En dålig morsa

Min bägare rann över med råge förut. Jag tappade tålamodet helt och lät Albin ligga och skrika ensam...

En stund innan fyra kom Albin och jag hem efter att ha varit på öppna och därefter handlat.
Albin var super trött och gnällig. Han har varit lite gnällig och klängig hela dagen, till och med under sångstunden på öppna som han annars älskar.
Jag var också trött när vi kom hem och framför allt VRÅLhungrig, ville inget hellre än att få sätta igång med middagen. Men som sagt, ungen gnällde på som sjutton och jag höll på att tappa öronen när jag slängde in allt vi handlat i kylen samtidigt som hunden var överlycklig att vi kommit hem och pockade på min uppmärksamhet även han genom att skälla och följa efter mig som en svans. Albin fick lite puré och det tystade honom en sekund typ. Försökte söva honom i spjälisen, men det var lönlöst. Gav bröstet men inte heller det passade. Körde vagnen över tröskeln i hallen vilket fungerade så länge vagnen rörde på sig.
Hunden fortsatte med att psyka mig och gnällde och skällde... Min mage och kropp skrek efter mat! Då lämnade jag honom där i vagnen skrikande. Jag började med maten och tänkte att tillslut skriker han sig trött. Men icke! Jag hann steka köttfärsen och såsa till den utan att ungen tröttnade på sitt usla humör. Men när jag därefter började rulla vagnen igen slocknade han typ omedelbart och jag började andas igen och sluta se rött.

När Peter kom hem en stund senare stängde jag in mig i sovrummet och drog täcket över huvudet en stund. Det var SKÖNT!
När sedan maten var intagen kände jag mig nästan som en människa igen samt att ungen med det usla humöret hade vaknat upp på rätt sida och var en glad bebis igen <3


Ja, jag blev en usel morsa där en stund och lät min bebis ligga och skrika ensam medan jag bara tänkte på mig själv.
Är det nu jag skulle få dåligt samvete för att jag inte försökte trösta honom istället?
Men faktum är att jag känner inget dåligt samvete eller att jag agerade dålig morsa. Det var rätt att göra som jag gjorde och jag tror inte han får men för livet av att inte blivit tröstad där och då.


Kommentarer
Postat av: Mamma

Lilla vän, du är ingen usel morsa och du behöver inte ha dåligt samvete! Och Albin har inte farit illa. Sov nu gott och ha kul på badet i morgon för det var väl i morgon det började.

2012-10-29 @ 21:33:21
Postat av: Katti

Verkligen inget att ha dåligt samvete för. Du är så tålmodig och lugn och snäll som få. Du måste tänka på dig också, det kan inte lille herrn göra än :-)...

2012-10-30 @ 17:44:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0