Fredag

Båda barnen gjorde morgon innan halv sju.
Jag vaknade med envist ont hals igen. Och jävlig rethosta. 

Elsa la sig ganska omgående efter frukosten och sov länge.
Albin var slö och ville bara titta på film. Jag protesterade inte då inte heller jag hade så mycket energi eller lust till något.
När Elsa behagade vakna åt vi lite frukt innan vi gick ut. Åkte ett var med pulkorna och började sedan gräva sand och is i sandlådan. Solen sällskapade med oss och faktiskt att den värmde lite. Hopp om vår! 😊 Tillslut fick jag bära in Albin och äta lunch.
Albin stupade i säng efter maten och Elsa hade ett hiskeligt temperament. Inte likt henne. Jag bäddade ner henne i vagnen och snart sov hon. Igen. 
Båda barnen sov och sov. Jag fixade med tvätt och städa lite och sånt. 

Vi åt mellis och sedan kom pappan hem tidigare! Dock bara hem för att lasta av vårt nyfyndade köksbord och sedan tillbaka till jobbet för att byta bil och åka hem på riktigt.
Vi klädde på oss och gick ut igen. Körde in massa ved till pappan bla. 
Sedan var det middag och kväll.
Elsa var helt ur form även vid middagen och somnade IGEN i vagnen efter lite välling istället för middagen som hon ratade.
Jag och Albin tog ett varmt och skönt bad.

Mormor och morfar skulle ju komma upp till oss och vi tänkte försöka hålla barnen vakna till dess. Och det gjorde vi. 
Lite innan åtta kom de och det blev full fart här hemma en stund igen. Sista rycket.
Albin stupade i säng medan Elsa hade det svårare. Hon var uppe med oss till framåt elva tror jag. Knäppfian! 

Just nuAlbin och morfar har fullt upp 😊 

Just nu

Mamma och pappa har anlänt!


Nu äter vi tills vi spyr 😊

Torsdag

Vi körde vi iväg Albin till dagis igen. Han behövde lite kompisstimulans och var kry igen. Snorig förvisso men vilket barn är inte det vid den här tiden?

Elsa och jag åkte in för handling på förmiddagen innan vi hämtade Albin på dagis. Men det var med nöd och näppe vi tog oss ut till bilen. Fan vad isigt det var! Vagnen åkte mest på tvären och jag tog mig inte upp för den lilla lutning upp till bilen. Grusvägen från oss ut till byvägen var blankis och bilen åkte på tvären ett par gånger på den lilla biten. 

Första affären vi avverkade var skoaffären. De hade rea på vinterskor så jag tänkte att jag kanske kunde fynda mig ett par nya pjucker. Gissa vad vi lämnade affären med! Jo, ett par skor till Elsa. Såklart! Hennes första skor. Och hon gillade dem!
Men man skulle kunna tro att hon ska ut och segla i dem 😊 Dom ser så stora ut! Den lilla damen har långa och smala fötter. 
Förhoppningsvis kan hon ha dessa skor hela våren och nu får hon plats med en socka i ifall hon får för sig att börja knata iväg snart 😊 Jag är iallafall helt säker på att hon går innan hon fyller ett. Hon är på gång! 

En snabb runda på Rusta och en ännu snabbare handling på Willys och sedan var det gasen i botten mot dagis. 
Albin hade haft det bra men hade varit lite nedstämd på morgonen när han fick veta att Viktor var hemma och sjuk. Han hade lekt med Adam istället och det funkade lika bra 😊

Elsa slocknade direkt efter lunchen hemma och sov 2,5 ute på trappan.
Albin hade svårt att somna men när han väl gjort det sov han som en liten gris. Jag väckte honom men när jag lämnade rummet somnade han om. Latmask 😊 Sedan klagade han över ont i munnen och vrålade "aaajjjj". Han har gjort det i ett par dagar nu, både natt och dag men vi ser inget konstigt i munnen på honom. Antagligen är det väl en kindtand som håller på att komma.
"Vad ska vi göra med min muuun?!?!?!" Ylade han och både tårar och snor sprutade. Han fick en skvätt smärtstillande och klagade inte mer resten av dagen 😊

Eftermiddagen och kvällen var livad värre. Jag tjatade mig blå och leken var av det vilda slaget. Och det fortsatte i samma anda även när pappan kom hem.
Jag kände mig totalt slut efter middagen. 
Albin var fullkomligt otämjbar och kvällen avslutades i ilska och tårar för hans del. Han hann även drämma till pappan i huvudet. Ja, han har börjat slåss lite 😞 

När båda barnen väl somnat sov de som klubbade sälar HEEEELA kvällen! 😊 Men Elsa vaknade ju såklart vid tio och skulle vara vaken en stund. Jag blir tokig när hon ligger i sängen och drar mig i håret, pillar och drar i öronen med sina vassa fingrar och klättrar på en hejvilt. 

Äntligen sov Albin hela natten utan att komma upp eller vara ledsen. Istället bökade Elsa endel. 


Imorse hände det!

Jag vaknade av en duns imorse.
Dunsen var Elsa som ålat sig ur sängen och trillade ner på golvet.
Ni kan tänka er klumpen i magen på mig när jag tillslut förstod vad som hänt.
Allt gick bra och hon tycks inte ha slagit sig men skärrad blev hon. Fullt förståligt.

Alltid tidigare har hon börjat pilla och klättra på mig när hon vaknar på morgnarna och då vaknar ju också jag. Men idag gav hon sig iväg åt andra hållet tydligen för jag märkte inget förän hon dunsade i golvet. 
Det är ju tur att vår säng är så låg! Vi tog bort benen på den när Albin började åla runt och sedan dess har vi resårmadrasserna direkt på golvet. Men för en liten människa kan det vara nog så högt ändå. 


Onsdag

Albin hade en stöknatt inatt igen. 
Det är ju Peter som tar hand om den biten 99% av gångerna men vid fyra imorse fick han nog när Albin återigen stod nere vid fotänden av vår säng (vilken gång i ordningen är oklar) och ruskade istället liv i mig. 
Jag tog Albin i hand och bäddade ner oss i hans säng. Jag somnade om på stört och likaså Albin gissar jag på. Vi sov som små grisar ända till när Elsa kom klampkrypandes in till oss vid kvart över åtta! 😊 Peter hade lite sovmorgon idag passande nog men var tyvärr tvungen att åka vid halv nio.

Jag var taggad för att gå ut efter frukosten men lagom till att vi var färdiga med alla morgonbestyr hade det ju såklart börjat regna ute. Det blev alltså ännu en förmiddag att slå ihjäl inomhus. Men när vi sover såhär länge på morgnarna går förmiddagen väldigt fort.
Albin ville se Bilar, för andra dagen i rad och jag försökte då få Elsa till att tupplura lite. Det gick bra ända till jag försökte lägga över henne till hennes säng. Sedan var det kört. Men det resulterade istället i att hon somnade på två röda efter lunchen och sov över en timme ute på trappan.
Albin kom aldrig till ro och istället för att sova började han plocka med sina bilar inne på rummet. Jag lät honom hållas så länge han höll sig där inne 😊

Elsa vaknade vid halv två och det hörde Albin och ville inte längre häcka ensam inne hos sig.
Vi åt mellis och gick sedan ut. 
Det hade slutat regna men fy så grått och slaskigt det var! 
Jag gjorde iallafall en snögubbe 😊

Albin bjöd in sig själv på middag hos farfar och kom inte tillbaka in hos oss förän närmare sex.
Lite lek och en liten stund Bompa innan det var dags att hoppa i säng.
Elsa var super trött efter ha varit vaken sedan innan två och hon somnade på typ fem minuter. Oturligt nog åker hon på ett rethostanfall en kort stund efter men somnar om efter en stunds bökande.
Albin var även han väldigt trött och somnade nästan omedelbart. Dock har han redan hunnit vakna och gnälla tre gånger. Vi vet inte riktigt varför och riktigt vaken är han inte heller.
Elsa har också gnytt några gånger och just nu sitter jag med henne sovandes i famnen.

Just nu

Elsa har hittat brorsans mössa i en låda och försöker ta på sig den
Men det är lite svårt 😊

Och imorse försökte hon ta på sig haklappen själv också. Lika svårt det tyvärr.
Bra att hon försöker iallafall 😊 

Vi fortsätter

Den gångna natten var faktiskt väldigt lugn för Elsas del. Däremot sov Albin oroligt och var uppe flera gånger. Han var snorig, han var dimmig i ögonen och nappen var borta bla.

Åtta imorse väckte Elsa mig och det var fortfarande tyst och stilla inifrån Albins rum. Halv nio, när jag och Elsa stökade ute i badrummet vaknade den lilla grabben till liv. Och när han insåg att pappa inte var hemma utan på jobbet blev det ledsna yrvakna miner.

Annars har dagen fortsatt på tidigare tema- SNOR! 
Det har varit nära flera gånger att min mage vänt sig utochin. 
Mina egna barns snor har jag givetvis inget svårt för egentligen men nu är det i sådana mängder att det är helt ofattbart. 

Vi har enbart huserat inomhus idag bortsett från Elsa som sov förmiddagsvilan ute på trappan.
Planen var att vi skulle gått ut i eftermiddags men det dröjde innan Albin kom till ro och tupplura och sedan hade han inga som helst planer på att vakna och gå upp. Elsa och jag var inne och väckte honom vid tre men så fort vi lämnade rummet somnade han om igen.
Jag lurade in farfar här en stund så jag kunde kila ut en liten runda med jycken och andas lite frisk luft. När jag kom tillbaka var Albin vaken igen.

Barnen tog sig ett bad innan läggning. Elsa hade svårt att komma till ro medan Albin hade ro men hade svårt att somna ändå. Inte så konstigt med tanke på hans utdragna middagsvila.
När Elsa väl somnat sov hon till lite efter nio. Jag försökte söva om men jag upptäckte att blöjan hade läckt. Hon och jag har nu gått och lagt oss. Hon tycks dock inte ha någon jättebrådska att lägga sig igen. Just nu sitter hon i sin säng och pratar förfullt och slänger ut nallar och nappar på golvet.


Jag kände mig riktigt risig imorse. Halsont och ömmande kropp. Men faktiskt att det blev bättre under dagen. 
Känner mig fortfarande lite halvvissen men ändå hyfsad.
Barnen har varit relativt pigga och glada. Något slöare än vanligt. 

Just nu

Visserligen har de börjat uppskatta att leka tillsammmans men ibland behöver man dela på dem.

Albin börjar så smått förstå fördelarna med sitt nya bord inne på rummet


Och Elsa får pilla på sina saker hur hon vill

Och klättra!!!
Hon har varit bra sugen att klättra upp på saker nu en tid men inte riktigt lyckats. Men idag gjorde hon det! Först upp på knä på pallen och sedan ställa sig upp på den för att fortsätta klättringen upp på bordet. Där hann jag sätta stopp tack och lov! Hon är vild lillstumpan 😊

Kalas och snor

Inatt har vi sovit som krattor. Elsa har hostat, snörvlat och gnäll både nu och då.
Albin vaknade också inatt och kom in och gnällde att hans ögon var så dimmiga. 

Lite innan sju var det morgon och sedan dess har jag torkat snor konstant. Det är nog snor överallt här hemma.
Hur kan det hinna produceras så mycket snor?!
Albin har dessutom varit lite geggig och röd i ögonen. Medan Elsas hosta har varit väldigt lindrig under dagen. Och hyfsat pigga har de för övrigt också varit.

Vi var ut en sväng på förmiddagen och det var riktigt skönt ute. Elsa somnade i vagnen och Albin skottade snö.
Sedan kom Jessica på besök.
Jag försökte få i barnen lunch men det gick sådär med de båda. Albin åt en macka tillslut iallafall.
Middagsvila hade ingen av den lust med. Albin ledde jag tillbaka in på rummet många gånger och Elsa var det inte ens någon ide' att försöka söva igen. 
Det blev med andra ord en ganska stojig eftermiddag och mitt huvud kändes fullkomligt urblåst ett tag.

Jessica fyllde år idag så hon hade med sig tårta! 😊 Den kalasade vi på efter middagen.
Ingen matlust hos barnen till middagen heller men två tårtbitar åt Albin lätt upp.

Vid läggdags kändes Albin faktiskt lite varm. Han fick sig en "hutt" och somnade ovaggad.
Elsa började ju såklart hosta nu igen när hon lagt sig och just nu sover hon här i mitt knä. Hon är fruktansvärt täppt! Lilla gumman <3

Pigga vakthundar 😉 


PMS?

Idag har jag tänt till ordentligt ett par gånger utan förvarning. Måste vara PMS som spökar.

Vi har inte gjort något alls idag typ.
Jag, Elsa och jycken tog en ordentlig morgonpromenad. Fast egentligen var det en förmiddagspromenad. Klockan var ju nästan elva innan vi ätit frukost, gjort oss klara och kunde gå ut. Skönt med sovmorgon! Elsa väckte oss inte förän nio imorse och under natten har vi alla tre sovit som stockar. Härligt! Fast den lilla snoriga damen var uppe och röjde ett par timmar igårkväll och somnade inte om förän framåt ett inatt. Fördelen är ju sovmorgonen dagen efter 😉 

Albin hade det bra hos farmor.
Igår efter att vi åkt hem hade de varit ute och lekt massa i snön. Innan det var läggdags hade de ätit "iff"/chipsen och druckit Festis som Albin tagit med sig. Halv åtta var det godnatt och vid sju var det god morgon. 
Idag hade de lekt en massa inne bla. Men en timme innan de skulle åka bussen hem hit igen snubblade Albin in i soffan och slog i ena kinden. Soffan var mjuk och det var ingen hård smäll men han blev ändå ledsen och i samma veva började han nog känna av lite hemlängtan. Farmor lyckades inte trösta så hon ringde oss i förhoppning om att lugna ner honom. Det gick väl sisådär. Han fortsatte vara ledsen men väl på bussen glömde han bort sig och koncentrerade sig på att åka buss istället 😊
De var hemma här vid halv fem och då blev han arg och ledsen igen för att han inte fick vara ute och skotta snö. 
Han grät och vrålade och inget dög som tröst. Tillslut däckade han bakom ryggen på pappan på kökssoffan när vi åt middag. En kvarts tupplur, lite gull och Bompa gjorde susen. Humöret blev mycket bättre 😊 Och nya bordet vi gjort ordning åt honom på rummet var ju såklart HEEEELT fel! Precis som jag sa. 😉 Men två timmar senare var det jättebra! "Ett långt bord. Lång som en orm." Sa han. 
En macka senare somnade han sedan gott och har sedan dess sovit utan ett pip. 
En förkylning tar på krafterna och humöret.

Elsa har fortsatt med snorandet idag och har också börjat hosta lite. 
Ändå har hon hållit humöret i topp hela dagen. Så länge vi inte försökt få henne till att sova 😊
Hon sov till nio nu ikväll. Jag bäddade ner mig med henne då. Det är nu två timmar sedan. Hon har enbart slumrat små korta stunder och därimellan pratat, snurrat, dragit mig i öron och näsa samt försöka rymma från sängen.Just nu

Såhär trött blir man av att tillbringa ett dygn hos farmor 😉
Man somnar på kökssoffan under middagen. 

Doppresent?

Kan vi ge detta i doppresent?


En flodhäst, skrammel och prasselboll samt en nappsnodd. 

Överraskning!

Planen har ju länge varit att fixa till Albins rum bättre med förvaring och så men vet har inte riktigt vetat hur vi vill ha det. Dessutom vill vi väldigt gärna att han leker mer inne på sitt rum med sina bilar och traktorer i fred från sin klåfingriga och nyfikna lillasyster. 
Av någon anledning leker grabben typ aldrig på golvet. Nä, han ska köra och leka med sina bilar på ett bord eller bänk i lagom ståhöjd. Bekväm! 😉 Så då tänkte vi att han skulle få bättre utrymme att kunna göra just det inne på sitt rum. Det lilla bordet han har räcker ju inte på långa vägar till.
Idag har vi fixat detta! En skiva har satts upp och det är bara att tuta och köra på den! 

Innan och efter. 

(Dock kvarstår förvaringsåtgärden.) 

Nu väntar vi med spänning på att han ska komma hem från farmor och se hans reaktion.
Troligtvis blir han nog först förfärad! Saker och ting ska ju vara som det alltid varit 😉 Fast när han vant sig tror jag han kommer gilla det.


Till Elsa har vi ordnat en hörna ute i vardagsrummet.
Hon har ju inget eget rum ännu men leksaker till förbannelse 😉 
Det lilla bordet åkte ut till henne och så har vi ställt dit en av hyllorna jag köpte förra helgen. 

Några lådor/korgar som passar in i hyllan ska skaffas sedan är jag hyfsat nöjd. 

Elsa tycks också gilla det! 😊 


Just det!

Idag säger vi ju GRATTIS till mamma/mormor och moster Helen!

Hurra hurra hurra! 😊 

Lördag med snor

Elsa la sig 18:52. 18:59 sov hon. Snabba puckar! Undrar hur länge det varar dock. Hon är så snorig!

Under den gångna natten drabbades våra barn av förkylning. Helt utan förvarning slog det till. Elsa är värst.
Hon sov oroligt hela kvällen igår och ojade sig i sömnen både nu och då. 
Albin vaknade vid ett och kom in till oss för att berätta att hans blöja var proppfull med kiss. Resultatet av att ha hinkat i sig två festisar under kvällen 😉 Jag bäddade ner mig inne hos honom och vi somnade fort om.
Albin väcker mig ett par gånger under natten och skäller för att jag tagit något. Han drömde 😊
Vid sex vaknar jag av en hysterisk Elsa och förstår att Peter försöka suga snor ur hennes lilla näsa. Albin ligger halvt på mig och snarkar. 
Sedan vaknar jag vid halv åtta av att Albin tassar ut ur rummet och går in till den sovande pappan och Elsa. Jag jagar ifatt honom och bär honom i protest ut till soffan istället och sätter på Barnkanalen. Jag slumrar till där i soffan  och väcks sedan vid halv nio av att Elsa vaknat och kommer krypklampandes ut i vardagsrummet. Bara att sätta igång med frukostutfodringen.

Halv tio hade vi bestämt träff med sysslingarna P och V borta i backen halvvägs ner till byn. 
Vi fick lite bråttom med andra ord att hinna dit. Vi hann. Nästan 😊

Barnen och papporna åkte och hade skoj. Även vi mammor åkte ett par åk men såg mest till de små barnen. Barnen blev fort trötta då det är jobbigt att gå upp i backen 😉
Blåste svinkallt gjorde det så en timme i backen räckte gott och väl.

Elsa somnade när vi gick hem och sov vidare hemma i över en timme.
Albin kom aldrig till ro men höll sig iallafall inne på sitt rum när han tröttnat på att vila i sängen. 

När Elsa vaknat och ätit lunch gjorde vi oss iordning och åkte till farmor. Fika och lek. 
Sedan åkte vi hem därifrån med bara ett barn! Albin ska nämligen premiärsova hos farmor inatt. Och det går nog bra 😊

Vi var hemma framåt halv fem. Åt middag och så hoppade Elsa och jag i ett varmt bad. Sedan nattning.
Hon har varit vaken sedan halv ett så hon var trött. Men ändå har hon hållit otroligt bra humör. 

Hon sov till 19:23 och hon håller fortfarande på att oja sig och böka runt i sängen.... 

Andra tanden!

Kände nu ikväll att Elsas andra framtand där nere (högra) nu har tittat fram! 
Det förklarar väl varför hon vakna vid halv tio igår kväll och ville inte somna om. Hon fick komma upp och for runt som en hyperaktiv duracellkanin. Heltokig! Vi gick och la oss men det dröjde ända till efter elva innan hon äntligen coolade ner sig och försökte sova. Gapade och skrek gjorde hon också och tillslut vaknade även Albin. Jag la mig inne hos honom och vi somnade fort. Vaknade sedan av ett Elsailltjut, tittar på klockan och då är den redan halv fem! Det kändes som jag bara blundat i typ fem minuter. 
Jag smet ut från Albin och la mig i min säng. Hade dock svårt att somna om. Väcks sedan av Albin som kommer in till oss efter sex någon gång. Vi tränger ihop oss allihopa i sängen och Albin kan inte låta bli att pilla på Elsa så hon vaknar ju såklart. 

Vi säger hejdå till pappan fast att Albin protesterar mot att han ska iväg och jobba.

Efter frukosten gick vi ut. Det hade kommit lite mera snö så Albin skottade och så tittade vi på när farfar plogade med traktorn. Vi gick lilla svängen runt och Albin stannade till hos Göte och hjälpte honom att skotta lite också. Elsa somnade tillslut i vagnen. 
Vi var ute över en timme för att sedan gå in och äta en tidig lunch redan vid kvart i elva. Skotta snö är bra för aptiten 😉 Därefter satte båda barnen den tvära sidan till och gjorde allt för att inte vila middag. 

Vi masade oss ut även på eftermiddagen och åkte ett varv runt med pulkorna. 
Sedan åkte grabbarna in mot staden för besiktning. Jag och Elsa åt och sedan tog hon faktiskt en liten välbehövt tupplur.
Vid halv sju kom grabbarna hem igen. Lite nedvarvning framför Bolibompa med lite "iff"/chips och nu är båda barnen nattade.Lyckades få ett kort på den första tanden idag. Uselt men man kan skymta den 😉 

Färdiga!

Nu har Elsa och jag redan klarat av dagens middag.
Hon åt en stor portion lasange och jag två stekta ägg och ett packet stekt bacon. 
Dagens tredje mugg med kaffe som efterrätt sitter nu fint.
Perfekt gödning för magkatarren.

Grabbarna har åkt in för besiktning av Saaben och skulle äta hamburgare eller nått efteråt.


Just nu

Elsa har tröttnat på att ligga i vagnen och ligger och protesterar. Albin går fram till henne klappar på kinden och säger:
- Vad är det gumman? Lugna ner dej. 
På bred stockholmska.
Haha! Sötnosarna. 


Elsa var iallafall duktig och sov i en halvtimme.
Albin har legat inne på sin säng och läst ton vis med böcker. Men absolut inte sovit. 

Nu fortsätter röjet! Envisa!

Båda barnen totalvägrar middagsvilan idag. Efter en timmes försök gav jag upp och vi tog en liten fika. Leken efteråt urartade fort eftersom båda är så trötta så nu gör vi nytt försök. Dock utan framgång hittills. Suck!


Elsa har hittat ett nytt favorit tillhåll. 
Byrån i hallen med alla dess lådor
Hon öppnar och stänger lådorna och river ur innehållet. Jätteskoj...

Albin är istället förfärad över att alla lådor står öppna och hans mössor ligger utspridda på golvet. 

Idag var det ingen vanlig dag....

..... för det var jyckens födelsedag! Hurra hurra! 😊 Hela TIO år blev han.

Dagen firades med en godis till frukost. Lite extra mycket lek med hans nallar. Ännu ett par godisar och sedan blodpudding till middag. Jag tror han är nöjd 😊 

Dessutom fick han ju ännu mera snö idag och snö tycker han om. 
Han älskar att rulla sig  och dra kinderna /insidan av öronen i snön. 
Att sticka nosen långt ner i en snödriva och nosa är också poppis!
Såhär tjusig var han idag när vi var ute 😊 


Albin tyckte att Nico skulle få en egen gran nu när han fyllde år. Men bara en liten.
Haha! Varför just en gran fick jag aldrig klarhet i.

Torsdag

Kväll igen. Tycker dagarna enbart består av morgon och kväll. Dagarna går fort trots att man knappt gör något.

Elsa och jag hade en lugn hemmaförmiddag även idag. Vi gick inte ens ut då farfar tog en runda med jycken.
Den lilla damen la sig igen redan efter bara timme efter frukosten och somnade gott. Hon sov och sov. Jag var tillslut tvungen att väcka henne lite innan elva så vi skulle hinna till dagis och hämta brorsan.
Yrvaken tjejja <3

Idag har det snöat nästan hela dagen och nu är det vinter på riktigt. Jag gillar det! 😊
"Min" årstidsreflektionsalle' i förmiddags. Den bara skriker VIIIIINTERRRR 😊 

Albin var inte riktigt lika samarbetsvillig idag när vi kom hem som han varit de senaste dagarna men han la sig iallafall slocknade ganska omedelbart.
Elsa och jag åt lunch. Hon hade däremot svårt att komma till ro. Inte så konstigt med tanke på hennes långa förmiddagslur.
När hon somnat drog jag tummen ur röven och gick ner för att börja ta tag i högen med utväxta barnkläder som bara växer och växer. Tänkte börja försöka sälja bort lite. Men fy vad vemodigt det känns. 

Elsa vaknade vid halv tre och så även Albin.
Den lille herrn vaknade som ett monster och bara grät och skrek. Han ropade efter pappa och tjöt. Vi ringde honom och han kunde lugna Albin lite genom att berätta att han snart kommer hem från jobbet. Medan vi väntade klädde vi på oss och gick ut och åkte pulkatåg!
Och inte länge efter det kom pappan hem! Tidigare än vanligt. Bara för att Albin var så ledsen 😊
En liten stund i sandlådan/snölådan hann vi också med innan vi gick in och gjorde middag.
Albin åt blodpudding för glatta livet och Elsa mofflade i massvis med pyttipanna och en skiva blodpudding!
Idag var en sådan där dag då hon ska äta själv. Pyttipannan passar ju jättebra till det. Men kalopsen till lunchen lämpar sig inte riktigt lika bra. Det gick ändå 😊 

Efter middagen fick båda barnen bråkgapochskrikrycket så det var ett jäkla liv här. 
Slängde dom båda i ett bad och det blev genast behagligare för våra öron 😊 Efter blev det sängen direkt för Elsa och nu sover hon sedan en stund tillbaka.
Även Albin har lagt sig och läser saga med pappan hör jag. 

Avslutar dagen

Elsa sov i ett streck från sju till nio ikväll! Hon har blivit så duktig.
Men nu ligger hon och ojar sig till och från. Misstänker att det är tand som spökar. Jag har förberett med en dos smärtstillande och en skvätt välling om hon vaknar till snart igen.
Vi gör kväll tidigt ikväll och bäddar ner oss redan nu. Det är skönt ibland 😊


I eftermiddags började det brinna i ett hus här i utkanten av byn. Det var farbror Bosse som av en slump upptäckte det och larmade samt räddade ut en hund. Usch och fy! Eftermiddag med röj

Shit vad halt det var på vägen när vi åkte för att hämta hem vår dagispojke! Men det gick bra både dit och hem. 

Elsa fick sova middagsvilan inne i vagnen idag också. Det har blåst så in i Norden idag så jag ville inte ställa ut henne på trappan. 
Hon sov bara trekvart ungefär och vaknade innan var två. Det var alldeles för lite och det tyckte nog hon själv också egentligen för humöret var lite svajigt en stund. 
Albin vaknade lite efter två och Elsa la av världens glädjetjut när hon fick se brorsan 😊

Eftermiddagen gav mig kortslutning i skallen. 
En trött och gnällig Elsa och en eftermiddagsstimmig Albin som härjade runt. 
Sådana här dagar känns det som år innan äntligen Peter kliver innanför dörren här hemma. 

Det behövdes köras in lite ved efter maten och jag sa att han var tvungen att ta med sig ett av barnen ut då jag inte mäktade med mer tjuvnyp, spring, gnäll och bråk om leksakerna. Han tvingade med sig Albin ut. Haha! Den gossen vill aldrig gå ut längre. Men när han väl är ute vill han inte gå in istället.
Jag och Elsa sorterade dagens tvättskörd. Lugn, tyst och behaglig stund. 
Fast så mycket hjälp var hon väl inte egentligen 😉 Och helt plötsligt ställer hon sig vid korgen och lyfter upp den och står så och balanserar en bra stund. Knäppfian! 😊 

Albin kilade ner en stund till farfar innan det var läggdags. Bättre han härjar där än här. Fast jag vet att han alltid är en liten solstråle nere hos honom. Märkligt.

Nu är båda barnen nattade och sover. Dags att se Farmen! 

Står och flinar

Asså nu är det andra gången idag Elsa ställer sig rätt upp och ner helt plötsligt utan något att hålla sig i.  Så står hon bara där och flinar. Hon är så väl medveten om vad hon gör.
Och Albin ropar: Hon står häv/själv!

Tuffa tjejjan! <3
Haha! Vilken läskig bild 😊

Elsa i topp

Hörde på radion att Elsa och Ludvig låg i topp på namnlistan för 2014. 

Jag sa ju att vi skulle välja Lisa, Ellen eller Alice! 😉 

(Alice låg etta på 2013års namnlista) 

Just nu

Läser lite bok såhär på förmiddagen efter en promenad och skön tupplur 😘 Tisdag

Idag drog babysimmet igång igen. Kul! 
Elsa var lite blyg de första minutrarna i bassängen men det släppte fort. Hon var som en fisk i vattnet och hade jättekul! Hon "dök" från kanten gång på gång och minen hon hade varje gång när hon lutade sig fram och tippade ner i vattnet var oslagbar. Önskar jag kunnat filma! Hon dök också en gång från simfröken till mig. Men sedan räckte det. Hon krokade sig fast runt halsen på mig och släppte inte i första taget 😊


Halv fyra hade Elsa 10 månaderskollen med läkaren på Bvc. Vi kom iväg med god marginal tidsmässigt 😊 På plats mötte pappan upp oss för att följa med.
Jag berättade för Albin att Elsa skulle till doktorn. "Äjsa lite huk/sjuk" tjatade han sedan om och försöka förklara att Elsa ska till doktorn fast hon inte är sjuk utan bara kollas var lite svårt 😊
Kollen gick iallafall bra och båda barnen skötte sig fint. Albin undersökte leksakskorgen men höll hela tiden ett vakande öga på vad doktorn gjorde med Elsa och var fram ett par gånger till henne precis som att försäkra henne om att han var kvar och att hon kunde känna sig trygg. 
Efter Bvc drog vi till Donken för middag. 

Albin är väldigt fixerad vid vem som åker i vilken bil när vi träffas såhär och har olika bilar och idag blev det lite extra rörigt för honom 😉
På tisdagar hämtar ju farfar honom på dagis och då lämnar farfar sin bil där och Albin och han åker pappans bil hem (pga bilstolen) och pappan tar farfars bil hem på eftermiddagen. Så när vi åkte hemifrån i eftermiddags stod ju pappans Audi parkerad här hemma, vi åkte iväg med Saaben och pappan mötte upp oss med farfars Saab. Mycket att hålla reda på! 😉 Dessutom stannade ju jag kvar i stan så pappan och barnen åkte vår Saab hem medan jag tog farfars Saab. Ni kan ju tänka er att Albins hjärna gick på högvarv 😉

Jag hade tandläkarkontroll vid sex. Måttligt roligt. Men det gick bra! Allt såg fint ut bortsett från att lite från lagningen jag gjorde 2012 hade lossat och behövs lappas på lite. Och så diskuterade vi min lilla bonustand. En liten bebistand som liksom ligger snett under visdomstanden uppe på vänster sida. Hon upptäckte ju den när jag var där sist (2012) och hon blev riktigt fascinerad. Haha! Hon vill helst ta bort den men jag väntar lite med det eftersom den inte ger några besvär än.

Den lilla avlånga grejen till höger är min berömda bebistand 😊 

I mars ska jag tillbaka för att fixa den trasiga lagningen. 

Efter tandläkaren fixade jag veckohandlingen. Att handla klockan sju en vardagskväll var mycket behagligt! 
Jag var hemma vid åtta och båda barnen sov. Bra jobbat både barn och pappa! 😊

Just nu

Jag måste väcka dessa två sött sovande underbaringar nuHuvudet

En envis huvudvärk som smög sig på vid lunch och som inte vill ge med sig trots mat, vatten, kaffe och alvedon. Dagens göromål är ju dessutom långt ifrån slut ännu...

Tänker, grubblar, ältar och oroar mig för mycket för tillfället. Inne i en sådan period. 
Det syns på naglarna och nagelbanden också. 

Måndag

Jag märkte varken av när Peter åkte till jobbet eller när Albin kom in i sovrummet imorse. Vid sju väcktes jag av att Albin och Elsa låg och snackade med varandra i sängen. Gulligt <3

Dagen har varit väldigt behaglig. Jag och Albin har dragit jämt hela dagen. Ända till halv fyra i eftermiddags.

Inte heller idag lyckades han sova middag. Jag vet inte hur många gånger jag ledde tillbaka honom till sängen. När Elsa sedan vaknade lite innan två gav vi upp. 
Mellis och sedan gick vi ut och åkte pulka. Det snöade ju endel igårkväll och under natten så det var perfekt pulkaföre och inte lika hiskeligt isigt och halt längre.
Glada barn i pulkatåg 😊 

Äntligen hade sandlådan tinat lite grann så det faktiskt gick att gräva lite.
Elsa tittade iakttog med spänning på första parkett i mitt knä

Innan middagen växte djävulshornen fram på den lille herrn. Då hade han varit lugn och beskedlig alldeles för länge 😉 
Jag bad honom gå in på sitt rum, läsa en bok och lugna ner sig. Det gjorde han också! Efter en stund stängde han även dörren, släckte lampan och bäddade ner sig i sängen. Trött grabb! Efter en stund kom han tillbaka ut i köket och var mycket lugnare.

Sedan var dagen slut. 
Albin tog ett bad innan läggning. Somnade som en stock efter nattning. Det är fördelen när han inte sover middag.
Elsa var överallt och ingenstans i sängen när det var läggdags. 
Vi övar för fullt med att hon ska hålla själv i vällingflaskan. Hon har varit lite bekväm gällande det men nu börjar det likna något 😊 


Fyra dagar har det gått nu med nya "magmedicinen" (movicol) och grabben är som förbytt! Nu äter han frukost, mellis, lunch, mellis och middag utan krångel och med god aptit. Det är en fröjd att se! Sådan lättnad.
Och magen har han skött dagligen. Utan att behöva kämpa och ta i så han blivit blå i ansiktet. 
Tänk vad lite bajs kan göra en lycklig! 😉 
Och Albin är lättad över att slippa "rumpmedicinen"/klyx. 
Förra veckan när vi höll på med det eländet sa Albin redan vid frukosten: "ingen rumpmedicin idag" och rynkade näsan. Det var inte roligt att hålla på med det men oj så duktig han var! Han visste att han var tvungen trots att han inte ville och skötte det så bra. 
Världens duktigaste kille! <3 Nu hoppas vi att vi slipper det eländet igen.

Söndag

Elsa tog lite sovmorgon och väckte oss vid åtta (fördelen med att hon nattsuddade lite kvällen innan 😊). Peter gick upp och jag somnade om. Väcktes sedan vid halv tio. Så skönt! 😊
Albin kom hem från sin nattvisit nere hos farfar och grabbarna drog igång dammsugningen. Jag gick efter och svabbade golv. Elsa var mest ivägen 😉


Jag, Elsa och jycken tog en promenad. Elsa somnade och sov vidare en liten stund på trappan.
Albin kunde inte heller denna dag komma sig för och somna middag.
Vi åt lunch och gick ut istället. Åkte spark och lekte lite. Peter satte upp en ny lampa på garaget.
Albin smet sedan ner till farfar. Vi gick in och sövde Elsa. Peter stod för maten och satte ihop en god lasagne.

Albin kom hem till middagen och var på ett rysligt humör. Men åt gjorde han! 😊 Trots att han påpekade att han inte tyckte om lasagne och gormade högljutt om att han ville ha pizza med räkor på. Tårarna sprutade och snoret rann men maten på tallriken försvann. Två chokladbitar till efterrätt fick han.

Resten av kvällen ägnades åt att se halva Flygplanfilmen. Sedan var det godnatt.
Albin somnade bums efter sagan och snarkade så det lät ända ut i hallen trots stängd dörr och bamseskiva på.
Elsa var trögare. Hon for runt i sängen och gjorde allt annat än att försöka somna. 
Sedan var det lugnt. Härligt! 😊Just nu

Rastning av barn ute i sandlådanJust nu

Middagsvilan är över. Huliganerna är igång igenJust nu

Jag har precis sövt lillstumpan
Hon har åttiofem olika saker att pyssla med i sängen innan hon kan lägga ner huvudet på kudden och somna.


Nu ska jag fixa kaffe och sätta mig bredvid Albin i soffan. Han tittar på Bamse och tjuvstaden. Igen.

Hektisk måndagsmorgon 😊 

Lördag

Igår morse var det Elsa som såg till att familjen vaknade vid sex (nackdelen med att barnet äntligen sover om kvällarna är att denne istället vaknar tidigt på morgonen). 
Jag slog till på stort och satte igång ett brödbak vilket ledde till nybakat bröd till frukost 😊 Och nu har jag äntligen invigt min julklapp! 😊 
Resten av förmiddagen var seg. Elsa somnade fort efter frukost och lite lek och sov som en stock i ett par timmar. Vi andra slöade mest i soffan. Ja tom. energiknippet Albin.
Framåt elva väckte vi Elsa och hade lite fruktstund innan vi packade in oss i bilen och åkte för att hämta hem två hyllor jag tingat.
Hemma igen blev det äggmackelunch och sedan var det dags för vila igen. Elsa somnade ganska lätt i vagnen och sov vidare ute på trappan. Albin smet upp ur sängen sjuhundra gånger och vi ledde tillbaka honom lika många gånger. När Elsa vaknade gav vi upp med försöken att få Albin att vila och väntade oss en riktigt trött, gnällig och trotsande grabb resten av dagen.  
Vi tog en fika, klädde på oss och gick ut. Plockade fram sparken för i år och det var ju lattjo tyckte Albin!
Planen var att göra en snögubbe också men det var ingen bra snö så de blev en snögubbehög istället 😊

Albin är så arg på sandlådan som är helt frusen och full med is. Han vill ju gräva!!!! 
Jag var snäll och släppte loss Elsa från vagnen och tänkte hon ville röra på sig lite. Men tji fick jag! Hon ville inte alls lämna sin trygga plats i vagnen och vrålade bara 😊 Haha!Efter middagen kom Albin på att han ville sova hos farfar. Sagt och gjort. Vi packade ihop hans saker, sa god natt och så gick han ner. 
Övernattningen gick bra även denna gång. Han hade somnat lite efter åtta och sovit hela natten till halv sex imorse men somnat om och sovit vidare till halv åtta. Inte illa 😊

Vi här hemma hade en hyfsad lugn kväll. Elsa sov ganska bra från sju till tio ungefär. Sedan hade hon svårt att somna om och fick komma upp istället
Vid tolv sov hon sedan igen. I sin säng! Jag var grymt envis och skulle få henne till att somna i sin säng igen och det gick ju! Tillslut. 

Just nu

Barnarbete pågår

Koncentrationsunderbettet är på plats! 😊 

Hippo!

Igår blev min Heidi Bears flodhäst äntligen färdig! 

Jag är nöjd 😊 

Ges bort som doppresent om några veckor. 

Skryt!

Jag måste skryta lite till nu! 😊

Albin serverades en stor portion med chiliconcarne, ris och broccoli till middagen och han åt upp ALLT!!!! Vi är världens lyckligaste mamma och pappa här hemma sedan dess 😊 
Att se honom äta med så god aptit var fantastiskt!

Skeden var en grävskopa som grävde en väg i maten och tippade skopan med mat i munnen.
Gaffeln var en domkraft som lyfte upp tallriken så den stod på sne.
Broccolin var goda träd.
Jag tror nog han glömde bort att han åt 😉 Haha! 

Fantasi har den lille herrn kan jag meddela. Massa fantasi tom. Det är kul! 

😊

Shit vad långa kvällarna är när vi inte behöver springa in och ut i sovrummet och söva om Elsa sjuttiosju gånger 😊 

Fredag

Hela morgonen pratade Albin om att "gå ut" men medan Elsa sov sa jag att vi fick vänta. Och hon tog god tid på sig. En hel timme sov hon själv i sin säng! Det blir sakta men säkert bättre 😊
När hon vaknat tog vi lite fruktmellis innan vi skulle gå ut äntligen. Men vad händer sedan?
Jo, grabben som tjatat hela morgonen om att gå ut vill inte längre gå ut. Suck! Men jag hade bestämt mig. Vi skulle ut! Och vi kom ut tillslut. Efter lite blod, svett och tårar. Och några svordomar.
Ute var det ju blankis överallt. Albin halkade och slog i bakhuvudet lite men det gick bra. Vi körde in några skrindor med ved men det var inte lätt att dra i snömodd och på all is.
Jag sa till Albin om och om igen att han skulle gå på snön istället för på isen men det glömde han ju lika fort igen och han satt på rumpan många gånger.
Sandlådan var full med stora vattenpölar och det var kuligt att ösa vattnet med grävskopan. 
Det närmade sig tillslut lunch men Albin skulle INTE med in. Först ska han inte ut och sedan ska han inte gå in.... 
Väl inne inser vi att kängorna han hade på sig inte alls var vattentäta.

Två pannkakor slukar han till lunch. Bra!!! 😊 Och efter några tafatta protester lägger han sig till sängs och somnar fort.
Elsa klär jag på igen(!) och bäddar ner i vagnen. Inom tio minutrar sov även hon och jag ställde ut henne på trappan.
Jag fixade lite med tvätt och rensning/sortering av Elsakläder bla.

En stund innan två vaknar Elsa och likaså Albin. Båda på bra humör 😊 De blir så glada av att se varandra igen efter vilan och varit ifrån varandra lite mer än en timme. Kärlek! <3

Pappan kommer hem lite tidigare än vanligt. Vi äter middag och sedan lek. Jag torkade ur nya spisen lite (som nästan ser ut som ny).

Albin fick sina fredags"if"/chips och Elsa började gorma direkt. Hon ville också ha ju!!! En majskrok och locket till burken fick henne att bli nöjd 😊

Albin har haft riktigt kraftiga humörsvängningar nu på sena eftermiddagen och vi har härjat och gormat allihopa. Tillslut fick jag honom att stänga in sig på sitt rum en stund och där la han sig och läste böcker. Många böcker. Och sedan var han mycket trevligare och harmoniskare 😊 

MOOOOSTEEEER!!!!

Jag vill också ha en Volvo V70!

Jag "lånar" brorsans så fort tillfälle ges 😊 

Just nuFler som är trötta 😊 

Godmorgon

Albin såg till att hela familjen vaknade vid sex imorse. Morr!!!
Jag har inte piggnat till än.
Elsa har lagt sig igen.
Albin tittar på tv.


Måtte denna magiska dryck ge mig styrka och kraft att piggna till och ta hela dagen med en klackspark 😊En spisig dag 😊

Igår hände det! Elsa slog eget rekord med råge! 😊 
Hon sov från cirka 19- 04 i sin egna säng!!!! Bortsett från ett litet uppvaknande vid 23, en kvart efter att jag lagt mig men jag lyckades söva om henne. Helt jävla otroligt! 😊 
Så nu dröjer det nog till hon är lika duktig igen 😉


Albin vaknade i ottan imorse. Närmare bestämt 05.20 cirka. Pappan och han la sig tillsammans inne hos honom men tydligen somnade han aldrig om. Gårdagens nattning var dessutom långdragen så jag förstår inte vad han skulle upp så tidigt för? Nervös kanske?


Det har inte hänt så mycket här hos oss idag mer än Albins och mitt sjukhusbesök imorse.
Båda barnen sov en rejäl middagsvila. Albin i typ två timmar och Elsa i närmare tre i vagnen ute på trappan. Väldigt skönt att hon äntligen lyckas sova längre stunder någon annanstans än bara på mig eller någon annan.
Vi åt en tidig pannkaksmiddag och gick sedan ut för att åka pulka i mörkret.
Elsa har inte hunnit åka så mycket pulka hittills men hon gillar det. Så länge pulkan rör sig vill säga. Så fort den stannar vrålar hon. Haha!
Albin och pappan åkte iväg efter fem. Vi hittade en "ny" spis på blocket igår som såg helt ok ut och slog till på en affär. Dock fanns den i Sollentuna så grabbarna får sig en liten roadtrip nu på kvällen.
Även jag köpte spis idag faktiskt! Jag fyndad en som ska få flytta ut i lekstugan framöver. Min plan och förhoppning är att stugan kan vara någorlunda klar och inredd till Elsas 1 årsdag. Som en present 😊 

Nu har jag precis fått stumpan att somna! 

Duktig grabb= stolt mamma

Alltså vi har ju världens duktigaste kille! Inget snack om saken och jag är så stolt över honom <3

Imorse hade vi äntligen tid på barnmottagningen och fick träffa doktor Karin. 
Vi pratade igenom hur vi har det med Albins tröga mage, hon lyssnade både på hjärta och lungor samt klämde på magen. 
Albin var redig och svarade på frågor (om än väldigt försynt).
Vi fick utskrivet en annan "magmedicin" och nu hoppas vi det blir lättare. 
Tröga magar hos barn i den åldern är väldigt vanligt.

Prover togs också, gluten och sköldkörteln (tror jag om jag minns rätt). Om proverna visar något hör de av sig om max cirka en vecka. 
Att ta blodprovet var ju hur simpelt som helst! Albin satt i mitt knä med en sköterska höll i hans högra arm och en annan stack i armvecket. Inte ens ett litet aj yppade han när det stack till. Han satt tom. och tittade. Jag försökte distrahera honom men det behövdes ju inte 😊
Tre rör med blod snodde dom åt sig och därefter fick han välja både plåster och en tatuering eller klistermärke. En noshörningstatuering valde han 😊 (som tyvärr skavdes bort nu innan han gick och la sig precis 😞).

Jag är SÅÅÅÅ stolt över vår fina och duktiga grabb! <3


På hemvägen stannade vi till på Rusta och passade också på att köpa med oss lite fika hem. Man får sådant när man varit duktig hos doktorn 😊

2 1/2 dammsugare, 1 mumsmums och en Festis tryckte han i sig när vi kom hem. Haha! Nu sover han gott. Han gjorde morgon redan 05.20 imorse nämligen.... 

Dagens bästa

(Som egentligen utspelade sig igår men som jag glömde publicera här)


Jag bytte gardinen inne på Albins rum igårförmiddag medan han var på dagis. Tomte gardinen åkte ner och en ny kom upp.

- NEJ! Den ska inte vara där! Började Albin härja direkt när han gick in på sitt rum.
- Vad då? Undrade jag.
- Den ska inte vara så! Den andra! Fortsatte han härja.
- Vad?! Frågade jag igen (fast jag mycket väl visste vad han syftade på)
- Den där! Gadinen! 

Haha! Min lille tvååring skäller ut mig när jag byter gardiner. Kul att någon ser förändring iallafall 😊 

Mitt i veckan

Imorse var det ett himla liv på Albin. Han var trött och ville inte gå upp när pappan väckte honom. "Jag ska stanna hemma idag" tjatade han om. Och inga ben hade han heller att stå och gå på. "Bära mig" vrålade han. 
Jag är förundrad över att pappan behöll lugnet. Jag hade sparkat bakut minst tio gånger innan vi kommit iväg.
Lämningen på dagis hade gått bra och allt trilsk var glömt 😊

Här hemma gjorde Elsa morgon lite innan åtta. 
Vid nio kom farmor för att hämta Nico. Han ska få lite semester och ompyssling hos henne till imorgon.

Både igår och idag har jag gått ordentliga morgonpromenader. Vägen är totalt isbelagd så det är med livet som insats man ger sig iväg. Idag har jag tom. träningsvärk i både ben och armar efter gårdagens promenad. Man går ju och spänner sig så konstigt när det är halt. Tog fram broddarna idag och det underlättade lite.

Innan dagishämtning var Elsa och jag tvungna att åka och tanka. Passade också på att stanna på affären och göra en liten snabbhandling av det viktigaste. 

Hämtningen gick lätt idag med! Elsa sov så jag lämnade faktiskt kvar henne i bilen medan jag sprang in. De hade ätit färdigt idag också så det var bara att hoppa i ytterkläderna och gå ut till bilen.
Väl i bilen ändrades humöret radikalt och den lille herrn kom på att han inte alls ville åka hem utan istället vara kvar på dagis. Försent! 😉 
Konstigt nog gick han och la sig utan några protester även idag.

Elsa hade ju sovit endel i bilen och hade lite svårare att komma till ro för den riktiga middagsvilan efter lunchen. Men tillslut slocknade hon och sov iallafall fyrtiofem minuter ute på trappan.
Halv tre fick vi väcka storebrorsan. Den slöfocken 😊

Elsa åt upp hela sin middag för egen maskin idag
Gott!
Makaroner och korv smakar gott för barnamagar. Båda barnen åt TVÅ korvar var! 

Kvällen avlutades med bad av barn. 
Detta bad och det förra fick dock avslutas tvärt då Elsa fick för sig att bajsa i vattnet. Haha! 

Just nu

Här har hon suttit knäpptyst i över en kvart och repat upp det lilla garnnystanet hon fick av mig 😊


Ett riktigt mästerverk blev det ju! 😊
Ruta ett

Nu har Elsa knorrat/bråkat i närmare två timmar men efter en hutt smärtstillande och nedbäddad mellan både mamma och pappa hoppas vi hon nu somnar om.
De fridfulla kvällarna var tydligen bara något tillfälligt.  

SUCK! 

Ibland blir allt bara så helt perfekt 😊

När jag kom till dagis var de färdiga med lunchen redan och jag behövde inte ens längre än till tröskeln in från kapprummet innan Albin kom springandes och följde med mig helt självmant bort till hans krok. Där klädde han på sig nästan helt själv och gick sedan raka spåret ut till bilen utan massa onödigt trams. Han klättrade tom. in i bilen och satte sig på plats utan att jag behövde säga ett pip.

Båda barnen höll sig vakna hela vägen hem så det var inga sura miner från någon när det var dags att gå ur bilen.
Albin bar sin ryggsäck själv och gick raka vägen till ytterdörren med nyckeln i högstahugg för att "öppa" dörren. 
När vi klätt av oss allt och jag säger att det är vila går han in till sängen och lägger sig och somnar typ bums.
Elsa åt en stor portion med lunch innan jag byltade på henne alla ytterkläder igen och bäddade ner henne i vagnen, körde några gupp över tröskeln och inom fem minuter sov även hon. Utan minsta protest. Jag ställde ut henne på trappan och där fortsatte hon sova lite mer än en timme.

Knappt tio minuter efter att Elsa vaknat kommer också Albin uttassande till oss. 
Vi åt mellis utan något tjat och gnat. Albin åt sin halva frukostmacka han hittade i kylen plus två kex och lite äpple! Fantastiskt! 😊
Sedan började barnen busa upp varandra och hade superskoj.
Helt perfekt! <3

Stumpan somnade som en stock i vagnen. Med sina ena tossa i näven. Gulligt 😊 

(Resterande tid av eftermiddagen då jag tvångshöll bägge barnen för att kunna klä på dom och gå ut samt Albins utbrott på sina traktorer ute pratar vi inte om 😊) 

Knäppfian!

Nu har hon krupit runt köksbordet minst tio varv och än tycks hon inte ha några planer på att sluta
tydligen skitskoj! 😊

Det är bra att hon är duktig på att sysselsätta sig själv.Just nu

Visst är det tyst och tomt här hemma med en storebror på dagis. Men samtidigt är det lite skönt. Elsa får leka hur hon vill och med vad hon vill utan att brorsan ska ha ett finger med hela tiden 😊

Ska bli spännande att höra vad Albin säger om att vara tillbaka på dagis igen 😊
Snart hämtar vi hem honom! 

Bättre idag

Idag har jag mått mycket bättre bortsett från en tryckande envis huvudvärk som inte velat ge med sig samt att jag känt mig ganska slö och svag. Inte så konstigt med tanke på hur mycket jag sov igår och hur lite vätska och mat jag fick i mig.
Trots att jag sov 98% av gårdagen somnade jag ändå hur lätt som helst när la oss för natten vid tio. Dock vaknade jag redan vid elva och trodde det var morgon. Haha! Men jag somnade om igen 😊

Farmor har varit här nästan hela dagen och hjälpt mig med barnen. Det kändes skönt och jag kunde återhämta mig lite mera.
De var ute på förmiddagen och kom sedan in och sov en ordentlig middagsvila allihopa. 
På eftermiddagen tog jag med mig jycken ut på en promenad och det var skönt att lufta sig. Jag kom på att jag inte varit ute sedan i fredags! Illa! 

Ni kommer inte tro mig när jag säger att Albin åt middag så det stod härliga till idag (för att vara honom). Sex falukorvskivor och spagetti slukade han med god aptit. Så underbart att se 😊 Det är mer än vad han åt på hela förra veckan nästan. 
Kan det vara så att vi fått ordning på hans mage nu och att matlusten börjar infinna sig igen kanske? Hoppas hoppas! Och att det inte blir likadant igen.
Svårt att somna hade han ikväll. Han var nog både lite nervös och förväntansfull inför att börja dagis imorgon igen. Det blev ju många veckors jullov för honom iom. sjukstugan vi hade innan jul. Men faktiskt att dessa veckor med båda barnen hemma har gått riktigt bra. Jag är glad över att vi inte klöst ut ögonen på varandra eller tappat allt hår 😊 


Nä nu är det dags att sova!
Dessa två sötnosar kröp jag ner hos ikväll
Elsa tycks ha varit lite frusen om nosen och dragit täcket över huvudet 😉
Kvällarna har blivit mycket bättre! Men ikväll har det varit lite knorrigt igen och både igår och idag avslutades kvällen såhär vid tio tiden, en Elsa som sovit färdigt i sin säng och blivit sällskapssjuk. Förresten har jag berättat att jag inte längre är förlovad?
Peter tappade sin ring på jobbet en dag förra veckan. Ute någonstans.
Då var det bra att det inte var några riktiga dyra blingbling ringar vi kostade på oss. Och inte har vi ju graverat dem än. Typ fyra år efter förlovningen 😉
Jag föreslog att jag kunde få lite blingbling dit satt på min ring när han ändå införskaffar sig en ny men jag vet inte om vi är eniga om det ännu 😊

Hon kanske har fattat att det är skönare att sova om kvällarna?

Den lilla damen somnade inom en minut efter att vällingen tog slut. Det är sjätte kvällen på raken som hon nattas direkt i sin egen säng och därefter har sovit väldigt bra resten av kvällen för att vara hon 😊 
Äntligen kan vi börja känna lite hopp om bättring! Det tog "bara" sisådär fyra månader 😉Just nu

Järnvägsbygge roar både stora som små och ung som gammal 😊 Hästen Helge

Hela förra veckan har jag följt sökandet efter hästen Helge. En tioårig nordsvensk.
Helge blev skrämd av alla onödiga raketer på Nyårsafton och sprang till skogs (några mil hemifrån oss). Sedan dess har han varit borta. 
Helge har flera egna sidor på Facebook med måååånga medlemmar. "Hitta Helge" har idag över 6000 medlemmar som följer sökandet.

Hela förra veckan ordandes det med skallgångar i skogarna runt där han bor. Flera hundra frivilliga har hjälpt till och de har sökt av skogarna med värmekamera bla.
De enda spåren de lyckats säkra efter Helge är hans hovspår som leder ut på en sjö och senare har de upptäckt att det finns väldigt många vakar ute på sjön. De har sökt med dykare i ett par av vakarna men de har varit tomma! 
De har i flera dagar försökt komma upp och leta med hjälp av helikopter och drönare men vädret har inte tillåtit det.
Idag hoppas dom på bättre väder och därmed kunna söka med två drönare och låta alla frivilliga och skogens övriga  djur vila. 

En hittelön på 10 000 kr utlovas till den som hittar Helge och ännu mer om han är vid liv.


Usch! Jag tycker detta är så hemskt! Stackars häst. Bli så rädd och fly i panik. 
Jag hoppas innerligt att Helge kommer till rätta men eftersom ingen har sett skymten av honom på snart två veckor är väl oddsen inte så stora. Och spåren på sjön med alla vakar bådar ju inte heller gott. 
Hade jag haft tid hade jag också varit med ut och letat.

Ståtliga Helge! (Och jag som inte är någon hästperson egentligen 😊) 

Elsa 10 månader

Tiden verkligen försvinner förbi! Nu har ju nedräkningen till 1årsdagen börjat. Vart har dessa månader tagit vägen?!
Snart har vi ingen bebis här hemma längre.


En tand har kommit fram. Vänster nere fram. Men säkert fler på gång.

Dagarna mellan jul och nyår började hon krypa på heltid.

Är som en virvelvind och ska prova allt. Rycker och sliter i allt som går. 
Snabb som en vessla är hon! Hundens vattenskål är ofta ett mål.

Gillar att pilla med brorsans bilar och vet exakt hur man kör med dem. Härom dagen kröp hon och körde en bil ända från vardagsrummet ut till köket.
Och det där med att ta med sig saker hänger kvar. Det var lite lättare förut när hon ålade. Då använde hon ju armarna mer än händerna och hade det lättare att hålla i saker. Nu när hon kryper blir det svårare men oftast grejar hon det ändå 😊
Plocka upp saker och lägga dem på exempelvis ett bord eller i någon bytta är också något hon gärna sysselsätter sig med. 
Eller hålla i två bollar och sitta och slå dem mot varandra. 

Byta blöja och kläder är inte så värst kul längre. Snabbt ska det gå! Vill inte ligga stilla på rygg och ha det tråkigt.

Går med stöd gör hon riktigt stadigt och bättre och bättre går det när man bara håller i en hand. Men det är lite otäckt, så två händer är att föredra 😊
Men ibland glömmer hon bort sig när hon står och grejar med något och enbart lutar sig mot bordet tex. 
Gå med gåvagnen grejar hon lätt nu.

Pratet har liksom stannat av helt. Jag tror hon lagt allt krut på att lära sig krypa nu. Men nu när hon bemästrar det börjar hon komma igång med ljudandet lite igen.
Härom dagen utbrast hon "mamamama" helt plötsligt så visst är hon på gång.

Vinka är kul! Säger man hej, hejdå eller vinka så börjar det rycka i händerna på henne. Så gulligt 😊 Imorse när Albin kom in och sa godmorgon gav hon en vinkning som svar.

Sömnen på kvällarna har äntligen börjat bli bättre. I fem kvällar har hon nu somnat i egen säng och bara vaknat ett fåtal gånger efter det. Oftast har det räckt med att bara plugga in nappen igen. Hon har tom. sovit i sin säng till efter midnatt flera kvällar och det är fantastiskt! 😊 

Du är bara för go lilla stumpan! <3 

Inte min dag idag

Fy vilken dag! Jag har mått och mår fortfarande riktigt risigt 😞

Igårkväll när jag satt uppe och nattsuddade började jag helt plötsligt må illa. Jag tänkte att det var för att jag mosat i mig chips och choklad. Gick och la mig i hopp om att sova bort eländet.
Vaknade ett par gånger under natten och mådde fortfarande illa.
Elsa väckte oss vid sju eller åtta och jag mådde likadant än. Peter gick upp med barnen och jag låg kvar.
Så fort jag rörde på mig höll magen på att vändas utochin och jag var totalt orkeslös.
Vid tio fick jag använda hinken jag tagit fram ifallatt. Illamåendet försvann direkt och jag mådde ganska bra. Satt uppe en stund i soffan men det blev för jobbigt tillslut. Huvudet värker, kroppen känns som bly och jag orkar inte varken stå eller sitta upp och det ömmar i både bröstet och ryggen. Blää!

Jag har legat i sängen HELA dagen bortsett från några väldigt korta stunder uppe. Jag orkar liksom inte hålla ögonen öppna! Och jag har sovit hur mycket som helst. Trots härjande barn. Helt plötsligt får jag världens frossa trots att jag ligger nedbäddad under täcke.

Peter har dragit hela lasset idag. Ganska nyttigt för honom ändå 😉 Men när han var tvungen att köra in lite ved lite snabbt la jag mig på golvet med en filt och "vaktade" barnen. 

Nu har jag fått i mig en halv macka med smör. Alltid något. 
Illamåendet har inte kommit tillbaka men i övrigt är det samma lika. Jag har tom. ont i ryggen av allt sängliggande idag och till och från får jag restlessleg så jag nästan tror att benen ska gå iväg med mig helt själva. Riktigt irriterande! 

Slutgnällt för nu. 
Ingen rolig dag alls. Och jag som hade sett framemot att vi skulle ut och åka pulka allihopa idag. Det har ju kommit mycket snö.

Dagens bästa

- Äjsa har en tutte. Jag har med tutte. Och pappa! Utbrister Albin efter badet ikväll. 
- Har jag någon tutte då? Frågar mamman
- Mamma har jätteSTOOORA! tuttar!

Tack min son. Precis vad jag behövde höra när resultatet av två ammningar börjar visa sig. Två tomma påsar hängandes ner till knäna. Typ 😉

Lördag

Imorse kom farmor hit igen. Efter frukosten tog hon med sig båda barnen ut. Elsa somnade så fort vagnen kom ned för trappan nästan så Albin och farmor gav sig ut och trampade traktor.
Peter donade med sitt och jag med mitt. 
Mitt innebar att plocka bort det sista av julen och tvätta så mycket jag hann. Fyra maskiner hanns med. Eftersom det är helt hopplöst att försöka hinna tvätta i veckan med båda barnen hemma är tvättberget enormt framåt helgen. Var kommer all tvätt ifrån?!?!?! 

Efter lunch blev det vila. Elsa sov gott på farmor och farmor sov gott under Elsa 😊
Albin sov som Pippi och rullade tom. ur sängen med ett duns i sömnen. Men han flyttade bara upp sig i sängen igen och fortsatte sova. Fast denna gång på tvären.
När klockan slagit två fick vi faktiskt väcka latmaskarna 😊
En liten fika och sedan var det dags att kasta ut granen. Och det gick otroligt snabbt och lätt!
Albin har nämligen dagligen hela veckan försäkrat sig om "inte kasta ut granen idag" och när han sett att jag plockat bort tomtarna och annat julpynt har han protesterar ljudligt och nästan börjat gråta. Han har velat att det ska stå kvar. Men det vill inte jag 😊 Men idag flöt det på fint.

I granen gömde sig varsin smällkaramell till barnen och jycken. Det hör ju plundringen till!

Och ut kastades granen!
Ut i snöstormen 😊

Granen fick avsluta sin jul i eldtunnan med sällskap av Albin och pappan. 
Jag och Elsa fick stanna kvar inne och dammsuga barr. 

Resterande tid av kvällen har ägnats åt klyx, se på film, äta hemmapizza, överraskas av totalt mörker, bada barn och nu nattning.

Tjingtjong! 

Det blev svart som natten

Enbart två timmar in i snöovädret dröjde det innan det blev strömlöst.
Turligt nog satt vi och åt middag så vi slipper vara hungriga i mörkret. 


Äta glass med "lyslampa" 😊Nu kom strömmen tillbaka! 

Fredag

Idag spenderade vi förmiddagen hos Molly och hennes lillasyster. Albin tyckte det var kul att åka dit och förväntansfull över att se vad för leksaker hon hade 😊
Vi lekte ett par timmar och blev sedan bjudna på våffellunch. Albin åt faktiskt upp en våffla med grädde!
Elsa var riktigt fascinerad av bebisen och ville gärna titta och pilla på den 😊
Givetvis kom de två stora barnen igång att busa med varandra ordentligt precis när vi skulle bege oss hemåt. Men både Elsa, Albin och även jag var ordentligt trötta så det var lika bra att åka hem. 
Elsa somnade såklart i bilen men Albin lyckades hålla sig vaken hela kvarten hem. Och otroligt nog lyckades jag med att lägga över Elsa i vagnen när vi kom hem och hon fortsatte sova (lite vagnskump fick jag bistå med men det räknas knappt 😉)!
Albin fick jag jaga runt halva tomten för att fånga och bära in. Väl inne stängde han självmant in sig på sitt rum och la sig. Imponerad mamma! Fast ganska snabbt kom han på att han behövde hjälp med att klä på Pippi förklädet. Hon kan ju inte sova i pyjamas dagtid!!! 😉 Därefter somnade han gott.
Jag hann fixa mig lite kaffe innan Elsa vaknade och inte ville somna om. 

När Albin behagade masa sig upp ur sängen lyckades jag övertala honom till att gå ut. Vi har knappt varit ute något alls på hela veckan och det är riktigt slarvigt!
Ut kom vi och planen var att möta upp pappan längs vägen och gick nedåt byn.  Men pappan dröjde. Vi stannade till nere vid bygdegården och lekparken för att dra ut på tiden lite men det hade ju hunnit bli så mörkt så vi såg ju inget där. Istället fortsatte vi sista biten ner till landsvägen och vände sedan tillbaka hem. Albin stod på brädan på vagnen och började såklart frysa och blev bara gnälligare och gnälligare. När vi kom hem på "vår" grusväg föreslog jag att han kunde hoppa av och gå själv för att bli lite varmare men det föll inte herrn i smaken alls.
Just när vi kommit hem och in innanför dörren kommer pappan också hem. Tur det för Albin var otroligt sur.

Vår fredagsmiddag bestod av blodpudding och bacon. Albin och pappan bestämde det redan igår. Och faktiskt att Albin åt nästan en hel skiva blodpudding och ett par baconskivor. Mer än på länge! 😊 
Elsa fick också smaka lite efter att hon ätit upp sin mat och även hon verkade älska blodpudding.
Jag åt faktiskt också trots att jag inte tycker om det något vidare.

Resten av kvällen var det fullt ös med bus. 
Elsa är överallt och ingenstans numer och Albins lekar har en tendens att bli väldigt fartfyllda och vilda framåt kvällen. 

Och sedan var dagen slut typ.
Albin tog tid på sig att somna även ikväll. De senaste kvällarna har han haft svårt att varva ner.
Elsa somnade lätt. Vid första nattningen.

Just nu

Elsa är så hjälpsam och hjälper mamma med virkeriet 😉 Världens bästa ❤️

Ikväll var andra kvällen med klyx här hemma. Trevlig kvällssysselsättning 😉 

Nog för att vi visste att vi hade världens bästa grabb men nu har han tagit några fler poäng faktiskt! 
Han är så otroligt duktig och tålmodig. Inga som helst problem att få in all klyx (det är en lång pip på flaskan) och efteråt ligger han stilla jättelänge. Och ju längre han ligger stilla desto bättre. Sedan tar han allt med ro trots att det säkerligen känns konstigt och obehagligt när skiten ska ut.
Helt otrolig är han!


Vi hoppas vi får rätsida på det här nu och vi ser framemot läkarbesöket om en vecka.
Ungen äter ju knappt något alls längre. 

Torsdag

Idag har vi varit vakna sedan femsnåret imorse. Fast Elsa var klok och sov till halv sju 😊
Albin vaknade och hade akutont i foten. Mest psykiskt tror jag för han vaknade och upptäckte att hans gamla plåster han haft på foten i flera dagar nu hade lossnat. Katastrof! 😉 Och när ett nytt plåster satt på plats fick han väldigt ont i magen istället. Så jag vet inte hur det stod till med den lille herrn?
Pappan gjorde iallafall ett tappert försök med att bädda ner dem båda igen och försöka slumra en stund till men det gick inte. Inte heller jag lyckades somna om. 
Alla krämpor gav sedan med sig under morgonen 😊

I förmiddags hade jag bestämt träff inne i staden med en tjej för att köpa en större overall och en jacka åt Elsa. Vi skulle ses vid öppna förskolan och när vi ändå var där så tänkte jag att vi lika gärna kunde stanna kvar och leka lite. Det var ju evigheter sedan vi var där sist, Elsa var väl bara någon månad gammal då. Och Albin kan behöva få se lite andra barn. Har ju varit dåligt med det nu under jullovet.

Båda barnen tyckte det var skoj!
Albin var dock väldigt försynt och försiktig och höll sig helst en bit ifrån de andra barnen. Jag som trodde han fått lite skinn på näsan från dagis, men det kanske är annorlunda med barn han inte träffat tidigare och inte känner.
Elsa däremot tog för sig och var inte ett dugg blyg. Hon satt mitt i där några större barn lekte och inte tänkte hon flytta på sig inte. Och inte heller ett dugg vakande över var jag höll till. 
Men Albin höll sig gärna nära Elsa. Dels för sin egen trygghetsskull samt för lite beskyddande 😊 

Vi åt lite mellis/lunch och lekte en stund till innan vi styrde hemåt igen. Troligtvis med lite nya baciller. Men men. 


Det var två trötta barn jag hade i bilen och trots mina försök med att hålla dem vakna genom att sjunga så illa jag kunde somnade ändå. 

Vi var hemma vid halv ett och Albin la sig nästan självmant.
Jag slängde i mig lite lunch medan jag vaggade Elsa i vagnen. Tänkte hon kunde sova där i istället för i mitt knä. Men efter en och en halv timmes trugande gav jag upp och nu ligger hon här vid mig i soffan iallafall. Suck! 

(Ja jag vet! Dagens outfit är inget att skryta med 😉 Tröja med hjärtan, byxor med blommor och randiga strumpor i blått, orange, grönt och gult. Haha! Men när vi kom hem från Öppna så slängde jag kläderna i tvätten (lite bacillskräck har jag 😉) och på sig fick hon det som redan låg framme och använt sedan tidigare. Därav en inte så jätte angenäm kombination.) 

Tuffa tjejen

som är otroligt stadig på benen nu!
Jättebra balans och kan faktiskt stå helt själv utan stöd en liten liten stund. Och hon släpper mer och mer taget när hon står lutat mot något och grejar. Ibland blir hon faktiskt lite för djärv men hon trillar faktiskt väldigt sällan. 
Går gör hon också mycket bättre nu. Tom. med bara en hand att hålla i. Och krypa är hon världsmästare på! 😊
Segt

Ingen höjdar start av dagen imorse. 
Först en halvtimmes telefonkö för att få komma fram till barnmottagningen= inte det optimala med två griniga barn vid frukostbordet. Fick iallafall en tid på torsdagmorgon nästa vecka. Jättebra! Och innan dess ska vi köra ett par omgångar med klyx här hemma.
En annan bra sak var att farfar tog jycken på morgonrundan så vi slapp ge oss ut i ruggvädret.
Albin har ett väldigt labilt humör och försöka få Elsa att somna för vila är inte lätt när brorsan står i kökssoffan, bankar på fönstret och vrålar "paaaaappa!!!" om och om igen. Elsa lyckas tillslut somna men det går inte att lägga ifrån sig henne. Tre försök gör jag men nej. Byltar istället på henne alla ytterkläder, bäddar ner henne i vagnen och börjar vagga över tröskeln. Jag tänker att hon hinner väl svettas ihjäl innan hon behagar somna och jag kan köra ut henne på trappan. Men nä! Hon slocknad på mindre än fem minuter. Kors i taket! 😊 Därefter sover hon så gott så gott.
Jag och Albin lägger oss på soffan och läser en hel hög med böcker och smaskar samtidigt i oss ett par pepparkakor och några katrinplommon. Mysigt hade vi det. Och lugn och ro.

Klockan blir lunch och Elsa sover fortfarande! 
Jag har försökt få trötte och griniga Albin att vila och men det gick inget vidare. 
Vid tolv dukar jag fram lunch och väcker faktiskt Elsa. 
Ingen hit med lunch tyckte någon av barnen. Elsa åt iallafall lite medan Albin struntade blankt i att ens smaka.

Nu är den store åter lagd i säng. Får se hur det går denna gång.
Elsa njuter av att få ha alla leksaker för sig själv en stund 😊


Jag har lika ont i truten idag. Inget annat än en banan till frukost idag heller. Inte bra för tålamodet.
Att läsa ett tiotal böcker utan att behöva röra på tungan för mycket var kämpigt. Ajajaj! Jag platal lite såhäl 😊 
Fick i mig lite rester från igår nu till lunch men jag vill hellre bara gråta så ont som det gör. Och att käfta med den labila tvååringen är en pina. Jag låtsas inte se eller höra mycket av dumheterna han hittar på för att slippa prata.
AAAAAJJJJJ!!!! 😞 


Tystnaden och lugnet har lagt sig. Äntligen.

ÄNTLIGEN har den lilla damen somnat igen. Bara lite drygt fyra timmar efter att hon vaknade.... 
Hon är hopplös! Kvällarna blir ju bara värre och värre nu. Vad ska vi ta oss till? Vad är felet? 

Albin sover jättegott sedan några timmar tillbaka. Inga mer kräkningar. Troligtvis ingen magsjuka alltså. Vi misstänker istället att det fortfarande är en förstoppning som spökar. Ska ringa barnmottagningen imorgon och höra mig för.

Jag sedan igår ont av en blåsa på tungan. Den sitter på sidan, långt bak och långt ner på tungan. Det är inte behagligt alls! Idag är det hemskt! Det gör ont att prata, det gör ont att äta och det gör ont att svälja. Så fort tungan rör sig lite så gör det ont! Jag har inte pratat i onödan idag och när Peter inte hört vad jag sagt och jag måste upprepa mig kan ni ju förstå att jag tänt till. Haha! Jag tom. valde att förbise några av Albins hyss för att slippa prata. Jag läspar samt pratar inte heller riktigt rent dessutom.
Och nu när jag inte har massa annat att tänka på utan bara försöka sova värker det trots att jag tigger som muren. 
Imorgon är det förhoppningsvis bättre! 

Annars har dagen bara passerat. 
Vi var hemma vid lunchtid från vår handling och barnen samt pappan la sig för vila medan jag försökte få i mig lite macka. Jag lyckades bara tugga i mig en banan till frukost med min onda tunga. Grabbarna åt korv på Ica medan jag hoppade det och påbörjade handlingen istället.
I eftermiddags fick grabbarna för sig att baka chokladbollar och dessa provsmakade vi lite senare.
Peter lagade sin första chiliconcarne (efter påtryckningar från mig så jag skulle slippa 😉) och den blev väldigt god. Bortsett från lite klen kryddning. 
Albin tvärvägrade att äta och stängdes in på sitt rum. Kanske han kände av illamående redan då? 
Och hur resterande tid av vår kväll har sett ut vet ni ju redan.

Nu säger jag godnatt!

Från dagens shopping 

Ännu en "hektiskt" kväll här hos oss

Nu har Albin klarat av sin kräkpremiär (bortsett från när han var bebis och kräktes konstant 😉). Han la sig vid sju och kunde inte somna. Var upp hundra gånger och vi la tillbaka honom hundra gånger. Vid nio hörde jag att det lät konstigt där inifrån och strax efter gnäller han "jag är kladdig". Jag går in och konstaterar att han är kladdig. Ganska mycket dessutom.
Albin är mest upprörd över att hans pyjamas, täcke och säng är kladdiga och bryr sig föga om att han just lagt världens pizza. 
Det blev till att stoppa in honom i duschen. Ta hand om oredan i sängen och starta tvättmaskinen.
Mer illa tycks han inte må iallafall och det är skönt. Troligtvis ingen magsjuka. 
Jag däremot mår illa. Men det är nog mest bara psykiskt 😊 

Nu pågår nattningar. Igen. Elsa sov oroligt i en timme efter nattningen och sedan ville hon inte vara själv. Och när incidenten med Albin skedde så vaknade hon upp helt.
Men nu är båda barnen i säng igen sedan en stund. Eller Elsa har jag lagt i vagnen och står i hallen och guppar. Kan ju testa iallafall. Hittills utan framgång. 
Peter ligger inne hos Albin igen. Hoppas han somnar och att det inte blir något mera under natten.

Tröttmössan

Vi sitter i bilen påväg in till staden för lite handling. Passar på idag när Peter är hemma och jag slipper åka in själv med barnen i veckan. Albin börjar dagis igen tisdag nästa vecka. Långt jullov. Först en veckas sjukstuga och efter det jullov. Tror grabben saknar dagis och alla kompisar. Speciellt Viktor. Han har pratat om "min Viktor" flera gånger. Sötnöten <3 

Tillbaka till idag. Eller igår. Elsan behagade inte somna om förän närmare ett i natt. Hon kunde inte koppla av utan låg bara och snurrade. Trots att hon var så trött och knappt höll ihop. Är säkert kommande tänder som spökar. Hon fick en slurk smärtstillande tillslut och sakta men säkert kom hon till ro. Därefter har vi sovit som stockar allihop. Albin vaknade tydligen vid sju och han och pappan la sig ute på soffan. Lite innan åtta väckte Elsa mig och jag orkade knappt öppna ögonen. Satte ut henne till grabbarna och gick och la mig igen. Somnade om innan huvudet nådde kudden och sov till nio då Peter väckte mig. Fasligt trött jag är om morgnarna. Bortskämd med alla sovmorgnar nere i Linköping förra veckan 😊 

Nu är vi framme och ska entra Biltema. Jippie. 

Morgonsurr

Mammans och 2,5 åringens frukostkonversation.

2,5 åringen: vi ska dammsuga idag
Mamman: ska vi?
2,5 åringen: ja
Mamman: nja, det hade jag inte tänkt
2,5 åringen: vi SKA dammsuga idag!
Mamman: kanske det kanske....


För ovanlighetensskull var vi faktiskt inte i behov av dammsugning. Det gjorde ju mamman klockan tio i fredagskväll när barnen vägrade sova så varför grabben prompt skulle dammsuga idag vet jag inte?
Turligt nog kom han på bättre tankar och dammsugningen glömdes bort 😊 

Kväll med klös

Snart har Elsa klöst sönder hela mitt ansikte. Vid halv tio var det färdigsovet tyckte hon och var omöjlig att söva om. Hon fick komma upp en stund innan vi gjorde nytt försök. Det är en timme sedan nu... Pappan ville vara uppe ikväll så jag fick motvilligt bädda ner mig med den omöjliga lilla damen. Givetvis ska hon trilskas lite extra också.

Albins kommentar imorse: "Äjsa har klor", när hon nöp honom stämmer väldigt bra. Hennes små fingrar och naglar är sylvassa! Är det inte håret eller örat hon drar i så går hon loss med att klösa en i hela ansiktet. AJJJ! 

Fredagsmåndag

Vad konstigt det känns! Måndag idag men det känns och är ju som en fredag. Pappan är ledig imorgon och kom redan efter lunch idag. Skön start för honom efter julsemestern 😊

Det har inte hänt speciellt mycket här hos oss idag.
Vi gick ut efter frukosten, tog en promenad med hunden och nästan direkt när vi var hemma igen kilade Albin med farfar in till honom. Och där stannade han ett par timmar.
Elsa somnade som en stock i vagnen under promenaden och sov sedan vidare bort emot TVÅ timmar ute på trappan!!! 😊 
Jag drack kaffe, fixade lite och virkade lite undertiden. Härligt.

Albin kom hem igen vid tolv. Han hade mest suttit och gäspat i farfars soffa och ville bara läsa bok. Trött grabb. Måndagar är jobbiga 😉
Han hann bara lägga sig för middagsvilan i stort sett innan pappan kom hem och när han hörde det var det svårt att ligga kvar i sängen. 
Han fick aldrig någon ro till att somna. Men pappan och Elsa tog en liten eftermiddagslur istället.

Efter lite fruktmellis klädde vi på oss och gick ut allihopa. En promenad till brevlådan blev det. (Idag kom första tidningen på Musseprenumerationen, mormor Siv! 😊) Och sedan var det middagsdags.

Jag tappade upp ett bad åt mig själv förut och det var riktigt skönt! 

Nu pågår nattningar.

Morgonpromenad. Nya "ambulans"overallen invigdes dagen till ära. 

Just nu

Brorsan ligger och vilar så det gäller att passa på 😉
Snygg frisyr va? 😊

Dagens outfit

Nya kläder som passade fint ihop tycker jag

Oj vad roligt det är med massa nya kläder!!! 😊 

En dum vana

Jag har nu under julledigheten börjat nattuggla. Så även ikväll. Det är inte bra! Imorgon återgår vi till normal vardag igen och jag kommer vara såå trött när barnen vaknar.
Men vad gör väl det om hundra år? 😉

Peter och Elsa bäddade ner sig tillsammans vid tiotiden även ikväll. Dessförinnan hade hon vaknat typ sex gånger sedan nattningen. Suck! Men faktiskt att jag lyckades söva om henne två gånger utan att lyfta upp henne och istället låta henne ligga kvar och bara klappa rumpa eller stryka på ryggen. Ett litet framsteg iallafall! 


Givetvis är det virkningen som håller mig såhär sent 😊 Jag kan inte slita mig nu när alla andra sover och jag får sitta ifred. 
Faktiskt att jag sett min allra första Bondfilm nu också! På tiden va? 😉 
Fast i ärlighetensnamn beskådar mina ögon mest virkeriet. Såklart 😊 

Söndag

Elsanattning pågår!


Jag och Elsa gick upp vid åtta för hon ville ha ny blöja. Hon hann äta frukost och leka lite innan Albin vaknade och gjorde oss sällskap. Klok grabb som tog sovmorgon till nästan klockan nio. Strax efter anlände farmor. 
Sist upp var pappan i huset för omväxlingsskull 😊 
Efter frukost och den trilskande påklädningen gick farmor och barnen ut. De var ute länge! Först grävde de en tunnel i den lilla snöhög som ligger kvar ute på uppfarten och sedan gick de ner till sjön och tittade på isen bla. 
Här hemma fortsatte jag med tvätt och lite städ. Vi satte upp ett par krokar till ute i hallen och tillslut började vi undra var farmor och barn tagit vägen. Men då kom de hem igen 😊
Dags för lunch och Albin åt inte mer än två spagettisar ungefär....

Vid halv ett kom sysslingarna P och V med mamma hit för lek.
Albin har i ett par dagar tjatat hål i våra öron om att få leka med Philip och visa alla sina nya bilar och fordon. Speciellt tröskan 😉
Det blev fullt ös här hemma en stund när fyra barn i åldern 9 mån - 4 år började härja runt. Men kul hade dom! 😊
Efter en liten fikapaus klädde vi på oss och gick ut allihopa. Det var inte skönt alls med blåst som letade sig in under kläderna hur mycket man än byltade på sig. Men grabbarna gick det ingen nöd på. De fortsatte med grävandet i snöhögen, körde lite ved (deras specialité), åkte rutschkana och var ner för att hälsa på hästarna bla.
Elsa somnade väldigt gott i vagnen och sov som stock i närmare en timme.
Framåt halv fyra började vi föräldrar få nog och ville in i värmen. Vi vinkade hejdå.

Barnen tog ett bad medan pappan kockade middag.
Albin åt upp hela portionen med ris och korvstroganoff! Hurra! Ingen var gladare än vi! Två chokladbitar blev det till efterrätt då 😊
Sedan hade vi fullt upp med att underhålla två trötta och slutkörda barn ända fram till läggdags.

Nu har lugnet lagt sig och vi får se hur länge det varar ikväll. Hur länge behagar Elsa sova på egenhand idag? 
Först ska jag lyckas lägga över henne till spjälsängen....

Just nu

Elsa vägrar sova utan sällskap. 
Hon och pappan har bäddat ner sig. 

Jag är ensam uppe ikväll igen. 
Har ju sällskap iallafall 😊

Och jycken ligger vid mina fötter <3 


Flit och massa tjat

Här sitter vi inte sysslolösa i onödan. Det ser våra barn till.

Albin somnade på två sekunder efter bokläsningen vid sju.
Elsa och Peter kämpade från typ halv sju till halv åtta när jag bytte av. Den lilla damen behagar enbart sova i famnen. Men när jag bytte av dög inte ens det. Hur trött hon än må vara är det tydligen bara helt omöjligt att blunda. Istället drar hon mig i örat och håret så jag blir helt knäpp. Och håller jag fast hennes hand blir hon skitarg och vrålar rakt ut.
Jag mäktade bara med en halvtimme sedan fick Peter byta av igen.
Vid nio lyckas han faktiskt lägga över en sovande Elsa i sin säng och komma ut till mig i vardagsrummet.
Fem minuter senare vaknar istället Albin till och jämrar sig. Jag går in men det duger inte. Det ska vara pappa. Så pappan fick snällt gå in och lägga sig där.
Fem minuter efter det vaknar Elsa till igen och nu sitter jag med henne i famnen igen.

I övrigt har vi haft en ganska tråkig dag. Fast vi har betat av flera saker som vi länge tänkt att göra men bara skjutit upp det. Bla. har Peter städat ur både kylen och micron. Mycket välbehövligt! Jag har satt tänderna i tvättberget samt börjat städa bort julen och rensat lite i köksskåpen.

Albin har varit på krigsstigen ända sedan imors. Sova middag skulle han INTE. Trots att han knappt visste vad han hette och ögonen var helt rödsprängda. Ätit har han heller knappt gjort och hans nonchalant till mat håller på att gå oss på nerverna nu. Men idag slutade med att han gick ner till farfar och åt två pannkakor till middag. Tummen upp för det!

I eftermiddags gick vi ut en sväng allihopa för att lufta oss lite. Det har fuskats rejält med utevistelse den gångna veckan tyvärr.

Framåt kvällen var det filmtajm med Flygplanfilm, chips och popcorn. 

Vi var ner och hälsade på hästarna (som inte var så intresserade av att hälsa på oss). 

Leksaker

Elsa önskade sig saker som blinkar och låter i julklapp för hon gillar sånt och dansar till allt som låter.

Hon fick också saker som blinkar och låter i julklapp. Många sådana saker. Kanske för många.


Nåja, batterierna tar väl slut någon gång i alla sakerna så det blir lite tystare här igen 😉


Brorsan är är också väldigt förtjust i syrrans nya spelande leksaker. Dom slåss om dem stundvis.

Kvällssnack

Igår när Albin och jag satt och åt vår nattmacka frågade jag honom:
-Mormor fyller år snart. Vad tycker du hon ska få i present!
-Hummm.... En skogmahin/skogsmaskin kanske? Svarade Albin
-Nja, mormor har nog inte något större intresse för maskiner och sånt vet du. Något annat?
-*en stunds tystnad* Kanske lite garn?! Föreslog han sedan.

Klockrent ju! Haha! Han har koll grabben 😊 

Just nu

Albin och dockan Anna har något viktigt jobbmöte av något slag Ta vara på tiden

Alla försök till att få barnen att sova avblåstes tillslut. Det var liksom ingen ide' att traggla. De fick istället komma upp och leka/springa av sig lite. 
Och när de ändå var vakna tänkte jag det är lika bra att utnyttja tiden. Ni skulle sett Peters ansiktsuttryck när han kom in från hundkissrundan vid 22 och ser mig i fullfärd med att dammsuga huset. Med två ungar i släptåg 😊 Det var nog mest i frustration jag drog fram eländesdammsugaren egentligen tror jag. Men skönt att fått de gjort.

Vid halv elva tog vi tjuren i hornen igen och försökte få barnen till att somna. 
Elsa var bra envis och arg.
Albin varvade faktiskt ner fort och nöjde sig med att ligga själv. Ända till det började blåsa lite kraftigare ute. Men pappan gick in till honom och strax därefter sov han. Han tycker ju blåsten är obehaglig och det var nog blåsten i kombination med att det är första natten hemma efter en vecka borta, som gjorde det svårt för honom att somna.
Även Elsa gav tillslut upp och vid 23 sov äntligen båda barnen! 

Jag plockade fram lite ost och kex som vi åt medan vi tittade på kvällens På spåret på Play. Men vi hann bara se en kvart typ innan Elsa vaknade igen. Då hade hon sovit nästan en timme och ville inte sövas om. Så pappan bäddade ner sig med henne och lämnade mig ensam kvar på soffan. 

Men nu ska jag också bädda ner mig. 
Gissar på att Albin kommer vakna inatt av ljudet från blåsten ute. 

Vakna barn

Detta är ju bara såååå underbart!
Vi började nattningar av barn för 2 1/2 timme sedan och fortfarande sover ingen av dem..... *morrrr*

Elsa somnade lätt vid nattningen men sov ju bara sin sedvanliga halvtimme.
När jag försökt söva om henne i en halvtimme börjar Albin tjuta efter "maaamma!!!". Då hade det gått en timme sedan han lade sig och inte somnat.
Peter och jag bytte barn.
Elsa var jättemissnöjd och Albin låg bara och snurrade.
Jag avblåste det hela och föreslog en nattmacka för hela familjen. Albin hakade på lätt men Peter och Elsa nöjde sig med en skvätt Alvedon innan de gick tillbaka in i sovrummet.
Albin och jag åt varsin macka och ett kex innan vi gick tillbaka in till hans säng. Lönlöst! Efter ytterligare en halvtimme börjar han gorma efter pappa. "Paaaappa hjälp!" lät det. Varpå Elsa såklart börjar knorra igen efter att ha varit lugn en lång stund. 
Byte av barn och förälder igen.
Elsa och jag häckar numer ute på soffan. Vakna. 

Hemresan gick som på räls

Vi var hemma vid fyra och resan gick galant. Barnen sov som små grisar hela vägen så vi åkte nonstop ända till affären här hemma. 
Elsa har nog aldrig sovit tre timmar i ett sträck så som hon gjorde idag.
Albin vaknade ett par gånger men somnade fort om igen.
Det tar verkligen på krafterna att fira jul och nyår 😊
Ett stopp på Ica tyckte vi alla var skönt, att få sträcka lite på benen.

Här hemma har vi bara hunnit med att fixa fram lite middag fort och packa upp all packning och barnens alla nya saker.
Att komma hem och leka med alla saker här hemma igen var roligt tyckte både Albin och Elsa. De har haft fullt upp hela kvällen 😊

Nu har jag just sövt Elsa och Albin och pappan har lagt sig för att läsa bok.Just nu

Hemma och leker med alla sakerJust nu

På E4.an norrut påväg hem.

Två sött sovandes barn


Och en Volvo V70 😊

Duktiga tjejen!

Elsa har nu under jul och nyår nästan helt övergått till att krypa istället för bara åla. Och riktigt skicklig har hon hunnit bli. Det har varit lite trixigt med korrdinationen med både armar och ben har hon tyckt men nu är det jättelätt 😊

Och idag vid frukosten började hon vinka på "beställning". Så söt! <3 
Och nästan att hon klappar händerna också när man visar henne.

Vår stora tjejja! Första dagen på 2015

Idag slog vi till på sovmorgon till klockan elva igen!! Tom. Albin sov till dess. Det är jobbigt att fira in nytt år 😉 
Det där med nytt år och raketer var speciellt tyckte Albin. Han var laddad att vara vaken och se sina livs första raketer men när klockan äntligen blev tolv och vi gick ut för att titta blev han nästan vettskrämd av allt smällande och gick in istället. Hänga runt mormors hals och titta ut genom köksfönstret var mycket mer behagligt.
Även Elsa var ju vaken men hon höll sig enbart inne och brydde sig föga om oljudet.
Lite efter ett sov tillslut äntligen båda barnen. Låååång dag. Men oj så duktiga  de var.

Idag har dagen bara försvunnit förbi oss efter den långa sovmorgonen. Helt plötsligt var klockan nästan sju och det var dags för nattningar igen.
Vi har inte gjort ett smack idag nästan. Alla har varit ganska sega tror jag. 
Vi har fixat lite i vårt "nya" och lite större rum här nere hos mormor och morfar. Lite ommöblering och uppsättning av hyllor. Moster och onkel kom förbi en sväng också och Albin passade på att busa för fullt.
Elsa var grinig tidigare idag, kändes lite varm och hade ingen större matlust. Tror det är tänder på G. Men efter en skvätt Alvedon och en lång eftermiddagstupplur vaknade hon upp som en ny glad och pigg Elsa.
Jag har virkat massvis! Jättekul! 😊

Peter och jag for in till stan nu vid åtta och nu sitter vi och väntar på att bion ska börja!Just nu

Matvraket äter resterna på golvet

Inget får förspillas! 😊 

RSS 2.0