Resume av midsommar

I torsdags eftermiddag packade vi in oss i bilen och styrde ner mot Linköping i största hemlighet. De där nere visste inte att vi tänkte komma ner (förutom syrran). Resan gick fint. Ett stopp i Nyköpingsbro för matning av Albin, inhandling av korv med bröd och självklart ett par kilo lösgodis ;)
Vi var framme nere vid sommarstugan straxt efter åtta och de blev rejält överraskade. Skoj! Vi satt uppe och snick snackade hela kvällen och Albin bytte famn X antal gånger såklart :) Han somnade så lätt och nöjd och sov sedan ända till halv fem på morgonen. Tack! :)
 
På midsommarafton plockade vi blommor och klädde stången klockan tio som alltid. och efter det fillunch :) Klockan tre var det dags för dans runt stången och köp av lotter. Mamma vann två trisslotter, det var det enda. Peter "råkade" lova att han nästa år ska dansa runt stången. Det lär vi inte glömma bort! ;)
Hör och häpna! Vi klarade oss utan ett enda regnstänk på hela dagen. Det ni! :) Efter dansen gick vi hemåt och åt midsommar maten såklart. Mätta och belåtna körde vi lite kubb. Tjejerna mot kilarna. jag och syrran mot våra sambos och vår pappa. Vilka vann? Självklart vi, överlägset :)
Senare spelade vi självklart kort.Ute på altan såklart. Det var ju midsommar ;) Bara att klä sig om det är lite kallt.... Albin somnade gott även denna kväll och sov till halv fem. Väckte bara morbror Joel en gång, tyvärr :)
 
Midsommardagen börjar med ett ordentligt lass i blöjan och upp på ryggen. Vilken tur att det var moster som höl i honom så lotten föll på henne. Det blev ett litet bad i en liten balja. Inga sura miner vid det badet minsann... Det är tydligen bara urtrisst att bada med mamma och pappa.
Tillslut kom vi iallafall iväg på en liten utflykt till Omberg. Peter fick ju för sig sist vi var nere att han absolut skulle dit. Så nu gjorde vi slag i saken och tog med oss allihopa, mamma, pappa, nico, mormor, moster och morbror. Syrran skulle jobba så vi fick klara oss utan henne och Joel.
Vi kom upp til toppen de flesta av oss och skådade utsikten. Vi klarade oss utan regn även denna dag! På hemvägen stannade vi först i vadstena och åt mat och sedan hos moster för kaffe. Vi var väl hemma igen vid nio tiden. Det blev en hel dags utflykt. men det gick så bra så :) Vi avrundade kvällen med lite kortspel igen innan vi gick och la oss trötta efter dagens äventyr.
 
Söndagen inleddes med sovmorgon. Vi lämnade över Albin till mormor så jag och Peter låg kvar och drog oss ett bra tag.
Jag hjälpte sedan mamma och pappa med att börja städa husvagnen och hann nästan klart. Efter tre började vi rulla hemåt och kom snart ikapp regnet.
Vi hörde att det var tjockat med trafik genom Södertälje, som vanligt, så vi valde att svänga av E4.an och åka över Enköping. Den vägen är lite längre så det tog lite längre tid innan vi äntligen kom hem efter ett blöjbytesstopp, ett matningsstopp och ett korvinköpsstopp. Men vid nio var vi tillslut på hemmaplan igen. Albin var faktiskt vaken större delen av resan och i stort sett på gott humör hela tiden. Duktig pojke!
Men tro inte att han sovit lika bra och duktigt som han gjort borta. Nej då. Han var vaken vid ett, halv fem, sju och åtta. Men vi låg kvar i sängen till elva nästan. Vi hörde hur regnet öste ner och blåsten vina så det var inget lockande att komma upp och gå ut. Hunden låg även han kvar och snarka så länge. När jag erbjöd honom att gå ut stod han och tvekade bra länge i dörrhålet innan han tillslut gick ut, lyfte på benet och rusade in igen :) Så här är vi, i soffan. Vi har tittat på en film och löst lite korsord. Albin sov en liten blund för en stund sedan. men nu sitter han nöjd och sparkar i babysittern. Jycken ligger här brevid mig och snarkar.
Men faktiskt att det slutat regna och blåsa nu. Det till och med börjar ljusna lite på himlen.
Svärmor/farmor är påväg hit nu för lite Albin mys. jag tänkte passa på att åka och handla då. Vi har verkligen ingenting i kylen....
 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Ja, vi blev verkligen glatt överraskade!

2012-06-25 @ 18:46:58
Postat av: Anonym

Ja,dä var en glad överraskning

2012-06-25 @ 22:46:22
Postat av: Anonym

= pappa

2012-06-25 @ 22:47:30
Postat av: Anonym

= pappa

2012-06-25 @ 22:47:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0