Ouppfostrad jycke och besök

Vi har haft besök hela dagen. Jessica har varit här och sällskapat med oss! Jag fixade lite matsäck- macka med stekt ägg som vi tog med oss åt nere vid badplatsen. Tyvärr hann ju himlen mulna igen och börja blåsa, men vi trotsade det och picknickade lite ändå.

Jycken blev överlycklig över att få besök av Jessica. Han har ju sedan flera år tillbaka varit obotligt kär i henne och när de träffas blir han så till sig så han inte kan kontrollera sig alls. Så från det att hon kom till oss vid elva tiden och till dess att hon åkte hem igen, vid åtta har han skällt, skällt, skällt och skällt på stackars Jessica. Han har vaktat henne som en hök och så fort hon rest sig har han varit steget före. Han har provat att betäcka hennes ben ett otal gånger och krafsat på dörren när hon varit på toa. Han har varit SKIT jobbig rent ut sagt och helt omöjlig att kommunicera med.
Så här är det varje gång de träffas och på ett vis är det ju ganska skönt att vi inte ses så jätte ofta då ;)

Är det någon som kan tänkas veta varför han beter sig på detta vis och hur man skulle kunna få bukt på det tar jag tacksamt emot tips!
Det är enbart henne han blir såhär av, tack och lov!
Det är ett under att han överlevt dagen utan att ha fått en hjärtinfarkt.

Albin har inte varit på topp idag rent humörmässigt. Dels beror det säkert på den oroliga natten samt att jag tror han är inne i en ny mammaperiod.
Han har varit gnällig och inte vetat vad han velat.
Nu klockan tio vaknade han redan och jag lyckades inte få honom till att lugna ner sig och lägga sig ner igen i sin säng igen, så nu ligger han här hos oss och skulle bra gärna vela krypa in under skinnet på mig om han kunde.
Blir spännande att se hur denna natt blir när den startat såhär!

Nu ska ungen sövas om och sedan jag. Natti natt


Tack Jessica för trevligt sällskap och den fantastiska nyheten idag! Och förlåt åter igen för den ouppfostrade hunden och den gnälliga ungen ;)


Ljus morgon och tråkig natt

Det är så ljust ute nu på morgnarna att man inte vet om klockan enbart är sju eller så mycket som tio när man vaknar och innan man lyckats lirka fram en klocka.

Idag var den bara sju när Albin tyckte det var färdig sovet. Men än har jag fått ligga kvar under varma täcket. Albin sysselsätter sig lite på egenhand i sin säng. Men jag tycker mig nog känna en inte allt för angenäm doft från någons blöja....

Dom sista nätterna har Albin börjat trilskas igen och det har slutat med att han fått komma över till vår säng och då somnat om gott igen.
Han vaknar, gnäller, sätter sig upp och ökar gnällandet. Har jag tur kan det räcka med att jag sträcker in min hand och vi håller handen tills han somnat om. Men det brukar bara fungera en stund, för ganska snart börjar proceduren om och mitt nattliga tålamod tar ganska fort slut tyvärr vilket leder till att han får komma över till oss.

Inatt känns det som han bökade mer än vanligt och jag inbillar mig att jag varit vaken mer än jag fått sova. Peter vaknade också vet jag och tillslut fick han nog och gick upp och lyfte över ungen till vår säng.

Hoppas att det bara är en tillfällig period med detta och att vi slipper få tillbaka den omöjliga ungen på nätterna!

Nu är det dags att sparka igång denna dag! (med en illaluktande blöja)


På upptäcktsfärd i den stora världen en solig dag

Albin hade mycket att stå i i förmiddags under de cirka 2 1/2 timmar vi var ute.
Främst fick han ju för första gången uppleva den magiska känslan när årets första vårsol värmde hans kind, den känsla som man under hela vintern längtat efter.
När vi hade fikat upp vårt fika (och för någon gick det fort, som vanligt) fick den lille herrn ganska så omedelbart myror i brallan och ville inte alls sitta kvar i sin stol och insupa solens strålar, men jag hade verkligen ingen lust med att gå in och leka så vi "lekte" lite på trappan istället. Kan låta lite tråkigt men tänk er själva att för första gången röra sig (nästan) fritt utomhus och hitta massa nya saker att titta och känna på!
Bland annat visade jag honom en fluga som kröp på räcket och det var väldigt spännande när den rörde på sig och faktiskt att Albin till och med lyckades peta på den! Så slö och yrvaken var den stackars flugan :)
Att känna, rycka i och plocka med jyckens lina var också något som roade herrn. Han satt bra länge och pillade med den. Jycken tyckte inte det var lika underhållande när det ibland ryckte till ordentligt i hans sele :)
Sopkvasten hittade han sedan och den lyckades han välta ner så jag fick skaftet i skallen! Att sitta och plocka med borsten var nog lite läbbigt till en början men efter en stund var det härligt att dra fingrarna igenom.
Tänk vad mycket spännande man kan uppleva bara av att spendera en stund ute på en trappa! Visst är det härligt? :)

Tillslut hittade han sin pulka och började sitta och gnaga på snöret till den.
Jag spände fast honom i den och tänkte gå en liten runda, det var ju jätte länge sedan vi åkte pulka. När jag satte ner honom och pulkan i snön var han himla snabb med att sticka ner handen för att känna på snön. Snön var konstig tyckte han! Först var den väldigt kall och när han äntligen lyckades få upp lite hal snö i handen så smälte den bort på ett kick....?!

Efter den lilla pulkaturen var vi tyvärr tvungna att gå in och byta blöja.
Albin fick lite lunch i magen och sedan stoppade jag honom i säng. Han somnade hyfsat lätt och sov nog en timme typ. Inte så konstigt med tanke på alla nya intryck och massa frisk luft.

Vid tre klädde vi på oss igen och gick ut för en promenad i dagens sista sol. Fy fanken så moddig och blöt vägen blivit! Det var inte roligt att traska runt i den sörjan men det blev ändå en sväng på typ fyra kilometer.

Bra jobbat idag med två rejäla promenixar. 3+4 km.
Tyvärr har jag åter igen halkat efter med övrig träning. Jag har inte rätta motivationen just nu. Orken finns liksom inte där. Samt att jag fortfarande faktiskt har träningsvärk i både lår och mage efter mitt eget komponerade lilla träningspass i måndags. Haha!


Lite bilder på Albins upptäcktsfärd idag. Och tänk vad spännande att han har hela resten av världen att upptäcka också! Han skulle bara veta.... :)
Solglajjerna dammades av dagen till ära också! (fast dom var mycket bättre att tugga lite på) 😊


Dagens outfit

Fängelserandigt.

Passande att han står och skakar "galler"! :)


Första fikan ute

Vi har parkerat ute på trappan. 22 grader mot väggen och takdropp. Behöver jag säga något mer än så? :)

Albin mumsar på en smoothie efter att ha sovit säkert en hel halvtimme i vagnen efter vår promenad!
Jag dricker kaffe och ska mumsa en kaka.
Jycken jagar årets första flugor! *lycka*


Härlig start på dagen

Köksbordet fullkomligt badar i sol!
Dags att gå ut :)


En reflektion

Jag har i omklädningsrummet i simhallen lagt märket till hur i stort sett ALLA mammor tvålar in, smörjer och pudrar sina barn.

Jag duschar mitt barn noggrant efter badet och använder eventuellt babyolja till att både tvätta och smörja honom med.

Min fråga är om det är jag som inte sköter mitt barns hygien så som man bör eller om de andra mammorna har en förkärlek till att tvåla, smörja och pudra sina barn?


På BB fick vi rådet att vi helst skulle bada/duscha sonen i enbart vatten med lite olja i kanske och efteråt smörja in honom med babyolja om han blev torr. Detta råd följer vi fortfarande. Givetvis tvättar vi hans händer med tvål om så skulle behövas men i övrigt smutsar han ju inte ner sig. Och vid blöjbyten använder vi oparfymerade tvättservetter.
Han luktar aldrig illa och har aldrig haft några problem med huden förutom lite torr när han var mindre. Inte ens ett endaste litet blöjeksem har han haft någon gång. Vid två tillfällen har jag smörjt yttepyttelite hydrokortisonkräm i hans ena knäveck då jag misstänkte att det var eksem, men det blev aldrig något av det sedan.

Är nu detta enbart en tillfällighet eller finns det ett samband mellan uteblivande tvålande och smörjande och uteblivande hudproblem?

Givetvis är jag väl medveten om att vissa barn har och får hudproblem och att det kan vara jätte kämpigt för både barnet och föräldrarna. Och att de måste smörja och tvätta för att hålla det fint. Men att alla cirka tio barn i vår simgrupp lider av hudåkommor känns ganska så osannolikt faktiskt.

Bara en reflektion som sagt :)


Avslutning

Vi har haft avslutning på babysimmet idag. Tråkigt! Men vi har redan anmält oss till nästa termin som börjar redan i början av mars :)

Albin klarade sig utan någon rejäl kallsup idag. Dök från kanten gjorde han två gånger idag och det gick jätte bra! Men sedan tyckte han det var färdigt med dykandet för denna gång. Simma med flytväst gjorde han också och han flöt så fint i den men det var lite tråkigt att enbart kunna ligga på rygg.

Nu är vi hemma och har båda ätit lite lunch. Man blir hungrig av att bada!
Just nu pågår försök till lite middagsvila...


(morfar bjöd på god mat i helgen:)


Inte fy skam

Det är tyst i huset bortsett från små snarkningar från mina tre pojkar. Jag är vaken längst som vanligt.

Farmor kom förbi här på hemvägen från jobbet och åt middag med oss och busade med Albin såklart. Hon fick äran att byta om till pyjamasen på den lille vilden och hon var genomsvett när de tillslut var klara :)

När Peter påbörjade nattningen passade jag på att köra lite träning. Dock fuskade jag lite och körde "bara" lite egna blandade övningar istället för att sätta igång träningsvideon. Hur som helst så lyckades jag få igång flåset och svettig blev jag också, så lite nytta gjorde det nog.
Har ju faktiskt gått två ordentliga promenad idag med! En i förmiddags och ytterligare en senare på eftermiddagen. Så med nästan åtta kilometers promenad i kroppen också så får jag väl känna mig hyfsat nöjd med starten till vår vanliga vardag igen.


Lördag, Söndag, Måndag, Fredag. Det vore väl en bra veckokombination? :)

Det är bara måndag eftermiddag och jag längtar redan till helg. Den känns så olidligt långt bort!!!
Varför jag redan trånar efter helgen har jag ingen aning om? Vi har inget planerat att se framemot eller så. Jag vill nog bara att hela familjen ska vara samlad.

Veckorna brukar ju bara rusa förbi så jag behöver nog inte tråna och längta så länge till :)


Slut på slapp och ledighet

Nu ska vi försöka få ordning på torpet igen!
Promenad i strålande sol är avklarad och så fort den lille vilden somnar (om han gör det) rusar jag ner till tvättstugan och börjar ta hand om berget av tvätt som tillverkats under den gångna veckan.


Fick med de två små men ack så vassa tandsingarna på bild imorse! Och en krokodiltår. Gröten hade ju tagit slut på tallriken... :)


Tillbaka till det gamla vanliga

Vi var hemma redan vid halv fem idag och det var riktigt skönt att komma hem i så skaplig tid (vanligtvis brukar klockan hinna bli runt sju) och packa upp, handla, laga mat och natta Albin i lugn och ro.
Hemresan gick verkligen som på räls dessutom! Albin sov ända till dess då vi körde igenom Stockholm och därefter satt han och slöade innan han tyckte det blev lite långtråkigt. Men jag lyckades distrahera honom ända till vi stannade vid affären och gick in för att handla det nödvändigaste.
Väl hemma kollade han in sina saker lite snabbt innan han slukade en flaska smoothie.
Nattningen blev lite långdragen då herrn inte riktigt kunde slappna av utan härjade runt i sängen varv efter varv. Jag tror att han var för mätt för att kunna sova. Han åt inte sin kvällsmat förän vid sex tiden och en timme innan det slukat flaskan med smoothie så hans mage stod åt sju håll såg det ut som :)
Peter fick honom till att somna tillslut efter att jag gett upp och lagt mig i ett varmt bad. Jag kände mig så frusen när vi kom hem så det var skönt att värma upp kroppen lite.
Vi satte på en film- Hypnotisören och slog läger i soffan. Dock var den rätt seg tycker jag och vi har en halvtimme kvar att se av den, vi stängde av och la oss istället.

Som ni ser har jag inte lyckats somna ännu..... Alla andra sover, fast Albin har knorrat ett par gånger nu. Han sätter sig upp i sömnen och gnäller för att sedan (oftast) bara tippa omkull och somna om igen. Tokungen!
Hans snoriga näsa låter iallafall bättre just nu. Han andas genom näsan nästan ljudlöst :)

Nu ska även jag försöka göra som de andra. Sluta mina blå och försvinna till drömmarnas land.
Imorgon återgår vi till vår vanliga vardag igen, ensamma. Hur ska det gå tro?


Solig söndagspromenad längs Göta kanal

Efter frukosten klädde vi på oss för att gå ut och lapa sol. Känns som en evighet sedan vi fick se lite sol.
Till och med att dess strålar faktiskt värmde våra kinder en gnutta. Underbart!
Det blev ett varv längs kanalen och änderna fick några brödbitar. Snoriga Albin somnade gott i vagnen ganska så omedelbart. Det enda som saknades var en termos med kaffe och några bullar.

Nu sitter vi i bilen och rattar hemåt. Faktiskt att vi snart kommit nästan kommit halvvägs dessutom!
Albin somnade för en stund sedan. Han är fortsatt snorig och eventuellt lite feber. Men han är pigg ändå och härjar på som vanligt.
Gångna natten var lugn den också faktiskt. Han pep lite någon gång men somnade om omedelbart.

Nu ska jag läsa lite bok!


Familjen Snor

Vi har en förkyld liten kille. Hans näsa rann lite lite under dagen igår men han var lika pigg som vanligt. På kvällen när han sovit bara några timmar vaknar han och är jätte snorig! Självklart också jätte ledsen. Men efter lite envishet med nässugen och koksaltsdroppar får vi honom på rätt köl igen och han blir skit pigg och har inte en tanke på att sova igen.
Nattsömnen har fått sig några avbrott men faktiskt att han lyckats somna om snabbt igen, i egen säng!

Idag snorar han för fullt och delar givmilt med sig av det på oss andra och våra kläder.
Men han är fortsatt pigg och röjer runt som vanligt. Aptiten är det heller inget fel på :)


Promenad och lunch

Idag intogs lunch med Therese. Vi skulle mötas uppe vid sjukhuset när hon slutade jobba och eftersom vi hade gott om tid när vi kom in med bussen så tog Albin och jag en powerwalk upp till sjukhuset, istället för att stå och frysa i en busshållsplats. Så även idag har fläsket rastats!

Bussturen gick jätte bra och Albin somnade ganska omgående och sov sig igenom både bussresan och promenaden upp till US. Sedan var han vrålhungrig när vi skulle äta. En burkmat, en flaska smoothie och två maskrokar åt han upp utan några problem. Var tar all mat vägen?!?!
Jag och Therese försökte prata ikapp allt sedan vi sågs sist och sedan var hon tvungen att rusa till dagis.
Jag och Albin gick ner till stan igen och då ringde morfar och sa att han snart var där för att hämta upp oss. Nu har vi hämtat mormor Siv också och är snart hemma.
Pappa Peter kommer nu när som helst vet jag också!!! 😃


Åka buss

Albin och jag premiäråker buss just nu. Det går bra och det finns många människor att titta på tycker Albin :)Andra tandsingen

Upptäckte idag att andra tanden nu har kommit upp! Bredvid den första, fram i nedre käken.
Hoppas han sover lite bättre på nätterna igen nu när tanden tittat fram.


Dagen har spenderats på stan med syster och mamma.
Nya glasögon har införskaffats åt mor och lite annat smått och gott åt oss andra, såklart :)
Lunch intogs och den har jag stått mig på hela dagen.
Albin har skött sig exemplariskt i vanlig ordning. Han sitter så nöjd i sin vagn och bara tittar när vi springer ut och in ur affärer timme efter timme. Man kan ju hoppas att han får lite mer shoppingintresse än sin far, så jag kan få lite sällskap.

När vi var färdiga med stan tog jag och Albin en ordentlig powerwalk på nästan tre kilometer hem till syster. Känns skönt att jag lyckades klämma in lite motionerande idag också! Det blir ju inte så mycket av min träning nu när jag är här nere. Tvärtom, kakor och bullar intas mer istället....

Hem hit kom vi igen nästan en timme efter Albins egentliga nattningstid och det märktes på hans humör.
Det blev bums i säng och han härjade runt ett bra tag i sängen innan han äntligen gav upp för dagen (lägga en klutt i nya nattblöjan hann han också göra!) och slöt sina blå.

Vi saknar pappan och han saknar oss vet jag! Men imorgon kommer han äntligen hit! <3

Nu ska jag försöka sova för imorgon väntar nya äventyr igen.
Hoppas jag kan sova bort skiten som är kvar i kroppen. Jag har inte känt mig sämre idag men halsen är fortfarande riktigt irriterande! Köpte färsk ingefära idag och gjorde "te" av, så imorgon är jag nog helt återställd igen! :)Det är roligt att prova bågar!


Spela gura

Kan man spela gitarr får man många tjejer!
Onkel Joel får lära ut allt han kan :)


God morgon!


Hoppas på något tillfälligt bara

Jag känt mig lite risig i både hals och kropp idag. Huvudet har känts lite tyngre än vanligt och kroppen har varit mör. Hoppas det känns bättre imorgon!

God natt


Labila Albin

Jag skulle kunna gå och lägga mig för natten redan nu känner jag, klockan sju! Albin bjöd på en lite bökig natt och det känns idag. Jag flyttade faktiskt över honom till min säng inatt när han vaknade och det var mysigt! Han har ju inte sovit i vår säng på massa veckor nu vilket givetvis är jätte skönt och bra, men samtidigt är det ju mysigt att ha honom nära i sängen och jag har saknat det! Så halva natten delade vi säng. Dock började han böka runt redan vid fem tiden tror jag och höll på från och till ända till halv åtta då han tyckte det var färdig sovet. Det tyckte inte jag men det fick jag inget gehör för och mormorn var ute med jycken och det kändes som en evighet innan de kom in igen och jag hade fullt sjå med att hålla den vilda ungen i sängen och inte urtrillad, så det lättaste var helt enkelt att gå upp.

Vid tio tiden gick vi till Anna och min plan var att Albin iallafall kunde sova några minuter innan vi kom fram,
men det tyckte inte han... Så istället för att gå direkt hem till dem gjorde jag en avstickare och tog tre kilometers rundan på kanalbanken och då somnade han när jag slet som en tok för att få vagnen att rulla framåt på den oplogade och väldigt ojämna gångvägen (givetvis var ju bara andra sidan plogad ordentligt). Väl framme vaknade han så fort vagnen stannade. Som vanligt.
Hos dom fikade vi och lekte massor samt pratade strunt såklart. Man har mycket att prata om när man inte setts sedan i somras!
Albin var ju en jätte i jämförelse med William. Det skiljer två månader mellan dem men då är också William nästa två månader (tror jag) förtidigt född så det är väl inte så konstigt att Albin såg enorm ut bredvid :)
Tiden rusade iväg och vid halv fyra gick vi hemåt igen.
Faktiskt att Albin somnade i mitt knä när vi satt i soffan hos dem. Känns som en evighet sedan han gjorde det så det var riktigt myspys att ha honom snusandes i famnen i säkert en hel timme!

Nu har den lille vilden somnat. Hans humör har varit väldigt labilt nu här på kvällen. Skratt och gråt har blandats om vart annat så det var skönt att nattningen gick riktigt smidigt ändå. Tror nog att det är andra tanden som är på G nu. Känner igen det här humöret från när första tanden tittade fram...

Nu ska jag gå ner och titta på Farmen!


(vår tur längs Göta Kanal i förmiddags. Samma runda som man var tvingad att springa minst en gång per termin när man gick i skolan. Usch vad hemskt det var :)


Grabb bus

Vi har spenderat dagen med Anna och William. Kaffe och lek stod i fokus :)


Ensamt

Nu har jag gått och lagt mig i en tom säng. När hände det att jag sov ensam sist?
Det är nog ganska exakt ett år sedan, då jag var nere här själv då med. Fast denna gång har jag ju Albin som rumskamrat istället för som inneboende. Mycket bättre! :)

Nerresan gick bra. Albin sov från just innan vi kommit ur Stockholm och ända till dess då vi bara hade någon mil kvar att köra. Cirka två(!) timmar sov han med andra ord!
Så resten av kvällen var han full med bus och jag trodde aldrig att han skulle gå med på att lägga sig som i vanlig ordning. Men tji fick jag! Innan klockan var halv åtta hade mormorn nattat honom och han sov gott, igen. Duktig kille! (och mormor)

Jag har slöat i soffan framför tvn och med fingrarna i min virkning resten av kvällen. Mössan som syster beställde är snart färdig :)

Bäst att försöka sig på att somna nu. Imorgon väntar nya äventyr!

Puss och kram Peter <3 Saknar dig!


Mormor kunde också simma

Vi är inpackade som sillar i bilen med all vår packning (hur fan tänker dom när dom tillverkar bilar? Att inte kunna sitta hyfsat normalt i framsätet i en kombi bil om man har en barnstol där bak är ju galet dåligt!).
Mormor var med oss på babysimmet i förmiddags och det tyckte Albin var skoj!

Nu har vi nyligen käkat på Donken och Albin har nu slocknat.
Linköping, here we come! 😄


Botten lös

Efter sparkturen igår har ytterligare några oupptäckta benmuskler gjort sig till känna. Känner mig lite stelbent idag, miltsagt.

Dagen har passerat fort idag fast vi inte gjort något speciellt.
Jag fick sovmorgon till klockan tio imorse efter att mormorn var in och hämtade den vakna lille knoddasen vid åtta. Det var skönt!

Till middag gjorde jag kalops och Albin fick äta samma som oss. Hans portion blev väldigt stor men han åt upp allt och blev ändå sur när tallriken var tom. Var gör han av allt han stoppar i sin lilla mage? Har han fyra magar som korna tro? Härligt att han har matlust men man kan ju bli lite fundersam när det aldrig tycks finnas någon botten i honom.

Promenix tidigare idag. Jag tog sparken igen och spädde på min träningsvärk lite till :)


Fullt hus!!!

Igår var vi som sagt på Syfestivalen och botaniserade. Jag, syrran, mamma, mormor och moster knatade runt, fikade, handlade, drömde och inspirerades halva dagen.
Inte en chans att man kommer hem tomhänt från ett sådant ställe ;) Jag köpte bl.a. en riktigt tjock bok om olika virktekniker så ni förstår säkert vad jag sysselsatt mig med sedan vi kom hem igår eftermiddag.
Syrran hittade en mössa i boken som hon gärna ville ha så den håller jag på med nu 😊

Peter, Albin, morfarn och farmorn var till simhallen istället igår och simmade på den flyttade simlektionen. Dom hade klarat sig galant utan mig! Kul för dom att göra något på egenhand också.

Idag var vi ute och åkte spark.
Spark är BRA träning! Speciellt om någon sitter på också :) Hade lite mjölksyra i benen efteråt. Skönt!

Nu är bara mamma och moster kvar här uppe hos oss. De andra åkte hem i eftermiddags eftersom syrran ska jobba nu inatt och pappa jobbar imorgon som vanligt.
Även om huset varit fullt nu ett par dagar (7 vuxna, 1 barn, 1 hund) så har det varit mysigt och trevligt!

Lite chinaschack har vi spelat också :)


På varsitt håll

Jag har varit utan Albin i flera timmar idag och det gick bra! Både för mig och honom :)


Syfestival!


Bortskämd unge!

Mormor och morfar kom med en läragåvagn igår och den provades imorse.
Han hajade direkt hur man skulle göra och knatade på så stolt fram och tillbaka, helt på egen hand.
Goa unge! <3


Fredags kvällen hos oss

Har faktiskt avrundat denna fredag med ett träningspass vilket känns riktigt skönt! Så här långt har det blivit tre träningspass, egna mage och benövningar och minst tre kilometer promenad varje dag denna vecka.
Det tar sig! :)
Tänkte faktiskt mäta mig nu i helgen. Det var jätte länge sedan sist så det ska bli riktigt spännande!

Någorlunda städning hann vi faktiskt också med och jag lyckades även hinna koka ihop en sats med bärmos igen. Det smakar jätte gott på gröten tycker Albin :)

Finalen på På spåret har vi också sett och i och med det betyder det att det enda vettiga som gått på tv nu är slut. Tråkigt!

Sitter nu och väntar på att familjen ska anlända. Vet att dom inte är långt bort nu! :)

Tjing


Tvättstuga/simbassäng

När jag förut skulle ner för att hänga tvätten möttes jag återigen av ett vattenfyllt tvättstugegolv. Tredje gången på en vecka!!! Stackars Peter hann bara innanför dörren här hemma efter jobbet innan han fick fortsätta arbeta som avloppsrensare.
Men nu är det fritt fram igen ett tag :)

Jag har försökt få till lite städning av hemmet eftersom vi faktiskt väntar besök nu i helgen, men det går lite trögt då en liten herre pockar på uppmärksamhet och inte alls vill leka på egenhand idag. Att han inte vill middagsvila behöver jag inte tala om längre för det är som det brukar...(oj vad han sover i skrivande stund;)


Driva med mamma och pappa samt att lägga upp en plan för satygen

När Albin "knäpper" med tungan smälter jag lite för varje gång. Det är så gulligt! Oftast gör han det när han sitter själv och pular och pillar med något, typ som att han pratar med sig själv vilket han även det gör ofta. Mammas gullepojk! <3

Hela den här veckan har han tränat på att stå utan att hålla sig i och det går jätte bra!
Han är så medveten om vad han gör och man ser hur han koncentrerar sig när han släpper taget för att sedan lägga av ett stort flin när han står där utan att hålla sig i något. Självklart slutar det alltid med att han dunsar ner på rumpan, med flit såklart för då skrattar alltid mamma och pappa. En riktig liten teaterapa har han blivit och det är så härligt att se hand medvetenhet växa fram mer och mer. Det är inte längre enbart av en slump han "säger" eller gör saker utan han har själv lagt upp en plan för vad kan ska göra. Underbart mysigt att skåda!


Den ❤-liga dagen

Min plan var att koka ihop en trerätters middag idag till min kära.
I och med att ungen höll mig sysselsatt hela dagen blev det lite körigt men tack och lov började jag lite smått att förbereda maten redan vid tolv. Och med tanke på att ungen sovvägrade och mycket tid gick till att truga med honom var det ett smart drag av mig att börja i tid :)

När Peter kom hem fick han direkt hoppa i badet som jag tappat upp åt honom och där i äta en liten aptitretare.
Till huvudrätt serverades det ugnsstek i lergryta, potatistoppar med persilja och trattkantarellsås.
Till efterrätt blev det chokladpanacotta med passionsfrukt toppat med gelehjärta.

Vi blev mätta!!!

Vägen till mannens hjärta går ju genom magen så jag tror jag ligger bra till ;)


Själv så fick jag en liten blomma! 🌹

Nu har vi festat till det med lite ostbågar och cola på en torsdag(!) framför tvn.
Mer avancerat än såhär behöver det ej vara 💗

(den envisa ungen somnade aldrig i vagnen förut. Hopplösa underbara älskade unge!)


Förgrömmade UNGE!

Knappt en halvtimme sov han.
Match nummer två pågår för fullt...

Gnälligare och tröttare unge får man leta efter. Ögonen går ju ta mig tusan i kors på honom dessutom!

Mammans tålamod är slut sedan länge och hon är snart gråhårig.


(testar vagnen nu istället. Har hängt en filt över så att det inte ska finnas något att titta på heller. HA!!!)


Vardagsmat

Jag riktigt urless på Albins och mina dagliga brottningsmatcher och att dessa förekommer två gånger om dagen är mer vanligt än ovanligt.
Dessa scenarion uppstår när det är dags för middagslurerna. Vi leker och jag väntar ut honom tills han börjar gäspa och gnugga sig i ögonen, då lägger vi oss på madrassen i hans rum. Jag ligger och blundar/låtsas sover och tiger som muren medan han gång på gång kravlar iväg eller ställer sig upp medan jag är lika snabb att lägga ner honom igen. Så där kan vi hålla på 764 gånger och då kanske han äntligen ligger kvar en lite längre stund men är då istället förbannad och sen börjar det om. Vi kan hålla på såhär allt från en kvart till över en timme innan han ger upp och blundar och då när han äntligen ger upp så somnar han på mindre än tio sekunder. Men VARFÖR måste han kämpa emot och trilskas så länge?! Jag ligger där och tiger medan det rabblas många fula svordomar i mitt huvud och försöker behålla lugnet och tålamodet. Men det är svårt och nästan lite ångestkänsla när man vet vad som väntar (nästan) VARJE dag.
Och att hålla på såhär att kämpa i en timme och han sedan bara sover tjugo minuter får det hela att kännas så onödigt och slösande av både tid och humör. Men samtidigt vet jag ju att han måste sova, om det så bara blir tjugo minuter för annars kan jag ju räkna med att få tampas med en riktig tålamods sugande unge.

Nu sover han äntligen efter en timmes brottande, blod, svett och lite tårar. Han har klöst mig i ansiktet, dunkat huvudet i väggen, hållt handen, kramats och skrikit.
Det är underbart med barn! ;)


Ömma vader och gäspningar

Det har varit en riktig gäspig dag här idag. Albin pep titt som tätt inatt, tand nummer två på G? Och jag har inte sovit så bra där i mellan heller. Varje natt vaknar jag flera gånger med ett ryck och får för mig massa konstiga saker, som tex. att ytterdörren ej är låst eller att Albin ligger nere vid fotänden i vår säng och håller på att trilla ner på golvet. Samma visa varje natt. Tröttsamt!
Fast inatt vaknade jag av att någon låg och gnagde på mitt finger! :) Albin ville hålla handen i stort sett hela natten och tydligen somnade jag om före honom vid ett tillfälle eftersom att han istället för att sova började tugga på mitt pekfinger. Tur att han än så länge bara har en liten tandsing att hugga med!

Tröttheten resulterade i att jag inte körde träningspasset idag. Men jag gjorde lite egna mag och lårövningar istället för att göra något, plus promenaden i förmiddags. Så legat helt på latsidan har jag inte gjort :)
Träningsvärken har nu förflyttat sig från låren ner till vaderna. Bevis på att jag inte svettas i onödan!

Nu ska jag släcka och sova!


(middagsvilan kunde slänga sig i väggen tyckte Albin)


Tjejtjusare

Albin har haft dambesök idag. Molly och hennes mamma har varit här och lekt med oss.
Albin är tydligen en riktig gentleman för han uppvaktade henne med pussar även idag!

Nu har han däckat efter att hållt igång i flera timmar nu med att visa alla sina leksaker och charma.
Det är jobbigt att ligga på topp! ;)


Kväll igen

Dagen har bara svischat förbi och det är läggdags snart.

Efter sovmorgonen, frukost och promenaden i förmiddags åkte vi till öppna och lekte.
Albin pussade en tjej för första gången (förutom mamma såklart:) Flera gånger böjde han sig fram och "pussade" Molly på kinden, pannan, näsan och munnen och hon satt bara och tog emot. Sötnötar! När Albin sedan vände ryggen till henne började hon dra i hans byxor. Haha! Stopp och belägg! Ni kan gott och väl vänta några år med sådant :)
Det fanns nybakade semlor till fikat där så jag åt faktiskt en. Jag är ju inte så vidare förtjust i semlor men en på självaste fettisdagen kan jag klämma i mig.
När vi kom hem vid halv fyra var han inte så jätte svår att få att somna efter att ha hållt igång sedan tolv men tyvärr sov han bara en kvart kanske innan han vaknade igen. Tack och lov var jag snabb in i rummet och lyckades få honom att somna om igen och då sov han nog i en halvtimme iallafall ;)

Efter alla middags bestyr satte jag faktiskt igång min träningsvideo ikväll igen och svettades ett pass. Bra gjort av mig tycker jag! Två dagar av denna vecka har passerat och jag har dessa bägge dagar gått vår dagliga runda samt gympat. Go girl.

Nu är det sängen som kallar. God natt!

(inga bilder från idag jag vet... Men får kompensera det imorgon!:)


Hållahandennödig

Idag bjöds det på sovmorgon till halv nio. Tror han kompenserade sin mamma lite bara för att han var "hålla sugen" vid halv sex imorse och inte gjorde sig någon direkt brådska med att somna om.

Nu ska vi straxt bege oss iväg för att träffa våra kompisar på öppna och leka lite!


Inget sällskap ikväll

Här händer det inte mycket. Knoddas sover, jycken sover och Peter sover. Jag har tittat på familjen annorlunda och känner mig fortsatt mätt och belåten med enbart en unge :)

Jag körde faktiskt ett träningsvideo pass här lite tidigare ikväll och det känns så skönt efteråt! Fast mina lårmuskler hade inte återhämtat sig helt än från förra gången kände jag när jag satte igång. Så det blir spännande att se hur det känns imorgon, om jag kommer upp ur sängen eller ej.

Tyvärr är babysimmet inställt imorgon pga. trasig ventilation. Tråkigt! Vi får hitta på något annat istället och vänta med badandet till på lördag då de satte in extra lektioner.

Igår smeds det planer för helgen och nästa vecka, hoppas det blir som det är tänkt. Blir skoj! :)

Nu ska jag äta något litet, hoppa in i duschen och sedan landa i sängen.

På återhörande


Dagens outfit

Albin och jag försöker intala oss att våren snart är här genom att klä honom lite vårigt idag.
Turkos t-shirt, mormors egen gjorda tröja och vita brallor. Det känns väl fräscht? :)

(Att det har snöat ute typ konstant i tre dagar nu låtsas vi inte om)


Känner mig smart :)

Jag har sedan en tid tillbaka försökt bringa ordning bland alla miljoner foton man tagit det senaste året ungefär. Fy vad tråkigt sådant är och det tar sådan tid! Dessutom sitter jag och försöker knåpa ihop en fotobok till Albin. Den måste bli färdig idag då jag har en rabattkod till beställning och den går ut idag. Jag har hållit på sedan i fredags men eftersom jag är så jäkla petig och noggrann tar det evigheter innan jag får till det som jag vill och blir hyfsat nöjd.
Om man som jag har en liten Albin att tillgodo se hela dagen också så blir det inte så mycket gjort på den där jäkla fotoboken.
Men jag kom på en lösning som vi båda blev nöjda med! :) Jag tog bord och dator och satte mig på andra sidan grinden in till hans rum. Då kan han både se mig och vad jag gör samt även känna på mig och sladdarna till datorn får vara ifred utom räckhåll för den lille klåfingrige och nyfikne ungen.

Och nu är boken faktiskt nästan klar!


Spännande att titta på!

Vi gav oss ut och rörde på fläsket i förmiddags och det var skönt men det blåste isandekallt.
När vi var tillbaka hjälpte Peter farfar att sätta upp takstolarna och Albin tyckte det var jätte spännande att titta på. Såklart!

Nu försöker vi få den lille att sova men det är tydligen svårt idag. Jag försökte bra länge utan resultat och nu nyss tog Petet över. Hoppas han lyckas bättre.
Istället har jag fått en blöt jycke här i knät. Han är nybadad och fryser. Lille kraken :)

(hunden började knapra murbruk(!) från husgrunden förut när vi stod och tittade. Antingen är han på tjocken eller bara knäpp :)


Dop och onyttigheter

Här ligger jag vaken i sängen medan resten av familjen snarkar. Jag har typ växtvärk värk i ena benet och för mycket tankar som snurrar i skallen för att kunna somna. Det är inget roligt! :(


Dopet idag var bra och Albin (och vi) träffade kusin Ella för första gången. Men hjälp så trötta vi var allihopa när vi kom hem straxt efter sex. Albin höll god min hela tiden trots enbart en förmiddags lur. Det är så skönt att han är så lätt att ha med överallt trots massa folk, hög ljudvolym och mycket stilla sittande. Han kollar in allt och alla och finner sig i det mesta vår lille plutt. Men mot slutet blev det lite långdraget och han tog med sig farmor på en inspektionsrunda av stället :)
Väl hemma blev först och främst jycken överlycklig över att vi äntligen kom hem igen och för Albin var det i stort sett bums i säng. Han fick sin välling, slocknade som en klubbad säl och har sedan dess sovit.
För mamman och pappan var det bara soffhäng som gällde resten av kvällen och lite melodifestival gluttande med ett glas vin.
Och nu som sagt så sover allihop utom mamman. Som vanligt...

Mamman har för övrigt fortfarande en riktigt rejäl träningsvärk och har varken gått promenad eller tränat på något annat vis idag. Hon har istället tryckt i sig smörgåstårta, chokladtårta, kaffe, godis och vin. Det rimmar oerhört dåligt detta och imorgon är det skärpning som gäller igen!


Två kalas fina pinglor


Äta är gott

Den här lille gluffsen har just satt i sig en hel skiva formfranska med leverpastej. Tror ni han är nöjd med det?

Nejnejnej! Haha. Äpple smakar också bra :)

(snygg min va?!)


Vissa har tur!

Farmor kom och puttar på!

Mamman och pappan sitter bara och tittar på :)


Tröttlördag

Här inväntas melodikrysset snart. Albin vill åka på sin bil men ingen vill putta på.

Det är grått ute idag så det finns inget överskott med energi i kroppen. Jag känner mig skit trött faktiskt, trots en bra natt.
Men efter melodikrysset hoppas jag vi orkar masa oss ut en stund iallafall och i eftermiddag vankas det dop för Albins kusin.


Lite morgongympastik


Lämna avtryck

Dessa små fot/kloavtryck hittade jag ute på trappan imorse. Gulligt tycker jag! :)


Klängapa

Fredag eftermiddag är äntligen här och pappan har anslutit till oss!

Jag har inlett helgen med att göra det jag fruktar allra mest- att dammsuga. Men nu är det klart och det känns skönt. Mindre skönt känns det i kroppen... Kom i alla fall iväg på vår promenadrunda i förmiddags och kom jag bara igång med gåendet så mjukades lårmusklerna upp mer och mer. Men någon träningsvideo har jag inte gett mig på och ska heller inte göra idag. Benen har fullt upp att hålla mig upprätt som det är ändå :) Istället rotade jag fram min abslider och har kört lite mage med den. Alltid något.

Albin har haft en riktig klängapedag idag och har inte heller lyckats vila ordentligt, bortsett från cirka en halvtimme i förmiddags.
Han har bara velat klänga upp i knät på mig och när han väl är där är inte det bra och han ska ner igen. Så har vi hållit på hela dagen och där i mellan försökt vila, vilket inte gått speciellt bra.
Sådana här dagar är så dryga och känns oändliga. Därför var det skönt att Peter var hemma redan vid två och kunde ta över. De har stängt in sig i sovrummet och försöker komma till ro. En timme har gått ungefär och än har de inte lyckats... Håller tummarna att det snart blir tyst där inne :)


Det var fler som var nyfikna på min magtränarmackapär


Minnas tillbaka och dagens lycka

Igår blev vår lille knoddas 40 veckor!
Det är mormor Siv som håller koll på detta och uppdaterar oss per sms VARJE torsdag (oftast på förmiddagen:). Det är bra, då har hon något att sysselsätta sig med ;)

I och med denna information så har Albin nu snart varit utanför magen lika länge som han var där i! Ganska coolt :) De nio gravidmånaderna gick sjuuukt segt bitvis och höll på att driva oss till vansinne medan nu Albins nio första månader ute i vida världen har gått sjuuukt fort! Tänk vad ett litet liv som han kan åstadkomma. Vi är så glada att vi fick äran till att bli "ägare" av just honom och skulle aldrig byta ut honom.

Men än är det ett tag kvar innan han varit hos oss lika länge som i magen eftersom han inte behagade komma ut till oss i första taget. Fjorton dagar över bf gick vi och i vecka 42+0 fick vi äntligen skåda det lilla livet på riktigt <3

Övre bilden några timmar gammal och undre cirka 40 veckor gammal


Något har hänt!!!

Min träningsvärk i låren är obeskrivlig idag! Stelhet i rygg och ömma armar gör sig även det påmind. Att ta sig upp och ner från en stol svider skönt och då ska vi inte tala om att ta sig ner till golvet. Hujja!
Nu sitter jag på puffen inne i Albins rum och här blir jag väl sittandes till någon kommer och hjälper/drar mig upp. Haha.
Självklart är ju känslan också skön. Det är bevisat att jag inte svettades helt i onödan igår!
Berättade jag det att vi på eftermiddagen igår klädde på oss och gick ut igen och tog en ytterligare tre kilometers promenad! I SNÖMODD!
Man kan tro att något slagit slint i skallen på mig :) Tre kilometer på förmiddagen, monster träningspasset vid lunch och sedan tre kilometers promenad på eftermiddagen igen. Behöver jag säga att mina ben var som spagetti resten av kvällen? Men fan vad gott jag somnade redan innan klockan slagit elva!

Idag då? Kommer mina ben bära mig om vi ger oss ut?


Skakis

Han slog på stort och sov typ två timmar idag igen. Det gillas av mamman! :)

Tro det eller ej men när han sov letade jag upp en träningsvideo på youtube och körde ett pass. Det ni!!!
Fy fanken vilken dålig form man är i. Det blev bevisat nu.
Videon var cirka tjugo minuter lång och jag var helt slut redan efter tio minuter. Haha.
Men den var bra! Det var uppvärmning och stretching med också så man fick hela paketet liksom. Måste skaffa mig ett par hantlar så jag kan göra exakt som dom :)
Behöver jag säga att mjölksyran var total och att jag fortfarande är skakis i kroppen? Typ två timmar senare.
Tänk om jag kunde vara så duktig att köra detta pass varje dag nu. Jag ska försöka!


Varsågod att spola

Den nya mössan testades nu när vi var ute och den både sitter bra och klär herrn tycker jag.

Igår snöade det i stort sett hela dagen och det kommer ner lite fortfarande och tydligen väntas det mer. Vi har redan fått närmare två decimeter sedan igår och till och med jag börjar tycka att det räcker nu.

Farfar har spolat avloppsrören nu på morgonen och tror att det släppt nu så det är fritt fram att gå på toa precis hur mycket man vill samt ta hand om diskberget i köket!

Nu leka och sedan vila!
På återseende


Borsta tanden

För första gången har Albin borstat sin tand på riktigt ikväll. Med tandkräm :) Det gick bra! Han tyckte det var skönt att tandköttet blev masserat.
Det är knappt att tanden syns än, men den känns mera.
Efter tandborstning, Alvedonsmörjning och välling somnade han gott inom en kvart! En trött kille i kväll.

Natten till idag var ganska knorrig. Han gnydde, gnällde, knorrade och grät i sömnen många gånger och det är så jobbigt att höra. Jag kan ju inget göra mer än att sträcka fram handen och låta honom hålla i den, vilket han gjorde nästan hela natten så min arm typ gick av där den hängde mellan vår säng och hans.
Men faktiskt att han låg i sin säng hela natten och gjorde sedan morgon vid halv åtta. Han är så duktig <3
Hoppas denna natt blir lika bra fast smärt och knorrfri.


Jag kokade ihop ett bärmos/kräm till Albin förut och det blev så jäkla gott! Till och med det överblivna spadet var så gott att man kan dricka upp det.
Äpple, jordgubbar, hallon och blåbär, busenkelt och riktigt gott :) Absolut att jag gör det igen och bunkrar upp med!


Kom inte hit, det luktar skit!

Ja alltid är det något som skall ge en huvudbry... Nu var det dags för stopp i avloppet igen. Peter upptäckte att det kommit upp ur avloppet i tvättstugan när han kom hem från jobbet. Dessvärre är det ju inte mycket att göra åt det såhär dags när det är mörkt ute så farfar får spola imorgon under dagen och vi får helt enkelt försöka låta bli att spola onödigt med vatten. Så det blir ingen dusch här ikväll och ingen diskning heller. Men fan vad svårt det är att komma ihåg detta!!!
Tyvärr upptäcktes det nyss att när vi spolar i toaletten så stiger det upp där nere återigen. Kul! Bara att knipa helt enkelt. Haha.
Stackars Peter är nere och dammsuger äckelvatten ännu en gång.


Vem kommer vara snyggast i sommar?

Jo, vår grabb! :)
Idag kom paketet med kläderna jag beställde från VILLERVALLA härom dagen. Förutom dessa shorts och bodyn beställde jag också en jätte fin och bra mössa samt ett par fin fina "strumpbyxor".
Jag är inget annat än nöjd! Förutom att jag skulle vela beställa meeeer :D


Sjunga på en bil

Vi har varit till öppna idag med den andra mamman och tjejen.
Albin hittade bobby caren så fort vi kom innan för dörrarna och vägrade sedan lämna den. Han satt på den under sångstunden till och med. Tillslut hittade han några andra saker att undersöka och lämnade bilen en stund.
På hemvägen stannade vi på Ica för inhandling av bl.a. tandkräm till Albins tand! :)
Nu sover han efter en lång dag så här långt.


Den känns!!! Första tanden!!!

Tidigare ikväll fick vi känna att Albins högra framtand i underkäken har tittat fram lite lite lite- äntligen! Igår kändes det inget och imorgon kommer den säkert synas till och med. Det händer grejer fort! Ytterligare bevis för att liten blir större.


Ungen slog på stort och sov banne mig närmare två timmar när vi kom hem från simhallen. REKORD! Han har ju envisats med att enbart ägna sig åt knappa halvtimmes lurar ett tag nu så detta var välkommet både av mig och säkert för honom också. Han vaknade faktiskt till en gång men jag hade turen att jag precis då gick förbi rummet och kunde snabbt slinka in och klappa honom lite rumpan och vipps så sov han igen :)
Jag hann ta hand om vår badväska, dricka kaffe och äta några knäckisar, tvätta och vika tvätt, plocka ur och i diskmaskinen, plantera om några krukväxter, skapa lite ordning i mitt kruk/vasskåp och sätta mig ner med min bok och läsa en halv sida innan han vaknade. Inte illa alls :)

Middagen lyckades han äta upp nästan allt innan han flippade ur åter igen. Och nu blev han på riktigt ledsen. Både tårar och snor rann, innan har mer blivit förbannat och härjat. Har fått höra att det kan vara pga. tandsprickningen han beter sig såhär och jag hoppas att det stämmer, för då är det ju iallafall något övergående. Vore ju tråkigt om vår matglada kille skulle börja kinka med maten.

Nu sover han sedan klockan sju och även idag smörjde vi lite Alvedon på tandköttet, tror det känns bra för honom faktiskt. Natten till idag var lugn med enbart en nedläggning efter att han ställt sig upp. Sedan vaknade han efter att min klocka ringt första gången vid åtta imorse.
Tror nog han brås på sin mamma och är en morgontrött själ :)


Det kan bli ganska intimt ibland

Det är lika spännande varje vecka i omklädningsrummet i simhallen. Det är trångt och det ligger/sitter/kryper/står ungar överallt. Mammorna försöker duscha, torka sig, klä på sig, borsta håret och hålla koll på alla grejer så fort dom bara kan för att försöka hinna bli klar innan ungen lessnat helt på att vänta.
Mitt på golvet finns det en golvbrunn och den är som en magnet för de barnen som kan förflytta sig. Dock tycker inte mammorna att det är så fräscht när barnen ligger och slickar på den. Haha. Att spritt språngande nakna mammor jagar ungar är ingen ovanlig syn om man säger så.
Den dagen någon/några blandar ihop sina barn och tar med sig fel unge hem blir jag inte ett dugg förvånad.
Men detta kaos med oerhörd hög ljudvolym stundvis är ganska spännande och mysig! :)


Den lille ordningspolisen behöver också äta (och mamman får ett par minuter att kunna få på sig lite kläder)


De dagliga utbrottens tid

Vi klarade av att äta upp nästan hela gröten till frukosten idag utan något utbrott. Men bara nästan.
Jag fattar inte varför han har börjat med detta? Tidigare har han ställt till med ett himla liv när det är slut på tallriken, men nu sätter han igång redan innan. Han går händelserna i förväg kan man säga.
Aja, hoppas det är något övergående!Medan vi väntar på att åka till simhallen om en stund inspekterar han farfars bygge


Nöjd

Efter att ha tittat på familjen annorlunda känner man sig rätt nöjd med endast ett barn :)


Hintar liiiite :)

Igår tipsade en annan mammabloggare om att VILLERVALLA har rea och jag kunde givetvis inte låta bli att gå in för att kika!
Självklart hittade jag massa fint till grabben!
Deras kläder är färgglada, precis så som jag gillar och inte enbart bara svarta eller blåa pojkkläder som de annars oftast är. Färg och mönster är härligt!!! Turkost (stavning?) är ju underbart fint till sommaren :)
 
Idag beställde jag lite kläder men hade såklart beslutsångest.... Så jag tänkte att är det någon av er som läser som vill passa på att fynda födeslsedagspresent eller dyl. till vår son så servar jag er med länken här: http://www.villervalla.se/rea/ 
 
GÅ IN OCH KOLLA NU! (man vet ju aldrig hur länge rean varar?:)
 
Puss puss ;)

Tumme ner dag

Snart är äntligen denna dag till ända! Jag är inte sådan som brukar längta till att dagarna tar slut, men idag gör jag faktiskt det! Det har inte varit någon rolig och behaglig måndag här. Barnet har varit missnöjt så gott som hela dagen och varit riktigt noga med att mamman skulle höra det. Gnäll, skrik och knorr om vart annat och till och med trilskats när det bjöds på käk.
Sådana här dagar är inte roliga och jag tackar för att dom är relativt sällsynta. Även fast man är väl medveten om att hans humördippar inte är medvetna så får man ändå bita sig i tungan flertalet gånger under dagen och inte tappa humöret själv. Och även att man inte hunnit varken gå på toa eller äta något mellan cirka klockan elva och fyra är det bara att försöka ignorera. Och att man i 1 1/2 timmes tid försökt få barnet att sova middag utan att lyckas är tålamodsprövande om något en dag som denna.
Turligt nog släppte det värsta av min gräsliga huvudvärk efter att jag beklagade mig i förmiddags och hade den inte gjort det hade jag gått och lämnat ungen till grannen tror jag.

Nu har han faktiskt däckat i sin säng och jag hoppas det är för natten! Vi garderade oss med att gnida in hans tandkött med lite Alvedon innan han la sig för att förhoppningsvis skänka honom lite mer ro i kroppen och slippa störas av tänderna som ligger och jäklas och snart tittar fram när som helst.


Det känns att jag har ett huvud

Satan i gatan vilken huvudvärk jag har!!! Den kom från ingenstans när vi var ute och gick och hänger kvar än. Huvudvärkstablett och kaffe är intaget och ingen förbättring ännu. Är lite orolig att det är migränen som hittat tillbaka, har ju *peppar peppar* inte haft någon migrän sedan innan jag blev gravid. Det är bara att vänta och se och hoppas att det ger med sig lite iallafall för just nu är det gräsligt jobbigt! Skönt att Albin somnade utan massa bök och stök nu för en stund sedan.


Leka

Lite lek innan det är dags att gå och vila lite.

Vi har just kommit in från en promenad och jag är helt slut!!! Satte Albin i pulkan och gick ut längs åkerkanten. Det blev inte mer än dryga två kilometer men det räckte gott och väl kan jag säga! Det var jobbigt att både gå och dra pulkan på den bitvis dåliga skaren. Men det är skönt att ta i :)


Söndagsmiddag hos farmor

Vi åkte till farmor i eftermiddags och blev där bjudna på mat, som smakade lika bra som vanligt.

Albin passade på att rasta farmor lite efter maten genom att krypa runt och utforska ALLT.

Hemma igen blev det ett snabbad för den lille och sedan bums i säng.
Han somnade nu nyss så det är fritt fram för oss att slänga oss i soffan.

På återseende!Han hjälpte farmor med att laga maten förut


Albin 9 månader

Nio månaders dagen är här denna soliga söndag! Hurra hurra :)

Behöver jag säga åter igen att tiden går för fort?!

Den sista tiden har all utveckling av att lära sig nya saker avstannat lite och han koncentrerar sig istället mer på att öva upp sig och bli bättre på de saker han redan kan. Klokt!
Han står jätte stadigt och gör så även utan stöd om han inte tänker på det.
Han sätter sig ofta på huk eller på knä och pillar med saker.
Hans ålande är nu helt borta och nu kryps det enbart.
Åter igen har han hittat sina allra högsta toner och får till riktigt höga och öronskärande skrik och de används oftast när han blir glad eller exalterad.
Orden han använder är fortfarande: bababa, tatata, dadada, papapa och nu äntligen också- mama! :)
Äntligen har han börjat sova nästan hela nätter och då även i hans egen säng! Han går och lägger sig mellan halv sju- sju, får sin välling och sover i regel för natten straxt innan klockan åtta. Mellan sju och åtta på morgonen gör han morgon och väcker oss andra genom att sitta och prata med sig själv och plocka med sina nappar. Aldrig att han vaknar ledsen på morgonen längre.
Dagtid är det bra om han lyckas sova två lurar för att orka hålla uppe humöret hela dagen.
Mat är hans stora passion och skulle nog kunna äta tills han sprack om han fick. Allt är gott ( förutom avocado) och så fort det är slut på tallriken brakar det loss med gap och skrik! Oftast brukar en majskrok kunna få honom på andra tankar. Mjölk är gott att dricka och då helst ur pappas glas.
Amma har han nog inte gjort på cirka en månad nu och det har gått riktigt bra! Men råkar han få syn på mammans tutte på morgonen i sängen tex. så är det mycket frestande att ta en smak"bit". Synd bara att mamman är på sin vakt och alltid hinner veja undan :)
Musik har han börjat förstå att man kan digga till och brukar också dansa lite genom att vagga fram och tillbaka. Både när han står och sitter.
De av hans leksaker som har ljud har nu börjat bli intressanta och han vet var knapparna sitter som får dem att låta. Hans böcker med hundar och katter och som också skäller eller jamar ligger högst på listan. Böcker överlag är roliga att plocka med och bläddra i. Likaså att få tag på en tidning och riva sönder.
Bada är fortfarande lika roligt och han har nu börjat "dyka" på babysimmet.
I kläder passar storlek 68 bra än och vi har börjat lite med 74.
Att titta på Gummibjörn sången eller Bubble up sången är jätte skoj och brukar alltid bota eventuella sura miner.

Ja, liten blir stor fort vilket både känns lite ledsamt och spännande. Personen Albin framträder mer och mer för var dag som går och han slutar aldrig förvåna eller överraska en.Vi passar på att tacka för vykorten som kom på posten i fredags!Gladfisen hos farmor idag


Lunchdags

Blåbärs smoothie var tydligen jäääätte gott!

Tittar man noga kan man se antydan till två små tänder i mitten i underkäken. Dröjer nog inte länge förän de båda tittar fram nu!
Och i pannan ser ni ett avlångt märke efter att han dunkade huvudet i soffbordet förut.
Hans båda knän är både gula och blå efter allt krypande upptäckte vi imorse.
Vår tappra lille hjälte! <3


Underbara söndags förmiddag

Efter frukosten klädde vi på oss hela familjen och gick ut i det gnistrande solskenet. Albin satte vi i pulkan och gick sedan ut över åkrarna igen. Vilken energi och lycka man får av sådant här väder. Man försöker passa på att tanka kroppen så mycket det bara går!

Vi försökte få jycken att dra Albin och pulkan, gick väl sådär. En bit gick det jätte bra men när det börjar ta emot lite så ställer han sig bara och fånglor istället för att ta i lite mera.

Innan vi gick in fick Albin åka lite pulka nerför några lagom stora snövallar och det gillades. Han blir nog en liten äventyrare tror jag!

Nu är vi inne och jag fick faktiskt honom att somna väldigt lätt! Frisk luft och lite äventyr gör susen.
Peter håller på att lassa in ved så vi slipper frysa.


Var är schlagern?

Samma besvikelse varje år. Den riktiga hederliga schlagern är tydligen död och utrotad.

Och nu verkar det inte vara något mer vettigt att se på tv. Kan lika gärna gå och lägga mig tillsammans med min bok. God natt!


Redo! :)

Barnet sover och jag har laddat upp med diverse gosaker!


Det blev tårta idag!

Blev en tur till Peters farmor idag för att gratulera på födelsedagen lite i efterskott. Mycket god tårta fick vi och Albin utforskade hennes hem.

När vi kom hem var det i stort sett dags att börja med middagen. Medan jag ändå lagade käk till oss så gjorde jag ett kok till Albin också. Till honom blev de kokt fisk, potatis, broccoli och persilja. Det blev så himla gott så jag ville hellre äta hans mat istället för kasslerlådan jag gjorde åt oss! Hoppas han tycker lika.

Nattningen pågår för fullt här. Vi trodde för en halvtimme sedan att han sov, men tydligen lurade han oss bara för nu sitter han upp i sängen och pillar med snörena till spjälskyddet. Bara han har somnat till klockan åtta så är jag nöjd, då börjar ju melodifestivalen! Då ska det dukas upp med onyttigheter :)


Vi gjorde det!

Vi har varit ute på ett litet äventyr nu på förmiddagen. Vi försökte oss på att gå runt sjön och det gick faktiskt! Bitvis var traktorspåren breda nog att köra vagnen i och på andra ställen var det väldigt guppigt. Trots alla ojämnheter och slit somnade Albin som en stock! Och imorgon lär det nog ömma i en och annan muskel i kroppen efter detta träningspass :) Men härligt var det!


Nu är det kväll

När pappan kom hem intog vi en liten mellis/fika och gick sedan ut på promenad i eftermiddags solen. Vi gav oss ut på skaren över åkrarna, kul att se lite annat och inte bara gå byvägen fram och tillbaka som är typ enda alternativet såhär års.
När vi kom in lyckades den lille sova en liten stund medan vi två andra hängde i soffan med bok och tidning.
Peter stod för middagen idag. Tackar! Och medan han kockade bäddade jag rent, tog hand om tvätt samt dammsög halvfärdigt. Skönt! Nu är det inte mycket kvar av städningen till resten av helgen.
Nu är maten intagen och projekt nattning pågår, vilket inte tycks gå som planerat. Den lille knallar runt i sängen hånglor på oss :)


Diggelo diggelej...

Albin firar in fredagen och att pappan äntligen är hemma med oss genom att ha på sig sina guldskor.

Dom blänker fint tycker han och smakar ganska gott också för den delen.


Fredag är här!

Efter två dagar med mild väder och regn var det nu dags igen för minus grader och sol. Isigt och halt är bara förnamnet till vad det är ute.

För tredje natten i rad var vår säng helt barnfri. Jag är stolt!
Även om han vaknar till så kan han numer ligga kvar och somna om helt på egenhand lugnt och fint. Tidigare har han ju börjat skrika och bli skitarg innan han ens hunnit öppna ögonen.

Just nu försöker jag få till en liten vila. Han somnade nyss men jag hann inte ut ur rummet innan han var vaken igen, så det var bara att börja om igen. Vi får se hur jag lyckas...
Hade tänkt ta hand om tvätt och kanske hinna börja med lite välbehövlig städning av hemmet. Vore skönt om jag kunde beta av lite av allt det tråkiga som måste göras nu innan pappan kommer hem för helgen, så vi slipper att bara göra tråkiga saker då. Vi får se, verkar inte riktigt som han vill somna om igen.


RSS 2.0