Inte så mycket till fredagsmys här inte

Äntligen har vår krassliga lille prins kommit till ro och somnat om igen efter att han vaknade en timme efter nattning och var totalt otröstlig i nästan en timme. 

Mysigt med små snarkningar hos oss här i soffan. Han har inte somnat på soffan sedan han var pytte liten. Dock vet vi inte hur vi ska bära oss åt när vi själva snart ska gå och lägga oss... Vågar vi försöka oss på att lyfta in honom i sängen då?

Både jag och Albin har känt oss loja idag och eftermiddagen var lång. 
Jag som trodde vi var på bättringsvägen från förkylningen nu när vi klarat av hela veckan men tji fick jag. Det var nu den slog till på riktigt. 
Albins näsa bara rinner och rinner och han rosselhostar som bara den. 
Vi tog oss iallafall ut en stund efter lunch och vädrade av oss. Det var inte speciellt behagligt och jag höll bara ut knappt en timme innan jag smet in. Albin tvingade kvar farfar ute en stund till. Sedan var han redo att gå och lägga sig redan innan fyra men höll ut till halv sju. Middagen smakade inte alls och byttes ut mot en "acka" istället.

Som sagt sov han en timme innan han vaknade upp otröstlig och okontaktbar. Tillslut fick vi i honom lite alvedon och nu hoppas vi den kan låta honom få sova ostört ett par timmar nu. 
Fredag är här igen!

Fredagen är här återigen och veckorna försvinner i en rasande fart tycker jag.
Äntligen tycks den envisna blåsten ha gett med sig och istället snöar det. Man har ju inte varit ute i onödan i veckan då det blåst förskräckligt! Ingen utelek alls för Albin mer än några minuter då vi gått från bilen och in. Men knappt han har protesterat på att gå in istället. Jag vet dessutom att de varit ute en stund på dagis både i tisdags och onsdags så lite luft har han fått iallafall. 
Tänkte att vi ska ge oss ut idag efter vila och lunch för att ta igen all missad utetid. Planerna var att syssling P med mamma och bror skulle komma hit för lek idag men det fick vi ställa in då de befarade nytt sjukdomsutbrott hos dem inatt. 

Vi har haft en orolig natt även i detta hus. Albin knorrade innan tolv inatt så jag hämtade in honom till oss och vi somnade om. Resten av natten, typ en gång i timmen har han gnytt/knorrat/skrikigt och vridit och vänt sig i sömnen mestadels tror jag så jag vet inte om han kanske drömt en massa otrevligt? Samtidigt som det hostats och snörvlats en del. 
Jag får väl tacka för att han iallafall sov till halvsju imorse :) Vi låg kvar och drog oss och efter en stund när han inser att pappans sida av sängen är tom blir han helt förtvivlad! Han rusar iväg till trappan och gormar "pappa" medan både snor och tårar sprutar. Lille gubben <3 Han lugnar ner sig och kryper upp i sängen hos mig igen en stund innan han börjar yla efter pappa igen. Inte lätt. 
Efter frukost och morgonbestyr är allt bra igen och leken är i fullgång. 
Lite efter nio lockar sängen och där befinner han sig än. 
Jag ska gå ner och tahand om tvätten som Albin hjälpte mig med att stoppa i tvättmaskinen tidigare och efter det försöka göra färdigt mitt slutfix på projekt nummer två :) Hoppas vi lyckas få det helt färdigt nu i helgen. Längtar! :) 

Vecka 37

Jo tjena. Snart är vi i mål! 


Hur känner jag mig?
Ja, typ gravid.... Halsbrännan hänger kvar och likaså svårigheterna med att andas när jag lägger mig ner. 
Sover dåligt gör jag återigen och nästan varje natt måste jag upp för att kissa. 

Vissa dagar hänger magen nere vid knäna och andra känns den helt okej där den sitter. 
Öm och stel i ljumskarna är jag och det känns typ som gammal träningsvärk. Likaså kan jag känna mig öm i skinkbenen, precis som när man cyklat långt på en obekväm sadel. Haha! 
Men visst är det väl märkligt att foglossning fortfarande är ett minne blott!? Från att ha haft jätteproblem till att inte känna något alls. Underbart! :) 

Förvärkar har jag inga nämnvärda ännu och sammandragningar kommer glest även dem. Det är framåt läggdags det kan bli några körare men inget jobbigare än så. 

Sötsuget tycks ha lugnat ner sig lite igen men visst äter jag mer sådant nu än i vanliga fall. Jag orkar inte längre kämpa emot (det kommer jag få göra så det räcker när det blir dags att komma i form igen....). 

Det är trångt inne i magen nu och det känns vill jag lova. Känslan när det dras en fot (tror jag) på insidan av ens revben är ju inte det mest behagligaste eller när elasticiteten på det nedersta revbenet testas. Man kan nästan höra ljudet. 

Jag är inställd på att gå gravid hela februari ut men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på och avundas de som lyckas föda lite lagom förtidigt eller iallafall dagarna kring bf. Tänk om jag också skulle kunna lyckas med det denna gång och slippa gå de där dryga dagarna på övertid. 
Med Albin var jag jätteorolig över att behöva bli igångsatt och det var ju på håret precis att vi slapp det. Denna gång känner jag ingen oro alls över en eventuell igångsättning och det kanske är ett gott tecken? :) 
Jag har iallafall börjat dricka hallonbladste som sägs vara bra att förbereda kroppen på förlossning. Än dricker jag bara en kopp om dagen men nu efter vecka 37 tänkte jag öka på och se om det kan sätta fart på processen :) Med Albin fick jag aldrig tag på teet så det var nog därför vi gick över tiden ;)
Tyvärr smakar det typ ogräs men det är bara att bita ihop!

Dagens mage

Nästa vecka är det dags för besök hos barnmorskan igen! 

Babynest färdigt!

Nu i eftermiddags knåpade jag ihop det sista på babynestet jag lyckats sy. Petiga jag är faktiskt rätt nöjd med resultat dessutom! 
För att vara det första jag syr, förutom raksömmar på gardiner, sedan syslöjden på högstadiet är jag även lite stolt :) och inte tog det många timmar heller.
Kul att äntligen få sy på "riktigt" på MIN fina symaskin! 


Eftersom jag inte lyckats hitta något tyg jag kunde bestämma mig för så offrade jag istället ett gamalt påslakan (Peters ;). Perfekt ju! Insovet, luktar oss och vältvättat så all eventuell skit som finns i nya textilier är borttvättade för länge sedan. 

Nu fattas bara Tvåan att bädda ner där i....

Albin provlåg det och tyckte det var toppen! Han ville inte lämna ifrån sig det, trots att det var liiite för litet för honom :)En exemplarisk dagispojke

Jag har just varit och hämtat hem världens bästa Albin från dagis. Dagen hade gått bra som vanligt, han är glad att komma dit på morgonen och glad att följa med hem vid hämtning. 
Nu har han glatt hoppat i säng min duktiga grabb. Jag har stoppat i mig lite lunch och halvligger nu i soffan med en otroligt aktiv Tvåan i magen. I bilen på hemvägen från dagis slog mig tanken att det varit oroväckande lugnt där inne hela morgonen och förmiddagen men jag fick snabbt gehör och några minuter senare startade festen där inne :) 

Förmiddagen ägnade jag åt att pyssla med några pågående projekt här hemma och snart är bägge klara! Ni får se sedan :) 
Inte lyckades jag somna om imorse efter att jag fått mina hejdå pussar av mina pojkar innan de åkte. Dagarna blir långa.
Igår säckade jag ihop helt framåt eftermiddagen, med irriterad hals, svidande näsa och feberkänsla. Efter middagen bäddade jag ner mig i sängen och tog sedan ett varmt bad och faktiskt att jag mådde mycket bättre resten av kvällen. Idag (hittills) mår jag hyfsat men har fått äran att dras med hosta. Jag och Albin kan hosta ikapp nu. Han är förresten fortfarande snorig och hostig men pigg som vanligt. 

Nu ska jag göra mig lite te! 


Eftermiddagssoffmys i soffan igår med "Basse" boken som lästes både framlänges och baklänges en sisådär tiotal gånger.
"ammor mat tisse" = farmor lagar mat och har en kisse :) 

Lilla snigel

Igår när vi åkte hem från dagis var Albin för det första väldigt duktig att inte somna och jag slapp ställa tusen frågor och gorma för att distrahera honom :) Han var också väldigt duktig och sjöng för mig! Helt plötsligt tycker jag mig höra att han sjunger "akta dig akta dig", så när jag plockat upp min haka från knät börjar jag sjunga med på Lilla snigel och han protestera det inte så tydligen hade jag hört rätt! :)
Idag var jag tvungen att fråga om de sjungit Lilla snigel igår och det stämde bra. När jag berättade att han sjöng den för mig på hemvägen blev dom riktigt imponerade. 
Även jag är imponerad och mäkta stolt! Tänk att han snappat upp det fort! Jag kan nämligen inte minnas att jag sjungit den för honom någon gång.
Tänk att cirka tre ynka veckor på dagis kan leda till så mycket ny lärdom. Helt otroligt! Snart kan han väl läsa också ;) 

Godmorgon onsdag

Nu är min nya telefon igång äntligen och jag kan blogga därifrån igen för första gången på mååånga månader. Mycket smidigare! :) 

Idag lyckades jag tillslut somna om efter att Albin och Peter åkt och det var välbehövligt då jag vaknade vid tre och kunde absolut inte somna om men givetvis tyckte jycken att jag sovit färdigt vid åtta och väckte mig. Tack för det! Igår morse tände Peter på i pannan innan de åkte och bad mig gå ner en timme senare för att lägga på mer ved. Tack för det! Sovmorgonen bortblåst. 
Tänk om man kunde samla på sig sömn på ett sömnkonto nu inför vad som komma skall. Amma hundra gånger per natt, byta blöja och frenetiska försök till att få en nattpigg bebis till att somna ett par månader framöver. Tänk då om man kunde bunkra upp sömn innan. Shit vad bra det skulle vara och jäklar vilken bra anledning till att inte lämna sängen i onödan :) 

Peter och Albin kom iallafall iväg imorse och Albin trilskas minsann inte det minsta med ytterkläderna som han gör med mig.... 
Han kom in till mig för att ge en hejdå puss och tala om att han ätit frukost och hade "Basse" på tröjan. Sötunge! <3 

Igår rann näsan på honom lite igen och hade lite hosta men var pigg och glad som en nötkärna och har sovit hela natten utan täppa och bara några få hostningar. Svårt det där och avgöra när man ska hålla honom hemma. Men så länge han inte har feber och är pigg och glad tycker jag det är okej att låta honom gå. Det är ju faktiskt så att förkylningen smittar ju som mest innan men ens själv känner att man har den. 


Nu dricka upp kaffet och sedan göra någon nytta!


Mitt egna kaffebord Matvrak vs. liten mus

Nu har jag min lille prins hemma igen! <3 Han stupade i säng som vanligt efter fem timmar på dagis. Fast hör att han är vaken där inne nu, då slipper jag vara elak och väcka honom.
 
Vi får höra varje dag att han äter så bra och duktigt. Frukost öser han i sig trots att han äter fil och musli här hemma innan de åker. Vid frukstunden vräker han också i sig så mycket han får och vid lunchen äter han med god aptit. En dag förra veckan hade han ätit mer än fröken och idag ville han ha påfyllning tre gånger. Härligt att höra att han äter men det skulle ju vara lika roligt om han hade samma aptit här hemma också. Middagen de dagar han är på dagis äter han bra men dagarna han är ledig är han åter en liten mus vid matbordet, morgon till kväll. Märkligt!
 
Nu ska jag plocka upp min prins och mysa ikapp timmarna vi varit ifrån varandra idag!
 
Bild från igår när Albin satt och läste Nima katalogen. 

Startar tisdagen i lugn och ro

Jag och Nyhetsmorgon chillar tillsammans en morgon som denna. Ute viner vinden fortfarande och vilken tur jag har att farfar kom in och hämtade jycken för morgonpinken nu nyss :) 
Jag kunde inte somna om efter att Peter och Albin steg upp innan sex, har legat och dragit mig under täcket tills nu typ. 
Det gick lika bra som vanligt för far och son att komma upp och iväg imorse. Fast Albin började prata om "offa" och "mommo" så jag vet inte om han hellre ville åka tillbaka ner till dem? :) 
 
 
Bilbesiktningen igår gick galant och bilen glänste igenom. Skönt!
Albin tyckte det var rackarns spännande ställe och tittade storögt på när bilen åkte hiss men när killen åkte iväg med VÅRAN bil blev han lite orolig. Turligt nog kom han ju tillbaka! :)
Vi styrde vidare mot Ica för att handla och jag får nog inse att mina och Albins större handlingar tillsammans får läggas på is nu den sista tiden, jag orkar inte. Även om Albin (9 av 10 gånger) är världens lättaste att ha med i affärer så är det jobbigt att dra vagnen, böja och sträcka sig efter saker och lyfta kassarna. Igår duggade sammandragningarna tätt men vi klarade våra uppdrag och nu är kyl och frys fyllda för ett par dagar igen.
 
Idag är det på pricken 30 dagar kvar till beräknat och som max 44 dagar kvar av denna graviditet. Igår köpte jag hem det första paketet blöjor till bebis och jisses vilka små!!! 
Fick igår veta att mina grannar jag hade i Solna, som hjälpte mig med Nico, har fått en liten liten tjejja nu i dagarna. Tio dagar förtidigt ville hon ut i världen som en kanonkula. Vissa har det ju bra att slippa gå och vänta i onödan ;) Hur som helst är det skoj att vi får barn hyfsat samtidigt och har bestämt att vi ska passa på att ses nu när vi kommer vara föräldralediga samtidigt. Sist vi sågs är nog tre år sedan minst! 
 
 
Nu ska jag betala räkningar och sedan försöka få något vettigt gjort innan min lille fining ska hämtas hem från dagis!
 

En blåsig uppstart av nya veckan

Det gjordes morgon tidigt här idag som vanligt, Albin vaknade innan pappan for till jobbet. Han kom in till mig, satte på "Basse" och så låg vi och mös i typ en timme innan han fick nog.
 
Tycker att han låter rosslig men hoppas att det bara var morgonkrax. Han inledde ju förra veckan med en ytterst lite rinnande näsa men det blev aldrig mer av det, kanske tar det ny skjuts nu? Jag bara väntar på alla dagisbaskilusker.... Vi kan väl försöka hinna beta av lite av dem nu innan Tvåan kommer! 
 
Det blåser typ storm här sedan igår kväll. Hundens morgonpink blev just bara en snabbis pink. Stoppade Albin i vagnen och drog ner suffletten så långt det gick för att få hyfsad lä och när jycken gjort det han skulle skyndade vi oss hem och gick raka vägen in. Varken hund eller barn protesterade över den korta utestunden så även dem tyckte nog inte det var så behagligt. Jag höll på att förfrysa kinderna på den korta stunden.
 
Albin sover sedan en stund tillbaka och jag har betat av samtal till både a-kassa och Försäkringskassan. Givetvis var ju FK överbelastat som vanligt, testade att maila dem istället och hoppas de kan hjälpa mig den vägen istället, snarast. 
Allting ska ju vara så jävla krångligt hela tiden!!! 

Söndagskväll och hemma

Nu är vi hemma igen, kom hem vid fem och resan gick kanon som alltid. Albin somnade innan vi nått Norrköping och sov fram till Södertälje. Resten av resan läste han bok, tittade på lastbilar och chillade. Duktig grabb!
När vi kom hem gick han raka vägen ner till farfar för att tala om att vi var hemma. Resten av kvällen for han runt som en virvelvind här hemma efter lite mat i magen. Ett bad satt fint och därefter satt han i sin läsarhörna inne på sitt rum och läste böcker och sjöng lite. Så söt så jag smälter! <3 
Nu är han lagd och jag tror/hoppas han sover. 
 
Hela den gångna natten har han legat mellan mig och Peter i 120 sängen och sovit som en stock. Jag och Peter har inte sovit lika gott... Hoppas han nöjer sig med sin säng inatt.
 
Tvåan lever rövare i magen när vi åker bil såhär långt. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det? Tycker den om att åka bil eller är det protest sparkar? Hoppas iallafall att Tvåan blir en lika lätt person att åka bil med som Albin varit och är. Det underlättar liksom framöver.
 
 
Imorgon ska vi in och besiktiga Saaben jag och Albin. Hoppas den klarar provet. Veckohandla ska vi också göra. 
 
 
 

Vår fredag och lördag

Det blev ingen date med Molly igår för Albins del. Dom hade ingen bra dag. Istället var vi ute och åkte lite snowracer och Albin hjälpte farfar med att elda upp riset från de ny fällda trädet.
Efter lunch åkte vi in för att möta pappan och skriva faderskapspapprena. Albin satt blickstilla i knät medan vi väntade på att få komma in och han sa inte ett ljud. När det blev vår tur smög han nästan längs väggarna i korridoren fram till rummet och fortsatte vara helt förstummad. Han tyckte tydligen inte det var något trevligt ställe eller kanske rädd att vi höll på att adoptera bort honom ;) Men när han fick syn på ett foto med en häst på i hyllan släppte det och han blev återigen nästan sitt vanliga han. Papprena blev påskrivna och Peter har återigen erkänt sig som far även till Tvåan. Det tackar jag för! :)
 
Vi åkte hem, stoppade i oss varsin smörgås, pappan duschade och vi packade det sista, satte oss sedan i bilen igen och började resan ner mot Linköping. En överraskningspåhälsning hos mormorn var inplanerad.
Albin som tjatat hål i våra öron hela dagen om att åka till "offa" blev äntligen nöjd när vi äntligen var påväg. Och innan vi ens kommit ut från byvägen hemma så ploppar ordet "momo" ut ur den lilla munnen för första gången! :)
Det obligatoriska stoppet på Donken uppskattades av den lille herrn som för första gången fick en egen hamburgare. Gott! Fast enligt honom var hans hamburgre en "acka"/macka och min en "bulle".

Resan fortsatte och det dröjde lite mer än halvvägs innan han somnade. Han hade fullt sjå med att spana in alla bussar och lastbilar längs vägen.
Väl framme blev mormorn överraskad och fick dagens andra kaffebryggare i present. Typiskt!
Vi fikade, lekte och snicksnackade lite innan Albin stupade i säng och inte långt därefter gjorde vi detsamma.
 
 
Trots den sena läggningen vaknade den lille redan sex imorse efter att ha legat mellan oss och trängts i 120 sängen sedan klockan tre... Behändigt att skicka ut honom till mormor och morfar, stänga dörren och somna om till halv tio :)
 
 
 
Jag och Peter åkte själva in till Ikano efter frukost och uträttade lite ärenden. Bla. ett snabbt besök inne på Ikea och  Babyproffsen. Blev även ett besök i 3 butiken och en uppgradering av telefon för oss båda samt justering av bredbandet. Vi gick nöjda därifrån men med otålig väntan till vi kommer hem till vår dator imorgon och kan starta upp våra nya skönheter :)
 
Eftermiddagen och kvällen har bjudit på ännu mer kalasande och vi har ätit både smörgåstårta och vanlig tårta. Vi behöver inte somna hungriga idag heller.
Peter har redan gått och lagt sig för ett tag sedan och jag ska göra detsamma nu, har bara haft lite svårtt att slita mig från virkningen jag påbörjade lite tidigare ikväll :) Men nu säger jag godnatt!
 
Albin gav såklart födelsedagsbarnen en hjälpande hand när det var dags att öppna paket och enligt honom var det en "aktor"/traktor i varenda paket..... Hehe!
 
 
 
 

Idag hurrar vi! :)

Min plan för starten av denna dag var en behaglig sovmorgon. Tänkte att även Albin kunde tycka det skulle vara skönt att sova ut när det inte står dagis på schemat. Jag lät honom sova lite längre igår eftermiddag och sedan drog vi ut en stund även på nattningen i hopp om att slippa en tidig morgon.
Hur gick det tror ni? 
Nä, inget vidare. Han väcker oss redan vid tre med en blötpyjamas. Fullt förståligt! Han vill ligga inne hos oss och vi somnar alla om ganska fort. När pappans klocka ringer vid sex vaknar vi alla såklart och Albin är nästan först ur sängen.... Pappan försöker truga tillbaka honom till sängen och förklara att det inte är dagis idag och att han istället kan vila lite till. Men det hjälps inte. Far och son äter istället frukost ihop även denna morgon. Vi sätter sedan på "Basse" i sovrummet och Albin skuttar glatt tillbaka i sängen och kryper ner bredvid mig, vinkar glatt hejdå till pappa när han åker och inga ledsna miner för att han inte fick följa med. Duktiga unge!
Han och jag ligger kvar i sängen tillsammans med "Basse" men framåt halv åtta är det för mycket myror i benen hos den lille så vi går upp. Tack för den sovmorgonen som varade ända till klockan sex! ;)
 
Efter morgonbestyr och legobyggande hade jag en trött liten herre här hemma och nu ligger han i säng sedan klockan nio. Då vi har en endel på schemat idag så passar denna tidigare vila ypperligt! :)
Förhoppningsvis ska vi träffa Albins tjej Molly och hennes mamma om ett par timmar för lite lunchande lek. Efter det åker vi vidare in till staden för att möta upp pappan och ett besök hos Familjerätten för att skriva faderskapspapper. Skönt att få det undanstökat. Jag ska även möta upp två tjejer för att köpa två tröjor med "Basse" på till min "Basse"tokiga grabb :) 
 
Vi får heller inte glömma bort att gratulera mormorn och moster Helen på deras födelsedag idag! Hurra hurra till er och hoppas ni får fina födelsedagar!!! 

Vecka 36

 
Inne på vecka 36 och enbart en ynka månad kvar nästan.
 
Sötsuget är tillbaka och det är hopplöst! Det finns inget stopp i mig och "riktig" mat är inget lockand alls. Har börjat slarva rejält med vettig lunch till mig själv nu när Albin äter på dagis så det blir väl en ond cirkel antar jag... Det enda jag tänker på när jag sitter och äter min frukost är hur gott det vore med en stor chokladkaka istället för torra mackor eller blaskig youghurt. Den där längtan efter chokladen hänger sig kvar resten av dagen och en och annan pepparkaka eller kex slinker in i munnen både då och nu. Efter middagen, som jag faktiskt är bra av, är suget om möjligt ännu starkare och när jag efter bortplockning av disk och sånt stänger in mig i sovrummet för att sträcka ut kroppen en stund smyger det också med något att knapra på. Men inte sjutton hjälper det! Begäret efter mera kvarstår resten av min vakna tid.
 
Att jag enbart gått upp ett ynka kilo vid förra vägningen känns fortfarande helt otroligt! Att det dessutom var över jul och nyår, med allt gott man stoppat i sig gör det hela ännu mera obegripligt. Men givetvis en otrolig lättnad såklart. Dock känns det ju nu som att de kan skena iväg med tanke på min nya osundare kosthållning. Jag hoppas att det bara är sista växtspurten för Tvåan där inne nu som får mig att frossa skräp och att det snart går över. Känner mig stor så det räcker och blir över.
 
Halsbrännan hänger i fortfarande och givetvis blir ju inte heller det bättre av onyttigheterna.
 
Stelheten i ljumskarna kvarstår och ibland känns det som jag går som om jag skitit på mig :)
 
Det bökas för fullt i magen flera gånger om dagen och hicka är även det ofta återkommande. Härom kvällen när vi just lagt oss började hickandet och tidigare har jag hela tiden känt det väldigt långt ner i magen men då ryckte det liksom mitt i magen. Säg inte att ungen voltat och lagt sig ur position nu.... Återstår att se. Rörelserna känns som innan typ så jag tror nog den ligger kvar på rätt sätt.
 
Benen och fötterna tycks ha flyttat sig längre bort och när jag igår försökte mig på att raka benen i duschen höll jag på att svimma av andnöd ;) Magen är som en stor badboll!
 
Förvärkarna har börjat komma mer och mer nu. Nästan varje morgon moler det både i magen och bak i ryggen. Skönt att känna att man lever.
 
Hittills har jag varit hyfsad förskonad från att behöva kuta på toaletten nattetid. Det flesta nätterna har jag inte behövt göra de alls men nu sista dagarna har det ändrats. Inatt var jag tom. uppe två gånger!
 
 
Dagens mage:
(bortse från de otroligt omatchande kläderna och det sunkiga golvet! Nedervåningen är Peters ansvarsområde gällande städning ;) *puss*

Att börja förbereda

Hur avlägset det än må kännas att vi faktiskt när som helst egentligen kommer få ytterligare en medlem till denna familj så har vi börjat förbereda oss lite smått.
De minsta kläderna ligger tvättade och vikta i byrålådan. BB-väskan är halvt packad och vi har skrivit ihop en liten instruktionsmanual för Albins dagliga rutiner.
 
När det väl blir dags för oss att åka in och föda har vi ju farfar närmast till hands att lämna över Albin till. Såvida vi är hemma då....
Trots att Albin och farfar i stort sett ses nästan varje dag så har faktiskt farfar ingen vidare koll på allt förutom vad det gäller att leka ;) Därav kan en Albininstruktion komma väl till pass. Betryggande nog är även farmor redo att rycka ut och har förvarnat på jobbet. Hon har lite mera koll! :) 
 
Jag har även börjat fylla frysen med lite redan färdiglagad mat som vi bara kan slänga in i micron och slippa tänka på matbestyr de första dagarna. Tänker också baka lite nu framöver så det finns lite gott att plocka fram ifall vi får besök som vill välkomna Tvåan till världen. 
 
 
 
Sedan har jag självklart en lång lista i huvudet på saker jag skulle vela få gjorda och undanstökade innan vi får händerna fulla dygnet runt igen.....
 

Torsdag

Eftermiddagen är kommen. Albin är hämtad från dagis och ligger nu och sover. 
Farfar var med och hämtade idag för att presentera sig så även han kan lämna och hämta om det skulle behövas framöver. Jättekul tyckte Albin när både mamma och farfar klev innanför dörren :) Han hade heller inga svårigheter med att hålla sig vaken hela vägen hem med farfar som sällskap där bak, Munnen glappade konstant och det handlade nästan enbart om "aktor"/traktorer. Han är riktigt traktorgalen den där lille gossen!
När han kom i säng här hemma slocknade han innan huvudet landade på kudden nästan.
Nu är det sorgligt nog snart dags för mig att väcka honom. Stackars lille krake.
 
 
Jag höll en lugn förmiddag här hemma även idag. Hade lite svårt att somna om efter att Albin vaknade vid tre och ville komma in till oss. Han somnade om men inte jag. Även Tvåan passade på att vakna i samma veva och körde igång något som liknade ett ordentligt gympapass där inne i magen. Framåt fem lyckades jag somna och sedan ringde klockan för Peter och Albin vid halv sex. De kom upp lätt båda två och när de ätit frukost, klätt om och borstat tänderna rusar Albin in till mig och väcker mig med ett ryck för att tala om att han "äta", alltså att han ätit :) Han klättrar upp i sängen och lägger sig bredvid mig och ska "ila"/vila lite innan de ska åka. Sötnöt! <3
Jag somnade om igen när de åkt och sov till åtta ungefär. Frukost intogs i sällskap med Play och efter det en promenad med jycken. Det är faktiskt inte så svårt att slå ihjäl mina ensamma timmar där på förmiddagarna. 
Slutförde min senaste virkning:
 
ett hänge till barnvagnen i form av en bläckfisk. Till Tvåan såklart :) Till Albin gjorde jag ju en flamingo och det måste ju vara rättvist! 
 
Nu ska jag gå ner för att hänga tvätten och sedan väcka min underbara sjusovare!
 
 

Vår ordningsman

Det har flyttat in en ordningsman här i vårat hus. Ordningsmannen heter "Ebbin"/Albin.
 
-Vid matbordet är han stenhård på att alla sitter på sina rätta platser.
-Alla ska ha dricka i sina glas.
-När någon ätit upp pekar han med hela handen bort mot diskbänken och säger "mea". Personen i fråga ska alltså gå och ta mer mat.
- När pappan kommer hem från jobbet får först Albin en puss och efter det är det väldigt viktigt att också mamma får en puss av pappa.
-Innan vi går ut påpekar han cirka hundra gånger att man måste ha jacka, mössa, vantar och skor på sig.
-När pappan kommer hem från jobbet och upp från källartrappan hänvisar ordningsmannen honom in i sovrummet för att ta på sig sina "hemmabyxor".
-Tandborsten och tandkrämen ska stå "oppe" på badrumsskåpet efter användning.
-Vems bil som är vems ges det en lektion i varje gång man är ute.
-Jyckens nalle ska man "tatta"/kasta och likaså ballonger. Uppmaningen förtydligas även med en rejäl kastgest med ena armen.
-När det pågår matlagning måste det kännas på ugnsluckan om den är "ajm"/varm. Oftast påstås den vara ajm även om den inte ens varit på på flera dagar.
 
 
 
 
Listan kan göras lång men det får räcka för denna gång :)
 

Födelsedag

Det är ingen vanlig dag idag, det är nämligen jyckens födelsedag! Hela nio år blir han idag. Gammal gubbe med andra ord :)
 
Med skam i kroppen får jag faktiskt erkänna att vi totalt glömt bort hans dag idag men turligt nog kom mormor ihåg det. Han brukar alltid på pannkakor på sin födelsedag men inte idag dessvärre. Han fick nöja sig med makaroner och korv men det tycktes inte vara fy skam det heller :) Snart ska han även få smaska i sig en Dentalstix.
 
Hurra hurra på din födelsedag världens finaste jycke!
och tröttaste.....
 
 
Hämtningen på dagis gick super. Albin vinkade glatt hejdå när jag sa att vi skulle åka hem. Dagen hade gått bra, ute lek och en stor portion lunch.
Jag kämpade som en galning även idag med att hålla honom vaken hela vägen hem men ändå lyckas han somna just innan vi svänger in på byvägen. Typiskt! Han hoppade i säng när vi kom hem men det tog en bra stund innan han lyckades somna. Han låg och sjöng och pratade med sig själv där inne i evigheter men tillslut blev det tyst.
 
När jag gick in för att väcka honom, närmare halv tre snarkade han som en liten gris och jag fick nästan ruska liv i honom. Inte populärt.... När han tillslut behagade att komma ur sängen satte vi oss i soffan och gosade i säkert en halvtimme. Underbart mysigt! <3 Det är så härligt när han krokar runt sin arm om min nacke och trycker sin kind mot min. Han har blivit otroligt gosig och kärleksfull nu sedan dagis började, visst var han det innan också men det är helt på ett annat vis nu. Han och jag behöver nog, trots allt vara ifrån varandra lite helt enkelt.
 
Mys i soffan med favvo "boppan"/skopan och "aktor"/traktorn som snuttefiltar.
 
 
 

Längtar och saknar

Här sitter jag igen ensam. Idag tog jag sovmorgon, somnade om efter att Peter och Albin åkte imorse och vaknade när Peter ringde vid nio.... Ingen produktiv förmiddag idag, enbart promenad med jycken, frukost och ett program på play. Men nu ska jag snart åka för att hämta hem Albin! <3
 
 
Morgonen gick bra för pappan och Albin. Jag hörde att det var lite kinkigt att bli väckt men ganska snart hörde jag "åka" och då ändrades tonläget. Sedan kom han in till mig och berättade att han hade ätit frukost och innan de åkte kom han in för att "ossa"/pussa mig hejdå. Sötis!
Framme på dagis hann han knappt klä av sig innan han rusade in för att börja leka. Härligt! 
 
 
Jag har sovit mycket bättre inatt, typ hela natten nästan tror jag. Vaknar dock med lite molvärk bak i rygg och mage men det har släppt nu. Är dock väldigt stel och öm i ljumskarna, känner mig om än möjligt ännu mera osmidig. 
 
Dags att hoppa ur brallorna med hål i baken, borsta tänderna och styra mot dagis.

Numera arbetslös

Lämningen hade gått som en dans imorse! De hade sagt hejdå ute i kapprummet tom. och Albin hade gått rakt i famnen hos fröken.
 
Jag hade en lugn morgon, gjorde iordning mig, hängde tvätt tog jycken på promenad och styrde sedan in mot staden vid halv tio. Dagens uppdrag var ett besök hos arbetsförmedlingen och inskrivning som arbetslös. Känns ju hur fånigt som helst att anmäla sig arbetssökande med stor mage och cirka en månad kvar till nedkomst men det är bara till att lyda systemet. Gubben som skrev in mig var väldigt ödmjuk så det kändes helt okej ändå. 
 
Kvart i tolv hämtade jag upp Albin och så fort jag öppnade dörren möttes jag av ordet "Mamma!". Ljuvligt! <3 De satt fortfarande vid lunchbordet och Albin talade kvick om att han satt och åt macka. "Acka. Äta". Jag satte mig en bit bort och väntade och han satt kvar vid bordet så lugnt och fint tills han ätit upp hela sin brödbit men tittade flera gånger åt mig och log. 
När han var färdig gick han raka vägen till mig och gav mig en ordentligt kram medan det forsade ut ord ur munnen på honom. Jag sa att vi skulle gå ut och klä på oss och åka hem och med engång vinkade han hejdå till alla och gick utan protester ut i kapprummet. 
Dagen hade gått kanon, han hade varit pigg och glad hela förmiddagen. De hade varit ute och lekt och till lunch åt han riktigt ordentligt.
 
I bilen hem gjorde jag allt i min makt för att hålla honom vaken och jag klarade det nästan. Hemma stoppade jag honom i säng och han somnade typ bums. Efter lite mer än en timme väcker jag den lille kraken och det var inte så populärt. Men efter att han hängt runt min hals en stund och vi gosat blev vi bästa kompisar igen :) 
Eftermiddagen ägnades åt massa lek och en del satyg. Faktiskt att jag blev riktigt arg när han jagade efter hunden och slog på honom flera gånger. Skitunge!
 
När pappan kommer hem är de två oskiljaktiga. De tittadar på bilar och traktorer på datorn, tänder på i pannan och kurar ihop i soffan m.m. Jag brukar stänga in mig i sovrummet en stund efter middagsbestyren och sträcka ut kroppen en stund. Mycket skönt!
 
Nattningen gick även idag lätt som en plätt. Dagis är bra för soveriet! :) 
 
 
Eftermiddagsmys 

Nu är det igång

Jag är ensam hemma. En väldigt märklig känlsa.  Vetskapen om att Albin är i händerna hos någon annan som vare sig är mina eller Peters gör faktiskt lite ont. Albins och min tid är liksom förbi.....
 
Att bli väckt halvsex imorse var inte det roligaste tycket Albin men efter lite filfrukost och när kläderna var på kändes det bra igen och han blav otålig att komma iväg. "åka åka" gick på repeat. Jag hann iallafall få en puss innan de åkte. 
Hur lämningen gick vet jag inte men jag har inget hört så jag gissar på att det gick galant.
 
Jag har dragit igång en maskintvätt och äter nu frukost framför nyhetsmorgon.
 
 
 
Dagen igår var bra. Tack och lov var min mage inte lika öm och jag var mer rörlig. 
Albin tjatade hela dagen om att "åka". Tydligen var inte vår tur till affären nog för den lille herrn. På morgonen skulle han åka till farmor och äta sedan skulle han bara åka, vart vet jag inte och efter det skulle han åka till "offa"/morfar. Stackarn fick dock stanna hemma resten av dagen ;) 
Vi höll oss inne hela eftermiddagen, det blåste ju så kallt ute. Vi tittade på det sista avsnittet av Saltkråkan som han fick i julklapp så nu önskar han sig resten av Astrid Lindgrens boxarna ;) 
 
Tydligen tog det alldeles för långtid innan pappan kom hem igår och både barn och hund väntade otåligt i hallen. Albin var tom. på väg ut för att möta upp antar jag.
 
 
Tillslut fick han på sig sina "lollor"/stövlar (på fel fot) och blev så stolt att han klampade ut till mig i köket för att visa. Dessvärre klampade han så pass att massvis med torr gammal lera släppte och spreds i både hall och kök och till saken hör att jag dammsög bara en halvtimme innan.... Snacka om bra tajming! ;) 
 
Resten av kvällen var ganska svajig med en trött liten grabb som hade lite svårt att kontrollera sina känslor. Han somnade som en stock innan klockan var slagen sju och sov hela långa natten. 
 
Jag däremot har inte sovit lika gott. Vaknat med äcklig halsbränna flera gånger, varit uppe på toa, drömt massa konstigt om tex. gammla klasskompisar, Per Morberg, en mamma från dagis m.m. Att vakna med begynnande kramp i smalbenen är ingen hit heller. Speciellt inte när det vägrar släppa. Så fort jag slappnade av smög det sig på igen och det enda som hjälpte var att ligga på rygg med böjda ben och trycka ner fötterna i madrassen.

Måndag

En ny vecka med nya rutiner har börjat, fast idag är det som en helt vanlig dag här hemma för mig och Albin.
Vi startade dagen lite efter sju och stannade kvar i sängen med lite Bamsetittande. Mys!
Efter frukost gick vi ut en liten sväng och packade sedan in oss i bilen för att åka och handla. 
Nu är vi nyss hemkomna igen. Albin "ila"/vilar i sängen och jag sitter här i soffan med mitt efterlängtade kaffe. 
 
Återstår att se vad resten av dagen bjuder på....

Bamse

Peter var borta och jobbade hela dagen idag och kom hem lagom till middagen vid fem. En otåligt Albin frågade efter pappa typ en miljon gånger under dagen.
 
 
Jag har bara försökt få dagen att gå i stort sett. Jag är så öm i magen och hur jag än rör mig gör det ont.
Albin sov iallafall en bra stund på förmiddagen och när han vaknade åt vi lunch innan vi klädde på oss och gick ut en sväng. 
 
Han tyckte det tog för långtid för mig att steka blodpuddingen vid lunch så han lagade egen mat och dukade upp istället. Sötnos! <3 
 
 
Vi gick ut på en liten promenad, det har ju inte blivit så mycket sådant de sista två veckorna iom. dagisinskolningen så det var på tiden. Jag frågade Albin om han ville sitta i vagnen när vi gick och det ville han absolut! Det var knappt att jag hann klä på honom ytterkläderna innan han försökte klättra upp och sätta sig. Verkar som även han saknat våra dagliga promenader och att sitta i vagnen och ha det gott en stund.
 
Nöjd kille som myser i vagnen medan snön faller.
Vi stannade kvar ute och Albin både skottade och krattade snö ;) Farfar kom också ut efter en stund och då passade jag på att gå in istället. Tillslut kom även en rödrosig Albin in och vi satte oss i soffan med sällskap av ett avsnitt Saltkråkan. 
Resten av eftermiddagen pysslade Albin med sitt och jag kunde halvligga i soffan (typ den enda ställningen som är någorlunda behaglig) och bara titta på. Ibland fick jag rycka in och laga en traktor eller smaka på hans "affe"/kaffe. Helt okej :) 
 
 
 
Bamse har på sista tiden blivit väldigt populär här hos oss. En sak som bidragit till det är att de på dagis ofta sjunger Bamsesången på sångstunden och att de har en bild på Bamse uppsatt på väggen. 
Bara från igår har Bamse fått byta namn från "Asse" till nu istället "Basse". Det går undan! :) Men det sötaste av allt är att Albin titt som tätt går och "sjunger" Bamsesången. Igår satt han inne på sitt rum, i läshörnan och sjöng: "Basse. Basse. Basse...." och det bästa av allt är att Peter lyckades tjuvfilma honom in action. Så otroligt gulligt! :)
Men tänk vad otroligt fort de snappar upp saker på dagis! Bamsesången har vi aldrig sjungit för Albin innan och han har redan lärt sig den (på hans vis iallafall) och går och sjunger på den. Kom ihåg också att han inte sitter med under hela sångstunden ;)  
 
 
 

Söndagen är här

Det är en tråkig söndag i detta hus, pappan jobbar....
 
Albin vaknade vid sju, lagom till pappans väckarklocka började tjuta ute på soffan och han for som ett skott ut dit när han hörde det. Stackars pappan som måste upp så tidigit och fara till jobbet pga. all snö som kommit och måste plogas.
Vi sa hejdå och jag och Albin la oss ute på soffan framför barnkanalen. Vid nio gjorde vi iordning lite frukost och farfar kom in för att hämta ut jycken för morgonpinken. Skönt att slippa den!
 
Både Albin och jag går fortfarande klädda i pyjamas faktiskt.... Jag börjar inse att det nog snart sitter fint för lite vila för Albin. Hyssen har börjat. Antennsladden har dragits ur tre gånger, stackars jycken har fått agera ridhäst, gardinerna är nästan nedrivna och lego"bubbarna" har flugit genom luften.
Nu ska vi borsta tänderna.
  

En lördag innehållandes bakning, snölek och lite annat

Jag höll mig inne nästan hela dagen igår. Jag sysselsatte mig med bullbak, stryka och sätta upp gardiner i köket och ta det lugnt. Albin och farmor var ute i ett par timmar på förmiddagen och hade det skoj. När de kom in lunchade vi och efter det hoppade Albin i säng och sov gott en stund. Lagom till han vaknade var bullarna lagom avsvalnade så en fika satt fint i magen.
 
Far och son gick ut för att åka lite snowracer och jag följde också med ut en liten stund. Den lilla backen vid garaget funkar utmärkt att åka i.
 
Mr. Stoneface
 
Jag och Albin plockade fram lite målarsaker när de kom in igen och målade lite eller "bolla" som Albin kallar det. Han tycker det är kul att måla nu men inte för lång stund och han vill heller inte bli för kladdig om fingrarna så fingerfärgen målas fortfarande med pensel :) 
Vid fyratiden började gäsparna dugga tätt för den lille herrn även idag men det var bara att hålla ut.
 
Peter hade äran att stå för middagen och jag måste berömma honom! :) Jag kan inte påstå att jag är speciellt bortskämd med att få maten serverad och jag tycker faktiskt att jag kan få slippa planera och laga mat iallafall en gång i veckan. I veckorna när jag är hemma känns det självklart att det är min uppgift men någon gång på helgerna är det faktiskt skönt att slippa. Dock råder det lite delade meningar om den saken men jag är envis ;) Hur som helst så tog han på sig uppdraget igår och la faktiskt manken till också och det kändes att den var kryddad med kärlek :) (i vanliga fall brukar han välja det lättaste alternativet och inte krångla till det. Huvudsaken att det mättar.) På menyn stod det: Entrecote, egengjord klyftpotatis och morötter, beasås och kokt majskolv. MYCKET gott! Nu är det bevisat att han kan om han vill! ;) Albin fick falukorv och blev överlycklig. 
 
Majsen blev också en hit! *mums*
 
 
Albin somnade utan knorr vid läggning men vaknade dock någon gång vid tolv och drog igång en långdragen omsomning. Han låg mellan oss och snurrade och sparkade. Var arg och ledsen om vart annat. Peter ledsnade och gick till soffan istället. Inte bra tycket Albin och följde efter gråtandes. Efter ett någon gång lyckades han äntligen komma ro inne hos mig och vi kunde somna om igen. Sedan sov vi nästan nonstop till morgonen.

Vecka 35

Igår stegade vi in i vecka 35 och det känns vill jag lova. de senaste dagarna har jag varit otroligt öm i magen. tror det är tarmarna som ömmar och inte gillar när de kommer i kläm.
 
Det känns att ungen sjunkit ner. Man kan nämligen tro att den ligger längst ner i magen och skvalpar runt. Känns nästan som den ska trilla ut genom huden just ovanför blygdbenet när man går.
Man skulle ju kunna tro att mina lungor äntligen fått mer plats i och med detta men så är inte fallet dessvärre, det otroligt obehagliga locket över luftvägarna infinner sig fortfarande varje gång något som liknar ryggläge intas. Likaså halsbrännan. Den hälsar fortfarande på flera gånger om dagen och då främst vid läggdags.
 
Annars så har jag börjat sova mycket bättre igen. Vaknar inte alls lika ofta och det är så skönt att då och då kunna vakna på morgnen för att inse att man faktiskt nästan sovit nonstop hela natten utan massa tunga vändningar och toabesök. 
 
Förvärkar har jag typ inga känningar av alls men sammandragningar har jag då och då, framförallt på kvällarna. 
 
Ta sig in och ut ur bilen är ingen lätt sak längre och inte heller böja sig ner till golvet. Plocka leksaker har jag nästan helt lagt av med och böja sig fram till soffbordet när man sitter i soffan kräver nästan en lyftkran till hjälp. 
 
Tanken att förlossningen faktiskt skulle kunna sätta igång när som helst egentligen slår en lite då och då men samtidigt känns det som att man går helt ovetandes om vad som komma skall. 
Förra helgen var sista helgen nu innan förlossningen som Peter köpte hem sin helgöl. På eget initiativ ;) 
 
 
 

Helgen är kommen med massa snö

God förmiddag!
 
Här har snön nästan vräkt ner sedan igår och fortsätter så att göra.
 
 
Jag sitter ensam inne och tittar ut på yrvädret :)
 
 
Vi bad Albin att ge oss lite sovmorgon idag när han gick och la sig igår och faktiskt att han inte väckte oss förän halv åtta imorse. Helt ok! Efter en liiiiten stunds Bamsetittande, som för övrigt har blivit populär i detta hus fast under namnet " Asse", var det färdigt med morgonmyset och dagen skulle börja.
Vid frukostbordet kan vi se farmor komma pulsande långt borta på vägen och Albin väntar otåligt innan hon äntligen kommer innanför dörren.
 
Nu är som sagt alla ute och grejar med sitt. Jag har plockat fram saker till ett bullbak så nu finns ingen återvändo.... Det måste bli bullar idag!
 
 
 
Igår kom Peter hem flera timmar tidigare från jobbet och Albin blev glad när han såg att det var pappa som väckte honom ur middagsvilan.
Pappan var dock tvungen att åka tillbaka till jobbet efter ett par timmar för att låsa en dörr och ploga lite snö, så jag och Albin hakade på och passade på att få en stund ute. 
 
varför gå på den nyplogade gången när man istället kan gå med snö upp till knäna?
 
När vi kom hem sattes middagsfixet igång och wookade grönsaker med kyckling var riktigt populärt! Tydligen får man tillbaka sin matlust av att gå på dagis. Härligt! 
Middagen toppades med ett välbehövligt bad och sedan var Albin nästan redo att stupa i säng. Han började gäspa och klia sig i ögonen redan innan klockan fyra, trots lite mer än en timmes middagsvila. 
Nattningen gick iallafall utan trilsk medan jag låg i ett bad och läste bok :) Han sov hela natten.
 
 
 
 

"offa"

Igår eftermiddag utbrister Albin helt plötsligt "offa!"/morfar. På eget initiativ letade han fram sitt lilla fotoalbum och bläddrade till han fick syn på "offa" och lägger av världens leende! 
Det du morfar! =)
 
När han fick syn på farmor på sidan bredvid sa han: "affa. åka. äta" (affa= farmor). 
Bara så du vet farmor! ;) 

Inskolningen är numer ett minne blott.

Vi är nyligen hemkomna från sista inskolningsdagen, en kort dag mellan 9.30-11.30. 
 
Albin hann inte upp ur sängen imorse förän han frågade: "åka?" När jag svarade att vi ska åka till dagis spottade han ut nappen och ville upp ur sängen fort som tusan!  Alla morgonbestyr gick som en dans, tom. påklädningen av ytterkläderna.
Framme på dagis gick han rakt in, stannade och tittade en kort stund vad de andra gjorde och satte sig sedan vid legolådan. Jag sa hejdå men han var så upptagen att han varken hörde eller såg att jag åkte.
När jag kom tillbaka halv tolv satt de och åt och jag fick höra att de inte hade varit några som helst problem. Till lunch var det potatisgratäng och kassler och Albin hade mumsat i sig massvis. Det första han berättade för mig var: "acka" och "äta". Alltså att de hade ätit smörgås/knäcke. 
Och kors i taket att han följde med mig frivilligt hem idag och att jag slapp kämpa som en tok för att få in sprattelgubben i bilen och spänna fast honom i stolen :)
 
Nu är vi som sagt hemma och dagispojken är lagd och han har somnat så gott <3 Känns så taskigt dock att jag snart ändå måste gå in och väcka honom, för att förhindra en jobbig nattning ikväll. Men men, så är det.
 
 
 
Tänkte sumera inskolning lite....
 
Först och främst är jag otroligt tacksam över att de kör en två veckors inskolning och inte den snabba varianten på tre dagar som en del andra ställen. Jag skulle ha jättesvårt att "släppa" honom i någon annans händer efter enbart tre dagars bekantskap.
 
Trots att det från Albins sida inte varit några som helst konstigheter med inskolningen så har jag tyckt att det var otroligt jobbigt och påfrestande. Vetskapen om att jag ska lämna min son och att han ska tillbringa sina dagar med andra än sina föräldrar har känts väldigt märkligt. Jag vet inte hur många gånger jag kämpat emot tårarna när jag suttit där på golvet på dagis och tittat på när han leker i godan ro och tänkt att jag kommer inte mera få se allt du gör.
Flera av dagarna har det brustit helt för mig när vi satt oss i bilen hem och tårarna har nästan sprutat.
Att se andra föräldrar klara av att säga hejdå till sin gråtande små barn på mornarna och åka iväg till jobbet har även det gjort mig helt tårögd och jag har fått bita mig i tungan för att inte bryta ihop.
En kväll när vi gått och lagt oss börjar jag störttjuta och bara känner att jag VILL INTE lämna "bort" vår underbara unge på dagis. Jag har målat upp en bild i mitt huvud där han kommer stå ensam i ett hörn hela dagen med en traktor i handen och bli "bortglömd". Att han inte kommer känna sig så pass trygg att han vågar ta för sig och sätta sig i någon av fröknarnas knä om han skulle känna behov av närhet tex. 
 
Hon som var tänkt att hålla i vår inskolning var sjuk när vi började så vi fick istället en annan som även hon gick och blev sjuk och det kändes då som att ingen av dom andra engagerade sig lite extra i att lära känna Albin. Att det tog över en vecka innan Albin fick en egen krok ute i det kaotiska kapprummet kändes även det lite åsidosatt. Dom har ju liksom vetat om att han ska börja där sedan över ett halvår tillbaka och mötas av en egen krok skulle iallafall få mig att känna mig mera välkommen. 
Och ännu en sak som jag irriterade mig på var att de tre dagarna jag var med vid lunch så fick Albin sitta vid olika bord varje gång. Nu reagerade ju inte han något speciellt på det mer än att han andra dagen gick till det bordet han åt vid dagen innan och ville sätta sig när matvagnen rullades in men blev dirigerad till en annan plats. 
Jag överreagerar säkerligen eftersom jag tycker det varit jobbigt överlag....
Inskolning och graviditetshormoner är nog inte den klockrena kombinationen tror jag ;) 
 
Men Albin har fått mycket beröm också! Bla. har dom tyckt att han är en så lugn och harmonisk kille och har inte trott att det här med att börja på dagis skulle vara något svårt och det har ju verkligen stämt.
De tycker även att han är väldigt duktig på att göra sig förstådd med både tal och gester. Nu när jag varit med i så många dagar har jag ju lagt märket till att många av de andra barnen i samma ålder och även de lite äldre faktiskt är väldigt tystlåtna och några av barnen har jag inte hört ett knyst ifrån. På Albin glappar ju truten konstant vad han än gör och armar och ben gestikuleras det med för fullt när han berättar saker. 
 
Men det här med att sitta med på samlingen och sångstunden på förmiddagen är ingen vidare hit hittills. Han går hellre ut i lekrummet och har alla leksaker för sig själv en stund och återvänder sedan till de andra när frukten plockas fram. Haha! Och att sitta kvar vid matbordet tills alla ätit färdigt är även det ruskigt svårt :)
 
 
 
Det är skönt att det är över nu och vi kan nog med säkerhet känna att han funnit sin plats och trivs på dagis. Nästa vecka börjar vi på riktigt. Tisdag, onsdag och torsdag mellan 6.45-11.45 kommer Albin hänga med sina polare på dagis. 
 

Hur gick dagen?

Det hade gått hur bra som helst på dagis. När vi hade vinkat hejdå började han pyssla med sitt och gjorde så resten av tiden. Efter lunchen hade han lagt sig i vagnen och somnat nästan ovaggad. Jag kom dit vid kvart över ett och då sov han fortfarande så gott och när jag väckte honom utbrast han "mamma" :) 
Innan vi åkte hem gick vi och hälsade på pappan en snabbis. Hemma tog vi oss en liten runda med jycken och snowracern. Albin hade sedan fullt sjå med att borsta bort all snö på alla hans leksaker ute. Tillslut fick jag med honom in och vi åt lite fruktmellis. Resten av eftermiddagen styrde han med sitt och jag fick laga middag utan massa gnäll, tjat och kläng. Underbart!  Men väntan på att pappan skulle komma hem var oändligt lång för vissa :)
Det lektes och stojades friskt ända till läggdags och nattningen gick inte helt men nästan helt utan anmärkning.
 
 
Imorgon är det en kortisdag på dagis och vi har tom. lite sovmorgon. Skönt! Sedan är det heeeelg!!! :) 
 
 

 
 
 
 

En hel dag på dagis själv står på schemat

Albin har sovit så otroligt oroligt inatt och jag vet inte hur många gånger han väckt mig? För det första vaknade han precis lagom då jag och Peter gick och la oss och började knorra. När knorrandet gick över till att han sitter och gnäller "ajsa ajsa ajsa" förstår vi att han har bajsat. Det är tredje gången sedan i helgen han gör det. Han har inte skött magen nattetid sedan han var liten spädis, så varför börja med det nu?! Han la sig inne hos oss och somnade om inom bara några minuter men därefter har han som sagt sovit oroligt. Han har snurrat en massa, ryckt, knorrat och pratat i sömnen. Ett tag låg han med fötterna i mitt ansikte och lite senare låg han med huvudet nere vid pappas fötter. Vet inte riktigt vad han styrt med egentligen?
 
Morgonen gick bra ända till vi kom till påklädningen av ytterkläder. Då började fajten. Men vi kom iväg i tid idag ändå faktiskt och väl framme på dagis mötte pappan upp oss och Albin blev så glad så. Eftersom det är pappa som kommer lämna på mornarna framöver tänkte vi att det kanske är bra att de får bekanta sig lite med den situationen tillsammans innan vi drar igång på riktigt nästa vecka.
Allt gick bra! Vi satt kvar en liten stund och när han efter att ha spanat in läget gick och hämtade sig två bilar sa vi hej då och gick. Albin och en fröken ställde sig i vinkfönstret och vinkade till oss när vi åkte. Albin visade inga tecken alls på att inte gilla läget med att bli lämnad utan tittade bara på hos i fönstret med sina bilar i högsta hugg :) Jag tyckte däremot det var en olustig situation.
Pappan återgick till jobbet och jag satte mig i bilen och styrde hemåt igen. Själv. Stannade till på Ica och apoteket.
 
Nu sitter jag här hemma i ett alldeles tyst och öde hus. Bara jag och jycken. Det känns VÄÄÄÄÄLDIGT konstigt måste jag säga.Ingen Albin att passa på och lyssna till.....
Jag köpte med mig gott nybakat bröd och en kaka hem som jag nu sitter och mumsar på som plåster på såren. Sedan tänkte jag kolla på ett avsnitt på play innan jag försöker dra nytta av ensamheten och göra något vettigt innan jag framåt ettiden åker för att hämta hem min grabb igen.
Ringa försäkringskassan måste jag iallafall göra, nu var de överbelastade och satte inga samtal på kö.... Undrar egentligen vilken tid som är bäst att ringa dit? Nu vid tio var det inte och vid lunch vet jag att det är samma då med och tom. fredagkvällar är det samma visa.....

dagis, fyndshopping och en pappa som kommit hem

Albin sov hela natten i egen säng inatt och så även jag. Känner mig inte alls lika trött ikväll.
Dagis har gått fint även idag. Jag åkte därifrån vid tio och hämtade honom halv två. Jag åkte lagom till när dom gick ut och han försvann iväg så fort bort till sandlådan att jag inte ens hann säga hejdå....  Åkte in till stan och mötte upp syster för lunch innan hon började resan hem. Under hela tiden väntade jag på att dagis skulle ringa och säga att han inte vill lunch vila och att jag ska komma och hämta honom (som vi hade kommit överrens om). Men dom ringde inte så jag fördrev tiden med att vandra in och ut i affärer. När jag kom tillbaka till dagis får jag nästan omedelbart höra det ljuva ljudet: "mamma!" men komma och hälsa hade han inte tid med :) Det visar sig att han hade somnat så gott i vagnen cirka en kvart efter läggningen och sovit i drygt en timme! Jisses säger jag bara! Vilken duktig kille! <3 När han vaknade var han ganska ledsen en liten stund men det gick över och så brukar det vara här hemma också oftast.
Åka hm hade han inte lust med utan ville stanna kvar längre och leka. När vi sedan gick ut mot bilen började han gråta efter pappa och tårarna sprutade nästan. Det blev lite bättre efter att vi ringde till pappa och han fick höra hans röst.
När vi kom hem gick han raka vägen ner till farfar för att se om han var hemma och hjälpte honom med att bära in ved innan han kom in till mig. 
Då vi båda var lite slöa så satte vi oss i soffan och slog på ett avsnitt av Saltkråkan innan det var dags att börja med middagen.
 
Eftermiddagsmys i soffan <3
 
Till vår stora glädje kom pappan äntligen hem igen lagom till vi skulle äta. Underbart! Albin har varit lite extra sprallig resten av kvällen såklart :) 
Nu är han lagd men har lite svårt att komma till ro själv så pappan gick precis in för att hålla lite hand.
 
 
Faktiskt att jag fyndade lite på min shoppingrunda idag. Rea på rean är ju aldrig fel ;) På H&M hittade jag mössa och vantar för tio kronor styck och två super billiga tröjor bla. Givetvis blev det enbart fyndat till Albin, som vanligt.... Alltid bra att bunkra upp med lite kläder i kommande storlekar. Ett par andra saker fick jag med mig hem till mig också men det var bara tråkiga saker. Saker som jag tänkt bringa mera ordning och reda med här hemma nu när jag kommer ha ensamtid hemma flera dagar i veckan. Jag har många saker som jag tänkt ta tag i och beta av men jag tror inte jag kommer hinna bocka av hälften av dem ens innan Tvåan väljer att titta ut och lär hålla mig sysselsatt dygnet runt :) 
 
 
Imorse när jag satte på mitt kaffe gjorde Albin sitt eget "affe". Sötnos! <3 
(ganska rörigt kök om jag får säga vad jag tycker ;)

Fortsättning av inskolning, hjärt och lungräddning av hemmet samt pappalängtan

Albin vaknade mellan tre och fyra inatt. Igen. Han och jag låg och försökte somna om och det dröjde ända till efter halv fem innan han lyckades och kort där efter även jag. Konstigt nog trängdes vi på min sida av sängen trots att vi hade hela för oss själva. En riktig liten igel är han :) Men vi sov gott båda två ända till klockan ringde halv sju. 
 
När vi kom till dagis stod han en bra stund innanför dörren och iakttog alla de andra sjutton barnen. Inte så konstigt kanske? :) Sedan gick han och hämtade sig en traktor och dagen kunde börja. 
Vid fruktstunden hade vi bestämt att jag skulle lämna honom ensam för första gången. Jag var borta en timme och det hade gått så bra så. Inga bekymmer när jag gick och blöjbytet gick också galant (innan är det jag som gjort det). När jag kom tillbaka sken han upp som en sol när han fick se mig och kom för att visa upp hammaren han höll på att leka med och så fick jag en kram. Mys! <3
Efter lunchen var det dags för att försöka få till en vila igen och det gick inget vidare idag heller. Jag tog in vagnen för att se om de kunde fungera bättre, trots att han inte sovit något i vagn sedan tidigt i somras, men det hjälpte inte. När han låg i vagnen skulle han ner och lägga sig på madrassen och när han låg på madrassen skulle han tillbaka i vagnen.... Vi gav upp efter en stund och lämnade vilorummet men då blev han istället förbannad och skulle in dit igen. Suck! Vi tog vårt pick och pack och åkte hem lite tidigare istället.
I bilen hem gjorde jag allt för att försöka hålla honom vaken. Jag pratade och frågade massa saker, sjöng och nästan skrek. Haha! Ändå lyckades han slumra till sista biten. Han stoppades i säng så fort vi kom hem och fick sova drygt fyrtio minuter innan vi elakt nog väckte honom.
 
Innan det blev mörkt motade jag ut Albin, jycken och mostern. De åkte lite snowracer, skottade snö och pulsade runt i snön. Jag stannade kvar inne och försökte hinna beta av lite hushållssysslor. Tvättade, tog hand om disk, förberedde middagen, vek och la in ren tvätt samt började faktiskt packandet av BB- väskan. Kors i taket vad jag är ute i god tid! :) 
 
Till middag stektes det pannkakor så brandvarnaren tjöt! Men oj så gott. Albin åt nästan tre "kaka" med bär, banan och grädde på. Middagsstunden avslutades med ett bad för den lille då bären gjort avtryck lite här och var både på kläder och kropp samt att det skedde en liten olycka.
Resten av kvällen gick i hundratio, allt för att dölja tröttheten men när han väl kom i säng somnade han utan minsta protest.
 
 
Idag har han inte "tjatat" lika mycket om pappa men några gånger har han frågat och flera gånger när jag plockat fram min telefon har han frågat: pappa?! När vi tillslut pratade med pappan hade han inte riktigt tid till någon längre konversation utan flängde omkring som en vilde istället. 
Pappan tycks ha de rätt bra och har fått lära sig lite nya saker och fått god mat. Men nu längtar vi till att du kommer hem till oss igen! Imorse hade vi knappt sexton grader inne när vi vaknade! Brrrr! Tur att vi har farfar nära som kan hjälpa oss med eldningen eftersom jag inte känner mig färdiglärd ännu gällande det. 
 
 
Nu ska jag nog snart gå och lägga mig i den stora, toma och kalla sängen. Gäsparna duggar tätt. Det är jobbigt att gå på dagis ska ni vet! :)
 
 

Bm-besök vecka 34

Allt såg fint ut. Ungen ligger kvar med huvudet neråt och har sjunkit ner långt, är fortfarande ruckbart med det ska mycket till att den lyckas trilska med att vända sig nu. Skönt! Jag var lite orolig att den lyckats volta runt där inne nu när det varit ett riktigt holabalo de senaste veckorna. Den ligger troligtvis med sin rygg längs min vänstra sida, tvärtemot sist.
 
Idag var jag ju där själv utan Albin och det var skönt att kunna prata lite mer och inte behöva hålla ögonen på vilden samtidigt. Nästa besök, om tre veckor får jag gå själv också för jag tog en tid då Albin är på dagis. 
 
 
 
Några jämförelser i ungefär samma vekor.
 
 
                                       Albin              Tvåan
Vikt (från inskriv.)            +21 kg             + 9 kg (jag hade enbart gått upp 1 kg på fyra veckor! Tjoho!)
SF:                                28 cm              30 cm 
<3-ljud                           ???                  138 
 
 
 
Efter kontrollen åkte jag för att handla lite. Otroligt skönt att lalla runt själv i affären. Vardagslyx! :)
 
Albin sysselsatte farfar utan problem och farfarn var tröttare än vad Albin var när jag kom hem drygt två timmar senare. Leksaker utspridda i varenda vrå i vardagsrummet.....
 
Till middag blev det storkok med köttfärssås och Albin åt väl hyfsat.
Framåt sextiden dök mostern upp och Albin välkomnade henne med en kram. 
Nu är vilden lagd och jag tror ta mig tusan han stupade omedelbart. Hoppas han sover hela natten nu så vi kan åka till dagis pigga och utvilade imorgon.
 
 

Ändrade dagsplaner

Albin väckte oss vid fyra imorse och fick komma in till oss. Där låg vi sedan allihopa utan att kunna somna om. Peter gav upp vid fem och gick upp istället, Albin var inte sen med att hänga på men kom snart tillbaka in till mig och sängen när jag satte på en Bamsefilm.
Vi sa hejdå till pappan och det var precis som att Albin förstod att pappa ska vara borta några dagar för han blev ledsen och i vanliga fall vinkar han bara glatt hejdå på mornarna. Men det gick snart över när vi satte igång Bamse igen :) Där låg vi sedan och myste under täcket och hade det så gott. När klockan närmade sig halv sju, då väckarklockan ringer, somnade Albin om....Jag stängde av alarmet och bestämde att vi faktiskt stannar hemma idag. Varken jag eller Albin skulle ha orkat dagis efter att vi varit vakna så länge och varför pina oss igenom det när vi inte måste?
Jag somnade också om och det var så skönt. Vid åtta var jag dock tvungen att gå upp och ringa till dagis för att säga att vi ej kommer och givetvis vaknade även Albin då. Vi hade turen att farfar erbjöd sig att kissa hunden så vi flyttade oss bara ut till soffan istället och fortsatte mysa under filten :) En härlig morgon trots allt.
 
Somnade gott tillslut.
 
Nu har vi klarat av frukosten och morgonbestyren och Albin ligger faktiskt i säng igen och har det skönt. Jag sitter i soffan med mitt kaffe med tunga ögonlock.
 
Efter lunch ska jag på kontroll hos barnmorskan igen. Känns som evigheter sedan sist innan jul. 
Hade vi gått på dagis idag så skulle vi åkt direkt därifrån till barnmorskan och eftersom jag är tveksam till att Albin skulle lyckas vila på vilostunden skulle nog besöket hos barnmorskan inte bli det roligaste för honom och jag vill inte behöva avboka det nu när det gått så lång tid sedan sist eftersom hon har så dåligt med tider, så det känns bra att vi håller oss hemma nu på förmiddagen och så åker jag in själv sedan i lugn och ro medan Albin passas av farfar. 
Sedan får vi se när moster dyker upp. Hon har jobbat inatt och behöver sova lite nu innan hon kör hela vägen hit. 
 

Söndag och kommande vecka

Här sitter jag med en hickandes bebis i magen i skrivande stund :)
 
 
Albin har tjorvat här nu ikväll och vi har precis provat att stoppa honom i säng för andra gången. 
Han var trött redan vid fem och efter sex blev han helt hysterisk! Både tårar och snor sprutade. Helt plötsligt fick han för sig att han skulle gå ut till farfar så han stod i hallen och gormade när han inte lyckades få på sig skorna. När han inte gav upp ringde vi och bad att farfar kom hit för att säga godnatt men det hjälpte föga. Efter mycket om och men lugnade han ner sig iallafall och tillslut övergick det istället till en pajjasföreställning. 
Nu är han i säng och än så länge är det tyst där inne också.
 
Idag har det inte hänt så mycket här. Vi har hållt oss inne och inte varit ute mer än det nödvändigaste i kylan. Julgardinerna och den sista julbelysningen är nu undan städad och Peter och Albin dammsög i förmiddags. 
 
Det var min tur för sovmorgon imorse och då hade jag tur för Albin gjorde morgon redan vid sju! Vid tio masade jag mig upp och det första jag gjorde var faktiskt att städa av badrummet. Sedan har jag legat lågt hela dagen då jag blivit flåsis bara av att stå upp. Jobbigt!
 
I eftermiddags bjöd vi ner oss själva på en fika hos farfar och Albin åt en bulle, ett ballerinakex och tre pepparkakor! Han hade kunnat klämma i sig mer men vi satte stopp. 
 
Jag satte Peter framför spisen till middagen och han lyckades ypperligt med att veva ihop kokt fisk med äggsås. Det får han gärna göra om! :)
 
 
Imorgon far Peter iväg på utbildning med jobbet uppe i Undersvik (Hälsingland) i tre dagar och det känns ju sådär. Dock har vi turen att moster kommer upp till oss under den tiden ifall jag skulle få för mig att föda eller något annat onödigt :) Känns lite tryggare då.
 
Dagis blir det hela veckan, "fulltid" 8.30-13.30. Albin ska börja vara lite själv, jag ska lämna honom ensam lite längre för varje dag och beroende på hur det går. Jag tror det kommer gå kanon men jag tycker det känns enormt jobbigt.....
 
 
Nu ska jag gå och plocka fram lite godis som jag längtat efter hela dagen! :) 
 

Våran lördag såhär långt

Vi är fortfarande fria från magsjuka här hemma så vi klarade oss även denna gång. Skönt! Det beror nog på att jag lagat mat med lite extra vitlök i denna vecka samt att vi petat i oss vitpepparkorn både morgon och kväll ;) 
 
Albin vaknade någon gång i natt och fick komma in till oss. Halv åtta imorse var "sovmorgonen" som vi igår kväll kom överrens om att ta idag över.... Han och jag gick upp, satte oss under en filt i soffan och slog på barnkanalen. Ungefär en timme hade han faktiskt ro att sitta och titta och jag han slumra lite lätt :) 
Efter frukost gick far, son och hund ut. Snowracern som tomten kom med skulle äntligen invigas! Det har faktiskt kommit några centimetrar snö sedan igår och det är så vitt och fint ute nu.
Vi tror att Mr. Stoneface tyckte det var skoj att åka snowracer för han satt iallafall kvar på den.
 
 
Även nya overallen invigdes dagen till ära och även den fick godkänt.
 
 
En förmiddagsvila för herrn satt fint idag och vi lät honom sova över en timme, blir spännande att se hur kvällen blir här hemma nu...
När lunchen var intagen klädde vi på oss allihopa och gick ut en sväng. Mysigt att äntligen pulsa i lite snö!
 
 
Framåt fyra styrde vi mot farmor där vi skulle bli bjudna på middag. Hemmapizza stod på menyn och det satt fint i alla våra magar. Bulle, pepparkaka, glass och banan fick vi till efterrätt och Albin slickade nästan glassburken för att inte gå miste om några droppar! När vi åkte därifrån tjatade han enbart om "avva bulle äta" = avva är nya ordet för farmor och sedan att vi åt bulle där. Och nu slår det mig att flerordsmeningarna från herrn börjar komma! 
 
Vi kom hem nu vid halv åtta och stoppade Albin i säng omgående. Än är det tyst där innifrån, bortsett från Alfons då, hoppas han somnar gott och lätt trots långa middagsvilan och den snabba varianten av kvällsrutinen.
 
Peter är nere och donar med något. Tror han håller på med pannan. Han har nu snöat in på hur vi ska kunna få ut maximal effekt vid varje eldningen och samtidigt minska på eldningstillfällena. Det är bra att han har något att sysselsätta sig med ;) 
 
 

Vecka 34

 
Ser ni!? Det är ju typ ingen tid kvar!!! Nu börjar man inse att målet inte är långt bort alls längre och jag ska inte sticka under stolen med att tankar som "vad har vi gett oss in på" då och då poppar upp i huvudet. Men samtidigt
är ju såklart förväntan och längtan stor.
 
 
Såhär på kvällarna känner jag mig som en flodhäst. Magen känns enorm och tung. Kissblåsan får ta emot en hel del stryk, det är väldigt livat inne i magen och locket över andningsvägarna läggs på så fort jag enbart tänker tanken att lägga mig ner. Halsbrännan hälsar på rejält flera gånger om dagen men värst är vid sovdags.
Sömnen är lite sisådär fast inatt har jag sovit som en gris från att jag somnade vid elvatiden till att klockan ringde halv sju. Snacka om förvånande! :)
 
Jag tycker det är hög tid att ungen där inne kan sjunka ner lite nu så mina lungor kan veckla ut sig igen och att magen inte står rätt ut och är ivägen. 
 
Foglossningen är fortfarande knappt märkbar men istället har ju sammandragningarna gjort entré. Hoppas också att ilningarna jag ibland känner beror på fixering! 
 
På måndag är det dags för nästa besök till barnmorskan.
 
En usel bild på dagens mage. Illasittande och skitiga kläder och otroligt skitig spegel....
 
 
 

Fjärde dagen av inskolningen

Albin hinner knappt upp ur sängen på mornarna innan han frågar: Ouka? (åka) Känns bra att han tycker det kul med att åka till dagis.
Idag började vi halvtio så vi kunde ta morgonen med ro men Albin hann fråga säkert hundra gånger när vi skulle åka och tillslut gick han ut i hallen och tog på sig sina stövlar. Sötnöt <3
När vi kom ut på trappan såg han att det låg ett tunnt vitt täcke på backen och man såg hur det lyste i ögonen på honom! Innan han följde med mig till bilen var han tvungen att dra en lov på gräsmattan och dra fötterna i snön.
 
 
 
 
Idag var det enbart innelek på förmiddagen på dagis och jag personligen tycker förmiddagen går otroligt segt då fram till lunch. Men timmarna gick och efter lunch var det dags för oss att tacka för denna vecka och åka hem. 
Innan vi brummade hemåt tittade vi in hos pappan och de satt lagom nog och hade lunch då. 
Albin höll sig vaken de dryga tjugo minutrarna hem och hoppade i säng så fort vi kom innanför dörren. Ungefär en timme låg han till säng av sov enbart trettio av dem innan jag elakt nog faktiskt gick in och väckte honom, vilket inte var speciellt lätt. 
Resten av eftermiddagen grejade vi lite smått här hemma, åt frukt och lagade middag. Efter att pappan kom hem har far och son varit oskiljaktiga. De har tittat på traktorer på datorn, badat, åkt bobbycar (ja nu kan Albin köra den själv!) och tittat på Bompa. När det var dags för sängen la han sig utan trilsk men när flaskan var tom började ojandet där inne. Turligt nog gav han upp ganska fort och somnade. En halvtimmes vila under dagen tycktes vara lagom alltså. Det är svårt det där att hitta en balans, för vila måste han annars räcker inte humöret till hela dagen.

Tredje dagen av inskolningen

Imorse möttes vi av en lapp på dörren in till dagis att magbaciller hade slagit till på bygget. Hälften av föräldrarna vände i dörren och tog med sig sina ungar hem igen. Jag resonerade som så att någon gång måste vi ju ha premiären av magsjukan, så vi stannade kvar. Hellre att vi får den nu (om vi nu måste få den) innan bebis kommit än senare och förhoppningsvis kan Albin bygga upp sitt imunförsvar lite mer inför nästa utbrott. Men vi hoppas såklart vi slipper få skiten för kräksjuka och jättegravid känns inte som någon superbra kombo direkt. Blir spännande att se om vi ligger sjuka till helgen.
 
Dagen har annars gått bra. Efter morgonsamling och fruktstund stod utelek på schemat och Albin utforskade den stora gården med glädje! 
 
Till lunch blev det god currykycklinggryta och det satt fint i magen. Fasen vad hungrig jag är innan det äntligen är lunchdags strax efter elva! 
Efter maten är det vilostund och idag skulle ju vi vara med på den. Albin hade dock inga planer på att lägga sig och vila och försökte istället bryta sig ut ur vilorummet. Vi avbröt ganska snabbt och gick för att lyssna på sagoläsningen istället men myrorna i brallan tog överhand så han fortsatte leka istället. När en lite äldre flicka knyckte en traktor ut hans händer brast det, tröttheten tog överhand och tårarna kom. Vi avslutade dagen en timme tidigare än tänkt, då jag förstod att han aldrig skulle härda ut sista tiden utan att komma till ro för lite vila. Trodde han skulle somna omedelbums när han satte sig i bilen men det gjorde han inte. Turligt nog var vi tvungna att åka svängen in genom staden för att tanka så vi fick ju en lite längre bilresa hem och han hann somna en stund. Väl hemma vaknade han med humöret i botten när bilen stannade och vi gick tillsammans och la oss i vår säng i sällskap med en film. Jag slumrade till en pyttestund men tveksam om Albin gjorde det. Hur som så låg vi där och myste i knappt en timme och det var så skönt så! :) 
 
Resten av dagen har flutit på bra humörmässigt både för Albin och mig. Han hoppade i säng halvsju och sover nu som en stock. 
Tror nog att även jag snart går och lägger mig. Är riktigt trött idag efter en jobbig natt. Bara för att jag lyckades somna hyfsat snabbt och enkelt igår vaknade jag redan efter knappt en timme och var akutkissnödig. Känner då att jag har en ordentlig tryckande huvudvärk, som ett band över pannan men tänker att det släpper bara jag får sova vidare. Somnar lätt om men efter bara en timme vaknar jag av att Albin knorrar inne hos sig och tycks inte sluta så jag hämtar in honom till oss. Både han och jag somnar ganska snabbt om men fan vad huvudet värkte på mig! Jag sover någon timme igen och vaknar sedan av att jag ligger så långt ut på sängkanten att magen typ hänger över kanten. Albin ligger så tätt bakom mig och vägrar verkligen flytta sig hur mycket jag än försöker böka för att han ska röra lite på sig. Mitt huvud håller på att sprängas och likaså min kissblåsa IGEN! Går upp på toa och tar huvudvärkstablett då jag inte härdar ut längre, går tillbaka för att lägga mig och försöker flytta ungen lite så jag kan få plats. Jag klarade det utan att han vaknade! :) Sedan ligger jag bara och väntar på att värken ska släppa efter och under tiden är jag på väg att rusa ut på toa flera gånger då det känns som jag nästan måste kräkas, så antagligen var det väl en släng av migrän jag fick sådär mitt i natten i sömnen!? Somnar sedan ifrån allt och får sova någar timmar innan klockan ringde halvsju. 
Kan ju säga att den lilla lilla powernapen jag fick när vi kom hem idag satt fint! :) 

Trötta familjen

Det tar på krafterna att gå på inskolning, iallafall på mig. Jag är helt slut på eftermiddagarna och självklart segar sig tiden fram då också. När det sedan är läggdags så går det verkligen inte att somna! Jag låg och snurrade bra länge även igår innan jag äntligen lyckades. Största boven är andnöden samt att jag tycker det blir fruktansvärt varmt trots att sovrummet är väldig svalt. Sedan sover jag en till två timmar i stöten, vaknar, måste kolla på klockan, kanske kissa, ändra ställning och sedan oftast somna om utan större problem. Irriterande med skönt att jag slipper ligga vaken under natten iallafall.
 
 
Albin sov en timmes middagsvila förut och det resulterade i att han ännu inte somnat för natten. Han och pappan ligger nu där inne och försöker tillsammans. Hoppas han lyckas somna snart för imorgon ska vi upp tidigt igen och vara ytterligare lite längre på dagis. 
 
Jag har just kommit upp från ett bad och sitter nu här i soffan med en helvild unge i magen.... Tycker det är ganska taskigt att busfröet måste knyckla till både mina lungor och kissblåsan! 

Andra inskolningsdagen....

... är även den avklarad och vi är nyss hemkommna. 
Idag var vi där 8.30-12. Morgonen här hemma gick som en dans idag igen. När vi kom fram var det tydligen ruschen gällande lämning av barn så kapprummet var överfullt med barn och Albin blev då lite försynt men det släppte snabbt när vi kom in på avdelningen. Vi var med på förmiddagssamlingen idag då de sjunger lite och avslutar med frukt. Albin gluffsade i sig 1½ banan! Haha. Annars så lektes det resten av tiden och jag har mest bara suttit och iakttagit, han är ju så självgående och harmonisk att han knappt har tid att ägna mig uppmärksamhet. Det är bra.
Lunchen var vi med på idag också och vilken tur han hade när det serverades falukorv och makaroner! :) Det smakade gott i den lilla magen, trots att de inte fanns någon senap.
Efter lunchen står det vila på schemat och den ska vi stanna kvar på imorgon men Albin var snabb in i rummet efter maten där de bäddat fram madrasser och parkerade sig på en utav av dem och ville inte åka hem. Men det gjorde vi iallafall och är nu stoppad i säng här hemma istället.
Vi får se om han komma till ro idag. Det gjorde han inte igår efter att han lyckades somna tio minuter i bilen på vägen hem från affären....Å andra sidan somnade han som en stock vid nattningen då istället men innan var det lite kämpigt stundvis.
 
Läste lite bok på dagis
 
 
 
 
 

Första inskolningsdagen....

.... är avklarad och det gick så bra så. Vi var bara där en timme och Albin fick vänja sig vid stället, barnen och pedagogerna. Pappa var också med.
Albin hade fullt sjå med att spana in alla leksaker och brydde sig inte något nämnvärt om de andra barnen men när en annan pojke snodde en traktor hur handen på honom kom det fram två tårar. Men det gick över fort! :) När legolådan kom fram hämtade Albin en egen låda med lego och satte sig med ryggen mot de andra och byggde för sig själv. Sötnos! <3 
Imorgon ska vi vara lite fler timmar och dessutom äta lunch där. Spännande! 
 
 
Vi hade en så himla lugn, skön och behaglig morgon här hemma idag jag och Albin. Jag gick upp vid sju och började göra mig iordning och då vaknar även Albin till inne hos sig. Han kommer upp och börjar styra med sitt medan jag fixar frukost. Frukosten avklaras hur lätt som helst utan minsta protest och härj och gröttallriken lämnas till disken helt tom! Jag vet inte hur många gånger han tjatade om att vi skulle åka innan vi kom iväg :) Påklädning och tandborstning skedde utan att jag behövde jaga omkring efter honom och han valde tröja helt själv. Traktortröjan givetvis! Vi gick en kisserunda med jycken och hoppade in i bilen och åkte. Allt gick så bra utan något tjat och jagande. Underbart! Han var väl förväntansfull med tanke på allt vi tjatat om dagis hit och dit den sista tiden ;) 
 
 
Jag hade ont i magen hela morgonen här hemma och den känns sprickfärdig. Det trycker, spänner och drar överallt! Jag tycker att ungen kan sjunka ner lite nu så mina lungor får plats och jag kan börja andas normalt igen. Har även tampats med halsbränna hela dagen och glömde såklart tabletterna hemma. 
Igår kväll låg jag vaken i flera timmar just för att jag hade så svårt att få luft när jag låg ner. Ligger inte skönt hur jag än gör och huvudet hamnar antingen för lågt eller för högt.
Tack och lov har sammandragningarna gett med sig. Alltid något :)
 
 
Efter dagis åkte vi för att handla och började det men en bullfika. Det bästa av allt tycket Albin som tjatade hål i mina öron innan han fick sin bulle!
 
 
 
 

Nu säger vi godnatt

Det drar ihop sig för läggdags här. Imorgon är en stor dag, inskolningen börjar. Det värker i mammahjärtat!!!! :( 
 
Annara har dagen varit bra. Peter har plockat ner det mesta av vår julbelysning bla. Jag har börjat tvätta Albins småsmå avlagda babykläder. Vi var ut hela familjen på eftermiddagen och passade på att titta på tjejerna som red, Albin tyckte det var spännande. Lite trädgårsarbete hann vi med också, inte så vanligt att utföra sådant i början av januari. Vi åt kalops till middag och Albin bad om mer mat!!! Halv sju hoppade Albin i säng och somnade genast, vi väckte honom efter knappt en timmes vila vid lunch så han var trött :) Peter och jag har tittat på film och ätit upp resterna av vårt biogodis från igår. 
 
 
 
Bilder från vår julgransplundrig härom dagen:
 
 
 
Det måste vara rättvist! :) 

Föräldrafritt hemma

Godmorgon! Jag är nyss uppstigen och sitter nu i soffan med min frukost i ett tomt och tyst hus (bortsett från Peters väsnande uppe på taket med att rensa hängrännorna tror jag) medan Albin är ute och rastar farmor. 
 
Igår börjades dagen med att far och son gick ut och grejade, bla. tvättade bilarna. Jag var kvar inne och fixade lite, har börjat blir så jädrans obotligt trött. Efter ett par timmar ute kom dom in och Albin la sig och somnade faktiskt för en gångs skull. Även jag gick och la mig en stund. 
Framåt eftermiddagen kom farmor hit och vi tog alla en fika. Fika är gott tycker Albin! :) Sedan gjorde Peter och jag iordning oss och åkte in mot staden för att käka och gå på bio. Det var faktiskt farmorn som gav oss presentkort på bio och mat samt frivilligt erbjudande om barnvakt för att utnjyttja innan Tvåan kommer. Det tackar vi för! 
Vi såg hundraåringen och den var faktiskt bra. Bra mycket bättre än boken som jag knappt kom halvvägs i för evigheter sedan. Över förväntan helt klart! 
Vi var hemma redan innan nio och så fort jag öppnar ytterdörren hör jag någon utbrista "Bappa!" innifrån Albins rum. Projekt nattning pågick alltså fortfarande för den stackars farmorn :) Vi lät dom vara en stund till men efter ett tag så hörde vi att det är lönlöst för dem att traggla vidare där inne så Albin fick komma upp och springa av sig lite.
Annars så hade eftermiddagen och kvällen gått bra. De hade härjat ute ända tills det var kolmörkt, Albin hade bjudit farmor och farfar på trerättersmiddag och att dömma av alla leksaker som låg utspridda över allt när vi kom hem så måste de haft det riktigt skojsigt! :) Och det är huvudsaken!
Efter en stunds springande stoppades Albin tillbaka till sängen under protester såklart men han gav snabbt upp och somnade och sov hela natten. Likaså den slutkörda farmorn ;) 
 
När de vaknade idag vet jag inte riktigt men vid halv nio hörde jag att de var uppe iallafall och Albins lilla trut glappade konstant, som vanligt. 
Jag låg som sagt kvar i sängen och drog mig ett bra tag.
 
Nu är Peter och Albin iväg för att skjutsa farmor till jobbet (stackars henne).
Vad vi gör resten av dagen återstår att se. 

Nyfiken i en strut

Glömde ju berätta en så gullig sak!
 
Inatt vaknade Albin vid tre och fick komma in till oss. Han låg mellan oss bra länge och stilla men lyckades inte somna om. Han började tappa tålamodet och snurrandet och sparkandet började. Tillslut ålar han ur sängen och försvinner ut ur rummet, jag befarar då att nu är det kört med att somna om men han kommer snabbt tillbaka, kravlar upp i sängen igen med sin egen kudde i högsta hugg. Han lägger kudden till rätta mellan Peters och min, samlar ihop sina nappar och lägger dem i en prydlig hög bredvid, lägger sig tillrätta med huvudet på sin kudde, stoppar in en napp och sedan somnar vi alla om. 
 
Jag tyckte det var så gulligt och duktigt tänkt av honom att jag höll på att smälta av kärlek till honom! <3 
 
 
 
En mindre gullig men ändå ganska charmig sak han gjorde i eftermiddags:
 
Nico ligger på sin favvomatta och sover och helt plötsligt får Albin syn på något där som man måste undersöka. 
Han hade lyckats se en liten skymt av jycken lillapung och var bara tvungen att känna efter vad det var. Haha! Turligt nog tog han väldigt försiktigt och både jag och Peter såg hela scenariot och stoppade det hela fort så ingen skada skedd :) 
 
Är man nyfiken och klåfingrig så är man. 

Sammandragningar, julgransplundring och svajigt humör

Idag har sammandragningarna duggat tätt. Så fort jag ansträngt mig lite eller gjort vissa rörelser så har det dragit till. Plus att halsbrännan har stått mig upp i halsen hela dagen. Men eftrsom jag varit skonad från detta tidigare så har jag väl lite att ta igen nu...
 
Efter frukosten packade vi in oss i bilen och styrde in mot staden. Jag hade hört att Coop sålde ut ytterkläder och eftersom vi behövde införskaffa en ny extra overall till Albin tänkte vi passa på att kolla där. Vi hittade en, dock i en tråkig ljusblå färg men för 149 kr så duger det gott och väl! 
Passade även på att köpa Liberos trepack blöjor som de för tillfället säljer där igen. Bra att hamstra :) 
Min plan var även att införskaffa ytterligare några braiga plastbackar från Clas Olsson för att packa ner julen i när vi kom hem och försöka få ytterligare lite mera ordning och reda där nere men självklart var ju dessa backar slut just idag. Typiskt!
 
När vi kom hem igen kastade vi ut granen, bokstavligt talat genom altandörren :) Albin tyckte det var precis lika roligt att plocka ner kulorna och lägga dem i lådan som det var att plocka upp dem och hänga dem i granen innan julen. Att han dessutom hittade en smällkaramell med gotti i i granen gjorde det hela ännu festligare. 
Pojkarna gick sedan ut och eldade upp granen i tunnan medan jag gick ett varv här inne och samlade in tomtar och annat pynt (just nu ligger de i en hög i Albins gamla badbalja i väntan på att få flytta in i en plastback tills det är dags att ta fram dem nästa jul). Vi gick en kort promenad med jycken i regnet men eftersom det är Albin som är familjens chef tog den korta rundan en halv evighet att komma runt.
 
Inte har han lyckats komma till ro för någon tupplur idag heller så dagen har stundvis varit kämpig och väldigt gnällig. 
Till middag blev det ugnsstekt fisk men Albin ville enbart äta sina ärtor och när ärtorna på hans egen tallrik inte dög längre högg han in på ärtorna på pappans tallrik, som ville ha sina ärtor för sig själv och då bröt mattrilsket ut hos den lille herrn. Då fick han syn på den lilla burken med resterna av salladen från igår och ville hugga in på den istället men eftersom jag tyckte han kunde äta lite "riktig" mat först ställde jag bort salladsburken  och då satt ungen och skrek i en kvart istället. Underbart härlig matro må jag säga. Tillslut fick han salladen och började plocka ut det gottigaste. Och vad var det han letade efter då? Jo rödlöken! Knäppgök! :) 
Middagen avslutades med en nästan orörd mattallrik och med enbart lite ärtor, rödlök och gurka i magen. Vi kan ju iallafall trösta oss med att han åt bra med blodpudding till lunch. 
 
Mamman tog hand om disken medan far och son tappade upp ett bad för att försöka få tiden att gå till läggdags. När ungen kommer upp ur badet går han ut till mig i köket och pinkar på golvet! Tack för det ;)
Jag lyckades sedan klippa alla tjugo naglar på honom medan vi tittade på Bompa. Kors i taket att jag lyckades med alla vid samma tillfälle! 
 
Nu är den lille huliganen lagt och vi har inte hört ett knyst där innifrån sedan vi sa godnatt.
 
 
Såhär såg det ut här igår kväll. En slutkörd Albin var så trött att han faktiskt var tvungen att ligga ner en liiiten stund i pappans knä när de tittade på roliga katter på datorn :) 

Fredagen kom och gick

Dagen lider mot sitt slut och det var en slagen hjälte som stupade i säng här hos oss för cirka en timme sedan.
 
Det busades friskt, som vanligt hos sysslingen och enda gången de var tysta och satt stilla var när vi tvingade dom till en liten fruktmellis. 
Det är roligt att se att de har så skojigt ihop och man ser redan nu att de tillsammans kommer ha mycket skoj och hyss för sig genom livet. Roligt också att lille V är dryga året yngre än Albin och att Tvåan blir året yngre än lille V. Snacka om att vi kommer ha att göra när de blir äldre och härjar ihop! 
 
P och Albin är båda lika nördiga gällande traktorer och fordon överlag så det förvånar mig inte om de blir bönder tillsammans :)
 
 
Vi kom hem vid halv fyra och jag satte igång med middagen medan Albin röjde runt och härjade om MAAAAT! När maten äntligen stod på bordet var han ändå inte så hungrig. Skitunge! 
 
Det var en trött kille vi haft här hemma även denna kväll då han ej hunnit vila någon middag idag heller. Dessutom har han haft lite otur och ramlat och slagit sig flera gånger. Vår lille hjälte <3 Men nu sover han som sagt och vi ska kolla På spåret.
 
TJING! 
 
Dagens buskillar 

Albin 20 månader

Vår stora lille kille växer och utvecklas så det knakar och det är så roligt att få vara med om! <3
 
Mestadelen av hans tid går till att bli ännu bättre på det han redan kan. Talet utvecklas i raketfart med flera nya ord varje dag och finjusteringar av hans "gamla". 
Några av alla nya ord är:
 
Ocko= Nico
Dotte= tomten
Offa= morfar
Icka= dricka
Acka= macka
Affe= kaffe
Ebbin= Albin
Doooor= stor
Ouka= åka
Loller= stövlar
Gaan= gran
Uss= buss
Bölla= blöja
Bebbe= bebis
äta
akta
 
Han är en riktig liten härmapa gällande både talet och rörelser. Han hör och iakttar ALLT! Idag när vi satt och åt frukost stödde jag hakan mot handen och det snappade han upp direkt och försökte härma efter.
 
Vissa gånger då vi ska gå ut har han så bråttom att han rusar före och börjar ta på sig skorna själv men tänder till direkt när han inte lyckas och när jag elakt nog tar av dem för att få på ytterkläderna först. 
 
Tänderna har vi ingen riktig koll på längre, dels ploppar de upp lite både nu och då och när man försöker känna med fingrarna så är han väldigt snabb med att bita en! Men jag tror han har eller har på gång tolv tänder just för tillfället. Sex uppe och sex nere! Äntligen börjar ju "tugg"tänderna komma också! 
 
Samtidigt som han är väldigt öm och kärleksfull med kramar och pussar så har han även fått ett humör utan dess like. Fasiken vad ettrig och faktiskt jävlig han kan vara stundvis, allt för att reta och testa mig. När jag ryter i åt honom ryter han oftast tillbaka till mig och skiter fullständigt i vad jag sagt. Underbart nu när min stubin är typ obefintlig och orken är på botten.
 
Alla sorters fordon forstätter vara det bästa att leka med och gärna på platser där jag tycker det är lite mindre lämpligt. Det är inte helt ovanligt att det står bilar och traktorer parkerade på rad på tex. diskbänken, köksbordet eller varför inte på toalettstolen. 
 
Det har varit en jobbig period nu gällande nattning och sovandet på nätterna men förhoppningsvis *peppar peppar* har det nu börjat vända och vi återigen har en grabb som sköter sig själv efter godnattpussar, en flaska och ev. en sagoskiva på. 
 
Han har storlek 86 i kläder och nummer 6 i blöjor. 
 
Dagens fining! <3 
 

Vecka 33

 
 
Veckorna fortsätter rulla förbi och jag blir mer och mer less i samma takt känns det som.
Även fast tiden som är kvar känns som en spott i havet är jag ordentligt färdig med att vara gravid nu och skulle gärna vela att det var över typ imorgon. Det är nog ordentligt trångt där inne nu för jag får varken sitta eller ligga som jag själv vill utan att få protesterande sparkar och slag där innifrån när det lilla livet inte tycker som jag.
Det är fortfarande väldigt jobbigt att ligga ner och det blir som ett lock för andningen.
Nu när vi åkte ner och hem från Linköping var det ett himlans liv i magen under resan. Vet inte om jag ska tolka det som att den tycker om att åka bil eller tvärtom? :) Annars så det lugnat ner sig liiite med all aktivitet där inne och det är faktsikt skönt. Magen får vila sig lite mellan ronderna och likaså blåmärkena invärtes.
Mina fötter är väldigt långt bort nu och strumporna tas på under stånk och stön och Peter fick klippa mina tånaglar härom dagen.
För ett par nätter sedan vaknade jag med kramp i vaderna, båda samtidigt och när jag lyckdes få det att släppa började det krampa i smalbenet(!) istället och sådär höll det på ett tag innan det äntligen släppte. 
 
Samtidigt som man känner sig färdig och vill ha ut ungen så försöker man även passa på att njuta av den sista tiden som gravid också, för enligt Peter är det sista gången jag kommer vara gravid..... Det är ju ändå en väldigt speciell upplevelse med massor av förväntan och längtan samtidigt som man stundvis inget annat vill än att få tillbaka sin kropp för sig själv. 
 
 
Stor som ett hus!!! 

Så tar vi fredag

Igår kom pappan hem redan innan två från jobbet. De hade det lugnt så han passade på att smita hem till oss istället. Inte oss emot! :)
Albin lyckades aldrig komma till ro för någon tupplur och han var halvt på krigsstigen resten av dagen och hittade på hyss titt som tätt.
Innan det blev kolmörkt ute klädde vi på oss och gick en sväng allihopa så Albin fick rusa av sig lite. Resten av kvällen hade han fullt sjå att hålla sig vaken och på banan och hyssen forsatte.
När han gick och la sig vid sju somnade han pangbom och sov ända till pappan gick upp, då kom han in till mig och forsatte sova några timmar till. 
 
 
Idag är det ännu en dag med pissväder och vi har precis kommit in från en liten promenad. Ingen utelek idag heller men Albin protesterade inte det minsta när vi gick raka vägen igen. Han tyckt nog också att det var tråkigt och blött ute.
Idag är planen att vi ska till syssling P för att leka. Det blir bra! Sedan är det helg igen. Man blir ju totalt veckovill bland alla dessa helg och klämdagar.
 
Nedräkningen för dagisinskolningen pågår och det är alldeles för få dagar kvar till dess enligt mig. Det kryper i kroppen av ångest på mig av vetskapen att det bara är några få ynkliga dagar kvar för mig och Albin här hemma....

det känns som måndag fast det är ju torsdag

Här vaknade vi upp till en ordentligt gråmulen dag med lite smått regnande. Vi gav oss ändå ut på en liten promenad efter frukost men stannade inte kvar ute mer än nödvändigt. Istället gick vi in och dammsög. Mycket välbehövligt efter alla våra julgäster som varit här och skräpat ner! ;) Passande nog tittade farfar in precis lagom så han och Albin lekte medan jag fick dammsuga helt på egenhand. Går lite snabbare då. När det var färdigt var jag helt slut och vi satte igång ett nytt avsnitt av Saltkråkan och parkerade oss i soffan en liten stund. Efter en stund hoppade Albin i säng och just då ringde Peter och sa att han tänkte komma hem och äta lunch. Välkommen sa jag och plockade upp Albin ur sängen igen, vilket inte gjorde honom något då han ändå hade ångrat sig gällande vilandet.
 
Nu åkte pappan för en stund sedan tillbaka till jobbet och Albin är åter lagd i säng.
Jag har lagt upp benen på soffan för en stund. Magen är tung och öm idag och det molvärker i höfterna.
Tänkte jag skulle börja städa bort julen också, skönt att få det undanstökat. I helgen åker iallafall granen ut. Måste säga att de var en bra gran, den barrar typ inget! 

Hej 2014!

Vi har startat året lugnt. Albin lurade med sig mormor och morfar ut i lekparken efter frukosten medan jag och Peter stannade kvar inne i soffan.
När de kom tillbaka in tog vi en fika och packade sedan ihop våra prylar, sa hejdå och började resan hem. 
Det gick som på räls hela vägen nonstop och vi var hemma strax innan klockan fem. Albin somnade innan vi nått Norrköping och sov ända till vi kommit halvvägs genom Stockholm. Inga sura miner på hela resan. Duktiga kille! <3
 
Finaste och duktigaste bilåkarkillen 
 
Här hemma möttes vi av ett enbart 16 grader varmt hus så pappan skyndade ner för att fjutta på i pannan medan jag ställde mig och gjorde mat då vi alla var riktigt hungriga. Albin åt en hel portion (kors i taket)! 
När det var dags för nattning var det samma visa som vanligt och jag tror inte han somnat än, nästan två timmar senare. 
Varför har nattningarna gått superduperenkelt nu när vi inte varit hemma? Tiderna har ju varit hel knasiga och rutinerna helt andra men ändå har han somnat helt själv på bara några minuter. Märkligt!

Nyår 2013

Vi kom ner till mormor och morfar vid åtta i fredagskväll och resan gick bra trots lite gnäll. Vi stannade på Donken och åt en snabb middag i bilen innan vi körde ner nonstop. Albin var väldigt trött och han ville inget hellre än att lägga sig ner och sova så det tog en bra stund innan han coolade ner och tillslut somnade, då hade vi kommit längre än halvvägs. 
Väl nere tyckte han det var skoj att se mormor och morfar igen hade bråttom att kolla så alla hans leksaker fanns kvar sedan han var där sist. Efter två nattmackor och massa bus stupade han i säng och somnade utan minsta trilsk.
Jag och Peter gick också och la oss ganska snart och vi alla tre sov som stockar ända till halv sex då Albin ville komma över till oss och så sov vi vidare till halv nio.
 
Nyårsafton inledde vi med att Albin och pappan åkte till Leos lekland medan jag tog en runda på Ikano, alldeles själv i godan ro. 
Det visade sig vara en bra val av dag för både shopping och leklandet då det i stort sett nästan var öde på bägge platserna. Så mycket shoppat blev det inte dock, hittade enbart ett par plagg till Albin på rean och jag själv hittade inget till mig förutom tre par nya trosor (som inte ens var på rea). Jag åkte sedan och slog följe med far och son som hade jättekul! Albin kutade omkring där inne som en riktig vilde och de åkte flera olika rutschkanor och badade i bollhaven. Innan vi åkte åt vi en välbehövd lunch och Albin åt upp bägge sina pannkakor med grädde och drack en hel festis!!! 
 
 
På hemvägen åkte vi vägen förbi flygvapenmuseet för att kolla in flygplanen utanför. Men det var tyvärr stängt och alla planen stod innanför staketet så vi tittade bara på dem lite snabbt från bilen. Vi får åka tillbaka dit när det har öppet istället.
 
När vi kom hem berättade Albin ivrigt för mormor och morfar om allt han gjort och lekt och stupade sedan i säng. Jag och Peter slöade i soffan trötta, förkylda och hängiga. Tiden till tolvslaget kändes som ljusår bort :)
 
Klockan sex kom moster, onkel, mormor Siv och moster Helen med bihang och äntligen var det dags för middag. Smakade gott! 
Albin fick härja fritt så länge han orkade men vid halvtio avrundade han med att byta till pyjamas, krypa i säng och somna på stört. Han sov som en liten gris resten av tiden på året och hörde inget av alla miljoner smällar utifrån.
Vi andra kämpade med att hålla oss vakna och fasiken vad kämpigt jag hade det! :) Grabbarna roade sig med att lira rallyspel. Jag lyckades hålla mig vaken och Peter drog nästan ut mig vid tolv för en skål och efter det hade jag bråttom in igen och halv ett låg jag i sängen. Skönt! 
Familjen sov som stockar även denna natt och halv nio gjorde Albin morgon för oss alla. Ganska behagligt :) 
 
Oj vilket fint nyårskort på familjen. Eller inte.... 
 

RSS 2.0