Lång dag med delade åsikter

Det har varit en lång dag idag. Redan vid tio hade vi packat bilen och lämnade hemmet. Styrde in mot Norrtälje och hann med tre vitvarubutiker för att kolla in ny kyl, frys och diskmaskin. Kyl och frys är vi överens om vad vi vill ha. Diskmaskinen har vi delade meningar om. Peter tycker den är för dyr medan jag är helt såld på den! :)
Vi hann slänga i oss mat från Donken snabbt innan det var dags för föräldragruppsträff halv två. Lek och stimulans stod på schemat. Albin tyckte det var lika roligt som vanligt att träffa lite kompisar och allt var på topp!
Efter halv tre sätter vi oss i bilen och styr mot Linköping. Självklart var trafiken tjock genom Stockholm men det gick smidigt ändå och när vi kommit loss från det säger de på radion att det är en olycka vid Södertälje som medför stora störningar för trafiken. Ja mycket riktigt! Kö kö och kö åter igen.
Det märkliga är att Albin reagerar på köerna också och blir irriterad. Han somnade så gott när vi började vår färd men vaknade typ genast när det gick trögare genom Stockholm. Jag lyckades hålla honom med god min men när vi insåg att vi kommer hamna i köer igen så stannade vi till så han kunde äta lite och förhoppningsvis somna om efter det. Men icke! Det var sura och griniga miner så gott som hela tiden tills köerna lättade och vi kunde gasa på. DÅ lugnade han ner sig och somnade om.
Vi kom ända till Norrköping, då blev det grinigt igen och vi stannade för lite käk. Men han hade inte ro till att äta då han upptäckte att man kunde se upp på himlen när man låg där i mammas famn och tittade upp och ut genom rutan. Vi gav upp och körde vidare och ganska snart började det protesteras återigen och med inte ens en mil kvar fick pappan nog och stannade i en bussficka för ett matstopp. Där passade det tydligen jätte bra att äta äntligen :)
Vid halv åtta ungefär var vi framme och bjöds på grillat till middag. Det var gott! Albin fick sin kvällsgröt och sedan var det ju dags för nattning. Moster och Onkel Joel gjorde ett försök med att natta, men dom klarade det inte riktigt hela vägen på egna händer :)

Sedan dess har han sovit gott, helt slut efter en lång dag flängandes hit och dit och en massa bilåkande. Han är duktig och tålmodig vår grabb, trots sin bilkös tristess :)

Stackars jycken fick ju tillbringa hela dagen i bilen även han. Inte konstigt att han var toksprallig och halvt galen när vi äntligen kom fram här.

Imorgon väntar kalas och vi väntar oss riktigt gofika ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0