Cirkus och vernissage

Hektisk vecka!

I tisdags eftermiddag var det trädgårdsfix på dagis och uppvisning av deras cirkus som det övat på hela terminen. Kul att få se!
Elsa var häst.
Efteråt grillade vi korv. 
(null)

Nästan 30 grader varmt och ändå kryllade av mygg. Fy sjutton! 
Ungarna på dagis är som prickiga korvar 😢
Vi kom hem efter 18 och det var bums i säng. I värmen....
(Andra halvan av natten låg Elsa bredvid mig och höll på att klia sönder sig pga. alla myggbett.)

Idag torsdag bjöds det in till vernissage på Albins skola. 
De visade upp delar av sina arbeten och konstverk. 
Det bjöds på bubbel och man fick köpa fika. 

Detta konstverk föreställer vad han såg när han tittade ut ur sitt fönster på sin födelsedag 
(null)
Och den blåa döskallen längst till höger är Albins 👍

Vi kom hem efter 17 idag. Lååång dag! Vi är inte vana vid det.... 


Elsa har samlat på sig ytterligare myggbett. Hennes knän är helt rödprickiga och idag ännu fler i ansiktet. Stackars lilla ❤️ Ännu en gnällig och kliig natt väntar för oss.... 

Vi funkar mycket bättre nu

Förrförra veckan och helgen var katastrof! Fy sjutton vilken osämja vi hade här hemma. Alla hade ätit taggtråd och citron. Vi tålde inte varandra. 

Vi gick in i den nya veckan med gott mod men måndag morgon gav ingen lysande start tyvärr.
Elsa vaknade, eller väcktes på världens uslaste humör (som hon tyvärr ofta gör men det har blivit bättre på sistone). Jävlar så sur hon var!
Hon fick det att brinna till riktigt ordentligt i huvudet på pappan och han ballade ur rejält.
Första gången han tappar besinningen så pass.
Elsa kom iallafall av sig i sitt usla humör och blev spak. 
Jag i min tur fick ett utbrott på Peter för hans utbrott. 
Och Albin stack ut huvudet ur sitt rum och tillrättavisade sin pappa. 
Haha! Vilken bra start 06.25 en måndagmorgon.... 

Hursomhelst, pappan och Elsa kom tillslut iväg till dagis och jobb. Och jag fick dem båda att säga förlåt till varandra och lugna ner sig.

Men det där utbrottet i kombination med att vi plockade bort paddorna blev nog som den sista spiken i kistan, för resten av veckan blev riktigt riktigt bra. Otroligt nog!
Det har var väldigt harmoniskt här hemma. Minimalt med tjafs och inget tjat om paddor. Sååå skönt!

En kväll var Albin och jag ute och cyklade. Underbart med all häggdoft ❤️
(null)


I torsdags blev det en VAB-dag för mig och Albin.
Han brukar vara uppe först på morgnarna, redan vid 06 på vardagarna men denna morgon sov han fortfarande vid 07 trots att pappan och Elsa redan tjafsat lite och åkt iväg.
Jag hade inte hjärta att väcka honom. Misstänkte att han inte mådde riktigt bra eftersom han sov så gott. Tänkte att han får sova tills han vaknar och mår han bra då så får han komma senare till skolan. 
7.45 stapplar han ut till mig i köket, 5 minuter innan skolan börjar. 
Jag ser på honom hur sliten han är och svullen runt ögonen ❤️
- Jag är så trött! Säger han. 
Bakslag med pollenallergin. Blev en hemmadag.
(null)

Han åt lite frukost och sedan gick han faktiskt och la sig i nästan en timme till. 
Sedan var han mycket piggare och ville ut. 
Farfar fällde ett träd på grannens tomt och Albin kunde ju såklart inte låta bli att hugga i och hjälpa till och jobba.....

Efter middagen cyklade vi ner till sjön. Pappan och Albin ville fiska lite.
På fjärde kastet får Albin napp. En rejäl gädda drar grabben upp! Stolt som en tupp. Årets första napp! 
Elsa blir tokrädd och skriker och får nästan panik. Haha! 
(null)

Sedan gick det inte lika bra.... Två dragfattigare blev dom 🤣
Albin kastade in mot badplatsen och draget fastnade i en flik av mattan som ligger under sanden. Peter tar livbåten och ror ut och försöker lirka loss. Men linan går då av istället! Det var inte så djupt men tillräckligt djupt för att hans arm var liiiite för kort för att nå ända ner. 
Han gav upp och vi cyklade hem. 
Elsa övade cykla och på dit vägen gick det GALANT! Vi kunde släppa pinnen flera gånger (i smyg). 
Men på hemvägen blev hon sådär sne igen och det gick inte alls.... Trots att jag höll i pinnen lyckas hon svänga runt med cykeln ett halvt varv och trilla och slå knäna i asfalten.
Jag är inte förvånad. Hon lyckas alltid 🤯
Efter lite gråt och skrik cyklar hon faktiskt ända hem sedan ❤️

På fredags kvällen återvänder vi ner till badet igen (Elsa åker dock cykelkärran då 😉). 
Peter har med sig badbyxor och är fast besluten om att leta upp fiskedraget och få loss det. Det kändes ju inget bra att låta det sitta kvar där och någon stackare trampar på det i sommar.
Ack den som ger sig! Till slut lyckas han känns draget i mattflärpen och kan klippa loss det! Tjoho!
Och jättekallt var det tydligen inte att bada i mitten av Maj 😇
Ungarna satt på bryggan och hejade på. 
Albin hade gärna badat han också men det fick han inte. 
Sedan åkte vi hem och åt chips. Eller iallafall ungarna. Jag var kvar ute och grejade nästan klockan 21 ❤️


På lördags morgonen kom paddorna fram igen. Belöning för att veckan blev så bra ❤️ 
Fint väder så vi var ute hela dagen! 
Farmor kom på förmiddagen.
Peter gjöt längst ner i källartrappan och jag hjälpte honom langa ner betongen. Shit så tungt! Och trixigt eftersom trappan är bortbilad och det bara återstår sand och sten och brant är det!
Men det gick bra. Vi blev klara just innan lunchdags.
(null)

Efter lunch plockades poolen fram och sattes ihop. Eftersom det väntades massa regn på söndagen ville vi tömma de fulla vattentankarna på regnvatten så de kunde fyllas på nytt dagen efter 👍
Och Albin hade mer än gärna hoppat i poolen omedelbums om han fått. Men det fick han inte då heller....


På söndagen hade Albin en klasskompis här.
Först satt de inne och tråkade sig med paddorna. 
Men efter lunchen lurade vi med dem ut på cykeltur. Trots regnet cyklade vi runt sjön, med en avstickare bort till grannsjön och tillbaka. 
Vi alla var nöjda och trötta när vi kom hem igen. Ungarna titta på film och käkade popcorn. Sedan gick de ut och hoppade studsmatta en stund innan kompis blev hämtad. 
Sedan åt vi middag och dagen var slut. 
(null)

Vi var väldigt nöjda över den otroligt harmoniska veckan och helgen jämfört med den innan. 

Elsa 5 år

Nu kommer äntligen 5 års uppdateringen! 

Tänk att vår lilla lillstumpa är hela 5 år gammal! Nu är det bara 1 år kvar på dagis och sedan börjar även hon skolan. Helt galet! Hon är riktigt laddad redan nu. Jag har en känsla av att det finns risk för tristess de sista två terminerna... 


Vårt lilla yrväder har blivit så himla redig och klok. Det trodde jag skulle dröja länge till. Nu är det tom. så att jag litar mer på henne än storebrorsan... 


Det är mycket humör i den lilla damen. Det var ganska lugnt ett tag under vintern men nu har det tagit ny fart igen. Gnäll är hennes specialité.... Men skrikutbrotten där hon knyter knut på sig själv i vreden var det länge sedan sist med. 

Öronen fungerar väldigt dåligt ibland. Speciellt när man ber henne sluta med någon pågående dumhet eller dyl. Då tittar hon bara på en och fortsätter.... En liten retsticka! 

Fantasin flödar! Hon leker rollekar med dockor, Barbie, lera och enbart sig själv. 

Hon ritar och skriver massor och det rykande åtgång på papper. Och överallt hittar man små lappar med kludder på.

Hon har riktigt bra koll på bokstäverna och kan skriva nästan alla när man säger dom. Sitt eget namn samt många andras namn kan hon skriva helt utantill. 

Räkna gör hon plättlätt! Hon har tom. full koll på att efter 29 kommer 30 osv. Och på engelska kan hon räkna till typ 11 eller 12. 

Hon älskar att leka skola.

Prata älskar hon också. Ibland känns det som ens öron ska trilla av och det är svårt att lyssna på allt. Hon hittar på små historier och skrattar gott åt sig själv. Och pratar nästan hela tiden med sig själv. Vad hon än gör. 

Dagisleken med alla dockor leker hon fortfarande titt som tätt. Då dukar hon upp frukost eller lunch och sätter alla barnen runt bordet och matar och pratar med dem. Hon är väldigt öm och omhändertagande om dem. 

På paddan är det nästan enbart youtube som ägnar sig åt. Då plöjer hon klipp med bla. Dollystyle, tårtbakning, andra barns klipp om allt mellan himmel och jord samt melodifestivalen.

Hon älskar musik! Och kan tralla med i typ alla låtar som spelas på radion. Och dansar gör hon också. Ser henne ofta stanna framför spegeln och göra några moves samtidigt som hon sjunger. Favvo artister är Laleh, Miriam Bryant, Dollystyle samt årets låtar i melodifestivalen.

Ute är det lekstugan som är det bästa tillhållet. Hon lagar mat och bakar en massa där inne. Och bjuder gärna oss andra. Gunga är också skoj. 

På kvällarna somnar hon oftast ganska omgående efter nattningen mellan 18.30-19. Hon har dock en vana att i sömnen tassa in till oss (nästan) varje natt och trängas. (Och gnissla lite tänder så pappan får kalla kårar och flyr.)

Blygheten är såååå mycket bättre än vad det var för ett år sedan. Visst är hon fortfarande blyg men inte så pass att hon vill sjukna genom jorden eller krypa in under skinnet på någon annan. Nu är hon mer osäker och rädd för att råka göra fel eller klanta sig. Hon har storlek 110/116 i kläder och ca. 28/29 i skor.

Är 115 cm lång och 20 kilo full av kärlek. Igår var hon till BVC för 5 årskollen. Sista besöket där! Nästa gång är det hos skolsköterskan.

Det gick jättebra! Men oj så blyg hon var. Men hon bet ihop och redde ut det mesta själv. Syntestet blev godkänt. Och istället för att peka på bokstäverna på lappen i knät så sa hon nästan alla. (O, H, V, P tror jag det var)

Hörseltestet gick också galant! (De hade missat att journalföra resultatet vid 4 års kollen så hon fick göra det en extra gång nu.)

Och så var det ju den där sprutan.... Med tanke på hur det gick förra sommaren när hon skulle ta TBE-vaccin så var jag lite orolig. (Då skrek hon som en stucken gris redan innan hon blev stucken och fick bara i sig 1/2 dosen för att hon inte satt stilla) Jag velade om jag skulle förvarna henne om att det var spruta eller låta det bli en "överraskning" på plats. Inget av alternativen kändes bra. Men när vi pratade om den stundande 5 årskollen anade hon själv att det skulle bli spruta så jag slapp säga nått. Fantastiskt!

Och det gick suuuuperbra igår! Hon satt blickstill i mitt knä och sköterskan var otroligt snabb och proffsig. Jag hann inte med och inte heller Elsa. Vips så var det klart! Och med en gång vände sig Elsa till mig och sa:

  • Nu kan jag ta fästing sprutan också! 

Igår kväll och idag har hon istället desto mer ont i armen. Men oj så stolt hon är! 

Hon är lång! Ligger lite över kurvan och vikten följer med perfekt. Och har ett exakt BMI. Och förr förra fredagen var hon till tandläkaren på 5 års koll. Även det gick toppen! 

Hon satt i mitt knä i tandläkarstolen och gapade så beskedligt. Tandläkaren fick tom. peta och skrapa på tänderna. 

Allt såg jättefint och bra ut! 


(null)

❤️ Lilltjejjan dom numer är vår stortjejja! Älskade du ❤️ 

Första matchen

Idag var det dags för Albins första fotbollsmatch. (Med enbart 3 träningar i kroppen.) 
Träningsmatch mot Rimbo. Spännande och kul! Tyvärr vann Rimbo ganska överlägset men Edsbro gänget kämpade på bra! 
Deras lag är ju helt färskt. Dom har mycket att jobba på. 

(null)

Hela familjen var med och tittade. Jättehärligt åskådar väder 😇

Vi kom hem framåt 19.30 och ungarna var helt färdiga. Inget super harmoniskt avslut av dagen tyvärr.... 

Nystart

Fan vilken helg! (Och delvis vecka) 
Vår familj är i fruktansvärt obalans. Alla har dåligt humör. Alla bråkar. Alla surar. Alla är jävliga. 

Mitt tålamod är NOLL. Jag kokar flera gånger om dagen. 

Igår var det Albins bestämmardag som han fick i födelsedagspresent av oss. Vi ställde delvis in den. Tyvärr! 
Det funkar liksom inte att vi alla umgås. Vi kommer inte överrens om någonting.

Varenda kväll är en cirkus.
Albin är såååå omständig och krånglig. 
Jag hatar att vi är osams vid läggning 😢
Nu ikväll lyckades han dra på sig ett paddförbud pga. odrägligt beteende vid sänggående.... 

Ny vecka imorgon! Hoppas på bättring med allt.

Albins 7 årsdag och kalashelg.

Förra fredagen fyllde ju grabben 7 år! 
Vi väckte honom med skönsång, paket och frukost på sängen. Det sist nämnda var MYCKET viktigt enligt honom. Vi har inte det som tradition men han tycker absolut vi ska införa det.

Oturligt nog var han ju väldigt förkyld dagen till ära och fick stanna hemma från skolan. Precis som dagen innan. 
Jag hade lite jobb att ta igen så vi gick ner alla tre till bygdegården och hjälptes åt att städa.
Elsa övade på att cykla ner och det gick jättebra! 
Albin valde att gå.
På hemvägen gick cyklingen inte lika bra... Ungen satt bara snett och blev förbannad för att jag lutade cykeln. Vilket jag givetvis inte gjorde. Jag tappade tålamodet och slängde cykeln i diket tillslut. Men vi plockade upp den igen och Elsa ledde den hem skrikandes. Suck!
Vi åt lunch och chillade inne. Det var kallt och blåsigt ute.

(null)

Framåt eftermiddagen åkte vi in till staden för att möta upp pappan efter jobbet och äta middag.
Men först var vi och köpte MIN födelsedagspresent. En NY cykel! Jippie! 😊 Tack alla som bidragit!
Sedan bestämde födelsedagsbarnet att det skulle bli Donken till middag. Och glass till efterrätt. 
Nöjd grabb trots förkylning och allergi. 

Resten av kvällen var bara en otålig väntan på att mormor, morfar, moster och lillkusin skulle komma upp. (Onkel var även han förkyld och stannade hemma.)
Jag tror klockan var närmare 21 när de äntligen kom! Och paket hade de med sig såklart! 


På lördagen vankades det kalas så det var de vanliga förberedelserna på förmiddagen. 
Moster fixade tårtan utifrån Albins specifika önskemål. Minecraft-tårta. 
13.00 var det fullt hus här och fika framdukat. Och ännu mer paket.
I år var det tråkväder ute, kallt och ruggigt, så vi fick hålla till inne. Vi vaknade tom. upp till ett vitt täcke ute. Usch och fy! Tack och lov smälte det undan illa kvickt! (Förra året var det stekhett och utekalas.)
(null)


Efter allt fikande gick vi alla ut och barnen lekte av sig. Skönt! 
Albin och syssling P är ju riktiga jobbargubbar båda två. 


Söndagen bjöd på lite bättre väder så vi passade på att njuta ute på förmiddagen.
Jag och mamma plockade nässlor till den traditionella nässelsoppelunchen. Och vi monterade ihop min NYA cykel bla. 
Albin fick ju nytt batteri till traktorn av morfar och han var så nöjd att kunna köra igen. Han bjöd alla som ville på åkturer. 
Lille Edwin vaggades till sömn där bak på kärran trots oljudet ❤️
(null)

Efter lunch och fika vinkade vi adjö till allt linköpingsfolk. Tack för denna gång ❤️

Vi tog en cykeltur ner till sjön lite senare. Måste ju provåka! Och den rullade på bra.
På hemvägen tog jag och Albin en extratur ner till landsvägen och tillbaka. 

Sedan var helgen så gott som slut. Och vi hade en nöjd nybliven 7 åring här hemma ❤️ 

Fantasi är det ingen brist på

Idag låg jag och Elsa och facetimeade med hennes kompis Elias istället för att läsa godnatt bok.

Tidigare idag trollade hon en bit kartong till en telefon. Det var den vi ringde med.

Elias är en kompis som är 8 år och bor på en bondgård och just har fått flera häst föl.
Vi ringde upp honom och pratade om fölen. 
Ett av dem var brun och en hade svarta prickar som lillagubben. 
Ett föl hette Kiwi och Elias lillasyster som är 6 år hade döpt ett annat föl till Maja-Senap. 
Fast helst ville lillasystern att det skulle varit enhörningar. Hon brukar färga hästarnas hår rosa. Deras mamma jobbar med djur och säger att det inte gör något. 
Elias får läsläxor i skolan nästan varje dag och läser dem hemma, i skolan och på fritids. 

Sedan sa vi godnatt till Elias och la på. 

(null)
Denna tjejja kan verkligen prata hål i huvudet på en ❤️ 

Dollystyle

I onsdag var det äntligen dags för elsas 5 år present. Konserten med Dollystyle i Uppsala. 

Hon har väntat och längtat! Svårt med tidsuppfattningen men vårt riktmärke blev att det är efter Albins födelsedag.

Finklädd och med rosasprayat åkte vi hemifrån lite efter 15. 
Laddade upp med middag på Ikea och åkte sedan och letade upp cirkustältet. 

Jisses vad det kryllade av småflickor i rosa, blått och lila hår! Haha! Medelåldern var inte högre än 6 år gissar jag 🤣

Elsa hade redan innan bestämt att hon ville ha en T-shirt. Kön var lååååång! Men hon stod tålmodigt i den i 20 min ❤️ Sedan lessnade hon och satte sig med pappan och Albin. 
Jag fortsatte köa ytterligare en kvart. Och sedan lite till för en popcorn och dricka. Hann precis innan det drog igång! 
(null)

Elsa var sååå koncentrerad och inne i showen med ena näven i popcornlådan. 
Hon sjöng med, klappade händerna och dansade ❤️
(Liksom alla andra tjejer i tältet 😅)

Albin var mest road av popcornen 😉

Sista låten var Habbibi och alla ungar stod upp och dansade och sjöng med. 
Elsa gick tom. fram, helt själv utan oss och ställde sig i gången och dansade med ❤️

1 timme höll konserten på och det var helt lagom med tanke på målgruppen. 
Ena tjejen i gruppen, den rosa Holly var tyvärr sjuk. Men det gick bra ändå.
Efteråt skulle de sitta och skriva autografer... Vilken tur att Elsa inte visste var autograf är så vi slapp stå i den evighetslånga kön och istället kunde gå till bilen och åka hem 😅

Vi var hemma vid 21. Trötta som as allihopa...
Men Elsa var sååå nöjd. Och vi också!

(null)

Idag klädd i nya T-shirten ❤️ 


Tillägg.
Allt var inte frid och fröjd. 
Innan vi kom iväg hemifrån var det kaos. Alla skrek på alla. Alla surade.
Albin vägrade komma in och byta om och gå på toa.
Elsa trilskades med klädombyte.
Jag hade världens mensvärk och kände mig helt dränerad.
Men iväg kom vi.
Och likadant blev det när vi kom hem..... vi la oss osams hela familjen 😢
Synd! 


Just nu

Dagens medarbetare 🙃
(null)
Han dammsög på förra stället och ansåg sig behöva rast nu 😅 


Idag mår han iallafall bättre 👍 

Bakslag

Torsdag och fredag var ju Albin hemma förkyld och eländig. 
I helgen mådde han tipp topp!
Natten till måndag började han krupphosta lite. 
Igår måndag var han till skolan och hade lång dag på fritids. Pappan hämtade vid 16.30. Grabben var som en urvriden trasa och trillade i säng lite efter 18.

Imorse gick han upp som vanligt. Han och jag åt frukost och jag tyckte han var lite loj. Frukostmackan åt han en tugga av...
Han klädde på sig, borstade tänderna och tog på sig ytterkläderna, damp ner på bänken i hallen och började gråta 😢
Jag försökte få veta varför han blev så ledsen men fick inget direkt svar. Han ville inte till skolan och mådde inte bra, sa han.
Jag försökte lirka lite men såg på honom hur uppgiven han var ❤️
Han orkade inte till skolan sa han men följa med mig till jobbet skulle gå bra trodde han. 
Och så fick det bli! 

Jag hade två bra jobb idag så det passade fint.
På första stället hjälpte han till med dammsugaren och fick massa beröm av de som jobbar där 😉
På nästa ställe kom måendet ikapp honom och jag fick inte jättemycket hjälp. Gick bra ändå.

Vi delade på min matlåda och drog sedan och handlade innan vi hämtade Elsa och åkte hem. 

Vi åt mellis och Albin låg ner på matbordet... Jag beordrade honom 30 minuters vila i sängen. Det tog en kvart sedan sov han ❤️ Pappan fick väcka honom nästan 2 timmar senare. Lille gubben ❤️En sväng in på apoteket blev det också. Så nu preppas han med allergitabletter, kortisonspray och ögondroppar. 
HOPPAS HOPPAS det kan underlätta lite mer för honom ❤️

(null)
Nya jobbartröjan på! 
Det var faktiskt ungarna själva som tyckte de behövde riktiga jobbartröjor när de följer med mig 😊


Blir troligtvis ingen skola för herrn imorgon heller. 

Stor blir större

7 år blir han imorgon.
Vår lille knoddas ❤️
(null)


2.a Maj

3 grader och snöblandat.... jippi!

Nederbörden klagar jag inte en gnutta på. Det får gärna regna i en vecka! Men kylan!!! Den kan hålla sig borta nu. 


Det blev VAB för mig idag. 
Albin är snorig och rödsprängd i ögonen. Svårt att veta om det är allergin eller förkylning också. Han sa iallafall att han kände sig sjuk och han ser inte helt kry ut, så det blev en hemma dag.
Elsa är också hemma då dagis har planeringsdagar idag och imorgon. 

Jag passade på att baka bullar nu på förmiddagen. Det vankas ju kalas i helgen. 
Imorgon får vi faktiskt en 7 åring i huset. VA?! Han är så STOR!!! 

(null)


Albins allergi är skitjobbig i år! 1000 gånger värre än förra året.
Vi har varit hos läkaren för ett par veckor sedan och väntar ännu på provsvaren.
Har fått medicin utskrivet men det hjälper föga. Stackarn! 
Vissa eftermiddagar har det varit så jäkla synd om honom. Han har haft som en hel sandlåda i ögonen. Och vissa nätter har han vaknat i panik för han blivit så otroligt snorig och täppt. Näsan är helt sårig nu. 
Usch!!! 
Men nu regnar det ju som sagt och all dammpollen lägger sig ute, så vi hoppas det kommer kännas bättre. 

RSS 2.0