Lillchefen har sagt sitt

Vi hade farmor här hos oss i eftermiddag och hon kom hit med Rolftårta eftersom det "firades" namnsdag här i veckan. Mycket god tårta tyckte även jag som i vanliga fall ej är speciellt tårtgalen.

Det lektes och grejades för fullt här vill jag lova ända till det var dags för Albin att lägga sig.
Farmor klarade nattningen galant och Albin somnade gott efter all lek och uppmärksamhet.
Dock vaknade han nu för en stund sedan och var helt otröstlig av både pappan och mig. Till slut, efter lite trugande, ny blöja, lite varm mjölk och tittande på "Tu ti tu" har han nu äntligen lugnat ner sig och ligger nöjd här i vår säng. Vi har snällt fått stänga av filmen vi nästan hann titta färdigt på, plocka undan vårt lördagsgodis och istället lägga oss tillsammans med vår lillchef. Men är han nöjd så är vi nöjda. Så är det faktiskt! :)

Godnatt!


Blodpudding

För några dagar sedan fick Albin smaka blodpudding för första gången och det gick hem hos den lille herrn vill jag lova! Han slukade allt han fick.

Nu fick han det idag igen till lunch och det första han sa när han fick se vad som på tallriken var: OJ!!! Lika gott idag med andra ord :)
Lingonen skippar han helst, tror den är för sur.

Träningen med att äta med egen gaffel/sked pågår för fullt och så länge det inte är soppa lyckas han få sig lite. Fast bäst av allt är fortfarande fingrarna :)

Nedanför stolen tassar jycken runt och vill gärna att någon liten bit trillar ner till honom också!


Det är lördag

och dagen inleddes med att ligga och dra sig i sängen ända till klockan tio för min del. Tack! :)
Regnet har stått som spön i backen men nu klarnar det upp.
Melodikrysset är löst, barnet sover och pappan gör sig redo för att åka och jobba ett par timmar.
Ska jag göra då? Gå och lägga mig igen?Albins (och pappans;) favorit avdelning på Ica! :)


Ostindiefararen Götheborg

I eftermiddags åkte vi in till Norrtälje för att skåda när ostindiefararen Götheborg gled in i hamn under åskknallar, salutskjutning och allmänt pompa och ståt. STOR båt! Dock kom regnet när de äntligen la till och Albin totalvägrade att sitta under regnskyddet i vagnen så vi började gå därifrån istället och hann då tyvärr inte ta någon närmare titt på skeppet.

Middag lyxade vi till att äta på Åtellet. Är det fredag så är det! :)
Albin passade på att flirta med servitriserna och skratta ett inte alls tillgjort skratt när de tittade på honom ;) Tur att dom inte hörde prutten han la av. Haha!
Till efterrätt satt han och gnagde på två citronskivor och bjöd på världens minspel. Härliga unge <3

Mätta och belåtna stannade vi till på Ica innan hemfärd.
Inte sjutton kunde jag tro att affären skulle krylla av folk klockan halvsju en fredagskväll! Men det gjorde det iallafall.

Hemma var det bums i säng för Albin och han slocknade inom en kvart tror jag. Slutkörd kille med andra ord :)


En sådan dag

Idag är tydligen en dag då skallen säger sitt igen, det spränger redan.
Den senaste veckan har faktiskt huvudet varit mestadels bra men idag var det ändring på det.

Albin är lagd och jag har intagit soffan med huvudvärkstabletter, kaffe och smörgås. Hoppas det blir bättre!


Oturen fortsätter...

Tyckte Albin kändes lite varm efter han sovit förmiddag så jag lyckades faktiskt ta tempen på honom, som visade 37,7. Inte jättemycket men ändå på gränsen till feber va?
Jag tyckte han inte riktigt var i form och misstänkte något lurt. Så vi har tagit det lugnare än vanligt idag och mest huserat inne men efter lunchen tänkte vi iallafall gå till postlådan så jycken fick pinka lite också och tror ni inte att ungen lyckas studsa omkring så han slår i överläppen/käken/biter sig i tungan på pallen i hallen innan vi kommit ut. Here we go again.
Blev ett litet litet sår på läppen och någonstans i munnen blödde det lite men jag kunde ej lokalisera varifrån. Självklart blev han jätteledsen men det gick faktiskt över fort. Han är så tapper <3 Vi kom ut tillslut och ganska snart gick vi in igen och slog på en film-Saltkråkan. Albin satt blickstilla i säkert en halvtimme och tittade! Alltså är han inte riktigt i form.
Nu är han lagd i sängen en stund istället och jag ska lite smått börja med middagen.


Dagens olycksfågel


Vår lille hårding <3


Det gick i stöpet

Här ringde klockan sju idag igen och vår plan var att besöka kyrkans nystartade öppna förskola. När vi sedan sitter påklädda, halvt klara och äter frukost så ringer pappan och säger att på anslagstavlan utanför där står det att det inte startar förän nästa vecka. SUCK! Vi chansade inte på att åka utan väntar till nästa vecka istället. Typiskt då man väckt sitt sovande barn och stod i startgroparna till att åka.
Blir till att vara hemma idag med då. Tänkte först åka iväg på nått annat men jag kom på det att jag fortfarande ej fått min föräldrapenning utbetald (någon mer som får vänta på den nu?) och kontot gapar ekande tomt. För hur det än är går det alltid åt lite pengar när man åker någonstans.
De andra öppna förskolorna är jag osäkra på deras öppettider så vi chansar inte på att åka dit heller idag.
Albin tycks det ju inte gå någon nöd på att vi stannar hemma då han alltid har något att pyssla med :) Nu gick han ner till farfar med sopborsten i högsta hugg och han brukar bli kvar där nere ett bra tag.
Jag sitter på trappan njuter av att det faktiskt är en molnig och sval förmiddag som omväxling. Det går att andas lätt! Men nu börjar det spricka upp och solen sprider sina varma strålar. Blir nog ännu en varm dag.


Inbrottstjuvar och hjärnspöken

Nu har jag också gått och lagt mig och jag hoppas även jag somnar utan problem ikväll.
Igår var jag nämligen helt övertygad om att någon höll på att bryta sig in nere vid källardörren, jag hörde det! Det var nära att jag gick och hämtade in en sovande Albin hit till vår säng så att jag skulle märka ifall någon försökte ta honom.
Jag låg och lyssnade jättelänge för att höra någon komma upp i trappan men till slut tog sömnen över (tack och lov!) och framåt morgonkvisten vaknade jag och allt var i sin ordning. Även Albin började pipa lite så då hämtade jag äntligen in honom hit och vi sov några timmar till.


Haha! Är det gravidhormonerna som ger mig hjärnspöken eller håller jag på att bli knäpp?! :)


Snubblaren

Barnet la sig strax innan sju och sedan dess har vi inte hört ett ljud. Han sussar så sött!

Han hann tidigare ikväll utöka sin samling av tuffa sår i ansiktet också genom att snubbla och slå i näsan när han följde med pappan till soptunnan.
Ett sår under näsan och lite skrapsår på näsan samt jord och barr i munnen slutade det äventyret med. Men det var snart glömt såklart! Han är ju tuff! :)


Albin är lika stark som en oxe!

Försöker ta det lugnt idag, så gott det går. Vi har läst lite böcker efter lunch och sedan gått till brevlådan.
Både idag och igår har Albin fått för sig att han själv ska dra skrindan istället för att sitta i och åka. Igår drog han den själv längs hela grusvägen och ända bort till asfaltsvägen börjar. Där tvingade jag ner honom i skrindan under vilda protester! Men man får faktiskt inte gå på "stora" vägen själv när man är så liten.
Han hade även en fripassagerare i skrindan när han drog, en stor grön gräshoppa satt på kanten och åkte med :) Albin stannade, vände sig om och tittade så den satt kvar titt som tätt och när den hade hoppat av och var spårlöst borta blev han nästan lite förtvivlad den lille gossen <3
Idag orkade han dock bara dra skrindan själv halvvägs innan han hellre ville hoppa i.

Nu är han faktiskt stoppad i säng igen. Med ett svajigt humör och väldigt kort stubin brukar en liten vila göra susen.
Just nu ligger han och sparkar i väggen där inne hör jag...

Jag ska gå ut och plocka upp lite potatis till middagen strax. Idag vankas det testning av nytt fiskrecept. Spännande!


Onsdagskrämpor

Det är varmt!!! (inget gnäll bara konstaterande) Jag är redan helt slut. Har iallafall lyckats gå vår runda samt vattnat ute och i växthuset. Fy tusan vad torrt det är! Albin är lagd och det är tyst där ifrån. Jag har slängt mig på soffan med lite kaffe och knäcke. Känner att det inte är någon toppendag idag precis, jag känner mig matt och hjärtat rusar titt som tätt vid ansträngning. Blir till att ta det lugnt.


Även solen har sina fläckar (vår son alltså)

Nu har vi fått igen för allt mitt skryteri igår.
Både igår och nu ikväll har vår annars så lättnattade grabb inte varit så lätt att natta.
Vi lägger honom som vanligt med flaskan, lämnar rummet och han ligger kvar ensam och efter kanske en kvart, tjugominuter har han fått nog att försöka somna och börjar gråta. När han ej slutat efter en stund går vi in och sätter oss för att hålla handen. Han lugnar sig men efter en stund får han myror i brallan istället och kan inte ligga stilla.
Igår var det så pass att han fick komma upp en stund och springa av sig och efter det lyckades pappan få honom att somna.
Idag var han så supertrött så han knappt visste var han var men kunde ändå inte ligga stilla. Jag lyckades lugna ner honom med lite varm mjölk och sedan kom pappan som tog över och en kvart senare sov han.

Jag misstänker att det kanske kan vara en förkylning på G som spökar i hans lilla kropp och stör.
Men vi hoppas det bara är något tillfälligt och att vi får tillbaka vår harmoniska kvällspojke.


Bullunge

Pust och stön, nu är vi äntligen hemma igen!
Det fanns ingen tid för sovmorgon här idag inte, klockan ringde vid sju och ingen återvändo fanns. Kvart i tio skulle vi vara inne på BVC för ett tandinfomöte. Egentligen skulle man gå på denna info så fort första tanden tittade fram men denna mamma glömde helt bort att anmäla oss till det så istället gick vi nu, efter att sex tänder är framme :) Så det var Albin och tre andra små tjejjor som inte ens hunnit fylla ett skulle jag gissa på.
Infon var väl inga nyheter direkt men ändå bra att prata om.

Efteråt åkte vi till Ica för lite veckohandling men innan festade vi till det med en bullfika jag och Albin! :)

Nu är vi hemma och Albin är stoppad i säng för en flera timmar försenad vila. Han somnade i bilen hem nu men protesterade inte till att lägga sig i sängen ändå. Jag tycker mig höra något ifrån hans rum, så sover gör han inte ännu.
Jag har gjort iordning lite kaffe och slukat en banan samtidigt som jag sträcker ut mig en stund på soffan. Skönt!


Bullungen! Fast han föredrog sin youghurtflaska så jag hann äta mest av bullen ;)


Underbaraste ungen i världen!

Ännu en sovmorgon!
Jag vaknade när Peter sa hejdå och förvånades över att det inte låg/satt en vaken Albin bredvid mig i sängen men han låg kvar i sin säng och sussade gott. Jag halvslummrade fram till halv nio ungefär då jag var så kissnödig och i stort behov av att titta på den lille sjusovaren :) Jag smyger in till honom och hittar honom liggandes i sängen vaken, knäpptyst och filosoferandes. När han får syn på mig flyger han upp och börjar babbla och peka överallt.
Snällare och enklare unge går nog ta mig tusan inte att finna!
Trots en fullkissad blöja och lite blöt pyjamas chillade han utan några sura miner.
Jag tycker ju att han borde vara hungrig så sent på morgonen också men han har inte speciellt bråttom till frukostbordet, han måste kolla så alla hans saker är kvar och pilla lite med dem först :)
Underbara unge! <3

Efter frukosten fick jag sms om att min son erbjudits en förskoleplats. REDAN!!! Ja jag fick en klump i magen när jag läste det och steget till att "lämna bort" mitt barn kändes helt plötsligt så verkligt! Tack och lov är det långt kvar till årsskiftet! :)
Platsen vi blivit erbjudna är till vårt andrahandsval, fast känslomässigt vårt förstahandsval. Två veckor har vi nu på oss att tacka ja.

Efter promenaden och lite utelek la sig Albin och sov i över en timme. Jag sällskapade med min dator (som är så jävla trög och dum och som jag varit nära att kasta ut genom fönstret 427 gånger de sista åren) och råkade beställa hem en ny tröja till Albin, den var iallafall på rea! ;)

Nu har vi ätit lunch för en stund sedan, varit till brevlådan och lekt lite. Farfar kom nyss hem och Albin var snabb med att följa med ner till honom, så jag ligger ensam kvar på min filt i skuggan.Albin hittade min sprayflaska med såpvatten imorse och började spraya blommorna på trappan. Varje gång han försökte spraya så lät han "tss tss tss", precis som det låter när man sprayar på riktigt ;)


En söndag med värme och fix

Nu är jag parkerad i soffan för resten av kvällen. Barnet är lagt och sover, jag är duschad och tvätten är vikt och uppburen.
Peter är ute på en cykeltur.

I eftermiddags åkte mormor och morfar hem igen. Vi tackar för denna helg och snart ses vi igen!

Idag starta vi dagen med sovmorgon till halv nio(!) Tack Albin :) Frukosten åts ute i solen och dagen har varit VARM!
Peter och jag städade bägge våra bilar, vilket var väldigt behövligt. Jag har rotat fram två gamla hyllor som jag målat vita och tänker sätta upp i Albins rum. Det har tvättats mera, lekts med vattenspridaren, fikats och ätit för mycket godis :)
Helt okej dag med andra ord!Albin och vattenspridaren hade skoj! Det andra kortet visar det tuffa jacket i pannan han fick imorse då han snubblade inne i husvagnen. (givetvis har tröjan med bil och husvagn prytt den lille grabben ;)


Farmor HJÄLP!!!

Albin har kommit med sin ungerska bok nu i flera dagar och vill att vi ska läsa den. Men vi kan ju inte det! :(

Peter gör nu ett försök men det låter allt annat än bra och rätt! ;)


Kräftor

Det har varit en hemmafixar dag idag. Får passa på när det finns barnvakt :)
Jag har äntligen lyckats plantera om nästan alla innekrukväxter i ny jord, varit på loppis, tvättat, plockat av några kilo tomater samt mått riktigt dåligt.
Helt plötsligt började jag må skitmysko. Lite halvt ont i magen som övergick till magknip, illamående och helt plötsligt nästan frossa. Lyckades peta i mig lite hamburgare vid maten och en banan innan jag stupade tillbaka i sängen igen. Efter ett par timmar mådde jag helt bra igen. Mycket konstigt men SKÖNT att det inte varade längre än så.

Nu på kvällen har vi ätit lite kräftor och det var smaskens. Albin hann klappa på en innan han gick och lade sig :)
Jag provade på en ny förrätt med bl.a. zucchini, som jag hittade i en tidning och det smakade även det riktigt gott!

Jag har nu gått och lagt mig och så även de andra eller Peter ligger kvar på soffan och sover tror jag.

Godnatt med er!Idag plockades förtältet till husvagnen ner. Nu är sommaren slut :(


Min mamma kan hon

Såhär duktig är min mamma på att värma baguetter.
Istället för att ätas fungerar de nu bättre som batong att drämma inborottstjuvar i skallen med ;)


Albin har uppesittarkväll

Albin bjöd på sovmorgon till sju imorse. Bättre än inget :)

Vi har promenerat och lekt en massa idag. Möblerat om i farfars köksskåp har han också hunnit med och smaka på korkunderlägg.

Nu är Albin kvällsbadad och ombytt till pyjamas men han får faktiskt vara uppe lite längre ikväll eftersom vi väntar på mormor och morfars ankomst.
Pappa ringde i förmiddags och undrade om vi skulle vara hemma i helgen och om dom isåfall fick komma upp och visst får dom det! :)


Just nu

På en filt i solen med min virkning och en öl (alkoholfri såklart). Trevlig helg! :)


Vet ni vad?!

Vi har varm vatten igen. Rena lyxen ju! Nu känner jag mig ordentlig ren igen :)

Jag har faktiskt redan gått och lagt mig. Känner mig lite trött och är på halvt humör.
Albin hade istället svårt att somna idag och det dröjde till typ för en kvart sedan innan han äntligen kopplade av. Nu hoppas vi han sover hela natten och kanske till och med tar lite sovmorgon? ;)

Dagen har annars varit bra. Riktigt varmt idag igen och vi grejade lite ute efter vila och lunch. Plockade potatis till middagen, rensade ogräs, plockade falläpplen, gick till brevlådan och lite annat.
Faktiskt att Albin sov en liten lur även på eftermiddagen idag för att orka härja ända till läggdags (och lite till idag ;)

Imorgon är det äntligen fredag! Denna vecka har känts lång av någon anledning.
Peter påstår sig ha lite känningar i halsen idag så vi får väl se vad det blir av det.

Godnatt!
Igår fyndade jag lite nytt till Albin igen :) Massa olika djur och en hel icakasse med lite av varje i duplolego.
Djuren gillar han skarpt! Idag fick några av dem vara med och äta vindruvor till mellis :)


Just nu

Även grusvägen behöver klippas då och då faktiskt! :)


Gurk och dinosaurieexpressen är ute på leverans!

Albin tycker det är jättespännande att vara med och plocka potatis och gurkor. Gurkorna håller han stenhårt i och potatisarna försöker han provsmaka både oskjölda och okokta :)


Prisnörd

Den senaste tiden har jag nästintill börjat lusläsa ICAs reklamblad varje vecka. Mest för att förhoppningsvis få lite inspiration till vår veckomatsedel men också för att försöka hålla ner matkostnaderna lite mer. Att handla mat är bara dyrt och tråkigt enligt mig :)
Ibland kan jag känna mig som en riktig nördig snåljåp när jag jämför priserna och letar röda lappar.
Men idag känns det helt plötslig inte lika illa för jag råkade börja titta på ett tvprogram om riktiga rabatt och kupongjägare, i USA såklart. Dom är verkligen extrema och bunkrar upp allt från kattmat, tvål, hushållspapper, frysmat och tuggummin i MÄNGDER! En kvinna hade 240(!!!) rullar hushållspapper hemma men köpte ändå ytterligare typ 100 rullar då hon hade rabattkuponger.
En annan handlade för över 800 dollar och när alla kuponger var dragna återstod typ 30 dollar kvar att betala.
Dom är lite mer extrema än mig. Känns skönt! ;)


Som att leva i dåtid

I eftermiddags åkte vi till syssling Philip för lite lek. Dessa gossar är precis lika dana fixarjockar bägge två! De brås nog på sina snickarpappor :)

Efter fyra mötte vi upp pappan vid affären och bunkrade upp både kyl och frys.
Hem kom vi närmare vid sex och vi alla var hungriga och trötta. Tackar vet jag makaroner och korv i sådana lägen, färdiglagt på ett kick! :)

Efter all lek i värmen idag och lite sandlåda på det var Albin i stort behov av tvätt och vi gick faktiskt ner till farfar och duschade honom där. Lite mer humant :) (trots lite svajig temperaturhållning även där). Peter var tuff och nöjde sig med kalldusch här hemma. Jag gjorde som igår och kokade upp vatten och slabbade av mig i handfatet. Precis som att leva typ hundra år tillbaka i tiden ;)
Men imorgon blir det förhoppningsvis ordning på torpet igen!


Tisdagseftermiddag

Nu är det eftermiddag igen och på något märkligt vis rullar dagarna på så fort, trots att man inte gör något speciellt.

Albin sov en alldeles för kort förmiddags vila idag igen (precis som igår) så nu är han återigen stoppad i säng sedan en stund tillbaka. Jag är inte säker på om han somnat men det är iallafall tyst där inne så vilar gör han iallafall.
Igår vägrade han vakna när han eftermiddags vilade. Jag började greja med saker för att föra lite liv men icke. Han brukar typ alltid vakna när jag plockar ur diskmaskinen men inte igår. Strax efter halvfyra gick jag in och väckte honom då jag var lite orolig över hur nattningen skulle bli annars och gårdagens nattning blev inte som den brukar. Han tokvägrade och satt bara och skrek/grät i sängen, även fast jag satt bredvid och läste saga samt försökte hålla handen. Efter skiftbyte lyckades tillslut pappan få honom att somna, efter blod, svett och tårar och efter det sov han sedan hela natten inne på sitt rum.
Hoppas inte denna kväll blir lika livlig.

Efter Albins tidigare tupplur plockade jag plötsligt fram dammsugaren och sög av hela övervåningen, med hjälp av Albin såklart :) Dammsugaren är mycket spännande.
Sedan åt vi lunch, tömde, hängde och fyllde en ny maskin med tvätt. Torktummlaren är lite läskig.
Därefter gick vi ut och härjade lite. Idag är det sommar igen! :)
När humöret tröt gick vi in och här är vi nu. Jag har förberett middagen lite och skrivit inköpslista till handlingen imorgon.
Peter ringde för en stund sedan och sa att han blir sen hem. Dom rullar ut gräs idag och det bör bli färdigt så snabbt som möjligt tydligen.Ett av dagens hyss. Klätterapan Albin


Mammas lille hjälpreda


Dessa hantverkare...

Förmiddagsrastningen av både hund och unge är avklarad och båda sover nu :)
Jag har parkerat i soffan med kaffe och en smörgås. Diskmaskinen är redan färdig, tvättmaskinen snurrar och efter kaffet tänkte jag ge mig ut för att påbörja höstbestyren i trädgården (sorgligt nog).
Det gäller att jag passar på när jag känner att både ork och humör är med mig för massa fix och bestyr! Igår vaknade jag till en bra dag också och då blev äntligen sovrummet ordentligt avdammat och röjt bl.a.

Efter långt över en veckas väntan på rörmokare och elektriker fick vi igår äntligen besked om att de dyker upp på torsdag. Halleluja!
Denna väntan har dragit med sig ett enormt tvättberg nere i tvättstugan. Jag har inte velat sätta igång maskinen dagtid IFALL de skulle behaga dyka upp och då behöva stänga av vattnet. Det har blivit någon maskin i helgen och någon på kvällen men konstigt nog växer berget fortare än så (speciellt när jag är i städartagen också! ;) Men idag ska här banne mig tvättas dagen lång och till på torsdag ska det vara bergfritt där nere :)

En annan spännande sak angående vattnet är att det är rena rama lotteriet med varmvatten. Ena stunden kommer det behaglig värme i duschen för att sedan bli riktigt kallt, oftast är det bara enbart kallt. Nä, det blir inga rykande heta långduschar här inte för tillfället och stackars Albin har fått "fusk" duscha kallt två kvällar i rad. Tur att han inte är så känslig! Jag är i stort behov av hårtvätt men där går gränsen känner jag. En snabbsnabb kroppsdusch räcker och blir över och håret får fortsätta se ut som ett skatbo ;)

Det är härligt med lite spänning i vardagen! :)


Röda vinbär

Usch! Jag får så dåligt samvete över att vinbären hänger kvar på buskarna istället för att bli omhändertagna.
Men jag tycker inte om vinbärssaft så jag tänker inte ställa mig och koka ihop det. Gelé är jag inte heller något fan av och ingen annan i detta hus heller.
Förra året plockade jag av lite iallafall och frös in, tänkte att jag kunde baka något med det men nästan allt av det ligger fortfarande kvar i frysen.

Tur att Albin går och plockar av lite dagligen och mumsar i sig iallafall :)

Vad gör ni av röda vinbär? :)


Poppis fynd

Efter en kort tupplur och lite lunch så premiärlekte vi med parkeringshuset, loppisfyndet från igår. Och det var mycket uppskattat! Väl värt sina ynka 40 kronor!
Albin lyckades till och med hitta knappar så det började låta :) och jag som typ badade schabraket i badkaret igår... Tycktes tåla lite vatten ändå ;)

Nu ska vi gå ut tänkte vi. Ta en tur bort till brevlådan.


Morgonpigg och förmiddagstrött

Albin vaknade samtidigt som pappan gick upp idag trots att han sovit hela natten inne i sitt rum. Jag lyckades dra ut på uppstigningen lite genom att klicka fram Bullerbyn i mobilen :)
Efter frukost gick vi promenad och sista biten var Albin så trött. Han låg helt utslagen i vagnen och höll i sin traktor och hatt.
Jag stoppade ner honom i sängen så fort vi kom hem och han sa inte ett knyst. Jag fixade med lite annat och det fortsatte vara knäpptyst inne från hans rum så jag antog han somnat men när jag smyger in för att titta till honom sitter han upp i sängen och filosoferar lite och självklart såg han mig, så då blev det liv i luckan. Tänkte jag ska vänta en liten stund till och se om han ger upp på egenhand. Jag satte igång lite godnatt musik också så han inte känner sig helt ensam :)


Söndagsfynd

Grabben sov hela natten utan ett endaste pip ända till sju imorse ensam i sitt rum. Vi är mäkta stolta! :)
Även jag har sovit okej. Var in och tittade till honom vid två då jag ändå var på toa och han sussade så sött.

I förmiddags lyckades jag lura med mig Peter på loppis. Blev lite fynd till Albin. Två nya dinosaurier, ett parkeringshus, en duplolegoplatta, två tröjor och ett par byxor för ynka 100 kronor ungefär.

Vi kom hem för en stund sedan och vi har petat i oss lite sen lunch. Albin är stoppad i säng och sover en sen tupplur.
Vi var lite "oroliga" över hur vi skulle greja middagsläggningen nu eftersom han är bortskämd med att vi alltid legat bredvid till han somnat och ibland även vi somnat ;) Men jag la ner honom i sängen och lämnade rummet, han låg och protesterade en stund innan han tystnade och somnade. Hejja!!! :)


Slut på lördag

Jag har nu gått och lagt mig, sovrummet känns väldigt ödsligt utan en liten snusandes Albin här bredvid :( Undrar hur många gånger jag måste springa in och titta på honom inatt?


Vi har varit barnvakter nu ikväll (om det kallas så till en 11 åring? Tror han är 11 eller 12 kanske till och med? ;) åt syssling Isak då hans föräldrar var iväg och kalasade lite.
Så man kan säga att Albin var en mycket nöjd liten kille nu ikväll efter att ha haft besök först av farmor och därefter "Isse" som han säger om Isak :)

Jag hade sett fram emot att glutta på film ikväll men tyvärr hade grabbarna andra planer, 6:an hade Simpsons maraton.... Jag HATAR "vuxentecknat" som jag kallar det!
Istället ägnade jag mig åt lite virkning och godisätning.

Men nu är det sovtajm!


Liten blir lite större

Vår stora lille kille ska sova sin första natt i eget rum. Han somnade utan problem och hoppas natten fortsätter likadant. Duktiga kille <3


Vi hittade äntligen en byrå idag att ha inne på hans rum och lite annat smått och gott, så nu är rummet lite mer inboat. Rummet är ju så litet så inredningen blir ju ganska begränsad tyvärr. Lite saker som tex. persienn, hyllor och ny matta saknas fortfarande.
Visar er framöver hur det blir :)

Ska bli spännande att se hur natten blir. Jag kommer hur som helst ha svårt att sova, vill ju se och höra honom!


Hemåt igen

Nu är hela familjen helt slut och påväg hem. Vi har fått tag i det mesta vi åkte hit för och lite till :) Två par skor till Albin bl.a.
Ungen somnade fem minuter innan vi var framme i förmiddags så nu är han ordentligt trött men humöret har han lyckats hålla bra.
Vi åt lunch inne på Ikea, Albin och pappan delade på en prinsessbakelse till efterrätt. Ungen tjatade om KAKA genom hela matkön :)
På barnavdelningen blev han helt salig av alla små stolar och skulle känna på alla. Han hittade också ett litet kök där han fixade massor och lät "tssss" när han pillade på vattenkranen. Han ville inte gå därifrån :)

Efter Ikea gick vi in en snabbis på skopunkten, passade på att mäta hans fötter och hittade även två par skor. Tur att han gillar dojjer, inga sura miner när de ska provas.

Igår kom pappan hem med en ratt att sätta på vagnen (moster, du behöver ej köpa en längre) och den är verkligen poppis! Han håller i den och rattar precis som om det vore på liv och död :)


Ute på vift

Idag är det grått och regnigt så vi drar till Uppsala och IKEA (som många andra säkert).


Vi fortsätter på samma spår...

Vi har just tittat på film. Klockan är inte ens tio och jag har svårt att hålla ögonen öppna. Peter sov sig igenom halva filmen ;)

Inatt sov jag riktigt gott nonstop ända till tio över två! (brukar oftast hunnit vakna både en och två gånger innan den tiden annars) Det som väckte mig då var ett otroligt irriterande tjutande ljud, exakt som en brandvarnaren på långt håll, högt pipande tjutande. Jag väckte Peter och han lyckades lokalisera ljudet till elementet och efter att han varit ner en sväng i källarn och fixat lite så slutade äntligen tjutandet. SKÖNT!
Tydligen var det cirkulationsmojängen till värmen som höll på att dra sin sista suck. Ännu en sak som gjort sitt alltså.
Vi väntar fortfarande på rörmokaren och elektrikern som ska byta och fixa vattenhydroforen som började läcka förra helgen. Nu har den tack och lov nästan slutat läcka helt och vi slipper stänga av vattnet titt som tätt för att slippa halv översvämning där nere i matkällarn dagligen. Men den har ändå gjort sitt och måste tydligen bytas, när dom behagar komma hit som sagt.

Huslivet är minst sagt spännande ;)


Nu godnatt!


Fredag dagen lång

Dagen har lunkat på i trötthetens tecken. Albin sov mellan halv elva och ett nästan. Jag låg i sängen bredvid och kunde INTE somna, bara låg och tänkte på hur lång dagen kommer vara om jag inte lyckas sova iallafall en liten stund. Men jag gick bet och dagen har som sagt tuffat på halvt i dimma. Tack och lov kom Peter hem lite tidigare vilket alltid är skönt.

Jag planerade gomiddag idag, det är ju trots allt fredag! Potatisgratäng med grillad entrecote blev det och det smakade mycket gott! Kokade även ihop lite sås på de två stackars kantarellerna vi hittade i skogen tidigare veckan. Tur att det bara är Peter som äter svamp, så vi slapp slåss om dem :)
Vi åt middagen ute idag, länge sedan sist. Det gäller att ta till vara på de få tillfällen som är kvar, det känns allt för mycket att hösten är på intåg med bestämda steg.
Efter middagen fick Albin som vanligt massa energi och for runt som en galning. Han vet verkligen hur man är överallt och ingenstans på samma gång! :) Och han har så mycket konstiga idéer och ritualer när han gör vissa saker. Man kan sitta och titta på honom i evigheter utan att ledsna <3
Tillslut lyckades vi fånga in honom och stoppa ner honom i badkaret. Skita ner sig är han också duktig på ;)
I badrummet skvättes det vatten för glatta livet och mamman blev ordentligt blöt även hon! Efter badet lektes det tafatt mellan Albin och pappan. Han skrattade för fullt och sprang till han blev så trött och snubblade på sina egna fötter :)

Efter lite välling slocknade han nästan omgående, helt slut i både kropp och knopp!Mina pojkar tar till vara på dagens sista solstrålar innan läggdags


Fredag förmiddag

Lagom till frukosten kom pappan och hans jobbarpolare förbi här hemma. Pappan hade glömt ta med kostymen imorse.
Albin tyckte det var lite konstigt att han kom hem redan men fattade galoppen när dom åkte så snabbt igen :)

Nu har vi varit ute en stund, gått promenad och lekt. Promenaden blev jättekort då jycken vägrade följa med på den vanliga rundan. Han har nog vaknat på fel sida idag.

Nu stundas det vila och Albin tycks redan ha somnat! Trött kille idag.

Vi var ner till växthuset och skördade lite också. Två stora gurkor hittade vi och Albin tjuvbet i dem båda! ;)


Huvudvärk och leksällskap

Min huvudvärk kommer och går hela dagarna. Idag har den slagit till ordentligt lagom till middagen. Jag blir tokig! Det är det sablarns järnet fel!!! Jag tar mina järntabletter mer än vad magen pallar, jag äter minst en smörgås med ett tjockt lager leverpastej varje dag, färska blåbär till frukost och spenat till middag. Dricker ordentligt med vatten gör jag också hela dagen lång. Blodpudding vill jag INTE ha!
Huvudvärkstabletter hjälper 99% av gångerna ingenting.
Antar att det bara är att härda ut....
Det värsta är att mina krafter är helt slut när middag är färdig och uppäten. Jag är bara kapabel till att slänga mig på soffan i stort sett.
Mitt stackars växthus har jag inte varit ute och skött om på över en vecka! :( Tackar Peter som iallafall går ut för att vattna och plocka av tomaterna.

Albin och jag fick iallafall leksällskap i eftermiddags. Molly och hennes mamma kom hit en sväng. Vi var ute och njöt av att det faktiskt var sommar ute igen! :)
Ungarna var lite blyga i två minuter sedan släppte det och dom lekte både tillsammans och var för sig.
Picknick med frukt och riskakor satt fint i de små kistorna :)


Dagens jock

Min lille fixarjocke är igång och grejar med sitt.
Lägga ut små sandhögar lite här och var med spaden tycks vara högprioriterat idag


"tufftuff" och OJ!

Visserligen skulle det inte skada om jag blev lite morgonpiggare men att vakna vid 03 och inte kunna somna om känns liiiite överdrivet faktiskt!
De senaste nätterna har jag sovit uselt! Har vaknar 700 gånger och tittat på klockan, blivit besviken över hur lite den varit och längtat till morgonen. Men när morgonen väl kommit har mina ögon inte varit lika exalterade. Typiskt!

Bredvid mig har jag två snarkande killar iallafall. Albin vaknade vid tolv och ville då komma över till oss... Jycken ligger faktiskt kvar inne i andra rummet och snarkar han med.


Ett nytt favoritord hos Albin är OJ! Eller UJ! Igår var precis allt OJ/UJ! Det är så roligt :) Han är också väldigt duktig på att öppna kyl och frys. Han vet precis hur man gör! Man håller i handtagen och trampar på pedalerna nedtill. Han registrerar då ALLT som händer och sker.
Han plockade fram sitt tåg med snöre i igår också och gick iväg med och lät som ett tåg! :) Tidigare har han alltid brummat åt tåget precis som åt bilarna men jag har talat om för honom att tåg inte brummar utan låter "tufftufftufftuff" typ och det har han nu tagit fasta på och skiljer på sina bilar och tåg. Underbara unge! <3


Att uttrycka sin saknad

Någon tycks sakna sitt sängsällskap.... Moster! Kom tillbaka och dela säng med mig!


Hej Tvåan!

Idag har vi varit och tjuvkikat samt hälsat på Tvåan för första gången! Det var med både skräck och längtan vi satt där i väntrummet men tack och lov gick vi därifrån som på moln! :)

Eftersom jag har så oregelbundna cykler och vi blev tillbaka flyttade hela tre veckor med Albin vid ultraljudet i vecka 18 (vi var alltså enbart i vecka 15 då) så fick vi göra ett tidigt vul. denna gång.
Vi blev beräknade till att vara i vecka 12+1 idag (8 dagar tillbaka flyttade beräknad på senaste mens) och ett preliminärt BF i slutet av februari. Mer "exakt" beräkning får vi vid ultraljudet runt vecka 18.

Det var underbart att se en liten sprattlande krabat med tickande hjärta! Nu är det bevisat att det faktiskt finns en liten i magen trots att jag knappt haft några känningar alls.
Med Albin hade jag jättemycket växtvärk och kände mig svullen och uppblåst från början nästan. Denna gång har jag varken känt mig svullen eller uppblåst och inte heller någon växtvärk att tala om. Det enda är att jag mådde illa för ett par veckor sedan samt den enorma trötthet jag dragits med på tok för länge nu. Även huvudvärken har kommit nu och den lär bero på att mina järndepåer var väldigt dåliga. Så nu kämpas det på med järnpåfyllning för fullt!

Peter såg med en gång att det är en lillebror ;) Jag däremot har inte bestämt mig ännu :)


Inte världens bästa bildbevis men det ligger en liten en där på rygg med huvudet åt höger


Regnig onsdag

Idag startade vi dagen med en promenad runt sjön. Vi fick sällskap av både regn, sol och åska.
Resten av dagen har det regnat från och till och åskan har mullrat på håll.

Vi har just ätit middag efter att ha varit in till Norrtälje en sväng.
Syrran börjar packa ihop och rattar snart hemåt.


Vill inte

Jag har i flera dagar nu börjat få höstkänslor i kroppen.
Är sommaren redan slut tro?

VILL INTE!!!


Tisdag och "utflykt"

Idag har vi varit på "utflykt" till djursjukhuset för uppföljning på jyckens blodvärde.
Vi åkte hemifrån redan vid nio imorse och kom hem igen framåt två. En ordentlig resa med andra ord. Nästan 1 1/2 timmes resväg enkel väg.

Proverna såg mycket bättre ut nu och hon tyckte inte vi behövde följa upp det mer i dags läget. Nu koncentrera vi oss på att hålla hans ögon fina.
Fick beröm för hur fin och cool jycken var vid provtagningen, han sa inte ett knyst och satt så stilla han bara kunde. Men nog visste han vad som var på G för han klängde sig upp på mig när han lyftes upp på bordet.

På hemvägen stannade vi till och åt lunch på Donken. Vi picknickade på det lilla gräset som fanns vid parkeringen för att undvika en stekt hund i bilen. Albin tyckte det var en perfekt plats för picknick då både bilar och lastbilar passerade oss både framför, bakom och på sidan. Mycket att titta på med andra ord :)

Nu äntligen har vi fått den lille vilden att ta lite välbehövlig vila. Bättre sent än aldrig.
Till middags vankas det pannkakor gjorda av syster såklart! ;)Väntar

Ligger på soffan och väntar på att middagen ska bli klar. Underbart att ha syrran på besök!
Riktigt gomat blir det också med tacos. Peter är inte riktigt lika entusiastisk dock ;)


Skogsmulle

Imorse vid åtta vaknade jag av att Albin satt och "sjöng" i sin säng. Efter några verser la han sig ner igen och somnade om ända till nio!
Efter frukosten gav vi oss ut i skogen i hopp om att hitta lite svamp. Hem kom vi med ynka två kantareller som vi komiskt nog plockade på stigen.
Hur som så var det skönt med en sväng ute i skogen. Albin var jätteduktig! Vi lyckades dra med oss skrindan hela varvet så han växlade mellan att åka i den samt att gå, eller mer snubbla fram :) Haha! Han var så söt när han kämpade sig fram bland allt blåbärsris och alla rötter i sina otympliga stövlar. Det var nog tur att han då och då kunde belöna sig själv med ett och annat blåbär som han själv hittade.

Älskade lille skogsmulle <3


Det går bra nu

Och där pajjade fjärren till boxern också...
Det är som ett lotteri vilken kanal man får titta på och volymen är antingen på max eller inget ljud alls.


Det går bra nu :)


Adjö och nya prövningar

I eftermiddags vinkade vi hejdå till mormor, morfar och onkel. Kvar hos oss blev mostern som stannar några dagar till.
Annars har resten av dagen varit lugn förutom Albin som nog blev lite speedad av kokosbullarna och har hållit igång konstant ända till klockan sju då han stupade efter sin välling.

Vi har ju haft det lite lugnt här hemma nu med äventyr (som tex. stopp i avloppet) ett tag så idag var det dags igen! Peter skulle göra lite underhåll på mojängen som fixar vatten åt oss och när han var färdig så tyckte en packning att den gjort sitt. Så här står vi nu halvt utan vatten, vi får springa ner i källarn och vrida igång vattnet när vi behöver spola vatten, gå på toa eller duscha. Håll ut! :)


Kalasande idag igen

Albin var bjuden till granntvillingtjejernas 5 års kalas idag och han gick självklart dit. Nästan två hela kokosbullar mofflade han i sig och satt och skrek "kakakakakaka" vid fikan :)

På något märkligt vis började hans skägg och mustasch växa som ogräs huxflux!

I present fick tjejerna varsin virkad glasspinne, munk och gubbe samt en pysselbok och reflex.


Öregrund

Vi tog en tripp till Öregrund efter Albins lunch. Tanken var väl typ att se sig omkring, äta lite och skåda havet. När vi kom dit visade det sig att vi ovetandes lyckats pricka in vårt besök när det var någon form av marknad och dylikt vilket bidrog med en jävlamassa folk, bilar och annat holabalo.
Givetvis var vi alla hungriga när vi kom fram och prio ett var att få något i magen. Lättare sagt än gjort! Varenda servering var fullsatt och på vissa ställen hutlösa priser (Peter ville inte betala 95 spänn för en liten pajbit ;)! Tillslut hittade vi plats för oss alla vid en korvmoj. Jippie! Lagom till vi fick vår mat blev himlen allt svartare och vi tuggade vår mat allt snabbare. Precis lagom till vi kom tillbaka till bilarna kom regnet och vi åkte igenom ett par ordentliga skyfall.
Vi hann nog inte vara i Öregrund i ens två timmar och vi hann definitivt INTE se oss omkring.
Lyckad utflykt ;)

På hemvägen stannade vi till vid några grottor i Gillberga. Gå i skogen och över en myr i ballerina skor är inget jag rekommenderar. Det blev blött!
Albin snubblade över stock och sten men tyckte det var kul att gå själv i skogen.

Hem kom vi efter sex och det var bara att göra Albin sängklar på direkten. Inatt lever han campingliv och sover ute hos mormor och morfar.
Vi andra sitter ute i förtältet och mumsar gottigheter som dip, grönsaker, godis, kakor och frukt samtidigt som vi frågesportar med På spåret boken.


Stövelmannen

Igår blev Albin skitsur när han var tvungen att ha på sig gummistövlar när han gick ut. Stövlar har ju inte behövts på hela sommaren så det var lite klumpigt och knepigt att gå i dom till en början.

Idag tog han däremot på sig stövlarna frivilligt trots att solen skiner! Det gick till och med bra att spela fotboll med dom tillsammans med mormor och morfar :)


En redig svensk middag!

Vi har haft storfrämmande idag då farmor kom hit med sina ungerska gäster. Mycket spännande och roligt!
Givetvis bjöd vi på klassisk svensk middag med köttbullar, potatis, gräddsås och lingon. (Jag rullade köttbullar av två kilo köttfärs! Kändes som det tog en evighet ;)
Till efterrätt blev det glass med varm hjortronsylt (plockad och kokad av grannen).
Allt verkade gå hem och de bad till och med om receptet på både köttbullarna och såsen.

Artiga som de är kom de såklart inte tom hänta. Vi fick blomma, ungerskt vin, ungersk salami, ungersk choklad, ungerskt paprikapulver och en bok om Ungern som vi skulle läsa för att sedan kunna besöka platserna när vi kommer ner till dem på besök.
Albin fick ju också presenter, två böcker som farmor och han får läsa och påbörja hans ungerska språkkunskaper! :)

Som sagt mycket roligt besök trots att det gick lite knackigt språkmässigt men det känns bara charmigt.
Albin tyckte ju det var jättekul med nytt besök och ännu fler ögon som tittade på honom och hans galenskaper.
Dom ville väldigt gärna ta med honom hem men det sa vi bestämt NEJ till! :)


(tack för er hjälp med förslag till
svenskmat härom dagen. Men jag valde ett säkert kort och rullade mina köttbullar)
Jyckepycken

Såhär hittade jag jycken ute igår. Var lite orolig att han hade lyckats bryta nacken av sig självt men icke då, han sov väldigt gott bara! :)


Nya spjälskyddet

Ser ut som det gick hem hos herrn. Vilken tur efter "allt" jobb :)


Aug. 09, 2013

Igår kom mormor och morfar äntligen upp igen! Albin var lite blyg de tre första minutrarna :)

Syssling Isak kom förbi en sväng igår kväll igen och de två busade som sjutton ända till klockan åtta nästan! Albin däckade på två sekunder när vällingen var uppdrucken :)

Idag bjöd han dessutom på sovmorgon! Han vaknade vid sex då pappan gick upp men efter lite handhållning så somnade han snällt om och sov till nio nästan! Till och med jag vaknade innan honom!
Sedan dess har det bara varit lek och bus på schemat. Det är tråkväder med regn så det har bara blivit några korta stunder med lek ute.

Just nu sover han. Faktiskt att mormorn lyckades söva honom för en gångs skull ;)
Han inviger därmed hans nya spjälskydd som äntligen blev färdigt idag. Verkligen på tiden! Tack för hjälpen mamma :)


Albin och morfar ritar på "lilla" pappret :) Eller det var nog mest morfarn som ritade då Albin som vanligt inte hade tid...


Aug. 08, 2013

Idag vaknade vi upp till en grå och disig dag. Albin gjorde morgon vid sex även idag men efter frukosten vid sju ångrade han sig och ville tillbaka till sängen. Inte mig emot :) Han sov väl knappt en timme men jag hann aldrig varva ner och somna. Men lite vila blev det iallafall.
Även jycken gillade den lugna morgonen idag. Han lämnade inte ens sängen medan vi var uppe och åt frukosten och låg sedan kvar ända till vi vilat färdigt.
Vi klädde på oss och gick ut på vår runda och fy satan vad varmt och kvavt det hann bli på den stunden! Våra långbyxor och strumpor var helt onödiga att ha på sig.
Hemma igen började jag lite smått med städning. Vi väntar ju besök idag och lite uppfräschning av hemmet skulle ju inte skada. Men jag hann knappt färdigt med badrummet innan Albin ledsnade och istället ville äta mellis. Hans humör tog slut och jag trodde det var dags för vila. Men nu har han snurrat många varv här i sängen så jag misstog mig nog.Ångest

I förrgår kväll fick vi arslet ur vagnen och ställde Albin i dagiskön (jag vet att det idag heter förskola!). Början på nästa år är tanken att han ska börja. Då är han 20 månader och säkert i behov av kompisar och stimulansen och han är säkert less på att gå hemma med sin gamla morsa dag ut och dag in.

Morsan däremot känner redan ångesten komma krypande för den dagen. Jag har inte skaffat mig barn för att lämna bort honom och låta någon annan ta hand om honom hela dagarna!!! Men som sagt, för Albins skull så är det nog dags då och jag tror han kommer älska det.

Tyvärr känns inte vårt förstaval av dagis jättebra. Det tilltalade varken mig eller Peter något speciellt när vi var där och hälsade på. Det var liksom bara ett dagis, varken mer eller mindre...
Men vi måste försöka tänka praktiskt helt enkelt. Det finns ju inte ett överflöd av dagis här ute hos oss tyvärr och väljer vi något lite längre bort blir resvägen lätt minst tre mil fram och tillbaka och tänk då också restiden och extratiden det innebär för Albin på dagis.
Hade jag haft ett jobb, vetat var jag kommer jobba och vilka tider så hade det varit annorlunda. Då hade vi kunnat välja mellan fler dagis som man då förhoppningsvis hade åkte "förbi" på vägen till och från jobbet.

Nu är det som det är och vi hoppas det blir bra! I värsta fall går det ju alltid att byta senare.

Men ja, jag tycker redan det känns jobbigt nu och ändå är det flera månader kvar. Men någon gång måste det ju ske. För Albins skull.
Jag är iallafall så otroligt tacksam för att jag kunnat stanna hemma med Albin såhär länge, att vi haft det möjligheten att greja det känns toppen! Att vi sluppit skola in honom strax efter fyllda ett år, som ändå är ganska vanligt, känns mycket bra för både mig och Peter.
Sedan att Peter inte kunnat vara hemma på samma sätt som mig är ju såklart synd! Men nu är läget som det är och man får göra det bästa av det. Han får helt enkelt spara sig lite ett tag och vara pappaledig framöver istället :)


Trappan

Jag har ju glömt visa er trappan som Peter byggde på några dagar under semestern.
Det är underbart att kunna nyttja altandörren annat än till att vädra och vi har faktiskt redan börjat nyttja baksidan av huset och den delen av tomten mera.
Nu är det "bara" resten av altanen som saknas ;)


Kvällsdop

Molnen lättade och det blev en fin kväll. Grabbarna kunde såklart inte hålla sig ifrån att bada. Var ju flera dagar sedan sist ;)
Syssling Isak är här också och busar. Oj vad Albin tycker det är kul!


*knack knack*

Förhoppningsvis blir husvagnen äntligen bebodd imorgon igen och det kommer nog både Albin och jycken uppskatta.
Albin har gått och knackat på förtältet nästan en gång varje dag för att se om någon är där. Idag blev han till och med förbannad när ingen öppnade! :)


Mitt i veckan

Här slappar vi inne idag.
Imorse när vi gick vår runda var himlen grå och äckligt kvavt. När vi lite senare låg och vilade hörde jag regnet utanför! Underbart! Tror dock inte det kom så mycket.

Vi underhållet oss med Emil just nu, eller jag gör det för Albin har tydligen tittat färdigt och styr med massa annat istället.

Mitt huvud är fortfarande inte som det ska :(


Svensk mat?

Kan ni ge oss lite inspiration på klassisk svensk mat samt efterrätt tack! :)


Skitdag

Jag har huvudvärk som vägrar ge med sig. Känns som det går i tusen bitar vilken sekund som helst.

Trodde att vår middagslur skulle bota men icke! :(

Nu har vi iallafall fått i oss lite sen lunch och satt på en film. Jag orkar inte jaga vilddjuret ute. Madicken får underhålla oss en stund istället.


Poolhäng

Vi fick besök av syssling Philip och hans mamma och lillebror nu på eftermiddagen. Grabbarna plaskade runt i poolen och hade jätteskoj!

Något annat spännande idag var att bonden börjat tröska åkern utanför här hos oss. Mycket intressant enligt Albin som rusade runt huset när han hörde tröskan närma sig.

Nu har vildingen just gått och lagt sig och vi hoppas han somnar lika smidigt som igår.

Jag har lagt mig i hammocken en stund och sträcker ut ryggen :)


Ensamma hemma....

Idag lämnade jag Albin och farfar ensamma hemma för första gången! Jag åkte iväg och uträttade lite ärenden och var borta cirka två timmar.
Albin märkte inte ens när jag kom i bilen och när han tillslut fick syn på mig var det väl inget märkvärdigt med det...
Dom hade iallafall klarat sig bra, trots att jag var sekunder ifrån till att få honom att sova innan jag åkte. Men tiden sprang iväg och jag var tvungen att åka så vi fick avbryta och istället fick han gå ner och hjälpa farfar nere hos honom. Humöret hade han tydligen lyckats hålla upp trots att han var vilnödig :)

Nu sover han gott utan några invändningar och jag ska plocka iordning de sista sakerna jag hade med mig hem från affären.

Tjing!


Nytt och fräscht!

Känslan av att lägga sig nyduschad i en nybäddad säng är svårslagen!
Igår tvättade jag våra kuddar och idag täckena så fräschare än såhär kan det knappt bli. Kommer sova ljuvligt gott tror jag :)


Dagen har varit VARM! Vi har varit trötta som attan jag och Peter medan Albin röjt på som vanligt utan någon som helst hänsyn till sina arma föräldrar.
En tur ner till sjön blev det efter lite lunch och vila. Albin far runt som en dåre i vattnet så det gäller att vara beredd! Ut på bryggan SKA han och helst också gå över kanten. Tokunge!!!
Albin och pappan tog sig även ett poolbad på eftermiddagen och svalkade ner sig.

Härom dagen började Albin tugga på en sockerärtsskida och tyckte det var otroligt gott! Jag vet inte hur många han gnagde i sig den dagen? :) När skidan sedan bara var slammsiga trådar gick kan på nästa.
Igår började han istället gnaga på de sura äppelkarten som han hittar på backen. Han rör inte en min när han gnager bort skalet hur surt det än må vara.
Nyponen på de otroligt taggiga rosbuskarna har han också hittat och är väldigt sugen på att smaka även dem men där har vi satt stopp och belägg! Jag tror nog nämligen att de bör tillagas innan de äts :)

Stackars barn! Vad ska han leva av hela vintern när han inte kan vara ute och "jaga" sin egen mat?!


Öppna hundtrim?

Hunden blev färdig trimmad idag äntligen. Peter har gjort det mesta av jobbet och han är så duktig :)
Jycken är nog också nöjd med att det äntligen är färdigt för denna gång.
Idag rök även öronen! Inte hela öronen utan pälsen på öronen såklart :) Kvar blev bara två tunna och korta "lappar" med lite päls på. Det växer ut igen!


Just nu

Mitt "pigga" hammocksällskap efter middagen


Dom är lika envisna båda två!


Bärjägaren Albin

Idag hittade Albin den svarta vinbärsbusken och dom var tydligen riktigt goda dom med!

Nu har vi just ätit lite lunch och den lille vilden ska försöka sova lite.
Sedan tänkte vi gå ner och bada i sjön som lite omväxling :)


Kalas och hundtrim

Vi har varit trötta nu på eftermiddagen och kvällen efter dagens värme och kalasande.
Även denna gosse lyckas alltid pricka in sin födelsedag en riktigt solig dag :)
Paket fick han många men hade inte riktigt lusten till att öppna dem. Treårs trots? :)
Efter mycket om och men och många pauser var tillslut alla paket öppnade och av alla saker han fick var en tom bensin reservdunk roligast... Den fick han av Peter och Albin.

Albin hade det jätte skoj och njöt av att äta tårta! Alla förundras över hans energi och hur han hinner med att greja med allt överallt. Haha!

När vi kom hem efter fyra var både jag och Albin helt slut! Trots att det var i senaste laget gick vi ändå in och la oss för en tupplur. Vi bad pappan väcka oss en timme senare.
Den timmen gick alldeles för fort tyckte både jag och Albin och vi hade väldigt svårt att masa oss upp och ut. Men pappan höll på att grilla middagen så vi var tvungna! :)

Lagom till att vi satte oss och åt kom farmor förbi en sväng innan hon skulle ge sig ut i blåbärsskogen.
Albin drog med henne ut på en promenad med skrindan och var så nöjd.

När ungen var stoppad i säng påbörjade vi projekt hundtrimmning igen. Det tar ju sådan tid!!! Men oj så fin han blir när det så småningom är färdigt. Just nu ser han ut som en halvklippt pudel eller något liknande :)


Nu säger jag godnatt. Dock inte lätt att somna i detta varma sovrum! :(


Albin 15 månader

Ännu en månad har passerat och grabben ytterligare lite äldre.
Det har hänt mycket de senaste veckorna (lagom till pappans semester) och då speciellt med talet. Man har märkt länge nu att det legat och tryckt där inne men han har inte riktigt vetat hur han ska få ur sig det så vi kan förstå, förän helt plötsligt en vacker dag då det bara bubblade till i den lilla kroppen och ord efter ord trillade ut ur den lilla munnen! :)

Albins ordlista idag:
Mamma
Usch
Titta
Kisse/tisse (fungerar fortfarande till katt och lite av varje)
Ajaj (då oftast till grillen och pumpen ute vid poolen)
Kaka
Biar = bilar (han betonar väldigt på B, liksom brummar fram det)
Äst = häst
Aktor (eller något liknande till traktor)

Han vet var lampan finns, var flygplanen flyger, var snoppen sitter (fast det händer att han förväxlar den med naveln :), han pekar mot vägen och säger "biar". Säger man åt honom att han ska ge tex. nallen till jycken så gör han det, oftast. Säger man att vi ska äta går han ut i köket och drar fram sin stol. Säger man att han ska borsta tänderna går han ut till badrummet. Tänderna borstar han numer själv, det är lugnast så och han är faktiskt jätteduktig!
Sova förmiddag går superlätt igen och han tycker det är skönt att lägga sig.
Tvn har blivit himla intressant och uppskattas mer och mer för var dag. Speciellt Emil :)
Tänder har han fortfarande bara sex styckna.
Först nu har han börjat intressera sig för sina nallar. Han vänder uppochner på nallekorgen och inventerar dem allihopa. Kossan och grisen verkar mest poppis hittills.
Ber man om en puss så är han oftast väldigt givmild och kan bjuda på riktiga långtradare! :)
Han har också börjat snurra runt på stället när han står upp. Tre varv har han klarat av utan att trilla omkull!


Om ni frågar oss så är det den roligaste tiden nu! Han lär sig så mycket varje dag och man får gehör när man ber honom om saker. Och så är han himla kramgo! <3


Igår fick han sin allra första alldeles egna glasspinne! Den åt han med god aptit och var så duktig att inte spilla eller tappa en endaste liten droppe :)


Dagens lärdom såhär långt

Solkräm och sandlåda är INTE en bra kombination!

:)


Nalkas årets varmaste dag tro?

Klockan är bara lite efter nio och det är redan hur varmt som helst! Hur ska denna dag sluta? :)

Pappan och Albin har parkerat sig i skuggan under äppelträdet och leker i "sandlådan". Eller just nu är det bara pappan som leker med sanden. Albin är någon annanstans, som vanligt.

Snart är det nog dags för lite vila då Albin gjorde morgon redan innan sex imorse! Förgrömmade unge!!! Han höll dessutom på i natt också. Vaknade vid elva och snurrade som en propeller mellan oss i över en timme innan han äntligen slocknade igen. Liggandes tvärs över mitt bröst...


Sju sorters (virkade) kakor

Imorgon är vi bjudna på kalas. Syssling Philip fyller tre år!
Eftersom han fullkomligt älskar glassarna jag virkade åt honom för några månader sedan (han leker fortfarande med dem dagligen) så tänkte vi att han förhoppningsvis uppskattar lite kakor lika mycket.
Så varje kväll den sista veckan har jag virkat kakor för glatta livet! :)
Resultatet blev detta:
Dammsugare
Rulltårta
Brysselkex
Oreo
Finskapinnar
Hallongrottor
Chokladbollar
(två av varje sort)
Självklart serveras kakorna i ett virkat kakfat också! ;)

Blir spännande att se vad födelsedagsbarnet tycker imorgon.
Albin har iallafall provsmakat alla kakorna och till och med lärt sig säga "kaka" på kuppen! :DSoliga fredagskväll

Barnet sover! Han somnade lätt och smidigt helt själv. Precis som det ska vara! Igår höll han på att böka runt ända till klockan åtta innan han äntligen kom till ro och sov till tolv, då vaknade han återigen och var otröstlig. Ännu en natt med honom i vår säng alltså. Misstänker att han går igenom någon fas nu igen som stör honom.

Hoppas han sover gott inatt och då även helst i egen säng.
Vi har börjat prata om att flytta in hans säng i hans rum och se om han kan tänka sig sova där. Men så länge det är såhär så väntar vi en stund till.

Albin och pappan tog ett poolbad idag innan läggningen. Länge sedan det var badväder nu.

Nu ligger vi ute och lapar av kvällssolen. Den är jättevarm än!Kvällens slagna hjälte. En napp i munnen och en i vardera hand. Det gäller att gardera sig :)


Hejhopp!

Nu är det sommar igen :) solen gassar på från klarblå himmel.

Vi startade dagen med en morgonpromenad (måste bli duktigare på det igen!) och när vi kom tillbaka hem lekte vi en stund ute innan vi gick in och såg på lite Emil i Lönneberga. Albin tycker det är mer och mer spännande att sitta och titta på film/tv och kan faktiskt sitta stilla många minutrar i sträck för att titta. Är det djur med är det extra intressant :)
Vid tiotiden orkade inte jag hålla ögonlocken uppe längre så då bytte vi soffan mot sängen och sov till tolv! Underbart och skönt!
Sedan lunchade vi lite och efter det gick vi ut och här är vi nu. Vi hade turen att farfarn kom hem för en stund sedan och Albin var ju inte sen med att följa med ner till honom. Jag la mig då i hammocken med dagens tidning ;) Nu gick dom precis till brevlådan så jag blir kvar här en stund till!
Ibland har man det så bra :)


Hua!

Idag kom Sommar med Ernst på här hos oss nu ikväll då det verkligen inte finns ett skit att titta på.
Både jag och Peter satt och rös under programmets gång. Haha!
Hans jästa bröddeg TALADE(!) till honom kläckte han ur sig bl.a.
Vilken planet kommer han ifrån egentligen? :)


Oväntat besök

Vi fick äran till att få äta lunch tillsammans med pappan idag!
Lagom när vi just bestämt oss för att börja med lunchbestyren ringde pappan och frågade om vi ätit, en kvart senare satt vi vid bordet och åt allihopa :) Både Albin och jycken sken upp som solar när de såg vem som redan kom hem.
Lagom till han skulle åka tillbaka mot jobbet hör vi det börja mullra. Jag tyckte han skulle stanna hemma hos oss då istället men jag fick inget gehör riktigt för det.
Nu står det som spön i backen men mullret verkar ha tagit en annan väg tack och lov!

Åh! Vet ni!? Jag och Albin vilade förmiddag från cirka halv nio till elva! Oj så skönt och mysigt. Både han och jag vaknade till flera gånger men vi lyckades som om och om och om igen.
Han har sina glansdagar den där gossen ;)


Innan regnet kom hann vi vara ute en liten stund och leka.
Köra skottkärra är roligt! Både framlänges och baklänges :)


Orden flödar

Bara på de kanske tre sista dagarna har Albin helt plötsligt utökat sitt ordförråd med flera hundra procent!!! Det är så roligt och han är så duktig!
Tänk att det bara helt plötsligt en dag släpper och flera nya ord bubblar ut ur den lilla munnen.

Du är bäst! <3


Om igår

Gör ett nytt försök.

På förmiddagen åkte vi in till Norrtälje en sväng, vi är på jakt efter en bra byrå in till Albins rum men vi hittade såklart inget.
Vi var till Ica och handlade lite också och tog en lunch/fika på deras fik innan vi gick in. Jag lyckades värma Albins matburk i deras konstiga micro för mycket så den kokade över och mer än hälften av innehåller låg bredvid när jag öppnade luckan. Som tur var så var Albin ej så hungrig och hade istället fullt sjå på att titta på allt folk :) Dessvärre lyckades han bränna sin lilla tunga på en av de sista skedarna han åt! Tack och lov gick det snabbt över. En stund efter det brakade det loss rejält humörmässigt och Albin fick nog sitt första vredesutbrott ute offentligt tror jag :) Inget var bra och han var SÅ arg!!! Bränd tunga, plockats ut och in i bilen typ hundra gånger och på det inte hunnit vila förmiddag. Men skulle inte tappat humöret då? Det botades lätt genom att sätta ner honom i vagnen och rulla in i affären och påbörja handlingen. Lätt! :) I bilen hem somnade han sedan gott och somnade sedan om igen hemma efter att ha lagts i sängen.

Lagom till att vi kom hem tog det fina vädret slut och bytes istället ut mot lite mera regn, så det hände inte så mycket mera här hos oss mer än att vi var ut och plockade lite potatis, tomater, gurka och ärtor till middagen. Albin fick också tjuvstartssmaka på en liten palsternacka och den tycktes godkännas :)

Lagom till att vi skulle gå och lägga oss framåt elvatiden efter att ha tittat på film så vaknar Albin och är superledsen. När han tillslut lugnade ner sig var han så upp i varv och stollade sig massor! Det dröjde nog framåt tolv innan han kommit till ro igen och vi alla äntligen fick somna för natten och efter det sov han gott hela natten, mellan oss såklart ;)

Idag vaknade han givetvis när pappan gick upp klockan sex! INTE okej!
Nu efter frukosten har jag stängt in oss i hans rum, han röjer runt för fullt och jag ligger på madrassen under en filt. Perfekt! :) Men titt som tätt kommer han och vilar sitt huvud mot min axel så han ger nog upp stökeriet snart och sällskapar med mig här under filten istället.


RSS 2.0