Sjukvården

Jag blir så trött på sjukvården ibland. Dom ska krångla till det så väldigt ibland!

Jag har en tid känt av lite värk nere i magen samt bak långt ner i ryggen till och från. Brukar även gå på toa och små skvätta ett par gånger om dagen så jag misstänker att det kanske kan vara en urinvägsinfektion. Men samtidigt är det ju bara sju veckor sedan jag födde barn och kroppen håller ju ännu på att återställa sig efter det. Kanske är det mensen som är påväg tillbaka? Värken påminner faktiskt om en mild molande mensvärk. (Trots att man helammar vet jag att mensen kan få för sig att komma tillbaka.)
Idag ringde jag iallafall till min husläkarmottagning för att höra om jag kunde få komma och lämna ett urinprov. Det visar sig att man måste ha en remiss från läkare för att få lämna ett ynka litet urinprov! Jag måste alltså få en tid till min doktor, gå dit och beskriva mina symtom och sedan får han avgöra om jag får kissa i en mugg eller inte. varför inte bara låta mig få komma in med mitt urinprov, de doppar en sticka i det och inom en minut har vi ett svar på om det finns något i urinen. Finns det det är det väl bättre att jag får träffa min läkare då. Istället för att ta upp en av hans tider och jag är frisk. Jaja, jag tycker bara det känns så bakvänt och krågligt.
Under graviditeten var det bara att komma in med sitt fyllda urinrör till barnmorskan när som helst och så kollade dom det på en gång. Där behövdes ingen tidsbokning eller någon jäkla remiss. Smidigt värre!
Jag fick alltså inte komma in och lämna urinprov idag. Jag kan imorgon bitti klockan åtta boka en "snabbtid" online och därefter få komma in. Alternativt ringa någon sorts jour mottagning i eftermiddag och ev. få komma dit och testa urinet... Saken är ju den att jag även har tandläkartid imorgon och sannolikheten att mintandläkartid och eventuella VC besök skulle tajmas bra är ju typ noll... Inte har jag lust att åka fram och tillbaka in till Norrtälje flera gånger imorgon med Albin.

Så ja, nu har jag fått spy lite galla =)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det finns urintestare på Apoteket kan ge ett första svar om det är infektion eller inte. Vad det än var gick jag alltid till barnmorskan under de första åren efter barn för de kunde och visste allt.... Dra inte på om du har något besvär. De är superduktiga på att kolla "underredet" och säga vad det kan vara som känns. Kanske var löpträningen lite för hård .....

2012-06-19 @ 18:54:39
Postat av: Katti

Det var jag som skrev, vet inte varför försvann namnet :-)

2012-06-19 @ 18:55:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0