Söndag med jobb igen

Idag kom farmor hit vid 08 och lite efter 09 åkte jag och Peter iväg på jobb. Han hjälpte mig att beta av mina två ställen jag egentligen skulle göra imorgon, men nu slipper jag det och kan vara ledig istället! 😊
Vi var hemma lite innan 14 igen. Elsa sov middag och farmor och Albin var instängda på hans rum och lekte.

Eftermiddagen ägnades åt att äntligen börja bygget av den efterlängtade gungställningen! Elsa var ivrig och hjälpte till ❤️

Det gick bra. Men den blev galet hög och vi behövde hjälp av traktorn för att kunna ställa upp den. Väl uppställd inser snickarn/Peter att han monterat fästmojängerna fel.... Haha! Arbetet avslutades för dagen och vi åt middag istället.

Efter maten cyklade vi ner till sjön och tog kvällsdopp.
Efter den gångna veckan nere på landet med otaliga besök nere vid badet har båda barnen blivit riktiga tuffingar i vattnet. Det var de innan också men nu har de mer tillit till armpuffarna och vågar ge sig ut så långt där de ej bottnar och sedan "simma".
Elsa älskar att simma till bryggan, klättra upp, gå tillbaka till stranden och börja om proceduren.
Albin hundsimmar mest omkring och är fascinerad över att vara tyngdlös i vattnet. Och att doppa huvudet är inga problem överhuvudtaget!

När vi kom hem var det bums i säng för barnen.
Elsa höll på att tramsa och gorma så hon blev faktiskt utan saga.
Albin skötte sig fint och han och jag fortsatte läsa ett kapitel ur Nalle Puh.
Pappan gick ut och meckade bil. Audiskrället har jäckat honom genom hela semestern och har kuggat på två besiktningar.
Jag drog fram dammsugaren och städade av hela övervåningen, förutom barnens rum. Jisses vad noga jag dammsög. Varenda millimeter! Har jag varit ledig för länge tro!? 😉 Jag lyckades tom. dammsuga sönder tapeten i hallen och lossa på en golvlist. Huset är verkligen i behov av renovering!
Jag förvarnade barnen innan de la sig att jag skulle dammsuga. Båda hann somna innan jag var färdig med eländet! Albin som haft jättesvårt att somna i flera veckor somnade ikväll långt innan 21 i dånet av dammsugaren på andra sidan väggen. Perfekt! 😊

Just när jag moppat färdigt kommer Peter in sammanbiten och väser att han tänker skita i den där jävla bilen nu!
Anledningen till en andra ombesiktning var att ABSlampan började lysa när han var in och skulle få godkänt på bromsarna som han lagat.
Så nu sitter han och letar ny bil att köpa. Det är ju ganska bråttom! En vecka kvar av semestern bara och när vardagen rullar igång igen måste vi ha två bilar.

Blev en dyr sommar och semester detta år. Inköp av både husvagn och troligen ny bil. Samt massa reservdelar till både husvagn och bilar. Punkat däck och allt vi hunnit med.... Usch! Blir svettig av att tänka på det.


Semesterveckan...

Min semestervecka lider mot sitt slut men tro det eller ej så har den faktiskt känts väldigt lång och avkopplande. Jag har inte gjort några ansträngningar i onödan utan mest bara läst bok, spelat spel och sovit. Det är tre saker som typ aldrig hinns med tillräckligt efter man fått barn.
Denna vecka har jag tex. läst ut tre böcker och nästan kommit halvvägs i den fjärde! Det är mer än vad jag läst sammanlagt de fyra senaste åren 😊

I tisdags var det jag och Albin som tog morgonpromenaden med jycken eftersom mormor, morfar och Siv åkte in till stan kvällen innan.

Pappan började bli lite rastlös så vi for iväg på en liten utflykt ner till Kisa via Ulrika. Lite glass och fika intogs innan vi åkte hemåt igen.

I onsdags mötte jag upp syrran inne på stan vid lunch för lite reashopping. Blev en hel del inhandlat både till mig och barnen. Men faktiskt mest åt mig för ovanlighetensskull!
Peter och barnen besökte Fenomenmagasinet i gamla Linköping under tiden.
På hemvägen stannade vi till hos John Deer så Albin fick kika lite. Elsa tupplurade i bilen så jag satt kvar med henne.

I torsdags fixade Albin lunch åt oss alla. Hasselsoppa stod på menyn. Den bestod av enbart gräslök och till den serverades Ramlösa med is i. Han la ner hela sin själ i tillagningen, dukningen och serveringen. Mycket gott! 😉

Elsa knaprade glatt i sig alla sina tilldelade gräslöksstrån samt en nyskördad liten gurka ❤️

På eftermiddagen åkte vi ut till Helen och Nichlas för att spana in alla maskiner samt fika.
Därifrån skjutsade Peter in mig till stan där jag skulle tillbringa kvällen med mina bästa vänner ❤️ Mat och dryck och massa snicksnack uppe bland takåsarna och blixtrande himmel borta i horisonten ❤️

Peter var snäll och kom in för att hämta mig framåt 02 tror jag. Kvällen passerade otroligt fort och alkoholen slank väldigt lätt ner....
När jag vaknade vid 7.30 dagen efter mådde jag så jävla dåligt! Jag ville bara sjunka genom jorden. Fy så bakis jag var.
Det blev ett besök med huvudet i en hink (med en envisen Elsa ståendes bredvid) och intag av huvudvärkstabletter innan jag lyckades somna ifrån yrseln, illamåendet och migränvärken.
Nästa gång jag vaknade var klockan 12.15. Helt ofattbart att jag fick vara ifred så länge och fick sova ruset av mig. Haha!
Resten av dagen var dock en pina ändå. Galet trött, illamående och yr. Jag låg mestadels, antingen i sängen eller ute i hammocken. Jag vet inte hur många timmar jag sov den dagen. Vilade middag tillsammans med Elsa gjorde jag också och efter det skallade hon mig på munnen och spräckte läppen på mig! Haha!

Lite innan läggdags fick barnen, Peter och morfar för sig att gå upp till fotbollsplanen och spela lite. Jag orkade bara masa mig dit en pytteliten stund för att titta på. Tog istället en liten runda med jycken.

När barnen hade lagt sig hade jag piggat på mig såpass att jag lurade med mig pappa och Peter ut på en liten fisketur på sjön. En väldigt vacker och stillsam kväll på sjön ❤️
Vi metade lite Aborre. Fick några napp men de var så små.

När vi kom hem spelade vi en omgång spel igen. Säkert för tionde gången denna vecka 😊

Idag vaknade jag redan vid 06 och kände mig helt ledbruten i kroppen. Ryggen värkte så jag höll på att bli tokig! Omöjligt att somna om och med tanke på alla timmar jag sov dagen innan så borde jag ju varit relativt utsövd 😊
Elsa började knorra så jag flyttade över till hennes säng. Hon sov ytligt och oroligt. Höll mig både i näsan, örat och i ögonen samtidigt som hon tuttade på nappen rakt i mitt öra. Jag låg mest och vred och vände på mig i en evighet med en ömmande rygg.
Märkligt nog vaknar jag inte förän vid 11 igen när Peter ruskar liv i mig. Haha! Jävlar vad jag har sovit!

Efter frukost/brunch/lunch packar vi ihop alla våra pinaler och styr hemåt vid 12-tiden.
Båda barnen var vakna hela resan och väldigt gnälliga bitvis. Men resan flöt på bra! Vi stannade i Saltå kvarn för en bensträckare och fika. Sedan körde vi sista biten hem med ett snabbstopp på Ica.
Vi var hemma vid 16. Vi hade sällskap av mörka moln och några regnstänk på håll hela resan och de följde med oss hela vägen hem. Men det kom aldrig ända hit.
Vi packade upp, åt korv med bröd till middag, duschade och tittade på bompa innan barnen damp i säng vid 19.
Albi har haft supersvårt att somna om kvällarna hela veckan och det var samma visa även idag här hemma. Han lyckades tom. smyga sig ut och kila ner mot farfar innan Peter fick syn på honom. Jäkla unge alltså! Men det är första gången han gör något sådant. Dock inte sista troligtvis....

Elsa hade fullt sjå att plocka av alla mogna smultron när vi kom hem ❤️


Just nu


Måååååndag

Här har det varit ännu en otroligt varm dag och vi har enbart slappat.
Barnen är inställda på semestermood och vaknade inte förän efter 09 imorse. Och inte vi heller då såklart 😊

Mostern och onkeln kom ut hit idag också. Vi har klarat av ett par vändor ner till sjön, bad i poolen, sällskapsspel, våfflor till lunch, läsa massa bok samt ha blålerekrig.
Albin har lärt sig spela memory!

Barnen kom i säng vid 20. Helt slut var dom! Men ändå dröjde det över en timme innan de sov. Men idag höll dom sig otroligt kvar i sina sängar. Duktiga! ❤️

Peter, morfarn, mostern och onkeln rodde ut på sjön för att fiska tidigare ikväll.
Jag var slö och orkade inte hänga med.

Godnatt!


Lördag och söndag

Vi är ute på landet och har det gott.
Igår var vi och firade onkel på hans födelsedag. Mat och fika. Massa lek och bus och bad i vattenspridaren.

Jag och syrran lyckades klä oss i svart och vitt båda två 😊

Idag har det varit fruktansvärt varmt och vi har mest bara jagat skugga. Ett par besök ner till sjön har vi också gjort. Verkligen jätteskönt i sjön!
Moster och onkel har varit här hela dagen och barnen har njutit för fullt av all uppmärksamhet.

Morfar hade köpt en vattenkana som Albin älskade!
Elsa åkte en gång och tyckte den var läskig 😉

Framåt kvällen hade ytterligare en kana tillkommit, en mer vuxen anpassad 😉

Dagen avrundades med en smarrig fruktsallad.
När barnen äntligen behagade somna (efter nästan två timmars mycket om och men) spelade vi spel ute i varma sommarkvällen. Kul!


Primadonna

Elsa har sina första målade naglar sedan ett par dagar tillbaka. Röda tånaglar. Så fin så ❤️
"Fina fötter" säger hon 😊


Semester!

Nu har jag en efterlängtad och behövlig vecka med semester! Sååå skönt!
Den ska tillbringas nere i Linköping.

Och snart återförenas vi med denna stora lille herre ❤️

Han åkte nämligen ner dit igår tillsammans med mormor och morfar.
Självständig grabb....


En liten semester tur

I eftermiddags kom vi hem från två nätter uppe på campingen vid Rullsand (nära Furuvik). Det har varit ett par mycket sköna dagar. Sol, bad, massa gungning, sand mellan tårna, ätit middag på resturang två dagar i rad och inga måsten eller stress.
Mormor och morfar åkte med deras husvagn och Albin har bott och sovit med dem.

Igår var vi på stranden på förmiddagen. Barnen sysselsatte sig med att gräva i all sand.

När det blev dags för lunch gick vi tillbaka till husvagnarna och åt och sedan tupplurade Elsa lite i vagnen och Albin tog igen sig lite med en film.
Vi hade stranden nästan inpå knuten, det var bara att gå några meter genom en "skog" och sedan var vi ute på sanddynerna. Fantastiskt!

Efter middagen svirade vi om till badkläder och badade hela familjen ❤️ Så härligt! ❤️

När det började bli dags för läggdags för barnen, efter lite mittiveckanchips, traskade jag och Peter tillbaka till stranden för att beskåda solnedgången. Fint! ❤️

När vi kom hem igen efter någon timme sov båda barnen. Skönt 😊

Faktiskt att vi fått lite sovmorgon dessa dagar! Båda barnen har inte vaknat förän efter åtta.

Idag började vi packa ihop i lugn och ro efter frukosten och checkade ut efter 11 någon gång tror jag.

Ganska snart efter vi påbörjat hemfärden inser Peter att turbon inte funkar i bilen. En stund efter det börjar motorlampan lysa. Efter ett stopp med titt under motorhuven och konstaterande att inget fel syns och att vi troligtvis kan fortsätta köra så fortsatte vi hemåt.
Vi stannade i Forsmark för lunch/fikapaus. Riktigt pittoreskt där i brukssamhället

Framåt halv tre var vi hemma igen.
Vi packade ur vagnen, Peter började återigen meka bil, morfarn tände grillen, jag vattnade ute och barnen hade fullt sjå att börja leka med alla sina saker ute här hemma.
Efter två grillade korvar i magen åkte jag iväg på jobb och Peter åkte för att införskaffa reservdelar i hopp om att kunna laga turbon.
På jobbet får jag sedan ett sms där det står att han lyckats laga den! Jippie! Kommande vecka som planerats tillbringa nere i Linköping är räddad!


Romantik på hög nivå


Just nu


Just nu

Vi är på stranden för ovanlighetens skull. En kvart efter vi kom hit parkerar himlens enda moln framför solen. BURRRR!!! Vi fryser!

Barnen har badat lite men de frös. Leker nu i sanden istället.
Elsa har begravt sin docka i sanden...


Just nu

Nu drar vi på campingtur igen!


Just nu

Jobbelijobb



Födelsedag

Grattis världens bästa pappa och fästman! ❤️



Just nu

Så kan det gå! 😊

Jag och barnen slängde oss på soffan och satte igång Lejonkungen för en stund sedan. Det slutade såhär
Elsa slocknade på mig, hållandes i mitt öra såklart! Vi for iväg och handlade och fixade ett par andra saker mitt i hennes ordinarie middagstupplur.
Och Albin ligger och balanserar på soffkanten för att inte råka somna antar jag 😉

Kärleksfullt ❤️

Här hemma hos oss är det (stundvis) väldigt kärleksfullt. Albin är och har länge varit väldigt givmild med att tala om att han älskar oss ❤️ Fast han påstår fortfarande, med glimten i ögat, att han inte älskar pappa. Bara mamma, Elsa, nico och ibland någon mer. Men slutar pappa snusa så kommer han älska honom igen 😉

Även Elsa har börjat dela du kärleksförklaringar mer och mer nu.
"Älkar mamma"/ älskar mamma kommer hon och viskar lite försynt titt som tätt ❤️ Men hon älskar också pappa, "mojmoj"/mormor, "mojsar"/morfar och "iv"/Siv. 
Det ni! Ni är priviligierade 😊 



Just nu

Först tvättade dom sina bilar och nu tvättar dom äppelträdet....
Och Albin gjuter med "petong"/betong på ena grenen. 
"Petongen" är sand från sandlådan som han kört dit i släpet med sin bil. 
Han har sett exakt hur pappan gjort ❤️


Ledig idag!

Idag vaknade vi till konstigt väder. Ena stunden varmt och kvavt, sedan kyligt och blåsigt. Svensk sommar ❤️

Det råder full aktivitet här hemma. Iallafall för vissa av oss. 
Jag är ledig idag och har planer på att göra INGENTING. 
Barnen leker med sina bilar för fullt.
Peter var iväg till brädgården imorse och har nu påbörjat jobbet med nytt räcke till källartrappan.
Jag sitter och tittar på 😊

Nu vill han tydligen ha hållhjälp... Suck 😉

Helgen med minisemester

Jag sov som en kratta natten till i lördags, var orolig för Albin och så fort det lät lite bak i vagnen hos dem så vaknade jag med ett ryck och var tvungen att gå och titta.
Elsa fick sällskap av jycken i sin säng. Det blev tydligen lite trångt för Elsa trillade ur sängen med en duns. Jag hade lagt en dyna nedanför så det var ingen fara och hon fattade nog inte vad som hände. Hon låg resten av natten i vår säng och jycken fick egen säng 😉

Lördagen startades vid halv åtta. Lite sovmorgon med andra ord! 
Frukosten var väldigt tjafsig. Elsa är riktigt tålamodsprövande just nu och Albin är expert på att gnälla och aldrig vara nöjd. 
Vi frågade om de ville åka iväg på utflykt men det ville dom bestämt inte. 
Kul att åka iväg och hitta på saker med dom.... 
Vi kom iallafall iväg tillslut. Vi åkte lite längre upp på Singö, ut till Svartklubben. 
Det är något speciellt med havet ❤️
Barnen tyckte inte det var så dumt ändå med lite utflykt 😉 Alla var nöjda och glada ❤️

Vi åkte vidare ner till Grisslehamn. 
Där spenderades det lite tid i lekparken och en runda på loppisen. Men det var inte så mycket att ha. Vi lyckades iallafall hitta ett par filmer att köpa och rädda eftermiddagen och kvällen i husvagnen med. Det väntades ju regn. 
Vi åt lunch innan vi begav tillbaka mot campingen. Molnen tjockade på sig och barnen frös i blåsten.

Vi passade på att gå och gunga på campingen innan regnet kom.
Himlen var kolsvart söderut och vi hörde mullret. Vi hann också ta en promenad ut på bron och tillbaka innan regnet kom precis lagom när vi tände grillen.
Det gick bra ändå. Vi trängde ihop oss under markisen och när maten var färdig slutade regna. Vi slapp det värsta ovädret. Det svängde bort från oss. (Men här hemma hade det cirkulerat runt i flera timmar och åskat som bara den!)
Efter maten gick vi och köpte glass och sedan avrundade barnen dagen med film och lite snacks. 
Kvällen blev fin och vi hann sitta ute en liten stund efter att barnen somnat.
Min diskhjälpare ❤️

Jag sov uruselt natten till söndagen också. Elsa började knorra redan vid midnatt och kom över till oss och sedan hade hon jättesvårt att somna om ordentligt. Hon knorrade och drog mig i öronen fram till 02 tror jag innan vi somnade och sov ett par timmar. 
Framåt morgonen anslöt även Albin till vår säng. Trångt men ganska mysigt.

Efter frukosten började vi plocka ihop allt 
Alla hjälptes åt med att tömma avlopp och toatank 😉

Vid 11.30 började vi rulla hemåt.
En timme senare var vi hemma. Jag var skittrött och likaså Elsa. Fixade lite lunch och slängde sedan henne i säng. Jag tänkte också lägga mig en stund men satte mig ute på trappan och fastnade sittandes där stirrande på ingenting. Lite kaffe på det så blev jag tillslut lite piggare och hjälpte Peter packa ur det sista ur vagnen. 

Efter middagen framåt 18-tiden drog jag iväg på lite jobb. Vi bestämde oss för att köra lite av måndagsjobbet redan då. Det gick bra och jag var hemma lite efter 21. Somnade gott efter lite ostbågar i magen 😉 och sov som en gris hela natten. 

Just nu

Efter regn kommer solsken!

En regnig eftermiddag avslutas med en solig kväll ❤️ Härligt! ❤️

Barnen leker för fullt ute. Jag är dockvakt och Peter har meckat husvagn.

Börjar dock bli dags att avrunda dagen och natta de små. 

Just nu

Hade ju mycket hellre legat kvar här ett par timmar till än behöva gå upp. 
Trots att det var väldigt trångt, varmt och mina öron inte får vara i fred 

Nu jobb! 

Muller

Det åskade och regnade till och från hela eftermiddagen här.
Pappan och Albin åkte iväg och köpte pizza till middag framåt 17 och då hade det börjat lugna ner sig.
Jag och Elsa la oss i sängen och mös och lyssnade på avlägset muller medan grabbarna var borta ❤️ Hon tycker inte alls om åskan fick vi bekräftat idag. Vi försökte att inte göra någon stor grej av det men när det mullar så pass att det riktigt dånar ute eller huset vibrerar så är det ju faktiskt ganska svårt att försöka inte låtsas om någonting. Men jag kände mig faktiskt coollugn hela tiden. Så länge jag inte är ensam hemma så tycker jag inte det är otäckt. 

Mellan 17-19 var det åskfritt men 5 minuter efter att barnen äntligen lagt sig tillrätta i sina sängar mullrade ordentligt igen på håll. Båda barnen blev vettskrämda! Elsa började illvrålade och låg krampaktigt och kramade tre gosedjur när jag kom in till henne. "Inte vara här!" Lyckades hon få fram mellan snyftningarna. ❤️
Hon och jag la oss i vår säng istället och ganska snabbt somnade hon

Och Albin som varit så tuff under dagen med åskan kom även han snyftandes ut ur sitt rum och krampaktigt kramande sin gosekanin ❤️ Pappan la sig inne hos honom en stund men det dröjde länge innan han lyckades somna.

Något mer muller har inte hörts till efter det men regnskurarna har fortsatt dra över. Vi fick inte lika svåra skyfall som de fått inne i Norrtälje under eftermiddagen. 

Just nu

Här går åskan runt sedan ett par timmar.
Elsa tycker det är otäckt med mullret. Hörselkåporna är bra då! Och om man samtidigt gömmer ansiktet i händerna känns det ännu lite bättre ❤️
Albin som var riktigt skraj för åskan förra året är hur tuff som helst nu och tycker mest det är spännande. 

Hemma

Nu är vi hemma igen. Vi kom hem vid 12.30.
Jag är helt jävla slut. Elsa sov uselt i natt och natten innan var jag orolig för Albin och sov dåligt pga. det. 



Just nu

Idag har vi varit på loppis och köpte ett par filmer, så nu är det film och snacks på schemat ❤️

Varsin skål idag. Lugnast så! 

Liten semestertripp

Vi packade husvagnen när jag kom hem från jobbet i förmiddags och vid tvåtiden styrde vi norrut. 


Vi är hela 4 mil hemifrån! 😉 På en liiiiten camping uppe på Singö. Det är mest bara säsongsliggare här. Typ pensionärer.
Annars är det helt ok. Precis intill vattnet vid Singö sundet. Tyvärr ingen vidare badstrand och lekplatsen har sett sina bästa år. Men fungerande gungor fanns det! Till Elsas glädje. Och en glasskiosk! Till Albins förtjusning. 
Vi ska bara ligga här två nätter över helgen så det duger bra ändå. 

Vi kom hit lite efter tre. Lyckades strula till det och komma för nära en tall när vi insåg att vi åkt för långt och skulle vända. Som sagt, det är en liiiiten camping. Med mycket träd 😉 Det blev för snävt mellan vagnen och bilen och tallen så vi fick koppla av vagnen från bilen och skjuta/putta/dra den rätt. Över rötter och högar av tallbarr. Två hjälpsamma gubbar kom och erbjöd sin hjälp. Haha! Den klassiska nybörjartabben 😊
Vi ställde oss i ordning och fixade middag. 
Efter maten gick vi och kollade in badplatsen, gungorna och köpte glass. Sedan hem och barnen fick lite fredagsgott.
När Albin äter snacks räcker det i evigheter. Han har aldrig någon brådska.
I vanliga fall får de varsin skål men idag fick de en gemensam med lite ostbågar och saltapinnar. Det blev tjafsigt! Elsa hetsåt och höll stenhårt i skålen och delade knappt med sig till Albin. Och när hon tyckte han tog för många vrålade hon rakt ut. 
Tanken var att de skulle se lite bompa men det gick inte att få in några kanaler på tvn här. Och någon film hade vi inte någon tanke på att ta med oss. Albin som var riktigt sliten blev besviken och började gråta.

Båda barnen var trötta. Speciellt Albin och han klagade också på huvudvärk. 
Inte heller någon ljudbok fick vi igång till dem eftersom vi inte har mottagning på telefonerna inget tillgängligt offline. Ännu mer tårar från den trötta herrn. Och någon godnattsaga hade vi inte heller kommit ihåg att ta med oss. Det enda som fanns att läsa var en faktabarnbok om insekter. Det fick duga. Jag lärde mig massa nytt om maskar, tvestjärtarna och trollsländor 😉
De la sig vid 19 men det dröjde ända till efter 20 innan bägge somnade.
Elsa hann gå upp och kissa två gånger. Jätteduktigt att hon säger till!
Albin som haft svårt att somna ett par kvällar nu på raken hade lika svårt ikväll också. Han är helt slut och gäspar nästan käken ur led men ändå kan han inte somna. Det har tagit honom över en timme varje kväll nu ett par dagar. Jobbigt! Ikväll klagade han som sagt på huvudvärk också och halsont. Han började tom. gråta och gnällde att han inte mådde bra. 
Jag tyckte mig se att hans mun hängde snett! Han fick komma upp och sitta en stund och lugna ner sig. Efter mycket om och men fick vi honom att le och då hängde båda mungiporna med upp så jag inbillade mig nog bara. Men jag hann bli bra orolig! Och dessutom har vi knappt någon mottagningen på telefonerna här. 
Nu sover dom iallafall gott båda två i sina sängar ❤️ Peter gick ut och satte sig. Jag ligger kvar inne. Funderar på att borsta tänderna och krypa ner under täcket på riktigt, trots att klockan är knappt 21. 

Imorgon lördag har vi utflyktsplaner men vi får väl se hur alla i familjen mår. Hittills har ju inte våra husvagnsresor såhär långt blivit som vi tänkt. Sjukdom båda gångerna. Hoppas han mår bättre imorgon!
Men mina aningar om att denna vagn bär på otur kvarstår. 
Innan vi åkte hemifrån idag fick Peter åka och införskaffa ett nytt batteri. Det befintliga verkade inte ta emot laddning.
Lamporna utanpå vagnen levde sitt egna lilla liv även på denna resa.
Och kylskåpet tycks inte bli riktigt kallt nu heller. Suck!
Men nu är iallafall alla fönsterrutor säkrade och förhoppningsvis slipper vi tappa dem ute på vägarna.
Peter har skruvat ihop inner och ytterruta på alla 6 fönsterna. Men det fönstret som vi höll på att tappa när vi åkte ner till Kolmården är såpass illa däran att det måste bytas ut helt. 
Vi har iallafall lyckats luska reda på att det är ett tillverkningsfel på fönstrena. Limmet de använt att fästa ihop inner och ytterruta klarar inte UV-strålningen och nu efter 11 år är de så påverkade att alla fönstren var mer eller mindre lösa. 
1 av de 7 fönstren på vår vagn är utbytt sedan tidigare har vi kommit fram till. 
Vi (Peter) har lyckats hitta info om att tillverkaren erbjudit byte eller lagning av fönstren till rabatterat pris men det erbjudandet gällde bara till början av Juni och då hade ju inte vi upptäckt det här på vår vagn. 
Men det skulle ändå blivit en dyr historia.  
Jag känner mig faktiskt ganska lurad på vårt husvagnsköp.... 


Klippt tjej

Pappan fick äntligen lov att sommarfixa Albins frilla idag efter middagen. 
När Elsa fick höra att de skulle klippa hår kommer hon rusande och vrålar: "ippa lugg"/klippa lugg, samtidigt som hon stryker bort allt hår som hänger över ögonen.
Det tog emot, men mamman tog fram saxen och klippte hennes långa, stripiga, vita och ljuvliga lugg. 
Elsa blev jättenöjd! Mamman tycker mer det ser ut pottigt ut... 
❤️ Sötnos! ❤️ 

Så nu är först riktiga klippningen avklarad. 
Pappan klippte ju lite utan min tillåtelse för några månader sedan men det räknas inte 😉

Sommarjobbet för han med semester

I måndagskväll började Peter arbetet med att bygga nytt räcke runt källartrappan. 

Räcket har varit genomruttet i flera år och han har varit på gång i två år med att ta tag i eländet innan någon hinner trilla ner. Men tiden har inte räckt till. 
Men nu så! Nu är han på gång!

I måndags grävde han upp runt murblocken och igår eftermiddag och kväll rev han gamla räcket samt satte upp ett provisoriskt skyddsstaket runt så ingen nyfiken ska trilla ner och påbörjade bygget av gjutformen.

Idag har han armerat och byggt klart formen så imorgon är det dags att gjuta. 
Jag jobbar så han har ringt hit farmor som barnvakt 😉

Jobb och slit

Ett av Albins alla hundra projekt idag är detta:
anlägga en skrothög 😊

Galopp galopp

Jag var och köpte lite trädgårdsplattor i förmiddags och där hittade jag en ensam gammal häst ståendes. Jag frågade om den fick följa med oss hem och det fick den!

Elsa har ridit för glatta livet hela dagen idag! 😊
Och dockan såklart. 

Fredagen

Jag jobbade på morgonen. Var hemma till 11 och lunchintag.
Peter som åkte på feber kvällen innan mådde bättre och hade klarat förmiddagen själv hemma med barnen helt okej 😉
Elsa la sig för vila och jag och Albin drog bort till Drömkåken där vi mötte upp min chef med son. Vi fikade, lekte och åt glass ❤️
Nyttigt med lite tid själv med Albin. Sånt är vi dåliga på göra.

När vi kom hem igen hade Elsa just vaknat ❤️
Hon har börjat fotografera! 
Detta är hennes första foton
Naturbegåvning! 😊

Efter middagen gav vi oss ut för att cykla lite.
Albin har börjat intressera sig för att cykla själv nu igen så det gäller att passa på då 😊
Elsa satt bak i sitsen på min cykel för första gången. Hon tyckte jag cyklade jättefort! 😉 Och dockan var givetvis med. 

Vi trampade ner till farbror Anus och hälsade på deras nya sommarhöns. 
Elsa la såklart beslag på gungan 

Sedan kom regnet. Mycket regn! Vilken tur vi hade att farbror Anus hade hyrt en minibuss inför sin tripp till Almedalen och kunde skjutsa hem oss alla så vi slapp cykla i ösregnet. När vi släpptes av här hemma sken solen igen 😊

Albin sov oroligt under natten. Han vaknade av växtvärk i benen ett par gånger. Det har hänt tidigare också efter han cyklat mycket.



Onsdag och torsdag. Barnvakt, konsert och utvecklingssamtal

Jag tror faktiskt vi bjöds på lite sovmorgon till närmare halv åtta i onsdags! Inte illa 😊
Förmiddagen var ganska händelselös här hemma. 

Lite efter 14 kom farmor och jag och Peter gjorde oss redo för avfärd in till Stockholm och Winnerbäck.
Här hemma hade det gått bra. Barnen hade varit uppe ett par timmar längre än  normalt. Elsa hade knorrat en hel del och vid midnatt gav farmor upp och lät henne komma över till henne i vår säng. I samma veva hade tydligen Albin också vaknat och det slutade med att de sov tillsammans allihopa. Plus jycken. 
Sovmorgon till halv åtta tog det! 

Jag och Peter rullade hemåt från Stockholm redan vid nio på torsdags morgonen. Jag hade jobb att göra så vi åkte direkt till Norrtälje. Jag jobbade så fort jag bara orkade i värmen men hann ändå inte helt färdigt innan Peter kom och hämtade mig och vi åkte vidare till dagis för ett efterlängtat utvecklingssamtal 12.30.
Samtalet gick bra och vi fick bekräftat att vi har två mycket duktiga och fina barn ❤️ 
Albin har mognat och utvecklats massor under vårterminen. Han är ambitiös, nyfiken och en omtyckt kompis.
Han har börjat ta avstånd från hans tidigare bästa kompis och leker mycket med andra istället. Ett tag var det väldigt stökigt och bråkigt bland de han umgicks mest med och han var klok att hålla sig utanför och dra sig undan.
Han visar små tendenser av att testa gränser även på dagis men inte alls som här hemma. Där gör han det med glimten i ögat och det gör han absolut inte hemma....
Sin kärlek till Elsa går ofta till överdrift och de har delat på dem. De får tex. inte sitta bredvid varandra vid samlingen och sitter inte heller vid samma bort vid lunchen. Albin är nämligen som ett plåster på Elsa och hon har börjat tycka det är jobbigt. Att han gör så tror jag kan bero på att en av hans kompisar sagt att Elsa är hans lillasyster. Detta har Albin nämt ett par gånger för mig och jag tror han hakat upp sig på det.

Elsa har även hon utvecklats massor detta halvår hon gått på dagis. Framför allt har ju språket exploderat de sista månaderna. Vid lunchen pratar hon nonstop.
Hon älskar att pyssla och kan sitta länge och rita eller hålla på med pärlor. 
Likaså samlingen tycker hon om och hänger glatt med i alla sånger och ramsor. 
Tidigare har hon inte brytt sig så mycket om att brorsan stundvis varit som ett plåster på henne men nu på sista tiden har hon börjat tycka det är jobbigt och drar sig undan. Så ofta försöker de dela på dem och se till att de gör olika saker. 
Hon är alltid glad och lättsam.
Några speciella kompisar har hon inte ännu utan flyter liksom runt lite överallt. Precis som de flesta barn i den åldern gör.

I höst börjar som sagt Albin på stora avdelningen. Han ser mycket fram emot det och det kommer bli bra både för honom och Elsa att de är skilda åt några timmar om dagen. 

Det var väldigt uppskattat att äntligen få till detta samtal med båda barnen kontaktpersoner. 
De berättar typ ingenting hemma längre om vad som hänt och vad de gjort under dagen på dagis. Varje dag när vi sätter oss i bilen och åker hem så frågar jag vad de gjort men det är ytterst sällan jag får veta något. Istället vrålar båda i kör "höööööj musiken!!!" 
Vid middagen frågar alltid pappan vad de gjort på dagis och får oftast till svar "seeeen!!!" Men det där sen kommer aldrig. 


Efter samtalet åkte jag tillbaka och gjorde färdigt det lilla jag hade kvar på jobbet. Därefter åkte vi till skoaffären med mina trasiga skor. Jag köpte dem i april och redan var de trasiga bak i hälen. Det slutade tillslut med att de tog tillbaka skorna för reklamation. Jag valde ett par nya skor. Dock inte alls lika bra och sköna. Men varför lägga nästan 1000 kr på ett par skor om de ändå går sönder efter bara ett par månader?! Nä, nu tog jag istället ett par billigare. Dessutom var det rea på dem så jag gick därifrån med nya skor, ett par tofflor OCH 200 kr i handen. Helt okej men jag saknar ändå mina supersköna sketcher skor 😔
Sedan åkte vi äntligen hem till barnen! ❤️ Det hade inte gått någon nöd på någon av dem här hemma. Allt hade gått bra. 
Framåt kvällen klipptes det gräs 
Alla på rad! ❤️😊



Just nu

Såhär går det när man försöker vara snäll och steka plättar....

Huset är rökfyllt och brandvarnaren tjuter.
Håller mig till att enbart steka i vanlig panna. Men pannkakorna ser förjävliga ut! Ingen pannkaksdag för mig idag....

Just nu

Det ligger en liten skummis bredvid mig i sängen

Dags för mig att gå upp och dra iväg på jobb 

Hemresan från Kolmården i tisdags

Morgon var lugn och smidig. Barnen var piggare och feberfria. Vi plockade ihop och checkade ut framåt 10.30.
Hemresan började på bästa vis! Båda barnen somnade redan efter bara några på kilometer. Lugnt och skönt 😉

Vi hade bestämt att göra en avstickare från E4.an för att stanna till vid Stendörrens naturreservat i Nyköping.
Jag har hört att det ska vara väldigt fint där och länge velat åka dit men det har aldrig blivit av. Förän nu! 
Så fort vi svängde av motorvägen vaknade båda barnen. De hann givetvis börja gnälla innan vi var framme och när vi skulle gå ur bilen, plocka ihop matsäcken och gå bort till stigen bjöd de på gnällkonsert som aldrig förr. Det var nära att vi slängde in dem i bilen och åkte vidare istället för att utforska stället.
Albin började tom. grina och ylade:
- Jag längtar hem till Nico!!! 
Haha. Lille hjärtat ❤️

Vi kom tillslut bort från parkeringen och ut på stigen och med en gång glömde båda gnällspikarna sina usla humör och tyckte det var jättespännande i skogen.
Vi gick inte många hundra meter men hann ändå gå över två hängbroar och flera klippor. Jättefint! ❤️
Elsa tyckte broarna var "läkig"/läskiga och ville absolut inte gå över på egna ben 😉 
Men Albin tyckte det var superspännande och hade kunnat vandrat ännu länge ut
Vi parkerade oss på en klippa och fikade. Mysigt! ❤️ Sedan gick vi tillbaka till bilen. 
Eftersom vi gärna ville hinna igenom Stockholm innan eftermiddagstrafiken drog igång så kunde vi inte stanna så länge. 

Resten av resan hem var inte speciellt harmonisk. Båda ungarna höll sig vakna och var galet griniga. Elsa var värst. Fy sjutton! 
Innan vi åkte i söndags så flyttade vi bak hennes stol till baksätet. Hon har ju alltid åkt fram men vi tänkte vi kunde prova ha henne bak. Sista tiden har hon ju gnällt och protesterar varje gång vi åkt lite längre och vi tänkte att det kanske kunde bli mindre sådant om hon åkte bak hos Albin. Men nä, det hjälpte inte speciellt mycket. Tyvärr. Hopplöst fall 😔

Tillslut nådde vi äntligen Rimbo och stannade till på Ica för lite handling. Då hann hela familjen bli på lite bättre humör innan vi åkte den sista milen hem.

Jag tror vi var hemma lite efter 16. Det blev en hel dags resande.
Fixade ihop middag snabbt och barnen sysselsatte sig glatt ute. 
Efter en dusch stupade trötta i säng. Borta bra men hemma bäst 😊

Jag och Peter packade ur vagnen lite under kvällen och fixade lite innan vi tog hyfsad tidig kväll också. 


Vi och familjefoto= omöjligt! 


Just nu

Inne tupplurar Elsa med dockan Olle ❤️

Ute har Albin första parkett när grannbonden plöjer

Och jag gjorde mig precis lite kaffe, tog fram virkningen och satte mig på en stol ute. Det händer ju aldrig att har tid att sitta och bara vara. Får se hur länge det varar nu....


Peter meckar i husvagnen. Som vanligt. 


Oturen hänger kvar

Peter satte igång med lagningen av våra  trasiga fönster på husvagnen idag. 
När jag lagar middag kommer han in och piper in på toaletten utan ett ljud. Jag anar oråd och kikar in strax efter. Där sitter han på toalettlocket och fumlar med ett plåster medan det droppar blod från ett finger på andra handen. Jag hjälper honom på med plåstret.
- Skynda dig! Jag måste lägga mig! Vrålade han. 
Han rusade in till soffan och la sig med benen i högläge och helt kritvit i ansiktet. 

Orsaken- han borrade sig i fingret med en 4 mm borr. 


Han tuppade aldrig av tack och lov. Tjugo minuter senare var han ute igen och fortsatte. Men då utan något finger emellan 😉


Detta är andra gången hans fingrar åker på stryk av den där vagnen.
Mina farhågor om att vår husvagn är en oturs vagn tycks bekräftas mer och mer.
När jag insåg att vi är typ de åttonde ägarna av vagnen började jag ana oråd. Men då hade vi redan köpt den. 

Förtjusning och skräck

När jag stod i köket och grejade med middagen idag kommer Albin in utifrån och säger:
-Mamma!!! Titta vad jag hittade!!!
Och visade han mig en liten liten sådan där gul nyckelpiga som han hade på fingret.
-Oj vad fin! Men släpp ut den igen. Den vill ju vara ute. Sa jag till honom.

Han släppte ut den, kom tillbaka och sa:
- Men den var ju så vacker!
Haha! Älskade lille pojk ❤️

Grabben är galet intresserad av kryp och insekter. Det händer ofta att han glad i hågen kommer med en snigel eller skalbagge i handen och visar upp. Jag blir inte alltid så imponerad 😉 Men jag tycker det är väldigt bra att han inte räds kryp och sånt och vill undersöka saker och ting. Till en viss gräns såklart.

En närgången inspektion av några kryp som han hittade på maskrosen 


Elsa skriker istället rakt ut så fort hon ser något litet kryp. Och enligt henne är alla kryp "bindel"/spindel.
När Albin fyllde år fick hon en klänning med fjärilar på i ett paket och hon utbrast "bindel på!"/spindel på när hon såg den. Haha! 
Är det en myra en meter ifrån henne blir hon helt paralyserad och förstelnad och förskräckt. 

Kolmården dag 2

Elsa såg till att vi vaknade redan vid 06. Hon längtade nog efter Bamse 😉

Efter frukosten tempade båda barnen 38,9. Helt otroligt hur cynkade de kan vara med varandra egentligen.
Elsa var i stort sett opåverkad av febern och Albin var mycket piggare än dagen innan. Vi fyllde dom med maxdos av febernedsättande (bra att ha en barnsjuksköterska som moster ibland 😊) och åkte till Kolmården för ännu ett besök. Har man kostat på familjen tvådagarsbiljetter vill man ju helst nyttja dem.

Vi var där till 10 när de öppnade och gick raka vägen till Bamse denna dag också. Barnen var pigga och glada och vi åkte karusell och gick återigen bort till Lilleskutts hus för att knacka på och se om han var hemma. Men han var inte det denna dag heller 😔

Pappan och barnen köpte Farmos pannkakor till lunch och de åt upp allihop! 
Efter maten dippade Elsas humör rejält och hon fick ett rejält gap och skrikutbrott. Pappan och Albin åkte lite mera karusell medan jag stoppade ner Elsa i vagnen. Fy så ilsken hon var!!! När hon lugnat ner sig gick vi och spelade på chokladhjulet och var ett nummer ifrån att vinna 1 kilo choklad 😔

Mormorn och mostern anslöt till parken och vi gick vidare till lekparken.
Elsa fick syn på alla gungor som fanns där när vi gick förbi dagen innan men då var vi ju påväg hemåt så vi lovade henne att gunga nästa dag. Och hon gungade och gungade. Den damen älskar verkligen att gunga!

Albin klättrade mest och och åkte rutschkana med moster. 

Sedan började jakten på en godisrem till Albin. Jag hade lovat honom en "medicin"rem eftersom han missade halva första dagen. Jag såg att de sålde remmar på ett ställe men mindes inte vart. Medan vi letade tittade vi på bla. noshörningar, kameler och apor. 
Vi garderade oss med en skrinda denna dag ifall båda barnen inte skulle mäkta med. 

Vi gick bort mot Delfinariet och hann precis smita in på 13.00 visningen innan de stängde dörrarna och började showen. Helt perfekt! 
Elsa tyckte mörkret där inne var obehagligt samt att musiken var väldigt hög. Innan showen ens börjat ville hon gå ut men jag lyckades få henne att stanna och hon skrattade sedan flera gånger åt delfinerna under showen. Speciellt när de stod på huvudet och vinkade med stjärtfenorna. Men när det var slut var hon glad att få gå ut igen 😉
Albin tyckte också det var lite läskigt ibland men tog det med ro ❤️

Vi stannade kvar nere vid Delfinariet och åt lite matsäck. Elsa tupplurade i vagnen och jag och Peter åkte berg och dalbanan en gång. Inte den nya i trä för den var avstängd tyvärr. 
Sedan hittade vi äntligen stället där de sålde remmar och Albin blev såååå nöjd och belåten ❤️
Elsa sov bara en liten liten tupplur.
Vi stannade till och såg rovfågelshowen. Skitcoolt! 😊 Elsa och mormor stod vid sidan av i skuggan medan Albin satt med oss på läktaren, men solen stekte på som bara den så han och moster gick också bort till skuggan lite vid sidan av just innan showen började. Och det var nog ganska klokt. Det var nämligen flera gånger fåglarna svepte över oss på läktaren så lågt att de nästan strök oss över hjässan. Häftigt! Men för ett barn kanske det kan orsaka fågelfobi resten av livet 😉 
Efter showen började vi röra oss bort mot entrén. Det blev ett sista stopp borta hos Bamse med några karusellturer till innan vi tackade för oss och lämnade parken framåt 17-tiden tror jag. Två trötta och sjuka men otroligt duktiga barn! ❤️
Albin ville så gärna upp på höga berget och hälsa på farmor men det var staket runt och låst grind. Besviken grabb 😔

Mormorn och mostern följde med oss till campingen och vi grillade korv till middag. Sedan tog vi en promenad runt campingen. En litet stopp i lekparken, upp till dansbanan och en titt nere vid badet. Elsa hittade gungor och ville såklart gunga! 

Vi vinkade hejdå till mormor och moster men innan vi gick tillbaka till husvagnen så inspekterade vi grävmaskinen utanför.

Barnen stupade i säng och jag gick och tog hand om disken.
Jag och Peter försökte ha en lugn och skön stund ute men ganska snart började Elsa knorra och tillslut gav vi upp och la oss vi också. Denna gång i sällskap med en Elsa i vår säng ❤️ Den lilla damen sov oroligt hela natten och knorrade/skrek en gång i kvarten kändes det som. 
Men Albin sov supergott hela natten uppe i sin egna säng ❤️

Samarbete

Elsa står och vattnar och säger:
- Attna gubbarna/ vattna jordgubbarna 

Albin som sitter bevis säger:
- Det finns ju inga jordgubbar där!!!

- Joo! Åssas gubbar/låtsas jordgubbar. Kontrar Elsa med ett leende på läpparna.

- okej! Vattna låtsas jordgubbarna där bredvid också då! Beodrade Albin.


Oj så mycket jordgubbar vi får! 😉



RSS 2.0