1.a advent

Imorse fick Albin första paketet på kalendern och han blev väldigt intresserad när han såg alla paket hänga där och vänta. Kul att han börjar haja det här med paket och öppna, även fast han behövde lite hjälp men han visste att det fanns något där innanför pappret. 
Dagens paket innehöll en film och den satte vi igång direkt och tittade tillsammans i sängen. Albin hade väl ro i cirka en kvart att sitta och titta :) 
 
 
 
Efter frukost gick hela familjen ut och vi grejade färdigt med ljusslingorna på huset. Flera plusgrader idag men det blåste så det kändes som tio minus. Albin sparkade boll, lekte med bilar och åkte traktor medan pappan hängde i stegen och jag agerade ankare. 
 
Efter försök till Albinvila, som inte lyckades somna, och jag och Peter satte upp det sista av adventsstjärnorna och julgardiner åt vi sen lunch och åkte sedan iväg för att titta på en syskonvagn vi hittat på annons. Vi gjorde slag i saken och köpte vagnen så nu kan vi bocka av det på listan.
Därefter åkte vi till farmor där vi fick middag, efterrätt och fika med nybakade saffransbullar. Vi åkte inte hungriga därifrån! :)
Albin åt väl hyfsat med mat (lunchen petade han nästan bara i), glassen till efterrätten slank ner lätt OCH farmors smoothie plus att han snabbt som ögat snodde åt sig en bulle när det sattes ner på bordet. Haha! 
 
 
(röda prickar har under eftermiddagen blossat upp på hö. kind och vi vet inte vad det är?)
 
Vi kom hem lagon till julkalendern på tv och det verkade som Albin tyckte det var riktigt spännande. Nattningen gick plätt lätt och han somnade ovaggad. Hoppas nu han sover hela natten och inte gör en repris av den gångna natten då han vaknade redan vid ett och fick komma in till oss, sov vidare till typ tre och började då istället sparka på sin pappa i vanlig ordning. Efter en ny blöja, varm mjölk och mamma mu hoppade han glatt ner i sin egna säng igen, där låg han nöjd i nästan en hel timme innan han kände sig ensam igen. Pappan hämtade in honom till oss igen vid typ fyra och gick själv och la sig på soffan medan jag och Albin somnade bums, ensamna i sängen :) Klockan åtta gjordes det sedan morgon.
 
Jag hoppas också blåsten börjar ge med sig nu innan jag ska försöka sova. Det har blåst typ storm här sedan i eftermiddags. Stora delar av Norrtälje är utan ström (inte vi!:) och träd blåser omkull över vägarna. Två träd låg över vägen när vi åkte hem från farmor. 
Jag tycker det är obehagligt när det blåser så det dundrar och knakar i hela huset och taket nästan lättar. Albin blåste faktiskt omkull och gjorde ryggplask just när vi gått ur bilen hos farmor. Det gick bra men han blev nog ordentligt rädd. 
 
Nu ska jag dricka upp det sista av min glögg och äta ett par pepparkakor till med tubädelost på! :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0