Veckoresumé

I måndags var det åter igen bara jag som behövde jobba. 

Men Jessica var fortfarande kvar på besök så jag lurade med mig henne som sällskap 😉

Medan vi var på jobb fick jag mms hemifrån som visade att en hjullastare äntligen flyttade mitt blivande hönshus till rätt plats. Jippie!!! Det tog "bara" nästan ett år att flytta det 20 meter 😉

Eftermiddagen och kvällen ägnades mest åt att skrubba ur det samt flytta hönsgården på plats intill. Det blir skitbra!!! Längtar till egna ägg! Och hönskackel ❤️Tisdagen var vanlig med jobb och dagis för oss alla. Mer än så minns jag inte. Jag troooor det var fin fint väder och vi var ute hela eftermiddagen. 
Framåt kvällen kom Vera till oss ❤️ Hon behövde passning under onsdagen och givetvis ställer vi upp!

Onsdagen var ingen vanlig onsdag, dagis var stängt pga. planering så jag "möblerade" om mina jobb och var hemma. 
Det var en fantastisk dag vi vaknade upp till. En riktig sommardag ❤️ Vi skyndade oss ut efter frukosten för att hinna njuta så mycket vi kunde 😊
Efter bara en kort stund ute var Albin spårlöst borta från tomten. Han hade sett en granne gå uppe på åsen och skulle springa dit och hälsa. Sedan var han borta! 
Jag misstänkte dock att han "råkade" följa med grannen hem, så jag och Elsa gick dit. Mycket riktigt, Albin var där och höll låda 😉 Och hade inte haft en tanke på att säga till om att han tänkte gå dit.
Vi stannade där en stund innan vi gick tillbaka hem. 
Jag hjälpte Albin att plantera ut hans solrosor som han sått på dagis tidigare i våras. Ska bli spännande att se hur stora vi lyckas få dem i år! Efter lunch tog jag med mig Elsa in till Norrtälje. Vi avverkade ett av dagens jobb samt köpte 8 säckar jord. Fika köpte vi med oss hem också. Är man duktig och jobbar får man välja fika 😉

Albin var kvar hemma med farfar. De blev glada när vi kom hem med fikabröd. Trots att de redan hunnit fika innan vi kom hem

Efter middagen tog vi en promenad och kollade läget i ån. På torsdagen gjorde alla i familjen utom jag helg. Det var ju röd dag. 
Jag körde mitt torsdagsjobb som vanligt, plus ett av onsdagsjobben eftersom jag delvis var hemma då.
Efter jobben fick jag en omgång sockervaxning igen. Ajajaj!!! Men känns skönt efteråt 😊
Jag kom hem framåt 16 och då var det full aktivitet här hemma. Farmor var här samt ungarnas kusiner. De lekte och hade kul.
När de åkte gick vi in och chillade lite. Ungarna la sig på soffan och kollade lite tv medan jag började förbereda grillmiddag. Min chef och hennes son skulle komma och äta med oss. Så även resten av kvällen bestod av massa lek. 
Och Vera åkte med dem hem 😔 


Glömde ju berätta att förra fredagen var Albin, pappa och farfar på maskinexpo och nördade 😉
Albin längtade som en tok hela veckan innan ❤️

- Mamma! Vet du var det bästa med allt var idag? Frågade han mig på kvällen när han satt på toa. 

- Nä det vet jag inte?
- Det var alla dom här nya maskinkatalogerna jag fick! Sa han nöjt ❤️
Han är inte dyr i drift 😉

Elsa släppte dom av hos farmor på vägen. De hade varit ute i lekparken och haft det bra. 


Just nu

Jag vill inte gå in! Det luktar såååå mycket sommar ute ❤️

Men tyvärr är det ganska kyligt. 


Vår helg

I fredags var det åter igen bara jag som behövde ha klocka på ringning och åka till jobb. Peter och barnen var lediga.

Jag körde en heldag med jobb mellan 07-21. Först mitt vanliga förmiddagsjobb och direkt efter vidare till ytterligare ett flyttstäd. Vi slet som djur i värmen. För givetvis var det ju en riktigt solig och het sommardag. Men vi klarade det! 
Framåt kvällen fick jag en bild på en badpojke skickad till mig ❤️

Han hade minsann kvällsdoppat sig! Fast det var nog lite kyligt för han var snabbt uppe igen.

Elsa skar sig på ett vasstrå så hon tappade badlusten. En riktig liten otursfågel är vad hon är. Eller bara en klåfingrig 3 åring 😉


I lördags tog jag sovmorgon. Kroppen och knoppen behövde det efter fredagens allt jobb.
Innan jag ens hunnit ur sängen har Peter och barnen bestämt att vi ska åka upp till Edblads i Gåsvik. De hade vårmarknad och så åt vi lunch. Jag åt en supergod Lax 

Sommarvärmen var totalt borta! Det var riktigt kallt och ruggigt. Tråkigt 😔 Vi missade helt att ta med oss jackor men barnen lekte sig varma i den nya fina hinderbanan/lekparken.

På hemvägen tog vi en ny liten kringelikrok väg. Kul! Elsa passade på att tupplura ❤️ 
Resten av eftermiddagen grejade vi ute. 

Framåt kvällen bäddade vi iordning ute i husvagnen. Det var dags att sovinviga den för i år! 
Barnen packade sina ryggsäckar med pyjamas och tandborstar. 
På vägen ut till husvagnen lekte vi att vi satt i bilen och åkte på semester 😉
 


Lite ostbågar hann avnjutas i sällskap med lite tv där ute. Mycket viktigt! 

Trots att det blev en aningens sen läggning så dröjde det ändå innan de somnade. Svårt att komma till ro när det inte är som vanligt ❤️ Framåt 21 sov äntligen båda. De sov som stockar hela natten. Ända till 06..... 
Jag däremot sov som en kratta. Vaknade hundra tusen gånger. Sängen är skithård där ute samt att mitt knä är så jävla jobbigt igen och värker helt galet mycket om nätterna 😔


Jag var galet seg och trött hela söndagsförmiddagen. Vid lunchen förstod jag inte hur jag skulle klara av resten av dagen, men som tur var så blev det bättre. 
Äntligen var det fina vädret tillbaka och vi njöt mest ute.

Albin hittade en snigel som han adopterade till sin kompis. Han fick namnet "Sniglis". Han fick vara med om både det ena och det andra under ett par timmar. Bla. cykla. 

Tillslut fick han flytta ut på åkern. Lugnare där 😉
Jag och Peter fortsatte snickra lite ute på bygget och det blev i stort sett färdigt!

Vid lunchen fick Elsa ett rejält 3 års utbrott. Jag vet inte vad som utlöste det men hon satt nedanför trappan, på gruset och illskrek i över en kvart. Åt gjorde hon inte. 
När jag ätit klart bäddade jag ner henne i vagnen och när vi kommit knappt 150 meter utanför tomten så sov hon och snarkade som en gris ❤️ En timme senare fick jag väcka henne. 

Peter och Albin for iväg till Lunda efter lunchen och kollade dragracing.
Elsa och jag fick sällskap av farmor här hemma. Hon hade dessutom med sig middag. Perfekt! 😊

Jessica och tokiga hunden Rudi dök också upp här på eftermiddagen. 

Efter middagen bjöds vi på en cykeluppvisning av Albin och Elsa.
Det började dock lite knasigt. Albin svängde för tvärt och vurpade omkull i gruset och skrapade upp knät. Ett riktigt rejält sommarknä blev det ❤️ 5 minuter senare var han uppe på cykeln igen och uppvisningen fortsatte 


Jag, Jessica och Rudi avrundade dagen ute i kvällssolen med varsit glas vin. Helt fantastiskt att det äntligen är sol och värme! ❤️


Just nu

Här sitter jag och lurpassar utanför garaget och boden.

Det ryktas om att en ekorrfamilj på minst 5 styckna har bosatt sig där inne.

Alla andra här hemma har sett dom men jag har inte sett skymten av dem alls.... 


Måndag- torsdag

Den härliga mjukstarten av veckorna är numer ett minne blott för mig nu när Peter är föräldraledig på måndagar. Då är det mitt ansvar att se till så familjen försörjs 😉 Därför har jag utökat mitt tidigare kvällsjobb på måndagar med ytterligare några timmar. Jobben är flexibla så jag kan utföra dem när jag vill under dagen. Eller tom. under helgen om jag hellre skulle vela. 

I måndags åkte jag hemifrån lite efter 8 och hann alltså käka frukost med ungarna ❤️
Lite efter 15 var jag hemma igen. Helgens flyttstäd på 200 kvm kändes fortfarande kroppen och jag var ganska mör.

Övriga familjen hade tagit sig en tur bort till Arlanda på förmiddagen och tittat på flygplan och fikat i flygplanscafeet. På hemvägen hade de stannat hos farmor och fikat lite till. 


I tisdags var det dagis och jobb för oss alla igen. 
Det var en superfin dag (bortsett från svinkalla vindbyar) och vi stannade kvar ute hela dagen när vi kom hem från dagis. 
Jag bad Albin hämta en stol åt mig. Det gjorde han, med säckkärran 😉 

Sedan pyntades trädet. Det skulle bli en teater sa de, men det blev aldrig något med det. Idag 4 dagar senare hänger grejerna kvar i trädet.... 


Jag fick dessutom ett ryck att ta tag i Elsas blöjavväjning. Vi har inte lagt så mycket energi på det hittills. Och hennes intresse har dessutom varit väldigt skralt. Men sedan några veckor tillbaka har hon börjat vara utan blöja på dagis några timmar. När jag hämtar henne är hon oftast blöjlös och åker hem så. Hittills har vi klarat oss hem utan olycka men några gånger har olyckan skett nästan omedelbart så fort vi kommit innanför dörren här hemma. Och för övrigt har som sagt varken hon eller vi engagerat oss nämnvärt.

Men denna dag fick jag en känsla av att det var en utmärkt dag till detta och eftersom vi tänkte vara ute så underlättar ju det eventuella olyckor.
Dock tappade jag engagemanget ganska fort. Innan klockan ens hunnit bli 15, och vi varit hemma i typ 3 timmar så hade vi hunnit med att byta byxor FYRA gånger... 


Men varken jag eller Elsa gav upp! 

Men när vi efter middagen bytte byxor för 6.e gången var gnistan borta och vi tog blöjan istället.
Det är bara att kämpa vidare! 😊 När sommaren är slut är detta klirrat! Det har varit vår plan hela tiden 😊


Onsdagen var en grå och regnig dag. 
På hemvägen åkte vi vägen via Ica för att hämta ut paket. Elsa åkte utan blöja från dagis så jag var lite orolig hur det skulle gå. Hade varken blöja eller ombyte med i bilen.
Elsa: Jag är kissnödig.
Albin: Du får hålla dig tills vi kommer hem.
Jag sa inget då men framme på parkeringen på Ica frågar jag om hon är kissnödig. Näää, svarade hon. 
När vi står och väntar på paketet inne på Ica ser jag att hon står och trampar på stället och då erkänner hon att hon är nödig. Vi får låna toan och det hela går galant! 
Snacka om skillnad från dagen innan! Och jag får tillbaka lite hopp 😊
Jag och Elsa la oss på soffan och kollade film när vi kom hem. 
Albin hängde med farfar i traktorn ner till macken och hjälpte Bosse att flytta balar.
Sedan var nog dagen rätt händelselös.
Elsa fick ett sådant där hiskeligt vredes utbrott innan nattningen. Skrik och ilska utan något slut.... Mycket känslor i en 3 årings kropp ❤️


Torsdag innebär ju frukost hemma för mig och barnen. 
Det är en lugn och skön stund vi får hemma tillsammans på morgonen ❤️ De är lugna och samarbetsvilliga. Hittills iallafall 😉
När vi kom till dagis vid 8.30 så var Elsas avdelning redan ute och lekte. Hon tycker ju det är lite jobbigt att komma när nästan  alla kompisar redan kommit och redan är igång med grejer och lekar, hon klänger sig fast i mig som en igel och blir så blyg. 
Jag och Caroline får bända loss henne från mig. Det känns i hjärtat! Men tack och lov har jag hittills sluppit få beskåda tårar och protester när vi säger hej då. Bara hon kommer loss från mig så finner hon sig i carolines knä istället, de börjar prata om något och så vinkar vi hejdå. Och jag får alltid ett litet leende dessutom ❤️
Albin å andra sidan har jättebråttom upp till sina polare. Han springer upp för trappan för att få hoppa in i leken med de andra som redan kommit. Och nöjd med vetskapen om att få stanna kvar och fortsätta leka även efter lunchen! 😊

Jag slet på med mina nu mer 2 torsdagsjobb. De är stressigt att hinna med dem samt resan till och från dagis på 5 timmar. Men det går. 
Varmt var det denna dag! Och jag hade helt missat väderprognosen och tagit på mig en långärmad finstickad tröja. Vaaaarmt! 

Hämtade barnen 13.30 och när vi kom hem tog vi mellis ute i solen ❤️

Mycket härligt! Vi var ute och njöt ända till det var dags för middag.


Det blommar så fantastiskt lite här och var i trädgården nu ❤️


De två första tomaterna fick flytta ut i växthuset. Täckta med fiberduk som lite skydd ifall frosten skulle slå till igen. 

Och magnolian knoppar!! ❤️Han är hemma hos oss igen ❤️

I måndags fick jag post. Besked om att Nicos kremering var färdig och han fanns att hämta hos veterinären


Det har gått nästan exakt 4 veckor nu sedan vi sa hejdå till honom och man har väl någorlunda börjat vänja sig att han för alltid kommer vara borta, men när jag fick det där kortet var det som att få ett slag i magen och känslorna vällde upp igen.


Planen var att Peter skulle hämta hem honom i eftermiddag, då jag kände att det var för känslomässigt. Men han glömde såklart kortet hemma imorse...
Tänkte att jag fixar det själv istället. Åkte förbi veterinären mellan jobben. 
Det var en omvälvande känsla enbart att komma innanför dörrarna. Utan hund. Och tårarna kom igen.
Jag gick därifrån med min finaste Nico. I en påse.... 

Han fick sitta fram med mig i passagerarsätet ❤️ Hans favvoplats ❤️

Men jag måste ju påstå att jag föredragit att ha honom som sällskap utan liggandes i en påse. 


Nu står han här hemma på byrån och är med oss igen ❤️

Oj så jag saknar honom!!! ❤️ Min bästa vän ❤️ 


Slutet av veckan

Dagarna efter incidenten med Peter är bara ett töcken nu när jag försöker tänka efter. Han skrämde verkligen skiten ur mig.


I torsdags, dagen efter sjukhusvistelsen, så var han tillbaka på jobbet...
Jag ifrågasatte om han verkligen var tvungen att jobba och om han inte kunde vara hemma och ta igen sig lite? 
Hans klocka ringde vid 06 och han gick upp. Jag röt till och sa att han kanske inte behövde vara redo på jobbet 07 iallafall och han kom faktiskt tillbaka och la sig i sängen igen 😊 
I typ 5 minuter.... Vi kom överrens om att han åtminstånde kunde sluta tidigare. Han kunde ju hämta på dagis 13.30 så slapp jag stressa mig igenom mina jobb. Och så blev det. 

Jag lämnade på dagis 8.30 och även denna gång satt Elsa som en igel runt min hals, men vinkade sedan så glatt till mig i vinkfönstret tre minuter senare. 
Albin hade bråttom upp till sina polare och hann med nöd och näppe krama och pussa mig hejdå ❤️

Eftersom Peter skulle sköta hämtningen på eftermiddagen så hann jag för ovanlighetensskull äta en riktig lunch mellan jobben. Perfekt!

Jag var hemma vid 16. Förutom mina vanliga torsdagsjobb hade jag även jobbat ikapp ett av onsdagsjobben som jag inte hann då eftersom jag satt på sjukhuset. 
Jag kom hem till dukat bord och middagen nästan färdig. Lyx! 


I fredags var det bara jag som var tvungen att åka på jobb. De andra är ju lediga. 
Men trots det var de små uppe med tuppen...

Efter mitt vanliga fredagsjobb mötte jag upp familjen på Donken och vi åt lunch ihop ❤️ De hade varit på återvinningen och pantat burkar bla. 

Sedan åkte jag vidare och fortsatte med det påbörjade flyttstädet. Jag var där själv, körde bara tre timmar innan jag fick nog och åkte hemåt.
På hemvägen åkte jag förbi och norpade med mig Vera hem ❤️ 
Hon och jag tog en långpromenad efter middagen. Jag tror ta mig sjutton det är den första promenaden jag masar mig ut på sedan Nico lämnade oss. Inte bra!!! 

Jag hade klocka på ringning även i lördags, flyttstädet skulle bli färdigt. 

Jag åkte hemifrån vid 8.30 cirka så jag hann äta frukost med de morgonpigga barnen ❤️
- Ska du jobba på en lördag?! Ifråga satte Albin vid frukostbordet ❤️

Vi slet som djur hela dagen och hann faktiskt med allt! Lite innan 16 var jag tvungen att åka hemåt och byta av Peter, då han skulle iväg på några timmars jobb. 

Här hemma hade de varit ute heeeela dagen. De hade haft leksällskap av både granntjejerna och storsyssling Isak. 
Brandkåren hade tillkallats till byn på eftermiddagen dessutom! 
En smart sommargäst (stockholmare) hade börjat elda gräs. Trots hög brandrisk och blåst! Men det slutade lyckligt fick jag höra.

Nyfikna i en strut så hade ju dessa och pappan cyklat iväg för att kolla vart brandbilarna skulle 😉 Elsa tyckte tydligen bilarna var lite läskiga. Som med så mycket annat... 😉


Jag var helt slut när jag kom hem och likaså ungarna, så vi gick in och la oss på soffan och kollade tv. Skönt!

Vi väntade på att få middagen hemlevererad också.

Vera skulle hämtas så jag föreslog att de kunde köpa med sig pizza och äta med oss. Och så blev det! Dock kom de inte förän framåt 19 men rackarns vad gott det smakade då 😊 Ungarna åt under total tystnad och njöt ❤️
I säng kom dom långt efter 20. De slocknade bums ❤️ 
Även jag hade kunnat slockna då, men kämpade att hålla mig vaken för att se bidragen i Eurovision. Men när omröstningen började gick jag och la mig. Sov som en stock. 


Söndag innebar lite mer jobb för pappan. Han åkte innan 10 och kom hem framåt 13.
Jag och barnen var slöa. Ute var det grått och trist. Vi la oss på soffan och kollade film. Sedan plockade vi fram pysselböcker en stund innan vi åt lunch.
Albin klagade dock på huvudvärk så han gick faktiskt och la sig istället för att äta.
Elsa var trött som attan och hade ett svajande humör därefter.... Hela familjen la sig faktiskt och tog en middagsvila. Jag kröp ner hos Albin och pappan hos Elsa ❤️

Jag hann ta ett litet ostört snack med Albin innan han somnade. 
Jag har gått och oroat mig för vad han tänker om det han hörde den kvällen Peter fick andnöd. Han har ju sagt att han hörde mig ringa ambulans osv. 
Jag frågade om han inte blev rädd eller orolig när han hörde tumultet, men nä han blev inte rädd. Och eftersom vi såg att han somnade om snabbt efter att allt lugnat sig igen så får jag väl lita på honom att det stämmer. 


Vid 14.30 fick vi väcka båda barnen. Vi tog en fika och gick sedan ut. 
Eftermiddagen bjöd på lite sol. Vi grejade lite ute och njöt.
Sedan blev det sen middag, lite bompa och sängen. När vi tittade på film på förmiddagen satt Elsa och lekte med en låtsas bajskorv.

- Mamma! Lukta på den!
- Mamma! Slicka på den!
Sa hon och dinglade den framför mitt ansikte.... haha! 


Dega hann vi med en eftermiddag också

Det skapades massa mat. 


Just nu

Slöar i soffan i väntan på att Pizzamiddagen ska anlända 


-Oj! Sa Elsa nu när Bompan börja.

- Vi får titta på Bompan innan maten. Konstigt! ❤️ 

Trötta barn och hund som varit ute heeeeela dagen. 


Ingen vanlig onsdag. Sjukhus och väntan.

Igår morse väcktes jag av att Albin kröp ner bredvid mig strax innan 06 ❤️

När jag väl hade somnat där framåt 02 så sov jag som en klubbad säl de timmar som var kvar av natten. 
Även Elsa kom och kröp ner hos mig efter att hennes väckarklocka ringde 06 ❤️
Vi låg kvar och drog oss en stund. Mysigt ❤️

Innan vi gick upp berättade jag för barnen att det var jag som skulle köra dom till dagis istället för pappa. 
- Det vet jag väl. Sa Albin. 
- Varför då? Undrade Elsa.
- Pappa är inte hemma. Sa jag.
- Det vet jag väl. Sa Albin.
- Pappa är på jobbet. Sa Elsa.
- Nä, ambulansen hämtade pappa inatt och körde honom till sjukhuset. Han mådde inte så bra. Han hade svårt att andas. Berättade jag.
- Jag vet det. Sa Albin.
- Jag saknar pappa! Gnällde Elsa.
Båda tog nyheten med ro. Men jag förstod att Albin vaknat av mitt tumult på kvällen och hört att något hänt. Men eftersom han inte visade någon oro eller så så ville jag inte pressa honom på mer frågor just då. 

Jag orkade inte stressa oss färdiga, utan bestämde att vi åt frukost hemma innan vi åkte. Då slapp vi passa frukostiden på dagis. 
Jag ringde dagis och meddelade att vi kommer lite senare och gav en kort redogörelse av nattens incident. 

Vi kom iväg lite efter 07 och i bilen pratade vi med Peter i telefonen. 
Han mådde bra och hade fått flytta till vårdavdelning men fortfarande ❤️uppkopplad. 
Det var skönt att höra. 

Jag lämnade barnen på dagis och åkte vidare till sjukhuset. Peter skulle just få frukost när jag kom, tillsammans med alla andra gamlingar i dagrummet. Han låg på en 4 sal och var måttligt road och bekväm med att dela med gamla gubbar 😉
När han ätit färdigt gick vi ut i korridoren istället. Han fick tillåtelse att lämna avdelningen om jag var med honom och höll koll 😉

Han var INTE förtjust i infarten i armen och vägrade ens försöka böja armen. Haha! 

Och han lät bli att svimma när de satte nålen och snodde blod. Bra! 😊

Vi fick veta att läkarronden troligen dröjde ända till 10.30, jag kände att jag lika gärna kunde åka och avverka ett av mina tre jobb för dagen medan vi väntade och Peter kunde försöka sova lite.
Jag var tillbaka igen lite innan 10.30 och strax efter kom ronden. Jag fick gå ut och vänta i korridoren under tiden men fick prata med läkarna när de kom ut igen.
De hade hittills inte något fel på honom och trodde allt var en "vanlig" svimning. 
En extrem sådan enligt mig!
De ville iallafall ha honom ❤️uppkopplad i 12 timmar och om inget syntes så skulle han få bli utskriven på eftermiddagen.

Jag var satt kvar hos honom en stund till och vid 11.30 åkte jag för att hämta på dagis. 

Fröknarna på dagis var sååå oroliga och blev lättade när jag kom med lugnande nyheter. 


Barnen hade inte visat någon oro under dagen. 
Albin hade berättat för några kompisar att pappa var sjuk och åkt ambulans på natten och Elsa hade vid matbordet berättat att pappa var hos doktorn ❤️

Vi åkte hem och la oss på soffan och knäppte på en film. Jag var helt slut och slumrade lite. 
I bilen hem passade jag på att fråga Albin om han var vaken under natten. Det hade han varit sa han. Och han hade hört mig säga att jag skulle ringa ambulansen.


Vid 16-tiden fick Peter klartecken att få åka hem och farfar hämtade honom. 
Vi åt middag när han kom hem och sedan gick han och la sig. Han sov större delen av kvällen och natten.
Jag var såklart nojig och var tvungen att gå in titt som tätt och kolla så han andades och allt var okej. Jag var lite orolig att jag inte skulle kunna sova, pga rädsla att det skulle hända igen men jag somnade ganska lätt och sov riktigt bra. Bortsett från att Albin kom in till oss redan vid typ midnatt och någon timme senare kom även Elsa och trängdes. 
Pappan gick och la sig i Albins tomma säng resten av natten. 


Jag har bitmärken och ont i fingret efter att jag tryckte in dem i Peters mun för att se så inte tungan täppte igen luftvägen 

Det ni! Tufft va? 😉 


En vidrig upplevelse jag gärna sluppit uppleva

Sent igår kväll bjöd Peter mig på de mest fasansfulla och hemska minutrarna i hela mitt liv. Han skrämde skiten ur mig milt sagt.


Vi gick och la oss tillsammans i sängen vid cirka 21.30 och fortsatte titta på en serie på Netflix. Efter ett tag vänder jag på mig och ligger med ryggen mot Peter. Efter ett tag vänder jag hastig på mig och tittar på honom. Varför jag gjorde det minns jag inte, om det bara var en impuls eller om jag tyckte han lät konstigt. Hur som helst så ser jag hur han ligger där med stängda ögon och öppen mun och liksom drar andan inåt.
- Lägg av! Sluta! Det är inte kul! Fräste jag åt honom.
Jag trodde han skämtade. Han såg precis ut så som man gör när man låtsas kvävas. Och en liten stund tidigare hade vi just sett en tjej legat i sin säng och kvävts i serien på tvn, så jag trodde han bara larvade sig.
Men han slutade inte fast att flera gånger bad honom. Jag dunkade honom i bröstet och smällde till honom på kinden men fick ändå ingen reaktion. Han bara fortsatte. Jag slog till honom ännu hårdare på kinden, och ännu hårdare, dunkade honom både i bröstet och i ryggen hårt om och om igen, ruskade om honom men jag fick ingen reaktion. Han bara låg där och drog in andan, precis som om han höll på att kvävas. 
Jag hotade med att ringa 112 men fick ändå ingen reaktion. Jag hade PANIK! 
Jag såg till att han låg på sidan, tryckte in fingrarna i munnen på honom för att känna så inte tungan höll på att kväva honom. 
Jag var helt hysterisk och visste inte vad jag skulle göra? 
Skulle jag fortsätta dunka och slå på honom, skulle jag springa ner till farfar och be om hjälp eller skulle jag ringa 112. Men jag tänkte bara att han har hunnit kvävas långt innan någon ambulans hinner hit så jag ville bara få honom att andas. 
Han var helt väck och låg bara och drog in efter luft och liksom spände hela kroppen bakåt som i panik. 
Jag hann tänka så jävla mycket! Och jag hoppades innerligt att ingen av barnen skulle vakna och behöva se detta. Jag har liksom ingen som helst uppfattning om hur högljudd jag var. Jag härjade ju runt i sängen som en galning och härjade på Peter för att försöka få kontakt.
Jag försöker ringa 112 typ tre gånger men kommer inte fram. Det kommer ingen signal. Bara det att slå dessa tre siffror med ett adrenalin påslag till tusen var helt galet svårt! Tillslut förstår jag varför det inte kommer någon signal, jag glömde trycka på grön lur varje gång. När jag väl gör det svarar de jättesnabbt och jag blir helt stum. Jag får fram ett Hej och sedan vet jag inte vad jag ska säga? Samtidigt börjar Peter komma tillbaka, han rullar över på rygg, bekräftar att han ser och hör mig men han får fortfarande ingen luft. 
Tjejen på 112 undrar vad som händer och jag svarar bara: Jag vet inte?
Äntligen hör jag att Peter kan börja andas igen! Och jag börjar få fram något som liknar en redogörelse. 
Tillslut frågar 112tjejen och Peter själv kan prata med henne och han har då piggnat till så pass att det går så jag lämnar över telefonen.

Alltså fy faan vad skakis jag var! 
Det kändes som det höll på i en evighet men jag uppskattar att det handlade om 30-60 sekunder. Fasiken vad mycket man hinner aggera och tänka på den tiden! 

Han piggar på sig mer och mer medan han pratar med 112 men han är helt kritvit i ansiktet, skakis och andfådd. 
De pratar i typ 10 minuter och han återhämtar sig i stort sett helt under den tiden. 
Hon skickar ändå en (icke akut) ambulans och då börjar jag kunna lugna ner mig och samla mig. Men jag är fortfarande helt skakis och panikslagen. 

Han dricker vatten och äter en banan. Är upp på toa och blir sig själv ❤️ Men jag är fortfarande galet orolig att det ska hända igen och släpper honom knappt med blicken. Jag är rädd att han ska sluta andas igen. 

Medan vi väntar på ambulansen ser vi att Albin ligger vaken i sin säng när vi tjuvkikar i nyckelhålet. Han verkar coollugn så vi låter honom vara. Vi vet ju inte hur länge han varit vaken och hört något eller om han vaknade efteråt. Efter en liten stund hade han somnat om igen ❤️

Efter cirka en timme, 23.30 kommer ambulansen. 
Peter är uppe och påklädd och går ut och möter dem. 
Vi berättar lite vad som hänt och de tycker absolut att Peter ska med in till akuten.
De drar ut båren medan Peter går in och hämtar plånbok och lite sånt.
Jag kunde äntligen andas ut och kände ett lugn över att de tog med honom.

Från början tänkte jag följa med in till akuten och väcka farfar och be honom gå in till barnen, men medan vi väntade på ambulansen kände jag att det nog var bättre jag stannade kvar hemma hos barnen, ifall de skulle vakna och bli rädda och oroliga om både jag och pappa försvann hemifrån mitt i natten.

23.15 vinkade jag hejdå till ambulansen och gick in och la mig.
Givetvis kollade jag till och stoppade om barnen lite extra. Det var nära att jag kröp ner i någon av deras sängar men jag ville inte riskera att de skulle vakna ❤️

Tankarna fortsatte snurra i huvudet och det var ju omöjligt att koppla av. 
Bilderna av det som hänt snurrade för fullt i huvudet.
Att se någon hålla på att kvävas och försöka dra efter andan är ingen behaglig syn. Och inget behagligt ljud heller för den delen. 

Vid 00.30 får jag sms om att han mår bra och ligger på akuten uppkopplad med koll på hjärtat. Kändes skönt att höra ❤️

Tror det dröjde framåt 02 innan jag tillslut somnade. 


Fortsättning följer imorgon.... 
Måste försöka sova nu.


Vitt bakslag

Idag vaknade vi upp till detta! Varför? 


Helt onödigt i mitt tycke!


Vanlig tisdag idag, med jobb och dagis. Och är det inte märkligt att båda barnen stängde av sina väckarklockor, fortsatte sova och fick väckas 06.10? 
När de måste gå upp, ja då passar det sova. Konstigt! 

Albin tillbringade eftermiddagen ute med farfar. Kallt och jäkligt men det bryr inte han sig om.
Jag och Elsa la oss på soffan och kollade Bullerbyn. Jag blev sådär äckligt trött när vi kom hem och jag fått i mig lite mat. Och huvudvärken gjorde entré. Jag slumrade medan Elsa kollade film och väcktes när Albin kom in med buller och bång och gjorde oss sällskap. 

Efter middagen trotsade vi kylan ute och gick ut allihopa. 
Det har snöat och haglat till och från hela dagen men på eftermiddagen och kvällen tog solen över. 
Jag försökte isolera mitt lilla växthus lite. Klädde in det med två liggunderlag och två fleccefiltar, satte dit en termometer så jag kan hålla koll på hur temperaturen håller sig. Spännande 😉 Men inget av det jag haft inne vågar jag sätta ut än

Två squash plantor har fått stå kvar där ute sedan i fredags som test och de har hittills klarat sig! 😊


måndag

Måndag morgon startades av Elsa innan 06. Hon hade dessutom sovit oroligt hela natten. Mer än halva natten låg hon inne hos oss och trängdes. Och så Vera. Hon må bara liten men på natten är hon en stor tung klump som inte rör sig en endaste millimeter i onödan. Helst ligger hon ihop kurad tätt tätt intill en, gärna i knävecken. 


Albin däremot slog på stort och sov till nästan 07! 😊

Pappan är ju föräldraledig nu på måndagar så han håller ställningen här hemma.
Jag har då istället skaffat mig fler jobbtimmar. Denna dag till ära hade jag sällskap av chefen, vi påbörjade nämligen ett extraflyttstäd. 
Jag jobbade 09-17 och kom hem när de andra redan ätit middag 😔 
Och Vera tackade för sig för denna gång och åkte hem 😔
Elsa hade bestämt att hon och jag skulle ta ett bad tillsamnans så det gjorde vi ❤️ Pappan och Albin var ut en liten stund innan vi gjorde kväll. 

Vädermässigt var det en skitdag. Kallt och blåsigt. Titt som tätt föll det snö och hagel. 
För barnens del var det bra! De hann nämligen bli ordentligt solkyssta och lite soleksem förra veckan. 
Albin brände sig lite bak i nacken och på öronen.
Elsa fick soleksem på kinder och hals. 
Jobbigt! 😔 

I fredags köpte jag mig ett litet växthus att ha ute på trappan och ställa in plantorna i innan de kan flytta ut i stora växthuset.
Hälften av plantorna har jag flyttat ut dagtid hela förra veckan så jag tänkte att de var härdade nog att flytta ut i lilla växthuset även nattetid, med filtar över som extra skydd mot nattkyla och frost. Men när kvällen kom fick jag kalla fötter och plockade in allt ändå. Vill inte riskera att förlora allt. Och det var nog klokt gjort! För på natten till lördag hade det varit nere på -3 grader! 

Och både igår och idag har det ju bara varit ynka 3 grader ute dagtid så allt har fått stå kvar inne. Vi har en djungel på köksbordet 😉


Alltid detta gissel innan vårbruket kan sättas igång ordentligt ute ❤️


Sol. Båtrenovering. Ledighet. Cyklande. Hundsällskap.

Helgen är över. Den har känts riktigt lång! 

Från och med i fredags så är nu pappan hemma med barnen på måndagar och fredagar, ända fram till sommarlovet. Skönt för dem! 😉 Jag har istället åtagit mig några fler jobbtimmar.... 

I fredags var det sommar ute. Det har varit soligt och fint hela veckan men luften har ändå varit kylig och man har varit tvungen att vara påklädd, men i fredags var det sommarvarmt! Härligt! ❤️
Jag kom hem från jobbet vid ca. 11.30 och då hade de här hemma redan hunnit städa, vara ute, slängt återvinning, varit till brädgården och affären. Bra jobbat!
Jag kom precis lagom till lunchen och efter det gick vi ut. 
Pappan och Albin påbörjade renoveringen av båten. Den har legat uppochned och i behov av ny reling, tofter och durk i ett par år. Nu var det dags! 
Albin var superduktig med skruvdragaren.

Elsa var inte lika intresserad av båtbyggeri utan övade istället på att fiska ❤️


Vi var ute och njöt hela dagen och vipps så var det dags för middag. Grillat såklart 😉
Elsa hann dock bli så hungrig att hon fick ont i magen.
- Jag har ont i magen mamma. Jag är jättehungrig! Kom hon och gnällde för mig ❤️ 
Det är första gången jag hör henne själv dra slutsatsen att hon är hungrig. 
Hon fick ett halvt äpple och blev nöjd och kunde vänta resterande 20 min till maten var färdig.

Efter maten tog vi en cykeltur ner till badet, Albin ville så gärna provfiska sitt nya spö på riktigt!
Jätteduktig var han! Fick dock inget napp.
Jag packade med mig en matsäckslåda med chips för att underhålla Elsa med under tiden. Men hon höll sig inte särskild stilla på bryggan ändå...

Hon testade pappas spö men blev inte så imponerad av fiskeriet 😉05.30 på lördagsmorgonen vaknade jag av att Albin klämde sig ner bredvid mig under täcket. 
Varje helg försöker vi intala barnen att vi ska ta sovmorgon och inte gå upp förän tidigast 08.00. Okej! Säger dom. Men nog sjutton är de vakna långt innan det ändå! 
Men denna morgon hade Albin med sig sin väckarklocka när han kom in till mig, för att ha koll när klockan blev åtta. Gulligt ❤️ 
Bara det att han varje helg tycker det dröjer AAAAALLDELES för länge innan klockan blir 08.00 så han är alltid uppe långt innan dess ändå. Så även denna dag. Men han var iallafall hygglig och väckte inte någon av oss andra. Han plockade fram en av legosatserna han fick i present och började bygga.
Elsa var även hon vaken och uppe långt innan 08.00. Som vanligt. 

Tyvärr var den härliga sommarvärmen borta. Solen sken förvisso men det var ändå kyligt.
Jag och Albin stannade kvar inne efter frukosten och fortsatte legobygget

Virvelvinden Elsa anslöt en bit in i bygget. Hon kan ju inte hålla sina små fingrar i styr och lägger gärna näsan i blöt. Inte så populärt av brorsan....

Men 1,5 timme senare var brandbilen färdig! Och jag hjälpte knappt till med något annat än vända blad i ritningen. 

Vi var ute större delen av dagen och grejade med lite av varje. Så länge man höll sig sysselsatt så slapp man frysa.
Peter blev nästan färdig med båten!

Jag plockade bla. en hel drös med nässlor och kokade soppa till middag. Alltså det är ju faktiskt så jävla gott! Skulle kunna äta det varje dag tror jag 😊 Och barnen äter det också faktiskt.

Gjorde våfflor också. Gott!

Efter maten gav vi oss iväg på en cykeltur igen. Albin tycker det är jättekul att cykla så vi får glatt hänga med. 

Denna gång trampade vi skogsvägen bort och tänkte köra runt sjön. Vi var lite tveksamma på hur Albin skulle orka hela varvet runt och om det skulle vara svårt för honom den biten som är i skogen över stock och sten, men det gick superbra! Han trampade på så glatt och ledde cykeln uppför de största backarna.
Elsa satt bak i stolen på min cykel och var nöjd. Hon tyckte jag cyklade jättefort ibland! 😉Söndagen bjöds på lite mer sovmorgon, till 07 nästan 😉

Fast Albin var nog uppe väldigt mycket tidigare än så för han hade hunnit bygga färdigt ytterligare en legosats. Denna gång HELT SJÄLV!!! Han kan ❤️

Vi lämnade av barnen hos farmor på förmiddagen och åkte vidare på jobb. Peter var snäll och följde med mig på mitt måndagsjobb ❤️ 

På vägen dit rövade vi med oss Vera. Vi behövde lite hundumgänge kände vi ❤️

När vi hämtade barnen ett par timmar senare bjöds vi på pannkakslunch. Barnen hade sparat några åt oss 😉

De hade sedvanligt varit till lekparken och rastat farmor.

Även denna dag var det soligt men kyligt och blåsigt 😔
Vi tog en fika ute när vi kom hem men det var kaaaallt! Därefter jobbade vi oss varma. Grusade ytterligare en bit längs husgrunden och grävde upp en ny rabatt. 
Sedan tog vi oss en cykeltur igen. Denna gång mest för Veras skull, hon behövde göra sig av med lite energi. Hon sprang kopplad bredvid Peter. 

Jag och Elsa hade två fripassagerare i cykelkorgen. 

Vi trampade ner till badet och vände. 
Hem och laga mat och sedan var det kväll. 

Trots att Albin är uppe innan tuppen på morgnarna och varit ute och grejat hela dagarna så har han haft väldigt svårt att somna om kvällarna. Över en timme har det tagit. Jag förstår inte hur han orkar?
Jag och Peter har varit helt slut tidigt om kvällarna och kunnat somna redan vid 20. 

Soffmys ❤️

Underbart att få ha en hund här hemma igen. Det är galet tomt utan Nico ❤️ 


Tis, ons och tor

I tisdags var det tillbaka till vardagen igen. Dagis och jobb. 

Härligt väder så vi var ute hela eftermiddagen. 

Fika mellis i klätterställningen och lek med nya spelet. 

Jag var slö och satt mest i en stol och läste, när jag inte satte potatis eller behövde agera fredsmäklare. 


I onsdags vaknade vi ju upp med en 5 åring i huset. Den dagen har jag ju redan skrivit om 😉 Men kan tillägga lite 😊
Jag kom för tidigt till dagis så Albin var långt ifrån färdig med att äta lunch. Elsa var däremot färdig så hon och jag gick ut och väntade på brorsan. Hon flängde runt som en vilde och sekunden efter jag tog kortet så stupade hon framåt och landade pladask på mage. 

Dessutom fick jag höra att hon lyckats låsa in sig på toan när hon skulle tvätta händerna. Det tog en liten stund innan de lirka upp låset utifrån men Elsa stod cool lugn där inne och väntade på att bli utsläppt ❤️


I bilen hem frågade jag Albin om de grattat och sjungit för honom (jag vet att sjunger och tänder ljus på samlingen för den som fyller).
- Nää. Svarade han besviket.
- Va!? Var det ingen som sjöng för dig?
- Nä det var det inte. Hävdade han.
- Var det inte ens någon som sa grattis? Inte ens någon fröken?
- Nä. Ingen. Jag sa till kompisarna att jag fyllde år men dom lyssnade inte på mig. Sa han besviket.
Ni må tro att mitt hjärta höll på att gå sönder ❤️ Älskade unge! ❤️
Först tänkte jag ringa till dagis och höra mig för men jag bestämde mig för att prata med dem morgonen efter istället, då det ändå var jag som skulle lämna. 

Elsa tokslocknade i bilen hem och jag fick väcka henne här hemma.

Det var fortsatt fint väder och vi var ute hela denna dag också. 


I torsdags morse åt jag och barnen frukost hemma tillsammans. Fr.om. nu ska de gå 8.30-13.30 på torsdagar (istället för den vanliga tiden 06.45-11.45). Albin är överlycklig att få stanna kvar och leka efter luchen 😊
Det är ju ytterst ovanligt att jag lämnar på dagis så det är ju en ovanlig situation. Elsa klängde sig fast på mig som en blodigel och gömde ansiktet. Fröken Caroline fick dra loss henne från mig. 
När Peter lämnar är det aldrig några bekymmer. Men då är det å andra sidan inte många barn komna än heller.
Albin skuttade glatt upp till sina kompisar och hade knappt tid till att pussa och krama mig hejdå. Jag frågade en fröken lite i smyg om de missat Albins födelsedag dagen innan och fick bekräftat att så var fallet. Hon bad om ursäkt och lovade ställa saken till rätta denna dag. Skönt! 
När jag gick ut till bilen stod Elsa och Caroline i vinkfönstret och vinkade glatt hejdå ❤️ 

Iom. att de är på dagis lite längre på eftermiddagen så hinner jag klämma in lite mer jobb efter mitt vanliga torsdagsjobb. Stressigt var det men hoppas det blir bättre.

När jag hämtade på dagis var de ute. Eller Elsas avdelning hade precis gått in. 
Fröken Kerstin berättade att Elsa hade varit superledsen efter att hon trillat och slagit i bakhuvudet i en hylla på förmiddagen. Kerstin var helt förskräckt när hon berättade det.
- Elsa är ju aldrig ledsen och gråter, men då var hon såååå ledsen och otröstlig. Det är så ovant att se! Sa hon.
Elsa själv fnittrade lite när jag fick höra historien ❤️ 
Och jättetrött hade hon varit efter lunchen. Hon störtsomnade i bilen hem även denna dag och fortsatte sova efter att vi parkerat här hemma. Efter nästan en halvtimme fick jag tillslut väcka henne. Albin fortsatte njuta ute. Han låg på gräset och lekte med sin nya tröska och traktorgrävare.


Efter maten börjades det övas med fiskespöt. Jätteduktig var han! Efter bara några få försök så fick han in snitsen och kastade flera meter. Ingen krok på linan utan en mutter istället 😉

En snabbdusch och sedan sängen. 

Elsa fick spelet i duschen och pappan fick ta över. Hennes humörsvängningar driver mig till vansinne. Ena stunden jätteglad och helt plötsligt är det enbart massa gnäll och skrik.... 😔


1.a Maj

I måndags vaknade vi upp med huset fullt av nattgäster och ungarna struntade i oss och riktade in sig på moster och onkel. 

För ovanlighetensskull bjöd de faktiskt på sovmorgon till 07.30! 

Jag lurade med mig mamma att hjälpa mig på jobbet på förmiddagen. 
Det visade sig vara klokt gjort! De hade nämligen haft firmafest där på fredagen så det var liiiite mer att ta hand om än vanligt. 
Vi kom hem lagom till lunch/fika, uppdukat ute i varma solen. Fantastiskt 1.a Maj väder ❤️
Peter tog till vara på dagen genom att ge sig ut på sjön och fiska. 

Jag tror klockan var runt 14 när vi vinkade adjö till alla våra gäster. Tack för denna gång! 
Både jag och barnen var rätt slitna, vi fortsatte chilla ute. Grejade lite i trädgården bla. 
Det märktes att de var trötta, de lekte tom. att de sov 😉

Albin i skrindan och Elsa i cykelkärran ❤️


Pappan behagade komma hem från sjön efter 16. Lagom till middagen. Vi gjorde det lätt för oss och åt rester. 
Någon fisk hade han inte med sig hem, men han påstod att han fått upp flera gäddor. Men släppt i dem igen.

Efter maten tog vi oss en cykeltur. Vi trampade ner till badet och kände på vattnet. Fin kväll! ❤️

Innan vi trampade hemåt stannade vi till hos M&M och Albin fick mera paket! 

Bok, tunnelbanetåg från New York och ett utespel med bönpåsar. 

Hela familjen gjorde kväll tidigt. Vi var trötta ❤️ 


Ny lärdom

Bara så ni vet så går det tydligen att tröska Pärlhyacint.... Helg med kalas och valborgsfirande

I lördags kom jag hem framåt 18 tiden tillsammans med mamma och pappa.

Peter och barnen hade kommit hem strax innan, de hade också varit inne i Stockholm fast grattat Peters bror på 40 års dagen.
Med en gång förvandlades köket till en tårtverkstad. Albin hade önskat sig mackatårta/smörgåstårta till sitt födelsedagsfirande och morfar ställde upp med att fixa en sådan. Fast det slutade med att vi allihopa hjälpte till mer eller mindre. Tom. Peter! 😉 
Dessutom anlände också moster och onkel och då påbörjades även en vanlig tårttillverkning. Full aktivitet med andra ord!

På söndagen/Valborg var det dags för kalas. 

Dagen inleddes med att blivande födelsedagsbarnet överröstes med present från mormor, morfar, moster och onkel. 
Kläder, pysselböcker, lego och radiostyrd traktor bla. 

Förmiddagen ägnades åt att förbereda här hemma. Duka osv.
Förra året bjöd ju Albin in till slipsparty, vilket han tyckte var så festligt och ville köra på samma tema även i år ❤️

Framåt 13.00 började gästerna trilla in.

De flesta hade slips eller fluga. Och de som inte hade lånade vi ut en till 😉 Ingen slips ingen tårta var Albin måtto 😉

Efter massa kakor, bullar, glass och tårta gick vi alla ut. 

Alla 6 barnen röjde runt hejvilt. Behövligt! 
Tyvärr kunde vi ju inte ha ett härligt ute kalas i år. Det var fint väder visserligen men ruskigt kallt. Skillnad mot förra året då det var galet varmt.

Gästerna droppade av och framåt 16 gick vi kvarvarande in igen.
Pysselböcker och nytt lego åkte fram. Albin och onkel byggde. Elsa och moster la sig på soffan och kollade film. 

Framåt kvällen dukade vi fram smörgåstårtan och åt för glatta livet. Det var gott!

Albin hade önskat räkor och ost på bla. Samt att han ville ha sill! Haha! Den hamnade aldrig på tårtan, utan den fick ätas vid sidan om 😉

20.00 skulle brasan tändas här nere vid byggde gården. Ingen av oss var särskilt pigga på att gå ner. Vi var trötta och kunde hellre stanna hemma i soffan. 
Men Albin tyckte absolut att vi skulle dit. Sagt och gjort! De flesta av oss begav oss ner dit. Några åkte bil och några av oss gick. Albin cyklade både dit och hem.
Väl på plats var inte brasan så viktig, ungarna lekte i lekparken istället... 
Vi stannade inte så länge och var hemma igen innan 21. 
Ungarna var helt slut körda. De hade ju hållt igång sedan 06 på morgonen.... 
De stupade i säng och vi andra plockade fram godisskålen och spelade kort ❤️ 


Mamma och son snack

Jag: Vem har du lekt med idag på dagis?

Albin: Med Viktor. Fast jag har sagt att jag inte vill vara hans polare längre.
Jag: Jasså? Varför då?
Albin: Han bara så bråkig och slåss hela tiden.
Jag: Jaha. Usch då? Varför gör han så då tror du?
Albin: Äh jag vet inte? Han är väl bara född sån.

Hihi! Älskade grabb ❤️ 

Han är tålmodig och stark. Det händer tyvärr lite då och då att han kommer ivägen för kompisarna som är utåt agerande, men aldrig att han gett igen med samma mynt ❤️ 


24 h i Stockholm

I fredags var det ju som sagt dags för min och Therese årliga Stockholms visit. För tredje året. En mycket bra tradition! Inga barn eller karlar är inblandade 😉


Vi möttes upp på centralen vid 15.30, promenerade bort till hotellet vid Upplandsgatan. Checkade in, installerade oss och korkade upp en flaska bubbel. Snicksnackade och delade på flaskan innan vi gick ut på stan. Vi tog Drottninggatan, kikade in i några affärer och shoppade lite. 
19.00 hade vi bord bokat på en mexikansk resturang på Kungsholmen så vi promenerade dit. Vi åt och drack varsin öl. Tyvärr så var det en väldigt liten och trång resturang och ljudvolymen väldigt hög, så det var svårt att ens prata med varandra. Redan vid typ 20 betalade vi och gick därifrån. Först tänkte vi leta upp ett annat lugnare ställe att sätta oss på och äta efterrätt och dricka något men vi "sprang" inte på något tilltalande ställe och så var det så jävla kallt ute så vi köpte bara med oss lite snacks och gick tillbaka till hotellet istället. Haha! Vilka tråkmånsar vi är! 😉 Men fan så skönt det var! Vi bäddade ner oss, åt choklad, satte på tvn och bara chillade. Exakt vad två småbarns mammor behöver 😊 
23.00 sov vi. 

Jag sov inget vidare. Vaknade typ 100 gånger. Kuddarna var för stora och för tunga.

08.00 kunde jag inte somna om mer. Therese vaknade strax efter och lite innan 09 var vi nere vid frukosten. Vi åt i godan ro, gick upp och gjorde oss i ordning det sista, packade ihop och checkade ut. 
Hela förmiddagen ägnade vi åt att gå i affärer och shoppa lite. Och ÄNTLIGEN besökte jag Kungsträdgården medan körsbärsträden blommade! Fantastiskt! ❤️

Vi gick vidare till Hallwynska palatset och gick en guidad visning 13.00. Vilket ställe! Och vad manisk den där Wilhelmina måtte varit 😉 Deras hus är bevarad som en orörd tidskapsel sedan de gick bort första halvan av 1900-talet. Hennes tanke var att bevara och visa framtiden/oss hur det var att leva då. 

Deras hus var tex. det första i Stockholm med indragen elektricitet. 
Wilhelmina skapade bildregister och bokförde allt som fanns i deras hus. Och dessutom samlade hon på sig stora samlingar av porslin och tavlor m.m. i syfte att visa upp för eftervärlden. 
Hela deras hem är som ett museum och man får gå runt i salongerna, deras sovrum och badrum tex. 
Rätt coolt faktiskt! 

Sedan gick vi och tog en fika/lunch. Kollade ytterligare i några affärer och rörde oss därefter ner mot centralen. 

16.20 gick Therese tåg hem och då tog jag tunnelbanan till Danderyds sjukhus där mamma och pappa pockade upp mig och så åkte vi hem.

Ett mycket bra, skönt och lugnt dygn i Stockholm! ❤️ 
Längtar redan till nästa år 😊  


5 års dagen!

Någon gång under morgon timmarna tassade in en liten grabb till vårt sovrum och kröp ner under mitt täcke ❤️

När klockan ringde lite efter 05.30 så fick jag be grabben att gå tillbaka in till sin säng och låtsas sova. Haha 😊
Jag sparkade liv i pappan och gick in och väckte Elsa, sedan tog vi ton och skrålade i kör. 
Födelsedagsbarnet hade hunnit somnat om så hårt att han inte vaknade förän sången var slut 😉
Paket fick han givetvis också! Ett eget fiskespö och flytväst. En traktorgrävare och tröska att ha ute. Samt ett par brallor. 

Det har varit ännu en dag med fantastiskt väder och vi var ute hela eftermiddagen från att vi kom hem från dagis 12.30. 

Albin provkörde sina nya maskiner ute bla. och så lekte dom buss i klätterställningen. 
Fiskespöt hann han också inviga. Jag kom på honom med att ha lirkat ut spöt genom den öppna fönsterspringan på hans rum..... Tack och lov satt det ingen krok på! 😊

Till middag hade födelsedagsbarnet redan förra veckan önskat Kebab. Så så fick det bli. 
Och jag bjöd in småsysslingarna som middagsgäster till en överraskningsfödelsedagsmiddag. Tyvärr var det bara lillbrorsan och mamman som kunde komma, men Albin blev såklart glad och nöjd ändå ❤️

För en timme sedan stupade födelsedagsbarnet i säng, helt slut. Och rödbränd i nacken av vårsolen. I år igen.... 


Sista dagen som 4 åring

Imorgon har vi en 5 åring här hemma. Helt galet ju! 

Var har dessa 5 år tagit vägen? 

Födelsedagsbarnet är inte särskilt brydd över att det är hans dag imorgon. Han är så nöjd med firandet i helgen och har nog nästan glömt bort att den riktiga dagen är imorgon ❤️Och jag satte potatisen i jorden idag. Exakt samma dag som för 5 år sedan. 
Då kravlade jag runt där ute i landet, höggravid och less, 13 dagar över tiden... 


RSS 2.0