Ny vecka med nystart

Höstterminen har inletts med endel förändringar. Främst för mig och barnen. 

Vi har utökat barnomsorgstiden till 25 timmar i veckan (våra barn som varit bortskämda med enbart 15 timmars veckor så här långt. Och vi kommer troligen inte nyttja alla 25 timmar nu heller). Detta bekommer dom inget. Tvärtom! Främst Albin är överlycklig! Nu får han gå på dagis 4 dagar i veckan istället för 3 som tidigare. Plus att jag vissa dagar hämtar dom senare på eftermiddagen. Tidigare har jag ju hämtat dem 11.45, när det ätit lunchen färdigt. 
Elsa har inte heller hon några invändningar, hon tycker det är kul bara.
Och jag har ju börjat jobba några fler timmar. Samt att jag nu har lite mer spelrum tidsmässigt mellan jobben och hämtningen på dagis, så jag hinner faktiskt sitta ner och äta en riktigt lunch de flesta dagarna. Tidigare har jag ätit något lätt i farten i bilen mellan ställena eller ätit när vi kommit hem vid typ 12.30. I senaste laget och många gånger ställde blodsockret till tålamodsbrist och lättstött humör.... 😉 

I måndags var det alltså dags för deras första måndag på dagis. 
Som vanligt så åkte de med pappan på morgonen och jag hämtade vid 14.00. Rivstart med andra ord! 7 timmar på dagis! De har ju enbart gått 5 timmar. Det gick galant! Men de var trötta på eftermiddagen 😉 Elsa powernappade i bilen hem dessutom.
Vi åt mellis direkt när vi kom hem. Jag har för mig att det var fint väder och att vi var ute.

Efter middagen var vi alla trötta och slitna och då passar ju lite doktorslek perfekt! 
Jag och pappan låg till sängs och var sjuka. 
Doktor Elsa klippte även håret på sina patienter ❤️Tisdagen förblir "normal" med hämtning direkt efter lunch.

Ganska skönt ändå tycker nog båda barnen, att ha lite mer tid här hemma på eftermiddagen och hinna greja med allt. 
Speciellt Albin har ju alltid massa projekt på gång och järn i elden ❤️
Denna dag körde han buss.
Elsa var passagerare och satt i skrindan och kördes runt. 
Sedan stannade bussen och Elsa trodde hon skulle stiga av. Men nej, nej, nej!
- Nej sitt kvar! Bussen ska bara tanka lite matrester. Informerade chauffören Albin. 
(Det var alltså en biogas buss han körde 😉) 

Onsdagen var sig lik som tidigare med hämtning 11.45. Men troligtvis kommer de varannan vecka gå till klockan 14 eller 15. 

Vi hade en fin eftermiddag ute här hemma igen ❤️ 

Albin plockade upp sitt sista stånd med potatis ur sin pallkrage och utdelningen var otrolig! Superstora och fina potatisar. Fantastiskt! De smakade ypperligt till middagen. 


Även kvällen var underbar ❤️ Vi var ute och njöt så länge vi kunde och ville inte gå in. 
Elsa plaskade förtjust med vatten ❤️ 

Det tröttnar hon aldrig på.... Torsdagen inleddes som den gjort förut, jag lämnar barnen 8.30 på dagis. 
Vi åt en lugn och harmonisk frukost tillsammans. Tittade till hönsen, gav mat och mockade innan vi åkte strax efter 08.00 ❤️
Albin skuttade glatt upp till sina kompisar men Elsa var som vanligt lite tveksam. Naglade sig fast på mig och försökte gömma sig. 
Turligt nog kom bästisen Ejra precis efter oss och då släppte Elsa mig och de började leka ❤️ Och så vinkade hon glatt hejdå åt mig och log ❤️ Såååå skönt att åka därifrån utan några skuldkänslor. 
Vanligtvis har jag hämtat dem 13.30 men nu har vi ändrat till 15.00. Det innebar att de hann vara med och äta mellis på dagis! 
Det är stort för Albin. Han har såååå länge längtat och vela göra det och nu äntligen fick han det. Snacka om lycka! 😊
Kocken fixar även mellis åt dem och denna dag bjöds det på smoothie. Gott! Och sommar var det ute till på köpet så de både lekte och åt ute hela eftermiddagen.
Elsa däckade i bilen hem och vaknade inte ens när vi parkerat här hemma. Jag lät henne sitta kvar och sova en stund men fick tillslut gå ut och väcka henne. 

Ännu en fantastisk eftermiddag och kväll som spenderades ute ❤️ 


Fredagen var ledig för barnen och vi ska försöka behålla det så ett tag till. Farmor och farfar fortsätter ställa upp.

Det var en regnig och grå fredagsförmiddag. 
De hade hållit sig inne här hemma men efter lunch behövde de gå ut och rasta sig lite. 
Jag stannade kvar inne i staden och åt lunch efter jobbet samt fixade några ärenden (mötte bla. Peter på systemet 😊) och var hemma lite efter 13. 

De hade hittat några små stackars grodor. Det var motvilligt som Elsa tillslut släppte ut dem i det fria igen. 
Hon som är rädd för minsta lilla insekt och flugor! Men att ha två grodor på fingrarna gick bra.... haha! 

Efter en liten fredagsfika åkte farmor hem och jag och barnen slängde oss på soffan och satte på en film. Skönt! Det märks att de är mer slitna nu med mer tid på dagis. Det är bra! 😉 Stimulans tröttar ut 😊

Men ändå mäktade Albin med att sitta uppe längre själv på kvällen. Vi tittade på fångarna på fortet och åt snacks. Nästan vid 21.30 stupade han i säng. Supermegatrött! Fast egentligen skulle han kunnat sova redan vid 20 😉
Och strax efter damp även vi i säng. 
Vardagen suget musten ur en.... 


En bukett

Jag är verkligen sämst på att plocka buketter och ta in. 

Men idag hände det! ❤️


En vecka avklarad

Första vardagsveckan är avklarad. Skönt att komma tillbaka till vanliga rutiner igen. Fasta mat och sovtider. Planerad matsedel för hela veckan och veckohandling. Samt att vi alla får lite paus ifrån varandra. Haha! Tänk vad knäpp man är egentligen 😊


Barnen har uppskattat att komma tillbaka till dagis och kompisarna. Blev dessutom en lugn start med få barn på plats denna vecka. Skolan drar igång nu kommande vecka och då trillar nog fler ungar tillbaka till dagis också. 

Jag fortsätter att lämna barnen lite senare på dagis på torsdagar och Elsa fortsätter vara lika skeptisk till att släppa taget om mig. 
Denna torsdag lyckades ena fröken få henne på andra tankar genom att erbjuda "paddan". Elsa började baka pannkakstårta och 30 sekunder senare vinkade hon glatt hejdå till mig ❤️ 
Albin däremot skuttade glatt upp till sin avdelning. Han ville så gärna visa Elsa hur fint det blivit där uppe efter renoveringen under sommarlovet. Sedan hade han bråttom att ansluta till polarna 😊
Jag trodde ju faktiskt att pappans lämningar av Elsa skulle bli lite svårare efter deras långa sommarlov tillsammans. Hon har ju blivit en enorm pappagris nu under sommaren. Men icke! Det är lika lätt som alltid. 
Efter att jag hämtat dem vid 13.30 så så skjutsade jag dem direkt vidare till farmor. Jag skulle jobba lite extra på eftermiddagen så hon skulle passa dem tills Peter hämtade upp dem efter att han slutat jobba. 

Fredagar fortsätter vara ledig dag för barnen, farmor och farfar ställer upp som tidigare och jag kommer hem mellan 11-12. 
I fredags när jag kom hem möttes jag av alla mattor hängandes ute på trappan och inne slet farmor med dammsugaren. Det tackar man för! Barnen hade väl hjälpt till delvis.... 
Efter att jag kommit hem bjöd Elsa på tre hysteriska utbrott på mindre än två timmar.
Det första utlöstes när hon inte fick leka inne på Albins rum när han och farmor var duktiga och höll på att städa och plocka undan. Hon skrek och härjade i närmare 20 minuter tror jag. Och jag förvånade mig själv med att bemöta detta utbrott väldigt lugnt och sansat. Iallafall i en kvart.... Sedan började hon sparka och slå väldigt hårt på mig och då började tålamodet sina.
Andra utbrottet kom när hon vägrade ha på sig stövlarna när hon skulle följa med farfar och Albin och hämta posten. Det hade regnat hela förmiddagen och var rejält blött ute. Hon tog självmant på sig stövlarna när hon gick ut men sedan av någon anledning skulle hon prompt byta till gympaskor innan de gick. Jag visste hur stora vattenpölarna var påvägen dit samt hur lerigt det var och att hon aldrig skulle kunna motstå att gå i och hoppa i pölarna så jag ville hon skulle ha stövlarna. Det ville inte hon. Skrik, skrik och skrik återigen. Farfar och Albin gick tillslut iväg själva. Elsa vägrade lugna ner sig så jag och hon stängde in oss inne istället. Hon låg på hallgolvet och var hysterisk i säkert uppemot en halvtimme.... Jag gav upp och gick ner i tvättstugan och vek tvätt istället.

Tredje utbrottet kom lite senare ute. Hon och Albin rök ihop om något. Nu minns jag inte vad det handlade om men det var iallafall hyfsar fort övergående. 

Hon slår alla rekord gällande humör!!! 


I lördags vaknade vi upp till i hållande regn.
Efter frukosten gick Peter och barnen ner och spelade tv-spel en stund. Det var länge sedan sist. Efterlängtat av dem båda.
Regnet upphörde och vi satte oss i bilen och åkte in till Rimbo-dagen.
Lite jippon, uppträdanden, litet tivoli osv. Vi kände oss klara efter typ en timme och försökte få tag i farmor i hopp om en fika hemma hos henne. Men vi fick inget svar. Vi chansade och gick bort till henne men hon var inte hemma, så vi åkte hem istället. Stannade till på Ica och köpte med oss fika. 

Resten av eftermiddagen var stormig med mycket humör hos oss alla. Jag tror banne mig det vilar en förbannelse över vår familj. Det är så jäkla mycket tjafs, gnäll och tråk hela tiden 😔 


Albin har flera gånger pratat om att gå ut i skogen och leta svamp och när jag faktiskt hittade en kantarell i jordgubbslandet vid lekstugan när jag rensade ogräs så ville han återigen ut i skogen och leta. Okej sa vi och gjorde oss alla redo för en skogstur. 
Vi cyklade bort och vi kom inte ens halvvägs innan Elsa bröt ihop i ett utbrott. Hon har som bekant inget tålamod längre och så fort marken blev för ojämn och hennes cykel vinglade så bröt hon ihop. Och att leda cykeln fanns inte på hennes världskarta.
Fram kom vi tillslut och svampletandet kunde inledas. Vi har ju några ställen vi brukar hitta på och så gjorde vi även denna gång. Tur! 😉 Det var inte mycket vi fann men i barnens ögon var det massor ❤️
Men givetvis slutade Elsas ben att fungera och hon tjatade enbart om att bli buren. Gnäll och tjat, gnäll och tjat.... Så det blev ingen lång stund i skogen innan vi gick tillbaka till cyklarna och trampade hemåt. 

Några sekunder var damen nöjd och det var när jag visade henne ett ställe med hallon.Resten av eftermiddagen och kvällen var hemsk. Det blev en sen middag och vi alla var vrålhungriga innan vi kunde äta. Och när maten väl stod på bordet åt ungarna två tuggar och sedan påstod de vara mätta.
Albin var så slut och hade ont i huvudet att han mestadels halvlåg över matbordet och gnällde. Fantastisk middag med andra ord....
Ungarna gick med andra ord direkt från matbordet till sängs. Suck!


Idag vaknade vi upp till en mestadels solig dag men tyvärr väldigt blåsig. Men vi har varit ute hela dagen ändå.
Jag ägnade förmiddagen åt att tvätta utsida på fönster och fasad. Mycket behövligt!
Sedan gick vi över till andra sidan åsen och kollade när de tröskade.
Vi gick in och åt lunch och gick sedan ut igen. 
Jag spolade och skurade trappan på framsidan. Det har jag tänkt göra hela sommaren men inte tagit mig för.

Faktiskt att vi varit hyfsat sams allihopa idag. Helt otroligt! 

Middagen smakade för båda barnen idag! Och till efterrätt åt de varsin liten svampmacka. Förra året gillade inte Elsa svampen men nu tyckte hon den var JÄTTEgod ❤️ 
Albin nya namn på kantareller är "svampareller". Haha! Han har blivit en riktig liten virrpelle emellan åt. Han som haft järnkoll på ALLT lyckas snurra till saker titt som tätt. Bla. kalla mamma för pappa och tvärtom 😊 

Efter middagen tog de sig ett dopp i poolen. Flera dagar sedan sist så det var efterlängtat. Men det var nog kallt! Elsa kom snabbt upp igen.Just nu

Ligger ute i hammocken och läser. Tyst ❤️ Det blåser lite kyligt men Nicos gamla filt håller mig varm ❤️ 


Fast nu börjar det bli för mörk att läsa. Skulle haft med mig pannlampa! 😊 


Just nu

Min jobbutsikt denna förmiddag ❤️


Och Winnerbäck högt i högtalaren ❤️Jag gillar mitt jobb 😊 


Första dagen av höstterminen avklarad

Hua! Inatt var det trångt i sängen. 

Albin kom intassande redan vid midnatt och slank ner ute på min kant.
Senare började Elsa knorra och även hon kom in till oss. Hon hade ont någonstans, troligen i benen. Hon fick lite alvedon och sov oroligt resten av natten.
Peter övergav oss och la sig i en av de tomma sängarna. 
Men fan så trångt det var!!! Barnen låg som ett plåster på mig på varsin sida. Varmt! Men ganska mysigt också såklart ❤️

När klockorna ringde lite innan 06 var det ingen av oss som skuttade upp utsövda. 
När vi väl kom upp så klarade vi av alla morgonbestyr utan några större dispyter eller utbrott. Fantastiskt!

Peter lämnade dem på dagis som vanligt och det hade gått fint.
Albin kände sig som hemma direkt! Elsa var väl lite tveksam men lät pappa gå ganska omgående. Hon klängde sig fast vid Albin istället ❤️ Båda avdelningarna äter alltid frukost tillsammans så det är bra. 
Men hennes osäkerhet försvann snabbt och hon tog sin plats bland alla kompisar. 

11.45 hämtade jag två glada barn ❤️
Kul att vara tillbaka med alla kompisar men skönt att få åka hem också 😊
De hade ätit lunch som hästar båda två! Miljöombyte är bra för aptiten tydligen.... 

Det har varit en riktigt fin dag och vi tillbringade hela eftermiddagen ute här hemma. 
Vi tog en promenad bort till brevlådan bla. 
Och inspekterade även havren 😉

Efter mellis blev Albin lite slö och la sig i mitt knä i hammocken ❤️

Elsa var det full fart på! Hon gungade 

Nu vid läggdags berättar Albin att han har ont i huvudet. Jag misstänkte något sådant! Jag har sett på honom under eftermiddagen att det var något men när jag frågat har jag inte fått något vettigt svar.... 


Nu har de båda lagt sig för en stund sedan. Laddar för en ny dag imorgon! 


Idag skördade jag den första bifftomaten. Snacka om biffig!!! Nästan 450 gram vägde den. Och god var den! Trots lite missbildad 😊


Måndag och ny vecka

Nu drar vardagen igång på riktigt igen.

Känns ändå lite skönt, att få ordning på rutiner och allt. Mycket blir ju liksom hipp som happ när man inte har tider att ta hänsyn till osv. Och dessutom tror jag att denna familj behöver lite semester ifrån varandra nu 😉 

Peter åkte iväg vid 06.30 imorse. Jag hörde ingenting förän han stängde ytterdörren.
Ungarna sov de också!

Jag har ju börjat jobba mer på måndagar nu sedan i våras och har ju ungarna varit lediga från dagis, så idag kom farmor och hjälpte till. Hon kom redan lite efter 07. Jag låg yrvaken i sängen och ungarna sov fortfarande. Men de vaknade vid 07.30 och när jag sa att farmor redan kommit och att hon var ute så sprang de ut oklädda 😉

Jag åkte på jobb lite innan 09 och var hemma igen vid 15. 

Superfin dag! De hade varit ute hela dagen här hemma. Badat, ätit glass och lekt en massa. 


Kvällen var jättefin så det tog emot att gå in och göra kväll, men imorgon ringer klockan innan 06.00 för oss alla så nu måste det bli ordning om kvällarna.

Ungarna tycker det ska bli kul att komma tillbaka till dagis. 
De har renoverat och grejat där även denna sommar så det ska bli spännande att se hur det blivit 😊
Det blir också spännande att se hur Elsa tacklar att bli lämnad där imorgon bitti. Hon har ju nämligen blivit en stooooor pappagris nu efter alla veckor de varit tillsamnans under semestern. Men det går nog bra ❤️Regnig söndag

Usch jag sov som en kratta natten mellan lördag- söndag. Vaknade typ 700 gånger. Regnet smattrade på taket till och från större delen av natten dessutom. 

Elsa vaknade av det och kom och kröp ner hos oss. 
Hon gjorde sedan morgon vid 07.00 och lyckades ju inte vara speciellt tyst och smidig. Dagens första utbrott kom när hon inte fick leka med en plastpåse.... 
Albin som fortfarande sov gott väcktes ju såklart då. 


Vi åt frukost ute i förtältet med ösregn utanför. Även det har ju sin charm 😊

Mindre charmigt är det dock att riva tält och allt i just regn. Men det gick det med. 
Vi har ju tur att kunna hänga upp tältduken på tork hemma i garaget. 


Strax innan 11 rullade vi ut från campingen och åkte hemåt. 

Regn hela vägen. När vi närmade oss hemma öppnade sig hela himlen och det regnade så in i helvette!!! Vi satt kvar i bilen ute på uppfarten för vi ville inte gå ut i eländet. Men det höll i sig så tillslut tog vi sats och rusade in! 😊

Vi åt lunch och packade ur vagnen. 
Regnet upphörde en stund och började sedan om igen.

Vi dukade upp fika och lite gott i soffan och kollade på Sunes sommar. 
Lugnt och Mysigt ❤️ Det behövdes efter allt tjafs och bråk vi haft dagarna innan. 

Så fort vi kom hem upphörde nästan allt bråk och stök.
Ungarna försvann åt olika håll och grejade med sitt. Albin grejade ute och Elsa byggde lego inne. 

Ungarna åt mat och kollade sedan lite tv innan de la sig.
Jag fixade senare middag åt mig och Peter som vi åt när bråkstakarna lagt sig. Lugn och tyst middag. Det behövs ibland. Och vi äter aldrig ensamma. 
Det blev som en avskedsmiddag av semestern för Peters del. 7 veckors ledighet är till ända. (Det var väl på tiden! 😉) 


Hönorna hade varit på bra humör medan vi var borta och jag blev så lycklig när de värpt varsit ägg ❤️ De har värpt sämre ett tag nämligen. 
Ibland behövs det inte mycket för att göra en glad 😊

Titta så fina ägg vi får! 

De översta beiga är Silvias, det vita Elsas, det gröna Agdas och det brunprickiga Gundes ❤️ 


Vårt campingliv...

Peter och jag har haft katastrofmöte nu på kvällen. Dagen har varit en K.A.T.A.S.T.R.O.F! 

Som sagt så började ju osämjan redan innan frukost. Efter frukost lugnade sig något och regnet upphörde så vi åkte iväg på bakluckeloppisen i Norrskedika. Så långt var allt lugnt och fridfullt. Det var en stor loppis men vi gick runt och kollade på hela. Albin köpte sig en påse lego och Elsa en liten monchichi apa samt varsin godisrem. Alla nöjda och glada! ❤️

Vi åkte tillbaka till campingen och gjorde iordning varsin macka innan vi tänkte gå en promenad genom Östhammar "city".
Och nu slog Elsas humör slint igen!
Hon hade beställt både en mjuk macka och en knäckis. Efter två tuggor på den mjuka var hon mätt och färdig. Vi tyckte dock inte detsamma och ville att hon iallafall åt upp en av mackorna. Denna uppgift tog henne minst en halvtimme. Och massa med krångel och protester.
Albin hann under tiden äta upp både sin macka och resten av sin sparade godisrem, samt gå på toa och byta om till shorts. 

Tillslut kom vi iväg. Elsa spände jag fast i vagnen och la henne ner. Hon var helt slutkörd efter alla sina utbrott och ilskna humör. 10 minuter senare hade hon lirkat sig loss och satt istället upp i vagnen...

Vi gick en runda och kollade på samhället. 
Vi hann inte ens utanför campingområdet innan Albin tjat hål i våra öron om att få stå på brädan...


Det fanns några små affärer och några gick vi in en snabbis i.

Tanken var att ta oss en fika men varken jag eller Peter mäktade med det med våra två barn. Vi gick in på Ica för att köpa med oss fika hem istället.
Peter och Elsa fick dock vända och gå ut efter att den lilla damen fick ett hysteriskt skrikutbrott när inte hon fick köra en egen liten kundvagn.

Vi delade upp oss när vi fikade. Vi behövde liksom lite distans från varandra efter allt.
Jag och Peter satt i förtältet och ungarna fikade på bänken vid lekparken. 20 meter ifrån oss 😉 Men de fick känna sig lite äventyrliga och fria. Perfekt!

De lekte en bra stund tillsammans där. Ända till Albin snurrade upp Elsas gunga lite för långt och hon typ fick panik innan snurret tog slut.

Slut på den tillfälliga friden.

Pappan köpte sig ett litet rese Fia med knuff på loppisen och de invigde det.
Gick jättebra i 5 min! Då blev Elsas pjäser trötta och behövde lägga sig och sova en stund....
Omgången spelades aldrig klart 😉

Igår fick barnen se att det fanns en minigolfbana här och de blev väldigt nyfikna och sugna på att spela.
Så framåt eftermiddagen gick vi bort dit för att köra en omgång. Golfpremiär för båda barnen och jag och Peter har nog inte spelat på säkert 4-5 år.
Det var kul och vi höll sams allihopa hela omgången! Vilken skräll! ❤️
Barnen var riktigt duktiga och tålmodiga. 
Fram till bana 7 😉 Då började tålamodet sina hos dem båda. Turligt nog var vi ensamma där så de kunde härja runt lite hur de ville medan vi alla körde färdigt varje bana. 

Elsas golfstil var bäst! Hon höll nästan ända längst ner på klubban när hon "slog" ❤️


Ungarna hade max antal slag på varje bana 😉 och Peter vann med knappt 10 slag över mig. Lugnast så för husfriden 😉

Efteråt beställde vi mat på Kina/Thai resturangen intill. 
Barnen åt pannkakor. Såklart! 
Elsa åt knappt hälften och därefter började hon spåra ur igen. Hon kunde inte sitta stilla och var väldigt högljudd. Trots våra förmaningar om att lugna ner sig.
Albin åt upp allt sitt och även en hel del av elsas rester. Jätteduktig var han ❤️ 
Men tyvärr inspirerades han av Elsa och snart även han lika högljudd och uppsprallad som hon.
Jag känner mig inte alls bekväm med högljudda och nonchalanta ungar när det sitter annat folk runtomkring och äter. Och tyvörr fanns det liksom ingen plats att släppa lös ungarna på.
Innan jag hunnit äta upp så började Albin tjata om glass till efterrätt. Men det blev inget med det, Elsa åt ju som en myra och Albin struntade fullständigt när vi om och om igen bad både honom och Elsa om att lugna ner sig och låta de andra gästerna få lite matro.
Vi betalade och gick hem till vagnen istället.  Under protester givetvis! 

Vi har under hela dagen försökt att lugnt och sansat försöka prata och förhandla med barnen men det leder liksom ingenstans. Och tillslut brister det för oss alla. 

Jag nattade en ilsken Elsa medan pappan och Albin var och tog en dusch. (Albin har ända sedan igår varit väldigt bestämd med att han SKA duscha och lukta gott ikväll.)

18.40 låg båda barnen i sina sängar. 
19.00 sov Elsa och 19.30 sov Albin. 


Alltså vi känner oss helt uppgivna!
Vi ordnar med en campinghelg och vi alla VILL åka iväg. Vi ser till att vi hamnar på en barnvänlig camping och dessutom så nära som det bara går till lekparken. Vi ser till att vi hittar på saker och fördriver tiden. Vi anpassar typ allt efter dom och ändå blir det bara pannkaka! 
Tyvärr känns det som att en husvagn inte passar vår familj. Det blir ju bara tjafs när vi är iväg. Men när vi var på Öland gick allt huuuur bra som helst ju! 
Vi påminner varandra ofta om att välja våra strider men det går fan inte ändå 😔
Vi föreslår att vi ska sälja bort vagnen men då skriker ungarna NEEEEJ!!! 
Vi har varit nära att börja riva allt flera gånger idag och åka hem men då har det börjat gråta för att de inte vill det. 

Campinglivet ska ju vara lugnt och fridfullt, men för oss är det heeeelt tvärtom! 
Och det är så jävla pinsamt att låta alla grannar runtomkring höra hur vi bråkar, tjatar, snäser och träter med varandra 😔 


Nu är det godnatt. Ny dag med nya möjligheter imorgon.

En sak är säker iallafall- ungarna sover som klubbade sälar hela nätterna i husvagnen ❤️ 


Just nu

Idag vaknade vi upp med regnsmatter på taket. Våra/mina planer på att besöka backluckeloppis samt en handelsträdgård känns inte så aktuella i skrivande stund. 

Vi avvaktar och ser...

Ungarna sysselsätter sig för tillfället med legobygge. 

Vi har varit vakna i cirka 1,5 timme och vi har redan hunnit med massssa tjafs. 

Återigen har vi sagt att vi säljer husvagnsskrället, det är bara så trist att det ska bli sånt jävla bråk jämt. 
Elsa hann vara vaken i typ 5 minuter imorse innan hon bröt ihop i värsta skrikhumöret. Kul.... Och det har hållit i sig. Order nej är hon totalt döv för. Och ibland tror man inte hon kan prata, utan bara skrika och gnälla 😔 


Veckan

Måndag jobb för mig. Men ett av dem gjordes ju på söndagen och det resterande följde mamma med på också. Mycket trevligare med lite sällskap.


Hemma hade Peter meckat bil. Snart är den redo för ombesiktning. Ska "bara" byta framrutan pga. stenskottet vi fick påvägen ner till Linköping/Öland samt besöka verkstan och göra en hjulinställning bak.
Bakdäcken är bytta. De blev fullkomligt nedslitna efter resan fram och tillbaka till Öland, dragandes på husvagnen. 
Det går bra nu.... 😉

Ungarna och morfar hade mest byggt lego inne. Det var nämligen tråkväder. 

Efter lunch klarnade upp och eftermiddagen blev riktigt fin.
Ungarna anordnade cykel/racertävling på uppfarten.

Sedan åkte mormor och morfar hem. 

Vad vi gjorde resten av dagen minns jag ej? Troligtvis badades det i poolen. 


Tisdagen= tidigt jobb för min del. Kom hem mellan 12-13 någon gång. En fin dag och jag stupade ute i hammocken.

Små sysslingarna var badsugna så de med mamma kom till oss. 
Jag är förvånad över att poolen höll med dessa 4 ungar härjandes där i 😉


De badade och lekte en massa. 

Peter och barnen hade "kokat" ihop slajm tidigare som de testade. Slajmigt var det! Men tyvärr lite för kladdigt. Efter det ligger det nu mera slajmpölar lite här och var ute i vår trädgård.... 😉


Onsdag var jag egentligen ledig, men vi bestämde oss för att åka in till Norrtälje på förmiddagen så medan Peter och barnen uträttade lite ärenden så passade jag på att avverka ett av mina 4 torsdagsjobb. 
Efter knappt två timmar hämtade upp mig igen och vi åkte till Luftvärnsmuseet. 
Vi var ju där förra vintern, men då hade de inte visningshallen ute i en hangar öppen, så nu kompletterade vi besöket 😊

Och som vanligt slutade Elsas ben att fungera. Det är märkligt det där! Så fort vi är iväg på saker så blir hon sjukligt trött och ont i benen. Hon kan inte gå. Men gnälla och skrika kan hon. 

Denna utflykt var inget undantag. Vi hade knappt 100 meter att gå från museet till bilen och den biten var allt annat är lugn och fridfull.
Planen var att efter museet åka till en lekpark men eftersom Elsas humör ballade ur fullkomligt så tänkte vi strunta i det och åka hem istället. 
Peter är sist in i bilen och när han håller på att stänga igen sin dörr kommer en äldre man fram med en påse kanelbullar och säger:
- Här har du! Så kanske hon blir på lite bättre humör av färska bullar. 
Haha! Snopet! 😊 
Mannen hade precis stannat till med sin Skogaholms lastbil på parkeringen när vi och fruktansvärt arga Elsa gick mot vår bil. 
Mannen hörde hur arg hon var och hur uppgivna vi var 😉 Snällt av honom! (Synd bara att Elsa inte är någon bullälskare 😉)
Hur som helst så lyckas Elsa lugna ner sig i bilen innan vi hunnit åka ur stan så vi tar en sväng ner till Hamnparken. På villkoret att ingen skulle börja gnälla och sura igen.
Ungarna lekte och vi fikade färska gratis bullar 😉 Efter typ en timme åkte vi hem.
Elsa somnade i bilen. Inte konstigt! Och ja, hon vaknade sur..... 

Resten av dagen var vi ute. De badade och sedan kom en av granntjejerna ner och de lekte och hade jättekul ända fram till läggdags ❤️

Torsdag= jobb för mig. Jag åkte vid 08 och var hemma igen vid 14. 
Hemma i köket rådde pysselverkstad. Ungarna hade sällskap av bägge granntjejerna och höll på med både pennor och lera. De hade tydligen umgåtts i stort sett hela dagen. 
Tyvärr åkte de sedan hem till stan igen. 

Vi fixade lite med packning och sånt ute i husvagnen. Jag vattnade och grejade ute. Sedan cyklade vi ner till sjön och tog ett kvällsdopp. På hemvägen stannade vi till nere hos M&M en stund. 
Dagarna går så fort!!! 


Nu äntligen börjar jag kunna skörda lite tomater! Gurkor har vi tagit några styckna såhär långt. Squash några fler. Gott! 

Fredag idag. Tidigt jobb för mig. Hemma igen lite innan 11.

Packade det sista ute i vagnen. Ungarna gick som på nålar och var otåliga.... 
Till lunch gräddade vi våfflor och hade gräddfil, kräftstjärtar, rom, ost och rödlök på. Såååå gott!!! 

Vi kom iväg hemifrån vid 13 och styrde norrut. Ganska exakt en timme senare var vi framme. Lagom restid! 😊
Campingen är ganska tom så här sent på säsongen, mest bara säsongare kvar nu. 
Men det är en trevlig camping. Stora mycket noggrant uppmålade platser. Stora grönytor, badstrand 100 meter från vagnen och omgivna av vatten på två håll.
Vi har ju lärt oss nu att lekplatsen är det absolut viktigaste för barnen, så vi valde en plats alldeles intill 😉 Tyvärr går ju inte denna lekplats att jämföra med den dom blev bortskämda med på Öland, men de verkar nöjda ändå och höll sig sysselsatta ganska bra på egen hand ❤️ 

Vi grillade hamburgare till middag och efter det tog vi en promenad och kollade in omgivningen. Fint här! Alldeles intill campingen ligger det en bro över till intill liggande ö med badplats. 

Innan vi gick tillbaka till vagnen och gjorde kväll så åt vi varsin glass. 

Nu sover de små sedan ett par timmar. Första kvällen är alltid lite bökig. Och väldigt tålamods krävande.... Tjafs tjafs tjafs om allt och inget 😔Vi hittade varsin gunga på promenaden ❤️


Underbar sommarkväll ❤️ 


Just nu

Installerade på Klackskärs camping uppe i Östhammar.


Grannar med lekparken igen. Perfekt! 


Helgen. Kalas och besök ❤️

I lördags vankades det kalas för syssling P.

Påvägen dit åkte vi via systemet. Usch! Jag känner mig hemsk som släpar med mig barnen dit.... Elsa skulle prompt hjälpa pappa att bära korgen med några öl i och Albin hojtade:
- Här mamma är lådan du brukar köpa! 
Haha! Han såg boxen innan jag gjorde det och på honom lät det ju som jag väldigt ofta köper hem en sådan... 

Hela 7 år blev födelsedags grabben!
Av oss ska han få ett Gokart åk och glass efteråt 😉 Albin tyckte det var så roligt att åka vill gärna köra igen, tillsammans med någon annan på banan också.
Han ritade ett presentkort till honom 😊

I år blev det hans första kalas någonsin som firades inne. Solen har alltid skinit på hans kalas men denna dag hängde regnet i luften och framåt eftermiddagen spöregnade det. 
Det hindrade ju inte ungarna till att vara ute. De två stora grabbarna var snabbt ute mellan regnskurarna. Han hade ju nämligen fått en alldeles egen riktig trädgårdstrsktor i present och den brummade de omkring med hejvilt! 

Och små kycklingar hade de fått också! 2 veckor gamla. Sååå duniga och söta ❤️


Framåt middagstid så dök äntligen mormor och morfar upp här hos oss. Efterlängtade ❤️ Vi grillade hamburgare och åt.Söndagen var också grå. Regnet hängde i luften och på eftermiddagen regnade rejält.

Barnen vaknade kreativa och ägnade hela förmiddagen åt pyssel. Det klippte, klistrade och ritade för glatta livet. 
Jag tror de gjorde ett tomtehus av en sönderklippt havrepuffskartong. 

Lite senare bestämde vi oss för att åka upp till Väddö och besöka bondens glasskalas. Glass till lunch är inte illa 😉 Gott var det och lite illa mådde vi nog allihopa när vi åkte därifrån.


På vägen hem svängde vi förbi Edblads i Gåsvik och tog en kik.

Därefter tog jag med mig mamma som sällskap på lite jobb medan de andra åkte hem.
Det var ju ändå skitväder så då kunde man lika gärna avverka ett av månadens jobb.
Det gick bra och vi köpte med oss grejer till att göra hemmapizza.
Väldigt sen middag hann det bli men det gick bra ändå.

Ungarna somnade lätt vid läggning och vi spelade kort och åt godis ❤️ 


Fredag med utflykt

Tidigt morgonjobb för min del. 

Efter jobbet mötte jag upp resten av familjen hos små sysslingarna. Vi grillade korv till lunch och sedan åkte vi iväg på äventyr tillsammans allihopa.

Vi styrde ut mot Ljusterö. Så vi fick åka lite båt igen 😉

Ute på Ljusterö besökte vi ett ställe där de ha flera olika hoppborgar och lite annat uppställt under sommaren.

Vädret var lite lurigt så det var inte mycket folk där. 
Ungarna härjade runt och blev helt svettiga.  Fika och äta glass hann vi också med! 
Vid 16-tiden började regna ganska rejält och det var alldeles lagom att åka hemåt då (enligt oss vuxna iallafall 😉).

När vi kom hem var det hög tid att koka ihop middagen lite snabbt. 

Den kvällen snarkade ungarna så taket nästan skakade 😉 Onsdag och torsdag med besök

Fortsätter uppdatering från förra veckan...


På onsdags morgonen for Peter iväg vid halv åtta för att besiktiga sin bil (och nej, den gick inte igenom. Enligt mig bär den en förbannelse över sig...) 

Lite innan 08.00 anlände moster och onkel. 
De kom med flyg till Arlanda på morgonen och passade på att åka förbi här hos oss och ta igen lite sömn. De hade varit på Island och haft det toppen!

Dagen spenderades här hemma. Jag grejade en massa i trädgården och växthuset.
Barnen lekte och badade en massa med moster och onkel. Trots att de var trötta och slitna efter resan 😉

Vi grillade till middag och efter vi ätit lurade jag med mig Peter som sällskap på jobb. Då hade jag bara ett jobb att göra dagen efter. 


Vi var hemma igen efter 20 någon gång och då sov båda barnen. Skönt! 😉På torsdagen åkte jag iväg på jobb vid 08. 
Moster och onkel sov ute i husvagnen och ungarna var ivriga att de skulle vakna och komma in till dom. Jag förmanade dem att INTE gå ut och väcka dem. 
Fast det hade de tydligen gjort sedan ändå 😉

Jag var hemma igen framåt 12 och då hade de bestämt att vi skulle åka bort till drömkåken för lunch.
Men vi vände i dörren. Stället var bombarderat av folk och av erfarenhet vet vi att det är rörigt och lång väntan på maten vid sådana tillfällen. 
Istället åkte vi bort till Burvik golfklubb. Utbudet var inte så stort men macka, bulle och glass fanns det iallafall 😉

Därifrån åkte sedan moster och onkel hemåt. Tack för denna gång!

Vi åkte hem och ungarna badade säkert. Minns inte riktigt. 

Senare var vi bjudna på middag hos farmor. Perfekt! 😊 


Just nu

Jag i hammocken och karln tvättar bilarna 😊Måndag och tisdag förra veckan

För min del innebar måndagen att en "vanlig" jobbvecka inleddes.

För Peters del innebar det fortsatt ledighet igen, efter en veckas jobb....

Jag åkte hemifrån mellan 09-10 någon gång och var hemma igen mellan 14-15 tror jag. 

Hemma möttes jag av att byggställning var uppmonterad och Peter hade bytt vindskivorna över trappan. 

Mycket spännande tyckte ungarna var givetvis upp en sväng för att kolla 😉 
Att gå in och ut var inte det lättaste. Smidig likt ett kylskåp kände man sig varje gång när man antingen fick krypa under en låg stång mitt i trappan eller försöka klättra över den.
Men ett ypperligt inbrottsskydd! 😊

Smidigast var det att gå bakvägen 😊

Poolbad hanns såklart också med! 

Elsa hittade den lilla uppblåsbara båten som vi köpte till Albin när han var bebis. Men den fungerar även till en 5 och 3 åring 😉


På tisdagen åkte jag iväg och jobba 06.30.
Två jobb hann jag med innan jag mötte upp övriga familjen vid 11.30. 
Vi hade bestämt att äta lunch uppe på Bergsstugan i Norrtälje. Det stod raggmunk och fläsk på menyn. Gott! 😉

Efter vi ätit åkte vi vidare ut till Furusund.

Ungarna blev ju sugna på att åka båt några dagar tidigare så vi tänkte ta bilfärjan ut till Yxlan och sedan vidare på nästa färja ut till Blidö. Billigt nöje med trafikverkets färjor 😉
På Blidö åkte vi ut till en badplats.
Hela vägen dit var det molnigt och blåsigt men framme på stranden sken solen och helt vindstilla. Hett! Men en bit ut i vattnet blåste det. Kul med vågor tyckte ungarna! 

Vi var där en stund så de hann leka lite i lekparken innan vi åkte vidare för att leta upp ett glasställe. Det dagliga glassintaget var tvunget att regleras 😉 

Det fick bli Ica, sittandes på jordsäckar ute på parkeringen. Mysigt... Nöden har ingen lag 😉

När glassarna var slut åkte vi ner och kikade på en alldeles nybyggd småbåtshamn. Sedan åkte vi tillbaka hemåt. 

Elsas sedvanliga gnällhumör var givetvis med... 

Någon middag denna dag behövdes inte. Vi var fortfarande mätta efter raggmunkslunchen. Perfekt! 


Albin är inne i en period nu när han känner sig stor och gärna testar gränser osv. 
Att han och Elsa oftast lägger sig samtidigt på kvällen stör han sig på. Han vill sitta uppe sent! Det har ju automatiskt blivit många sena kvällar nu under sommaren då vi varit ute och badat och så men det gills inte enligt honom. Han vill sitta uppe själv med oss i soffan efter att Elsa lagt sig.
Denna kväll fick han det! På ett villkor, att han duschade utan trilsk. Han skötte det perfekt! ❤️ Så jag hällde upp lite chips och så satt han och jag och kollade på allsång på Skansen. 
Inte jättekul tyckte han men chipsen var goda 😉 Sedan somnade han nöjt ❤️Vi saknar fortfarande ❤️

Nu ikväll när jag låg inne hos Albin efter vi läst godnatt sagan så kom han att tänka på Nico.


- Jag älskar dig och nico. Men han finns ju inte mer. Jag saknar honom!
Sa han med gråten i halsen. 
- Jag saknar honom också. Väldigt mycket!
Sa jag och började gråta jag med.

Vi låg och snyftade där tillsamnans en stund och Albin sa att han vill skaffa en ny hund. 


Usch ja! Saknaden efter jycken kvarstår. Det är fortfarande väldigt tomt. Han kommer alltid vara saknad 

❤️❤️❤️


I söndags var vi lite kulturella

I söndags var pappan i huset sugen på mera utflykt och föreslog Wira bruk i grann kommunen. Jag hade tänkt ägna dagen åt att ge lite kärlek och omvårdnad till växthuset och övriga trädgårdsland men utflykt lät roligare 😉


Wira bruk är en gammal bruksort där det drivits smedjeversamhet sedan 1630-talet. Bla. så tillverkade de värjor, liar och yxor.

En mysig liten by med ån som ringlade sig genom.Nu drivs det enbart museiverksamhet där. 

Det fanns ett café/resturang där och en liten butik med hantverk.

Vi gick en runda och kollade in smedjorna och lunchade.

Albin hittade en urtjusig trädkoja inne på en tomt. Han vill ha en egen likadan! 😊


Sedan åkte vi vidare ner till Östanå och färjeläget över till Ljusterö. Där fanns en kiosk och ungarnas dagliga glassintag kunde tillgodoses. Tack och lov!
Medan vi åt glassarna satt vi och tittade på bilfärjan som åkte fram och tillbaka. Och även en av skärgårdsbåtarna la till och och åkte vidare. 
Barnen blev sugna på att åka båt. 


Det var en mycket fin eftermiddag och kväll och vi njöt ute hemma resten av dagen.

Ungarna härjade runt med vattenslangen och hade jättekul ❤️
Kolla in Albins blåa shorts som står upp på gräsmattan 😊 Haha! 


I lördags- hamnkalas

I lördags åkte vi in till Norrtälje på förmiddagen, det var nämligen det årliga hamnkalaset nere i parken. Vi har aldrig varit in på det tidigare så vi tänkte det var på tiden.

Påvägen in dit åkte vi och lämnade tillbaka Vera. Hon var måttligt road av att behöva åka hem igen 😉❤️

Nere i hamnen var det fullt ös! Kalaset är riktat till barn så det var ju ungar överallt. 
Det fanns massa olika aktiviteter att prova på. Bla. flera olika hoppborgar, Segway, ponnyridning, vattenskotrar och mycket annat.
Hoppborgarna var gratis och inte uppstrukturerat alls så där var det ju bara kaos. Våra ungar var inte alls sugna på att tränga sig in där med alla andra. Så vi tittade mest bara. Brandkåren var där och visade upp en brandbil, så den var de upp i och provsatt en snabbis.
Elsa ville rida ponny så hon och jag stod i kö i säkert 40 minuter innan hon fick hoppa upp på hästen och rida i typ 3 minuter. Men hon var så nöjd ❤️ Hästen var en tålmodig ridskolehäst och hette Präktig.
Tjejen som ledde hästen frågade Elsa vad hon hette och faktiskt att Elsa tyst mumlade fram sitt namn helt själv! Imponerande 😉
Albin var in en kortis i en av hoppborgarna medan Elsa köade till hästen och sedan gick de och köpte munkar som vi kalasade på innan vi gick tillbaka till bilen.

Vi åkte förbi Ica och handlade lite innan vi åkte hem igen. Vi väntade ju gäster vid 15. 

Farbror "Anus" hade ju bjudit in sig själv på försenat tårtkalas, eftersom vi var bortresta när Peter fyllde.
Elsa somnade i bilen hem och vaknade upp heeeelt på fel sida. Hon låg inne på badrumsmattan och illvrålade medan vi andra satt ute och fikade. Anledning var att jag inte hjälpte henne att klä på sig trosor och byxor efter hon varit på toa. Men jag var in flera gånger och erbjöd min hjälp men då hon inte tänkte stå upp så var det lite svårt att kunna hjälpa. Och både pappan, farfar, "Anus" och Lukas var in och erbjöd hjälp men inget dög. 
Den damen får mig att explodera minst en gång om dagen..... 
Lagom när vi hade fikat färdigt fick hon nog på sitt egna humör och kom ut till oss. 


Framåt kvällen drog pappan och Albin bort till Erken och tog en fisketur. 
En gädda på 3,5 kg fick de upp! Den tog de hem och gav till grannarna. De har tidigare bett om att få gädda om det skulle nappa.
Både pappan och Albin var nöjda när de kom hem framåt 21.

Elsa blev väl lite sur när inte hon fick följa med men det gick fort över. 
Vi var ute hela kvällen och grejade. Sedan gick hon in till farfar och tittade på tv med honom, knaprandes på en besk och träig rädisa 😉 
En riktig liten skitgris var vad hon va när det var läggdags ❤️ 

Med rädisa i mungipan 😉 


I fredags- efterlängtad lekträff

I fredags var min tredje och sista lediga fredag (likaså den gångna tisdagen) 😔 


Albin hade i flera veckor längtat efter att få leka med Oskar, min chefs son. Helst hemma hos honom. Han har ju så mycket roligt lego 😉 
Träffen har dragit ut på tiden för först var de bortresta på semester och sedan åkte vi till Linköping och Öland, men i fredags blev det äntligen av! Efter en sen frukost åkte vi till dem. Glada barn ❤️
Det var en grå och regnig dag (men såååå välbehövligt!!!). Grabbarna höll mest till inne men de gjorde några korta försök till lek ute men var snart tillbaka inne igen pga. regnet. 
Oskar hade bett Albin ta med sin cykel så de kunde cykla, därför var det ivriga att vara ute. 
Men Albin gick det ingen nöd på inne. Han botaniserade bland allt lego i godan ro ❤️
Elsa var mest med grabbarna också men satte sig stundvis med oss i köket och pysslade med en klisterpysselbok. 

Fika gjorde vi såklart också! Och vi blev kvar hela dagen. Ungarna lekte så bra och klockan tickade på, framåt 15 bjussade dom på en något försenad lunch. Eller förtidig middag 😉

Efter vi ätit upphörde äntligen regnet och grabbarna stormade ut till sina cyklar.
Elsa lånade en balanscykel men hon tyckte det var svårt när cykeln inte hade några trampor så hon valde att sitta i vagnen istället.
Det blev en rejäl promenad för oss och ett sjå att hinna med cykelkillarna.
Albin tyckte det var såååå himla spännande att vara ute och cykla på okänd mark med en två år äldre kompis, på cykelbanor och över korsande bilvägar osv. Men han var så duktig och försiktig. Men jag var nervös bitvis 😉 Cykla vet jag att han är jätteduktig på men nu var det ju så mycket annat runt omkring. Här hemma är det ju liksom minimal trafik och knappt heller några andra cyklister.
Vi stannade till på en skolgård och lekte lite innan vi vände om hem igen.
Grabbarna som glatt kört rakt igenom alla vattenpölar de såg var ju helt smutsprickiga på ryggarna. Och cyklarna var smutsiga även de så det fixade med en tvättning innan vi åkte hem.

I bilen hem frågade jag om de haft roligt under dagen?

- Jaaa jätteroligt! Svarade Albin helt saligt ❤️ 
Jag tror nog Oskar är en idol för honom 😉
Och såklart var också Elsa nöjd med dagen. Och trött.

Just ja! Vi fick ju med oss Vera hem också! 
Hon hade nog saknat oss verkade som. Länge sedan vi sågs sist och hon satt och låg i mitt knä mest hela dagen ❤️
När vi var tillbaka från cykelpromenaden så la hon sig vid vår bil och hade koll. När vi sedan öppnade och jag satte fast ungarna så var hon blixtsnabb med att hoppa in i bilen och hade ingen som helst plan på att hoppa ur igen. Hennes blick sa allt! 😊 Så hon fick givetvis följa med oss hem ❤️

Vi var inte hemma förän framåt 19 tror jag. 
Ungarna satte sig i hammocken tillsamnans med pappan och snaskade lite chips och ostbågar innan de la sig.

Vera var skitjobbig ute! Det var ju första gången hon var hos oss sedan vi skaffat hönsen och hon var väldigt intresserad av dem! De var ute lösa då så Vera fick vara kopplad i lina. Hönsen brydde sig inte nämnvärt så länge hunden var på behörigt avstånd 😉

Men shit vad mycket plats den lilla hunden tar i sängen om nätterna!!! Hon ska ligga så nära hon bara kan, helst i knävecken, och flyttar sig inte en millimeter i onödan. Man får liksom rycka och slita i täcket och putta på henne väldigt brutalt för att få henne att byta plats. 

Men hon är fin och go ändå ❤️ 


Onsdags och torsdags

Jag var äckligt jävla trött på onsdagen. Att vi nyligen kommit hem från semester och jag varit ledig i nästan två veckor kändes väldigt avlägset. Semester efter semestern var något som behövdes 😉

Och sovmorgon var överskattat av ungarna, de vaknade tidigt. 

Jag och ungarna höll oss hemma hela dagen medan pappan jobbade.
Jag låg faktiskt i hammocken större delen av dagen. Jag orkade inget annat. 
Och faktiskt att ungarna höll sams och sysselsatte sig riktigt bra tillsammans ❤️ (farfar hade på morgonen inlett sin semestertripp upp till Norrland så vi var helt själva hemma.) 
Även ungarna var faktiskt lite slitna. Fast sådant vill de ju inte erkänna 😉

Albin anslöt hos mig i hammocken en stund med en tidning
 

och Elsa gungade med sina bäbisar/dockor.

Men det dröjde inte länge förän även hon la sig hos oss en stund ❤️

Och kort efter det så var friden slut i hammocken.....


Efter en sådan slappardag så fick jag faktiskt lite energi framåt kvällen och tog tillvara på den genom att gå ett raskt varv med stavarna. Skönt att röra på fläsket! Motionerar inget längre och jag känner mig fet... 😔 Noll motivation! 


Torsdagen innebar åter till jobb även för min del. Jag fick iallafall 2 veckor helt ledigt! Inte illa 😊 Men hade gärna tagit några till. Nästa sommar ska jag banne mig ha en semestervikarie i mitt ställe! 

Farmor kom hit vid 7.30 för att passa barnen hela dagen. Peter jobbade ju också. 
Jag hann avverka 4 olika jobb innan jag var hemma igen vid typ 15. Rivstart! Varmt och svettigt. 
Jag hade bett farmor förbereda och vispa ihop pannkakssmet till middagen och så hade jag sådan himla tur att hon tom. började steka dem när jag kom hem. Tackar tackar! 😊

Efter middagen cyklade vi ner en snabbis till sjön och tog ett kvällsdopp innan pappan åkte tillbaka på kvällsjobb också. Tråkigt!
När ungarna lagt sig parkerade jag mig ute i hammocken med fötterna i ett fotbad. Så skönt! Peter (tror jag) kom hem framåt 21 och anslöt i hammocken med mig en stund ❤️


Älskade ungar som både ger oss otrolig lycka och glödje samtidigt som ni driver oss till vansinne och maktlöshet.

Det är mycket prövningar och test av gränser här hos oss. Av båda barnen. 
Stundvis är båda jag och Peter helt uppgivna och så less på allt tjat, gnat, trilsk, skrik, utbrott, nonchalans, uppkäftighet och missnöjdhet. 
Vi försöker tänka att vi ska välja våra strider och ta saker och ting med en nypa salt, men det är sååå svårt! Det blir bara för mycket av allt och vi känner oss som världens jävla tjat och skällföräldrar. Tråkigt! 😔
Stundvis är det nästan så att vi sätter oss i bilen och bara drar iväg. Utan barn. 
Men det har inte hänt. Än.... 😉


RSS 2.0