Sjuka söndag

Jag har varit halvt sänkt hela dagen. Så fort jag rört mig minsta lilla har flåset ökat och hjärtat nästan hoppar ur kroppen. Ingen feber men mör i kroppen. Halsen var hemsk i förmiddags men efter lite färsk ingefära är det nu mycket mycket bättre!
Jag hoppas jag mår prima imorgon.


Farmor kom hit i eftermiddags och underhöll Albin eller om det var han som underhöll henne? :)
Vid fyra i eftermiddags var han helt slut men det är lite sent att sova då så vi vilade lite medan Peter lagade middag. Han bjöd på ost och skinkpaj idag. Mycket gott! Albin plockade i sig hela portionen själv.

Nu på kvällen badade först Albin och när han somnat (utan några större problem) så hoppade även jag i badet. Mycket skönt för kroppen!

Nu är det soffan som gäller och kurrering med lite mera ingefärste och gojibär samt lite ostbågar ;)


Barnfritt för en stund

Albin, farmor och jycken är ute och går.

Jag och Peter slöar i hammocken och njuter av tystnaden. Peter njuter så pass att han till och med somnat halvtsittandes med huvudet vilandes mot mitt knä :)

Jag har snart läst ut min bok!


Just nu

Nu har jag äntligen samlat kraft till att flytta mig från sängen och ut till hammocken istället.

Min hals agerar inte som hals idag, utan är enbart ond, tjock, hes och vass.

Lite frisk luft nu kommer göra susen :)


En lördag utomhus

Dagen börjar lida mot sitt slut och vi är sådär härligt trötta i kropp och knopp efter att ha varit ute hela dagen.

Efter frukost åkte vi iväg på en loppis. Hittade inget att ha förutom fyra pyjamaser till Albin för ynka tjugo kronor. Ett klipp :)
När vi kom hem igen stoppades Albin i säng för lite vila. Han sov knappt en timme bara.

Efter lunch kom Peters farmor hit. Vi fikade och Albin visade upp sig från sin bästa sida såklart! :) Farmor förundrades över all energi och ork ungen har. Han for runt och grejade med något konstant de timmarna hon var här.
När farmor skjutsades hem vid tretiden var Albin rejält trött så han och pappan la sig för att vila. Båda somnade och sov till typ halv fem! Under den tiden grejade jag lite ute och i växthuset.
Sedan blev vi alla hungriga och grillen tändes. Grillade revbensspjäll och premiär smakning av vår egna potatis stod på menyn. GOTT! Albin fick grillad falukorv och det tycktes vara lika gott det. Han hjälpte också sin far med grillningen :)
Efter middagen lurade vi iväg farfar och Albin på promenad så vi kunde ta ett bad i poolen (Albin får vänta med att bada tills han slutat snora).
Innan vi för en stund sedan stoppade Albin i säng för natten gick vi en härlig kvällspromenad och hälsade på de nyanlända sommarhönsen nere hos M&M. Albin tyckte dom var jättefina :)


Albin är fortsatt snorig idag men han är pigg som en mört och har inte alls varit på samma retstickehumör som han var hela dagen igår.
Jag däremot har känt mig lite retlig i halsen hela dagen och nu på kvällen känner jag mig även lite risig i kroppen. Detta kanske är förklaringen till min enorma trötthet i veckan. Jag har ju trots allt inte varit sjuk på "riktigt" på evigheter.


Midsommargodis

På midsommarafton då vi stora åt tårta fick Albin en egen bakelse, med grädde och hallon bland annat. Givetvis jättesmarrigt tyckte han och mosade i sig den gottiga garnityren först!
Att han blev så proppmätt att han sedan inte kunde somna föräns på tok försent är en annan historia :)


Skaparen till bakverken var moster.


Och vikten då???

Nu har det gått två måndagar utan att jag uppdaterat om min viktminskning men som ni vet har mitt engagemang och ork svikit mig de sista veckorna så jag har bestämt att det är semesterledigt från det här nu ett tag framöver.

Jag fortsätter ändå att hålla en bra kosthållning och nu sker allt sådant per automatik nästan. Det är skönt.
Sötsaker blir det inte heller alls mycket av längre och det har aldrig känts som att jag "offrat" bort det. Kroppen ställer lixom om sig självt på något vis och det gäller bara att lyssna till den! :)

Det jag har svårast för att hålla fast vid är ordentligt med kontinuerlig träning i olika former. Men som sagt, nu är det semester ;)


Hur som så pausar jag min viktminskning på -2,6 kg sedan jag började på "riktigt" i April.
Inte mycket men bättre än inget iallafall. Hoppas på en nytändning nu framöver och ytterligare några kilo bort!

Tack så länge


Trädgården 2013

Måste ju nörda lite :)


Från monster till underbar unge

Idag har en stor portion tålamod behövts här hemma då den lille snorungens humör inte riktigt varit på topp. Dessvärre var mammans tålamodsdepåer ganska så sparsamt fyllda så det har förekommit några ganska så livliga "diskussioner" mellan mamma och son dagen till ära.

Förmiddagen började lugnt och skönt. Vi bäddade ner oss bägge två och sovvilade ända till klockan elva nästan. Då gick vi upp, jag bakade en kaka och sedan åt vi lunch. Efter det gick vi ut och väl ute rusar snorungen genast till smultronen och länsar allt rött. Därefter blev han skitsur när han inte fick fortsätta plocka och äta de vita smultronen. Denna lilla människa som inte ens är en meter hög har ett j*vla humör när han sätter den sidan till....
Jag ger tillslut upp och spänner fast honom i vagnen och går en promenad, för så länge han sitter i något som rullar är han ju oftast tillfreds.
Vi går ner till M&M och Isak börjar leka och helt plötsligt är snorungen på ett strålande humör, i flera timmar!!! Ja vi stannade där ett bra tag och lekte och blev även bjudna på lite pannkakor. MUMS sa snorungen och lät ingen runt bordet undgå hans njutningsläten under måltiden :)
Väl hemma igen dröjde det inte länge förän även pappan kom hem tidigare från jobbet!
Resten av eftermiddagen och kvällen har snorungen farit runt som en virvelvind, allt för att INTE somna. Men efter att ha varit vaken och hållit igång sedan elva i förmiddags tog orken tillslut slut och sängen accepterades utan några protester redan vid sextiden.
Han sov cirka en timme och vaknade sedan med panikskrik. Inte lätt att vara liten och täppt :( Men faktiskt att han somnade om ovanligt lätt och fort och nu snarkar han så gott här.

Hoppas natten blir okej och att det inte är värre imorgon. Jag tog tempen på honom i förmiddags men den visade bara 37,0. Skönt att slippa feber iallafall.


Snorunge

Idag sällskapar jag med en snorunge. Så nu har vi fått svaret på varför han varit halvt omöjlig de senaste kvällarna och nätterna- förkylning.
Humöret är därefter idag också och det gäller att jag knyter mina brallor ordentligt så de inte åker ner när ungen hänger runt mina ben och ylar :)

Nu sover han och jag ligger jag med. Tänkte läsa lite, om jag hinner innan även mina ögon slår igen sig.

Vi har varit ute på promenad och äntligen fanns det lite luft att andas ute!!! Det har varit så ruskigt kvavt hela veckan i stort sett och det är konstigt att vi inte fått smaka på ett ordentligt åskoväder. Tydligen åskade det lite på håll natten till igår men jag märkte inget.

Nu läsa!


Albin var duktig att hjälpa till med att hålla i kopplet när vi var ute förut :)


Tålamod är ett måste denna eftermiddag

Albin är farlig att ha sittandes i kundvagnen nu. Tre gånger höll han på att klättra ur på Ica idag så det gäller att vara beredd! Men det gick bra :)
Lite handlat blev det också men mest bara basvaror. Någon direkt "mat" blev det inte mer än tre paket bacon och lite kyckling. Det räcker inte länge.... Jag gick verkligen och tittade på allt i affären för att försöka få lite inspiration, men icke! Jag är inte hungrig eller sugen på nått alls. Blä!
Fast jag tog mig faktiskt i kragen och vevade ihop en kalops när vi kom hem och den står nu och puttrar på spisen. Dagens uppdrag är alltså snart rodd i hamn! :)


Albin var på ett jäkla humör när vi kom hem och gjorde allt han inte får. Såklart!
Medan vi väntar på att pappan ska komma hem nu så vilar vi lite. Inte sova, bara vila :)



Ni ser hur han sitter i vagnen! Helt på sned och benen är inte där dom ska vara...


Tråk

Albin är inne i en period då han har väldigt svårt att somna dagtid men tack och lov ligger han gärna och vilar utan protester.
Både han och jag har legat och slumrat lite ända till klockan tio. Det var skönt och guldvärt! Varför har jag inte alltid vilat när han gjort det?

Nu har vi ätit lunch och tänker styra in mot staden. Det behövs verkligen handlas och fylla på i både kyl och frys. Jag har dock ingen fantasi eller sug efter något. Ge mig inspiration eller kom hit och laga mat! :)
Hemmafrun i mig har gått på semester eller något liknande. Jag har inte lust eller ork med något. Jag skulle kunna leva på knäckebröd och skinka nu. Supersmidigt ju! Dock tror jag inte Peter och Albin uppskattar den menyn i så många dagar.



Stackars jycken får aldrig vara ifred


Jun. 27, 2013

Det blev ingen lång promenad, myggen är förjävliga!!! Riktigt äckligt tryckande kvavt är det, finns ingen luft alls att andas.
Nä, vi gick in igen och la oss. Skönt tycker både jag, Albin och jycken. Nu ska vi snarka ikapp :)


Vaken sedan fem

Duktigakillen sov i egen säng ända till fem imorse! Tackar!
Därefter sov han vidare mellan oss till pappan gick upp. Jag däremot kunde inte somna om efter att jag blev väckt vid fem. Känns som det kommer bli en lång dag idag....

Nu tänkte jag ruska liv i jycken och ge oss ut på promenaden för att sedan lägga oss och vila en stund efter. Hoppas Albin kan tänka sig det också :)


Lek med stoooor kompis

Den lille busen somnade med flaskan i högsta hugg för en stund sedan helt själv! (blir intressant att se hur många timmar han sover denna kväll.) Han har haft fullt sjå med att hinna ikapp med en vild fyraåring hela dagen.
Therese, Christoffer och Theodor har varit här hos oss idag och lekt. De har spenderat veckan i Stockholm och gjorde en avstickare upp hit innan de åker hem till Linköping imorgon igen.
Albin tyckte det var ruskigt kul att hänga efter en så stor pojke och den stora pojken tyckte inte det var lika roligt hela tiden ;) Men de lekte riktigt bra ihop faktiskt och det var så kul att se Albin försöka hålla jämna steg.
Behöver jag nämna att Albin var slutkörd när de åkte hem vid halv fem? :)
Vi kämpade med att försöka hålla honom vaken och på gott humör ett par timmar till innan det var dags för sängen och det gick bra. Efter regn och grått hela dagen sprack det upp nu ett par timmar på eftermiddagen och vi tog ett dopp i poolen hela familjen (utom jycken) efter middagen. Lagom till att vi plaskat färdigt mulnade himlen på igen. Perfekt! :)
Efter badet blev det en dusch följt av bums i säng. Hoppas hoppas hoppas denna lekfulla dag får ungen att sova längre än till tio ikväll! Amen.


Matglad

Det bjöds på sovmorgon till närmare halv nio imorse. Det är väl det enda positiva med att han vaknar vid tio på kvällarna och är skogstokig...
Dock passade inte dagens sovmorgon helt perfekt idag heller tyvärr så jag var tvungen att skaka liv i det lilla livet tillslut. Vi väntar ju besök idag och min tanke var att försöka snygga till lite här hemma innan de kommer nu om mindre än en timme samt fixa lunch.
Städningen har gått sådär, lunchen står påbörjad på spisen och själv ligger jag på sängen och håller handen med en trött liten kille. Så kan det gå! Men det ordnar sig :)


Det har regnat halva natten tror jag fortsatte så även nu på morgonen. Skönt med ordentligt med regn faktiskt.
Imorse lurade jag in farfar här för att underhålla Albin medan jag rastade jycken i regnet, skönt att slippa dra med både Albin och vagnen i regnet.
Farfarn kom in lagom till att Albins gröt var redo att servera så han fick hugga in och mata. Farfarns reaktion när han såg Albins tallrik var: ska han äta allt det där själv?! Det är ju en vuxenportion!!!
Haha. Och Albin smällde i sig hela portionen som vanligt plus tre majskrokar som efterrätt.

Fler som har så matglada krabater? :)


Skäll och skrik

Farmor var här i eftermiddags och lekte lite med Albin och jycken. Hon var även så snäll att hon nattade Albin också och det gick galant! Han sov så gott hela kvällen ända till tio då jycken fick nos på något utifrån och la av ett skall, då vaknade Albin och var otröstlig. Han lugnade inte ner sig förän vi alla gjorde kväll och bäddade ner oss i sängen tillsammans. Än sover han inte men ligger lugnt och stilla här bredvid och är snart tillbaka i drömmarnas land.
Blir spännande att se hur denna natt blir. Föregående natt for han runt som en propeller i sömnen mellan oss och Peter flyttade in i gästsängen framåt tidiga morgontimmarna. Varmt och jäkligt är det ju också så även för den skull är det lite knepigt att sova bra.
Men nu håller vi tummarna för att kommande natt blir bättre och att vi vaknar pigga och glada imorgon då vi väntar besök, vilket ska bli jättekul!


Förresten så sålde jag idag iväg sex dreglisar som Albin haft i sin ägo men typ aldrig använt. Han har ju aldrig dreglat och i vintras använde han scarfs istället så dessa dreglisar har bara legat och samlat damm i stort sett.
Men nu kommer de istället till användning och det är mycket bättre! :)


Godnatt


Sommarbär = MUMS!

Jag behövde ju inte oroa mig för att smälta bort i solen förut för Albin vaknade snart efter att jag satt mig till rätta där ute.

Nu har vi ätit lunch, lekt ute, plockat smultron, gått till brevlådan och ätit glass borta hos gammelgrannarna. Vi är just hemkomma igen och Albin är stoppad i säng igen. Hoppas på att han lyckas sova lite till.



Bär är riktigt gott tycker denna gosse. Idag plockade han smultron själv (dock inte enbart mogna) och smaskade upp. Jordgubbarna vet han också var de finns och dit springer han och sätter sig och river i nätet som är över för att komma åt de röda delikatesserna. Gullunge! <3


Sola

Jag försöker få lite färg på kroppen men jag ger nog upp snart, det är för varmt!

https://cdn1.cdnme.se/3231643/7-3/pic_51c960129606ee6111c14cdc.jpg" class="image">


Varm och stressig morgon

Idag är det riktigt varmt må jag säga! Vi är redan halvt utslagna här hemma och Albin ska vila lite förmiddag nu.
Vi har redan hunnit vara till affären och posten för att handla lite samt hämta ut mitt nya körkort. Posten har bara öppet mellan åtta och nio på morgnarna- värdelöst! Vi hann dit med tre minuters marginal idag och det var tur för mitt gamla körkort går ut idag.
Efter våra uträttade ärenden i Rimbo åkte vi vidare till Edsbro för att hämta ut ett paket där. Uselt att paket man beställer ska hämtas ut på olika ställen och mot motsatta håll. Blir ju typ två mil extra att åka tur och retur för att enbart hämta ut ett paket!

Nu är vi iallafall hemma igen och jycken har fått gå en runda vilket vi inte hann innan vi var tvungna att stressa iväg till posten.
Givetvis valde ju barnet att ha sovmorgon just idag då vi var tvungna att komma upp i tid. Typiskt!


Kvällspigge Albin

Albin somnade så duktigt helt själv vid halv sju efter att ha badat både ute i poolen och i badkaret.
Mamman och pappan hann mysa på en filt ute i kvällssolen med nyplockade jordgubbar innan barnet vaknade och har hittills inte behagat somna om... Från halv åtta till halv tio byttes vi om att försöka få honom somna om men icke! Så nu har han röjt runt här hemma likt en speedad duracellkanin i en halvtimme. Lärt sig klättra upp i soffan har han också hunnit göra nu.

Mamman och pappan är trötta och skulle mycket väl kunna tänka sig att gå och lägga sig nu, men bara tanken på att fäktas med barnets ben och armar i detta speedade tillstånd får oss att avvakta lite till...


Bokmalstiden är kommen!

Både jag och Albin slumrade från och till i lite över en timme förut. Det var skönt! Sedan gick vi ut på vår runda, åt lite lunch och nu ville Albin vila lite till. Jag passar på att läsa lite bok medan jag ligger här bredvid och håller handen. På något märkligt vis blir jag alltid så lässugen under sommaren.
När Albin somnat ska jag börja ta hand om tvättberget samt packa upp det sista.


Stiga upp, äta, sova

Vi har varit uppe och ätit frukost och nu har jag stoppat Albin i säng igen redan. Han är en trött kille idag och det är väl inte så konstigt med tanke på att han igår kväll vaknade lagom till att vi gick och la oss vid elvatiden. Han fick komma över till oss och det tog nog närmare en timme innan han äntligen varvade ner och låg stilla. Ett riktigt litet yrväder var det som for runt mellan oss. Sedan sov han resten av natten tack och lov.

Jag ska nog också blunda nu ett tag för jag har sovit illa inatt. Albin tar en hel del plats och vill gärna ligga på en dessutom samt att det varit varmt och kallt om vart annat.


Badat och skördat

Vad skönt det var att komma hem mitt på dagen! I stort sett allt är uppackat och nu återstår "bara" att tvätta allt.

Jag har gått en inspektionsrunda i trädgården och det har hänt MYCKET på en vecka! Jordgubbarna och smultronen är mogna, några potatis plantor blommar, fingeborgsblomman står i blom, tomaterna och slanggurkan blommar m.m.
Peter och svärfar klarade att hålla trädgården vid liv när jag var borta :)
Vi plockade av ett par liter jordgubbar nu nyss och smaskade upp hälften av dem som middag.

Premiärbadat i poolen har vi också hunnit med! Peter färdigställde ju allt med den förra veckan så vi var ju tvungna att prova den. Dock var det ganska kallt- 21 grader, så vi låg ju inte i och njöt någon längre stund tyvärr. Givetvis var ju Albin också tvungen att prova och han brydde sig inte det minsta om att det var kallt. Han blev skitarg när han inte fick bada längre. Haha.

Nu sover han sedan en stund tillbaka och vi hoppas vi kan komma in i våra vardagligarutiner nu igen när vi är hemma. Det har varit lite si och så med både mat och sovtider de sista dagarna, men det är ju inte så konstigt när det är midsommar och massor som händer. Det har gått jättebra ändå trots att han inte somnat framåt tio nu ett par kvällar men som sagt så hoppas vi på att komma tillbaka i vår vardagligalunk nu när vi är på hemmaplan igen.


Det går som på räls

Nu är vi snart hemma, mindre än en timme kvar!
Vi har precis fortsatt resan nu efter ett snabbt matstopp på Donken. Ett ytterligare stopp väntar, på Ica. Jag gissar att kylen gapar ganska så tom efter att Peter var gräsänkling förra veckan :)

Albin sov hela vägen upp till södra Stockholm. Även jag slumrade en stund med boken i knät.


Hem

Nu lämnar vi Östergötland för denna gång och styr hemåt mot Uppland.

Fy bubblan för att ta hand om all packning när vi kommer hem. BLÄ!!!

Vi hoppas på en smidig resa nu när vi kom iväg så pass tidigt. Hoppas vi hinner före alla andra midsommarfirare som också ska hem idag.


Västervik

Det blev en tripp till Västervik idag med moster, mormor, morfar och mormor Siv.
Vi gick en runda på Lysingebadetscamping och passade på att doppa fötterna i havet. Det var ett par grader för kallt för att kalla det behagligt. Dock delade inte Albin den åsikten med oss andra. Han började med doppa fötterna och ganska snabbt åkte även byxorna av och då böjde han för mycket på knäna så body och blöja blev blött och åkte av även dem så det slutade med att han blev en liten nakenfis. Man kan ju inte beskylla honom för att vara en badkruka iallafall! :)

Nu sitter vi i bilen påväg hem igen och Albin har redan hunnit somna.


Samlar kraft

Idag står utflykt på schemat och då är det bra att vila så man orkar :)


Midsommarafton

Glad midsommar önskar vi er alla!


Vi har precis kommit tillbaka hem efter lite midsommarfirande i Gammalkil. Tipspromenad, lotteri, dans runt stången, fika och korv bjöds det på. Flera vinster fick vi med oss hem också!

Nu ska det snart vankas mat.
Albin och moster som jobbat natten har gått och lagt sig för lite vila nu så de orkar med resten av dagen och kvällen.


Just nu

Mysigt midsommaraftonspyssel!


Firar

Äntligen är familjen samlad och det firar vi med lite glass på donken. Låååångt efter läggdags!

Albin är lycklig att pappa är här nu!


Just nu

står jag och Albin och väntar på pappans tåg! Såklart är det lite försenat också...


Kepspimpad kärra

Jag införskaffade en extrakeps till suffletten på sulkyn igår och den fyller sin funktion med råge!
På Kronanvagnen hemma är det ju en sådan extrakeps inbyggd liksom och jag har verkligen saknat den funktionen på nya vagnen. Går man mot solen skyddar ju inte suffletten inte ett smack. Värdelöst! Men nu så, nu är jag till freds igen :)


Gräsklipperi och bad

Jag och gräsklipparen har rastat varandra ett par timmar idag tillsammans med en svärm flugor. Vad äckligt det är när dom kryper in i öronen!
Jag tog en paus med klipperiet förut och då gick vi ner till sjön för lite bad. Albin är mer vild än tam i vattnet och det märks att han gått på babysim! Igår köpte jag honom en badring och den kände han givetvis igen från simhallen. Dock är denna lite stor ännu och ger inte samma stöd som han är van vid så man får verkligen hålla i honom.
Även jag badade och invigde min nya bikini! Jag hittade typ badshorts och matchande överdel på stan igår på rea. Tänker att man kanske känner sig lite mer bekväm i shortsen än enbart i bikinitrosor när man jagar en ettårig vilde på stranden i sommar :) Till min lycka så är dom mönstrade i turkost också!


Oavkopplande semester

Mina planer för tiden här nere hos mormor och morfar var att jag skulle läsa massa bok, virka i mängder och sitta och rulla tummarna. Hittills har jag läst ett kapitel och bara virkat yttepytte lite....
Det har varit fullrulle varje dag verkligen. Vare sig tiden eller orken har räckt till för mina avkopplande semestersysslor. ILLA! ;)


Regelfusk och samtalsgehör

Vi har som regel att nappen enbart används när det är dags att sova och oftast när vi åker bil. Hittar han en napp åker den självklart in i munnen illakvickt även om han varken ska sova eller åka bil och man har fått jaga ikapp honom för att ta nappen. Men igår spottade han ut nappen frivilligt när jag sa att han ej fick ha den om han inte fortsatte sitta i mitt knä och vila. Gounge! <3
Det är så fascinerande att man faktiskt kan föra ett "samtal" med honom mer och mer!


Sänglös

Nu sover barnet, vi har fått i oss middag och lugnet börjar lägga sig här ute hos oss.
Allt blev förskjutet ikväll då vi väntade på att morfarn skulle komma ut hit till oss efter jobbet och han hade med sig Albins säng.
Albin trotsade till max när nattningen dröjde. Han for mellan alla saker han ej fick vara och bara flinade när han fick skäll. Han slocknade omedelbart när sängen var ihop skruvad och vällingen uppdrucken.

Nu ska vi snart trycka i oss lite jordgubbar också!

Imorgon kommer Peter äntligen ner hit till oss!
Vi väntar på dig!!!!



Mumsar avocado i mormor Sivs knä. Ja nu tycker han tydligen om avocado :)


Underbar unge och maxikaos

Över två timmar inne på Maxi med mamma, mormor och moster. Och Albin såklart! Ju fler kockar desto sämre soppa... Nu är vi äntligen klara och kan åka ut till landet!
Tack och lov säger jag bara till att Albin är en ängel att ha med sig såhär. Han sitter snällt i vagnen och han till och med somnade idag efter sin lunch innan vi startade maratonshoppingen inne på Maxi.


Att sova borta...

.... är inga konstigheter tycker Albin. Sedan i fredags, då vi kom ner hit till mormor och morfar har han sovit inne i deras sovrum i sin säng hela nätterna. Nattningarna går lätta som plättar även fast det ett par kvällar blivit lite sent.

Enklare unge att ha och göra med går nog inte att hitta!
Han är nöjd vem han än är med och mamma och pappa verkar vara lite överskattade ;)


Kompishäng

I förmiddags åkte jag och Albin till en av mina bästa vänner från när vi var små. Hon hade bara sin minsta son på åtta månader hemma medan storebrorsan och pappan var iväg och badade.
Det var roligt att ses! Vi har bara hälsat på varandra några enstaka gånger de senaste tio åren typ. Från att vi var runt sju år var vi två och Anna som ska gifta sig nu snart bästa vänner och vi bodde nästan grannar allihop. Men under och efter gymnasietiden halkade vi ifrån varandra mer och mer och först nu har vi hittat tillbaka till varandra igen lite smått, vilket är himla kul då vi alla tre har barn i samma årgång.

Så vi hängde ute på deras altan idag och smälte halvt bort i värmen. Vi kom nyss hem till mormor igen och i samma veva drog byggpojkarna hem för idag. Skönt! Imorgon efter lite handling och så drar vi ut till landet.

Två dagar kvar till Peter kommer ner till oss!!! <3


Ofrivilligt renoveringskaos

När jag kom hem nu ikväll möttes jag av ett lite mer kaosartat hem.
Som sagt så ska ju badrummet på övervåningen vara utrymt imorgon 07.00 samt att det skall vara fri passage i hallen både uppe och nere. Det är ju inte det mest ypperliga att ha en ettåring som härjar omkring här då bland alla saker som står på de mest underliga ställena. Men jag tackar innerligt för att det finns två badrum iallafall!
Förhoppningsvis drar vi ut till landet imorgon eftermiddag och på förmiddagen imorgon flyr jag och Albin till en kompis. Jag tänker inte samsas här hemma med massa bygggubbar som rännet ut och in, upp och ner, damm och smuts samt massa oljud! Så typiskt att de var tvungna att börja nu just de dagarna vi är här. Hur stora är oddsen?!
Men men, vi får försöka göra det bästa av situationen och alla omflyttade prylar.


Det är ju inte var dag jag delar sovrum med en tvättmaskin, fotfilar och hallbyrån ;)


Träffa vänner

Jag och två goa gamla vänner satt i flera timmar ute i solen på en uteservering nu i eftermiddag/kväll och hade det så bra! Är nog över ett år sedan vi lyckades få ihop en träff alla tillsammans så det var minst sagt på tiden och började smida lite nya planer framöver dessutom :)
När vi skulle börja dra oss hemåt kläckte Micke ur sig att han skulle köpa med sig sushi hem och jag gjorde det samma. Har ju varit sugen på sushi i evigheter men eftersom det bara är jag som gillar det hemma blir det ej av att jag äter det samt att jag helst vill ha koll på att sushistället är okej och det har jag inte någonstans hemma hos oss. Men nu ikväll när jag kom hem fick jag äntligen mätta min sushihunger :) Gott!

Innan jag mötte upp dem i eftermiddags hade jag lite tid över och tänkte hinna springa igenom några affärer i jakt på att hitta något att ha på mig upp till på bröllopen. Givetvis gick jag bet på det och kom istället hem med en ny reaoutfit till Albin. Som vanligt... Men hans behov av mjukbyxor är stort så det var inte ett helt onödigt inköp. När till och med pappan reagerar på att grabben har för få och förkorta byxor då är det ta mig tusan illa! ;)

Albin hängde med mormor nu under eftermiddagen och kvällen jag var borta och det hade gått ypperligt. Mormorn hade till och med nästan lyckats få honom i säng i tid dessutom. Haha.


Nya outfiten. Ser nästan lite pyjamaslik ut på fotot dock...

https://cdn2.cdnme.se/3231643/7-3/pic_51bf7ac59606ee5af0c10516.jpg" class="image">


Vi har flytt!

Ja vi har faktiskt tagit till flykt idag, ut till moster Helen och kossorna.

Det pågår badrumsrenoveringar i husen hemma hos mamma och pappa. Imorse, fem minuter efter att jag vaknat vid åttatiden börjar dom bila inne hos grannen. Jävlar vilket oljud! Det finns inte en möjlighet till att kunna föra en konversation med varandra när de håller på. Albin undrade vad det var som dundrade och stundvis blev han nästintill livrädd.
Vi plockade snabbt ihop lite saker och åkte ut till moster Helen istället. Här är det "bara" motorvägen som låter och kossorna som kanske råmar lite. Mycket bättre!
Albin tyckte det var jättekul att titta på kossorna och alla bondprylar som finns här.
Nu har vi just fikat/lunchat lite och slöar på altanen. Albin håller förhoppningsvis på att somna lite i vagnen.

I eftermiddag ska jag in till stan och träffa vänner. Längtar! :)

Och det värsta av allt är att vi imorse fick veta att sju imorgon bitti börjar arbetet i mammas och pappas badrum där uppe och då skall badrummet och hallen vara tömt. Framförhållning är tydligen överskattat.
Så jäkla surt att de ska börja nu när vi är nere också! Därför har jag bestämt att vi imorgon flyr med pick och pack ut till landet.




Tillägg

Jag har munsår också.


Kvällsgnäll

Jag har fått galet ont i överarmarna nu i eftermiddag. Måste vara från go-carten. De bilarna hade ju ingen servo direkt! :)

Jag är inne på tredje dagen med en rejäl vagel i vänstra ögat.

I en veckas tid har blåsor vandrat runt i munnen på mig och det gör ont!

Och idag upptäckte jag att jag nog har en vårta på ena fingret!!! Hemskt!


Imorgon är det en bättre dag va?

Godnatt!


Vi tar det från början

I fredags förmiddag rattade jag, Albin och jycken bilen ner till Linköping. Det vankades ju möhippa på lördagen och jag är lite osäker på om den blivande bruden läser här så jag försökte hålla tyst om våra planer.
Det var första gången jag åkte en sån lång bilresa själv med Albin men det gick jättebra! Vi kom längre än halvvägs innan det blev lite väl högljudda protester där bakifrån så då svängde vi av och slurkade lite smoothie innan vi fortsatte den sista biten. Vi lämnade hemmet vid elva och vid halvfyra nådde vi Linköping. (biten genom Stockholm tar ju evigheter med allt byggstök överallt!)
Albin blev inte det minsta blyg av att se mormor och morfar igen, trots att det gått cirka fyra veckor sedan sist! Han är cool vår grabb :)

Strax innan nio på lördagsmorgonen möttes vi alla sexton tjejer upp och rusade sedan in på stackars Annas altan där familjen var i fullfärd med att äta frukost.
Efter massa kackel, frukostätning och lite till kackel styrde vi vidare in till Linköping och satte Anna och hennes fötter i en balja med småfiskar. Det fanns fler platser så vi var tre till som passade på att ge våra fötter en omgång. Kul att testa!
Efter det gick vi en runda på stan och vid lunchtid satte vi oss på filtar i trädgårdsföreningen och picknickade.
Vid fyra var det dags för go-cart! Evigheter sedan jag körde och fan vad kul! Efter våra "uppvärmningsvarv" kvalade jag in mig på startplats nummer sju inför finalkörningen. Tro det eller ej men jag körde bra och slutade faktiskt på en tredjeplats av femton! :) De två före mig var grymt bra och hon som slutade på fjärdeplats var grym även hon men mot slutet drog jag ifrån henne mer och mer så jag är nöjd över mitt race!
Innan vi lämnade Sviesta blev det några matcher sumobrottning också. Alla vi som ville fick utmana Anna i en brottningsmatch och jag klådde henne! ;)
Vid sex var vi framme på vår slutdestination- Äventyrsgården i Ulrika. Långt ut i skogen, mitt i ingenstans tillbringade vi kvällen med grillning, kackel, god dricka, bastning, sjöbad och badtunnebad. Jättehärlig kväll med fint sällskap och även det fina vädret följde oss ända in på småtimmarna. Lagom till att vi sista lämnat badtunnan och vi alla klämt in oss i en av stugorna för lite fika, blåste det upp till halvtstorm och ösregn. Vilken tur vi hade!
Framåt två bäddade vi ner oss. Jag sov inget vidare, vaknade mååånga gånger på de få timmarna vi sov och vid åtta vaknade vi till liv och började städandet av stugorna samt äta frukost. Allt gick jätte smidigt och vi lämnad urskogen innan klockan hunnit bli tio.

Idag har man varit lite småseg men det var det absolut värt!
En möhippa helt i min stil! :)


Jun. 16, 2013

Äntligen fick jag återförenas med min son efter cirka 30 timmar ifrån varandra! Rekordlångt hittills!

När han kom hem här fick han se traktorn som stod utanför och väntade på honom och reaktionen blev otroligt otålig kille som skulle ut och kolla på den BUMS!

Premiärturen gick till sandlådan här utanför, med hink och spade på flaket såklart :)
Sandlådelek är ännu inte så jättepoppis men rattarna i brandbilen var mycket roligare! Och grannpojkens trampbil.... Det blir nästa loppisuppdrag- trampbil.


Fyndiga jag

Jag hörde det ryktas om barnloppis här idag så jag hoppade upp på mammas cykel och trampade iväg!

Frågan är bara hur jag tänkte när jag fyndade traktor med släp och två trappgrindar? Liiite svårt att cykla hem med allt detta kanske...

Tur att pappa kunde rycka ut och hämta mina fynd med bil :)

(En tjocktröja och ett par byxor blev det också)


Äh, jahopp...

Här kommer man hem redan vid elvatiden på förmiddagen och längtar som en tok efter sin son!!! Självklart har mostern och onkeln kidnappat honom en kvart tidigare och åkt till onkelns föräldrar. SUCK!!!! Det är mitt barn! :)


Saknad och trötthet

Ojojoj vilken dag! Vad trött man blir av en fullspäckad dag. Nu har vi äntligen bäddat ner oss och ska försöka sova här ute djupt i skogen i en liten stuga med våningssängar.
Jag har trasslat mig in i en sovsäck och det var ju inte igår man gjorde det sist.
Dessutom saknar jag mina pojkar! Jag har inte hört något idag så jag tolkar det som att Albin är i gott förvar med mormor och morfar. Och Peter tycks också klara sig bra själv :)


Nu ska jag sova och drömma om dessa två fina pojkarna! <3


Just nu

Insamling av äktenskapsråd för ett lyckat äktenskap


Just nu

Spännande dag idag!!! :)


Biten!

Jag har blivit biten i långfingret nu ikväll!!! Av mitt lilla monster. Jävlars vad ont det gjorde och det gick till och med hål, en liten bloddroppe trängde fram dessutom! Jäkla unge!


Just nu

Små rosa flodhästar vill tydligen också åka motorcykel!


Sådär ja...

... nu har ungen lyckats smaka på hundmat!

Fast blötlagt torrfoder hamnar nog inte högst upp på hand önskemeny :)

Jag hann iallafall få ut biten innan han hunnit svälja och han rynkade lite på näsan efter. Haha!


Det blev inte som jag tänkt

Det blev så tyst borta från hans rum och tysthet är inte alltid ett gott tecken när det gäller barn. Det vankas ofta bus då! Men när jag gå och tittar så ser jag att han stängt dörren och när jag sticker in huvudet och tittar så ligger han på madrassen! Han hade inte somnat men det var snudd på. Så jag gick in och la mig bredvid och nu sussar han så gott, PÅ MIG <3

Mina fixar planer sket sig innan jag ens hunnit börja...


Alldeles förtidig godmorgon

Innan klockan hunnit klämta sex och innan pappans väckarklocka hunnit ljuda var det tydligen morgon i detta hus idag. Blir en lång dag känner jag.

Pappan börjar jobba lite senare idag så han och Albin hann äta frukost ihop. Lycka!

Nu leker han inne på sitt rum så jag ska passa på att greja lite med mina bestyr då!


Jycken är iallafall klok och gick och la sig igen


En lekig dag

Det var minst sagt fullt ös här i ett par timmar på dagen. Albin och Molly busade för fullt och dom lekte bra tillsammans! Så kul att titta på :)
Albin sov innan de kom men en stund innan de lämnade oss var han så trött att han flera gånger la sig ner och typ vilade några sekunder. Haha. Jag stoppade honom i säng när de åkte och han somnade på 1 minut.
Sedan kom farmor förbi och fick äran att väcka sömntutan så han inte sov för länge så sent på eftermiddagen. Efter lite middag i magen var han på banan igen busade ännu mer med farmor innan det var läggdags. Farmor åtog sig det och det tog väl sisådär en timme typ men tillslut lyckades hon och sedan dess har han sovit gott utan minsta pip!


Det var inte lätt att få med de två vildarna på en och samma bild som inte blev suddig...


Just nu

Slagen hjälte efter massa bus med kompis!


Arbetsvillig grabb

Nu klipps det gräs och mekas gräsklippare här minst morgon, middag och kväll varje dag. Både ute och inne. Mina tår fick sig också en omgång.

Han har även börjat använda sina gräsklippare "rätt" nu. Tills härom dagen gick han och drog dem efter sig och helst gick även han själv baklänges också så han såg klipparen. Men numer skjuter han dem framför sig och brummar gärna med munnen samtidigt.


130613

Idag är det förresten exakt tio år sedan jag tog studenten. Fredag den 13.e 2003.
Förstår ni?!?! TIO ÅR! En hel evighet :)
Helt galet när man tänker efter. Och vad mycket man hunnit göra och uppleva, både bra och dåliga saker. Mycket har man lärt sig även efter skolan och tur är väl det.
Inte hade man en tanke på då att livet skulle se ut så som det gör idag. Mycket kan ske på tio år.


En morgon med racerfart!

Nu är frukost och alla morgonbestyr avklarade, lunchen är förberedd, vi har gått vår promenad, det är dammsuget och nu ska knoddas vila. Jag skulle också behöva sova en stund nu!

Vi ska få besök av Albins kompis Molly och hennes mamma om någon timme. Trevligt värre då vi inte setts på väldigt länge nu! Eller ja, Molly och hennes pappa ser vi ju varje tisdagsförmiddag eftersom dom simmar lektionen innan oss, men hennes mamma har vi inte sett på jättelänge!
Bra med besök för då får jag en bra anledning till att tvinga mig själv att plocka fram den förbenade dammsugaren.
Att dammsuga med en otroligt nyfiken och klåfingrig ettåring är inte det lättaste och av någon anledning kan han bara trycka av apparaten, inte sätta på den igen.

Nu sover han snart och då tänkte jag faktiskt ta en liten dusch, för fy sjutton vad svett jag blev av städandet! Det är liksom kvavt idag fast samtidigt väldigt svalt och skönt ute. Jättemärkligt! Och snart kommer nog regnet också....


Jag är en...

.... obotligt morgontrött människa!

Jag föreslog imorse att Peter kunde ta med sig Albin till jobbet så jag kunde få sova lite till. Men min snilleblixt fick inget större gehör.


Dagisbesök

Nu på eftermiddagen har vi varit och hälsat på på ett dagis, det som finns närmast oss, cirka åtta kilometer bort. Intrycket var väl bra, det var ett dagis liksom. Inget speciellt utmärkande. Albin tyckte det var jätte spännande och kul och tog för sig bland sakerna och intresserade sig för de barnen som var kvar. ( jag vet att det idag heter förskola istället för dagis men för mig kommer det nog förbli att kalla det just dagis och fröken istället för pedagog)

Vi bör ju snart bestämma oss för tre alternativ till Albin så han kommer in i systemet och har en plats när det är dags för honom att börja.

På hem vägen stannade vi på Drömkåken och åt middag. Albin är jätte duktig att dricka ur sugrör och det är skoj tycker han! :) Lätt sätt att "lura" i honom vatten.


En lycklig pojk

Albin är minst sagt tokig i sin nya vagn!!! Vi har använt den nu sedan vi köpte den för att "bo in oss" lite med den och vi alla är nöjda så här långt.

Så fort jag säger att vi ska gå ut rusar han fram till vagnen, gormar och rycker i den ända till att han bli i lyft. Sedan sitter han som ett tänt ljus i den och spanar. Sötunge! <3


Kläder är alltid ett bekymmer

Vi är ju bjudna till två (högst oväntade) bröllop denna sommar. Veckorna går fort så snart är vi där.

Jättekul att gå på bröllop såklart men bekymret med kläder dyker ju upp så fort man läst inbjudan! :)

Klänning hittade jag en redan tidigt i våras som jag slog till på. Jag blev kär i den i skyltfönstret men blev snål när jag såg prislappen.
Men efter att Peter tyckte att jag bara fjompade mig när jag tyckte så så slog jag till! :)
Skor hittade jag härom veckan, i fyndkorgen när jag och syrran var och shoppade på Thuns. Så nu återstår "bara" problemet med vad jag ska ha på mig upptill?! Klänningen har smala axelband så jag vill gärna ha något jag kan ta på mig om (vilket det inte kommer bli) det är dåligt väder. Jag hittade en tunn kofta och beställde för någon vecka sedan men när den kom blev jag besviken och skickade tillbaka eländet! Så jag står fortfarande överdelslös....

Tänk om man ändå vore en karl! En ljus kostym och en skjorta, sen var det klart!

Livet är bra orättvist ibland ;)


En ny favorit blomma!

Ja jag har fått en ny favorit blomma bland sommarblommorna!

Påfågelsblomster (Gazania hybrid) heter den och har otroligt vackra blommor!
Jag köpte sådana första gången förra året och blev kär :)
Jag har mina på trappan, som blir stekhet soliga dagar och där trivs dom toppen!
På kvällen och molniga dagar sluter sig blommorna för att sedan öppna sig igen så fort solen tittar fram igen.

Är man duktig att plocka bort de överblommade blommorna så blommar den fint hela sommaren ända till dess att frosten kommer. Jag tycker även de är riktigt tåliga mot torka.


Dålig inledning av dagen

Idag känner jag mig inte på topp. Vill väldigt gärna dra något gammalt över mig.

Blev väck redan vid tolv inatt av att jycken satt upp i sängen, stirrade ut i gluggen vid rullgardinen och morrade. Vet ej vad han såg, hörde eller kände vittring av? Jag såg då inget iallafall. Givetvis blev jag kissnödig då och kände att det var något konstigt i kroppen.
När sedan Albin dundrar in i rummet och väcker mig vid tjugo över sex imorse vill jag inget hellre än att få sova vidare!!! Jag är inte färdig soven!!!
Tror helt enkelt att jag börjar bli sjuk... Jätte passande, eller inte nu när jag känner att jag har massa saker att hinna få gjorda samt lite kuligheter inplanerade framöver.

När Albin satt och gäspade vid frukostbordet redan vid sju var min plan att vi skulle gå och lägga oss igen efter alla morgonbestyr.
Det gjorde vi också, dock är det enbart jag som fortfarande ligger ner. Den lille versionen av mig pysslar med annat. Tex. har han hunnit slå sig två gånger, bägge gångerna i pannan. Först dundrade han in i väggen med huvudet före och efter det åkte huvudet i golvet efter några akrobatiska konster i boklådan.
Jag anser ju att detta är tecken på trötthet men den lille vägrar inse det.

Nåja, vi får väl se hur det blir.


Det blev en....

Nu är den färdig, saken jag prata om för ett par dagar sedan!

Det blev en lampa till Albins rum! :)



Vad tycks?


Bakat liten kaka

Jag testade att baka något nytt idag- frukt och bärtarte. Svärfar och Peter fick vara försökskaniner, som tack för att dom i helgen satte dit sista glasrutan i växthuset! Så nu är det helt tätt :)

Jag fick godkänt men nästa gång blir den bättre, godare och finare!


Albin fick mumsa hallon, blåbär och jordgubbar med vaniljvisp! MUUUUMS!


Rackarns god!


30 minuter glädje

Vilken duktig kille jag hade i simhallen idag! Humöret var på topp från början till slut och leendet gick från öra till öra hela halvtimmen. Så underbart att få se! Han simmade, plaskade, dök, åkte rutschkana och flirtade med kompisarna hejvilt. Inga sura miner trots mammans envishet om alla dyk :)
Tänk vad lite vila innan kan göra susen!

Efteråt käkade vi lunch med våra lunchkompisar som vanligt.
Nu är vi mätta och belåtna och Albin har precis somnat igen. Perfekt! :)


Sover gott

Cirka 45 minuter kvar till vi ska sitta i bilen och åka till simhallen, projekt vila pågår för fullt nu och jag hoppas att han kan lyckas slumra iallafall några minuter innan dess! Badandet blir ju så mycket roligare om man inte är trött! Hör du det unge?! :)

Vi har varit ute och gått en runda nu innan och det är så friskt ute när det fortfarande är morgonsvalt, en lysande sol och fortfarande lite blött efter gårdagens regn. Härligt!


I tre nätter har jag nu sovit ensam inne i gästrummet och ojojoj så skönt jag sover där! Känns behövligt efter över ett år med med nattmatande, vaggande, napp i stoppande, hålla handen, sparkande och bli dragen i hår, näsa och öron! :) Givetvis är jag beredd att rycka in om Albin inte velat sova så Peter slipper nattvak mitt i veckorna men jag har sluppit för Albin har sovit jätte duktig nu i egen säng i flera nätter, trots två tandsprickningar på två dagar! Han fortsätter vara duktig med att somna på kvällarna också! Igår tog det max tio minuter från det att han stoppades i säng med sin flaska till dess att han sov. Helt på egenhand! Han är ju bara för bäst :)


Nu sover han och jag ska packa färdigt badväskan


Veckans vikt

-0,7 kg denna vecka. Tackar!
Det märkliga är ju att vågen visar minus de veckor då jag varit extremt dålig på att försöka hålla liv i träningen.

Jag har gått i tankarna att avbryta veckovägningarna för jag saknar gnistan och istället bara låta det vara ett tag nu. Men nu när det äntligen blev en minusvägning igen vet jag inte hur jag gör? Får se :)


Femte tanden

Höger framtand uppe har idag spruckit fram! Inte så konstigt med svajigt humör idag då.
Tappra gosse! <3


Humöret är inte det bästa idag

Nu har vi hunnit vara ute en liten stund igen mellan skurarna. En tur till brevlådan, titta på farfar när han målar, sprida ut reklambladen, äta sten, plocka maskrosor och bli blöt ända in på blöjan hanns med.
Albin är definitivt inte på sitt bästa humör idag. Inne kan han inte leka själv en sekund utan att gorma och ute gjorde han allt han inte får göra. Vet inte vad som är fel?
Nu har vi gått in igen för jag tror att en liten vila skulle sitta fint, så det är det vi jobbar på nu.


Har jag berättat förresten att farfar lyckats med att lära Albin till att gå och sparka på bildäcken?
Det har han iallafall, sedan några veckor tillbaka går han bort till bilarna och sparkar lite samtidigt som han lägger av världens största flin! :)


Dagens blöta fining


Just nu

Tror det drar ihop sig till regn igen bara för att vi just äntligen kommit ut efter vila och lunchintag.


Det kostar på att försöka vara duktig

Har ni tänkt på att det faktiskt snart är midsommar (igen)!?
Då vänder det och blir sakta men säkert mörkare igen och bara sex månader kvar till jul. Haha!


Här är det tråkväder idag. Kvavt och regnet hänger i luften, så det blir nog en innefixardag idag. Det är ju inte klokt vad alla hushållsbestyr halkar efter såhär vid sommartid när man bara vill vara ute så mycket man kan!

Albin sover nu så jag ska passa på att få lite gjort medan det är lugn och ro i huset och jag kan styra och dona själv, utan husets lille hjälpreda.


Jag lyckades klämma fingret när jag fixade med vagnarna igår. Tre blodblåsor under huden och lite skinnflådd. AJ!!!


Fjärde tanden

välkomnar vi här och nu!
Den till vänster om vänstra framtanden där uppe stod tydligen på tur.


Klappa händerna, klippa gräs och äta sparris

Regnet är här! Vi väntade oss riktigt åskoväder men ännu är det bara regn och likadant igår.

I förmiddags var det ok väder och jag fortsatte tvättandet av barnvagnar. Jag tror jag är färdig nu men fy vilket jobb!!!
Briovagnen vi haft i bilen tänker vi försöka sälja bort så den tvättade jag klädsel och chassi på igår, idag var det torrt så nu är den påklädd och fotat, bara att knåpa ihop en annons nu och hoppas någon vill ha den. Visst den är välanvänd, vi köpte den begagnad i vintras men den är ju ändå fullt fungerande så några hundralappar borde vi nog kunna få för den.

Vagnen vi köpte igår har även den fått sig en rengöring. Fast att förra ägarna bara haft den i två månader hade dom lyckats solka ner både klädsel, sittdyna och chassi rejält men nu är den ren och påklädd igen! Men fy sjutton för att tvätta klädseln för hand!!!
Denna vagn kommer nu bli vår "bilvagn" istället och hemma fortsätter vi åka i fina Kronanvagnen. Skönt att ha två vagnar och slippa tänka på att inte glömma ta med sig vagnen när man åker iväg någonstans och framförallt slitet med allt lastande i och ur!


Efter Albins tvåtimmars vila i förmiddags och innan lunchen och regnet hann han få åka med farfar på stora gräsklipparen! Det var spännande! Han satt helt stilla i knät och bara tittade fascinerat :) Det blev dock annat ljud i skällan när han var tvungen att hoppa av för att gå in och äta istället. Då stod han innanför nätdörren, höll i sina skor och skrek! :) Lite korvstroganoff med ris fick tillslut tyst på honom.
Sparris är himla gott tycker han också! Smälter gott i munnen :) och mer närodlat än såhär kan det ju inte bli! Odlad, skördad, tillagad och uppäten på ett och samma ställe. En av sommarens alla höjdpunkter och förmåner!

Nu kör vi på lite vila innan farmor kommer hit och ska bjuda på middag. Lyx! :)


Ja just det! Albin har äntligen börjat klappa händerna idag :) Gullepojk <3


Det blommar!

Vallmon blommar så präktigt och i fredags slog Pionens bumlingknoppar äntligen ut!
Pionen har aldrig mått så bra som den gör iår. Den är frodig som attan :)


Två tuppar

Fem över sex stoppade pappan Albin i säng.
Tio över sex sover Albin, utan sällskap i rummet och utan någon välling!
Sug på den ni!
Vi är iallafall stolta som tuppar här hemma :)


Nytt vrålåk!

Imorse var vi iväg för att ombesiktiga Toyotan, ända borta i Märsta. Den gick igenom galant denna gång så nu rullar den ett år till.
Efter det åkte vi och kollade på en ny vagn som jag nosade upp på Blocket igår. Vi slog till och köpte den! Endast två månader gammal och precis den modellen vi tillslut enades om. Perfekt! Albin sitter så malligt i den och njuter av att åka framåt vänd.

Vi har precis provkört den ner till Magnus och Malena där vi bjöds på tårta! Peter blev lovad en tårta av Malena förra sommaren OM han gick och tbevaccinerade sig. Vilken tur han hade att mutan stod kvar även detta år nu när han faktiskt har gjort det :)

Vi har precis kommit hem nu igen efter att ha skyndat oss för att undkomma regnet och åskan. Får se om det blir blixtrar och dunder nu igen...

Nya vagnen- Emmaljunga scooter s.


Medvetenheten bara växer

Nu märker man mer och mer för varje dag hur medveten och med det lilla livet är. Han förstår mycket vad man säger och han vet hur saker fungerar och ska vara.
Allt detta går ju väldigt bra att spela på också och det bor allt en liten dramaqueen i den här lille gossen! :)

Att kasta ner saker över grinden ner i trappan för att sedan vända sig om, dra ner mungiporna ner till knäna och börja yla. När han inte får något gehör struntar han i att beklaga sig och gör något annat istället eller också går han för att hämta en ny grej att kasta ner och beklaga sig över :)

När det vankas mat i köket rusar han fram till sin stol och vill inget hellre än att bli upplyft i den och få börja äta!
När micron eller mixern sätts igång kommer han som ett skott för att hålla koll på vad som är i görningen.

Imorse lyckades han dra ut lådan ur sängbordet inne i gästrummet och jisses så bekymrad han var över hur han skulle få tillbaka den! Hur han än försökte så kunde han inte, så istället tog han med sig hela lådan ut till pappa i köket istället :)

På kvällen när det vankas välling brukar han rusa före in till sovrummet och hans säng och bjuda på en livlig klagosång tills dess att han blir i lyft och serverad flaskan.

Att räcka ut tungan med massa mat i munnen är skitskoj!

Att börja låtsasgrina när man blir tillsagd lite strängt går alltid att försöka med :)


Dagen kan börja!

Nu drar vi på dagens "äventyr" efter en god natts sömn! :)


Badpojke

Albin och jag åkte in till Norrtälje efter hans förmiddagslur och lunch. Fy vad jobbigt det är när man ska uträtta saker på olika ställen och det är för långt att gå emellan. Tiden rusar iväg och svetten lackar i värmen. Tur att jag en så snäll och medgörlig liten grabb! :) Vi fick nästan allt uträttat som jag hade planerat. Bl.a. är jag numer delägare av en sådan där Kärscher fönsterputsare! Egentligen är jag skeptisk till sådana där prylar men denna har jag hört många prata gott om, så jag och Malena slog ihop oss och köpte en. Kanske man kommer tvätta fönstrena lite oftare nu än bara när man knappt ser ut längre ;) Tvätta fönster är det värsta jag vet!!!

Albin och jag var hemma vid fyra igen och då var Peter redan hemma.
Jag hade typ inte ätit något sedan frukost så vi började dona pannkakor genast!
Albin åt hela sin portion helt själv med händerna. Vilket tålamod han har!!! :)
Har ni testat att byta ut mjölken i pannkakorna mot havremjölk istället? Jag tycker dom blir mer "matiga" och godare då och gärna lite rågmjöl i också :)

Efter maten packade vi badväskan och gick ner till sjön för ett kvällsdopp igen. Idag badade även Albin! Först var han lite tveksam och doppade knappt ens tårna men efter en liten stund släppte det och han for runt som en tok. Så roligt att se. Ett par kallsupar hann han med också :)
Sen gick vi hem och han toksomnade som jag sa förut.
Jag och Peter har grejat lite ute, han med poolen och jag med lite ogräs m.m.

Nu är vi inne i soffan, myggen blev för jobbiga ute!
Snart läggdags. Imorgon väntar nya äventyr :)


Pannkaksmonstret


Just nu

Som ett barn på julafton!

Någon köpte en ny pool idag...


Nu är det bevisat!

Vi har världens duktigaste kille!!!
Ikväll är jag en väldigt stolt mamma!

Efter att ha flängt runt i affärer, i och ur bilen x antal gånger och tvingats ner i både sin egna vagn och kundvagnar halva dagen i gassande värme utan protester så toppar han det genom att somna helt själv!
Peter la ner honom i sängen med vällingflaskan för max en kvart sedan och nu sover han sedan en stund tillbaka.
Jag höll på i köket och slamrade med disken och hann inte ens in i sovrummet innan han somnat.

Och det gulligaste av allt! Han hade "ställt" upp den urdruckna flaskan på fönsterbrädan! Hur underbart sött är inte det då?! :)


Det är vår grabb det här <3


Snaaaaaart klar!!!

Jag håller på att slutföra ett av alla mina virkningsprojekt som legat halvfärdigt väldigt länge. Men nu är det alldeles snart färdigt, bara Peter hjälper mig med det sista fixet! Hittills är jag ganska nöjd med resultatet också :)
Jag visar er när det är helt klart. Förhoppningsvis ikväll redan! (det hänger på dig nu Peter;)


Jag har haft så många projekt igång samtidigt och inget av dem blev helt färdiggjorda, så nu har jag satt stopp för att börja på något nytt innan de saker som är påbörjade är helt färdiga. Ordning och reda! ;)
Det kliar i fingrarna till att påbörja de nya idéerna jag har i huvudet...


Sysslingbus, nya alster och somna själv

Som jag nämnde så var vi till Albin två yngsta sysslingar igår för lek och fika. Den minsta har ju hunnit bli nästan två månader redan men han var fortfarande så liten, ändå var han stor när han föddes! Tänk vad fort man glömmer saker och ting som varit.
Den lille låg i sin vagn och sov hela tiden vi var där, cirka två timmar och sa knappt ett ljud! Helt otroligt vilken chillande unge :)

Albin och Philip (snart 3 år) busade runt och Albin var hack i häl på Philip som nog tyckte att Albin var lite väl närgången ibland och tog för sig lite för mycket av hans grejer. Men de lekte fint utan sura miner.
Dock var ju myggen för djävliga hos dem!!! Även att vi satt i solen så blev vi attackerade och Albin som typ aldrig står stilla ser förskräcklig ut i ansiktet. Stackars barn :(

I välkommen till världenpresent fick den lille en luftballong med en gris och en lama i.
Storebrorsan var ju tvungen att få något också tyckte jag så han fick några glasspinnar och en strut med några olika kulor till och eftersom han är helt såld på mina bullar fick han givetvis en påse sådana också! :) Därav anledningen till att jag bakade härom kvällen, syrran länsade ju frysen på bullar sist hon var här...


På hemvägen åkte svängen förbi Norrtälje och stannade till på Ica. Hur kommer det sig att kylen typ alltid gapar tom?!
Vid sex var vi hemma igen och då var det en rejält trött liten pojk vi hade som varit vaken och busat ända från tolvtiden. Först blev han fälld av hunden och hans lina, så fort han kom ur bilen. Magplask på grusgången och lite blod på läpparna (som vi inte lyckades lokalisera från var det kom) och en stund senare halkar han raklång baklänges på golvet i köket efter att ha halkat i lite vatten, som han själv gick och skvätte ut precis innan. Så det blev några tårar fällda där en stund.
Efter mat och ombyte till pyjamas stoppade vi honom i vagnen och planen var att han skulle somna på vägen ner till sjön där vi tänkte ta ett dopp. Dock tänkte inte han i samma banor som oss utan han låg istället vaken i vagnen. Turligt nog kom farfar ner till badet samtidigt som oss så han drog vagn medan vi badade lite i kvällssolen :)
Albin låg vaken i vagnen till dess att vi var hemma igen vid åtta. Inte förän efter nio sov han äntligen! Men faktiskt att han somnade själv för första gången! :) Peter gav upp nattandet för han var så hungrig och när Albin blev själv i rummet blev det väl så tråkigt så efter litelite gnäll la han sig ner och somnade! Tjoho! :)

Vi såg på film igen innan vi gick och la oss. Andra filmen på bara några dagar! Rekord :)


6.e Juni 2013

Vår nationaldag har firats med flaggan i topp och fintröjorna på! :)


Dagen avslutades med ett premiärdopp i sjön och det var faktiskt riktigt skönt!


Den klassiska småbarnsolyckan är avverkad även i detta hus nu!

Nu har det hänt oss också! Albin lyckades ramla ur vår säng imorse och dunsa i golvet, mellan vår och hans säng.
Allt gick bra tack och lov.

Vi har just kommit hem igen från en promenad runt sjön och ett litet socialstopp nere hos Magnus och Malena, lagom till deras frukost. Albin och Isak lekte lite med bilar.

Albin är stoppad i säng för en liten förmiddagsvila nu och med tanke på hans humör vid frukosten så är det nog välbehövligt :)

Senare idag ska vi åka och hälsa på de andra sysslingarna och välkomna den senaste tillkommna i samlingen. Han har ju hunnit bli nästan två månader nu, så bättre sent än aldrig! :)


Bullmamma?

Det blev visst lite bullar nu på kvällskvisten.


Onsdag

Kan inte varje onsdag vara såhär?!


Jahopp

Mammans vattenflaska behövdes sig visst ett dopp nu...
Kanske ligger på kylning? :)


Kräsen gosse

Jag gjorde mig till och tog fram baljan idag men den har inte varit ett dugg intressant. Kräsen gosse! :)


Förmiddagsfix

Än så länge är det en underbar dag här! Sitter nu på trappan och lapar lite sol medan Albin är nere hos farfar i nybygget och donar :)
Vi kom nyss hem efter en promenad och en tur till affären för att skicka tillbaka paket, hämta ut ett nytt paket samt handla lite.
Näst på tur står Albinvila. Han hade gärna gått och lagt sig redan innan vi åkte till affären men nu tycks han ha glömt bort det :)


Han fortsätter att leverera!

När Albin tidigare idag gick in i sitt rum var det första han lade märket till jyckens nalle som låg uppe på kudden på madrassen där inne, jag hade en stund innan precis städat iordning där inne och inte sett den.
Med bestämda steg gick han fram till den och plockade upp den. Jag frågade honom då vad jyckens nalle gjorde inne i hans rum och fick något ganska diffust mummel till svar :)
Han håller fast vid nallen och går ut ur rummet, ut i hallen och tittar efter jycken och hittar honom liggandes i hallen. Med återigen bestämda steg går han fram till jycken och lägger ner nallen mitt framför och går därefter tillbaka till sitt rum.

Där och då var jag en mycket imponerad och oerhört stolt mamma ska ni veta!!!
Tänk att han visste att just den nallen var jyckens och inte en av alla hans egna nallar och att han letade reda på jycken för att ge den till honom! Han är så duktig vår lille skitunge! <3


Utedass?

Nattningstime här nu och jag hoppas den går smidigare idag än vad den gjorde igår. I över två timmar tragglade vi då och mot slutet skrek sig Albin illröd och blev näst intill plaskblöt av svett. Varför vet vi inte, men kanske en kombination av typ hundra myggbett och tandkänning? Tillslut, efter ytterligare en skvätt välling och lite alvedon så somnade han äntligen på min arm och det gick lätt som en plätt att flytta över honom till hans säng. Skönt! Under natten vaknade han två gånger, satte sig upp och grät en liten skvätt men faktiskt att det räckte med att jag höll honom i handen och han lade sig ner och somnade om. Duktig pojke!


Simhallen gick toppen idag och han dök flera gånger, helt på eget initiativ! Det är jättekul att se hans iver och lycka i vattnet.
Efteråt lunchdateade vi med TRE(!) flickor denna gång. Ni kan ju tänka er vilken katastrofartad måltid det var vid vårt bord. Haha.

När vi kom hem vid ett så somnade han väldigt lätt och sov lite över två timmar! Han missade då dock när lastbilen kom hit för att dumpa av vår nya toalett (äntligen slipper jag ligga och irritera mig på en droppande toalett kväll och nattetid!:) men när vi gick ut en liten sväng innan middagen var ju såklart det första han såg och rusade fram till toaletten. Märkligt att det står en holk här tänkte han nog :)
Lyckan var ju total när pappan kom tutandes hem med bilen lagom när vid stod på uppfarten. Snabb som attan var han att slänga sig in i bilen så fort dörren öppnades!



Minst sagt omväxlande

Snacka om omväxlande väder! Först smällheta dagar och idag ynka 11 grader, mössa och jacka åkte på nu när vi var ute och gick.

Nu ska vi dra till simhallen!
Tjingtjong!

Ps. Tack för vykort igår hälsar Albin :)


Inte sova

Idag är nattningen långdragen må ni veta! Långt över en timme har nu gått och han verkar mer pigg än trött vilket nog beror på att han faktiskt sov en eftermiddagslur idag.
Peter tog första skiftet och nu för en stund sedan bytte jag av.
Ska jag vara ärlig så känns det här lönlöst faktiskt. Men NEJ! jag ska inte vika mig. Och blogga brukar ju betyda tur :)


Albin 13 månader

Idag är det 3 Juni 2013 och det innebär att vår lille Albin fyller hela 13 månader.

Fortfarande är ordet kisse/tisse väl fungerande till det mesta tycker han. Smidigt! :)

Frågar man om han har någon tunga så räcker han ut den och visar glatt upp den. (moster lärde honom det nu när hon var här sist)

Bilintresset sitter kvar och det mesta som rullar fascinerar honom.
Han brummar med munnen när han leker med sina bilar och drar dom fram och tillbaka på precis rätt sätt.

Klättra upp för trappor har han ju grejat länge och nu börjar han även få in snitsen på hur han lämpligast tar sig ner också. Lite handräckning kan fortfarande behövas.

Ute är det fullfart som gäller och han bryr sig inte ett dugg om hur långt han går iväg utan att någon följer med. Han klarar allt själv, enligt han själv ;)

Sover gör han oftast bra på nätterna nu igen. Vissa nätter vaknar han och vill komma över till oss men annars sover han hela natten i sin egen säng.
Han somnar för natten mellan sju och åtta och gör morgon runt sjusnåret.

Tänder har han fortfarande bara tre. De två fram där nere och en framtand där uppe. Det har länge sett ut som den fjärde när som helst skulle titta fram där uppe men än gömmer den sig.

Intresset för hunden har blivit större men tyvärr är han inte alltid så snäll mot den stackars hunden som inte har vett nog att säga ifrån eller gå och gömma sig någonstans.
Farfars katt är också rolig och den har han en helt annan attityd gentemot. Henne tittar och pratar han med lite på avstånd och när hon stryker sig mot honom tar han varken tag i öron eller svans.
Tur att han inte bemöter katten likadant som hunden för då hade han nog fått smaka på både vassa klor och tänder.


Vi väntar med spänning på att fler ord ska börja ploppa ur hans mun och när det släpper lär det nog gå i en väldans fart har jag på känn :)



Här är han! En riktig gobit även för myggorna ser ni...


Veckans vikt

Dystert resultat denna vecka med +0,7 kg.

Jag får skylla mig själv för jag har verkligen kommit av mig med träningen. Oftast blir det bara en rejäl promenad per dag nu och styrketräningen utförs allt mer sällan. Usch vad dålig jag är!!!!!
Men idag har det faktiskt blivit tre promenader, dock ej så långa plus att jag nu nyss drog av ett styrkepass så jag kan om jag vill ;)

Inget lördagsgodis blev det på hela helgen heller! Ännu ett litet plus i kanten :)


Bättre resultat nästa vecka hoppas vi på! Det ska ju bli varmt i veckan så förhoppningsvis svettas jag ut massor med kilon :)


Dra dit pepparn växer Tor!

Det åskar!!! På håll tack och lov. Än så länge....

Åska kan vara fascinerande att beskåda på håll. Blixtrar på en nattsvart himmel kan vara väldigt vackert och spännande.
Så länge det håller sig några kilometer bort från mig bekommer det mig inte så jättemycket. Men tar Tor och hans hästar vägen över mig vill jag gärna inte vara ensam och fascinationen är inte lika stor längre, speciellt när man bor i hus såhär lite öde. Att sitta i en lägenhet är en annan femma.

I lördagskväll var det ett riktigt åskoväder som tog sig över här. Vi var ju inne i Norrtälje då (några enstaka mil här ifrån) och där var det bara lite regn och några mullrar på håll. Men här hemma hade det stått som spön i backen och rejäla åskknallar! Blixten slog ner i Malenas växthus upptäckte dom morgonen efter.
Nej tack till sådant säger jag!


Just nu

Kom brorsan så går vi ut!

Albin lyckades få ner jyckens ena koppel från kroken och tog med sig det dit jyckestackarn ligger och försöker vila.
Ingen vidare respons fick han på förslaget :)


Äntligen en pojk som tycker om att vila middag

Jag/vi har blivit så bortskämda av knoddas den sista tiden då han nästan alltid sover över en timme på förmiddagen. Det är absolut välkommet av både oss och honom för han har ju aldrig varit någon som gärna och lätt vilar dagtid. Ja jisses vilka brottningsmatcher nästan alla sovstunder varit. Detta är för tillfället ett minne blott och hoppas det består! Han tycker nu det är skönt att bli nerlagd i sin säng mitt på dagen och visst kan det ta tid innan han väl somnar men vi slipper iallafall brottas och få skavsår i öronen. Det räcker att bara ligga bredvid och erbjuda en hand att hålla. Det klassar vi som semester :)


Det bästa är att man till 99% av gångerna nu kan räkna med att han kommer sova minst en timme, vilket gör det lättare för en själv att påbörja något och faktiskt även få det färdigt också innan han vaknar.
Förut visste man ju aldrig om han tänkte sova fem minuter eller fyrtio och allt man tog sig för, om man ens hann påbörja något blev bara halvgjort.

Så även om han oftast bara sover en gång om dagen nu så gillar jag det bättre ändå jämfört med hur det har varit :)


Dagen i bilder

Ett litet skönt dopp satt fint idag. Det var inte mycket vatten kvar i baljan när Albin badat färdigt.
Han hann också prova på klädsim! Han fick för sig att bada lite till när vi redan torkat och satt på honom tröjan. Men en blöt och kall tröja var ingen hit tyckte han :)


Sin egna lilla skottkärra kan ju slänga sig i väggen tycker han! Mammas skottkärra är mycket bättre och roligare att pilla på.
Mammas lille trädgårdsmästare <3


Lite igår och idag

Igår eftermiddag åkte vi in till Norrtälje för att spana in Custom bike show tillsammans med ett par vänner. Måååånga hojar var det vill jag lova! :)

När vi kände oss färdigtittade åkte vi vidare hem till vännerna och bjöds där på mat. Vi satt och åt, pratade och drack ute på deras altan i flera timmar och utanför regnade det stundvis och vi kunde höra åskan på håll.
Albin var såklart jätte duktig hela dagen och kvällen. Han tyckte det var väldigt spännande med alla motorcyklar och allt brummande.
Han somnade sedan i vagnen framåt sju åtta tiden och sov gott några timmar för att sedan vakna. Därefter låg han tyst, snällt och nöjd i vagnen medan vi satt och pratade, han bara kikade och lyssnade utan att säga ett knyst i stort sett. Vid 01 tackade vi för oss och åkte hem. Albin var vaken hela vägen hem och började leka med sina leksaker när vi kom innanför dörren.
02 låg hela familjen nedbäddade och Albin somnade utan några dumheter och ganska så omgående, likaså pappan. Jag hade dock svårare att somna, dels så snarkade Peter (vilket han alltid gör efter några öl), fåglarna började vakna till liv och kvittra ute, det var varmt inne samt att jag hörde åskan på håll. Det tog nog närmare två timmar innan även jag lyckades somna men då sov jag sedan som en stock! :)
Hela familjen tog sovmorgon idag, tack och lov! VI(!) fick väcka Albin vid halv tio imorse! Det ni! :)

Idag har det varit riktigt ordentligt varmt!
Dagen började med frukost vid tio och lagom då kom farmor hit för att lämna tillbaka jycken. Sedan gick jag, Albin och farmor ner till byn för att spana in den årliga vårväxtmarknaden. En slanggurksplanta var det enda som fick följa med oss hem iår, plus lite fika i magen :)
Peter var duktig och fixade bromsarna på Toyotan, nu är det nya däck fram som ska på sedan kan vi göra ombesiktningen.
Albin har svalkat sig i baljan ute och sprungit näck.
Det blev grillad kvällsmat (som jag lyckades grilla lite för väl) och Albin fick äta grillat kött, pommes och beasås för första gången och det gick mer än väl hem hos honom! :)
Nu var vi ute på en liten kortis promenad, stannade borta hos gammelgrannarna och pratade lite innan vi gick hem för stoppa Albin i säng.
Fyra myggbett tror jag han lyckades få nu enbart efter kvällsmaten, stackarn!

Peter har precis bytt av mig från nattandet och jag ska ut och vattna lite i växthuset. Sedan gör vi kväll. Vi är trötta ikväll! :)


Lite bilder från igår. Massa hojar, en Albin som spanar på brummcyklarna, husse är otrogen med en annan hund i knät och sist nattsudden Albin


Pappans skräck är från och med nu besannad!

Till pappans stora fasa och skräck är hans son nu mer ägare till ett par "foppa"tofflor!
Trots att dom är nästan tre nummer förstora (fanns ej i mindre storlek) så sitter dom kvar på fötterna och han går jättebra i dom!
Så himla skönt med ett par skor som är superlätta att få på hans små fötter. Tror nog att den fördelen överväger pappans inställning till dessa tofflor hädanefter. Eller? :)

Inte bara Albin fick nya pjucker igår utan mamman slog även hon till på ett par nya och då precis likadana, fast några storlekar större. Nu han jag och Albin glänsa omkring tillsammans här hemma :)

Mina gamla foppisar som tjänat mig i över fyra år fick nu Peter äran att elda upp i tunnan. Vilken lycka för honom! ;) Han hade även bra lust att "råka" slänga med mina nya. Haha.


(kläderna han har på sig fick han i present av gammelfaster för ett år sedan och de passar perfekt nu trots att dom bara är i storlek 68! Han är väl inte så liten?)


Godmorgon lördag

Typ vid tio igår kväll somnade äntligen Albin. Jag gav upp mina försök och lät honom komma upp för att springa av sig lite eftersom han gjorde allt annat än sov i sängen. Efter en timmes härjande somnade han tillslut.

Idag bjöd han på sovmorgon till klockan åtta. Ganska snålt tycker jag...

Jag vaknade med ett huvud som snart går i tusen bitar.
Hoppas det går över för idag har vi roligheter inplanerade!


RSS 2.0