Pimpat matstolen

Kvällens pyssel

Före:

Efter:

Inte så tokigt va?! 😊 

Lööööördag

Igår hade Albin svårt att somna på kvällen. Det dröjde nog till halv nio innan han äntligen sov. En halvtimme efter det vaknar Elsa och är så där otröstlig. Fixar lite välling som hon drar i sig och somnar faktiskt sedan om ordentligt igen. Hon sover ända till två! 😊 Vaknar och är otröstlig, får mer välling och somnar om efter lite bök. Hon drog alltså i sig cirka 200 ml välling vid nattningen vid sju, ytterligare 200 vid nio och sedan 200 igen vid två! Börjar ju undra om hon har mask i magen eller nått.

Morgon blev det mellan sex och sju imorse. 
Efter frukost for vi in till staden. Kollade bla. på tapet till Elsa men hittade inget vi riktigt fastnade för. 
Avslutade stadsbesöket med en lunch på Donken.

Elsa höll sig med nöd och näppe vaken hela vägen hem. Nästan! När vi körde in på grusvägen här hemma orkade hon inte längre. Typiskt! Den powernapen på typ en minut gjorde att hon var omöjlig att få att somna om hemma för en riktig middagslur. Hon och jag tittade på skidorna istället.
Inte heller Albin kunde somna. Han och pappan låg och tittade på maskiner på datorn en stund istället.

Efter mellis gick vi ut och då slocknade Elsa nästan på stört 😊 och sov väl typ en halvtimme.

Pappan lagade raggmunk och fläsk till middag. Gott!


Hunden mår fortfarande risigt i magen. Han var ut inatt igen och har under dagen haft fortsatt diare samt kräkt. Stackars lilla kraken 😞 


Jag köpte en påse jordgubbssnören idag. När Albin satt och tittade på Bompan bjöd jag honom på ett halvt snöre. Han undrade vad det var, stoppade in det i munnen och smakade men spottade ut det lika fort och rynkade på näsan 😊 Grabben är inte alls van vid godis ännu. Choklad är nog det enda han fått smaka hittills och det är smaskens 😊
Förr eller senare kommer han säkerligen falla för godisfrestelsen ändå. 


Just nu

Påväg in mot staden


Igår när vi frågade Albin vad han ville göra imorgon lördag när vi är lediga allihopa svarade han:
Bara vara hemma och leka med bilar med pappa.
Inga större krav alltså 😊

Idag när vi frågade vid frukosten svarade han:
Åka på semester. Med flygplan och tåg.
Jaha ja! Det slutade med en biltur in till staden 😉 

Kompisträff och pyssel

I förmiddags hade vi bestämt träff med Molly, hennes mamma och lillasyster på öppna förskolan. Det är nästan exakt två år sedan vi var där sist med våra stora 😊
Besöket blev lyckat, barnen hade skoj.
Albin hittade massvis med bilar att leka med och Elsa hittade en gunghäst som hon gungande allt vad hon orkade. Inte så noga att man måste sitta på den 😊
Vi åt lunch där och sedan åkte vi hem.
Elsa var på toppen humör hela tiden när vi var iväg men när vi kom hem blev hon sitt sura jag igen. Jag fick henne tillslut att somna middag iallafall. Och likaså Albin.

På eftermiddagen tyckte jag vi kunde pyssla lite. 
Albin har inget större intresse för att pyssla tyvärr. Ibland får han ett ryck och ska rita men det är oftast väldigt snabbt avklarat. 
Idag när han satt och ritade plockade jag fram pärlplattor och började pärla lite för att försöka få honom intresserad
Och det fungerade! 😊
Han ville också pärla efter en stund. 
Men tålamod till att pärla färdigt ankan hade han inte....

Elsa försökte jag sysselsätta med att utfodra med frukt under tiden. Hon satt och plockade nöjt med sina små fruktbitar 😊

Sedan började vi skriva
Längst upp till höger har Albin skrivit mamma och pappa. Under det står det Elsa och under det Albin och Nico. Längst ner håller han på att skriva farmor och mormor.
Duktig han är va!? 😉 Igår

Elsa och jag hade en hemmaförmiddag innan vi åkte för att hämta hem dagispojken.
Morgon gjorde vi innan sju. Det är numer standard att Elsa vaknar någon gång mellan sex och sju på mornarna. Oftast vid sex när pappan går upp.

Efter morgonpromenaden hjälpte vi farfar lite med att lasta ur, gå igenom, rensa och slänga bland hans nyligen bortgångna mosters saker. Kvällen innan kom han hem med en fullpackad lastbil från Karlstad efter att ha tömt hennes rum och förråd på hemmet. 

Elsa fortsatte vara på halvtaskigt humör men det var iallafall lite bättre 😊 
Hennes nya favorit syssla är att klappa händerna. Det var förra helgen hon lärde sig hur man gör och sedan dess har det klappats mycket. Det är så gulligt! Ber man henne klappa händerna så gör hon det och säger man bra och ger beröm åt något hon gjort så börjar hon klappa händerna åt sig själv 😊 
Ytterligare en sak hon ofta pysslar med är att klä på sig saker hon hittar. Igår höll hon på med sin halsduk i evigheter.
Hon klär på sig genom att lägga plagget på huvudet eller runt nacken, sedan kryper hon iväg skitglad och nöjd och när det trillar av börjar hon om. Om och om igen 😊

Natten till igår...

... var allt annat än lugn och sovande. 
Med en Elsa som börjat nattknorra och en hund med dålig mage var det inga långa sovstunder som det bjöds på.

Elsa nattbökar som sagt igen. Fortfarande sover hon bara i sin säng till typ elva-tolv och därefter i vår säng. Endel kvällar tar det längre tid att somna om igen och andra går det på ett kick. Sedan hinner hon väcka oss ett otal gånger natten igenom. Vissa gånger gnyr hon i sömnen, andra gånger lägger hon av ett riktigt illtjut och ibland är hon otröstlig. Men vi kom tillslut på att hon gärna vill ha ytterligare lite välling mitt i natten. Hon har inte ätit nattetid sedan vi slutade amma så det känns ju ganska onödigt att börja nu. Men men. I förrgår kväll åt hon cirka 200 ml välling vid läggningen och sedan ytterligare 200 när hon vaknade på natten! Var får allt blask plats? 
Hon har ju iof. varit lite tråkig med maten dagtid den sista tiden så det är väl därför hon blir sugen på natten istället. Och troligtvis är det väl tänder som spökar också och därför hon sover så dåligt.

Hunden då?
Jo han var som sagt kass i magen. Diarré och kräkningar.
Vi beställer hans mat på nätet och får det hemkört till ytterdörren av posten. Toppenbra! Men denna gång var hans matsort slut hos de vi brukar beställa ifrån och vi fick beställa från ett annat ställe istället. 
För det första dröjde de längre att få hem maten än vad de sa att det skulle och det resulterade i att maten vi hade kvar hemma räckte precis till i tisdags när nya maten äntligen kom! MEN nötterna hade ju skickat fel säck med mat. Helt fel märke och inte ens snarlikt utseende på säcken. Plus att det gått hål i påsen också.
Vi ringer dem och de lovar skicka den rätta maten med första bilen dagen efter. Och så länge "lånade" vi mat från från den felskickade säcken. Säcken var ju ändå trasig.
Att jycken har känslig mage vet vi ju redan och jag var inte alls glad över att behöva ge honom ett helt nytt sorts foder huxflux. 
Redan framåt kvällen märker jag att han verkar orolig och släpper ut honom i linan och han går ut och gör sina behov på tomten (i vanliga fall bajsar han ALDRIG på tomten). Han och husse går vanliga kvällsrundan vid niotiden. Vi går och lägger oss och redan vid elva var det dags igen. Hunden tassade fram och tillbaka här hemma och kunde inte koppla av. Släpper ut honom i linan och han både kräks och skiter igen. Vid ett var det dags igen men denna gång klär jag på mig och vi går ut en bit på vägen istället. Vid tre vaknar jag av att jag hör honom kräkas ute i vardagsrummet och vill därefter ut igen men då ber jag Peter gå istället. Därefter är det lugnt på hundfronten. 
Nästkommande dag är han fortsatt risig och jag låter honom fasta istället. 

Härlig natt va? 😊 

Just nu

Här sitter jag i soffan med en hund i knät! ❤️
Det är ytterst sällan jycken hoppar upp och lägger sig i knät numer. 


Igår

Elsa och jag åkte in till staden och betade av veckohandlingen innan vi skulle hämta Albin på dagis.
Elsas humör var fortsatt ganska uselt men det gick bra ändå. Tror det är hennes envisa förkylning som fortfarande bråkar men nu håller det äntligen på att släppa. Täppan släpper och snoret rinner ut och det som suttit i bröstet börjar också släppa nu när hon hostar. 

Albin kunde inte somna middag när vi kom hem. Han upptäckte att han glömt sin napp i pappas Audi på morgonen. Då tänkte jag att det är ett ypperligt tillfälle att visa honom att man faktiskt kan sova utan napp också och det börjar ju faktiskt bli dags att sluta med den på riktigt. Albin hade dock en hel annan åsikt och låg inne på sitt rum och vrålade om att pappa skulle komma hem och lämna nappen 😊 Självklart finns det extranapp men jag tog inte fram någon. 
Det blev helt enkelt ingen tupplur för den lille herrn.
Elsa däremot sov gott ute på trappan i solen. Nu räcker det med bara en tjocktröja på i åkpåsen när solen är på plats och ändå var hon svettig bak i nacken när hon vaknade. 
Efter mellis gick vi ut. Ständigt tjafs innan vi äntligen är påklädda och ute 😞 Vi gick en sväng och lekte en stund i sandlådan som nu äntligen är upptinad 😊 Men Elsa tycker inte det är så skoj att vara ute några längre stunder och bara sitta i vagnen. Det är ju så blött och geggigt överallt nu så jag vill helst inte ha henne krälande på backen ännu. Men bara det torkar upp lite så ska hon också få leka ute 😊

Eftersom Albin inte tog någon tupplur på eftermiddagen och gick upp sex på morgonen så var han allt annat än lugn och beskedlig framåt kvällen. Fy satan rent ut sagt! Han härjade, skrek och betedde sig allt annat än bra och han blev helt genomsvett. Tillslut satt han inne på sin säng och bara vrålade rätt ut. Han somnade ovaggad innan klockan hunnit slå sju 😉 

Elsa tyckte att matvagnen på dagis fungerar lika bra som gåvagn 😊

Just nu

Tack så hjärtligt Elsa för att du hjälper mig hålla ordning och reda i hallen...

Är du nöjd så är jag nöjd 😊 

Vååååår i sikte! 😊

Lökar som tittar upp ur jorden, en självsådd liten pensé som BLOMMAR, Vallmon har vaknat och jag som sitter på en solvarm trapp med fågelkvitter som sällskap

FANTASTISKT! 

Tidig morgon gör arg liten dam

Igårkväll hade Elsa väldigt svårt att sova, det dröjde till efter nio innan hon somnade ordentligt. Dessförinnan satt jag och Peter i skift inne i sovrummet och vaggade henne. När hon väl somnade så sov hon riktigt gott. I sin säng!
Redan innan tolv vaknar Albin och kommer in till oss. Han kände väl på sig att det för ovanlighetensskull var ledigt mellan mamma och pappa 😊
Vid ett vaknar Elsa och känner sig färdig med att sova i egen säng. Istället för att trängas alla fyra i samma säng tar jag med mig Elsa och lägger oss inne i Albins säng istället. Där sov vi gott resten av natten! Dock väcks vi vid sex när Albin och pappan går upp. De visste ju inte att vi låg där inne så de klampade in i rummet för att hämta kläder och tände taklampan. Både Elsa och jag vaknar och jag lyckas inte söva om henne.
Hon somnade i vagnen på vår morgonpromenad men sov inte mer än en kvart. Därefter var hon surbullen nummer ett. Jisses vilket humör den lilla damen kan ha alltså! Inget dög och klockan segade sig något otroligt innan vi kunde sätta oss i bilen och hämta hem Albin från dagis. I bilen är hon nämligen typ aldrig sur och somnar istället 😊

Hämtade hem en glad Albin som tyckte det var skoj att få vara tillbaka på dagis.
Hemma stupade han i säng och somnade bums.
Elsa och jag åt lunch och sedan skulle jag försöka söva surbullen. Det gick tillslut men det krävdes nästan lite blod, svett och tårar. Men sedan sov hon gott. 
Jag hann se Kalla ta guldet i skid-VM innan barnen vaknade igen.
Mellis och sedan ut en kortis för att kissa hunden.
När det inte finns så mycket snö kvar byter vi ut pulkorna mot skrindan. Elsa älskar att åka skrinda och Albin tycker det är kul att hålla i henne så hon sitter stilla 😊
Från igår. Middagen

Makaroner och köttbullar till middag.
Albin åt bara makaronerna. Köttbullarna lämnade han såhär...
Haha! Ser ut som en skithög 😉


Elsa har vräkt i sig makaroner och broccoli och nu när de är slut efter typ fyra påfyllningar hugger hon in på sina köttbullar.

Just nu

Suraste lillstumpan i stan!!!Härlig morgon!

Har just kommit in från en ordentlig morgonpromenad. Elsa sover i solen ute på trappan. Vi har varit vakna sedan sex imorse men ändå hade hon svårt att dra ner rullgardinerna helt.
Jag tänkte också slå mig ner ute på trappan i den värmande solen men jag har lite ont i magen så jag valde soffan istället. Men jag hann faktiskt skymta några vårtecken!!! 😊 Det finns hopp! Och Elsa åt frukost utan nästan något trams. Detta måtte bli en bra dag 😊

Måndagslek

Vi åkte iväg till småsysslingarna imorse efter frukosten. 
Lek och bus hela förmiddagen. Länge sedan sist vi sågs. Givetvis kommer grabbarna igång och leka tillsammans tio minuter innan vi åker hem. Likadant varje gång 😊 Elsa var helt slutkörd när vi åkte hem vid tolv. Somnade i bilen hem och fortsatte sova i vagnen när vi kom hem. Nästan timmar senare vaknar hon 😊
Albin hade svårt att komma till ro idag igen för middagsvilan. Men jag var lika envis som honom idag och jag gick segrande ur striden tillslut! Dock vaknade han på ett uselt humör.... Elsa var också en riktig gnällfia resten av eftermiddagen. 
Kvällen avrundades med ett bad för båda och nu sover Elsa här i min famn ❤️ 

Albin har tjatat om att äta hela dagen idag men vad jag än erbjuder så passar det inte och han själv vet inte heller vad han vill ha. När väl middagskalopsen stod på bordet var det inte så intressant att äta längre... Men tillslut åt han ändå ganska bra. 
Elsa är också jättetråkig nu när det gäller mat. Hon vill bara äta sånt hon kan äta själv och med enbart två tänder är det lite begränsat. Man kan inte enbart leva på korv och mackor. Och min mellisfantasi till henne är obefintlig. Tips tack! 😊

Idag hos P. Grävmaskinsnörden in action! 

Elsa väntade otåligt på badvattnet 😊 

Nattstatus

Elsa vaknade lite efter 22 och hade svårt att somna om.
Redan innan 01, just när man själv äntligen somnat ordentligt, kommer Albin intassande och klämmer ner sig hos oss i sängen. Då jag har en snarkande Elsa på armen försöker jag sparka liv i Peter så han och Albin kan gå och lägga sig inne i hans säng istället men jag lyckades inte. 
Albin har ju alltid supersvårt att hålla fingrarna borta från Elsa och lyckas inte somna om. Tillslut säger han: "jag kan inte sova här".
Denna gång sparkar jag lite hårdare på pappan och då vaknar han 😊 Han och Albin byter rum.
Resten av natten har Elsa knorrat, knorrat och knorrat. 
Hur grabbarna har sovit vet jag inte?


Nu vid frukosten sa Albin:
- Jag låg pilla på Äjsas öra inatt. Det låter så fint.
- Låter det? Frågade jag.
- Ja det kvittrar så fint.

Haha!

Sedan satt han och tittade ut på snön och sa:
- Det är så varmt och skönt ute idag.

Jovisst 😉 Nollgradigt. 

Söndag

Idag vaknade vi alla på bättre humör 😊
Ut en sväng allihopa efter frukosten och sedan in och städa. Vi hjälptes åt alla så det var snabbt avklarat. Barnen ÄLSKAR dammsugaren och vrålar av lycka när den plockas fram.
Lunch och sedan vila. Pappan och Elsa somnar men inte Albin. Tillslut orkar jag inte leda tillbaka honom till sängen mer så jag lät honom ligga på soffan ute hos mig och titta på skidorna.

En fika och sedan gick vi ut igen.
Igår var det mestadels barmark ute och man kände nästan lite vår i luften. Idag när man drog upp rullgardinen imorse möts man av ett par centimetrar blötsnö som kommit under natten.... 

Middag och sedan var det kväll.

Klyx idag igen och förhoppningsvis det sista. *hoppas hoppas* 
Nu har han iallafall än mer matlust! Han har bett om något att äta knappt en timme efter både frukosten och lunchen! 😊 Och idag har vi fått i honom en full dos av magmedicinen! Det är lättare nu när han inte är så kinkig med att äta och dricka. 

Dagsrapport

Efter alla läkarbesök, undersökningar och behandligar Albin fått utstå (och fortfarande gör) så lovade vi honom ett besök till leksaksaffären och i förmiddags åkte vi dit. Han bestämde sig ganska snabbt för en rallybil. 
Elsa var minst lika fascinerad av alla leksaker från golv till tak och trivdes hon med 😊
En sväng in på Ica blev det också då jag lovade Albin något gott att äta för att han var så duktig och drack magmedicinen imorse. Glass ville han ha. I strut och med jordgubbssmak. Bra att han vet vad han vill 😉 

Efter att vi alla slängt i oss lite lunch när vi kom hem tog alla (utom jag) en tupplur. En tupplur som varade sisådär närmare två timmar och ännu lite längre för Elsas del. Därefter gick vi ut allihopa. Vi tog med oss några morötter och gick ner till hästarna. Gick en runda och när vi kom tillbaka hem plockade vi fram Albins cykel, som han börjat prata om. Han satte sig på sadeln och jag puttade iväg honom och nog sjutton trampade han!!! 😊 Fast det var nog bara en tillfällighet för sedan gick det inte mer just då.
Fix med middag och sedan var det kväll.
Klyx igen och idag var första gången av alla gånger som Peter behövde hjälpa till och hålla i grabben lite för att ligga stilla. Men sedan gick det bra och resultatet blev ännu lite bättre än tidigare. Tjoho!

Annars piggar Albin på sig mer och mer för var dag nu. Idag börjar trotshumöret återkomma också. Han har varit så lugn, lyssnat och varit gullig hela veckan och man har inte behövt höja rösten någon gång. Tills idag 😉 
Aptiten börjar också infinna sig igen. Imorse åt han gröt till frukost. Hela sin portion, Elsas (som hon vägrar som vanligt) samt att han därefter nallade från pappans gröttallrik. Och så lite macka på det. Till lunch åt han 1,5 pannkaka och en glass. Till mellis frukt och middag en korv och lite potatis. Sedan ytterligare en glass som avslut 😊 

Istället trilskas Elsa med maten nu. Vid frukost är det enbart macka som passar. Lunch har hon inget intresse av om det inte består av banan och yoghurt. Till mellis nöjer hon sig med en majskrok men till middag åt hon korv och massvis med ärtor. Vällingen vid nattningen drack hon bara några klunkar av. 

Peter är risig idag och likaså jag plus att jag gått med magknip hela dagen. Vad är det för fel på oss egentligen?!

Nu sover båda barnen och jag hoppas de fortsätter med det resten av kvällen också. Tjing!
Familjen Dönick

Idag vaknade vi allihopa och mådde lite tjyvens och inte på våra bästa humör. 

Alla vilar middag och sover nu. Utom jag som vilar i sällskap med virknålen och skid-VM 😊 

Mitt soffsällskap 😉 

Just nu

Är så lycklig över att jag kommit på hur jag kan virka och äta ostbågar samtidigt utan att fetta ner fingrarna!😉Det går bara runt

Jag tjänade pengar i förmiddags 😊 Jag sålde vår Phil&Tedsvagn/syskonvagn. Jag sålde den dessutom för lika mycket som vi köpte den för för cirka ett år sedan. Det kallar jag två riktigt bra affärer! 😉 Välkommet klirr i kassan! 
Den har bara stått där nere och samlat damm de senaste halvåret. Efter att vi skaffade ståbrädan till vanliga vagnen har vi inte behövt den.
Nu har jag blodad tand och kanske ska fortsätta att sälja iväg mer saker 😊


Imorse kom farmor hit. Det var bra! Jag vaknade med riktigt ond hals, huvudvärk, ont öga och seg i kolan. Älskar denna förkylning som bara hoppar mellan oss i flera veckor nu.... Peter var ju ordentligt risig förra veckan och superhes. Nu har han mått bättre några dagar men idag tycks det börja om igen. En evighetsmaskin.

Albin är fortsatt piggare men absolut ingen matlust än. Och han är väldigt misstänksam mot saker och känner nästan varje gång jag blandat i lite magmedicin.
Igår ville han ha pannkakor men då hade jag redan förberett annan mat så istället blev det pannkakor idag. Åt han? Nä! Trots glass till så smakade han bara pyttelite. 
Klyxat har vi gjort också såklart med hyfsat resultat även idag. 

Elsa fortsätter snora och idag är hennes matlust nästan puts väck borta. Banan och yoghurt har gått ner och en halv pannkaka ungefär.

Vi stoppade barnen i badet efter middagen och de hade så kul där i! Elsa blir skitsur varje gång hon måste gå upp 😊 

Albin och farmor byggde en koja idag och där inne låg dom och läste saga med ficklampa 😊 

Dagens bästa

Albin och jag pratade om våren och sommaren idag och drömde oss bort.
Vi sa att det ska bli skönt att slippa alla kläder man måste ta på sig innan man går ut. 
- Vi kan ha bara pidaler då! Utbrast Albin.
- Pidaler? Vad menar du då?
Men han hade inte lust att förklara för mig. Men så kom jag på att han nog menade sandaler och visst var det så! 
Haha! Jag tyckte det var så roligt och gulligt med ordet "pidaler"! Förra sommaren kallades sandalerna för "maler". Det gäller att hänga med i svängarna 😉

Torsdag

Ikväll när jag plockade fram dagens klyx suckade Albin och sa: Nej inte idag igen. Vi gör det imorgon istället.
Och så tog han flaskan och försökte gömma den bakom fruktskålen uppe på köksbänken. Lille sötunge! 
Han la sig snällt och lät mig ge honom det. Resultatet idag var bäst hittills. Hurra! Vad glad man kan bli av skit! 😊 
Sedan gick han och la sig och somnade som en stock efter en bok. 


Vi var ut idag på eftermiddagen. Utevistelse har det inte blivit mycket alls av de senaste dagarna. Varken tid, ork eller lust har funnits. 
Vi tog en promenad i blåsten på isgatan och var ute lite mer än en timme. 
Albin följde med farfar in. Flera dagar sedan sist men på eftermiddagen idag var han mycket piggare och åt tom. upp bullen han ville ha vid lunch. Men middag hade han inget intresse för. Några skedar yoghurt var det enda som slank ner. 

När middagen var uppäten var det som om jag blev slagen i huvudet med stekpannan. Kroppen började ömma, huvudet värka och halsen riva. Imorse hade jag också ont i halsen men det försvann. Men kom tillbaka. Hoppas det är bättre imorgon! 
Jag har just bäddat ner mig med Elsa. Hon sov två timmar och har nu svårt att somna om. Hostan har kommit tillbaka nu igen också....

Godnatt! 

Just nu

Vi väntar på att maten ska bli klar och att pappan kommer hemÅterhämtning

Lugn ta-igen-oss-dag här hos oss idag. 
Elsa sov närmare två timmar i förmiddags ute på trappan. Jag trodde aldrig det skulle funka för det kommer riktiga vindbyar titt som tätt och hela huset knakar men Elsa märkte inget 😊
Albin och jag slöade i soffan med bilarfilmen.
Han är ganska slö idag. Leker en liten stund med något men tappar fort intresset och koncentrationen. Filmen satt han stilla och såg nästan hela. 
Nästan en hel rostad macka åt han faktiskt till frukost och sedan en halv banan till mellis.
När det blev dags för Elsalunch frågade jag vad Albin ville ha men han visste inte riktigt och inget jag föreslog föll honom i smaken. En bulle kunde han tänka sig men den smakade han inte ens på. En pinnglass slank tillslut ner med nöd och näppe iallafall. Och att dricka vill han enbart ha vatten och det dricker han rätt mycket faktiskt. Men iom. att han knappt äter eller dricker annat än vatten är det väldigt svårt att få i honom magmedicinen. Han tar den ju inte frivilligt. Den är ju nästan helt smaklös men det är svårt ändå. Jag försöker blanda i lite av pulvret i smyg i det mesta jag erbjuder honom så lite får han väl i sig men långt ifrån så stor mängd som han borde 😞 

Nu sover båda barnen. 
Albin har sovit en timme nu och faktiskt att det kom lite nummer två i blöjan förut!!! Inte mycket men ändå helt spontant. Bra!!! 😊 
Albin har även han börjat snora mera idag stackarn. Förkyld på det här också!
Elsa är också fortsatt snorig men inte speciellt påverkad mer än lite tröttare. 

Gåvagnen är bäst just nu! Skitkul tycker hon 😊 Och hon har tom. kommit på hur man vänder och svänger när man kört fast! 

Just nu

Vi leker ingenjörer och arkitekter

Elsa leker dock mest rivare 😉 

Onsdag. Fortsatt elände

Vi kom hem lite innan sju imorse och en yrvaken mormor och Elsa mötte oss i hallen 😊 
Vi åt lite frukost och pappan åkte vidare till jobbet. Stackarn! 
Albin sov ju hela hemvägen och var riktigt pigg och sprallig när vi kom hem. Han och Elsa passade på att busa och leka lite tillsammans. Jag la mig på soffan och vilade ögonen i en halvtimme innan det var dags att göra oss redo för att styra in till barnmottagningen här hemma igen. 
Albin var väl inte så jätte sugen på att åka till doktorn igen men han följde med utan några problem.

Albin hann ju bli lite av en kändis där igår och typ alla på mottagningen undrade hur det hade gått för oss under natten.
Lite uppdatering till läkaren och vi bestämde att köra på ännu ett klyx. In på den trånga toan och upp på britsen. Inte en endaste gång har Albin haft några invändningar mot vad som ska göras. Jag kan inte sluta imponeras av hans tålamod och mod.
Han och jag låg sedan kvar där inne på britsen och läste Bamsetidning i väntan på resultat. 
Det blev resultat också. Ingen riktig jackpot men bättre än igår iallafall! Små steg åt rätt håll!
Därefter bestämde vi att vi fortsätter med klyx dagligen hemma till helgen och tredubbel dos Magmedicin och blir det värre eller oförändrat hör vi av oss och om inte annat ett återbesök och uppföljning om en månad. 

Albin somnade gott i bilen på hemvägen 😊
Vi kom hem lagom till lunch. Albin åt sin andra glass för dagen. Det är liksom ingen ide' att försöka tvinga i honom saker nu. Han får äta hur mycket eller lite av det han är sugen på helt enkelt. Huvudaken är att han får i sig något och särskilt vätska. 
Faktiskt att han var riktigt pigg och leksugen när vi kom hem. Han och morfar lekte med bilar och hann bygga lite lego innan det var dags för dom att börja hemresan. Vi vinkade hejdå och båda barnen la sig för middagsvila. 
Elsa sov cirka fyrtiofem minuter medan Albin fortfarande sov efter tre timmar! Pappan kom hem och fick tillslut väcka grabben. Middagen hade han inget intresse av. Han var uppe en kvart och sedan la han sig på sängen igen. 

Efter middagen var det klyxdags igen. Det gick bra och ett hyfsat resultat blev det! 
Innan han la sig ville han ha lite yoghurt. Han åt knappt tre teskedar och sedan var han nöjd.
En kvart senare kräks han. 

Han och jag lägger oss och läser bok. Han vill inte ens lyssna på sagoskivan längre om kvällarna. Vanligtvis är ju det ett måste.
Han somnar typ omgående och har sedan dess sovit som en liten gris ❤️


Elsa är idag dunderförkyld. Snorar och hostar. Men bra humör ändå och äter som en häst 😊
Hon har som sagt tyckt att hon fått alldeles för lite mammatid de senaste dygnen och varje gång jag kommit hem innanför dörren eller när vi setts på morgonen har hon skinit upp som en sol och snabbt som attan banat sig fram till mig för att kramas. Gosunge! ❤️
Nu ikväll har hon sovit bra mellan åtta och halvtio cirka. Nu däremot ligger hon här mellan oss och hostar sådan där jobbig rethosta varannan minut. 
Jag hoppas vi alla kan somna ifrån det nu och få lite välbehövlig sömn. Men konstigt nog är man oförskämt pigg för att ha varit vaken sedan tre inatt 😊 

Just nu

Klyx dags igen....
Tur vi har världens duktigaste grabb! ❤️ 


Just nu

Elsa tycker att mamma varit borta med storebror alldeles för mycket de senaste dagarna plus att hon fått sova med mormor och morfar i ett par nätter så nu tar vi igen lite gos och pill på örsnibben 😊En tur till barnakuten

Nu sitter vi i bilen påväg hem efter en nattlig tur in till Astrid Lindgrens.
Albin vaknade vi ett inatt med magont men somnade om. Vaknade sedan framåt tre igen och hade ont. Han låg och ojade sig och kunde inte somna om så vi bestämde oss för att åka in. 
Vi var inne framåt halv fem. Det var helt tomt i väntrummet och vi fick komma in direkt. Ytterligare ett Klyx men denna gång med sond för att komma längre upp. Vänta och sedan besöka toan. Denna gång blev det bättre resultat men långt ifrån fulländat.
Vi fick själva bestämma om vi ville stanna kvar och vänta på läkare eller åka hem, invänta mer resultat och sedan åka in på tiden vi redan har bokad idag och låta dem fortsätta hjälpa oss. Vi avvaktade en stund men inget mer hände så vi bestämde oss för att åka hem igen. Albin tyckte vi kunde åka hem direkt efter han var färdig på toan. 

Han är så otroligt duktig! Stackarn är så van nu att han har full koll på vad som händer och ligger så snällt. 
Nu har han somnat här i bilen och snarkar. Han höll sig vaken hela vägen in förut och satt och höll så gulligt i sin väska som han plockade med sig igen 😊Tisdag. Bad. Sjuka och elände

Imorse gick Albin upp och åt lite yoghurt till frukost tillsammans med mormor och Elsa. Men han var riktigt trött och kom sedan in till mig och kröp ner under täcket igen. Han somnade fort! 
Jag ringde barnmottagningen så fort deras telefontid började. Förklarade läget sedan igårmorse och hon var lyckades skramla fram en akuttid till oss 14.00! (Tydligen tar de egentligen inte emot barn över två år till deras akuttider men vi hade väl tur då.) 

Elsas babysim stod ju på augendan idag också.
Planen var att mormor och morfar skulle följa med idag och titta men när vi igår insåg att det inte blir något dagis för Albin bestämde vi att morfarn stannar hemma med honom medan mormorn följer med till simhallen. Men det blev inte så heller. Mormorns magkatarr började strula ordentligt igårkväll och fortsatte så även idag och dessutom vaknade också morfarn upp lite halvrisig idag så Elsa och jag åkte till simhallen själva. Som vanligt. 
Badandet gick sådär idag. Hon hängde helst runt min hals och bara plaskade. Hon känner sig väl risig av förkylningen.
När vi kom hem vid halv tolv hade Albin nyligen vaknat igen. Närmare TRE! timmar sov han! Ett säkert tecken på att han inte mår tipptopp.

Jag och Elsa åt lunch och faktiskt att Albin sällskapa med oss och åt lite banan och yoghurt.
Sedan somnade Elsa middag i vagnen och jag och Albin gjorde oss redo för att åka in till sjukhuset. Tack och lov att mormor och morfar passande nog är här nu och kunde stanna hemma med Elsa.

Albin somnade igen i bilen in.
Peter mötte upp oss och följde med.
Doktorn klämde på magen men konstigt nog var den mjuk! Hon fixade snabbt en remiss åt oss till röntgen och vi gick vidare dit. Blev väl lite mer än en halvtimmes väntan men själva röntgandet gick på en minut. Albin är en 
lättundersökt patient 😊
Sedan gick vi tillbaka till doktorn och inväntade röntgenresultatet. Under tiden togs en sänka med stick i fingret också. 
Nu var Albin superdupertrött och orkade inte hålla modet uppe längre. Lille gubben ❤️ Han grät och grät. 
Röntgen visade brakförstoppning i hela tjocktarmen. 
Dags för ännu ett klyx. Vi blev inhysta på en liten toalett med en brits där Albin låg blickstilla närmare en halvtimme för att låta klyxet verka ordentligt. 

Tackar vet jag telefonen man kan se film på 😉 
Tyvärr gav inte heller detta klyx någon större effekt. Stoppet sitter såpass långt upp att det är svårt att komma åt. 
De föreslog att vi antingen åker in till Astrid Lindgrens eller om vi avvaktar till imorgon och gör ett nytt försök hos dem igen.
Vi bestämde oss för att åka hem och vila och sedan bestämma oss för hur vi gör. Albin var ju dödstrött stackarn och ville bara hem.
Som "läxa" fick vi att få i grabben fyra doser Magmedicin när vi kom hem för att liksom stimulera stoppet uppifrån också. 
Albin och pappan åkte hem medan jag åkte svängen förbi affären för att köpa på oss alla möjliga olika goda saker att kunna blanda magmedicinen med. Fyra olika sorters fruktpureer, glass, juice och kräm fyllde jag korgen med. (Tyvärr har det blivit väldigt svårt att få i honom medicinen de senaste dagarna. Han har totaldissat allt utom rent vatten.) 

Albin somnade i bilen hem och hann bara innanför dörren här hemma innan det kom en laddning i blöjan. Inte mycket men alltid något. 
Sedan började truget med medicinen. Albin VÄGRADE. Han smakade inte ens. Det slutade med att vi försökte tvångsmata honom med det. Vi försökte hålla fast honom och spruta in det i munnen med en medicinspruta. Lite fick vi i innan han bara började spotta ut allt och vi gav upp. Stackars lille trötte gossen ❤️ Han gick och la sig istället och har sedan dess sovit som en stock. Vår duktiga och tappra grabb! ❤️ Fy vad jobbigt detta är! 

Sötungen packade med sig tre bilar i sin väska innan vi for iväg till sjukhuset och den bar han sedan med sig alldeles själv. Det var jätteviktigt 😊

Måndag

Jag, mamma och Elsa åkte en sväng in till staden efter frukost. Dags för inköp på Apoteket efter samtal med Barnmottagningen om Albins mage.
Albin och morfar stannade kvar hemma och var ute ett par timmar.

Framåt eftermiddagen var det dags, Klyx igen. Albin är verkligen superduktig! Tyvärr gav det inget vidare resultat. Och någon timme senare kräks han igen. 
Framåt kvällen när inget mer hänt kör vi en omgång klyx igen men med dåligt resultat även då.
Peter ringer 1177 och rådfrågar. Vill vi så kan vi åka in till Astrid Lindgren tycker det men vi avvaktade. Så pass påverkad tyckte vi inte att han var. Det är ju ändå 8 mil enkel väg. Han somnade gott istället och sov hela nattan.

Elsa började bli förkyld och ville inte alls ligga och sova själv efter nattningen. Hon höll på ända fram till tiotiden och stöka vad vi än försökte med. Tillslut somnade hon ordentligt tillsammans med mormor och sov väl hyfsat resten av natten. Lite knorr då och då men mest bara i sömnen.Söndag

Jag tog sovmorgon såklart 😊 
Annars en lugn hemmadag. Albin hade fortsatt ont i magen den lille stackarn och ingen matlust. 
Farmor kom på eftermiddagen och efter fika gick vi alla ut en sväng. Jag, Albin och Peter tog oss en sparktur tillsammans. Farmor försökte lura Elsa till att tupplura lite i vagnen men det gick inte. 
Middagen bestod av Tacos. Mitt förslag! 😊 Läääänge sedan sist. Gott!


Lördag

Jag inledde dagen med bullbak. Albin hjälpte till med degen. Dock vill jag helst sköta den biten själv. Det går snabbare då 😉 Jag tycker inte det är så jättekul att baka så jag vill helst få det så snabbt som möjligt överstökat. 
Peter och Albin drog iväg till tippen för att slänga gamla tvättmaskinen och köksfläkten. När de kom tillbaka hem var bullarna precis färdiga.
Till lunch blev det semla och nybakad bulle. Nyttigt 😉 Elsa älskade semlan och åt upp en hel själv (bortsett från det mesta av mandelmassan som jag skrapade bort). Hon var kladdig hela hon när hon ätit färdigt!

Efter lite middagsvila och mellis gick vi ut. Vi åkte pulka och spark samt rutschkana bla. 

Elsas favoritsyssla just nu är att köra med gåvagnen. Och då helst med Albin i som passagerare. Hon sliter som bara den för att orka dra men tycker det är hur kul som helst! 😊 Och Albin också förstås.


Lagom till middagstid anlände mormor och morfar. Kul tyckte barnen och satte dom i lek med en gång.

Albin gnällde över ond mage under dagen och på eftermiddagen kräktes han ner sig själv, mig och soffan. 
Hans dumma mage som bråkar igen! Trots att vi är noga med magmedicinen varje dag 😞 Efter att han kräkt tycktes han må bättre iallafall. 

Mormorn lyckades faktiskt natta Elsan! Men hon vaknade sedan framåt tiotiden igen. Hon och mormorn bäddade ner sig men det dröjde en bra stund innan hon lät sig somna om igen.
Jag och Peter som för ovanlighetensskull huserade ensamma i sovrummet tänkte passa på att se film i sängen. Peter somnade dock efter en ynka kvart. Haha! Trevligt sällskap. 
Framåt tolv vaknade Albin och jag hämtade in honom till oss. Mysigt att få ha honom i sängen när inte Elsa ockuperat sig där 😊 Sedan sov vi gott natten lång allihopa! Elsa hade väl vaknat och knorrat en gång under natten.

Just nu

Fantastiskt!!!
Albin och mormor dammsuger medan jag ligger på soffan och virkar! 😊


Mormrar borde ha sportlov oftare och morfrar mer semester 😊 

Just nu

Förmiddagens skördAlla hjärtansdag

Imorse väcktes jag med ett litet paket på sängen av Albin! Men det var knappt jag fick öppna det för Elsa tyckte det var en fin liten ask med rosett på 😊 
I fanns ett halsband!
Ännu ett Edbladsmycke! Fina grejer det 😊 TACK!


Och jag som för första gången inte fixat med något till denna dag. Men men... 


Trevlig alla hjärtansdag på er alla! Var lite extra snälla och kärleksfulla mot varandra idag.
Fast det ska man vara varje dag året runt ändå! 
Tjat

Eftermiddagen handlade enbart om överlevnad.
Elsa vaknade på fel sida och höll gnällfestival.
Albin vaknade faktiskt pigg och glad men har varit otroligt tjatig, envis och som ett plåster på Elsa stundvis. 
Vi gick alla varandra lite på nerverna med andra ord.

Pappan kom äntligen hem och middagen tystade alla munnar. Båda barnen åt två portioner var! Och då var det bara ärtsoppa som serverades idag 😊
Efter maten gick jag och drog täcket över huvudet. På riktigt.
Sedan hänga tvätt och en runda ut med hunden.
Pappan och barnen lekte ända fram till läggdags. Albin hann äta lite fredagschips innan vi läste bok. Han var riktigt lugn och harmonisk och gosig <3 
Jag frågade om han visste vem som kommer imorgon men det visste han inte. Jag gav en ledtråd och frågade vem som åker Volvo?
-momor mofar! utbrast han med ett stort leende 😊 

Kvällen har varit lugn och efter att Elsa tillslut somnade vid nattningen så sov hon hela kvällen fram till lite efter tio. Då vaknar hon och illskriker. Böjer sig som en spänd pilbåge och är inte alls mottaglig för tröst. Tillslut lägger hon av några fisar och lugnar sedan ner sig. Ärtsoppan! 
Nu ligger hon och jag nerbäddade. Hon sover nu igen. Jag ska titta på något på Play tänkte jag.

Tröttisar i eftermiddags 

Albin försökte lägga pussel och Elsa plockade bort bitarna 😉

Sanningen

Albin försvann som ett skott från matbordet efter mellis och jag ropade och frågade om han hade torkat sig om händerna och runt munnen
- Ja mamma! Det har jag faktiskt! Fick jag till svar.


Märkligt att han ser ut såhär nu då 😊
Blåbär och jordgubbssmoothie runt hela munnen och på benen.... 

Hemsk inledning av helgen

Idag har både jag och Albin en riktig dratäcketöverhuvudetdag. 
Han vaknade redan vid halv sex imorse och kom in till oss och la sig tillrätta i sängen. Elsa vaknade. 
När pappan gick upp följde Albin med och satte sig i soffan med Barnkanalen som sällskap. 
Faktiskt att jag lyckades få Elsa till att somna om det var bra! Jag slumrade lite också och vaknade sedan framåt åtta! Albin satt fortfarande tyst som en liten mus i soffan. 

Vi klarade av allt morgonfix väldigt smärtfritt men efter frukosten vände Albin fullständigt. Jisses alltså. Ut kom vi tillslut och numer är jag väldigt hård på att han SKA försöka klä sig själv. Och det går framåt! 😊 Byxor klarar han galant. Ytterkläderna är jobbiga och jag förstår honom. Men han ska försöka. Idag ville han ha en mindre overall för hans var så stor och svår. Lille gubben <3 
Vi tog en promenad. Nu när det är fruset ute går det bra med ståbrädan igen och den medför minimalt med tjafs.
Farfar och Göte började fälla mer träd på andra sidan åsen så vi stannade och tittade lite. Men Albin ville hem till sin såg och såga han också 😊 Sedan tog humöret slut igen. Efter lite mer än en timme ute mutade in surbullen genom att föreslå film. Det gick bra. Dock raserades allt igen när jag inte fick igång  dvdn och titta på något annat på tvn var bara så fel som det kunde bli så han satt och grät i soffan. 
Jag har frågat om han inte mår bra, att det är därför han är på så uselt humör men jag får inget vettigt svar. Han ylar bara efter pappa. Jag tycker han kändes lite varm men jag vet inte. 

Elsa däremot har varit väldans tillfreds och nöjd hela förmiddagen. Ute låg hon i vagnen och klippte med ögonen men somnade aldrig. Inne lekte och plockade hon med sitt medan jag och Albin härjade på varandra. 

Nu är det faktiskt coollugnt i huset. Båda barnen har somnat efter lunchen. 
Men nu vaknade Elsa där ute i vagnen. Ska skynda att försöka söva om!!! 

Gnällspik

Fy sjutton vilken gnällig eftermiddag vi hade här idag! Elsa sov inte mer än tjugo minuter på hela dagen så hon var förskräckligt trött och grinig. Vi var ute på eftermiddagen och min plan var att hon skulle ta tillfället i akt och somna i vagnen. Men nä, det tyckte inte hon. Först gick vi en runda med jycken och efter det gungade och vaggade jag vagn allt vad jag förmådde innan jag var tvungen att gå in och dra igång middagslagningen. Det är banne mig inte lätt att försöka laga mat när man har en grinig bebis runt fötterna och klängandes i benen. Gnäll, gnäll och gnäll! 
Maten tystade tillslut hennes mun men när den var uppäten satte det igång igen. Fyllde på med mer mat och det blev tyst igen. En stund 😊 

Peter stoppade båda barnen i ett bad och jag passade på att ta dagens första "rast". Efter att jag sorterat närmare hundra kilo tvätt och satt igång en maskin. (Sprillans ny tvättmaskin luktar inte gott när man börjar använda den.) 
Badet gjorde susen på barnen och det var två glada och rena små skitar som kom ut ur badrummet. 

Idag nattade jag Elsa. Det började såklart med ramaskri när vi gick in i sovrummet och påbörjade proceduren. Och hon hade inga planer på att försöka  sova. Vällingen har hon ju total dissat i en vecka så jag erbjöd den inte ens idag. Hon har ju bara blivit flyförbannad så fort man plockat fram flaskan. Men tillslut provade jag om hon ville ha och märkligt nog sög hon i sig allt i ett nafs och hade säkerligen inte tackat nej till en skvätt till. Sedan somnade hon som en klubbad säl och sov utan ett pip i över två timmar 😊 
Nu vaknade hon till nyss men har somnat om igen. Ska försöka lägga över henne i spjälsängen.


Farfar håller på att rensa och tömma gammelfarmors lägenhet nu när hon flyttat till hemmet. Idag kom han hem med ett förkläde till mig...
Jo man tackar. Riktig hemmafru. Haha! 

Just nu

Eftersom det blåser rätt kraftigt stundvis idag så tänkte jag att Elsa kunde väl likaväl sova middag inne i sin säng istället för vagnen ute på trappan. Hon somnade efter lite bök i min famn och lägga över henne till sängen gick smidigt. Men sov gjorde hon bara i knappt tjugominuter innan hon fått nog. 
Nu har jag försökt söva om både i sovrummet och i vagnen men inget duger. Testar nu famnen i soffan. Som förr. Får se hur det går. Dessvärre börjar det ju dra ihop sig för att väcka brorsan snart också. Men hoppas hon iallafall kan hinna sova en halvtimme.

Ganska mysigt ändå ❤️ 

En actionfattig dag

Solen har forsatt med att skina på oss även idag och trots man inte hunnit vara ute så mycket så ger den energi och livslust. I måndags riktigt sprätte det i kroppen på mig och jag kände mig gladare och piggare än på länge! 

Dagen har flutit på utan något direkt anmärkningsvärt.
Elsa vaknade väl dock inte på sin bästa sida efter middagsvilan. Hon var gnällig och klängig till max hela eftermiddagen och kvällen. Närhetstörstig liten dam just nu. 

Peter fixade klart det sista med installationen av tvättmaskinen så imorgon är det bara till att börja tvätta igen. 

Elsa sov väl en timme efter nattningen och sedan var det lönlöst att försöka få henne till att sova vidare själv. Jag provade att vagga i vagnen men det gick inte heller. Hon följde med pappan och jycken ut på kvällsrundan men det gick inte ändå. Efter en nattmacka bäddade pappan och hon ner sig i sängen och det gick bra. Närhet, närhet och närhet.

Nu har jag också lagt mig. Klockan är mycket! 

Elsa 11 månader

Det är för mig helt ofattbart att denna lilla tjej snart blir ett helt år gammal. Vart har det gångna året tagit vägen?! Vår lillstumpa är ju en storstumpa nu! 

Ut ur munnen kommer:
"Dededededede"
"Titititi"
"Papapapa"
"Mmmamama"
Brumma som en bil och massa andra ljud och oljud.

Så fort hon hittade balansen till att stå ordentligt så har hon lagt allt krut på pratet. Det är så roligt! 

Klättra är en ny fritidssyssla. Klättra upp på en pall är en lätt match och likaså ta sig upp i brorsans säng.
Det bästa är när det råkar stå något att klättra på vid skänken i vardagsrummet, hon är snabbt där för att klättra upp och se och nå sakerna där uppe. Livsfarligt enligt mamman! 

Att ha med henne in på badrummet är typ omöjligt. Hon river i allt! Toapappret drar hon ut, toalocket ska hon lyfta upp, pottan ska det pillas i, nya blöjorna sprids ut på golvet eller kastas i badkaret, locket på papperskorgen ska öppnas, våtservettspaketet öppnar hon och river ut servetterna en efter en, tvättkorgen ska det pillas med men den är så ostadig så den välter lätt och en morgon lyckas hon lirka fram ett par av pappans smutsiga kalsonger ur tvättkorgen och började vifta med dem glatt.
Min stora fasa är den dagen hon får tag i toaborsten och börjar tugga på.... 

Humöret har förändrats radikalt på bara någon vecka! Hon gapar och skriker vid minsta motgång. Obefintligt tålamod och får hon inte som hon vill tar hon i och skriker ordentliga tjejskrik. 

Närhetstörstig så det skriker om det nu i ett par dagar. Och pilla mammas öra är tusen gånger bättre än nallar och snutteprylar.

Vällingen på kvällen har hon börjat dissa helt. Från att ha slukat mer än 200 ml varje kväll vill hon helt plötsligt inte ha alls. Men gärna en slurk vatten om/när hon vaknar.
Äter mat gör hon helst själv och äter också då som bäst. Frukostgröten är dock svår att äta med fingrarna så den är en utmaning att få i henne. 
Korv är gott och likaså pyttipanna. Pannkakor och blodpudding smakar också fint. Men smörgås är bäst! Även om den serveras utan varesig smör eller pålägg. 

Stå utan stöd är ingen match alls längre men fortsätter vara hyfsat försiktig.
Vi övar att gå och sålänge hon har något att hålla i knatar hon på som bara den. Släpper vi taget blir hon genast osäker och sätter sig ner istället. Men ett par gånger har hon hunnit ta ett eller nästan två steg framåt innan hon kommit på sig själv.
Snart släpper det och hon går för egen maskin 😊

Leker gör hon gärna med brorsans bilar. Hans billådor är rena skattkammaren tycker hon och kan plocka med dem i evigheter. Och hur man kör bilarna har hon full koll på!
Böcker är också intressant att bläddra i och likaså lekköket. 
Skohyllan i hallen är ett populärt ställe att stöka ner. Samt att tömma lådorna i hallen på alla mössor och vantar. 

Två tänder har kikat fram. Framtänderna nere.

Brorsan är den stora idolen och hon skiner upp som en sol och lägger av ett glädjetjut när han visar sig.

Frågar man efter lampan sträcker hon upp händerna överhuvudet och tittar upp mot taket.

Kvällarna har återigen blivit struliga. Nattningarna har blivit svårare och det knorras från och till hela kvällen. Mellan tio och tolv oftast har hon sovit färdigt i sin säng.

Vanligtvis sover hon två gånger dagtid. En kortare lur på cirka en halvtimme på förmiddagen och sedan en längre på närmare två timmar (oftast) efter lunch. 
Det är först nu hon börjat sova en sådan lång och sammanhängande middagsvila. 

Vi har ställt den lilla stumpan i dagiskö med startdatum efter sommaren. Samma ställe som Albin.

Oj vad vi älskar dig lilla skruttunge! (Trots att du många kvällar nästan driver oss till vansinne.) 

Just nu

Jag försöker läsa instruktionsboken till nya tvättmaskinen medan barnen leker lugn och fridfullt tillsammans. Eller inte...Nattstök igen

Elsa har kommit in i en period med nattstök igen.... Sover oroligt och illtjuter titt som tätt. Kanske drömmer?

Inatt höll hon på och knorra minst en gång i timmen och såhär långt på den stundande natten har hon redan hunnit med mer än så....

Godnatt! 

Bad, pulka och glass

Simhallen för mig och Elsa i förmiddags. Hon hängde mest som en apa runt halsen på mig. Lyckades få henne till att dyka några gånger iallafall och det gick jättebra! Inte en enda kallsup idag! Två dyk från kanten, ett på flytkorven, ett från rutschkanan på mage och ett från simfröken till mig. Duktig tjej 😊 
Sov gott ute i solen efter lite lunch i magen. 
Och jag lyckades få Albin att kissa i toaletten i eftermiddags! En bragd! 😊 I helgen skaffade vi oss en sådan där barntoaring i förhoppning om att han hellre kan tänka sig sitta på vanliga toan istället för pottan. Pottan sitter han ju helst inte frivilligt på. Men nä, likadant med toan visade sig och vi har bara fått honom till att sitta där ett par gånger och då oftast nästan med tvång. 
Idag efter att jag väckte honom efter middagsvilan bar jag ut honom till toan och satte honom på stolen. Givetvis under protest. Samtidigt bytte jag blöja på Elsa. Gnäll och grin från grabben men helt plötsligt började skvala i toan! SEGER!!!  Vi blev lika glada båda två 😊 Sedan ville han istället inte gå därifrån eftersom det inte kom något bajs.

Vi gick ut efter eftermiddagsmellis. Åkte ett varv med pulkorna, skottade lite snö och Elsa började utforska livet ute på riktigt. Hon klättrade hela trappan upp flera gånger, kröp i snön och utforskade sin lekstuga för första gången
Albin tyckte vi hade för lite snö på trappan så han skottade dit lite. Duktig grabb 😉

Peter kom hem med nya tvättmaskinen! Nu ska jag plugga manualboken och sedan sätta tänderna i tvättberget. 
Det har faktiskt varit riktigt skönt att inte "kunna" tvätta och bara låta smutskläderna läggas på hög 😊 

När de fått in maskinen och ställt den på plats firade vi med varsin glass. En försenad efterrätt efter att båda barnen ätit jättebra med middag! Falukorv och blomkålsmos är grejer det 😊 


Aaa just det! Albin fick på sig sina byxor helt själv idag också! 
Det tar sig. Sakta men säkert.
"Det är lite srårt/svårt utan dig mamma" sa han när han kämpade 😊 Gullunge ❤️ 

Dagens outfit

Nu sitter denna fina klänning som en smäck. Äntligen! 😊
Present av storsysslingarna/gudfäderna när hon föddes

Godmorgon

Allt annat en lugn och fridfull frukoststund här nu. Elsa skriker så fönsterrutorna snart går i kras.


Senaste tiden är det standard att bråka vid frukost. Hon håller på så ända till hon får en liten smörgåsbit serverad. Gröten äter hon knappt längre alls. Jag gillar inte det! Först gröt och sedan smörgås är min melodi. Då vet jag att hon fullt upp magen ordentligt. Och det har inte varit några protester förut.
Men idag ger jag mig inte. Vi har tid och ingen som störs. Så nu har hon suttit i ungefär en halvtimme och gastat. Hon måste ju tröttna någon gång tänker jag. Man kan inte alltid få som man vill.
Igår satt stackars Albin och väntade på sin frukostsmörgås och bara tittade på bråkElsan. Vår diskussion imorse:

- Albin, varför är du på så dåligt humör? Har du ont någonstans?
- Mmm.
- Var?
- För att jag inte äter. Pep han med en ynklig liten röst.
- Men Albin, idag åt du ju nästan två smörgåsar till frukost för knappt en timme sedan så ditt dåliga humör kan inte bero på det nu.
- Men jag åt ingen gröt. Pep han igen.
- Jag erbjöd dig gröt men du ville inte ha det. Du ville bara ha smörgås.
- Måste äta gröt så min mage blir glad. 


Attans att jag inte kommer ihåg mer än så 😊 Haha! 
Nu vet man att han hör vad man tjatar om. Han citerade nämligen många saker vi ofta ältar när han inte äter. 

Såhär långt

Midagsvila nu. 
Elsa sover redan. Ute på trappan i det strålande vädret. Nu är man nojig över att packa ner henne för varmt istället. Solen skiner till fullo och värmer gott nämligen.

Albin var jag just in till och bäddade ner i sängen. Hoppas han behagar somna idag! Han har inte tupplurat på hela helgen och hans humör blir då milt uttryckt omväxlande...

Vi var iväg en snabb sväng till affären tidigare. Lillstumpan var så trött innan vi kom utanför dörren att hon la sig raklång på hallmattan med ansiktet i golvet och nästan somnade. Men när hon hamnade i pulkan och vi gick en hundrunda glömde hon bort tröttheten 😊
Albin och jag hann ha ett flertal diskussioner imorse. Han är som en liten orm och tror han är kung i huset. 
En av våra diskussioner var väldigt intressant! Jag ska försöka återberätta den sedan 😊 

Albin 2 år och 9 månader

Härom dagen blev vår "lille" knoddas  2 år och 9 månader. Snart har vi ju en 3 åring! Hur har det gått till?! 
Han fortsätter överraska oss, briljera, förvåna, älska och stundvis reta gallfeber på oss 😉 
Jag kände det var dags med en liten uppdatering igen så vi kommer ihåg alla hans påhitt, dumheter och färdigheter 😊


Prata gör han obehindrat nu och ordförrådet är STORT. Han är också duktig på ändelser av ord. 

Några av hans lite roliga ord:
Tällement=element
Tällefant= elefant
Fåraff= giraff
Srörar= snöar
Srurra= snurra
Pällekopter= helikopter 
Blubblor= bubblor
Srör= smör 
Amblin=Albin
Avarål= overall 
Jängor= kängor 
Kuschup= ketchup 

Häromdagen, från en dag till en annan så började han stamma igen. Har har så bråttom när han pratar så munnen hänger väl inte med huvudet. Och samtidigt verkar det som att det är fejkat ibland. Fantasin och hittepån är ju enorm hos den lille herrn.

Trotsen lugnade ner sig för ett par månader sedan och vi hade det faktiskt rätt lugnt men nu sedan några veckor har det tänt till igen med buller och bång 😊
Envis som sjutton, obefintlig stubin, väldigt livlig fantasi, och raseri utbrott både nu och då är några exempel.

Han kan nästan alla släktingars namn. Mamma, pappa, lillasyster,  mormor, morfar, farmor, farfar, moster och onkel och Siv ibland. Ah just det! Nichlas vet han också och det tack vare hans maskiner och traktorer.
Pappa heter inte längre "Pääter" utan Peter. Och mamma heter inte längre bara "icka" utan "jäkicka". 
Och jycken heter inte längre "Acko" utan Nico. Oftast iallafall 😊 

Efter jul när vi var nere i Linköping började han prata världens stockholmska. Haha! 

"Jag vill inte det!" "Jag kan inte det!" "TYST!" "Prata inte!" "Dumma dej" är några exempel på ofta förekommande uttalanden. 
Han har tom. börjat slå och sparka på oss ibland om han inte får som han vill. Det händer inte ofta och det är mestadels relativa lösa slag och sparkar men det är inte okej ändå. Och det vet han. 
"Va inte arg mamma" "jag vill/kan inte de" "jag är såå trött" "jag kan inte gå/stå jag har så dåliga ben" "mamma/pappa är JÄTTEarg på mig" "jag är JÄTTEarg!" "Du behöver inte vara så arg" är nya meningar som används flitigt.
Det här med JÄTTE förekommer ofta i olika sammanhang. 

Lite andra roliga uttalanden:
"jag är en JÄTTEgammal bebis" 
"Vi har en så dålig hund"
"Sluta tjata mamma!"
"Kyss mig på munnen"
Han har blivit riktigt lillgammal ibland 😊

Klä av och på kläder blir han duktigare och duktigare på för var dag. Bara han vill 😉

Tålamodet är som bortblåst. Går saker inte som han vill eller tänkt kan han bli flyförbannad och skrika och härja till tårarna rinner. 

Det är mycket saker han börjat att inte tycka om. Tex. apelsiner och clementiner. Han totalvägrar. Istället har han fått dille på bananer och skulle nog kunna äta en hel klase varje dag om han fick. Och mycket smakar "kontigt"/konstigt.
Dusckrämen jag köpte åt honom nu senast tycker han inte luktar gott. 
Han har mycket åsikter om saker och ting nu vill gärna domdera.

Han är nyfiken och frågar massor. Tex. vad saker kommer ifrån och då ofta sådant vi äter. Han frågar vad det är för djur på tvn om han inte känner igen dem.

Elsa överröser han med kärleksförklaringar ofta. "Jag älkar dig"/älskar dig, talar han om för henne flera gånger om dagen.

Blöjavvänjningen står still. Vi har låtit det vara hoppats på att han ska få intresset själv men än har inget hänt. När vi sätter honom på pottan blir han skit arg och ska absolut inte sitta där. Sitta på riktiga toaletten är lika ointressant det.
Däremot har han blivit väldigt duktig på att berätta när han redan har kissat. Men vad hjälper det, då är det ju försent 😊

Nätterna sover han oftast rakt igenom i sin säng. Periodvis vaknar han och vill ha sällskap.
För några veckor sedan lyckades vi avvänja honom med mjölkflaskan han envist har haft, trots att det var flera månader sedan han faktiskt drack upp den. Sista tiden skulle han bara ha flaskan med en liten skvätt varm mjölk bara för att. Men det är det slut med nu! 

Barnspärrarna på skåpsluckorna är en lätt match att få upp och pinnen i lådhandtagen likaså. Fast den är han väldigt noga med att sätta dit om vi glömt göra det 😊

Dagis är fortfarande toppen och det bästa med att gå dit är att få leka med Viktor. "Min Viktor" som han säger. Det enda dom två tycks göra är att leka med bilar. Iallafall vad Albin påstår 😊

Bilar och fordon är det som det leks mest med än. Läsa är också intressant och nu uppskattar han väldigt att få böcker lästa för sig. Nästan alltid vill han att vi läser för honom vid nattningen. Oftast har han en eller två favoritböcker i ett par dagar och då ska enbart dessa läsas. Tur att han byter ganska ofta. Bockarna Bruse var poppis väldigt länge för några veckor sedan.
Lego och bygga tågbana är också riktigt roligt nu.

Finaste grabben tidigare idag!
Du skulle bara förstå hur mycket vi tycker om dig! <3 

Soliga söndag

Elsa knorrade ungefär var tionde minut fram på morgonkvisten. Pappan fick nog och bäddade ner sig inne hos Albin istället.
Morgon gjordes mellan sju och åtta någon gång.
Farmor kom lagom till frukosten och Elsa hade just gjort en välkomstpresent 😉

Barnen och farmor spenderade förmiddagen ute i vanlig ordning.
Jag och Peter njöt av tystnaden och lugnet inne i huset 😊 Jag sydde färdigt köksgardinerna och satte upp dem. Satte också upp nya gardinerna (färdigsydda) i vardagsrummet samt plockade och fixade med lite annat.
Fixade en pannkakslunch och den uppskattades av alla!

Middagsvilan dissade båda barnen.
Farmor försökte vila tillsammans med Albin och jag tog med mig Elsa ut på promenad. Men ingen av oss lyckades.
Väldigt fin dag! (Om man bortser från blåsten) Vintern när den är som bäst!

Lite fika och sedan gick vi ut igen.
Jag och Albin åkte spark. Ända bort till grannbonden sparkade vi oss!

Albin bjöd sedan in sig på middag hos farfar och vi andra gick in till oss för att äta. 
Jag hade bestämt att det var Peters tur att laga middag. Han gjorde lätt för sig och plockade fram rester. Suck! 😉 

Till Elsa plockade vi in andra matstolen idag. Hon äter ju som bäst om hon får sköta det själv och det blir lite smidigare med denna stol och dess bord
Kladd och mat både här och där. Jycken går som på nålar nedanför var gång Elsa äter 😊

Lek fram till läggdags. Härligt med all uppmärksamhet från både mamma och pappa tyckte Elsa!
Albin kom hem framåt halv sju igen.

Nu är det nattning som pågår! 

Sova sig glad?

Igårkväll efter att Elsa tillslut somnade efter halvtio, så sov hon ända till fyra i sin säng!!! Det kunde man inte tro 😊 

Idag sov hon jättebra från att hon la sig vid halv sju och fram till halv elva cirka! Bra det också ju! 😊 Men sedan var det svårt så jag har nu bäddat ner mig med henne. Hon befinner sig någonstans mellan sovandes och vaken. Svårt att släppa taget helt. Mina öron är snart skinnflådda....

Annars har hon varit på ungefär lika surt humör som de senaste dagarna. Får hon inte som hon vill blir hon flyförbannd och illtjuter. Dessutom lärde hon sig stampa i golvet igår och det passar ju ypperligt ihop med detta humör. Stå och sura och stampa i golvet 😊 En riktig liten surbulle är hon. Hoppas det är något övergående 😉 

Idag när vi var iväg fick hon åka sulkyn för första gången. Helt ok tyckte den lilla surpuppan.
Albin var desto mer skeptisk. Hans vagn! Vad ska han åka i då? 
Han som typ aldrig åker vagn längre 😊 

Just nu

Elsa sover och Albin likaså snart.
Peter grejar nere i källarn. Han kom hem med en ärvd tv i veckan och är nu i fullfärd med att börja skapa fram sin blivande tvspelskula. Ålderskris? 😉 
Vi kommer ju typ aldrig se varandra framöver. Mitt lilla sybord där nere har tom. fått maka på sig eftersom det stod i vägen för tvn....

Nåja! Jag har fortfarande mina virknålar och garner att umgås med 😊Vi fortsätter bytet

Nu är vi påväg hem igen.
Jag har varit på rekrytering hos vår stora Ica. Jag var inte ensam. Ett par hundra till var där... Bara vänta och se nu.
Sedan inhandlade vi en ny tvättmaskin. Jag har ju svurit över min gamla nu ett tag och igår upptäckte Peter att den blir jättevarm ovanpå under tvättning. 
- Imorgon åker vi in och köper en ny! Bestämde han.
Fast såklart hade dom den inte hemma så vi får vänta tålmodigt till på tisdag.
Och när vi ändå var i köpartagen passades det på att införskaffa en ny köksfläkt också. Lika bra 😉 Nu är nog alla orginalvitvaror från 80-talet hos oss utbytta. 😊 

Albin ville hellre stanna hemma med farfar och det fick han. 
Vi har köpt med oss chokladbollar att fika på 😊 

Kom och gick

Idag vaknade jag frisk. Kanske lite tröttare än vanligt och en matlust som varit lite sisådär men annars mår jag bra.
Märklig skit vi åkt på! Det kan väl knappast vara en magsjuka som är såhär lindrig och snabbt övergående? Kräka en gång och må dåligt en dag för att sedan vara på topp igen. Och Albin som klarat sig helt. Borde inte han varit extra mottaglig för eventuella magsjukebaciller eftersom han aldrig haft det?
Nåja! Vi är glada att vi mår bra nu iallafall.

Jag och barnen gick upp efter sju imorse och åt frukost. Pappan hade redan igår morse bestämt att han skulle vara hemma idag också. Han fick ligga kvar och jag gick tom. in med frukost till honom! 😉
Grabbarna bestämde sig för att dammsuga, så jag tog med mig Elsa och jycken ut på promenad. Vi tog en ordentlig runda och jag var nästan svimfärdig när vi kom hem igen. 
Därefter åkte grabbarna iväg till tippen för att slänga gamla spisen. En sväng in på Ica och leksaksaffären hann de också hem. Albin hittade en skogsmaskin han önskar sig. För bara 800 kr....
Sen äggmackelunch när de kom hem och sedan middagsvila för barnen. Elsa ville inte somna så Peter tog med sig henne ut på en promenad. 
Jag passade på att fortsätta sy nya gardinerna till köket. Det är så roligt att sy (när det går bra) och jag är riktigt glad för symaskinen jag fick i födelsedagspresent förr förra året. Jag skulle så gärna vilja bli duktigare på att sy men när ska man hinna öva?! 
Gardinerna blev inte färdiga idag heller men jag kom halvvägs 😊 Var tvungen att avbryta då jag hörde hur pappan tampades med två eftermiddagsgriniga barn och samtidigt försökte fixa middag. 

Elsa har inte varit riktigt i form nu sedan i tisdags. Idag är hon otroligt lättretlig, klängig och typ aldrig nöjd. Äter dåligt. Knappt någon frukost, mellis eller lunch. Men middag åt hon bra både idag och igår. Nästan två skivor blodpudding igår och 1,5 korv med en hel hög makaroner idag 😊 Och dricker bra gör hon.
Hon har inte ens skrapat ihop en timmes sovande under dagen och ändå går hon ej att söva nu på kvällen. I tre timmar har vi försökt nu...

Kvällslek innan Bompa för Albin och läggdags för Elsa. 

Just nu

Elsa ligger och klappar mig på fläskmagen så det klatschar. Roligt ljud tydligen för hon skrattar gott... Rapport om dagen

Jag har legat mestadels av dagen och har bara varit uppe några korta stunder. Har liksom inte orkat bära upp kroppen. Och sovit har jag gjort. Många timmar. 

Barnen och Peter har klarat sig bra. 
Elsa har varit en liten klängapa på pappan. När jag kom upp sken hon upp i ett leende men höll sig helst intill pappa ändå.

Albin var så gullig.
De skulle gå ut efter vilan och mellis och som alltid trilskas Albin när det är dags att klä på ytterkläderna. Pappan bönade och bad men ungen tycktes vara döv. Tillslut tog tålamodet slut och rösten höjdes. Inget gehör ändå. Men helt plötsligt kommer Albin på att mamma ligger och försöker sova och blir halvt förtvivlad och ber pappan sluta vara arg och skrika så inte mamma vaknar. 
Haha! Sötnöten <3 Pappan försöker förklara att han blir arg när man inte lyssnar på vad som sägs och inte hjälper till med påklädningen. Men det var ändå inte så intressant enligt Albin 😉

Elsa somnade gott på mig vid nattningen.
Och nu ligger vi likadant igen. Hon vaknade för en stund sedan och har svårt att somna om. 
Elsa bvcbesök 10 månader

Jag kom på att jag glömt skriva om senaste besöket på Bvc (20/1). Vid 10 månader är det läkaren man får träffa igen.

Allt såg fint ut med vår lilla stumpa. Klämde på magen, lyssnade på hjärtat och tittade i halsen bla. 
Vikten låg på 9230 g (13/11 8400 g)
Någon längd eller hattmått fick vi inte tyvärr. Doktorn har blivit bedd av de andra sköterskorna att inte mäta. Hans mått blir så missvisande då han inte drar lika "hårt" i benen på barnen 😉 

Nästa besök är vid 12 månader och då är det dags för vaccination igen. 

Min tur

Inatt vid halv två var det min tur. Att besöka toaletten. Med huvudet före. 
Vad är detta?!

Jag började må illa på kvällen men trodde det var för att jag vräkte i mig massa godis. När vi la oss var det ännu värre men jag lyckades somna ifrån det. Vaknade flera gånger och mådde verkligen pyton. Och sedan gick det som det gick. Ett besök på toaletten och sedan mådde jag tusen gånger bättre. Sov sedan nästan i ett sträck till sex. 
Peter har stannat hemma idag för att ta hand om barnen. Vi släppte inte iväg Albin till dagis idag utan antog att han står på tur här näst.

Jag har sovit i stort sett hela förmiddagen fram till halv elva. 
Mår fortfarande lite illa men inget mer kräk. Är både törstig och hungrig men inget lockar. Känner mig helt ledbruten i kroppen. Ligga känns bäst men samtidigt kryper det i hela kroppen då.

Albin har inte drabbats än men är istället på ett fruktansvärt trotshumör 😉 
Jag ligger i sängen och petar i mig lite päron yoghurt. Peter och Albin var just iväg till affären och inhandlade sånt jag var sugen på. 
Elsa och jag la oss och vilade. Det gick väl sådär

Förresten så sov lillstumpan som en gris från nattningen igår fram till två inatt. I egen säng! Trots att hennes näsa har börjat täppa till igen. Duktig tjej! 😊 Ett par nappinstoppningar hann vi med men det räknas knappt eftersom hon knappt var vaken 😊 

Onsdag. Bättre.

Inatt har vi sovit hela familjen i samma säng. Trångt men väldigt mysigt <3 
Albin kom in till oss vid ett och kröp upp i sängen. Jag föreslog att vi skulle gå och lägga oss i hans säng men det tyckte inte han och jag visste ju hur han längtat efter pappan under kvällen så vi stuvade ihop oss. 
Pappan märkte inte ett smack. Han sov och snarkade som en klubbad säl. Likaså Elsa.
Albin låg och höll jättegulligt om Elsa och smekte hennes öra. Hon sov vidare 😊 
Man har väl sovit lite rackigt ute på kanten om när klockan ringde halv sex kände man sig allt annat än utvilad. 

Jag körde Albin till dagis även idag medan pappan låg hemma. Han var klok nog att sjukskriva sig idag. Men han mår mycket bättre nu och likaså Elsa.
Peter drömde om pizza och hamburgare till middag men där satte jag stopp. Får inte ge magen en chock så enbart kokt mat blev det 😊 Kokt potatis, kokta morötter och fiskbullar. Elsa har inte haft någon riktig matlust men middagen petade hon faktiskt i sig duktigt.

När jag hämtat Albin på dagis for han och jag vidare för att handla. "Du och jag handla häva/själva", utbrast han, så han tyckte nog det var lite mysigt att ha mamma för sig själv en stund 😊
Inne i affären informerade han typ alla om att "pappa hemma ont i magen". Haha!
Han somnade på hemvägen och när han vaknade var han på sitt vanliga usla vaknahumör. Lite vindruvor, äppeljuice och riskakor gjorde susen tillslut. Och vet ni! Han satt på pottan och gjorde både 1 och 2! Jippie! 😉

Efter middagen fick jag för mig att baka en kaka. Albin var inte sen med att vela hjälpa till. "gör du då?", är hans nya favorituttryck.

Blev en tidig kväll för barnen med nattningar redan vid sex. Albins humör kan verkligen tvärvända. Gulligull ena stunden och så tre sekunder senare blir han helt hysterisk och lever apa.
Elsa sover iallafall men vaknar nog snart i vanlig ordning.Tisdag

Simhallen gick jättebra! Vi missade ju förra veckans lektion pga. förkylning men Elsa kom ihåg saker och ting ändå. De första minuterna var hon lite reserverad men det släppte fort och istället blev hon sådär löjligt nöjd. Hon njöt av att plaska, simma och hälsa på kompisarna. Hon dök både från kanten och från flyt"korven". En kallsup men inga ledsna miner. Stundvis klamrade hon fast sig runt min hals och gosade så mycket hon förmådde 😊

Efter lektionen hade vi bråttom! Vi duschade och klädde oss så fort vi bara kunde och rusde bort till Apoteket för att hämta ut en ny tub med ögonslva till jycken innan vi fort styrde mot dagis för att hämta Albin. 
Väglaget har ju inte varit det bästa idag och det var bara vitt vitt och vitt överallt så man fick där det var glest med snöpinnar chansa på var vägen gick. Fram kom vi och hem också 😊
Halvvägs hem spyr Elsa rätt ut. Vad göra? Bara köra vidare. Jag har enbart badväskan med mig och i den finns inget annat än blöta badkläder och jag vet även att det inte finns något papper eller servett i bilen att torka med. Torka hade förresten varit lönlöst. I baksätet vrålar Albin: Det luktar kräk i hela bilen!!! 
När vi kom hem tog jag av Elsa overallen vid bilen och lämnade den i den lika kladdiga bilstolen. Dock såg tröjan under ut likadant så jag kunde lika gärna burit in henne som hon var.
Albin trilskas såklart med att inte vela gå in men när han väl landar i sängen somnar han innan huvudet landat på kudden.
Likaså Elsa somnar omgående i vagnen medan jag öser i mig lite mat till min skrikande mage. 
Jag tänkte gå ut till bilen och försöka sanera men ville inte lämna Elsa ifall hon skulle kräka mera när jag inte var inne.
Båda barnen sov som små grisar och vid tre var jag tyvärr tvungen att väcka Albin. Han vaknade på sin sämsta sida och snart vaknade också Elsa av alla illtjut.
Mellis skulle han INTE ha! Och Elsa visste jag inte om jag skulle erbjuda något eller inte men hon fick iallafall en bit formfranska som hon med god aptit petade i sig. Jag försökte även få henne att dricka lite utspädd blåbärssoppa men det gillade hon inte. Istället drack hon jättebra med vatten. Duktig tjej!
Albin gjorde oss tillslut sällskap och åt lite yoghurt. 

Det började bli dags för den stackars jycken att få gå ut och göra sina behov också. Han hade ju inte varit ute sedan imorse! 
Jag fick hyfsat lätt med mig Albin och faktiskt att han försökte klä på sig själv. (Jag testade en ny taktik och mutade med choklad. Väldigt opedagogiskt men effektivt 😉) Vi kom runt rundan förbi brevlådan. Jag fick bitvis släpa med mig ungen medan han skrek och höll på. Elsas overall var ju icke brukbar så hon var tvungen att sitta ordentligt nedpackad i åkpåsen i vagnen, vilket betydde att jag inte hade några händer över till att dra Albin vare sig på pulka eller skrinda. Ståbrädan är ju bara att glömma i all den här snön.
Men även idag kom grabben på andra tankar halvvägs och vi fick det väldigt trevligt tillslut. 
När vi kom hem igen försökte jag få bort klädseln på bilstolen men jag grejade inte det. Stolen sitter så in kilad att jag inte kunde rubba den. Tur att det är kallt så kräkresterna fryser och inte luktar 😉
Sedan skottade vi snö. Vi är ju så bortskämda med att farfar sköter sånt om dagarna, så nu när han inte var hemma på hela dagen fick vi ju bevisa att vi också kan 😊 Därefter gick vi in och åt den utlovade chokladen. 
Jag tittade på klockan och insåg att den redan var halv fem!!! Dags för middag. Albin väntade otåligt på att det skulle bli färdigt och åt upp en hel portion plus lite till med spagetti och köttfärssås. Jag blir lika lycklig varje gång det sker. 
Elsa däremot hade ingen matlust alls. Hon dissade maten helt, åt tre skedar gröt och en spagetti sedan var hon nöjd.

Sedan var dagen i stort sett slut och det var läggdags.
Det känns i kropp och knopp att nattenssömn var knaper, att dagen varit lång och att det är skillnad på att vara ensam med barnen hela dagen från morgon till kväll.

Peter kom hem vid halv nio. Han hade varit halvt sänkt hela dagen och letat upp en soffa att lägga sig på efter begravningen. Men inget mer kräk för hans del iallafall.
När han kom hem stöp han i säng typ omgående. Han tog Elsa med sig som jag inte lyckats få att somna igen.


Dagens morgonpromenad.

Just nu

Här sitter jag i hallen och äter sega ostbågar, dricker kaffe och gungar barnvagn
Elsa somnade plättlätt innan halv sju men vaknade knappt tjugominuter senare och har sedan dess envist kämpat för att inte somna igen.

Albin ligger men sover inte. Han går upp då och då och därimellan ylar han efter "paaaaappa!" 

Peter har inte kommit hem ännu.
Jag är aptrött. 

Natten

Inatt vid tolv väcktes jag av att Elsa kräktes på min kind. Mysigt... Hon hostade endel och antog att det var därför. Men det är ju inga oskyldiga små bebiskräkningar längre... Det var bara att bädda rent hela sängen, tvätta av både mig och Elsa och sedan försöka somna om. 
Vi hann precis somna om allihopa innan det var dags igen. Tvätta stumpan och  byta örngott. 
Försöka somna om igen och knappt en timme senare var det dags igen.
Det var inga stora tömningar och jag trodde det var pga. slemmet efter hostan och förkylningen.

Vid fyra vaknar jag av att jag hör Peter hulka ute på toaletten.
Jahopp! Tänkte jag. Vår tur för magsjuka. 
Men det stämde inte tyckte jag. Ingen av dem var risiga innan och varken jag eller Albin heller. Och Elsa hade ju inte kräkt på ett par timmar då.
Jag kom på att vi tog varsin glass efter middagen. Jag och Albin åt samma sort medan pappan tog en annan och dessutom lät Elsa få sig några slick. Så vi tror det var deras glass som var dålig helt enkelt.

Halv sex ringde våra klockor och inget mer hade hänt med Peter och Elsa som som en klubbad säl. 

Idag stundar det begravning för Peter och farfars del. Farfars moster i Karlstad gick bort för någon vecka sedan.
Inte världens bästa bilväder för dem att åka så långt. Men men. 
Detta innebar ju att jag och Elsa fick åka och lämna Albin på dagis imorse. Tidigt, mörkt och snöigt. Men det gick bra.
Konstigt att mamma körde honom till dagis tyckte han men det gick an 😊

Nu har jag och Elsa ätit frukost och ska snart gå ut en liten sväng med jycken innan vi drar mot babysimmet. Hon visar inga tecken på att må dåligt så vi kör på 😊 
Sötnötar
Vi har tjafsat endel idag jag och den lille herrn.

Jag har just ställt klockan för ringning 05.30 imorgon! Jag får rysningar!


Idag har jag och Albin varit rejält i luven på varandra ett par gånger. Suck! 
Men dagen började iallafall lugnt och fint. Albin kom in till mig och Elsa framåt åtta och kröp ner hos oss. Faktiskt att han kunde låta bli att pilla på Elsa så hon vaknade! Vi låg kvar och drog oss till nästan halv nio. Skönt och mysigt.
Efter alla morgonbestyr var det dags att gå ut med jycken och försöka få med sig Albin ut. Vi kom ut ganska lätt men därefter vaknade djävulen. Han skulle absolut inte följa med mig på en liten runda med hunden. Jag försökte med allt för att lura med honom men han skulle bestämt sitta kvar i sandlådan på grävskopan och gräva sand. Lämna honom där själv vågar jag inte. Jag litar inte på att han stannar kvar där och han skulle hinna långt om han gav sig iväg även om jag bara tog kortaste möjliga runda med hunden. 
Efter många diskussioner kunde han gå med på att följa med om han drogs i skrindan. Men dessvärre är jag ingen superhjältemamma med fyra armar. Inte en chans att jag skulle fixa att dra Elsa i vagnen som ville sova, dra Albin i skrindan, hålla i hundkopplet och samtidigt pulsa fram i över en decimeters snö. 
Jag fick istället släpa och dra med Albin första biten medan han skrek, slängde sig platt på backen och med tårar som sprutade. I sådana här lägen önskar man att vi haft en syskonvagn där jag kunnat bädda ner Elsa och spänna fast Albin i och bara gå. Den vi har (som vi nog ska försöka sälja) kan ju tyvärr inte Elsa ligga och sova i nu när hon är så stor. Det går ju bara att ha två sittande barn i den. Men när vi kommit halvvägs blev humöret det motsatta. Han skrattade och nästan sprang. När vi var tillbaka hemma skottade vi och grävde lite snö i sandlådan innan vi gick in och tittade på film. 
Elsa sov hur gott som helst i nästan tre timmar i vagnen ute på trappan.

Jag försökte få Albin att vila middag efter lunchen men det ville inte han. Han höll sig iallafall en stund inne på sitt rum.
Efter mellis tog vi oss ut igen. Denna gång kom vi i konflikt redan innan vi hunnit ut. All påklädning av ytterkläder tar ju musten ur en och eftersom Albin inte har det minsta intresse av att gå ut har han ju inte heller någon motivation till att klä på sig själv. Nog kan han om han vill, men som sagt, han vill inte. Punkt. Men faktiskt att han iallafall reagerade när jag tillslut röt i till honom när. Tidigare har han ju nonchalerat det fullständigt. Tyvärr glömde han bort sig fort och hann klämma Elsas små fingrar i en låda i byrån innan vi kom ut.

Vi åkte pulkatåg och det uppskattas av dem båda. Elsa är så söt och sitter och gungar framochtillbaka i pulkan, precis som att hon tycker det går för långsamt och vill försöka öka farten 😊
Albin fick för sig att han var tvungen att åka baklänges för att kunna hålla koll på syrran
Massa snö har det kommit och det har väl snöat konstant i typ fyra dagar nu.


Ganska snart efter att vi var hemma igen efter pulkarundan vaknade djävulen igen. Det blir så när man inte vilar middag. Jag var tvungen att gå in för att börja med middagen och jag försökte få Albin till att följa med mig in eller gå ner till farfar. Inget dög. Han låg i snön i sandlådan och sprattlade av ilska och frustration. Jag gav upp, tog honom under armen och gick in. Slängde in honom på rummet med uppmaning om att lugna ner sig med att läsa en bok. Det slutade med att han la sig på sängen och somnade.
Pappan kom hem och försökte få liv i den lille surbullen men det var svårt. Komma ut till matbordet skulle han INTE. Men när han väl åt en sked och kände att det faktiskt smakade gott åt han faktiskt upp hela portionen och humöret blev mycket bättre 😊 

Givetvis hade han svårt att somna vid nattningen pga. den sena tuppluren. Det dröjde till efter åtta innan han väl sov.
Elsa somnade ganska lätt vid nattningen och behövdes "bara" sövas om två gånger fram till nio men därefter var loppet kört. Hon skulle inte sova själv mera. Pappan bäddade ner sig med henne vid tio och nu ska jag göra detsamma. Godnatt! 

Just nu

Såhär går det om man envisas med att inte ens försöka vila middag
Tupplura efter fyra på eftermiddagen känns inte optimalt... 

Ute på trappan tupplurar Elsa
För hennes del är det fullt optimalt 😊

Just nu

Som sagt, bekvämlighet är viktigt även när det gäller lek. Albin har börjat bygga tågbanan uppe på tvbänken för att slippa krypa på golvet. Tokstolle! 😊
Han kör sitt tåg fram och tillbaka om och om igen. Bänken är ju för smal så det får ju bara plats en rak bana 😉 
På tvn visas Hitta "Näämo". Närsynt tycks han vara dessutom.


Tycks vara bra betyg på tröjan du stickat mormor! Han hade den på sig när vi gick ut förut och när vi kom in ville han ha den kvar på sig. Han som ALLTID annars ska ta av sig tjocktröjan så fort det bara går när han kommer in. 

Söndag 1.e februari

Albin kom intassande i sovrummet vid åtta och blev ledsen när pappans sida av sängen var tom. Jag förklarade att pappa bara åkt för att jobba en liten stund. Ploga lite snö och sedan kommer han snart hem.
Han accepterade det och kröp upp i sängen så låg vi och mös en bra stund. Nos mot nos <3 
När vi sedan satt och åt frukost kom pappan hem igen! 

Jag vaknade med ond hals även idag och det har hängt kvar hela dagen. Inget vanligt halsont direkt utan det gör ont längre ner i halsen på något vis. Rethostan hänger kvar den med. Igår kändes det som att den äntligen gav med sig men idag är det lika retligt igen.

Klockan ett idag var vi bjudna på dop. Albins kompis Mollys lillasyster skulle döpas så det hände inte så jättemycket här på förmiddagen. Man hinner ju liksom inte ta sig för något direkt. 

Vi kom iväg i god tid och en stund innan vi åkte vinkade vi hejdå till mormorn och morfarn som rattade hemåt i snömodden. 

Dopet gick bra. Barnen skötte sig fint i kyrkan. Elsa tyckte väl inte det var jättekul men hon höll ut. Och Albin satt och tittade i psalmboken när vi sjöng och därimellan körde han bilar (Blixten och Sally) på kyrkbänken. Går bra det med 😊
Efteråt var det fika. Fika med många kakor! 
Albin som fullkomligt vägrade äta någon lunch innan vi åkte åt bullar, kakor och tårta med god aptit. Så även vi föräldrar. Vi glömde ju utfodra oss själva med något lunchigt innan vi åkte. Vi blev sådär "härligt" illamående efter att tryckt i oss typ sju sorterskakor, bulle, tårta och några koppar kaffe.
Albin och Molly fann varandra snabbt och började busa. Dom sprang av sig lite av sockerruset 😊
När det var dags för paketöppning hjälpte dom båda till mer än gärna
Albin hade stenkoll på vilket paket som var från oss och han berättade att det minsann var en flodhäst i paketet innan de hunnit öppna det 😉 Haha!

Elsa höll god min trots allt stillasittande och med bara två superkorta tupplurar i bagaget.

När vi skulle åka hem var Albin smart och gick och hämtade ytterligare en bulle som färskost. En ballong tiggde han till sig också. Så det var en nöjd kille vi fick med oss hem. Fast nog ville han hellre stanna kvar och leka mera med Molly.

Såhär såg vårat bord ut efter fikat
Haha! Man skäms ju! Kladd, halvätna kakor och tårtbitar, skräp och leksaker.
Det första Elsa gjorde när hon satte sig vid bordet var att riva sönder duken. Och det fortsatte hon sedan med. Hur det såg ut på golvet nedanför talar vi inte om 😉

Det blev en sväng förbi affären innan vi åkte hem.
Albin körde en liten vagn och det brukar ju gå jättebra. Så även idag. Ända till vi kom till "hemavdelning" där han gasade, rusade, körde vagnen på en list, vagnen vippade, Albin ramlade, varorna for ut och träffade ett skåp som kom i svajning och tippade bakåt och dundrade i golvet med en smäll....
Inget gick sönder. Äggkartongen hade jag turligt nog lagt i stora vagnen bara minuten tidigare. Albin hann nog aldrig riktigt förstå vad som hände. Jag plockade iordning allt fort men ändå hann det samlas en hel skock med folk runt oss. Kändes det som iallafall.
Dessutom var det "rätt" skåp han lyckades pricka. Skåpet bredvid hade nämligen glasluckor.

Elsa somnade så fort bilen lämnade parkeringen och snarkade gott hela vägen hem.

Sedan hann vi bara med lite lek, snabb middag och lite Bompa innan det var läggdags.
Att försöka få Albin äta middag var ju hopplöst. Trots att jag bjöd på blodpudding. Elsa åt för två istället 😊 Vare sig jag eller Peter var hungriga på mat heller efter all fika så vi kan inte klandra grabben.

Jag nattade en övertrött Albin. Efter lite ylande efter pappa somnade han tillslut.
Elsa somnade relativt lätt men vaknade redan innan åtta och kämpade sedan mot att somna om ända till efter tio. HUR ORKAR HON?! OCH VARFÖR SKA HON BÖRJA OM SÅHÄR IGEN?! Ett par veckor med en sovande Elsa om kvällarna fick vi. Hoppas det bara är den envisa förkylningen som ställer till det för henne just nu. 
Pappan bäddade ner sig med henne lite efter tio men det dröjde till närmare elva innan det blev helt tyst från sovrummet. Sedan har hon sovit.

Dags för mig att säga godnatt också. Klockan är på tok för mycket!!!Lördag

Albin vaknade under natten och ylade efter pappa. Jag försökte sparka liv i pappan men han sov som en stock. Jag gav upp och gick själv in till Albin istället, kröp ner under täcket hos honom och någon minut senare sov vi igen. 
Jag sov inget vidare. Vaknade flera gånger under natten och frös. Albin har inget täcke i sitt påslakan för han blir så otroligt varm när han sover och fast att han bara har ett tunt påslakan på sig blir han ändå väldigt ofta plaskblöt. Jag däremot frös och tänkte flera gånger hämta mitt täcke men jag orkade inte utan kröp närmre varma Albin och somnade om. Myyys! 

Elsa sov med mormor och sov bra under natten bara hon tillslut somnade. 

En behaglig morgon med frukost runt niotiden. Därefter plockades tågbanan fram och bygget var igång. 
Jag och Peter kavlade upp ärmarna och körde en röjning nere i källare (igen) så nu är det ordning och reda där nere (ett tag till). Den sista julbelysningen som fortfarande satt uppe togs bort och jag tog hjälp av mamma med att mäta upp tyget till de nya köksgardinerna.

På sena eftermiddagen lyckades tillslut mormorn och morfarn få med sig båda barnen ut en stund i snöyran. Albin är hopplös att få med sig ut. 
Någon middagsvila tog han sig inte tid till så framåt kvällen var orken och tålamodet slut. Tårar och protester. Efter ett par skedar mat blev det lite bättre och kvällen avrundades med film och ostbågar.

Mormorn försökte natta Elsa men efter över en timme gav hon upp.
Den lilla damen var inte riktigt i form heller denna dag och som sagt väldigt svårt att somna för natten. Hon var uppe med oss ytterligare en stund. Igen.
Jättetrött men INTE sova.

Mormor bäddade ner sig med henne vid tiotiden och dröjde över en timme innan hon tillslut somnade. 

Peter och jag fick lägga oss själva ännu en kväll och det är skönt. Ingen som sätter naglarna i en och drar i håret. Eller sparkas.
Givetvis vaknade jag flera gånger under natten ändå.
Men Albin sov hela natten. Och också Elsa. 


RSS 2.0