Het kille

Albin mådde bra hela kvällen igår efter vaccinationen om än lite trötter och gnällig. Han nattades vid sju halv åtta och somnade äntligen vid åtta tiden cirka efter mycket bökande och stökande i sängen.
Vi gick och la oss vid tio och jag hade inga problem med att somna alls efter en liten stunds läsande.
Vid halv tolv tror jag Albin ville käka och somnade snabbt om.
Vid halv fyra börjar han röra på sig igen och ropar på mat. När han ligger i min famn och tuttar känner jag hur varmt hans huvud är. Tar tempen och den visar 38,1 grader. Det tycker jag verkar mycket att ha under natten. Eller? Han får lite Alvedon, men hur mycket av det 2,5 ml som åker ner i magen är oklart :) Han verkar föga påverkad utan är glad och tycker det är roligt att lampan är tänd mitt i natten för engångs skull. Busen! Han somnar om tillslut och så även jag och Peter också.
När vi vaknade vid efter sex igen tyckte jag han fortfarande var varm men vi somnade om igen när pappan farit till jobbet.
Sedan vaknar han efter åtta någon gång och har samma energi som alla andra morgnar och han känns inte lika varm men jag tar tempen igen innan vi går upp och den visar fortfarande 38,1.
Vi går ut med hunden och Albin sover förmiddag, han vaknar, äter och sitt vanliga han sprallig och busig om än lite varm i pannan. Tar tempen igen och då visar den 38,4. Ger lite Alvedon igen men det mesta hamnar nog utanför igen.
Ska man ge febernedsättande även om han inte verkar "lida" av febern? Jag vill ju inte ge i onödan liksom.
Nu har det gått ytterligare några timmar och han känns fortfarande varm men opåverkad. Skönt det iallafall.

Antagligen är det ju en reaktion på vaccinet från igår eller tecken på att det är tänder på G. För tydligen kan de få feber och skita mer när tänderna kommer och både idag och igår har han skitit flera ordentliga lass.

Jaja, det är bara att vänta och se vad som händer och hoppas att han inte blir sämre vår lille knoddas.
Humöret är det ju inget fel på ändå :)


Kommentarer
Postat av: Syrran/moster

Ge en support panodil till natten om han har feber tycker jag, kan lära dig ett knep i helgen hur man får i dem flytande :) som jag lärt mig på jobbet.

2012-10-03 @ 18:36:56
URL: http://Baraordifoljd.blogg.se
Postat av: Mamma

Lilla gubben han får inte bli sjuk. Tur att han inte verkar lida av febern.

2012-10-03 @ 18:38:58
Postat av: Janina

1177 sa till mig att man skulle ge Alvedon om de verkade påverkade av febern bara. Axel hade 38 nånting för två månader sen men han pratade och stojade så mycket när jag ringde sjukvårdsupplysningen och frågade att hon i telefon bara skrattade och undrade om jag inte läst av termometern fel för den bebisen lät inte sjuk.. Ta av honom så mycket du bara kan och låt honom endast ha tunt lakan på sig på natten om det blir igen.

2012-10-04 @ 00:27:57
Postat av: Katti

Håller helt med Janina.

2012-10-08 @ 17:37:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0