Just nu

(null)

Svårt val!
Vilket håll ska vi ta ikväll? 🤔

Snuvig och snuvad

I nästan tre veckor har jag väntat på att årets första hyacinter ska slå ut här hemma. 
Nu står de i fullblom och givetvis är jag superförkyld och känner knappt någon doft alls 🤧
(null)


Den onda cirkeln

Måndag och tisdag förrförra veckan (precis efter höstlovet) var Albin hemma, han fick ju en plötslig febertopp på nästan 40 grader på söndagen. Han var helt feberfri redan på måndagen. Han och jag var hemma. Det var helt okej ok väder så vi passade på att vara ute lite på förmiddagen. På eftermiddagen åkte jag iväg och jobbade.
Vi höll honom hemma även på tisdagen för att vara helt säkra på att han inte också skulle få prickar, precis som Elsa hade veckan innan och även lille Edwin. Pappan var hemma då och jag körde en heldag med jobb för att komma ikapp efter höstlovet och måndagen. 
På onsdagen släppte vi äntligen iväg honom till skola och fritids igen. Det behövde han verkligen! Och vi 😅

På söndagen var det farsdag. Albin överraskade pappan med frukost på sängen. Han gjorde allt själv. Jätteduktig! ❤️
(null)
Vi hade bestämt att vi skulle ut och käka middag. Men det var svårt att enas om vart vi skulle. Det slutade med en pizzeria och vi alla åt kebab i olika former. Alla nöjda och mätta. 

Veckan därefter, alltså förra veckan blev helt normal med jobb, skola, fritids och dagis för oss alla. Skönt! 
Jag var iväg på min dans på tisdagskvällen efter två veckors uppehåll. Jättekul verkligen! Och jag kände mig så jävla stark. Det gjorde jag hela veckan 💪 Det var en härlig känsla efter att ha känt sig galet trött och helt slut i flera veckor. 
På onsdagen var det Albins tur att äntligen få gå på fotbollsträning igen. Pappan insåg dock sent på eftermiddagen att han behövde jobba över och var tveksam på om han skulle hinna hem och köra Albin till träningen. Ja, fotbollsträningen är deras grej. 
Och nä, han hann inte hem så jag och Elsa fick hänga med. Alltså helt seriöst, det var den lääääängsta och tråkigaste timme mellan klockan 18-19 jag varit med om 🙈 Och typiskt nog hade tränarna inför denna träning beslutat om att inga föräldrar eller syskon fick vara med ute i gympahallen för att titta på. En timme i ett gammalt omklädningsrum är riktigt deprimerande. Haha! Och jävlar så kallt golvet var! Det värkte ända upp i smalbenen på mig. Och ingen mottagning på mobilen. Och ute var det kolmörkt och regnigt. 
Tack och lov var jag smart och tog med pennor och papper till Elsa, så lite tidsfördriv hade vi. Samt att jag snicksnackade lite med en av Albins kompisars mamma. 
Och Albin var helnöjd med träningen. Det är huvudsaken! 
Nästan 19.30 var vi hemma igen. Snabbt varsin nattmacka och en dusch för Albin innan de stöp i säng. 
(null)

Och i torsdags eftermiddag var det höstmarknad på Albins skola. 16.30 var vi välkomna. Jag och Elsa hann hem en stund emellan och det var skönt. 
Albin hade tagit på sig ansvaret som kassör vid ett av alla försäljningsbord och han tog det med stort allvar och var jätteduktig. Mycket bra träning med räkning. (Trots att de flesta betalade med.) Han sålde sockerkakor, frallor, baguetter och värmekuddar på löpande band 😉 Och inför marknaden hade han hjälpt till med att baka bullar och pärla glasunderlägg. 
(null)


I fredags uteblev min och elsas lediga dag. Jag hade ett flyttstäd inbokat och Elsa var hos farmor. 
Det var så smidigt att lägenheten låg i porten bredvid farmors. Så jag smet över dit och åt pannkakslunch med dem. 
Flyttstäd själv är jobbigt. Även om det "bara" är en etta. Men det går! Bara man har viljan. 
När peter hämtade Elsa så lurade jag upp honom till mig och såg till att han städade ut vattenlåsen i kök och badrum. Haha! 
Och när Elsa åkt hem kom farmor och hjälpte mig de sista timmarna. Fantastiskt hjälp som gjorde att jag orkade göra färdigt allt och slapp åka dit dagen efter också. TACK! 
Jag kom hem vid 18-tiden. Värmde min middag och gled ner i ett bad som Albin var snäll och tappade upp åt mig ❤️ Behövligt efter mer än 10 timmars jobb. 
Jag kände redan på torsdagskvällen att min hals var lite retad men fredagen flöt på. Jag hann väl inte känna efter riktigt. 

På lördagen vaknade jag upp och mådde lite sisådär men det låtsades jag inte om. Finns ju alltid hundra miljoner saker man vill/måste/bör hinna med när man är ledig. 
Men på söndagen vaknade jag upp mer död än levande. Sov kasst på natten. Halsen värkte och kroppen värkte. 
Och på toppen av allt hade ungarna världens jävligaste pissigaste humör hela helgen. Önskar vi hade haft ett ljudisolerat skyddsrum jag kunnat stänga in mig i..... 
och riktigt jävla pissgrått och regnigt väder konstant i två veckor.... 

Måndag lät jag mig tillslut ligga hemma på soffan från att jag åkt och lämnat Albin på skolan vid 8 till jag åkte och hämtade Elsa på dagis vid 13 och därefter Albin på fritids. 
Jag mådde redan mycket bättre. Men fan vad det kröp i kroppen med vetskapen om allt jobb som väntar resten av veckan. 
Det löser sig. Allt löser sig. 

Idag känner sig peter lite risig.
Jag har jobbat som vanligt. Höll tempo och kände inte efter. Men man får ju så jävla jobbiga svettningsattacker när kroppen inte är helt sig själv. Haha! 
Dansen som var ikväll hoppade jag över och sparar de krafterna till resten av veckan 👍


På dagis har fall av magsjuka konstaterats. 
Och i skolan går ögoninflammationen... Både i torsdags och i måndags kom två i klassen med helt svullna och kladdiga ögon till skolan. 
Tittar inte föräldrarna på sina barn på morgnarna?!
Tack och lov är läraren riktigt skarp på att upptäcka detta redan ute i kapprummet på morgonen och sett till att de hämtats fortast möjligt. 
Men ändå, det smittar ju jättelätt 🤯 Läsläxa

Nu i ettan har Albin börjat få läsläxa varje vecka. Samt matteläxa. 
Det går galant. Första boken var på tok för lätt. Andra boken var det för lite utmaning med. Men nu, tredje boken är perfekt! Ett kapitel i veckan ska han läsa och vi fyller i ett läsprotokoll. Boken handlar om roboten Robin. 
Dessutom bad vi om att utöka det med skrivövning också. Så nu ska han även svara skriftligt på tre frågor om varje kapitel. Blir nog jättebra 👍 
(null)
Idag läste han för mig efter middagen, i sängen. Mysigt! 
Elsa var med en stund. Tills hon mest bara störde.... 

Just nu

Som katt och råtta oftast
Men det finns små undantag 
(null)


Höstlovet

Bättre sent än aldrig med en liten resumé av lovet. 

Albin hade ju Halloweendisco på skolan på fredag kvällen så vi var inte framme i Linköping förän efter 22. Åt varsin nattmacka och stupade sedan i säng. 

Tidigt på lördagsmorgonen åkte morfar, pappan och Albin iväg på rally. Massa matsäck packad för att klara hela dagen ute i skogen i höstrusket. 
Jag, Elsa och mormorn åkte på loppis istället. Mötte upp en superförkyld liten Edwin och moster där. Följde sedan med hem till dom och fikade och lekte. 
(null)

På söndagen kom mormor Siv på besök. Elsa och hon spelade massa spel och finns i sjön. Och lekte med femlingarna som Elsa fyndade på loppisen. 
Albin spelade nog mest rallyspel på datorn med morfar och pappa. 

Vid 17 gick tåget hemåt för pappan. Jag och Elsa skjutsade in honom till tågstationen. På hemvägen stannade vi och köpte bebispresent. 

På måndag morgon vaknar Elsa med närmare 40 graders feber samt jätteont hals. Och det höll i sig hela dagen. 
Jag, Albin och morfar åkte och tvättade bilarna och efter lunchintag åkte vi ut till landet en kort sväng för att flytta upp båten till tomten. 
På vägen hem lämnade vi av Albin hos moster. Han ville ha lite lugn och ro från lillasyster påstod han. (Istället fick han sällskapa med en nattgrinig Edwin. Haha)
Rätt härlig dag med sol. 

På tisdagen var Elsas feber helt borta och hon mådde bra. Men istället började lite utslag träda fram på olika ställen på kroppen. 
Solen sken ute så hon och jag tog en promenad bort till en lekpark och njöt ett par timmar. 
(null)
Framåt middagstid kom Albin hem igen. Han och moster hade varit på yoump. De var helt slut efteråt. Albin var helnöjd! Han har snackat om det stället länge! 

På onsdagen var Elsa ytterligare mer prickig. Jag ringde 1177 och hon fick en tid till jourdoktorn senare på eftermiddagen. 
Det var en grå och tråkig dag. Depp! 
Albin hade fått två nya flygplan av onkel så vi var ut och kastade med dem på förmiddagen. 
(null)

Senare följde mormorn med oss till doktorn. Och Albin var kvar hemma med morfar och spelade rallyspel i lugn och ro. 
Doktorbesöket gick ju bra och resulterade i premiärpenecillinkuren för Elsa. 
Påvägen hem stannade vi på Ikea för lite inköp. Och såklart en fika för att Elsa var superduktig med stick i fingret och halsprov. 

På torsdagen bestämde vi oss för att åka ner till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld ihop med Edwin och moster. 
Vi klämde ihop oss i en bil och brummade iväg. 
Solsken, glada barn, matsäck, varm choklad, massa lek och brända mandlar. Mycket bra dag! 
Vi hann dock inte med riktigt allt men det gjorde inte så mycket. 
(null)
Det får helt enkelt bli en till tur dit. Kanske i sommar? Då har Pippis nya del öppnat också. 
(Vi har varit där en gång tidigare. Albin var två och Elsa en liten plutta bara. Stekhet sommardag.) 
Innan vi åkte hemåt åt vi mat. Ungarna åt kroppkakor och jag raggmunk. Gott!
(null)
Edwin var trött och grinig på hemvägen. Men det löstes ganska bra med Arne Alligator och lite youtube 😅
Vi var hemma vid 19-tiden. Helt slut! Jag hade bestämt träff med två kompisar så jag hann bara hem och vända i stort sett. 
Vi har fått som tradition att ses och gå ut och äta på höstlovet, men denna gång fick vi inte ihop det. Istället såg vi ett par timmar hemma hos den ena. Perfekt för mig som bara kunde hoppa upp på cykeln och trampa dit på några minuter. 

På fredagen var det återigen en grå tråkdag. Jag försökte få med mig ungarna ut men de ville inte. Albin racade rally och Elsa lekte med dockskåp. Men när jag istället föreslog att vi kunde cykla ner till Cloettafabriken fick de eld i baken! Haha!
Elsa cyklade, Albin hade punka på sin cykel och sparkcykel istället. Jag och mormor gick. Jätteduktiga var dom hela vägen dit. Och hem! 
Vi köpte en hel påse med godsaker och provsmakade såklart på hemvägen 🤪
(null)
På kvällen kom mormor Siv, Helen och Nichlas på middag. Elsa hade bestämt tacos. Gott! Och lite choklad till efterrätt såklart. 

På lördagen bestämde jag att det var dags för hemfärd. Vi packade ihop oss efter frukost. Vinkade hejdå och började rulla hemåt lite innan 11.
Resan gick bra! Lite trafik och det rullade på hela vägen. Vi körde nonstop. Nästan. 15 minuter hemifrån var Elsa akut kissnödig så vi fick stanna till i vägkanten. 
Vi var hemma vid 14. De längtade efter pappan. Och vi efter honom ❤️ 
Vi käkade lite och chillade och packade upp.
Albin längtade hem till att jobba ute och sätta upp snöpinnar men tyvärr var det pissregn ute så han kunde inte jobba av sig tyvärr. 
Lite senare åkte vi till kyrkogården och tände ljus. Det var ju allahelgonsdag. 
Och så smet vi in på Ica och köpte lite gott. Åkte hem, la oss på soffan och kollade Roy och Rogers mack. Ungarna älskade det! Såg fyra avsnitt i ett sträck. (Jag och peter somnade efter 1,5 typ 🙈) 
Sedan var det god natt. 
(null)

På söndagen vaknade Albin upp med närmare 40 graders feber. Huxflux. 
Hann var sänkt och låg till säng hela förmiddagen. Vi andra var ute och fixade en hel del. Bla. så tömde vi komposten helt. Vi har nämligen upptäckt att det huserat möss i den, så vi var tvungna att ta reda på hur de tagit sig in. Vi misstänkte att de gnagit sig in underifrån, men så var det inte. Komposten var helt intakt. Enda möjligheten där de kunnat ta sig in måste varit i en liten liten springa på baksidan vid öppningsluckan. Vi drog i fler skruvar där så nu är den inbrottssäker till 100%. 
Jag tömde dessutom växthuset. Nattfrosten som varit i veckan hade tagit det mesta av tomatplantorna som var kvar. Jag plockade av resterande tomater och tömde ut det som var kvar.

Superskönt att vara hemma och "jobba" och göra saker 😇


Det var ett bra lov, men det blev ju inte som planerat. Vi fick avstyra endel planer pga. att Elsa blev sjuk. Bla. så kunde vi inte träffa en nykläckt bebis. 
Jag tampades med rejäl tristess flera gånger under veckan och plöjde oroväckande många serier på Netflix. Haha! Men ungarna var i slutänden nöjda och det är huvudsaken. 
Albin spelade massa datarally och sov över hos Edwin. Samt besökte yoump. 
Och Elsa fick massa tid med mormor och spelade finns i sjön oräkneliga gånger. Samt fikade daimtårta på Ikea. ❤️
Bra betyg av lovet 👍 

RSS 2.0