Myshög

Nästan dagligen, och ibland flera gånger om dagen hjälps barnen åt med att lägga alla kuddar och filtar som finns i soffan i en hög i hålet mellan soffan och byrån i vardagsrummet. Sedan myser dom ner sig där. Gärna tillsammans. 

Elsa brukar tom. gå och lägga sig där med en bok eller någon annan pryl och ligga där och chilla lite. Det händer tom. att hon går och sätter/lägger sig där i hörnet när det är tomt. Lilla sötungen ❤️

Mycket gulligt men väldigt irriterande när det inte finns en enda kudde i soffan och man själv får städa tillbaka allt.

Vi har en plan på att skaffa någon variant av saccosäck istället och förhoppningsvis slippa högen med kuddar och filtar.
Vi vår väl se 😉 

Just nu


Peter har stoppat barnen i badet och jag tar dagens första rast.
Huvudvärk kom på besök efter lunch och den vägrar släppa taget.


Valborg idag.
Vi har brasa här nere i byn men den tänds inte förän åtta. Det känns i senaste laget med tanke på barnen som stupar i säng vid sju. Dessutom har det blåst som fan här i eftermiddag så det är väl osäkert om de ens kan tutta på rishögen.
Tror helt enkelt vi stannar hemma ikväll. I år också.Avbokat återbesök

På måndag hade Albin tid för återbesök till barnmottagningen med magen men igår ringde jag och avbokade det. 
Albin har och mår jättebra nu. Vi har hittat en bra dosering av magmedicinen och sluppit mer stopp.
Häromdagen fick vi hem svaret från röntgen och allt såg bara fint ut. Skönt! 
Så vad skulle vi göra hos doktorn egentligen? Gå dit och säga att han mår bra? 
Nä, jag avbokade så ett annat mer behövande barn kan få den tiden istället. 

Tittar på Tjorven istället för vila.
(Ännu ett par byxor som får läggas bort ser jag. Nu väntar vi på sommaren så vi kan börja använda shorts istället! 😊) 

Två vrålhalsar

Inatt var ingen bra natt, från tolv har Elsa legat som ett plåster på mig och pillat på mina öron så jag höll på att bli tokig! Heeeeela tiden pillade hon, med en hand på varje öra. Helt galet! Och samtidigt snuttar hon på nappen så det gnisslar. Och vi ligger nos mot nos. Försökte jag vända bort huvudet lite tog hon tag i min näsa och drog bestämt tillbaka. 
Jag har med andra ord inte sovit så bra och inte hon heller. Och trots att det bara var hon och jag i sängen så gled jag längre och längre ut på kanten, med henne efter. 
Morgon var det mellan sex och halv sju. Det är standard nu. 

Vi tog morgonpromenaden ner till landsvägen idag och tillbaka. Elsa somnade och jag satte igång med städning. Jag hann nästan damma klart övervåningen innan hon vaknade.
Sedan var det dags att åka till dagis.
På hemvägen hade jag två vrålhalsar i bilen. Albin vrålade för att han inte fick hälsa på pappa innan vi åkte hem och Elsa vrålade för att hon inte fick av sig skorna och när hon väl fått av dem vrålade hon för att hon inte fick på dem på foten igen.... Suck! Dessutom hann Albin somna den sista kilometern.

Nu är Albin inne på sitt rum och vilar, utan att sova.
Jag har precis fått en tvär Elsa att somna! 

Onsdag

Idag var det mössa på som gällde till promenaden imorse. Och vantar. Burrrr så kallt det var! 
Elsa somnade på de sista hundra metrarna hem idag också. Medan hon sov passade jag på att baka ytterligare en kaka till kalaset. Det börjar likna något nu 😊 

Vi hämtade Albin på dagis och nu är han trotsig även vid hämtning. Jag får släpa ut honom till kapprummet och tvångskläpå honom. Än har han inte sprungit ifrån mig från bilen men det kommer nog snart det med.
Idag gick han faktiskt raka vägen in när vi kom hem och när han klätt av sig säger han "sova" och så gick han och la sig i sängen. Snacka om att jag blev paff! 😊
Elsa och jag åt lunch och efter det tog det en halv evighet innan hon lyckades somna middag. När hon väl sov tog jag hand om lite tvätt och sedan var det dags att väcka Albin. Och i samma veva vaknade Elsa igen. Suck! 

Mellis med provsmak av förmiddagens bakning. Godkänt av Albin 😊
Ute var det kallt och blåsigt och stundvis regn så Albin fick se film. Pippi på de sju haven blev det. Han satt knäpptyst från början till slut. Jag fixade med disk och middagen medan Elsa pysslade nöjt med sitt. En mycket harmonisk timme måste jag säga.

Albin ratade middagen fullständigt idag och inte heller Elsa åt nämnvärt bra. Fisk och äggsås har alltid gått hem tidigare. Konstigt. 
Sedan drog kaoset igång. Albin blir totalt onåbar och härjar vilt. Jag smet ut en runda med hunden 😊

Kvarten innan Bompan tog jag fram målarboken och Albin nappade! Vi satt lugnt och stilla och målade över en kvart. Mycket behagligt. 

Elsa la sig och somnade lätt.
Albin la sig lite efter sju och har än inte somnat.
Nu ska jag ta en dusch!

När jag sa att vi skulle åka och hämta brorsan på dagis rusade Elsa ut i hallen och hämtade sin sko. Så gulligt ❤️

Och när jag i eftermiddags frågade henne om vi skulle släppa in jycken som stod ute på trappan och skällde gick hon direkt till dörren. Så kul och fascinerande när man börjar kunna kommunicera med henne på riktigt 😊 

Han har inga leksaker kvar

Sedan i söndagseftermiddag har Albin knappt haft några av sina leksaker tillgängliga. Efter att pappan hade bett honom sjuhundramiljarder gånger om att plocka upp alla leksaker från golvet och han ändå inte gjorde det plockade pappan upp allt och ställde samtidigt bort dom. (Det var inte enbart städningen han inte skötte utan han var mer vild än tam den eftermiddagen.)
Sedan dess har han inte haft en endaste bil!!!
Märkligt nog har han bara frågat efter sina saker EN gång sedan dess. Men jag sa att de är borttagna eftersom du inte lyssnade på vad pappa bad om.
Dessvärre finns ju fortfarande Elsas leksaker framme så han sitter ju inte bara och rullar tummarna utan nöjer sig med att leka med bara bebisleksaker.

Känns ju inte riktigt som vårat "straff" lyckats eftersom han inte saknar sina prylar. Haha! 

Elsa och djuren

Elsa har börjat intressera sig för Albins hink med alla små plastdjur i.
Dom kan hon plocka i och ur hinken i evigheter. 
När hon ser ett djur eller kommer och visar ett så rynkar hon näsan och väser hest långt ner i halsen. Så låter alla djur enligt henne. Smidigast så 😊


Den där pinnen man staplar träringar på har hon äntligen fått full koll på nu. 
Hon har kunnat länge men nu går det som rinnande vatten 😊Idag

Idag stod en tur in till staden på schemat för mig och Elsa i förmiddags. Handling och några ärenden var tvugna att avklaras. Det är lite att fixa med inför kalaset.
Innan vi åkte hann vi med en morgonpromenad och Elsa somnade såklart 100 meter innan vi var hemma och efter knappt en halvtimme var jag tvungen att väcka henne så vi kunde åka.

Vi hann med det vi skulle och klockan tolv hämtade vi Albin på dagis.

Vi hinner bara kliva ur bilen här hemma så växte hornen fram på grabben. Jag var vrålhungrig på lunch och blodsockret låg i botten vilket innebar minimalt med tålamod och att få in två tvära ungar och alla matvaror från bilen är inte gjort i en handvändning. Elsa var både trött och hungrig och grinig hon också. Dessutom hade jag köpt flera paket glass som redan legat i kylväskan i över en timme och de ville jag fort in med i frysen. 
Albin stack iväg och jag fick släpa med honom in. Elsa stod och vrålade instängd i köket och hunden skällde av glädje för att vi var hemma igen.
Hatar när det är såhär!!! 

Drog av kläderna på Albin som hade flera kilo inkletat ris på sig och slängde honom i säng. Han somnade omgående.
Värmde mat till Elsa och plockade in matvarorna. Matade henne och kunde sedan själv äntligen äta lite. Men Elsa bara gnällde av trötthet så jag stoppade henne i vagnen och vaggade den samtidigt som jag åt färdigt. Alla nöjda 😊

Elsa sov inte ens en timme.
Albin fick vi väcka efter 1,5 timme.

Elsa och jag kollade klädkatalog 😊


Skön soffstil 😊

Efter mellis drog jag igång ett kakbak.
Det är ju faktiskt kalas på lördag och min plan var att baka lite till det, dock har varken ork, lust eller tid funnits. Men nu har vi iallafall en sak att bjuda på.

Efter middagen drog vi ner till lekparken i bygdegården och lekte istället för att vara hemma och bara bråka. Kvällarna består ju nästan enbart av tjat och gnat 😞 

Barnen gungade och det var uppskattat! Vi har ju ingen gunga uppsatt här hemma för tillfället.
Elsa var hur lycklig som helst i gungan och upprepade "Iss. Iss. Iss." Vad det betyder vet vi ej? Gunga kanske? 😊 

När vi kom hem provsmakade vi kakan och den fick godkänt. 
Elsa la sig och somnade utan problem.
Albin hade lite svårare eftersom han vilat middag men han kom aldrig upp någongång utan låg kvar i sängen.

Nu är det dags att säga godnatt. Snart vaknar nog Elsa och vill gosa resterande delen av natten. 

Han längtar och väntar på er!

När Albin hade namnsdag för några dagar sedan fick han vykort från bla. Mormor och morfar. På kortet stod det bla:
"Snart kommer vi till dig och då ska vi leks"
- Idag?! Frågade Albin glatt.
- Nä, om några dagar. Om en vecka ungefär.
- Jaha. Sa han besviket.

När vi vaknar morgonen efter är det första han säger:
- mormor och morfar kommer idag! 
Men tyvärr hade det ju inte hunnit gå en hel vecka 😞

I helgen när Albin hade stängt in sig på sitt rum och lekte med bilar stod jag lite och tjuvlyssnade utanför 😊 Han pratar så mycket med sig själv när han leker och det är kul att höra.
Då lekte han iallafall att vi åkte hem till mormor och morfar och även gammelmormor var med i bilen och leken.

Ja ni hör! Han väntar på er! Bil och möbeltvätt. Hundklipp. Rentvätt.

Igår gick det inte att få Albin till att vila middag. Hans gäspar avslöjade hans tillstånd men det hjälpte inte. Jag vet inte hur många gånger jag la tillbaka honom i sängen. Man måste ju vara konsekvent, har jag sagt att han ska vila/sova så måste jag ju stå fast vi det. Speciellt nu när trotsen är i topp.

Elsa var så trött så trött så hon somnade rätt lätt iallafall.
Hon hade ju varit vaken sedan sju på morgonen. Jag hade hoppats hon skulle ta en liten powernap i bilen när vi åkte till eller från pappan på jobbet men så blev det inte.
När Elsa är trött så går, går och går hon. Utan någon färdplan, start eller mål. Hon bara går oavsett om vi är inne eller ute. Lite roligt 😊 Men iom. tröttheten är inte balansen den bästa och inte heller tålamodet, så hon ramlar och snubblar en hel del vilket kan leda till hiskeliga utbrott 😉

När Elsa vaknade från sin alldeles förkorta middagslur fick också Albin komma ut från sitt rum. Meningslöst att få honom till att vila då. Vi åt mellis istället och så förberedde jag middagen innan vi gick ut.

Albin och farfar tvättade bilarna
(Elsa går och håller krampaktigt i brorsans bajsblöjpåse) 

Jag tog med jycken och Elsa på promenad i hopp om att damen kunde slumra lite igen. Det tyckte inte hon.
När vi kom tillbaka sprutade jag av utemöblerna, några cyklar och ett par traktorer 😊
(Till höger i bild ser ni Albins åker som han harvar (med en kratta) ungefär fyra gånger om dagen 😊 
Det har varit en rabatt där för länge sedan och sedan dess har det enbart varit en snubbelgrop. Därför har vi nu tagit gammal jord från växthuset och lagt dit och ska väl försöka så nytt gräs där så småningom också.) 

Båda barnen åt bra med middag! Elsa åt två portioner och Albin åt upp en, efter massa annat hittepå.

Peter drog igång friseringen av jycken och Albin "hjälpte" till.
-Ska du klippa hans öron?! Frågade Albin häpet.
- Ja. Eller bara pälsen på öronen förståss. Svarade pappan 😉 

Jag försökte ta hand om rentvätten. En hel blå Ikeakasse med rentvätt skulle sorteras in på rätt ställe och till hjälp hade jag Elsa.
Men vi var inget bra team. Hon gjorde inte som jag ville och när hon inte fick lägg sina kläder i min underklädeslåda blev hon skitsur. 
Vi gav upp tillslut.


Nattningarna gick galant!
Elsa somnade på fem minuter redan innan sju och rörde sig inte urfläcken på hela kvällen. Inte så konstigt då hon varit vaken sedan ett.
Albin somnade också ganska omedelbart och sov hela natten. 

Just nu

Frukostdate ❤️Andra halvan av söndagen

Vi stannade till hos farmor igår för att hämta med oss hunden hem efter Fjärilshuset, Albin ville så gärna gå in en stund hos henne så vi gjorde det. 
På mindre än en minut var alla leksakerna utspridda i vardagsrummet 😉
Albin fick för sig att han skulle ha glass och när han inte fick det (farmor hade faktiskt ingen glass hemma) bröt han ihop i blandad trotsprotest och ledsamhet. Farmor fick dåligt samvete och försökte trösta. Lönlöst.
Jag och Elsa försökte njuta av en stor portion rabarberkräm i oljudet.
Efter mutning med en skål havrekuddar och juice samlade han sig äntligen tillslut. Det var väldigt viktigt att han skulle sitta vid lilla bordet på lilla stolen
Elsa fick tag på rivjärnet och lallade glatt omkring med 😊

Vi var hemma vid halv fyra. Barnen var trötta och jag helt slut men bara till att ställa sig vid spisen och fixa middag.
Pappan kom hem från jobbet framåt halv fem, lagom till maten. 

Albin var fullkomligt okontrollerbar efter att vi kom hem och det bestod resten av kvällen. Han bara härjade runt, åt knappt något och struntar blankt i vad vi säger. 
Pappan försökte dra igenom med dammsugaren och bad Albin hundra miljoner gånger om att plocka upp alla bilar som låg utspridda på golvet i hans rum vilket han INTE gjorde.
Han hade rumsarrrest så gott som hela tiden sedan vi kom hem och åkte i säng redan vid sex. Utan Bompa. Efter åtta lyckades han somna. Dessförinnan var han upp tusen gånger, låg och härjade och sparkade i väggen bla. 
Ofattbart nog vaknade inte Elsa av oljudet. Alltid något! 😊 

Mer kärlek

Jag kan inte sluta må gott när man tittar på allt fint ute! ❤️

Tulpanerna börjar slå ut.
Pionknopparna knubbar på sig. Helt otroligt med tanke på den ovarsamma flytten jag gjorde på dem i fjol.
Löjtnanshjärtanen är redo att slå ut väldigt snart!
Kungsängsliljan blommar! 
Och en liten hyacint. 

Just nu

Vi väntar på att pappan ska komma hem så vi kan äta!

Jag har lyckats koka köttgryta i över två timmar idag 😉 
( en liten skvätt rödvin i också så kanske barnen somnar ovaggade ikväll 😉)

Hälsa på pappa

Efter frukosten åkte vi iväg och hälsade på pappan på jobbet.
Han är och bygger nytt kök i ett församlingshem.
Spännande tyckte båda barnen men efter knappt en timmes visit hintade pappan om att han måste få lite gjort 😉 Så vi drog hem igen. Albin sprang dock först åt andra hållet och gömde sig för att slippa åka hem. Barnpakt

Mina barn har ingått någon slags pakt som går ut på att driva mamman till vansinne.

Jag får tuppjuck på detta snart! 
När är sista ansökningsdagen för mammasemester? Just nu

Efter en fruktansvärt tålamodsprövande eftermiddag och kväll med stormande treårstrots och en gnutta ettårstrots 

Vår son är väääääldigt billig. Han får oss vansinniga varje eftermiddag/kväll. 
Idag åkte han i säng vid sex utan någon Bompa.
Han sover inte än. "Det är inte natt!" säger han. Och jag kan väl hålla med, solen lyser ju in i rummet som på blanka dagen trots nerdragna persienner.


Lyckad utflykt!

Jag och barnen drog iväg till Fjärilshuset i Hagaparken i Solna i förmiddags där vi mötte upp Jessica.
Vilken succé det blev! Båda barnen tyckte det var väldigt spännande faktiskt!
Fjärilar, karpar, fåglar, grodor, hajar, sköldpaddor och Nemofiskar bla. 

Albin är inne i en hajperiod just nu så det passade ju ypperligt att titta på riktiga hajar!
Men han tyckte den avdelningen var läskig. Haha! 😊 Det var så mörkt och det var otäckt när hajarna simmade så nära glaset i akvariet så han stod och tittade lite nervöst på avstånd.
Elsa tyckte inte alls det var otäckt! Hon stod nästan klistrat mot glaset och upprepade "titta". Mörkret var inte heller något bekymmer, hon struttade runt där för glatta livet och brydde sig inte ett dugg om om vi hann efter eller inte.
Det är varmt där inne i regnskogen må ni tro så vi gick ut till cafét för en paus och lite lunch. Inte så svalt där heller iof. eftersom det ligger i typ ett växthus.
Barnen åt pannkakor och Albin var klok att vela ha en isglass att svalka sig med efter maten.
Vi gick in en runda till efter vi ätit för Albin ville titta på fiskarna lite till. Men hajarna ville han INTE till 😉
Han tyckte det var spännande att gå omkring i alla gångar bland alla växter, broar och vatten. En fjäril landade på hans keps och en annan på låret. Poppis! 😊
Elsa satt på huk på broarna och tittade fascinerat på vattnet och fiskarna. 

Jätteduktiga var dom men det blev ändå ganska svettigt att ha koll på dem båda 😊

Vi tog en promenad i Hagaparken innan vi gick tillbaka till bilen.
Albins trötthet kom ifatt honom och han gick och grät efter "paaappa" halva vägen.
Vi hann inte ut ur Solna ens innan båda barnen sov som grisar i bilen 😊 

Just nu

Det är något magiskt runt den här tiden på dygnet.


Elsa börjar sitt knorrande (läs skrikande). 

Lördag

Då var det kväll igen. Dagen har bara passerat liksom.

Väcktes vid halv åtta imorse av att Elsa bokstavligt ramlade in i rummet och väckte både Albin och mig 😊
Albin kom in tassande till mig någon gång på tidiga morgonen men somnade snabbt om efter att han gosat sig riktigt nära mig och låg på min arm ❤️ Jag sov ganska risigt resten av tiden men mysigt var det. Hade dessutom svårt att somna igår kväll eftersom en mus började gnaga febrilt uppe på vinden just över sängen. Lätt att somna då liksom...
Peter hade inte heller fått någon direkt skönhetssömn eftersom Elsa hade sovit i typ en timmes pass och därimellan knorrat.

Jag for iväg själv på loppisen efter frukost. Drösvis med kläder men övervägande tjejkläder tyckte jag och Elsa har ju redan en ganska välfylld garderob. Hade hoppats hitta ett par schyssta sandaler åt Elsa och ett par extra stövlar till Albin att ha ståendes på dagis men jag fann inget av det. Hittade lite annat istället 😉 och en blus till mig själv faktiskt för 10 kr!
Nu är nog barnens sommargarderober kompletta. Förutom sandaler till Elsa. 

När jag kom hem hade de just ätit lunch och jag fick äran att middagsöva Elsa. Hon är hopplös just nu. Det tar evigheter att söva henne dagtid trots att hon är så trött så hon ramlar när hon går och har knappt någon balans. 
En halvtimme sov hon.

Fika hos farfar och sedan tog jag Elsa på promenad i hopp om att det skulle verka sövande. Trodde jag... Hon låg bara och bet helt besatt på nappen. Hon har det nog ganska jobbigt i munnen men jag kan inte ens känna några nya tänder som är på gång.

Peter stod för middagen och bjöd på grillad hamburgare. Gott! Första grillningen för oss i år dessutom.
Elsa som ätit dåligt under dagen åt nästan en hel hamburgare och gurka och tomat.
Även Albin åt bra och åt nästan upp en hel hamburgare med bröd och alla dess tillbehör i. Det slutade med en dusch för hans del 😉 Oj så trött han var under eftermiddagen och kvällen så efter maten orkade han inget annat än att slappa i soffan. Men i säng kom han inte förän lite efter sju ändå. 

Trötta Elsa hade också lite svårt att komma till ro men sedan dess har hon sovit bra.

Nu ska jag också lägga mig! Imorgon blir det troligtvis utflykt.

Hur hände det?

Om en vecka ungefär har vi en 3 åring här hemma. Helt galet! Var tar tiden vägen? 


Paketen ligger nu redo 😉 

Såja

Pms.en har nått sin topp och Peter har nyss fått sin del av skällning... 

Trevlig lördagskväll på er! 

Dagens bästa

Albin till Elsa imorse när det satt sig till rätta i skrindan:
- Hej lilla sötnos!
- vad gullig du är! Men vad är du då? Frågade jag honom.
- en kladdJocke! 
Och det stämde bra med tanke på gröten han hade under fötterna vid frukosten....


När vi var i affären och skulle köpa tvål:
- äppletvål? Frågade Albin 
- nä blomtvål. Svarade jag.
- aha, blomkål! Upprepade han.
Haha! Blomkålstvål! Blä 😊

Fredag

Ja i förmiddags drog vi iväg på lite lekparkshäng men först hade vi några ärenden att uträtta. Jag förberedde Albin med att tala om att vi skulle besöka två affärer innan vi skulle gå till lekparken för att förhoppningsvis slippa tjatet och gnället innan vi kom dit och det gick hur bra som helst! 😊 Vi kom ju tom. innan affärerna öppnade så vi var tvugna att sitta utanför och vänta men det gick galant. Och det blev faktiskt tre affärer istället för två 😉 En av den var en barnklädesaffär som har 30-50% på allt och jag var ju såklart tvungen att kolla. Men jag höll mig i skinnet och köpte bara två par strumpbyxor, en bikini och två hårsnoddar till Elsa för bara 130kr! Jag vet att hon inte behöver en bikini men den var så fin och jag smälte av bara tanken på att se henne tulta runt med den på sig i sommar! 😊 Och inte har hon tillräckligt med hår för att kunna ha tofs än heller. Men den tiden kommer också.
Albin hittade en lekhörna och dukade upp till te och tårtkalas 

Sedan gick vi till lekparken. 
Jag hade hoppats att Elsa skulle hinna somna i vagnen på vägen dit men icke! Hon har inte tid att sova när hon åker sulkyn som är framåtvänd.
Kul hade dom men fy så det blåste! 
Elsa gillade stället skarpt och har plockat sina livs första fimpar... Hennes humör var ju ganska labilt och tillslut fick hon nog och försökte rymma
Brorsan sprang efter och försökte stoppa men hon bara ångade vidare 😊
Matsäcksätande hann vi med innan vi/jag fick nog med gnabbandet med Elsa och vi istället plockade ihop och gick tillbaka till bilen. Albin protesterade nästan ingenting! Kors i taket! 
Elsa hann slumra cirka fem minuter i bilen och väl hemma tog det nästan en timme att söva om henne igen.
Albin fick för sig att han skulle vila nere hos farfar så honom såg jag inte skymten av på flera timmar. Senare fick jag höra att han faktiskt somnat och att farfar fick ruska liv i honom 1,5 timme senare. Trött grabb ❤️
Elsa sov alldeles för kort middagsvila även idag och fortsatte ha ett ostabilt humör under eftermiddagen också.

Eftermiddagen spenderades ute. Jag trädgårdsgrejade lite och barnen lekte mest i sandlådan. 

Igår ville Albin hellre sitta uppe med oss i soffan än att gå och lägga sig, vilket han inte fick då. Men idag fick han det och ostbågar och chips ville han ha. Mysigt att mysa tillsammans i lugn och ro utan en Elsa som far runt som en virvelvind 😉 och han satt så lugnt och fint i soffan ända till åtta. Då blev det sängen.

Idag har jag bäddat ner mig i eget rum! Peter har sovit här hela veckan så nu är det min tur! 😊
Igår hann jag ju bara skriva att Elsa sovit så bra hela kvällen innan hon precis efter det började med sitt knorr. Jag försökte få henne att somna om i sin säng men gav upp snabbt. Men tillsammans med mig dög bra.
Inatt är det alltså pappans tur och han har just varit upp och gjort mer välling åt damen som precis inlett kvällens knorreri. 

Godnatt! Måste vila upp mig nu så jag orkar trängas och armbågas med alla på vårens stora barnloppis imorgon 😊

Just nu

Albin har hängt med farfar ända sedan vi kom hem vid tolvtiden idag och gör så än...

Jag och denna böna fixar middag

Pappan är på hemväg! FREDAG! 
Tyvärr är det nästan hel jobbdag för pappan på söndag 😞

Just nu

LekparkshängElsa har varit vaken sedan halv sju och är liiiite lättretlig 😉

Och där...

.... började knorrElsa... 

Sover gott

Elsa har inte pipit en endaste gång sedan hon somnade vid nattningen. Det var länge sedan sist.
Hon fick en skvätt alvedon innan hon la sig och jag tror det är den som låtit henne sova ostört. Misstänker att det är tänderna som spökar och stör. Tandborsten är inte poppis och härom dagen började hon tom. blöda lite från tandköttet när jag försökte borsta. Lilla stumpan 😞


Nu har jag också krupit i säng.
Man är redo att göra natt vid sex på kvällen egentligen men dum som man är kämpar man sig vaken i soffan och tillslut passeras tröskeln och tröttheten går över. Sedan tickar klockan på fort och det blir alldeles försent innan man kommer i säng ändå. 

Tjing tjong 

Det gick fort!

Wow!!! Hon sover! Efter bara en kvarts nattning och utan att böka runt en massa 😊 Rekord!


Dagen startades vid sex imorse. Elsa tyckte det var passande.
Ute sken solen men det blåste må ni tro så det blev ingen långpromenad idag tyvärr. Elsa somnade och sov vidare en liten stund när vi kommit hem. Hon väcktes av blåsten 😞

Jessica kom hit vid elva. 
När jag åkte för att hämta Albin lämnade jag Elsa hemma. Det hade gått toppen och Elsa hade nog inte tänkt på att jag var borta, förän jag kom hem igen. Då började gnället 😉

Albin la sig tillslut och somnade på två sekunder.
Vi andra åt lunch och sedan la sig Elsa, somnade men sov knappt 40 min. 

Blåsten höll i sig och Albin ville gå ut efter mellis men Elsa hade bara blåsit omkull om vi gett oss ut och kallt var det dessutom så vi stannade inne. 
Albin tittade på Bamse och Elsa lullade runt som hon brukar göra 😊
Strax innan middagen brakar eftermiddagsstöket loss. Jisses vilket liv det kan bli av bara två barn. 
Maten tystade iallafall munnarna en stund.

Vi vinkade hejdå till Jessica och busiga hunden och barnen duschade. 
Elsa var vansinnigt trött nu ikväll men lyckas ändå alltid hålla ett bra humör mestadels. Som sagt sover hon nu och strax lägger sig också Albin.
Jag har nyss satt igång tvättmaskinen. Planen var att sätta igång den tidigare idag men det kom hela tiden något emellan och jag glömde bort. 
En full maskin med underkläder. Jättekul att sortera alla de strumporna sedan 😉


Albin har namnsdag idag och tackar för grattissmsen han fått! (Trots det har jag ändå glömt tala om det för honom 😉) Gör det imorgon.
Men passar på att gratulera morfar GÖRAN på namnsdagen istället! 😊

Besök på sjukhuset bla.

Förmiddagen spenderades ute idag. Elsa vaknade vid halv elva så jag fick en stund i ensamhet i solen, lyssnade på fåglarna som nästan kvittrar sig hesa 😊

Vi åt lunch och gled sedan in mot stan. 
Albin hade tid till röntgen klockan ett och egentligen var det tänkt att pappan skulle följa med men eftersom jag skulle ta prover så slog vi ihop ärendena. Tanken var att Peter skulle ta Elsa medan jag tappades på blod men det hann inte bli min tur innan grabbarna var tvugna att kila iväg till röntgen. 
Det gick bra ändå! Elsa satt snällt i vagnen och tittade på medan tanten stack mamma i armen tre gånger för att få lite blod. Jag är jättesvårstucken och idag var det tydligen extremt, plus att när hon väl hittade in i ett kärl så hann det bara komma några droppar innan mitt blod tog "slut". Men på tredje försöker gick det men det tog tid att fylla de fem rören.

För grabbarna hade det gått smidigare. Albin är ju så duktig! Ta kort på magen är ju ingen match för honom 😉 Ett bokmärke fick han med sig därifrån. 

Vi åkte vidare till Ica för handling. Men först den utlovade fikan. Albin bestämde redan igår att han skulle ha en dammsugare och äpplefestis.
Vi satte oss ute och vi hann bara ut innan en fågel sket på vagnen. Morrrr!!! Men det gick bra 😊
Albin testade sin första slusch (stavas?) och det var gott! Varken jag eller Peter hade heller aldrig testat så vi bad och bönade om att få smaka. "NEJ!" Fick vi till svar. Tillslut snodde vi åt oss en provsmak båda två och Albin blev förbannad, varpå gubben bakom började skratta och påpekade att det var en bestämt liten grabb vi hade 😊
Men Elsa fick smaka minsann! Henne matade han så snällt
Och hon bara gapade efter meeeer! 😊

Handling och så styrde vi hem. 
Båda barnen somnade i varsin bil även idag.
Albin vaknade på skrikochgaphumör. Pappan och han la sig och tittade på youtube och då lugnade han ner sig. Ända till pappan tyckte det var färdigtittat. Då började gapet igen. Och det smittade av även på Elsa...
Middag och så gick vi ut
Lite trädgårdsfix, lek och promenad blev det innan vi gick in och det var Bompadax.
Jag skulle natta Elsa. Ikväll var hon hopplöst övertrött och möblerade om i sängen, sjöng och hånskrattade åt mig. Lite över en timme dröjde det innan hon tillslut sov.
Albin somnade ovaggad vid sju.
Elsa sov som en stock till halv tio och sedan dess har hon knorrat till och från. Ser ut att bli ännu en böknatt. Peter har redan från början bäddat ner sig inne i andra rummet. Både han och jag är inne i en otrolig trötthetssvacka. Men nästa helg får vi sovmorgon!!! 😉

Det fortsätter blomma ute ❤️ 


Idag fick vi hem provsvaren på Albin och både blod och avföringsproven ser helt normala ut. Skönt! Troligtvis är det "bara" en trög mage han har. 

Hektisk dag igår

Igår var det en riktig flängaframochtillbakadag för oss.

11.30 åkte jag och Elsa för att hämta Albin på dagis. 
Hemma igen 12.20 och då servera Elsa och mig lunch och sedan söva damen för middagsvilan. 
Albin som hann somna i bilen på hemvägen hade ingen lust alls att lägga sig så han lekte istället inne på sitt rum.
Mellis till Albin (stackars Elsa hann inte få något) och sedan väcka Elsa efter knappt en timmes vila och packa in oss i bilen för att styra in till staden.
15.20 Hade jag tid på vårdcentralen för mitt knä och prickkoll. Peter mötte upp oss och tog barnen. Prickarna var inget att bry sig om sålänge de ej stör mig. Knät kom vi inte fram till något speciellt mer än att ville ta prover och utesluta lite saker. 10 minuter senare gick jag därifrån. Proverna skulle tas nere på sjukhuset och eftersom vi hade föräldramötet att passa tiden till och hinna äta innan och hem och lämna barnen så bestämde jag att ta proverna idag istället.
Vi åt middag på Donken innan vi åkte hem. Och jag känner mig som en skitdålig förälder varje gång vi besöker Donken hela familjen vid middagstid. Nu händer det ju inte ofta, knappt en gång i månaden ens men det vet ju inte de andra som är där. Haha! Happymeal till den stora och en burkmat till den lilla.... Inget fel alls med det egentligen men som mamma får man ofta konstiga tankar och skuldkänslor 😊
Förresten så måste nog Elsa få sin egna happymeal hädanefter. Hon nöjer sig inte längre med "bebismat" och är fullt medveten om vad vi andra äter. Hon nallade av både min och Albins hamburgare samt lite pommes. Dricka skulle hon ju såklart ha också! Men nöjde sig iallafall med en tom mugg
Albin slukade sin pommes med en cheddardip, drack upp juicen och knaprade äppelskivor men hamburgaren åts det bara knappt två tuggor av.

Båda barnen somnade på hemvägen i varsin bil.
Ca 17.00 var vi hemma. Barnen ville absolut inte gå in utan satte igång att leka genast. En stund efter oss kom farmor och strax efter det for vi iväg till dagis.

Mötet gick bra. Vi fick höra lite hur dom har det och vad som kommer ske framöver.
Fick också veta att gruppen är ganska rörig just nu på Albins avdelning. Vilket säkerligen kan vara lite av orsaken till Albins plötsliga beteende förändring här hemma tror vi. 

Deras utegård är fantastisk tycker jag. Hur mycket plats som helst för ungarna att springa omkring. Flera sandlådor, gungställningar, lekstugor, buskage, träddungar och grillplats. Samt en stor hage med tre kaniner
Och ändå är halva gården avspärrad pga. avloppsgrävning. 

20.00 var vi hemma igen och vi möttes av både farmor och farfar sittandes i soffan med ett knäpptyst hus. Båda barnen hade somnat några minuter innan vi kom 😊 Allt hade gått bra. Albin hade legat och vrålat efter "paaaappa" en stund och farmor blev ledsen i hjärtat och var nära att erbjuda en av Elsas nappar som tröst. Tur hon inte gjorde det 😉

Elsa sov lite oroligt resten av kvällen och förnatten. Tror hon drömmer samt att tänderna trycker på.
Jag sov också väldigt oroligt de första timmarna och hade ett bett på foten som började klia något djävulskt! Tillslut lessnade jag på Elsas alla skrikuppvak och knorrande och la över henne till oss. Resterande natten blev ändå bökig. Peter bytte rum tillslut.

Imorse vaknade jag av att Elsa lullade ut ur sovrummet. Jag märkte inte när hon smet från sängen!!! Tur hon är så klipsk och (oftast) vet hur man tar sig ner från sängen. (Härom morgonen vaknade jag av att hon dunsade ner på golvet. Allt gick bra men hemskt uppvaknande och otäckt när jag sover så hårt att jag inte märker när hon börjar röra på sig!) 

Min sköna böna! ❤️

Sko älskare?

Elsa hittade en av Albins gamla foppisar i garderoben och var bara tvungen att prova! Sötis ❤️

Tyvärr är dom på tok förstora för henne. 
Albin hade dom när han var 1 men han har bredare fötter.
Elsas fötter är så långa och smala istället. 

Kärlek

Mammas docka ❤️Just nu

Elsa sover i vagnen efter promenaden och jag har just satt mig till rätta mot husväggen med kaffe och virkning.
Måtte hon sova hela förmiddagen nu! 😉
Dags att börja arbeta upp lite färg på benen 😊 

Just nu

Påväg på date


Till dagis på föräldramöte 😉 
Romantik är överskattat. 

Just nu

Jag och Peter ska på föräldramöte ikväll så farmor kommer hit och tar barnen.

Sitter och skriver en checklista åt henne 😊


Lycka till farmor! 😉 Albin är såååå samarbetsvillig på kvällarna. Inte vilar han middag nu heller så då blir han troligen lite extra kaotisk senare 😉 

Just nu

Elsa rastar farfar

Hon har också upptäckt tjusningen med farfars altan. Hon går fram och tillbaka. In en vända och så ut igen. Farfar går hack i häl efter och ser till så hon inte trillar genom det ofärdiga räcket 😊

Hon passar på nu när inte Albin är hemma. Annars är det ju han som har första tjing på farfar.

Bo in sig

Elsa kilade bort till lekstugan när vi var ute i eftermiddags och om hon fick så hade hon nog flyttat ut dit på stört 😊 
Hon öppnade dörren och gick in själv. Sedan ville hon inte lämna krypinnet. 
Stugan är ju fortfarande nästintill oinredd och fungerar mest som förvaring till Albins verktyg, men vad gör väl det? 😊


Jycken och jag tog en promenad efter middagen och hälsade på dessa sällskapssjuka kusar
Fina!

Billig son

Vår son på snart tre år är väääääääldigt billig på eftermiddagen och kvällen. 
När pappan kommer hem från jobbet och det är dags för middagen händer det något. Han blir skogstokig och totalt onåbar. 

Idag testade vi något nytt, vi nonchalerade honom fullständigt när vi satt och åt och han for runt och bara larvade sig och förstörde vår matro. 
Att inte få något vatten på sin kvarn var nog inte så roligt för det slutade med att han drack upp sin mjölk och åt tre skedar med mat. Fantastiskt!
Efter maten fortsatte stökeriet. Efter tusen tillsägelser och ett vardagsrum vars golv som var täckt med filtar och kuddar från soffan "hotade" vi med att det inte blir någon Bompa om han inte varvar ner. "Hotet" hjälpte föga. Han struntar blankt i vad vi säger så han slängdes i säng redan klockan sex.
Framåt halv åtta sov han. 

Fy vad tråkigt det är med detta! Vad ska man göra? 
Bara att vänta och hoppas det är snabbt övergående?
Fick höra av mamma idag att jag blev ett monster ett par månader efter jag fyllt tre. Men det höll bara i sig några få månader.

Dissad

Jag var just ner till farfar och föreslog att Albin kunde komma hem och vila lite nu.

-Nej tack! Fick jag till svar från den Lille herrn.
Fika nu. Hejdå! Och så slängde han igen dörren.

Jahopp.... 

En ny vecka inledd

Jag packade lite mellismatsäck, kopplade hunden och lastade barnen i vagnen och så gick vi ner till lekplatsen i byn.
Här hemma visade termometern 13 grader vid frukosten och solen gassade på varmt och härligt.
Men nere i byn blåste det halvstorm och någon sol såg vi knappt skymten av. Det blev inte alls så härligt som jag tänkt mig. Albin gnällde att han frös men turligt nog slängde jag ner mössa i väskan innan vi gick hemifrån och med den på kändes det bättre 😊
Jag kämpade med att få Elsa till att slumra men det gick trögt. När hon äntligen sov blev Albin hungrig. Han slukade hela frukostmackan (som inte dög här hemma), en burk med fruktsallad, kex och en Festis. Det smakar bättre att äta ute! 😊
Och så lekte vi lite bara han och jag innan Elsa vaknade från en minimal tupplur. Mysigt ❤️
Sedan gick vi hem i blåsten.

Hemma var det strålande sol och minimalt med blåst. Tänk vilken skillnad det kan vara bara en kilometer bort!

Hemma hade farfar just fjuttat på det torra gräset i dikeskanten och Albin var kvick med att hjälpa till. Såklart!
De hittade en stackars kopparorm som irrade runt och letade efter sitt uppeldade bo.
Elsa höll sig lite på avstånd och grävde i sandlådan bla.

Albin följde med farfar in för lunch och jag och Elsa gick in till oss.
Nu har vi precis klarat av den biten och jag försöker få henne somna.

Plockar (och smakar) blommor. 

Just nu

Morgonmyshög i soffan En liten ängel

Idag har mina tankar flera gånger  vandrat iväg till en liten änglapojke. 
En liten pojke som för två år sedan hade alldeles för bråttom att få se världen och alldeles för bråttom att lämna den. 

Men jag är helt säker på att han studsar omkring och har det gott uppe bland molen och tas väl omhand av andra nära och kära där uppe.Livet kan vara så orättvist! 

Tänker på er! ❤️ 

Söndag med kalas

Peter fick sovmorgon till efter åtta imorse och satte sig till ett frukostbord med nybakad scones 😊
Faktiskt var det en behaglig morgon.
Elsa följde med pappa ut på hundpromenaden och hon somnade och sov som en stock till elvatiden. 
Albin och pappan körde in ved. 
En tidig lunch och sedan gjorde vi oss kalasfina. Minsta sysslingen Viktor bjöd nämligen till 2 års kalas idag!
Men vi höll på att få åka utan Albin. Han håller på att slå nytt rekord i att driva oss till vansinne. Han hör eller ser ingenting. Kör enbart sitt race och beter sig odrägligt. 
Vi kom iväg tillslut. Allihopa!

Lek, kakor, tårta och ännu mera lek bestod eftermiddagen av.
Elsa attackpussade födelsedagsbarnet innan vi åkte hem 😊 Och nya klänningen har redan kommit till änvändning 😊

Peter gick raka vägen in och började med middagen när vi kom hem framåt halv fem. Han gjorde det helt på eget bevåg dessutom! 😊
Albin följde med farfar in och jag och Elsa bytte bort kalaskläderna mot hemmakläder och gick ut i den fantastiska solen som även idag var framme.
Underbart att få komma in och känna doften av nylagad mat! Det är jag inte bortskämd med 😊

Efter maten duschade jag barnen på löpandeband och Elsa nattas nu av pappan. Jag och Albin ska se färdigt på Madicken innan vi snart går och läser bok.

Just nu

Man vet att det är vår när det leks med vatten ute


(De nya "gåbort"skorna är inte så rena längre....) 

Just nuAlbin vaknade innan sex imorse och tio minuter senare hade han sett till att alla vi andra också var vakna....

Nu Barnkanalen och soffan men det drar ihop sig till att behöva koka ihop frukosten 

Ordentliga damen

Alltså hur söt får man vara?! 
Mammas lilla stumpa ❤️
Den är från igår när vi var in en vända för blöjbyte och bananätning innan vi gick ut igen.

Så fort man säger vi ska gå ut eller Elsa förstår själv att vi ska gå ut så ilar hon bort till hallen och rotar fram sina skor eller stövlar. För ska man ut måste man ha skor på fötterna 😊
Enda gången hon sitter blickstilla i knät är just när man hjälper henne på med skorna. Det är tydligen roligt att vara ute!


En annan rolig grej hon gör är att när hon får tag i tvättservettspaketet så plockar hon ur några servetter och börjar torka sig mellan benen. Hon är så söt när hon håller på att greja och om byxorna är uppe eller inte har inte så stor betydelse 😊
Igårkväll lullade hon omkring naken och fick tag i en tvättservett som hon torkade sig så noga med. Om och om igen.
Ordning och reda på den lilla damen.


Sent nu

Jag var redo att gå och lägga mig redan vid halv nio ikväll. Var så jäklans trött att jag kunde somnat ståendes. Dum som jag var plockade jag fram virkningen och sedan blev jag sittandes där tills nu typ. Blev en sen kväll ändå.

Elsa vaknade vid tio och hade svårt att somna om. När hon tillslut började komma till ro vaknade istället Albin med växtvärk i knäna och vrålade. 
En timme senare sov dom båda igen 😊 

Albin har varit så otroligt duktig utan napp i tre nätter nu. 
Första kvällen grät han efter nappen men somnade inom en timme.
Andra kvällen gnällde han lite efter den men mest bara på larv.
Idag, tredje kvällen nämnde han den bara men grät lite efter den nu när han vaknade med benvärken.
Nätterna har vi inte hört ett ljud från honom. Så himla duktig alltså! ❤️

I förmiddags var de bort i skogen och kollade om rådjuren hämtat napparna och de måste de gjort för grenen de hängde upp napparna i var tom! Vilka glada rådjursbarn vi har här i skogen nu 😉

I förmiddags var jag pigg iallafall! 😊 

Lördag

Sex imorse kom Albin in till oss och såg till att hela familjen vaknade. Lite väl tidigt en lördag väl?
Vi låg kvar och drog oss en stund allihopa innan tillslut Peter och barnen gick upp. Jag spelade typ död 😉 Jag väcktes igen när det var dags för Albin att byta om från pyjamas och borsta tänderna. Då kom den där treårstrotsen fram igen. Vi misstänker iallafall att det är den som gjort entré på sistone.
När de andra gått ut gick jag upp 😊 Satte mig vid ett alldeles tomt och tyst köksbord och åt frukost. Dock med kallt kaffe eftersom Peter inte bemödade sig att hälla över det i en termos ens. Men jag går väl nöja mig med sovmorgon till åtta 😉

Farmor kom hit och Albin och pappan bytte däcken på hennes bil.
Jag for in till staden. Själv! 
Kappahl hade 25% på allt och jag som kärat ner mig i kläder åt Elsa såg detta erbjudande som ett skäl till att införskaffa dessa kläder. (Hennes garderob är ganska välfylld ändå egentligen 😉)

Klänning
Och byxor och strumpor
Newbie ❤️

Till Albin köpte jag de rosa shortsen han fastnade för tidigare i veckan
Dom är verkligen rosa 😊 

Till mig själv hittade jag en väska på reaställningen. Och på Hemtex hade de 50% på reapriset och där hittade jag nya kaffekoppar som jag slog till på.
Två påsar sättpotatis unnade jag mig också 😉 innan jag åkte hem igen.

Här hemma hade de just ätit lunch när jag kom och farmor försökte få Albin att vila lite middag. Det gick sådär och slutade med lek istället.
Jag skolade om ett par av mina sådder, la potatisen på groning, provade nya kaffekoppen och vek tvätt. Sedan gick jag ut och rensade ogräs. 

Senare, efter att farmor åkt hem tog vi en promenad ner till farbror Anus. 
Hemma sken solen och det var riktigt varmt men så fort vi kom ner på andra sidan åsen blåste det svinkallt. Burrrr! 
Barnen hoppade studsmatta
Och så gick vi hem igen.
Peter bestämde att det skulle bli pizza till middag så han och Albin åkte och köpte.
Det smakade gott och alla var hungriga! Tom. Albin åt bra! Och han åt nog mest pizzasallad av oss alla 😊

Lite Bompa och sedan läggdags. 
Jag har kämpat med Elsa i en timme nu och nu tror jag att jag kan smita iväg. Äntligen! Igår tog det två timmar. 

Att besöka toaletten.

Efter man fått barn är gångerna man är själv inne på toaletten väldigt sällsynta. 
Ibland har man en som sällskap och andra gånger två. Eller varför inte tre? Hunden är också han med på ett hörn vissa gånger. 

Oftast är det bara Elsa jag behöver samsas med nu. På ett sätt är det bra att ha med henne in på toaletten för då ser jag vad hon gör. Den lilla damen kan annars hinna hitta på massa dumt de 30 sekundrar jag lämnar henne och springer för att lätta på trycket.
Men att ha med henne in på toaletten är en match det också! Att få med henne in dit är inga problem, snarare att få ut henne därifrån när behovet är gjort.
Det roligaste är att lyfta på tvättkorgslocket, fiska upp smutstvätt och slänga ut det på golvet. Eller dra fram lådorna med hennes rena kläder i och slänga ut på golvet. Eller varför inte gräva fram gamla blöjor ur papperskorgen?
Toalettstolen är en mycket intressant grej. Den har ett lock man kan lyfta på och när man släpper det smäller det. Man kan också stoppa ner saker under locket, för det har hon ju sett att mamma gör. Och längst ner finns det vatten! Wow! 
Bredvid toaletten sitter toarullen, den kan man dra i. Och dra lite till i. Sedan kan man strimla pappret man drog loss i små bitar och antingen sprida ut på golvet eller rusa ut i hallen och stoppa i munnen. Men man kan också lyfta på toalocket och slänga ner papper där. Så gör mamma!

Det kan också låta konstigt ur toaletten när mamma sitter på den. Det kan både skvala och plumsa. Mycket fashinerande och Elsa tittar förbryllat, går närmare och försöker få en skymt ner i toaletten. Haha! 

Men att sitta på toalocket i mammas knä och borsta tänderna är det absolut värsta som finns just nu!

Och hittills har det inte provsmakats eller pillats på toaborsten! Även om det inte varit långt ifrån. Hua! Min mardröm!


Albin följer sällan med in på toaletten men igår fick han ett infall och skulle med, när Elsa sov och jag faktiskt skulle kunna få skita ifred egentligen. Men men.
Jag satte mig på toaletten och Albin drog fram pallen och satte sig mittemot.
- Pluns! Sa han när behovet landade i toaletten. 
Du bajsar!
- Ja jag gör ju det. Ska inte du sällskapa med mig på pottan nu då? Frågade jag.
- Nä. Pluns igen! Oj! Du kissar också! Få se!!
- Haha! Nä du! Där går gränsen unge man. 
Det är här det händer! 
(Ja vi har brandsläckaren inne på toan! Den har fått stå kvar där efter att vi flyttade bort den från hallen när Albin var mindre och höll välta den på sig) 

Hemska tråkiga och bråkiga dag

Fy sjutton vilken segdragen dag och fy sjutton vilken stökig, skrikig och trotsig fredagskväll som äger rum här just nu. Fredagsmyset kan ju hoppa opp och sätta sig någonstans.


Förmiddagen var ändå riktigt behaglig. Med regn och rusk ute höll vi oss inne. Elsa somnade och sov som en stock i flera timmar medan jag och Albin hann ta hand om tvätt, leka med djur och bilar samt se film. 
Ice age 2 tittade han på idag och satt som klistrad från början till slut. 
Därefter ville han se Bilar men jag tyckte det räckte med film för en stund 😊
Mysigt var det iallafall att ha del lugnt och skönt med bara Albin. 

Elsa vaknade vid halv elva och vi åt lite mellis innan vi klädde på oss och gick ut. Den stackars hunden måste ju få gå en liten skitrunda.
När vi kom tillbaka hem ilade Albin fort som attan in till farfar. Jahopp! Allt bestyr med att få på alla kläder och så var vi bara ute en kvart! Det blåste så kallt så jag och Elsa gick också in igen. 

Lunch och sedan vila. Trodde jag. Albin kunde inte komma till ro men höll sig inne på sitt rum och lekte istället. 
Elsa som sov så bra på förmiddagen var ändå trött efter lunch men jag lyckades inte få henne att somna. Jag gav upp. 
Albin ville se mer film och ute vräkte regnet ner så det kändes okej att sätta igång dagens andra 😉 Han satt som klistrad ytterligare 1,5 timme medan Elsa höll på med sitt. Hon är lika duktig att roa sig själv som Albin alltid varit. Det är ju toppen! Jag kunde sitta och virka lite 😊
Hon satt en lååång stund och stoppade gubben genom dörrhålet på den virkade ladan. Om och om igen 😊

Efter mellis växte hornen fram på Albin och jag tålamodet. Samtidigt som Elsa blev i mer och mer behov av att vila. Och ute regnade och blåste det.
Efter sjuhundra tillsägningar och inhysningar på rummet av Albin gav jag upp och skickade ner honom till farfar. Där har han aldrig några horn synliga. Märkligt!
Jag och Elsa gick in och la oss i sovrummet. Efter tjugo minuters röj i sängen gav hon äntligen upp och la sig tillrätta och somnade. Jag smög ut och började med middagen. En kvart senare kom pappan hem och Elsa vaknade.

Albin kom hem från farfar och middagsstunden var lika fri från matro som den varit varje dag denna vecka.
Märkligt nog blev Albins tallrik tom tillslut! 😊
Resten av kvällen är bara kaos. Albin har härjat som fan och skiter fullständigt i vad vi säger. Han ger blanka sjutton i hur mycket vi än höjer rösten.
Han som lovades popcorn till Bompan när han varit så duktig och ätit upp middagen fick istället lägga sig vid sex. Utan varesig Bompa eller popcorn. 
Han skrek och härjade ytterligare en kvart innan han nu är tyst och troligen somnat av utmattning.
Bara Elsa kvar nu då....Just nu

Vaken sedan halv elva men nu äntligen!Hjälp!

Asså jag är så jävla uttråkad att jag klättrar på väggarna och samtidigt sjukt trött så jag bara vill få blunda en liiiiiten stund. 

05:54

Var det morgon tyckte Elsa. Hon kröp ner från sängen (hon är superduktig och har varit länge på att vända om och åla sig ner med fötterna först från sängen) och stapplade ut i hallen, insåg att ingen var uppe, kikar in i andra rummet och ser pappan ligger där, lägger av ett glädjetjut och slänger sig fram till sängen. 
Albin vaknar också och ansluter även han.
Hela familjen vaken.

Nu är frukost och morgonbestyr avklarade. Vad göra nu resten av förmiddagen/dagen? Regnet hänger i luften ute 😞
Elsa har snart (förhoppningsvis) somnat här i vagnen. Albin leker inne på sitt rum. 


Albin sov hela natten utan napp och utan gnäll. Så duktig! ❤️
Däremot Elsa vaknade redan vid tolv och ville gosa. Men dessförinnan sov hon som en stock. Och resten av natten också. Nästan.

Detta mår man bra av

Det blommar förfullt ute nu och det är så härligt! ❤️Mer blommor åt folket! 😊

Härom dagen såg jag att Vitsipporna vaknat också!
Och Pionerna har kommit upp nästan en decimeter! 

Hittills har jag fått ha allt ifred för alla djur. 

"Jag är huk idag"

Jag hämtade en pigg, glad och sprallig grabb på dagis idag. Han hade ätit bra med lunch och det har han faktiskt gjort i tisdags och onsdags också. Fantastiskt!

När vi spänt fast oss ute i bilen och börjar rulla hemåt säger Albin:
- jag är huk/sjuk idag.
- jasså?! Är du? Har du ont någonstans? Frågar jag förvånat.
- Mmm, här! Säger han och pekar typ någonstans på bröstet/magen.
- Har du ont i magen?
- Nä.
- Har du ont i bröstet?
- Nä.
- Har du ont i halsen?
- Nä.
- Är du förkyld?
- Mmmm.
Sedan pratar vi inte mer om det.
När vi kommer hem skuttar han från bilen bort till trappan och upp till dörren.
Jag hade tänkt föreslå en film att vila till istället för sova middag. Han somnar ju lättare på kvällen då. Men innan jag hann säga något är han påväg till sängen för att lägga sig, för han är ju "huk" idag och då ska man sova. 
Sagt och gjort. Han la sig och somnade ovaggad.

Jag tänkte bara låta honom sova i typ en timme och sedan väcka honom men så långt kom vi inte, Elsa vaknade och skrek som besatt när jag försökte få henne att somna om och Albin vaknade av oljudet. Lite tur i oturen 😊

Resten av dagen såg jag inte ett spår av sjukdom på honom. Han måste ha sovit sig frisk 😉 

Fortsättningen

Det tog mindre än en timme innan Albin somnade utan nappen! 
Duktig grabb ❤️ 

Nu får vi se hur natten blir....

Just nu

Albin har i en kvart legat och vrålat efter "mappen"/nappen. 

Fortsättning följer.... 

Sjätte tanden!

Igårkväll vaknade Elsa redan vid nio och gnällde och hade otroligt svårt att somna om igen. Efter lite alvedon och mera välling somnade hon tillslut äntligen om lite efter tio. 
Sedan sov hon ända till fyra imorse i SIN säng! Hon är så duktig ibland 😊 

Under den gångna dagen idag har lilla damen och jag inte riktigt varit bästavänner. Hon har stundvis drivit mig till halvt vansinne.
Tjugo minuters sömn imorse och knappt fyrtio minuters sömn efter lunch gör inte damen till det mest trevligaste sällskapet. Speciellt inte när man varit vaken sedan sex imorse.

Misstänker att det är tanden som irriterat men nu har den spruckit igenom äntligen, så vi får se om det blir någon förändring.

Hon ser inte så liten, gullig och oskyldig ut längre när tänderna är många och kommit fram massvis 😊
Stor tjej nu med sex tänder! Fyra uppe och två nere.
(Vänster fram uppe var det som kikade fram idag)Annars har dagen varit ok. 
Vi klädde på oss och skulle gå ut efter eftermiddagsmellis men när vi äntligen var klara och öppnade dörren så stod regnet som spön i backen. Och vi var inte klädda med regnkläder.
Albin sprang fort ner till farfar istället och samtidigt slutade regna så Elsa, jag och jycken gick ut ändå.
Det kom som små åskskurar då och då men vi var ändå ute nästan två timmar.

På promenad hand i hand ❤️


Efter middagen gick dom till skogs som sagt. Får se hur det blir nu när han strax ska lägga sig. Det var hundprogrammet på Bompan idag och Albin tycker det är jättebra så han lägger sig efter det.

Just nu

Albin, pappan och Elsa har gått till skogen för att lämna Albins nappar till "jåjuren"/rådjuren. 

Undrar hur kvällen och natten blir?
Fortsättning följer....Just nu

Det regnar!

Men vad gör väl det undrar Albin och Elsa? 

Effektiv och hungrig

Klockan närmar sig halv tio och jag och Elsa sitter och äter vår andra frukost för denna dag. 
Vi har hunnit med Nyhetsmorgon, frukost, dammsugning och långpromenad. 
Elsa somnade i vagnen men vaknade fem minuter efter att vi kommit hem och jag precis hunnit börja tvätta golven. 
Nu blev jag så hungrig och insåg att jag glömde äta själv förut. Jag gav bara Elsa. Men nu smakar macka och kaffe gott efter allt jobb och slit 😊 

Just nu


God morgon! Uppe med tuppen idag. Snart dags för frukost. Gäsp! 

Tänder

Albin och jag styrde direkt in till staden efter dagis. Första besöket hos tandsköterskan stod på agendan för den lille herrn. Men först hade vi två timmar att fördriva.
Vi hann med besök i två leksaksaffärer, garnaffären, blomsterbutiken, Kappahl och en fika. Kappahl var tråkigt att gå in på men han hittade ett par illrosa shorts (på tjejavd.) som han skulle HA! Dessvärre var dom försmå och vi gick därifrån utan något. 
På cafét gick han raka vägen fram till disken och valde skumraket och en äpplefestis. Inget velande där inte 😊 
I leksaksaffärerna kollade han på allt! Men inget tjat om att köpa något. Jätteduktig! Men bussen han står och håller i är han och har varit väldigt sugen på länge. Det finns likadana på Ica och dom har han klämt och känt på många gånger. När man öppnar dörrarna på bussen så börjar det lysa i den samt låta. 


Vi var nästan en halvtimme tidiga hos tandläkaren och vi hade sådan tur att vi fick komma in nästan med genast ändå.
Vi satt i tandläkarstolen tillsammans medan sköterskan frågade lite saker, informerade och sedan ville titta på tänderna. Det gick galant! Albin gapade duktigt och visade upp alla sina fina tänder. Alla tänder är framme. Kindtanden höger uppe är halvvägs framme. 
När det var färdigt fick han välja ett klistermärke, ett litet djur och en tandborste. Det var en nöjd grabb som gick därifrån och nu dröjer det till han är fem år innan han blir kallad igen. 

Innan vi åkte hem handlade vi också. Albin var så trött så han satt i kundvagnen och det gick snabbt och lätt att bocka av allt på listan. 
Han somnade i bilen hem och vaknade på ett hiskeligt humör.

Hemma möttes vi av Elsa och farmor som var ute och lekte.
Farmor hade lyckats få den lilla damen att sova 1,5 timme efter lunchen. Det var bra! 

Jag satte igång middagen och barnen satte igång sina gapiga eftermiddagshumör....
Albin har fått som vana att bli otämjbar på eftermiddagen och kvällen. Skitjobbigt! Han springer omkring och lever rövare. Stökar ner och lyssnar inte ett smack på vad vi säger. Han hinner bli inhyst på sitt rum många gånger på en kväll och han håller på så ända till vi sätter på Bompan vid sex. Då lägger sig äntligen lugnet hos oss.

Känslan...

..... när man loggar in på banken, helt övertygad om att kontot bara innehåller några enstaka kronor men möts av att några hundralappar lön trillat in PLUS lite återbetalning från Folksam. Fantastiskt och välkommet! 😊 

Just nu

Den här lilla damen har varit vaken sedan innan sju imorse och det märks vill jag lova....
"Dää. Titta!" Står hon och säger och pekar när hon tittar ut.

Sova ska hon tydligen inte.
Vi gick morgonpromenad ner till landsvägen imorse och inte heller det fick henne att somna. Men vara vaken är inte heller någon hit. 


Känns bra att veta att farmor är påväg hit för att ta över medan jag flyr 😉 

Tisdag med besök

Idag har mina ögon gått i kors från morgonen till kvällen. Men det har gått ändå 😊

Vi tog en rejäl morgonpromenad och Elsa sov över en timme. Jag njöt ute på trappan i solen.
Jessica kom hit precis innan jag var tvungen att åka för att hämta Albin, så vi hann typ bara säga hej.Albin skulle INTE vila middag när vi kom hem och istället lekte han inne på sitt rum medan Elsa fick lunch. 
Vi bestämde att Albin skulle gå ner till farfar efter att han varit iväg och köpt tidningen. Dom skulle fika bulle och äpplefestis hann dom bestämma. 
Efter en stund blev det väldigt tyst inifrån hans rum, jag kikar in och hittar honom nästan sovandes på sängen. Han var nog lite trött ändå 😉
Knappt en halvtimme senare kommer farfar hem igen och kommer in för att hämta Albin, hundarna skäller och jag försöker väcka honom. Lönlöst! Han sover som en stock 😊 Efter ytterligare en halvtimme gör jag nytt försök och tillslut vaknar han och när han kommer på att de skulle fika stutsade han upp ur sängen och kilade ner till farfar.

Elsa försökte jag få att somna i vagnen som vanligt efter lunch men nyfiken som hon är så var även det lönlöst när det är besök i huset.
Vi tog en promenad istället och hon kämpade emot tröttheten. När vi kom hem tog Jessica över vagnkörandet och jag gick in och påbörjade middagen. Tillslut fick hon henne att somna! Men efter typ en halvtimme var hon vaken igen.


Det blev en högljudd eftermiddag och kväll här med både leksugna barn och hundar.
Lite efter sex satte sig Albin framför Bompan och varvade äntligen ner och Elsa gick och la sig med pappa.

Elsa vaknade redan innan nio och bökade. Efter en skvätt Alvedon och lite mer välling somnade hon om och har sedan dess sovit. Det är nog den ena framtanden som trilskas med att inte riktigt spricka igenom.

Härom natten sov hon i sin säng ända till 05:20. Nytt rekord! 
Natten efter det sov hon i sin säng till 03:32. Inte illa det heller!
Men igår var loppet kört redan vid 00-tiden.
Undrar hur det blir inatt?
Men nog är det riktigt mysigt ändå att lyfta över henne till mig, lägga ner henne på kudden, dra över oss täcket och hålla om varandra. Iallafall de gånger då vi båda somnar om fort och lätt 😊
Inatt sov vi båda som grisar från midnatt och fram till typ 07 imorse. Det är skönt! Och ändå har jag känt mig helt dimmig i skallen hela dagen?! 


Skogen

Idag har jag inte gjort annat än plockat leksaker känns det som! Vi gick ut innan nio imorse men ändå hade jag hunnit plocka leksaker till förbannelse på de få timmar vi varit vakna.
Om det inte vore för att lekköket används flitigt av båda barnen flera gånger om dagen oftast så hade jag för länge sedan slängt ut eländet med alla dess små pryttlar och eldat upp det. 
Vårt kök ser ut som ett bombnedslag VARJE dag! Det ligger småglas, virkade stekta ägg, tomma kryddburkar och korvar av plast överallt. Det hjälps inte att man ihop allt tio gånger på en dag, efter bara några minuter ser det likadant ut igen. 
Fast å andra sidan är det ju kul att de leker med det 😊

Annars har vi haft en bra dag.
Vaknade vid halv sju, fixade med frukost och vid nio kom småsysslingarna med mamma hit. Vi hade bestämt att gå ut i skogen idag. Och idag besökte vi riktiga skogen. Vi tog grusvägen upp i skogen och en bit in på vägen runt sjön.
Grabbarna roade sig bra. Besteg grushög, klättrade på stenar, sprang och kastade sten i vattenfyllda diken.
Matsäck hade vi med oss såklart och det var så skönt att sitta i solen med hela skogen som lä.
Elsa som var supertrött direkt efter frukosten kunde inte koppla av och sova utan ville såklart vara med. Men hon nöjde sig iallafall med att sitta kvar i vagnen och bara titta.
Vi gick hemåt och fortsatte leken. Grabbarna körde såklart lite ved åt farfar bla. 

Vid tolv drog de hemåt och jag tvingade in mina barn.
Albin hade precis innan ätit upp sin matsäcksmacka så han stöp i säng och somnade nästan omgående.
Elsa var så slut att det inte var någon idé att sätta henne vid bordet och försöka få att äta lunch utan hon fick en flaska välling och la sig i vagnen. Tre minuter senare sov hon 😊 

Två timmar senare vaknar Elsa och likaså Albin. 
Fråga mig inte var de två timmarna tog vägen?! Jag hann typ bara röja undan på diskbänken, plocka leksaker, samla ihop tvätt och sitta på soffan en liiiten stund. 

Mellis, middagsförberedelse, lek, lite bråk och så gick vi ut. Vi gick dock inte så långt för himlen såg ganska hotfull ut

Just när vi nådde trappan hemma öppnade sig himlen och haglet slog ner!
Albin var nere hos farfar till pappan kom hem och det var dags att äta. 
Grabben är jättetråkig när det gäller mat nu igen. Jag hoppas det inte beror på magen. Det är så svårt att veta tyvärr 😞

Pappan och Albin var ut igen efter maten. 
Jag och Elsa underhöll oss inne. Hon var så trött så minsta lilla motgång eller snubbling var katastrofal! 
Jag inledde nattningen tidigare än vanligt men vad hjälpte det? Efter nästan en timme gav jag upp och pappan tog över. En kvart senare sov hon 😉 Och gör så än.

Igår söndag

Igår vaknade vi upp till en gråmulen dag.
Pappan och Elsa gick ut efter frukost och damen somnade i vagnen.
Pappan och Albin bytte däck på bilarna medan jag fixade och donade inne. Lite småstäd, tvätt, omplantering av mina sådder bla. och sedan var det lunch.

Vi väntade långväga finbesök på eftermiddagen så Albin passade på att vila en liten stund innan de kom.
Elsa ville inte.

Vid två kom farmor och hennes bror med fru från Ungern. 
Som vanligt hade de med sig massa presenter till både oss och barnen.
Vi bjöd på kladdkakefika.
Och det är så skönt och roligt att barnen inte är blyga! 
Teaterapan Elsa satt vid bordet och höll låda och Albin bjöd oss på mat och glassefterrätt 😊 

Lagom till de åkte hem avtog både blåsten och regnet ute så vi följde med ut och vinkade hejdå.
Sedan middag och därefter lite lek och barnbad innan läggdags. 

Jag och Peter slog på stort och tappade upp ett bad som vi hoppade i när barnen var lagda. Och otroligt nog var det ingen av dem som vaknade medan vi låg i blöt 😊Det är så roligt att Ungernfolket är en av våra trogna följare här på bloggen. Trots att de inte kan ett endaste ord svenska (förutom hej och tack) 😊
De tittar på bilderna och översätter delar med hjälp av Google. Vilket innebär att det kan bli väldigt tokiga översättningar ibland. Men det har de överseende med 😊 

Elsa 13 månader

I lördags blev lillatumpan hela 13 månader och det är helt galet vad mycket hon utvecklats och lärt sig de senaste veckorna! Hon går och "pratar" mera. Kryper gör hon inte alls längre. Hon har blivit så stor helt plötsligt!

Talet är ganska begränsat ännu men hon har mycket ljud för sig.
Men nog börjar hon bygga upp ett ordförråd sakta men säkert 😊

Titta
Ta ta= Tack tack
Tutu= tut tut
Heeej typ
Dä= där
Titt= tittut 
Mamma
Pappa

Mamma och pappa används inte direkt till oss utan det är något som slinker ur henne lite närsomhelst.
"Tutu" säger hon när hon ångar fram med gåvagnen hemma.


För ett tag sedan kom hon på det här med att peta i halsen. Tack och lov glömde hon bort det fort. Men i lördags efter frukosten kom hon på det igen och hon slutade inte förän det gav resultat, om man säger så.
Ätstörningar redan? 

Hon går och går och går. Inne som ute. Det är lite svajigt bitvis men hon parerar mycket bra! 
Sedan är det fortsatt mycket viktigt att att ha saker i händerna när man går. Härom dagen gick hon och höll och prasslade med två bajspåsar så hon glömde bort att titta framåt och gick rakt in i dörrposten 😊 Senare på kvällen gick hon rakt in i sin matstol i köket. Inte lätt att ha koll på allt.

Snubbel och ramlaperioden har inletts så nu lär vi väl se henne med bulor, skrapsår och blåmärken lite överallt. Precis lagom nu när hennes ben inte längre skiftar i blått av allt krypande.

Tänderna blir fler. Nu är dom fem styckna. Tre fram där uppe och två fram nere. 
Den fjärde uppe, vänstra framtanden tittar nog fram imorgon.

Att plocka med skorna i hallen är en favoritsyssla. Skor är kanske en av hennes passioner? 😊

Hon härmar storebrorsan allt vad hon kan. Leker han med bilar, ska hon leka med bilar. Har han bäddat iordning en kuddhög ligger hon snart där också. Äter brorsan något inte hon har blir det ett riktigt liv.

Sandlådan är kul! Hon går längs utsidan och hänger över kanten med en spade i näven. Bilarna och traktorerna är också kul att meka med. Samt åka skrinda.

Nu är det äntligen ordning och reda med damens sömn! 
Dagtid sover hon oftast en kortis efter frukost och sedan en längre efter lunch. 
Nattningarna är inte så svåra heller längre. Hon får sin flaska välling och somnar sedan i sin säng. Oftast vill hon hålla handen. 
Det kan ta lite tid för först måste hon plocka lite med nallarna och greja lite innan hon kan lägga sig till rätta och somna. Men det är sällan det tar längre än en timme. 
Oftast sover hon mellan 19 och 19:30. Vissa kvällar knorrar hon ett par gånger men oftast är hon inte ens vaken då. Det händer också att hon vill ha en till skvätt med välling på förnatten. Sedan sover hon i sin säng till någon gång mellan 23 och 05. Därefter ligger hon i vår säng och gör morgon mellan 6:30- 07:30.

74 i kläder sitter som en smäck och vi har påbörjat 80 lite smått.I blöjor är det nu storlek 5 som gäller. 
Fötterna är nästan 12 cm. 

Dopfin tjej i lördags ❤️

Just nu

Två nyvakna och griniga ungar....

Elsa står här bredvid och vrålar medan Albin tydligen gick och la sig igen.

Älskar gnäll! Eller?

Dagens outfits

Alltså jag måste ju bara visa! 😊 Min lilla stumpa klär idag i en antik träningsoverall från -85. Som jag hade! 😊 Så fin så! ❤️

Albin har nya kläder som han fick av våra gäster igår. Passar perfekt! 

(Elsa fick också kläder men dom är lite förstora än. Därav hon får ha gamla kläder 😉) 

Just nu

Brorsan är ute och byter däck på bilarna med pappan. Då passar Elsa på att låna Blixten och fina pippiväskan
Lycklig tjej må ni tro 😊 

Dop, sol, ont knä

Dop idag som sagt. Barnens minsta kusin som döptes.
Vi kom iväg i god tid och hann äta lite fruktmellis i bilen innan tom. 
Barnen skötte sig bra. Men Elsa fick myror i rumpan mot slutet och det smittade av sig till Albin också såklart. Men det gick bra ändå 😊
Smörgåstårta och fika bjöds det på efteråt. 
Ljudvolymen var ganska hög med typ 15 ungar lekandes i samma rum. 
Både Elsa och Albin hade roligt. Elsa kör sitt eget race. Går och går och går och struntar fullkomligt i vart hon går. Albin känner visst ansvar och håller stundvis koll på sin syster var hon tar vägen. Han tog henne i handen flera gånger och drog med henne dit han tyckte. Elsa flög efter som en vante. Haha! Men märkligt nog lyckas hon hålla sig på fötter. 
Ganska snart efter kaffet valde vi att tacka för oss, innan tröttheten blev för påtaglig på de små. Och ganska snart sov dem båda två i bilen 😊

Vi hann bara hem, byta kläder och så var vi ute igen. Otroligt soligt och skönt idag igen.
Grabbarna och Elsa gick bort en bit på vägen för att se där de harvade åkern.
Jag tog tag i lite trädgårdfix. Terapi! Men tyvärr protesterar mitt knä. Det blev ganska ont nu när jag varvar ner 😞 Igårkväll hade jag jättesvårt att somna pga. värk i knät och ändå var det nästan smärtfritt under dagen.
Efter ett somnade jag men vaknade sedan flera gånger med värk och även i benen. Fy vad tråkigt det är!!!

Nu pågår nattning. 

Just nu

Påväg hem
med två slutkörda barn 😊 

Just nu

I bilen mot Stockholm för kusindop.

Coolingarna här bak 😊
Just nu

Två sött sovande barn 
Albin myser med Anna inatt igen 

Och Elsa har intagit rumpaupposition 


Godnatt! Imorgon ska vi på dop.

En utefredag

Idag har vi varit ute nästan all vaken tid och det har varit otroligt härligt!

I förmiddags lyckades jag så morot och palsternacks. Flytta några jordgubbspkantor, rensa ogräs och vattna lite.
Självklart fick jag hjälp! 😊
Albin hjälpte mig med ogräset med sin hjullastare 😉 

Elsa klippte gräs/grus. Och plockade sten gjorde hon också. Och smakade sten....
Just innan vi gick in druttade hon omkull och dök med huvudet före ner i backen. Det ska ju synas att man varit ute och jobbat 😉 Blev ett litet skrapsår vid ögonbrynet. Tufft!


Knappt en timme sov Elsa efter lunch. Givetvis blev jag supermegaakuttrött då, försökte få henne att somna om med mig i sängen men det gick inte. Jag plockade ihop lite leksaker och stoppade ner henne i spjälsängen i hopp om att hon skulle roa sig en stund så jag kunde vila en liiiiten stund. 
Det gick bra! Jag hann ta en liten powernap medan hon grejade med sitt
Hon var nog trött hon med egentligen för hon låg ner och lekte 😊

Tillslut fick hon nog och vi gick in och väckte Albin. Han sov som en gris 😊

Mellis och så gick vi ut igen. Härligt!
Grannbonden höll på med sina traktorer såg vi så vi gick dit. Mycket spännande! 

Lite sällskap

Igår fick Albin för sig att han skulle ha dockan Anna med sig när han skulle sova. Han bäddade ner henne och sig själv och sov hela natten. Gulligt! 😊
Imorse fick hon följa med ut till soffan och ligga och titta på tv tillsammans med Albin. Men först fick hon en flaska välling som han fixade åt henne 😊 

Just nu

Nu har jag vaknat och kan börja dagen på riktigt! 😊Tidig start av dagen

Här sitter jag i hallen och vaggar vagn redan innan åtta! 

Albin kom in till oss innan sex imorse och kunde som vanligt inte hålla fingrarna borta från Elsa, så hon vaknade också. 

Nu har vi precis klarat av frukosten.
Albin sitter framför Barnkanalen. Han var på ett riktigt retstickehumör. 


Femte tanden

Idag tittar Elsas femte tand fram! Högra framtanden uppe är det som gjort entré.
Den sprack troligtvis igenom natten till idag, för hon vaknade till inatt och hade svårt att komma till ro igen. Inget gnäll eller gråt men svårt att ligga stilla. Tillslut somnade hon med fötterna på kudden och huvudet ner vid pappas rumpa. Trevligt 😉 

Andra halvan av vår torsdag

Det blev en eftermiddag ute idag. Superhärligt väder!
En perfekt bild 😉

Barnen badade innan läggdags och halva badrummet och hela jag, som satt bredvid badkaret, var blött! Elsa är den som skvätter mest tro det eller ej. 

Nu har jag just gått och lagt mig. Elsa har sovit som en gris hela kvällen och när jag sätter foten innanför sovrumströskeln så vaknar hon. Vill absolut inte ligga kvar i sin säng utan ligger i skrivande stund och klöser mig i ansiktet och örat. Måste försöka klippa hennes naglar imorgon!!! 


Handling

Ringde vc imorse om mitt knä. Den 21.e var första tid hon kunde erbjuda mig. Typ två veckor dit... Bara att härda ut. Passade också på att få en koll av alla mina prickar när jag ändå är där. Tänkt göra länge men det har liksom inte blivit av.
Idag är knät iallafall hundra gånger bättre. Inte bra på långa vägar men inte heller lika ont som innan. 

Vi gick morgonpromenad idag också. Tredje dagen på raken vi är duktiga! 
Elsa var på ett förskräckligt morgonhumör. Direkt efter frukosten var det bara gnäll och klagosång. La henne i vagnen och hon tystnade direkt. Hon somnade nästan innan vi hunnit bort till soptunnan men av någon anledning kunde hon inte helt koppla av och låg halvtvaken hela promenaden. Just innan vi kom hem somnade hon men vaknade en halv minuter efter vagnen stannat. Det gjorde inte så mycket eftersom vi ändå snart skulle åka och handla.

Affären gick bra och Elsa satt så nöjt i vagnen
Hon somnade i bilen till dagis och fortsatte sova medan jag gick in och hämtade Albin.

Nu sover båda barnen. 

Just nu

Nu tar jag med mig den här coolingen för att handla innan Albin ska hämtas på dagis

Omöjlig att få bra på bild är hon! 😊

Leka med mat

Vi höll oss inne hela eftermiddagen. Jag hade ingen lust att gå ut i blåsten.
Albin ville se film. Bilar eller Pippi. Men jag har ju fixat hem några nya filmer och överraskade honom med Ice Age 😊 Han satt blickstilla och tittade på HELA filmen. Måste vara bra betyg. Och vilken tur att jag har tvåan också 😉 
Elsa stökade runt med sitt. Hon har inte ro att titta på film ännu. Hon stannar upp ibland och tittar lite men inga längre  stunder. Det är några håriga katter på Bompan ibland och när hon får se dem så lägger hon av ett glädjetjut 😊

Jag la mig i ett bad efter middagen. Sååå skönt! Inte så avkopplande dock då Elsa var förbannad utanför för att inte hon också fick bada. Imorgon är det badabarndag 😊Elsa fortsätter leka mycket med kökssakerna och hon låtsas äta. 
Hon sitter med en gaffel eller sked och låtsas äta ur tex. en kopp och smaskar. Men idag satt hon och "åt" ur en sopbil! Haha! Sötunge! ❤️
Och så bjöd hon såklart. Hon är så givmild och omtänksam. 

Hon har dessutom börjat låtsas leka med saker. Alltså hon låtsas att hon har saker i händerna fast det finns inget där på riktigt 😊
Idag när vi åkte till dagis satt hon och låtsas åt något ur handen. Hon låtsades plocka upp något, stoppa det i munnen, tugga, smaska och säga "mmmm". Dessutom satt hon och räckte över till mig så jag också fick smaka! 
Hon är bara för go den där lilla stumpan ❤️ 

Just nu

Lillstumpan passar på att styra och ställa inne på brorsans rum medan han är helt inne i en film 

Mamman har hjärtat i halsgropen vill jag lova!Onsdag

Idag vaknade jag av en häl som landade i mitt ansikte. God morgon! 

Idag är vårvärmen ett minne blott. Det blåser som fan och är kallt. 
Vi trotsade isvindarna och tog en promenad ner till landsvägen och tillbaka efter frukost. Elsa somnade halvvägs även idag. 1,5 timme senare fick jag väcka henne idag igen.
Iväg och hämta dagisgrabben.

Såhär ligger man på hallgolvet när man inte ens försöker klä av sig själv. 
Han var bra trött för så fort han landade i sängen så sov han.

Elsa och jag har precis ätit lunch och nu står jag och vaggar vagn över halltröskeln. Trött tjej som bara varit vaken ett par timmar och ändå snart sover igenMitt knä är värre idag igen. Fan vad det värker! Och det knastrar i det när jag gör vissa (typ alla) rörelser. På dagis satt jag på huk när jag hjälpte Albin med skorna och så tappade jag balansen och landade med knät på golvet. AJ SOM FAAAN! Jag höll på att börja tjuta. 😞 

Otursdag för lillstumpan

Imorse väcktes jag av små sylvassa fingrar som med våld borrade sig in mellan mina läppar och in i munnen. Tack för den väckningen Elsa! 

Fantastiskt väder idag så vi tog en ordentlig promenad efter frukost. Elsa såg rätt sliten ut och somnade halvvägs. Hon sov nog i 1,5 timme! Jag satt på soliga trappan och virkade 😊 Tillslut fick jag väcka henne så vi skulle hinna i tid till dagis.
Sömntutan ❤️ 

Vi kom i väldigt god tid till dagis så vi hann smita in hos pappan och hälsa medan de lunchrastade. 

Albin höll sig nätt och jämt vaken i bilen hem. Jag försökte prata om allt mellan himmel och jord men fick klent gensvar 😊 Hemma stöp han i säng.
Elsa och jag åt lunch och sedan sov hon ytterligare 1,5 timme. Trött tjej idag.

Vi åt mellis och sedan gick vi ut. Först en runda med barnen i skrindan för att kissa hunden lite och sedan lekte vi i sandlådan och lekstugan
Elsa åkte på en riktig oturseftermiddag! 
Först försökte hon stödja sig på Albins skottkärra men den tippade såklart och Elsa med den och ena plåtkanten träffade henne rätt över ena ögonbrynet.  Men hon är tuff och var bara ledsen en liten stund och hängde sig runt halsen på mig innan hon fortsatte leka.
En stund senare när vi var i lekstugan stod Elsa och drog i dörren inifrån medan Albin stod på utsidan och drog, Elsa rycks med dörren ut och slår återigen i pannan, i dörrposten. Hon blir ledsen några sekunder och sedan var det bra.

Klockan gick och vi var tvugna att gå in och fixa middagen. Ingen av ungarna vill såklart gå in. Jag nästan släpar in dem bägge. Albins horn växte ut och han levde rövare. Fy fasiken! Vilket humör han växlade till!
Med lite spagetti och köttfärssås i magen lyckas han tillslut samla sig. 
Humöret blir svajigt när man inte äter någon mat på dagis.
Och Elsastumpan hann slå i sin lilla panna en tredje gång i väntan på middagen. Denna gång efter ett dyk ner från gluggen mellan kastrullskåpet och vedspisen. 

Efter maten går Peter och barnen ut igen. Jag stannar inne och vilar mitt fortsatt onda och dumma knä.
Framåt halvsju kommer de in igen och kvällsritualerna inleds. 
Elsa lyckas återigen slå i sitt huvud! Fast denna gången var det bakhuvudet som fick sig en smäll av soffbordet när hon snubblade.
Ja idag har hon fått utstå mycket. Hon som är så försiktig och typ aldrig ramlar har idag fått alla smällar på en och samma gång. Men hon var lika glad för det 😊

Nattningarna gick smidigt även idag och de har sovit hela kvällen. 
Jag och Peter har suttit och funderat lite om sommaren, om och isåfall var vi ska åka på semester. Tidigare år har vi ju nästan bara åkt till Linköping och sedan någon dagsutflykt. Nu tänker vi att det kanske skulle vara kul och trevligt att åka på "riktig" semester. Men längre än så har vi inte kommit i planeringen.

Den största vår och soldyrkaren nu är jycken! Han njuter förfullt att ligga ute på trappan eller i gräset i vårsolen och ha det gott. 
De dagar det inte är sol står han bara på trappan och skäller. 

Kalasdag och ordningssam pojk

I förmiddags kom farmor hit. Precis lagom när alla morgonbestyr var avklade och barnen redo att klä på sig för att gå ut.
Elsa tog en tupplur i vagnen medan Albin och farmor lekte i sandlådan bla. Soligt och riktigt skönt väder ute sa de som var ute. Jag underhöll mig med att dammsuga, plocka och låta tvättmaskinen gå varm idag. Nu är vintern slut för jag har plockat undan och tvättat vinterkläderna 😊 
Peter höll på med sitt, bla. sota, köra in ved och städa badrummet.

Efter lunch la sig barnen för vila och pappan åkte iväg för att jobba ett par timmar. 
Båda barnen är helt slut efter påskhelgen och vi fick tillslut väcka dem båda 😊

På eftermiddagen var vi bjudna på kalas. Farfar fyller ju år idag! Fika med bullar, kakor och tårta.

Resten av eftermiddagen spenderade vi ute tillsammans. 
Jag fick lite trädgårdsjobb gjort, bla. så satte jag lök. 
Vi gick också upp till grannarna för Albin var sugen att provhoppa studsmattan som de satt upp nu i helgen. 
Tillslut fick vi med honom hem därifrån och gick in och fixade middag. Klockan rusade iväg och var helt plötsligt sex! De numer ljusa kvällarna förvillar oss 😊

Elsa sov innan halv åtta och Albin vid åtta ungefär. Bra gjort med tanke på helgens sena kvällar.

Imorgon är det vanlig vardag igen. Albin ska äntligen få gå till dagis igen efter hela förra veckans sjuka och förkylning. 
Både skönt och tråkigt att återgå till det normala igen.Albin är ju så ordentlig och gullig. Igår när stannade i affären på hemvägen så kom vi bara innanför dörrarna innan han stannade. Det var framför korthyllan han fastnade och tittade.
- Farfar fyller år imorgon. Sa han och menade på att han måste ju få ett födelsedagskort! 
Och han valde ett helt själv omedelbums 
Och turligt nog var det ju ett grattiskort och inget beklagarsorgenkort eller dyl. 😉 
Men visst är han väl klipsk!
Inte hade vi en tanke på att fixa ett födelsedagskort och vi reflekterade inte ens över att vi gick förbi den hyllan. Och att farfar fyllde år dagen efter var det flera timmar sedan vi pratade om men ändå tänkte han på det.
Han är ju bara så fantastisk vår lille Albin! ❤️ 
och han och Signekissan har blivit riktigt bra kompisar.
Signe som nästan enbart tytt sig till hussefarfar och varit livrädd för barn även när de varit små och bara legat i vagnen 😊

Igårkväll

Vi kom hem strax innan sju igårkväll och resan gick bra. Det rullade på fint hela vägen och vi körde nonstop ända till Rimbo.
Elsa somnade fort och sov hela resan. Hon vaknade upp ett par gånger men somnade om lika fort igen och vi fick nästan väcka henne när vi började närma oss här hemma. 
Albin var vaken till lite efter Nyköping och sedan sov han som en stock till vi var på andra sidan Stockholm.
Ett stopp på Ica innan vi åkte den sista milen hem.

Packa ur bilen, fixa lite kvällsmackor och sedan en snabbdusch av barnen innan det var dags för nattningar. 
Båda sov innan klockan var nio. Bra jobbat tycker jag 😊

Det märktes att jag och Peter fått lite sovmorgnar i helgen för vi satte igång en film vid halv tio och då brukar vi lägga oss i vanliga fall 😊 

Otroligt nog sov Elsa i sin säng helt knorrfritt ända till fem-sex imorse!!! Galet duktigt! Därefter sov hon vidare i vår säng ända till sju då Albin kom och kröp ner hos oss också ❤️ 

En gående Elsa

Sedan i torsdags, alltså tre dagar tillbaka, går Elsa mer än vad hon kryper! Hon är så duktig! ❤️ Hon trillar nästan aldrig utan lyckas nästan alltid hitta balansen när det börjar svaja. Ibland står hon på hälarna med ryggen böjd som en pilbåge bakåt men nog sjutton får hon tillbaka balansen 😊
Skor, trösklar och mattkanter är inget hinder (bortsett från lite högre trösklar). 
Hon går och går och går. Utan någon plan utan bara traskar på dit hon känner för det. Och har alltid något i händerna ❤️ 

Påskafton

Grabbarna, Albin, pappan och morfarn, gav sig iväg till Norrköping för att kolla rally direkt efter frukost.
Tjejerna, Elsa, mamman och mormorns plan var ett besök till Ikano och utnyttja presentkorten jag fick när jag fyllde och därefter åka hem till mormor Siv. Men det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Elsa ville annat.
Den lilla damen hade äntligen en feberfri natt natten till påskafton och det var fullt ös på henne under morgonen. Planen var att hon skulle somna i vagnen medan vi kollade affärer. Vi hann bara kolla en affär innan Elsa började sin klagosång. Klaganden stegrade och snart blev det gallskrik. Hon skulle absolut inte sitta i vagnen och absolut inte vila i den. 
Jag hann prova och köpa ett par byxor till sommaren innan vi gav upp och gick ut till bilen och åkte därifrån efter knappt en timme. 
I bilen dröjde det väl tre minuter ungefär så sov hon som en stock.
Efter tio minuters färd var vi framme hos mormor Siv och turligt nog lyckades jag lyfta ur henne ur bilen och bädda ner henne i vagnen och hon fortsatte sova. Och sedan sov och sov och sov hon. Vi hann fika i lugn och ro och tillslut hade klockan tickat iväg såpass att vi var tvugna att väcka henne. 
Det var en glad tjej igen som vaknade 😊 Lite mat och sedan åkte vi vidare till moster Helen för påskmiddag.
Där möttes vi av trötta rallygrabbar som varit ute hela dagen.
Vi åt massa gott. Mat och tårta.
Barnen fick påskägg/presenter och lekte och underhöll sig bra. Både sig själva och alla andra 😊
Elsa gick och gick hela eftermiddagen och kvällen. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Hon är så söt ❤️ 
Efter maten gick vi ut på en promenad. Solen strålade men det har blåst kallt hela helgen
Elsa vilade lite i vagnen men hade inga planer på att somna. 
Hon är ju inte så van att åka i sulkyn, speciellt inte att sova i den så jag tror det var det som bidrog till hennes utbrott tidigare under dagen.

Klockan hann bli efter åtta innan vi åkte hemåt. Trötta barn men med humören topp 😊
Albin höll sig vaken hela vägen hem men Elsa klarade det inte.
Lite efter nio var båda barnen ombytta och redo för natten. Halv tio kom både jag och Peter ut ur varsit rum och båda barnen sov gott 😊
Albin sov hela natten ända till sju imorse då han kröp upp mellan mig och Peter och sov vidare till efter åtta.
Elsa hade sovit i sin säng till fyra imorse och därefter sovit vidare till efter åtta hon också! Fast mellan mormor och morfar. 

Hemåt!

Nu är vi ute på vägen och styr hemåt igen efter några bra och intensiva dagar nere i Linköping. (Vi var två centimetrar från sidokrock på påfarten till motorvägen)

Efter önskemål från Albin så fixade mormor pannkakslunch innan vi åkte. Så nu är vi mätta på vår resa. Förhoppningsvis är barnen slutkörda och sover större delen av resan också 😊 Elsa har förresten redan somnat!

Albin har spanat efter flygplanen som står utmed E4:an och samtidigt läst en karta ur hans bok och berättat för pappa att han skulle svänga höger 
Albin fick ett russinpaket i ett påskägg igår och det har han fortfarande lite kvar i och mumsar och njuter nu förfullt. 


Glad Påsk!

Önskar alla en sen men Glad Påsk och passar på att säga godnatt samtidigt 😊
Det är hopplöst att få till en vettig bild. Haha! 😊 

Långfredag

Elsastackarn är så otroligt förkyld 😞 Näsan rinner som en öppen kran men hon är vid gott mod ändå. Hon har hållt sig feberfri hela dagen men framåt kvällen kändes hon lite aningens varm så hon fick en sup. i förebyggande och förhoppningsvis sova gott på. Och sovit gott har hon gjort och gör fortfarande. Ett par pip sedan nattningen vid sju men annars har hon sovit. 
Istället har hon haft jättesvårt att sova under dagen. Tillslut slocknade hon på sena eftermiddagen och sov nog närmare två timmar. Välbehövligt. 

Albin har härjat och lekt från morgon till kväll. 
När vi var hos kompisarna i förmiddags hittade han massa spännande leksaker där och hade knappt tid att fika.
När vi kom hem igen var mostern här och de gick ut och lekte. Sedan lite filmtittning och fortsatt lek ända till det var dags att sova. 
Fem minuter efter att boken var slut sov grabben 😊

Det blev pizza till middag idag
Albin delade med moster och åt ganska bra.
Elsa fick annan mat men var väldigt sugen på det som fanns i kartongerna. Hon röck och slet i både pappans och mosterns pizzor för att få smaka lite 😊 


Nu är Elsa vaken hör jag! Ska fixa lite välling! 
Mer feber

Efter elva igår sov äntligen båda barnen. Elsa höll på att stöka längst.
Albin sov för första gången i nya sängen. Perfekt tyckte han och snarkade natten igenom.
Elsa sov som vanligt inne hos mormor och morfar.
Jag sov som en gris. Utan en Elsa som drog i öronen eller knorrade 😊
Vid fyra kommer dock morfar in och väcker mig, Elsa är varm som en liten kamin. Feber nattetid igen! Jag tempade inte men kände att det troligtvis var runt 39 grader. Hon fick en sup. men det dröjde tydligen innan den gav effekt fick jag rapport om imorse. Själv smet jag iväg och la mig igen 😊 
Imorse någon kom Albin och kröp ner mellan Peter och mig. Framåt halv åtta tror jag han smet ut ur rummet och in till mormor och morfar. Jag har varit halvtmedvetslös tror jag. Halv tio börjar jag iallafall vakna upp ur koman 😊 

Nu sitter vi i bilen påväg till en kompis. Elsa fick stanna hemma med mormor och vila. Han var tidig i år påskharen

Vi hade sådan tur att påskharen hann komma till oss innan vi åkte hemifrån!
Jag såg honom skutta upp i backen bakom farfars hus, så jag hämtade Albin och så gick vi för att titta om vi såg honom. 
Det gjorde vi inte men vi hittade något annat
Vilken snäll hare som lämnade två lastbilar och en grävskopa! 

Alla ville titta och leka med dem 😊

- Vilken snäll hare! Sa Albin 😊
(Pappan hade bråttom att provgräva med grävmaskinen. Han har väntat otåligt ända sedan jag köpte den)


100 kr betalade jag för dem. Helt ok och uppskattat fynd 😊 

Albin och Elsa fick dem ihop. Elsa leker ju nästan bara med brorsans alla fordon ändå 😊 

Vi närmar oss

Tre timmar i bilen nu. Lite mer än tio mil kvar typ.
Köerna hade börjat lätta lite när vi kom och vi behövde aldrig stå helt stilla. Men långsamt gick det.
Elsa vaknade när det började gå långsamt och har sedan dess hållt låda. Det spelar ingen roll om vi åker bil i en kvart eller två timmar, hon ska ändå gnälla och säga sitt.

Vi har just haft ett litet stopp för att sträcka benen. 

Albin tittar nu på film och är nöjd. 
Han frågade redan efter ett par mil om vi snart var framme 😉 och efter det ville han ha hamburgare och efter det ville han åka hem. Haha!

Just nu

Nu är vi på gång! 

Elsa har varit vaken sedan innan elva, så har vi tur somnar hon gott nu i bilen. 

På radion meddelar de att det är låååååånga köer mellan Stockholm och Södertälje. Vi vet alltså vad vi har att vänta oss... 

Hård dag

Idag vill jag helst bara sjunka genom jorden. Dåligt med sömn ett par nätter, knän som bråkar och sjuka griniga barn. 

I ett par dagar har mitt vänstra knä gjort lite ont men idag vaknar jag upp med ett svinont högerknä istället. Det gör så fruktansvärt ont. Värker och moler hela tiden och ömmar tom. bak i knävecket. Det känns jättetjockt men jag kan inte se att det är svullet ens. 
Sitta på huk är omöjligt och att komma ner på golvet överhuvudtaget är en match. Man måste ju liksom böja knät då.

Elsa är krasslig och grinig. Ena stunden är allt frid och fröjd och strax efter duger inget.
Man kan tro att någon dragit ur proppen ur hennes näsa idag för den rinner heeeeela tiden. 

Albin tillbringade förmiddagen nere hos farfar och när han kom tillbaka hem hit vid lunch växte hornen fram bums.
Nu har han iallafall somnat. Efter mycket om och men. 

Elsa härjar runt som sjutton just nu och jag vill bara lägga mig ner och blunda en liiiiten stund. Knät tar knäcken på en.

Väntar på att bli uppringd från Försäkringskassan nu. 
Det blev bara massa meck med föräldrapenningen när man jobbat lite. Suck! 

Men vad kul då...

Här försöker man sig på ett Aprilskämt och vad får man för respons på det?

Vi ska iallafall INTE adoptera hunden Åke. Vi nöjer oss gott och väl med vår egen lilla byracka 😊 
Just nu

Lilla sjuklingen somnade lätt som en plätt på promenaden och sover nu vidare ute på trappan. Hon snarkar som en liten gris 😊

Albin hänger med farfar. De är bla. uppe hos grannarna och sätter igång värmen åt dem så de slipper frysa när de kommer ut i eftermiddag och så skulle de bära in ved. 

Det snöar här idag. Små flingor som yr i luften. Glad vit Påsk med andra ord.

Just nu

Godmorgon!

Elsa har mer eller mindre varit vaken sedan fyra imorse och nu på tempar hon 38,4.
Men hon är rätt pigg ändå. Hon kutar runt med sin gåvagn i full fart 😊
Onsdagens bi

Elsa har varit som ett litet bi hela eftermiddagen. Hon har blivit en riktig humörsvängare.

När vi väckt Albin från vilan och ätit mellis drog vi iväg till affären. Mjölken var slut här hemma och jag skulle hämta ut ett paket.
När vi hunnit åka några hundra meter kommer jag på att jag glömde mobilen men tänkte att jag klarar mig utan den.
När jag parkerat utanför Ica och kliver ur bilen kommer jag på att jag skulle ju hämta ut paket! Och paketets nummer har jag ju som sms i mobilen! Men det gick ändå tack och lov. Jag visste ju var paketet kom ifrån så vi lyckades leta reda på det bland hyllorna 😊
Vi åkte i strålande sol till affären och när vi svängde in på parkeringen var det som om himlen öppnade sig och regnet vräkte ner. Precis som en åskskur sommartid. När vi kom ut från affären hade regnet övergått till hagel. Stora hagelbollar! Vi åkte igenom världens skyfall och huxflux sken solen och vägen var torr. Lokalt med andra ord 😊 Här hemma kom det aldrig något. 

Albin hängde ute med farfar och jag rastade hunden och försökte övertala Elsa att slumra en liiiiiten stund. Det gick inte.

Efter middagen ville Albin måla idag igen och det blev lika som igår. Ett par drag med penseln och sedan var han färdig

Barnen påskbadade och så var det läggdags. 
Elsa somnade nästan omgående och utan minsta protest. Hon knorrade några gånger innan hon somnade ordentligt och riktigt snarkade. Nu en kvart senare vaknade hon med ett vrål och är otröstbar.
Hon fick en sup. innan hon la sig så vi hoppas den underlättar för henne.

Det är bestämt nu!

Kommer ni ihåg hunden Åke? 
Han som såg ut som varg och bor neråt sjön?
Han som ofta var på rymmen och följde med oss hem en gång i höstas? 
Dessvärre verkar jag inte ha kvar någon bild på honom men ni kanske kommer ihåg?
Hur som helst så är det iallafall bestämt nu att vi ska bli hans extrafamilj och med störrsta sannorlikhet ta över honom på heltid. Och det ganska snart.
Hans husse har inte vare sig intresset eller tiden för honom och dessutom fått nytt jobb där han inte kan ta med Åke.

Vi tycker det ska bli jättekul och ser verkligen fram emot att få sällskapa med Åke. 
Efter Påsk drar vi igång inskolningen här hemma hos oss! 😊 

Nu håller vi tummarna för att vi trivs ihop allihopa! 

Just nu

En riktig liten surpuppa sitter bredvid mig här i soffan

Hon vaknade för en stund sedan och var så sur! Eller mer förbannad. Men nu verkar det ha lugnat ner sig. 

Sjukstugan fortsätter

Elsa har vaknat hela tiden natten lång. Inga långa uppvak tack och lov men ack så jobbigt ändå. Trött mamma och Elsa idag med andra ord. 

Vi gick ut efter frukosten och var ute ett par timmar. Kall, dimmig och frostig morgon 😞 Vi gick en promenad och Albin blev skitsur när jag beordrade honom att gå av brädan när vi körde där det var blött och lerigt. Jag orkade inte dra vagnen där med honom på. Gap och skrik men när han hittade vattenpölar blev allt frid och fröjd igen 😊
Elsa somnade tillslut i vagnen när vi var hemma igen. Trött och grinig tjej. Hon sov väl knappt en halvtimme och vaknade strax efter att Albin och jag gått in.

Albin tittade på film fram till lunch och Elsa härjade runt en stund medan hon fortfarande var pigg efter vilan.

Nu har vi precis avklarat lunchen och båda barnen är lagda.
Elsa är ju som sagt inte sitt vanliga hon så jag tog tempen och den visade faktiskt 37,9. Hon fick en sup som jag hoppas hon lyckas vila ordentligt på nu utan massa gnälluppvak.
Albin ser också trött och hängig ut fortfarande och jag fick faktiskt tempa honom i rumpan (istället för vår opålitliga örontemp) men den visade inte mer än 37,3. Han är nog "bara" förkylningssliten med andra ord. 

Om barnen behagar sova nu så ska jag ta tag i packningen. Imorgon styr vi ner till Linköping! Eller Kylarköping som Albin säger. Allt går att referera till Bilar och Blixten 😉 

Och där....

..... upptäckte Elsa att hon kan gnissla tänder... 

SKÅL!

Elsa har lärt sig skåla.
Lagom till Påsknubben 😉

Nu vill hon skåla heeeela tiden 

RSS 2.0