Sjuka män...

Jag tog kvällspinken med jycken nu ikväll så Peter slapp gå ut.
Han sov när vi gick och när vi kom tillbaka en kvart senare var han vaken och skärrad.
Han hade vaknat upp och trott att vi hade tre barn! Han hade flugit upp ur soffan och börjat leta här hemma efter vårt tredje barn, innan han insåg att det var en dröm.
Hihihi! Rackarns att jag var ute och missade den showen. Hade velat se! ❤️😊 

Krassliga män.... 😉

Nästas tur?

Peter ligger utslagen på soffan sedan ett par timmar tillbaka. 
Han kände sig bara mer och mer trött under eftermiddagen och sedan kom feberkänningen...

Vad är det för otursvåg vi råkat ut för egentligen?
Ungarna har ju hostat, kraxat och snorat i närmare tre veckor nu och haft humör utan dess like under den tiden. I söndags kom febern för dem. Mitt i vår sedan länge planerade semesterresa!
Jag har också känt mig lite risig nu ett par veckor. Halsont som kommer och går, rethosta och slöhet.
Husvagnen förde ju också otur med sig tydligen. Och mycket jobb och pengar krävs för att fixa till det. Suck!!! 
Peters bil har inte heller varit snäll. Den gick ej igenom besiktningen pga. bromsarna. Förrförra helgen skulle Peter fixa det. Det gick galant, snabbt och lätt. Trodde han. Det slutade med att han låg under bilen i två dagar då det visade sig att bromsoken (tror jag det var) behövde bytas.
Dessutom hade min bil punka när jag skulle åka till jobbet lördagmorgon den helgen. Det ena framdäcket var helt platt! Suck! 

Vad kommer härnäst?! 

En kväll med Winnerbäck ❤️

Igår eftermiddag lämnade Peter och jag över tyglarna hemma till farmor och farfar och for in till Stockholm. 
Vi åkte in till Odenplan, slank upp till farbror Anus för att hämta en nyckel och promenerade sedan bort till Djurgården.
Vi åt middag på Olerys och där dök syrran och Joel upp! Peter visste men inte jag.
Efter ett par timmar gick vi vidare mot Skansen och kom dit lagom när Anna Tärnheim började spela. 1,5 timme senare klev Winnerbäck upp på scen och bjöd oss på en mycket bra kväll! ❤️

Efter 22.30 var det underbara slut och vi trängdes ut med alla andra.
Syrran och Joel åkte hem igen och vi promenerade tillbaka bort till Odenplan. Mysigt att gå genom stan och längs Strandvägen på kvällen ❤️ Och vilken fantastisk sommarkväll det var! ❤️
Dock hade jag jävligt ont i hälen pga. mina "nya" trasiga skor 😔

Efter två ordentliga långpromenader och flera timmars stående var det skönt att lägga sig hemma hos farbror Anus. 
Jag som drack tre öl och inte är van vid det mådde jättekonstigt när det var dags att sova. Jag trodde nästan jag blivit matförgiftad och var beredd på att gå upp och spy. Men jag lyckades somna ifrån det och väcktes av städtanten och dammsugare 08 imorse. 

Nu sitter vi bilen påväg hem. En frukost i Mörbycentrum hann vi med också.
Men än kan vi inte åka hem och kramas med barnen 😔 Jag har lite jobb att avverka och så ska vi på ett lite försenat utvecklingssamtal på dagis innan vi kan åka hem. 

Ja, jag hittade biljetterna igår. Dom hade åkt ner från byrån i sovrummet och hängde mellan väggen och bakstycket på byrån! Så jag var inte helt ute och cyklade ändå! Dom fanns där jag trodde dom skulle vara 😉

Jag blir så jävla trött på mig själv!!!

Ikväll ska vi på konsert. 
Biljetterna fick jag i julklapp.
Först stod kuvertet med biljetterna i på byrån i vardagsrummet i flera veckor.
Sedan flyttade jag in dom till byrån i sovrummet.
För några veckor sedan plockade jag fram dom för att dubbelkolla datumet.
Igår när jag skulle ta fram dem och lägga i väskan så är de puts väck borta! 
Var fan är dom?! 

Jag blir så jävla trött på mig själv!!! 


Just nu

Knorrig lillstumpa somnade gott i soffan bredvid en mamma som har världens munsårsutbrott
Frääääscht.... 


Kolmården dag 1

06.30 i söndags morse rullade vi och vårt ekipage hemifrån. Två flugor i vårt sovrum väckte oss redan vid femtiden, så ingen risk för försovning. Och barnen väcktes på bra humör för ovanlighetensskull! De var spända inför stundande resa och fortfarande ovetandes om vart vi skulle.

Vi släppte av hunden på vägen hos farmor.

Tyvärr hann vi inte längre än några få mil innan Peter utbrister: 
- FAN! Fönstret på vagnen hänger ju löst och fladdrar!!! 
Mitt ute på motorvägen med 2+1 filer. Han saktade ner och körde skitsakta (jättepopulärt av de bakom troligtvis 😉) till första bästa avfart. 
Vi har sett att en ruta varit lite knas men inte lyckats klura ut hur. Men nu fick vi veta. Ytterrutan hade börjat släppa från innerrutan. Kul om fönstret slitits bort av fartvinden....
Rutan lappades och lagades med en rulle eltape
Och Peter lyckades skära sig på rutan och nästan orsaka blodbad också. 
I samma veva inser vi att lyset på vagnen inte fungerar som det ska. Blinkersen blinkar lite hur den vill och när man bromsade slocknade alla andra lampor. Glapp kontakt. Vi åkte ett par mil till och stannade igen på första bästa mack för inköp av kontraktspray till eluttaget. 

Vi åker vidare och hoppas att vi slipper regn eftersom det tejpade fönstret inte sluter helt tätt. Men givetvis möter vi regnet och åker i det hela vägen.
Två timmar efter avresa hemifrån, dubbel så lång tid som det borde ta, har vi äntligen tagit oss igenom Stockholm. Tack och lov hade köerna vid trasiga Södertäljebron inte hunnit bildats när vi svischade förbi!

Barnen började knorra och undra när vi var framme redan i Södertälje. 
Albin är ovanligt gnällig och sammanbiten och säger att han fått ont i magen. Vi tänker att det är nervositet och för att lugna honom något så tar jag fram reklambroschyren från Kolmården som han studerat i flera månader och berättar att det är dit vi är påväg. Båda barnen blir glada och lugnar sig en stund. Ända tills Elsa lyckas riva sönder broschyren... 
De sista milen var väldigt högljudda och mest var det Elsa som stod för de tonerna.

10.30 parkerar vi äntligen utanför parken! Och då slutade regna också! Albin var riktigt sammanbiten och tystlåten.
De väljer att vi ska gå och hälsa på Bamse först!
Området var mycket mindre och kompaktare än vad jag trott men barnen var sååå nöjda att vara där!
Vi hälsade på inne hos Bamse och knackade på hos Lilleskutt flera gånger men där var det stängt och låst. Albin knackade lite försynt och gömde sig bakom pappa. Haha! Elsa som annars är inne i en väldigt blygperiod var istället pang på allt och inte rädd för något. 
Vi åkte karuseller. Bamses bil, skalmans ballonger, Bamses båt Viktoria och grabbarna åkte även godiståget/berg och dalbanan.
Båten tyckte Elsa var lite otäck och ville inte åka mer än en gång 😉 Godiståget ville hon också absolut åka men tyvärr var hon två centimeter för kort. Det var med skrikprotester jag fick bära henne ur kön.
Albin tyckte också den gick lite för fort och nöjde sig med att åka en gång. 
Lagom när vi blev sugna på matsäck så satte Tårttjuvteatern igång så vi tog plats där och åt och tittade på teater. Helt perfekt! Barnen tyckte den var jättebra och tom. Elsa satt hysat stilla och hängde med i handlingen. 
Efter föreställningen kom Bamse tillbaka ut på scenen och alla barn som ville och vågade fick krama honom. Albin ville inte alls men Elsa ville. Hon och jag ställde oss i kön och både jag och Peter tappade våra hakor när hon faktiskt vågade gå fram och krama Bamse! Hon som helst bara vill sjunka genom jorden när hon träffar folk hon inte riktigt känner eller träffar ofta. 
Riktigt tuff tjej med andra ord! ❤️

Albin var som sagt väldigt sammanbiten och tyst. Vi tänkte det var resfebern och spänningen över allt. Efter ett par timmar, när vi lämnar Bamses värld och börjar gå runt parken börjar han istället gnälla och orkade inte gå och frös. 
Sluta gnäll och ha kul nu! Röt vi i åt honom flera gånger. 
Efter en stund inser vi att han nog inte är helt kry. Han fortsätter frysa och han känns varm. Han bäddar ner sig i vagnen under pappas tröja och jacka och fryser ändå. Stackare ❤️


Elsa däremot var full av energi och som sagt inte skygg för något. Hon var väldigt intresserad av alla djur och när vi åkte Safarilinbanan satt hon inte stilla många minutrar. 
Albin satt i mitt knä och brydde sig föga om vad vi såg. Han hann tom. slumra till i knät på mig och när vi åkt färdigt la han sig i vagnen igen och somnade som en stock. Han sov sig igenom de resterande timmarna vi gick runt i parken. Men Elsa gick och gick och gick. Ibland stod hon på brädan en liten stund. 


Vid 16-tiden lämnar vi parken och äter lite mat innan vi åker vidare mot campingen.
Albin fortsatte sova men hann vakna till när vi nästan ätit färdigt. Han ville inte ha något och försökte intala både sig själv och oss att han mådde bra och var frisk efter tuppluren ❤️

På campingen går allt väldigt smidigt att ställa upp oss. Förutom att Peter inser att ena stödbenet bak är typ helt löst. 
Albin gjorde några tappra försök till att hjälpa till men hade inga krafter alls. En risifrutti lyckades han iallafall äta upp innan han ger upp och bäddar ner sig i sängen och somnar gott. Han tempade 38,8. Stackare ❤️
Under kvällen fick vi besök. Mormor, morfar, moster, onkel, mormor Siv, moster Helen och Nichlas kommer "förbi" för en fika. Samt att hälsa på oss och inspektera vår (otursdrabbade) husvagn. Regnet kom också på besök men vi slapp åskan och skyfallet de varnade för. 
Albin sov mest men hann vara lite social när Alvedonen gett verkan. 
Elsa höll igång för de båda istället 😉 
Det tog knappt en kvart efter att våra gäster åkt hem och barnen sov.
Trodde vi. Albin som sovit massa redan hade svårt att somna igen men låg helt utslagen och knäpptyst uppe i sin koj. Tillslut fick han komma bort till oss i vår säng och kolla lite tv. Då hade han piggat på sig så pass att han tom. åt en hel del melon. Strax efter höll han nästan på att kräkas men det slapp vi tack och lov!

Vi sov gott alla fyra hela natten ❤️ Helt slut var vi efter alla äventyr och intryck under dagen. Och alla tråkigheter 😔 Men det blev ändå väldigt bra trots allt! Och fast att fönstret ej var helt tätt och att vi åkte i regn så läckte det inte in något. Skönt!
Just nu

Utcheckade och påväg hem från två intensiva dygn i Kolmården.
Trots flera tråkigheter har vi haft det väldigt bra ❤️ Barnen är nöjda och vi hann inte ens ut på motorvägen innan båda somnat här i bilen 😊

En perfekt campingkväll

Två helt slutkörda barn efter två dagar på Kolmården sover som grisar i sina sängar

Utanför njuter mamman och pappan 😊Just nu

Campingliv 😊

Dagens disk avklarad! 

Semesterresan 2016

Nu har hela familjen bäddat ner sig i husvagnen.
Trots ett flertal missöden på både resan, i parken och efter så är vi mer än nöjda med dagen. Och trötta. 
Elsa har sovit som en gris sedan 20. Vi andra gör det snart också. 
En ny dag imorgon! Resfeber

Nu äntligen anser vi oss färdigpackade och nästan redo för imorgon.
Tidigt imorgon bitti drar vi iväg på vår första resa med husvagnen. Spännande!

Barnen vet ingenting. Eller jo, vid middagen idag berättade vi att vi ska åka iväg på en resa med husvagnen imorgon men vi berättade inte vart. Det får bli en överraskning 😊

Elsa gissade på att vi skulle åka till "Alanda"/Arlanda. 
Och Albin hade lite svårt att gissa men hoppades på ett annat land som inte ligger så jättelångt bort.
Gullungar! ❤️❤️ 

Godnatt i värmen!

Just nu

Nu är firandet över för detta år.
Gästerna har åkt hem, det är undan städat och barnen har lagt sig.
Glad midsommar!
I lördags

I lördags vaknade vi upp till en usel dag. Både gällande humör och vädermässigt. 
Peter kände sig fortsatt krasslig och barnen var på usla humör. 
Jag hade jobb inplanerat, jobba av söndagens jobb i förväg, så jag åkte hemifrån redan vid 8.30. Helt ok med tanke på atmosfären hemma 😉

Regnet stod som spön i backen mestadels hela dagen så det var perfekt att jobba.
På hemvägen stannade vi till på en ekologisk liten handelsträdgård. Jag åkte därifrån två Pelargoner rikare. 
Plockade med mig Vera hunden och åkte hem. Var hemma framåt 14 tror jag.  Barnen hade fortfarande pyjamaser på sig!!! 
Vi tog en fika och trotsade sedan vädret och gick ut för att rasta barnen. Och hundar 😊

Peter kände sig lite piggare och började meka Audi. Bromsarna var dåliga så han hade ombesiktning. 
Jag tror han höll till under bilen resten av eftermiddagen. Varför ska saker vara lätta?


Natten med två hundar gick bra! Jag hade fått instruktioner om att hon brukar sova i din bur på golvet i sovrummet. Jag körde på det spåret men gick tillslut bet. Hon vankade bara av och an och ville så hiskeligt gärna komma upp i sängen. Tillslut gav jag upp och låtsades inte om att jag märkte att hon hoppade upp. Efter det sov vi gott hela natten allihopa. Med två hundar i sängen. Vera låg i mina knäveck och sov som en liten gris ❤️ 

Inte som jag tänkt

Jag min nöt klädde på mig jeans imorse! Jag höll på att smälla av i värmen.

Jag gjorde tvärtemot alla andra idag också, istället för att smita hem tidigare så tog jag på mig extratimmar.
Farfar hämtade barnen på dagis och farmor mötte upp dem här hemma.

Jag hade några ärenden att utföra mellan jobben och var tvungen att tränga mig in där allt annat folk var. Helt galet vad denna stad invaderas till denna dag. Det mesta av handlingen var iallafall avklarad sedan tidigare i veckan så jag kom ganska lindrigt undan ändå. Och vi kör ju lite knytis så det är inte så mycket vi måste mecka med. Skönt!

Jag var hemma strax efter 15. Möttes av två barn. En arbetande Albin och en nyvaken och grinig Elsa som hängde runt farmors hals.
Peter kom hem strax efter. Jag hade ingen energi kvar till att laga middag så Peter köpte med sig en färdiggrillad kyckling och potatissallad. Perfekt! Men fy vilken tjafsig middag barnen ställde till med 😔
Min vision av denna eftermiddag var att vi skulle vara glada och sams och fira in sommarlovet. Jag hade ordnat varsin present till dem och vi hade bestämt att överraska dem med en tur till Drömkåken för att äta glass. Albin har bett om det i flera veckor. Men båda två höll på att tramsa med maten. Albin vägrade smaka på potatissalladen och Elsa tycker tydligen inte alls om grillad kyckling, hon slängde iväg bitarna över bordet och åt bara paprika. 
Efter mycket om och men åt iallafall Albin ganska mycket kyckling och faktiskt hela den lilla klicken potatissallad han hade på sin tallrik. 
Elsa erbjöd jag lite rester med makaroner och korv det åt hon nästan upp, så de fick sina presenter och glass.
Albin fick en ångvält och Elsa fick ett par nya skor. Båda blev nöjda. 
(Elsa har ett par splitter nya sandaler som hon VÄGRAR använda. Hon har knappt ens provat dem. Jag fattar inte varför?)
Vi åkte bort till Drömkåken och köpte oss varsin glass. 
Allt började lugnt och fint och trevligt men fick ett abrupt slut. Tyvärr 😔
Albin råkade lägga en blöt prutt i byxan. Han sa ingenting men jag såg på honom att det var något. Så det blev till att åka hem. Med två arga och sura barn.

Jag duschade barnen och pappan började mecka bil. Igen... 
Ungarna var galet trötta och griniga. De somnade ovaggade efter lite bompa och en saga ❤️

Peter har stått med huvudet i motorhuven på saaben hela kvällen.
Jag har försökt jobba ikapp i tvättstugan samt börja packa inför söndag. 

Nu blir det sängen. 

Just nu

Kvällspromenad. 

Fin kväll men det känns i luften att det är oväder på ingång... 😔

Just nu

Fikarast

Snart iväg till nästa.... 

Just nu

Idag har jag lyxen att hinna gå en långpromenad innan jobbet!
Det har regnat lite inatt och det luktar jättegott ute ❤️


Idag är det sista vägningen för vårt vad om att göra av med 5 kg till midsommar. Det ni! 
Fortsättning följer.... 

Snabbt och lätt

En halvtimme senare var tältet monterat och klart!

Och han behövde faktiskt min hjälp för att klara det 😊


Nu har vi otroligt nog fotboll på tvn för första gången för detta EM. 
Men jag är trött och lägger mig nog snart istället.
Godnatt! 

Just nu
Musik

Om en vecka ska ju vi på konsert! Jag fick två Winnerbäck biljetter i julklapp av Peter ❤️

För några dagar sedan släppte han sin nya skiva. 
Jag tänkte det att vi måste ju lyssna in oss lite på den innan konserten så jag beställde hem den.
Idag låg den i brevlådan och nu kom jag på att vi inte har något att spela den på! Haha! Vi har ingen stereo och ingen cd i datorn. Inte ens i bilen! 
Snopet! 😉 Tur det finns Spotify iallafall!


Fast nu kom jag på att barnen faktiskt har varsin liten cd-spelare ju! Så ikväll blir det dunka dunka 😊😉


Nedräkning

Nu är det nära! Imorgon är sista dagen för barnen på dagis innan sommarlovet och sista dagen på jobbet för pappan i huset innan semester. I 6 veckor kommer de vara lediga allihopa. 
Mamman i huset får däremot jobba 😔 Hon är lite ledig också men inte som de andra.


Albin har haft nedräkning till sommarlovet i många veckor! Och båda barnen är som sagt galet trötta om morgnarna på dagisdagarna.
Fast båda tycker det är kul att vara på dagis så jag tror nog de kommer sakna kompisarna ganska snart 😊 Eller "gompisar" som Elsa säger 😉
Och Albin byter ju avdelning nu till hösten. Stora killen! ❤️

Just nu sussar Elsa gott. Hon fortsätter med att nöta ut en liten bit av sängen 😊
Ser ni hennes somriga ben och fötter?
Blåslagna och lortiga. Skrubbsåren har läkt. Dags att skaffa nya! 😉

I fredags

När andra försöker smita hem tidigare från jobbet för att göra helg gör jag tvärtom. Jag tog några extratimmar och hann beta av tre ställen innan jag kom hem framåt 15. 
Man får passa på när man har barnvakt! 😊

Barnen var hemma med farmor och farfar som vanligt. 

Pappan kom hem från jobbet på eftermiddagen och var sjuk. Halsont och feber. Han bäddade ner sig och kurerade sig.

Jag var trött och orkade inte fixa med middag. Det fick bli sill och potatis. 
Jag skickade ut barnen för att plocka gräslök och detta blev deras skörd 😉
Hihi! Blev inte många strån var 😉 

Just nu

Mys i soffan med nyvaken lillstumpa
pill på örat.... 

Ikväll...

..... hade vi en sådan där härlig kväll ute ända fram till läggdags ❤️
❤️sommar❤️

Tisdag, onsdag och torsdag förra veckan

Dessa dagar bara swishar förbi! 

Att komma upp på mornarna har fortsatt varit svårt för hela familjen. Ingen av oss vill gå upp. Men denna vecka var det nog Elsa som tog medalj i att ha värst morgonhumör 😉

Det var fint väder nästan hela veckan och vi har mest varit ute.

I tisdags skaffade sig Albin en egen husvagn. Han band fast skrindan bakom sin bil och drog iväg på semester 😉 
Tom. en pall ordnade han. 
Han klättrade in och la sig i sängen där inne och åt låtsas snacks ❤️

I onsdags påbörjade farfar bytet av trall på hans altan. Givetvis fick han hjälp på eftermiddagen


I torsdags fick jag ett ryck och ville springa. Flera månader sedan sist... 
Det var en riktig regndag men fram på eftermiddagen blev det ett litet uppehåll och jag bad farfar komma in och passa barnen medan jag sprang min runda. Lika bra att göra det med en gång när andan faller på! 😊 
Det var första gången jag sprang i mina nya skor och på den nya vägbeläggningen. Det gick skitbra!!! Slog nytt tidsrekord och jag fortsatte tom. en liten extrasväng. 


Elsa började snora i måndags och har fortsatt med det hela veckan. För övrigt har hon varit opåverkad så hon har gått på dagis som vanligt. 
Albin har klarat sig undan! 

Damen som sover middag lite hursomhelst i sin säng ❤️Just nu

Albin och jag ligger och tåflirtar under en filt i soffan.

Lillstumpan sover som en liten gris sedan snart 2 timmar!!! 

Godmorgon lördag

Inatt var det en stökig natt.
Albin kom insmygandes och kröp nästan obemärkt ner på min sida.
Senare vaknar Elsa och knorrar och pappan flyttar in henne till oss.
Det blev trångt i sängen! Och trots att båda barnen och jag trängs på min halva av sängen så har pappan mage att gnälla på att det är trångt! 
Jag blev sur och bad honom gå och lägga sig någon annanstans. Haha! Nästa gång jag vaknade var han borta och jag och barnen hade sängen för oss själva 😉 Fast de låg som klistrade på mig båda två ändå.... 

Imorse vaknade jag av att Elsa låg och drog i mina ögonlock och klappade mig hårt på kinden samtidigt som upprepade: 
- Vakna! Mojon nu! 
Jag tittade på klockan och den var bara 06! Inte ok på en lördag.
- Sätta på tvn.  Började hon tjata istället och så fort jag tryckte på on-knappen till tvn så vaknade även Albin. Hur är det möjligt? 
Barnen blev nöjda och jag slumrade om en stund. Skönt! ❤️

Måndag 13.e Juni

I måndags var det en sådan där fin dag ❤️ Efter frukosten for barnen och jag iväg till en handelsträdgård och köpte blommor.
Dom var superduktiga och lyssnade på vad jag sa ❤️
De köpte med sig varsin glass hem som de åt efter lunchen.

Båda la sig för vila och båda somnade nästan på stört!
Jag gick ut och plockade rabarber och strax efter öppnade sig himlen och det kom en riktig åskskur. 
Jag slängde ihop två rabarberpajer medan ungarna sov och började sedan göra mig iordning i lugn och ro. 
Vi skulle ju nämligen in till Stockholm och fira Albins gudfar som tog studenten! 
Peter kom hem lite tidigare och klockan 17 var vi på plats till bjudningen.

Barnen fick testa på att vara stadsungar för en kväll. De hade dukat upp på deras innergård och det var helt perfekt!

Det fanns några jämngamla kompisar till barnen och några trehjulingar och lite bollar och sånt. Det var staket mellan innergårdarna så de kunde inte smita iväg någonstans= vi behövde inte passa på dem konstant 😊
Albin cyklade på trehjulingen för glatta livet och ville inte släppa den. Han satt tom. på den och åt efterrättsglassen bara för att ingen skulle ta den. Han som aldrig trampar trehjuling här hemma! Men på asfalt var det väl lättare.
Elsa försökte också men blev bara arg när hon inte lyckades. "dumma cykel!" Satt hon och skrek på dem och slog med händerna på styret ❤️

Sverigematch var det ju också och eftersom det var många fotbollsnördar på plats så hade de fixat med en tv ute också. Haha!

Vid 21 var barnen helt slutkörda och vi tackade för oss. Innan vi styrde hemåt borstade vi deras tänder och satte på dem pyjamas, så när vi var hemma framåt 22 var det bara att slänga dom i säng. Smidigt! 
Båda höll sig vakna timmen i bilen hem!
Jag tror hela familjen sov inom en timme. Trötta! 😊 


Det var faktiskt på dagen 13 år sedan jag tog studenten! (Fredag den 13.e 2003) Helt galet så fort tiden gått.... 
Jag lyckades faktiskt hitta min student mössa dagen till ära 😉
Före och efter skönhetsförvandlingen 😉

Tillökning

Vi har blivit fem i familjen! Iallafall tills imorgon 😊
Denna lilla rackare huserar hos oss i ett dygn
Ett litet energiknippe vid namn Vera (en borderterrier). 

Det är min chefs hund. Vi provar på att ha henne hos oss över natten för att känna på hur det är att ha två hundar samt hur de fungerar ihop. Tanken är att vi längre fram i sommar kanske ska ha henne hos oss när hennes familj åker på semester. 

Hittills går det bra. Men visst är det lite meck.
Vera är hur pigg och lekfull som helst och blir aldrig trött. Hon försöker få igång vår gamla gubbhund ungefär en gång i kvarten.
Han däremot är måttligt road av att husera med denna lilla virvelvind 😉

Det första hon gjorde när jag kom hem med henne tidigare idag var att äta upp Nicos frukost. Och sedan lyckades hon pinka på golvet utan att vi såg det. Haha!

Äta middag fick de göra på varsit håll under uppsikt. Helst ville de byta mat med varandra
Efteråt diskade varandras skålar 😊

Och såhär populär var jag när jag lagade köttgryta till middag

Barnen tycker det är roligt med en hund med lite mer fart i. Men samtidigt tycker de hon är lite för på stundvis. 
Elsa som har en tendens att alltid springa istället för att gå har redan vid ett par tillfällen blivit knuffad i rumpan av Vera som tycker det är skitskoj att rusa efter 😉

Hon har sin bur med sig som hon är van och trygg att vara i. Så när vi alla behöver en paus stänger vi in henne där.
Elsa satt bredvid och läste godnattsaga i form av en legobeskrivning ❤️


Vera och jag tog en powerwalk i regnet när vi nattat barnen.
Men inte sjutton blev hon trött av det 😉

Nu har äntligen lugnet lagt sig (för stunden) och båda jyckarna ligger utslagna här i soffan ❤️

Blir spännande att se hur natten blir..... 

Moderskänslor

Elsa är inne i en dockperiod nu igen. Hon matar, bäddar, badar, tröstar, klär av och på och nattar dockorna flera gånger om dagen. 

Härom dagen fick dockan följa med ut. 
Dockan behövde tydligen "tätta händena"/tvätta händerna
Strax efter behövde dockan "bada".....
Igår fick hon på eget bevåg för sig att ta ut dockvagnen och söva dockan
Hon bäddade ner dockan så ordentligt och la tom. en filt över suffletten så inte solen skulle lysa på dockan. Och en väska med lite grejer hade hon också plockat ihop och hade med sig. Ordning och reda på lilla damen! ❤️


Det har smittat av sig brorsan också! Idag har även han tagit hand om och bäddat ner dockan i vagnen medan syrran la sig ❤️


Och en populär lek de leket tillsammans är mamma pappa barn.
Elsa är barn, en skrikig bebis. Albin är mamma och pappan i huset är pappa.
Elsa lever sig in i sin roll till 100% och älskar att bli daltad med och ompysslad. 
Albin spelar en mycket kärleksfull och ordentlig mamma som lägger och bäddar om sin skrikiga bebis ❤️

I söndags

Barnen dåliga humör höll i sig. 
Peter åkte på jobb vid 9.30 och när jag lyckats klä och borsta tänderna på surpupporna så gick vi ut. Elsa stoppade jag ner i vagnen. Hennes dåliga humör berodde nog mestadels på en ny förkylning, hon började snora lite. Trött va hon som bara den och tyckte det var skönt att åka vagn. Men inte sjutton somnade hon ändå.
Vi gick en lite längre promenad och Albin var jätteduktig och gick med runt utan något gnäll om trötta ben eller annat tjafs ❤️

Jag vattnade ute och barnen sysselsatte sig bra själva. 
Elsas nya favvoställe är zinkbaljan med vatten. Hon badade min stackars porslinsgroda 😉
När vi ätit lunch kom pappan hem mellan sina två jobb. Albin svirade om och följde med till nästa ställe.
Elsa la sig och somnade gott.

Farfar kom hem tillslut och bytte av mig. Jag gasade iväg till jobb och hann svära många gånger över cykelidioterna som tror de äger körbanan såhär års.... 
Efter jobbet var det yoga och det var ett riktigt kännbart pass. Jag var helt slut efteråt! Men skönt var det.

Hemma hade det gått bra. 
Elsa sov till 15 och strax efter det kom pappan och Albin hem igen.
När jag kom hem vid 19 hade de precis badat och lagt sig. 

Frukost på sängen

Igårmorse när jag tillslut orkade vakna till liv vaknade jag upp till dukat frukostbord. 
Fast det var inte till mig. Det var Elsa som dukat upp till sig och dockan. 

Hon hade släpat in fåtölj, dockstol och massa mat. Jag hade knappt märkt någonting. Trött! 

Hennes brorsa satt klistrad framför tvn. 

Fredag och lördag

Barnen var hemma med farmor och farfar i fredags. Allt hade gått bra som vanligt. 
Jag jobbade några timmar extra och kom hem vid 15 ungefär. Farmor åkte strax efter. 
Elsa vaknade på ett uselt humör och det höll i sig resten av kvällen.
Hon är inne i en riktigt jobbig period nu. Underbara 2 årstrots.... 


Lördagmorgon vaknade Albin innan 06. Varför gör han inte det på vardagarna också när han måste gå upp!? 
Efter frukosten åkte vi in till staden. Inköp av studentpresent stod på agendan. Vi hittade det vi tänkt redan i andra affären och tog därefter sikte på ett café.
Sedan blev det leksaksaffären. Där blev vi kvar en stund... Albin gick därifrån med en Audi som man kunde öppna både dörrar, motorhuven och bagaget på! Han äger tydligen ingen sådan så den behövde han.
Elsa köpte sig ett troll och nya solbrillor. Hon har redan lyckats förbruka minst två par redan nämligen. (Hon hann också få ett utbrott när vi inte lät henne öppna en förpackning med en docka sittandes i bilstol som kostade över 200kr....)
❤️ söta lilla virvelvinden❤️


När vi kom hem fick Albin äntligen sin blåa godispåse som legat i skåpet i flera flera veckor. Den låg i en sådan där Tomk&Jerry påse han köpte för evigheter sedan, han fick inte äta allt då utan vi la undan lite av det i skåpet och det har han INTE glömt bort! 
Han har pratat om den där blåa godispåsen flera gånger i veckan sedan dess och planerat att han ska äta den lommande lördag. Men så har det inte blivit. Flera lördagar har han betett sig så illa att vi inte gett honom något lördagsgodis och andra gånger har det blivit fika eller nått annat sött istället, så den där påsen har blivit liggandes i skåpet och jag har haft superdåligt samvete över det. Stackars lille pojk som längtar och pratar om sin lilla godispåse vecka efter vecka och aldrig få de.
Men nu är den äntligen uppäten! 😊
Resten av dagen bestod av massa tjat och gnat.
Våra barn är väääääldigt billiga. Dom är helt hopplösa och ignorerar oss fullständigt. Elsa gapar och skriker och Albin drygar sig. 
Trots alla tråkigheter körde vi på en natt i husvagnen. 
Som sagt, det tog tid innan de somnade men sedan sov de som grisar hela natten. Och vi också mer eller mindre 😊 
Morgon gjordes i vanlig ordning runt 06. Och med engång började allt tjat och gnat. Fy så tråkigt det är! 😔

Just nu

Väntar och väntar....

Som alla vet jobbar jag söndagar 13-16 ungefär. 
I fredagseftermiddag kom Peter på att han också jobbar denna söndag. Mellan 9.30-15 ca. 
Klyftigt att uppmärksamma det redan då.... 

Hur som helst så kunde farfar hjälpa oss. Han är hemma med Elsa när jag åker och Albin följer med pappan till jobbet från 12.30. 

Jag bör åka hemifrån ca 12.50 och farfar lovade vara hemma till 12. 
Nu är klockan 13 och han har fortfarande inte kommit hem..... Suck!

Dessa två stiliga jobbare kom iallafall iväg i tid för en stund sedan 
Nu är det dags!

Inatt blir äntligen första natten i husvagnen! Hemma på uppfarten 😉
Barnen har ju varit otåliga sedan vi köpte den och nu idag när det äntligen skulle bli av har det väntat hela dagen. Men det höll på att inte bli något idag heller. Båda barnen håller på att driva oss till vansinne! Ingen av dem lyssnar på tillsägelser och uppmaningar. Albin är ruskigt dryg och Elsa skiter fullständigt i vad vi säger. Pillar, drar och sliter i ALLT! 
Vi måste nog kolla deras hörsel.... 
Elsa sov ingen riktig middagsvila idag och hade ett humör därefter hela eftermiddagen och kvällen. 

De fick titta på lite tv och knapra salta pinnar innan de kröp till sängs. 
Elsa hade dock ingen ro till att sitta stilla. 
Att somna var ingen lätt match.
1 timme tog det för Elsa och 1,5 timme för Albin. 
Albin var nog lite nervös, han var uppe och kissade tre gånger ❤️
Nu sover det iallafall gott. Bara vänta och se om Albin trillar ner från stegen eller Elsa rullar ur sin säng. Har iallafall lagt en dyna nedanför hennes säng.

Jycken är också med såklart! Han tog sig friheten att dela säng med Elsa. Han har aldrig tidigare lagt sig frivilligt hos någon av barnen inför natten.


Vi har äntligen plockat fram lördagsgodiset! 
Ska försöka få Peter till att spela lite spel med mig nu. Det är sånt man gör om kvällarna när man campar 😊
Lite finlandsfärja känsla 😊

Förberedd

Någon (jag tror Elsa) har redan förberett inför frukosten imorgon ❤️Fotbolls EM

Idag sparkar ju fotbolls EM igång. 
Och jag är innerligt tacksam över att min karl har lika stor intresse för det som jag. Alltså NOLL! 😊


Just nu

Freeeeedag!!! 

Trevlig helg!

Just nu

Det regnar till och från ute så Duplot åkte fram här hos oss. 
Elsa älskar att leka med det! Och nu när brorsan följde med pappan ut en sväng mellan regnskurarna får hon leka och bygga precis som hon själv vill 😉

- Guppen sova i huset. Bebisen osså sova i huset. Gonatt! 

❤️Måndag- torsdag

Vi kom hem från Linköping vid 15 i måndags. Resan gick bra men fy sjutton vad barnen börjat gnälla! Det har alltid gått så bra att åka med dem och inget gnäll om när vi är framme eller att de är hungriga osv. 
De sov båda två en stund men vaknade när vi närmade oss Södertälje och trafiken tätnade. Suck!

När vi kom hem packade vi upp och slängde ihop lite mat snabbt. Sedan var vi ute fram till läggdags. Fixade lite i trädgården och husvagnen bla. 
Barnen lekte att de sov och åt frukost i husvagnen. Albin bjöd Elsa på tomtegröt 
Albin hade jättesvårt att somna på kvällen och natten till tisdagen var trasslig 😔 
Elsa knorrade och kom in till oss och låg och drog mig i örat resten av natten.
Albin vaknade och trodde han kissat i sängen, vilket han inte hade utan hann ut till toan och göra det. Han somnade iaf om i egna sängen igen. 
Jycken hade ont i magen och hade även han svårt att sova. Han tassade omkring och pockade på uppmärksamhet för att bli utsläppt och äta gräs.
Däremellan sov jag oroligt. Det är ju så jäkla ljust ute dygnet runt nu och jag trodde jag försovit mig varje gång jag vaknade till. 

Tisdagen startades med att jag skulle hinna förbi dagis och lämna barnen innan jobbet. Peter skulle med en buss in till Stockholm på utbildning. 
Barnen tyckte det var lustigt och roligt att jag lämnade dem och fröken på dagis blev förvånad att se mamman komma på morgonen 😊 Det är ju alltid pappan som sköter lämningen i vanliga fall. 
De försvann in snabbt och jag hann inte ens få någon puss och kram från dem. Men vinka i vinkfönstret hann vi med! ❤️ Och jag hann i tid till jobbet också! 

Elsa stupade i säng när vi kom hem efter lunch och jag och Albin la oss på soffan framför en film. 
Eftermiddagen spenderade vi ute. Barnen hjälpte farfar städa bilen bla. 

Det var fruktansvärt varmt ute! Solen kändes som typ 100 grader även vid fyra på eftermiddagen. Helt galet! 


Onsdagen började med två trötta och gnälliga barn. Det är ett sjå att få upp dem ur sängarna och klä på. Tjat, tjat och tjat. 
Jag och Peter har för den delen också väldigt svårt att ta oss ur sängen när klockorna ringer. 
En regnig förmiddag var det och temperaturen var nästan 20 grader kallare än dagen innan!

Jag var fruktansvärt trött. Och helt slut i kroppen. Sådär äckligt trött att man knappt kan hålla ögonen öppna.
Albin somnade i bilen hem! 
När vi kom hem från jobb och dagis la jag Elsa i sin säng och bäddade sedan ner mig och Albin i vår säng, satte igång en film åt honom och sedan sov jag en timme. Såååå skönt! Men nog sjutton var jag lika trött resten av eftermiddagen ändå. 
Elsa var också trött och henne fick jag väcka vid 15! 

Jag och Peter har tillbringat endel tid ute i husvagnen om kvällarna. Peter har bla. meckat lite med toan som inte gått att spola ordentligt och jag har påbörjat städningen. 
Det tar sin lilla tid att få den att kännas "vår". 
Barnen väntar ivrigt på att sova första natten i den ❤️

Torsdagsmorgon (idag) var lika trött den. Jag hörde inte ens min väckarklocka. Elsa låg på badrumsgolvet och illtjöt vid påklädningen. 
Lika sur var hon när jag hämtade hem dem från dagis. Hon gnällde och muttrade hela vägen hem och de sista kilometrarna hade jag fullt sjå att inte låta henne slumra. 
Jag och Albin belägrade soffan när Elsa tupplurade. Jag har inte varit lika trött idag tack och lov!
Efter mellis gick vi ut. Kallt och ruggigt! Ingen sommar längre 😔
Efter middagen passade jag på att dammsuga här inne medan de andra var ute och grejade med husvagnen. Den ska ombesiktigas imorgon så den står nu påkopplad på bilen och redo för avfärd. 
Barnen tvångsduschades, under höga protester. Somnade gjorde de ganska omgående.
Jag har varit galet sugen på godis ikväll och varit nära att slänga mig i bilen och åka 1 mil enkel resa till affären för att köpa mig godis! Men jag höll emot och nöjde mig med några kex med ost och lite choklad som jag hittade i skåpet.

Peters gamla TV-bänk som vi lessnat på  lyckades jag få såld och hämtad ikväll också. Mycket bra! 😊


Nu godnatt. Upp tidigt imorgon också.... 

Nystart av mitt nya liv

Jag kom av mig fullständigt för typ en månad sedan 😔 Världens skoskav följt förkylning gjorde att jag kom av mig. Sedan dess har motivationen varit NOLL. 

Men nu har jag och jycken tagit en långpromenad! Kanske det inleder en nystart?! 😊Just nu

Rast! 
Har stått och stekt grönsakspannkakor i 1,5 timme.....Lördag och söndag

Vi kom ner sent i fredags kväll och vi åkte direkt ut till landet där mormor, morfar och mormor Siv väntade på oss.
Ungarna var ivriga och ville provleka med allt. Det är ju nästan ett år sedan vi var där ute sist. 
Efter varsin nattmacka så gick vi och la oss i våra nya sängar. Morfar har fixat med en ny familjevåningssäng inne på vårt rum samt byggt till en extra överslaf intill och slängt ut de gamla våningssängarna som vi blev helt ledbrutna av att sova i och trånga att ta sig in och ur i. 
Albin försåg sig med ens överslafen och Elsa fick sig ett litet krypin in under den andra tillbyggda överslafen.
Vi somnade relativt fort och märkte inte att Albin smög ner från sin säng och ut till mormor. 
Han skvallrade om att vi alla andra sov och att det var mörkt inne hos oss, så han kröp ner hos mormor istället och sov gott. 
Vi andra sov också gott hela natten. Men Elsa lyckades rulla ur sin säng två gånger. Turligt nog var bara madrassen en decimeter hög 😉

Lördagen spenderades på landet med massa lek och bad. 
Moster och onkel kom ut. Albin längtade jättemycket efter dem.
Jag och Peter smet själva iväg en sväng till Mantorp och kollade campingaffären som finns där. Vi behöver bla. skaffa oss campingbord och stolar. Men vi åkte tomhänta därifrån. Det är dyrt sådana prylar.... 
När vi var tillbaka ute på landet och Elsa vaknat från sin tupplur gick vi ner till sjön för ett dopp.
Elsa plaskade lite med hink och spade medan Albin for runt som en fisk
Åkt "snickad Volvo"/ lådbil har de också gjort. Albin styr och Elsa sitter där bak ❤️
Elsa adopterade också mormorns gamla docka Bo på 55 år. Hon har skött om honom hela helgen ❤️

Ett kvällsbad hann vi med också. Efter det var barnen så slutkörda att de inte ens orkade gå själva hem. De somnade plättlätt i sina egna sängar och sov som stockar till efter åtta morgonen efter.
Vi vuxna spelade ett parti kort innan också vi kröp till sängs. 


Söndagen var avsedd till att hjälpa moster och onkel med att anlägga deras trädgård. Vi kom dit på förmiddagen och åkte därifrån efter 19. Hela dagen höll vi på! Köpte och planterade blommor, la marksten och snickrade odlingslåda. Och blev bjudna på fika och mat. Fint blev det och trötta var vi när vi åkte hem.
Barnen var också iväg till lekpark såklart! 
Peter, barnen och mormor åkte hem lite innan mig och morfarn och tydligen lyckades Elsa somna i bilen och var helt skogstokig när de kom hem. Hon var helt hysterisk och skrek som en stucken gris. Pappan hade fullt sjå att få henne i säng och försöka lugna henne. Inte så konstigt när hon hållt igång hela dagen i värmen och inte haft tid till att vila middag. 
Alla sov gott även denna natt och barnen snarkade i kör när jag och Peter skulle försöka somna 😊


Nu idag hann vi inte så mycket mer än äta frukost, plocka ihop våra grejer och packa in oss i bilen och styra hemåt. Skönt att komma iväg i tid och förhoppningsvis slippa trafiken genom Stockholm. 

Hemåt vi åka

Nu sitter vi i bilen påväg hemåt igen. Vi närmar oss Nyköping.

Helgen har varit toppen. Fint väder och fint sällskap. Barnen är fullkomligt slutkörda och sover som små grisar båda två här i bilen ❤️


Medan jag var in en snabbsväng på ikea så slurpande de andra i sig lite milkshake som sysselsättning
Trasseldamen Elsa struntade såklart i sugröret och drack istället direkt ur muggen. Väldigt snygg mustasch fick hon 😉

Fixat gammalt till nytt

För några veckor sedan impulsköpte jag en byrå på köp och sälj för 100 kr. 

Mormor och morfar hade/har en precis likadan (tror jag) i hallen som telefonbord och däri hade jag papper och kritor och sånt när jag var liten. Så av nostalgiska skäl köpte jag mig en egen 😊

En bild i huvudet sa mig att den skulle bli fin omålad i vitt.
Sagt och gjort! 

Nu har jag den som sängbord och är mycket nöjd!
Mormor! Peter blev lite sugen på att ha ett sådant sängbord också så du kanske ska passa på att sälja din byrå dyrt till honom 😉 

Freeeeedag

Barnen var hemma med farmor och farfar. 
Jag kom hem lite efter 12 och var helt slut av värmen.
Barnen var ganska möra dom med. Full fart hela förmiddagen och jättevarmt. De hoppade i poolen med farmor och svalkade av sig och fick lite annat att tänka på än att bara tjata och fråga om när vi skulle börja åka ner till Linköping.
Jag packade färdigt och vattnade ute.
Pappan kom hem tidigare. 
Sedan blev allt kaos. Barnen var trötta och ivriga. Elsa som inte tupplurat var riktigt sliten med ett humör likt en orkan. 
Pappan hittade ännu en fästing på Albin 😔
Framåt halv fyra kom vi äntligen iväg. Båda ungarna somnade efter bara någon mil. Dock vaknade igen när vi blev fast i köerna genom Stockholm. Det gick sååå trögt! Snigelfart ända till Södertälje. Albin frågade ungefär var tredje minut om vi snart var framme. Och Elsa är ju en mästare i att gnälla.
Årets första åska var vi med om också medan vi köade. Massa bixtrar på håll. 
I Södertälje lämnade vi kön gjorde en avstickare till Donken. Vi var inte ensamma där heller. 
Innan vi åkte vidare bad jag Albin att försöka kissa. Det dröjer till vi är framme och man kan inte stanna hur som helst på motorvägen försökte jag få honom förstå. Men nä, han var absolut inte kissnödig så vi åkte vidare. Efter bara några få kilometer är han kissnödig. Såklart... Så vi fick svänga av nästa avfart igen. Suck! Sedan dess har vi brummat vidare och nu ser vi snart Linköping!
Albin tjatar fortfarande om vi är framme var tredje minut. Inte så konstigt kanske efter över fyra timmars bilåkande.... Onsdag och torsdag

Onsdag

Barnen fick vara kvar hemma och hosta. Peter var hemma på förmiddagen medan jag åkte och jobbade och tog sedan över hemma vid 11.30. Då drog han iväg till sitt jobb. 
Elsa la sig och Albin tittade på film. 
Jag var riktigt energisk och tog hand om tvätt och grejade. Men någon timme senare så dippade jag helt. Humöret försvann och jag ville bara sticka så långt bort jag kunde när Elsa vaknade på helt fel sida och Albin började sitt eftermiddagstrilsk. Men jag stannade kvar hemma 😉
Vi gick ut och barnen lekte väldigt samspelt i lekstugan. Elsa lagade mat och Albin kom dit och åt.
Jag la mig raklång i hammocken och försökte återfå humör och ork. 

Lite mys blev det också ❤️ 

Elsa var sur för att Albin skrämde henne med en plastspindel. Hon vrålar rakt ut för varje liten insekt hon ser. "Pindel"/spindel vrålar hon. Vare sig det är en myra, groda eller fjäril. För ett tag sedan vid middagsbordet började hon skrika sig röd i ansiktet och vi förstod inte varför, förän pappan såg att det satt en liten fluga bredvid hennes tallrik. 
Albin däremot ska ta, känna och undersöka alla småkryp han ser. Sniglar, skalbaggar och maskar... 


Efter middagen drog jag iväg på yoga. Eftersom jag missar mitt pass på söndag så tog jag igen det innan. Skönt!


Torsdag

Barnen fick gå till dagis igen. De höll ju på att klättra på väggarna hemma och behövde stimulans av kompisarna.
Jag ringde på onsdagen och frågade vad de tyckte på dagis om att skicka dit hostiga ungar, de tyckte det var helt ok så länge de var krya för övrigt.
Jag hämtade två glada barn vid 12 och vi åkte hem.
När Elsa ser mig på dagis så skriker hon: "MIN mammaaa!!!" och rusar fram till mig ❤️ 
Även denna eftermiddag uppehöll vi oss mestadels ute. 
Jag satte igång vattenspridaren så dom kunde svalka sig. Albin tyckte det var skitkul men Elsa höll sig helst en bit ifrån 
Albin påstod att vattnet var regn och satte på sig regnhatten 😊

Efter middagen invigdes poolen för denna säsong. Det är verkligen två fiskar vi har ❤️

Sen var det läggdags.
Elsa har hela veckan fört massa oljud efter nattningen. Hon har knorrat, gnällt och skrikigt istället för att försöka sova. Det har tagit typ 1,5 timme för henne att somna varje kväll. Jobbigt! Tror det beror på värmen. Det är fruktansvärt varmt inne och trots att vi har öppet alla fönster så står luften helt stilla.

Peter har legat under husvagnen i stort sett varje kväll. Han har fixat bromsarna som inte gick igenom besiktningen. Men nu är det ordning och ombesiktning nästa vecka. Sedan fritt fram att åka ut och campa! 😊
Jag har jagat kilovis med sniglar om kvällarna. Bläääää!!! 

 

Albin 4 år

Nu har Albin hunnit vara 4 år i en månad och jag tänkte jag skulle försöka skriva färdigt resumén av hans senaste år.

Det har hänt otroligt mycket på detta år! Vår lille pojke har blivit en stor och ordentlig grabb. 
Det är så konstigt att tänka tillbaka och inse att det inte ens är ett år sedan han blev blöjfri tex. Det var en pärs! Han hade noll intresse och vi höll på att ge upp hur många gånger som helst. 

Det är en klok grabb vi har. Han sitter på otroligt mycket kunskap och vi förundras dagligen över var och hur han lär sig allt.
Han är även mycket omtänksam och full av kärlek. Han talar om för oss dagligen att han älskar oss. (Pappan påstår han oftast att han inte älskar. Mamma, Elsa och Nico älskar han, men inte pappa. Fast det är med glimten i ögat han påstår det.) Sin lillasyster håller han otroligt kär och både beskyddar och lär henne saker. Samt ger tjuvnyp och härjar på. Turligt nog är lillasystern väldigt tålmodig och bryr sig oftast föga om alla bannor och tillrättavisningar hon får höra. 

Han är inne i en väldigt känslofull period nu, nära till både skratt och gråt. 
Men han har humör också...
Förra sommaren var väldigt jobbig med 3 års trotsen. Hösten och halva vintern var ändå relativt lugn men nu har den lille tonåring vaknat till liv. Han kan vara uppkäftig och galet envis. Har alltid svar på tal. Kan och vet bäst om allt. 
Han kan skrika sig röd i ansiktet och smälla igen dörren in till sitt rum. Och blir inte saker som han vill kan han lätt som en plätt klämma fram några tårar på beställning. Eller bara stå och vråla rakt ut. 
Han spänner ögonen i oss och vrålar "TYYYYYST!!!" Eller beordrar oss att "gå här ifrån!!!" om han inte gillar det vi ber honom göra. 
Det är mycket tjat från föräldrarna just nu. Men vad hjälper det när ungen slår dövöra till och nonchalerar instruktionerna fullkomligt... Timmarna innan läggdags är oftast väldigt bråkiga och stökiga. 

Fantasin är utan dess like! Låtsas kompisarna grannen och jobbarkompisen finns oftast med på något hörn. 
Grannen bor ute vid lilla äppelträdet vid bilarna och jobbarkompisen bor nere vid granen. 
Han hittar på historier om både det ena och det andra och hittar lösningar på allt.
Men man får passa sig lite också för det börjar smyga in små lögner titt som tätt.

Bil och fordonsintresset kvarstår. Han är en riktig liten jobbargubbe och har alltid projekt på gång. Både på riktigt och i fantasin. Hans bil ute behöver nästan dagligen ladda batteriet eller byta avgasrör. 
Men åker på bilen gör han typ aldrig, istället går han fortfarande bredvid och rattar. Likaså med traktorerna.

Oftast sover han innan 19 på kvällarna och sover hela natten. 
Enstaka dagar tar han en tupplur efter lunch och dessa dagar kan han ha lite svårare att somna om kvällen. 
Vaknar gör han mellan 06-07 på helgerna medan vi på vardagarna när det är dagis får dra upp honom ur sängen lite efter 06. 
Han är fruktansvärt trött och grinig de dagar vi måste väcka honom. Tjat, tjat och tjat. 

Det är inte bara vi som tycker han är stor utan också han själv.
- jag är stor nu. Snart är jag vuxen. Brukar han ofta säga ❤️
Och han pratar mycket om att han efter sommarlovet ska börja på stora avdelning Tiger på dagis. 

På 4 årskontrollen visade vågen 17,8 kg och han mätte 107,5 cm hög. 
I klädväg är han lite mittemellan 104 och 110. Fötterna mäter ca 18 cm, de har växt 2 cm huxflux! 

Kontrollen på BVC gick galant! 
Bvctanten bad honom rita en gubbe och det gjorde han med bravur! I december ritade han sin första gubbe (huvudfoting) och sedan dess har han bara gjort några få till men vid kontrollen gjorde han en så glatt ritade tom. till hår, öron, fötter och händer! Bvctanten blev väldigt imponerad! Och mamman stolt såklart ❤️ 
Syntestet gick också det prickfritt! Tanten pekade på en bokstav på tavlan på väggen och Albin pekade på rätt bokstav av de fyra som fanns på pappret på bordet framför honom. 
Inte heller hörseltestet var några konstigheter! Vid varje pip i hörlurarna skulle han flytta en träkloss från en korg till en annan. 


Vi är så stolta och imponerade över dig Albin! ❤️

On the road!

Äntligen rullar vi ner mot Linköping!
Barnen har varit ivriga att åka i flera dagar (Albin i veckor) och längtar som tokar! 
Nu har dom slocknat båda två 😉Just nu

Svettigt på ett vindskontor.... 
Snart heeeeeeelg!!!!! 

Just nu

Lite chill i skuggan ❤️

Det är väldigt varmt idag! 

Albin och jag har bestämt att NU är det SOMMAR! 😊 

Tisdag med sjukstuga

Barnen hölls hemma från dagis pga. hosta så jag tog VAB-dag.
Albin har hostat sedan i helgen. Riktig rosselhosta från långt ner i magen.
Elsa började även hon hosta i måndags och fick också stanna hemma. 
Men för övrigt är det inget fel på dem. Varken feber eller snoriga.


Strålande dag igen och barnen har galet bråttom ut efter frukosten!
❤️ Vi tog igen oss lite på en filt i skuggan under äppelträdet ❤️
(Elsa vägrar kjol och klänning igen = ledsen mamma 😉 Hon vill bara ha shorts, som storebror... Jag tvingade på henne en klänning denna dag. Hon skrek medan jag satte på den men när den väl var på var hon så nöjd så. Och fin 😉)

Vi fick fick besök också! Av min chef, eller jobbarkompis som hon kallas här hos oss. Albin tjatar ju hela tiden om sin jobbarkompis och då kontrar jag med att jag också faktiskt har en jobbarkompis 😉
Hon kom hit med sin hund. En snygg liten tjej enligt Nico som nog blev lite kär. Hon fick honom tom. till att leka lite. Han som i stort sett aldrig leker med andra hundar. 


Albin och jag slöade i soffan medan Elsa sov middag. 

Till frukost boostade jag oss med varsin bärsmoothie och till eftermiddags mellis sörplade vi oss varsin grön smoothie. Nyttigt!
Barnen älskar det! Helt perfekt 😊

Albins horn växte fram på eftermiddagen och han var riktigt uppkäftig och dryg de sista timmarna innan läggdags. 
Vi satte upp markisen och vindskyddet till husvagnen. Öva lite så vi vet hur det ska vara när vi framöver åker till någon camping. Så campinggrannarna slipper skratta åt oss 😉

Jag slängde barnen in i duschen innan sängen. Det är helt ofattbart hur lortiga de lyckas bli såhär års! 
Elsa har redan hunnit samla på sig massor skrubbsår. Hon har de senaste dagarna skaffat sig snubbelfötter. På bara ett par dagar har hon lyckats stå på huvudet ner från två olika trappor bla. Tack och lov bara ett trappsteg. 
I måndags skrapade hon i samma knä två gånger och dagen efter ytterligare en gång. Och stickor under fötterna har hon också skaffat sig! 
I måndags plockade jag en fästing på Elsa och dagen efter en på Albin. USCH! Hemska djur! Vaccinera eller inte? Vi kan inte bestämma oss.... Måndag

Ledig dag för mig och barnen och äntligen var sommarvädret tillbaka! ❤️ Vi var ute hela förmiddagen och pysslade med lite av varje. Jag fick lite trädgårdsjobb gjort och barnen lekte mest med sina bilar och traktor. Samt att vi inveg min nya vattenslang! 😊 
sommarlortiga barn ❤️

Efter vila, mellis och en liten kort runda med hunden svirade vi om och styrde in mot staden.
Ska man in till stan måste man ju göra sig lite fin 😉

 Vi mötte upp pappan efter jobbet, åt tacobuffe och veckohandlade
När vi kom hem var det nästan sängdags för barnen. 


Gammalt fast nytt

Jag har precis rotat fram min låda med gamla sängtextilier. Och då menar jag GAMLA! 
Det är lakan och örngott jag fått/ärvt av farmor och mormor. Med bröllopsmonogram, broderier och söta små spetsar. 
Tänk vilket jobb att sy dessa! 

De flesta av dem har nog legat orörda och oanvända hela tiden. De var helt fria från skrynklor och onödiga veck och sådär hårt och prassligt som pressat/manglat tyg är. Säkert är de stärkt också. 
Men tyvärr har de legat och börjat gulna nu såg jag. Kanske inte så konstigt egentligen, med tanke på att de är väl ändå över 50 år gamla. 

Men nu är de inte sådär perfekta längre, de ligger nämligen inslängda i tvättmaskinen i skrivande stund. 
Min tanke är att de kan komma till användning i husvagnen. Istället för att ligga nedpackade i en låda i 50 år till. 


Kökshanddukar fanns det också i lådan! En hel hög. Även de sådär perfekt släta och vikta. Oanvända. Med mormor och morfars monogram.
Jag behöver inte köpa mig en endaste diskhandduk till i hela mitt liv 😊

RSS 2.0