Lugn och skön lördag

Albin somnade och sov i egen säng hela den gångna natten. Han delade rum med mormor Siv och det funkade ju jättebra och han gjorde morgon vid sju imorse. Duktiga kille.

Idag har vi enbart hållt till här hemma. Vädret klarnade upp helt framåt eftermiddagen och vi har varit ute dagen lång. 
Albin sysselsätter sig med både det ena och det andra och idag har han inte ens tupplurat. Vi gjorde ett försök men han somnade aldrig. 
Mostern kom hit vid lunch, hon ville ha hjälp med makeup och hår, då de var bjudna till bröllop i eftermiddags. 
Båten sjösattes också och det var riktigt spännande tyckte Albin. 
Resten av eftermiddagen ägnades bara åt slapp för vår del. Man blir bortskämd med barnpassning :) Jag har virkat en del samt läst ut min bok. God mat har vi fått och nu på kvällen spelade vi en omgång kort.
Moster Helen kom också i eftermiddags och Elsa somnade så gott i hennes famn tidigare ikväll.

Albin stupade i säng lite innan sju och somnade så duktigt även idag. Det är tur att Bamse finns på Spotify! :) 


Nu har vi krupit till kojs. Jag ska bara börja läsa lite i min nya bok innan jag slår igen mina blå. 


Just nu

Livet är ju nästan för bra ibland :) 
Kompisträff

Tråkväder idag. Förmiddagen spenderades inne med undantag för Albin och Peter som gick ut en sväng och morfarn som klippte gräs.
Efter lunch drog vi in mot stan för en träff med Therese och hennes grabb. Jättelänge sedan vi sågs sist! Kollade in deras nyköpta radhus, fikade och lekte. Första gången de träffade Elsa och Theodor har nyligen fyllt år så Albin hade med sig paket. 
Albin var riktigt ordentligt trött innan vi ens hunnit dit men hann aldrig somna i bilen tyvärr. Han bet ihop och höll ut de timmar vi var hos dem men somnade sedan så fort vi satte oss i bilen nästan.

Ett snabbt besök in på Maxi (med alla andra) sedan iväg och hämta hem morfarns bil från verkstaden för att därefter åka tillbaka ut till landet.
Båda barnen sov som små grisar.

Nu har vi just ätit middag. Vi försöker få Albin till att varva ner nu med hjälp av Bompa. Vi håller alla tummar vi har för att slippa en lika speedad och hopplös nattning som igår. Tyvärr tror jag nog att det kommer bli något liknande även idag med tanke på den sena vilan i bilen förut. Men vi får se...
Resan och eftermiddagen

De två resterande timmarna av resan igår gick fint. Elsa somnade typ så fort bilen började rulla och Albin somnade en efter att vi kommit ut ur Stockholm. Det finns ju så mycket att titta på och prata om :)
Albin sov nog bara max en halvtimme men satt lugnt och fint till vi var framme. Men oj vad han tjatade om att träffa "offa"! 
Elsa skötte sig fint hela vägen också. Fast när vi hade ynka tio minuter kvar i bilen tyckte hon det passade ypperligt att äta. Ett snabbt matstopp vid vägkanten innan vi avverkade de sista kilometrarna.
Jycken låg nedtryckt på mina fötter hela vägen den stackaren. Han som varit van vid att ha eget säte fick nu tryckas in det lilla skrymsle som blev ledigt i den överfulla bilen. Två barn och dess packning tar plats vill jag lova :) 

Helgen kommer tillbringas här ute på landet. Roligt att äntligen komma ut hit igen, har inte varit hit sedan förra sommaren. 
Albin kommer nog inte ihåg mycket av det så för honom var ju allt nytt och massa nytt att upptäcka. 
Det bästa av allt var nog att morfar hade byggt en eldriven lådbil med fjärrstyrning. Först var den lite läskig att sitta i tyckte Albin men det gick fort över och sedan kördes det slut på batteriet :)

Mostern hade köpt en våtdräkt som hon skulle prova så vi alla följde med ner till sjön. Albin den tokern klädde av sig och badade. Efteråt var han som en liten isbit.

Det var fullt ös ända fram till läggning. 
Nattningen gick jättebra fram till när mjölken i flaskan var slut och Albin inte längre tyckte han ville sova riktigt än. Suck!
Klockan närmade sig nog midnatt innan han tillslut däckade i pappans säng. Innan det var det fullt ös medvetslös. Herregud säger jag bara! Att han orkade?! 
Inte heller Elsa kom till ro ordentligt och även hon var vaken långt efter vanlig ordning. 
När alla väl somnade sov vi som stockar. Elsa åt inte förän klockan var halv sju!!! 
Albin vaknade nu vid halv nio! 

Nu frukost.


Resan fortsätter

Nu fortsätter resan neråt efter ett stopp hos Jessica och Peshraw. De har ju nyligen flyttat så vi spanade in deras nya lya. En riktig brakbrunch bjöds det på också och Albin åt så han tom. kräktes lite när vi satte oss i bilen. 


Jag fick med mig massa nya virkmönster av Jessica och lånade en virkbok så nu tänkte jag plocka fram virknålen och ett nystan :) Har ju ett par timmar att slå ihjäl nu. 

Just nu

Äntligen påväg!

En förväntansfull och otålig grabb som ska åka till "offa"! 

Det första han sa när han kom upp imorse var: "åka offa momo dit". 

Härliga trotsen

Så mycket till städning blev det inte idag, det hanns liksom inte med. 
Dagis hade stängt idag för planeringsdag och då passar Albin på att ha en riktig tvåårstrotsdag. För några veckor sedan tyckte jag att den värsta trotsen lagt sig men nu tycks den ha tagit ny fart igen.
Det är mycket "inte" och döva öron. 
Han satt lugnt och fint här i soffan i över en halvtimme när vi tittade på Pippi i eftermiddags men efter det var det bara hyss. 
Jag slängde ner honom i ett bad, för att veta var jag hade honom en stund och samtidigt passade jag på att städa av i badrummet. Elsa satt i sin stol nöjd och bara iakttog.
Efter badet fortsatte trilsket och samtidigt var Elsa riktigt trött och ville inget hellre än att få sova en stund. Det här med att vara lite tyst och låta Elsa vara när hon vill sova är något som Albin inte riktigt fått kläm på ännu...  Hon somnade tillslut efter att jag mutat Albin med en bulle för att sitta stilla vid köksbordet en stund. Efter det plockade jag fram en pysselbok han fick när han fyllde och så satt vi en stund inne på hans rum och klistrade 
Tillslut kom pappan äntligen hem från jobbet! :)
Resten av kvällen hängde Albin och pappan ihop som vanligt. Elsa fick också vara med på ett hörn då jag tog en promenad med jycken samt fixade lite ute. 


Nu tror jag att allt packande nästan är färdigt för oss alla. Snart dags för bingen. 


Just nu

Efter vila och lunchintag satte vi igång Pippi på tvn. Kallt och blåsigt ute så lika bra att slöa inne.


Elsa vaknade nyss efter en jättelång sovlur här på soffan. 

Albin och Elsa

 Det är roligt att jämföra likheter och olikheter med de bägge. 
Trots att det bara är ynka två år sedan Albin var lika liten som Elsa så har man glömt bort saker och ting. Men tänk vilken tur att jag har bloggen att bläddra tillbaka i och fräscha upp minnet!
 
 
Vid två månader vände sig Albin över till mage och innan det rullade han alltid över på sidan när man skulle sova.
Elsa visar inga tendenser till att vända sig alls ännu och hon närmar sig tre månader nu.
 
Albin var riktigt duktig att ligga på mage och hålla upp huvudet vid två månader.
Elsa är och har varit riktigt stark i nacken länge men när man lägger henne ner på mage på golvet så blir hon lat och bryr sig inte om att hålla upp huvudet medan när hon ligger på mage på oss så far huvudet åt alla håll för att titta på allt. Så hon kan om hon vill! :) 
 
Kräkbarn var/är de båda två och just vid två månader hade Albin en riktig kräkperiod och det är just vad Elsa också haft nu. 
 
Vid två månader hade Albin troligtvis en tillväxtperiod och han hade flera nätter då han ville käka typ varannan timme = trött och frustrerad mamma.
Elsa har ännu inte visat några tendenser till det. Hon äter sista gången vid åtta-nio på kvällarna och sedan sover hon till framåt fyra på mornarna. 
Om jag minns rätt så åt Albin oftast två gånger varje natt. Typ vid ett och framåt fyra-fem. 
 
Båda barnen var/är otroligt snälla nattetid! Båda två somnar snabbt om i egen säng efter nattkäkningarna. 
 
Babysittern har varit guldvärd till bägge barnen. Utan sådan vet jag inte hur vi klarat oss?! 
Åka vagn och bil upskattas av dem båda också. 
 
 
Albin och Elsa ca. 2 månader
 
Albin vid ca. 2 månader: 5485 g. 60,2 cm. 41 cm. om huvudet (födseln: 3880g.52cm.37cm huvud)
Elsa vid ca. 2 månader:  5205 g. 58,9 cm. 39,4 cm om huvudet(födseln:3540g.51cm.35cm huvud)

Fixardag

Här står packning, tvättning och städning på dagensschema. 
Imorgon styr vi äntligen söderut! Evigheter sedan sist! Slutet av januari var vi nere förra gången och efter det har vi varit höggravida, fött barn, firat födelsedagar, haft jobbhelger och det har varit lite ont om tid. Men nu så! :) Elsa ska få åka ner för första gången. Albin var två veckor när han var ner första gången,medan Elsa är nästan tre månader. 
Albin pratar om "offa momo åka dit bilen". 

Barnens saker är framlagda och det blir endel... Elsa den lilla spykråkan behöver ju en hel drös med ombytes kläder och vädret ser väl lite ostabilt ut till helgen så till Albin behövs både det ena och det andra i klädväg. 

Nu på förmiddagen var jag ut och fixade lite i växthuset så de förhoppningsvis klarar sig utan mig i några dagar. 

Just nu har jag kafferast! Vi gick en ordentlig promenad efter frukost, tittade på en stooor lastbil och grejade lite ute innan vi nu nyss gick in. Albin hoppade frivilligt i säng för "ila"/vila så nu ska jag passa på att fixa vidare i lugn och ro OM lillstumpan tillåter vill säga :)

Klarar sig barnen med det här i tre dagar tror ni? ;)

Dagsrapport

Vädret är ju helt otroligt! I helgen hade vi snudd på 30 grader och idag bara ynka 8 grader och en hemsk blåst. Snacka om veliga vädergudar. Från att gå nästan naken ute och ändå svettas som en tok, till att två dagar senare behöva ha mössa och halsduk för att inte frysa röven av sig.

Dagen har annars flutit på smärtfritt. Hämtade en glad grabb på dagis. Hem för vila och när han vaknade nästan två timmar senare gjorde han det på rätt sida :) Efter lite mellis pysslade vi lite med pärlplattor och målade i målarbok. Sedan var klockan så mycket att pappan äntligen kom hem! Och vi avslutade denna dag med middag hos farmor. Vi fick "bubbar"/jordgubbar till efterrätt och Albin åt som en häst.


Nu är det sovdags. Vi har hållt oss vakna ovanligt länge ikväll :) 
Albin stupade i säng vid sju och har sedan dess sovit som en stock. 
Elsa somnade vid halv åtta och sov även hon som en stock till tio, då ville hon äta och nu sover hon igen efter att ha pratat lite med oss här i sängen en liten stund först :) 

Godnatt! 


Bvcbesök 11 veckor

Inget att anmärka på. Vår fina lilla tjejja sköter sig fint.

5445 g (13/5 5205 g)
60 cm (58,9)
40,3 cm i hattmått (39,4)
Just nu

Jag och Elsa har varit på Bvc och allt såg bra ut.

Nu sitter vi på Ica och tar en latte med chokladboll innan vi ska handla lite snabbt och sedan hämta dagispojken om en timma. 
Måndag hemma

Här kör vi en lugn hemma dag idag. Hade tänkt åka in till Öppna i förmiddags men vi skippade det och höll oss kvar här hemma istället. 
Tog en liten promenad imorse och vid halv tio la sig Albin för vila. Han hade en hel del sömn att ta igen från de senaste dagarna (och igår somnade han inte förän framåt 22. Vaknade vid 04 men somnade om med pappan inne i gästrummet och sov till 06 när pappan gick upp). Idag har det varit svalare både inne och ute och det bidrog nog till att han sov som en liten gris i lite mer än två timmar i förmiddags. Välbehövligt! Och hans humör är därefter mycket trevligare :)

När vi ätit färdigt lunchen började det blåsa rejält ute och mulna på så vi stannade kvar inne. På Albin gick det ingen nöd, tror nog han tyckte det var lite skönt att vara inne och leka med alla inneleksaker som han inte hunnit med den sista tiden då vi varit ute all vaken tid.
Jag passade på att förbereda middagen och den står nu färdig och väntar på spisen. Skönt! Efter det gick vi ut. Jag tog en ordentlig promenad med jycken och Elsa medan Albin stannade kvar hemma med farfar. 

Nu är vi inne igen, Elsa ville äta och Albin ville vila(!). Kors i taket. Han ligger nu och lyssnar på Bamse och jag sa åt honom att han inte fick somna :) 

Nu byta Elsablöja och sedan ta upp Albin!

Morsdag

Vi åkte ut till Edblads för en lunch. Repris från förra året. Även i år fick jag välja ett av deras smycken. Ett matchande halsband till örhängena jag fick i julklapp blev det. Mycket nöjd! Albin var med och betalade medan jag gick ut till bilen och gav Elsa käk och när han kom ut med påsen med paketet i och jag öppnade det berättade han att det skulle sitta vid "hakan". När jag tog på mig det blev han lite ledsen dock, det var ju han som köpt det och då var det ju han som skulle ha det på sig. Lille sötnöten <3 Vi löste det som så att han fick paketsnöret runt halsen som halsband istället. Alla nöjda tillslut!  

Vi åkte vidare upp till Grisslehamn där vi fick känna på havsbrisen samt äta glass. Tittade också på fiskebåtarna.

Båda barnen somnade tillslut på hemvägen efter att vi stannat och rotat fram Albins napp som han gormade efter. 


Så fort vi kom hem dök grabbarna i poolen och jag satte näsan i trädgårdslandet och rensade ogräs.


Just nu pågår nattning för Albin. Den har hållit på i två timmar nu.... Först låg han och gormade ensam där inne i en timme typ och därefter har pappan försökt hjälpa till. Går inget vidare. Värmen, knappt någon middagsvila på tre dagar och matvägran bidrar väl till det hela gissar jag på.


Just nu

Påväg mot lite morsdag firande med dessa två underbaringar


Men förstJust nu

Påväg mot lite morsdag firande med dessa två underbaringar


Men förstEn vanlig söndagsmorgon hos oss

Godmorgon!
Albin var inne på toaletten och fick ny blöja av pappa. Jag hör att pappan säger: Du får gå in och säga hadenära  på morsdag till mamma. 
Albin kommer rusandes ut ur badrummet och in här i sovrummet och säger: "Ade daen" 
Sedan försvinner han lika fort ut igen. Jag ber om en puss också och han vänder i hallen och rusar tillbaka in till mig, kryper upp i sängen och ger mig en puss. 
Underbar unge! <3 

I sängen hittade han Elsas napp.
"Essa app ha den" 
Så rusade han ut till Elsa i köket med nappen i högsta hugg. Därefter tog han fram sin bok om skogsmaskiner som han fick igår och så satte han sig bredvid Elsa och läste för henne och visade de olika "hiner"/maskinerna. 
Sötnöten! <3

När frukosten var färdig bad pappa honom att säga till mamma för att komma och äta.
Han sprang in till mig och sa: "äta kom upp!". Och gav sig inte förän jag gått upp ur sängen. Ord och inga visor! Han plockade fram mina strumpor och bh-n och sa "ha den". Han pekade på mina tuttar och sa: "Essa äta öck". 
Haha! Han har koll :) 
Lördag

Elsa och jag tog oss en shoppingtur in till staden i förmiddags. Vi har upptäckt att Albin är i stort behov av T-shirts efter en rensning i hans tröjlåda så det stod som prio ett på inköpslistan. Åhléns var första affären vi besökte och deras 3 för 2 klirrade hans behov lätt som en plätt. Även Elsa fick lite nytt i form av två nya klänningar. 
Ett besök ner till garnaffären blev det också eftersom de firar ett år och hade specialpriser. Några nystan till galetlåga priser fick följa med hem. Får se vad som skapas av dem framöver :)
Nya sandaler lyckades jag fixa till Albin också! Eller "maler" som han kallar sandaler.
Jag var ju in i veckan för att köpa nya skor till honom men de två affärerna jag hann in i då hade inget i hans storlek. Det enda som han fick då var ett par nya foppisar. Men igår hittade jag ett par nästan nya sandaler på köp/sälj på Facebook och hon mötte upp mig i förmiddags. Så nu har grabben både nya tofflor och "maler" samt nya kläder. Vilken lyckost! 


Grabbarna hade haft det bra bland alla maskiner och Albin hade fått provsitta i både det ena och det andra fordonet. Mycket uppskattat! 

Resten av dagen har vi svettats här hemma. Jag har trädgårdsarbetat en hel del. Albin och Peter har badat i poolen. 22 grader var det där i. 
Farmor kom förbi en sväng på eftermiddagen och hade med sig rabarber. Jag vevade ihop en knäckig rabarberpaj som efterrätt. Till middag invigde vi nya grillen. 


Elsa har legat ute i vagnen och sovit nakenfis typ hela dagen. Vem hade inte velat göra det liksom? :)

Grabbigt

Och där åkte dom.

Husets grabbar ska åka och titta på maskin expo idag, typ en mässa med massa maskiner tror jag. 
Jag och Elsa tyckte inte det lockade så vi stannar på hemmaplan istället. 

Albin och pappan har pratat om den här dagen i veckor nu och ni må tro att Albin var eld och lågor innan dom kom iväg. Han skulle titta på "bumper"/dumper, "boppa"/grävskopa, "aktor"/traktor och "hiner"/maskiner. Det ni! ;)

Igår morse när pappan åkte till jobbet och Albin hörde honom stänga ytterdörren hördes ett vrål inifrån hans rum: "NEEEEJ pappa!"
Efter en stund hörde jag det här: "pappa obba ärdit titta hiner"
Översättning: När pappa jobbat färdigt ska vi titta på maskiner.
Lille söta och underbara pojk! <3 

Sommartjejja

Finns det något gulligare än sådan här sommarbyxdress till en liten sommartjejja?! 
Jag tycker det är galet fint och framförallt svalt och bekvämt.

Måste införskaffa flera!!! :) 
Denna fyndade jag på loppis för fem eller tio kronor. Inte illa. 

Stekhett

I förmiddags tog vi vårt pick och pack och åkte mot 4H gården i Färsna. 
Öppna förskolan skulle hålla till där med sångstund och korvgrillning och jag hade lurat med även syssling Philip, hans mamma och lillebror. 

Vi kollade djuren och grabbarna lekte givetvis på traktorerna. 
Efter sångstunden grillade vi våra korvar. Albin åt två styckna och bad även om en tredje. 
Vi gick en sväng och hittade tillslut alla gulliga fåren.
Tillbaka till favoritstället- traktorerna och sedan en paus i skuggan med glass. 

En härlig men väldigt varm dag. Termometern visar nu 27 grader i skuggan.

Vi var hemma vid två. Albin somnade såklart i bilen och vaknade inte förän jag bar ur honom. 


Han la sig en stund men somnade nog inte utan vilade bara innan han kom upp och ville ut igen. 

Elsa har legat knäpptyst i vagnen hela dagen i stort sett och gör så än. Lättsammare bebis får man leta efter. Nästan så man glömmer bort henne ibland. 


Peter kom hem för ett tag sedan och han lyckades göra samma tabbe ännu en gång. Vi bestämde igår att han skulle köpa med sig middag från Donken. Han ringde när han var på Ica och frågade om han skulle handla något och jag påminde honom om Donken. Han kommer hem knappt en timme senare utan käk såklart.... Suck! 
Får väl vara glad ändå när han iallafall kom hem med ny kaffebryggare och grill. 
Men det blir en fredag i svält för oss ;) Albin har iallafall fått mat. Hans frysta matlådor är guldvärda i sådana här traumatiska situationer :)


Nu har grabbarna hoppat i poolenTorsdag

Det har varit hetthetthett idag. Inget klagande bara konstaterande :) 

Till middag blev det något som är så osommrigt som det bara kan bli- kalops. Men så blir det när fantasin och matlagningslusten är borta och man låter frysen få bestämma. Kompenserade istället med kokt nyskördad sparris till, eller "pinnar" som Albin säger. 


Vi var ute ända till det blev läggdags för Albin. Skittråkigt att behöva gå och sova tyckte han. Men imorgon ska vi iväg på äventyr och då behöver man vara utvilad :)

Donnan igår. 

Just nu

Samarbete på högnivå!

Jag lastar "bumper"/dumpern med sand och Albin "bippar"/tippar. 


Årets första badpojke

Albin avslutade denna dag med årets första dopp i poolen. Det gick liksom inte att stoppa honom. Han SKULLE BADA! Sådeså! Och oj vad han badade. Plask plask :) Ni kan ju tänka er protesterna när pappan tillslut bar in honom och ställde honom i duschen för upptining innan läggdags. 
Nu får vi se om vi får tas med en magsjuk pojk inatt efter badandet i det ännu oklorerade uppsamlade regnvattnet. Fortsättning följer ;)


Peter är fortfarande ute och grejar vidare med poolen. Det tar ju sin lilla stund att fylla den. Och så får vi hoppas på lite mer regn så vi kan samla och fylla upp poolen helt :) 

Snart brister det!

Det fullkomligt exploderar ute nu!

I fredags kunde man lite smått se att äppelblommen var på gång och redan i söndags slog de ut och på måndagen stod dem i fullblom. Det är så otroligt vackert! 
Även andra växter knoppar nu för fullt. Tex. Vallmon och Pionerna har riktigt stora och feta knoppar. 


Knoppar på bristningsgränsen gör en lycklig! :) 

Just nu

Badsäsongen närmar sig 

Jisses vad varmt det är ikväll! Solen steker fortfarande. 

Allt i vanlig ordning

En natt i vanlig ordning har passerat. Skönt!
Albin somnade utan svårigheter igår kväll och sov hela natten. 
Elsa trilskades ordentligt igår kväll däremot. Vägrade ta bröstet och skrek som en stucken gris samtidigt som hon var väldigt trött tror jag. Cirkusen lugnade iallafall ner sig till det var dags att sova för natten. Hon tog bröstet tillslut och somnade som vanligt i egen säng. Sedan sov hon till fyra nästan innan det var dags att äta igen.
Det har gått nästan en vecka nu med att hon sover från cirka nio på kvällen till fyra på morgonen i ett svep. Det är ju fantastiskt! Efter lite käk somnar hon om och sover till sex, sju ungefär. 
En snäll liten dam :)Nu är frukosten intagen och jag sitter och funderar på om vi ska orka åka in till staden en snabbis innan Albin ska hämtas. 
Albin behöver både nya tofflor och sandaler nämligen. Han kan ha de från förra året men det är på gränsen. Här hemma funkar det men borta kan ju folk tro att vi låter honom gå i försmå skor ;) 


Just nu

Vem har roligast?
Far eller son? 
Tycker mig se att pappan även brummar med munnen när han kör med sin traktor :) 

Saknad

Igår när vi åkte in till Norrtälje fick Albin för sig att vi skulle träffa "offa"/morfar där.
Nä sa jag. Han jobbar ju och är nere i Linköping.
"Offa obba öping" upprepade Albin då några gånger.

När vi sedan satte oss i bilen för att åka hem efter besöket på öppna utbrast Albin igen "offa" och började nästintill gråta för att han inte träffat morfar.
Morfar jobbar ju sa jag igen och Albin höll med.
Snart ska vi åka ner till mormor och morfar sa jag. 
"At åka offa"/ snart åka till morfar upprepade Albin.

Vi har nedräkning nu :) 

Tisdagshets

Åh! Äntligen dags att sitta ner en stund. En lite hektiskt förmiddag med handling innan dagishämtningen. 

Albin somnade inte förän efter elva igår kväll. Efter att han stojat runt inne i gästsängen och inte kunde ligga stilla stoppades han tillbaka i sin egna säng. Men det dög inte utan han skulle ligga på golvet bredvid som pappan gjorde. Sedan dröjde det inte länge till han sov och vaknade inte heller när pappan lyfte över honom till sängen. 
Även vi somnade gott då.

Vid halv fyra började han gorma igen och fick komma in till oss. Dock hade han inga planer på att sova vidare... För att hålla honom kvar i sängen satte vi på Pippifilm och somnade om. Inte Albin såklart! Han höll sig vaken och när tvn stängde av sig efter en timme väcktes vi av "igen!". 
Elsa lyckades han också väcka flera gånger men tack och lov somnade hon om utan knorr varje gång. 
När det äntligen började bli dags för grabbarna att gå upp och göra sig redo för dagis började ju Albin bli trött, lägligt nog. Jisses vilket tjafs det var de två emellan innan de tillslut kom iväg. 
Jag och Elsa fick somna om och sova i lugn och ro i lite mer än en timme innan det var dags för oss att gå upp och göra oss iordning för att hinna det vi tänkt innan hämtningen på dagis. 


Albin hade klarat dagis bra trots sömnbristen men han toksloknade i bilen hem såklart och sov som en stock även när jag parkerade här hemma

Slagen hjälte.

Han dök i säng och somnade om på två röda. Uppdelade

Här har det nu på kvällen delats upp i ett pojkrum och ett flickrum. Albin kunde inte somna så tillslut, efter typ två timmar fick han komma upp igen. Han satt med oss och tittade på tv en stund innan han och jag tog oss varsin nattmacka och nu har hela familjen krupit i säng. Albin, pappan och jycken har ockuperat gästrummet medan jag och Elsa har sovrummet för oss själva. 
Jag hör att de ej sover på långa vägar här bredvid ännu. Hur ska Albin orka med dagis imorgon förmiddag tro? 
Elsa däremot sover så gott här i vaggan sedan nästan en timme tillbaka. 

Orsaken till att Albin ej kunnat somna lär nog bero på den lite för långa middagsvilan.
Efter att Albin hade lagt sig när vi kom hem vid lunch så åt Elsa och ville sedan bara ligga i min famn där hon tillslut även somnade. Medan jag satt där med henne i armarna kände jag hur trött även jag blev. Och det var väl inte så konstigt med tanke på att jag varit vaken sedan fyra imorse, då jag inte kunde somna om efter amningen. 
Jag la över Elsa i vaggan och hon sov vidare och jag la mig då på sängen för att vila lite. Strax innan två tittade jag på klockan sista gången innan jag somnade och sov sedan väldigt gott ända till en högt gnäggande häst väckte mig och då visade sig klockan vara tre redan! Oups! :) Dags att väcka Albin som jag aldrig brukar låta sova längre än till halv tre för att förhindra långdragna nattningar. 
Men men, inget att göra åt nu :)


Vi upptäckte nu också att Albin haltar på höger foten/benet. Det gjorde han inte när han gick och la sig första gången ikväll. Frågar man om han har ont säger han nej och inte heller syns det någon tydlig svullnad eller så. Återstår att se hur det utvecklat sig till imorgon. 


Nu ska jag klicka igång en film tänkte jag nu när jag har plats här i sängen för datorn :) 

Natti natti! 

Virkpimpat babysittern

Nu är jag färdig med det senaste virkpåhittet! 

Rätt så trist och opersonlig innan men lite rosa, lila och grönt garn piffar upp den bra tillsammans med några dinglande elefanter.

Elsa verkar digga det hela också och det är ju huvudsaken! :) 

Måndag med impuls

Jag fick ett ryck imorse och tog med mig barnen öppna förskolan i Norrtälje (där Albin och jag var några gånger när han var pytteliten). 
Det är lite pyssel att komma iväg hemifrån själv med båda barnen. När man tror att man är redo för att gå ut till bilen skiter den ena och medans man byter på den passar även den andra på att lägga en laddning. Men iväg kom vi tillslut och en liten kisserunda med jycken lyckades vi också få till innan. 
På måndag förmiddagar är det öppet för barn mellan 0-6 år och klockan tio är det sångstund. Vi var där cirka halvtio så vi hann gott och väl. 
Albin tyckte det var skoj att komma till ett nytt ställe med nya saker och han knatade in själv så fort vi kom dit och kollade in läget. Han hittade givetvis flera olika lastbilar och traktorer att leka med. 

Jag hade med mig lunchlåda till honom och den åt han faktiskt nästan upp helt plus en halvbanan. Miljöombyte gör tydligen gott för matlusten. 
Elsa satt mest i bilstolen och sov från och till. Hon vill ju gärna sova på förmiddagarna och hon tyckte nog det var lite för stojigt för att kunna koppla av helt. 
Albin höll ett öga på lillasyster hela tiden och tyckte han att någon kom för nära var han blixtsnabbt på plats för att visa att hon är hans och talade om att hon heter "Essa". Han tar storebororsrollen på fullt allvar. 

Det fanns en rutschkana i ett av rummen och Albin var in dit och åkte. Efter ett tag kommer han och vill att jag ska "titta Abbin"/ titta på Albin när han åker. Jag följer med och tittar när han åker några gånger och vid sista åket såg jag att han slog i foten i väggen när han gled ut på golvet och det såg ut att göra lite ont, då han tog sig för foten och det började rycka lite i mungipan. Precis när han håller på att resa sig upp och ta sikte för att komma bort till mig, dyker en annan lite större pojke upp och knuffar omkull Albin som trillar bakåt och slår i väggen igen. Då kunde inte Albin hålla sig längre och blev tokledsen såklart och mamma kom till undsättning och räddade honom :) Allt gick bra och Albin blev mest bara rädd och överraskad av att helt plötsligt puttas omkull bara sådär och vi gjorde oss redo för hemfärd istället. 
Lagom då började det regna så vi fick springa ut till bilen! Eller jag och Elsa sprang medan Albin inte hade särskilt bråttom ;) 
Vi var hemma vid tolv och Albin stupade direkt i säng, helt slutkörd. Ensamma hemma

Ännu en dag med strålande sol!

Albin och pappan drog iväg på rally vid halv elva. Jag, lillasyster och jycken stannade hemma. 

Elsa har sovit ett par timmar nu så jag har kunnat greja ute i godan ro. 
Har fixat lite i växthuset och bla. satt ner några gurkfrön, rensat ogräs, planterat om ett par växter, vattnat och kantklippt gräs (förhand eftersom jag inte kan handskas med vår otympliga trimmer). 
Lillstumpan vaknade nu nyss och har precis ätit en skvätt. Jag plockade fram dynorna till hammocken så nu premiärgungar vi den för iår! Dock är ej taket på ännu så det är lite för varmt.
När Elsa behagar somna igen tänkte jag fixa mig något att äta och plocka fram min bok. Underbart! :)

Tröttfia liggandes i mitt knä efter frukosten imorse. 

Läran om pengar

Av någon anledning började vi prata om pengar imorse vid frukostbordet och vi kom fram till det att Albin knappt ser några riktiga pengar när vi betalar saker eftersom man typ alltid betalar med kort. Jag och Albin kom överrens om att vi skulle plocka fram hans lilla portmonnä med pengar i för att titta och räkna pengarna och att vi en dag kan åka för att köpa glass och han då kan betala sin glass med sina pengar. Men Albin kom på den briljanta ide'n att han inte alls behöver åka till någon affär för att köpa glass, "epbilen"/ glassbilen kommer ju faktiskt hem hit. Smart grabb ;) Vi tittade iallafall på hans pengar efter frukosten och han kom på att han har ju även pengar i sin sparbössa! Men de pengarna får man inte köpa glass för förklarade vi, de pengarna ska vi gå till banken med och sätta in på sparkontot. 
Tillslut la vi tillbaka portmonnän i skåpet där den skulle få ligga och vänta till glassbilen kommer nästa gång, vilket vi inte visste när det var. 

Vid lunchtid hör vi glassbilen tuta här i krokarna! Och av någon anledning är ju Albin superrädd när han hör den (jag trodde det botades sist då farfar köpte glass och han fick se vad bilen innehåller men icke) och tar skydd hos närmsta person. 
Tillslut kom den hit till oss och vi plockade med oss Albins portmonnä och mötte upp bilen. Albin var fortsatt reserverad men vågade sig ända fram till bilen (hållandes mamma i handen), vi valde glass och Albin betalade. 
När bilen sedan åkte kom vår vanliga Albin tillbaka. Han som snackar konstant. Och det var ju himla spännande att glassbilen varit här och han köpte glass och betalade. Haha! Sötnöten <3


Att glassbilen inte tar emot kontant betalning och att vi bad glasskillen låta Albin tro att han betalade glassen med sin tjugolapp behöver vi inte låtsas om ;)  I självaverket betalade pappan med sitt kort och tjugo kronor räckte definitivt inte. Fy vad dyr glassbilen är!!! 
Och att Albin inte heller fick provsmaka glassen efter lunchen eftersom han inte åt upp det lilla som låg på hans tallrik behöver vi inte heller låtsas om :)

Hur som helst så har arbetet med att lära honom att saker och ting kostar pengar iallafall börjat :) 

Kalaslördag med strålande sol

Vi har varit på kalas nu på eftermiddagen nere hos M & M eller hos "anus" som Albin kallar Magnus. Haha! 
Supergod halvt egengjord glasstårta fick vi och jag tror vi alla mådde lite illa när vi gick hem därifrån :) Albin satt knäpptyst vid fikat och slevade in två portioner glass. 
Elsa sov sig igenom större delen av kalaset. Som vanligt.

Förmiddagen fördrev vi med lite fix här hemma. Dammsugningen slutfördes, tvättade några maskiner och fixade lite ute. 


Albin har nu hoppat i säng och tyckte det var riktigt skönt efter allt bus på eftermiddagen med studsmattehopp och fotbollsspelande.
När vi kom hem tog vi även fram vattenspridaren (blomman som sprutar lite hur som helst) och där tog nog de sista krafterna slut för den lille herrn :)

Vi själva håller på att grilla middag och ska snart hugga in. Blir att äta ute idag! Vilket fantastiskt väder vi haft idag! Shortspremiär och jag lyckades rota fram en kjol och bländade alla med mina vita ben. 

Just nu

Peter tycker inte att den miljövänliga tändgelen jag köpt funkar något vidare 
och då är det ju bra att man har en kompressor nära till hands så man kan blåsa igång glöden.


Karlar.... 

Sämre kväll än såhär har man ju haft

Vi tog en promenad efter middagen. 
Känns som riktig sommar!

När vi kom tillbaka fick jag hjälp att vattna. Albin vattnade "tatis"/potatisen så det stod härliga till. Och sig själv.

Jag upptäckte att jordgubbarna blommor! 
Potatisen börjar titta upp ur jorden.
Korinten blommor något kolossalt!
Äppelknopparna brister snart.
Underbara tider! 


Kvällsbestyren pågår för Albin medan jag och lillasyster sitter kvar ute i solen på baksidan. Dags att gå in för att pussa godnatt! Fredag

Vid nio imorse tog vi vårt pick och pack och knallade ner till lekparken i byn. Vi hade bestämt lekdate med syssling P, hans mamma och lillebror. 
Grabbarna hade skoj som vanligt och småsyskonen sov som klubbade sälar. 
Farfar åkte förbi och var såklart tvungen att stanna till en stund och strax därefter kom den andra Farfarn också. Dom sattes genast i arbete då det var gungningsdags. 
Efter massa bus och picknick gick vi hemåt vid halv tolv. Albin var ganska mör då :)
Väl hemma fixade jag snabbt lite lunch och sedan hoppade Albin i säng och sov lite över en timme. 

Elsa sov från det att vi gick hemifrån vid nio till att vi kom hem vid tolv. Trött tjejja! 

Eftermiddagen har ägnats åt lite städning och sånt roligt. 
Albin har hängt ute med farfar. 
Idag användes sandalerna för första gången iår och det var ju toppen tyckte Albin! :) Riktigt varmt och gott idag. Äntligen!

Elsa har fullt sjå numer att spana in sina händer och fötter. Sötnosan <3 


Nu kom pappan hem och dags för käk! 

Bara som vanligt

Dålig uppdatering men inget speciellt har hänt (som vanligt).

Vakna, amma och byta blöja, ut på promenad, frukost, fixa med tvätt, amma och byta blöja, hämta hem Albin från dagis, slänga Albin i säng, amma och byta blöja, fixa med kökssysslor, väcka Albin, äta mellis, amma och byta blöja, gå ut, laga middag och till sist äta middag. 

Efter dagens middag gick hela familjen över till gammelgrannarna för att kika på kort härifrån från förr. Kul att se! 
När vi kom hem tog Albin ett bad och hoppade sedan i säng. Ikväll hade han lättare för att somna. 

Elsa har haft en lite jobbig kväll idag igen med bara små korta tupplurar vilket gör henne övertrött och hon kan inte koppla av. Nu har hon somnat ännu en gång, i mitt knä, och denna gång hoppas vi hon sover längre än en kvart.
Natten som var sov hon från 22 till 06. Underbart! :) Repris tack! 

Kvällssnack

Efter vilan och en "acka"/macka stack Albin ut för att hjälpa farfar med gräsklippningen. 
Årets premiärklippning ägde rum för någon vecka sedan och givetvis hjälpte Albin till. Han satt i farfars knä och höll i ratten. Ni må tro att han var koncentrerad och fokuserad! :)
Idag var det dags igen. Favorit i repris minst sagt 

Jag och lillasyster höll oss inne istället och skötte kvinnosysslorna- diskplock och matlagning.... 

Ja just det! Albins andra pottkissning ägde rum idag! Som vi kämpar med denna potta och ungen har inget intresse alls. Men idag lyckades jag! Och nog tycker han det är spännande egentligen. Hälla ut kisset i toaletten är nog det bästa i hela proceduren.
Nu kan han stoltsera med två guldstjärnor! (Dock bryr han sig föga) 

Middag åt han faktiskt ordentligt idag för omväxlingsskull! Spagetti och köttfärssås slank lätt ner i magen och tallriken blev tom. Evigheter sedan sist. 


Hög tid att sova nu! Resten av familjen sussar efter en lite bökig kväll. 
Albin la sig vid halv sju, efter att han suttit och vrålat i soffan bara för att vi låste in hans läragåvagn pga. att han medvetet tog sats och körde på jycken. Efter att vi bett honom att lugna ner rallykörandet med vagnen. 
Inga protester när han väl låg i sängen men han hade svårt att somna. Det tog nog drygt 1 1/2 timme för honom men under den tiden låg han lugnt och fint där inne och snackade med sig själv. Älskade goa unge! <3 Sedan dess har han sovit gott.

Elsa fick inte någon ordentlig eftermiddagslur eftersom storebror satt och vråla i soffan så hon har varit lite kinkig hela kvällen och så troligtvis lite magknip på det. Men nu sover hon så gott här bredvid i vaggan. Duktig tjejja <3

Nu ska jag också försöka somna. Godnatt! 

Just nu

Man blir trött av att gymma 
Tisdagen

Igår var det Bvcbesök som gällde och från början skulle vi vara där klockan tio men i måndags ringde dom och sa att vår Bvctant var sjuk och erbjöd oss en ny tid klockan elva istället. Lite körigt eftersom Albin ska hämtas kvart i tolv men eftersom det var ett par veckor sedan Elsa vägdes och sedan dess har hon kräkt och skitit som aldrig förr så ville jag gärna få till ett besök. Vi löste de genom att Peter ryckte in och hämtade Albin och så fick han hänga med pappa på jobbet till jag och Elsa var färdiga på Bvc och gjort en snabbhandling. Det gick bra och Albin tyckte det var roligt att pappa hämtade för omväxlingsskull. Duktig var han och bet ihop fast att han är hur trött som helst när han hämtas från dagis. 


Eftermiddagen tillbringade vi ute för solen var faktiskt på besök! :) Men efter middagen blev det filmtittande och bara slapp för hela familjen, alla var trötta och nästan redo att sova för natten redan klockan fem. 


Nu har några av tulpanerna nedanför trappan äntligen slagit ut! 
Jag köpte lite nya lökar i höstas och i sista stund satte jag ner dem i denna kruka för jag kunde inte bestämma mig för i vilken rabatt jag ville ha dem. Men nödlösningen funkade ju fint! :) och det är fler knoppar på gång. Spännande! Minns ju inte vad det var för sorter. 

Dagens outfit

Sparkbyxa ala 80tal (antingen 84 eller88). 
Nu snart iväg för att hämta hem storebror från "gagi"/dagis! 

Ny dag nya tag

.

Typiskt!

Var och handlade idag och köpte som vanligt blöjor till bägge barnen.
När jag kommer hem har dessa kommit med posten

Typiskt!!! Kunde dom inte kommit igår istället?!
Men men. Får nyttja dem vid nästa handling istället och fylla upp blöjförrådet igen :) 

2 månaders Bvcbesök för Elsa

Allt ser så bra ut! Hon växer åt alla håll :) 
Viktkurvan hade planat ut en liten gnutta men inte så konstigt då den nästan varit spikrak uppåt innan. Det är ju märkligt, hon kräks och skiter för glatta livet och äter sällan men ändå ökar hon så bra i vikt. Visst är det fascinerande att lite mjölk kan vara så dunderhonungslik!? :)

Dagen i siffror:
5205 g (23/4 4890 g)
58,9 cm (15/4 55,5)
39,4 cm i huvudomfång (15/4 38)


Dagens skönhet! Som just nu ligger och gymmar. 

Gråa måndag

Grått och trist även idag. Energin och humöret är kört i botten känner jag.

Morgonens promenad tog vi ner till landsvägen idag. Länge sedan vi gick åt det hållet. 
Vi såg att Bosse var nere på macken så vi gick över och hälsade på honom. Vi hade också turen att få se ett par lastbilar och en buss innan vi gick hem igen. 
Vi stannade kvar ute en stund när vi var hemma igen. Sedan gick vi in och åt frukt innan Albin tupplurade lite.

Elsa somnade på promenaden och fortsatte sova även när vi kom hem. Förmiddagarna vill hon helst sova sig igenom :)

Efter lunchen plockade jag fram lite pyssel till mig och Albin. 
Jag kom på att jag för länge sedan köpte pärlor och pärlplattor väldigt billigt på köp/sälj på Facebook. Dags att inviga dem nu! 

Det visade sig att Albin kunde detta och han berättade för mig att de minsann pärlar på dagis! :) 
Duktiga grabb <3 
Koncentrationen höll inte riktigt hela vägen så vi slutför arbetet en annan dag.

Bussresa

Igår tog Albin och pappan bussen till farmor bara för att :) Jag släppte av dem nere vid landsvägen och åkte sedan efter bussen. Haha ;) Hämtade upp dem på busstationen och åkte sista biten till farmor.


En mycket spännande resa tyckte Albin! :) 


Förslaget lades fram vid frukosten och Albin tyckte det var en toppen ide'! Åkt buss har han ju gjort förut, när vi varit nere i Linköping men det var ju länge sedan. 
Han hade kunnat springa ner till busshållplatsen i bara pyjamas om han hade fått men han fick snällt vänta några timmar innan det äntligen var dags och under tiden tjatades det en hel del om buss.
Sin nya ryggsäck hade han med sig och i den låg två blöjor och farmors två småbilar som han lånat med sig hem från henne för ett tag sedan. 
På bussen var det mycket folk så han fick sitta i pappas knä men det gjorde inte så mycket. 
Det var en glad pojk som klev av bussen och berättade för mamma att han minsann åkt buss! 

Det behövs inte mycket för att ge den gossens dag en rejäl guldkant :)


Hos farmor fick vi mat och efter maten fick jag en omgång ryggmassage. Rackarns skönt! 
Albin sprang ut och in i rummet och tyckte det var lite konstigt att jag låg där på britsen utan tröja. "Upp" sa han flera gånger :)

Vi var hemma lite efter sju och då var det bums i säng för lille herrn som inte sovit någon middag under dagen. Han somnade omedelbums. Istället var det då Elsas tur att pocka uppmärksamhet och knorrade en stund innan även hon slocknade för natten. 

Elsa 2 månader

Lillstumpan växer och utvecklas hon också. Våran lilla tjejja <3

Nu är hon vaken mer och längre stunder men sover fortfarande mycket.
Nätterna sover hon sig igenom i vaggan från ca. åtta på kvällen till sju på morgonen med ett matuppvak runt tre oftast. Men det händer också att hon skippar den ätningen och sover istället. Det gillar mamman :)

Hon har upptäckt sina händer och höger handen är väldigt god. Fast oftast ser det ut som händerna lever sitt eget liv och hon blir ofta arg när hon råkar slå till sig själv i ansiktet eller fastnar med ett finger under läppen. Rivsår i ansiktet är vardagsmat.

Nya ljud har hon börjat använda och det är inte bara bebisskrik längre. Hon kan yla till ordentligt ibland och har även börjat "prata" och jollra mera. 

Titta på saker är skoj och mobilen över skötbordet får sig många skratt.
Min virkade filt som ligger på soffan är också rolig att titta på och prata med.

Åka vagn är skönt och hon somnar oftast redan innan vi hunnit ner från trappan. Likaså åka bil är sövande.

I det stora hela är hon en otroligt lättsam liten dam och kräver inte speciellt mycket.

Vår älskade lilla stumpa! Vad stor du redan hunnit bli! 


Söndagssysslor

Efter sovmorgon för hela familjen och frukost följt av en promenad plockade jag fram fönstertvätten. Blev dock bara Albins fönster tvättat eftersom batteriet tog slut och min impuls dog då också. 
"Bara" 10 fönster kvar.... Plus källarfönstrena. 


I eftermiddag står en tur till farmor på schemat för att hämta hem jycken <3 

Trädgårdsfix

Ännu en grå och ibland regnig dag. Vi har ändå varit ute lite och grejat. 
I förmiddags skruvade vi ihop pergolan jag köpt. Tanken är att den ska stå på baksidan av huset och jag hoppas det blir bra när det blir färdig sedan. Idag skruvade vi bara ihop stommen och taket får vänta till bättre väder. 


Jycken följde med farmor hem i eftermiddags för lite egentid och lugn och ro :) 

Jag var ut en sväng i trädgårdslandet och grejade lite efter middagen och när Albin lagt sig. Till min fasa upptäckte jag att sniglarna har vaknat till liv. Usch och fy! Kriget är igång igen. 

Nu är det soffhäng och snart börjar melodifestivalen. Får väl se hur länge man håller sig vaken :)

Lördag

Här har vi haft en lugn förmiddag. 
Albin gick till skogs med farmor efter frukosten. Med sig på ryggen hade han sin nya Bamseryggsäck som han fått av farmor. I den hade han packat ner två bilar och en vattenflaska. Farmor hade lite matsäck i sin väska vet jag så de har det nog mysigt ute i skogen, sittandes på varsin stubbe och fika. Vädret är inte det bästa men det regnar inte iallfall.

Jag och Peter passade på att röja och rensa lite bland alla leksaker nu när lille herrn inte var hemma. 
Lite lades undan och sparas till lillasyster och lite åker ut till sandlådan (och vi hoppas inte herrn ska ta tillbaka dem in sen igen). Lite annat plock och fix hanns också med.
Lillasyster tog sovmorgon hon och sov en riktig skönhetssömn mellan åtta och till nu. Sömntuta! :)
Nu väckte faktiskt jag henne, är så jobbigt att bara gå och vänta på att hon ska vakna och vilja äta. Nu när vi gjort oss redo går vi ut en sväng. Peter fick med sig mitt paket hem i veckan och det tänkte vi försöka montera ihop. 
Sedan är det bara att vänta på fint väder :) 

Vårtecken

I tisdags när jag åkte för att hämta Albin från dagis såg jag att Gullvivorna står i full blom. Det är så tråkigt att det inte finns några Gullvivor här hemikring oss och varje år tänker jag att jag ska plantera in i trädgården men det har fortfarande inte blivit av.

Gullvivor och Liljekonvaljer är mina favoriter när det gäller vårblommor. 
Liljekonvaljerna är på gång dom också. Jag spanar in dem dagligen och längtar till jag kan plocka mig en väldoftande bukett. För till skillnad från Gullvivor så har vi hur mycket Liljekonvaljer som helst överallt här hemma. 
Men än dröjer det någon vecka. Och gällande Gullvivorna får jag väl stanna till längs vägen nästa vecka och plocka några styckna. Det fullkomligt kryllar av dem där! 


Våren är min absoluta favorittid på året. Naturen blir grön, blommor knoppar och slår ut och vi har hela sommaren framför oss. Jag kan gå ute i evigheter och bara njuta av allt som händer i naturen och min energi sprudlar. Men i år är det annorlunda. Jag är inte alls lika engagerad och förväntansfull. Jag känner mest bara stressad och jag vet inte varför. 

Fredagstrött grabb

Regn idag igen. Vi hann iallafall vara ute nästan två timmar i förmiddags.
Efter vila och lunch tittade vi på lite Pippi idag igen. Albin blir helt inne i filmen och sitter alldeles stilla och är knäpptyst. När det är lite läskigt kommer han smygandes närmare i soffan. Gullunge!

Faktiskt att solen kom på besök vid halv fyra och då skyndade vi oss ut. Lagom då kom också pappan hem! Vi gick en promenad och Albin hoppade i alla vattenpölar och hade det så roligt.
Nya födelsedagsstövlarna kom väl till pass idag med andra ord :)

Nu är middagen överstökad och Albin är supermegabautatrött och lever apa just nu. Gnäll, gap, skrik och gråt. Sängen väntar nog snart för honom. 


Denna lilla dam har hittat sina händer och dom tycks vara utsökt goda!
Nappen dissar hon fullständigt för tillfället. 


God morgon

Idag när lillchefen är hemma blir det ingen rast eller ro. 
Han ville gå upp redan halv sju men jag lyckades dra ut på det till halv åtta nästan genom att sätta på en film.
Nu har vi precis ätit frukost och leken har dragit igång. Bilar, traktorer och skopor har bildat trafikstockning i soffan
Vad vi fördriver resten av dagen med återstår att se. Ut ska vi iallafall en stund, vare sig det regnar, snöar eller blåser. 


Just nu

Vi tittar på Pippi och Albin tycker att Dunder Karlsson och Blom (tjuvarna) är lite otäcka så han kom närmre och närmre och nu sitter vi typ på varandra alla tre här i soffhörnet. Mysigt <3 


Lillasyster har lite magknip och knorrar endel. 

Regniga torsdag

Idag slipper vi blåsten men då regnar det istället. Med andra ord inget roligt uteväder idag heller. Promenaden i förmiddags blev ju inte överdrivet lång, hunden hade ingen större lust att gå och lillstumpan i vagnen skrek som en stucken gris. 


Vi har nu hämtat hem storebror och han är lagd. 
Titta vad duktig han är att bära sin dagisväska trots att den är nästan lika stor som han själv :)
Just efter kortet tagits slängde han av sig väskan och kutade till vattenpölarna... Utan gummistövlar.... Jag lastar ur Elsa ur bilen och när jag tittar på Albin efter det så springer han då omkring med en daggmask i handen. Trevligt ;)


Just nu

Det blir ju faktiskt liiiiite roligare att laga mat när man han fin utrustning. 


Tack återigen för min lila fina gryta jag fick i födelsedagspresent! :)

Det har kokats några grytor sedan dess. Idag blir det fisk och skaldjursgryta. 

Lunchtid onsdag

Här blåser det typ storm idag och är kallt så det blir nog ingen utevistelse idag heller.

Albin är hemma från dagis och sover. 
Jag äter "lunch". Usch vad dålig jag är på att äta riktig lunch. Blir så sällan mat över från middagarna så det blir en liten matlåda till mig också och ställa mig och laga något till lunch bara till mig slipper jag helst. Men men, aldrig försent att bättra sig ;)
Albin får iallafall beröm på dagis för hur duktig han är på att äta, både frukost och lunch. Bra säger jag, för hemma är han ju långt ifrån lika duktig... Mitt lunchsällskap dagen till ära <3 

Ett litet smakprov av panik

Igår fick lillstumpan en obotlig skrikattack. Det har aldrig hänt förut och efter att det skrikits konstant i sisådär en halvtimme börjar ens egen panik krypa sig på. 
Inget dög. Vi gick runt och vaggade, hon låg på mage på våra bröst och klappade i rumpan, hon erbjöds bröstet, satt upp, låg på mage, låg på mage i knät, fick magmassage och knäböj allt dissades totalt. 
Efter mycket om och men släppte hon världens längsta fis och bajsade lite, jippie tänkte jag! Nu är problemet löst! Men nej, det var inte bra ändå. 
Jag klädde på mig och bäddade ner stumpan i vagnen och gick ut. Hon tystnade och somnade innan vi ens hunnit ut från tomtgränsen :) Men eftersom vi var ute och påklädda så gick jag en sväng iallafall. Dock höll det ju på att bli mörkt och jag tycker inte om att vara ute här i skogen ensam då och jag hade heller inte med mig vare sig reflex eller ficklampa så någon jätterunda blev det inte men uppdraget gick i lås ändå :)


När vi kom hem dröjde det inte många minutrar innan hon vaknade men skriket var iallafall som bortblåst och det var huvudsaken. 
Jag bävade för en jobbig natt men tji fick jag när jag även denna morgon väcks först vid femtiden av den lilla stumpan. Hon kan hon! :) 

Batman

Vi åkte in till Norrtälje i eftermiddags för att möta upp Peter när han slutade jobbet. Vi skulle hämta ut mitt jättepaket som Clas Olson hade fått hem samt mathandla.
Dessvärre fick vi åka hem utan mitt jättepaket då det var för stort för att få in i bilen :( 
Medan vi väntade på Peter så tyckte Albin vi skulle gå in på Kappahl (av alla ställen!?). Vi gick en runda där inne och naturligtvis fick han syn på Blixten McQueentofflorna. Han ser ALLT! 

Mathandlandet gick bra. Det är skönt att slippa handla själv och inte ha Elsa i bilbabyskyddet i kundvagnen som tar upp all plats. 
Middag blev det på Donken.
Vi lyckades tappa bort Albin på vägen till Donken och fick istället sällskap av Batman vid bordet. 
Batman var lika dålig på att äta som Albin. Pommesen slank ner tillslut tillsammans med en ynka chickennuggets. 
Att sitta vid ett bord bredvid Driven gav ingen vidare matro.

Nu är vi hemma sedan en timme och Albin är lagd.
Elsa ligger och gymmar lite och jag och Peter väntar på att vi ska få lite varmvatten så vi kan duscha.


Tisdag och kräk

Inatt när Elsa väckte mig första gången var det redan ljust ute och när jag tittar på klockan så är den närmare fem! Hela familjen har alltså sovit i ett streck från cirka 23 till 05. Inte illa alls! 
Albin vaknar även han ungefär då och eftersom det var dagis dag så var det ju faktiskt nästan dags för dem att gå upp ändå. Vilket flyt ;)

Förmiddagen fördrevs med promenad, frukost i solen ute på trappan och sen var det nästan dags att åka till dagis. Dessa fem dagistimmar går otroligt fort må jag säga! 

Elsa blir 8 veckor idag. Grattis lillstumpan! 
Hon är inne på sin andra kräkdag (mer än vanligt alltså). Igår kväll när jag gav henne käk vid 19 kom jag att tänka på att det bara var tredje gången sedan vi vaknade på morgonen som hon åt. Äta tre gånger på tolv timmar, dagtid, känns ganska lite och däremellan hade hon skitit ner sig tre gånger och kräkt 74397 gånger ungefär. Hon hade dessutom en riktig sovardag men stunderna hon var vaken var hon pigg och glad så egentligen oroar jag mig inte. 
Idag tycks vara en ytterligare en kräk och skitdag men hon har iallafall redan ätit tre gånger sedan vi vaknade vid fem imorse. 
Så länge hon tycks må bra är det nog ingen fara. Kräk i stora lass är vi ju vana vid.

Nu är det dags för blöjbyte igen. 

Just nu

Dags att åka och hämta hem storebror!
Bra start av nya veckan

Imorse vaknade jag av två snackande ungar vid sju. Elsa hade iof. väckt mig redan innan sex för käk men jag la över henne till mig och så liggammade vi och jag somnade fort om. Vaknade till en sekund ungefär när Peters klocka ringde men hörde inte ett ljud när han gick upp och när han åkte. 

Jag fick Elsa att somna om efter en ny blöja och då gick jag in till Albin. Han och jag fick äta frukost ostört med andra ord :)
Det första han sa när jag kom in till honom var: Upp äta öt. 
Han fick nämligen ingen gröt i helgen utan jag tyckte han kunde få slippa den när det var födelsedag och allt, men tydligen saknade han den :) Han kom som ett skott och satte sig i köket när jag ropade att gröten var färdig och framdukad. Han svepte alltihop på bara några minuter! En ordentlig frukostkille med andra ord.

Efter att Elsa vaknat, klätt på sig och ätit gick vi ut på promenaden. Det blev hela rundan idag. Välbehövligt! Men jycken tycks ju ha lite ömmande leder så vi får väl se hur det blir med promenerandet framöver... 
När vi var hemma igen sov Elsa så gott i vagnen så jag och Albin kunde åka traktor och leka i sandlådan i lugn och ro. En liten mellis med apelsin hann vi också med. 
När solen är framme är det riktigt varmt och skönt men så fort den går i moln blir det riktigt kyligt. 

När ögonen började klia på den lille herrn gick vi in och jag stoppade honom i säng. Han somnade på ett par sekunder och har inte rört sig ur fläcken sedan dess. Han har lite att ta igen från de senaste dagarna tror jag bestämt :)

Nu vaknade Elsa för en stund sedan och har precis ätit.


Albins födelsedagshelg

Oj vilka dagar vi haft! Eller rättare sagt Albin :)

I fredags eftermiddag kom familjen upp som sagt. Vi grillade till middag, lekte massvis och gosade såklart.

Lördagen inleddes med firande av Albin på sängen och det tyckte han var kul. Mest roligt var det nog att vi hade med oss ballonger :)
Efter frukosten gick Albin och några till ut för lite lek. Vädret var fint med det blåste kyligt. Vi andra förberedde kalaset inne (tyvärr inget kalas ute i år som vi kunde ha förra året :( ). 
Albin hoppade i säng en stund för att ladda batterierna innan gästerna skulle komma. Han hann sova sisådär en kvart innan det var dags att komma upp för att göra sig kalasfin.
Mormor Siv och moster Helen anlände vid tolvtiden och hade massa paket med sig givetvis och därefter började resten av gästerna att droppa in.
Det blev fullt hus men vi lyckades ordna sittplatser till alla tror jag. 19 vuxna och 4 barn samt en hund :) 
Jag var lite orolig att fikabrödet inte skulle räcka men det gjorde det. 
Eftersom det var Albins kalas så bjöds det på det han gillar och det är kex och bullar ;) Bullar, tre sorters kex och muffins fyllda med blandade bär gick hem bra hos gästerna och födelsedagsbarnet. Därefter blev det glass med kolasås och strössel och prinsesstårta. Även det föll turligt nog alla i smaken. 

Paket fick han i överflöd och det blev nästan lite för mycket att öppna mot slutet :)
Såpbubblor, böcker, traktorer, strumpor, stövlar, byxor, lastbil med "bipp ak"/tippflak, grävskopa, ritprylar och det bästa av allt en ny tramptraktor med flak(!). 
Grabben har haft fullt upp med att leka med alla nya saker. 

Farmor var så snäll och hade förberett grillspett och hemmagjord potatissallad som hon hade med sig och som vi grillade och mumsade upp till middag. 

Albin stupade i säng vid sjutiden och vi andra soffslappade. Vid tio gav jag upp och la mig, strax efter gjorde de andra likadant. 

Imorse gjorde Elsa morgon vid halv sju och jag likaså (motvilligt). En stund senare hörde jag att Albin var vaken men det gjorde mostern också så hon hämtade in honom till dem och tittade på Bilar. Mormorn kom in och hämtade en knorrig Elsa och jag låg kvar och läste bok en stund. Skönt! 
Efter frukosten drog pappan iväg för sitt första jobbpass. Albin gick ut och åkte nya traktorn tillsammans med onkel, moster och morfar. Lite senare gick vi andra också ut och lagom då kom haglet. Kallt och blåsigt var det också. Vi gick in och åt lunch istället och en stund senare kom pappan hem en vända innan han drog iväg till nästa ställe för mera jobb. 
Här hemma lektes det friskt och Albin är väldigt mån om att så många som möjligt ska vara med 
Elsa har haft en riktig sjusovardag och har mest legat och myst i allas famnar.

Vid tre packade våra gäster ihop sitt och tackade för denna helg. Vi gick med ut för att vinka hejdå och Albin tyckte det var tråkigt!
Vi tog en liten promenad innan vi gick hem för att gunga, åka traktor och spela fotboll innan jag tillslut lyckades lura in honom med att locka med ett bad och titta på film. Grabben var ganska slutkörd efter allt så lite avkoppling inne satt inte fel. Att det blev kissipottanpremiär också var ju himla kul! :) 

Halv sju stoppade jag hjälten i säng och han slocknade utan ett pip efter att ha hoppat lite i sängen. MOSTER!!! Man får INTE hoppa i sängen! 

Peter kom hem vid halv åtta och då åt vi middag. 
Elsa har knorrat en stund men har nu somnat hon också. 
Det dröjer nog inte länge till innan även vi också intar sängläge :)Albin och vi tackar för ett lyckat kalas och en trevlig helg! Som vanligt :) 


Pottpremiär

Äntligen hände det!!!


Jippie!

En stolt kille när han förstod vad som hände.
Och få klistra en guldstjärna var minst lika häftigt det med :)Söndagsvila

Alla våra helggäster har åkt hem och vi har kalasat färdigt. 
Pappan är och jobbar.
Jag och Albin återhämtar oss i soffan framför Albins nya Pippifilmer! Mys <3 Albin 2 år

Helt galet att vår lille Albin redan hunnit bli hela 2 år! 
Det känns som att det var igår han kom till oss medan det på ett annat vis känns som han alltid funnits hos oss. 
Hur som helst så har dessa två år varit de bästa i våra liv och kärleken mellan oss är oändlig. 


Lite nya roliga ord:
Hänka= skinka
Hälf= själv
Heddå= hejdå 
Essa= Elsa
Ytter= lillasyster
Onne= kalsonger
Itten heen= Blixten McQueen 
Bäjan= Bärgarn
Käge= stege
Äjil= fjäril
Häna= stjärna
Otta= potta
Hydd= hörselskydd
Aab= Saab
Adi= Audi
Vovo= Volvo 
Hacka= handskar


Talet utvecklas från dag till dag och nu kan man verkligen diskutera saker med honom. 
Han förstår instruktioner han får helt och hållet men det är ju dessvärre inte alltid de följs...

Den jobbiga trotsperioden tycks faktiskt ha ebbat ut rejält de sista veckorna och det är fantastiskt skönt! Nu är vår gulliga (lilla) Albin tillbaka igen. Oftast iallafall ;)

Vid matbordet har han hundramiljoner myror i byxan och har inte tid att sitta stilla en hel måltid. Upp och ner på stolen för att "fixa" saker och ett evigt tjatande på mamman och pappan om att sitta stilla på rumpan på stolen. Och att äta är återigen helt ointressant. Men på dagis äter han minsann!

Han har fått en kärlek till örsnibbar. Så fort han får tillfälle så pillar han gärna på mina örsnibbar. Speciellt om vi ligger i sängen men även om vi tex. kramas. 
Och har han ingen annans snibbar att mysa med så får han nöja sig med sina egna. 

Lillasyster är spännande och han tycker om henne väldigt mycket. Det märks! <3 Han vill ha koll på var hon är och han är väldigt noga med att hon har nappen i munnen. Han vill gärna pussa, krama och gosa med henne. Han vet vilka saker som är hans och hennes och det respekterar han bra. 
Han vet att hon äter "öck"/mjölk från mamma och det händer att han börjar slita i min tröja och säger "äta" när lillasyster är ledsen. 

Han är jätteduktig på att berätta och förklara saker. Tex. vad de har gjort på dagis eller vad som hänt på någon film han sett. 

Bilar och alla sorters fordon leks det för fullt med fortfarande. 
Böcker och tidningar ligger också i topp fortfarande och äntligen har han lite ro till att sitta och lyssna när man läser för honom. 

Fantasilek med osynliga saker som tex. bollar, bullar eller ballonger är nytt påhitt. Han låtsas hitta saker och låtsas äta eller leka med dem. 
En gång när han badade med pappan råkade han svälja en polisbil och den bilen låg kvar länge nere i hans mage och tutade :)

Det har också varit en ganska jobbig och känslomässig period för honom. 
Det har och är ibland jobbigt att säga hejdå, bla. på dagis och när pappa åker till jobbet. Ibland är han också väldigt sårbar och tar små tillsägelser väldigt hårt. 
Att visa sig ledsen är något han börjat försöka undvika och vänder sig bort eller försöker kämpa emot gråten om han tex. slagit sig. Vi talar om för honom att man får vara ledsen och gråta och att det inte är något att skämmas för. 
Mitt i all denna känslostorm han gått/går igenom så blir han också storebror, det är klart att det vissa stunder är jobbigt då. Lilla gubben <3 Men ju närmare två årsdagen vi kommer ju mer lämnar vi allt detta jobbiga bakom oss.

Vi har dragit igång potträningen på allvar nu och har förhoppningar om att han ska vara blöjfri efter sommaren, iallafall här hemma. 
Hittills har hans intresse för att sitta på pottan varit NOLL och vi har då känt att det ej varit lönt att tjata om. 
Nu däremot har intresset ökat lite och han sitter faktiskt kvar på pottan längre än några få sekunder. Läser man bok för honom kan han sitta jättelänge! Men fortfarande har inget premiärkiss eller bajs landat i pottan.

Pappan övar bilmärken med honom och han vet att mamma och farfar kör "aab"/Saab, pappa kör "Adi"/Audi och morfar och farmor kör "öd vovo"/ röd Volvo. 

Vi fortsätter att öva färger och likaså räkna. Han kan nästan räkna till fem. Samt på höger och vänster.

Ytterligare två tänder har tittat fram så nu är antalet 16 styckna! 

Födelsedagsbarnet. 


Jag tror detta blir det sista blogginlägget av detta slag gällande Albin. Trots att det är jätteroligt att föreviga på detta vis så har allt roligt även ett slut. Det går inte att hålla på i evigheter. 


GRATTIS!!!

Grattis på 2 årsdagen världens finaste och underbaraste unge! 


Dagen började med paket och ballonger på sängen och skönsång av mamma, pappa och lillasyster. 

Till frukost blev det jordgubbar och Festis bla. Fyller man år så gör man! :) 

Godnatt fredag

Nu är huset nästan fullt igen! I eftermiddags kom mormor, morfar, moster och onkel. Superkul tyckte Albin och satte alla i lek ända fram till läggdags :)

Dagen har bara susat förbi och vi ligger nu nedbäddade. 
Imorgon väntar en stor dag! :)

Ett av dagens lite sämre kort
Albin äter vindruvor på trappan och ville hellre titta på bilden i kameran än posera :)


Det bästa med dagen är att jag hann färdigställa en av Albins presenter! Jippie! Hoppas han kommer gilla den. 

Glassbilen. Skräckblandad förtjusning.

Idag kom glassbilen tutandes och av någon anledning är Albin faktiskt rädd för dess tutande (vilket han var även förra sommaren). Så fort han hör den, vare sig vi är ute eller inne, kommer han springandes med skräck i ögonen och vill vara nära. 
Idag när den kom var han ute med farfar och farfar tyckte de skulle köpa glass så de satte sig här på trappan och väntade på att den skulle komma. 
Den kom och tutade och Albin tyckte det var både läskigt och spännande. "Epbil ass"/lastbil glass som han säger :)
Farfar köpte två glasburkar och sa sedan till Albin:
När du har vilat och ätit lunch och när farfar kommit tillbaka hem, då ska vi äta glassen.
De båda gick ner till farfar och la in glassen i frysen och sedan kom Albin in här utan minsta protest och sa att han skulle "ila"/vila. Haha! Glass är en bra muta med andra ord ;) 
Så ja, han la sig i sängen igen bara cirka två timmar efter att han gick upp imorse och det verkar som han somnade dessutom. Han har blivit en riktig sömntuta! Det är skönt att han lärt sig ta det lite lugn mellan varven. 

Nu får vi se om det första han ska göra när han vaknar är att äta glass med farfar? :) 


Och det där med glassbilen var ju lite märkligt. 
- Epbil ass omma hit, sa Albin innan han la sig.
Alltså lastbil med glass kommer hit. 
Nu får vi väl se om den är lika läskig nästa gång den kommer tutandes eller om han gormar efter mera glass då istället? :)


(Förra veckans köp av glassbilen gick i stöpet då hon som körde körde så fort och tydligen hade ett ordentligt tunnelseende och inte såg oss som stod fem meter från vägen och ville köpa glass. Bra försäljare....) 

Just nu

Klockan är snart nio och denna unga herre snusar så gott fortfarande! 

Galna unge! 
Han laddar nog inför helgen tror jag :) 

Torsdag

Jag och Elsa var vakna vid halv sju imorse, hon lyckas alltid få en snorkråka på tvären på mornarna som hon blir skitförbannad på och kan under inga omständigheter koppla av förän den är borttagen. När den sedan var borta åt hon lite och slumrade om. Jag låg vaken, hörde Albin ligga och sjunga för sig själv inne hos sig en stund innan det blev tyst och han somnade om. 
Jag gick upp och kokade mannagrynsgröt till frukost, satte igång en maskin med tvätt och drog igång ett bullbak. Inte ens av hushållsassistentens oväsen vaknade vare sig Albin eller Elsa. Peter gjorde det dock. Vid åtta ledsnar jag på att vänta och väcker Albin. Tom. han undrade varför det var helt vitt ute! 
Elsa fortsatte sova medan vi åt frukosten. Albin åt nästan två portioner mannagrynsgröt och en halv smörgås med massa ost. 
Grabbarna gick ut med hunden och jag bakade ut bullarna. Elsa vaknade och satt med och tittade andra halvan av bakandet. 
Efter provsmak av bullarna, lite vila och lunchintag fortsatte vi vila lite till. Skönt! Vi slog på en film och la oss hela familjen inne i sängen. Mys! :) Sedan kom farmor och Albin fick eld i baken igen. De klädde på sig och gick till skogs nu medan jag, Peter och Elsa drog iväg för att handla till helgen. 


1 Maj

Välkommen våren!

Dock vaknar vi upp till detta idag
Cirka 4 cm snö har kommit under natten och har inte slutat än. 
Man skulle kunna tro att det är 1 April och ett skämt. Men icke! 

RSS 2.0