm. Det liksom ilar obehagligt i området. 
Detta blir riktigt spännande att se hur läget känns imorgon när jag vaknar. Tänk om det svullnar upp ännu mer eller tänk om jag är så öm att jag inte kan ha kläder på mig. 
Det återstår att se. Nu sova på saken och hoppas allt är bra imorgon!
BUSUNGE!!! ❤️
Albins panna tycktes iallafall klara sig utan någon skada. 

Onsdag med dagisdag två

Idag var det dags för Elsas andra inskolningsdag och det var pappan tur att vara med.
Det hade gått jättebra även idag. De hade varit med på sång och frukstunden och Elsa hade suttit med stilla hela tiden. (När Albin inskola sig passade han på att smita ut till leksakerna och pilla med dom i lugn och ro när de andra hade samling 😉)
Sedan hade de ritat och pysslat. Elsa hade inte brytt sig något om pappa utan skött sig själv.
Det var ju också första dagen då både Albin och Elsa var där samtidigt och jag har funderat över hur Albin kommer bete sig, men det gick hyfsat bra. Elsa struntade helt i Albin medan han hängde efter henne istället. 
Två timmar var de där idag, när det var dags för lunch tackade Elsa och pappan för idag och gick över till pappans jobb för att käka matlåda. Albin ville stanna kvar på dagis och äta där.

Jag jobbade imorse. Istället för att köra mitt onsdagskvällspass avverkade jag det imorse. Perfekt när man kan anpassa tiderna! Jag anslöt sedan till pappan och Elsas lunch och inväntade att Albin ätit färdigt innan vi åkte hemåt och pappan jobbade eftermiddagen. 

Hemma stöp Elsa i säng och somnade relativt lätt.
Albin låg en stund men höll sig sedan inne på sitt rum och pulade med sitt i lugn och ro. När han lessnade satt han i soffan och kollade lite på datorn en stund.
Elsa sussade i två timmar och vaknade inte förän lite efter tre! 
Klockan var redan halv fyra när vi var färdiga med mellis, så det var ingen idé att gå ut innan det var dags att börja med middagen. 

Elsa var otroligt klängig resten av dagen. Vet inte om det beror på dagis eller om hon bara var gosnödig? 😊 Hon pussade mig på kinden helt på eget bevåg och det har aldrig hänt! Man får alltid tjata sig till pussar annars. Hihi ❤️

Eftersom ingen av oss varit ute under dagen gick vi ut en sväng efter middagen.
Men fy tusan vad hemskt det är med kylan! Jag fryser som bara den! Hua! 😔
Vi gick bara en liten runda sedan gick vi in igen. 
Bompa och läggdags.

Albin ringde till morfar och beordrade honom att köpa hem fredagsgott till vi kommer ner på fredag 😉






Tisdag

Idag var vår plan att pappan skulle varit med Elsa på inskolningen så jag kunde jobba mina vanliga tisdagstimmar, men det dök upp en grej på hans jobb som han var tvungen att vara med på, och för att jag skulle slippa gå miste om en tredjedel av min veckoarbetstid för EN timmes inskolning så bestämde vi att hon fick vara hemma med farfar som vanligt på tisdagar. 

Jag vaknade med världens huvudvärk imorse. Elsa har knorrat/vrålat flertal gånger inatt så det kanske beror på det? Förvisso behöver inte jag engagera mig något om nätterna eftersom Peter sedan en tid tillbaka har sängplatsen närmast Elsa men man vaknar ju ändå.
Troligtvis är det väl fler tänder på gång kanske. Borde ju vara det iallafall.

Imorse var det KALLT!!! Peter var snäll och gick ut och startade upp båda bilarna en stund innan vi åkte så vi slapp iallafall skrapa rutor och frysa om rumpan 😊
Jobbet gick bra och huvudvärken höll sig faktiskt borta ända till hemvägen.
Jag hämtade Albin på dagis och fick veta att han innan lunchen helt plötsligt blivit helt förtvivlat ledsen och bara grät efter mamma ❤️ Han var otröstlig och fröknarna blir lika förskräckta varje gång det händer att han blir ledsen eftersom det typ aldrig händer. Detta var nog tredje gången på lite mer än 1,5 år som han blivit så utom sig på dagis.
Idag hade han bara ylat efter mamma men när det började äta lugnade han ner sig tillslut och när jag hämtade honom en halvtimme senare var han sprudlande glad igen.
Tidigare under dagen hade han tydligen fått sig ännu en känga på kinden av en av sina kompisar.... 

Hemma möttes vi av en sovande Elsa.
Albin gick också och la sig men han somnade inte förän jag kröp ner bredvid honom. Då dröjde det inte ens fem minuter. Mammamysnödig pojk ❤️
En kvart senare började Elsa vakna så jag och hon låg och mös en stund i vår säng innan hon blev less och lämnade mig.
Min huvudvärk dunkade och jag kom på att jag endast ätit fyra digestivekex på hela dagen! Rostat bröd till mellis satt fint. 
Vi fick tjata upp Albin från sängen. En riktig liten latmask 😊

Jag hade med mig denna vagn hem idag och tanken var att den kunde fungera som bla. dockvagn 
Och det tyckte Elsa också 😊 Hon bäddade och grejade om och om igen, hela eftermiddagen. 


Jag har ingen lust alls att ge mig ut på eftermiddagarna nu när det är kallt och ruggigt 😔 Båda barnen hade varit ute på förmiddagen så vi struntade faktiskt i att gå ut. Istället ringde vi moster och gratulerade på födelsedagen.

Nu är båda barnen lagda och jag ska hoppa in i duschen. 

Dag 1 på inskolningen avklarad

Det här med att börja på dagis är väl inte så märkvärdigt verka Elsa tycka 😉
De första fem minutrarna satt hon i mitt knä men sedan fick hon se två lite äldre tjejer leka med dockor i ett annat rum så  hon kilade bort dit, och efter det brydde hon sig inte om mig resten av tiden. Hon utforskade och lärde känna de nya kompisarna helt på egen hand.
Vi var bara där en timme idag men det räckte för att hon skulle somna som en klubbad säl i bilen hem.

Albin ville hellre stanna kvar hemma med farfar idag och jobba. De eldade ris och åt matsäck ute. 

När det var dags att vila middag var jag nära till att säga upp mig som mamma och fly fältet. 1,5 timme tog det för Elsa att somna och innan det var hon så trött att hon vände ut och in på sig själv. F*N så jobbig hon är ibland alltså! Det värsta var ju att vi eggade upp varandra dessutom och när jag lämnade rummet stod hon och vrålade som en stucken gris. När jag tillslut gav upp och satte mig ute i köket och drack kaffe istället fick hon nog rätt som det var och gav upp. Haha! Helt otroligt.
Det märkligaste var nog ändå att Albin (som egentligen inte ville vila) lyckades somna inne på sitt rum till allt oljud från mig och Elsa i rummet intill. 1,5 timme senare kom han ut till mig i soffan ❤️

När vi väckt Elsa gick vi ut, men fy så det blåste kallt! 😔 Vi gick bara en liten runda med hunden innan vi gick in igen. 

Nu har vi ätit mat och legobygget är i full gång. Snart dags för bompa. 

Just nu

Nu första inskolningsdagen!



Höstfix, pysselklubb och svårt att somna

Inatt har Elsa äntligen sovit bra igen. De senaste nätterna har förkylningen stört henne och hon har knorrat en hel del och legat mestadels i vår säng. Mysigt men lite jobbigt att inte få ha mina öron i fred 😉
Inatt har istället jag vaknat med ett ryck tre gånger, förvånad över att det varit knäpptyst i huset och helt övertygad om att Elsa lyckats kvävt sig själv med ansiktet ner i kudden. Det är konstigt vilka idéer man kan få. 
Albin sov också bra inatt, heeeela natten inne hos sig! Men däremot kröp han ner bredvid mig redan strax efter sex imorse och hade myror i benen. Elsa lyckades vakna då med såklart. Hon kan verkligen vakna av en fallande knappnål på mornarna.

Förmiddagen spenderades ute. 
Albin och farmor hade i fredags bestämt att de skulle ut i skogen idag för att plocka bär och äta matsäck, så hon dök upp här vid tio tiden och strax efter gick de till skogs.
Peter mekade Saab och bytte bromsskivor.
Jag och Elsa planterade lite vårlökar och började röja ur växthuset. Fast hon lessnade och hängde efter farfar istället. Hon och jag gick in och åt lunch och sedan la hon sig för vila. Jag började undra om Albin och farmor gått vilse i skogen då de varit borta närmare två timmar, men en stund senare kom de hem igen 😊 De hade hittat blåbär, lingon och massa kantareller. De båda var ganska slitna men de hade haft det trevligt.
Jag och Albin la oss för ett försök till en tupplur. Det gick sådär. Men vi låg iallafall i sängen en bra stund.

Pappan som var iväg och körde in nya bromsarna på bilen hade köpt med sig fikabröd hem, så det blev en smarrig eftermiddagsfika innan vi gick ut igen. 
Vi fortsatte med lite olika höstsysslor ute. Bl.a. så plockade vi upp den sista potatisen. 
Elsa och jag tog en kortispromenad med jycken och dockan medan pappan gick in och lagade middag. 

Efter middagen drog vi igång med lite kvällspyssel. Elsa målade och Albin pärlade

Jag har sedan Albin började på dagis (typ 1,5 år sedan) bett honom pärla ett armband åt mig där, men än har jag inget fått 😔 Nu tog jag saken i egna händer och beställde hem ett kit med pärlor och ikväll satt han och pappan och pärlade ett armband till mig ❤️ Ganska roligt att se och höra på två helt oerfarna pärlare försöka få ihop ett litet armband 😉 Dom lyckades tillslut! 
Elsa målade glatt och smakade lite på färgen.

Jag hittade ett gammalt trätråg ute i boden i eftermiddags och tänkte att det kunde agera docksäng. Elsa blev eld och lågor och kunde inte ens vänta att bädda ner dockorna tills det torkat efter jag skjölt av tråget. Sedan pussade hon dem godnatt när hon själv gick och la sig ❤️



Imorgon är det dags! Inskolningen börjar.
Jag har faktiskt försökt förtränga det hela den gångna veckan istället för att gå och ha ångest för det.
Tidigare ikväll kompletterade jag Albins dagisväska med extrakläder till Elsa (ja de får faktiskt finna sig i att dela väska. Lättast så. De delar ju ändå krokar i kapprummet.) och namnmärkte ytterkläder, stövlar och skor. 
Det hela känns märkligt och ledsamt 😔 Elsas och min tid tillsammans är nu slut 😔
Elsa däremot tycks bara tycka det ska bli skoj att börja på dagis imorgon när man frågar henne. Men kanske hon ändå var lite nervös för hon hade väldigt svårt att somna ikväll.

Albin hade också svårt att somna. Han hade tydligen ont i en kindtand och var orolig över att det var tandtrollen. Hihi! Gullegubbe ❤️ Han är så förnuftig och tänker MASSOR! 

Lördagen

Det gjordes morgon innan sju i vanlig ordning. Fast denna gång var det faktiskt Elsa som vaknade först och några minuter senare anslöt även Albin. Duktig kille som sov (nästan) hela natten inne hos sig.

Elsa och jag tog morgonpromenaden med jycken efter frukosten och min plan var att hon skulle somna. Förhoppningarna var inte jättestora, hon har inte sovit i vagnen på evigheter men jag tänkte göra ett försök. Vi var ju nämligen bjudna på dop klockan ett, mitt i Elsas ordinarie middagsvila, så en tupplur innan det vore ju toppen.
Vi gick vår vanliga runda ner till badet och tillbaka och den lilla damen låg så nöjt vaken i vagnen. När vi svängde av in på grusvägen här hemma och vi bara hade några hundra meter kvar hem var mitt hopp ute men märkligt nog fick hon för sig att somna på den lilla biten! BINGO! 😊 Hon sov sedan en timme ute under äppelträdet ❤️

Pappan och Albin var i städartagen och dammsög medan vi var ute och gick. Duktiga grabbar!
en söt liten städargubbe!

När vi alla var ombytta och fina försökte jag få till lite kort. Inte så lätt. Albin var på ett hiskeligt humör och Elsa som äntligen fick ha sina svarta lackskor (som fortfarande är två nummer för stora 😉) ville bara strutta runt ute och känna sig jättefin i nya kläder. Hihi! ❤️

Iväg kom vi och i god tid till på köpet! 😊 
Dopet var fint och både dopbarnet våra barn och alla andra skötte sig fint.
Albin hade sin väska med sig med EN bil i. Väskan höll han i ett järngrepp de timmar vi var borta. Han satt med den i knät som en liten tant ❤️

Efter kyrkan bjöds vi på mat och fika. Mycket gott.
Till barnen fanns en liten tipsrunda iordninggjord ute mellan maten och fikan. Alla fick en godispåse (anpassad efter person och ålder) när de gått rundan. Det blev Albins allra första godispåse och ni må tro att han njöt 😉 Elsa njöt också av sitt gott i sin påse.
Och vi njöt av att de satt nöjda och sysselsatta på sina stolar en stund 

Albin var väldigt lugn och samlad hela tiden vi var borta och både jag och Peter förundrades. Vi blev på riktigt faktiskt lite oroliga över honom och hans beteende men sedan kom vi på att han nog visar sig från sin bästa sida borta och uppför sig helt enkelt. Världens gulligaste var han ❤️
Elsa är ju som en virvelvind istället. Hon svassade runt i sina lackskor och charmade folk. Vid maten satt hon och åt med både kniv och gaffel och en kvinna vid bordet bredvid blev helt till sig när hon såg det 😊 Men hon är faktiskt lite pinsam ibland också. Precis lagom när prästen inledde dopceremonin i kyrkan började Elsa babbla och likaså när någon försökte säga något till alla vid maten tog hon i och höjde rösten även hon. En liten sångtruddelutt bjöd hon på vid paketöppningen 😉

När vi tackade för oss såg vårt bord hemskt ut även denna gång. Under Elsas stol låg en hel buffé, på (papp)duken var det ritat och halvätna kakor låg utspridda. Haha! Hur lyckas man? 
Men vi plockade faktiskt iordning lite innan vi gick 😊

Vi var hemma runt fyratiden och passade på att vara ute och försöka göra oss av med sockerruset i våra kroppar. Men det gick väl sådär. Albin som skött sig exemplariskt i flera timmar kunde inte hålla sig längre och var enbart jävlig på alla sätt och vis. Det slutade med att han åkte in med buller och bång.
Jag och Elsa var kvar ute en stund till

Det var två relativt lätt nattade barn vi hade framåt kvällen. 

Just nu

Idag var det min tur att slippa gå upp och ta hand om och utfodra barn på morgonen. 
Jag har nu precis masat mig upp. Men huvudvärken är hemsk!!! Inte bra med sovmorgon 😉

Huset är helt öde. De andra har gått ut. Det är så tyst! 



Seg kväll

Idag har vi varit på dop på eftermiddagen. Det var fint och gott 😊
Trött blev man. Tio i åtta ikväll var jag redo för sängen och lite besviken på att klockan inte var mer 😉 Men nu är jag i säng! God natt!


Albin ligger och sussar som en liten ballerina ❤️



Nattsudd

Jag kan inte sova!!! Jobbigt 😔


När jag och jycken var ute igår kväll var det helt magiskt ute. 
Fast att klockan var runt sju så var det fortfarande ljummet ute. Det blåste lite men det var bara skönt, blåsten var ljummen den också.
Ute på åkern stod två rådjur och tittade på oss och solen tackade för sig för denna dag.
Hösten kan faktiskt vara underbar den också stundvis. 

Då var fredagen också förbi

Fy så tungt det var att jobba imorse! Igår tyckte jag att jag mådde riktigt bra men idag kände jag mig helt slut. Mosig i huvudet och orkade inte hålla tempot alls. Men jag lyckades beta av mina två uppdrag och var hemma runt halv ett.

Hemma möttes jag av Albin som låg på mattan i vardagsrummet och lekte med lego. 
- Farfar sover. Viskade han åt mig.
Haha! Farfar stackarn har fått lite Elsabaciller i veckan och blivit förkyld han också och tog en tupplur på soffan, medan farmor städade toaletten och Elsa sov i sovrummet. 
Jag lyckades lura med mig Albin in till hans säng, där vi la oss för en liten tupplur. Det var såååå skönt och mysigt. Jag tog mig en tjugominuters slummer och Albin lite mera. Han snarkade så gott på min axel ❤️
Sen vaknade han jättekissenödig och vi fick rusa upp på toa! I samma veva vaknade också Elsa och strax efter kom farmor hem från en tur ut i skogen. Massa kantareller och lingon hade hon plockat.
Hon lämnade kvar lite åt oss och till middagen blev det kantarellsås till revbensspjällen. Pappan och Albin tyckte det var smaskens.

Den här lilla damen skulle kunna sitta i timmar och ösa vatten i olika byttor i badkaret ❤️

Albin var uppe till långt efter åtta idag och åt ostringar, sedan stupade han i säng.
Det har jag också gjort nu. Natti! 

Igår

Igår var det dags för marknad. Elsa och jag hämtade Albin på dagis vid tolv och efter det styrde vi bilen till farmor. Hon bor ju mitt i marknadssmeten så vi utgick därifrån. Efter att vi försökt få Elsa att äta lite lunch begav vi oss ut folk myllret.
Albins plan var att titta på de skällande små hundarna i leksaksstånden. I alla leksaksstånden... Och nästan det första han gjorde var att köpa sig en godisrem. Banan och chokladsmak valde han. Den gick han sedan och gnagde på, hand i hand med farmor och tänkte inte alls på hur långt eller hur länge han gick. Perfekt! 😉 Elsa satt nöjt i vagnen och smaskade i sig ett paket russin. 
Sedan blev det lite gnälligt.
Elsa skulle egentligen behöva sova lite men det har hon svårt för när det är så mycket runt omkring.
Albin hittade en traktor med någon slags vagn som farmor köpte åt honom. Senare fick dom sig varsin ballong också. Albin skulle absolut ha en med pinne och Elsa var inte så värst brydd om vad hon fick 😉
Karusell ska man ju såklart åka också och då är ju en bilkarusell givet. 
Elsa hade bra gärna velat åka också men nöjde sig fint med att stå bredvid och vinka åt brorsan.

Efter ett par timmar ute gick vi tillbaka hem till farmor för att vänta på pappan och äta middag.
Barnen var riktigt slitna men bet ihop bra och vräkte i sig pannkakor.
Jag och Peter var iväg och gjorde det slutgiltiga valet av tapet till Elsas rum och la in en beställning. Vilken det blev får ni se framöver. Men den innehöll iallafall blommor och fjärilar 😉

Vi kom hem framåt sjutiden och båda barnen hoppade i säng.
Jag lyckades få veta att Albin hade ont i halsen. Svårt sånt där när han inget säger själv, men jag tyckte mig höra att han lät lite tjock i halsen. 

Smitare

Barnen och jag ska på marknad idag.
Pappan gör allt för att slippa gå 😊
Detta låg på köksbordet 

RSS 2.0