Ledigt

Har tagit ledigt över helgen :)

God afton

Jag och Albin sitter fortfarande kvar i soffan. Efter att pyjamasen åkt på på lille herrn blev han hur pigg som helst så jag kände att det inte var någon ide med att försöka natta honom ännu. Istället satte vi oss i soffan och han babblade på som tusan och sparkade hej vilt :) Det är inte så konstigt att han är pigg ni ikväll, han har ju sovit nästan hela dagen. Först från halv elva till halv två cirka. Då vaknade han för att äta och när han var nöjd somnade han genast om och sov till typ halv fyra. När pappa kom hem vid fem tiden tog de båda en blunder på soffan och när det var dags för oss att äta sov Albin vidare i vagnen till lite efter klockan sex. 
Efter middagen gick Peter ut och fortsatte med arbetet med poolen som han påbörjade igår. Jag spände på mig Albin på magen så gick även vi ut. Jag vattnade lite i växthuset bland annat och Albin slummrade lite till allt skumpande :) 
Därefter tog vi alla en promenad ner till Magnus och grabbarna för att kolla in deras sommarhöns som de hämtade hem idag. Hemma igen var det dags för Albin mat och efter det somnade han igen. Inte konstigt att han var kvällspigg nu då. Tur att jag inte var sådär jätte trött idag :)
 
När han sover sådär mycket blir jag nästan lite orolig och tror att det är något fel på honom. Man är ju inte van vid att han sover så mycket och ofta på dagen. Men det är nog ingen fara! När han är vaken så är han å strålande humör :) 
 
Vi har upptäckt idag att lille herrn redan börjat få fotsvett! Jag kände att det luktade tåbira när jag bytte blöja och mycket riktigt, när jag luktade på de små fossingarna fick jag det bekräftat att det var därifrån lukten kom. Det ska börjad i tid ;)
 
Imorgon kommer mamma och pappa upp hit med husvagnen. Det ska bli kul att ha dem här igen. De har inte varit här sedan Albin endast var tre dagar. Men nu kommer de över helgen och lämnar kvar husvagnen för att komma tillbaka någongång när pappa gått på semester. Det blir finemang!
 
Nu ser det ut som Albin somnat här i knät. Dags att återigen försöka flytta honom till vaggan utan för mycket bök.
 
God natt!
 
Ja just det, hoppade joggningen idag. Känner att mina knän inte riktigt pallar med alla promenader och joggande. Har haft riktigt ont på insidan av knäna idag. Men hoppas jag är på banan imorgon igen :)

Uppdatering med bilder

Nej detta blir ingen vana! Kopplet hade trasslat in sig i vagnshjulet och jag fick helt enkelt inte loss det. Att ha jycken okopplad hela vägen hem vågade jag inte så jag fick tyvärr stoppa ner honom i vagnen... Tur att det hände på tillbaka vägen :)
 
Bilder på mina odlingar från förra veckan. Nu har allt växt på sig ytterligare! :)
 
Min ena Klematis. ÄNTLIGEN efter tre år så blommar den ordentligt. Jag blir så lycklig :)
 
Midsommar fin jycke!
 
Midsommar fin Albin!
 
 

Solen är på besök

Tjoho! Idag skiner solen, äntligen. Satte mig ute i solen och åt min frukost efter promenaden och det var nästan för varmt där mot husväggen. Fast när de stora molnen drog förbi blev det för kallt...
 
Natten var något bättre jämfört med igår. Visserligen vaknade han redan vid ett och ville äta första gången. Men efter det sov han ända till klockan fem. Dock var han riktigt svårsövd där vid ett och det dröjde ända till efter klockan två innan Albin, jag och Peter somnade om igen.
Vid fem fick han komma upp och sova med mig i sängen, som i vanlig ordning. Han låg och knorrade till och från och ville gärna ligga vid bröstet och suga i sig tre slurkar för sedan slockna igen och tyvärr vakna när jag försiktigt försökte lägga ner honom i sängen igen. Så höll vi på till klockan tio då vi masade oss ur sängen. Då passade det Albin att sova :)  Väl på skötbordet vaknade han till och var på strålande humör!
På promenaden låg han vaken i vagnen och spanade. Tack och lov somnad han just innan vi var tillbaka hemma och han ligger ännu där ute och sover, nu cirka två timmar senare.  
 
Jag har precis ringt till kyrkan och ordnat det sista inför dopet så nu är det helt bokat och klart. 18.de Augusti klockan tre ska lille Albin bli döpt. Nu måste vi illa kvickt beställa hem inbjudningskorten så vi kan skicka iväg dom! Vi satt och tittade lite igår kväll på färdig tryckta kort. Egentligen skulle jag vela knåpa ihop egna kort... Men det blir så många och det känns som att jag inte kommer ha den tiden att sitta med dem och få dem färdiga snabbt nog. Så vi tar den lätta vägen och beställer färdiga. Men vi hittade inga som vi verkligen fastnade för. Får leta vidare idag!
 
Idag blir Albin hela åtta veckor. Vår lille knoddas är stor. Vi tittade på bilder igår från när han var helt nykläckt och förundrades över hur liten han var då :) 
På ett vis vill man att han ska förbli vår lilla bebis medan man samtidigt glädjs över hur han utvecklas från dag till dag nästan.
Leendet han ger en varje morgon är man ju beredd att döda för! <3

Ingen vidare framgång

Två kilometer- 13,12 min. Ingen märkvärdig tid idag inte.
 
 
Vi har haft en tyst och lugn kväll här idag. Albin har sluppit den där ont i magen stunden som han brukar få varje kväll med skrik och otröstlighet. Skönt för både honom och oss. Nu ligger han här på mitt bröst i sängen. Eller han låg på mitt bröst, han har glidit ner och ligger mer med huvudet på min mage och resten av kroppen mellan benen. Hur som helst så sover han gott! Nu återstår det "bara" för mig att flytta över honom till vaggan utan att väcka honom för mycket...
 
Det blev aldrig så att jag gick och la mig när Albin sov sin andra lur. Lagom till då tittade solen fram, så jag tog med mig min virkning och satte mig ute på verandan. Så lite avkoppling fick jag iallafall på mitt sätt :)
Nu hoppas jag på en natt med mera sömn för både mig och Albin. *tvi tvi* :) 

Onsdag

Här vaknade vi till sol tidigt imorse. Dock somnade vi om igen och nästa gång vi vaknade var det grått och trist åter igen. Men vi gav oss troget ut på promenad. men det blev bara två kilometer för halvvägs började det regna ganska rejält så vi tog korta vägen hem igen.
Albin ligger fortfarande och sover i vagnen men börjar nog vakna till för jag hör hur det knorras därifrån :)
 
Natten var jobbig igen... Jag la över honom i vaggan vid tolv och redan vid ett vakande han och ville käka och hade sedan lite svårt att somna om. Vid tre vakande jag igen av rörelse och lite "snack" från herrn, men då var han inte hungrig utan kunde väl bara inte sova antar jag. Tillslut somnade han om och även jag. Vid fem samma visa igen fast då var han hungrig och jag kissenödig. Peters klocka ringde lagom då med. Men jag hann tydligen somna om innan Peter hann hemifrån för jag vakande av Albin igen vid sju, dags för lite mat igen. Vid halv nio var det dags för blöjbyte. Då när vi var uppe blev jag så pigg att jag trodde inte varken jag eller Albin skulle somna om så vi la oss igen och läste lite. Men tydligen somnade vi bägge för vid tio blev jag väckt av hunden som jagade flugor :) 
Så ja, jag är skittrött även idag. Men eftersom vädret är tråkigt så tänkte jag faktiskt lägga mig även jag när Albin sover nästa lur. Jag sätter hundra spänn på att han inte kommer vela sova något mer då på bra länge bara därför...
 
Känns bra i kroppen idag att jag faktiskt gav mig ut och sprang igår. Tänkte nog göra en repris ikväll igen.
Men fasiken vilken värk/kryp jag hade i benen inatt! Samt att det gör skit ont att räta ut knäna varje gång jag vaknar. Mysko.
 
Ikväll är det bara sju dagar kvar till Peter går på semester! Oj vad vi längtar. Vi har nedräkning här hemma :) Ska bli mysigt att vara hemma allihopa igen och njuta.
Och troligtvis gör vi slag i saken och "flyttar" i samma veva, så nog kommer vi ha att göra även om det regnar och är tråkigt väder :) Men jisses vad skönt att äntligen få lite svängrum och få börja plocka bland vårt bohag och inte behöva leva så "tillfälligt". Längtar!!! :D
 
 

Myror i benen

Vi fick besök av Jessica och Phesraw framåt kvällningen idag och de hade mat med sig till oss. Lyxigt värre må jag säga. När kommer ni nästa gång? ;) Vi satt ute och snick snackade i kvällssolen med lite kaffe. Mys! Albin visade sig från sin bästa sida, till en början... Vid åtta blev han jätte ledsen och otröstlig. Ingenting dög. Det är jobbigt att vara liten och få magknip. Fram till halv tio hade han det jobbigt till och från innan det äntligen släppte. Då ville han ha lite käk och därefter ligga och mysa på bröstet. Såhär ligger vi han och jag. Jag har läst bok och lyssnat till Peters små snarkande och Albins snusande :) Under sängen ligger jycken och drar några timmerstockar ibland.
 
Jag var ju peppad för att springa idag. Men klockan hann bli nästa nio innan jag kunde ge mig iväg så jag tvekade. Dessutom hade jag riktigt ont i magen. Men jag hade ju gett mig tusan på att göra det så jag trotsade trötthet och magont. Och det gick! Tiden blev den samma som sist, eller ja en sekund långsammare idag :) 13,14 min. Inte illa pinkat med tanke på att jag inte rört något nämnvärt på fläsket sedan förra veckan. Jag är nöjd!
Dock har jag ordentlig värk i ben och knä nu. Typ lite restless legs känsla tror jag. Hur sjutton ska jag kunna somna med det? 
Nu ska jag försöka lägga ner lille knoddas så försiktigt jag kan i vaggan och hoppas att han inte vaknar. Håller tummarna :) 

Nu är den här

Bristen på sömn och tröttheten har kommit ifatt mig! Fram till för några dagar sedan har jag inte lidit något nämnvärt av den berömda småbarns tröttheten. Men nu har den slagit till med full kraft! Jag känner mig som en zombi i stort sett hela dagarna och går som i en dimma. På nätterna när jag ammar är det urjobbigt att hålla sig vaken. Jag sitter rakt upp och ner på sängkanten för att minimera risken att jag somnar när Albin ligger vid bröstet. Jag är nämligen rädd för att jag somnar när han ligger vid bröstet och kvävs av tuttarna. Ja jag har hört att det har hänt... Tack och lov så äter han inte så mycket och länge på nätterna och oftast behöver inte heller blöjan bytas framåt morgonen. Men jag är lika trött på morgonen och kämpar för att hålla ögonen öppna och oftast vill han äta/bröstmysa flera gånger från klockan fem till tio.Typ varannan timme... Jag är inte ens pigg då vid tio när vi brukar gå upp. Det är sent jag vet men det hjälps inte. Tack och lov är ju hunden lika morgontrött han. Annars hade det varit ännu jobbigare.
Jag längtar redan efter den natten man får sova nonstopp! Jäklar vad jag ska sova då :) *snark*

Utveckling sju veckor

Förra veckan upptäckte Albin sina fötter. Eller ja, han förstår nog inte att det är hans fötter som sparkar hejvilt. men dom verkar vara väldans roliga att titta på :)
Han har också börjat utsöndra mycket mera saliv än tidigare. I mellan åt sitter han nästan och dreglar. Är det någon som vet om salivproduktionen kommer igång ordetligt nu vid sju veckors ålder?
Han "snackar" mer och mer och skiner oftast upp som en sol när han får syn på en :)
Bebisskriket försvinner mer och mer och ersätts av ett annat mycket gällt och ibland skärande skrik.
Han följer en med blicken och älskar verkligen mobilen över skötbordet.
Nu de senaste dagarna har han börjat gno sig i ögonen med händerna när han är trött. Och faktiskt, tack och lov så åker inte handen eller fingrarna in i munnen lika ofta!
 
Att ligga på mage på någons bröst är fortfarande favoriten. Då somnar han oftast en stund. När han ligger så är han riktigt stark i nacken och lyfter lätt upp huvudet. Men ligger han på mage på en filt exempelvis så är han inte så intresserad av att lyfta huvudet, det är mycket skönare och mysigare att gnugga pannan och näsan mot filten :)

Tisdag

Tråkväder även idag. Gråa moln så långt ögat kan nå. fast det är varken kallt eller blåsigt idag. Alltid något.
 
Vi har klarat av tre kilometers promenaden. Usch, har rört på mig dåligt nu över helgen... Måste ta tag i joggningen igen. Men igår var jag så grymt trött, lite halsont på förmiddagen och ont i huvudet hela dagen så jag var inte alls taggad. Men idag vaknade jag utan både halsont och huvudvärk så ikväll ska jag banne mig ge mig ut och svettas igen! Jag sätter 100 spänn på att jag tappat den där minuten som jag förbättrade mig sist jag sprang. Bara att börja om :(
 
Farmor/svärmor var ju här igår eftermiddag. Jag passade på att åka och handla alldeles själv då. LYX! =) Jag var borta max en timme tror jag och dom hade klarat sig så bra utan mig. Albin somnade i farmors knä och sov så gott där i flera timmar. 
Peter kom hem från jobbet och bjöd oss på korvstroganoff och ris. Faktiskt ganska gott (jag gillar ju ej falukorv speciellt). Efter maten tog farmor med sig både Albin och jycken på en promenad. Jag och Peter tog tillfället i akt att greja lite ute då och slåss med myggen. Jag rensade lite ogräs, ordnade stöd till tomaterna som växt enormt mycket över helgen och jagade sniglar :( Peter mätte ut var poolen ska ställas. Vi enades tillslut och jag tror det kommer bli bra. Nu vill jag få den på plats och fylld med vatten så vi kan bada snart :)
 
På tal om mygg så fick Albin sina första myggbett natten till igår. Stackarn! Ett i pannan och ett på sidan av huvudet. Tack och lov är de små och han verkar inte känna av dem turligt nog! Jag hoppas att han inte kommer bli lika känslig och populär av myggen som jag är.
Vi har ju typ mygginvasion. Det är äckligt mycket mygg och de bryr sig inte ett smack om att jag nästan dränker mig i myggmedel. Hoppas på sol och värme nu så myggen slutar frodas.
 
Nu låter det som att knoddas håller på att vakna där ute i vagen så det är bäst jag avrundar här nu.
(jäkla skitapp som inte fungerar än! Jag är sur!)

Resume av midsommar

I torsdags eftermiddag packade vi in oss i bilen och styrde ner mot Linköping i största hemlighet. De där nere visste inte att vi tänkte komma ner (förutom syrran). Resan gick fint. Ett stopp i Nyköpingsbro för matning av Albin, inhandling av korv med bröd och självklart ett par kilo lösgodis ;)
Vi var framme nere vid sommarstugan straxt efter åtta och de blev rejält överraskade. Skoj! Vi satt uppe och snick snackade hela kvällen och Albin bytte famn X antal gånger såklart :) Han somnade så lätt och nöjd och sov sedan ända till halv fem på morgonen. Tack! :)
 
På midsommarafton plockade vi blommor och klädde stången klockan tio som alltid. och efter det fillunch :) Klockan tre var det dags för dans runt stången och köp av lotter. Mamma vann två trisslotter, det var det enda. Peter "råkade" lova att han nästa år ska dansa runt stången. Det lär vi inte glömma bort! ;)
Hör och häpna! Vi klarade oss utan ett enda regnstänk på hela dagen. Det ni! :) Efter dansen gick vi hemåt och åt midsommar maten såklart. Mätta och belåtna körde vi lite kubb. Tjejerna mot kilarna. jag och syrran mot våra sambos och vår pappa. Vilka vann? Självklart vi, överlägset :)
Senare spelade vi självklart kort.Ute på altan såklart. Det var ju midsommar ;) Bara att klä sig om det är lite kallt.... Albin somnade gott även denna kväll och sov till halv fem. Väckte bara morbror Joel en gång, tyvärr :)
 
Midsommardagen börjar med ett ordentligt lass i blöjan och upp på ryggen. Vilken tur att det var moster som höl i honom så lotten föll på henne. Det blev ett litet bad i en liten balja. Inga sura miner vid det badet minsann... Det är tydligen bara urtrisst att bada med mamma och pappa.
Tillslut kom vi iallafall iväg på en liten utflykt till Omberg. Peter fick ju för sig sist vi var nere att han absolut skulle dit. Så nu gjorde vi slag i saken och tog med oss allihopa, mamma, pappa, nico, mormor, moster och morbror. Syrran skulle jobba så vi fick klara oss utan henne och Joel.
Vi kom upp til toppen de flesta av oss och skådade utsikten. Vi klarade oss utan regn även denna dag! På hemvägen stannade vi först i vadstena och åt mat och sedan hos moster för kaffe. Vi var väl hemma igen vid nio tiden. Det blev en hel dags utflykt. men det gick så bra så :) Vi avrundade kvällen med lite kortspel igen innan vi gick och la oss trötta efter dagens äventyr.
 
Söndagen inleddes med sovmorgon. Vi lämnade över Albin till mormor så jag och Peter låg kvar och drog oss ett bra tag.
Jag hjälpte sedan mamma och pappa med att börja städa husvagnen och hann nästan klart. Efter tre började vi rulla hemåt och kom snart ikapp regnet.
Vi hörde att det var tjockat med trafik genom Södertälje, som vanligt, så vi valde att svänga av E4.an och åka över Enköping. Den vägen är lite längre så det tog lite längre tid innan vi äntligen kom hem efter ett blöjbytesstopp, ett matningsstopp och ett korvinköpsstopp. Men vid nio var vi tillslut på hemmaplan igen. Albin var faktiskt vaken större delen av resan och i stort sett på gott humör hela tiden. Duktig pojke!
Men tro inte att han sovit lika bra och duktigt som han gjort borta. Nej då. Han var vaken vid ett, halv fem, sju och åtta. Men vi låg kvar i sängen till elva nästan. Vi hörde hur regnet öste ner och blåsten vina så det var inget lockande att komma upp och gå ut. Hunden låg även han kvar och snarka så länge. När jag erbjöd honom att gå ut stod han och tvekade bra länge i dörrhålet innan han tillslut gick ut, lyfte på benet och rusade in igen :) Så här är vi, i soffan. Vi har tittat på en film och löst lite korsord. Albin sov en liten blund för en stund sedan. men nu sitter han nöjd och sparkar i babysittern. Jycken ligger här brevid mig och snarkar.
Men faktiskt att det slutat regna och blåsa nu. Det till och med börjar ljusna lite på himlen.
Svärmor/farmor är påväg hit nu för lite Albin mys. jag tänkte passa på att åka och handla då. Vi har verkligen ingenting i kylen....
 
 

Krångligt och jobbigt

Nu är min tand äntligen hel och jag kan tugga normalt igen! Underbart skönt. Visst är jag bra öm än i tandköttet, men det vet jag går över :) Eftersom tanden var så trasig så hade tandköttet fått ta mycket stryk och var svullet och irriterat. Så när de skulle sätta dit den där ringen runt tanden som de fyller lagningsmassan med gjorde det så jävla ont!!! Annars gick det bra :) Helt otroligt vad tandläkarnedövningen har utvecklats sedan man var mindre... Då blev man bedövad i halva huvudet. Medan man ny enbart blir bedövad just vid den tanden som dom ska greja med. Jätte skönt! Och inte heller gör det så ont när bedövningen släpper. Annars så är det nog världens bästa tandläkare jag kommit till. Hon bad typ om ursäkt när hon höll på att böka i käften på mig, berömmer och dömmer inte. Helt klart bäst! 
Jag var beredd på att offra halva min skatteåterbäring till detta men det behövdes ej. Himla skönt :)
 
Det är inget roligt att blogga nu när inte appen fungerar. Det känns bara krångligt nu när man måste göra det via datorn eller safari. Ännu krångligare är det ju att lägga ut bilder... Jag hoppas och ber att de ska få igång appen nu snart. Det har faktiskt gått en hel vecka nu!
 
Jag önskar er alla en fin midsommar och att ni får dansa runt stången. Det ska vi göra! 

Frisk förklarad!

Vi åkte in till husläkarjouren igår för där fick jag komma och lämna ett litet kisseprov =) Men det visade inget. Han klämde på magen, slog på njurarna och tittade i halsen och allt var som det skulle. Gissar väl då att kroppen arbetar för fullt för att återgå till normalt igen... Men faktiskt att värken bak i ryggen är något värre idag. Halsen göt även den ont. Men men, UVI är helt uteslutet. Skönt!
 
Idag är det verkligen underbart väder! Solen skiner, fåglarna kvittrar, det blåser inte och himlen är blå. Självklart ska jag till tandläkaren då... *morr* Jag och Albin ska bege oss in mot staden om cirka en timme och då möta upp Therese och hennes tjejjor för att ta en fika innan jag ska lägga mig i tortysstolen. Då blir Albin deras ansvar och det tror jag dom klarar galant! =) Han och tre tjejer... ja det ska börjas i tid ;)
 
Bäst att jag gör mig redo här nu medan lille chefen sover/halvsover.

ingen bra dag

Jag känner mig krasslig idag. Har tandvärk sedan igår, vaknar med huvudvärk och halsont. Knäna värker varje morgon och jag känner mig skit stel. Molande värk i mage och rygg till och från. Ni hör, jag är färdig som människa tror jag ;) tack och lov ska jag ju ÄNTLIGEN till tandläkaren imorgon! Ja jag menar faktiskt när jag säger ÄNTLIGEN! Började mina lagningar i April och skulle fortsätta i början av Maj. Men jag var ju tvungen att föda barn i den vevan, så jag kände mig inte riktigt i form för att hoppa upp i tandläkarstolen endast några dagar efter förlossningen. Så nästa tid hade dom inte förän nu- 20.de Juni. Självklart ska jag få tandvärk två dagar innan det ska fixas. När jag klarat mig över en månad utan värk, typiskt!
Tack och lov är Therese snäll och hjälper mig med Albin imorgon. Hoppas han visar sig från sin bästa sida då! =)

Jag beställde lite kläder för ett tag sedan. De kom och var delvis till en besvikelse.Kjolen var skit tråkig och konstig färg. Koftan hade konstig passform och även den konstig färg. Men klänningen var bra! Vid över mage och rumpa så fettet döljs =) Samt de lila fina soffkudds överdragen var finemang!

 

Sjukvården

Jag blir så trött på sjukvården ibland. Dom ska krångla till det så väldigt ibland!

Jag har en tid känt av lite värk nere i magen samt bak långt ner i ryggen till och från. Brukar även gå på toa och små skvätta ett par gånger om dagen så jag misstänker att det kanske kan vara en urinvägsinfektion. Men samtidigt är det ju bara sju veckor sedan jag födde barn och kroppen håller ju ännu på att återställa sig efter det. Kanske är det mensen som är påväg tillbaka? Värken påminner faktiskt om en mild molande mensvärk. (Trots att man helammar vet jag att mensen kan få för sig att komma tillbaka.)
Idag ringde jag iallafall till min husläkarmottagning för att höra om jag kunde få komma och lämna ett urinprov. Det visar sig att man måste ha en remiss från läkare för att få lämna ett ynka litet urinprov! Jag måste alltså få en tid till min doktor, gå dit och beskriva mina symtom och sedan får han avgöra om jag får kissa i en mugg eller inte. varför inte bara låta mig få komma in med mitt urinprov, de doppar en sticka i det och inom en minut har vi ett svar på om det finns något i urinen. Finns det det är det väl bättre att jag får träffa min läkare då. Istället för att ta upp en av hans tider och jag är frisk. Jaja, jag tycker bara det känns så bakvänt och krågligt.
Under graviditeten var det bara att komma in med sitt fyllda urinrör till barnmorskan när som helst och så kollade dom det på en gång. Där behövdes ingen tidsbokning eller någon jäkla remiss. Smidigt värre!
Jag fick alltså inte komma in och lämna urinprov idag. Jag kan imorgon bitti klockan åtta boka en "snabbtid" online och därefter få komma in. Alternativt ringa någon sorts jour mottagning i eftermiddag och ev. få komma dit och testa urinet... Saken är ju den att jag även har tandläkartid imorgon och sannolikheten att mintandläkartid och eventuella VC besök skulle tajmas bra är ju typ noll... Inte har jag lust att åka fram och tillbaka in till Norrtälje flera gånger imorgon med Albin.

Så ja, nu har jag fått spy lite galla =)

En minut

två kilometer- 13.13 minuter. Exakt EN minut bättre än i fredags! Jag är ganska stolt =) Snart måte jag ju börja med en längre runda... Fast jag håller mig till denna ett tag till. Till jag känner att jag klarar av den utan att vara halvdöd när jag är klar.
Jag har för mig att jag sprang tre kilometer på cirka 18 minuter när jag gick i skolan, både i högstadiet och gymnasiet och då var jag väl som mest "tränad" jag någonsin varit. Som sagt, jag är och har aldrig varit någon tränings människa... Blir spännande att se vad jag klipper tre kilometer på nu när jag vågar prova =)

Albin har fått sig ett bad nu ikväll. Det var inte alls uppskattat! Men nu har han lugnat ner sig och myser på pappas bröst.
Faktiskt att han har sovit i tre omgångar idag! Först på förmiddagen vid promenaden. Sedan somnade han igen på efter middagen och sov säkert i två timmar. När Peter sedan kom hem somnade han igen i hans knä och sov vidare en stund i vagnen medans vi åt. Kanske att de börjar bli ordning på ungen nu? =)
Jag tog faktiskt fram min virkning i eftermiddags. Jag har inte virkat något sedan han föddes så det var kul att köra några varv igen. Jag började ju på en filt för att ha något att fördriva tiden med som höggravid. Vi får se när jag kan fortsätta på nästa varv =)

Nu är det sängen som gäller. Hoppas jag somnar lättare idag med gott samvete och nöjd efter springandet! =)

En minut

två kilometer- 13.13 minuter. Exakt EN minut bättre än i fredags! Jag är ganska stolt =) Snart måte jag ju börja med en längre runda... Fast jag håller mig till denna ett tag till. Till jag känner att jag klarar av den utan att vara halvdöd när jag är klar.
Jag har för mig att jag sprang tre kilometer på cirka 18 minuter när jag gick i skolan, både i högstadiet och gymnasiet och då var jag väl som mest "tränad" jag någonsin varit. Som sagt, jag är och har aldrig varit någon tränings människa... Blir spännande att se vad jag klipper tre kilometer på nu när jag vågar prova =)

Albin har fått sig ett bad nu ikväll. Det var inte alls uppskattat! Men nu har han lugnat ner sig och myser på pappas bröst.
Faktiskt att han har sovit i tre omgångar idag! Först på förmiddagen vid promenaden. Sedan somnade han igen på efter middagen och sov säkert i två timmar. När Peter sedan kom hem somnade han igen i hans knä och sov vidare en stund i vagnen medans vi åt. Kanske att de börjar bli ordning på ungen nu? =)
Jag tog faktiskt fram min virkning i eftermiddags. Jag har inte virkat något sedan han föddes så det var kul att köra några varv igen. Jag började ju på en filt för att ha något att fördriva tiden med som höggravid. Vi får se när jag kan fortsätta på nästa varv =)

Nu är det sängen som gäller. Hoppas jag somnar lättare idag med gott samvete och nöjd efter springandet! =)

barnbidrag och tårar

upptäckte just att vi fått vårt första barnbidrag! så nu slipper han vara utan blöjor resten av månaden ;)

dessutom skymtades den första tåren nyss. den föll aldrig nerför kinden, men vänstra ögat var så tårfyllt som det kan bli. lilla pojken! ännu ett bevis på att han blir äldre.... sex veckor och tre dagar.

nu sitter han här i mitt knä med blanka ögon och en napp som halvt trillat ut. han är trött, men kan inte riktigt låta drömmarnas land fånga honom.

Måndag förmiddag

Alla pojkarna hade hunnit somna igår närjag gick och la mig. Jag däremot kunde absolut inte somna. Låg och vride och vände på mig hur länge som helst kändes det som och hungrig blev jag. Men på något vis somnade jag tillslut ändå för klockan tre väckte knoddas mig och ville käka =)

Nu idag har vi klarat av tre kilometers promenaden. Vi tog rundan ner till landsvägen och tillbaka. Men fy, det är sådär tryckande luft ute igen. Men samtidigt blåser det rätt så svala vindar. Jätte konstigt! Och hen hel del oln fyller himlen också. Svettig blev man iallafall för jag lyckades hålla hyfsat bra tempo och med hunden på släptåg =)
Nu sitter vi här, eller jag sitter här och äter frukost och dricker lite kaffe. Albin ligger i vagnen ute och sover. Trodde där ett tag att han skulle vakna för grannen klipper gräs och bonden åkte förbi två gånger med traktorn och klippte dikeskanten så  det var ett himla liv där ett tag... Men jag tror faktiskt han sover. Det är tyst där utifrån ialafall.

På tal om oljud så märks det så väl att det har blivit sommarlov och att folks semestrar har börjat lite smått. Det är mer liv och rörelse här ute på landet nu med alla sommargäster kommer ut och luftar sig. Men det är kul att det händer lite =) Men alla bortskämda snorungar på sina fyrhjulingar som kör som dårar fram och tillbaka till badet kunde dock stannat hemma! Förrra året höll jag på att krocka med en av dessa nere i byn.... Nä, Peter! Albin ska inte få någon fyrhjuling!!! ;)

Nu har vi kommit lite längre i dopplaneringen också. Kyrkan är bokad samt "efterfest"lokalen. Däremot har vi ingen präst ännu... (känns som en ganska viktig sak att ha på dopet=) Prästen som vi så gärna ville ha var upptagen den dagen. Typiskt! Någon som känner till en bra präst här ute som inte är så "prästig" av sig? Tips tas tacksamt emot. Hur som helst så ska det hela äga rum den 18.de Augusti. Så nu håller vi alla tummar och tår att det blir en fin sommardag då!
Dopklänningen har vi fått hem hit också. Det är samma klänning som Peter döptes i och typ "alla" på hans sida. Jag kommer inte ihåg hur många år på nacken klänningen har. Men många blev det när de räknade efter =)

Nu ska jag surfa vidare lite här innan chefen vaknar =)

Efter regn kommer solsken

Peter kom hem vid fyra från jobbet och hade solsken med sig! Så vi gick ut på en promenad, äntligen! =) Jycken satt och tittade ut halva dagen och hade ingen brådska med att ge sig ut i regnet =) Men nu äntligen kunde han bege sig ut och lätta på trycket.

Vi gick nästan vår tre kilometers runda. Halvvägs hittade vi dessa sötnosar. Detta om något är ju sommar =)





Kvällsmaten intogs faktiskt ute i kvällssolen. Det hade man inte kunnat tro tidigare på dagen.
Efter middagen var jag redo att bege mig ut att springa, men i samma veva kom Peter ut med trimmern och tänkte ansa hunden. Så jag stannade hemma och underhöll Albin istället. Jag satte honom i bärselen och tog fram damsugaren. Konstigt nog verkade det gillas för han somnade mitt i allt oväsen och skumpande hit och dit =) Damma gjorde jag också så nu är det hyfsat fint här hemma igen. Fördelen med att bo litet är att det går fort att städa.





Nu har alla mina tre pojkar gått och lagt sig och jag tänkte göra dem sällskap.

Natti natti

söndags uppklädd

Idag ville Albin vara lite extra fin såhär på söndagen =) Så han fick premiär använda sparkdräkten han fått i present av Peters ena kusin med familj. Tröjan under är från när jag var liten. Det är lite spets upptill men det gör väl inget fast han är pojk? Peter var destå mer skeptisk ;) Men det är kul att kunna åter använda gamla saker tycker jag.

Jag gillar när han har blåa kläder för hans ögon ser ännu blåare ut då!!!




Något jag inte förstår mig på är kläder/byxor med hel fot. Foten är ju inte där den är tänkt att vara. Antingen är bägge fötterna i ett byxben eller också är ingen av fötterna i något byxben utan har fastnat någonstans halvvägs ner i byxbenen. Fler med samma problem? Pyjamaserna slår ju alla rekord! Jag tror Albin haft en av dessa pyjamaser en gång. Vi kör med bodys även nattetid, funkar det med =) Jag vet inte om han har förkorta ben eller vad som är felet? Tackar vet jag vanliga byxor och strumpor! =) (sorry syrran, jag vet att du tycker byxor med fot är ursött;)


Gråa söndag

Regnet fortsätter även idag. Sitta inne tråkväder verkligen!

Igår eftermiddag/kväll åkte vi in till Norrtälje för att premiär äta på nyöppnade Frasses. I mitt tycke var det inget speciellt. Då föredrar jag Donken, där vet man vad man får. Halvmätta och halvbelåtna åkte vi och handlade lite innan vi åkte hem igen. Albin sov från det att bilen startade här hemma i princip till det att vi kom hem och parkerade bilen igen. Han är lätt att ha med sig =)
Resten av kvällen spenderades i soffan med en godisskål och film. Albin var faktiskt hyfsat lugn hela kvällen (han brukar ju vara ganska så ledsen och kinkig på kvällarna) och låg på mitt eller Peters bröst. Han hade en riktig spykråkedag igår. Jag tror vi fick byta kläder fem eller sex gånger på honom under dagen. Mycket kläder går det åt och mycket tvätt blir det =) Jag läste igår om utvecklingsfaserna och att vid hans ålder börjar de kräkas mindre bland annat. Jo tjena! I det avseendet följer han defenitivt inte möstret. Men varför vara som alla andra? ;)
Vid elva började jag försöka söva honom i vaggan. han låg där nöjd, lyssnade mest och tittade lite på den "nya" mobilen medan jag bäddade rent i våran säng. Men sova var han inte alls så intresserad av. Vi tragglade nog till efter ett innan han väl somnade och vi likaså helt slut!
Natten var inte så rolig sen heller.... Varannan timme vakande han och gnällde och det enda som kunde trösta var att få ligga vid bröstet och tutta en stund. Klockan tre, fem och sju. Känner att jag redan har hunnit bli bortskämd med oftast bara en matning om natten, så jag ska väl kanske inte klaga egentligen.
Så idag tog vi alla sovmorgon till halv elva. Till och med Peter sov så länge.

Dessvärre ringde de lite senare från Peters jobb och säger att det regnar in på ett ställe där de är och jobbar...Han hade inget val, det vara bara för han att klä på sig arbetskläderna sätta sig i bilen och styra in mot Stockholm. Det var ju inte nästgårds precis heller...
Så jag, Albin och jycken är ensamma hemma. Jag har just lyckats söva Albin efter lite käk och lagt honom i vagnen. Det känns som en seger varje gång man lyckas med det =) Han har ju en vana att vakna så fort man försöker lägga ifrån sig honom.

Annars så har han nu de sista dagarna "hittat" sin hand och tycker den är jätte god när nappen trillar ur. Tyvärr har ju den där dumma nappen en stor förmåga att trilla ur den där lilla munnen väldigt ofta, så handen är ofta i munnen. Det gillar jag inte! Vill inte att han ska börja suga på tummen. Hellre att han håller sig till nappen för den går att göra sig av med senare. Handen och tummen sitter ju där den sitter. Den går inte direkt att hugga av när han blir gammal nog att sluta suga. Så nu gäller det att se till att den dumma vanan inte blir en vana så länge till =)



Uppdatering från fredag

Dagen inleddes i vanlig ordning med promenad. Albin somnade. Hem och åt frukost. Albin vaknar och vill ha käk och är sedan vaken en stund.
Ute var det sådär lagom varmt och härligt så jag ville ut och fixa lite såklart! Lägger Albin i vagnen och hoppas han kan tänka sig sova lite igen. Det går sådär... Nog är han trött alltid, men han har svårt att släppa taget liksom :) Det slutar med att jag ligger på knä i rabatten och rensar ogräs med ena handen och vaggar vagnen med den andra handen. Det är tur att man är kvinna och kan göra två saker samtidigt! ;)
Denna gång var det rabatten vid trappan till stora huset som fick sig en omgång. Den var mer vild än tam om man säger så... Jag lyckas fylla en hel skottkärra med det jag rensat bort och längst bak hittar jag en blommande Pion. Fy och skam att den fått stått och blomma helt gömd!
förre jag gick loss...

...efter

skillnanden ser inte så jätte stor ut. Men ser ni, det lilla röda där bak? =) Och som sagt jag fyllde en hel skottkärra.

Lagom till jag var klar vakande Albin till igen och ville ha lite käk, så vi gick upp och satte oss på verandan i den lilla skugga som fanns och njöt av en underbar dag!



När Peter höll på att komma hem från jobbet stoppade jag ner Albin i bärselen, kopplade hunden och gick för att möta upp honom. Denna gång tycktes Albin gilla att sitta i den för han somnade faktiskt till när vi gick. Det verkar ju lovande må jag säga.

Innan kvällsmaten snörade jag på mig joggingskorna och begav mig ut på min runda igen. Fy vad motigt det var till en början och det kändes så otroligt segt och det gjorde ont i hälsenorna. Jag var beredd att skita i det för det gick så trögt. Men jag fortsatte och halvvägs låg jag före i tid än gångerna innan så då blev jag peppad igen =) Sluttiden blev 14.13 min. Hela 15 sekunder bättre än gången innan!! Härligt att det kunde sluta så bra när det kändes så hopplöst i början.

Uppdatering från torsdag

Jag och Albin åkte in till Norrtälje på eftermiddagen för att möta upp Peter och kolla in invigningen av de nya affärerna uppe på flygfältet. Jisses vad bilar det var, parkeringen var helt full. Men jag hade inte väntat mig något annat heller ;) Konstigt nog var det ingen trängsel inne i afärerna, så var allt folk var var ett mysterium... Vi handlade lite saker. Självklart var det mesta till Albin. Fyndade tre par brallor, ett par shorts och två bodys för lite över två hundra kronor. Helt okej tycker jag! Vissa av plaggen var på rea plus att de hade procent rabatt vid köpet. Det gillas! =)
Jag tittade efter en kjol. Vill ha en helt vanlig enkel sommar kjol. Gärna med resår i midjan. Jag hittade inte en ända kjol av det slaget. Provade en klänning istället men den var stor som ett tält. haha

Efter shoppandet stannade vi till hos farmor/svärmor och bjöds bla. på nybakad raberpaj med glass. Väldigt gott!
Väl hemma var jag så trött att jag hoppade över joggningen. Men som kompensation hade jag tränat lite mage, rumpa och lår tidigare på dagen =)


försent

Vi hann i princip inte mer än utan för dörren tidigare så föll regndropparna... Men vi gav oss inte utan började vår promenad. Dock kändes inte rundan runt sjön så lockande ifall det skulle börja regna ordentlig. Vi kom halvvägs bort till badet så ville Peter vända. Han är tydligen som en katt- vill inte bli blöt. För hur det än var skvätte det bara lite droppar =) Men när vi kom hem började det regna destå mer. Så det var väl tur att vi vände ändå.

Jag har nu ägnat eftermiddagen åt att göra det där sjukt tråkiga, lägga över foton från kameran och telefonen till datorn. och därefter lägga över dem även på min externa hårdisk. Fy fabian vad det är tråkigt och tar tid!!! Kanske får skylla mig själv att det tar tid.... Upptäckte att det var foton från över ett år sedan som väntade på att komma på plats. Men nu är det gjort så nu dröjer det ett litet tag till det är dags igen =)

Peter har hjälpt sin far med att hämta någon gammal kamin av något slag men ser nu att de är hemma här igen och håller på att lasta av den. Och skrivande stund nu kom han in =)

Albin hann somna på vår tidigare korta promenix och sov en bra stund för att sedan vakna och käka och somna om igen. Det tackar jag för! =)
Hunden ligger även han och sover, fast under bordet. Snarkar som en tok!

Nu knorrar magen min så det är dags för lite lunch. Väldigt sen sådan!

tråk tråk tråk

det fungerar inte än. skit tråkigt!

men vi har det bra. inget regn här idag, ännu. vi ska ge oss ut på rundan runt sjön nu innan det kommer oväder. ska bara vänta på att lille herrn behagar äta klart. därav inga stora bokstäver, jag har bara en hand ledig.

annars blir det nog bara att vara hemma idag. vi är i stort behov av att städa...

vi lever!

Jodå, vi lever och mår bra! Men bloggappen i telefonen har inte fungerat på säkert två dagar nu.... Jag brukar ju enbart skriva därifrån, tycker det är smidigare och har vääääldigt sällan datorn igång nu för tiden. Men nu fick jag damma av burken, sparka igång den och skriva några rader så ni inte blir oroliga =)

Dessvärre blir det inga bilder. Inte nu iallafall.... Är för lat att lägga över bilderna till datorn nu ;)

Tredje dagen gillt!

Två kilometer, 14,28 min. Hela 32 sekunder snabbare än igår och förrgår.


Halvvägs in i Juni

Albin sov en stund ute i vagnen förut och jag hann starta en maskin tvätt igen, borsta tänderna, vattna i växthuset och plocka lite ogräs. Underbart! :) Sen vaknade han lagom när det började regna. Perfekt! Då blev det istället soffmys och lite käk. Och här sitter vi än... Solen skiner igen men himlen ser inte så lovande ut alls.

Det händer så mycket ute i trädgården nu! Mycket som blommar och gror. Men man hinner inte riktigt med. Förstår ni att vi redan är inne i mitten av Juni? Nästa vecka är det ju ta mig tusan midsommar...

Lite bilder från trädgården :)


Typiskt

Vi har sagt länge att vi ska fixa något slags solskydd/tak här ute på verandan. Det blir sjukt varmt där när solen skiner samt att det blir riktigt varmt inne också. Så med lite skugga kanske vi kan nyttja platsen även fina dagar och kanske få en halv grad svalare inne också :)
Vi har diskuterat olika alternativ men kommit fram till att vi ska prova att sätt upp en så kallad segelduk. En sådan har vi sett på Granngården tidigare. Så igår när jag var inne och handlade gjorde jag slag i saken och köpte med en hem så vi får det hela ur världen någon gång :)
Men vad tror ni inte Peter kommer hem med på eftermiddagen efter jobbet? Jo såklart, en segelduk...
Så nu har vi två! Är någon intresserad kan vi nog avvara en ;) Annars har vi kvitto att lämna tillbaka :)


Framtiden

Ska han gå i pappas fotspår tro? :)


Lugnt och skönt

Vi sitter ute. Jag har fått i mig frukost, Albin är ny äten och ny skiten och till och med jycken har ätit sin frukost till frukost idag :)
Albin ligger nu i vagnen vaken och skriker faktiskt inte. Kors i taket :) Han spanar in flamingon (som jag gjort:) och sparkar och viftar hej vilt med armar och ben. Sötingen.


Repris från igår

Två kilometer. Femton minuter.

Var på håret att jag gav mig ut idag. Men trotsade magontet och pinnade på :) Men shit vad tunga benen var idag.
Nu dags för lite planka m.m. innan en välförtjänt dusch!


Åka bil och handla

Det har varit en bra dag såhär långt. Albin somnade om så skönt efter maten i förmiddags och jag kunde lägga över honom i vagnen utan att han vaknade!!! Jag hann sminka mig, byta kläder, skriva klart inköpslistan, pumpa ut mjölk, sortera och gå och slänga in en maskin tvätt. Sen var jag tyvärr tvungen att väcka honom så vi kunde åka och handla. Men han somnade igen så fort bilen började rulla :) Framme i affären vaknade han igen och tyckte inte alls det var roligt att vara på ICA. Men när vi stod i kön somnade han igen. Vaknade gjorde han när vi var hemma igen :) Jag har plockat in maten, hängt tvätten och matat bebis nu. Dock tror jag att all den senaste maten är uppspydd nu... Det har kommit ett par rejäla omgångar här nu. Tack och lov inte lika kraftiga som igår.
Man ska inte ta ut någon seger i förskott...

Det härliga är att han sitter och flinar trots allt! =D

Nu väntar vi på att pappa Peter ska komma hem till oss.


Hoppas på en bättre dag

Vi klarade tre kilometer promenad nu på förmiddagen utan sura miner.
Men fy bubblan vad kvavt, klibbigt och äckligt det är ute. Blev alltså inget vidare tempo för då hade både hunden och jag tuppat av... Det var nära nu ändå.
Albin somnade i vagnen men vi hann inte mer än hem och sätta på lite kaffe så vaknade han igen.
Nu ligger han här nyäten och med paltkoma ser det ut som :)

Jag hade tänkt vi skulle ge oss iväg och handla lite idag. Både frys och kyl gapar väldans tomt!


Bra natt

Sover gott på mammas mage :)

Inte en ända spya på hela natten. Det tackar vi för!
Och natta maten ville han inte ha fören vid fyra tiden = flera timmars sammanhängande sömn! Även det tackar jag för.

Världens finaste unge!


Ingen bra dag

Albin fick avsluta denna dag med ett bad och för första gången skrek han INTE som en stucken gris när han doppades ner i baljan. Han verkade faktiskt tycka det var lite skönt. Tyvärr förstördes den mysiga stunden av att han får upp världens spya och man såg verkligen paniken i hans ögon. Stackars lille knoddas. Där blev han alltså helt otröstlig, igen. Jag lyckades iallafall olja in och klä på honom, så gick vi och satte oss i soffan och han fick självklart ligga på mitt bröst och efter mycket bök och stök kommer han till ro och slummrar. Efter cirka en timme gör jag försöket att lägga ner honom i vaggan istället. Men jag hinner inte mer än släppa taget om honom så är det kört... Gråt gråt och gråt. Då testar vi pappas bröst men det var ingen hit alls. Då testar vi käk och det var väldigt uppskattat! :) Efter maten tar jag med honom ut till soffan för att se om jag kan söva honom. Så här sitter vi nu. Dock fick inte denna måltid heller stanna i hans lilla mage. Utan den har sprutat ut nu i flera omgångar... Visserligen är han ju en liten spykråka, men detta är nått helt annat... Men nu äntligen verkar han komma till ro igen och jag håller tummarna för att han somnar ordentligt nu!

Ja denna dag har inte varit särskild rolig... Jag har i stort sett bara suttit här i soffan med honom i knät eller på bröstet. När jag försökt lägga ifrån mig honom har han vaknat direkt och vi har fått börja om. Usch, det är jobbigt när han är så ledsen :( Antagligen är det magont han haft idag för det har varit många bajsblöjor också.
När Peter kom hem fick han ta över så jag kunde gå ut en stund i det fina vädret. Jag rensade lite ogräs, jagade sniglar och kantklippte lite gräs. Underbart avkopplande.

Vi måste försöka fixa något tak här utanför på verandan nu snart! Som det är nu så går det ej att sitta där med en liten bebis när solen skiner, det blir alldeles för varmt och ingen skugga. På andra sidan där det blir skugga på eftermiddagen brukar det oftast blåsa för mycket istället.
Vore ju trevligt att kunna sitta ute när det är fint väder fast att man har en "sällskapssjuk" bebis :)

Det är en himla tur att han skiner upp och är en glad liten skit mellan hans magknip och skrik :) Vår älskade lille pojk! <3


På G igen

Två kilometer på femton minuter nu ikväll. Hela en minut bättre än sist. Kan tidsförbättringen bero på att jag tryckte in mjölktuttarna i en sportbh tro? ;)
Det går åt rätt håll. Hemma körde jag plankan också. Klarade den bra mycket längre än sist!

Kanske kan skippa vassen i år trots allt...


I mammas pung

En liten känguru unge.


Blev inte som jag tänkt

Promenaden vi påbörjade fick visst sluta såhär... (se bild) Albin var på strålande humör när jag la ner honom i vagnen och vi började gå. Men någonting hände på vägen... Han blev hysterisk och bara skrek och skrek. Helt otröstlig! Han lugnade sig något när jag lyfte upp honom. Men jag kunde inte gå med en bebis på armen, skjuta vagnen och hålla i jycken, så vi vände och gick tillbaka. Vi kom nog knappt halvvägs... Men jag kände att jag hade varken tålamodet eller orken att gå och dra en gallskrikande bebis i tre kilometer.
Hemma la jag honom på mitt bröst och satte oss i soffan. Ganska snabbt somnade han :) Och nu har jag inte hjärta att flytta han, ifall han vaknar. Men jag är både toanödig och frukost hungrig så jag måste chansa :)


Tidiga morgonbestyr

Nu har pappan precis åkt till jobbet och knoddas har just ätit och fått torr blöja. Jycken har även han fått pinka lite. Så nu är vi redo att sova ett par timmar till alla tre. Stackars Peter som inte får vara med :(


Återförenade!


Boktips

Vi sitter i bilen och puttrar hemåt. Har just åkt igenom värsta regnvädret med spöregn och åska. Men det gick bra och nu åker vi mot ljusare himmel.

Helgen har varit bra och skön. Tyvärr går ju en helg så fort.
Fredagens examensbjudning var bra. Familj, släkt och vänner samlade. God mat och dryck. Sen kväll blev det också. Vi småbarns föräldrar är inte vana med det ;)

Idag åkte vi till Josse och Joel och lagade (mamma lagade) mat innan vi började färden hem. Skönt att sätta sig i bilen mätta och belåtna. Bara att gasa på! Det är Albin som får bestämma när nästa stopp blir och var :) Men just nu sover han så gott. Han behöver nog ta igen sig efter helgen. Alla vill ju prata, hålla och kela med han. Konstigt va? ;) Han vandrade runt mellan många famnar i fredags vill jag lova. Och han skötte sig exemplariskt både under examens "ceremonin" och hemma under bjudningen. Duktig grabb!

Nu ska jag börja läsa bok tänkte jag. Mamma skickade med mig en- Flimmer av Anne Holt och Even Holt. Någon som läst det och vad tycktes? (mamma, vad du tyckte vet jag ju redan:)


Lördags rapport

Dagen lider mot sitt slut. Tror Peter har somnat nu här bredvid och Albin lyckades precis vakna. Mamma/mormor hade ju lyckats söva honom för en stund sedan... Han har haft det lite jobbigt nu ikväll. Troligtvis magknip. Det kom ett par rejäla spyor till slut :) Men annars har han sovit väldigt bra både dagtid och nattetid sedan igår. Inatt ville han inte ha mat fören halv fem igen. Mamma/mormor hade frivilligt erbjudit sig det passet :) Men självklart kunde jag inte sova ändå :p Jag gick ner och hämtade flaskan när han började knorra och la den i vattenbad. Lagom då började matskriket och mormor vaknade och tog över :) Kvar låg jag vaken tills hon kom tillbaka med en mätt och återigen sövd liten grabb. Då kunde även jag sova igen.

Idag har vi inte gjort mycket. Det regnade från och till hela dagen så vi höll oss enbart inne. Spelade lite kort bland annat.
Jag satt och kollade runt på blocket och hittade en sängmobil för enbart femtio spänn här i stan! Vi har just pratat om att införskaffa en till vaggan. Han har ju börjat intressera sig väldigt för den över skötbordet, så då tänkte vi att en över vaggan kanske fungerar bra också. Då har han något att ligga och kika på och förhoppningsvis "roa" sig lite på egenhand en stund. Vi åkte iallafall och köpte den när Josse och Joel ville bli hemskjutsade i eftermiddags. Kvar hemma stannade mamma/mormor och Albin. Det är alltså första gången vi lämnar ifrån oss Albin, fem veckor gammal. Visserligen bara för cirka en timma, men ändå. Jag vet att många skulle ha jätte svårt för att göra så och andra skulle tycka det var helt fel gjort. Jag/vi visste att han var i goda händer, mätt (samt att jag pumpat ur så det fanns en extra slurk i kylen) och att det bara var för en kortare stund. Sedan är han ju så pass liten ännu att han inte bryr sig om i vilket knä han ligger och myser :) Det gick iallafall bra för både mormor och Albin samt för mig och Peter. Det är nog bara nyttigt för både föräldrarna och barnet att vara ifrån varandra och börja med det ganska tidigt. Men självklart ska vi inte lämna bort honom längre stunder än på länge! :)

Vi har också hunnit med en promenad. Dessvärre blev det ingen längre sådan då den svarta himlen kom oss närmre och närmre... Men vi hann gå halva den uttänkta promenaden längs Göta kanal. På vägen hem stannade vi och köpte med oss varsin pizza. Och hem kom vi torra och hungriga :)
Efter mat intaget och lite tv tittande spelade vi lite mera kort men avbröts ganska snart av en otröstlig Albin. Oj, så han grät och skrek. Ingenting dög och var bra nog för den lilla herrn. Efter mycket om och men lyckades han lugna ner sig i mitt knä och vi kunde spela klart. Lite senare kom som sagt spyorna ;)

Detta har tagit mig säkert en timme att skriva... Har matat och nattat den lilla killen två gånger här i mellan :) Nu verkar han ha kommit till ro igen och hoppas John Blund prickar rätt denna gång. Mig har han träffat för länge sedan


Nedan ser ni vår nyexaminerade Sjuksköterska! =D


Sovit gott

Jag tvingade på mig min ring igår på mina fläskkorvs fingrar. Så nu sitter den där den sitter kan jag meddela :p

Inatt vaknade inte Albin förän halv fem och ville ha mat. Jag tror jag sov nonstop till dess! Tack underbara bebis :) Han var antagligen helt slut från igår kväll då han var riktigt ledsen och otröstlig och inte lyckades somna förän vid tolv.
Imorse var han också lite grinig innan han kom till ro på pappas bröst just innan vi skulle åka. Beror säkert på att vi inte fick vår stund på morgonen att ligga och dra oss i sängen innan vi går upp. Han kanske har fått mitt morgon humör? ;)
Nu har han iallafall sovit gott ända sedan vi åkte hemifrån bortsett från en liten slurk mat när vi stannade på Donken.
Och hör och häpna! Han har varken spytt ner vare sig mig, Peter eller sig själv. Ännu... Vår duktiga och fina pojke <3


Hungriga

Ingen klockren brunch kanske... Men vad gör man inte när man är på språng :)


Yes!

Vi klarade det- satte oss i bilen innan tio. Att den var tre minuter i spelar ingen roll :) Nu lämna jycken hos farmor. Usch, helst vill vi ju ha med oss honom också. Men vi kan inte lämna honom så länge i bilen om det är varmt när vi är på den där examens grejen... Så han får vara hos farmor och bli bortskämd, ompysslad och jaga katterna :)

Bjussar på en bild på mina två minsta killar från igår


*gäsp*

Blev inget nagellack. Men allt annat är nog hunnet nu tror jag. Ja förutom joggningen då :( Men jag har klippt min lugg lite. Med en nagelsax! Det ni ;)


Stressen kryper sig på

Min väska är inte färdig packad. Albins väska är knappt påbörjad. Hundens väska behöver också packas lite. Jag behöver duscha, tvätt håret och raka benen. Skulle velat måla naglarna också... Plus att jag var taggad för en joggingtur nu ikväll. Men antar att det är så när man har en gnällig bebis här hemma.
Jag har iallafall hunnit tvätta en maskin tvätt och varit ute en liten stund i trädgården sedan Peter kom hem. Skönt att komma ut i friska luften en liten stund eftersom vi suttit inne hela dagen med regn.


Fel prioritering

Jag hann med en hel del när lille herrn väl slog igen sina blå i en och en halv timme ungefär. Dock gjorde jag inte enbart det jag borde... Jag började av någon anledning att plocka i ordning i Albins båda lådor. Har nu sorterat hans kommande kläder, storlek 62 och 68. Ja han har redan en hel del i bägge storlekarna. De flesta kläderna han fått i present har varit större. Nu är det ordning och reda. Kläder i en låda och nallar, böcker och diverse andra prylar i andra lådan :) Annars så kan han fortfarande ha alla sina kläder. Jag har lagt bort en body i storlek 50, den är förtrång att få över huvudet.
Man var ju så orolig att man köpte försmå eller förstora kläder innan han kom. Vi köpte det mesta i storlek 56 och bara några enstaka plagg i 50. 50 satt perfekt när han föddes och han kan ju ha det ännu. 56 har varit något stort men sitter bra nu och han kommer säkert kunna ha det några veckor till. Det är bra att allt man köpt och fått kommit till användning :) Och har man en liten spykråka som vi så går det ju åt några ombyten varje dag!

Jag har försökt pumpa ut så mycket mjölk jag bara kan under dagen för jag tänkte att jag kanske skulle kunna fira till det med en kall öl eller lite champagne imorgon (beroende på vad som bjuds på;). Men det är trögt att pumpa, kommer så dåligt då. BVC tanten skrev ett recept på några näsdroppar åt mig som ska sätta igång utdrivningen av mjölken när man vill pumpa. Låter ju jätte bra! Bara det att jag inte varit till något apotek...

Jag hann också packa min väska halvt färdig inför imorgon. Alltid något ;)

Nu väntar jag på mat. Är jätte hungrig! Peter står och steker raggmunk och fläsk. Gott!!!


Soppa

Idag bjuds det på napp/flask/bröstpumps soppa!
Välkomna :)


Envis bebis

Nu äntligen kunde jag gå och ber mina frukost mackor. Halv ett... Jag har inte lyckats få bebis att somna. Men nu ligger han mätt och hyfsat nöjd bredvid mig här i soffan.
Fast jag ska nog inte klaga för vi gick inte upp ur sängen fören halv elva idag. Tur att man har en morgon trött hund också :)
Inatt har han bett om mat igen, straxt efter två, vid fem, runt sju och sedan halv elva. Däremellan har han sovit bra, tror jag... Jag har iallafall gjort det ;)
Promenaden blev inte lång idag. Det små skvätte lite regn samtidigt som solen sken, kvavt och de mörka molnen hopade sig mer och mer så jag ville inte ge mig iväg så långt. Vilket resulterade i att Albin ej hann komma till ro... Än så länge har det varken kommit mer regn eller åska, men himlen ser hotfull ut åt alla håll... Så vi håller oss inne än så länge.
Måste börja försöka förbereda och packa inför imorgon. Vi måste ju åka hemifrån senast tio redan. Hunden ska lämnas hos farmor/svärmor innan vi kan gasa söderut och sedan vet vi ju inte när lille herrn behagar att äta och skita under resan. Bäst att ha lite tidsmarginal, klockan två ska vi vara på plats i Norrköping. Vi ska hitta dit också! Jag kan inte Norrköping ett smack och dessutom är det ju spårvagnar och grejer. Tur att jag slipper köra :) Jag har gjort det en gång där tror jag och det var svårt och knepigt. Rondeller, spårvagnar, skyltar man inte är van vid och ingen lokalkännedom = stressig situation :)

Nu ska jag ta Albin och lägga honom på bröstet och hoppas han somnar så jag kan börja greja med allt som ska grejas :)


Sova snart

Här har det inte firats nått speciellt idag mer än att vi festa till det med lite glass efter vår promenad.
Vi har bara varit och grejat lite i trädgården mellan regnskurarna. Jag upptäckte de första tomaterna ute i växthuset. Nu ska de bara få lite färg också :) Vi kan också smaka de första rädisorna när som helst. Vi längtar som tokar efter jordgubbar. Men det dröjer ett tag till. Kan ju hoppas att det hinner bli lite moget till midsommar :) Likaså potatisen. Den växer så det knakar så hoppas även där på lite midsommar potäter.

Albin har sovit två omgångar idag på dagen. Det är ovanligt, men ganska skönt för oss :)
Nu i två nätter har han inte gnällt efter mat heller. Jag vaknar av att han ligger vaken i vaggan och grejar och snackar lite med sig själv, men inget mat gnäll. Men jag har såklart gett honom ändå :) Men inatt vaknade inte jag förän klockan var halv fem tror jag. Inte ens då bad han om käk... I vanliga fall brukar han ju alltid vara hungrig runt klockan tre på nätterna. Fast inatt var han nog trött. Jag lyckades inte få honom att somna förän efter tolv och självklart vaknade han till igen och vi fick börja om... Så klockan var säkert närmare ett innan han somnade ordentligt.
Imorse sov han och jag gott till efter halv tio. Vaknade inte ens när Peter och hunden gick upp och ut :)

Imorgon är det jobb för Peter igen och vi blir ensamma... Men på fredag är han ju ledig igen och då drar vi ner till Linköping för examens firande för syster! Det ska bli skoj att åka ner igen och träffa familjen.

Dags att göra mig och Albin klara för sängen nu. (Men man blir så tids förvirrad när det fortfarande är så ljust ute fast klockan är halv elva.) Nu väcka knodden som halvsover här på mitt bröst, ge honom lite käk, byta blöja och sedan natta. Sen får jag göra mig klar och dyka ner i sängen. Längtar! :)


Soffhäng

Stora killen som sitter själv i soffan och tittar på tv :)


Hungriga

Maten står på spisen och i ugnen. Inget är som väntans tider :)


6.e Juni

Trevlig nationaldag på er allihop!


SMS-inlägg


Magläge

Det blir inget springande idag. Jag har varit konstig i halsen idag igen... Det blev inte heller någon längre promenad imorse då jag kände att inte tiden räckte till. Men vi tar nya tag imorgon!

Åter träffen med föräldragruppen var rolig. Sist vi sågs var vi tjocka. Nu hade vi alla en unge hängandes på armen.
Vi pratade om hur våra förlossningar varit och hur vi upplevt dem och hur tiden varit sedan dess. Kan ju konstatera att vi hade en relativt smidig och framför allt ganska snabb förlossning. Men å andra sidan fick vi ju gå och vänta och tråna två veckor för mycket :)
Nästa träff är i augusti efter semestrarna och sedan ska vi ha träffar ända till november tror jag det var. Där i mellan får vi ju självklart besöka öppnaförskolan. Får se om vi tar oss i kragen och åker dit någon gång. Vore ju roligt att ha ett socialtliv om dagarna och inte bara prata bebis och hundspråk :)

Som jag sagt tidigare är ju ligga på mage favoriten hos Albin. Såhär låg han förut och sov så gott!


Upp och hoppa

Jag borde verkligen gå upp nu! Föräldraträffen börjar ju redan klockan ett, så för att hinna rasta hund, promenad, äta frukost, fixa till mig och bebis samt hinna dit i tid borde jag gå upp. Men jag är så trött! Albin har legat och gnällt sedan halv sju och bara velat lega vid bröstet. Och inatt höll han också igång, inget gnäll eller skrik men han höll på att greja i sin säng och snacka med sig själv så jag också vaknade flera gånger :) Men nu sover han ju självklart jätte gott i min armhåla. Typiskt!

Inatt la jag även märket till att hans bebisskrik börjar försvinna. Nu kommer istället riktigt gälla illtjut från hans lilla mun när saker och ting inte sker tillräckligt fort! :)

Nu måste jag upp!!!!! *gäsp*


En bomb

Jag ska släppa en bomb, så jag vill att ni sitter ner när ni läser detta :)

Vid nio ikväll fick jag rycket och snörade på mig träningsskorna. Jag gav mig ut på en joggingrunda!!! Japp. Jag som verkligen alltid hatat att springa och fortfarande gör lyckades jogga lite mer än två kilometer på sexton minuter. Det var inte särskilt långt eller snabbt. Men för att vara första joggingturen på säkert över åtta år och fyra veckor efter förlossning är jag stolt! JAG fick tummen ur och sprang! Heeeelt otroligt. När jag tänker efter har jag nog inte sprungit sedan jag slutade gymnasiet 2003. Då vet jag att vi var tvungna att springa tre kilometer varje termin. Efter det var jag glad att slippa :)
Att jag orkade hela rundan idag utan att stanna imponerar mig mest! Nog var det jävligt tungt halvvägs, men jag gav mig fan på att jag skulle fortsätta :) Envishet är bra att ha. Väl hemma och jag skulle ta mig upp för soptunnebacken trodde jag att jag skulle tuppa av. Haha
Att jag inte kommer kunna gå imorgon på grund av träningsvärk är ju en annan femma... Men jag har faktiskt stretchat. Dock känner jag redan av värk i musklerna :p

Tre kilometer promenad imorse och två kilometer joggning på kvällen. Det måste jag få kalla en hurtbulledag för att vara jag :)
Jag har aldrig varit någon tränings människa. Aldrig riktigt haft intresset eller lusten. Jag har hellre dansat. Visst, det är även det träning fast inte riktig träning enligt mig :) Aerobics (stavning?) och Friskis och Svettis har jag provat på flera gånger men aldrig riktigt blivit fast i det tyvärr.
Men det kanske aldrig är försent att bli en träningsfantast?! Hoppas det :) Och hoppas jag masar mig ut fler gånger nu efter denna gång. Får sporra mig med att slå tiden.
Jag ska bara komma "i form" igen. Jag trivs inte alls med hur jag ser ut. Jag vet att det bara är en månad sedan förlossningen, men jag tycker det är skit jobbigt att inte komma i mina byxor. Om det ändå bara var så att det var lite som tar emot... Men så är det inte! Känns som att låren och rumpan är dubbelt så stora som innan graviditeten och att komma i brallorna igen känns oändligt lååångt bort :( Jag har ju inga kläder att ha på mig! Att köpa nytt känns så onödigt för förhoppningsvis kommer de isåfall snart vara förstora. Men jag beställde faktiskt lite kläder häromdagen. Måste ju ha nått vettigt att ha på mig på fredag. Så jag hoppas nu att något av plaggen passar och att de framförallt hinner komma fram innan dess :)
Nog gnällt om vikten och kroppen nu!

Imorgon ska jag och Albin på återträff med föräldragruppen som vi träffade två gånger innan förlossningen. Peter ska också med om han hinner fixa klart det han ska på jobbet innan. Hoppas han gör det :)
Det ska bli spännande att se alla andras små guldklimpar och höra hur det gått och går för dem. Själv tycker jag att vi hade en bra och "lätt" förlossning. Och tiden efter nu har allt flutit på bra. Det är skönt.
Jag har tänkt att skriva ner en förlossningsberättelse innan det hinner gå allt för lång tid och man glömmer. Det kan vara roligt att läsa om några år kanske och framför allt kul för Albin när han blir äldre och kan uppskatta något sådant :)

Nu är det tack och god natt här. Albin sover och somnade faktiskt hyfsat smidigt och fort även idag. Jag oroade mig för att det skulle bli en kamp då han nämligen var ganska så grinig nu när det var läggdags. Men icke :) Vår duktiga kille <3
Han tackar för alla gratulationer han fick på sin en månaders dag :)

Puss och kram


Ok stämpel i rumpan :)

Albin fick godkänt på BVC igen. Allt såg bra ut och han går upp fint i vikt och växer även på längden.
Födelsevikt: 3880 g
Födelselängd: 52 cm
Vikt 1 mån: 4645 g
Längd 1 mån: 57 cm

Inte konstigt att han sparkar i kanten på skötbordet :)

Han ville inte samarbeta när hon skulle kolla hans syn, se om han följer ett föremål med blicken. Då blev han lite grinig och struntade i den där jäkla nyckelpigan hon höll på att vifta med framför ögonen på honom :) Men hon hann se att han följde med blicken halvvägs. Så han fick halvt godkänt på testet och får göra ett nytt försök nästa besök om en månad cirka :)
Men vi vet att han ser och följer med med blicken ;)


Chillar

I väntan på BVC


Nattsurr

Albin och jag har precis gått och lagt oss i våra sängar. Vi blev sittandes lite längre i soffan och myste ikväll.

Det var ju final i Big Brother idag och det var verkligen rätt person som vann! Hon behövde vinst pengarna mest och kommer spendera dem på vettiga saker. Dessutom har hon varit utan sina barn i 106 dagar! Helt klart är hon en vinnare :) Men vad ska man göra varje vardagskväll hädan efter? Ska man börja gå och lägga sig klockan tio nu igen när det inte är något BB att titta på? Tål att tänkas på :)

Annars har det varit en helt okej dag idag trots regn även denna dag...
Vi började ju med att gå ner till växtmarknaden. Men pga. det ostabila vädret höll de det hela inne i bygdegården, vilket var klokt men dessvärre blev det väldigt trångt och varmt. (äldre människor- pensionärer är inte ett dugg bättre än yngre människor på att visa hänsyn och respektera åt andra. De tränger och knuffas hej vilt även dom!) Jag kom därifrån med en kaprifol och en slanggurke planta.
När vi kom hem påbörjade jag genast planteringen av mina nyförvärv. Men jag hann knappt mer än sätta spaden i jorden så kom världens regnskur. Och så har det hållt på resten av dagen... Regnskurar och solsken om vart annat.
Senare på eftermiddagen fick vi fika besök av en av Peters kusiner med familj. Oj, vad stor deras grabb blivit sedan vi sågs sist just efter jul. Men det är klart, han fyller ju hela två år nu i sommar :)
När de åkt passade jag på att gå ut igen och försöka slutföra det påbörjade trädgårds arbetet innan nästa regnskur. Faktiskt att jag klarade det plus att jag hann med lite annat också :) Så nu har jag bockat av alla göra saker på Att göra listan jag gjorde när syrran skulle komma hit :)
Ja just det! Igår startade kriget! Kriget mellan mig och alla vinbärssniglar... Det är oändligt många av dom här och nu när det regnat så mycket är dom i rörelse. Så jag har gått på jakt både igår och idag. Behövde inte ens leta efter dom. De krälar omkring överallt på gräsmattan, i trädgårdslanden, på trappan och på vägen. Fy fan säger jag bara! De är vidriga! Hade det inte varit för att de käkar upp blommor och grönsaker i trädgårdslanden så hade jag låtit dem leva, men de har grävt sin egen grav här hos mig :p Dock är deras arme bra mycket större än min....

Vi har börjat planera inför dop också! Kyrkan är bokad och vi smider planer för resten av evenemanget. Vi har våra önskemål och hoppas de kan gå i lås. Vi återkommer när vi har mer kött på benen. Men i augusti kan ni räkna med dop :)

Nä, nu borde jag sova! Faktiskt att den lille knoddisen kom till ro genast när jag la honom. Behövde bara stoppa in nappen två gånger och vagga en liten liten stund. Skönt! Så nu ligger han och snusar så sött och gott :)
Imorgon eftermiddag är det dags för en månads kontroll på BVC. Spännande! Känns så länge sedan vi var där sist.
Efteråt har jag tänkt att jag och Albin skulle stanna och handla det vi behöver i veckan. Vi ska handla första gången ensamma... Men det går nog bra.

Nu god natt! Inatt behöver jag nog inte sova i pyjamas iallafall :)

Bjussar på bilder från vår promenad i rusket igår.
Albin ser ut som en liten fågelunge i en fågelholk :)


Grattis

Grattis på en månads dagen Albin!


Övar

Igår tränade vi styrkan i nacken lite genom att ligga på mage. Men jag vet inte om det blev så mycket tränande? Han njöt mest bara av att ligga så :) Magläge verkar vara det skönaste. Fast det bästa är att ligga på mage på pappas bröst. Då brukar han somna gott :)


Jag lyckades

Sedan någon vecka tillbaka har Albin börjat intressera sig för mobilen som hänger över skötbordet. Den som jag tillverkat :) Vad stolt jag blir att den duger och uppskattas av vår lille herre!

Så här exalterad är han....


God morgon

Jag känner mig inte utvilad för fem öre idag. Ögonlocken är tunga och jag fryser. Inatt har jag för första gången på jag vet inte hur många år sovit med pyjamas! Är det normalt för att vara i Juni?

Albin slog alla rekord igår kväll med att försöka sövas. Helt omöjligt! Vet inte hur många timmar vi kämpade? Men tillslut däckade han på pappas bröst :) Den sena nattningen resulterade i att hans nattmål vid tre försköts till halv fem tror jag. Trött grabb :)

Vid tolv ska vi ner till byn för den årliga växtmarknaden. Spännande att se vad man kommer hem med i år :)

Åh, vet ni! Jag ser blå himmel långt långt där borta! Hoppet lever :)


Kallt och blött

Efter att Peter vevat ihop en tacogratäng och vi avnjutit den trotsade vi regnet och blåsten och gick ut på promenad. Jycken hade inte varit ute sedan hans morgon pinkning och Albin hade knappt sovit något på hela dagen, så jag tänkte han kunde somna i vagnen. Jodå, han somnade tillslut och sov så gott ett bra tag. Vi stannade halvvägs på vår runda och drack te nere hos Malena och snick snackade lite. Vi höll på att frysa ihjäl på hemvägen! Väl hemma tog jag en vaaaarm dusch :)
Nu sitter vi här i soffan med popcorn, godis, cola och ser film. Får se hur länge till man håller sig vaken...


Blandade känslor

Allt är återställt nu. Tro det eller ej men nu kommer det varmvatten när man vrider blandaren åt vänster och kallvatten åt höger :) Men nu efter ett år har vi vant oss vid att kökskranen är tvärtom så nu är det svårt att vänja sig vid en "normal" kran. Men det kommer nog.

Ja tänk att det är ett år sedan vi flyttade ut hit. Först var väl bara tanken att det skulle vara över sommaren. Men när hösten kom ville vi inte tillbaka in till stan samt att vi hoppades och trodde att flytten till huset snart skulle vara rodd i land. Men nu sitter vi fortfarande här och ett år har passerat. Det hade vi nog aldrig trott. Vi hade ännu mindre vänta oss att vi idag skulle sitta här med en liten Albin i knät :) Hade vi vetat det kanske vi inte skulle ha gjort som vi gjort? Kanske vi inte skulle ha sålt lägenheten och bosatt oss här, utan bytt upp oss till en större lägenhet i väntan på flytten till huset? Visst har vi det ok här i vår lilla "stuga". Men nog är det litet och trångt. Känns som det är grejer överallt trots att vi bara har det viktigaste framme. Allt annat ligger ju nerpackat i etthundrafemtioelva flyttkartonger. Det jag tycker är mest jobbigt just nu är nog nätterna. De gånger Albin är kinkig och gråter och gnäller kan jag inte bara ta med mig honom och stänga in oss någon annanstans så Peter kan få sova ordentligt i veckorna. Det stressar mig när jag inte kan trösta honom fort nog under nätterna...
Men annars tycker jag vi klarar det bra att bo såhär lite provisoriskt och litet. När jag tänker på det så bor vi mindre nu än vad jag gjorde när jag bodde i min underbara etta i Solna.
Fast det är väl sådana här oväntade händelser som gör livet spännande och utvecklar en som person kanske? Vi får se det så :)
Fast nog vore det roligt att ha haft en barnkammare nu när Albin börjar få så mycket saker. Det känns så tråkigt att behöva lägga ner alla hans presenter i en låda och stänga locket i väntan på utrymme :( Tack och lov bryr sig inte Albin om det! Ännu i alla fall...

Det är dessutom mer än ett år sedan nu vi förlovade oss här nere vid sjön på bryggan. Tänka sig :) Tyvärr får jag inte på mig ringen än :( Det är som att min knoge har växt för det tar tvärstopp där. Hoppas inte så är fallet utan att jag snart får på mig den igen! Känner mig mer påklädd och hel då :)

Detta blev ett blandat inlägg med både glädje och bitterhet. Så kan det bli när det är en regnig dag och man har för mycket tid att sitta och fundera på saker och ting.


Fy

Fy sjutton vilket pissväder. Det står som spön i backen och himlen är helt igen tjockad med gråa moln så långt ögat kan nå. Antar att det blir en inne sittar dag. Trisst trisst!

Peter är iväg för att införskaffa ett rör till vatten ledningen. Så förhoppningsvis kan man ta en värmande varm dusch senare i dag.

Syrran lämnade ju några filmer här åt mig, så det kanske blir lite film tittande dagen till ära...


Kalldusch

Lyckan blev inte långvarig dessvärre. Nu står vi utan varmvatten helt och dessutom även i badrummet. Tydligen var det läckage på ytterligare ett ställe och fler reservdelar behövs. Såklart fanns inget sådant här hemma utan skall införskaffas imorgon. Tills dess var vi tydligen tvungna att koppla bort varmvatten beredaren helt.
Så här finns en massa disk och vi är oduschade. Trevligt värre. Men men, en dag kan man väl stå ut :) Får ta det som lite spänning i vardagen.

Jag tog med mig Albin ut på tre kilometer tidigare ikväll medan Peter lagade mat. Eftersom jag inte tog med hunden så kunde jag ha ett riktigt raskt tempo. Jag till och med små joggade en bit på tillbaka vägen. Nog var det med tunga och ovana steg, men jag höll ut längre än jag trott :) Hemma gjorde jag mina mage, lår och rumpövningar också. Så vi får väl se om jag tar mig ur sängen imorgon bitti eller om jag har träningsvärk igen :)

Jag har försökt söva vår lille grabb här. Det gick inget vidare så han fick komma upp i sängen här hos mig nu medan jag skrev och tänkte att han skulle hinna somna. Tyvärr verkar inte han ha samma plan som mig. Han sover inte på långa vägar...
Däremot sover Peter, ute på soffan framför tvn. Jag låter honom ligga där. Skönt för honom att kunna sova. Ja, lite bitter är jag. Fast mest jäkligt trött!!!


Såhär engagerad var Albin när vi handlade idag :)


In action

Min alldeles egna privata handyman/rörmokare in action. Snart är det ordning på torpet igen :)


1.a Juni

Här sitter jag. Frukosten är uppäten och kaffet halvt urdrucket. Bebis ligger i vagnen och sover och hunden ligger bredvid mig här i soffan och snarkar. Det är skit väder så det blir att vara inne i dag.
Tänk att det är 1.a Juni i dag! Dock märks ju inte det på vädret... Det regnar och blåser kallt. Så det blev ingen längre promenad denna dag. Inte än i alla fall.
Tänk också att vår lille Albin blev hela fyra veckor i går. Helt otroligt att han redan hunnit bli så stor! Fast ibland känns det som han är äldre. Tycker inte han är någon liten plutt längre. Han är så med och vaken och har varit i flera veckor nu. Sova tycker han ju är överskattat och ligga ner är inte heller så poppis. Han ska sitta upp och se vad som händer runt omkring :) Snutt och tuttgalen är han än, om inte mer dessutom. Oftast är enda sättet att få tyst på vår gaphals att slänga fram mina tuttar ;)
Nu har han vaknat och sitter här i mitt knä. Jag tror det är dags för käk igen, han är lite kinkig.

Peter ringde just också. Han är på väg hem redan. Mys! :)


Spännande

Kommer ni ihåg att vårt vatten frös i vintras och vi hade inte rinnande vatten på kanske en vecka?
Nu är det dags igen... Fast denna gång läcker det vatten ur röret under diskbänken. Glömmer vi vrida av kranen på röret droppar det vatten inne i skåpet som sedan läcker ner under skåpet och kommer ut under spisen. Ja alltid händer det något :) En ny blandare ligger här och väntar på att bli dit satt. Handymannen måste bara samla kraft ;) Puss! :)


Hej då

Här har vi just sagt hej då till pappan.
Bredvid mig ligger Albin och kör ett riktigt träningspass. Det sparkas, fäktas och "pratas" för fullt :) En nöjd liten kille. Mamman är inte lika nöjd... Hon är trött och skulle gärna vela sova ett par timmar till.
Men annars har natten varit bra. Han somnade ganska lätt igår och sov sedan till två, då var det dags för käk. Därefter fick han komma upp och sova i vår säng och slocknade utan ett ljud och sov till nu halv sex. Då det var dags att äta igen och samtidigt passa på att vinka av pappan.

Nu ska jag försöka få den lille piggelinen att coola ner och sova igen.


RSS 2.0