Albins utveckling vid 14 veckor

Mina  två tvåbenta prinsar sover här i soffan. Den största av dem har fixat klart tvättstugan nu ikväll och det blir toppen bra! Jag försökte hjälpa till lite jag med men vi hade en liten skit som var missnöjd titt som tätt. Han har verkligen haft en gnäll dag idag. Men det får han ha. Han är söt ändå =)
 
Albin har idag kommit på hur man gör "brum" ljudet med läpparna och tungan. Han började ju med det för några veckor sedan men efter det har han inte gjort det något mer. Men nu så! Salivet har sprutat åt alla håll och kanter de stunder han varit på bra humör. Även hans fötter har legat högt i prioritet denna dag. Dom har han dragit i nästan konstant under sin vakna tid. Han till och med nästan fick in ena stortån i munnen! (där hör du Josse! Du som väntat på det ;)
Igår började han stödja helt på benen också! Han började väl för en vecka sedan ungefär förstå att benen är till för och går att stå på. Men då "stod" han bara någon ynka sekund och hade inte ens benen helt utsträckta. Men igår började han stödja riktigt bra och sträcker ut benen nästan helt. Nu kan han "stå" i flera sekunder! Och det är jätte roligt att stå upp och sedan böja överkroppen i typ 90 grader framåt... Han ser ut som en fällkniv =)
Att se sig själv i spegeln är också en himla rolig sysselsättning! Han flinar upp sig när han ser sig själv och undrar väl vad det är för typ ;) När man för honom närmre mot spegeln så blundar han och gapar. Precis som han gör när man pussar honom. Han är så söt vårt lille troll! Det händer så mycket nu. Från dag till dag märker man hur han utvecklas och lär sig saker. Till och med att han är väldigt stadig i ryggen när han sitter. Han kan ju inte sitta själv ännu såklart men det dröjer nog inte jätte länge innan han även kan det.
 
Vi har nog också börjat få till en RUTIN som det så fint heter =)
Dom senaste två veckorna cirka så har han somnat för natten mellan klockan åtta och nio någon gång. Oftast söver vi honom på soffan då och så får han sova där till jag går och lägger mig, oftast mellan elva tolv någon gång. Då väcker jag honom och han får äta och får torr blöja. Sedan lägger jag över honom i vaggan och oftast somnar han om genast. Hur länge han därefter sover tills det är dags för käk igen varierar från natt till natt. Har jag tur sover han ända till fyra innan han vill äta igen. Men han kan lika gärna vakna ett redan och vela äta. Så nätterna vet man aldrig hur dom blir. Lika spännande varje gång ;)
Vi får se hur länge han tänker köra med denna rutin eller om den är här för att stanna?
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Syrran/moster

Du får ta ett kort på lillprinsen när han käkar på fötterna

2012-08-18 @ 07:42:23
URL: http://Baraordifoljd.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0