Just nu

Dags att gå in och göra kväll. Tyvärr! Nu är det ju äntligen riktigt behagligt ute. Det går att andas och röra på sig utan att drunkna i svett
(null)
 Imorgon ännu en arbetsdag. Tack och lov en kort! Och dessutom ska Peter hjälpa mig så den blir ännu kortare ❤️

Det är banne mig inte lätt att jobba i denna hetta. Den tar kol på en. Allt tar längre tid och ens humör hänger inte med hela dagen. 
Är iallafall tacksam över att jag oftast har ganska korta jobbdagar och kan om jag vill baka ihop jobben så jag bara jobbar tisdag, onsdag och torsdag. 
Nästan alla mina kunder är väldigt bekymrade över att jag bara varit helt ledig 1 vecka. De säger att de kan klara sig utan mig så jag kan få lite mer ledigt. Dom är gulliga ❤️ Men för mig känns det viktigt att jobben rullar på. Iallafall nästan helt som vanligt. 

I eftermiddags var extrajobb inplanerat. Peter kom in och hjälpte mig ❤️ Flyttstäd av en liten lägenhet. Nyproduktion som stått tom sedan den blev färdig för knappt ett år sedan. Sådana jobb är perfekta!!! 😊
(null)


Helgcamping

I fredags packade vi husvagnen och drog iväg på en helgtripp. 
Vi åkte några mil norrut mot Tierp, till Berkingebadet. En liten enkel camping i skogen intill en sjö med vattenrutschbanor och fiske. Stooora platser och lite vagnar. Och det bästa av allt! Skugga och svalkande vind! Perfekt i hettan.

Vi kom upp på eftermiddagen så vi ställde iordning vagnen, fixade lite käk och gick sedan och köpte glass och kollade in badet.
Satte upp förtältet, tog oss ett dopp och efter det fiskade pappan och Albin lite. Enbart en liiiten abborre nappade.
Albin är galet duktig på att kasta! Och vilket tålamod!!! Vi blev helt stumma! Han stod och kastade, vevade, kastade, vevade, kastade och vevade på ett och samma ställe i över en timme. Han som annars är otroligt rastlös och stressad mest hela tiden nuförtiden. Han riktigt kopplade av och vi fick tillslut be honom att sluta 😅 Det var knappt han brydde sig om snackspåsarna vi hade med oss. 
(null)
Elsa hade desto mer myror i brallan och hetsåt nävar med snacks. Haha!

Det blev sen läggning, typ vid 22 och ändå hade de svårt att somna. Elsa tuppade tillslut av men Albin låg fortfarande vaken när en blåblinkande ambulans plötsligt rullar in på campingen och stannar vid platsen mittemot oss. Hela stället bländas av blåblinket så vi låter Albin få komma upp och ut till oss i förtältet och se vad som händer. 
Dock vet vi inte vad som hände eller hur allvarligt det var. Vi märkte inte av något innan ambulansen anlände. 
Sedan fortsatte den stå där och blinka bra länge och Peter säger att det var tur det inte kom en ambulanshelikopter och landade här utanför. Jag och Albin höll med!
PRECIIIS bara några sekunder efter det hör vi en helikopter närmare sig. 
Den hovrar över campingen och försöker gå ner en liten bit bort från oss, vi ser dammet yra och den ångrar sig och stiger igen. Sedan stannar den och hovrar ovanför oss och tänker landa på lilla gräsplätten precis utanför vårt förtält... Tack och lov ångrar de sig och hittar en bättre lämpad plats just utanför campingen, bakom lite träd. 
Sedan dröjer det väldigt länge innan de lyfter igen. Ni kan ju tänka er nyfikenheten bland alla på campingen, folk gick man ur hus/tält för att se på uppståndelsen. Vi själva hade ju första parkett inifrån förtältet vare sig vi ville eller inte.
Hur det slutade för den sjuka/skadade vet vi inte? Men det var hela tiden lugnt så jag kan inte tänka mig det var något superakut eller allvarligt. Hoppas jag!
(null)
Elsa sov sig igenom allt oljud. Helt otroligt! 😅
Albin slocknade även han ganska omgående efter att helikoptern äntligen lyfte och gav sig iväg. 

Under natten vaknade jag av regn på taket som höll i sig ända till morgonen. Fantastiskt! Det enda jag låg och tänkte och hoppades på var att det skulle komma regn hemma hos oss också.

Regnet fortsatte hela förmiddagen på lördagen så vi kurade i förtältet i lugn och ro medan vi väntade på att småsysslingarna och deras mamma och pappa skulle anlända med deras husvagn.
Framåt lunch kom de och efter vi käkat lite och de ställt iordning sitt så drog vi iväg till Lövstabruk. Där besökte vi Barnensbruk. Det var lyckat! Ett gammalt litet kvarnhus som rymde väldigt mycket roligt och spännande för ungarna. Stället var byggt som en stor trädkoja typ, på höjden. Flera våningar högt med rutschkana, olika rum med bla skola och affär och olika märkliga uppfinningar här och var. Och allt var i storlek mindre fast vi vuxna också kunde klättra och ta oss runt överallt.
Nere i källaren var det mörkt och lite kusligt, så man fick låna med sig en ficklampa ner. Olika gångar att gå runt i och olika tittfönster med massa lustiga och roliga konstellationer. 
Det är Pettson och Findus gubben som inrett stället.
Det lilla kvarhuset rymde väldigt mycket med andra ord. Massa kuligheter och lärorikt. 
(null)
Ungarna ville ju inte gå därifrån! 
Utanför fanns det några små minigolfbanor så vi lyckades lura med dom ut dit en stund för att få lite luft och fikarast.
(null)
Elsa blev sådär jobbigt blyg och kinkig den första halvtimmen och vägrade släppa handen men sedan kom hon på att det var skoj.

Vi mammor passade på att smita ifrån efter nästan två timmar och gick en visning på brukets herrgård och fick veta typ allt om släkten de Geer i flera århundraden tillbaka. 
Papporna och ungarna var kvar och härjade i kvarnen. Alla fyra ungarna var helt genomsvettiga när vi efter flera timmar lyckades få ut dom därifrån. Stället stängde 17 så de hade inget val 😅
(null)
Lite senare på kvällen skulle de bli Allsång där i parken och när vi gick visningen inne på herrgården pågick genrepet för fullt så det dånade. Och vi hann se och höra både Nordman och Lasse Berghagen. 
Lassa traskade ovetandes rakt in i ett rum där vi guidades och ni kan ju förstå hur stort det var för de lite äldre i sällskapet 😉 Jag tyckte mest han såg riktigt gammal och kutryggig ut och ocool i shorts och stödstrumpor 😂

Tillbaka på campingen käkade vi tacos till middag och traskade sedan bort till en liten damm med regnbåge. Inte ett napp. Eller de påstod att det högg men jag tror mer det bara var sjögräs.
(null)

Blev en sen kväll återigen men vi var alla nöjda och glada. Och trötta.

På söndagen vaknade vi upp till en soligdag med hetta. Vilken tur att vi tänkte besöka campingens bad 😉 Ungarna var riktigt taggade för att åka rutschkana. De hade ju spanat in dom på andra sidan sjön ända sedan i fredags.
Och oj vad de åkte! Forsbanan med gummiring var bäst. Den åktes om och om och om igen.
Elsa var ju såklart riktigt spak till en början. Allt det tuffa med att åka kanorna var bortblåst. Hon var upp i de minsta men vände igen ner igen eftersom hon inte "vågade" gå igenom vattensprutet som höll kanan blöt. Suck! 
Efter mycket om och men lyckades pappan visa hur hon kunde sticka igenom huvudet vid utkanten och slippa få sprut på huvudet och efter det åkte hon om och om igen den allra minsta kanan som slutade i en liten balja på land. (De övriga 5 kanorna gick ut i sjön)
Albin var tuff från början. Bara han har badring, puffar eller flytväst så känner han sig säker. 
Och ja, även de vuxna åkte måååånga gånger. Förutom jag som höll mig på land pga. kvinnligåkomma. Varmt! 
(null)
Men en liten paus behövs ibland mitt i allt roligt. För lite frusen blir man av massvis bad ❤️
(null)     
Vid lunch gick vi hem till husvagnarna och fixade käk. Ungarna var riktigt loja och chillade. Vi föräldrar också 😅 
Sedan gick vi tillbaka och badade några timmar till.

När det närmade sig middagsdags åkte vi upp till Rullsand och dess camping. När vi hade typ 1 kilometer kvar däckade Elsa ❤️
Vi åt mat på resturangen och badade lite till i havet. Riktigt skönt! Och ungarna grävde i sanden. Ett jätte hål ända ner till Kina nästan 
(null)

Klockan hann bli närmare 22 innan vi var hemma på vår camping igen och ungarna trillat i säng. Denna gång somnade extra fort! 😅

Måndag innebar hemfärd. Åt frukost och packade ihop oss. 
Stannade i Forsmarks bruk på hemvägen och besökte en experimentverkstad för barn. Kul men varmt!
Vi åt lunch på värdshuset och rullade vidare hemåt. 

En mycket bra helg! Och barnen skötte sig EXEMPLARISKT!!! ❤️ De har inte varit såhär lugna, följsamma och fantastiska på hela sommaren hittills. Trots att de andra två vildarna var mer vilda mest hela tiden 😂 Just nu

I år har användandet av poolen slagit rekord! 
Ungarna är som fiskar och badar flera gånger om dagen 
(null)
 Tyvärr har vi ju haft ont om regnvatten hela våren och sommaren så vi har inte kunnat fylla upp den helt, men det går bra ändå.

Fast för några dagar sedan var det riktigt kritiskt! Då hade vattnet dunstat och skvätts ut så mycket att det knappt nådde över hålet till pumpinsuget. Kan vi inte köra pumpen så skulle vattnet bli grönt på ett kick.
Turlig nog kom det ju en regnskvätt i lördags och vi kunde fylla på några liter igen. TUR! 😊

Och vet ni! Både Albin och Elsa är riktiga fenor på att simma! På riktigt!!! Båda två är såååå nära att klara det utan några flythjälpmedel. Dom tränar och tränar och tränar.
Albin är mer under vattnet än ovanför och dyker och grejar. Jag älskar att de är så giriga på att lära sig och bekväma med vatten. 

Just nu

Veckans höjdpunkt enligt ungarna...
(null)


Just nu

Idag fyller han år!

En av presenterna är nu invigda. Eller två förresten! Spel och en flaska rosé 
(null)

En riktigt behaglig kväll ute om man bortser från myggen.
Över 30 grader hela dagen så känns det gött nu. 

Invigning

Jag är sååååå lycklig! Efter 6 års längtan har jag äntligen fått en riktigt, iordning gjord uteplats! Det känns helt overkligt 😅 
(null)
 
Ikväll hade vi invigning med bubbel, chips och dans. Kul! 
Perfekt dansscen uppe på slänten tyckte ungarna och gav oss en rejäl show. Albin dansade av sig kläderna tom. 😊 

Helt färdigt är det inte. Men det är idag mer färdigt än ofärdigt.
Peter har jobbat på riktigt hårt vissa dagar. Trots värmen. Det är ju gassande sol just där heeeela dagen, men han slet på ändå.
Jag har finansierat bygget istället 🤣 Och hjälpt till. Men tyvärr är min sambo typ världens sämsta arbetsledare så han får faktiskt skylla sig själv att han fått göra det mesta själv. 

Presentgivning

Helgen innan midsommarhelgen var Albin bjuden på kalas hos Viktor.
Det var beachpartytema och kläder och present däerfter 😎
(null)
Albin även ett egengjort presentkort på ett gokartåk och glass. Mycket bra present!

I söndags var det äntligen dags att genomföra presenten och det var två glada grabbar som gasade sig runt varv på varv. 
Albin körde ju två gånger förra året men i år fegade han mer i kurvorna. Han nästan stannade helt och tog det såååå långt. Men på rakorna var det gasen i botten 😉

Och efteråt njöt de av glass. Mycket lyckat och uppskattat! 
(null)


Just nu

Ikväll sker det äntligen! Grabbarna ska sova i tält.
De pratade om det redan förra sommaren men det blev inte av. Men nu så!
(null)
Tältet restes 2 meter från trappan på baksidan, precis nedanför Albin fönster.
Han valde platsen själv 😉
Nu har det gått över en timme sedan de la sig och än sover de INTE hör jag.


Elsa och jag är kloka och sover inne 😇


Och inget regn kom det förut. 
Tydligen hade de kommit en liten skur just innan jag kom hem från jobbet men den lämnade inga synbara spår. 

Just nu

Fantastisk mulen himmel!
Öppna dig!!!
(null)


Just nu

Måste fixa så grannen tar ner några träd 😂 
Så vi får njuta lite längre av kvällssolen 🙈
(null)


Semester på västkusten

På söndags förmiddagen packade vi ihop igen och drog vidare. Nu var siktet inställt på västkusten och Kungshamn. 

Resan flöt på bra. Vi åkte mot all trafik så det var helt perfekt.
I Trollhättan stannade vi och åt lunch. Typ en halvtimme efter det blev det ett snabbt kisstopp intill vägen då Elsa behövde lätta på trycket.

Ganska exakt 15.00 checkade vi in på Solvik camping. 
Jättebra ställe! Och nu var det ju dessutom väldigt tomt.
Lekparken var barnen till belåtenhet och vi hade plats nästan intill så vi vågade släppa dit dom själva. 

Vi ställde i ordning oss, satte upp förtältet och fixade lite käk. 
Sedan tog vi oss en tur runt och kollade läget. Vi gick upp på klipporna alldeles intill campingen, ett naturreservat och lite längre ut fanns en badplats. 
Helt fantastiskt! Det kändes som ett månlandskap uppe på klipporna. Det enda man såg var sten.
(null)

Det dagliga intaget av glass mättades också. 


På måndagen vaknade vi upp till ännu en strålande dag.
Denna dag ägnades åt en tur upp till fjällbacka och grebbestad.
I fjällbacka gick vi runt lite och åt sedan lunch. Jag hade nya ballerinaskor och fick världens skoskav. Som vanligt.
(null)

Efter glass åkte vi vidare till grebbestad. Kollade i ett par affärer och ungarna höll på att tjata hål i huvudet på oss. Alldeles intill fanns en liten badplats och då blev de nöjda.
Jag köpte mig ett par tofflor för att skona mina skinnflådda hälar.
(null)

Tillbaka på campingen grillade vi korv till middag. Efter elsas önskemål. Därefter packade vi badväskan igen, tog med de nyinköpta håvarna och gick bort till badplatsen.
Det fångades sjöstjärnor, krabbor och mini räkor för glatta livet. Och Albin och pappan badade. 


Tisdagen bjöd på ännu en varm och solig dag. Denna dag var en tur till smögen planerad.
Vi gick runt och kollade. Vandrade bryggan fram och tillbaka innan vi intog lunch.
(null)
(null)


Efter maten fick vi för oss att ta en båttur ut till Hållö. 
Där var det helt otroligt vackert! Bara sten och  ännu mer sten. En liten ö med en fyr, litet vandrarhem och kafé, liten hamn och ett litet museum som inte öppnat för säsongen ännu.
Vi gick och gick och gick. Barnen var helt otroligt duktiga och knatade på. (Elsa brukar ju gnälla och hålla på så man blir tokig annars)
Under andra världskriget störtade ett flygplan ute på ön och idag står ett litet monument med ett av propellerbladen, det var otroligt spännande enligt barnen. 
(null)

Vi gick nog i nästan 3 timmar där ute. Solen gassade och vi var inte riktigt klädda för denna sortens utflykt. Fel skor och inte solkrämssmörjda. Och inte heller någon matsäck medtagen. En fika längst där ute på klipporna, flera meter över havet hade en fika smakat riktigt gott. 
Det var riktigt skönt att sitta i båten de minutrarna det tog att åka tillbaka till smögen bryggan.
(null)

Tillbaka på campingen var vi alla ganska loja. Och solkyssta.
Pappan brassade köttbullar till middag och ungarna byggde lego ute i den lilla skugga som fanns. De orkade inte ens bemöda sig att gå till lekparken.
(null)
På onsdagen var vi ganska slitna och orkade inte ta oss för någon utflykt. Vi tillbringade hela dagen på campingen. Faktiskt riktigt gött.
Peter och ungarna spelade minigolf på förmiddagen och på eftermiddagen packade vi med oss fika och gick några hundra meter bort och satte oss klipporna. Framåt kvällen gick vi bort och badade. Denna gång badade vi allihopa tillslut. Riktigt skönt i havet faktiskt! 
När vi alla duschat och ungarna var nerbäddade plockade vi ner tältet och packade ihop det mesta ute. Redan 😩
(null)

Torsdagen var lite svalare och blåsigare. Helt ok för oss eftersom vi ändå skulle åka.
Vi åt frukost, packade iordning det sista och drog iväg.
Nu styrde vi upp till Karlsborg. 
Ungarna var riktigt tjafsiga i baksätet. Albin hade hemlängtan till mormor och morfar sedan flera dagar och var rejält otålig. Vi tuffade på ändå och kom ända till Tibro innan vi fick nog och stannade. Åt sen lunch på sibylla. Därefter var det knappt en halvtimme kvar till Karlsborg.

På campingen blåste det storm. Helt galet var det! Det gick inte att ha öppet vare sig dörr eller fönster på husvagnen. 
Vi ställde dock bara upp vagnen på vår plats och drog vidare till Karlsborg fästning. Peter ville dit till museet innan de stängde.
(null)
Museum med två trilskande ungar är ju lite sisådär men det gick hyfsat. 

Tillbaka på campingen fixade vi käk och åt. Ungarna lekte i lekplatsen alldeles intill och innan de la sig tog de sig ett dopp i den stormande sjön.
Trots en lång dag och sen läggning tog det Albin nästan två timmar att somna.... 

Fredag morgon och vi käkade frukost. Plockade iordning återigen och åkte sedan mot Linköping igen. Skitjobbiga ungar i baksätet återigen. 
Tror klockan var runt 14 när vi äntligen var framme på landet igen. Då blev allt frid och fröjd. 

Midsommar 2018

Vi åkte hemifrån tidigt på midsommaraftons morgon. Bil och husvagn packades färdigt kvällen innan.
Minimalt med trafik så tidigt och nästan hela vägen åkte vi i regn. 

I Norrköping stannade vi på Donken och åt frukost/mellis. Och nu hade himlen börjat ljusna.

Jag tror att vi anlände ner till landet redan vid 11 ungefär. Ungarna var eld och lågor. Det längtade grymt mycket efter att komma ner till mormor och morfar och alla andra. 

Klockan 15 var det dans runt midsommarstången. Det var Elsa riktigt taggad inför. Men innan det band vi oss kransar.
(null)

Vi klarade oss ifrån regnet under hela dansen men när det blev dags för lekar och lottdragning kom det en skur. Fast den drog förbi snabbt.
Albin kastade stövel och Elsa var med på dragkamp.

Resten av dagen ägnades åt att äta mat, 6-kamp och musikquiz. Kul! 

Midsommardagen/ Lördag vaknade vi till fin fint väder.
Jag, mamma och mormor åkte på utförsäljning av trädgårdsväxter på förmiddagen.

På eftermiddagen packar vi ihop oss och rullar vidare. 
Vi styr vidare söderut med siktet inställt på Habo camping på Vätterns västrasida.
Resan går jättebra. Ett litet kisstopp strax innan Jönköping hann vi med.

Framme på campingen dukar vi upp midsommarmatrester innan vi går och köper varsin glass, kollar in campingen och går ner till stranden ❤️
(null)

Sedan var det godnatt. Dagen efter fortsatte resan. 

RSS 2.0