Just nu

Ont i magen. Dags att betala för dag två...På't igen!
Tjatig bilresa

Fredagkvällen ägnade vi åt att sitta i bilen ner till Linköping. 
Det var en mycket gnällig resa! Båda barnen hade varit hela dagen, i hopp om att de skulle somna lätt och fort i bilen och sova typ halva resan. Elsa somnade långt innan vi nådde Stockholm men vaknade sedan när vi åkte genom. Och Albin tjatade om att han var hungrig redan innan vi passerade Stockholm och hann äta en banan.
I Norrköping fick pappachafför nog och svängde av till Donken. 
Albin som var sååååå hungrig och tom. fick en specialbeställd burgare med frön på locket (av någon anledning måste han ha frön på locket) åt bara ett par pommes och brydde sig knappt om burgaren. Efter en hel del tjat, sura miner och ett par illtjut åt han nästan upp hela hamburgaren. Den sista lilla biten tappade han på golvet.
Elsa åt desto bättre på sin burgare men vill helst bara äta pommes hon också. Hon bjöd också på några illtjut. 
Ingen i resturangen missade att vi var där....
De sista fyra milen gick lite bättre. Elsa lyckades somna de sista kilometrarna.

Vi kom fram i tid så Albin hann se fångarna på fortet och äta popcorn!
Ingen av barnen var blyga, båda traskade rakt in och kramade mormor, morfar, moster och onkel. Sedan var det fullt ös någon timme innan de stupade i säng.

Vi andra la oss ganska tidigt också. Fredagströtta och vissa av oss hade ju äventyr som väntade lördagmorgon 😊

Då kör vi!!!
Just nu

I bilen sedan ett par timmar 

En bil fullastad med tanter. 50 årsÖverraskningsresa för moster! 

Älskade Albin ❤️

- Mamma du luktar gott! 
Har Albin börjat säga samtidigt som han sniffar mig på kinden ❤️Just nu

Nu är sista taget på jobbet gjort, nu är det helg! 
Nu åker jag HEEEEMMMM! ❤️

Rensning

För tredje morgonen i rad kommer Albin intassande till oss och kryper ner under täcket hos mig strax efter att väckarklockan ringt första gången. Han har nog en inbyggd klocka i sig 😊

Medan Elsa sov middag och Albin satt bänkad framför Blixten passade jag på att rensa bland mina papper som lagts på hög/röra i en låda. Allt från gamla räkningar, timrapporter, anställningsavtal, deklarationer, försäkringspapper och gamla tidningar. Jag HATAR allt vad "viktiga" papper heter! Därför är det så lätt att öppna lådan och slänga ner eländet och stänga igen 😉 Men nu är det gjort för ett år framöver! 

När pappan kom hem tog han med sig Albin och åkte för att hämta en grej. Elsa blev så förbannad när hon inte fick följa med. Jag stod mitt uppe i middagslagningen och under tiden klädde hon på sig stövlar, tröja och mössa helt själv. Vantarna försökte hon med men klarade inte. Sedan plockade hon med sig en kastrull och lite plast mat och sa att hon skulle gå ner till "Tata"/farfar. Så söt! ❤️ Hon hann inte så långt för Albin och pappan kom hem igen och vi satte oss och åt riktig mat istället. 


Idag har det regnat hela förmiddagen och all snö är nästan borta och tom. all is. Galet hur fort snön kan töa bort! Kommer det mer denna vinter tro?
I måndags stod dessa där i en snöhög. 
Idag ser de ganska strandade ut. 

När jag åkte hem från jobbet var det +4 och typ ösregn. Helt plötsligt blev det nollgradigt och ösregnet förvandlades till ett yvigt snöande. Snabba svängar! 

Onsdag

Denna dag gick hämtningen på dagis tusen gånger lättare än dagen innan. Elsa höll sig på gott humör hela vägen hem och hemma somnade hon så fort huvudet nuddade kudden.
Albin la sig i soffan och kollade film. 

Vi åt chokladkex. Syns det? 

Resten av dagen var hyfsat lugn. En och annan dispyt med 3,5 åringen såklart men det är ju vardagsmat 😉 


Hennes humör överträffar allt hittills

Igår när jag hämtade barnen på dagis tog Elsa sin trots till nya dimensioner. Satan i gatan alltså! Jag höll på att inte få med mig ungen hem. 
Hon följde med ut till kapprummet snällt och fint och medan jag hjälpte Albin att leta fram hans stövlar så fick Elsa för sig att gå in på toaletten och tvätta händerna. Det kan hon väl göra medan jag hjälper Albin tänkte jag. Men när Albin är påklädd och klar står Elsa fortfarande vid handfatet och grejar. Jag ber henne avsluta och komma för att klä på sig. Till svar får jag bara "NÄÄÄJJJJ!!!" 
När hon tvättat och torkat händerna tre gånger börjar jag få nog. Jag får tillslut lyfta ut henne därifrån och då bröt helvetet lös. Hon gapa och skrek och vrålade. Det är inte lätt att försöka klä på en skogstokig ettåring må ni tro!
Jag bar ut henne till bilen men det var på gränsen till att lyckades hålla grepp om henne. Att stuva in henne i stolen i bilen blev en ännu större utmaning! Hon spjärnade emot med både armar och ben och skrek som en stucken gris.
- Om du inte lägger av nu så går jag och lämnar in dig hos pappa och de andra gubbarna och åker hem utan dig. Sa jag till henne.
Hon kom av sig fullständigt och började fundera. På de sekundrarna hann jag spänna fast henne i stolen. Haha!
I bilen fortsatte oljudet. Jävlar vad hon kan föra oväsen alltså!
Jag försökte koncentrera mig på den isiga vägen men tillslut fick jag nog och "hotade" med att stanna bilen och sätta ut henne i diket och åka hem själv. Resten av hemfärden var nästintill knäpptyst 😉 Istället var det jag som fick börja bråka med henne den sista biten då hon höll på att somna.

Hemma möttes vi av en isgata. Ren blankis från bilen och bort till ytterdörren. 
Farfar kom och mötte oss och Elsa höll honom i handen. Ändå halkar hon, går ner i spagat och odjuret väcks till liv igen. Hon bars in i samma skick som jag bar ut henne från dagis. 
Hon fortsatte inne. Att få av kläderna gjorde mig genom svett. Farfar hade aldrig sett något liknande och gick så fort han kunde 😉
Hon fortsätter efter att jag stoppat henne i sängen men efter några minuter ger hon upp och somnar av utmattning ❤️
Sovande monster.


Albin ville vara ute med farfar istället för att vara inne och vila. Jag hade nog med att tämja Elsa så jag undvek helst en konfrontation med Albin också. 
Han och farfar var ute en stund, gick in och fikade och vilade och gick sedan ut igen. Albin passade på att greja lite i sandlådan nu när den inte längre var helt täckt av snö. 

Det har varit plusgrader här sedan i måndagskväll och snön har töat bort fort. Så det är bara is ÖVERALLT och blött!
De hade varit ute på förmiddagen med dagis och de var genomblöta. Turligt nog klädde vi dom i galonisar på morgonen! Albins stövlar var plaskblöta invändigt efter att han hoppat i vattenpölar.


Elsa vaknade upp på betydligt bättre humör två timmar senare och var riktigt trevlig resten av dagen.
Albin däremot var helt slut och höll på att vända utochin på sig själv redan vid fem. Men hungrig var han och åt riktigt bra av chiliconcarnen! 
Båda barnen somnade gott och sov som grisar hela natten ❤️

Mitt nyårslöfte 2016

Jag har inte tagit mig an något nyårslöfte på flera år för jag vet att det ändå inte kommer resultera i något, men i år har jag faktiskt kommit på ett väldigt bra och givande löfte som jag hoppas vi kommer efterleva.

Vi ska minst en gång i veckan ha en vegetarisk middag på menyn!
En ordentlig utmaning må jag säga. Vegitariska måltider har i stort sett varit obefintliga här hos oss tills nu. Sedan blir det en omställning då vi älskar alla varianter av kött samt att jag har noll koll i den vegetariska världen. 

Hittills har det gått bra! Vi har bla. ätit linsgryta, veg.biffar och sparrissoppa. 
Men man måste verkligen tänka till. Idag höll jag nämligen på att servera kräftstjärtar i soppan men jag hann hejda mig i sista sekund 😊

Det var tänkt att jag skulle göra bananpannkakor till efterrätt men pappan kom hem med semlor, så de fick bli efterrätten istället. 


Barnen var inte överdrivet imponerade av soppan idag. De åt sitt bröd, paprikan och blomkålen.
Inte heller semlorna blev någon succé. 
Albin åt bara locket för han gillar inte grädde och det hjälpte inte att jag skrapade bort den. Istället satt Elsa enbart och slickade i sig sin grädde och blev sur för att hon hela tiden blev kladdig om fingrarna 😊

Just nu

Elsa har bäddat ner sig i saccosäcken med sina "gocka"/dockor och läser bok
min bok som jag tragglat med i ett halvår. Hon kanske kan läsa färdigt den åt mig? 😊
Nä! Nu bytte hon till sin kära Tottebok och läser högt för "gocka" ❤️

Storebrorsan har rumsarrest efter ha skrattat mamman rakt upp i ansiktet när hon försökte tala förstånd med honom, samt rutit till med "DUMMA MAMMA!" 

Nu blir det lås

Jag sa ju för ett bra tag sedan att jag skulle låsa bloggen, vilket inte blivit av ännu men nu blir det av. 
Ni som fortfarande vill hänga med och läsa om vår vardag skicka ett mail eller lämna en kommentar så får ni lösenordet. 
Innan veckan är slut låser jag. En hemmadag med massa tjafs och tråk

Denna måndag startades tidigt. Albin vaknade redan vid fem tror jag och hann väcka Elsa innan han motvilligt la sig till sängs igen.
Elsa låg sedan och snurrade som en propeller mellan oss och drog mig i både öra och hår så jag höll på att balla ur. 
Peters klocka ringde vid sex och Elsa var honom hack i häl när han gick upp. Tre sekunder senare var också Albin ute ur sitt rum igen... 
Det blev en barnkanalsmorgon i soffan med andra ord. Rätt lugnt och behagligt, ända till vi bestämde oss för att äta frukost. Då började allt tjat, kiv och gnäll. Varför?!?! 
Helt ärligt så håller mitt huvud stundvis på att explodera av Albins allt tjat. Om man inte svarar honom en halv sekund efter att han sagt något så tjatar han om det igen. Och igen. Och igen. Och igen. 
Superkul att han pratar och bryr sig om saker och ting men det blir lite mycket just nu. 
Stamma har han börjat göra igen också och det är nog pga. att han har så bråttom när han pratar. Munnen hänger inte med huvudet. Eller tvärtom 😊

Efter frukosten, som ändå avslutades hyfsat harmoniskt, lekte barnen så bra ihop! De byggde kojor inne på Elsas rum och jag behövde inte gå emellan eller agera förhandlare.
Jag passade på att dra en runda med dammsugaren. När jag närmade mig Elsas rum mer och mer bad jag dem att börja städa upp så jag kunde dammsuga även där. Det gick sådär.... Albin var jätteduktig, en liten stund men sedan stannade städandet av. Och Elsa var så sliten så hon låg mest bara under sitt bord, med ett täcke över, huvudet på en kudde och läste Totte. 
Efter miljoner tjatningar gav jag upp och ställde undan dammsugaren istället.

Elsa stoppade jag i säng redan vid halv elva och till Albin satte jag igång en film. 
Elsa vaknade redan efter en halvtimme och var förbannad. 
Vi åt lunch och stöket och tjatet fortsatte. Blääää! 

Vi väntade besök av sysslingarna vid halv ett och planen var att åka pulka. Det var inte lätt att kissa, klä och få med mig mina barn ut i tid. Helt sanslöst hur många konflikter man kan hinna med på mindre än en halvtimme. 
Albin lackade jag ur totalt på och när jag bar in honom på sitt rum halkade jag på hans tröskel i mina raggsockor och både han och jag dråsar i golvet. Allt gick bra, men Albin blev nog lite häpen och var helt plötsligt väldigt medgörlig efteråt. 

Vi var ute i ett par timmar och hade jätteskoj! Åkte i backen vid garaget och lekte i snöhögen.
Elsa packade med sig en väska med matsäck (en kastrull med lock, en visp och en såsslev) när vi gick ut och den bar hon omkring på. När tröttheten kom ikapp satte hon sig på en snowracer och började vispa snö i sin kastrull ❤️
Farfar kom givetvis ut också en stund och strax efter dök också farfar Bosse upp. Dom är bra på att reta upp ungarna 😉
Tanken var att vi skulle fika mellis ute men tiden gick så fort och barnen hann bli trötta och frusna innan fikasuget slog till, så vi gick in och åt det istället.
De hann röja runt ordentligt även inne innan de åkte hemåt igen vid halv fyra. 
Barnen var helt slutkörda. Bra! 😊

Jag satte på en film medan jag började med maten. Lugnt och skönt.
Elsa ser ut som en liten Einstein med sitt tunna och stripiga hår, som pappan glömde ta balsam i vid badet igår. 

Lite disco hanns med innan vi stoppade barnen i säng och kvart över sex sov de båda två! 
Lugn och skön kväll här med andra ord. Än så länge iallafall 😉


Stöksöndag med jobbföräldrar

Husets pappa hade jobbdag igen och åkte hemifrån redan efter frukost. 
Han "valde" rätt dag att jobba för förmiddagen här hemma var kaos. Barnen var väääääldigt billiga. Det var bara massa tjuvnyp och tjafs. Elsa var trött och grinig redan vid elva så jag stoppade henne i säng. Genast blev Albin coollugn. Han lekte med tågbanan i godan ro och jag friserade jycken. 

Elsa vaknade redan efter knappt en timme, precis lagom till lunchen och i samma veva kom också farmor. Jag skulle iväg och jobba jag med så hon kom och tog hand om barnen. 

Jobbet gick bra och vi åkte direkt till yogan när vi var färdiga.
Jag var hemma igen närmare halv åtta. Det var helt knäpptyst här hemma med sovande barn och doften från middagen hängde kvar och det luktade jättegott! Skithungrig var jag och turligt nog fanns det en matlåda sparad åt mig. Direkt när jag öppnade locket och såg köttfärssåsen var jag bombsäker på att det var farmor som lagat. Den varken luktade eller såg ut som något som Peter skulle kokat ihop 😉 Dels med tanke på doften, han är alltid väldigt snål med kryddningen men också för att det var rivna morötter i. Han hävdade dock att det minsann var han som lagat maten. Jag måste bara få det bekräftat av farmor innan jag tror på det 😉 Hur som helst så var det väldigt gott!

Resten av kvällen var det soffläge, som tillslut ledde till att jag somnade. Fan vad skönt det är att somna på soffan! Men ack så jobbigt att bli väckt och behöva förflytta sig till sängen, via en sväng in på badrummet. 

Jag lyckades fixa tofsar på Elsa! ❤️ Jag lockade henne med att det var Pippitofsar och att jag hade likadana. 
- PIPPI!!! Utbrast hon och sken upp och lät mig fixa. Sneda och ojämna blev de men vad gör väl det? 😊
- Men mamma! Dina tofsar står ju inte ut som Pippis. Men Elsas gör det! Sa Albin ❤️

En ny upplevelse

Igårkväll gjorde jag något jag aldrig gjort tidigare och som jag aldrig haft några direkta planer på att prova heller, men igår hände det. 
Jag var på mitt livs första Yogapassa-Kundaliniyoga. Det var en upplevelse!
Det var ungefär sådär flummigt som jag förväntat mig men också riktigt skönt och jobbigt.

Passande nog var det ett ryggpass, senaste veckan har jag haft ont i rygg, axel och nacke och det knakade och knastrade både här och där vid vissa övningar.

Det som jag tyckte var svårast var nog andningen, att hela tiden andas långa djupa andetag. Jag kom på mig själv flera gånger med att andas "vanligt". Jag tyckte jag kände mig andfådd vid andningen, som om lungorna liksom var för små.
Och att höra de andra mer erfarna sitta bredvid och "eldandas", alltså flåsa som tokar, kändes märkligt och tom. lite äckligt. Men det är väl en sak man vänjer sig vid. 

Det var många nya begrepp att lära sig. Vissa flummigare än andra 😉 Tex. Titta i tredje ögat, rotlås, cirkulera runt en femkrona, gongong samt olika mantran. 

Hur som helst så var det riktigt skönt för kroppen och 1,5 timme gick otroligt fort!  Efteråt var jag helt galet frusen. Nästa gång måste jag ha med mig en varm kofta. Under själva passet låg vi på ullmattor och med filtar på oss så då var det skönt. 

Anledningen till att jag provade på var att min ena chef lurade dit mig. Hon var där första gången förra veckan och blev helt såld på lokalen och atmosfären. Hon frågade om inte jag ville hänga på men när jag var svårövertalad erbjöd hon mig att bjuda mig på tio gånger som friskvård. Det tyckte jag var snällt tänkt och tackade ja. 
Jag ångrar inte att jag lät mig luras med 😊
Jag vet inte om jag kände något speciellt i kropp och själ direkt efteråt igår. Kanske lite mer harmonisk inuti.
Men senare under kvällen somnade jag på soffan på Peters bröst ❤️ Det var evigheter sedan jag var så avkopplad och somnade på soffan, så kanske det berodde på Yogan? 
Jag trodde jag skulle ha värsta träningsvärken i typ hela kroppen idag men det känns faktiskt ingenting. Tidigt imorse, precis när man blev väckt så hade jag ont ända ut i tårna men det försvann helt. Han har sina idéer....

Efter att Albin tilldelats rumsarrest för att han nästan spottade på mig vid köksbordet upptäcker jag att han vänt uppochner på halva sitt rum.

- Mamma! Jag vill flytta den hyllan dit. Och så kan stolarna stå där hyllan står istället. 

Han hade redan börjat tömma hyllan....

För några dagar sedan sa han detta till pappan:
- Jag vill ha min säng där istället (längs väggen under fönstret) och då kan jag ha ett fönster in till erat sovrum!

Jahopp! Bra att han tar initiativ till saker och ting men ommöblering får vänta. 


- Mamma! Jag har en jobbarkompis som heter Blixten och vi jobbar på en lastbilsverkstad precis som morfar. 

Bara så ni vet 😉

Vill ha!

Det är inte någon/några som skulle vela prenumerera på denna tidning?

Jag har sneglat på detta erbjudande i flera veckor nu, kopparna är ju helt fantastiska! VILL HAAA!!! 
Men jag har varken tid eller ro att läsa tidningar nu för tiden så de skulle bara läggas på hög här hemma, olästa och då känns det så onödigt att börja prenumerera. 
Jag har försökt se om det går att köpa enbart kopparna någonstans men har inte hittat något. 


Jag fyller ju år snart förresten! *blink blink* 😊 

En bra halv lördag

En behaglig lördag lider mot sitt slut.

Förmiddagen spenderades ute.
Jag och jycken gick en långpromenad, Peter körde in ved och barnen skrotade runt och gjorde sitt.

Efter några åk i backen gick vi in.
Albin fick för sig att han ville bygga tågbana. Pappan hann vara med en liten stund innan han for iväg till jobbet.
Elsa la sig och sov middag.

Albin och jag åt lunch. Stekt ägg och varmchoklad med marschmellows. En nyhet för Albin och det gick hem 😉 Sist han fick smaka varmchoklad tyckte han inte alls om det, han tyckte det var för sött, men nu tyckte han det smakade bättre. Marschmellowsen var bäst. 
Sedan hade han och jag det otroligt lugnt och mysigt. Han var så himla harmonisk och på gott humör. Han lekte med tågbanan och körde med sina bilar medan jag kunde sitta i soffan och titta på och virka. Och så pratade vi en massa. Jag minns knappt sist han var så go ❤️
Pappan kom hem igen framåt tre och i samma veva vaknade Elsa. 
Och den stökiga Albin återvände.... 

Jag slängde ihop en fruktsmoothie till mellis och tog sedan med mig hunden ut på ännu en långpromenad. Vi gick ner till landsvägen och tillbaka
Dessa ordentliga promenader är något jag saknar oerhört mycket i veckorna nu sedan jag börjat jobba. Jag hoppas lusten och orken på kvällstid kommer tillbaka med ljuset så det kan bli några ordentliga kvällspromenader i veckan framöver.

Jag bestämde att Peter skulle stå för middagen idag och han behövde inte ens komma på vad han skulle laga, jag hade redan tagit fram och tinat och fixat fram ett recept. Det blev en skitgod kycklinggratäng! Han kan när han vill! 

Vi skickade ner Albin till farfar efter melliset eftersom han var på krigsstigen här hemma. Han hann bara sätta foten över tröskeln här hemma när maten var klar innan han förvandlades till ett litet åskmoln. Han skulle INTE äta. Vi lät honom vara och en stund senare kom han självmant ut till oss i köket och åt upp allt på tallriken 😊

Barnen tog en tidig kväll och la sig redan halv sju. Nu hoppas vi de sover gott hela kvällen och natten.
Igår hann jag bara lägga huvudet på kudden innan Elsa började vråla inifrån sig. Satan i gatan så arg hon var! Men pappan var bestämd med att hon inte skulle ligga hos oss utan somna om i sin säng. Jag beundrar pappans enorma tålamod i situationen! I över en halvtimme vrålade Elsa och var ilsket som ett bi medan pappan satt bredvid sängen och talade lugnt med henne. Tillslut kände hon sig färdig och lugnade  ner sig och somnade om i sin säng. 
Helt otroligt att Albin inte vakna av hennes högljudda och ihållande oljud. 


Just nu

Elsa sover.
Pappan har åkt iväg på jobb.
Albin och jag har ätit lunch.
Och lördagsgodiset avnjuts/hetsäts i skrivande stund 😉Och så kom fredagen

Äntligen fredag! Denna vecka har känts lång.

Jag var hemma vid ett och möttes av en uppgiven farmor som försökte få Albin att vila. Efter mycket om och men somnade han tillslut och säkrade därmed kvällens fredagsgott och fångarna på fortet 😉
Jag la mig på soffan och hade gott under en filt, men hann faktiskt både sätta igång en tvättmaskin och städa av toan innan. Lika bra att passa på medan ångan är uppe. 

Elsa vaknade framåt halv tre. Hon var riktigt farmorsjuk och struntade fullständigt i att jag kommit hem och ville kramas.
Vi väckte Albin och han var så sömndrucken att han gick rakt in i sin dörr när han skulle vingla ut ur rummet ❤️

Vi tog en fika, laddade om tvättmaskinen och klädde på oss och gick ut. Följer farmor en liten bit till bussen

Vi stannade kvar ute ända till pappan kom hem ❤️

Middag, disco och bompa.
Jag sjönk ner i ett bad och när Elsa lagt sig dukade vi fram popcorn och ostbågar och såg Fångarna på fortet. Det dröjde dock inte länge förän Albin inte kunde sitta stilla längre. Tröttheten kom ikapp. Lite efter nio stöp han i säng och somnade fort. 

Jag har sorterat en stor hög med nytvättade strumpor och underkläder. Trevligt fredagsnöje.
Försökte virka lite också men ögonen orkade inte. 
Nu godnatt! 

Födelsedag!

Hipp hurra på den födelsedag Nico!

Elva år idag. Gammal gubbe ❤️
Dagen till ära serverades det blodpudding till middag. Går alltid hem hos både jycke och barn 😊

Just nu

Man blir lika lycklig varje gång man får med sig en god macka från jobbet! Smakar gott efter ett hård jobbpass

Nu vidare mot dagens andra kund. Sedan hem och göra fredag.
Jag är sådär äckligt trött idag med och ändå har jag sovit som en stock inatt. Ont i axlar, nacke och rygg har jag också 😔

Peter! Imorgon vill jag ha sovmorgon!!! 

Hon sjunger och "Duhar"

Oj vad hon går och trallar och "sjunger" här hemma! 
Lilla snigel är en riktig favorit just nu men idag hörde jag henne sjunga: "danda gocka. Danda gocka"
Kan ni gissa vilken det är? 
Dansa min docka, såklart! 😊 Jag brukar sjunga på den och dansa och idag kom hon ut till mig i köket och puttade på mig, sträckte upp händerna och ville dansa medan vi sjöng sången ❤️

En annan ny sak är att hon börjat prata om sig själv. Hon pekar sig själv i magen med båda händerna och säger: "duh!" Och menar då sig själv. Hon säger alltså inte Jag utan Du. Haha! Gullunge ❤️ Helt rätt egentligen ju eftersom vi säger Du till henne 😊 
Tokfian som också börjat använda sin grottfolksknäppning med tungan allt mer sällan. Istället för att dra in luft när hon "säger" det så har hon börjat med att andas ut ljudet och då är det lättare att forma det till något lite mer begripligt "ord".
Duktig tjej! 

Tröttsam torsdag

Ännu en dag är slut. Denna dag började segt. Fan så trött jag varit ända sedan jag var tvungen att vakna imorse.
Elsa sov halva natten inne hos oss och vaknade på gott humör. Humöret sjönk dock till botten när hon blev kvar hemma idag igen medan Albin fick åka till dagis.
Albin hade också svårt att komma upp imorse och humöret var inte det bästa.

Elsa stannade hemma med farfar idag på förmiddagen. Det är smidigt när vi kan lösa det så och "slipper" vabba. 

Min rethosta har idag blivit lite värre och förmiddagen var ganska kraxig. Och trött som sagt.

Jag hämtade en glad dagiskille lite innan tolv och vi brummade hem till Elsa.
- Mamma! Jag är inte trött idag heller och behöver inte vila när vi kommer hem. Konstigt! 
Informerade Albin mig om på hemvägen.

Hemma möttes vi av en sovande farfar på soffan och en sovande Elsa i sin säng 😉
Dom hade haft det bra hemma! De hade varit ute ett par timmar på förmiddagen och sedan gått in och ätit lunch och lagt sig.

Jag fick Albin till att iallafall lägga sig och läsa en bok inne på sitt rum.
Mina ögon var så trötta att de gick i kors men jag hann inte mer än plocka upp matvarorna jag handlat och därefter bara sätta mig i soffan innan Albin tyckte han både läst och vilat färdigt. Hans ögon gick också i kors men det är inget han vill låtsas om.
Han satt/låg iallafall på soffan en stund medan jag hann samla mig lite och en stund efter det vaknade Elsa. Mycket tidigare än normalt. Bara gilla läget.

Albin skulle ner till farfar hade han bestämt och så blev det också. 
Jag och Elsa fixade mellis åt oss. Vi festade till det lite extra i smyg med en kexchoklad. Elsa slet den ur händerna på mig när jag skulle öppna den. Haha! En till chokladälskare 
Resten av eftermiddagen plockade och fixade vi lite samt lekte. 
Jag tog äntligen tag i bestyren med att ta hand om mina inte längre så fina julplanteringar. Två Amaryllisar har jag som blommar för glatta livet nu. Man är inte lika entusiastisk över det fenomenet denna tid. För fyra veckor sedan hade det varit annorlunda däremot. 

Även dagens middag blev fullträff! Makaroner och korv går alltid hem hos barn 😉 Lite gurka och paprika till det så är middagen komplett! 

Disco och bad avslutades denna torsdag med.
Ikväll testade vi att koppla in Elsas cd-spelare och låta henne lyssna på en sagoskiva efter att vi läst Totteboken, i hopp om att det skulle bli en mindre knorrig nattning. Och det blev mycket bättre! Inte perfekt men mycket lugnare. Skönt både för henne och oss. Det är inte roligt när varje nattning är arg och ledsen. 

Just nu

Reaktionen när man för tredje dagen i rad inte får åka med till dagis med brorsan
ILSKA!!! 

Han åt!

Elsa fick vara hemma idag också men idag var hon med farmor medan jag jobbade mina timmar. Jag åkte och lämnade henne och hunden hos farmor påvägen till jobbet. Båda var lika glada att få åka dit 😊

Elva var jag tillbaka igen och möttes av en glad men något trött liten snorElsa. Hon är verkligen bara snorig, nu har tom. hostan som retade henne lite i helgen försvunnit men eftersom snoret är lite åt det gröna hållet får hon inte vara på dagis.

Vi åkte och hämtade Albin på dagis och han deklarerade redan i bilen hem att han inte var trött alls. Jag mäktade inte med att ens försöka få honom till lite nedvarvning när vi kom hem så jag lät honom istället vara med farfar. De var ute en stund och gick sedan in nere hos honom.
Elsa som var superövertrött hade otroligt svårt att komma till ro och somna middag. Det tog låååång tid. Och när hon knappt sovit en timme klampade Albin och farfar glatt in här med en nybakad sockerkaka i högsta hugg som de ville bjuda oss på till mellis. 
Mycket god kaka hade de gjort! 

Efter mellis började de bygga med lego och medan farfar var kvar en stund la jag mig på soffan under en filt en stund. Jag fick en riktig frysattack.

Senare när jag stod ute i köket och donade med middagen hör jag ljudet av en stor legolåda som vänds uppochner och det rasslar ur legobitar
Albin badade i lego och Elsa åkte båt i den tomma lådan.

Otroligt nog städade dom upp allt innan maten! 

Albin är inne i en riktig tråkig matperiod. På dagis äter han oftast bra men hemma vet jag inte riktigt vad han lever på?
Det blir alltid massa tjat och gnat vid matbordet och vissa dagar smakar han knappt på maten. Och Elsa apar ofta efter tyvärr. 
Idag hade jag gjort lax och spenat med ris. Det har gått hem tidigare så jag hoppades det skulle göra det idag också. Det började dock dåligt. Albin sket fullständigt i att vi satte oss och åt och han kom inte ens ut i köket för att titta vad vi åt. Tillslut hämtade pappan honom och tvångssatte honom på stolen. Det dröjde innan han började peta i maten men det slutade med att han fantastiskt nog åt upp hela sin tilldelade portion! Halleluja! 😊
Morötter äter han enbart om de är färska. Det är väldigt viktigt ska ni veta 😉 

Nattningarna gick lugnt till idag. Elsa knorrade lite som vanligt men gav upp fort.
Albin slocknade så fort vi läst färdigt boken. Han var uppe med tuppen imorse och var helt slut. När våra klockor ringde halv sex imorse upptäckte vi att Albin redan var uppe och höll på med legot ute i vardagsrummet! Hur länge han varit vaken och uppe vet vi inte? Ingen av oss har hört honom. Han har blivit en riktig smygare! 

Toakris!

Alltså vi måste nog börja använda toan där nere snart! 
I eftermiddags fick jag vänta nästan 45(!) minuter på min tur att få sätta mig och lätta på trycket.
Först satt Albin där i godan ro och läste två tidningar och när han äntligen var färdig trängde sig Elsa före i kön och satt och läste en Bamsetidning i typ en kvart! Jag bar bort henne därifrån tillslut när jag inte kunde hålla mig längre. Hon satt ju bara där för sakens skull ändå
Men i förmiddags kissade hon på toan två gånger! Helt på eget initiativ. Duktig!


Ni kan ju tänka er myllret inne på toan på mornarna när vi alla ska göra oss iordning samtidigt på en halvtimme innan vi drar hemifrån 😊 

BröllopsplaneringEller? 😉

Just nu

"Lunch" för mamman
jag orkar inte engagera mig mer än så

Hemma måndag och äntligen utelek

Barnen och jag var hemma och lediga.
Elsa var ordentligt förkyld och jag kände mig ganska vissen också på förmiddagen. Albin verkar vara relativt opåverkad. Hittills.

Vi slöade inne hela förmiddagen. Så skönt! Elsa la sig tidigare än vanligt för vilan men sov nog bara knappt en timme. 
Vi åt lite lunch och klädde på oss och gick ut.

Nu är det inte sådär fasligt kallt längre så det kändes faktiskt riktigt skönt ute. Man frös inte så fort man stack ut näsan.
Vi lekte en hel del och äntligen har Elsa vant sig vid att röra sig i alla kläder! Tidigare har hon mest bara stått stilla, velat bli buren eller skjutsad på tex. pulkan och det har ju lett till att hon börjat frysa så fort. Men nu har hon börjat fatta grejen och förstått att man faktiskt kan leka med snön också 😊 Såvida hon inte tvingas ha för tjocka och otympliga vantar på sig.
Vi fortsatte bygget med snögrottan som pappan och Albin påbörjade i helgen. Den blev sedan en tunnel och strax efter var det någon som hoppade på den, trillade igenom och hängde fast 😉

Vi åkte snowracer också! Nu när snön är tillplattad går det riktigt bra att åka i backen vid garaget. Elsa skrek av glädje när vi swichade ner 😊 
En timme senare ville Albin in till farfar. Han tog med sig ett äpple till mellis. Jag och Elsa gick in till oss och åt "siin"/apelsin. Sedan lagade vi spagetti och köttfärssås och inväntade att pappan kom hem.I söndags

Vi sparkade igång dagen med en ordentlig promenad efter den något sena frukosten.

Fixade ihop lite fruktsallad till lunch och efter det drog jag iväg på jobb. På vägen släppte jag av Jessica vid bussen och hon åkte hem.

Eftersom jag skulle jobba ansåg jag att de borde vara Peter som skulle stå för middagen. 
Han frågade Albin vad han tyckte vi skulle äta och han vrålade "PIZZAAAA!!!"
- Okej! Bra! Då köper mamma med sig den hem efter jobbet. Sa Peter.
Tack för den. Blev jag som fixade middagen även denna dag med andra ord....

Jag kom hem igen runt femtiden. Barnen slevade i sig pizza och pizzasallad för glatta livet. Härligt att se dom äta utan massa trams. En frisk en sjuk

Elsa är en riktig snorunge så hon har fått vara hemma från dagis idag. Peter var hemma under förmiddagen medan jag var iväg och jobbade mina timmar. 
Jag fick alltså köra Albin till dagis på morgonen och det händer ju inte ofta. 

Eftersom jag skötte lämningen på dagis kom jag något senare till jobbet än vanligt, det spelar inte så stor roll egentligen men idag hade jag en tid till bilbesiktningen att passa efter jobbet och innan hämtningen på dagis, jag höll så högt tempo jag mäktade med och låg bra till i tid när jag var färdig.
Jag kom tjugominuter tidigt till besiktningen men hann inte ens anmäla mig innan de öppnade portarna för mig. Ingen trängsel med andra ord och jag åkte därifrån med blankt papper innan när jag egentligen skulle varit där.

Jag hämtade en glad Albin på dagis och vi brummade hem.
I hallen hemma slängde sig Albin och Elsa om halsen på varandra och vrålade "Heeeej!" ❤️
- Jag älskar dig. Sa Albin till Elsa.
- Mmmmm! Svarade Elsa med ett stort leende.

Så fort vi var hemma drog pappan iväg på jobb. Hej och hejdå.

Jag stoppade barnen i sina sängar och åt två knäckisar till lunch.
På hemvägen kände jag hur huvudvärken kom smygandes och såg framemot att få lägga mig på soffan och tupplura bort eländet.
Albin var dock inte lika intresserad av min plan. När jag motat tillbaka honom till hans säng ungefär tjugo gånger och han varit på toan två gånger så ger jag upp. Jag vill bara få blunda en stund och ber honom lägga sig här hos mig på soffan och försöka vila istället. Fem minuter senare sov han och strax också jag. 
En halvtimme senare vaknar jag och huvudet spränger ännu mer. Jag tar alvedon och försöker sedan väcka liv i Albin som fortfarande snarkar. 
Halv fyra börjar äntligen min huvudvärk släppa och jag lyckas väcka sjusovaren. En kvart senare vaknar också Elsa.
Sött sovande barn ❤️ Ser riktigt skönt ut!

En halvtimme efter vi vaknat till liv allihopa har vi ätit mellis, skalat potatis och påbörjat middagen samt kört igång en tvättmaskin. Måste kompensera den oeffektiva eftermiddagen. 
Barnen lekte prinsessor idag igen och även Elsa klädde sig i en filt 😉
Leken gick dock enbart ut på att springa omkring här hemma. Dålig lek enligt mamman. 

Efter middagen byggdes det lego och tittades på bompa. Jag tog hand om tvätt, tog bort julgardinerna och belysningen i köket samt satte upp de nya gardinerna och de andra lamporna.

Självklart blev det en utdragen nattning av barnen eftersom vi sov så länge i eftermiddags.
Först låg Elsa och härjade i fyrtio minuter innan hon somnade och när det var tyst inne hos henne började Albin istället. Lite efter åtta sov han också tillslut. 

Jag har känt mig lite halvrisig nu under kvällen men hoppas förkylningen inte förvärrats till imorgon. 
Godnatt! 

❤️Albin❤️

-Jag vill vara en prinsessa! Sa Albin och bad om hjälp med att knyta på sig en av Elsas dockfiltar.

-Är jag fin nu? Frågade han sedan.

-Ni kan kalla mig Albin prinsessan nu!
❤️❤️❤️


Just nu

Jag får sällskap när veckans inköp och middagar planeras

Boken om Totte läser hon ungefär tio gånger om dagen 😊

Elsa 22 månader

Tänk vad tiden springer iväg! Snart har vi ju ta mig tusan ett två års kalas i detta hus igen! Galet 😊

Just nu fokuserar lillstumpan mest på talet. Nya försök till ord kommer flera gånger om dagen och hon är så duktig! 
Delar av hennes ordlista är:
Aldin= Albin
Pitte= Peter
Gicka= Jessica
Ditto= Nico
Domde= tomte
Suus= ljus
Dåva= sova
Dotte= Totte
Gåcka= docka
Göck= mjölk 
Gock= lock
Suu= ljus
Dåva= sova
Göck= mjölk
Pappi= papper
Bannbann= halsband
Baan= banan
Siin= apelsin
Bamba= lampa 


Och det roligaste av allt! Hon har äntligen försökt att säga sitt eget namn!
Sasaj= Elsa 😊
Det är svårt att skriva ner alla ord för hon säger efter nästan alla ord vi säger. Mer eller mindre.
Knäppningen med tungan använder hon sig ofta av fortfarande.
Favorit orden just nu är "mamma" och "pappa". Dom går på repeat hela eftermiddagarna. Och tycker hon mamma är taskig börjar hon yla efter "pappa", eller tvärtom 😊

Envis är hon ju och hon är väldigt bestämd över att hon ska klä på sig själv. Väldigt duktigt! Men det tar tid och när det inte går blir hon arg. Byxor lyckas hon ofta få på sig helt för egen maskin och att de oftast hamnar bakochfram är inte hela världen 😉
Helst vill hon bestämma valet av kläder själv också.
Härom kvällen klädde hon på sig pyjamasen helt själv! Dragkedjan var det enda hon behövde hjälp med att dra upp.

Sjunga är ett stort intresse och hon går ofta runt och nynnar på någon sorts melodi. Bästa sången just nu är Lilla snigel. Hon kan den helt utantill, även om alla ord inte är så lätta att uttala 😊

Greja i lekköket är fortfarande mycket roligt och intresset för dockorna har kommit tillbaka. 
Sitta och bläddra i böcker har hon också börjat göra mycket igen och börjar även tycka det är roligt att någon läser för henne. Hon fyller gärna i själv i berättelsen också. 
Totte städar är stora favoritboken just nu. 

Att ha en gosenalle i sängen har hon inte brytt sig om tidigare men nu är det ganska viktigt. Vissa dagar livsviktigt tom! 😊

Brorsan är ju stora idolen och hon har ett öga på honom hela tiden för att inte missa något han gör eller får och är honom hack i häl all vaken tid.

En riktig liten gos unge är hon. Vill gärna hänga runt halsen och bli buren.
Pilla öra är mysigt och det första hon gör när vi varit ifrån varandra några timmar är att ta tag i mitt öra. Eller helst båda två.

Lägga sig om kvällarna har blivit pest och pina men när hon väl somnat så har hon äntligen börjat sova hela nätter igen, i sin säng. Oftast iallafall. 

Tänderna är 12 i antalet, 6 uppe och 6 nere.
I kläder passar 92 bäst och i blöjor nr. 5. Väldens finaste Elsa! ❤️ Vårt älskade lilla yrväder ❤️

Duktiga skalare!

Både Albin och Elsa ska envist skala sina ägg själva. Jätteduktiga!Just nu

Elsa tog en tidig middagsvila och sover sedan en stund tillbaka.
Jag och Albin har satt på en film. Han leker med sina bilar och jag virkar. Mys! ❤️
Det är så roligt att lyssna på honom när han leker. Bilarna pratar med varandra, dom jagar tjuvar, trillar ner för stup och använder en buss som bro. Fantasin flödar! 

Just nu

Här är vi lite krassliga och hängiga på vår lediga måndag.

Vi tar det lugnt inne i värmen
Ser ni att Elsa kan börja ha tofs på riktigt nu! 😊 Måste bara vänja henne vid det. Hon är inne i en period när hon knappt ens vill ha klänning och hårband har hon aldrig tyckt om. Hon är ingen liten puttinuttjej längre, utan föredrar hellre en traktortröja. 


Lördag med promenader och syjunta

Elsa vaknade 6.20. Snorig och hostig. Jag tog med henne in till vår säng i hopp om att hon skulle somna om, men hon låg bara och sparkade på mig i någon timme innan hon gick upp till pappan och Albin som låg ute på soffan.
Peter hade redan vid femtiden gått in och lagt sig hos Albin, han vaknade och var lite ledsen då. Strax efter skedde det en olycka i sängen och de la sig på soffan istället. 
Vår förhoppning om lite sovmorgon gick i stöpet. Ändå var Albin uppe till efter nio på fredagskvällen och åt popcorn och tittade på fångarna på fortet. 

Efter frukosten tog Jessica och jag en långpromenad. Så vackert ute och det bet härligt i kinderna av kylan. Elsa var sliten och hon somnade ganska fort nerbäddad i vagnen ❤️

Eftermiddagen ägnades bla. åt att lägga pussel och fika.
Albin klarade 30-bitars pusslet han fick i julklapp galant! Och Elsa klarar sina pussel bra också. Oftast 😉

Det var så skönt att vara ute och gå så vi tog en runda ner till landsvägen och tillbaka innan middagen. 
Jag fixade en ugnssteks oxfilé till middag och jävlars så gott det blev!
Albin ville hellre ha korv så jag fixade det också. 
När maten äntligen var färdig bröt helvetet loss totalt. Båda barnen spårade ur och skulle absolut inte äta korv och inget annat heller helst. Ett jäkla gorm! 
Chokladpuddingen jag fixade till efterrätt fick stå kvar i kylen och barnen stoppades i säng så fort försöket till matstund var avslutad. 

Jessica och jag ägnade kvällen åt att klippa och sy.
Peter spelade tv-spel. Och lite komiskt att vi alla tre trängdes nere i källaren i samma hörn av huset 😊

Klockan hann bli efter midnatt innan vi sytt färdigt och la oss.
Jag hann inte ens lägga mig tillrätta ordentligt innan Elsa vaknade ledsen och skulle under inga omständigheter ligga kvar i sin säng. Hon låg som ett plåster på mig heeeela natten.
Peter är inne i en period när han inte vaknar av något och det är irriterande!
Vid fyra vaknar jag av att Albin är ute på toaletten. Jag är också nödig så jag går också upp, upptäcker att han varit upp och tänd lampan i vardagsrummet och tänkt ta morgon och börja leka. KLOCKAN FYRA!!! Jag förklarar för honom att det är jättemycket natt fortfarande och lite motvillig lägger han sig i sängen igen och somnar också om. Duktig grabb! ❤️

Vid åtta- halv nio vaknar jag sedan av att Elsa skjuter en stol framför sig i köket och det låter som fan! Att hon lämnat sängen har jag inte märkt något av. 

Fredagen

Nästan -20 vaknade vi upp till. Brrrr! 
Barnen var lediga som vanligt och stannade hemma och kurade med farmor och farfar.
Jag avverkade min två fredagsjobb och var hemma efter ett. 
Så himla vackert ute! Men kallt! Runt -16 hela dagen
Elsa låg och snarkade och efter att farmor gått till bussen lyckades jag få Albin att ligga stilla på soffan i tio minuter och det var vad som krävdes för att han skulle somna 😊 Han sov över en timme och fick väcka honom tillslut. Elsa hade inte heller någon brådska med att vakna. 

Pappan och Albin hade redan på torsdagen bestämt att vi skulle äta hamburgare med bröd till middag. Sagt och gjort. Men när maten väl stod på bordet var det inte lika intressant längre. Barnen åt nästan enbart pommes, bröd och ost.

Vi fick dessutom finbesök framåt kvällen, Jessica kom och tillbringade helgen här hos oss. 

Torsdag med blått bad

Vi vaknade upp till en lite lugnare morgon gällande snö och blåst. Skönt! Men kallt!

Jag åkte hemifrån en stund efter Peter och barnen och när jag närmar mig korsning ut till den större vägen ser jag flera blåljus blinka uppe vid infarten till dagis. Direkt fick jag en klump i magen och tänkte att det kanske var Peter och barnen som krockat! Jag var tvungen att ringa honom med en gång men fick lugnade höra att det var en lastbil som kört fast 😊
En liftare träffade jag på längs vägen också men jag vågar fasen inte plocka upp okänt folk. Det såg iof. ut att vara en harmlös kvinna, men ändå. Jag kände mig skittaskig när jag bara åkte förbi. Många bussar var inställda sedan kvällen innan pga. ovädret så det var troligtvis därför hon ville ha lift istället. 

På jobbet rådde det febril aktivitet, det är därifrån kommunens snöröjning sköts. 
Och samtidigt satt dom och planerade stadens blomsterplanteringar inför sommaren. Kontraster! 

Mellan jobb och hämtning på dagis hann jag förbi en skoaffär lite snabbt, jag hade hoppats hitta ett par nya vinterskor med högt skaft till mig själv. Men icke! Dåligt med storlekar och de som fanns hade bara snörning. Vem orkar snöra skorna varje gång de ska av och på?! Nä, dragkedja ska det vara! 

Inga sura miner när vi klädde på oss och lämnade dagis. Båda barnen var ovanligt hjälpsamma som omväxling 😊
Och hemma gick det lugnt till också. 
Elsa somnade fort och Albin låg en liten stund men sedan gick han ut med farfar istället. 

Såhär såg kvällsbadet ut
Smurfbad! Nu är äntligen de där läskiga färgbomberna slut 😉

Elsa la sig och somnade utan några protester kvällen till ära. Fantastiskt!Vår höst var ju riktigt sjuk! Sjukdomarna (mest förkylningar) avlöste ju varandra och det gick bara runt runt. 
Under de tre veckor barnen (och pappan) hade jullov var vi friska som nötkärnor! Bortsett från att jag hade fasligt ont i örat vid nyår. 
Sedan räckte det med 2,5 dagisdagar innan vi fick påhälsning av förkylning igen! När jag hämtade barnen på dagis igår insåg jag att Elsa börjat snora igen.... 

Just nu

Även husets 3,5 åring mår gott av att ta sig en tupplur ibland. Även om den lille herrn har väldigt svårt att förstå det själv.

❤️

Snö, snö och lite mera snö + humör

Idag var det en sådan där morgon när man inget hellre ville än att ligga kvar i sängen och lyssna på snöyran ute innan man somnade om. Men det var bara en önskan.

Elsa vaknade helt på motsatt sida från igår. Hon var arg som ett bi från första stund då hon öppnade de blå.
Pappan tappade tålamodet helt när ungen bara vrålade som en stucken gris och var otämjbar när de försökte göra morgontoaletten. 
Albin däremot var riktigt trevlig 😊
Elsa låg raklång på hallgolvet, fullt påklädd och var såååå förbannad när de skulle gå ut till bilen. När hon sedan insåg att pappan och Albin tänkte åka utan henne om hon inte skärpte till sig så coolade hon ner sig och lät sig bli utburen.
Hennes humör har eskalerat den sista tiden. Hej två års trotsen! 

Ute möttes vi av snö och blåst. Mer än två decimeter snö på bilen skulle borstas bort och sedan tog jag sats och backade ut i Peters bilspår. Sedan var vägen helt ok att åka på, det var blåsten som yrde omkring snön var mest jobbig.
Givetvis hade jag typiskt nog mitt jobbpass i grannkommunen idag och en bra bit att åka. Ute på motorvägen var det bara att ta sikte på baklysena från bilen framför och följa efter. När det yrde som mest hade jag ingen aning om var jag var. Bara följa strömmen. Det gick bra och jag kom fram dit jag skulle.
Gjorde det jag skulle på jobbet och tre timmar senare var det bara att styra hemåt i yran igen. Jisses alltså! Det var samma yrväder än. Det tog över en timme att ta mig till dagis. Den sista biten är en riktig kringelikrokväg med många blåshål. Det var bara att styra efter snöpinnarna för det var bara vitt, vitt och vitt överallt. På de ställen där det saknades snöpinnar var det bara att chansa på var man trodde vägen gick. Ett par gånger var jag nära att stanna bilen, gråta en skvätt och gå till fots därifrån men jag kom fram tillslut. (Med vetskapen om att vi har 1,5 mil kvar att åka, på liknande väg, innan vi är hemma.) Turligt nog hade plogbilen just åkt åt motsatt håll och det underlättade. Hemresan gick bra. Bortsett från att Elsa var skogstokig de första kilometrarna och vrålade i högansky bredvid mig. Tillslut "hotade" jag henne med att stanna och sätta ut henne i snön i diket om hon inte lugnade ner sig. Hon tystnade och efter en stund skrattade hon istället. Skitunge ❤️

Vi hann bara ut ur bilen hemma innan hon brakade ihop igen. Först tappade hon min nyckelknippa i snön och blev förbannad när hon blev kall och blöt om fingrarna när hon skulle plocka upp den igen och efter det kom det några rejäla vindbyar och blåste upp enorma snömoln på gången framför oss och hon blev livrädd. Lillstumpan ❤️
Vrålet fortsatte medan hon bars in, kläddes av under mycket om och men och tillslut landade i sängen. Gaaah! Vilket humör!!! 

Albin och jag såg på film idag igen när han ansåg sig färdigvilad. Sedan passade han på att gå ut en sväng med farfar och skotta snö innan det blev mörkt. 

Elsa vaknade som en helt ny människa. En riktig liten gladfis var hon. Det höll inte i sig hela kvällen men det var roligt så länge det varade 😊
Albin hann också med ett utbrott under kvällen och fick rumsarrest. Efter ett toabesök blev han lugn och harmonisk igen. 

Riktig vardag igen

Jobbelijobb och första dagen på dagis efter jullovet.
Elsa studsade upp ur sängen 06.00 och hade bråttom att komma iväg.
Albin var inte lika road av att behöva gå upp och åka iväg.
Lämningen hade varit plättlätt. Skönt!
Som vanligt hämtade jag två glada barn vid lunch. Hemma bröt ett halvt helvete ut då Elsa var så trött och bara skrek och härjade när jag försökte få henne i säng. 
Albin la sig faktiskt självmant men efter en halvtimme ansåg han sig färdigvilad 😉 Vi satte igång en film då istället.
Eftermiddagen ägnade vi åt att bygga bilbana. 

Efter middagen gick jag och jycken ut en sväng. 
Det snöade hela dagen och på eftermiddagen tilltog det och slutade aldrig.
Sekunden efter kortet tappade jag telefonen rakt ner i all snö. Gick bra ändå 😊

Lite disco hann vi med innan bompan och halv sju stoppade vi barnen i säng.
Albin somnade direkt efter läsningen men Elsa låg och knorrade länge innan hon gav upp. Det börjar bli lite bättre igen men hon blir fortfarande flyförbannad vid läggningen.

Snöfallet fortsatte hela kvällen och natten tillsammans med blåst. VINTER! ❤️ 

Rosa är livet!

- Min fina rosa tröja! 
Sa Albin när jag plockade fram den ur lådan och bad honom ta på sig den.

- Finns det inga rosa byxor jag kan ha till?
Frågade han sedan ❤️

Nä tyvärr, inga rosa byxor. Inte än.... 😉
Omysig

Jag fyndade mig en ny filt på rean härom dagen.
Skitfin tycker jag men tyvärr inte lika mysig
Just nu

Eftersom vi avverkade veckohandlingen redan i lördags så hinner jag faktiskt äta riktig lunch mellan jobbet och hämtning på dagis! 😊En dag utan bilder

Bara för att jag skröt igår om hur duktig Albin blivit om nätterna så fick jag det trångt i sängen i natt. Jag vaknade av att Albin stod vid min sängkant och tittade på mig. Jag bad honom gå tillbaka in till sin säng men det ville han inte och jag ville inte lämna min säng så han fick krypa ner mellan oss.
Vi somnar om på stört och lite senare vaknar jag och ligger diagonalt på min sida av sängen med huvudet hängandes ut över sängkanten. Alltid är det jag som blir prejad.

Albin sover som en stock när Peters klocka ringer och han går upp och klär på sig.
En halvtimme efter att pappan åkt till jobbet vaknar Elsa och ropar på uppmärksamhet. Jag går och hämtar henne och bäddar ner oss bredvid Albin. Han sover fortfarande som en stock. Elsa blir så överväldigad av att se Albin liggandes i sängen så hon klappar honom på rumpan, men han märker inget.

Vid åtta vaknar jag av att jag hör barnen sitta och fiffla med min telefon! När jag får tag på den har de lyckats låsa den och så stod det något på något konstigt språk med konstiga bokstäver när jag knappade in min pinkod. Tack och lov avktiverades den igen efter några minuter och jag kom in med min vanliga kod! Skitungar! 😉

Vi åt frukost och tittade ut på blåsten och blötsnön som for runt.
Det kom aldrig så mycket snö under natten men blåste gjorde det.

Farmor kom vid halv elva och strax efter for jag iväg på jobb.
Shit vad moddig och äcklig landsvägen var! Jag tappade tillslut räkningen på hur många plogbilar jag mötte på vägen in.

Jobbet gick bra och min chef var så snäll och kom förbi med lunch åt mig! Som tack för att jag hoppade in extra.
Snacka om personalvård! 😊
Jag var hemma vid fyra igen och då hade vägarna hunnit börja frysa på igen i regnet. Blääää!

Barnen var helt slutkörda när jag kom hem! Farmor och farfar är bra på att trötta ut dom! 😊
Disco skulle dom absolut ha efter middagen men ingen av dem hade någon ork till att dansa. Haha! 
Halv sju stoppade vi dem i säng. Albin somnade plättlätt men Elsa höll på och härja som vanligt. Idag gick vi in till henne flera gånger men satte oss aldrig kvar. Dumt att vänja henne med det igen. Tillslut gav hon upp och somnade ❤️

Nu är det godnatt även för mig. Upp tidigt imorgon!
Barnen ska tillbaka till dagis efter tre veckors jullov. Spännande att se hur det går! 
Albin har ingen större lust att komma tillbaka till dagis säger han, men det är nog mest bara snack tror jag. Det blir nog kul att träffa kompisarna igen.
Elsa verkar mer entusiatiska iallafall och det känns bra! 😊

(Jag har inte tagit ett endaste foto idag!!!! Har det skett tidigare?!?!) 

Söndag med jobb, utbrott och stundande oväder

Ungarna är så himla duktiga på att sysselsätta sig tillsammans på mornarna så jag och Peter kan ligga kvar i sängen och dra oss ett bra tag till efter att de vaknat.
Elsa vaknar oftast runt 05-06 och kommer över till oss. Där ligger hon sedan tills Albin vaknar runt 07. Vissa mornar har han inte kommit in till oss direkt utan smugit ut och satt sig på soffan en stund. Så himla omtänksamt! ❤️ Vi har nämligen bett honom om att stanna kvar i sin säng och försöka somna om om han vaknar när det fortfarande är mörkt ute. Han fick ju nämligen som vana att så fort han vaknade, oavsett tid, gå upp och gå in till oss, men det har inte skett på hela veckan nu. Och när han sett att vi fortfarande sover när han vaknat på morgonen och det fortfarande är lite mörkt ute så har han väntat med att väcka oss ❤️
När Elsa sedan hört att Albin varit uppe har hon fått bråttom att se vad han pysslat med och sedan har de lekt för fullt och med jämna mellanrum kikat in hos oss.
Imorse byggde dom tex. en kuddkoja bakom ena fåtöljen.


Pappan och barnen skulle gå ut efter frukosten och jag skulle stanna inne och städa undan julen.
Elsa fick världens utbrott när hon inte själv fick bestämma vad hon skulle klä på sig och i vilken ordning. Hon slet av sig sockorna och halsduken om och om igen som jag kämpade med att få på den argsinta ålen. Men hur som helst så ville hon ut.
Vi sa att om hon inte lugnade ner sig fick hon stanna inne istället och gå in på sitt rum. Utbrottet stegrade ytterligare.
Efter mycket om och men gick hon självmant in på sitt rum och stängde dörren om sig. Pappan gick snopet ut själv till Albin som väntade utanför.
Efter en liten stund kommer Elsa ut ut sitt rum och börjar självmant klä på sig allt det som jag försökte klä på henne bara några minuter innan men som hon totalvägrade då.
Hon hade helt enkelt samlat sig lite inne på sitt rum och lugnat ner sig. Påklädningen gick sedan galant och hon anslöt till pappan och Albin ute.
Jag plockade undan nästan all jul innan jag åkte iväg på jobb.

Jobbet gick bra och jag kom hem precis lagom till middagen. 
Jag skulle lugnt kunna vänja mig vid att komma hem till färdiglagad middag varje dag! 😊

Resten av kvällen ägnades åt disco, bad och bompa.
Vi slängde i någon sorts badbomb i badvattnet som de fått av moster i julklapp. 
Ja ni ser själva! Ser ut som blodbad ungefär. Ingen jättehit. Förra gången tog vi en gul och då såg badvattnet ut som kiss..... 

Albin tvärslocknade efter en bok men Elsa trilskades som vanligt. Jag satt och höll handen med henne tillslut. 

Under kvällen har blåsten tilltagit här och det väntas komma en decimeter blötsnö. Spännande att se vad vi vaknar upp till imorgon. Pappan börjar jobba igen, efter vad jag tycker ett evighetslångt jullov för hans del. 
Jag blev erbjuden ett extrapass imorgon och eftersom farmor planerat att komma hit så funkar det ju att jag drar iväg på jobb.

Shit vad klockan blev mycket! Godnatt! 

Igår lördag

Vi gick ut efter frukosten. 
Fy fan för alla kläder som ska på!!! Elsa är så less på att behöva byltas på allt och hon försöker slippa undan med bara skor och mössa varje gång. Ute tycker hon det är jobbigt att röra sig i en otymplig overall, tunga kängor och vantar som inte går att få på hennes små händer ordentligt. Hon vill helst bara bli skjutsad på snowracern eller bli buren hela tiden, vilket leder till att hon börjar frysa ganska omgående och bli grinig pga. det. 
Tillslut tog jag av henne vantarna och med en gång blev hon mycket nöjdare och började dra runt snowracern själv istället ❤️

Jag satte en bröddeg på jäsning innan vi gick ut så jag och Elsa gick in och tog hand om den efter knappt en timme ute. 
Sedan åt vi nybakad bröd med ost och marmelad till lunch. 

Elsa la sig för middagsvila men Albin lät vi sitta uppe och chilla i soffan istället för att börja tjafsa och bråka om att han också behövde vila. 

Vid tre väckte vi Elsa, gjorde oss iordning och åkte in mot staden. Vi behövde köpa blöjor åt damen och när vi ändå skulle besöka en affär tyckte jag vi lika gärna kunde veckohandla inför kommande vecka. Först gjorde vi ett besök på Donken och fyllde våra magar.
Man får inte ha bråttom när man är ute och äter med dessa två. De har nämligen ingen brådska med att äta...

Vi styrde vidare mot Ica. Att handla en sen lördagseftermiddag var riktigt behagligt! Barnen skötte sig exemplariskt dessutom! Albin höll sig i skinnet allt vad han kunde, han hade nämligen en liten tablettask som väntade hemma i skåpet. Han köpte den redan i fredags när han och pappan var till affären och den skulle han spara till lördagen. Var han snäll och trevlig hela dagen så skulle han få asken och faktiskt att han lyckades förvånandssvärt bra må jag säga. Dessvärre var vi inte hemma från affären förän efter sex och att fylla honom med socker den tiden är inte optimalt, men vi hade ju lovat honom och han hade ju faktiskt varit riktigt duktig så han fick den. Han satt i soffan och avnjöt den till bompan och när sockerkicken nådde huvudet på honom blev allt bara pannkaka. Igen 😔 Men han stupade tillslut i säng ändå. Mirakeldryck?

För några dagar sedan fick jag en påse med sprängticka/chaga av min ena chef. Hon tycker vi behöver en boost av immunförsvaret efter alla våra förkylningar och elände de sista veckorna. 

I förmiddags kokade jag första omgången och efter middagen i eftermiddags bjöd jag familjen på brunt vatten 😉

Peter var tvungen att googla och se så det inte var giftigt innan han vågade smaka. Han tyckte det smakade trä.
Albin tog nog bara en liten sipp och fick nog ingen smak av det.
Elsa klunkade i sig en hel del faktiskt. 
Och jag som inte alls gillar smaken av svamp fick kämpa med att svälja ner några klunkar och låtsas att det var gott. Haha! 😊

Julen ska ut!

Nu har jag städat ut den sista julen här hemma. Nästan iallafall, gardiner och mattor är kvar men de ryker snarast de också.

Albin och Elsa kom hem med fina julsaker från dagis innan jullovet, som de pysslar ihop.
Elsas alster till vänster och Albins till höger.
De är sååååå stolta över sina skapelser må ni tro! Elsa har tom. kelat så mycket med sin ren att nosen skavts bort 😉

Nä! Nu göra mig iordning och dra iväg på jobb! 

Fredag med plundring och bråkigt barn

Jobb för mig igen och tidig morgon. 
För första gången på hela veckan sov jag hela natten utan ett endaste uppvaknande, båda barnen var pipfria och sov gott. Detta resulterade i att jag kände mig fantastiskt pigg när klockan ringde 05:40. Jag hann inte ens somna om mellan snoozningarna! Helt galet för att vara mig! 😉 

Det snöade nog mer eller mindre nonstop hela dagen och när jag åkte hem var det helt galet halt!
Men så vackert!!!

När jag kom hem vid halv tolv kommer Albin rusandes ut i hallen 
- Kommer du hem redan?! 
- Ja. Är det inte bra? Ska jag åka igen?
- Ja gör det! Vi skulle ju pyssla nu.

Asså tack för den! Själv längtade man ju hem....
Men jag stannade kvar hemma ändå 😉
Vi åt ärtsoppelunch och efteråt la sig barnen. Elsa somnade men Albin hade som vanligt svårt att koppla av och det var många turer ut och in från hans rum.
Vi/han är inne i en sådan där jobbig period igen. Han äter dåligt, lyssnar inte, vill/kan inte gå på toa och är stundvis helt likblek av trötthet men vägrar tillåta sig själv att koppla av. Jag är helt säker på att allt detta hör ihop. Allt hänger på hans dumma mage. Och inte blir det lättare när han inte ens vill. 
Vi har blivit riktigt duktiga på att avläsa hans beteende när han behöver besöka toan men själv bara försöker förneka och inte låtsas om behovet. 
Men vissa gånger hjälper inte vår uppmärksamhet.

Jag och hunden tog en promenad och njöt 


Pappan och Albin drog iväg en snabbis till affären på eftermiddagen och jag och Elsa gick ut efter en liten mellis.
Det blev en väldigt kort ute utevistelse, för när pappan och Albin kom tillbaka hem och det visade sig att Albin inte ville vara ute ville ju givetvis inte Elsa det heller. 

Pappan stod för middagen och medan den lagades fick Albin rumsarrest. Tröttheten kom ikapp och med ett fruktansvärt humör.
Dagen till ära så åt barnen middag! Båda har dissat middagen fullständigt de flesta dagar denna vecka så det var fint att se dem äta och be om mer!

Efter maten plundrade vi granen. Den började barra så förskräckligt! 
När nästan allt var bort plockat upptäcker Albin att det faktiskt ligger två "paket" längst in vid stammen nere i granen.
- MEN!!! Titta! Det ligger ju paket kvar i granen! Kanske tomten var hit och la dom där när vi satt och åt och inte såg?! 
Hihi! Sötnos ❤️
Varsin liten chokladbit och varsin klämmis innehöll "paketen" och det var två mycket nöjda barn som smaskade upp det 😊

Tyvärr blev det inget fredagsgott innan vi gjorde kväll för Albin fortsatte med sitt nonchalanta beteende.
Jag smet ner i ett varmt bad och Peter fick lägga båda barnen 😉
Albin somnade omgående men Elsa höll som vanligt på att trilskas en stund innan hon la sig till rätta och började snarka.
Resten av kvällen spenderade vi på varsit våningsplan. Bara att vänja sig vid det tydligen.... 😉

Småkockarna

Albin bjöd Elsa på glasskräm igår
Dom är så söta när dom håller på att greja och Elsa hakar på Albins lek fullt ut ❤️ 
-Mmm! Säger hon till typ allt 😉

Rekordkall torsdag

-19 grader vaknade vi upp till vid åtta på morgonen. Brrrrr!
Jag hade jobb att göra igen och hade tänkt åka hemifrån innan åtta men jag orkade verkligen inte att gå upp. Klockan ringde typ sjuhundra gånger innan jag orkade ta mig ur sängen och jag åkte hemifrån lite innan nio. Skönt med flexibelt jobb vissa dagar 😊

-24 grader var det kallaste bilen visade påvägen till jobbet. Märkligt nog tyckte jag inte det kändes så kallt ute. 

Jobbet flöt på och jag var hemma igen framåt två. 
Hemma möttes jag av en pappa och Albin som låg på soffan och kollade youtube i PYJAMAS fortfarande!!! Elsa låg och sov middag i PYJAMAS hon också! Vilka latmaskar! Jag tog fram piskan och såg till att de klädde på sig och så gick vi ut istället. 
-16 grader men det var riktigt behagligt att vara ute ändå. Vi gick en sväng och åkte lite i backen vid garaget.
Vilken tur att Elsa fick en egen snowracer i julklapp nu när snön äntligen kom! 


Albin kilade ner till farfar och tillbringade resten av eftermiddagen där.
Jag ägnade mig åt plock, tvätt och matlagning.

Elsa hade en sån där jobbig nattning med höga protester. Hon har gjort så varannan kväll denna vecka. Undrar varför det är så hemskt att lägga sig vissa kvällar? 

Jag och Peter såg på film igen! Denna gång Så ock på jorden. Hyfsad bra men lite seg. 


Onsdag

Vi vaknade upp till en kall dag med -10 grader.
Idag var även jag ledig. Förmiddag spenderades inne och bla. lekte vi med Albins flexitracksbana. Hela familjen var med 
Men ganska snart var det bara jag och Peter som satt på golvet och lekte. Ungarna hade hämtat varsin stol och satt bara och tittade eller höll på med annat. 

Klockan tolv hade vi bestämt pulkadate med sysslingarna. Vi gjorde en repris från förra året och åkte i backen halvvägs ner i by. Det var roligt! 
Albin var förvånandssvärt duktig och envis med att gå upp själv i backen med snowracern efter nästan varje åk. Suveränt då han inte hann börja frysa 😉 Elsa däremot gick inte många steg själv och hon blev fort kall och grinig. Detta var ju mitt i hennes middagsvila i normalfall så hon var tapper ändå. Åka tyckte hon var superkul! 
När vi var nöjda gick vi hem och fikade.
Ungarna härjade runt som bara den och var glada att träffas. Det var evigheter sedan vi de träffades och lekte på hemmaplan. 

Medan jag grejade middag la sig Elsa och pappan på soffan en stund. Det resulterade i att lillstumpan tog sig en tupplur fast att vi sa att hon inte fick 😉
Hålla i både pappas och sitt eget öra känns tryggt ❤️

Kvällen var lite stökig med trötta och griniga barn som gjorde lite som de ville men de somnade som stockar vid nattningen.

Peter tillbringade kvällen en trappa ner och jag uppe i soffan tillsammans med Netflix. 

Just nu

I Elsas rum i väntan på matJust nu

Och där gick strömmen på jobbet
snö är förrädiskt 😉

En liten paus och sedan går jag lös med moppen i väntan på el. 

Tisdag med chockuppvakning

Dagen började inte optimalt. Jag försov mig. Ganska rejält. Jag vaknade tjugominuter efter när jag vanligtvis redan är på jobbet. Men det gick bra ändå! 😊

Jag hade skitsvårt att somna kvällen innan. Vi hade ju liksom ändrat dygnsrytmen efter julledigheten. 
Jag la mig innan 23 men det dröjde nog till framåt 02.30 innan jag lyckades somna. Peter la sig en timme efter mig men somnade före och låg och pustsnarkade. Jag blev kissnödig och var tvungen att gå upp. Elsa börjar knorra och slutar inte förän jag var in till henne och stoppade in nappen och la på henne täcket. Albin vaknar och kommer in till oss. Han går på toa och jag försöker få honom att lägga sig i sin säng igen men jag misslyckas. Efter ett tag får han växtvärk i ena benet och gnäller och kan inte ligga stilla. Sedan någon gång lugnar allt ner sig och tom. jag somnar.

05.40 och 06.00 hade jag satt alarm på och jag minns att jag stängde av/snoozade en gång, inget annat minns jag. Sedan väcks jag av att Elsa börjar vakna inne hos sig och innan jag ens hunnit öppna ögonen vet jag att jag försovit mig. 07.25 visade klockan! Och jag som börjar jobba 07.00!
Jag flög upp ur sängen och började göra mig iordning. En timme efter chockuppstigningen var jag på jobbet. 

När jag kom runt 13 möttes jag av våffellunch!
Albin har bett om våfflor i ett par månader men av någon underlig orsak är vårt våffeljärn spårlöst borta. Vi har letat utan resultat och sedan har jag tänkt att det kommer fram helt plötsligt. Men icke! Märkligt nog använde vi det några månader innan vi upptäckte att det var borta, så någonstans här hemma finns det. Och eftersom järnet var använt bara några få gånger så blev jag för snål till att köpa ett nytt, ifall det "gamla" behagade komma fram men nu fick jag ett nytt av Peter i julklapp. Så Albin kunde äntligen få sina våfflor.
Dock blev det väldigt få av smeten vi hade så vi blev alla lite griniga över att inte kunna äta tills vi fick nog. 

Jag var helt galet trött resten av dagen. 
Barnen var också slitna och sov faktiskt middag båda två. Utan protester.
Sedan hände det inte så mycket mer här denna dag. 
Nattningarna av barnen var långdragna. Ändå väckte vi dem båda två från tupplurarna på eftermiddagen men det hjälptes inte.
Elsa vrålade i högan sky när hon stoppades i säng och ville inte vara själv.
Albin var upp från sängen och ut ut rummet minst sjuhundra gånger innan han tillslut somnade efter 21. 

Jag och Peter såg nya Beck när det blev lugnt här i huset.
Elsa fick skjuts till sängen 😊Just nu

Två trötta och nyduschade ungar sitter bänkade framför Bompa. Samt en pappa med en jycke i knät. 

- Vilken tur att mormor köpte en ny ROSA badrock till mig! 
Säger Albin varje gång han tar på sig den.
Han har ju varit så avundsjuk på Elsas rosa med ugglor. Själv har han haft en svart med döskallar men den är inte fin nog åt honom längre 😉 Hemma igen och jobb igen

Borta bra men hemma bäst! Sjutton så skönt att lägga sig i sin egen säng efter en vecka på en bäddsoffa 😊

Hemresan gick som på räls, nonstop körde vi. Elsa var märkligt nog vaken hela resan. Hon gjorde några tafatta protest pip ibland men annars gick det bra.
Albin vaknade när vi åkte genom Stockholm och i de norra delarna möttes vi av ett riktigt snöyrarväder. Men det gick också bra 😊

Vi stannade till hos farmor för att hämta hem jycken och blev bjudna på mat. 
Jycken hade haft det lugnt och skönt i en vecka. Massa promenader och träffat snygga hundtjejer 😉
Efter maten åkte Peter och jag iväg till affären en snabbis medan barnen väntade kvar hos farmor och sedan åkte vi hem den sista biten. 

Vi var hemma vid fyra.
Elsa hoppade upp på sin traktor det första hon gjorde när hon kom in och Albin försvann in på sitt rum. Han har ju inte varit hemma på 1 1/2 vecka! 
Jag packade upp lite packning, bytte kläder och en halvtimme efter hemkomsten satte jag mig i bilen igen för att åka iväg på lite jobb. Jag blev tillfrågad lite extrajobb härom dagen och eftersom jag haft väldigt få jobbtimmar mellan jul och nyår så passade jag på när det erbjöds. 
Jag och chefen hjälptes åt så det gick hyfsat fort. Och efteråt åkte vi och åt sushi. Så gott!
Jag var hemma igen lite efter nio. 

Barnen hade somnat rätt lätt och Peter kunde återförenas med sin fyrkantiga kärlek nere i källarn och märkte väl knappt att jag var borta hela kvällen.

Nu har jag lagt mig, imorgon ringer min klocka tidigt för jobb igen. Julledigheten är nästan slut. Iallafall för mig. Peter och barnen är hemma hela denna vecka också innan den vanliga vardagen drar igång på riktigt igen nästa vecka. 
Syskonrelationen

För några veckor sedan när jag hämtade barnen på dagis fick jag höra något som egentligen visste, men som gjorde mig riktigt stolt och varm.

En av pedagogerna säger:
- Jag måste bara tala om ännu en gång vilken fin person Albin är. Han är så lugn och fin och så omhändertagande av sin lillasyster. Det är så fint att se. 

Ja, ni förstår. Jag blev mäkta stolt och glad att få höra det, för även om vi vet detta så har vi det väldigt kämpigt hemma stundvis och undrar var denna goa grabb är. 

När vi sedan kom ut i kapprummet och klädde på oss så kom en av pedagogerna från stora avdelningen ner  och säger:
- Jag måste berömma Albin för hur mån han är om sin lillasyster. Han tar henne i handen när de kommer in här på morgonen och kramar om henne och håller ett halvt öga på henne under dagarna.

Och där höll ju jag på att tuppa av av stolthet! 😊 Både jag och Albin åkte hem med huvudena högt.


Visst är kärleken mellan dessa två stor och den har börjat träda fram mer och mer de sista veckorna. De leker tillsammans på helt annat vis och samspelar och tar hjälp av varandra.
Givetvis bråkar dom också men det glömmer man fort bort när man ser dem ha kul tillsammans och har utbyte av varandra ❤️❤️

Just nu

Vi sitter i bilen och brummar hemåt. 
Närmar oss redan Södertälje.


Albin somnade för en liten stund sedan. Tror jag iallafall, han har brillorna på sig så jag ser inte riktigt 😉 Men nu hör jag att han snarkar. 

Elsa är fortfarande vaken men det är nog bara en tidsfråga innan hon också tuppar av.
Hennes hår är så statiskt och står åt alla håll! Yrväder delux! 😊 

Uppklädd söndag

Vi tog en promenad till affären på förmiddagen och fortsatte därefter bort till pulkabacken.
Morfar hade till Albins förtjusning hittat mina gamla skidor och dom ville han så gärna prova. Han pratade om att åka skidor redan förra vintern.
Han hann sätta på sig skidorna, hasa sig fram några meter och sedan ville han åka pulka istället 😉 Men den lilla stund han stod på skidorna var han riktigt duktig! För att vara allra första gången. Han ramlade inte och lyckades tom. flytta sig sidled utan att trassla ihop ben och skidor. 
Vi åkte lite pulka och sedan gick vi in och ritade några teckningar som på kvällen skulle ges bort i 50 årspresent, åt lunch och Elsa la sig för tupplur.

På eftermiddagen hade vi ett överraskningsresturangbesök inbokat, Nichlas och Helen fyller 50 nu i januari så vi firade dem allihopa. 
Nytt försök till familjekort....

Barnen uppförde sig riktigt bra både innan och under middagen. Albin spårade dock ur efter efterrätten och stojade av trötthet, men det var ändå dags att avrunda och åka hemåt.


Vi var hemma efter åtta. Barnen hade svårt att komma till ro men sedan sov de som stockar resten av natten ❤️ 

Lyxig morgon, lugn dag, lekfull kväll.

Fy så bortskämda vi är med sovmorgon när vi är här! Albin smyger ut tyst som en mus ur vårt sovrum när han vaknar på morgonen (idag efter åtta) och går in till mormor, morfar och Elsa, medan jag och Peter snarkar vidare. 
Jag gick inte upp förän framåt elva idag igen!

Mina grabbar följde med morfarn ut till landet idag för att titta till det och mata fåglarna.
Jag, Elsa och mormorn stannade kvar hemma. Elsa sov middag och jag virkade. Jag har i dagarna påbörjat ett nytt projekt och man är alltid lika entusiastisk i början 😊

Grabbarna kom hem vid tre och strax efter det åt vi middag. Peter önskade sig porterstek och hans svärmor kokade ihop det 😉

Efter maten tog vi med oss barnen på en överraskning, till leklandet.
Albin har sedan länge bett om att få åka till lekland så han blev glad.
- Ska vi till Lejos!? Vrålade han.
- Ja vi ska till Leos!
- JAAAA!!!! Vrålade han igen.

Vi var där vid fem. Två timmar innan de stänger och det var knappt något folk kvar. Perfekt! 
Elsa orkade springa och klättra i en timme ungefär, sedan var hon så trött att hon ville bli buren upp till rutchkanorna.
Albin höll tempot i en timme också innan även han blev trött. 
Vi mäktade med en halvtimme till innan vi gav upp och åkte därifrån.
Vi stannade till på Donken och åt glass, till ungarnas förtjusning, innan vi åkte hem igen. 

Vi var hemma lite efter sju och slängde barnen i duschen lite snabbt innan de hoppade i pyjamasarna och dök i säng. 
Vår familj är inte van vid att åka iväg på aktivitet efter middagstid. Haha! 😉
Elsa slocknade ovaggad men Albin behövde lite sängmys med mormor innan han somnade ❤️

Jag har vigt kvällen åt virkning och tittat på Monica Z.
Gubbarna gick upp till sitt lilla rum och nördade.

Det är här dom sitter med varsin skärm, ratt och gaspedal.... 

Jag har istället krupit i säng och delar rum med denna sömntuta ❤️Nyårsdagen

Dagen sparkades inte igång med frukost förän vid elva. Helt otroligt vilken sovmorgon vi bjöds på allihopa ❤️ Vi kanske borde ha barnen vakna lite längre om kvällarna ibland 😉

Jag lurade ut barnen med mormor och morfar för lite pulkaåkning.
- Vi kan gå ut med mormor och morfar så kan du och pappa stanna inne och vila. Sa Albin.
Klok grabb! Precis min baktanke 😉
Jag ägnade mig åt virkning och Peter slumrade på soffan samt hann gå ner till bilen för att meka lite med framlysena som bråkar. 

Sen frukost leder till tidig middag, vi åt redan vid tre. Rester från igår såklart.

Alla har varit riktigt slöa idag och nästan lite bakis trots en alkoholfri tillställningen igår. 
Elsa har varit väldigt sugen på att tupplura flera gånger men vi tillät faktiskt inte det, för att underlätta kvällens nattning. 
Efter maten slöades det bara framför tvn och fredagsgottet plockades fram väldigt tidigt för att lyckas hålla barnen vakna 😉 Elsa hann dock slumra till på soffan innan det ❤️
En sliten nyårsfirare dagen efter ❤️

Vid sex pussade jag och Peter våra barn godnatt och hejdå och smet iväg på bio.
Först åkte vi vägen förbi affären och köpte ett paket blöjor samt välling och åkte sedan iväg för att överlämna det till en mamma som bett om hjälp via Giving  People. 

Vi såg "En man som heter Ove" och den var helt okej. Både roande och sorglig.

Vi var hemma strax efter tio. Peter pep upp till datarummet och började köra rally med pappa och jag gjorde några varv på virkningen innan jag kröp i säng. Ögonlocken är nu tunga.

Mitt öra har hållit sig nästan helt smärtfritt sedan igår men det är fortfarande irriterat och jag har som lite lock än. 

Nu är det GODNATT! 

Nyårsafton 2015

Hela dagen var ju bara en lång väntan enligt Albin. Han såg så mycket framemot kvällens raketer. Förra nyåret blev han rädd för allt smällande och skådade himlen inifrån köksfönster efter en mycket kort vistelse ute men i år är han ju stor och inte rädd längre, berättade han för oss. 

Förmiddagen fördrev vi ute i pulkabacken och lekparken.
För Elsas del var det ju första gången hon åkte pulka på riktigt, nerför en backa och oj så hon älskade det! Leendet upptog hela ansiktet ❤️
Hon åkte själv i pulkan flera gånger.
Albin hittade ett kvarglömt tefat så det lånade han och teståkte. 

Vi gick in och åt lunch och sedan la sig de små för vila, för att orka hela kvällen.
Elsa somnade hur lätt som helst och sov över två timmar men Albin var det svårare för. Tillslut tuppade också han av och sov iallafall knappt en timme. Bättre än inget. 

Sedan var kvällen en oändligt lång väntan. Först väntade vi på gästerna och maten och efter det var det ändå flera timmar kvar till tolv 😉
Jag åtog mig efterrättsbiten och bjöd på ahlgrens bilarpannacotta
Gott men mäktigt!

Barnens var mindre och bestod av mer frukt 😊 Elsa slevade i sig allt! 

Albin hade spetsat öronen lite extra och hörde varenda raket som sköts upp förtidigt och ville ut för att kolla. Han hann nog ut tre vändor under kvällen för att kolla läget.
Elsa var väldigt trött stundvis men kämpade för att inte missa något. Vi erbjöd henne att sova men nä, hon visste ju att det var något på gång. Hon satt och myste i våra knän från och till ❤️

Jag fördrev kvällen mest med virkning.
Hjälp fick jag också...

Äntligen blev klockan tolv och Albin var ute utan att bli rädd.
Elsa tyckte däremot att det var konstigt och var bara ut en liiiiten snabbis innan hon istället välkomnade det nya året i mormors knä

Tio över tolv släppte alla spänningar och Albin var SÅ trött. Turligt nog hade både han och Elsa borstat tänderna redan innan tolv så de behövde bara byta om till nattsärken och dyka i säng. Tjugo i ett sov båda två som stockar. Mätta och belåtna på att fira nyår 😉 Det är oerhört sällsynt att någon av dem är uppe längre än till halv åtta, oftast har båda lagt sig redan klockan sju. 
Jag dök också i säng men pappan nattsuddade lite till och körde lite mera rally på datorn.

Vi sov som grisar hela natten och inte förän framåt halv elva i förmiddags gjorde vi morgon allihopa. Helt galet ju! 😊


Just nu

En romantiskt middag innan bion Just nu

Elsa är lite sliten och gosig från gårdagen Gott nytt år!

Önskar löjliga familjen

Välkommen 2016! 

RSS 2.0