Albin 6 månader

Idag blir Albin hela sex månader redan! Detta halvår har gått i raketfart och jag hoppas innerligt att kommande halvår inte går fullt lika fort. Jag vill inte att vår lille bebis ska bli stor så fort. Men självklart är det enormt roligt att se hans utveckling och framsteg från dag till dag.

Albin kan nu vid sex månaders ålder sitta själv och riktigt stadigt faktiskt. Han drar sig lätt som plätt upp från liggande till stående om man sträcker fram händerna åt honom.
Han förflyttar sig själv när han ligger på golvet också. Antingen genom att rulla eller att dra/åla sig fram med hjälp av armarna. (ungefär samma stil som när man använder isdubbar.)
Sedan någon vecka tillbaka har han börjat bli mera klängig och lite mammig. Han vill gärna vara nära ansiktet och titta en djupt i ögonen för att sedan pussa en (eller rättare sagt bita:), gärna på näsan eller hakan. Kramas och pussas överlag är mysigt tycker han. Nya ansikten kan till en början vara lite otäckt och då vill han försäkra sig om att mamma eller pappa är nära :)
Och dra mamma i håret är VÄLIGT populärt.
Sitta eller ligga ner längre än nödvändigt är helt onödigt! Stå och hoppa är mycket bättre!
Snacka är roligt. Både högt och lågt. Han kan sitta ganska länge och pilla med någon sak och samtidigt hålla någon slags konversation med prylen :)
Att äta är något av det bästa som finns. Gröten ligger fortfarande högst på listan, följt av mosad banan och lite olika puréer. Små smakisar av mammas och pappas mat är även det spännande. Och självklart morsans gamla mjölk då. Nattetid tycks den vara utsökt god!
Det sovs i stort sett hela nätter. Från cirka 19-07 sover han i sin egen säng, med en till tre matstunder per natt.
Umgås med andra bebisar på tex. öppna förskolan eller på babysimmet är jätte spännande och roligt. Det är en social liten grabb tror vi bestämt :)
När pappa kommer hem från jobbet skiner han upp som en liten sol och blir överlycklig av att slippa se morsan bara.
Vara ute är något som gillas också. Att ligga i vagnen och titta på trädtopparna kan sysselsätta honom länge och nu när vi börjat använda sittdelen lite också så kan han ha bättre koll runt omkring, speciellt på hunden när vi är ute och promenerar :) Hunden har han koll på övrig tid också såklart och han är mysig att pilla på öronen.

Kort och gott så är grabben det bästa vi har och det finaste vi någonsin kunnat få! <3


Kommentarer
Postat av: Katti

Ett riktigt litet underverk till glädje för alla :-)Jag gläds mer er varje dag!

2012-11-04 @ 08:03:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0