Just nu

Ge mig styrka!!!

Och låt det bli kväll fort!!!


I lördags

Det var äntligen dags för flygdagarna i Linköping! Barnen har väntat på denna dag sedan i våras och varje gång vi sagt vi ska åka någonstans på utflykt har de i kör ylat: ska vi åka och titta på flygplan!?!?
Det har varit en lång väntan med andra ord och nu när det äntligen var dags mådde ingen av dem helt bra 😔
Albin började ju snora natten till fredagen och natten till lördagen började han kruppa. Men det var väldigt lindrigt och han märkte det knappt själv.

Elsa la beslag på nästan alla "mojsars"/morfars inlagda gurkor vid frukosten. Hon tyckte dom var väldigt goda 😊

Vi var på plats vid flygfältet på Malmen vid 10-tiden och det var redan galet mycket folk. Turligt nog var de gigantiska parkeringarna välorganiserade och soldater ståendes ute i rondeller och korsningar för att undvika kaos.
Ett flygfält är stort! och det var en bra bit att gå från bilen bort till utställningsområdet. Man fick gå ett par kilometer längs ett motionsspår i skogen med ett underlag av grus och bark och det var bitvis omöjligt att dra vagnen med ståbräda. Albin fick alltså motvilligt gå bitvis och han var ju redan innan trött och gnällig. Vi kom fram tillslut!

Det var flyguppvisningar på löpandeband och med andra ord alltid något att titta på. Både gamla och nya av försvarets flygplan. Och på marken fanns både flygplan, helikoptrar och andra fordon uppställda.
Och galet mycket folk! Tack och lov var det bara på vissa ställen det var trångt, annars var alla så utspridda.

Elsa som tycker att höga ljud kan vara lite otäckt gömde ansiktet till en början när flygplanen lät som värst ❤️

Albin var loj och nästintill helt likgiltig åt allt. Han ville helst bara sitta i vagnen och sa inte många ord i onödan.
Elsa var turligt nog desto piggare och gick gärna och intresserade sig för helikoptrarna som stod uppställda.

Efter några timmar på plats och när Elsas behov av tupplur gjorde sig påmind samt våra magar kurrade bestämde vi oss för att åka hemåt. Köerna till matförsäljningarna var enorma så det var inte att tänka på att ställa sig i dem. Vi hade med oss varsin macka och banan som tur var!

Det tog oss nästan en timme att ta oss tillbaka till bilen. Samma eländiga stig i skogen att kämpa sig igenom och två ännu tröttare och griniga barn att tampas med.

Dagen blev ändå okej. Men med friska barn hade det blivit ännu bättre ❤️


Efter regn kommer solsken!

Igår regnade heeeeela dagen.
Idag skiner solen från klarblå himmel. Jag prickade in rätt dag för vab! 😉

Jycken tar till vara på dagens strålar också ❤️ Han flyttade sig från sängen och la sig i solrutan i köket imorse ❤️
Han tvingades ut 3 gånger igår i ösregnet. Lille stackare. Hade vi inte släpat ut honom så hade han nog hållt sig från att både kissa och bajsa på hela dagen.
Det är ju så ruskigt att bli blöt 😊
Idag ligger han ute på trappan och njuter istället!


Just nu

Ute öser regnet ner.
Inne har jag och två förkylda barn ätit frukost med tända ljus och nu ligger vi på soffan och tittar på Pippi ❤️

Elsa har kommit in i Pippiperioden. Hon går och trallar på pippisången, vill ofta ha Pippitofsar och pratar om Pippi titt som tätt 😊


Lyx med ledig fredag tillsammans!

Under natten utbröt förkylning på Albin. Han blev snuvig och var lite dassig under dagen.
Vi vaknade upp till en dag som blev stekhet.
Efter frukosten tog vi oss en promenad längs Göta Kanal ner till Berg. Inte en båt i sikte dessvärre

Nere i Berg festade vi loss på varsin glass, kollade in minigolfbanan, inspekterade gamla slussportar, lekte och kikade på stora passagerarbåten. Moster anslöt också!

Vi gick runt gästhamnen och vände sedan om hem igen. Det är fint där nere! Mitt första jobb, efter studenten, ett servicehus ligger där alldeles intill kanalen och hamnen. Delar av Göta Kanal filmerna har spelats in där 😉
Flera olika flygplan fick vi turen att se också! De övade inför helgens flygdagar.
Och vi hann se en båt slussas också! Vilken tur!

Oj så varmt det var att gå hem! Långpromenad på över 3 kilometer enkel väg kändes i värmen. Plus dra en vagn med två barn på grus!
Elsa var klok nog att tupplura middag ❤️

Hemma fixade moster och mormor pannkakstårta till en sen lunch.

Barnen ville så gärna ut och leka i lekparken men det var alldeles för varmt så de fick vända och gå hem istället. Vi trängde ihop oss ute i den lilla skuggplätten som fanns.
Albin var lite rastlös och uttråkad men när vi plockade fram vattenhinkar så blev det roligt igen 😊

Framåt kvällen packade vi in oss i bilen och åkte ner till Ljungsbro och årets marknad. Den gick vi igenom på knappt en timme och styrde bilen vidare ut mot landet.
Oj så trötta barn vi hade när vi kom ut dit framåt 19-tiden. Vi mumsade munkarna pappan köpte på marknaden innan barnen gjorde sig redo för sängen.
Det var nästan 30 grader inne så de hade svårt att komma till ro och somna.
Jag och Peter smet iväg ner till sjön för ett kvällsdopp i den fantastiskt varma och sköna kvällen ❤️ Jag tyckte dock det kändes kallt så jag försökte inte ens doppa mig. Men Peter gjorde det!

Resten av kvällen spelade vi lite kort och åt massa onyttigt....


Knäppisen Elsa skulle prompt ha på sig mössa i 30 graders värme! Vi lyckades få henne att byta till solhatt tillslut 😉

Snacka om tur med vädret när vi var lediga hela familjen! ❤️


Veckan

I måndags jobbade jag extra och barnen var hos farmor. Jag släppte av dem hos henne vid 08 och hämtade dem inte förän vid 14.30. Några timmars extrajobb blev visst en heldag nästan.
Barnen gick det ingen nöd på. Farmor stekte pannkakor som de tog med ut till lekparken. Lycka!

I tisdags var det dagis och jobb igen.
Albin älskar att vara stor Tiger ❤️ och Elsa har vant sig vid att slippa ha brorsan i hasorna hela dagarna 😊

Vi hade en tjusig regnbåge alldeles utanför oss en eftermiddag. Den gick ner ute på åkern och vi var bra sugna på att gå och se efter om vi hittade någon skatt 😉

I onsdags eftermiddag bestämde vi träff med småsysslingarna nere vid badet. Vi passade på att ta tillvara på kanske den sista strandbesöket och badet för detta år. Så tråkigt att inse 😔

Barnen hade jättekul och höll till i vattnet i en evighet. Mammorna satt bra kvar på land 😊
Det var svårt att få upp dem på torra land trots att de plaskat i över en timme och började bli blåa. Men när vi fick se en orm komma simmandes var alla uppe illa kvickt!

I torsdags hämtade jag två ivriga och förväntans fulla barn på dagis! En resa ner till mormor och morfar var sedan länge inplanerad framåt kvällen.
Eftermiddagen blev segdragen och tjatig i väntan på att vi skulle bli färdigpackade och pappan kom hem från jobbet. Vid 17-tiden kom vi äntligen iväg tillslut!

Lite soffmys, banan och pillpåörat hann vi med medan vi väntade 😊❤️

Resan ner blev seg och tjatig även den. Vi stannade redan i Hägernäs för intag av middag på Donken och i hopp om att barnen skulle bli nöjda och belåtna ett tag. Sådan tur hade vi dock inte. Det var tjat och gnäll från båda barnen redan innan vi kommit igenom Stockholm. Suck! Turligt nog var det inte mycket trafik så resan rullade på fint hela vägen.
Vi stannade ytterligare en gång i Stavsjö för en liten bensträckare innan vi åkte de sista milen.

Framme var vi vid 20. En kvart senare hade barnen lyckats dra fram och inventerat allt i sina leksakslådor hos mormor och morfar 😉
Vi var trötta allihopa så det blev en tidig kväll.


I söndags

Barnen gjorde morgon vid 7 snåret. Tyvärr hade vi inte kopplat in tvn så vi kunde inte distrahera dem med Barnkanalen, utan de blev ganska fort uttråkade.
Båda barnen var riktigt retsamma och helt anti mot vad jag och Peter sa eller bad om. Jisses vilken diskussions rik morgon vi hade. Om PRECIS ALLT!
Det är väldigt trångt i en husvagn och ute var det gråtrist så det blev innefrukost. Elsa börjar med att tappa hälften av sin risifruttisylt i knät och på soffdynan. Samt att hon knappt åt eller drack något alls. Vad vi än erbjöd.
Albin spillde strax efter ut ett halvt glas juice på bordet som rann ner i knät, på soffdynan och vidare ner på golvet. Husvagnen lutade dessutom lite så det fortsatte rinna över golvet och in under värmeagregatet. Tur att jag gjort ett överdrag med textilvaxduk till sittdynorna!
Peter och jag var helt slut bara en timme efter att vi vaknat. Det gick inte att kommunicera med barnen. Elsa pillade och drog i ALLT. Hon drog tom. sönder skiljeväggen bak i vagnen.
Och Albin har blivit fruktansvärt dryg och gnäller/skriker/låtsas gråter så fort man ber honom om något som inte faller honom i smaken. Tex. som att sitta på toan. Det är ju liksom nödvändigt ont. Vi vet ju att det bara blir värre om vi skjuter på det.

Det var en pärs innan vi alla fått i oss frukost och klarar av alla morgonbestyr.
När allt var klart fick faktiskt barnen rumsarrest för att samla sig lite efter all kalabalik. Rumsarrest i en husvagn är ju inte det lättaste att ordna men de fick ta sina väskor med leksaker och hålla sig i sina sängar en stund.

Märkligt nog stannade dom kvar båda två och sysselsatte sig lugnt och fint själva en bra stund.
Jag och Peter fick andas ut lite och slippa allt tjafs och gnabb en liten stund.

När vi alla lugnat oss började klarna upp ute och det passade bra att gå ut.
Barnen kutade bort till lekplatsen och Peter hängde med.
Jag började plocka ihop och förbereda för hemfärden.

Rutschkanan var nog inte tänkt till mindre barn men det struntade Elsa fullständigt i och lyckades klättra upp ändå...

Hennes getingstuckna finger syntes det inget på längre. Skönt!

Alla hjälpte till med något när vi gjorde oss klara för avresa ❤️ Och vid 10 rullade vi ut från campingen.

Nu styrde vi mot Strängnäs för ett besök på Arsenalen, armefordons museum typ.
Albin tyckte det var spännande men också lite läskigt på vissa ställen.
Elsa var tupplurstrött så jag försökte få henne att vila lite i vagnen. Vi satte oss på en bänk vid en tv så hon kunde få pilla lite mammaöra 😉 Det var bra nära men hon somnade aldrig

Efter ett par timmar kände vi oss nöjda. Barnen avrundade besöket med varsin glass innan vi satte oss i bilen och åkte hem.

Resan hem gick bra. Elsa somnade ganska omgående och sov halva resan.
Vi hämtade upp jycken hos farmor och åkte sista biten i ösregn.

Vi var hemma vid 16-tiden. Packade ur, åt mat, lekte, duschade och stoppade två nöjda barn i säng ❤️


Just nu

Än finns det hopp! Sommaren är inte slut än!!! ❤️


Eftermiddagen och kvällen i lördags

Efter lådbilslandet åkte vi vidare till Mariefred och campingen.
Elsa var ledsen och hade ont av getingsticket men lyckades ändå somna i bilen och hann sova 10 min. Bättre än inget! 😊
Vi ställde oss iordning på campingen och barnen utforskade lekparken som låg nästan granne. Det var en trevlig liten camping intill Mälaren. Och det var långt ifrån fullbelagt såhär sent på säsongen. Mest bara husbilar.

Vi var alla lite sura och tvära och hungriga så ganska snart satte vi oss i bilen igen och styrde in mot centrum för jakt på mat.
Barnen åt tillsammans upp nästan en hel barnpizza. Det belönades med efterrätt 😉

Men innan vi åt stannade vi till vid Gripsholms slott och tittade runt.
Farmor och farfar hade i fredags pratat med barnen om slottet så de var ivriga att komma dit.
Väl där var det väl inte så jätteintressant 😉

Men fint var det! ❤️

Efter maten gick vi över gatan och tittade på tågstationen och de små tågen. Det var stängt men de höll på att mecka med loken i stallarna så vi fick titta lite. Spännande!

Mätta och trötta åkte vi tillbaka till campingen men innan vi gjorde kväll gick vi ner till stranden. Barnen var lite besvikna över att vi inte plockade med oss badkläderna! Men när det känt på vattnet tappade badsuget. Det var krampvarning 😉

Rakt över ligger Gripsholm. Mycket fint!

Sedan gick vi hem och stoppade två mycket trötta men nöjda barn i säng. Och Albin lyckades tom. göra tvåan på toa innan han la sig! Jippie!!! Vi är inne i en väldigt jobbig period gällande det nu....
De somnade väldigt lätt och sov som stockar hela natten båda två.
Vi somnade också ovaggade innan 23.
Jag sov risigt första halvan av natten och vid 7 vaknade båda barnen.


Just nu

När brorsan väljer huvudbonad till syrran

Hon är dessutom förbannad på sparkcykeln när hon inte klarar att sparka sig fram.
- Dumma bajkcykel!!! Vrålar hon 😊


Första halvan i lördags

Vi åkte vid 8 hemifrån och var framme vid 10 cirka. Lådbilslandet öppnade inte förän 11 så vi ställde oss intill vägkanten i ett litet samhälle och åt lite frukost igen.
Det visade sig att vi hamnade mitt i Mälaren runt för utanför fönstret bildades en lång rad med uppställda motorcyklar. Bra underhållning! 😊 Och fan så smidigt det är att ha med sig husvagnen och kunna sitta inne i den och äta när det kryllar av getingar ute! Samt kunna kissa 😊

Det dröjde en stund innan barnen förstod var vi var när vi var framme. Vi hade bara sagt att vi skulle åka till Mariefred på en minisemester.
Men när vi stod ute på parkeringen fick Albin syn på några lådbilar innanför staketet.
- Är vi på lådbilslandet? Utbrast han.
- Ja det är vi! Bra va? Sa jag.
- Mmm, nja, joo.... Det är ju inte Öland. Fick jag till svar.

Haha! Rackar unge! Han har tjatat om Öland och lådbilslandet ända sedan vi var där i juni förra sommaren. När vi frågat var han vill åka på semester och vad han vill göra så har han varje gång svarat att han vill åka till Öland och lådbilslandet.
Vi har sagt att det finns ett till lådbilsland närmare Stockholm och att vi kanske kan åka dit någon gång och det har han tyckt verkar bra. Men som sagt, Öland vore ju det bästa.

Jag var lite skeptisk till hur Elsa skulle vela/klara köra lådbilarna, de rekommenderar att barnen är från 3 år nämligen. Vi började längst bort vid traktorerna där det var lämpligast för en nybörjare. Båda barnen satte sig glatt i varsin traktor. Men när pojken bredvid Elsa fegade ur när hans traktor startade blev också Elsa spak och ville inte åka längre. Albin däremot brummade iväg och njöt för fullt ❤️
Vi lirkade med Elsa och tillslut gick hon med på att sätta sig i traktorn igen och en stund efter det gick hon med på att starta den och kanske åka iväg om pappa gick bredvid och höll i handen. Men när motorn hoppade igång och hon fick foten på gasen så glömde hon bort pappas hand och brummade iväg helt själv! Så duktig och modig! ❤️ Hon klarade galant och körde bara fast i staketet en gång 😉

Därefter åkte de racerbilar, trehjuliga motorcyklar och i varsin polisbil ute på den stora banan med broar, korsningar och massa andra småtrafikanter.

Det fanns en karusell och ett litet griståg också. Samt lekpark, hinderbana, hoppborg och flottar.
Vi hann testa på det mesta 😊

Café fanns det också, men det kryllade av getingar även där så vi gick faktiskt ut till husvagnen och stängde in oss och åt matsäck istället.

5 åk var hade de på sin entrébiljett och när de hade 1 åk kvar vardera var Elsa riktigt trött. De använde sista åket till att köra varsin flaklastbil ute på stora banan.
Albin fascinerades mest av bron över vattnet så han åkte över den om och om igen. Det var likadant på Öland förra året 😉
Elsa åkte även hon ett par gånger över där, mest för att hon såg Albin åka ditåt tror jag, men hon var som sagt väldigt trött och ofokuserad och tittade mer på allt annat än framåt dit hon styrde så hon körde fast flera gånger. Tillslut lessnade hon och åkte självmant bort till in/utgången och parkerade bilen framför där pappan stod. Hon var nöjd och hade åkt klart! ❤️
Albin höll fortfarande till lägst borta i hörnet vid bron (vilket var smart! För då dröjde det ju lite längre innan de såg att hans åktid var slut 😉) och vi stod kvar och väntade på honom. Elsa hängde runt min hals och just innan Albin parkerade och vi kunde gå därifrån lyckas Elsa bli getingstucken i ena fingret! Ajajaj!!! Lilla gumman ❤️ Hon blev såååå ledsen och hade jätteont. Hon och jag rusade ut till husvagnen för att smeta på lite alvedon på sticket och kyla ner med en kylklamp.
Pappan och Albin gick bort till caféet där jag tidigare hade sett att de hade kylplåster.

Lillstumpan var så tapper! ❤️ Inte roligt att vara jättetrött och dessutom bli getingstucken 😔
Men hon hann iallafall få sitt körkort 😊
( 1 timme tidigare hade jag hjälpt en annan mamma och pappa vars son blev getingstucken på örat. Han fick låna en kylklamp och lite alvedon han också.)


Trots det tråkiga avslutet så åkte vi därifrån nöjda allihopa.
Vi fick varmt väder, glada barn och ingen trängsel eller köer. Cirka 3 timmar var ganska lagom att vara där. Och inga extraåk behövde vi köpa till 😉 På Öland fick vi köpa 3 extra tror jag för Albin vägrade lämna stället 😉
Jag är sjukt imponerad över hur duktiga barnen är på att köra och manövrera bilarna. Speciellt Elsa!
De vet att de ska sitta stilla i bilarna och kör de fast någonstans eller krockar med någon annan så sitter det duktigt kvar och väntar till de som jobbar där kommer och puttar dom rätt. Och det var väldigt sällsynt att de krockade med varandra faktiskt. På nått vis lyckades de alltid veja för varandra i sista sekund. Vid ett tillfälle var det väldigt tät trafik uppe vid bron. Säkert tio ungar i olika fordon och storlekar och det var trångt! Men dom klarade det galant 😊 Häftigt!

❤️❤️


Just nu

Inbakad fläta (inte den vackraste dock) i nytvättat hår på lillstumpan ❤️

Siktar på lite vågigt hår imorgon.
Fast känner jag denna lilla dam rätt så är flätan borta inom en kvart 😉


Konstverk

Elsa lämnades själv inne i typ 5 minuter medan jag och Peter packade ur grejer ur husvagnen.
Detta var vad hon hann åstadkomma på den tiden....

Ett tiotal av brorsans fordonsklistermärken hann pryda skänken i vardagsrummet.


Nåja! Det kunde varit värre.
Och hon blev skamsen när jag kom in och vänligt frågade vad hon sysslade med 😉


Framme!

Lådbilslandet! 😊


Just nu

Ute påvägen...

Det blir en husvagnshelg för oss! 😊

Målet är en överraskning för barnen ❤️


Ingen långvarig sollycka

Idag vaknade vi upp till en solig morgon och termometern visade hela 20 grader! Det var på tiden! Det har ju varit galet grått, trist och kallt den sista tiden.
Jag åkte lite senare till jobbet imorse och det gillades av jycken. Han låg kvar i sängen och gottade sig. Sedan flyttade han ut i köket, kröp ihop till en liten kringla och använde en liten nalle som kudde ❤️

En morgonpromenad hann vi med också! Med solen som sällskap.


Sollyckan varade dock inte länge. Långt innan lunch mulnade på ordentligt och blåsten kom tillbaka. Sedan dess har det regnat konstant ända tills nu ikväll.


Sängstök

Denna lilla dam har somnat som en stock när vi kommit hem från dagis nu efter sommarlovet, men idag tog det lite längre tid. Ganska exakt en timme. Och på den timmen hann hon möblera om lite i sängen 😉

Men nu sover hon som en prinsessa ❤️


Start på veckan

Vi inledde nya veckan med efterlängtad besök av Jessica och tokiga hunden. Vi har inte setts sedan i Maj kom vi fram till!!!
Vi åkte till Drömkåken och åt lunch och fikade.
När Peter kom hem från jobbet och jag ätit lite snabbt så drog jag iväg på jobb. Det gick bra och jag var hemma lite efter 20 igen.
Jag hinner sitta i soffan cirka en kvart innan jag känner en obehaglig känsla smyga sig på mig. Jag får magknip och blir illamående i vågor. För en stund kändes det som det skulle spruta ur mig både bak och fram men det kom inget från nått håll 😉 Jag tog med mig spyhinken och bäddade ner mig. Låg under två täcken och huttrade. Illamåendet avtog och jag somnade.
Vaknade svettig vid 02 och kände mig helt uppblåst och hade halsbränna. Låg och vred och vände på mig men somnade tillslut. När klockan ringde vid 06 mådde jag i stort sett som vanligt igen.
Mycket märkligt men skönt att det var snabbt övergående!

Idag när jag hämtade barnen på dagis så fick jag gå upp och hämta Albin uppe på Tiger. Han var lagom mallig! De hade ätit där uppe idag och fått sina namn på sin stol och börjat indelas i grupper. Nästa vecka beräknar de att inskolningen är färdig och de drar igång terminen på riktigt.

Elsa hade däremot varit lite tveksam vid lämningen imorse när hon fick höra att Albin skulle vara uppe på Tiger. Hon klängde sig kvar runt pappas hals ovanligt länge.
Vid fruktstunden ville hon inget ha och det har aldrig hänt tidigare och istället för att leka med de tre andra tjejerna i hennes ålder tog hon avstånd och höll sig för sig själv.
Hon var mer tillbakadragen än vanligt så fröknarna blev förvånade. Troligen är det väl en reaktion över att Albin inte finns vid hennes sida hela tiden. Även om han var som ett plåster på henne och hon tyckte det blev lite jobbigt så var det väl ändå en trygghet för henne säkert.
Det är bra för dem att få vara isär från varandra ett par timmar om dagarna och få längta lite efter varandra 😊❤️

Elsa var helt slut och somnade så fort hon la sig när vi kom hem.
Jag och Albin la oss i vår säng och satte igång en film. Jag var aptrött och tupplurade lite. Skönt!

Efter mellis gick vi ut i höstblåsen. Skittråkigt väder ute nu ju! 😔
Elsa hjälpte mig att skörda. Tomaterna växer och mognar i ilfart nu! Men potatis och gurkskörden är urusel i år. Tråkigt! Har aldrig haft problem med dem tidigare år.

Efter middagen friserades Albin och jag och jycken tog en långpromenad.


Blivande husmor?


Söndag

Idag har vi haft en hemmadag. Ursprungsplanen var egentligen någon utflykt då vi vaknade upp till en regnig morgon men vi kom aldrig iväg på något så vi blev kvar hemma.

Förmiddagen ägnades åt städ. Jag dammsög och moppade medan Peter skurade under badkaret.

Framåt lunch sprack himlen upp så vi var ute resten av dagen. Bla. klippte vi ner halva syrenhäcken. Alla hjälpte till 😊

Sedan tog vi en promenad. Albin cyklade och Elsa drog med sig dockan. Vi gick rundan runt hästhagarna och det tog tid.... Denna lilla stumpa gnällde, trilskade och larvade sig nästan hela vägen. Men runt kom vi tillslut

Pappan i huset åtog sig middagslagningen idag och löste det genom att åka och köpa pizza....

Syssling Lukas skulle spela fotbollsmatch borta i Edsbro vid 18 så vi tänkte åka dit och titta på men jag ångrade mig strax innan vi åkte och stannade hemma istället. Det är så få gånger man är själv hemma så jag tog detta tillfälle 😉 Skönt! Kaffe och lite Netflix i sängen.
Jycken var dock inte lika förtjust. Han var så olycklig över att större delen av familjen åkte iväg såhär på kvällen. Han kunde inte koppla av utan grät och väntade mest.
Lite efter 20 kom de äntligen hem igen och frid och fröjd i flocken ❤️
Barnen var slitna och hoppade direkt i säng.
Matchen hade de tittat på de första 10 minutrarna, sedan blev de rastlösa och lekte mest.


Jag har idag också hunnit inventera barnens ytterkläder inför höst och vinter. Pjuh! Inte kul!
Elsa har nog så hon klarar sig men till Albin behövs en hel del nytt införskaffas.
Dags att vinna på lotto 😉


En liten utflykt

I förmiddags drog vi iväg på en liten utflykt. Målet var Herräng. Man fick sig en liten känsla av att befinna sig på västkusten.

Vi tog oss en liten mellis/fika/glass ute på bryggan på marinan.

Det ligger ett gjuteri där i närheten och de har tippat av all sin gjutsand där i typ 100 år och det ser idag ut som ett månlandskap. Sand, sand och sand. Och lite järnklumpar här och var.

Helt klart ett idylliskt litet utflyktsmål!
Det fanns tom. en liiiiten camping där, men dit får vi nog åka när barnen är lite större. Det fanns inte en tillstymmelse av lekplats eller ens badplats.


24 h besök

Vi har haft mostern och onkeln här på besök sedan igår eftermiddag.
Med andra ord har det alltså varit fullt ös för barnen med massa lek och bus.
Idag var tanken att de skulle göra ett efterlängtat besök till simhallen i förmiddags medan jag och Peter jobbade. Tyvärr insåg det när de stod utanför att de öppnade 2 timmar senare nu på sommaren. Snopet! 😔
De drog vidare till Rimbo i hopp om att den simhallen var öppen men den öppnade inte förän 13.00.
Ni kan ju förstå besvikelsen hos ungarna.... Fast de muntrades upp med ett lekparksbesök, en sväng till leksaksaffären samt en fika med både tårta och glass. Till lunch.... 😉

Elsa somnade bums när de kom hem vid 12.30.
Albin hängde med farbror "Anus" ner till dom.
Medan Elsa sov spelade vi spel ute i solen!
Brädspel på en bräda! 😉

När Peter kom hem från jobbet dukade vi upp till tacomiddag! Han blev överlycklig 😉 Men gott var det!
Albin var dock helt slutkörd och låg mest på kökssoffan och ojade sig över värk i pannan.
Han har haft en hård dag. I lekparken lyckades han snubbla uppe vid rutschkanan och slå i näsan och fingret. Aj!

Skrubbsår på näsryggen och ett blått, svullet och ömt ringfinger på vänster hand. Men han är tuff!
(Fast vi är lite tveksamma till att lämna ungarna i moster och onkels händer framöver. Under dessa 24 timmar hann nämligen Albin skada näsa, finger samt trilla av gungan. Och Elsa cyklade och välte ner i diket.... 😉)

Lite innan 18 vinkade vi hejdå till dom. De styrde mot Ålandsbåten och dopbjudning imorgon.

Vi såg lite bompa innan barnen stupade i säng ❤️


Just nu

Idag åker jag till jobbet liiiite senare än vanligt så jag hinner morgondejta Nyhetsmorgon och tvättkorgen med osorterade strumpor


Midsommarafton 2016

Kom på att jag glömt skriva om midsommarafton....
 
För tredje året i rad firade vi här hemma med barnens småsysslingarna, deras föräldrar samt deras farfrar och farmödrar. 
 
Det har ju blivit tradition att åka lövad höskrinda ner till bygdegården och midsommarfirandet men i år höll det på att utebli. Bägge farfrarnas traktorer var inte körbara! Ni kan ju tänka er besvikelsen hos barnen 😔 Men på något vis fixade Bosse sin traktor så midsommarafton räddades! Glada barn med andra ord 😊
 
Vi vaknade upp till en helgrå och regnig midsommarafton. 
På förmiddagen lövade vi skrindan och fixade iordning lite här hemma. Vi hade lånat kvar det stora partytältet vi hade när Albin fyllde år så för första gången på tre år kunde vi äta ute oavsett väder. 

Framåt lunch ljusnade himlen något och vi slapp faktiskt mer regn.
Dansen runt stången var inte så jätteintressant enligt våra barn. Elsa dansade en eller två danser med farmor och mig innan hon lessnade och istället ville fika och gunga.
Albin dansade inte något alls utan höll till i lekparken istället.
Ett par timmar senare åkte vi tillbaka hem. Höskrindan var full lastad! 14 vuxna och 14 barn tror jag vi var. Kul!
När vi lämnat av alla passagerare satte vi igång med middagen. Vi har skippat sillem helt de sista åren och bara grillat. Går bra det med!
I år hade vi ju fixat med stort partytält för att kunna vara ute. Under de tre år vi firat här hos oss har vi aldrig kunnat äta ute. Men nu gjorde vi det! Och det var tur vi hade tältet för det kom en liten skur när vi började äta. Men den avtog lika snabbt som den kom.
 
Barnen lekte och hade kul ända till kvällen. De lekte uppe på höskrindan och donade och grejade med halmbalarna som vi suttit på.
 
Återigen en mycket behaglig och trevlig midsommarafton här hos oss.
 
Elsa fick så mycket komplimanger för sig sverigeklänning och koftan jag virkade till henne i 2 års present. Det var första gången jag fick henne till att ha den på sig.... haha!  

Vi var på kalas

I lördags var vi på 6 årskalas hos barnes syssling P.
Vi har inte lyckats träffas och leka ordentligt sedan midsommar så barnen tyckte det var jättekul!
Elsa har pratat om "silip" många gånger 😊

Ungarna är av samma skrot och korn! De är jobbargubbar allihopa och skjorta och klänning hindrar dom inte till att köra "skit" mitt under kalasbjudningen 😉


En helt vanlig dag

Idag var barnen tillbaka på dagis efter 6 veckor sommarlov. Peter lämnade dem imorse och det var inga konstigheter alls. Det gick lika bra som alltid ❤️
Jag hämtade dem vid 12 och båda tyckte nog det var skönt att få åka hem, ingen protesterade. Elsa somnade på stört när hon landade i sängen här hemma.

Det tycktes inte vara speciellt nervösa igår kväll heller utan somnade ovanligt lätt i tid. Jag jobbade kväll och kom inte hem förän vid 21.
Jag som somnat hur lätt som helst om kvällarna nu i flera veckor hade galet svårt att somna igår. Och Peter också. Vi låg och vred och vände på oss länge.
Blåsten höll i sig och när det kom en ordentlig vindby så både hammocken och pergolan skramlade på baksidan vaknade Albin också. Han somnade om lätt tack och lov men kom insmygandes till oss någon timme senare.
Jag sov oroligt hela natten och drömde massa konstigheter. Det var inte roligt när klockan ringde 05.40!
Barnen hade svårt att vakna och var griniga men det gick över ganska fort när de insåg att det var spännande att åka till dagis igen. Och dessutom i nya bilen! 😉


Besök

Tisdag till torsdag hade vi besök av vänner från Linköping. Fullt hus och fullt ös med fyra ungar mellan 1-7 år 😊

Albin och 7 åringen kom jättebra överrens och så fort det fick chansen stängde de in sig på Albins rum och lekte med alla hans bilar och fordon.
1 åringen tog varje tillfälle han kunde att krypa ikapp jycken och dra han i öronen eller svansen.
Elsa flöt mest runt och pysslade med sitt.

Tisdagen avslutade vi med ett sent kvällsbad i sjön och snacks i soffan innan alla barn motvilligt la sig.

På onsdagen var jag ledig och efter frukosten packade vi ihop badväskor och åkte upp till väddö.
Första stoppet blev Väddö gårdsmejeri. Vi hälsade på kaninerna, getterna, grisarna och kalvarna och barnen lekte däremellan.

Sedan åkte vi vidare till Bondens glasskalas och mofflade i oss glass till vi nästan mådde illa!

Och efter det vidare upp till Grisslehamn och ett besök ute vid vår lilla favorit stand vid Alberts Engströms ateljé.
Det brukar vara ganska folktomt när vi är där men denna gång var det mycket folk där.
Vi badade i kalla havet, grävde i sanden och fångade småfiskar. Nöjda barn! ❤️

Att fika picknick ute har ju inte varit att tänka på de sista veckorna med tanke på alla getingar, så vi stannade bara någon timme innan vi packade ihop och åkte hemåt med hungriga magar

Vi grillade middagen och alla åt som hästar. Havsluften suger 😊

Resten av kvällen tillbringades ute med lek och stoj.
Albin spårade ur fullkomligt av trötthet och spottade tuggade vinbär på sin pappa. Han hamnade först i säng med andra ord....

Efter torsdagens frukost for jag iväg på jobb. Och strax efter mig tackade våra gäster för sig och for till Gröna Lund innan de åkte hem till Linköping igen.


Kul att ha dom här! De har bara varit hit två snabbisgånger tidigare men nu hann vi ju visade dem lite olika platser här uppe hos oss.
De fick sova ute i husvagnen och bara det var ett äventyr för dem. Efter två nätter var de ganska säkra på att husvagnslivet inte var något för dem. Haha! 😊


Så var det dags att starta vardagen igen

En helt vanlig måndag här hos oss igen.
Pappab åkte till jobbet vid halv sju och barnen vaknade lite efter sju.
Efter frukosten gick vi en kortisrunda med jycken och åkte sedan på utflykt. Vi åkte till Rimbo och lekte i en lekpark.

Det blåser som sjutton ute idag! Ganska kalla vindar men när solen hinner titta fram mellan alla moln blir det skitvarmt.
Tror det är första gången på hela sommaren som vi varit tvungna att ta på oss långärmat mitt på blanka dagen 😊

Utflykten avrundades med en fika innan vi åkte hem.

Vi tog oss varsin macka innan Elsa stupade i säng.
Röja runt i sängen hann hon minsann med innan hon slocknade. Den lilla dockan fick täcket medan hon själv drog på sig underlakanet ❤️

Albin sitter och tittar på sin loppisfyndade dokumentär dvd och havsdjur ❤️


Små loppisjägare

Igår var vi en snabbsväng på loppis. Albin älskar ju loppis eftersom han alltid lyckas fynda bilar. Men denna gång hittade han inte den där perfekta bilen. Det fanns många bilar att välja bland hos flera försäljare men han hittade i den där med det lilla extra som han sökte efter just den dagen.
Men han gick inte tomhänt därifrån, han köpte sig en film om havets olika djur. Samt att han fick en liten gubbe gratis.

Elsa hittade inte heller det hon sökte efter. Vad det var vet vi inte riktigt 😉 Men tillslut hittade hon en liten sköldpadda som man kan vrida upp så den åker iväg. Det blev kärlek vid första ögonkastet! Men det fanns ett problem! Sköldpaddan låg i en låda märkt med GRATIS! Och eftersom Albin precis in plockat fram sin plånbok och betalat 10 kr för sin film ville ju hon göra likadant såklart! Hon betalade 1 kr för sin gratis sköldpadda och gick nöjd därifrån 😊
Hon hade också fått en liten gubbe på ett annat ställe men den lyckades hon nog tappa ner i GRATISlådan för helt plötsligt var den borta. Det gjorde inte så mycket för hon hade ju sin sköldpadda!

Pappan hade glömt sin plånbok hemma och kunde inte fynda något 😉
Mamman fyndade ett tiotal plagg till Elsa och kommande hösten för bara 60kr. Perfekt!Vi var på loppis tidigare i somras också och då gjorde sig Albin ett riktigt fynd!
Det var en liten PROloppis eller liknande och det var några gamla tanter som jobbade där. Precis när vi skulle gå därifrån, utan några fynd, får Albin se att en av tanterna plockar upp en Blixtenpryl ur en låda. Han är norpade åt sig den snabbt som attan och vägrade släppa den. Jag och Peter tyckte det var en fullständigt onödig och stor pryl. Albin höll inte med såklart.
Eftersom den var nyuppackad var den inte ens prismärkt så Albin fick själv gå och fråga vad den kostade.
Tanterna kliade sig i huvudena, tittade på varandra och frågade sedan Albin om 20kr var lagom och om han hade så mycket pengar 😊 Haha! De skulle bara veta att han hade flera hundralappar i sin lilla börs 😉
Ja det slutade iallafall med att han gick supernöjd därifrån med sin Blixtenpryl och 20 kr fattigare.

Prylen är som en ljudbok. När man trycker på olika knappar så läser en röst upp en berättelse om Blixten och samtidigt så rör Blixten på sig och det kommer olika ljud osv.
Fullkomligt onödigt!!! 😉


Premiärturen i nya bilen

Igår eftermiddag åkte hela familjen iväg på premiärturen i nya bilen.
En svart Passat. Pappan i huset är mäkta nöjd.
(Mamman är inte lika imponerad)

Vi åkte bort till en gårdsbutik med gammalt och nytt och köpte glass.

Bilen var helt okej att åka i.


Just nu

Jag sa ju tidigt i somras att jag skulle ligga ute i hammocken varje kväll resten av sommaren. Så har det ju givetvis inte blivit. Det har skett väldigt få gånger. Av olika anledningar.
Men ikväll sker det! Måste passa på nu! På måndag återgår denna familj till vanlig vardag igen.
Hur är det möjligt att det redan är dags?!


Just nu

Jag är badvakt medan Peter kockar middag


Just nu

Jag och Albin har en förmiddag ensamma hemma idag ❤️
Nu lite mellisfika i skuggan i hammocken ❤️


Uppsala fram och tillbaka

Idag när jag kom hem från jobbet vid 15 var bara att brumma vidare till Uppsala för att hämta hem Peters nya bil.

Elsa är inne i en extrem hopp och skuttperiod och kan varken sitta eller stå stilla många sekundrar. Plus att hon pillar på ALLT!

När pappren var påskrivna och nyckeln var överlämnad åker vi vidare till leksaksaffären. Vi ska på kalas på lördag så en present behövdes införskaffas.
Barnen har samlat på sig massa glasspengar de fått så de skulle också få köpa sig något.
Albin bestämde sig efter mycket om och men för en såmaskin. 300kr kostade den!!!
Elsa nöjde sig med en liiiiten badanka för 15kr. Haha!

Vi åkte sedan vidare till Ikea för att käka middag. Skitbilligt att äta en hel familj där ju! Synd att vi inte har Ikea närmre!
Elsa åt köttbullar och Albin tog stektspätta. De åt jättebra båda två!

Albin hade fullt sjå att kolla in alla bilar och dess märken utanför 😊

Vi kom hem vid 20 och barnen gjorde sig redo för natten.
Albin fick såklart provköra sin nya såmaskin lite innan han kröp i säng. Han var mycket nöjd med sitt inköp ❤️


Gungpremiär och bondgårdsstäd

I förmiddags blev tillslut gungställningen gungfärdig! Det var lättare sagt än gjort att ställa i ordning en så hög anordning 😊

Vi har numer två glada barn 😊 Främst Elsa förstås.
Men det var på håret att vi lyckades få till tillräckligt långa rep i gungorna så de gick att invigas!
Nu dröjer det nog måååånga år innan de anser att de har en för liten gungställning 😉

Min städmani fortsatte idag och efter lunch slutförde jag den påbörjade städningen från igår. Övervåningen har fått sig en rejäl och välbehövlig rengöring från golv till tak. Nästan iallafall.
Redan igår bad jag Albin att han idag skulle plocka bort sin bondgård som står uppradade bänken inne i hans rum så jag skulle kunna damma av ordentligt.
Fast det var inte populärt! Jag fick allt höra att bonden minsann skulle plocka potatis idag och att han inte alls kunde flytta på bondgården då...
Imorse, efter frukosten när jag påminde honom om min önskan gick han buttert in på sitt rum och började plocka bort. Men strax efter stack han ut huvudet i dörrhålet och bad om att få damma själv istället. Okej! Sa jag och gav honom en trasa.
Han flyttade faktiskt undan nästan alla pryttlar/bondgårdsprylar och torkade. Väldigt duktigt måste jag säga! ❤️

Men när han på eftermiddagen var iväg med pappan så kunde jag inte låta bli att dra några dammtag på bondgården jag också när jag ändå torkade av allt annat inne på hans rum. Plus att jag plockade bort all annan bråte som hamnat på hög på byrån intill hans bondgård.
Jag väntade mig en rejäl utskällning när han kom hem för han har stenkoll på sin bondgård men jag slapp undan! 😊 Han tyckte istället att det var rent och fint inne på hans rum.


Den där bondgården har stått uppställd i många månader. Den består av diverse olika fordon som står uppställda och parkerade i någon speciell ordning. Han har stenkoll och märker direkt om någon varit inne och flyttat på någon av dem.
Den där någon är oftast Elsa. Hon passar på att smita in när Albin inte ser. Inte populärt!!! Och han är faktiskt riktigt ordningssam och stänger dörren in till sitt nästan jämt när han lämnar det, så det är faktiskt lite svårt att ta Elsa i försvar då 😉 Och en gång råkade jag städa bort allihopa och lägga ner allt i hans lådor. Ojojoj, vilken utskällning jag fick. Så det vågar jag aldrig mer göra!

Titt som tätt kilar han in på sitt rum om dagarna och jobbar lite på sin bondgård. Harvar, sår, skördar eller något annat viktigt. Efter en liten stund kilar han ut igen och fortsätter med det han höll på med innan.
Att ha en bondgård är tidskrävande 😉


RSS 2.0