Torsdag

Idag inleddes dagen med en rejäl huvudvärk för min del samt en vagel i ögat. Det var på tiden, har varit glest mellan dem nu ett tag. Huvudvärken smög sig på igår ikväll och istället för att sova bort den blev det tvärtom. Sovit som en kratta har jag också gjort och det gjorde väl inte det hela bättre.

Jag låg kvar i sängen imorse när resten av familjen gick upp vid nio och nästan en timmes mera sömn helt ensam gjorde susen. En panodil och lite kaffe på det så var det bara att hugga in på dagen. 

Pappan och Albin åkte och köpte betong och gjöt sedan betongplattan till trappan. 
Jag och Elsa satte oss på första parkett i hammocken. Första gången iår som jag sitter i den.

Det blev dags för Albins middagsvila men han lyckades inte somna så han kom upp och vi åt lunch istället. 
Efter lunchen kom djävulshornen fram igen på den lille herrn och han åkte i säng igen. Denna gången somnade han utan problem.

Efter vilan hoppade vi i poolen, åt glass och gick bort till gammelgrannarna. Där fick Albin ytterligare en glass och jycken en bit kalvsylta. 
Sedan hem och laga middag.
Albin som ju sov sen middag var uppe ända till åtta. Han höll på att fixa och greja nere hos farfar in i det sista innan han tillslut stupade i säng och somnade utan problem. 
Jag bytte om på Elsa, stoppade henne i vagnen och tog med jycken ut på promenad. Vi valde den mest skumpiga väg som finns här hemma och barn nummer två slocknade även hon hur lätt som helst idag. Äntligen en lugn och behaglig kväll för oss vuxna med barn som sover från klockan nio. En timme bättre än igår :)

Peter fortsatte med målandet av trappan ända till det blev för skumt och han inte såg var han målade.
Jag virkade lite. Såklart.

Elsa och jag satte oss ute på en filt efter middagen <3
Lilla damen är inne på sin fjärde dag utan att ha skött magen. Jag ringde 1177 idag och de sa exakt det som jag trodde. Avvakta och blir hon påverkad eller besvärad återkom.
Jag masserar magen men utan resultat och grötsmakningen har vi pausat nu. Även om det är knappt märkbara mängder hon får i sig så känns det dumt att fylla på i magen med annat än bröstmjölk och vatten. Igår fick hon smaka lite katrinplommonpure' istället, innan Albin slukade resten av burken.
Men som sagt, vi väntar på ett jättelass och kommer bli överlyckliga när det kommer ;)
Elsa tycks inte bry sig alls. Hon är lika glad som vanligt. Idag har hon dock haft svårt att sova och bara slumrat små små korta lurar. 
Fiser gör hon endel och det måste ju vara ett bra tecken ;)Just nu

Gamla far och son
Vem har rätt och vem har fel?
Vem vet bäst? 
Vem är envisast?
:)

Åskådarna

Den lille lärlingen och hjälpredanPannkakskungen

Vi åkte in till staden i förmiddags för att uträtta lite ärenden. 
Bla. var vi på banken och satte in Albins sparbössepengar på sparkontot samt öppnade ett sparkonto till Elsa.
Albins sparbössa var sprängfylld med sedlar. Vem har stoppat i alla dem?
Vi förklarade för Albin att vi skulle till banken för att sätta in hans pengar på sparkontot men av någon anledning fick han för sig att vi skulle dit för att "åna mengar"/låna pengar. Haha! Sötnöten <3 Hur han vet att man kan låna pengar på banken vet jag inte? Men han vet ju som sagt allt ;) 

På Ica åt vi varsin korv med Festis innan vi handlade. 
Innan vi åkte hem sprang jag in en snabbis på Clas Olsson för att införskaffa en liten kylväska. Väskorna var dessvärre slut men kabelklämmorna Peter bad mig köpa fanns och när jag ska betala går strömmen och kassorna svartnar. Dagens åskoväder som de varnat för var på ingång. 

På hemvägen kommer ösregnet och när vi parkerat här hemma står det som spön i backen. Båda barnen sov dock gott i bilen trots regnet som öste ner på bilen och åskan som blixtra och dundrade utanför


Peter sprang in för att hämta paraply och när han kommer tillbaka till bilen kommer världensblixt och en sekunder efter brakar det till som bara sjutton och Peter duckar och nästan lägger sig ner på marken. Även stora starka karlar kan bli skrämda ;)

Bara en liten stund efter att vi kommit hem avtog regnet och åskan drog förbi. Vi drabbades inte så värst illa denna gången heller. 

Jag lyckades lura Peter till att steka pannkakor till middagen idag eftersom det ändå regnade och han inte skulle kunna bygga trappa. 
Men istället för att jag bara la mig på soffan och väntade på maten så drog jag fram dammsugaren. Dumt gjort såhär i efterhand ;)

Nu när vi är mätta och glada igen och solen nästan skiner så har vi gått ut. 
Albin styr nere hos farfar. Peter bygger trappa. Elsa sover i vagnen och jag sitter här med lite kaffe. Men nu är det slut på laterierna, dags att ta itu med lite trädgårdsarbete.Medan jag dammsög och Peter stod vid spisen fixade Albin med kaffe och fika. Såhär fint dukade han upp i vagnen. Dammsugarkakor passar ju utmärkt när man just håller på att dammsuga! :) Och läragåvagnen fungerar utmärkt även som serveringsvagn. 

Just nuLek med lego 

Stick, lek och avbruten kvällsfrid

Albin var lugn i knappt en timme igårkväll efter att han vaknade och var ledsen. Proceduren började om.
Han är verkligen helt otröstlig när detta händer och det är knappt det går att kommunicera med honom.
Vi frågade gång på gång om han hade ont, drömt konstigt eller var hungrig/törstig men vi kom ingen vart. 
Efter mycket om och men hade han ont, men han svarade inte på var. Vi erbjöd medicin/alvedon och det ville han ha. När vi gick ut till köket tyckte vi det såg ut som han haltade och då slog det mig att han säkert har växtvärk. Samtidigt var han helt fixerad att titta på fönstrena så kanske att han börjat tycka att mörkret är lite otäckt eller att han hört något uteifrån.
Elsa vaknade inte denna gång iallafall och även Albin lugnade sig och somnade. 

Peter och Albin vaknade vid sju imorse och jag och Elsa vid halv nio. 

Jag tvättade vardagsrumsfönsterna på utsidan under förmiddagen och Peter och Albin jobbade lite med trappan. 

Albin la sig för tupplur men lyckades aldrig somna helt.
Vi åt lunch och sedan kom syssling "Eppi" med familj. Det badades, lektes, fikades och svettades. 

Albin blev stungen av något som såg ut som en geting fast mindre, på överläppen. En liten liten tagg lämnade den rackarn kvar på honom och just efteråt syntes en liten vit prick och området svullnade. Det gjorde ont en stund men gick över efter en glass och baddning med alosolsprit. Sedan dess har det vare sig varit svullet eller ömt. Skönt! Undrar vad det kan ha varit för dum filur.

Alla tre grabbarna trängs i sandlådan med alla leksaker :)

När dom åkte hem vid fyra var Albin helt slutkörd och med ett humör utan dess like. Far och son for en snabbis till Ica medan jag styrde ihop middagen.
Albin åt faktiskt bra för att vara han men åkte direkt i säng från matbordet redan klockan fem efter att han varit dum mot jycken igen. 
Albin hade dock inga invändningar för det "straffet" utan somnade så fort huvudet nuddade kudden.

Lugnet varade bara ett par timmar även denna kväll. Klockan sju vaknade Albin och gormade efter "pappaaaaa". Strax efter vaknade även Elsa som jag en stund innan sövt ute i vagnen. 
Jag hann hälla upp ett glas kall Cola och lite ostbågar och ställa ut det bordet innan lugnet var förbi. Tack för det...

Peter som höll på borta vid garaget med att såga och greja med delar till trappan fick istället lägga sig inne hos Albin.
Och där ligger han än, en timme senare. 
Jag och Elsa satte oss precis inne i soffan och slog på Allsången. Jag har inte sett det någongång ännu iår. 
Elsa 20 veckor

Lillstumpan växer och frodas. Hon är fortfarande en otroligt lättsam och nöjd liten dam. Hon kan sitta eller ligga och pilla med sina saker långa stunder. 

Vi fortsätter med små smakisar. Mest kör vi med gröt men hon har även smakat på lite fruktpure', potatis och bröd. 
Hon är fortfarande ganska skeptisk men efter lite provsmakning gapar hon efter mer. Fast det är mycket som åker ut igen. Inte lätt att styra tungan rätt :)
Frukostgröten igår.
Än är det ju bara knappt ett par teskedar med mat vi erbjuder henne.

Snurra över på mage är hur enkelt som helst och armen som brukade hamna under förut har hon numer koll på.

En riktig liten munpruttare har hon blivit och saliven sprutar. 
Jag har lagt märket till att hon ofta börjar munprutta när hon börjar bli trött och vill sova.

Glädjetjuten har nu tagit till nästa nivå och är än mer öronskärande. 

Sover bra på nätterna fortsätter hon göra trots att det nu varit så varmt och äckligt i flera veckor. Helst ligger hon på sidan och ofta rullar hon sedan över på mage under nattens gång.
Nattäter gör hon oftast  någon gång vid 22-23, 02-03 och mellan 05-07. Framåt morgonkvisten brukar jag flytta över henne till mig och liggamma och myssova så till det är dags att gå upp. Både hon och jag är slöa på morgnarna så kan vi ligger vi gärna kvar i sängen till framåt 09. Eller längre :)

Koskallran och giraffen som hon fick av morfar är populärast att leka med. Men våtservettsförpackningen prasslar otroligt fint också. 

Att sitta har hon ännu ingen riktig koll på men hon är desto stadigare på att stå. Och stå gör hon mer än gärna och skiner upp som en sol.


Vår underbara lillstumpa <3 Väx inte så fort! 


Lite nattsurr

Precis lagom när jag skulle gå och lägga mig vaknar Albin och är sådär jätteledsen som han blir ibland på nätterna (nu var det länge sedan sist) och givetvis vaknar ju också Elsa då av allt oljud. 
Våran kvälls och nattro blev med andra ord väldigt kortvarig idag, det dröjde ända fram till niotiden innan båda barnen äntligen sov. Albin hade jättesvårt för att koppla av och somna och gormade inne hos sig så inte heller Elsa kunde somna ordentligt. 
Nu ligger vi i varsina rum. Jag och Elsa i vårt rum och pappan och Albin i gästrummet och alla är fortfarande vakna. Varmt och äckligt är det dessutom så vi får väl se hur länge det dröjer innan lugnet lagt sig igen. 

Annars har dagen varit hyfsad. Albin hade dock ett riktigt retsamt humör i förmiddags, slog dövöra till allt vi sa och härjade vilt. Han och Peter skulle åkt till brädgården tillsammans idag men när Albin sparkade jycken med avsikt två gånger så fick han snällt stanna hemma. Så kan det gå. 
Efter att han lyckats vila lite middag blev humöret lite bättre. En stund....

Badat har vi hunnit med ett par gånger idag och Albin fick äntligen in rätta knycken med att "imma"/simma i simringen. Han sparkade för glatta livet med fötterna och "simmade" runt och runt. Men när pappan leker Hajen och säger "dumdumdumdumdum" är det lite läskigt och Albin säger bestämt "uta!"/sluta. 
"Boppa sig" säger han när vi ska doppa oss. Gulligt :)

De veckor vi var hemifrån nu kom Albins matlust tillbaka huxflux och det var så roligt att se honom äta med god aptit samt sitta stilla vid matbordet. Tyvärr tappade han sin matlust någonstans på hemvägen och nu är han lika tråkig och tjurig vid matbordet. Igår åt han hyfsat men idag åt han bara fem sillbitar och ett ägg till middagen. Potatisen som han var med och plockade upp smakade han inte ens på tror jag. 
Vad är felet? Och hur orkar han hålla igång med varken en ordentlig frukost, lunch eller middag i kroppen?
Visst att värmen bidrar men såhär höll han ju på även innan vi fick det såhär varmt.

Persiennerna vi köpte igår är uppmonterade och i samma veva drog jag tummen ur röven och tvättade av fönstrena invändigt. 

Efter middagen började rivningen av trappan vid ytterdörren. Albin hjälpte mer än gärna till ända fram till läggdags. Dessvärre avstannade hela arbetet iom. att våra barn inte ville sova. Bättre lycka imorgon hoppas vi :)


Nu är det faktiskt tyst här i huset så även jag borde väl sluta mina blå. Gäller att passa på, man vet aldrig när lugnet är förbi.  

Med hatt!

Jag har blivit med hatt.
En virkad såklart! 

Jag har nog aldrig använt hatt förut men denna blev ju ganska somrig och fin så jag kanske använder den :) 

Nu är vi igång!

Äntligen kan vi börja kompostera på riktigt! :)

Igår skruvades Gröna Johanna ihop och sattes på plats. 
Ett nytt lager jord och en ordentlig vattning på platsen där den står och nu hoppas vi på att maskarna och alla andra djur (som ska hålla till där) kommer.
Lite gräsklipp och lite kvistar i botten och vårat första köksavfall åkte ner i Johanna. 

Nu är vi igång! ;)

Nu hoppas vi på att vi redan till kommande vår kan använda oss av våra sopor.

Albin följer gladeligen med ut för att mata komposten.

Just nu

Här sitter jag och virkar och dinglar med benen där vi för ett par timmar sedan hade en trappa....
Den bästa tid är nu

Det blommar överallt här hemma nu och det är så underbart! Jag älskar att gå runt och bara titta på allt som växer och blommar.

Slanggurkor har vi skördat 4 styckna hittills och den 5.e och 6.e är på gång. Likaså tomaterna har börjat mogna men än har vi inte provsmakat.Några smakprover :)

Ännu mer till samlingarna

Iförmiddags kom granntjejernas mamma ner hit till oss med hel del leksaker. 
De hade nog rensat lite hos sig gissar jag på. Det var en blandad kompott av leksaker och en hel del Duplolego. Lego kan man ju aldrig få för mycket av så det tackar vi för :)

Mycket av prylarna hade legat ute ett tag och var i behov av tvätt innan de var lekdugliga igen, så Albin och pappan öste ner sakerna i badkaret, fyllde på med lite vatten och diskmedel. Jättebra ju! Men jag tror att de under dagens lopp glömt bort leksaksbadet för sakerna ligger nämligen kvar i badet än och nu är det kväll.
Jag har planer för att ta en dusch innan sängdags och det känns lite trångt bland allt annat däri

Jag drog visst nitlotten till att tvätta och skölja av alla prylar. 
Det tar sin lilla tid och jag har en hel del kvar som ni ser. Men nu är det nattning av Elsa som gäller.


Just nu

Albin är påväg för att köpa "buja"/burgare


Fantasin och kreativiteten är på topp!


Just nu


Elsa och jag har det skönt i skuggan under äppelträdet. Jag virkar och hon lägger nog ner huvudet och somnar snart. 

Albin ligger i sängen och vilar.

Peter åkte precis till brädgården för kompletterande virkesinköp. 

Regnväder är inte alltid bra

Tidigare idag när vi satt ute på trappan och njöt av regnvädret råkade jag surfa in på http://kidsbrandstore.se/  och upptäckte att de hade rea. Jag hittade massa fint till barnen såklart! Beslutsångest delux men nu har jag beställt ett par saker åt dem. Fanns ju massa mer jag skulle velat ha också såklart. Så vill ni redan nu införskaffa julklappar eller dyl. till våra barn kan jag tipsa er om att kika in på sidan ;) Albin önskar sig kläder i storlek 98-104 och Elsa i 68-74.  Lycka till! ;) 

Från morgon till kväll

Imorse kom farmor hit till oss och Albin som vaknat helt på fel sida och satt och gormade vid frukostbordet kom snabbt på andra tankar. 
Farmor, Albin och jycken gick ut och lekte medan jag, Peter och Elsa tog bilen och åkte in till Norrtälje. 
På inköpslistan stod det persienner till vardagsrummet! Solen steker ju på där från lunchtid och ända fram till åtta på kvällen. Igår var det helt olidligt varmt inne på kvällen och natten och vi hoppas nu att persiennerna han stänga ute lite värme iallafall. Återstår att se.... 

Vid halv två var vi hemma igen och just som vi parkerade kom regnet och mullret hördes på håll.
Albin, farmor och farfar satt på trappan och åt melon och lyssnade på åskan. 
Vi gjorde dom sällskap också en stund innan farmor och Albin gick in för lite middagsvila. Albin somnade på tio minuter ungefär och sov nästan en timme innan han vaknade av åskan.

Lagom till vi ätit färdigt middagen slutade det regna och vi gick ut igen.
Albin och Peter fixade med komposten, ställde sen på plats och skruvade ihop den med skruvarna som saknades i paketet efter att förpackningen gått sönder under leveransen. 
Jag rensade lite ogräs och så i trädgårdslandet.

När farmor åkte hem tog vi oss en promenad och när vi kom hem igen klippte grabbarna gräset på de fläckar där det orkat växa nu när det varit så varmt. 
Dagen avslutades med ett kvällsbad i poolen för grabbarna. Elsa vaknade lagom när jag också skulle hoppa i så jag och hon satt och tittade på istället.

Efter varsin nattmacka och lite mjölk ligger nu Albin till sängs. 
Jag försökte natta Elsa men hon ville inte riktigt så Peter tog med henne ut i vagnen på en runda. 

Mina duktiga gräsklipparpojkar <3


Nu har jag tagit hand om lite tvätt och tänker nu sätta mig i soffan, slå på tvn och ta fram virkningen. Jag har knappt suttit i en soffa eller tittat på tv på typ tre veckor. Det är sommar! :)


Reeeeegn!

Vi sitter ute på trappan och beskådar regn och åskvädret. Vi fick oss en släng av det och det var skönt :) Nu kan man andas sval och lätt luft ett tag och njuta av regndoften. 
Mullrat och blixtrat har det gjort runt om oss konstant i över en timme nu. Men nu börjar både regn och åska avta.

Elsa somnade så gott i vagnen ute på trappan mitt i allt dånande. Modig tjejja!

Albin somnade också ifrån ovädret hållandes farmor i handen. Han tycker åskan är lite obehaglig och är något reserverad när det mullrar. Med all rätt! 

Olidligt varmt inne

Ujujuj vad klockan hunnit bli mycket! Men vad gör väl det egentligen? :) Det är så varmt så det blir nog svårt att sova iallafall. 

Albin somnade ovaggad efter att han lagt sig vid halv åtta och vid halv nio sov också Elsa.
Jag befarade ett kvällskaos här hemma en tid framöver efter all oreda med kvällsrutinerna nu i ett par veckor men det tycks ju fungera fint ändå. Duktiga barn vi har! <3

Elsa har haft en riktig sjusovar dag idag. Hon har sovit mer än hon varit vaken. En lång lur i förmiddags och sedan en ännu längre lur på över två timmar i eftermiddags. Var tvungen att titta till henne ofta för att se om hon fortfarande andades. 
Är nog värmen som sugit musten även ur henne samt jetlagen från igår :)
Albin sov också en ordentlig middagslur idag. Han har en hel del sömn att ta igen från de senaste veckorna. Minst sagt. 

Jag och Peter dök i poolen ikväll efter att båda barnen somnat. 27 grader i vattnet..... 

Det spås regn och åska imorgon. Kan ju vara både skönt och behövligt. 

Nu ska jag läsa några rader i min bok som jag inte rört på evigheter sedan försöka sova lite innan Elsa vaknar. 
Hon har börjat drömma (tror jag) och gnäller, skriker och kastar med både armar och ben i sömnen. Vissa gånger är hon nästan panikslagen och otröstlig samtidigt som hon inte är vaken. 
Jobbigt för både henne och mig. Blir många små uppvak under natten.

Godnatt!


Våra finingar igår kväll/natt
Sömntutan Albin i bilen på hemvägen. Pippi satt bredvid och som "käcke"/täcke hade han min tröja på benen.
Piggelinen Elsa som satt och diskuterade med Lillagubben vid ettiden igår natt. 

Just nu

Inne gormar Albin i protest mot en dusch och läggning.

Ute gormar Elsa för att hon är trött, det är varmt och att hon inte kan somna.

Underbara barn ;)

Fast nu är lilla damen hyfsat nöjd en stund 

Borta bra men hemma bäst

Vi kom hem prick klockan tolv igår kväll och resan gick bra. Vi stannade på en mack just efter Stockholm och köpte med oss det viktigaste till frukost. Båda barnen sov som stockar och märkte inte att vi stannade, vilket dom alltid gör annars. 
Elsa vaknade och var skitförbannad när vi bara hade ett par ynka mil kvar hem, så det fick bli ett litet stopp och efter lite sitta i knät och en slurk mat satte hon sig nöjt i stolen igen. Albin märkte inget och sov som en liten gris. 

Hemma hoppade Albin nästan omgående i säng och somnade på stört. 
Elsa satt pigg och glad i hallen och tittade på oss när vi bar in all packning och tom. packade upp nästan allt också. Lika bra att få det gjort :)
Somnade gjorde vi mellan ett och två någon gång. 
Riktigt varmt och äckligt inne och luktade unket efter ha varit stängt en hel vecka. Farfar hade öppnat upp åt oss under dagen och låtit det vädras lite men det hjälper ju föga när det är tjugograder varmt och vindstilla hela kvällen och natten.

Nio imorse vaknade Albin och vi andra en efter en därefter. 
27 grader i skuggan visade termometern då. 

Prioett på Peters och Albins att-göra-lista var att fixa till poolen så vi kunde bada fort som attan. Och det gjorde vi också :)
Det var så varmt i den att vi tom. fyllde på med lite kallvatten för att kunna kyla av oss bättre. 
Peter och Albin låg i och plaskade en bra stund medan jag istället gick en inspektionsrunda i trädgården. OJ! Vad det växt på två veckor trots värmen och noll regn. Gurkplantorna i växthuset har växt flera meter och det är minst fyra slanggurkor färdiga att skörda. 
Allt ser ut att ha överlevt utan min omvårdnad dessa veckor. Peter och farfar har klarat vattningen bra med andra ord :) 

All tvätt vi släpat hem har jag också tagit itu med och det torkar på en timme ute. Perfekt ju! :)

Albin och Peter är i skrivande stund iväg och handlar. Jag, Elsa och jycken sitter på kortsidan av huset i skuggan och njuter av blåsten som fläktar. Elsa har tom. somnat i vagnen. Smart tjej! 

Albin kan och vet allt!

Både jag och Peter förundras dagligen över hur vilken jäkla koll Albin har på ALLT. Han kan och vet ta mig tusan nästan allt redan och han är bara två år. 
Imorse visade han oss tex. att han minsann kan bre sin egen "macka" med både smör och pastej. Och skala frukostägget kan han också. Sötnosen <3


Pratet utvecklas i en rasande fart och man kan ha många och långa diskussioner med honom.
Igår kväll när han inte kunde sova pratade han och Peter om att de ska snickra när vi kommer hem. "Åga"/såga, "äta"/mäta och "iika"/spika ska dom göra. Och Albin har ju en egen "åg"/såg. 

Han berättar utförligt om saker som hänt samtidigt som fantasin sprudlar. 
Han låtsas leker med saker och hittar låtsaspengar i sängen bla. 
I början av veckan fick han tag i en halvfull toarulle och sedan dess har han lekt att det är en höbal och kört den på traktorsläpet.

Han gör sig till 99% förstådd av de flesta och annars tjatar han på tills man fattar vad han vill eller menar. 

Vår älskade lillastora pojk <3 


Fredag

Både Albin och Elsa tyckte att vi hade sovit färdigt klockan sju imorse. Gäsp! Vi har verkligen blivit bortskämda med sovmornar den sista tiden.

Ännu en riktigt het dag, men har man hållit sig till skuggan så har det ändå varit hanterbart tycker jag.
Moster och onkel kom ut till oss idag igen och vi gick ner till sjön för att svalka av oss vid lunchtid. 
Albin rullar och har sig i vattnet vid strandkanten och han tycker det är riktigt härligt. Han håller sig enbart till det grunda vattnet och det är bra.

Efter badet började vi packa ihop alla våra miljoner saker. Det går åt en del saker på en tvåveckors semester hemifrån med två småbarn. 

Vid fem var vi bjudna till Helen och Nichlas på grillmiddag. 
Maten smakade gott och Albin var helt lyrisk när han gick där och botaniserade bland alla "hiner"/maskiner. 

Hemresan startade vi vid halv nio. 
Elsa somnade när vi närmade oss Nyköping. Efter tio mil ungefär. Och Albin slocknade nu vid Södertälje. Så nu sover båda barnen och vi har börjat resan genom Stockholm. Snart hemma med andra ord! Vad fort och lättsamt det gått! :)
Just nu

Vi har påbörjat vår resa hem.

Den började spännande då vi passerade soptippen där det brann för glatta livet

Bredvid mig sitter Albin som av någon anledning håller på att klä av sin Pippidocka...


Vår plan var att att åka hem sent när det är svalare och när barnen är trötta och förhoppningsvis sover hela vägen.
Snart är vi i Norrköping och än är båda barnen vakna :) 

Just nu

Lycklig grabb som är ute hos moster Helen och tittar på "hiner"/maskiner

Traktorer, tröska och grävmaskin bla. provsitts och undersöks in i minsta detalj 

Just nu

En liten herre som somnade som en stock vid sju. Och vaknade två timmar senare....
Nu myser far och son ute i hammocken innan det är dags att gå och lägga sig igen. 

Just nu

Det krävs inte mycket för att hålla Elsa nöjd och sysselsatt


En tom förpackning tvättservetter prasslar fint. 

Albins lekhörna

Albin har ett favorittillhåll här på "andet"

Här har han sin bil, traktor, släp, skottkärra och gräsklippare m.m.
Han kopplar om släpet från bilen till traktorn och så tvärtom. Om och om igen. Han lastar gräsklipparen på släpet, kör iväg en bit, lastar av, klipper lite och lastar sedan på igen. 
Han håller sig sysselsatt i evigheter :)

Ett mycket bra val av plats också! Det är nämligen det enda stället där det är skugga hela dagen. 


Lata dagar

Man gör inget onödigt dessa varma dagar och håller man sig till skuggan är det ändå hyfsat behagligt tycker jag. 

Albin och pappan låg i poolen och plaskade en bra stund i förmiddags. Tillslut blev Albin blå om läpparna och då fick det räcka med badandet en stund
(Det är sjövatten i poolen och inte smuts ;) 


Moster och onkel har kommit ut till oss och när Albin la sig för vila smet vi ner till sjön för lite bad. 
Elsa chillar i skuggan och tar nog värmen bäst av oss alla tror jag. Just nu sussar hon i vagnen i skuggan under Häggen


Albin, moster, onkel och morfar är nere vid sjön för bad och under tiden slöar Peter i hammocken och jag ska bläddra i några skvallertidningar. Ett måste under semestern ;) 


Ommöblering


Inatt får jag och Peter sällskap av Albin inne i "vårat" rum.
Han har tills idag varit sovkamrat med mormor Siv, inne i hennes rum och det har gått toppenbra. Men ikväll vid läggningen var han helvild och klättrade ur sin säng. 
Spjälsängen har stått intill en annan säng och han har lätt som en plätt kunnat kliva upp på madrassen på den andra sängen och ta sig över kanten på sin säng men han har inte brytt sig om det alls. Tills idag. 

Morfarn och pappan fick skruva isär sängen (dörrhålen är för smala) och flytta in den till vårat rum istället. 
Det första han gjorde när sängen var ihopmonterad och han på plats i den igen var att sträcka sig bort mot fönster och slita i myggnätet som sitter där. Klåfingrig herre ikväll!
Efter flytten lugnade han ner sig och låg stilla tillslut. Jag och Peter gick ner till sjön för det där kvällsdoppet vi planerat. Dock tog det ju sådan tid innan vi kom iväg så min badlust försvann. Jag frös med kläderna på så det var inte alls lockande att klä av sig och blöta ner sig. Men Peter badade iallafall. 

Kvällen avslutades sedan med lite kortspel ikväll igen.

Nu säger vi godnatt och hoppas på en lugn natt.
Natten till inatt kom Elsa in till mig vid tretiden, i vanlig ordning. Vid fem vaknade Albin och ville gossa med pappa. Därefter sov vi allihopa till lite efter nio. Gött! :) 
Ännu mer kalajs

Idag har vi nog haft den varmaste dagen hittills. 
Efter frukosten i förmiddags gick vi ner till sjön för att svalka oss. Albin har blivit en riktig fisk nu i vattnet. Han tom. doppar ansiktet frivilligt :)

Hunden fick sig ett ofrivilligt men behövligt bad hemma i zinkbaljan och jag tror nog han tyckte det var riktigt skönt att svalka av sig Albin la sig och vilade middag och Elsa sov samtidigt också.
Jag fick för mig att måla naglarna men det blev inte så bra. Lacket hann liksom börja torka innan det hamnade på mina naglar. 


Efter lite lunch i våra magar packade vi in oss i bilen och styrde in mot civilisationen. Vi var ju bjudna på kalas i eftermiddags och smarta som vi var glömde vi fullkomligt bort att inhandla presenten igår när vi var inne i stan. När presenten var klirrad passade vi på att stanna på handelsträdgård som vi ändå åkte förbi. Albin och pappan hittade en sandlåda där inne så jag kunde titta, drömma och längta i lugn och ro bland alla blommor och blader 

Jag upptäckte att de hade halva priset på alla Magnolior och jag kunde ju bara inte åka därifrån utan en då! Så nu kan jag pricka av ytterligare ett "måste ha" till trädgården :) 
Tillslut gick jag och hämtade Peter och Albin i sandlådan och sa: Nu måste vi åka härifrån för annars blir detta ett dyrt besök. Haha! Fanns mycket fint jag gärna hade tagit med mig hem. Men "nöjde" mig med Magnolian, ett nytt vattningsmunsstycke till trädgårdsslangen samt en prydnadsgroda.

Vi åkte vidare ut till Onkels föräldrar och kalas. Trots värmen smakade det gott med både smörgåsar och tårta. 
Elsa somnade tillslut gott i vagnen och Albin röjde på som vanligt. Svetten rann under kepsen på han stackarn. 

Nu är vi påväg hem. Albin ska stoppas i säng och sedan drar vi ner till sjön för ett efterlängtat dopp.

Tuffingen här bredvid mig i bilen. 

Just nu

Albin bjuder på frukost på sängen


Kaffe, mackor och ägg. 

Paus från landet

Idag delade vi upp oss killar och tjejer.
Albin, pappan och morfarn for till flygvapenmuseet och tittade medan jag och Elsa shoppade. Mycket bra! :)
Men innan grabbarna for iväg på sitt införskaffades nya dojjor till Albin och därefter en liten sväng in på leksaksaffären och inköp av vattenpistol. Ett sommarmåste ju! :)

Elsa och jag gick ut och in i affärer i godan ro. Hon sov mestadels. Lite nytt inhandlades och då givetvis till barnen mest. För min del är det ju helt värdelöst att köpa nya kläder eftersom jag ammar. H&Ms amningströjor är ju bara såååå tråkiga och något annat som funkar bra finns knappt. Jag som älskar att gå i klänning under sommaren får nöja mig med dem enda bra v-ringade jag har. Att få tag i något med knappar är hopplöst. Tråkigt! :( 

Efter ett par timmar möttes vi upp på Donken och åt glass. 
Grabbarna hade haft det bra trots att Albin hade varit otroligt trött. Men han lyckades hålla god min ändå. Duktiga kille. 
Innan han åkte hemifrån i förmiddags fick han en glasspeng av mormor Siv och den var han ju mäkta stolt över. Men istället för att köpa glass valde han att köpa en liten helikopter för pengen istället. Smart drag tycker jag. Och glass fick han ju ändå ;)

En sväng in på Maxi och igenom biltvätten innan vi for ut mot 
landet igen. 
Elsa fick nog av värmen och protesterade hela vägen hem. Jag förstår henne. När vi kom hem och hon fick ligga nakenfis ute på en filt blev hon en nöjd och glad tjejja igen.

Albin stoppades i säng direkt efter middagen och jag och Peter smet iväg ner till sjön för ett kvällsdopp. En solig och spegelblank sjö. 
När vi kom tillbaka hem efter max 30 min får vi höra att Albin sitter inne i sängen och väntar på pappa. Och Elsa låg vaken i vagnen. Ingen ordning alls med kvällsrutinerna när det är semester.

Men nu sover iallafall Albin efter lite handhållning med pappan.
Elsa är dock fortfarande vaken och sitter så nöjd här i mitt knä. 
Nu ska vi spela lite kort för första gången denna sommar. 


Godmorgon

Alla sover fortfarande och jag har legat vaken sedan sju. Elsa pockade på uppmärksamhet här bredvid mig då men efter ett blöjbyte och lite käl somnade hon om så gott igen. Tack för det. 
Men nu är jag hungrig så tänkte gå upp och dra igång frukosten. 

Vindsröjning i värmen

Idag har det varit varmt. Väldigt varmt. 

Härom dagen kläckte jag idéen att rensa ur uppe på vinden här. Det är nog aldrig gjort ordentligt sedan stugan byggdes för sisådär 50 år sedan. Så i förrgår lånade vi hem en släpkärra och rensandet inleddes. Egentligen är det mest pappa som slitit med eländet där uppe på vinden där det är stekhett dagar som dessa, men vi har hjälpt till med att lassa på på kärran iallafall. 
Även "lekis" fick sig en rensning nu när vi hade ångan uppe. Och när vi ändå höll på så rev vi också ut heltäckningsmattan. Under hittade vi ett fint brädgolv. 
Syrran har en vision om att måla om där inne och börja nyttja krypinnet för övernattning igen (efter många år med enbart förvaring och skräpsamlingsställe). Idag körde de hit deras bäddsoffa som de inte vill ha längre och bytte ut den mot sängen som fanns där innan. 
Ja vi får se hur länge till hon orkar styra med det där i år ;)

Albin har även han hjälpt till med allt skräp såklart. Han har varit jätteduktig att lasta på på släpet och tyckt det varit skitskoj när morfar kastat ner saker från vinden.
Albin och pappan åkte med morfarn till tippen idag och dumpade av allt skräp. Albin skulle med, så var det bara :)

Två vändor till tippen med två fulla släp blev resultatet av denna röjning. Jättebra ju! :)


Annars har det inte varit så mycket action här idag. Vi har mest bara chillat. Lite bad och lek såklart. 

Albin hade en trög nattning idag och han somnade inte fören närmare elva nu ikväll. Hade det inte varit för de jobbiga flugorna som landat i hans ansikte när han försökte somna, så hade han somnat många timmar tidigare. Han tyckte det var otäckt och blev väldigt ledsen. Lille stackarn. 
Det slutade med att han fick komma upp igen en stund, springa av sig lite ute, äta en nattmacka och sedan lägga sig igen. Efter det somnade han på mindre än en halvtimme.

Elsa munpruttar mest hela dagarna numer och saliven sprutar åt alla håll.
Grötintroduktionen går framåt trots att vi ännu inte riktigt fått in rutinen gällande den biten. Men igår gapade hon iallafall när skeden närmade sig hennes mun.
Aaa just det! Härom dagen hittade vi en liten pytte fästingbebis som satt sig på Albins vänstra höft/lår. Och idag hittade vi en lika liten sittandes på Elsas västra sida. Dom var så små så dom knappt syntes men sätta sig fast kan dom bevisligen ändå. Äckligt! Speciellt på lilla Elsa. Undrar var hon fått den ifrån, hon har ju inte varit i kontakt med gräs på det viset. 


Nu säger vi godnatt. Klockan är mycket! 

Pippi och Emil

Nu sitter vi i bilen påväg hem igen. Det har varit en rolig men väldigt varm dag i Astrid Lindgrens värld tillsammans med moster och onkel. 
Albin somnade här i bilen just efter att vi lämnat parkeringen. 


Vi letade upp Pippi och Villa villerkulla det första vi gjorde. Albin skulle ju "hässa Pippi"/hälsa på Pippi. 
Den första timmen var Albin totalt stum och lite i chock tror jag. Massa folk och barn överallt, varmt och så är Pippi där mitt i allt. Ganska mycket intryck med andra ord.
Men sakta men säkert mjuknade han och började utforskandet.

Det bästa av allt var alla småhus med dörrar som gick att öppna och stänga. Där kunde han hålla på i evigheter med att gå in och ut, öppna och stänga dörrarna. 

Emilteatern var spännande! Den handlade om när Emil fastnade med huvudet i soppskålen. Albin satt blickstilla och tittade, trots att han inte såg allt och det var smockat med folk. 
Dock satt vi ej kvar under hela föreställningen då solen gassade på så in i Norden.


Vid Pippiföreställningen var det givetvis också fullsmockat med folk och vi brydde oss inte om att klämma oss in i smeten i den fortsatt gassande solen, utan vi satte oss lite på sidan av och fikade och åt glass istället. Men turligt nog satt vi på första parkett när Pippi, Tommy och Annika la till med båten Hoppetossa. 

Vid två började krafterna sina ordentligt för den lille herrn och vi började sakterliga röra oss mot utgången. 

Elsa somnade vid tolvtiden och sov så gott i ett par timmar. Övrig tid låg hon nöjd i vagnen eller suttit och kikat sig omkring i någons famn. 


Om ett par år åker vi tillbaka, då även Elsa hänger med bättre och Albin får ännu mer utbyte av besöket och känner igen sig mer än bara med Pippi och Emil.
Men det var helt klart en bra utflykt idag.  Det tycker vi alla :) 

Just nu

Astrid Lindgrens värld!


Vi ska "hässa Pippi"/ hälsa på Pippi 

Sovmorgon, bad och kalas

Vi har ju bara för underbara barn! Ännu en sovmorgon för alla här i stugan med frukost framåt tiotiden. 
Det värsta är ju att halva dagen sovs bort. Men vad gör väl det när det är semester? :)

Jag, Peter, Albin och Elsa gick ner till sjön i förmiddags och badade. Elsa somnade i vagnen på dit vägen så vi kunde plaska tillsammans i godan ro. 

Sedan hade vi lite födelsedagsfirande för Peter. Igen. Tårta och paket fick han. 
Efter det åkte vi iväg till en annan sjö, lite längre bort, för ytterligare lite bad. Blev dock inte så lång stund där eftersom molnen hopade sig och regnstänken kom. Blev dock inget med det och när vi var hemma igen sken solen. 

Grillat till middag och varm banan med choklad till efterrätt. Mmmmm!!! 

Ikväll hade Albin lite svårt att somna men den grabben har ju tålamod utan dess like! Trots att han inte kan somna så ligger/sitter/står han kvar i sängen utan protester eller sura miner. 
Han pratar och sjunger för sig själv och bara chillar. Goa unge <3 
Tillslut gick pappan in och höll handen en stund och tillslut sov den lille gossen. 

Nu har också vi gått till sängs. Verkligen på tiden då vi imorgon måste ställa klockan och gå upp tidigt och åka på utflykt. Spännande! :)

Löjligafamiljen

Familjen samlad

Nu har äntligen pappan anslutit också. Vi hämtade honom vid tåget vid sju ikväll och Albin var såååå förväntansfull! Ojojoj! :) "pappa omma tåde banan. Ämta" = pappa kommer med tåget på rälsen och vi ska hämta honom. 

Nu har den lille herrn stupat i säng efter fullt hålligång sedan vi kom tillbaka från tågstationen. 
Nu börjar Elsa sitt kvällshålligång istället. Hennes mage tycks börja trilska ordentligt nu de senaste kvällarna. Den kniper :( 

"Agn"

Albin hittade en docka inne i förmiddags som han tog med sig ut. 
Dockan skulle åka "agn"/vagn och det närmsta han kom det var att stoppa dockan i skottkärran. 

Ni må tro vilken lycka när morfarn hittar en riktig "agn" uppe på vinden. Grabben blev lyrisk och körde runt med docka och vagn för glatta livet.

Nästintill antik vagn från 60-talet. Den rullar så bra än! :) 

Torsdag

Idag har vi varit ute på vift hela dagen så ikväll är vi trötta.
Vi började dagen med sovmorgon, vid halv tio masade vi oss upp ur sängarna. Inklusive Albin! Elsa och jag delade säng från två inatt. 

Lite efter tolv styrde vi hemåt till mormor och morfar igen där hårklippning stod på schemat. 
Mamma och mormor klipper sig av en avdankad och pensionerad gammal frisörska och när jag hörde att de skulle klippas idag passade jag på jag också. Mitt hår är fruktansvärt slitet och risigt efter graviditeten men jag har inte kommit mig för att gå och klippa mig. Jag tänkte att topparna borde hon ju klara av att klippa på mig utan att det blir för tantigt ;) 
Och hon klarade det! Kanske att luggen blev lite för mycket lugg men den växer snart ut igen. 

Efter mitt hårklipp åkte jag och barnen in till stan. Jag skulle möta Therese och Micke halv fem, för lite käk och snicksnack. Albin lämnade jag över till moster och onkel då jag inte tror att han skulle uppskattat att stirra stilla med oss. Men Elsa fick följa med. Hon är inte lika kräsen. Ännu. 
Innan vi möttes upp hann jag springa in i några affärer. Jag hittade inte det jag sökte efter men kompletterade det med några andra inköp. Till barnen såklart. Och enbart på rea ;) 

Jätteroligt och mysigt att träffa vännerna igen. Det var cirka ett år sedan vi såg tillsammans sist. Då började vi spåna på att ta en kryssning tillsammans och återuppliva våra ungdomsdagar för en stund igen :) Dock fick dessa planer läggas på is, när jag ett tag efter fick veta det lilla fröet Elsa slagit rot i min mage. 
Idag käkade vi pizza och gick efter det upp på stora torget för lite kaffe. 
Elsa skötte sig exemplariskt och charmade in sig hos både bordsgrannar och förbipasserande. 
Lite efter sju tänkte jag det var bäst att åka för att hämta Albin så vi avrundade och sa hejdå för denna gång. 


Albin hade haft det bra han också. De hade lekt i lekpark, matat änderna i ån, ätit på Donken och tittat på Pippi.
Sista timmen innan jag hämtade honom gick han på reservkrafterna och stojade förfullt för att inte somna. Den lille herrn hade nämligen inte sovit ens en minut under dagen.... 
När jag kom hade han bråttom att hoppa in i bilen och komma hem till "offar"/morfar. Lille sötnöten <3 
Ungefär halvvägs ut till "andet"/landet slocknade han och snarkade förfullt när jag parkerade här hemma. Sedan hade han otroligt bråttom att komma i säng och fortsätta sova. Han somnade som en stock omedelbums. Utan Bamse idag också. 

Vi sitter nu ute på Altanen men jag ska nog snart flytta in till sängen istället.
Imorgon kommer äntligen pappan ner till oss. Som vi längtar! <3 

Arbetsam onsdag

Natten till idag sov Elsa från typ 22 till 04 imorse, ute hos mormor. Jag sov som en stock från lite efter 00 och fram till Elsa ville käka. Jag har eget rum och det känns lyx :) 
Efter Elsa ätit la vi oss tillsammans i sängen. Hon var riktigt pigg, glad och sprallig så jag trodde inte hon skulle somna om men efter att ha fått en ny och torr blöja somnade vi om snabbt båda två. Skönt!
Vid 07 vaknar jag av att Elsa ligger och bökar och stånkar bredvid mig, hon har rullat över på mage. När hon fått nog att ligga så vänder jag på henne och inser att det visst var lite kladdigt på hennes mage.... Vissa dagar sköter hon magen bara varannan dag och idag var det den dagen. Det blir ganska mycket bajs då... Jag ropar på mormorn i rummet utanför, för att få hjälp med att ta hand om allt detta kladd innan det smetas ut mer, men mormorn sover och snarkar så gott och hör inget. Jag kommer på idéen att ringa till mormorn så hon vaknar. Mormorn är yrvaken och förstår inte att det är hennes telefon som ringer men tillslut vaknar hon till liv och hör mina hjälprop och kommer till undsättning. Det slutar med ett bad i diskhon för lillstumpan.
Sedan återgår vi till sängen hon och jag för att fylla på med ny mat i magen.
Mormorn tar istället upp Albin som också vaknat. När Albin är nybytt och klar släpper Elsa ytterligare ett lass så mormorn fortsatte i blöjbytartagen :)
Jag låg kvar i sängen ;) Trots att magen kurrade på mig och jag längtade efter frukost lyckades jag somna om igen. Därefter vaknar jag 11:30!!!!! Helt galet ju! Men otroligt skönt och lyxigt! Många år sedan sist jag sov så länge.

Under dagen klippte Albin och jag gräs. Jag gick först och han efter eller bredvid. Han härmade exakt allt jag gjorde. Backade jag, backade han. Stannade jag, stannade han. Tom. att han såg när jag ändrade på spaken uppe på handtaget på klipparen och han gjorde likadant på sin. Härliga unge! <3 
När vi klippt färdigt krattade vi ihop gräset och lastade på Albins skottkärra.

Elsa sov så gott i vagnen, ett par meter ifrån den dånande gräsklipparen. Det tar tydligen på krafterna att ha en bajsdag :) 

Innan läggdags satte vi igång vattenspridaren så Albin lekte i den. Han passade på att duscha av lite av sina leksaker också. 

Vi ringde videosamtal till pappan också och det var ju himlansroligt och fascinerande tyckte Albin. Världens leende la han av när han fick se pappa i telefonen och dessutom kunde prata med honom. 

Det var en slutkörd grabb som hoppade i säng och som somnade utan sällskap av Bamse. 


Grattis!

Hipp hurra till världens bästa pappa idag! 
Grattis på 35 årsdagen kära du <3


Vi saknar och längtar efter dig! 
Och inget frukost på sängen får du av oss. Men farfar hissar nog flaggan åt dig iallafall :) 

Puss och Kram! 

Sanningen om sommar och semester del 2

Det kan faktiskt också vara riktigt gött med sommar och semester

När myggen lyser med sin frånvaro, sommarkvällen håller sig någorlunda varm och framförallt när barnen sover ;)


(Oj vad jag längtar efter och önskar att vi hade en riktig altan eller uteplats hemma också!) 

"Andet"

Ikväll somnade Albin lätt som en plätt, helt på egenhand i spjälsängen här ute på landet. Han är ju knäpp. Kanske han känner sig trygg när han är instängd? 

Elsa knorrar till och från även ikväll. Som hon gjort varje kväll den senaste veckan. Magen eller att hon ej har sin egna säng att sova i kanske? 


Albin tyckte iallafall att det var jättekul att åka ut till "andet"/landet och har lekt med alla sina saker som väntat på honom här sedan sist. 
Efter middagen gick vi ner till sjön för ett kvällsdopp. Albin, moster och onkel badade. Jag gick i till knäna, sedan tyckte jag det räckte :)

Finaste lillstumpan <3 

Sanningen och sommar och semester

Inte nog med att vi är hemifrån, inte har alla våra saker, dagliga rutinerna och gör saker som vi brukar- i tur och ordning, så drar barnen situationen lite längre ändå. När vi ändå håller på ;)
Elsa har fått för sig att hon absolut inte ska ligga ner längre och inte heller sitta tillbakalutad. Nä, hon ska sitta rakt upp och ner, morgon som kväll. Och eftersom hon inte har fullkoll på alla sina kroppsdelar ännu innebär det att hon enbart kan sitta nöjd i någons knä, alt. bli buren.
Här hemma hos mormor och morfar är det två våningar, vi sover och sköter hygien där uppe och äter och leker där nere= ganska mycket spring i trappan upp och ner och ännu vågar vi inte låta Albin gå i trappan helt själv= hålla hand och vara på hugget när han får för sig att gå upp, för nertill har vi ingen grind.
Dessutom är halva nedervåningen belamrad med all vår packning sedan i söndags, eftersom vi ska åka ut till landet idag har jag inte velat bemöda mig med att släpa upp alla hundra väskorna upp till "vårt rum". 

Nu på förmiddagen har Albin varit överallt mellan golv och tak. Att varit vaken sedan sju imorse sätter sina spår på humöret och samtidigt vara sprallig inför resan ut till landet. Ja ni hör....
Elsa har grinat så fort hon lagts åt sidan. Såklart att även hon måste visa att hon finns. Plus att Albin bet henne i tån mitt i allt.

Nu är iallafall Albin, mormorn och morfarn i affären och handlar. Efter det ska vi packa bilarna och åka. 
Det känns som en bagatell! Då kan jag spänna fast Albin i bilen och veta var jag har honom ;) Och så fort vi börjar rulla är jag ganska säker på att båda barnen slocknar.

Ja just det! Vi har ju en hund som vankar oroligt av och an här mitt i allt också. Stackarn tittar på all packning och är orolig att han ska glömmas.


Ni hör! Semester är härligt. Lugnt och fridfullt.... 

Godnatt måndag och tack för idag

Dags att sova igen. Dagarna går så fort, trots att man gör morgon ofrivilligt klockan fem.

Idag har vi bara hängt här hemma. Det skulle ju bli skitväder framåt eftermiddagen så vi beslöt oss för att ta det lugnt bara.
Jag lyckades somna en liten stund på soffan lagom till frukosten var färdig imorse. Jisses så skönt det var då! :)

Albin och morfarn spenderade förmiddagen ute med bla. gräsklippning och bilåkande. Till Albins lycka hade ju grannen skänkt sina söners gamla Bobbycar och trampbil till honom. Sicken lyckost va?! :)

Efter lunchen gick jag och Albin upp och la oss för lite "ila". Den lille herrn slocknade otroligt fort för en gångs skull och sov drygt en timme. 

Lagom till middagen kom moster och onkel hit. 
Albin åt riktigt duktigt med middag (och även lunch) för att vara han och det belönades med att gå till affären för att köpa glass. En mycket glad och förväntansfull liten herre pep iväg till affären i sällskap av moster, onkel och lillasyster. 

Vi tittade på lite av det som morfar har filmat de senaste dagarna. Kul och lite lustigt att se sig själv på tvn tyckte Albin.

Sedan blev det dags för läggdags och med tanke på den smidiga middagsvilan trodde mamman att det inte skulle bli så långdragen process ikväll. Men det gick väl sådär. Smidigare än igår men det tog ändå en och en halv timme innan han tillslut sov. Tack och lov gick det hela lugnt till iallafall. 
Men likadant som igår fick Elsa för sig att börja trilskas och skrika sig hes så mormorn fick byta av mig hos Albin.
Framåt halv tio lade sig lugnet här äntligen. Bortsett från några knorrsvängar av Elsa. 


Nu dags även för mig att sova. Imorgon åker vi ut till landet! 

Rymlingen Elsa

Ja nu börjar hon få ordentlig kontroll på sin lilla kropp och rullar utan problem över till mage. Det har hon ju gjort ett tag men det är nu hon fattar att hon kan förflytta sig liksom

Helt plötsligt låg hon utanför filten med världens leende på läpparna och lycka i ögonen. Hon nådde fram till sin bok! Seger! :) 

Just nu

Jag ligger sömnlös sedan klockan 05. Elsa sov hela natten från 22 till 05 med mormor.
Albin har också sovit hela natten från då han tillslut somnade vid 23 igår.
Jag har sovit bra jag också men vaknat ett par gånger när Albin flaxat runt nedanför på sin madrass. Han breder ut sig till max och har sovit åt alla håll och kanter. Tom. att han för en stund sedan rullade av madrassen och hamnade under min säng. Haha! Men han kravlade tillbaka upp på madrassen, la sig till rätta och sov vidare. Han vaknade nog inte ens riktigt av incidenten :) 
Elsa ligger och sussar här bredvid mig sedan hon ville ha käk vid 05. 
Härligt för dom som kan sova ;) Tydligen anses jag färdigsoven. 

Vi begav oss söderut

Jag och barnen bestämde oss för att åka med ner till mormor och morfar idag när de skulle åka hem. Peter jobbar ju ändå kommande vecka också, så då tänkte jag att vi lika gärna kunde passa på och åka ner hit än att sitta "ensamma" hemma. 

Vid halv tre var vi färdigpackade, sa hejdå till pappan och brummade iväg.
Elsa somnade innan vi kommit ut på landsvägen och Albin somnade efter några mil. När vi närmade oss Nyköping (efter lite mer än halvavägen) vaknade de båda och jag bestämde mig för att stanna till för lite rastning innan de ledsnade och blev griniga. 
Det blev lite mat på Donken. Världens kö och ingen vidare kvick kassapersonal men vi fick vår mat tillslut. 
Sedan körde vi vidare den sista biten. Först var det ganska livat i bilen från både Elsa och Albin. Elsa kom tillslut till ro och somnade och när Albins blodsockernivå nått toppen efter maten lugnade han också ner sig. 
Klockan var nog vid sju när vi äntligen var framme.
Gick med andra ord riktigt bra att åka själv med båda barnen så långt i bilen men tack och lov att mormorn och morfarn körde en bit efter och vi hjälptes åt vid matstoppet.


Sedan vi kom ner hit har Albin inventerat alla leksaker och varit helt lyrisk. Det var i slutet av januari vi var hemma här sist så han hade glömt bort vad som fanns.
Ett bad blev det också samt nagelklipp.
Nu sedan nästan en timme tillbaka pågår nattning av Albin. Spjälsängen är kvar ute på landet så tanken är att han ska sova på madrass på golvet. Jag gick och la mig med honom förut, vi lyssnade på en Bamsesaga och jag "somnade". Albin låg faktiskt kvar när sagan tog slut och jag "sov" och när han började gnugga sig i ögonen och lägga sig tillrätta ordentligt var jag tvungen att gå ner för att ta hand om en fullständigt otröstlig Elsa. Typiskt! Mormorn sprang upp och tog min plats och än är det lugnt därifrån. Hoppas hoppas hoppas! Att han kan lyckas somna nu. 
Elsa har iallafall somnat så gott liggandes på mitt bröst <3 


Nu var det klippt!

Vi har sagt adjö till Albins alldeles underbara, mjuka och fina lockar i nacken.
Pappan har äntligen fått sin vilja igenom. Efter nästan ett års tjatande :)
Han gick loss med både sax och trimmer. 

Före:


Efter:För all del så blev det ej så tokigt. 
En stilig liten kille som blev flera år äldre! Utflykt

Vi har varit på utflykt hela dagen. 
Vi bestämde att vi skulle försöka hitta tillbaka till ett himla fint ställe som jag, mamma och pappa råkade hamna vid för flera år sedan. Och vi hittade dit idag igen! :)

Först bilfärjan från Vaxholm över till Rindö och sedan färjan över till Värmdö. Därefter en bit bilåkande och så var vi framme ;) 
Albin tyckte bilfärjorna var otroligt spännande och när vi åkte av den andra började han gråta och ville åka mera. Sötnöten <3

Väl framme på "stället" åt vi matsäck och efter det badade Albin och pappan. Efter lite mera fika, blåbärsjakt och hink och spadelek åkte vi vidare till Stavsnäs. Där blev det glassätning och båttittande. Den ena skärgårdsfärjan tutade så vi alla höll på att hoppa av bänken. Haha! 
Sedan styrde vi tillbaka mot Vaxholm. Först ett kort stopp för byte av bajsblöja på Elsa ;) 
Väl tillbaka på i Vaxholm stannade vi för att äta.


Nu sitter vi i bilen och är snart hemma. Först ett stopp hos farmor för att hämta hem jycken. Han följde så glatt med henne hem igår kväll. 


Lite kalasande

Elsa och jag startade gårdagen med en rejäl sovmorgon. Klockan tio började vi vakna till liv. Skönt! Vi missade tom. att säga hejdå till mostern som åkte hemåt på morgonen för att hinna ner till sitt kvällspass på jobbet. 

Vi var bara hemma hela dagen. Jag fixade lite i växthuset men det har varit för varmt att greja med sådant. 
Albin och jag svalkade oss i poolen och lekte med båtarna. Vi åkte både till Åland, Åbo och Tallinn :)

Framåt eftermiddagen kom farmor ut till oss och när Peter kom hem från jobbet blev det grillat till middag. 
När det var dags för kaffetpåmaten passade vi på att överraskningsfira Peter på hans födelsedag lite i förskott nu när vi samlade nästan allihopa. 
Han anade inget och blev förvånad när ett stort paket till honom dök upp! 

Han blev så glad för komposten han fick! :) 
Nu slipper vi äntligen slänga allt hushållsavfall i soporna.
Albin tyckte det var en lattjo pryl och kom snabbt på idéen att krypa igenom i luckorna längst ner. Haha! 
Även den toma kartongen kom till användning som en koja. Och presentpappret sprang han runt och runt med ända till det enbart var småbitar kvar av det som låg utspritt på halva gräsmattan.

Men pappan fick mer paket faktiskt! Albin hade pärlat en fin pärlplattehund och jag hade förstorat upp ett kort på barnen till en tavla. Mycket fint! :)

Albin lyckades trycka i sig nästan tre dammsugare till fikat. Ska barn ens tycka om sådana?! 


När Albin gått och lagt sig (inne i sin säng utan att ens försöka "ova agnen") och Elsa sov i farmors famn tog Peter och jag cyklarna och trampade ner till sjön för ett kvällsdopp. Mysigt och skönt. Vattnet är riktigt skönt nu. 


Elsa hade en matvägrardag. Hon åt inget mellan klockan elva på förmiddagen och sju på kvällen, hur mycket och ofta jag än försökte. Tror nog att kombinationen av värmen och vaccinet hon fick i torsdags gjorde det lite jobbigt för henne. Men hon var ändå pigg och glad och det är huvudsaken! 
Hon somnade för natten vid tio och sov ända till fyra på morgonen! Hon åt och somnade om och sov till det var dags att gå upp lite efter åtta. Trött liten tjejja <3 

Elsa 4 månader

Ja idag är det lillstumpans fyra månadersdag. Vår älskade lilla tjejja <3

Hon är en bestämd liten dam som vet vad hon vill och inte vill. Det visar sig tydligt när det gäller mat. Är hon inte hungrig eller det minsta sugen på att äta så äter hon inte. Så enkelt är det. 

Dagen till ära fick hon smaka gröt och vatten för första gången.
Gröten var nog inte så tokig faktiskt och hon var snål med att grimasera för oss. Allt som allt var det nog knappt en tesked hon åt. Men ändå :)
Vatten var även det smarrigt! Det tuttade hon i sig så nöjt. Men även det blev bara några få milliliter allt som allt. Vill inte riskera att hon drack sig mätt då hon knappt velat amma på hela dagen.

Sina öron har hon hittat och de är bra handtag att hålla i. Speciellt om man är lite arg ibland.

Hon har mer och mer börjat skratta med ljud och ibland får hon till ett sådant där kiknande ylskratt. 

Ligga ner blir mer och mer tråkigt. Sitta upp är desto roligare.
När hon ligger ner vänder hon runt till mage hur lätt som helst nu. Dessvärre fastnar hon med ena armen under sig och blir då lite förbannad.
"Gå upp i brygga" är också poppis. Speciellt på skötbordet. Hon sätter hälarna i och lyfter upp rumpan och ryggen. Inte jättelätt att byta blöja i den ställningen :)
Sitter gör hon helst framåt lutad. Balansen är väl inte den bästa ännu men ändå! Hon sitter nästan dubbelvikt framåt. 
Babysittern accepterar hon bra fortfarande och sitter jättebra i den. Bumbostolen är hon fortfarande lite för ostadig för ännu. Men vi övar! :)
Stå upp är nog trots allt det allra bästa! Då strålar hon som en sol och ylar glatt. Och ser ut som en blandning av Toker och en rumpnisse ;) 

"Brumma" med munnen är ett stort intresse. Salivet sprutar åt alla håll och när hon håller på som mest blir hon plaskblöt och skulle behöva haklapp. 
Ibland när hon är arg och gråter händer det att hon blandar ihop sin ljud och istället för att skrika "brummar" hon argt med munnen eller blandar skrik och "brumm". Lite roligt faktiskt. 

Storebror fortsätter vara den stora idolen och får henne alltid att le. 
Även pappan är rätt så rolig imellanåt och lyckas ofta lura till sig stora leenden.

Sover gör hon bra. Speciellt på natten. 
Oftast somnar hon mellan sju och åtta på kvällarna och sover antingen till framåt elva eller ett, då det är dags att äta. Efter käket somnar hon genast om och sover till ungefär sex, då det återigen är dags för lite äta. Oftast brukar jag flytta över henne till mig då så vi liggammar och så sover vi tätt ihop någon timme till. Beroende på när storebror vaknar. 
På förmiddagen vid tio tiden vill hon gärna sova ett par timmar, om vi är hemma i lugn och ro. Efter det brukar hon vara vaken fram till tre typ och då vill hon gärna slumra en halvtimme eller så. Sedan framåt fem-sex är det dags för ännu en lur men då oftast bara en liten kortis. 

Plocka med saker är roligt och speciellt tygboken med bjällran i. Smakar gott gör den också :)
Skallran med kossan på är en trogen och rolig kamrat.
Titta på sig själv i spegeln är spännande och underhållande.
Fingrarna är också väldigt goda och brukar ofta komma lite för långt ner i halsen. 

Kräker gör hon för glatta livet. Helt otroligt att det blir något kvar som hon växer av. Men bevisligen blir det det. 
Tack och lov tycks hon inte fara illa av allt kräkeri. 

Kvällens lillstumpa <3 


Mamman då?
Ja hon har lyckats bli av med alla gravidkilon nu. + - något hekto. Fast det är ändå kvar några kilo till vikten innan graviditeten med Albin. Men "tappar" hon ett par kilo till och lyckas "taighta" till (speciellt magen) kroppen lite så är hon nöjd.
Amningstappar hår gör hon för fullt nu och det är vidrigt!!! Fy vad hemskt det är med alla hårstrån överallt! Avloppet i duschen proppas igen på en vecka nästan. 

Ännu en het dag

Förmiddagen ägnades åt en tripp in till staden för ett besök på Bvc. I värmen.... 
Medan jag, Elsa och mormorn var på Bvc så kollade Albin, morfarn och mostern (som kom upp hit till oss igår kväll) in flygplanet som står uppställt där i närheten. Dock tyckte Albin det var skittrisst när det var staket runt planet och han inte kunde komma nära. De gick bort till Donken och lekte istället. 
Vi slöt upp med dem där när vi var färdiga och åt lite lunch. 
Efter matintaget delade vi upp oss, mostern och mormorn for mot Ica medan jag, barnen och morfarn åkte en snabbis till Biltema innan vi styrde hemåt igen. När Albin såg att morfars bil (som mostern körde) körde åt andra hållet än det vi åkte åt i korsningen, blev han tokledsen och fällde krokodiltårar. Inte lätt att förstå allt :) 

Eftermiddagen ägnades åt upptappning av flädersaften jag gjorde häromdagen
Premiär för mig att göra flädersaft och egentligen tycker jag inte om det nå speciellt. Men när jag insåg att vi hade en fläderbuske i ett hörn här på tomten och det var översållat med blomklasar så kunde jag inte bara låta dem förgås. 
Tror nog jag lyckades få till en hyfsad saft efter provsmakningen idag. Måste varit Peters medverkande av både blomplockning och citronskärning som gjorde det! ;) 

Lite färg på fläsket har man hunnit med att försöka få också
Givetvis i sällskap av virknålen! 
Jag hetsvirkar så mycket jag bara kan nu när vi har barnvakt 24/7. Tom. att jag börjar bli lite öm i fingrarna ;)


Albin försökte för fjärde gången att sova ute i husvagnen men det gick som de tidigare kvällarna. Han låg lugnt och stilla och tittade på nästan en hel Pippifilm innan han inte kunde hålla sig längre och började fixa med massa saker och låg allt annat än stilla. 
Han är totalt slutkörd på kvällarna och så trött så han knappt vet vad han heter men ändå går det bara inte att koppla av. Men när han tillslut landar här inne i sin egen säng tar det inte mer än några gå minutrar innan han sover som en stock. Lite synd då han ju så gärna vill "ova agnen"/sova i husvagnen. 
Och Elsa visar liknande tendenser. Hon har knorrat även ikväll till och från och vägrat somna. Jag och Peter tog en lång promenad med henne i vagnen vid nio nu ikväll men det hjälpte föga. 
När vi gav upp och gick in och la henne i vaggan somnade hon ovaggad på typ två sekunder.
Bestämda barn vi har.


Nu är klockan massor och det är sovdags sedan länge. 

4 månaders bvcbesök med Elsa

En tur till Bvc blev det i förmiddags och det gick galant.

Elsa charmade bvctanten. 

Tredje dosen av Rotavaccinet fick hon också. Eftersom det är ett drickvaccin går det plättlätt :)

Vi började prata mat denna gång. Tänk att vår lillstumpa redan är så stor att hon ska börja smaka mat!!! Vår lilla bebis <3 Väx inte så fort! 
Idag säger dom iallafall att när barnen är fyra månader ska man börja introducera "mat". De kan i stort sett smaka allt som föräldrarna äter. Man ska doppa fingret i tex. såsen och låta bebisen slicka i sig det. Eller låta bebisen få suga på en pastabit. 
Elsa fick dagen till ära smaka på en liten brödsmula vid middagen. Den lilla smulan fick jag peta in i munnen på henne typ tio gånger eftersom hon hela tiden petade ut den med tungan. Tror aldrig hon svalde den ens.
Gröt köpte vi hem idag också. Banangröt. (Albin blev ju snabbt helt tokig i den!:) Det blev inte av att hon smakade av den idag utan vi tar det imorgon istället.

Dagens
Vikt: 6270 g (11/6 5590 g)
Längd: 63,5 (62,5)
Hattmått: 41,7 cm (40,3)

Hon följer kurvorna fint om än lite ovanför på dem alla.

Lika som bär

Far och son går all in när det gäller campingliv

Mina fina grabbar <3 

Bästapolare?

Dessa två chillar tillsammans nuKnorrfia

Knorrfian har äntligen somnat! 
Hon har knorrat i flera timmar nu ikväll. Först värmen och sedan magknip. Efter ett par riktigt äckliga "keso"spyor så tycktes det släppa i magen men hon var ändå inte nöjd. Men nu så! Nu sover hon äntligen! 
Den gångna natten sov hon från halv elva till sex utan vare sig käk eller uppvak. Helt otroligt underbart tycker mamman. 
Efter lite käk vid sex somnade vi om och sov ett par timmar till. 
När både Elsa och Albin vaknade kom mormorn och mostern och tog hand om dem och mamman somnade om ytterligare engång och sov fram till tio! SKÖNT! Mer sådant tack :) 

Jag hade förhoppningar om att bli lite mer morgonpigg efter att man fått barn, men icke. 
Två år senare är jag fortfarande obotligt morgontrött. 
Men kanske det är andra bullar om ytterligare två år? 


Hemmachill i värmen

Ännu en stekhet dag. Vi har enbart huserat på hemmaplan i skuggan. 
Nu lite tidigare ikväll masade vi oss ner till sjön för ett kvälldopp och jisses så skönt det var i vattnet. 

Albin har nu just nattats. Tredje gången gillt ute i husvagnen ikväll tro? 

Peter och morfarn åkte iväg till Västerås förut där det vankas rally. Galna gubbar att åka så långt för det.
Vi får väl se när det kommer hem ikväll

Dagens chill i skuggan. 
Albin skymtas i fönstret längs till höger. Han står där "gömd" och koncentrerad och bajsar. Haha! Sötnöten <3


Albins nya ord:

"Äckit" och det betyder ju såklart äckligt. 

Ordet nyttjas tillsammans med en rynkad näsa. 


Stadstur och kvällsstök

Igår eftermiddag kom mormor och morfar upp hit till oss. 
När det var dags för nattning skulle Albin "ova agnen"/sova i husvagnen tyckte han. Han la sig och lyssnade på Alfons, lugnt och stilla. I ungefär en halvtimme. Sedan kunde han inte ligga stilla längre. 
Det slutade med att han fick gå in och lägga sig i sin säng.

Idag åkte vi in till staden efter frukosten. I stekhettan. Jag hade lite saker jag ville inhandla och tänkte passa på nu när jag inte behövde åka ensam med barnen :) Vi kollade lite affärer och åt glass. 
Vi var hemma vid halv fyra igen.
Efter middagen stod bada högst på listan. Och tom. jag badade för första gången iår! :) 

Även ikväll skulle Albin "ova agnen". Denna gången testade vi med en film istället. Han låg nog närmre en timme och tittade på Pippi innan han tillslut inte längre kunde ligga stilla. Ikväll igen. Idag lät vi honom greja lite. Det är ju trots allt sommarlov och då kan man ju få vara uppe lite längre på kvällen (trots att man är svintrött och nästan säckar ihop av trötthet). Men nu räckte det, nu ligger han även denna kväll till sängs i sin egen säng inne. 
Bättre lycka imorgon kväll kanske :)


Just nu

Årets campingliv ute på vår uppfart har nu inletts. 
Albin bestämde att vi skulle fira det hela med en "ika"/fika inne i "affan"/soffan i husvagnen. Så blev det, fast ute i förtältet. 

Nu håller "offa"/morfar och Albin på att bädda. Albin ska sova i husvagnen har han bestämt. 


Just nu

Utslagen liten tjejja


Hon har sovit i närmare två timmar nu. Värmen tar på krafterna även på de små.


Nu är det dags att väcka storebrorsan iallafall. Slut på sovstunden. 

Söndagsutflykt

Eftersom det inte var någon vanlig dag idag utan min namnsdag ;) så åkte vi iväg på en liten rundtur när Peter kom hem från jobbet. 
Albin tycker det är så roligt och spännande när vi ska "åka bott"/åka bort. Han byter gladeligen kläder och vill vara fin (i vanliga fall är ju kläder skittråkigt att ta av och på). Idag skulle han tom. borsta tänderna en extra gång innan vi åkte. Helt på eget bevåg. 

Först åkte vi ut på Gräddö och åt en sen "lunch" på Gräddö bryggcafe'. Albin fick "kånker"/pannkakor och åt så beskedligt men hade fullt upp att titta på båtarna, måsarna och allt vatten samtidigt.
Efter ätandet gick vi en vända i gästhamnen och vilken lycka när det stod en traktor med timmerkärra parkerad där! :) 
Vi åkte vidare till Kapellskär och tanken var att äta glass men det var så himla omysigt där så vi tittade bara lite snabbt på Viking Linefärjan sittandes i bilen innan vi styrde vidare ut mot Björkö-örn och campingen där. Varsin glass slank ner i magen och så gick vi ner till badplatsen och badade fötterna. Hade Albin fått hade han garanterat badat hela sig men vi hade helt missat att ta med handduk. 
Sedan åkte vi hem och gjorde middag. Åt och gick ut igen. Pappan och Albin lekte i sandlådan in i det sista innan det var dags att göra kväll och natta grabben. Han slocknade ovaggad så fort vällingen var slut. 

Nu har jag precis nattat även Elsa så nu är kvällslugnet här och förhoppningsvis för att stanna :) 
Just nu

I väntan på lunch
Ljuvliga Liljor!


Titta mitt hav av Liljor!!! Visst är de bedårande?
Iår blommar det äntligen för glatta livet. Jag har lyckats hålla liljebaggarna någorlunda borta och fått ha både blad och knoppar nästan helt ifred.

Dessa blommor har hängt med mig från när jag bodde i Solna. Lite kul :) Men här trivs de nu äntligen hundra gånger bättre. 
Tyvärr är dom doftlösa dock. 

Söndag

Husets pappa åkte vid halv tio för att jobba en stund idag också. 
Albin kilade kvickt ner till farfar efter frukost för att fortsätta hjälpa till med golvläggningen. Och medan Elsa låg nöjd i vagnen passade jag på att dra fram dammsugaren. Jag hann med köket, halva hallen och halva vardagsrummet innan Elsa bestämde sig för att sova och då ville jag inte väsnas mer med dammsugaren. Men jag började ju iallafall ;) Istället satte jag mig ute på trappan med virknålen och ett par garnnystan. Jag klagar inte! :) Elsa sov och sov. Även Albin hann komma in och lägga sig innan Elsa nu vaknade nyss. Nu har hon käkat och sitter här och jäser i mitt knä. 
Fortfarande i pyjamas! 


Men nu blev det visst blöjbytardags... 

Allt eller inget när det gäller sommaren

Vilken härlig dag det blev!
Vid lunch trodde vi att den fina dagen var förbi men ett par timmar senare gjorde solen comeback och det blev stekhett, precis lagom till att vi kom ner till sjön för att köpa fika av Isak som öppnade sitt badcafe' för iår. 
Albin hade med sig sin portmonnä och betalade 5 kronor för en chokladboll :) Han hann äta upp halva innan han inte kunde hålla sig längre för att bada. Första gången iår som vi är ner till sjön för bad faktiskt. På tiden med andra ord!
Albin plaskade för glatta livet och tyckte det var skitskoj. Han är lyckligtvis lite mer reserverad detta år än jämfört med i fjol. Då kutade han bara rätt ut i vattnet och likaså på bryggan. Nu undviker han helst att gå på bryggan. Skönt! :)
Även Elsa badade! Hon doppade fötterna. Lite skönt tyckte hon nog. Dessvärre blev Albin lite överspelt när han fick se lillasyster "bada" och skvätte  ner henne med vatten. Hehe!

När vi kom hem igen hoppade pappa och Albin i poolen. Riktiga badpojkar. Elsa och jag tittade på. 
Lite gräs han vi klippa innan det var dags att styra med middag och direkt efter det dök Albin i säng.
Hans kvällshumör är så tråkigt!!! Han är hopplös vid middagsbordet. Sitter inte stilla, äter inte och lyssnar inte på oss.
Kort och gott säljs han till reapris efter klockan fyra- fem :)

När han väl lagt sig fick vi lite lugn och ro att gotta oss ute i sista solen. (Efter att jag duschat då Elsa kräkigt ner mig fullständigt flera gånger på nederdelen av kroppen :)
Nu har vi precis gått in. Solen försvann bakom de dumma träden! 
Elsa är lagd och har nu tom. somnat. Alltså vankas de sofftid nu!

Albin lyckades tigga till sig ett äpple av "anus"/Magnus som han njutningsfullt mumsade i sig på hemvägen från sjön. Av någon anledning har han snöat in helt på allt vad äpple heter.
Elsa somnade så gott i vagnen en stund efter att vi kom hem från sjön. Även hon tyckte nog det var lite för varmt där en stund.
Jag lät henne halvsitta lite i syskonvagnen och hon var så nöjd :)

Just nu


Pappan kvällsbadar i poolen.
Elsa njuter i lite svalare kvällssolen.
Jag virkar.
Albin har lagt sig.

Sämre kan man ju ha! 

Luras

Jag tror min IPhone höll på att brinna upp för en halvtimme sedan!!! 
Men nu funkar den igen!!! Tjoho! :) 

Lördagsförmiddag

Hej!

Här började dagen framåt nio efter att vi legat och myst i sängen en stund hela familjen. 
Elsa har återigen haft en lite knorrigare natt än vanligt och jag vet inte riktigt varför? Men det är väl så det är. Mestadels sover hon iallafall och det är jag tacksam för.

Peter åkte iväg för några timmars jobb för typ en timme sedan och Albin har härjat nere hos farfar sedan dess. Elsa har just vaknat efter en lång och skön sovstund och har precis nu ätit. 
Ute är det sommar även idag! 
Jag har däremot bara grejat här inne än så länge. Tvättmaskinen snurrar och äntligen efter sisådär någon månad har jag nu slutfört arbetet med att röja ur Elsas tilltänkta garderob och satt in trådbackarna jag skaffade till henne för X antal veckor. Nu är det snart full ordning och reda på hennes kommande klässtorlekar :) 

Nu ska första omgången med tvätt flyttas över till torktumlaren!


Fredag

Elsa hade en knorrnatt igen och tillslut lessnade jag och tog över henne till mig.  Då sov hon till fem. Dags att vara lite vaken så dags tyckte hon och efter en lång diskussion med sina fötter somnade hon om framåt halv sex. Och jag en stund efter det. 
Albin vaknade som vanligt när pappan gick upp och vid halv åtta startade vi dagen. 
Efter frukosten stoppade jag ner båda ungarna i vagnen och knatade iväg på morgonpromenixen. Vi gick ner till Isak och hoppade lite studsmatta. Matade hönorna gjorde vi också och nu är de lite mer sällskapliga och inte så skygga. Kul tyckte Albin.
Sedan var vi tvugna att gå hemåt igen då farmor skulle komma hit för att leka. 
När vi kom hem, vid halv elva, var Albin helt slut och ville inget hellre än att gå in och lägga sig och dricka "ågi"/yoghurt. Men eftersom pappan ringt en stund tidigare och sagt att han kommer hem för lunch lite efter elva tyckte jag Albin kunde hålla sig uppe och vaken till efter det. Och det gick :)
När vi ätit la sig Albin och farmor för efterlängtad vila. Albin sov närmare två timmar och under den tiden hann även Elsa sova en liten lur. Repris från igår, på mage i gymmet
Hon rullar över på mage typ hela tiden nu när hon ligger och sedan blir hon lite arg när armen fastnar under henne. 

När Albinvilan var över gick vi ut igen. Äntligen har man kunnat vara halvnaken ute igen! Jag har passat på att ha bikini och försökt få lite färg på fläsket och Albin har lallat runt i enbart T-shirt och kallingar. 
Farmor och Albin lekte, lekte och lekte lite till :) Elsa har haft en tröttisdag och sovit ganska många lurar. Jag har fixat en del ute med ogräs och lite omplanteringar samt tvättat. Jag hade tankar på att passa på att städa inne när jag hade barnvakt men nä, så blev det inte. För varmt och olockande.

Peter kom hem med hamburgare till middag så det grillade vi och det var gott! Albin lyckades väl efter många om och med få i sig en halv hamburgare med bröd. Hyfsat ändå. 

Albin ligger nu i säng sedan en tid. Han hade lite svårt att somna trots att han var slut som artist men nu tycks han ha tystnat helt.
Vi har grejat lite ute och Elsa har sovit lite i vagnen och vaknade nu nyss för käk. Nu har solen lämnat oss så vi ska packa ihop och gå in. Försöka natta Elsa i sängen nu.

Klematiskärlek

Igår upptäckte jag att denna skönhet slagit ut
Vackra Klematis! <3

Min trädgård ska på sikt innehålla alla olika sorter av Klematis som finns!!! :) 

I dagsläget har jag (bara) tre olika. 

Sommarlovet är här

Albin hade ingen lust alls att följa med mig hem från dagis idag. Han hade hundra andra saker att styra med där. Kanske han ändå förstår att det dröjer många veckor nu innan han kommer tillbaka dit för nu stundar sex veckors sommarlov för den lille herrn (inte för jag tror att han tycker det är så värst slitsamt att behöva gå på dagis fem timmar tre dagar i veckan. Men ändå :).
Väl hemma stupade han i säng som vanligt och strax efter slocknade även Elsa i gymmet. Hon och jag var en sväng in till staden innan vi hämtade brorsan. Jag kunde inte släppa tanken på Hemtex garnrea och när jag dessutom klurade ut vad jag skulle kunna skapa av det var jag bara tvungen att åka in och fynda. Och när jag nu ikväll provvirkat lite med garnet inser jag att det är ett jädrans härligt garn! Färgerna är så behagliga på något vis och det man virkar blir riktigt härligt. Ångrar nu att jag inte köpte på mig fler nystan än de fjorton jag köpte idag ;) Nördigt jag vet! 


På eftermiddagen gick vi ut och när Albin upptäckte att farfar mekade bil var han inte sen med att haka på. Han hämtade sin egen bil och började botanisera i verktygslådan

Kolla in den smarta mejselhållaren bak på bilen! Haha. Grillen fram prydes av en polygrip. 

Regnet kom precis lagom då jag stoppat Elsa i vagnen och kopplat jycken för en liten promenad. Men vi gick ändå. Elsa somnade och sov så gott en bra stund ute i vagnen under taket på baksidan. 

Efter middagen var det dags för Albins stående torsdagsbad. Efter det tittade han lite på Bompa, åt ett kex och lite ananas innan han själv bestämde sig för att gå och lägga sig för natten. Och han somnade nog bums tror jag. Trött grabb.

Och kvällen till ära ville han testa på att tälta ;)

Elsa la sig hon också och vid sju sov båda barnen. Härligt! 
Nu hoppas vi på en lika knorrfri natt inatt som den gångna natten var.Albin 2 år och 2 månader

Eftersom jag inte längre gör några månadsuppdateringar om Albin längre men ändå vill kunna blickatillbaka längre fram, när man glömt vissa saker så gör jag ändå en liten update nu.

Nu är Albin 2 år och 2 månader och sedan ett par veckor tillbaka har hans tal fullkomligt exploderat. Han pratar i längre meningar och börjar dessutom behärska grammatiken.

Några exempel:
"Essa dar mammas öja" = Elsa drar i mammas tröja
"Fafa ör mammas bil"= Farfar kör mammas bil 
"Tatis en"= potatisen (som tidigare kallats "tatis")

Några lite roligare exempel:
"Tända av ampan" = släcka lampan
"Äva hiin" = grävmaskin (som tidigare bara kallats "boppa"/skopa)

Han pratar mycket med sig själv och svara gärna på sina egna frågor. 
Att avsluta meningarna med ett "Mmm", han liksom håller med sig själv i det han nyss sa, är ofta förekommande. 


Att räkna saker kan han också väldigt bra. Han vet (oftast) om det är två, tre eller fyra saker han har framför sig. Och vid flera tillfällen har vi hört att han suttit och räknat "sess suu åtta ni". Men inte på beställning ;) 


Han är väldigt fascinerad av om saker är varma eller kalla. 
Tex vill han ofta känna på Elsa om hennes händer eller fötter är varma eller kalla. 

Trotsen har blommat upp igen och det med dunder och brak. Han kan verkligen gå oss på nerverna så vi nästan sliter vårt hår (nu har ju inte pappan något men ändå). 
Han är fruktansvärt nonchalant och tillsägelser struntar han blankt i. Hur sträng och arg man än försöker låta. Han "hör" inte eller också bara skrattar han en rakt upp i ansiktet. Jäklars vad det kokar i mamman då!
Är han på rätt humör kan han vara väldigt hjälpsam. Ber man honom att hämta någon sak så gör han det så gärna. Men bara vid rätt humör vill säga. 

Äta har han ju typ slutat med helt. Förutom på dagis där han oftast äter som en häst. 
"Bubbar"/jordgubbar slinker alltid ner av någon konstig anledning.

Dagis är fortfarande toppen och han har knappt tid till att säga hejdå till pappan vid lämningen innan han rusar in för att äta frukost och leka. 

Lillasyster håller han väldigt kär och visar tydligt att hon är hans när vi är någonstans. 
Han klappar och pratar med henne mest hela tiden och visar sina leksaker och berättar om dem medan Elsa tittar storögt och skrattar.
Vid enstaka tillfällen kan det gå lite för vilt till och vid några få gånger har  det slutat med gråt från Elsas sida. 

Middagsvila är fortfarande ett måste och Albin tycker till 99% av gångerna att det är jätteskönt att "ila"/vila. 
Dock är det inte lika skönt att vakna och han kan vara på uruselt humör upp till en timme efter att han blivit väckt. 

Pottan har han fortfarande NOLL intresse för och vi har lagt potträningen lite på is. Det känns liksom inte lönt att tjata då han ändå inte bryr sig. Inte ens mutor lockar honom. Han är nog inte redo helt enkelt ännu.

Borsta tänderna är en kamp och både morgon och kväll pågår en jakt efter grabben för att iallafall försöka få in lite tandkräm i truten på honom. 
Ett tag funkade det att säga att tandkrämen var dunderhonung och han blev lika stark som Bamse om han borstade tänderna. Men den tiden är numer förbi...

Pippi har blivit en stor idol och nu är det enbart henne han vill titta på när det vankas film. Eller fåret Shaun. 

Det här med att gömma sig har han fått kläm på nu och kan tex. dra en filt över huvudet och "ömma" sig. 

Traktorer och andra fordon kan han köra och leka med i evigheter. Helt på egenhand. 
Rita och pyssla med pärlplattor tex. är inte så jätteintressant.

Underbara pojke vad vi älskar dig! <3


Just nu

Härliga "sommar"....
Just nu

Lika bra att sova på saken när man rullat fast, tycker Elsa.

Sötfia <3 

Just nu

Hörre du lilla damen! Vi kan väl sova en liiiten stund till?
Snälla!
Presentvirkning

Jag har velat fram och tillbaka om vi ska ge dagisfröknarna någon sommarpresent nu när Albin går på sommarlov imorgon. Peter tycker inte vi ska "besvära" oss med det och jag hade hoppats på någon slags insamling med de andra barnen men jag har inte hört något om en sådan så jag tänkte att vi skippar det.
Men så igår fick jag för mig att vi ändå borde ge något. Men vad?
Jag kom på att ett virkat bokmärke till semesterboken kunde vara bra, så så fick det bli. Bara att sätta igång skapandet. Varför vara ute i god tid liksom? ;)

Nu ligger dom färdiga och väntar på att ges bort imorgonKnorrnatt och knorrkväll

Vissa dagar är man tröttare än andra. Idag är det en tröttdag. 
Elsa har knorrat titt som tätt inatt för att nappen trillat ur. Den tiden är kommen nu tydligen.... Tillslut fick jag nog och lyfte över henne till vår säng och efter det tror jag hon sov utan pip. 
Både hon och jag tog igen lite sömn imorse efter att Albin och pappan stökat färdigt och åkt till dagis. Klockan nio gick vi upp och ut med jycken. 

Peter med kollega kom förbi här en snabbis så jag fick vuxet kaffesällskap :)

Hämtade en glad Albin från dagis, körde hem och slängde honom i säng.

Efter vilan gick vi ut och tro det eller ej men idag kunde vi gå ut i shorts och T-shirt! Äntligen! 

Efter middagen åkte jag iväg till mitt livs första Naprapatbesök. 
Sedan Albin föddes har jag haft riktigt ont mitt bak i ryggen och äntligen tog jag tummen ur och bokade mig ett besök. 
Jag ångrar mig inte! De vänstra ryggmusklerna är ordentligt irriterade och speciellt muskelfästet med musklerna uppifrån skuldran. Han klämde, kände, knådade, böjde och grejade. Man känner sig ganska mör när man går därifrån. Men skönt!
Fick med mig övningar hem och ett återbesök om några veckor. 

När jag kom hem satt Albin och pappan ute på trappan på baksidan och lyssnade på åskmullret. Lite obehagligt tyckte Albin men det kom aldrig hit och han gick och la sig och somnade på studs tror jag. 

För ovanlighetensskull tillät sig Elsa att nattas av pappan. 
Nu, drygt en timme senare är hon vaken och uppe igen...
Hon är nog inne i någon tillväxtpetiod eller något, med tanke på sömnrubbningarna. 

Jag och Peter har just ätit dagsplockade jordgubbar med glass. Mums! Men jag är fortfarande hungrig. Ska ta mig en nattmacka tror jag.
Cykelpromenad

En lugn dag här idag. 
Albin följde tom. snällt med ut till bilen när jag hämtade honom på dagis! Han har börjat springa iväg, åt andra hållet än där bilen står när vi kommer ut genom grinden. Jag som kånkar på Elsa i babyskyddet är inte riktigt lika snabb och precis intill ligger en väldigt otäck väg.....


Efter vilan här hemma och lite "bubbar"/jordgubbar till mellis= en lycklig Albin, gick vi ut. Vi skulle gå en runda och Albin skulle absolut ha med sig sin cykel. Dessvärre är han ju fortfarande lite för liten för den och kan inte cykla på den än. Men det hindrade ju inte honom, han ledde cykeln runt hela vår lilla runda och inte en endaste gång bad han om att bli skjutsad. Han kämpade på som bara den med den där cykeln. Lilla gubben <3 
Kan man inte cykla så får man nöja sig med att leda cykeln istället. 


Efter middagen gick vi ut på ännu en promenad för att testköra "nya" vagnen. Det slutade med att vi gick hela varvet runt sjön.

Denna gång blev det en Crecent. Den var väl helt okej och värd sina 700 riksdaler iallafall. 


Nu sover båda barnen sedan en stund tillbaka :) Just nu

Vilka snälla barn jag har som sover när jag huxflux fått en virkide' och jag inget hellre vill än just provvirka min ide'! :)


Men nu är det faktiskt dags att väcka storebror, annars lär inte kvällsnattningen bli så rolig. Typiskt då lillasyster nyss kom till ro ordentligt här på golvet i gymmet efter att ha haft lite svårt att koppla av.

Amningen

Efter att jag och Elsa delade säng nattetid och sov tätttätt tillsammans för några veckor sedan då jag trodde att amningsloppet var kört har det sedan dess gått finemang. Ersättningen står fortfarande orörd i skafferiet. 
Det känns otroligt skönt att vi fortfarande kan amma. Det är ju så smidigt. Vi kan inte glömma maten hemma, den är gratis (bortsett från att jag sedan några dagar tillbaka är hungrig konstant), det blir inte massvis med flaskor som ska diskas och mjölken har alltid rätt temperatur. Ja sedan är det ju allt det där om att bröstmjölk är så himla nyttigt och bra också, men det vet vi ju och förresten så är jag ganska säker på att barn som föds upp på ersättning klarar sig lika bra de också :)

Tillbaka till vår amning.
Visst var det underbart att lillstumpan sov hela nätterna och inte åt framåt morgontimmarna förut men jag är ganska säker på att det var det som gjorde att produktionen liksom la halvtav. Det blev för långa uppehåll.
Nu äter hon nästan alltid två gånger per natt och visst är det skitjobbigt att behöva vakna två gånger varje natt och mata, men hellre det än att tvingas sluta amma. 
Oftast äter hon vid 17-18 tiden, går och lägger sig vid 19-20 tiden och somnar för natten. Vaknar runt 00-01 tiden för mat, somnar om och sover till 05-06 och vill ha käk igen. Därefter brukar hon få sova bredvid mig tills dess att vi går upp. 

Hon äter bara när hon själv vill. Att försöka få henne till att äta en liten slurk innan vi tex. ska åka iväg någonstans är helt omöjligt. Det går inte att lura i henne några sväljar om hon inte är sugen. 

När jag tog upp vår amningskris på Bvc fick jag rådet att amma från båda brösten vid varje matning. Tidigare har jag enbart matat från ett varje gång för det har ju räckt. Likaså när Albin ammade. Men eftersom Elsa oftast äter så glest så hinner det ju gå massvis med timmar mellan varje matning om jag låter tuttarna ammas varannan gång. Så numer äter hon 50/50 från båda tuttarna, vilket resulterar i att hon äter mer än vad hon egentligen behöver och det resulterar i mer kräk av överflödig mjölk i den lilla magen. Hur nu det är möjligt med en som redan är en spykråka?! :) RSS 2.0